Angeltjes
30-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 30 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Volksmoord (genocide).

Geachte redactie,Die spreekwoord lui:"Never a dull moment!"In Suid-Afrika gebeur daar so baie (vele) dinge, dat 'n mens nooit verveeld hoef te voel nie.Die ANC (Afrrican National Congress) sorg daarvoor dat blanke Suid-Afrikaners elke dag na hul asems gryp.Wanneer swartes 'n onreg teenoor wittes pleeg, word daar niks gedoen en niks gesê nie - immers, DIT HOORT MOS SO!Wanneer wittes 'n onreg teenoor swartes pleeg, is daar onluste in elke swart gemeenskap vir weke lank, en die buitelandse media berig daaroor vir weke lank.Wanneer swartes onreg teenoor mede-swartes pleeg, word daar gesê dit is "apartheid" se skuld.Wanneer ryk swartes 'n onreg teenoor arm swartes pleeg, word dit dood geswyg en ontken.Wanneer arm swartes 'n onreg teenoor ryk swartes pleeg, word hulle swaar gestraf.Die goeie gronde vir die Verkennersbeweging van S.A. se klag van Volksmoord teen die ANC by die Internasionale Strafhof in Den Haag, is weereens bewys deur syfers van bykomende STAATSBESTEDING, soos op 25 Oktober 2012 deur die ANC bekendgemaak:* Vir teenmaatreëls om Renoster-stropery stop te sit, is R80 700 000 deur die ANC-regering bestee.* Vir "agtergeblewe" (swart) vroue, kinders en gestremdes: R19 100 000.* Vir die verwydering van 'n gestrande Turkse vragskip in Suid-Afrikaanse gebiedswaters: R20 000 000.* Vir die herbou van Mthatha se lughawe: R450 000 000.* Vir die bekamping van moord op blanke boere: NIKS!

Peter Murray

*****

Tip van de week: Facebook account definitief verwijderen

Als je volgens de aanwijzingen in Facebook je account wilt verwijderen, heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zelf heb ik geprobeerd om enkele profielen kwijt te geraken, maar sommige zijn na meer dan een jaar nog terug te activeren en zelfs door andere personen, met slechte bedoelingen, te hacken.

Wil je werkelijk af van je Facebook account, dan log je in en ga naar: https://www.facebook.com/help/delete_account en zo delete je alles. Maar dan mag je minstens 3 weken niet per ongeluk inloggen, of je moet het opnieuw doen. Ik vind het vreemd dat ondanks de privacy-wetgeving dit niet openlijk gedocumenteerd wordt op Facebook zelf.

Zodra je je Facebookaccount hebt verwijderd, zorg je dat al je cookies van Facebook zijn gewist en dat je zich niet per ongeluk opnieuw aanmeld, en dat kan je doen met hulpprogramma's zoals CCleaner: http://www.piriform.com/ccleaner .

Facebook is net gelijk een virus, gemakkelijk om er aan te geraken, een hel om deze weer kwijt te geraken. Succes

Chris S.

*****

Orkanen.

Wie van de Angeltjesfans heeft maandagavond naar "VIER" gekeken en dan wél speciaal naar de reportage "in gods' naam" ? Fikken wél, want hij heeft een suikerboontje voor Annemie Struyf (ondanks haar kleine muggenbeten).

Daar ging het over Haïti, het land dat, enkele jaren geleden zwaar te lijden had van een orkaan : bijna alles lag plat.  Héél de wereld leefde mee met de geteisterde bevolking, en tastte diep in de zakken om geld in te zamelen voor die arme, beproefde bevolking. Er werd geld genoeg (mondiaal) ingezameld om ieder Haïtiaans gezin een nieuw huis te bezorgen. 

Doch, wat zag men in die reportage ?  Het puin lag er grotendeels nog steeds èn vele gezinnen leefden nog immer in primitieve omstandigheden.

Nu vrààg ik mij af: Wààr is àl die "noodhulp" naartoe gegaan ? Wie heeft ermee z'n zakken gevuld ? Wie is nog bereid om gul die vele instellingen voor noodhulp nog financieel te steunen ? Ik, in ieder geval, NOOIT MEER ! (het blijft toch steeds "aan iemands' vingers plakken)

Victor van Vosselaer

*****

Nogmaals dank Elveebee

Het is een eer en genoegen u nog eens te mogen lezen. Ik heb uw teksten gemist. De manier waarop u alles haarfijn ontleed en de waarheid belicht is niet iedereen gegeven, bovendien is uw taalgebruik voor iedereen duidelijk. Ik hoop dat we nog artikels van u mogen lezen in de toekomst. Uw bijdrage is van enorm belang.

Foxy

*****

Bartje moet hangen!

Geachte redactie.
Niet alleen in de V.S. zitten ze met een orkaan, ook in dit eigenste onland sterkt de "zuidenwind des lands" meer en meer aan.

