Angeltjes
12-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo houdt van geüniformeerd escortepersoneel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn de Vlamingen politiek murw geslagen?

 

“Découvrez l'histoire de la Wallonie” (de man rechts op de afbeelding is gesponsord door de Vlaamse vakbond)

Pas terug uit het buitenland, nog nagenietend van de figuurlijke narcose uit de b politiek, staart mij bij het wachten op onze bagage op Zaventem, een enorm bord aan “Découvrez et visitez les plus belles villes de Belgique” links van mij “Découvrez l'histoire de la Wallonie” rechts van mij “Entrez dans l'univers de la Wallonie, de ses industries, de son économie, de ses innovations, (sic) “bienvenue en Wallonie !”.

Ik dacht een moment op de verkeerde luchthaven terecht gekomen te zijn. Tintin, en nog wat meer hoogwaardige verwezenlijkingen van de waalse natie worden de nietsvermoedende toerist om de oren geslingerd, geen enkel bord is in het Nederlands, zelfs niet vertaald naar het Engels, ja zo arrogant kun je het niet bedenken.

Terug thuis is de franstalige post goed aanwezig. Foutje? Vergissinske? Ook de ondertitelde franse films zijn terug van weggeweest, begrijpelijk want weet je, zei mij een waal in het buitenland” Les Flamands sont jaloux que nous avons la plus belle langue du monde” waarna hij zijn beklag maakte dat hij niet geholpen werd in het frans, en dat in Midden-Amerika.

Wat de politieke push van La Rupette met ons eerlijkheidsgevoel doet ziet de bewuste goed oplettende burger rondom zijn habitat, dat mens zet federaal zijn politiek van waalse maffiabaas verder, het duld geen oppositie. De Vlamingen worden geplet en meegesleurd in het non-beleid van het waalse communistisch politbureau, achter de feiten aanlopen en het geld halen waar het zit, de rijke boeven kunnen hun straf afkopen en die miljoenen dienen voor gesofistikeerde camera’s aan te schaffen als moderne struikrovers, terzelfder tijd al de nog beschikbare middelen gebruiken om het wanbeleid te camoufleren, de franstalige kiezers worden toch geïmporteerd uit de nieuwe lentelanden. http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1133045/kwart-leefloners-is-geen-belg.aspx
Want merk toch op, de richtlijnen van de EU zijn in symbiose met de waalse strategie en de totalitaire islam, nl.

1. Het opheffen van onafhankelijke overheden
2. Het afschaffen van alle private bezittingen
3. Het in beslag nemen van alle geldelijke eigendommen
4. Het uitbannen van patriottisme (nationalisme)
5. Het vernietigen van alle religies (door middel van islamisering)
6. Het verwoesten van het gezin als basis van de samenleving
7. De oprichting van een Nieuwe Wereld Orde

Velen beseffen het niet maar la première tapette de Belgique is het einde van de democratie en de definitieve financiële ramkraak van Vlaanderen, alle inspanningen van de vorige generatie oprechte Vlamingen ten spijt. Het gebroed van de vorige generatie collaborerende politieke verraders zet het werk van hun vaders verder. Nu nog wat fraude en b kan herleven. http://www.bloggen.be/thomasdeflo/archief.php?ID=7

Je zou voor minder moedeloos worden.

Stradi 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Catrysse in de Blankenbergse gemeenteraad

 

VB-fractievoorzitter Roger Catrysse in de gemeenteraad van Blankenberge (ingekort)

We leven in een tijd van crisis en iedereen moet besparen :  één van de eerste maatregelen van de kersverse federale regering bestond erin om de karige wedden van onze ministers met 5 % te verminderen. Zo bereiken ze bijna de armoedegrens. Het zijn toch allemaal idealisten.
De eerste minister en de vice-premiers verdienen  € 11.251 netto per maand. Bij de gewone ministers gaat het om een peulschil van € 10.930 netto per maand. De staatssecretarissen, de sukkelaars van de regering, sluiten het rijtje af met een schamele € 10.491 netto per maand.

Deze lijn moet volgens mij doorgetrokken worden naar het lokale niveau. Ook wij, gemeentelijke politiekers, moeten hier het goede voorbeeld geven en ons bereid tonen om eens in de eigen geldbeugel te tasten, wat niet in goede aarde zal vallen bij de socialisten, zij zitten immers liever in andermans zakken. .Het Vlaams Belang Blankenberge stelt in dit verband dan ook een aantal concrete maatregelen voor.

De burgemeester zou dan ook het meest moeten inleveren. We dachten aanvankelijk aan € 100 per maand. Maar we hielden daarbij geen rekening met het feit dat er vanaf 1 maart 2012 een indexsprong van 2% is tussengekomen. Dus € 110 zou dan ook beter passen.
Voor burgemeester De Klerck zijn dit “peanuts”. Hij heeft ongetwijfeld volop kunnen genieten van zijn cadeau van nog een jaar parlementaire wedde nadat hij niet herverkozen werd bij de vorige federale verkiezingen. En met een burgemeesterswedde die sinds 1 maart 2012 € 5.184 bruto per maand ontvangt, is hij zeker geen armoedzaaier.

Wat de schepenen betreft, denken we aan € 66 per maand. Zij verdienen inderdaad 60% van wat de burgemeester verdient, in principe althans, want in Blankenberge bestaat er tot 31 december 2012 een overgangsregel voor uitvoerende mandatarissen uit de vorige legislatuur.
Hier liggen de bruto jaarwedden tussen  € 3.493 en € 3.111 per maand. Aan de onderste trede van de ladder staan wij de gemeenteraadsleden. Hier wordt gevraagd dat zij € 6  per zitting van de gemeenteraad waaraan zij deelnemen in de stadskas zouden terugstorten. Met een gemiddeld aantal gemeenteraadszittingen van 10 per jaar, komt dat neer op een inlevering van € 60 per gemeenteraadslid en per jaar.

