Angeltjes
02-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwikkelingsland ?

 

Duitsland is volgens een studie van de Universiteit Hamburg op weg een ontwikkelingsland te worden.  Er zijn daar twee keer zoveel analfabeten dan vermoed.  Waar men ervan uitging dat er 4 miljoen waren, moet men nu aan de hand van de studie vaststellen dat het aantal 7.5 miljoen bedraagt.  De ministerin van onderwijs is zeer bezorgd.

De krant TAZ wijdde er een uitgebreid artikel aan. Mannen vertegenwoordigen 60.3%, vrouwen 39.7%.  De verhouding ouderen / jongeren is navenant.  Bovenop de 7.5 miljoen analfabeten bestaat er nog een grote groep werknemers – 13.3 miljoen of bijna 1 op 4 – die niet foutloos kan lezen of schrijven.  In het artikel wordt geen enkele allusie gemaakt over hun herkomst: de woorden “immigrant” of dergelijke worden verzwegen.  Het enigste waarnaar verwezen wordt is dat 58% Duits als moedertaal heeft en 75% der analfabeten zou de Duitse nationaliteit hebben.  Over dubbele nationaliteit of gemengde huwelijken: geen woord. 

Over het vaststellen van de oorzaak wordt ook wijselijk gezwegen.  Slechts het klassieke: “we zullen meer inspanningen moeten doen”.  Nochtans heeft de Bundesrepublik verleden jaar de som van 106 200 000 000 euro aan onderwijs uitgegeven (van kleutertuin tot hoger onderwijs).  Dit is een stijging van 2.6% t.o.v. 2010. 

Floriaan Terbeke

Bron: TAZ.de, Tagesspiegel.de


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ESM en de catastrofale gevolgen.

 

Het ESM-verdrag treedt in werking als landen die samen op z’n minst 90% van de aandelen van het ESM hebben, het verdrag ratificeren. Er heeft geen referendum plaats gevonden om de bevolking te vragen of zij deze transfer van bevoegdheden naar het ESM wel wenst. De meeste burgers weten niet eens van het bestaan van dit verdrag, omdat de pers het verzwegen heeft. Ook hebben er geen grote publieke debatten plaats gevonden over het ESM.Art. 8 Het startkapitaal bedraagt 700 miljard euro. Art. 10.1 De Raad van Bestuur kan besluiten om het kapitaal te wijzigen en artikel 8 dienovereenkomstig aan te passen.In feite staat er, dat het ESM zelf kan besluiten het kapitaal zo vaak en zo veel kan verhogen als ze maar wil.Art. 9.3 De ESM leden beloven elke kapitaal-aanvraag onherroepelijk en onvoorwaardelijk te betalen binnen 7 dagen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 3 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het antwoord voor Jan T mbt Dexia

Beste Jan,

Het antwoord is poepsimpel : in dit land waar een groot deel van de bevolking met het brood-water-spelen-principe wordt zoet gehouden door het Hof ,de elite, de regime-pers en VRT, is niks maar dan ook niks wat het lijkt.

Gelukkig zijn er nog de kritische Angeltjes-blokkers zoals jij, Ray en de vele Angeltjes-supporters die zeer consequent en consistent de grijze slapende massa probeert wakker te schudden. Helaas heeft geld en macht zijn eigen politica logica. Iets wat de geschiedenisboeken en archieven ons binnen 100 jaar zeker zullen bewijzen. Niet opgeven.

Fugu

*****

Belfius

Erg vooruitziend : bij een volgende naamsverandering met een paar ingrepen makkelijk te wijzigen in Belfiasco.

Jan VG

*****

Oude wijn in nieuwe zakken.

Geachte redactie,

Wat de nieuwe naam voor Dexia betreft hadden ze beter èn naar waarheid de naam "BELINFUUS" , gekozen want zonder het "infuus" van de"bel"-gische belastingbetaler was de bank ten dode opgeschreven. Hopelijk wordt het geen"Belflop" want dan gaat het ons véél geld kosten.

Senior

*****

De club van het profitariaat

De club van het profitariaat zit weer ‘gezellig’ samen in Brussel, de clubleden zijn bezig met job-creatie en visie voor Europa.

In dikke milieuvervuilende bakken worden ze aan- en afgereden, waarbij ze bij het uitstappen dadelijk uit hun nek beginnen te lullen, nooit iets zinnigs zeggende.Mochten ze verklaren, dat de grenzen definitief gesloten worden voor vreemdelingen van buiten Europa, dat Turkije NOOIT zal toegelaten worden tot Europa, dat corrupte en criminele staten NOOIT lid kunnen worden van Europa ook al liggen ze in Europa, dan pas zou het zinnige praat zijn.

Ze gaan wel de grootste knikker en likker nog 2,5 jaar extra de ‘Pak de Poenshow’ laten leiden. Ze zullen bedoelen ‘lijden’ voor de Europeanen en strijken voor de vreemdelingen. Komt het vlinderdasje onze taal nog even geweld aan doen op de buis, hij komt vertellen wat oewij vooral moeten doen : oewij moeten vooral solidair blijf met de profiteurs, stel je voor dat ze uit de hangmat moeten komen, dat zou pas onveilig worden.