De zege van de NV-A werd en wordt er met het vergrootglas ontleed en bezorgt de excellenties in Walchiê koude rillingen. Het V.B. werd (voorlopig) in het defensief gedrongen maar van Bart en zijn aanhang zijn ze blijkbaar even bang. Het valt misschien niet direct op  maar bijna dagelijks wordt bij de francofonen op het gevaar BDW gewezen.  Men verdenkt hem ervan een geheime agenda op zak te hebben die heel nadelig voor de hangmatters zou kunnen uitvallen, mocht hij in 2O14 eenzelfde score of nog beter behalen.

Voor de franstaligen is BDW een onvervalste separatist die alleen de splitsing van het land voor ogen heeft. Elke gebaar, elk uitgesproken woord van hem wordt door de franscouillons met argusogen bekeken en beluisterd. Zijn laatste sneer naar de P.S. toe dat het "verwaloniseren" van Vlaanderern moet stoppen, heeft de gemoederen in het zuiden des lands nog meer verhit. Ook Rudy Demotte kon het verhaal dat Bart bij Devadder vertelde niet pruimen.

Ik heb het vroeger reeds voorspeld en bestendig mijn voorspelling: BDW en de NV-A gaan dezelfde hel moeten ondergaan zoals het V.B. in zijn hoogdagen. Voor de Walchiërs is de NV-A nu het op te jagen wild. Varkenskoppen en dreigbrieven zijn nog maar een begin, het grote werk moet nog komen. Bart en de zijnen zullen meer naar links moeten kijken want vandaar komt het meeste gevaar.

In de uitzending van de RTBF verleden zondag was het duidelijk dat men over de taalgrens meer bezorgd is over de uitslagen in Vlaanderen dan in eigen regio. Dat er in de achterkamertjes al flink gebikkeld wordt en strategiën ontwikkeld, hoeft geen betoog. Ik vermoed dan ook dat de pogingen om de NV-A te destabiliseren in Antwerpen zullen beginnen. De linkse loeders pikken hun nederlaag in geen geval.  De aanval is ingezet : de Walenwind trekt aan.

mvg - Senior

*****

Europese prijs

Zowel de jury die Cristal Scales of Justice Prize heeft toegekend, als Greet Nuyens zullen veel van je uitleg snappen Ray: er zijn teveel woorden met meer dan 1 lettergreep in.

Wes Hardin

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taaltip : de media

 

Vraag
Wat is juist : de media schrijft of de media schrijven?

Antwoord
Correct is: de media schrijven.

Toelichting
Media is het meervoud van het woord medium in de betekenis '(communicatie)middel'. Als media onderwerp is van de zin, wordt het gecombineerd met een persoonsvorm in het meervoud.

(1) Internet wordt een steeds belangrijker medium.

(2) De media hebben zich massaal op het evenement gestort.

Omdat het meervoud media in de praktijk veel vaker voorkomt en de betekenis ervan lijkt op die van een enkelvoudige verzamelnaam zoals de pers, wordt media nogal eens ten onrechte als enkelvoudsvorm beschouwd.

Bijzonderheid
Naast media bestaat het meervoud mediums; dat wordt gebruikt wanneer medium 'persoon door wie geesten of bovenaardse krachten zich openbaren' betekent.

(3) Mediums als Char en Derek Ogilvie halen op televisie al jaren hoge kijkcijfers.

http://www.woorden.org/woord/media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbelzinnig Turkije

 

 

Het is lang niet allemaal koek en ei in Turkije, het land dat door de elitaire machthebbers van de EU, bijgestaan door de politiek-correcte struisvogels, zo graag zou itoegevoegd worden bij Europa.

We kunnen ons voorstellen wat het worden zou : 80 miljoen moslims die zich vrij binnen de Unie zouden kunnen verspreiden en daar bovenop de arrogantie van een Erdogan die alles in zich heeft van een echte dictator.

Voor enkel dagen wilde men in Ankara de 89ste verjaardag vieren van de seculiere republiek die door Atatürk opgericht werd. De toelating om op te stappen naar het mausoleum waar Atatürk opgebaard ligt, werd geweigerd door de regering. Toen ondanks dit verbod tienduizenden tegenstanders van de islamist Erdogan verzamelden naast het parlement om toch hun huldemanifestatie te laten doorgaan, kwamen zij onzacht in aanraking met de politie, die gebruik maakte van traangas en waterkanonnen.

