Angeltjes
10-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Turtelbaum en de mop van de dag

Geachte redactie.

Dat madam de ministerin Truffelboom van O-VLD ook een spekschietster is, heeft ze in het verleden al voldoende bewezen. Om haar bekwaamheid in deze dicipline nog wat te accentueren, laat ze via de media weten dat ze kandidaat is om de burgemeesterssjerp van Antwerpen over te nemen en haar job in de ploeg van Elio te beschikking stelt.

Ligt het nu aan het zonnige nazomertje of houdt anne-mie van zwarte humor, ik weet het niet ?  Wat ik wel weet is dat de smurfen in Antwerpen schoenen met heel hoge hakken zullen moeten aandoen om boven water te kunnen blijven , zelfs de waterkeringsmuur op de kaaien zullen ze nodig hebben om niet te verzuipen.

De zwartharige schminkdoos met haar  opvallende heksenring gelooft sterk in de sprookjes van de gebroeders Grimm. Ofwel was haar voornemen bedoeld,  als mop van de dag. Dat kan ook zijn.

Senior

*****

Evangelie, verdraagzaamheid, naastenliefde

René, 100% met u eens. Helaas zien we wat er gebeurt door mensen met een voorbeeldfunctie. We staan machtelloos als iemand met de bijbel in de hand ofwel de grootste vervloeking uitspreekt, ofwel dingen uitspookt op eigen houtje die voor elke normaal denkende mens verschrikkelijk zijn. Maar daar kan de leer zelf - in dit geval het evangelie- niets aan doen en dat wou ik enkel zeggen. Als de interpretatie een persoonlijk gegeven is, als men denkt dat een consult hierover overbodig is, ja, dan wordt zelfs respect voor elkaar een moeilijke aangelegenheid.

NvdR Angeltjes : Toon, ge zijt een zagevent. Niemand op deze blog waar gelovigen, maar ook heel wat ongelovigen, atheïsten, realisten e.a. hun mening kwijt kunnen, heeft het evangelie aangevallen of wat gij zo hovaardig "de leer" noemt.  Ik ken alleen de ladder.  En voor de rest zijn het pilaarbijters van uw soort die ons niet-gelovigen, staven in hun afkeer van de godsdiensten en het respect dat wij normala opbrengen voor u, ondergraven.   Ieder zijn gedacht en laten we nu samenwerken voor een Vrij Vlaanderen dat niet alleen toebehoort aan geborneerden. Verdere mededelingen kan u wat mij betreft naar Kerk en leven sturen.

 

*****

Theo Francken, tweeslachtig en bang - Ter Zake, 5 september, 20 u. Canvas

Theo, je houding, je doen en laten roepen steeds meer bedenkingen op. Door de redactie van Ter Zake werd je uitgenodigd om in debat te gaan met Filip Dewinter. Je weigerde op de uitnodiging in te gaan. Nochtans schuwde je in het verleden niet om eender wanneer en met eender wat op tv te komen. Schrik om af te gaan Theo ? Vreesde je dat de waarheid de leugen zou achtervolgen? Steeds loop je te verkondigen dat je gaat voor een ander beleid, een strakker beleid voor migratie. Terwijl de asielcrisis steeds verder om zich heen grijpt bewijst de NVA dat ze niet bereid of in staat is de vloedgolf te stoppen. Een staaltje daarvan wordt geleverd in de zaak van de mensen uit Albanië. Binnenkort valt de visumplicht weg en algemeen wordt verwacht dat een aanzienlijk aantal Albanezen hierheen zullen omdat zij, en wie kan hen ongelijk geven, van mening zijn dat hier alles kan.Ook ik dit dossier hanteert de NVA twee maatstaven. In het Brussels Hoofdstedelijk Parlement gaat NVA-parlementslid De Ridder daarover de Brusselse regering hierover interpelleren, want zegt hij “ dit kan niet”. Wat hij blijkbaar niet wist, was dat deze wijziging beslist werd in het Europees Parlement, en daar … werd goedgekeurd door NVA’er Brepoels. De NVA interpelleert dus tegen zichzelf.De geschiedenis herhaalt zich : in Holsbeek vindt je dat het omschakelen van een hotel naar een verblijfplaats voor asielzoekers niet kan terwijl je in je eigen gemeente vindt dat het gemeentebestuur veel te weinig doet in dit dossier. Over de leugens, Theo, die je rondstrooit in Knack zullen we maar beter zwijgen zeker.Theo, ik snak er naar om toch, in verband met jezelf en met partij waar ik eens als penningmeester drie jaar deel van uitmaakte, eens te kunnen schrijven van “als het goed is, zeggen wij het ook”. Je verkondigt zelf dat je de volgende burgemeester zult zijn ; maar eerlijk gezegd … met wat je tegenwoordig uitsteekt en met de huidige omstandigheden in gedachten zou dat geen geschenk zijn voor de Lubbeekse inwoners.

Eddy Elyn

*****

Peilingen

Waarom houdt men geen peiling bij deelnemers aan een galameeting van de Socialistische Rode Ridders ? Dan hadden ze een mega monsterscore kunnen afdrukken. Hoe kan dat nu , Vlaams belang maar 12,6%  ? De enige houvast voor het voortbestaan van onze Antwerpse beschaving. Moeten al die naievelingen nu echt  hun ogen eerst dichtgeklopt worden alvorens ze opengaan ?

René

*****

Hoe meer peilingen, hoe minder geloofwaardigheid

Mochten die peilingen bewaarheid worden, dan is de enige mogelijkheid om een Vlaamse meerderheid te halen, samen naar een echte Vlaamse meerderheid streven, zonder die linkse troep: zij aan zij met het Vlaams Belang! Maar daar zijn ze in de partij van B.DW. te laf, dus te bang voor.

Christina

*****

Peilingen

De geloofwaardigheid van peilingen naar het kiesgedrag van het kiesvee heb ik zelf mogen meemaken. Gazet van Janssens zond me - zoals telkens bij vorige verkiezingen - een elektronisch peilingsblad, dat ik mocht invullen. Ik heb dat gedaan, de redenen van mijn keuze duidelijk gemaakt, en daarin o.m. gezegd dat ik Janssens géén goede burgemeester vond. Nadat ik mijn vragenlijstje had teruggestuurd, kreeg ik als antwoord dat men met mijn gegevens geen rekening wenste te houden, "omdat ze niet in overeenstemming zijn met de spelregels ..." Bij nader onderzoek heb ik nergens in mijn antwoorden een "overtreding van de spelregels" ontdekt, tenzij dan mijn vermelding dat ik Janssens niet lustte.Anders gezegd, als uit de antwoorden van de ondervraagden een andere overtuiging dan die van de bende van Janssens blijkt, wordt er met de antwoorden op de peilingen géén rekening gehouden !'t Is maar dat u weet welke waarde peilingen naar het kiesgedrag hebben.