De stad zal van die inleveringen niet rijk worden. Maar zoals gezegd, het gaat om de symboliek : Totaal € 6.420 per jaar.

Tenslotte zijn we er grote voorstanders van dat de bevolking van Blankenberge goed zou worden geïnformeerd over deze aangelegenheid. Schepenen en Burgemeester die geld terugstorten dat moet toch goed nieuws zijn voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Ik vraag over dit voorstel een naamstemming en ik dank U voor uw luisterbereidheid.

 


11-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 11 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De vrouwendag is voorbij

Geachte redactie,

Ik waardeer de humor van de titel en het filmpje wel. Die ene dag gaat het verschil nooit maken. Maar veroorloof me een ernstige voetnoot.

Onlangs herlas ik de geschiedenis van het voormalige Oost-Pakistan, het huidige Bangladesh. Binnen twee weken vieren we de 40° verjaardag het begin van het feit dat gedurende luttele maanden na 21 maart 1971 drie miljoen weerloze Bengalezen meedogenloos en brutaal vermoord werden door West-Pakistaanse militairen die oordeelden dat hindoes geen plaats verdienden op moslim-territorium.

Gevolg?: Gemiddeld 33.333 doden per dag gedurende drie maanden. Keer het of draai het zoals je wil, een dood gezwegen en onder de mat geveegde islamitische genocide in naam van de ideologie van de genaamde Allah.  Drie miljoen. De helft van de joodse slachtoffers tijdens het hele nazi-regime in slechts enkele maanden tijd.

Tegelijkertijd grepen er in dezelfde tijdspanne tijdens die militaire campagne circa 200.000 verkrachtingen plaats, gepleegd door islamitische militairen op Bengalese vrouwen in doodsangst. Op drie maanden zijn er dat 2.222 per dàg.

Kan U nu nog altijd lachen met het filmpje? Ik niet.

Lucky9

NvdR Angeljes : van nu af aan, verboden te lachen bij Angeltjes.

*****

Buiten alle proporties : Inbev

Geachte redactie,

Crisis, besparen, matigen,de tering naar de nering zetten en nog van die hedendaagse slogans zijn nu  de intro's van elk ochtendgebed geworden.

Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen zoals men dat zo zeemzoet kan omschrijven. Zelfs onze federale en Vlaamse zakkenrollers leveren een deel(tje!) van hun maandelijkse pree in. De ene al wat gewilliger dan de andere. Voor sommige is 200 euri p/m inleveren op een totaal van 10.000 euri een zware aderlating die het huishoudbudget uit evenwicht kan brengen ,bijzonder deze van blauwen huize.

Maar wat te denken van de verloning bij de biergigant Inbev (het vroegere Stella Artois) waar enkele dagen geleden de bonussen bekend raakten voor de kopstukken met in het bijzonder de CEO Carlos Brito. Deze gelukkige kan rekenen op een bonus van een slordige dikke 100 miljoen euri !  Weliswaar betaald in aandelenopties die pas verzilverbaar zijn in 2014. Als de bierbrouwer zijn aandelen tegen die tijd nog verder ziet stijgen zullen meneer Brito en co zijn/hun aandelen ook verder in waarde toenemen. Om dit te bereiken zullen ze zeker de verdere weg bewandelen die ze bezig zijn. Minder personeel, minder onkosten en op tijd en stond het pintje bier duurder maken.

Als multinational met dagelijks minder concurrentie is dat niet zo moeilijk. In dit onland kunnen ze dan nog eens genieten van de notionele aftrek om de fiscus een neus te zetten. Ondertussen zoeken Elio en co naarstig verder om de laatste 1OO miljoen euri te vinden om hun tekort op te vullen en de euro bonzen tevreden te stellen. Misschien kan Elio eens overwegen om een "leningske" aan te gaan bij Mr Carlos Brito, daar rollen de miljoenen binnen als sambaballen.  Schol!

Senior

*****

Van Campenhout en zijn 9 dode bomen

...hahaha, ik heb mij de pleuris gelachen ! Die man moet opletten : de dood loert. Ik blijf er in. Míjn dag kan alleszins niet meer ... dood.

Christina

*****

2,5 miljard besparingen zonder dat iemand het zal voelen.

De grote lichten van de regering hebben nu ineens ontdekt dat zijzelf de vorige jaren het belastinggeld van de werkende burger langs deuren en vensters aan nutteloze zaken hebben weggegooid.

Ludo

*****

Ocharme, Mechelen.

Ocharme, Gennez : wil je weer plat op je gezicht gaan ? Naar mijn bescheiden mening zal de Mechelaar die madam niet als Burgemeester aan een zitje willen helpen, en al ben ik niet voor Bart Somers : die houdt de stad toch wel goed aan de teugel.

Christina
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Quickie en Snip & Snap in de Zevende Dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In de zeverende dag zaten de grote lichten samen, Quickie en Snip & Snap, respectievelijk van vLD,  CD&v en sp-a. (zelfs zonder kleine v)

Ze smeten met de miljarden, een aardigheid om te aanhoren : niemand zal de besparingen voelen of het aan den lijve ondervinden, snaterden ze door mekaar. Van één zaak ben ik overtuigd, nl. iemand die slaapt moet ooit eens wakker worden.  En dan stelt men zich toch onvermijdelijk de vraag : "Waarom zijn er jarenlang ddie miljarden verknoeid onder het beheer van diezelfde bendes en waarom zit het land B met een staatsschuld opgezadeld van plusminus 370 miljard euro ?" 

Als dergelijke bedragen, ± 13 milard euro, zomaar kunnen bespaard worden, zonder dat iemand dat voelt, buiten de rokers en de beursspeculanten, als we dan weten dat ons Vlamingen jaarlijks  een zelfde bedrag wordt ontstolen,  om het profitariaat te believen, dan stelt een mens zich de vraag: “Wie besodemietert wie?” en "Hoelang gaat die misdaad nog plaatsvinden ?".