Heeft men daarom die wapenwet aangepast, wetende dat dan veel Vlamingen zich zouden moeten gaan bewapenen tegen het stijgend geweld en de stijgende criminaliteit ? En wat doen die van cd&v, vld, spa en groen ? NIETS, ze zorgen er voor dat de nutteloze en waardeloze postjes bezet blijven en er zelfs nog bijkomen, ondertussen laten ze de boel versneld verder verpesten en verzieken en worden de Vlamingen verder belogen bedrogen en bestolen en in de gordijnen gejaagd met absurd hoge energiekosten, levensonderhoudskosten en dat met steeds lagere lonen en pensioenen. en trekken steeds meer bedrijven de deur achter zich dicht a.g.v. waanzinnige loonkosten en steeds maar weer die dreigende vernielzuchtige pakbonden, die er van overtuigd zijn dat ze goed bezig zijn. Hallo, moeder…

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quote Non vd dag #47 - Voxpop: Herman for President. Again

 

"Democratie is altijd al mijn drijfveer geweest. Mijn dank gaat dus naar al mijn kiezers. Zonder hen zou ik dit nooit doen.'"

(Herman Van Rompuy herbenoemd tot Europees president)

http://quotenon.blogspot.com/2012/03/quote-non-vd-dag-47-voxpop-herman-for.html

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams-Brabant overspoeld door anderstaligen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Communautaire problemen zijn voor de progressieve elite van dit land ‘non-problemen’, problemen die opgeklopt worden door de radicale Vlaamse Beweging om de gemeenschappen van dit land tegen elkaar op te zetten. U kent het discours ondertussen wel. Maar toch, heel toch, blijken er soms wél opeens problemen te zijn.

Neem nu Vlaams-Brabant. Eén van de zovele ‘non-problemen’ zogezegd. 82% anderstaligen in een kleuterschool te Zellik.  Volgens de directeur is het de jongste 3 jaar erg geëscaleerd, aldus een verslag in De Standaard (21.02.2012) die eraan toevoegt: “De kinderen spreken thuis Frans, Arabisch, Pools of Roemeens. Sommige zijn afkomstig uit Brusselse gemeenten als Sint-Agatha-Berchem of Molenbeek waar ze geen plaats vinden op school”.

Men moet er dus kunnen toe komen dat het aantal leerlingen beperkt wordt. Een maatregel die in die zin ging, was het voorrang verlenen aan broers en zusjes van de leerlingen die er al zaten. Maar dit brengt allang geen soelaas meer. Sommige directeurs zitten met de handen in het haar: “We zitten aan ons plafond”, aldus de schepen van Financiën in een Vlaams-Brabantse gemeente. “Wij bouwen maar lokalen bij voor al dat extra taalonderricht, maar dat weegt op de kas”.

Sommige directeurs willen dringende, door wetten ondersteunde maatregelen, zoals de volgende woordvoerder, en spreken zich uit voor een beperking van het aantal anderstaligen: “Specialisten beweren iets anders, maar wij merken elke dag dat met te veel anderstalige kinderen de kwaliteit van het onderwijs onder druk komt. Nederlands is voor alles nodig, ook voor wiskunde, voor wereldoriëntatie, …”.

Wedden dat het niet lang meer zal duren vooraleer de zogenaamde specialisten weer met hun oplossingen voor de pinnen zullen komen: meertalig onderwijs, een taalbad Frans, enzovoort. Wat de politici beter zouden doen, is zich bezig houden met de wettelijke omkadering van beperkingen. Zo zegt een directeur in het verslag in De Standaard: “Ik zou graag de kinderen van onze eigen gemeente de kans geven zich bij voorrang in te schrijven, maar daar zijn bitter weinig wettelijke manieren toe”.

Doe er iets aan !

Peter Logghe

http://www.peterlogghe.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalachterstand en Toekomst

 

In Gazet van Antwerpen vorige dinsdag een artikel over de taalachterstand bij kinderen die thuis geen Nederlands spreken. Op de jongste gemeenteraad te Niel wees de fractieleider van het Vlaams Belang, Bart Van Hove, erop dat Boom hieromtrent een onrustwekkende 25 procent haalt. Hij vroeg hoe de toestand in Niel zat. Danny Wandelaer (SAMEN), schepen van Onderwijs, gaf te kennen dat deze problematiek in Niel 6 procent bedraagt, met andere woorden 52 op de 865 leerlingen.

Het staat boven alle discussie dat het niet kennen van de onderwijstaal een grote handicap is voor de kwaliteit van de opleiding.  Als je er bovendien ook nog de mentaliteit van een religieuze fanaat op nahoudt, zijn we helemaal rond.  Deze cijfers geven ook de mislukking weer van de integratie van de volwassenen.  Met 6% in het kleinere Niel zal je nog niet te veel merken in het sociale weefsel van die gemeente. De kernstad Boom met haar 25% quasi Nederlandsonkundigen is al een zwaardere beproeving voor de sociale omgang in de stad en de daaruit voortvloeiende apartheid binnen de Boomse gemeenschap.

