Angeltjes
15-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 15 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Toekomst

Soms moet ge u bij iets neerleggen en het aanvaarden zoals het is. Welnu het is zover. Het Vlaams Belang heeft een pandoering gekregen waar het niet goed van is en volgens mij is het met de partij zo goed als gedaan en wel om de reden dat het nu of nooit was, want binnen 6 jaar, er mag gebeuren wat wil, er zal vermoedelijk niets veranderen, behoudens aangroei van vreemdelingen en nog meer bepampering ervan), dan zullen de "nieuwe belgen" nog met heel wat meer zijn dan vandaag.

Die zullen blijven stemmen op de traditionele partijen - tot er een moslimpartij wordt opgericht om mee naar de verkiezingen te trekken.Het is niet zo ver meer af voor er een volstrekte meerderheid van onze moslimvrienden zal zijn zodat die het volledig voor het zeggen zullen hebben.

Misschien dat dan de ogen van de naïevelingen zullen opengaan maar spijtig genoeg is het dan te laat zijn en kunnen wij allemaal naar de pijpen van die vredelievende mensen dansen. Bedankt naïevelingen en volksverraders om mijn kleinkinderen een mooie toekomst af te nemen.

Pieter

*****

Kort geheugen

Als een Vlaming, een Vlaams-nationalist burgemeester wordt van de havenstad Antwerpen, de grootste bron van het inkomen van het land b, dan spreekt heel de linkse meute over donkere wolken die het land teisteren, erger nog, in Walgië refereert men naar de tweede wereldoorlog.

Maar als een Marokkaan burgemeester wordt van de grootste haven van Nederland , ja zelfs van Europa, heerst er een oorverdovende stilte, zowel bij links Nederland als links Europa. Links overziet nergens de gevolgen van zijn perverse ideologie. Op korte of lange termijn overleeft links nooit in een democratie.

Stradi

*****

Vlaamse vlaggen

En waar waren de Vlaamse leeuwenvlaggen van de NV-A bij de zegetocht van Bart Dewever. ?Waren er afspraken in de partij om die vlaggen achterwege te laten?

Hubert Buysse

*****

Rechtse hoek

We hebben vandaag een rechtse hoek op ons kin gekregen.We zien sterretjes en nog geen klein beetje.

mvg - Rudolf

*****

Verkiezingen

Ik vraag me af hoe het in Godsnaam mogelijk is dat de domme kiezer zelfs niet één moment kritisch kan denken om zijn/haar stem te geven aan een partij die de rampspoed (die over heel het Westen en in ons geval coburgs pretpark afkomt)wil stoppen.

Nee integendeel de @à§^$µ'§é (mezelf gecensureerd) kiezer maakt een partij groot die voor de helft uit platte opportunisten bestaat en een deel islamieten en andere vreemdsoortige wezens die even Vlaamsvoelend zijn als de eerste beste pygmee. Tja... Dat ze straks niet komen janken als ze in elkaar geslagen worden door jongeren, hun werk afgepakt door sovjets of hun belastingen voor een zeer groot deel naar de waalse parasieten getransfereerd wordt, het jaarlijkse bedrag van meer dan duizend euro (1000) euro per persoon in Vlaanderen die naar het naar het roze strikje's land vloeit... Goed de bende van de ex-papzak triomfeert, de kaarten gaan geschud worden en zeker in Antwerpen gaat hij met zijn valse tronie geen coalitie met Filip Dewinetr aangaan o nee maar wel met zijn vriendje patrick van A, ze waren al beste vrienden voorheen waarom zou het nu veranderen ...

Onafhankelijk Vlaanderen kunnen we op onze buik schrijven en wat krijgen we niks nada rien nichts nothing. Wat me gezien de resultaten in de grote steden ook niet verbaast is dat extreem links meer bepaald de pvda (die de leer van Mao aanhangen) zo goed scoren, met de uitslagen voor ogen verbaas ik me over niks meer, gisteren las ik op zita een poll die ze hielden dat  20 (twintig) % niet wist op welke partij te stemmen, aan de vooravond van de verkiezingen nota bene en met een nooit geziene overprogramatie van kiesmanipulatie door de feelgoodmedia.

