Angeltjes
15-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 15 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Oproep Paul Doevenspeck
Beste Ray,

We hebben met zijn allen een opdoffer gekregen, dat is juist. Maar deze zware slag is geen doodsteek. De eerste opgave vandaag is de schade te beperken.  Te verhinderen dat moedloze militanten  opgeven.

De NVA  verkeert in staat van genade, ze kunnen doen wat ze willen. Alles wordt door de kiezer goedgekeurd.Dat verschijnsel kennen we: zie de VU in de zestiger jaren en het VB in de jaren negentig.

Maar ook daar is altijd een einde aan gekomen. Want de problemen die het VB aankaart blijven dezelfde, en de remedies ook. Er is aan ons programma niet veel te veranderen, misschien aan de klemtonen.

En laten we niet vergeten dat de volgende verkiezingscampagne VANDAAG begint.

P. DOEVENSPECK

*****

De leeuw in Borgerhout

De leeuw heeft een slag gekregen, enkel en alleen omdat hij een leeuw is en doet wat een leeuw moet doen, zijn gebied verdedigen. Maar wees gerust hij is er nog! Wij van onze kant moeten onze leeuw verdedigen en steunen want zonder hem zijn we een vogel voor de kat. Zoals ik reeds vroeger heb geschreven: wij zijn het aan onze kinderen, kleinkinderen en nazaten verplicht om hen een leefbare wereld na te laten en dat zal nooit mogelijk zijn zonder het Vlaams Belang.
 
Lokaal gezien in Borgerhout is het niet goed maar verwonderen doet het me niet. Als je hier rondom je kijkt dan zie je vooral ongewassen gezichten met afgewassen kledij. Of ze ongewassen zijn weet ik natuurlijk niet met zekerheid. Maar als je in een file staat bvb in een supermarkt dan wordt je meestal niet omgeven door aangename geurtjes en heb je zeker geen "febreze" moment. De "look" is typisch voor wat zij waarschijnlijk als natuurlijk zullen beschrijven, het geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Je weet ogenblikkelijk wat voor vlees je in de kuip hebt: groen uitgeslagen communisten. De enige kleur(en) die ze dragen zijn eerder, symbolisch dan, die van hun partij(en).
 
Ze laten hun afkeer voor echte Vlamingen door hun houding en uitdrukking goed merken. De "anderen" worden door de vrouwen met bijna kinderlijke vreugde aangesproken om hun eigen progressiviteit dik te onderlijnen en om, met niet zoveel woorden, te laten blijken hoe blij ze zijn met de toenemende invasie en de daarbij gepaarde geboorte-explosie. Het klinkt zo onnatuurlijk dat het dadelijk opvalt hoe het blijkbaar met de nodige herhalingen ingeoefend werd, bijna als een mantra, onder leiding van een zeer progressieve regisseur. De houding van de mannen lijkt een beetje meer neutraal maar bij twijfel geven ze het voordeel toch maar aan de anderen want ook zij zijn zeker niet opgezet met de Vlaamse kant van de zaak en ze willen vooral "redelijk" zijn wat zoveel betekend als toegeven, behalve aan de echte Vlaming.
 
Het is de houding die alles vergeeft behalve dan het Vlaams zijn. Het neerbuigende antwoord of de neerbuigende houding die ze daarvoor terug krijgen blijken ze zelf niet te merken, of, als ze het al merken, wordt het in stilte aanvaard omdat die bepaalde doelgroep al zoveel te lijden heeft gehad van en door de Vlamingen. Het is het rood/groene mea culpa, mea maxima culpa, alhoewel ik betwijfel of ze deze woorden begrijpen. Begrip is niet belangrijk voor hen want ze kunnen niet meer onpartijdig denken. Maar met een ongelooflijke arrogantie denken ze alle Vlamingen te vertegenwoordigen, met of zonder toelating. Dat is de methode en bekrompenheid van iedere dictator. Ze zijn al klaar gestoomd voor het dhimmy tijdperk waarin ze zelf nog denken een bevoorrechte rol te kunnen spelen.
 
Ze rijden met hun fietsen met of zonder "vervoerbak" (vooraan of achteraan) door de straten. Enkelrichting straten gelden niet voor hen (door de wet zo bepaald), en ze zijn een dagelijkse belemmering en een echte plaag voor de wagens, vooral in de enkele straten waar wagens nog kunnen rijden. Die straten worden steeds zeldzamer en zitten ook vol met "verkeersheuvels" of bochten die verplichten om te slalommen en soms ook verzakkingen en putten waar niets aan gedaan wordt. Bovendien wordt rijden in zijstraten van de grote verkeersaders meer en meer beschouwd als "sluipverkeer" en wordt er alles aan gedaan om dit te beletten. Sluipen is inderdaad juist want normaal rijden kan je practisch nergens meer.
 
Bij evenementen (nu tweemaal per jaar) wordt het ganse district afgesloten en kan je de hele dag met de wagen niet weg of terug. Ronduit gevaarlijk ingeval van noodsituaties, maar "alles is onder controle" en "de hulpdiensten kunnen altijd ter plaatse komen" luidt de boodschap voor alle goedgelovigen. Het is een leugen die men enkel als leugen zal zien als er iets gebeurd, maar dan is het waarschijnlijk te laat.
 
Groen, in de persoon van Wouter de Groene, heeft al verklaard dat het hun doel is om heel Antwerpen autovrij te maken. Dat doel is niets nieuws, het bestaat al meerdere jaren en wordt door de andere communisten (de rode) gedeeld. Het werd echter nooit echt openbaar gemaakt. Borgerhout zal waarschijnlijk hun voornaamste project worden om als district van Antwerpen omgevormd te worden tot een dorp in de Kempen, van Borgerokko naar Borgerbokrijk?
 
Ik heb het er nog altijd moeilijk mee te moeten zien hoe niet competente, verkeerd overtuigde personen verkozen worden en plaatsen innemen waar hun onbekwaamheid duidelijk wordt, en toch nog hun functies behouden.
 
Wordt Borgerhout een enclave?
U denkt misschien dat ik overdrijf? Kom, kijk en oordeel voor jezelf.
Het is een "Veni, vidi, vici" voor de anti-Vlaming.
Wat zal een zelfverklaarde anti-radicaal hier aan veranderen? Weet hij dan niet dat links radicaler is dan rechts?
 
Wat we vooral niet mogen doen is de moed verlieren. Wij zijn Vlamingen, en daar zijn we fier op.
Nu moeten we eerst alles bekijken en ons grondig voorbereiden op de toekomst. Het zal niet eenvoudig zijn maar er is geen andere oplossing. Kunnen we niet mee beslissen dan moeten we alle mogelijke middelen inzetten om rechtvaardige beslissingen af te dwingen van hen die de meerderheid hebben. Dat is wat onze mandatarissen altijd al gedaan hebben. Onze mensen zijn misschien de enigen die een grondige dossierkennis hebben en geen gebakken lucht verkopen. Ze zeggen de waarheid en dat wordt niet altijd in dankbaarheid afgenomen. Maar we zijn een volk dat moedig is.
 
De leeuw heeft niet gewonnen, maar hij is er nog, en hij zal er zijn "zolang een Vlaming leeft"! 
 
Maryse.

*****

Het verdriet van"A".

Volgens mijn aanvoelen is er stront aan de knikker, verrassend is voor mij ook het hoge aantal 'ongeldige' stemmen.

Voor Antwerpen : de ene panne op de andere, scans die niet of anders registreren, sbu sticks die verdwenen zijn.  Het verdriet van Jansens laat mij vermoeden dat hij in nauwe schoentjes zit, want laat ons eerlijk zijn, de "monsterscore" verlies VB, zou Jansens dolgelukkig moeten maken, ook het 'broederschap' Jansens-DeWever leek sterk bekoeld, en Jannsens de kersverse papdie, zich een stuk in zijn kraag zuipt, lijkt mij heel bizar! Eerstdaags ga ik het kopie (pv) van mijn protestbrief opvragen, bij de politie.  Wordt vervolgd.