In de stad van allah hanteren bijna 40% van de leerlingen een andere huistaal dan die van de klas. Ronduit dramatisch voor de kansen van deze mensen én van hun medeleerlingen.  Het zal Janssens, zijn syndicale onderwijsschepen Voorhamme en de andere rode vriendjes op het Schoon Verdiep een zorg zijn, deze achterstand.  Hoe meer van dergelijke onaangepasten neerstrijken in Antwerpen, hoe groter de kans dat de linkse machtswellustelingen aan het bewind blijven.  Met de schijnheilige medewerking van de CD&V-schepenen die zich verschuilen op de lijst van Janssens' Stadspartij. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

Goede morgen lieve vrienden,

Jullie moeten het vandaag met een korte beschrijving van de artiest doen.  Niet dat ik de brave man niet in de bloemetjes wil zetten – dat kan de reden niet zijn, vermits hij veilig opgeborgen in mijn Wurlitzerarchief zat tot ik hem hier nog eens ten gehore kon brengen.

Er is gewoon niet veel bekend over de man.  Ligt het eraan dat een trompetspeler geen sexy uitstraling heeft?  Misschien.  Je kan nu eenmaal moeilijk verleidelijke blikken in het publiek werpen als je de inhoud van je longen in het mondstuk van een trompet blaast.  Wie een beetje vertrouwd is met mijn liedjeskeuze zal intussen begrepen hebben dat het vandaag over niemand anders dan Raffaele Celeste Rosso kan gaan; laten we hem gemakshalve maar bij zijn artiestennaam Nini Rosso noemen.

De man werd geboren op 19 september 1926 in Turijn.  Zijn ouders hadden een academische vorming voor hem in gedachten, maar Nini zag zijn toekomst anders.  Hij koos voor de trompet en verliet het ouderhuis.  In die tijd werd men op 19-jarige leeftijd nog onvolwassen beschouwd; zijn ouders lieten hem opsporen en zij vonden hem als muzikant in een nachtclub.  Hij werd thuis afgeleverd, maar niet voor lang: Nini ging weer op pad met zijn trompet.  Zijn ouders moesten zich uiteindelijk bij zijn beroepskeuze neerleggen.  Hij richtte een klein orkestje op, ging op tournee en werd snel één van de meest getalenteerde jazztrompetisten in Italië. 

Vanaf het begin van de zestiger jaren geraakte hij ook bekend in het Verenigd Koninkrijk.  Hij nam zijn Concerto Disperato op; dit werd gecopiëerd door Ken Thorne en zijn orkest en het werd een hit onder de titel “The theme from the legion’s last patrol”.  Het origineel van Nini Rosso deed het minder goed.  In 1965 brak hij internationaal door met het keuzenummer van vandaag “Il Silenzio”.  Het stond zowat overal in Europa en elders in de wereld, zelfs in Australië, op nummer één van de hitparade; er zouden zo’n slordige 10 miljoen exemplaren van verkocht worden.  Il Silenzio werd geschreven door Nini Rosso en Guglielmo Brezza.  Nini stierf al in 1994 aan een tumor. 

 “Buona notte, amore. Ti vedrò nei miei sogni. Buona notte a te che sei lontana.”  

 “Goede nacht, mijn liefste.  Ik zal je in mijn dromen zien.  Goede nacht, aan jou zo ver weg.”

Ook al heb ik mijn Vlaanderen hartelijk lief, die Italiaanse zinnetjes, die brengen mij toch in vervoering.  Luister vanavond nog een keertje naar Il Silenzio: doe alle lichten uit behalve een enkele zuinige spaarlamp.  Kruip wat dichter bij uw liefste en geef haar / hem een knuffel en een kusje.
Zoals ik nu.

Lolita

 

 


01-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 1 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dexia

Geachte Redactie, 

Kan iemand mij uitleggen waarom niemand het drama van Dexia heeft zien aankomen ? Er zijn wel 17 toezichthoudende instellingen in België ter bescherming van de spaarder, te weten :  1. De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) 2. Het Revisoraal toezicht en interne audit 3. De Nationale Bank van België (NBB) 4. Beschermingsfonds voor deposito’s en financiële instrumenten 5. De Raad van Toezicht van de Overheid der Financiële Diensten (RTOFD) 6. Het comité voor Financiële Stabiliteit (CFS) 7. Het ministerie van Financiën 8. Het ministerie van Economische Zaken 9. Het Rentefonds 10. De cel voor financiële informatieverwerking 11. De Belgische vereniging van Banken 12. Belgische vereniging van de Instellingen voor Collectieve beleggingen 13. Assuralia 14. Febelfin 15. De Europese Centrale Bank 16. Het Bazelcomité (I-II-III) 17. De Bank voor Internationale Betalingen. 

Jan T.

*****

Commissaris Bolle

Mooie foto van Ons bolleke, de nieuwe federale politie patron , nog beter zou zijn , bij de eedaflegging dat ze haar pols naar zich toedraait als eerbetoon aan onze prachtige justitie en politiek ... die de politie gebruiken als marionetten.

René

*****

Dexia heet nu Belfius

ik zou de voorkeur geven aan "BANCAROTTA" (Italiaans voor "falliet") maar mischien staat "bel" voor "luchtbel" en "fius" voor "foetsie"!(m'n centen)

Joos

*****

Aandacht gezocht!