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.€ 250.000 Vlaams geld voor de opportunist

In La Libre vertelt Olivier De Crapuleuze dat er vroeger (een zeer nabij vroeger, vanaf 1986 ) geen vragen gesteld werden  bij de riante afscheidspremies allerhande.

Hij vindt dat de tijden veranderd zijn en dat dit nu niet meer kan. Een late opportunistische inkeer van de groene farizeër, verpakt in hypocriet arrivistisch gewauwel. Bullshit van everzwijnse mentaliteit en ondermaatse kwaliteit. 

Hoe dan ook, totnogtoe heeft de Crapuleuze steeds Vlaams geld ontvangen en geen Belgisch want dat bestaat namelijk niet.  Zonder de Vlaamse werklust en belastingsinbreng geen Waalse waarde. Een Waals politicus is dus een gedoogde en overgepivilegiëerde Vlaamse ambtenaar, afhankelijk en niet zelfredzaam, ondergedompeld in de onnozele onwetendheid van een wereldvreemde, beperkt door zijn eentaligheid. Alhoewel Olivier enig Vlaams kan mompelen.

250.000 Euro heeft ie al onder zijn stalinistische snor binnengerijfd. Laat dit bedrag nu ongeveer de wurgende aankoopprijs zijn van een doorsnee woning voor een Vlaams gezin. Een afbetaling van meer dan 1000 Euro maandelijks is daarbij het minimum en dan nog gedurende 30 of 35 jaar. En geen werkzekerheid meer.

Olivier Degrelle-De Crapuleuze heeft dus virtueel één enkele woning gekocht in Vlaanderen of twee charmante woningen in het véél rustigere en vreemdelingenarme Wallonië van zijn ontslagvergoedingen terwijl ie eigenlijk van de ene vetbetaalde job in de andere rolde.

En dan nog weigeren met zijn broodheren aan dezelfde tafel te zitten. Als u zich afvraagt hoe het kwam dat de Crapuleuze de VB-journalist Reddy de Mey herkende, dat is intussen opgehelderd : enkele rood-groene medewerkers van de VRT (er zijn er nauwelijks anderen) hebben dat de Grote Groene Manitoe graag ingefluisterd, zoals het goedmenende collaborateurs past.

Ik heb een liedje voor hem, de armzalige afhankelijke in zijn moedertaal : l'Opportuniste door Jacques Dutronc.

Jade

Je suis pour le communisme Je suis pour le socialisme Et pour le capitalisme Parce que je suis opportuniste Il y en a qui contestent Qui revendiquent et qui protestent Moi je ne fais qu'un seul geste Je retourne ma veste, je retourne ma veste Toujours du bon côté Je n'ai pas peur des profiteurs Ni même des agitateurs Je fais confiance aux électeurs Et j'en profite pour faire mon beurre Il y en a qui contestent Qui revendiquent et qui protestent Moi je ne fais qu'un seul geste Je retourne ma veste, je retourne ma veste Toujours du bon côté Je suis de tous les partis Je suis de toutes les patries Je suis de toutes les coteries Je suis le roi des convertis Il y en a qui contestent Qui revendiquent et qui protestent Moi je ne fais qu'un seul geste Je retourne ma veste, je retourne ma veste Toujours du bon côté Je crie vive la révolution Je crie vive les institutions Je crie vive les manifestations Je crie vive la collaboration Non jamais je ne conteste Ni revendique ni ne proteste Je ne sais faire qu'un seul geste Celui de retourner ma veste, de retourner ma veste Toujours du bon côté Je l'ai tellement retournée Qu'elle craque de tous côtés A la prochaine révolution Je retourne mon pantalon.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale Gemeenschap feliciteert Syrische oppositie

 

De internationale gemeenschap heeft de Syrische oppositie gisteren een wenskaart gestuurd. Op de kaart hebben verschillende wereldleiders persoonlijke boodschappen geschreven, zoals : Hou vol. Succes met jullie opstand. De aanhouder wint !
Volgens de Nederlandse premier Mark Rutte is de kaart bedoeld als een hart onder de riem voor alle verdrukte Syriërs. ‘Een kaartje is natuurlijk het minste wat we kunnen doen. Ze moeten weten dat we achter hen staan. Bovendien past deze internationale interventie goed bij de bijzondere situatie van het land.’

Ook president Barack Obama schreef enkele bemoedigende woorden op de kaart. Het is volgens hem niet de vraag niet de vraag of Assad valt, maar wanneer dat gebeurt. ‘Ik kijk uit naar de dag waarop de Syriërs kunnen terugkijken op de revolutie en kunnen zeggen: we hebben eigenhandig een dictator ten val gebracht.’

De kaart is geadresseerd aan het Vrije Syrische leger in Baba Amr in Homs. Het is niet bekend of zij uiteindelijk is aangekomen.

Door Cornelis Tjakke

http://www.speld.nl/2012/03/08/internationale-gemeenschap-wenst-syrische-oppositie-succes/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Euro-ezels schijten geld

 


Het is zover. Griekenland wordt beloond voor zijn menu van liegen en bedriegen overgoten met een flinke portie corruptie-saus.

De linkse graaikonten die jarenlang deze politiek in stand hielden en op even slinkse wijze hun intrede in de Eurokeet konden waarmaken, zien hun monstertekort in hun staatskas met één vingerknip halveren. Hun wanbeleid wordt hen ei zo na vergeven.

 De eurobonzen hebben hun slag ook thuis gehaald want de Zorba's zijn van het  fallisement gered. De banken die veel schuldpapier van de Griekse overheid bezaten, hebben toegegeven nadat zij met de glimlach door diezelfde eurobonzen in een wurggreep werden gehouden. Neen,ze zijn alles niet kwijt, alleen maar meer dan de helft ! 