Wim

*****

Debat De Wever-De Winter

Via dit debat, dat een goed debat was, verneem ik dat Jurgen Ceder ondanks zijn overstap naar de NV-A bij de harde standpunten van het Vlaams Belang blijft. Kan mij iemand duidelijk maken waarom hij dan overgestapt is naar de NV-A ?

Wil T.

NvdR Angeltjes : Omdart Ceder een kieken is dat zijn hoofd op hol heeft laten brengen door Frank the Loverboy. Ceder  zou binnen de Nv-A het pas hebben kunnen effenen voor Vanhecke. Nog iets, Wil ?

*****

Belkacem de martelaar

Zijn aanhouding was een kleine stap voor onze beschaving maar een grote overwinning voor de islam. Nu kan hij de martelaar uithangen, gaan verkondigen hoezeer het ongelovige westen de Islam haat. Men had die vent zijn Belgische identiteit moeten afnemen, een postzegel op zijn kont plakken en aangetekend verzenden naar zijn land van herkomst. Dat had tenminste indruk gemaakt op vele van zijn sympathisanten en apostelen.

René

*****

Goed nieuws.

Geachte redactie.

Welkom terug op deze aardkloot na jullie bltzbezoek op Mars. Hopelijk viel de reis mee, was de ontvangst door de Marseillers zoals hier in "dit" deel van de Aarde dat  vooral ocmw toeristen te beurt valt en was het Mars-eten best te vreten.

Hier draaide moeder Aarde haar rondjes verder zoals de "pistiers" tijdens de Gentse zes-daagse in het Kuipke. Er waren ook enkele uitschieters die als een zonnevlam enige aandacht trokken en nader door de telescoop bekeken werden

Dat Anne-Mie met de Turtelboom ook kan flateren net zoals haar voorzitter (en de partij in t't algemeen) heeft ze weer eens laten zien en horen want inderdaad, buiten wat gezwans en getruut hebben de smurfen geen verhaal.

In Antwerpen racet de NV-A naar de top en zal (volgens de peilingen!) BDW de begeerde job van Opperpop in handen krijgen. De snelcursus "vermageren in ijltempo" zal zijn werk gedaan hebben want nu zal BDW samen met X door de hoofddeur van 't schoon verdiep kunnen....  Ik vermoed dat Mr T-shirt eerste schepen zal worden.

In Mons zal Elio met de strik quasi zeker verkozen worden al burgervader doch zal de nicht met zijn Napolitaanse roots de stoel doorschuiven aan een goede vriend.

De topper van het poco schouwtoneel van afgelopen week-end kwam uit de mond van de minister-president van de stinkzwam "Brussel". Charel Piqué, verklaarde dat Walchië (en hij rekent daar le très grand Bruxelles bij) zich moet klaarhouden om plan B in te schakelen want het is een illusie te denken dat belgië nog als één land zal verder bestaan.  Nou moe, wat een openbaring uit de mond van een franstalig keuningsgezinde toppoliticus. Ze zullen het in Laken zeker horen donderen en de Fluppe een acute aanval van 't vliegend sc...t bezorgd hebben. Ikke oewil nok keunig zijn .. voor efkens maar.. De openlijke uitspraken zijn natuurlijk niet nieuw en staan op de lijst van de franstaligen sinds de laatste federale verkiezingen en de poco maandenlange show nadien. Opmerkelijk is nu wel dat het plan B open en bloot op tafel gegooid werd, want volgens Piqué is een verdere opgang van de Nv-A onafwendbaar en zal BDW meer dan waarschijnlijk de volgende minister-president van Vlaanderen worden!Piqué, die BDW blijkbaar goed en grondig kent,  is er van overtuigd dat Vlaanderen dan de echtscheiding zal in gang zetten en de franstaligen zal wandelen sturen.

Wel,wel wel...als dàt geen goed nieuws is dan weet ik het niet meer.  Als het inderdaad zo ver moest komen en BDW niet alleen de hangmatters hun C4 geeft maar ook de vele duizenden tafelschuimers en kruimeldieven die hier letterlijk in het voor hen "Vlaanderen vakantieland" komen profiteren en potverteren een vrijgeleide richting homeland bezorgt ,is de cirkel eindelijk rond.

Echter ben ik me er goed van bewust dat Charelke Piqué in eigen naam sprak en een zelfstandig Vlaanderen nog niet voor morgen is. La Wallonie is er nog niet klaar voor...de Vlaamse melkkoe geeft nog steeds lekkere melk en zolang haar uiers deze levenselexier blijft produceren zullen de franstaligen er blijven van profiteren .Niettegenstaande dit gegeven hoop ik toch dat Piqué zijn glazen bol niet aangedampt maar doorzichtig genoeg was zodat Charelke goed zag wat de toekomst in petto had.

Laten we ook niet vergeten dat Piqué zijn poco mantel aan de kapstok gaat hangen, op pensioen gaat en nu wel vranker en vrijer zijn gedacht kan zeggen. De buit is voor hem toch binnen ... alle gevaar is geweken.

mvg - Senior

*****

De zevende dag: heb ik het goed voor...

... dat ik bdw. in het debat met Filip De Winter hoorde pleiten voor een goeie opvang van vreemdelingen ? Ik heb maar dit laatste fragment opgevangen, en meteen stonden m'n oren op scherp.

Is dit zíjn manier om aan die burgemeesterssjerp te geraken ? Dan doet hij net hetzelfde wat de rooien destijds deden om Janssens aan de macht te krijgen, anders was het die nooit gelukt.  Dewever moet nog méér vermageren, nu smelten z'n hersenen al weg : wat schiet er nog over van die man, of liever, van dit ventje?

Christina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 864)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We schreven reeds talrijke malen dat aan de hand van vele voorbeelden kan bewezen worden dat praktisch de totaliteit van allerlei nieuwe wetten totaal zinloos is.

De meeste nieuwe wetten spreken andere reeds bestaande wetten dikwijls tegen of maken de problemen die men zogezegd wil oplossen alleen maar erger.