Dat berichten over criminaliteit en aanverwanten ook kunnen gebruikt worden door poco onbenullen die dringend aandacht zoeken om niet in de vergeetput te geraken, werd enkele dagen geleden door de"jankende zwerfkater" aangewend (die dankzij de SP.a in de senaat zijn maandelijkse portie kitte-kat kan opstrijken)

Bert De Smartlap wil dat de bende van Nijvel alsnog voor het assisenhof zou verschijnen om zich te zien veroordelen voor moorden en doodslag. Welk weldenkend mens zou dat niet wensen ... ware het niet dat de vraag in deze is : wie gaat men dagvaarden? wie zijn de daders? In welke gevangenis zitten ze momenteel opgesloten, in afwachting van hun proces?

Heb ik iets gemist of lijdt Bert Anciaux aan een vorm vangemis aan aandacht voor zijn persoontje ? Volgens meester Bart A. heb je geen daders nodig om een misdrijf te laten veroordelen, net zo min dat je een lijk nodig heb om een moord te bewijzen, zelfs nog geen bekentenis. (hetgeen J.Vermassen lukte in de z.g. n. parachut moord) Voor mijn part mag Bartje zijn zin krijgen als hij zijn fopspeen een tijdje in de la wil leggen ,maar dan wel de hele santekraam op zijn kosten hé !

Bartje zal dan wel snel terug zijn pamperke aantrekken want zo een assisenproces kost een héél pak meer dat een flink gevulde pan spek met verse scharreleieren.Wat voor onzin deze zwervende kwijlzak toch uitbraakt om "gezien" te kunnen worden.

mvg - Senior

*****

Exit Dexia

De nieuwe naam van de Dexiabank wordt dus Belfius. In mijn oren klinkt die naam als een merknaam voor biologisch rundsvlees. Ikzelf had "Polifinario" (met dank aan Toon H.) voorgesteld, maar die naam werd jammer genoeg niet weerhouden. Waarschijnlijk omdat ik geen PS-partijkaart op zak heb.

Regus Patoff

NvdR Angeltjes : PS-Partijkaart nog niet betaald, beste Regus ?

*****

Oud nieuws kan niet genoeg herhaald worden : criminele vreemdelingen

Probeert gij, als oude belg eens buiten de lijntjes te kleuren. Maar ja, van en rond u moeten ze dan ook geen grootschalige onrust verwachten.

Fred

*****

Het gaat goed

 ...daarom klodderen we maar verder. Ik heb het nu eens niet over DEXIA die wel een andere vlag gekregen heeft maar waarvan het einde van de ellende nog bijlange niet in zicht is.Als die stok breekt en de gegeven garanties dienen ingelost te worden, liggen we naast Italie op de grond. ( Waar toch terug een teken van leven gegeven is sinds de politiek afgedankt werd.)

Nergens is er nog een toetje om een kers op te leggen.Maar er is nog meer onweer op komst.De Amerikanen hier te lande krijgen zo stilletjesaan het zuur tot in de neus. Ze zijn het zottekensspel beu omdat er geen eind komt aan de lasten , stakingen, halfslachtige beslissingenen en  syndikale bemoeïngen. Ze gaan overleggen om op een ander de kaarten te laten lezen. 160.000 arbeidsplaatsen zijn aan het wegschuiven. Vervolgens zien we 2 autobouwers, die in andere tijden voorgegaan zijn naar andere oorden, akkoorden zoeken met de 3de autobouwer die het hier ook niet meer zag zitten. Alle drie maken ze terug ( meer) winst, ondanks de zogenaamde crisis en door deze bekend gemaakte intenties gaat hun beursgang nog een sprong omhoog

.Iets van gehoord of gelezen in de pers en andere democratische media, behalve in 'De Tijd' en 'Knack' ?

Van de misdadigers, die naar Frankrijk en Europa trokken vanwaar zij ons winst voorspiegelden, geen spoor, geen woord. De bedelstaf lieten ze achter, hij staat achter de deur. De bestuurders van de eens zo rijke Vlaamse Gouw zijn as aan het ziften om de kachel brandende te houden. De leugen en de onkunde regeert dit land en men roept hoera ! want we zijn goed bezig. O tempore - O mores ! Nietwaar NV-A ?

Danny

*****

Awoe Rimram

Zou de Zeik-van-het-Kiel zich ook al eens de vraag gesteld hebben of wij Westerlingen met een beschaving én een cultuur wel aan één tafel zouden willen zitten met een onderontwikkelde gewelddadige barbaar die denkt dat hij iets voorstelt?  De vraag stellen is ze beantwoorden.  Fatwa nr. 1387, mijn oela.

Jean
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adieu Dexia, Welkom Belfius ! Voor hoe lang is het ?