Gina

*****

Slechte verliezers die linksen... 

In het Nieuwsblad: ANTWERPEN - 'Liefste Stad, Bart de Wever wordt uw nieuwe burgemeester. Rust bij deze in vrede ons mooie Antwerpen. Ik zoek en verzamel mensen voor een rouwmars. Met innige deelneming, uw bedroefde inwoner.' Op de sociale netwerksite Facebook laat een gebruiker zijn ongenoegen blijken tegen de overwinning van Bart De Wever als de nieuwe burgemeester van Antwerpen. Het event 'Rouwmars Antwerpen' op Facebook vindt u hier. Zondagavond rond half 12 had de groep al meer dan vijfhonderd deelnemers.

Mieke V.

*****

De kiezer heeft gekozen!

Geachte redactie en vrienden, De show is over en het doek is gevallen. Het decor wordt afgebroken en opgeborgen tot een volgende aflevering. De partij heeft zoals we vreesden een pandoering gekregen,ik durf zelfs het woord upper-cut gebruiken. De feiten zijn zoals ze zijn en we moeten er mee verder leven.

We moeten echter niet denken (en onze tegenstanders vooral niet) dat we doodgebloed zijn. We zijn er nog zij het met veel minder volk. Huilen doen we niet zoals papa en baby Janssens, de grote omdat hij zijn speeltje kwijt is en de kleine omdat hij een nieuwe pamper wil .Bref!

Dat de NV-A haar overwinning voor het grootste deel te danken heeft aan V.B. stemmers die het gras van BDW zijn tuin willen proeven staat buiten kijf. De tabellen met de uitslagen laten daar geen twijfel over bestaan. Dat het steekspel tijdens de lange formatie pogingen met de P.S als winnaars tegen de wil in van de vlamingen ook een duwtje in de NV-A rug was is eveneens een gegeven. Als we de commentaren van vele totentrekkers moesten geloven was er maar één verliezer en dat was het V.B. Al de anderen hebben gewonnen want ze hebben iets meer overschot dan de vele voorbije peilingen lieten zien.

Het traditionele afgezaagde deuntje! Voor Miet Smet was de teruggang van V.B. zéér belangrijk voor het land en het vervulde haar met vreugde en geluk. De verdere afkalving van haar partij was blijkbaar van ondergeschikt belang. Wanneer men geen verhaal heeft komt de echte huichelarij boven.

Ook voor de Leuvense bullebak was de "verdamping" van het V.B. een welgekome verademing die het verlies van rode stemmen in zijn stad aanvaarbaar maakte. Ook hetzelfde gelul in Mechelen waar een andere linkse Trien (Carolien) haar lelijk smoelwerk nog meer tot uiting kwam bij het orakelen dat ook in haar stad het V.B. moest inbinden. Haar verlies was een voorbijgaand accidentje.

Voor de NV-A begint het echte werk én vooral "weerwerk " nu definitief want wees er van overtuigd jongens en meisjes van de BDW club, ze gaan jullie boycotten tot en met!

Een zelfde scenario zoals tijdens de onderhandelingen voor een fed.reg.is in de maak. Als men het kan gevonden krijgen om jullie af te blokken zal men niet treuzelen. In Hasselt hebben ze het al gesnopen en in Leuven blijft alles bij het oude. Andere grote en middelgrote steden zullen niet bij de pakken blijven zitten. De partijgeneraals zullen hun luitenanten strikte orders geven,want 2O14 komt er rapper aan dan ze zouden willen.

Ik voorspel dan ook een sterke nationale tegenwind voor de NV-A waarbij smerige truken en verdachtmakingen niet uit de lucht zullen zijn. Het feit dat verschillende V.B. mandatarissen overgelopen zijn naar de NV-A is nu reeds een wapen dat tegen BDW zal gebruikt worden met de uitleg (hij zal dit dikwijls moeten horen!) dat het V.B. gedachtengoed in zijn partij aanwezig is. Miet van Wilfried wist dit ook al.

De NV-A zal nu de schietschijf worden en dezelfde behandeling krijgen zoals het V.B. destijds. Het hof, Walchiê en de vlaamse collabo's weten dat in 2014 bij eenzelfde of nog betere uitslag van de NV-A hun lot bezegeld is. Wie de commentaren in de franstalige kranten leest weet genoeg.Men houdt er zich stoer maar de schrik zit er dik in.Of BDW nu ook door de keuning zal ontvangen worden om gelauwerd te worden zoals zijn bleitende voorganger is zeer twijfelachtig. Ik ben in elk geval zeer benieuwd naar de toekomst toe want er staat veel op het spel.

mvg - Senior

*****

De pandoering.

Wat ik in de marge van de verkiezingen hier op dit blog lees, snijdt allemaal hout. Waar ik veel te weinig over hoor, is omtrent de mogelijk achterliggende oorzaken voor deze onmiskenbaar ferme oplawaai. Ik weet het, schiet niet op de pianist, maar de waarheid heeft haar rechten. Politiek is geen spel voor doetjes. Bruno Valkeniers, met werkelijk alle respect voor zijn inzet en Vlaamse overtuiging, heeft niet het politiek charisma dat mensen aanspreekt en bezield, niet de gave van het woord en de radde politieke tong om kort en gevat te reageren op eender wat. BDW heeft dit wel, dat kan niemand ontkennen.Zo immers wordt het spel vandaag gespeeld. Hij heeft evenmin de gave om de media, de weinige keren dat het mogelijk is vanwege de schandalige uitsluiting, adequaat te bespelen. Hij is gewoon niet de geschikte voorzitter. Dan hebben we de talrijke interne spanningen van de laatste jaren binnen de partij, met veel ontevredenen en "partijverlaters". Dat is duidelijk niet zonder gevolgen gebleven. Hier had de top heel wat subtieler kunnen handelen, lees met heel wat meer begrip voor menselijke gevoeligheden. Ondermeer in de affaire Morel had dit veel schade kunnen voorkomen. Een gezonde dosis opportuniteit was hier meer op zijn plaats geweest. Een goed verstaander zal begrijpen wat ik bedoel. Verder is daar het feit dat er duidelijk sleet zit op de resterende partijtop, die evenmin met hun correcte discours overigens, de mensen nog weten te enthousiasmeren. Waar zijn de vervangers/opvolgers die het broodnodige charisma bezitten, zeg maar de politieke X-factor? Ik zie ze voorlopig niet. Tot slot, het gros van de Vlaamse ogen ziet nog altijd niet het gevaar dat er van de islam uitgaat, beschouwt dat ten onrechte nog altijd veel te veel als een religie als elke andere. Onder impuls van FDW heeft het VB in de loop der laatste jaren in de ogen van de kiezer het beeld gekregen van louter een anti-islampartij. Voeg daarbij het effect van de decennia volgehouden ondemocratische uitsluiting, en je komt tot het huidige resultaat. Veel VB-kiezers hebben in die optiek gisteren gekozen voor de N-va, omdat ze hopen op die manier via deze partij hun "Vlaamse" droom te bereiken. Deze twee partijen zijn als het ware communicerende vaten. Door de gewaagde politieke zet van BDW om deze verkiezingen als een nationale test te zien, zagen veel VB-kiezers de kans om met een N-va-stem hun onvrede met de regering Di Rupo te uiten. Deze opmars van de N-va zal zich, behoudens onvoorziene omstandigheden en politieke flaters, verder zetten naar de verkiezingen van 2014, en zal maar gestopt worden als zou blijken dat ook die partij de beloofde verandering niet zal kunnen brengen. Dan zal er een terugstroom zijn vanuit het N-va vat naar het VB, tenminste als deze partij zich intussen kan moderniseren en herbronnen. Het VB is volgens mij ver van uitgeschakeld. Ik zie het enkel als een mogelijke, maar noodzakelijke tussenstap naar een nieuwe groei. Overigens, welke partij de nodige verandering brengt, is niet belangrijk, maar wel dat ze er komt. Wie leeft, zal zien.