Weeral is het de gewone man die zal opdraaien voor deze beloning aan de Griekse staat. Ook dit onland is een pak poen kwijtgeraakt voor eeuwig en drie dagen aan deze Griekse maffioso's.  We zullen  tot in den treure om de oren geslagen worden met het argument dat een Grieks bankroet veel meer zou gekost hebben. Hoe en waarom is ons tot op de dag van vandaag nog niet uitgelegd. Buiten wat gebrabbel door een of andere poco-nitwit is hier niks over geweten.  Een ding is wel gzeker : als de Grieken er nu nog niet in slagen om orde op zaken te stellen, is een bankroet sowieso onomkeerbaar. Dan zijn we ook de andere helft kwijt, tenzij de Euro-ezels belastinggeld blijven schijten.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bed van de Spaanse edelman - Stan Lauryssens

 

 

Vroeger in mijn polderdorp kocht ik mijn witte onderbroeken bij De Wolmolen in de Kloosterstraat. Wij hadden een hondje in die tijd, een teefje dat Mickey heette, een wit-en-zwart gevlekte papillon met een pluimstaart. Telkens wanneer Mickey loops was en bloed verloor, deed mijn moeder haar een van mijn onderbroeken aan, ondersteboven, met haar staart door de slip. Wij hadden ook kippen thuis, duiven, konijnen en twee hamsters in een sinaasappelkistje, maar die droegen geen onderbroek of misschien waren zij nooit loops, dat weet ik niet meer. Op woensdag maakte mijn moeder mijn lievelingsgerecht, krokant gebakken varkenslever met gestoofde ajuinringen en aardappelpuree, lekker smeuïg, met margarine, melk en een eierdooier.

Veel later, toen ik mijn onderbroeken niet langer in De Wolmolen kocht, woonde ik drie maand samen met een blonde, langharige, langbenige schone. Zij was de helft van een tweeling. Wij leerden elkaar kennen op een muziekavond waar Ivan Heylen levensliedjes zong. “Ben je pianist?” vroeg zij. Ik kan zelfs geen blokfluit spelen. “Nee,” zei ik, “waarom?” “Je hebt mooie handen.” Zij kwam uit een passionele liefde met een Spaanse edelman die haar een mondje Spaans, de voordelen van Spaanse vlieg als afrodisiacum en de culinaire genoegens van zijn vaderland had aangeleerd. Wij woonden op de tweede verdieping van een oud herenhuis in de Bexstraat met douche en WC op de overloop. Mijn vriendin had één gave: zij kon niet koken en had heimwee naar de Spaanse vlieg van haar Spaanse edelman.

Iedere avond, drie maand lang, negentig dagen, schotelde zij mij hígado encebollado voor, een Spaanse lekkernij, lichtjes gebakken kalfslever, bijna rauw, met bloemige, gekookte aardappelen die zwommen in het bloed dat uit de Spaanse lever lekte. “Ik heb liever varkenslever,” knorde ik, “krokant gebakken, met een korstje.” “Cállate,” zei mijn blonde vriendin, “zwijg, Spaanse lever is kalfslever.” Enfin, de hígado encebollado was niet om te vreten, ik kotste ervan, echt waar, maar onmiddellijk na de bloedaardappelen doken wij in bed en dat maakte veel goed.

Een van mijn lievelingsrestaurant’s is de Ciro’s op de Amerikalei tegenover het oude gerechtshof. Op woensdag staat gebakken lever met gestoofde ajuinringen en aardappelpuree op het menu, zoals vroeger in de tijd van mijn witte onderbroeken. “Ik woonde zeven jaar in Spanje,” zei ik tegen mijn nieuwe vriendin, “niet één keer heb ik er lever gegeten.” “Nu je oud en versleten bent,” antwoordde zij, “wordt het stilaan tijd om de spoken uit je verleden te begraven. Kom, we gaan naar de Ciro’s, gebakken lever eten.”

Onderweg passeerden wij langs de Bexstraat. Ik keek omhoog naar de tweede verdieping en dacht aan het bed van de Spaanse edelman.

http://www.viw-costablanca.com/stan34.shtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze komen gewoon met de bus

 

Lijn Lier - Duffel - Mechelen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kat van Ali

 

 

de kat van Ali

de kater van de rijkswacht
heeft de kat van Ali verkracht
je weet wel hoe dat gaat
voorwaar een racistische daad

dat die kat daarom vroeg
is maar praat voor de kroeg
want een rijkswachtkater is een fascist
en een rosse dus een rascist

"niet alle dagen"zei de kat en bekent
"wordt een moslimpoes
door een gendarm verwend"

johan

http://blog.seniorennet.be/johan1944/


10-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Vluchtmisdrijf @ Drs. Johan Arendt Happolati

Door uw gezever moet ik opletten dat mijn toetsenboord  niet vies wordt.

Ik zie ze dagelijks met hun voitures in de bebouwde kom waar het inhalen verboden is en sneller als 50km/h scheuren. Eergisteren nog zo'n klootzakje achter mij (ik woon op "den buiten"), en hij durfde op de smalle weg niet in te halen, nochtans kunnen we met twee vrachtwagens elkaar voorbij (om de breedte te duiden), na het kruispunt in de bebouwde kom hopla volle snelheid voorbij.

Gisteren maakte ik me wat breed en een volgend klootzakje (met L) over het voetpad dan maar inhalen en dan op zijn remmetje duwen, dacht nog eens en ik haal hem uit zijn auto maar hij doet dan als alle anderen en dat is wegrijden en het Vingertje omhoog. Indien ik een videocamera op mijn console zou plaatsen en eens één dag registreren hoe er gereden wordt...