De herdenking van de oprichting van de Turkse republiek is de laatste jaren een symbool geworden van het verzet tegen het huidige regime. Zoals we mogen verwachten, piept in de Westerse pers niemand over dit feit : Turkije moet zo weinig mogelijk in een negatief daglicht gesteld worden, anders worden de moslims boos. En dat willen wij niet.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein Osamaatje Belkacem verhindert huwelijk ouders

 

De kortgedingrechter toonde maandag in haar beschikking over de eis van ene Fouad Belkacem om de ambtenaar van de burgerlijke stand te verplichten hem in de gevangenis in de echt te verbinden met zijn hoogzwangere verloofde, enige zin voor humor. Ze somde drie redenen op om de eis "ontvankelijk doch ongegrond" te verklaren:


1° de eisers hebben, door een maand te talmen met hun eis, zelf schuld aan die hoogdringendheid,

2° er werden geen stukken voorgebracht die aantonen dat Belkacem op 17 november nog in de cel zal zitten (morgen verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer, 

3° ook de zwangerschap is in dit concrete geval niet ernstig te nemen als reden: "Het koppel heeft al een zoontje dat vorig jaar geboren werd buiten het huwelijk. Toen was er blijkbaar geen probleem", aldus rechter Bie Clijsters. "Het jongetje heet... Osama".

Enkel ernstige ziekte of handicap

Fouad Belkacem, alias Abu Imran, ex-woordvoerder van het inmiddels ontbonden Sharia4Belgium, had na het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek een videoboodschap verspreid waarin hij zou hebben opgeroepen tot haat en geweld tegen niet-moslims. Hij zit daardoor al sinds begin juni in voorhechtenis in de gevangenis van Antwerpen.

Hij wilde op 17 augustus met zijn zwangere verloofde trouwen, maar door zijn aanhouding moest de plechtigheid in de gevangenis plaatsvinden, vond hij. De ambtenaar van de burgerlijke stand kwam echter niet opdagen omdat volgens het burgerlijk wetboek het huwelijk enkel in het gemeentehuis kan worden voltrokken. De enige uitzondering is een ernstige ziekte of handicap bij één van de trouwlustigen.

"Een huwelijk is geen voorlopige maatregel"

Belkacem pikte dat niet en spande een kort geding aan. De zaak werd twee weken geleden gepleit. Volgens meester Muriël Dal, die de stad in dit dossier vertegenwoordigt, is de kortgedingrechter onbevoegd. "Hij kan alleen voorlopige maatregelen uitspreken. Een huwelijk is dat niet", pleitte meester Dal. "De reden van hoogdringendheid is géén argument, zeker nu blijkt dat het koppel al een kind heeft zonder getrouwd te zijn. De weigering van de ambtenaar moet via een andere procedure aangevochten worden."

Amina zou op rond 25 november bevallen. Jammer dat het niet een maand later voorzien was: dan hadden de media met een alternatief kerstverhaal kunnen uitpakken.

Jan Heuvelmans - Politics.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse rechtbank wint Europese prijs

 

Na de Nobelprijs voor de Vrede voor de Europese Unie, valt nu de Antwerpse Rechtbank van eerste aanleg in de prijzen in Vilnius, Litouwen. Niet zo ver van Stockholm en Oslo : we naderen. De European Cristal Scales of Justice Prize is niet enkel een prestigieuze onderscheiding, maar bovenal een welgekomen opsteker voor Antwerpen.

 Het project van de rechtbank beoogt een betere inzet van deskundigen om "de klant" sneller van dienst te zijn. De klant kan zowel de dader als het slachtoffer zijn. Beiden hebben rechten, laten we dat zeker niet uit het oog velriezen.  ‘De jury was lovend over onze eenvoudige oplossing’, straalt de burgerlijke ondervoorzitter Greet Nuyens.

Uit een recente studie bleek immers dat zowel de advocaten als de rechtszoekenden zich storen aan het lage tempo. Via hun Dienst Opvolging Deskundigenonderzoeken (DOD) slaagt de rechtbank er tegenwoordig in om alvast de burgerlijke zaken aanzienlijk te versnellen. Een knappe realisatie, die ook de Europese Raad en Commissie opviel. Uit 37 inzendingen kwam het project van Greet Nuyens en haar collega's als primus naar voren.

In heel wat rechtszaken is de tussenkomst van een deskundige onontbeerlijk. Kampt een woning bijvoorbeeld met een vochtprobleem, dan moet een expert onderzoeken wiens verantwoordelijkheid dat is. Omdat hun rapporten meer dan eens op zich lieten wachten, kon die tussenkomst de zaak flink vertragen. Sommige zaken sleepten tot zeven jaar aan. ‘Uit angst de deskundige tegen zich te krijgen, durfden de rechtszoekenden daar meestal niet over te klagen’, legt Greet Nuyens uit. U begrijpt hoe het vernuftige ideen in mekaar zit ? We proberen het u duidelijk te maken.  Telkens een deskundige aangesteld wordt, wordt zijn naam in een register genoteerd + het dossiernummer van de zaak en niet te vergeten de datum (zeer belangrijk !).  Dan zijn er enkele lege kolommen die later ingevuld moeten worden, zoals de datum dat het expertenverslag door de rechtbank ontvangen wordt. Als dat te lang duurt, wordt er een herinnering gestuurd naar de expert. Die datum wordt eveneens ingevuld in het register, snapt u ?