Eurabia, sovjets, criminelen, meer belastingen (om het profitariaat in leven te houden) dat zijn enkele geschenken die de domme lompe kiezer voor de kiezen zal krijgen.

Martin V.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

Arm Vlaanderen !
 
Ja we hebben de uitslagen van de verkiezingen gezien en weten dat het NVA véél heeft gewonnen. Ja we hebben de uitslagen van de verkiezingen gezien en weten dat het Vlaams Belang véél heeft verloren. Maar... er is ook iets bijzonder positiefs vast te stellen en wel het feit dat voor de eerste maal in de Vlaamse geschiedenis de NVA en het Vlaams Belang S A M E N  de meerderheid kunnen vormen in vele steden en gemeenten. Dit samengaan zou vele rasechte Vlamingen, die reeds jaren vechten voor een Vlaamse onafhankelijkheid, een hart onder de riem kunnen steken en het duidelijk maken dat we misschien nog ooit in het opzet van een onafhankelijk Vlaanderen kunnen slagen. Zelfs in onze grootste stad Antwerpen ziet het er na uit dat NVA en VB samen de meerderheid kunnen vormen.
 
Maar enkele volslagen idiote egotrippers bij de NVA roepen naar alle kanten dat ze liever met communisten; socialisten; liberalen of wie ook in de boot willen gaan dan met verkozenen van het Vlaams Belang! Ze verkiezen dus broedertwist en schande boven een onafhankelijk Vlaanderen.
 
Wij begrijpen er niets meer van en kunnen dus alleen maar vaststellen dat we inderdaad een klootjesvolk zijn en dat de enige oplossing om nog ooit een onafhankelijk Vlaanderen te kunnen bereiken er zal in bestaan om het Vlaams Belang terug beginnen op te bouwen.
 
 
Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks gezin gedood door NAVO granaat afgevuurd door rebellen

 

 

Op 3 oktober ontplofte een 'Syrische' granaat in het Turkse grensstadje Akcakale - hoogstwaarschijnlijk wéér een false flag aanslag van het islamistische Free Syrian Army, dat hiermee probeert Turkije en de NAVO in de burgeroorlog te betrekken.
Volgens de Turkse krant Yurt zijn de vrouw en vier kinderen vorige week woensdag in het grensstadje Akcakale om het leven gekomen door een alleen door de NAVO gebruikte granaat die door de Turken was geleverd aan de Syrische rebellen. De regering van premier Erdogan greep de tragische gebeurtenis echter aan om het Syrische regeringsleger de schuld te geven en de Turkse artillerie het bevel te geven het vuur te openen op Syrische legerbases.

Volgens Yurt redacteur Merdan Yanardag heeft hij uit zeer betrouwbare bron vernomen dat het Turkse leger zélf de granaat aan het Free Syrian Army heeft geleverd. 'Turkije is sinds 1952 lid van de NAVO en handelt in samenspraak met de andere NAVO machten. Wat dat betreft verrast het mij niet dat het tot zoiets heeft kunnen komen,' verklaarde Abayomi Azikiwe, uitgever van Pan-African News Wire, tegenover Russia Today.
Azikiwe zei dat Turkije nooit een militaire operatie zou zijn begonnen zonder instemming van de NAVO. De Turken hebben tot nu toe zes dagen achtereen vergeldingsaanvallen op Syrische doelen uitgevoerd, volgens president Abdullah Gül om de Turkse plaatsen in het grensgebied te 'verdedigen'.
False Flag aanslagen rebellen op burgers
Sinds het begin van de opstand in Syrië hebben de door Amerika en de NAVO gesteunde islamistische rebellen veelvuldig gebruik gemaakt van 'false flag' aanslagen op burgers, waar vervolgens het leger de schuld van werd gegeven. De massamoord in Houla, waar tientallen vrouwen en kinderen met messteken om het leven waren gebracht, is daar een gruwelijk voorbeeld van. De rebellen proberen op deze wijze militair ingrijpen van de Turken en de NAVO uit te lokken.