Een van de allerdomste voorstellen die we nu uit de media vernemen is een voorstel van beroepspolitiekers van de socialisten en de groenen om een zogenaamd nieuw spaarboekje, groen spaarboekje of spaarboekje B genaamd, te willen invoeren. Men zou de banken willen verplichten om het de spaarders mogelijk te maken dergelijke spaarboekjes te gaan gebruiken. Deze boekjes zouden enerzijds een hogere gegarandeerde rente moeten opleveren en anderzijds zouden de banken verplicht worden deze spaargelden te beleggen in zogenaamde groene projecten, sociale projecten of overheidsinitiatieven. Volgens één van die politieke krachtpatsers, Laurette Onkelinx, zou dit initiatief  onze economie vooruit helpen.

Eerst en vooral heeft de huidige regering, waarin wereldwonder Onkelinx een vinger in de pap heeft, beslist om de banken te verplichten hun kapitaalratio's te verhogen. Dit kan alleen door het eigen vermogen te verhogen of door het aantal kredieten te verminderen. Aantrekken van nieuw vers kapitaal is voor de meeste banken in de huidige omstandigheden zo goed als onbegonnen werk waardoor alleen de tweede mogelijkheid over blijft. Dit nieuwe voorstel staat dus totaal haaks op de vorige genomen beslissing.

Bovendien stellen we ons de vraag wie de verantwoordelijkheid gaat nemen over de financiële resultaten van dit initiatief indien dit nieuwe voorstel wet zou worden. Sociale en groene projecten hebben ons reeds geleerd meestal voor een andere kleur te zorgen als het op de resultaten aankomt namelijk donker rood. Om natuurlijk van overheidsprojecten à la Sabena, N.M.B.S., De Lijn etc. te zwijgen.

Als slot stellen we vast dat het feitelijk op een nieuwe vorm van subsidiëring aankomt namelijk het subsidiëren van spaargelden. Enerzijds zou de overheid gaan zorgen om gigantische bedragen, via een hogere gegarandeerde rente, uit de markt te halen en  anderzijds deze gelden verplicht in onrendabele projecten stoppen. Hierdoor zouden de banken wettelijk verplicht worden grote risico's te nemen en eventueel zeer belangrijke verliezen te moeten incasseren. En dit alles op initiatief van diegenen die in het recente verleden het hardst hebben geroepen tegen het kapitalisme, de grootbanken en hun leiders van wie er velen terug te vinden zijn bij de kopstukken van deze initiatief nemende partijen. Dat deze beroepshuichelaars met dergelijke stupiede initiatieven komen aandraven juist voor de verkiezingen is geen toeval.

Om aan honderdduizenden spaarders die in een vrije markt nu inderdaad met zeer geringe opbrengsten moeten rekenen een véél beter rendement te beloven goed wetende dat dit in  de huidige omstandigheden onmogelijk is, staat volgens ons gelijk met een vorm van criminaliteit. Dergelijke criminele voorstellen zouden in een normaal land moeten kunnen worden bestraft.

Maar in een "apenland in het kwadraat" zoals het onze is alles mogelijk en worden alleen diegenen die correct en hard werken bestraft.

Men zegge het voort.

Freddy Van Gaever


09-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezinsdag in Antwerpse Zoo : + 5000 aanwezigen

 

 

"Welkom hier in de Antwerpse Zoo, een historische plaats waar vandaag 68 jaar geleden de toenmalige incivieken werden opgesloten in de leeuwenkooien.  Dikwijls met als enige aanklacht zich tegen belgië, dat nooit het land van de Vlamingen wilde en wil zijn, te hebben gekeerd. Die repressie blijft ook vandaag nog steeds het wapen van belgië tegen onze partij die radicaal, compromisloos opkomt voor een onafhankelijk en veilig Vlaanderen."

Zo opende om 14 uur Bruno Valkeniers de Gezinsdag van zijn partij die onder een strakblauwe hemel en stralende zon door meer dan 5000 partijleden werd bijgewoond.  Van 's ochtends 10 uur kuierden zij door de mooie dierentuin die openstond voor alle bezoekers. Enkele Franstaligen en ook anderen, die niet op de hoogte waren van het VB-evenement verbaasden zich over zoveel Vlaams-nationale aanwezigen au jardin zoologique.  Zij zullen thuis rondvertellen dat Anvers de stad is waar onzettend veel Vlaamse Belangers met T- shirts en petjes van hun partij rondwandelen. Ik heb aan één familie uitgelegd dat Anvers de stad van extremen is : langs de ene kant kashba's en langs de andere kant, Vlaams-nationalisten. Met een vriendelijke knipoog en een hartelijke toeristische welkom.

De hoofdthema's van deze gemeenteraadsverkiezingen handelen voor gans Vlaanderen over onze Vlaamse identiteit : thuis zijn in onze eigen Vlaamse steden en gemeentes. Over Veiligheid : geen pardon voor criminaliteit. Vlamingen moeten opnieuw zonder vrees in hun eigen straten kunnen rondlopen en politie en gerecht moeten zorgen dat wie onze levens en onze bezittingen bedreigt, zonder pardon achter de tralies belandt. Er moet ook gezorgd worden voor werken en ondernemen : stimuleren in plaats betuttelen en reguleren. Een handige brochure met de titel "Kies Veilig" met 93 pagina's bevat het Verkiezingsprogramma in concrete en gedetailleerde punten uiteengezet onder de hoofdredactie van Gerolf Annemans, de denker en de redenaar zonder wie deze partij niet dezelfde zou zijn.

Om het Triumviraat aan het hoofd van VB volledig te maken, kwam Filip Dewinter aan het woord, die 's morgens al de degen had gekruist tijdens de Zevende Dag met Bart De Wever. Filip is zowat de enige die in staat is De Wever van antwoord te dienen en diens verbale en gevatte handigheidjes terug te kaatsen of te ontmaskeren.  Eén algemene opmerking bij dit debat : De Wever beaamt dat de cijfers van VB juist zijn maar waarom trekt hij er dan niet de voor de hand liggende conclusies uit ?  Omdat hij natuurlijk voor alles vriendje wil blijven met de politieke elite en bang is van de waarheid. Hoe dan ook, enige indruk heeft Bart alleszins gemaakt op Filip, want deze sprak zo waar Latijn tijdens zijn speech in de Zoo : "Salus populi suprema lex esto" : "De wil van het volk is onze ultieme wet." Gelukkig beseffen zeer velen dat in Vlaanderen en blijven zij trouw aan de enige partij die steeds ondubbelzinnig aan de kant van het volk staat, die volhardt in haar ijveren voor de zelfstandigheid van Vlaanderen en die de moed blijft bezitten om de neergang van onze Westerse maatschappij toe te schrijven aan de Invasie en de lafheid van de politici-collaborateurs van de elite partijen.