Hoffelijkheid en verkeersinzicht kent de meerderheid van de chauffeurs niet meer, ook in ons vak zit er een meerderheid van roekelozen aan te komen, simpelweg omdat in de opleidingsscholen geen echte routiers meer zitten maar lieden die hele dagen "rond de kerk " hebben gereden en geen kaas hebben gegeten van hoe het er vroeger onder chaufeurs aan toeging. Ik (net als velen van mijn collega's) zie het dag na dag verslechteren op de wegen. Tussen haakjes deze zaak ken ik niet maar terreinwagen zegt al veel voor mij, heb er nog maar weinig gezien die zich aan de regels houden.

Martin V.

*****

"Achtung, Feind seht mit"
 
Geachte Redactie,

Dààr riskeert men toch veel door zo-maar het thuisadres in te tikken op "showmystreet.com". Het al-oud Vlaams volksgezegde luidt: "Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast", dàt geldt hier ook op het internet.

Verre van vervolgingswaanzin, doch er wordt hier (op Angeltjes), maar ook op àndere blogs, al eens op tenen - met - eksterogen getrapt. Niks aan de hand, totdat één-of-andere paljas het in z'n hoofd haalt om op een duistere avond de deur voorbij te gaan èn tegelijkertijd een steen door het raam te keilen. Iederéén heeft zijn/haar eigen woning reeds dagelijks gezien, waarom zou men het dan afzonderlijk moeten bekijken op internet ? Wil men het toch eens zien, doe het dan via Google-street al wandelend door de straten van  uw wijk; doch NIET SPECIFIEK door het intikken van het  eigen adres.

Een "goede raad van tante Kaat" ?  Nee hoor, maar wel van de Fikken. (Google wéét al genoeg van ons, wij moeten hen de pap in de mond niet geven)

Victor van Vosselaer

*****

Truut in pakskes, afgeleverd door Sarkozy

Geachte redactie,

In la douce France is de verkiezingsstrijd voor het zitje op de presidentiêle stoel goed en wel op gang gekomen. Ook Sarkootje doet zijn duit in het zakje om de gunst van de Fransen te winnen.

Waarschijnlijk wegens gebrek aan goede punten tijdens zijn bewind gaat Sarkootje terug oude koeien van stal halen die hem in het verleden de zege bezorgden. Opnieuw wordt de Kârcher erbij gehaald om zijn woorden kracht bij te zetten.  Sarkootje zal de problematiek van de tafelschuimerij in zijn land aanpakken. De instroom van vreemd volk moet minstens halveren. Profiteurs en criminelen die de samenleving verpesten, vliegen eruit. Allochtonen die denken dat ze in Frankrijk hun goesting kunnen doen en hun wetten willen opdringen, kunnen het op hun buik of baard schrijven, enz.

Wat heeft Sarkootje belet om tijdens zijn ambstermijn te doen wat hij beloofde voor zijn verkiezing ?  Wat is er van zijn stoerdoenerij en beloftes geworden toen de voorsteden van Parijs in brand stonden ?  Weinig of niks is het resultaat. Ook nu zal hij,indien hij herverkozen raakt zijn staart moeten intrekken want Big Brother Europa staat te kijken. Toen de Roma's in Zuid-Frankrijk de boel op stelten zetten en hij ze wilde buiten kieperen was Europa er als de kippen bij om hem tot de orde te roepen. Ook nu zal dit het geval zijn want het Europese bordeel is flink bevolkt met poco-nitwitten die de multicul aanbidden zoals de Mo's hun profeet.

 Sarkootje zal uit een ander vaatje moeten tappen om overeind te kunnen blijven.De sossen aldaar zitten in pole position om terug aan de bak te komen en dan staan de boegdeuren van Frankrijk nog verder open om vreemd volk binnen te laten. Sarkootje heeft de kans van zijn leven laten liggen door in het prille begin van zijn ambstermijn de kârcher werkloos te laten staan en er zoals beloofd aan zijn kiezers "er eens in te vliegen" en een voorbeeld te stellen.

Senior

*****

EPO van Campenhout

Duidelijk afkick-verschijnselen, nu is het nog maar een kwestie overal af te blijven.

Joos

*****

Het is fijn bij de lijn.

Geachte redactie,

Zoals geweten moeten ze ook bij De Lijnbesparingen doorvoeren om hun jaarlijks deficit wat te milderen.

De busbazen moet 6O miljoen euri minder poef maken, want het gratis Stevaert verhaal werd een te kostelijke bedoening. Een verhoging van de bustarieven en het snoeien in gratis busgebruik voor senioren is dus aan de orde.  Maar wat lezen we in de media : bij De Lijn duiken voor 25 miljoen euri onbetaalde facturen op ! Men wist van niks !

Een mens vraagt zich af wat voor een boekhouding ze daar bij De Lijn hebben ? Slapen ze  of waren ze in staking ? In de privé was zulk een firma al lang op de fles gegaan. Maar De Lijn met zijn politiek benoemde bonobo's die voor alles en nog wat een passrnde uitleg hebben om hun onkunde of laksheid te verdoezelen, blijft overeind.

Ook in dit geval want volgens de uitleg van de "busleiding" lag het aan een nog niet op punt gestelde uitwisseling van rekeningen tussen onderaannemers, privé-chauffeurs en nog wat geleuter. Een uitleg van keskeschiet zoals destijds bij het Antwerpse OCMW waar tientallen miljoenen facturen nooit betaald zijn geworden door de patiënten, wegens de laksheid van de huidige ministerin van Hard Werk, de rode zeurmadam, Monica de Coninck.

Nu is echter alles in kannen en kruiken en er zal in de toekomst beter samengewerkt worden. Ministerin Crevits heeft alvast een externe audit besteld om de gang van zaken in de boekhouding van De Lijn door te lichten. Ze verwacht de resultaten hiervan tegen de zomer maar zij zegt er niet bij in welk jaar. Bij De Lijn zijn de bonzen "linksrijders" en dat zegt meer dan genoeg. Ex-bazin en nu ministerin Lieten zal zonodig wel haar invloed gebruiken en op de rem gaan staan als de uitlaatgassen te hard gaan stinken.