Het is een erg ingewikkeld systeem maar wij doen ons best om het u, eenvoudige lezer, op een simpele en bevattelijke manier uit te leggen. Wij vinden het geniaal. De prijs is meer dan verdiend. Onze oprechte felicitaties.

Ray

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Fabre : het gesol met dieren gaat verder

 

Het gebeul met poezen was maar de inleiding van het "kunstproject" van de charlatan Jan Fabre, er volgt meer dierengesol.  Zo blijkt uit de controverse die momenteel in het Antwerpse schepencollege aan de gang is.

Jan Fabre wordt overal op gejouw en afkeuring onthaald maar dat verhindert de arrogante kwast niet om verder te gaan met het doen afzien van dieren. Waarom dit nu precies in het stadhuis moet gebeuren, is niet duidleijk maar het heeftvermoedelijk  te maken met de publiciteitsdrang van de kwalkzalver.  Er zijn nog verdere sessies gepland met honden en valken.

Janssens is na zijn nederlaag op vakantie vertrokken en Robert Voorhamme is voor het ogenblik waarnemend burgemeester.  Hij heeft het Fabre-project even laten onderbreken maar geeft toestemming voor de verdere opnames als er een dierenarts aanwezig zal zijn. De verantwoordelijke schepen voor dierenwelzijn, Luc Bungeneers (door de Open-VLD aan de deur gezet, door de Nv-A heropgevist) gaat niet akkoord met deze beslissing en wil de dubieuze opnames stopzetten. De heren vechten onderling hun robbertje uit.

Laten we ons geen illusies maken : van zodra af de dierenbeulen uit het stadhuis zouden verwijderd worden, trekken zij  naar een andere locatie om afgeschermd van het publiek daar verder te gaan met hun onfriss praktijken. 

Waarom legt Bungeneers geen klacht neer of probeert Heylen (cultuur) deze misselijke toestanden niet juridisch te laten stoppen ?  En Michel Gaia, waar zit die ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandy maakt doden

 

De storm Sandy heeft in de Verenigde Staten het leven gekost aan zeker elf mensen. Zij kwamen om in de staten New Jersey, New York, Maryland, Pennsylvania en Connecticut en op zee.

Voor de kust van North Carolina zonk de driemaster Bounty. De kustwacht kon veertien opvarenden redden, maar voor een vrouw van 42 kwam de hulp te laat. Haar levenloze lichaam werd vannacht uit het water gehaald. De 63-jarige kapitein van het schip wordt nog vermist.

Ook in Canada is zeker één dode gevallen door de harde wind. Een vrouw die in de stad Toronto op straat liep, werd geraakt door een bord dat naar beneden waaide.

Harde wind

Sandy kwam rond 01.00 uur Nederlandse tijd aan land in de Amerikaanse staat New Jersey. In de uren daarvoor was de storm iets in kracht afgenomen. Daardoor is Sandy niet langer een orkaan, maar nog steeds erg gevaarlijk, waarschuwen Amerikaanse weerdiensten.

Er zijn windvlagen gemeten met snelheden tot 135 kilometer per uur. De harde wind gaat gepaard met hevige regenval. In 23 Amerikaanse staten zijn waarschuwingen afgegeven.

Stroom uitgevallen

Sandy heeft het oosten van de VS hard getroffen. Bij zo'n drie miljoen mensen is de stroom uitgevallen. Veel stroomkabels zijn beschadigd door omgewaaide bomen. Het grote New York University ziekenhuis heeft ook geen stroom meer. Daarom worden de patiënten geëvacueerd.

Elektriciteitsbedrijven hebben meer dan 10.000 mensen ingezet om de schade te verhelpen. In sommige delen van New York is de stroom door het elektriciteitsbedrijf afgesloten om schade te voorkomen. Toch heeft het zoute water geleid tot branden en een kleine explosie in een transformatorhuis na kortsluiting.

Overstromingen

In New York staan veel straten blank. De bruggen en tunnels naar Manhattan zijn afgesloten. Ook loopt er water in de metrotunnels van New York. Het metroverkeer in de hele stad ligt overigens al stil. Ook alle vliegvelden zijn gesloten vanwege het noodweer.

In de wijk Queens in New York wordt het alarmnummer 911 tien keer vaker gebeld dan normaal. Burgemeester Bloomberg roept mensen op enkel naar het alarmnummer te bellen in geval van levensgevaar. Hij is bang dat het noodnummer overbelast raakt.

In Manhattan is een deel van een grote kraan omgevallen bij een wolkenkrabber in aanbouw. Alle mensen uit de omliggende straten zijn geëvacueerd.

Vernieling

Sandy heeft eerder een spoor van vernieling aangericht in het Caraïbische gebied. Daar zijn zeker 69 doden gevallen.