Geronimo

*****

En toch ben ik er gerust in ondanks...

De verkiezingen zijn achter de rug en de uitslag is die wat we verwacht hadden nl. NvA sterk stijgend en VB sterk dalend, de reden daarvoor is enkel en alleen te zoeken in de prachtige “democratische” spelregels in dit onland, een land waar democratische partijen buiten spel gezet worden en waar het profitariaat geknuffeld en gepamperd wordt.

Dat veel VB mensen hun stem gegeven hebben aan de NvA heeft enkel en alleen te maken met dat misdadig Cordon Sanitaire, de mensen willen “verandering” zelfs drastische veranderingen waar niet mee gewacht mag worden willen we niet allemaal de vernieling in gedreven worden, daarom is het ook hoogdringend tijd dat het Confederale Vlaanderen heel snel ontstaat. Zodra dat een feit is moeten we de franskiljons heel duidelijk maken “in onze taal” dat ALLE faciliteiten met onmiddellijke ingang stoppen, het wordt “aanpassen” aan onze normen, waarden, wetten én cultuur zoniet volgt opkrassen.

Mocht de NvA nu gaan talmen en alles aan de rekband hangen dan zal de afrekening in 2014 zeer hard aankomen, ik zie BDW niet staan wenen zoals het onderhemdje op de schouders van een stuk onbenul die denkt dat hij iets voorstelt, goed te zien dat “soort zoekt soort” altijd aanwezig is, 0 x 0 blijft eeuwig 0.

Dat de roofbouw op onze Vlaamse welvaart definitief gestopt moet worden is eveneens een feit zo kan Vlaanderen de belastingen drastisch verlagen voor zowel werkgevers (geeft meer werkplaatsen), werknemers als gepensioneerden (geeft meer consumptie), dat dit eveneens kan met ± 50% ambtenaren minder is eveneens een feit waarbij de overblijvende ambtenaren een salaris bekomen gelijk in de privésector idem dito pensioenen want in Vlaanderen is op dat gebied iedereen gelijk, of niet? Blijft nog over: de coburgers. Ach, dat probleem is voor ons Vlamingen het simpelste van alles, we sturen ze een kaartje met daarop geschreven “Bye Bye, tot nooit meer”.

Ben benieuwd hoe BDW het gaat aanpakken. Met rechte of met kromme rug? We zullen het snel weten. Prachtig voorbeeld heeft zich al afgespeeld in Hasselt, die met die slaapogen heeft gisteren al zijn jasje gedraaid, maar ja, die heeft de huichelarij van heel nabij geleerd in dat EU kot, iets anders was ook niet te verwachten van tjeven, huichelaars tot in de kist.Als BDW straks samen zit met EDR dan is het te hopen dat hij hem duidelijk maakt dat de roofbouw stopt, dat de franskiljons, coburgers én massa vreemdelingen uit een ander vaatje zullen moeten gaan tappen want op het Vlaamse vat gaat de kraan dicht. Na ± 190 jaren rijkelijk getapt te hebben is het vat leeg.

Jean

*****

Gemeentelijke ? verkiezingen

Onze lezers die net als wij de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen volgen via radio, pc of televisie weten wat intussen aan de hand is. De algemene tendenzen die zich aftekenen in het begin bij de bekendmaking van uitslagen, worden zelden fundamenteel geloochend door het verloop van de verdere feiten.

Net zoals iedereen al eens fouten maakt heb ik ook een fout begaan. Om meerdere van mijn kiezers niet teleur te stellen liet ik me overhalen om toch op te komen. Ik had beter moeten weten. Dit besluit werd pas genomen 4 dagen voor de indiening van de lijsten. En om dan nog met een onvolledige lijst op te komen was een stommiteit.Maar de uitslag is wat ze is. Ik betreur enkel dat er tijdens deze gemeentelijke verkiezingen door de kiezers niet gekeken werd naar de persoon of naar zijn/haar verdiensten.Ik mag met recht en rede zeggen dat ik met opgeheven hoofd de Lubbeekse politieke arena kan verlaten. Fier over mijn werk. De 6 voorbije jaren kon ik als gemeenteraadslid vrij, vrank en ongebonden mijn mening verkondigen. Mijn vele acties, in en rond de gemeenteraadszittingen, de vele tussenkomsten en de vele voorstellen die ik deed spraken voor zichzelf. Ik heb nooit in spreidstand moeten gaan staan zoals de meeste raadsleden die verplicht werden, om tegen hun hart en verstand in, de standpunten van hun partij goed te keuren. Meer dan eens namen andere partijen mijn rol als waakhond ernstig. Ontgoocheld: neen, want elke stem die ik kreeg beschouw ik als appreciatie, komende van mensen die--ondanks het cordon sanitaire –weten dat ik mijn werk als raadslid ter harte nam en zelfs uitstekend deed.

 Mijn dank gaat dus naar die kenners.Soms moet men zich bij iets neerleggen en de feiten aanvaarden zoals ze zijn.De nieuwe coalitie voor Lubbeek: NVA – CD&V – Lubbeek Leeft Ik wens ze alle succes toe !

Eddy Elyn

*****

Een strategische stem

Beste Angeltjesvrienden,

Wij hebben zondag een vreselijke nederlaag geleden, laat dat voor iedereen duidelijk zijn. En ik wil mij hier niet in allerlei bochten wringen om dat verlies te verbloemen. Ik zou kunnen zeggen dat het verlies kleiner is dan algemeen werd gedacht, ik zou kunnen zeggen dat wij stand houden, ik zou kunnen zeggen dat wij in vele steden een stevige oppositie kunnen blijven voeren, maar ik wil mij niet – zoals zovele politici van de andere traditionele partijen – belachelijk maken en ik geef toe dat het een nederlaag is.Ik troost mijzelf met de gedachte dat vele Vlamingen het cordon sanitair godsgruwelijk beu waren en dan maar strategisch op de N-VA hebben gestemd: op die manier hebben zij een wanhopig signaal willen geven dat het in Vlaanderen rechtser moet.Je moet maar denken: de N-VA is rechts, maar er blijven ook mensen die nóg idealistischer zijn, Vlamingen die nóg verder willen gaan in deze ideologie en dat zijn wij van het Vlaams Belang dan weer.We zijn de faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem nu ook wel definitief kwijt. Het Frans blijft oprukken. De Franstalige politici blijven tegen onze broek pissen en vervolgens vragen of het warm aanvoelt. Hoeveel vernederingen staan ons Vlamingen in de toekomst nog te wachten? Als er ooit een democratische revolutie komt die heel het politieke landschap in Vlaanderen omwoelt en Vlaanderen helemaal rechts kleurt, dan zal dat te danken zijn aan de politici van de traditionele partijen (ze noemen zichzelf ‘de democratische partijen’) die nu al decennialang, omdat zij zich wanhopig aan hun macht vastklampen, de Vlaamse realiteit blijven ontkennen.

Ik blijf Vlaams Belang stemmen.

Met vriendelijke groeten,Drs. Johan Arendt Happolati

*****

Ingriet Lieten

I. Lieten, geraakt maar niet verkozen en wat voor een afgang in Zonhoven. http://www.hbvl.be/limburg/zonhoven/verkiezingen2012/minister-lieten-en-broer-verliezen-in-zonhoven.aspx

Paul

*****

@Pieter

In Brusselallahbath IS ER REEDS een islam partij en die partij haalt zelfs méér stemmen dan het VB. En nog gaan bij veel Vlamingen, Walen én Brusselaars de ogen niet open.