Daarnaast beginnen de rebellen vrijwel overal waar ze komen met etnische zuiveringen waar met name christenen het slachtoffer van zijn. Vele tienduizenden christenen zijn inmiddels uit hun woonplaatsen verdreven; degenen die achterblijven worden gedwongen zich te bekeren tot de islam.

Turkse invasie en nieuwe oorlog aanstaande?
VN secretaris-generaal Ban Ki-moon waarschuwde afgelopen maandag voor de ernstige gevolgen die de escalatie van het conflict voor het Midden Oosten zou kunnen hebben. Steeds meer experts vrezen dan ook dat er nog maar weinig voor nodig is om een nieuwe regionale oorlog te doen ontbranden die zelfs zou kunnen uitmonden in een nieuwe wereldbrand.
Politiek auteur en journalist Dan Glazebrook denkt dat de Turken doorgaan met hun beschietingen omdat ze net als de rebellen hopen dat de NAVO op zeker moment militair zal ingrijpen in Syrië (1). Volgens de Turkse krant Hürriyet - één van de drie grootste van het land- staan er inmiddels 250 Turkse pantservoertuigen klaar bij de grens voor een eventuele invasie. Berichten dat daar ook Amerikaanse special forces bijzitten werden door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken ontkend.
Volgens de Times zijn deze commando's, die speciaal zijn getraind op het omgaan met en vernietigen van chemische wapens, echter wel degelijk aanwezig - niet alleen in Turkije, maar ook in Jordanië en Israël. (2)

Xander

(1) KOPP
(2) IKNews

http://xandernieuws.punt.nl/?id=664807&r=1&tbl_archief=&


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Spaans nationale feestdag

 

 


De Dia de la Hispanidad is de nationale feestdag van Spanje. Op deze dag wordt in Spanje en in de Zuid-Amerikaanse landen herdacht dat Columbus in 1492 Amerika ontdekte. Maar dit jaar werd de Fiesta Nacional de España in mineur gevierd. Dit was het gevolg van diverse omstandigheden.
 
Het traditionele militaire défilé in Madrid was het kleinste en het goedkoopste sinds het einde van het Francotijdperk. Er namen geen vliegtuigen, geen tanks en geen gevechtsvliegtuigen aan deel en minder militairen dan ooit.
 
De viering van de Dia de la Hispanidad werd helemaal overschaduwd door het Catalaanse streven naar onafhankelijkheid. Vorige maand bevestigde de Catalaanse regering dat ze streeft naar onafhankelijkheid en Artur Mas, de president van Catalonië maakt op dit ogenblik een rondreis door alle Spaanse deelstaten om dit concept te verdedigen. Hij krijgt hierbij de volledige steun van de Baskische nationalisten en van de regering van Galicië want die streven eveneens naar de onafhankelijkheid. De Catalaanse regering stuurde geen enkele politicus naar het défilé in Madrid omdat de nationale feestdag van Catalonië de Diada is en die wordt gevierd wordt op 11 oktober.
 
President Marinao Rajoy van zijn kant riep op tot nationale eenheid om de economische crisis te overwinnen. Het idee van de nationale eenheid werd ook gepromoot door het ministerie van Defensie in een televisiespot. Koning Juan Carlos stuurde onlangs zelfs persoonlijk een brief naar alle Spaanse politici waarin hij opriep tot nationale eenheid en waarin hij hen verzocht geen 'hersenschimmen' (zoals de onafhankelijkheid) na te jagen. Deze brief werd zeer negatief ontvangen door de meerderheid van de Spaanse politieke wereld, maar vooral door de nationalisten.
 