Bron : NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Crapule de la rue* - door Elveebee

 


Het artikel  dat vandaag zaterdag 27 oktober in een anti-Vlaamse regimekrant verschijnt, zegt meer dan het eigenlijk bedoelt.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121026_00348959,

Er is ten eerste de naam van de redacteur (* : voor het geval u niet doorklikt, kijk onderaan). Daaruit kan je trefzeker afleiden dat het een lofzang aan de linkse kerk zal zijn.
Ook de foto spreekt boekdelen. Zou je iemand met zo’n ijskoude blik, zo’n arrogante houding en dit soort lichaamsversiering, op een avond in een donkere straat durven ontmoeten? Als dit een lid was van een andere politieke strekking, dan werd hij meteen met de stempel ‘straatvechter’, of door de slippendragers van Le Soir ‘crapule de la rue’ gebrandmerkt, toch?
Maar het ergste moet nog komen. Zijn uitspraken zijn recht evenredig met het minushabens-gehalte dat zijn houding uitstraalt.
De vraag is waarom een zichzelf ‘kwaliteitskrant’ noemend dagblad aan zo iemand een forum verleent! We overlopen even.

“Gaby Colebunders is een vakbondsman met een rood hart en een ruige reputatie. Wij willen ons geld terug. Die fabriek is van ons.”
Laat er ons maar vanuit gaan dat dit een loze kreet is, geslaakt in een emotioneel moment, en symbolisch bedoeld. Helaas, twijfelen we daar zelf aan. Een fabriek is van de aandeelhouders; werknemers zijn geen eigenaar, zij worden contractueel betaald voor bewezen diensten gedurende een bepaalde of een onbepaalde tijd.

“Voor mij is Jef (Ulburgs) nog altijd een soort god, zegt hij. Zonder hem zou ik waarschijnlijk in de criminaliteit beland zijn.”
Het geeft te denken onder welk soort volk vakbonden hun tafelspringers recruteren.

“Als vakbondsman heeft Colebunders (39) een ruige reputatie. Straks, als ik na dit gesprek met hem naar de Fordfabriek rijd, zullen zijn collega's mij nog lang trakteren op sterke verhalen. Hoe Colebunders zeven jaar geleden slaags raakte met de zaakvoerder van een schildersbedrijf die was ingereden op een stakerspost. Hoe veel arbeiders altijd eerst naar hem kijken voor ze akkoord gaan met wat de vakbondssecretarissen hen vertellen.”
Kortom, het soort volk dat altijd de bek vol heeft van verdraagzaamheid en democratie …

“De directie wil zich strikt houden aan alle wettelijke stappen. We hebben meteen beslist om alles te blokkeren. Om de fabriek te gijzelen.”
Dus, een directie die haar plicht vervult, moet afgestraft worden?

“Hoe lang werkt u bij Ford? Twintig jaar. Waarvan het grootste deel als vrijgestelde.”
Een contradictio in terminis. Twintig jaar ‘werken’ en toch vrijgesteld zijn, hallo? En wie betaalt ondertussen het loon? Is het verwonderlijk dat bedrijven het moeilijk hebben als ze dure mensen moeten betalen, die op geen enkele manier productief zijn voor het bedrijf?

“We zouden eerst moeten proberen of Ford niet verplicht kan worden om het werk op een eerlijke manier te verdelen in Europa.”
Jazeker, dromer, doe maar op! Waarom niet meteen ‘Europa’ zelf laten fabrieken oprichten, we hebben genoeg afgeschreven politici die nu al overal in een raad van Bestuur zitten. Maar als je privéondernemers op die manier het leven zuur maakt, dan hebben zij nog altijd het laatste woord: er zijn nog meer continenten dan Europa, waar hun werkgelegenheid wel welkom is!

“Jarenlang heeft Ford subsidies en andere tegemoetkomingen gekregen. Welnu, wij willen dat geld terug.”
Dat geld is al lang teruggevloeid naar de bevolking en naar de overheid onder vorm van lonen, rsz-bijdragen, personenbelasting, enz…

“Misschien moeten we hier zelf ecologische bussen op waterstof produceren, ik roep maar iets.”
Dat zou een mogelijkheid zijn. In dat geval zien we gelijkaardige artikels verschijnen van tafelspringers uit de petrochemische sector.

“Gelooft u niet dat u ander werk kunt vinden? Voor mij persoonlijk zal dat niet eenvoudig zijn. Ik heb nogal een reputatie bij werkgevers, dus ze staan niet te springen om mij in dienst te nemen.”
Dat zijn natuurlijk de terechte consequenties waarvoor volksmisleiders zoals Jef Ulburgs hun discipelen vergeten te waarschuwen… Een spreekwoord zegt: don’t shit where you eat!