In 2014 zal naast de islam partij de Pius partij staan.I k dacht dat in dit apenland kerk en staat gescheiden zijn? Zal wel moeten kunnen want die islam wordt toch nergens iets in de weg gelegd kwestie van geweld te voorkomen ... Hier zijn ze echt goed bezig, hopelijk draait BDW de geldkraan richting Brusselallahbath én islam finaal dicht want het wordt hier echt te gortig.

Jean

NvdR Angeltjes : BDW, de geldkraan dichtdraaien voor de islam ?  Om het met een van uw eigen uitdrukkingen te zeggen, Jean : Amehoela.

*****

Geachte Redactie 
Niet overal verliest Vlaams Belang , in de gemeente Pittem - West-Vlaanderen kwamen we voor het eerst op met een kleine lijst waaronder de ambitieuse tweeling Vandenberghe , voorgesteld in het jongste partijblad en ikzelf , wij haalden toch een mooie 11,18 % van de stemmen .

Annie D.

*****

Leeuwenvlaggen

Geen Leeuwenvlaggen gezien in Antwerpen, of toch... eentje in de zaal.

Wil T.

*****

Controle verkiezingsuitslag

Geachte redactie, 
Waarvoor dient die computer print, die men moet scannen nadat men gekozen heeft. Kan men aan de hand hiervan de verkiezings uitslag niet controleren ? Ik vind dat het percentage verlies abnormaal hoog is. Mijn inziens is er iets abnormaals aan de hand.

Met achting - Pierre

*****

En nu?

Hoe lang gaan de onderhandelingen in Antwerpen duren? Weken, maanden ?

De bal ligt in het kamp van De Wever, Ik heb een donkerblauw vermoeden dat de pisnijdige verliezende partijen van hogerhand niet mogen meespelen met onze Bart en een uitputtingsslag gaan voeren zoals bij de afgelopen federale verkiezingen met als gevolg dat de stad aan de rand van  dechaos terechtkomt.

Alle dwergen samen worden de redders van de stad en de democratie en De Wever staat mooi aan de kant ... Een déja-vu. 

BDDG (France)

*****

Bericht van Allah.

Beminde volgelingen, In Brussalabath heeft onze "islampartij" twee zetels binnengehaald. Allah Akbar.

Het startsein van de verovering is gegeven. Kruisvaarders zullen ons ditmaal niet tegenhouden. In de marge lezen we dat in Neder-over-Heembeek bij een poging tot car-jacking de bestuurder werd doodgeschoten.

De ongelovige hond wou zijn voertuig niet afstaan.  Allah Akbar.

El Senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele verkiezingsweetjes

 

Kruibeke : burgemeester Denert, die ditmaal de kant van de Nv-A gekozen had, bleef weliswaar de grootste partij aanvoeren maar na 30 jaar wordt hij naar de oppositie gedrongen door een nieuwe coalitie van Cd&V en een lokale lijst.  Het bidden voor de aanvang van de gemeenteraadszittingen heeft niet meer gewerkt. 

Blankenberge : In Blankenberge heeft de komst van federaal volksvertegenwoordiger Tanguy Veys geen spectaculaire  resultaten opgeleverd. Van de drie zetels die er in 2006 waren, blijft enkel die van Tanguy over,  die het moet stellen met 194 stemmen.  Onze vriend Fikken had het voorspeld en hij heeft jammer genoeg gelijk gekregen.

Antwerpse CD&V-ers bij de socialisten : Philip Heylen, nummer 3 op de lijst, scoort behoorlijk met 4756 stemmen en Whisky van Peel met zijn schaamteloze filmpjes doet het als lijstduwer magertjes met slechts 3534 stemmen. Volgende keer misschien een vlot Nederlanders voor de rede van Antwerpen tot zinken brengen ?  De brave en sympathieke districtsschepen Ann Vijlders viel tussen al het rode en allochtone geweld niet op. Haar score van 797 stemmen bevestigt dit beeld. Dit zijn voorlopige resultaten, want nog steeds zijn alle bureaus in Antwerpen niet geteld (maandag 15 oktober 2012 - 11.30 uur)

In Knokke zijn er slechts twee lijst die verkozenen opleveren. Die van Lippens' Gemeentebelangen die een volstrekte meerderheid met 24 zetels neerzet en de N-vA die 7 verkozenen telt.

In het Oost-Vlaamse Zelzate gaat de PvdA van 6 naar 9 verkozenen.  De sp-a burgemeester verliest 2 van zijn 7 zetels en wordt vermoedelijk vervangen door een Open-VLD-er.

Er  zijn nog meer nieuwtjes te rapen. Laat ons opmerkelijke feiten uit uw omgeving kennen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zetten door.

 

 

Wij plaatsen deze foto van de wenende Patrick Janssens op de schouder van zijn vriend Gène Bervoets, niet uit leedvermaak maar enkel om duidelijk te maken, hoe dicht verdriet om de nederlaag staat bij vreugde om de overwinning.

Wij zullen in de komende tijd blijven terugkomen op de politieke evolutie in Vlaanderen en in Antwerpen. De nederlaag van Vlaams Belang ligt ons zwaar op de maag, maar laten we de zaken nuchter bekijken.  Het is niet omdat een meerderheid van de bevolking zich blind gestaard heeft op een tweekamp tussen twee zogenaamde Titanen, dat onze problemen in de steden en gemeentes van Vlaanderen voorbij zijn.

Dat hebben wij gisteravond al geschreven en dat herhalen wij vandaag en de komende tijden zullen ons gelijk geven. De Vlaamse samenleving wordt al jaren door mekaar geschud omwille van een onbegrijpelijke invasie met veel kwalijke gevolgen voor de gewone Vlaming.  De politici en de media hebben besloten om deze harde realiteit te minimaliseren of zelfs koudweg te ontkennen. Ze zijn erin geslaagd om met veel Barnumreclame en vaak leugens een groot deel van de bevolking op hun hand te krijgen. "Het is niet erg, het is maar tijdelijk, het gaat om enkele tientallen raddraaiers en het leven is hier toch goed".  Dat zijn de nepargumenten die gebruikt worden maar die geen steek houden : de mensen weten dit en toch laten zij zich misleiden door op te gaan in een opgeklopte Titanenstrijd. Aan ons om verder te strijden en de waarheid naar boven te brengen en te blijven wijzen op de anomaliën in onze Vlaamse samenleving.

Wat gaat er veranderen voor de man en de vrouw in de straat nu de uitslag bekend is ?  Ik vraag het u : gaan de kleine en grote crimineeltjes plots schuldbewust in hun schulp kruipen ?  Gaan de honderdduizenden allochtonen die dit land telt, plots deemoedig afstappen van hun aanspraken op onze gulle financiële bijdragen ?  Zal de regering Di Rupo met haar Vlaamse vazallen in een bui van berouw uitroepen dat zij afzien van Vlaams onderhoudsgeld voor Waalse en Brusselse verspillers ?  Ik denk het niet. 

De vaststellingen die de volgelingen van Bruno Valkeniers deden en doen over onze maatschappij zijn niet verkeerd.  De oplossingen van VB werden niet gevolgd door vele kiezers maar ze blijven valabel. De ordentelijke scheiding die het VB aanreikt voor de belgische kwadratuur van de cirkel is nog steeds de enige die een einde kan maken aan het gesjoemel, gescharrel en geknoei om de belgische staat kunstmatig bijeen te houden. Er zal een moment komen dat ook de burgemeester van Antwerpen dit zal inzien : eerst uit mekaar gaan en dan praten over de verdeling. Maar niet blijven palaveren met de tegenpartij, want dat haalt niets uit.