De nationale feestdag begon om 10.30 uur met de aankomst van het Spaanse vorstenpaar op de Plaza de Neptuno in Madrid. De voltallige Spaanse koninklijke familie was aanwezig met uitzondering van de schoonzoon van de koning, Iñaki Urdangarin. Iñaki is verwikkeld in een corruptieschandaal en hij riskeert zelfs gevangenisstraf. Prinses Cristina woonde de plechtigheid wel bij, maar niet op de officiële tribune samen met de Spaanse koninklijke familie.
 
 
 
 


14-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze nieuwe burgemeester : *Zet die ploat af !*

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle uitslagen in Vlaanderen

 

 

U vindt alle uitslagen van gemeentes, provincies en districten (met voorkeurstemmen) op volgende webstek :

http://www.vlaanderenkiest.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitslagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede avond, beste lezers van Angeltjes,

We zitten er enigszins gekneusd bij, want ook al hadden wij een ietsje betere resultaten verwacht, er viel niet op te tornen tegen de Nv-A tsunami.

Ieder heeft zijn eigen uitleg, zijn eigen ontgoocheling maar de uitslag is wat hij is en zoals Filip Dewinter het zegde : Vlaams Belang heeft gezaaid en Nv-A is aan het oogsten.  Het VB  is ervaren en gelouterd  genoeg om te weten hoe om te gaan met deze toestand en ons vertrouwen in de leiding is ongeschonden.

Partijen winnen, partijen verliezen en partijen komen terug. Zeker in het Vlaams-nationale kamp, want zolang de roep naar onafhankelijkheid niet ingewilligd wordt, is het nooit afgelopen met de onvrede van vele Vlamingen en is een partij als Vlaams Belang de democratische uitlaatklep voor Vlaamse Republikeinen.

In de komende dagen horen we van de Waalse regering van Elio di Rupo welke formules hij uitgedacht heeft om meer geld te vinden om zijn begroting in evenwicht te houden. Hij moet het geld halen, waar het zit en dat is nog steeds in Vlaanderen. Het gaat nu niet meer om 12 miljard per jaar, maar zelfs om 16 miljard Vlaamse euri die naar Wallonië en Brussel versast moeten worden. En om die reuzentransfer te realiseren moet eerst de lopende en de komende begroting opgemaakt worden. Die zware klus is niet voor niets verschoven tot na deze verkiezingen.

De kern van onze boodschap is vandaag nog steeds dezelfde als gisteren : Vlaanderen onafhankelijk maken en ook als dat impliceert dat de karwats moet gebruikt worden om de Nv-A te blijven aansturen, dan is dit zo. Voorlopig boeten de fracties van de schildwachten van Vlaanderen in het federale en Vlaamse parlement niets in aan mankracht, noch aan strijdbaarheid.

Voor onze Antwerpse stadsgenoten kan ik enkel zeggen : het Vlaams Belang heeft een pandoering gekregen maar de partij van de duidelijke taal en de verdediging van de Vlaame Sinjoren blijft gereduceerd overeind. Bart de Wever is er in geslaagd de socialisten van de burgemeesterszetel te verjagen, dat is een enorme verdienste, waarvoor hij onze achting verdient.

Hoe hij het echter verder zal klaarspelen om een schepencollege te vormen dat beantwoordt aan de verwachtingen van de bijna 40% Antwerpenaars die hun vertrouwen  aan hem schonken, is zijn grote probleem.  Worden onze straten veiliger, zijn onze huizen beter beschermd  ? Wij hopen het.  Is de tijd van het multiculturele sprookje voorbij en gaan de ogen van de bestuurders van deze stad eindelijk open ? Wij hopen het.  Als er verandering beloofd wordt, dan moet die ook gerealiseerd worden.