 

 

De nieuwe naam is een knappe vondst : Bel verwijst naar het vermaledijde land belgië en fius dat lijkt op het Latijn fides, vertrouwen of trouw. Waarom dan niet niet Belfides ? Wij zullen het zeggen, Walter : omdat schijnheilig zijn en rond de pot draaien typische kenmerken zijn van het land B en rechtdoor zee nooit een eigenschap is geweest van de inwoners van de kunstmatige natie.  Lang voor de wetenschap kunstmatige bevruchting heeft ontdekt, is het land B geboren uit een proefbuis van Europese ditjes, datjes, watjes en kwakjes. Het resultaat mag gezien worden.

Op deze feestelijke dag geen bubbels maar cijfers, we zijn tenslotte in de wereld van de banken, de getallen met vele nullen en de leiders die nullen in het kwadraat zijn.  Allons-y, chers compatriotes : de staat kocht Dexia voor 4000 miljoen. In 2011 bedroeg het verlies van de bank 1400 miljoen.  De vereffening kost 700 miljoen. Daarnaast werd 1000 miljoen voor de CD&V cooperanten van Arco gespendeerd en 180 miljoen voor de opkoop van rode Ethias staatsobligaties. En dan is er de grap van de Dexia Holding, waarvoor het land B 54000 miljoen staatswaarborgen  heeft verleend en die in 2011 een verlies torstte van 11600 miljoen. Mijnheer Leterme stond dstijds te pochen dat we jaarlijks een flinke slodder zouden verdienen met die staatswaarborg. Laat maar komen sprak Nonkel  Kruk toen : 300 miljoentjes om in onze begrotingsput te gooien.Het kan ook meer zijn, maar wie maalt er om, het wordt toch noppes.   We mogen er naar fluiten : Dexia heeft niks, Dexia geeft niks.  En Leterme die zit nu in de stad van de Folies Bergères en de Moulin Rouge om daar voor zichzelf de nodige centjes te verzamelen en in januari 2013 fantoom-burgemeester van Ieper te worden.

De vermelde bedragen zijn Euro's en we hebben niet in miljarden gesproken, want dat lijkt veel op vloeken.  Wat roepen we nu met zijn allen  ?  Adieu Dexia, Welkom Celfius of Delfius, wie kan het wat schelen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud nieuws kan niet genoeg herhaald worden : criminele vreemdelingen

 

Van de 11.182 gedetineerden die op 15 november 2011 in een Belgische strafinrichting verbleven waren er 4.957 (44 procent) vreemdelingen. De aanwezigheid van niet-Belgen is het grootst in gevangenissen in Brussel (63 procent), gevolgd door deze in Vlaanderen (44 procent) en Wallonië (38 procent). In 2010 werden onderdanen van meer dan 130 landen opgesloten in Belgische gevangenissen.

De meest voorkomende landen van herkomst waren Marokko (10,7 procent), Algerije (5,4 procent), Roemenië (2,2 procent), Frankrijk (2,1 procent), Nederlands (1,9 procent), Italië (1,7 procent) en Turkije (1,7 procent).

Over de nieuwe belgen, de vreemdelingenkinderen, de haatbelgen is uiteraard niets geweten.  Wij ramen het misdadig zootje samen op ruim 75%.  Plus een ongekend aantal  criminelen die niet vastzitten wegens plaatsgebrek, procedurefouten en andere dommige kemelstreken van justitie.

Deze toestanden zijn het gevolg van de jarenlange taboepolitiek inzake vreemdelingen en de compleet waanzinnige "och arme"  houding van justitie inzake criminaliteit.  Wie buiten de lijnen loopt, moet in deze ruwe maatschappij hard aangepakt worden.  Wij, de bewuste burgers, zijn geen hardvochtige mensen, maar de omstandigheden ons opgedrongen door een stelletje zachtzinnige onbekwame idioten, nopen ons tot deze stellingname.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles begint bij respect voor het onderwijs.

 

Alhoewel zelf niet rechtstreeks in het onderwijs bezig, vind ik dat het beroep van leerkracht terug in ere en waarde zou moeten hersteld worden. Er moet dringend terug van nul begonnen worden na de jarenlange mismeestering van deze ooit redelijk evenwichtige maatschappij.

Voedt uw aan gezinswarmte en échte aandacht ontberende kinderen thuis zèlf op alvorens wonderen te verwachten van moegetergde, overbelaste alles-oplossers. Kan u het beter en langer, doe het dan, of is het soms dé oplossing om DVD-spelers aan de hoofdsteunen van de voorzetels in uw 4X4 te hangen voor elk kind apart, tijdens de vakantietrips ? 

Jawadde, wat een vertrouwen in deze maatschappij. Men zou het bijna gaan opgeven. Erger dan ooit komt naar voren hoe vele Vlamingen blijkbaar te dom zijn geworden om hun respectievelijke rol van hardwerkende, verdraagzame samenlevers verstandig te verdedigen, alle troeven en drukkingsmiddelen uit handen gevend door nijd, afgunst en vergelijkingen die niet opgaan.

Blijkbaar is het voor een publieke meerderheid geen enkel probleem dat bijv. het politieapparaat herleid is tot een ontvangst-kassa voor verkeersboetes, bang van échte criminelen, m.a.w. ze doen hun werk niet meer, daar waar onderwijzers die wél nog hun taak volbrengen, als profiteurs afgeschilderd worden ... terwijl zij zich op risico van eigen fysieke en mentale gezondheid inspannen,  om toekomstige criminelen te vermijden door hen alle mogelijke aandacht te geven.