Heeft u gisteravond naar het slotdebat gekeken bij de 0000 ?  Heeft u gemerkt hoe alle traditionele partijen De Wever aanvlogen, niet omdat hij de onbetwiste winnaar is, maar omdat hij gezien wordt als het symbool van het einde van belgië.  Plots is Vlaams Belang niet langer een gevaar, maar de Nv-A wordt de schietschijf van de belgicisten.  Eerst werd De Wever stilletjes aangemoedigd om de paria's van VB te kelen en als hij daar voor een stuk in geslaagd is, wordt hem aangewreven door de traditionelen, dat zijn Nv-A geïnfiltreerd is met extreem-rechtse elementen.  De naiëve De Wever had op applaus gerekend wegens zijn slachtpartij. Hij wordt niet bedankt, neen hij wordt beschuldigd, de arme man. Dat bedoel ik ironisch.   Zelfoverschatting is in de politiek vaak de oorzaak van een nakende mislukking, zie de afbeelding boven dit artikel.

Dit zijn enkele vrij oppervlakkige beschouwingen en ieder van ons heeft de zijne in deze vervelende momenten.

Ik kan enkel spreken uit naam van Angeltjes : wij doen verder met de actualiteit op de voet te volgen, met comproimisloos te ijveren voor de Republiek Vlaanderen, te wijzen op de nefaste evolutie die de invasie met zich brengt en met het uitlachen van de politiek-correcte struisvogels.  De remedies die de schildwachten van Vlaanderen voorstellen werden deze keer niet gevolgd maar dat wil niet zeggen, dat ze fout waren.

Wij hebben trouwens geen foto's gevonden van Valkeniers of Dewinter die wenend in een hoekje staan, omdat ze een nederlaag hebben geleden. Kop op, vrienden en lezers, wij zetten door. U toch ook ?

Ray, hoofdredacteur Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvolledige uitslagen in Antwerpse districten

 

We schrijven dit stukje op maandagmorgen, 8.45 u.

Antwerpen is onderverdeeld in 9 districten die samen de stad Antwerpen vormen. We zetten ze even op een rijtje :

Antwerpen - Borgerhout - Deurne - Berendrecht/Zandvliet/Lillo - Wilrijk - Ekeren - Hoboken - Merksem en Berchem.

In volgende districten is de uitslag nog steeds niet volledig  op 15 oktober 2012 om 8.45 uur

Antwerpen, Wilrijk, Deurne en Hoboken. In elk van deze districten ontbreken telkens 2 bureaus. Ook hier wordt elektronisch gestemd.

Wij stellen wij ons de vraag wat het nut is van elektronische verkiezingen als de uitslagen trager verschijnen dan bij manuele stemmingen. Geef toe dat dergelijke toestanden ons wantrouwen aanscherpen. Dit is een louter objectieve vaststelling. 

Een leuke bijiomstigheid is dat voor àlle gemeenteraden in Vlaanderen de zetelverdeling gebaseerd is op het stelsel Imperiali maar voor de districten, wordt het stelsel D'Hondt gevolgd.  Niet dat dit enorme verschillen teweegbrengt maar het is typisch voor de wijze waarop onze decreten in Vlaanderen tot stand komen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom is de uitslag van Antwerpen nog steeds onvolledig op 15.10.12 om 8 uur ?

 

Kijk goed naar de cijfers hieronder  : 354 van de 361 bureaus zijn geteld, dit met elektronische verkiezingen die afgesloten zijn op zondag 15 uur. Vandaag maandag 8 uur zijn er nog 7 die ontbreken in de uitslag , dat is 2 procent van de stemmen.

Momenteel is er geen linkse meerderheid mogelijk met de Stadspartij : 17 zetels, Open VLD, 2, Groen 4 en PvdA 4 = 27 zetels, eentje tekort.  Maar kan er nog 1 zetel verschuiven via de 7 ontbrekende bureaus dan bereikt links wellicht 28 zetels.

Zou men het aandurven, of niet ?  Waarom alweer die kans laten op dergelijke speculaties ? Dit heeft niets te maken met het syndroom van de slechte verliezer maar het is gewoon opmerkelijk dat er opnieuw een grote onderbreking is in de volledige uitslag.

Ons wantrouwen in het elektronisch stemmen is terecht. We volgen de toestand. 

 

354 van 361 bureaus geteld

  1 Open Vld 14.899 5,6 2
  2 N-VA 100.813 37,7 23
  3 VLAAMS BELANG 27.238 10,2 5
  4 sp.a-CD&V STADSLST 76.559 28,6 17
  6 Groen 21.346 8 4
  8 PVDA+ 21.305 8 4
  9 Piratenpartij 1.431 0,5 0
  10 ROOD! 2.713 1 0
  12 HART 456 0,2 0
  14 VRIJ VLUG VOORUIT 331 0,1 0
  16 Mathieu&Guillaume 452 0,2 0
  267.543 100 55


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 15 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Toekomst

Soms moet ge u bij iets neerleggen en het aanvaarden zoals het is. Welnu het is zover. Het Vlaams Belang heeft een pandoering gekregen waar het niet goed van is en volgens mij is het met de partij zo goed als gedaan en wel om de reden dat het nu of nooit was, want binnen 6 jaar, er mag gebeuren wat wil, er zal vermoedelijk niets veranderen, behoudens aangroei van vreemdelingen en nog meer bepampering ervan), dan zullen de "nieuwe belgen" nog met heel wat meer zijn dan vandaag.

Die zullen blijven stemmen op de traditionele partijen - tot er een moslimpartij wordt opgericht om mee naar de verkiezingen te trekken.Het is niet zo ver meer af voor er een volstrekte meerderheid van onze moslimvrienden zal zijn zodat die het volledig voor het zeggen zullen hebben.

Misschien dat dan de ogen van de naïevelingen zullen opengaan maar spijtig genoeg is het dan te laat zijn en kunnen wij allemaal naar de pijpen van die vredelievende mensen dansen. Bedankt naïevelingen en volksverraders om mijn kleinkinderen een mooie toekomst af te nemen.

Pieter

*****

Kort geheugen

Als een Vlaming, een Vlaams-nationalist burgemeester wordt van de havenstad Antwerpen, de grootste bron van het inkomen van het land b, dan spreekt heel de linkse meute over donkere wolken die het land teisteren, erger nog, in Walgië refereert men naar de tweede wereldoorlog.

Maar als een Marokkaan burgemeester wordt van de grootste haven van Nederland , ja zelfs van Europa, heerst er een oorverdovende stilte, zowel bij links Nederland als links Europa. Links overziet nergens de gevolgen van zijn perverse ideologie. Op korte of lange termijn overleeft links nooit in een democratie.

Stradi

*****

Vlaamse vlaggen

En waar waren de Vlaamse leeuwenvlaggen van de NV-A bij de zegetocht van Bart Dewever. ?Waren er afspraken in de partij om die vlaggen achterwege te laten?

Hubert Buysse

*****

Rechtse hoek

We hebben vandaag een rechtse hoek op ons kin gekregen.We zien sterretjes en nog geen klein beetje.

mvg - Rudolf

*****

Verkiezingen

Ik vraag me af hoe het in Godsnaam mogelijk is dat de domme kiezer zelfs niet één moment kritisch kan denken om zijn/haar stem te geven aan een partij die de rampspoed (die over heel het Westen en in ons geval coburgs pretpark afkomt)wil stoppen.

Nee integendeel de @à§^$µ'§é (mezelf gecensureerd) kiezer maakt een partij groot die voor de helft uit platte opportunisten bestaat en een deel islamieten en andere vreemdsoortige wezens die even Vlaamsvoelend zijn als de eerste beste pygmee. Tja... Dat ze straks niet komen janken als ze in elkaar geslagen worden door jongeren, hun werk afgepakt door sovjets of hun belastingen voor een zeer groot deel naar de waalse parasieten getransfereerd wordt, het jaarlijkse bedrag van meer dan duizend euro (1000) euro per persoon in Vlaanderen die naar het naar het roze strikje's land vloeit... Goed de bende van de ex-papzak triomfeert, de kaarten gaan geschud worden en zeker in Antwerpen gaat hij met zijn valse tronie geen coalitie met Filip Dewinetr aangaan o nee maar wel met zijn vriendje patrick van A, ze waren al beste vrienden voorheen waarom zou het nu veranderen ...