In elk geval mag die vermiste 25 miljoen bij de te zoeken 6O milj. geteld worden en komt de zoektocht naar centjes bij de lijn op 85 miljoen euri. Misschien best nog een extra administrateur-directeur-generaal bij benoemen om orde op zaken te stellen.

mvg - Senior

*****

Aan drs. Johan Arendt Happolati

De wens van de ouders ging hem niet om verontschuldigingen voor het ongeluk, maar voor zijn vluchtmisdrijf waardoor hij hun ellende op dat moment nog verergerde.

Freddy E.

*****

Olivier de Crapuleuze

Ray,

Reeds 10 jaar geleden gaven de groenen blijk van een bepaalde vorm van schizofrenie ,ter illustratie een klein uitschuiverke .In 2002 keurde Magda Aelvoet,vice premier in de paarse groene regering , een wapenlevering van 5000 mini-mitralieurs aan Nepal goed .Omdat Nepal te kampen had met zware interne spannigen zijn wapenleveringen wettelijk niet toegelaten. Maar volgens de toenmalige premier Verhofstadt had de regering een appreciatiebevoegheid  : Nepal is een prille democratie, klonk het. De hele zaak kwam zo in een grijze zone terrecht, waarin de overheid vrij was de wet anders te interpreteren (waar hebben we dat nog gehooord ?)

Niet echt een toonbeeld van tranparantie. Aelvoet nam ontslag maar Agalev besloot in de regering te blijven. Het dossier bleef de partij achtervolgen tot de verkiezingen van 2003. Agalev werd compleet van de kaart geveegd. Tot daar de werkelijke doelstelling van een zich democratisch noemende partij. Het enige wat ze nu doen, na confrontatie met deze toch wel huichelachtige toestand, is groen lachen.

Vriendelijke groet Stingray.

*****

Pluimvee

"NvdR Angeltjes : de eigenaars van kippen of ganzen moeten hun pluimvee in behoorlijk omheinde en beschermde rennen houden. Voor de rest ben ik mij bewust dat er binnen onze overbevolkte planeet te veel zeveraars rondlopen die altijd een reden vinden om dierenleed goed te praten."

Even doordenken : de ouders van jongens en meisjes moeten hun kroost in behoorlijk gesloten huizen bewaken. Voor de rest lopen er te veel zeveraars die vinden dat de multicul ons zegen brengt.

WVDC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidatuur Marine Le Pen (FN) voor presidentsverkiezingen is nog niet rond

 

 

 

Marine Le Pen bezoekt begin maart 2012 de grote landbouwtentoonstelling waar zij warm onthaald wordt door velen.

Het Franse kiessysteem voor het presidentschap van de Republiek vergt ondermeer 500 handtekeningen van zogenaamde "elus" (verkozenen). Hoofdzakelijk worden deze gerecruteerd bij de meer dan 36000 burgemeesters die het land telt.

Gezien de uitsluitingspolitiek die fanatiek gevoerd wordt tegen het Front National zijn heel wat burgemeesters niet geneigd hun democratische steun te verlenen aan de kandidatuur van de succesrijke Marine le Pen, bevreesd als zij zijn voor politieke revanches met financiële en structurele gevolgen voor hun gemeentes. Hoe mooi is de democratie in het Onvrije Westen, nietwaar. Er valt niet veel kritiek meer te leveren op het Chinese systeem : wie niet met de elite meedoet, wordt buitengesloten, gestraft en door de mangel gehaald.

16 maart is de ultieme datum waarop de handtekeningen moeten ingediend worden. Begin van deze maand was het FN nog koortsig op zoek naar 48 "parrains" (peters) die de kanidatuur principieel steunen, want niets bindt de ondertekenaars aan de figuur die hij of zij op democratische wijze voordraagt. 23 burgemeesters die aanvankelijk hadden toegezegd de handtekening te zetten, hebben zich op het laatste moment teruggetrokken.

Het Front National heeft tevergeefs geprobeerd het publieke karakter van de parrainages weg te nemen, zodat de burgemeesters anoniem hun medewerking konden verlenen. De Constitutionele Raad heeft dat verzoek afgewezen. De UMP van presidentskandidaat Nicolas Sarkozy en de Parti socialiste van François Hollande hebben medewerking geweigerd om het publieke karakter van de parrainages op te heffen.

Het Front zou kunnen rekenen op 16 tot 19% van de stemmen in de eerste ronde. Eind januari leerde een enquête dat zeven van de tien Fransen wensen dat het Front national kan meedoen aan de verkiezingen: 41% zegt 'zeker' en 29% zegt 'liever wel'. Gevolg van het niet deelnemen aan de présidentielle zou zijn dat Nicolas Sarkozy daar garen bij spint en dat ook het aantal thuisblijver groot zal zijn. Sarkozy staat nu in de peilingen op achterstand met Hollande: 26 tegen 29%. Als niet op Le Pen kan worden gestemd, zal de stemverhouding tussen de twee gelijk zijn met elk 33%; de stemonthouding zou op 22% uitkomen. 40% van de aanhangers van Le Pen zouden in dat geval thuisblijven. In de tweede ronde zal Sarkozy niet veel reserve meer hebben.