En de cirkel is rond. Begin bij u zelf als ouder, stuur naar best vermogen verzorgde en met gedoseerde aandacht bedeelde kindjes naar school en eis dat de staat zijn kerntaken nakomt. Laat u niet op zo een makkelijke manier verdelen door de overheid die uw zakken leeghaalt en u geen leven of toekomst in volle waardering biedt.

Schiet op diegenen die u uitzuigen en hersenspoelen, niet op diegenen die men u als schietschijf aanduidt, leer terug zelf nadenken. Kom voor iets op i.p.v. te blaten en te mekkeren op commando. Als u dit niet begrijpt waren de vijf moeilijkste jaren uit uw leven het eerste leerjaar.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruski Izbori

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 1 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Schrikkeljaar

In 1582 was het verschil met het astronomische jaar al opgelopen tot 10 dagen.  Als door Paus Gregorius XIII, tijdens het Concilie van Trente, in 1582 , besloten werd het begin van de lente terug op 21 maart te laten vallen door vrijdag 15 oktober te laten volgen op donderdag 4 oktober, zou het eerstvolgend jaar deelbaar door 4, logischerwijze 1584 het EERSTE schrikkeljaar moeten geweest zijn.

Ericson

*****

Junge Muslime verweigern Integration  

Ein Teil der jungen Muslime in Deutschland wird immer radikaler!Ein Viertel aller jungen nichtdeutschen Muslime im Alter von 14 bis 32 Jahren wollen sich nicht in Deutschland integrieren und sind gewaltbereit.Das belegt eine Studie des Bundesinnenministeriums zum Thema Integration (Titel: „Lebenswelten junger Muslime in Deutschland“), die BILD exklusiv vorliegt.Darin heißt es, dass 24 Prozent der befragten nichtdeutschen Muslime im Alter zwischen 14 und 32 Jahren als „streng Religiöse mit starken Abneigungen gegenüber dem Westen, tendenzieller Gewaltakzeptanz und ohne Integrationstendenz“ bezeichnet werden müssen.Bei den für die Studie befragten jungen deutschen Muslimen macht der Anteil derer, die streng religiös sind, den Westen ablehnen und ideologisch fundierte „Gewalt als Mittel zur Verteidigung gegen die Bedrohung durch den Westen“ akzeptieren, hingegen 15 Prozent aus.Zwar befürworten 78 Prozent der für die Studie insgesamt befragten deutschen Muslime die Integration in die Mehrheitsgesellschaft, doch 22 Prozent der deutschen Muslime lehnen sie ab und betonen gleichzeitig „ihre eigene Herkunftskultur“.Hingegen befürworten bei den im Rahmen der Studie insgesamt befragten nichtdeutschen Muslimen nur 52 Prozent die Integration, während 48 Prozent „starke Separationsneigungen“ zeigen und die deutsche Mehrheitskultur klar ablehnen.Als mögliche Ursachen für diese Radikalisierungstendenzen bei jungen Muslimen in Deutschland nennt die Studie nach BILD-Informationen vor allem das Ausmaß der „traditionellen Religiosität“ in einigen Zuwandererfamilien, die prägende Wirkung „autoritärer Einstellungen“, die Orientierung vieler Muslime an „Macht“ und „Erfolg“ sowie die Wahrnehmung beziehungsweise das Erleben von „gruppenbezogener Diskriminierung“ in Deutschland.Die Untersuchung erfolgte in der Zeit von Februar 2009 bis Juni 2011 im Auftrag des Bundesinnenministeriums. Das Hauptinteresse der Studie galt dabei dem Ausmaß und den Ursachen radikaler Einstellungen und Verhaltensweisen junger Muslime in Deutschland.Quelle- Bildzeitung

OTTO Grüßt

*****

Wie wordt het “wit” konijn voor N-VA Gent ?
 
Rekening houdend met de familiale antecedenten tijdens de repressie van de families Beke en De Smet verkies ik toch liever te spreken van “zwarte “ konijnen.  Misschien met een ranzig randje aan om in  de terminologie van de Ledebergse  N-VA volksvertegenwoordiger Peter Dedecker te blijven ?
 
Vlaamse Reus

*****

Wapens

AK 47, UZI enz. behoren tot de (zeer) lichte oorlogswapens. De zware bewapening begint bij de .50 of 12,7mm. kalibers, bv.:MI.50 (M2 Browning), de Russische DShk, Vulcan enz. Zelfs machinegeweren zoals de Bren, MG 42, M60 welke kalibers .30 (7.62 nato) gebruiken worden geklasseerd als medium.Misdadigers die AK's en zo gebruiken zijn dan wel weer zware criminelen.

Wes Hardin

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : de koe is uitgemolken

 

Al geruime tijd wordt het geschreven en gedrukt dat we met zijn allen langer aan de slag zullen moeten blijven. En toch kwam en komt dit voor velen aan als een donderslag bij heldere hemel. Edoch ... laten we hier niet flauw over doen,het stond in de sterren geschreven.