De uitsmijter van Dewinter willen wij u niet onthouden : "Waar zijn de centen uit mijn portemonnee ? Dankzij Geert Bourgeois weggegeven als subsidie voor een nieuwe moskee".

Een van de vele verschilpunten tussen Dewinter en De Wever : Filip wil geen vriendje zijn van de collega-politici maar hij wil wel de tolk zijn van de gedachten en gevoelens van vele Vlamingen. Houden zo, Filip, Bruno en Gerolf.

Ray

 


08-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorwaarts, Mars ...

 

 Beste vrienden lezers van Angeltjes en gewaardeerde-tegenstanders-met-het-chagrijnige-trekje-om-de-mond,

Onze redactione is vertrokken naar Mars, zoals u in onderstaand filmpje kan zien. Om redenen van privacy ziet u onze fysieke aanwezigheid niet aan boord van de raket, ook om u het zicht te besparen van ons hulpeloos geklungel in het luchtledige, dat trouwens niet veel verschilt van het dagelijkse gedrag. 

Tot zover het goede nieuws.

Tijd voor het minder goede nieuws nu : wij zijn maandag al terug. Het was maar een blitzbezoek. Er is daar geen zak te zien, om een van onze goede persoonlijke vrienden te citeren, die onlangs in Napels rondliep en zich verbaasde over vele decibels en geen vuilniszakken.

Mars is kurkdroog, rossig, stenig en uitermate geschikt als kolonisatieterrein voor dat onderdeel van de menselijke soort dat prijs stelt op de geneugtes van de religie van vrede en tolerantie. Daarom zijn wij direct teruggekeerd om de bodem aldaar niet te ontheiligen.

Terwijl wij door het heelal zoeven, kan u zich vermeien in het warme week-end zonnetje en wellicht treft u zondag in de Antwerpse dierentuin onze dubbelganger aan. Spreek hem niet aan, hij weet van niets, net zoals heel dikwijls :  

Ray en zijn redactione

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe meer peilingen, hoe minder geloofwaardigheid

 

Peiling stad Antwerpen

Peiling van Ipsos in opdracht van De Morgen, VTM, Le Soir en RTL. Zelfs rekening houdend met de foutenmarge van de enquête bij 603 Antwerpenaren behaalt Nv-A ruim 11% meer dan de socialisten + de CD&V.

Bron : De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen, drugs, mensenhandel, prostitutie en witwas-operaties en de lichtjes van de Schelde

  

 

De stad van Janssens is koploper in Europa van cocaïneverbruik zoals we vorig jaar trots mochten vernemen via vergelijkende controles van het afvalwater van 21 steden. We konden dit goede nieuws opsnuiven via diverse media, zo ook de eigen Gazet van Janssens.  Enige tijd later konden we onrechtstreeks vernemen via ons ander lijfblad, Humo, dat de stad geen grote ruchtbaarheid wenst te geven aan initiatieven om de drugshandel te beperken : te veel razzia's en politie-optredens die media-aandacht krijgen, schaden het imago van de stad.  Een beetje rommelen in de omgeving van het De Coninckplein is voldoende om de aandacht af te leiden van andere oorden van intens drugsgebruik. En van een ander soort van snuivers : welvarende burgers met al dan niet een grote neus maar een dikke portefeuille.

En vandaag vernemen we dat Antwerpen zich in het verlengde van de handel en het gebruik van roesmiddelen ook onderscheidt als voornaam centrum van witwaspraktijken. Het een vloeit voort uit het ander en de gazet van de loftsocialisten, De Morgen, brengt ditmaal het goede nieuws uit.

Geld afkomstig van drugs, mensenhandel, prostitutie,...

Het Antwerpse parket voert een onderzoek naar de goudwinkels in en rond het Centraal Station. Vele van deze handelszaken zouden een cruciale rol spelen in het witwassen van miljoenen crimineel geld. Dat bericht de krant Gazet van Antwerpen. .

Criminele circuits van geld en goud maken van Antwerpen de draaischijf in het witwassen van Europees misdaadgeldDrugshandelaars uit alle omliggende landen laten hun bergen crimineel geld via goudhandeltjes in en rond het Centraal Station passeren. "In de Scheldestad wordt zo goed als alle crimineel geld uit Duitsland, Nederland en België witgewassen. Ook uit Frankrijk. Het gaat om miljoenen euro per dag. Het crimineel geld is vooral afkomstig van drugs, maar ook van mensenhandel en prostitutie, namaakgoederen en fiscale en sociale fraude", aldus de speurders.

Ook helers sturen hun mannetjes naar Antwerpen om gestolen goud en juwelen van de hand te doen. Die twee criminele circuits van geld en goud maken van Antwerpen de draaischijf in het witwassen van Europees misdaadgeld. Het Antwerpse parket heeft in verband met dubieuze geld- en goudtransacties verschillende onderzoeken lopen.

Ook de NMBS heeft problemen met de goudwinkeltjes in het station. Twintig van de veertig zaken werden in gebreke gesteld omdat ze geen huur betalen. Zeven zijn er al definitief gesloten.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 8 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Islamitische overheersing.

Was het niet President Houari Boumedienne van Algerije die in 1962 gezegd heeft: "Nous prendrons la France avec le ventre de nos femmes" (Wij zullen Frankrijk veroveren met de buik van onze vrouwen).

Het is niet alleen Frankrijk maar gans Europa en als het kan de rest van de wereld die er zullen aan geloven.  De moslims planten zich voort met een snelheid die niet meer gekend is in de Westerse wereld. Velen groeien op met een fanatisme dat reeds sedert generaties in de genen geprogrammeerd is en dat verstevigd wordt met de moedermelk en zich later ontwikkelt en ontplooit tijdens de opvoeding.

De linkse idealisten weigeren pertinent de waarheid te zien want dan barst hun roze bubbel en kunnen ze de werkelijkheid niet meer ontkennen. Ze vrezen waarschijnlijk de volkswoede die ze daardoor  ontketenen. Als laffe verraders verkiezen ze de totale ondergang boven het eigen ongelijk.