“Ik vind eerlijk gezegd dat we het stakingsmiddel beter en vaker zouden moeten benutten. Misschien moeten we het hele land platleggen.”
De maskers beginnen stilaan af te vallen Is dat dan de uiteindelijke bedoeling?

“Zoals een moslim minstens één keer in zijn leven naar Mekka moet, zo wil ik minstens één keer in mijn leven naar Cuba.”
Steve Stevaert achterna? Lees het vervolg van deze nitwit binnenkort in Story…

Elveebee

(* voor zij die niet doorgeklikt hebben, Joël de Ceulaer)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteitetsfraude bij + 250 Angeltjesvrienden ?

 

Dertien procent van de Belgen zegt op een of andere manier al eens slachtoffer geweest te zijn van identiteitsfraude. Dat blijkt uit het Europese onderzoek 'Preventie Identiteitsfraude 2012' in opdracht van Fellowes, leverancier van kantoorbenodigdheden. 13% van de lezers van Angeltjes, dat komt neer op meer dan 250 benadeelden. 

De financiële schade van Belgische slachtoffers bedraagt gemiddeld 12.200 euro. België behoort daarmee tot de top-3 landen in Europa. Alleen in Duitsland (35.490 euro) en Italië (16.318 euro) is de schade hoger.

Fellowes vroeg de Belgen ook op welke manieren geprobeerd is hen persoonlijke informatie afhandig te maken. Veel Belgen ontvingen e-mails (6 procent) en telefoontjes (20 procent) die zogenaamd van hun bank afkomstig waren en waarin men vroeg om persoonlijke gegevens door te geven of te updaten. Opvallend is echter ook het aantal verdachte verzoeken dat 23 procent kreeg om te doneren aan een goed doel of voor noodhulp. De overgrote meerderheid (92 pct) van de Belgen probeert zich volgens het onderzoek op een of andere manier te beschermen tegen identiteitsfraude. Zo controleert 54 procent van de Belgen transacties die hen niet meteen bekend voorkomen op rekeninguittreksels en facturen.

Het onderzoek werd online uitgevoerd tussen 14 juni en 20 juli 2012 bij 5.507 mensen, van wie 501 Belgen.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monniken zijn ook maar mannen

 

Monnikenklooster had bordeel binnen de muren

De politie van Moskou heeft in het centrum een bordeel opgerold. Vreemd genoeg was de club gevestigd binnen de muren van een mannenklooster.  Volgens een persbericht van de politie hadden de monniken echter niets met de exploitant te maken en is er geen enkele band met de Russisch-orthodoxe kerk.

Hoe het de bordeelhouder dan is gelukt binnen de muren van het klooster intieme zaken te doen blijft onduidelijk. De monniken geven geen commentaar en de Russisch orthodoxe kerk weigert mededelingen te doen. Of de monniken zelf ook bij de dames van plezier op bezoek gingen wordt hoogst onwaarschijnlijk geacht. Het bordeel is inmiddels gesloten.

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/29/

 


29-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandy in Hoboken, New York maandag 29.10.12

 

 

Opname maandagochtend 9.30 uur plaatselijke tijd ( = 15.30 uur onze tijd)

Geplaatst Angeltjes 22.30 uur

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inschaling orkaancategorieën & Beaufort

 

 

CATEGORIE 1 - vanaf 119 km/u: lichte schade aan bomen, verkeersborden en slecht verankerde gebouwen.

CATEGORIE 2 - vanf 154 km/u: kleinere bomen worden ontworteld en verkeersborden weggerukt. Ook daken, vensters en deuren kunnen schade oplopen.

CATEGORIE 3 - vanaf 178 km/u: Lichtere gebouwen dichtbij de kust worden vernield. Rukwinden vernielen vensters en daken. Water- en stroomvoorziening is afgebroken.

CATEGORIE 4 - vanaf 209 km/u: Extreme schade aan gebouwen. Lichtere gebouwen worden volledig verwoest of weggevaagd en aan de kust door wind en golven zwaar beschadigd. Grote gebieden zijn voor lange tijd onbewoonbaar.

CATEGORIE 5 - vanaf 252 km/u: De vernielingen zijn rampzalig, ook bij robuust gebouwde huizen en fabrieken. Daken worden massaal afgerukt, deuren en vensters vernield. Bomen knakken af als strohalmen. Zware overstromingen dreigen.