Mocht Marine Le Pen bij het binnenhalen van de 500 handetekeningen toch deelnemen, dan zal zij de eerste ronde niet overleven, zo staat vrijwel vast. Zij heeft al gemeld vervolgens 'neutraal' te blijven en haar aanhang niet zullen vragen in de tweede ronde voor de rechtse kandidaat Nicolas Sarkozy te stemmen. Le Pen kan zich naar eigen zeggen niet voorstellen, een electoraal steuntje te moeten geven aan uittredend president Sarkozy noch aan diens sociaaldemocratische uitdager François Hollande. Sarko en Hollande zijn voor de 43-jarige dochter van Jean-Marie 'een Siamese tweeling': 'Mijn kiezers komen zowel van links als van rechts'.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olivier de Crapuleuze is weinig scrupuleus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Samen in een televisiestudio aan tafel zitten met een Vlaams Belanger  dat doet de nieuwe Ecolo-voorzitter Olivier de Crapuleuze niet. Wat een hoogstaand man, nietwaar. Zijn nobele principes reiken nog verder dan deze moedige daad van verzet : Olivier weigert ook zijn parlementaire ontslagvergoeding waar hij recht op heeft, omdat hij zijn mandaat verlaat na zijn verkiezing tot president van de Groene Franstalige histerici. Wat een prachtmens.

Maar wacht even, er was ook nog leven voor het voorzitterschap van Ecolo. Dat lezen we in de Libre Belgique, die weliswaar evenmin met een VB-er aan een tafel wil zitten maar die daarom geen vriendje is met de groene principiële geldweigeraar. Want de loopbaan van De Crapuleuze heeft al menige bocht gemaakt. Dit is zijn vierde ontslag als parlementair en omdat zijn vrouwelijk collega co-voorzitter haar parlemenatire ontslagpremie weigerde, kon Deleuze niet anders dan haar volgen. Zij vorige drie afscheidspremies heeft hij stilzwijgend en discreet aanvaard en op zak gestoken. Het gaat in totaal, volgens de Libre, om circa 250.000 euri zonder rekening te houden met de inflatie en de index.

Het verhaal van een journalist die van nabij in gevaarlijke omstandigheden de grootste Britse scheepsramp na de Titanic meemaakte en versloeg, wil de Crapuleuze niet aanhoren, omdat de politieke aanhankelijkheid van die journalist hem niet zint.  Maar om de zoveel jaar honderdduizenden euri in the pocket laten verdwijnen, dat is politiek correct en fatsoenlijk. Ja, ja, zo kennen we ze, dat soort zakkenvullers

Ray

Bron :
http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/724749/deleuze-lui-n-a-pas-toujours-refuse-le-jackpot.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Och arme, Mechelen

 

Caroline Gennez (SP.A) daagt in oktober Bart Somers (Open VLD) opnieuw uit als kandidaat-burgemeester van Mechelen. Gennez is vrijdagavond als enige kandidaat voorgedragen aan de leden. In 2006 deed Gennez ook al eens een gooi naar de burgemeesterssjerp.

'We willen het verschil maken door ook na 2012 in te zetten op een warme en open samenleving waarbij iedere Mechelaar zich thuis voelt, tegen de verrechtsing in'"zegt Caroline.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 9 maart : belgische senaat weigert spreekrecht

 

De belgische Senaat weigert een vraag van Anke Van dermeersch op de agenda te plaatsen, omdat deze tussenkomst "racistische " elementen zou bevatten.  Zelfs indien dit het geval was, dan nog kan men een verkozen parlementair niet het democratisch recht ontzeggen zijn of haar mening op het spreekgestoelte naar voren te brengen in wat het hart van de democratie heet te zijn.  De vraag bevatte de vaststelling dat de islam historisch een bloederig parcours heeft afgelegd. Niet alleen historisch, ook dagelijks blijkt uit de feiten de mensonterende wreedheid van deze nepreligie.  Deze vaststelling heeft niets te maken met racisme, het is een veroordeling van een gevaarlijke denkwijze.

Wie er nog aan twijfelde, de democratie in het land B is een schijnvertoning, een verkapte dictatuur die geen tegenspraak duldt. Schokkend is de vaststelling dat al de Vlaamse senatoren zich op sleeptouw hebben laten nemen door de Franstalige minderheid. Zoals altijd.  Ray (foto : Marcel Steeman)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

20% Franstaligen aan Vlaamse kust. Et alors ?

Een vijfde van de toeristen aan de "BELGISCHE" kust zijn Franstalige BELGEN . Vorig jaar hebben bijna 4,8 miljoen Franstalige BELGEN minstens één dag aan de BELGISCHE kust doorgebracht. Dat is 20,9 procent van het totale aantal vakantiegangers aan de kust, zo meldt Westtoer, het West-Vlaamse provinciebedrijf voor toerisme en recreatie. 'De Franstalige Belgische markt blijft van strategisch belang', klonk het. De Nederlandstalige BELGEN (ongeveer 60 procent) en de Franstalige BELGEN (20,9 procent) vertegenwoordigden samen zowat 80 procent van het aantal toeristen aan de kust.

Louis H.

*****

Vos gered...

en schauvlieghe ziet ze nog stééds vliegen. Is dit eigenlijk écht een madam om als ministerin op het schouwtoneel uit haar nek te staan kletsen? Ze heeft qua inhoud van haar dossier weinig ... inhoud.  Stééds weer verkeerde beslissingen. Eerder komt zij over als een pas afgestudeerde humaniorastudente! En dergelijke creaturen moeten beslissingen nemen, ze is een losgelaten gevaar.

Christina

*****

Senaat fnuikt democratisch spreekrecht

Geachte Redactie,

Het is van langzaam om meer onweerlegbaar klaar en duidelijk dat er in dit afschuwelijk land B. fascisten "pur sang" de macht uitoefenen, en  elke dag opnieuw hun totalitaire malversaties uitleven met een
onvoorstelbaar gore lef. Ik herhaal met een onvoorstelbare lef. Ook dit zegge men voort. Het is immers een kort zinnetje.

Even ernstig is de onvermijdelijke bedenking of de meerderheid waarover senator Vandermeersch spreekt er wel zou geweest zijn zonder de

snel-belg-wet en de opzettelijke massa-immigratie. Ooit zal wetenschappelijk geschiedkundig onderzoek uitwijzen dat dit absoluut

niet het geval zou zijn geweest.