En het Westerse volk ? Terwijl het Westen zich als één man achter een sterke leider zou moeten scharen, verdelen zij zichzelf door verkeerde informatie te aanvaarden, door eigenbelang en het ergste van al door ongeloof en onverschilligheid. Men maakt verkeerde vergelijkingen en trekt verkeerde conclusies.

Terwijl 9/11 de hele wereld had moeten wakker schudden en een ommekeer had moeten inluiden is het na elf jaar een historisch feit geworden. De dorstige van Brussel zal het misschien ook een "fait divers" noemen. 

Maryse Palemans (Foxy)

*****

Trailer Filip De Winter

De trailer van Filip De Winter is niet goed in elkaar gestoken en hierdoor verliest hij de kracht van de boodschap. Velen zullen het niet begrijpen.

Een trailer over de misdaad gepleegd door de allochtonen en moslims zou meer tot verbeelding hebben gesproken. Ik ben benieuwd naar het boek. In ieder geval hoop ik dat de peilingen foutief zijn en dat het Vlaams Belang veel stemmen zal mogen halen bij de volgende verkiezingen. Er moet dringend wat veranderen in Vlaanderen. Zoals het nu gaat, kan het echt niet meer. 

Voor René zijn Thaise vrouw, ondertitel ik mijn boodschap.  Mogelijk kunnen anderen dit niet zien door het ontbrekende lettertype op hun systeem. In Linux en Win8 zit deze standaard ingebakken.

Chris S.

*****

Humor bij just-is-just.

Geachte redactie.

Dat politierechters ook eens graag (misschien wel ongewild?) de plezantste willen zijn, heb ik vandaag in de media kunnen lezen.

Er zijn dit jaar al meer dan 1O.000 autobestuurders betrapt die GEEN rijbewijs hebben. Brussel-Antwerpen en Gent bijten in deze de spits af. Vooral "jongeren" vegen hun pedalen aan het bezitten van het nodige document. Ook personen die om medische reden geen auto meer mogen besturen blijken halsstarig van het stuur houden. De overtreders van het niet bezitten van een geldig rijbewijs riskeren als straf : EEN RIJVERBOD! moet er nog naft zijn ?

mvg - Senior

*****

Toon DW

Het is zoals in de politiek. Bepaalde correcte figuren noemen zich democraten maar alle middelen zijn goed om een  collega-democratisch verkozen partij proberen uit te schakelen , te pesten ,vernederen en zelfs op te zadelen met een rechtzaak.

Ik dacht dat de grondregels van democratie steunden op verdraagzaamheid, respect en een luisterend oor bieden aan andersdenkenden en hun voorstellen in overweging te nemen. Sommigen noemen zich geestelijken, zwaaien met het evangelie maar misbruiken die basis  als dekmantel voor hun smeerlapperij en ondoordachte praktijken.

Maar we zijn maar mensen , ge kunt ze onderverdelen in twee categorieën. Zij die de naam mens waardig zijn en die  hebbn zelfs geen evangelie nodig, vervolgens de randfiguren. Ge vindt ze terug in elk ras, in elke laag, in elke positie.

René

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang Gent stelt lijst voor : videoreportage

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje : financieel, economisch belabberd maar vooral onder de knoet van de Invasie

 

  

Amerikaanse reportage met Franse ondertiteling

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fou Fou belkacem mag nog even brommen

 

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Fou-Fou Belkacem vrijdag opnieuw met een maand verlengd. De verdediging gaat nu samen met hem bekijken of er al dan niet beroep wordt aangetekend. In dat geval verschijnt Belkacem binnen de twee weken voor de kamer van inbeschuldigingstelling.

De woordvoerder van Sharia4Belgium zit al drie maanden in voorhechtenis. Hij werd aangehouden op verdenking van het aanzetten tot haat, geweld en discriminatie tegen niet-moslims via een videoboodschap, die hij op 1 juni lanceerde naar aanleiding van het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek.

Een maand daarvoor had de correctionele rechtbank van Antwerpen hem al voor gelijkaardige feiten veroordeeld. Fou!-Fou tekende beroep aan tegen het vonnis. Hij maakt gebruik van de rijke mogelijkheden van de Westerse justitie, zoals hij ook de centjes losmaakt die hij kan plukken dankzij onze gulle sociale grotten van Ali Babba. Hoe zit dat bij de door hem aanbeden sharia ? Bestaat beroep daar ook, of is het zonder veel plichtplegingen, armpje ontbloten, handje openstrekken op het houten blok en ZOEF ! handje weg.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Post in de maak

 

Vrijdag is in Zoersel het bedrijf Vlaamse Post voorgesteld. De ondernemers willen een alternatief bieden voor zwakke plekken bij de dienstverlening van bpost. Daarbij ligt de focus voorlopig sterk op Vlaanderen. Het bedrijf is de nieuwste speler op de Belgische postmarkt en werd opgericht door enkele lokale ondernemers.

"Al jaren verdeelt bpost ons reclamedrukwerk," zegt afgevaardigd bestuurder Manuel Stuyts, "maar plots mocht dat nog maximaal 130 gram wegen, naar ik hoor een ingewilligde eis van de vakbonden. Ons blad aanpassen wilden we niet. Daarom bedachten we een alternatief, waarmee we ook anderen in onze situatie kunnen helpen." Vlaamse Post bracht brievenbussen in kaart, zodat een computer efficiënte routes kan berekenen. De postbode vertrekt met de auto naar een regio en start van daar per fiets bedeelrondes in lussen. De GPS wijst de brievenbussen aan.

"De bedeling gebeurt dus efficiënt en ecologisch. Via tracking kan de klant de levering nauwkeurig opvolgen. Onze tarieven lopen gelijk met die van bpost. Personeel van alle leeftijden en origine is welkom, al vragen we dat zij Nederlands kunnen spreken en schrijven", zegt Stuyts.

Op dit moment verdeelt Vlaamse Post al commercieel drukwerk in enkele Antwerpse gemeenten, maar via franchise wil men het bereik uitbreiden tot heel Vlaanderen. Later wil Vlaamse Post ook geadresseerde brievenpost aanbieden, maar dan bepaalt de wet dat alle landsdelen bediend moeten worden. "Geen probleem," zegt Stuyts, "we reserveerden al de naam voor een Waalse pendant."

Huidige klanten zijn uitgevers van modefolders, magazines, maar ook politieke partijen. Concrete klantennamen geeft Vlaamse Post niet. Het benadrukt apolitiek te zijn.