Onafhankelijk Vlaanderen kunnen we op onze buik schrijven en wat krijgen we niks nada rien nichts nothing. Wat me gezien de resultaten in de grote steden ook niet verbaast is dat extreem links meer bepaald de pvda (die de leer van Mao aanhangen) zo goed scoren, met de uitslagen voor ogen verbaas ik me over niks meer, gisteren las ik op zita een poll die ze hielden dat  20 (twintig) % niet wist op welke partij te stemmen, aan de vooravond van de verkiezingen nota bene en met een nooit geziene overprogramatie van kiesmanipulatie door de feelgoodmedia.

Eurabia, sovjets, criminelen, meer belastingen (om het profitariaat in leven te houden) dat zijn enkele geschenken die de domme lompe kiezer voor de kiezen zal krijgen.

Martin V.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

Arm Vlaanderen !
 
Ja we hebben de uitslagen van de verkiezingen gezien en weten dat het NVA véél heeft gewonnen. Ja we hebben de uitslagen van de verkiezingen gezien en weten dat het Vlaams Belang véél heeft verloren. Maar... er is ook iets bijzonder positiefs vast te stellen en wel het feit dat voor de eerste maal in de Vlaamse geschiedenis de NVA en het Vlaams Belang S A M E N  de meerderheid kunnen vormen in vele steden en gemeenten. Dit samengaan zou vele rasechte Vlamingen, die reeds jaren vechten voor een Vlaamse onafhankelijkheid, een hart onder de riem kunnen steken en het duidelijk maken dat we misschien nog ooit in het opzet van een onafhankelijk Vlaanderen kunnen slagen. Zelfs in onze grootste stad Antwerpen ziet het er na uit dat NVA en VB samen de meerderheid kunnen vormen.
 
Maar enkele volslagen idiote egotrippers bij de NVA roepen naar alle kanten dat ze liever met communisten; socialisten; liberalen of wie ook in de boot willen gaan dan met verkozenen van het Vlaams Belang! Ze verkiezen dus broedertwist en schande boven een onafhankelijk Vlaanderen.
 
Wij begrijpen er niets meer van en kunnen dus alleen maar vaststellen dat we inderdaad een klootjesvolk zijn en dat de enige oplossing om nog ooit een onafhankelijk Vlaanderen te kunnen bereiken er zal in bestaan om het Vlaams Belang terug beginnen op te bouwen.
 
 
Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks gezin gedood door NAVO granaat afgevuurd door rebellen

 

 

Op 3 oktober ontplofte een 'Syrische' granaat in het Turkse grensstadje Akcakale - hoogstwaarschijnlijk wéér een false flag aanslag van het islamistische Free Syrian Army, dat hiermee probeert Turkije en de NAVO in de burgeroorlog te betrekken.
Volgens de Turkse krant Yurt zijn de vrouw en vier kinderen vorige week woensdag in het grensstadje Akcakale om het leven gekomen door een alleen door de NAVO gebruikte granaat die door de Turken was geleverd aan de Syrische rebellen. De regering van premier Erdogan greep de tragische gebeurtenis echter aan om het Syrische regeringsleger de schuld te geven en de Turkse artillerie het bevel te geven het vuur te openen op Syrische legerbases.

Volgens Yurt redacteur Merdan Yanardag heeft hij uit zeer betrouwbare bron vernomen dat het Turkse leger zélf de granaat aan het Free Syrian Army heeft geleverd. 'Turkije is sinds 1952 lid van de NAVO en handelt in samenspraak met de andere NAVO machten. Wat dat betreft verrast het mij niet dat het tot zoiets heeft kunnen komen,' verklaarde Abayomi Azikiwe, uitgever van Pan-African News Wire, tegenover Russia Today.
Azikiwe zei dat Turkije nooit een militaire operatie zou zijn begonnen zonder instemming van de NAVO. De Turken hebben tot nu toe zes dagen achtereen vergeldingsaanvallen op Syrische doelen uitgevoerd, volgens president Abdullah Gül om de Turkse plaatsen in het grensgebied te 'verdedigen'.
False Flag aanslagen rebellen op burgers
Sinds het begin van de opstand in Syrië hebben de door Amerika en de NAVO gesteunde islamistische rebellen veelvuldig gebruik gemaakt van 'false flag' aanslagen op burgers, waar vervolgens het leger de schuld van werd gegeven. De massamoord in Houla, waar tientallen vrouwen en kinderen met messteken om het leven waren gebracht, is daar een gruwelijk voorbeeld van. De rebellen proberen op deze wijze militair ingrijpen van de Turken en de NAVO uit te lokken.

Daarnaast beginnen de rebellen vrijwel overal waar ze komen met etnische zuiveringen waar met name christenen het slachtoffer van zijn. Vele tienduizenden christenen zijn inmiddels uit hun woonplaatsen verdreven; degenen die achterblijven worden gedwongen zich te bekeren tot de islam.

Turkse invasie en nieuwe oorlog aanstaande?
VN secretaris-generaal Ban Ki-moon waarschuwde afgelopen maandag voor de ernstige gevolgen die de escalatie van het conflict voor het Midden Oosten zou kunnen hebben. Steeds meer experts vrezen dan ook dat er nog maar weinig voor nodig is om een nieuwe regionale oorlog te doen ontbranden die zelfs zou kunnen uitmonden in een nieuwe wereldbrand.
Politiek auteur en journalist Dan Glazebrook denkt dat de Turken doorgaan met hun beschietingen omdat ze net als de rebellen hopen dat de NAVO op zeker moment militair zal ingrijpen in Syrië (1). Volgens de Turkse krant Hürriyet - één van de drie grootste van het land- staan er inmiddels 250 Turkse pantservoertuigen klaar bij de grens voor een eventuele invasie. Berichten dat daar ook Amerikaanse special forces bijzitten werden door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken ontkend.
Volgens de Times zijn deze commando's, die speciaal zijn getraind op het omgaan met en vernietigen van chemische wapens, echter wel degelijk aanwezig - niet alleen in Turkije, maar ook in Jordanië en Israël. (2)

Xander

(1) KOPP
(2) IKNews

http://xandernieuws.punt.nl/?id=664807&r=1&tbl_archief=&


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Spaans nationale feestdag

 

 


De Dia de la Hispanidad is de nationale feestdag van Spanje. Op deze dag wordt in Spanje en in de Zuid-Amerikaanse landen herdacht dat Columbus in 1492 Amerika ontdekte. Maar dit jaar werd de Fiesta Nacional de España in mineur gevierd. Dit was het gevolg van diverse omstandigheden.
 
Het traditionele militaire défilé in Madrid was het kleinste en het goedkoopste sinds het einde van het Francotijdperk. Er namen geen vliegtuigen, geen tanks en geen gevechtsvliegtuigen aan deel en minder militairen dan ooit.
 
De viering van de Dia de la Hispanidad werd helemaal overschaduwd door het Catalaanse streven naar onafhankelijkheid. Vorige maand bevestigde de Catalaanse regering dat ze streeft naar onafhankelijkheid en Artur Mas, de president van Catalonië maakt op dit ogenblik een rondreis door alle Spaanse deelstaten om dit concept te verdedigen. Hij krijgt hierbij de volledige steun van de Baskische nationalisten en van de regering van Galicië want die streven eveneens naar de onafhankelijkheid. De Catalaanse regering stuurde geen enkele politicus naar het défilé in Madrid omdat de nationale feestdag van Catalonië de Diada is en die wordt gevierd wordt op 11 oktober.
 