Koop (symbolische) wapens, je weet wel aandelen die niet kunnen kelderen.

lucky9

*****

Vrouw redt vos ? Wie veroordeelt dan de vrouw ?

Ik denk dat niemand van al diegenen die reageren ooit van de problemen met vosen gehoord heeft. Zelf een hele grote dierenvriend ben ik toch wel bewust van de overbevolking van de vosen. ik denk dat niemand van de reageerders gewoon in de loop van de dag zijn ganzen kwijt raakte? Twee maal op een jaar alle kippen (15 stuks) ineens doodgebeten? Zijn eenden doodgebeten terug vond? Vroeger nooit meegemaakt. Er zijn nu eenmaal te veel vossen, wat men ook moge beweren.

Max

NvdR Angeltjes : de eigenaars van kippen of ganzen moeten hun pluimvee in behoorlijk omheinde en beschermde rennen houden. Voor de rest ben ik mij bewust dat er binnen onze overbevolkte planeet te veel zeveraars rondlopen die altijd een reden vinden om dierenleed goed te praten.

*****

Vluchtmisdrijf

Vorig jaar reed een man in Drongen de 5-jarige kleuter Marie-Alixe aan en pleegde vluchtmisdrijf. Wat later gaf hij zichzelf aan bij de politie. Door de politierechter werd nu 1 jaar rijverbod opgelegd. Hij moet ook een morele schadevergoeding betalen ‘omdat hij de ouders een tijdlang heeft achtergelaten met de angst de dader nooit te kennen.’

Tot hiertoe kon ik eigenlijk nog wel volgen, maar toen de moeder op televisie verklaarde: “Ook al zien wij hem niet als de moordenaar van ons kind, hij had zich toch mogen verontschuldigen.” toen begon ik plots te twijfelen. Jamaar, wacht eens even, dacht ik toen; de experts hebben inderdaad vastgesteld dat de man geen schuld had aan de aanrijding. Volgens hen kon hij die niet vermijden. Het meisje was immers plots de straat op gerend. Hoe, het meisje was plots de straat op gerend ? Waar waren de ouders toen ? Hadden zij hun dochter niet beter in de gaten moeten houden toen die auto er aan kwam ? En welk psychisch leed moet die man nu voor de rest van zijn leven niet ondergaan omdat hij – weliswaar geheel onschuldig – een kind heeft aangereden ?

Een mens zou voor minder – ten prooi aan complete verwarring - op de vlucht slaan. Ouders kunnen ook ‘doorschieten’ in hun slachtofferrol. Als er dan toch met alle geweld een dader moest aangewezen worden, dan hebben wij misschien te vlug die grote, sterke, volwassen mijnheer met de vinger gewezen. Onze reflex om op te komen voor bij voorbaat al onschuldige, 5-jarige kleutertjes is wel begrijpelijk, maar toch: wie moet hier eigenlijk aan wie zijn verontschuldigingen aanbieden ? Ik zou het niet meteen weten. Weet u het ?

Drs. Johan Arendt Happolati

*****

Hebben de Maya's gelijk ?

Het einde nadert ras volgens de kalender van de Zuid -Amerikanen. Niet het einde van wereld, maar van deze regering. Wat zij voorspeld hebben zien wij gebeuren :

- De liberalen willen een indexsprong, en vlugger afbouwen van de uitkeringen.

- De SP is daar vierkant tegen, zij willen de verlaging, sommigen lspraken, met een piepstemmeke weliswaar, zelfs over de afschaffing van de notionele intrest

- De CVP roert zich niet om niet met onvriendelijke maatregelen geconfronteerd te worden aan hen gelinkt, daar ze nu reeds rekening houdt met een aframmeling van formaat. Vervolgens heeft de tjevenpartij haar confraters binnen de Vlaamse regering het bloed onder de nagels gehaald om 550 miljoen bij te leggen. Dat wel.

- De MR wil belastingen op de intercommunales die talrijkst zijn in VL en vooral bevolkt zijn door Tjeven-mandatarissen. Waar gaan deze hun centen terughalen ?

Is het hiermee gedaan ? Nee, want wat ligt er zo nog allemaal op tafel:

- Het later teruggeven van teveel geïnde belastingen. (pure diefstal)

- Duurdere dienstencheks.

- Belastingen op de vennootschappen en de meerwaarde op de verkoop der aandelen, ook voor partikulieren.

Alez, 't is nen hele boterham. Maar weet dan dat het precies al deze items zijn die er voor zorgden dat de onderhandelaars met momenten al vechtend over de steenweg rolden en de regeringsvorming bijna 2 jaar heeft geduurd !" Regeren is altijd een beetje compromissen sluiten" zei eens iemand. Hoever zullen de volgende compromissen gaan ? Wie wil het riskeren om de kruik te laten breken ? H et einde van de kalender der Maya's of het einde van een regering die er nooit een geweest is .

Vanwege Daniel

*****

Zo maar

 http://www.youtube.com/watch_popup?v=g2bTfpaOkCI

Pollebru


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bliksemsnel tot bij u thuis (of ergens anders)

 

 

We kennen GOOGLE EARTH en ook al STREETVIEW maar deze webstek is verbazend, je tikt het adres in (volgorde geen belang) en de foto staat op je scherm : fantastisch, de computer vindt in een fractie van een seconde uit miljoenen beelden, het door u gevraagde.

           http://showmystreet.com/  


 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan nu Epo van Campenhout met : De bomen zijn DOOD

 

Het sieraad van de Antwerpse N-vA  : de verwaaide en verwarde schepen Epo Van Campenhout over de bomenkap op de De Keyserlei. Wat heeft hij voor het interview genuttigd ? Alvast geen lindenthee... Een ding is zeker: de bomen zijn dood.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste verkiezingsaffiches verschijnen

 

 

حن نحب باتريك




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!