Bij bpost zelf is men niet ongerust, weet woordvoerder Piet Van Speybroeck: "We stellen vast dat er nog een concurrent bijkomt op de markt voor commercieel drukwerk. Wij blijven er bij dat we daar nu al de beste kwaliteit bieden en dat we dat zullen blijven doen."

"Later wil Vlaamse Post ons ook beconcurreren op het gebied van geadresseerde brievenpost. Die markt is al even open. Daarom zijn we al langer bezig om onze diensten op het vlak van efficiëntie en kwaliteit te optimaliseren."

"Dat bpost het maximumgewicht van het drukwerk naar 130 gram heeft teruggebracht, heeft niets te maken met een zogezegde inwilliging van een eis van de vakbonden. Het management nam die beslissing autonoom om ervoor te zorgen dat onze postbodes alle dagen kunnen rondgaan, in gezonde omstandigheden."

Bron : Vandaag.be

 


07-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage over *de bange lafaards in hun bunkers*

 

 

“Eurofielen zijn bange lafaards en ze weten dat hun argumenten zwakker en zwakker worden. Ze sluiten zich op in hun bunkers en gaan het debat uit de weg: its pathetic!”

Bron : http://www.dejaap.nl/2012/09/06/video-interview-nigel-farage/

Dank aan Lilith


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 7 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Khon-tjangeltjes

Beste Adele en Gerard,

Men is nooit te oud om te leren. Vermits ik al enkele jaartjes in Thailand woon ,probeer ik zelfs op mijn 68-igste nog  Thais te leren.

Mijn Thaise echtgenote is politiek actief en zij toont ruime interesse in de  belgische politiek, vooral dan in de Vlaamse. Het valt me echter moeilijk om bepaalde artikeltjes voor haar verstaanbaar te maken. Daarom verzoek ik de redactie van Angeltjes , te overwegen of ze soms geen vertalingen in de Thaise taal kunnen bijvoegen , zodat ze hier ook kunnen leren hoe je met een prachtregering en een prachtjustitie alles in een vlug tempo  naar de kl...kunt helpen.

René

*****

Geen geld,wel bloed! 

Geachte redactie.
De huidige leiders van de Spanjolen hebben een zoethouderdje gevonden om een deel van het morrende volk kalm te houden.

Zuiderse mensen schijnen nogal vlug in hun wiek geschoten als hun zonnig leventje verstoord wordt. De zware besparingen die hen worden opgelegd door de dweilen van de E.U. om bij de losers te mogen blijven behoren, is geen Godsgeschenk voor de sangria-tutters.  Maar er is beterschap op komst want sinds gisteren (5/09) mogen de stierengevechten terug live op de buis uitgezonden worden. Olé,olé, gracias!

Het verbod werd opgeheven door de Spaanse regering waarvan de hoofdman een fervent aanhanger is van bloed en spelen. Voor king Carlos is dat ook goed nieuws want nu kan hij in eigen land op stierenjacht gaan.

Ziedaar een simpele oplossing om het morrend gepeupel in de hand te houden. Laat de dierenbeulen los ,laat de stieren afzien en lijden alvorens versneden te worden. Laat vooral zien dat de regering bezorgd is voor spel en pret van de kiezers opdat ze moe en "zot-geolééd" uit de arena komen en geen aandacht meer schenken aan de belabberde toestand van 's lands financiën en economie. Brood en Spelen, het bestaat nog steeds.

Senior

*****

Politie-parket oorlogje - Forcom

Dit handelde over het witwassen van zwartgeld, porno industrie-diamantsector- immobilien, maffia enz.

U herinnert zich ook nog de zaak Forcom ? dDt alles speelde zich af onder de neus van toenmalig korpschef Baelemans. Ik verwijs naar : 'de criminele connecties van Forcom' het geeft een beeld weer van hoe de stad "A" een paradijs is voor criminelen.

Gina

*****

Politieke invloed bij de politie van Ä

Uit het onderzoek naar de verdwijning van Vera van Laer zou kunnen blijken dat de Antwerpse lokale recherche een dubieuze rol gespeeld heeft.  Een VSOA-afgevaardigde beschuldigt het politiebeleid van toen van een lakse houding tegen sommige rotte appels in het korps : en dat zal niet ver naast de waarheid zijn.

Het was in mijn tijd een publiek geheim in het korps dat sommige bijzondere diensten ,o.a de recherche, overwegend rekruteerden in één bepaalde vakbond. Zo werd ooit de dienst Milieupolitie opgericht en het korps kon dit enkel vernemen via de dagorders nadat die dienst al volledig bemand was.  De leiding werd toevertrouwd aan een officier waarvan menig agent wist dat hij zeer aanhankelijk was aan de burgemeester. De agenten van die dienst  waren zeer toevallig niet geselecteerd op hun beroepsijver maar wel op hun kennis van basketbalsport.

Maar de Burgemeester van toen had door die maatregel wel een zeer grote invloed op die Milieupolitie. En ook de Antwerpse recherche ontsnapte niet aan de invloed van één bepaalde politieke partij.

Ooit kwam ik tijdens een vakbondsactie rechtstreeks in conflict met de leider van de Milieupolitie die als vakbondsafgevaardigde van het ACOD mij belette aan het vakbondsgebouw in de Ommeganckstraat mijn werk te doen.I k heb toen tegen hem een proces-verbaal opgesteld niettegenstaande ik dacht aan een “verticaal klassement “van mijn vaststelling. Maar toen ik hem later eerder toevallig ontmoette in ‘t Ridderke, in de buurt van het AC en hij mij in zijn kenmerkende taal toeriep :”Buysse., smeirlap , door U ben ik nooit commissaris kunnen worden!” wist ik dat er toch een gevolg aan mijn PV was en dàt gaf mij dan toch een zekere vorm van voldoening.

Hubert Buysse

*****

Yasmine Kerbache

Dit is weer een SP-a prototype van het geïntegreerde moslimvrouwtje, dat ik in mijn buurt niet zie rondlopen, en wanneer Mevr Kerbache het de Coninckplein ervaart als gezellig dan is dat omdat de politie er grote kuis heeft gehouden, wellicht om haar een goed gevoel te geven. De politieke start van mevrouw Kerbache bij de sossen moet vlot verlopen.  Spijtig dat die politiek niet geldt voor elke Vlaamse Antwerpenaar.