Onze leuze is en blijft : zolang we niet in een Republiek Vlaanderen hwonen en belgische onderdanen blijven, doen we gewoon verder.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen is niet langer zot van A

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bittere tranen en vreugdetranen

 

Onze lezers die net als wij de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen volgen via radio, pc of televisie weten wat intussen aan de hand is.  De algemene tendenzen die zich aftekenen in het begin bij de bekendmaking van uitslagen, worden zelden fundamenteel geloochend door het verloop van de verdere feiten.

De Nv-A is de grote overwinnaar, dat kunnen we nu reeds zeggen, net zoals het onloochenbaar is dat Vlaams Belang een dramatische nederlaag meemaakt.  Een moment voor herbronning of bezinning ? Een nieuwe verpakking voor een goede boodschap ?  De partij wordt afgestraft voor lange jaren van interne strubbelingen en uiteraard niet aflatende tegenwerking op alle niveaus.

Wie het niet slecht schijnt te doen bij deze verkiezingen is Groen : een effect van  een deel van de allochtone kiezers die zich afwenden van de socialisten ?  Jonge nieuwe kiezers die zich herkennen in de anti-autoretoriek van  de milieumensen ?

Wat wij voorlopig weten van Antwerpen, vervult ons met gemengde gevoelens.  Enerzijds ziet het er naar uit dat Bart de Wever er zal in slagen méér kiezers te halen (7 tot 8%) dan Janssens en dat is een historisch feit voor deze stad.  Te meer omdat zich de mogelijkheid aftekent een coalitie aan te gaanzonder de socialisten.

Het voorlopige verlies van Vlaams Belang van 33,5% naar 9,1% is ronduit dramatisch. Wij hadden het verlies niet zo groot verwacht.  Het thema van de veiligheid is duidelijk niet aangeslagen in Antwerpen : de kiezers hebben zich blind gestaard op de tweestrijd Janssens-De Wever.  Misschien hopen de mensen dat de Nv-A de onleefbaarheid zal verjagen.  Of dit zal lukken in een samenwerking met bijvoorbeeld Groen is een ander paar mouwen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze lezers kiezen

Hei... ook gezien ?

Geachte Redactie,
Alwie van de Angeltjesvrienden naar het middagnieuws keek op VTM, zal  gemerkt hebben (om 13:50 u) dat onze "nationale pruik Fabi...ola" gekozen heeft in Laken, en dat de voorzitster + één van de bijzitsters... kopvoddendraagsters waren. Zou dat lààtste wel "wettelijk" zijn ?

Victor van Vosselaer

*****

Digipolis in actie

In mijn stembureau liep alles gesmeerd, terwijl de twee andere bureaus lange rijen hadden.  Een mevrouw met een jasje van Digipolis was present, dus iedereen kon gerust zijn in 't stad van iedereen. Vlot gekozen voor al de vrienden van de gemeenteraad, het district en de provincieraad aan wie ik het beloofd had en er nog gul enkele anderen aan toegevoegd. Protestbrieven afgegeven aan de voorzitter, die duidelijk niet wist wat er mee aan te vangen. Heb gezegd bij het PV te voegen, ze knikte : "Het komt in orde, mijnheer". Digipolis was gelukkig niet langer aanwezig.

Zouden er nog pannes zijn vanavond ? Of is alles in kannen en kruiken ?

Ray

*****

De protesten van Stradi

Wij, hebben onze exemplaren(Stradi) overhandigd aan de voorzitter, met argumenten, Verbazing alom, maar missie geslaagd en andere kiezers wakker gemaakt.De voorzitter ging een PV laten opmaken.

Gina

*****

Onwerkzame stemcomputers

Ook in Vlaams Brabant moeten er ettelijke stemcomputers niet gewerkt hebben. Minstens één, toevallig in mijn stembureau , en dat betekende daar een vermindering van de stemcapaciteit met 16 %.  Het gordijntje voor de defecte computer werd gesloten gelaten en een lid van het stembureau zag er op toe dat niemand in dat hokje kon belanden of iets in de gaten zou hebben gehad.