Het systeem zoals het vroeger op poten is gezet, is niet langer betaalbaar.  Minder werken en vroeger op pensioen gaan, was in het verleden hèt stokpaardje van de pakbonden toen er nog sprake was van hoogconjuctuur en er werkaanbiedingen waren op elke hoek van de straat. Maar wat Bredero ooit zei, is nu ook van toepassing :het kan verkeren. De jaren dat melk en honig bij beken vloeide, zijn voorbij.

De oorzaken van dit alles zijn m.i. velerlei, maar de hoofdreden is de hebzucht in al de gelederen van de maatschappij die de laatste 30 jaar zijn intrede gedaan heeft. Na mei '68 werden de plaveien gelegd die ons nu zuur opbreken. De pakbonden met op kop de linkse uitmelkers waren niet meer tevreden met genoeg of voldoende maar eisten telkens  meer en meer. Per slot van rekening waren volgens hen de boazen smeirlappen die de weirkmensch een goed leventje ontzegde.

Stakingen bij de vleet was het hoofdingridiënt op het pakbondsmenu (zelfs nu nog).  De bazen bogen het hoofd en gaven toe. Toen ook de politiekers hun duit in het zakje deden met hun beruchte "wafelijzer"-politiek, was het hek helemaal van de dam en werd het startsein van het huidige hallucinante tekort in de staatskas gegeven. Het kon niet op !

Wallonië dat begon te slabakken werd overeind gehouden met jaarlijks doorgestorte miljarden belastinggeld (transfers). De Belgische staat leende zich in het buitenland te pletter om Sinterklaas te kunnen blijven spelen. De Walen konden zich best vinden in deze gang van zaken en schaften zich massaal een hangmat aan. Toen het wat eentonig begon te worden voor de linkse horde werden ganse legioenen allochtonen binnengehaald om de boel wat kleur te geven. Ook zij mochten mee aan de dis om zich op kosten van derden vol te vreten en te genieten van het -niks- doen-voor- poen.

Maar het begon te kenteren. De grote spelers van de Pak de Poen Show hadden zich verbrand.   Plots was het over en out met de dagelijkse pensenkermis en kwam de geur van mest ons reukorgaan prikkelen. De linkse loeders die de bui zagen hangen, smeten nog gauw alle grenzen open en lieten nog tienduizenden landlopers en tafelschuimers het land binnensluipen, want zij zagen er potentiële kiezers in voor het behoud van hun macht.

De gevolgen van deze opperste daad van waanzin en landverraad worden ons nu dagelijks aangeboden. Het kostenplaatje om deze overbodige ballast te laven en te voeden bedraagt nu reeds om en bij de 65 miljoen euri per maand.

De buitenlandse investeerders die het hier vroeger best naar hun zin vonden, kregen genoeg van de steeds weerkerende pakbondseisen en de immer stijgende loonkost. Vele grote bedrijven zijn het in de loop der jaren al afgebold en vele zullen nog volgen. Nu de "naakte waarheid" steeds duidelijker wordt en we willens, nillens toch langer aan de slag zullen moeten blijven, opdat er misschien, héél misschien, binnen 2O jaar nog een pensioen zou bestaan,  blijken de pakbonden het nog steeds niet begrepen te hebben en gaan ze lustig door met hun tactiek van de verschroeide aarde.

In plaats van te redden wat er nog te redden valt, blijven ze maar hardnekkig verder de patrijspootjesvan een zinkend schip open zetten. Vandaag zijn het de dikkenekken van de onderwijspakbond die te vuur en te zwaard ten strijde trekken tegen het besluit dat er twee jaar oftewel 24 maanden langer zal moeten les gegeven worden. Ik wil niet cynisch doen in deze, maar gezien het aantal verlof- en vakantiedagen van het onderwijs, mogen we gerust stellen dat de gevraagde twee jaren langer voor de klas staan geen enorme opgave betekenen, vergeleken met( andere beroepssactoren die ook hard en lastig werk moeten verrichten. (sorry, voor hen met lange teentjes )

De "vette" jaren van eisen en afdwingen zijn voorbij. Het kon zo niet verder blijven duren. Glijdende werkuren,v aderschapsverlof, loopbaanonderbreking, sociaal verlof, half-tijds, brug-pensioen enz : het waren en zijn luxe artikelen die buiten categorie vallen in de toestand waarin we nu terecht gekomen zijn. We kunnen nog uren doorbomen in deze materie met zijn pro's en contra' s maar één raad wil ik de jongere generatie gratis meegeven. Stop met buitennissige eisen en smijt die pakbonders buiten, hun tijd is om en ... begin alvast zo vroeg mogelijk zelf te sparen (^robeer het) en leg zelf een"buffer" aan tegen je ooit in pensioen kan gaan.

Senior

NvdR Angeltjes : copeer deze wijze woorden van Senior voor uw Juniors.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Villa Politikalia

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polies !

 

Ossebolle O heeft in Brussel de eed afgelegd als commissaris-generaal van de federale politie. Het vermanend vingertje belooft niet veel goeds. Of juist wel ?