Gina

*****

De hypocriete nonnen van Malonne - Mr.Senior & Ray

Het is niet omdat er pedofiele priesters zijn, het is niet omdat er andere schandalige praktijken worden uitgeoefend door de leden van de katholieke kerk, dat de leer van het evangelie niet zou deugen.

Als er volgelingen van deze leer zijn die hun boekje te buiten gaan, kan men dat niet aan de leer zelf verwijten! Natuurlijk is het dubbel spijtig want priesters en nonnen worden als voorbeelden aanzien. Wie maakt er geen fouten ? Wat met onze bankdirecteurs, politiemensen, politici ? Zijn deze functies die ons tot voorbeeld moeten strekken allemaal zo vlekkeloos ? De geest is gewillig maar het vlees is zwak.

EEN ding is zeker : wie zich houdt aan het evangelie of meent zich eraan te houden en ter goede trouw is, kan moeilijk iets verweten worden ... helaas?!

Toon DW

*****

Trabelsi : Teveel is trop en trop is teveel.

Geachte redactie,
Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen zegt een Vaams spreekwoord. Blijkbaar is men bij just-is-just deze spreuk indachtig geweest bij het verzoek voor Voorwaardelijke Invrijheidsstelling van de terrorist Trabelsi.

Deze Prachtman die in 2OO4 een straf van 10 jaar petoet aan zijn baard gesmeerd kreeg mag niet vrijkomen. Hij moet zijn straf volledig uitzitten om kunnen uitgeleverd te worden aaan de V.S. waar hij zijn andere fratsen zal moeten uitleggen en die hem sowieso levenslang achter de tralies aldaar zullen doen belanden. Zijn advokaat weet maar al te goed wat er op het spel staat en vecht de uitlevering aan bij het hof van Straatsburg.

Ondertussen is deraadsman van Trabelsi van oordeel dat zijn cliënt in afwachting van de uitspaark in Straatsburg best voorlopig mag gelost worden  want Meneer Trabelsi is in de petoet een ander mens (ook hij!! net zoals M.M.) geworden en heeft Al-Qaida en heel die terroristennest afgezworen (Jaja!!)

Wij begrijpen de raadsman van Trabelsi maar AL te goed. De leperd hoop(te) op een vrijlating zodat zijn cliënt het hazenpad kan kiezen, want ge zoudt goed zot moeten zijn om die gelegenheid onbenut te laten Blijkbaar heeft het geval van 3M de wijsheidstanden bij de verantwoordelijken bij justitie toch doen doorbreken.

mvg - Senior
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve den Bond ! Vivat de seks !

 

Rob Verreycken is niet de enige die een nieuwe vakbond opgericht heeft.  In Zwitserland hebben 150 dames, die het oudste beroep ter wereld uitoefenen, de handen in elkaar geslagen om betere werkvoorwaarden af te dwingen. 

Inderdaad: in Genève vonden 150 prostituees elkaar om hun beroep meer bescherming te bieden door middel van de oprichting van een vakbond, de STTS (Syndikat der Sexarbeiterinnen und Sexarbeiter) De dames en heren hopen dat ze hiermee de goedkope concurrentie uit importlanden kunnen te lijf gaan en de onwaarschijnlijk hoge huurprijzen van een arbeidslocatie een halt toe te roepen.  De seksarbeiders betalen tussen de 3.000 CHF en 5000 CHF per maand; wie er een keukentje bij wil hebben – een mens leeft niet van de liefde alleen – moet extra 150 CHF per dag ophoesten. 

Wie weigert te betalen, wordt onherroepelijk op straat gezet.

De overkoepelende organisatie van Zwitserse vakbonden, SGB, vindt de oprichting van de prostitutievakbond een goed idee en wil de STTS bij de koepel laten aansluiten, zodat deze overal in het land kan actief worden.  Advies- en vrouwencentra voor prostituees zijn enthousiast over de nieuwe vakbond: een seksjob is ook werk en verdient evenzeer bescherming als een baan in de industrie of de ambtenarij.

In Zwitserland beschermt een vakbond de uitvoerders van een vak, niet van een politieke kleur.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democratie bij de Amerikaanse Democraten

 

 

De Amerikaanse Democratische partij geeft wel een erg opmerkelijke invulling aan het woord democratie. Dat bleek toen tijdens het Democratisch National Congress moest gestemd worden over een amendement in de congrestekst. Jeruzalem werd opnieuw als de hoofdstad van Israël erkend -een melding die in de aanloop naar de conferentie was geschrapt; een actie die door de Republikeinen fel was bekritiseerd - en kreeg ook het woord ‘God’ opnieuw een plaats in de tekst.

Nadat de veranderingen waren aangekondigd mochten de afgevaardigden de verandering goedkeuren. Een tweederde meerderheid is vereist. Of de wijzigingen terecht of onterecht zijn, daar laten wij ons niet over uit,ons  valt de willekeur op bij de interpretatie van "decibelstemmen" zonder decibelmeter.  Best grappig, die Democraten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratie - Invasie : de nieuwe kolonisatie

  

 

Gisteravond vond in een van de zalen van Kinepolis de vernissage plaats van FDW's nieuwe boek + DVD : "Immigratie, Invasie : de nieuwe Kolonisatie", een publicatie van Uitgeverij Egmont.

In zijn klassiek degelijke stijl leidde Philip Claeys de auteur en het boek in bij het talrijk opgekomen publiek. Vervolgens kregen de aanwezigen de DVD te zien op groot scherm en nadien kwam Filip Dewinter zelf aan het woord met véél cijfers die door de politiek-correcte ontkenners niet kunnen weerlegd worden. Filip Dewinter bekleedt al zeer lang de ereplaats als expert inzake migratie en islamisering. Hij vertelt geen praat voor de vaak. Zijn stellingen worden telkens veel te laat als juist erkend.  Tot het op een dag (die niet ver af meer is) definitief voorbij zal zijn en de Westerse maatschappij ten grave zal gedragen worden. Wij stevenen af op een demografische Big-Bang.