Dat laatste was dan wel zonder lucky9 gerekend die zonder het te weten absoluut met de defecte computer wou gaan stemmen omdat hij terecht iets in de mot had. En dan voeg ik er bij dat er voor de vele andere stemlokalen zich nog twee tot drie keer langere wachtrijen hadden gevormd. Nu kan dat verklaard worden door enkele toevalligheden of samenloop van omstandigheden: ofwel was de voorzitter van mijn stembureau geweldig efficiënt in tegenstelling tot al zijn andere collega's, ofwel was er in de andere stembureaus meer dan één stemcomputer defect, ofwel waren de kiezers in mijn bureau snel klaar en in de andere ontzettend traag.

Niemand om dat te controleren terwijl de kandidaten van CD&V ostentatief en onbeschaamd aan de ingang van het gebouw en in de gangen naar de stemlokalen hadden post gevat. Ik misprijs dit onland nog meer als gisteren en hoop dat de voorzitter mijn protestbrief congruent met het voorbeeld van Stradi inderdaad toevoegt aan en er melding van maakt in, zijn proces-verbaal.

Lucky9

*****

Een kwestie van "organisatie"

In Turnhout in de Handelsschool was een gang met 5 stemburelen. Aan één stembureel stonden ze met wel 50 aan te schuiven terwijl je in de andere direct kon binnen gaan. Ik vroeg naar het waarom aan één van de "begeleiders" maar het was blijkbaar een politiekgeschoolde want hij antwoordde ontwijkend en naast de kwestie...

Ludo

 

*****

PC problemen Antwerpen

Juist dus, bureel 312 was eerst om 8u.25 toegankelijk, wegens moeilijk opstarten van de PC's.In bureel 315 lag er om 9u.45 al één PC uit terwijl er aan een tweede driftig werd gewerkt door een persoon met Digipolisfleece. Ik heb wel erg veel spijt dat ik geen vijftig copieën van Stradi's brief bij me had, voortgaande op de negatieve opmerking over het PC-stemmen waren de meeste mensen bereid geweest om ze in te vullen en af te geven.

Wes Hardin

*****

verkiezingen

Hallo, Graag eens een vraagje, is het normaal, of liever gezegd is het toegelaten dat in een plattelandsgemeente waar iedereen elkaar kent, gemeenteraadsleden en kandidaten U aan de schoolpoort van het verkiezingslokaal staan op te wachten en de mensen aanspreken. Dit gebeurt elke verkiezing bij ons in het dorp. Vroeger door Cd&v/Nva kandidaten en nu door Nva. Ik doe steeds dat ik deze mensen niet ken, maar vind dit toch een intimidatie van de kiezer!

Kris S.

*****

verkiezing 2012

Dag Angeltjes,
Laat ons het beste ervan maken en laat u niet versieren door valse profeten.Veel succes.

Rudolf

*****

Rotte overheid

Gaan stemmen en in rij gestaan in gang voor 4 stembureau's. Lange rij die voor velen gerust korter kon, mocht boven de deur voor ons aangeduid gestaan hebben dat 191 volledig rechts was, 192 een beetje rechts, ...Ik maakte die opmerking aan iemand die in het stembureau zelf controleerde of we in het juiste stembureau stonden en haar antwoord was dat dit haar verantwoordelijkheid niet was. Ik maakte dezelfde opmerking aan de voorzitter van het stembureau en die antwoordde, alsof het de normaalste zaak was mensen af te wijzen: 'Ik heb het hier niet ingericht'. Eigenlijk zei ze dus: 'kust mijn kloten', typisch voor de rotoverheid!

Frans N.

*****

Plicht gedaan

Zonder problemen in 't stad van iedereen gestemd voor ons eigen mensen

Marc D

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PC problemen ...

 

Een veertigtal stembureaus was zondag omstreeks 9.15 uur nog niet opgestart omwille van problemen die vooral van technische aard zijn. Dat is vernomen van Guido Decoster, administrateur-generaal van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur.

Onder meer in Antwerpen, Leuven, Brasschaat en Brugge zijn computerproblemen gemeld.