*****

Beaufort schaal

 

 
 
 

Wind-
kracht
 in Bft

Benamingen

Gemiddelde windsnelheid

Zeegang

Golf-
hoogte
 in m

Ter land

Ter zee

m/s

knts

km/uur

Schaal

Naam

0

Windstil

Stil

0-0,2

<1

<1

0

Vlak

0

1

Zwakke wind

Flauw en stil

0,3-1,5

1-3

1-5

1

Kabbelend

0,1

2

Zwakke wind

Flauwe koelte

1,6-3,3

4-6

6-11

2

Licht golvend

0,5

3

Matige wind

Lichte koelte

3,4-5,4

7-10

12-19

2

Licht golvend

0,5

4

Matige wind

Matige koelte

5,5-7,9

11-16

20-28

3

Golvend

1,25

5

Vrij krachtige wind

Frisse koelte

8,0-10,7

17-21

29-38

4

Onstuimig

2,5

6

Krachtige wind

Stijve bries

10,8-13,8

22-27

39-49

5

Aanschietend

4

7

Zeer krachtige wind

Harde wind

13,9-17,1

28-33

50-61

6

Wild

6

8

Stormachtige wind

Stormachtig

17,2-20,7

34-40

62-74

7

Hoge zee

9

9

Stormwind

Storm

20,8-24,4

41-47

75-88

7

Hoge zee

9

10

Zware stormwind

Zware storm

24,5-28,4

48-55

89-102

8

Zeer hoge zee

14

11

Zeer zwaar stormweer

Zeer zware storm

28,5-32,6

56-63

103-117

9

Buitengewone hoge zee

>14

12

Orkaanwind

Orkaan

>32,6

>63

>117

9

Buitengewone hoge zee

>14

 

 

 Beaufort was marinecommandant van het fregat Woolwich van de Royal Navy. Hij maakte een indeling in 13 windsterkten, aan de hand van de zeilvoering van een fregat. Zijn schaal was gebaseerd op de kracht die de wind per oppervlakte-eenheid uitoefende, niet op de snelheid: hij keek naar het gedrag van zijn schip, niet naar de wind zelf. In 1838 stelde de Royal Navy de schaal van Beaufort verplicht voor de windkrachtaanduiding in het scheepsjournaal.

De omschrijvingen van Beaufort varieerden van Geen vertier (0 Bft) tot Zeilen waaien uit de lijken (12 Bft). Daartussen lagen uitdrukkingen als Bovenbramzeilkoelte (5 Bft), Dubbelgereefde marszeilkoelte (7 Bft), Dichtgereefd grootmarszeil en gereefde fok (10 Bft).

In 1905 werd de schaal door Sir George Simpson aangepast aan de stoomvaart en in 1921 deed hij dit nogmaals, maar dan meer toegepast voor het niet-zeevarende deel van de mensheid. Ook voegde hij de windsnelheden toe aan de schaal.

De belangrijkste wijziging, in 1946, werd vastgesteld door het International Meteorological Committee. De schaal werd gebaseerd op de gemiddelde windsnelheid gedurende 10 minuten op een hoogte van 10 meter boven de grond. Zo veranderde de windkracht-schaal van Beaufort in een windsnelheid-schaal. Er werd overigens ook nog een aantal eenheden aan de bovenkant toegevoegd voor het categoriseren van de hogere orkaan-windsnelheden.

De schaal die Beaufort ontwikkelde kende aanvankelijk 13 windsterktes, beginnend bij 'kalmte' en eindigend bij 'orkaan'. Zijn meetinstrument was het fregat, het meest gebruikte schip op dat moment binnen de Britse marine. Hij bepaalde de windsterkte aan de hand van de hoeveelheid zeil dat een fregat bij de wind kon voeren en de snelheid van het schip.

 Bron : Wikipedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Sandy doemt reeds nieuwe orkaan op

 

Sandy heeft zich nog maar ternauwernood op de Amerikaanse Oostkust gestort, of er doemt reeds een nieuwe orkaan op die de Verenigde Staten zwaar zal treffen.

(foto : Studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandy nadert de Oostkust van de VS

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn we blij in de EU te zijn

 

Italië


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verontwaardiging van de hypocrieten

 

De SP.A wil een verbod op anonieme verkiezingsadvertenties, zoals de 'Nu anders'-campagne van Antwerpse ondernemers. In een paginagrote advertentie werd vlak voor de verkiezingen anoniem opgeroepen om "nu anders" te stemmen, wat ondubbelzinnig verwees naar de Nv-A.

"Deze dure, anonieme advertenties door derden ondergraven het hele systeem van de controle op de verkiezingsuitgaven. Wie het zich kan veroorloven, kan partijen helpen de kiezer te beïnvloeden." Dat zegt Renaat Landuyt, de man die helaas zijn naam niet in toepassing brengt : hij blijft maar met zijn zeurderig stemmetje het politieke leventje in dit land teisteren.

De sossen staan aan de klaagmuur en zij wenen, dat zij benadeeld worden door "kapitaalkrachtigen", die de verkiezingen willen manipuleren. Wat een schande nietwaar in dit land waar alles correct en democratisch verloopt. De houding van Landuyt, bijgestaan door vrouwtje Temmerman komt goed over bij de naieve rode achterban, want het beeld wordt opgeroepen dat we opnieuw vertoeven in de tijden van Daens en Anseele. 