President Marinao Rajoy van zijn kant riep op tot nationale eenheid om de economische crisis te overwinnen. Het idee van de nationale eenheid werd ook gepromoot door het ministerie van Defensie in een televisiespot. Koning Juan Carlos stuurde onlangs zelfs persoonlijk een brief naar alle Spaanse politici waarin hij opriep tot nationale eenheid en waarin hij hen verzocht geen 'hersenschimmen' (zoals de onafhankelijkheid) na te jagen. Deze brief werd zeer negatief ontvangen door de meerderheid van de Spaanse politieke wereld, maar vooral door de nationalisten.
 
De nationale feestdag begon om 10.30 uur met de aankomst van het Spaanse vorstenpaar op de Plaza de Neptuno in Madrid. De voltallige Spaanse koninklijke familie was aanwezig met uitzondering van de schoonzoon van de koning, Iñaki Urdangarin. Iñaki is verwikkeld in een corruptieschandaal en hij riskeert zelfs gevangenisstraf. Prinses Cristina woonde de plechtigheid wel bij, maar niet op de officiële tribune samen met de Spaanse koninklijke familie.
 
 
 
 


14-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze nieuwe burgemeester : *Zet die ploat af !*

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle uitslagen in Vlaanderen

 

 

U vindt alle uitslagen van gemeentes, provincies en districten (met voorkeurstemmen) op volgende webstek :

http://www.vlaanderenkiest.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitslagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede avond, beste lezers van Angeltjes,

We zitten er enigszins gekneusd bij, want ook al hadden wij een ietsje betere resultaten verwacht, er viel niet op te tornen tegen de Nv-A tsunami.

Ieder heeft zijn eigen uitleg, zijn eigen ontgoocheling maar de uitslag is wat hij is en zoals Filip Dewinter het zegde : Vlaams Belang heeft gezaaid en Nv-A is aan het oogsten.  Het VB  is ervaren en gelouterd  genoeg om te weten hoe om te gaan met deze toestand en ons vertrouwen in de leiding is ongeschonden.

Partijen winnen, partijen verliezen en partijen komen terug. Zeker in het Vlaams-nationale kamp, want zolang de roep naar onafhankelijkheid niet ingewilligd wordt, is het nooit afgelopen met de onvrede van vele Vlamingen en is een partij als Vlaams Belang de democratische uitlaatklep voor Vlaamse Republikeinen.

In de komende dagen horen we van de Waalse regering van Elio di Rupo welke formules hij uitgedacht heeft om meer geld te vinden om zijn begroting in evenwicht te houden. Hij moet het geld halen, waar het zit en dat is nog steeds in Vlaanderen. Het gaat nu niet meer om 12 miljard per jaar, maar zelfs om 16 miljard Vlaamse euri die naar Wallonië en Brussel versast moeten worden. En om die reuzentransfer te realiseren moet eerst de lopende en de komende begroting opgemaakt worden. Die zware klus is niet voor niets verschoven tot na deze verkiezingen.

De kern van onze boodschap is vandaag nog steeds dezelfde als gisteren : Vlaanderen onafhankelijk maken en ook als dat impliceert dat de karwats moet gebruikt worden om de Nv-A te blijven aansturen, dan is dit zo. Voorlopig boeten de fracties van de schildwachten van Vlaanderen in het federale en Vlaamse parlement niets in aan mankracht, noch aan strijdbaarheid.

Voor onze Antwerpse stadsgenoten kan ik enkel zeggen : het Vlaams Belang heeft een pandoering gekregen maar de partij van de duidelijke taal en de verdediging van de Vlaame Sinjoren blijft gereduceerd overeind. Bart de Wever is er in geslaagd de socialisten van de burgemeesterszetel te verjagen, dat is een enorme verdienste, waarvoor hij onze achting verdient.

Hoe hij het echter verder zal klaarspelen om een schepencollege te vormen dat beantwoordt aan de verwachtingen van de bijna 40% Antwerpenaars die hun vertrouwen  aan hem schonken, is zijn grote probleem.  Worden onze straten veiliger, zijn onze huizen beter beschermd  ? Wij hopen het.  Is de tijd van het multiculturele sprookje voorbij en gaan de ogen van de bestuurders van deze stad eindelijk open ? Wij hopen het.  Als er verandering beloofd wordt, dan moet die ook gerealiseerd worden.

Onze leuze is en blijft : zolang we niet in een Republiek Vlaanderen hwonen en belgische onderdanen blijven, doen we gewoon verder.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen is niet langer zot van A

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bittere tranen en vreugdetranen

 

Onze lezers die net als wij de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen volgen via radio, pc of televisie weten wat intussen aan de hand is.  De algemene tendenzen die zich aftekenen in het begin bij de bekendmaking van uitslagen, worden zelden fundamenteel geloochend door het verloop van de verdere feiten.

De Nv-A is de grote overwinnaar, dat kunnen we nu reeds zeggen, net zoals het onloochenbaar is dat Vlaams Belang een dramatische nederlaag meemaakt.  Een moment voor herbronning of bezinning ? Een nieuwe verpakking voor een goede boodschap ?  De partij wordt afgestraft voor lange jaren van interne strubbelingen en uiteraard niet aflatende tegenwerking op alle niveaus.

Wie het niet slecht schijnt te doen bij deze verkiezingen is Groen : een effect van  een deel van de allochtone kiezers die zich afwenden van de socialisten ?  Jonge nieuwe kiezers die zich herkennen in de anti-autoretoriek van  de milieumensen ?

Wat wij voorlopig weten van Antwerpen, vervult ons met gemengde gevoelens.  Enerzijds ziet het er naar uit dat Bart de Wever er zal in slagen méér kiezers te halen (7 tot 8%) dan Janssens en dat is een historisch feit voor deze stad.  Te meer omdat zich de mogelijkheid aftekent een coalitie aan te gaanzonder de socialisten.

Het voorlopige verlies van Vlaams Belang van 33,5% naar 9,1% is ronduit dramatisch. Wij hadden het verlies niet zo groot verwacht.  Het thema van de veiligheid is duidelijk niet aangeslagen in Antwerpen : de kiezers hebben zich blind gestaard op de tweestrijd Janssens-De Wever.  Misschien hopen de mensen dat de Nv-A de onleefbaarheid zal verjagen.  Of dit zal lukken in een samenwerking met bijvoorbeeld Groen is een ander paar mouwen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze lezers kiezen

Hei... ook gezien ?

Geachte Redactie,
Alwie van de Angeltjesvrienden naar het middagnieuws keek op VTM, zal  gemerkt hebben (om 13:50 u) dat onze "nationale pruik Fabi...ola" gekozen heeft in Laken, en dat de voorzitster + één van de bijzitsters... kopvoddendraagsters waren. Zou dat lààtste wel "wettelijk" zijn ?

Victor van Vosselaer

*****

Digipolis in actie

In mijn stembureau liep alles gesmeerd, terwijl de twee andere bureaus lange rijen hadden.  Een mevrouw met een jasje van Digipolis was present, dus iedereen kon gerust zijn in 't stad van iedereen. Vlot gekozen voor al de vrienden van de gemeenteraad, het district en de provincieraad aan wie ik het beloofd had en er nog gul enkele anderen aan toegevoegd. Protestbrieven afgegeven aan de voorzitter, die duidelijk niet wist wat er mee aan te vangen. Heb gezegd bij het PV te voegen, ze knikte : "Het komt in orde, mijnheer". Digipolis was gelukkig niet langer aanwezig.

Zouden er nog pannes zijn vanavond ? Of is alles in kannen en kruiken ?