(Wes Hardin) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The three Terrors

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of een moslim samen met een niet-moslim mag eten

Van de geloofsexpert Abdul-Aziz bin Baz, de voormalige officiële staatsexpert van Saoedi-Arabië en een der invloedrijkste geleerden van de soennitische islam in de 20ste eeuw.

Fatwa nr. 1387

Vraag: “Is het voor een moslim verboden met een christen of een andere ongelovige samen te eten en te drinken?  Indien het verboden zou zijn: hoe moeten we Allahs uitspraak interpreteren ‘En de spijzen van degenen, die de schriften gegeven werden, is het toegestaan zoals ook uw spijzen voor hen toegelaten zijn.’ (soera 5, 5) ?”

Antwoord: “Het is niet verboden samen met een ongelovige te eten als het nodig is of als het nuttig is voor de islam.  Maar maak bij het eten geen vrienden als er geen religieuze reden voorhanden is of als het onnuttig is voor de islam.  Wees niet vriendelijk en onderhoud geen gesprek met hen.  Maar als het nodig is, kunt u met een niet-moslim samen eten om hem daardoor naar Allah en de waarheid te leiden of omwille van andere religieuze redenen. 

Dat dit toegestaan wordt wil niet zeggen dat we met hen vriendschap mogen aanknopen of veel tijd met hen mogen doorbrengen.  Evenmin wil dit zeggen dat we met hen mogen eten en drinken als het niet echt nodig is of als er geen voordeel voor de islam aan verbonden is.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


29-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knap speurwerk door politiediensten in Brussel

 

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft in samenwerking met politiezone Zuid en de hondengeleiders van de speciale eenheden een belangrijk netwerk van wapen- en explosievenhandel ontmanteld. Een groot aantal wapens en explosieven is in beslag genomen tijdens zes huiszoekingen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Naast zware oorlogswapens (AK, UZI, etc..) werden ook revolvers, kogels, 19 granaten, 48 dynamietstaven, 18 ontstekers en 1.5 kg explosief poeder in beslag genomen.

De huiszoekingen van vandaag tonen aan dat Brussel inderdaad nog steeds een belangrijke draaischijf is voor de handel in wapens en explosieven voor het criminele milieu in België.

We mogen dan ook hopen dat de diverse Brusselse overheden hier hun lessen zullen uit trekken. Het kan en mag niet langer dat bepaalde Brusselse PS-burgemeesters het in het rond schieten met kalasjnikovs nog langer afschilderen als een “fait divers” (Burgemeester Freddy Thielemans, februari 2011); of die alles trachten te minimaliseren door te stellen “"Maar denkt u dat Brussel de enige stad is waar u kalasjnikovs kan kopen voor 100 euro?" (Philippe Moureaux, februari 2011).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 29 februari 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een half jaar geleden op angeltjes, nu vandaag in Knack.

http://www.knack.be/opinie/columns/johan-van-overtveldt/dexia-is-ons-financiele-fukushima/opinie-4000051690810.htm

En als Dexia omver valt heeft de socialistische bank ook geen nagel
meer. Ethias doet wat moet, want het is een en dezelfde pot nat.

Hoe blind en naïef kunnen de Vlamingen blijven?

Lucky9

*****

Multiculmestpacht

In Leuven zijn op één of ander feestje twee jonge homo's afgetuigd door jongeren, misschien wel Scandinaven, omwille van hun seksuele voorkeur.

Bij mijn weten kwam dat vroeger zelden of nooit voor, er werd wel eens gelachen met flikkers ,maar ieder zijn meug was het motto. In deze hoop ik van ganser harte dat die Scandinaven  tante Elio eens zó vakkundig aftuigen dat hij na revalidatie beseft wat hij met de steun van zijn gelegaliseerde misdaadorganisatie aangericht heeft.

mvg - Victor L.

*****

Socialisme: iedereen gelijk.

Met de PS aan het stuur van de Belgische cockpit: wordt Vlaanderen even arm als Wallonië?  De politieke benoemingen zijn dus weer helemaal terug, en niemand die de PS en Di Rupo tegenhoudt. Honderden belangrijke functies in tientallen overheidsinstellingen en –bedrijven zullen dus volledig uitgevoerd worden door mensen die gekoppeld worden aan een politieke partij, en hun goed betaalde job dankzij een partij zullen gekregen hebben. Di Rupo herhaalt nu op Belgisch niveau het Waalse SP-cliëntelisme. Met de PS aan het stuur van de Belgische cockpit, riskeert heel België, en dus ook Vlaanderen, meegesleurd te worden in een zelfde spiraal van verarming als Wallonië.
http://www.nieuwpierke.be/forum_voor_democratie/nl/node/1089

Stradi

*****

Vlaamse zenders

"Allochtonen kijken zelden of nooit naar Vlaamse zenders" zegt U. Wel, voor een keer hebben ze groot gelijk ! Want wat zijn onze "Vlaamse zenders" ? Extreem links, anti-Vlaams, anti-Christelijk, a-cultureel, totaal, volkomen en absoluut onbetrouwbaar (ze liegen zo vaak als Verhofstadt, die nog nooit op een waarheid betrapt werd). Hun doelpubliek bestaat uitsluitend uit achtergebleven tienjarige debielen en perverten.

de willem




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!