Er zijn in totaal 6.163 stembureaus. In iets meer dan de helft van de bureaus (3.138) wordt met het nieuwe digitale systeem gestemd, in 3.025 bureaus gebeurt dat met potlood en papier.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage en de Nobelprijs voor de EU

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nobelprijs voor de vrede, ànders bekeken

  

 

De academie voor de Nobelprijs oordeelde dat de Europese Unie het beste voorbeeld is van vrede en harmonie op deze planeet. De prijs van 1 miljoen euri zal best welkom zijn maar tevens bitter voor de miljoenen Europeanen die al jaren protesteren (en de laatste tijd, helaas gewelddadig) voor de snoeiharde maatregelen die hen opgelegd worden door hun regeringen onder druk van diezelfde vreedzame Europese Unie.

Russia Today spreekt met James Rogers, auteur van het boek "A gift to my children". Een bondige samenvatting.

Het is een beschamende toestand dat een instelling die landen als Libië, Syrië, Afghanistan, Irak, Jougoslavië heeft gebombardeerd of ter plaatse met troepen heeft bevochten een vredesprijs ontvangt.  Wie zijn echter de schenkers van deze zogenaamd prestigieuze prijs ?  Het kleine Noorwegen met 5 miljoen inwoners dat tot tweemaal toe weigerde lid te worden van de Europese Unie.  Vergelijk het met een kleine Amerikaanse staat als Missouri die een vredesprijs zou uitreiken, niemand zou er aandacht aan besteden. Het is niet meer dan een luttel politiek duwtje in de rug. Waarom worden de oorlogsdaden van Europa niet mede in de beoordeling opgenomen ?  Waarom heeft men in het verleden geen prijs uitgereikt aan de Sovjet-Unie ?  Of aan Duitsland ?  In de EU en in diverse lidstaten heerst niet enkel een economische crisis maar ook een teloorgang van de democratie. Waar is de ethiek bij dit alles ?

De Europese Unie zal nog meer tegenslagen te verwerken krijgen, de economische neergang wordt niet gestuit, er komen nog meer opstanden en sociale onrust, de burgers rebelleren en angstige leiders en regeringen bieden geen antwoorden.  Er was jaren geen oorlog in Europa maar momenteel zijn de ingrediënten aanwezig voor een nieuwe conflict. Zeker als de euro zal bezwijken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje uit het aller-aller-allerlaatste debat

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links - Rechts

 

 

links-rechts

ben ik ooit links geweest ?
natuurlijk ben ik links geweest
maar ik wist niet in mijn jonge jaren
dat dat mijn linkse jaren waren

ik was links omdat iedereen rechts reed
en de zonde in het geniep deed
toen wou ik altijd rebelleren
en op de centen van een ander teren

ik heb me toen geinformeerd
en werd getransformeerd
en na wat logisch denken
liet ik mijn overtuiging zwenken

naar mijn sluimerend gevoel
ver van het corrupte linkse doel
eindelijk viel alles in de juiste plooi
vergeten moest ik die linkse klotezooi

ik weet nu dat ik de waarheid ken
en dat ik een rechtse rakker ben
ik voel me nu goed in mijn vel
en veracht het linkse subsidiemodel

johan

 

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie opmerkelijke Amerikanen

 

Drie opmerkelijke Amerikanen die lang in de herinnering zullen blijven voortleven.

Iedere man die iets bereikt heeft op de maatschappelijke ladder wil een erfenis nalaten, een opmerkelijk feit waarvoor hij zal herinnerd worden.

Deze drie mannen hebben beslist hun bijdrage geleverd  

 

 

 

dank aan Benny

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lovefield

 

 

 

Een filmpje van een kleine 6 min die ... nee ik wil er niks over vertellen.

(met dank aan Martin)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichten uit ... Lichten aan ...

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Vlaanderen

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit wat men noemt : bij de duivel te biecht gaan ?

 

 

Cartoon

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!