Ray

*****

De protesten van Stradi

Wij, hebben onze exemplaren(Stradi) overhandigd aan de voorzitter, met argumenten, Verbazing alom, maar missie geslaagd en andere kiezers wakker gemaakt.De voorzitter ging een PV laten opmaken.

Gina

*****

Onwerkzame stemcomputers

Ook in Vlaams Brabant moeten er ettelijke stemcomputers niet gewerkt hebben. Minstens één, toevallig in mijn stembureau , en dat betekende daar een vermindering van de stemcapaciteit met 16 %.  Het gordijntje voor de defecte computer werd gesloten gelaten en een lid van het stembureau zag er op toe dat niemand in dat hokje kon belanden of iets in de gaten zou hebben gehad.

Dat laatste was dan wel zonder lucky9 gerekend die zonder het te weten absoluut met de defecte computer wou gaan stemmen omdat hij terecht iets in de mot had. En dan voeg ik er bij dat er voor de vele andere stemlokalen zich nog twee tot drie keer langere wachtrijen hadden gevormd. Nu kan dat verklaard worden door enkele toevalligheden of samenloop van omstandigheden: ofwel was de voorzitter van mijn stembureau geweldig efficiënt in tegenstelling tot al zijn andere collega's, ofwel was er in de andere stembureaus meer dan één stemcomputer defect, ofwel waren de kiezers in mijn bureau snel klaar en in de andere ontzettend traag.

Niemand om dat te controleren terwijl de kandidaten van CD&V ostentatief en onbeschaamd aan de ingang van het gebouw en in de gangen naar de stemlokalen hadden post gevat. Ik misprijs dit onland nog meer als gisteren en hoop dat de voorzitter mijn protestbrief congruent met het voorbeeld van Stradi inderdaad toevoegt aan en er melding van maakt in, zijn proces-verbaal.

Lucky9

*****

Een kwestie van "organisatie"

In Turnhout in de Handelsschool was een gang met 5 stemburelen. Aan één stembureel stonden ze met wel 50 aan te schuiven terwijl je in de andere direct kon binnen gaan. Ik vroeg naar het waarom aan één van de "begeleiders" maar het was blijkbaar een politiekgeschoolde want hij antwoordde ontwijkend en naast de kwestie...

Ludo

 

*****

PC problemen Antwerpen

Juist dus, bureel 312 was eerst om 8u.25 toegankelijk, wegens moeilijk opstarten van de PC's.In bureel 315 lag er om 9u.45 al één PC uit terwijl er aan een tweede driftig werd gewerkt door een persoon met Digipolisfleece. Ik heb wel erg veel spijt dat ik geen vijftig copieën van Stradi's brief bij me had, voortgaande op de negatieve opmerking over het PC-stemmen waren de meeste mensen bereid geweest om ze in te vullen en af te geven.

Wes Hardin

*****

verkiezingen

Hallo, Graag eens een vraagje, is het normaal, of liever gezegd is het toegelaten dat in een plattelandsgemeente waar iedereen elkaar kent, gemeenteraadsleden en kandidaten U aan de schoolpoort van het verkiezingslokaal staan op te wachten en de mensen aanspreken. Dit gebeurt elke verkiezing bij ons in het dorp. Vroeger door Cd&v/Nva kandidaten en nu door Nva. Ik doe steeds dat ik deze mensen niet ken, maar vind dit toch een intimidatie van de kiezer!

Kris S.

*****

verkiezing 2012

Dag Angeltjes,
Laat ons het beste ervan maken en laat u niet versieren door valse profeten.Veel succes.

Rudolf

*****

Rotte overheid

Gaan stemmen en in rij gestaan in gang voor 4 stembureau's. Lange rij die voor velen gerust korter kon, mocht boven de deur voor ons aangeduid gestaan hebben dat 191 volledig rechts was, 192 een beetje rechts, ...Ik maakte die opmerking aan iemand die in het stembureau zelf controleerde of we in het juiste stembureau stonden en haar antwoord was dat dit haar verantwoordelijkheid niet was. Ik maakte dezelfde opmerking aan de voorzitter van het stembureau en die antwoordde, alsof het de normaalste zaak was mensen af te wijzen: 'Ik heb het hier niet ingericht'. Eigenlijk zei ze dus: 'kust mijn kloten', typisch voor de rotoverheid!

Frans N.

*****

Plicht gedaan

Zonder problemen in 't stad van iedereen gestemd voor ons eigen mensen

Marc D

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PC problemen ...

 

Een veertigtal stembureaus was zondag omstreeks 9.15 uur nog niet opgestart omwille van problemen die vooral van technische aard zijn. Dat is vernomen van Guido Decoster, administrateur-generaal van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur.

Onder meer in Antwerpen, Leuven, Brasschaat en Brugge zijn computerproblemen gemeld.

Er zijn in totaal 6.163 stembureaus. In iets meer dan de helft van de bureaus (3.138) wordt met het nieuwe digitale systeem gestemd, in 3.025 bureaus gebeurt dat met potlood en papier.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage en de Nobelprijs voor de EU

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nobelprijs voor de vrede, ànders bekeken

  

 

De academie voor de Nobelprijs oordeelde dat de Europese Unie het beste voorbeeld is van vrede en harmonie op deze planeet. De prijs van 1 miljoen euri zal best welkom zijn maar tevens bitter voor de miljoenen Europeanen die al jaren protesteren (en de laatste tijd, helaas gewelddadig) voor de snoeiharde maatregelen die hen opgelegd worden door hun regeringen onder druk van diezelfde vreedzame Europese Unie.

Russia Today spreekt met James Rogers, auteur van het boek "A gift to my children". Een bondige samenvatting.

Het is een beschamende toestand dat een instelling die landen als Libië, Syrië, Afghanistan, Irak, Jougoslavië heeft gebombardeerd of ter plaatse met troepen heeft bevochten een vredesprijs ontvangt.  Wie zijn echter de schenkers van deze zogenaamd prestigieuze prijs ?  Het kleine Noorwegen met 5 miljoen inwoners dat tot tweemaal toe weigerde lid te worden van de Europese Unie.  Vergelijk het met een kleine Amerikaanse staat als Missouri die een vredesprijs zou uitreiken, niemand zou er aandacht aan besteden. Het is niet meer dan een luttel politiek duwtje in de rug. Waarom worden de oorlogsdaden van Europa niet mede in de beoordeling opgenomen ?  Waarom heeft men in het verleden geen prijs uitgereikt aan de Sovjet-Unie ?  Of aan Duitsland ?  In de EU en in diverse lidstaten heerst niet enkel een economische crisis maar ook een teloorgang van de democratie. Waar is de ethiek bij dit alles ?

De Europese Unie zal nog meer tegenslagen te verwerken krijgen, de economische neergang wordt niet gestuit, er komen nog meer opstanden en sociale onrust, de burgers rebelleren en angstige leiders en regeringen bieden geen antwoorden.  Er was jaren geen oorlog in Europa maar momenteel zijn de ingrediënten aanwezig voor een nieuwe conflict. Zeker als de euro zal bezwijken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje uit het aller-aller-allerlaatste debat

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links - Rechts

 

 

links-rechts

ben ik ooit links geweest ?
natuurlijk ben ik links geweest
maar ik wist niet in mijn jonge jaren
dat dat mijn linkse jaren waren

ik was links omdat iedereen rechts reed
en de zonde in het geniep deed
toen wou ik altijd rebelleren
en op de centen van een ander teren

ik heb me toen geinformeerd
en werd getransformeerd
en na wat logisch denken
liet ik mijn overtuiging zwenken

naar mijn sluimerend gevoel
ver van het corrupte linkse doel
eindelijk viel alles in de juiste plooi
vergeten moest ik die linkse klotezooi

ik weet nu dat ik de waarheid ken
en dat ik een rechtse rakker ben
ik voel me nu goed in mijn vel
en veracht het linkse subsidiemodel

johan

 

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!