De immigratie-invasie groeit Europa in sneltempo boven het hoofd. Het Europese continent multiculturaliseert en islamiseert. De immigratie-tsunami zorgt voor een omgekeerde kolonisatie. Filip Dewinter beschrijft hoe allochtonen over enkele jaren de meerderheid van de bevolking van verschillende steden zullen uitmaken. De massa-immigratie zorgt trouwens voor meer criminaliteit, meer armoede en meer werkloosheid. De immigratievloedgolf kost de Vlamingen handenvol geld: 1.500 euro per jaar per Vlaams gezin. De immigratie-invasie kan echter gestopt worden! Filip Dewinter legt in "Immigratie-invasie: de nieuwe kolonisatie" zonder politiekcorrecte taboes uit hoe en waarom... Deze trailer is een voorsmaakje van de reportage die binnen enkele dagen verschijnt. Boek + DVD te verkrijgen bij :  

 

http://www.uitgeverijegmont.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelrecht in Zwitserland (kanton Schwyz)

 


De politie en het parket van het Zwitserse kanton Schwyz heeft een pilootproject opgestart rond snelrecht voor criminele asielzoekers.  In plaats van een wekenlange procedure zou het proces slechts één dag mogen duren.  De reden van deze maatregel moet men zoeken bij de toename van delicten door asielzoekers in het kanton Schwyz. 

In een mededeling maakte de politie bekend dat de straffeiten vooral in het midden van het kanton sterk toegenomen zijn.  Bovendien reageren veroordeelde criminele asielzoekers uiterst onverschillig op de uitgesproken straffen.  De autoriteiten zijn in actie gekomen en willen nu zowel de strafuitvoering als de immigratierichtlijnen strenger en efficiënter maken.  De daders zullen merken dat criminele feiten niet ongestraft kunnen blijven.  Alle mogelijkheden zullen in een watervalprocedure tot op de bodem uitgeput worden: van politie naar parket en vervolgens naar de immigratiekanalen.  Wie zich bv. niet aan de immigratieregels houdt, kan door het parket vervolgd worden.  Evenzeer zullen diefstal, bedrog, huisvredebreuk, illegale middelen of illegaal verblijf onmiddellijk gestraft worden. 

Het snelrecht heeft als voordeel dat ook aan illegale immigranten zonder vast adres een vonnis onmiddellijk kan overhandigd worden.  Na een aanloopfase zal men het systeem evalueren om het – waar nodig – bij te schaven en eventueel naar een scala van andere misdrijven uit te breiden.

Wie stalen zenuwen heeft, kan vergelijken met de situatie in het land b.  Over snelrecht beslist de procureur, straffen worden niet uitgevoerd, jeugdige delinquenten worden niet bestraft omdat er geen plaats voor hen is, de rechten van de verdediging mogen niet aangetast worden.  Over de rechten van de gemeenschap, van de slachtoffers, spreekt niemand.  Nochtans is ook hier de politie vragende partij voor een lik-op-stuk beleid: waar de feiten voor zich spreken, waar er bewijslast of een bekentenis voorligt, zelfs daar kan men onmogelijk de daad bij de verzuchtingen van de bevolking voegen indien het parket niet thuis geeft.

Wie veiligheid wil, kan op 14 oktober ervoor kiezen in het stemhokje.

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incidentje in de Koningin der badsteden

 

Zo is het vandaag

Inbreker steekt agent in Oostende in de kaak met schroevendraaier.

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de Oostendse politie een illegaal opgepakt die ingebroken had in de minigolf in Oostende.
De man werd betrapt tijdens de inbraak, maar zette het op een lopen. Later kon een patrouille hem arresteren. De dader verzette zich tegen zijn arrestatie en had een schroevendraaier bij zich, waarmee hij een agent in de kaak stak. Dinsdag wordt hij voor de Brugse onderzoeksrechter geleid. Het Brugs parket vordert zijn aanhouding.

Zo was het gisteren

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De NMBS

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (863)

 

Wat vangen de verantwoordelijken van Landsverdediging toch aan ?


Indien ik iets zou te zeggen hebben bij Landsverdediging zou ik zeker andere beslissingen treffen dan deze die nu genomen werden in verband met het terugkeren van onze militairen uit Afghanistan. Volgens de gazetten zullen er in de nabije toekomst 270 militairen worden teruggevlogen naar ons land en zullen er ook een 60-tal voertuigen en een 50-tal containers worden terugkomen. Ofwel zou ik beslissen om één of twee vertrouwenspersonen naar Kaboel te zenden om deze goederen daar ter plaatste tegen de best mogelijke prijs te laten verkopen. Tweedehands bestel- en vrachtwagens geraakt men in alle landen ter wereld snel kwijt en men hoeft geen genie te zijn om ongeveer te weten wat men er nog kan voor krijgen. Er zullen steeds talrijke gegadigden zijn bij bepaalde overheidsinstellingen of bij privé-ondernemingen.

Tevens zou ik ook de mogelijkheid onderzoeken of ik voor onze soldaten geen prachtige en praktische oefening zou kunnen organiseren door hen de opdracht te geven alle containers over die 60 voertuigen te verdelen en via de weg een avontuurlijke tocht naar huis te organiseren. Dat zou beslist een nuttige logistieke oefening zijn.
 
Enkele van onze ambassadeurs zouden dan eens iets nuttigs kunnen doen door voor een toelating te zorgen om met niet offensieve voertuigen door enkele landen zoals b.v. Iran; Turkije of Rusland te mogen rijden. Er zijn voldoende goed berijdbare wegen beschikbaar tussen Kaboel en ons land  en dergelijke verplaatsing zou zonder de minste problemen binnen de veertien dagen kunnen worden uitgevoerd.

Indien onze militairen dergelijke verplaatsing in vredestijd niet zouden kunnen uitvoeren stel ik me de vraag wat ze dan in tijden van oorlog nog nuttigs voor de bevolking zouden kunnen verwezenlijken.

Wat ik echter uit de media verneem is dat onze overheden beslist hebben om in Rusland enkele van de grootste vrachtvliegtuigen ter wereld te huren (Antonovs) om deze een tiental vluchten te laten uitvoeren.  En dit alles om tweedehandsmateriaal via de duurste transportmogelijkheid, namelijk luchtvervoer, te laten verplaatsen. Het enige voordeel van duur luchtvervoer is de snelheid van de verplaatsing maar dit is zeker geen element dat hier speelt. Na aankomst in ons land zullen deze 60 voertuigen ergens gestald worden tussen  honderden andere en meestal nutteloze voertuigen die meestal nooit enig nut voor de bevolking hebben gehad.

Het opnieuw verbrassen van belangrijke bedragen belastinggeld om totaal onnuttige vrachtvluchten te bekostigen is een zoveelste bewijs dat onze huidige bewindvoerders dringend aan vervanging toe zijn. Jammer dat we deze laatsten niet als terugvracht kunnen meegeven op het ogenblik dat de Antonov's ongeladen ons grondgebied terug zullen verlaten.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!