Waar de sossen niet over reppen, is het feit dat hun verwaterde ideologie inmiddels zowel de openbare als de privé media beheerst.  De VRT (bij ons gekend als de 0000, de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep) en de Nieuwsdienst van die instelling is een louter linkse aangelegenheid. Luister en kijk naar de eenzijdige praatjes, de keuze van de onderwerpen, de experten die hun visie komen verkondigen, de nijdige blikken als rechts iets mag zeggen en de  verheerlijkte orgasme-uitdrukkingen als Vande Lanotte of Termont opgevoerd worden. Op de radio wordt om de haverklap De Morgen geciteerd, alsof het de koran is.

De geschreven pers is exclusief bemand door rood-groene aanhangers en politiek-correcte zwammers die dag na dag het regime en de elite steunen.  Dat is onbetaalbare reclame : steeds dezelfde gezichten die  alle misbruiken, mistoestanden, stommiteiten al dan niet genuanceerd komen goedpraten.

O wee, als één keer een nieuwe groep op het toneel verschijnt die stiekeme steun ontvangt dan moet er opgetreden worden, het regime wankelt, de Rode Khmers worden in hun alleenheerschappij bedreigd. 

De polarisatie rechts-links die onze maatschappij beheerst, neemt grove vormen aan. Waarom werft de sp-a Sos Digneffe niet aan als intellectueel woordvoerder van de Socialistische Profijt- en Belangenpertij ?  En stuur Landuyt eindelijk het land uit met Temmerman als troostprijs.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liberaal-socialistisch kabinet startklaar in Nederland

 

Onze Nederlandse buren krijgen over ongeveer een week een nieuwe regering : de liberale VVD en de socialistische PvdA hebben akkoorden bereikt om gedurende de komende vier jaar het land te besturen.

Het nieuwe kabinet wil alleen nog maar gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. Dat hebben de partijen afgesproken in het concept-Regeerakkoord.  Momenteel tellen maar 25 van de 415 gemeenten meer dan 100.000 inwoners.

Landsdelen
Ook wil de coalitie de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland samenvoegen, schrijft De Telegraaf maandag. Mogelijk wordt de Noordoostpolder daarvan losgekoppeld. De partijen willen onderzoeken of de twaalf Nederlandse provincies kunnen worden teruggebracht tot vijf 'landsdelen'.

'De snelheid waarmee Rutte en Samsom op weg zijn naar een akkoord, getuigt van lef. Toch is er nog veel weerstand te overwinnen.'

Verder hebben VVD en PvdA afgesproken dat er geen kilometerheffing komt onder dit kabinet. Dat was een wens van de VVD.

Wat de samenwerking met Vlaanderen betreft, zal eindelijk het aangegane akkoord inzake de onderstroping van de Hedwigepolder toch doorgang vinden. De planning is niet bekend gemaakt. 

Goedkeuring
Het Centraal Planbureau heeft de regeringsplannen inmiddels doorgerekend. Vandaag komen de Tweede Kamerfracties van de twee beoogde coalitiegenoten bijeen om de plannen te bespreken. De PvdA zal aan het partijcongres nog wel goedkeuring moeten vragen. De verwachting is dat dit geen grote problemen zal opleveren.

Door een staatsbezoek van premier Mark Rutte (VVD) aan Turkije zal de installatie van het nieuwe kabinet VVD-PvdA dan op zijn vroegst op donderdag 8 november worden gepland

Bron : Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euromillions France gekraakt door koran-fanaten

 

De Franse Euromillions webstek is gekaapt en de thuispagina is vervangen door teksten uit de koran die gokken veroordelen. Op zich geen ramp, de loterijen en aanverwante kunnen ons gestolen worden, want ze zijn in handen van de nationale regeringen die er hun mannetjes en vrouwtjes aan een lucratieve job helpen. Loterijen spelen in op de hebzucht van de burgers : is het de taak van de overheid deze ondeugd uit te buiten voor eigen profijt en gewin ? 

Wie alleszins met zijn fikken moet afblijven van de loterijen en aanverwante zijn de islamjengelaars. Dat zij eerst in de eigen Prachtlanden orde op zaken stellen in plaats van ons hier de les te komen spellen. Ho, dat mogen wij zeker niet zeggen van de weldenkenden ?  Als het aan die soort ligt, lopen wij over enkele generaties allemaal met lange onverzorgde struikbaarden en pyjama's en onze schoonheden in boerka. En de stouterds met afgehakte ledematen. Dat zal pas fijn zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Separatisten in Europa

 

 

Het is niet de eerste keer dat Russia Today aandacht schenkt aan de separatistische bewegingen in Europa. Men focust zich vooral op de groepen die momenteel in het nieuws komen : Schotland, Catalonië, Venetië en ook heel even wordt "belgië" genoemd, waar het natuurlijk om Vlaanderen gaat.

Men zou best de natiestaten die in de 19de eeuw ontstaan zijn onder de loepe nemen en nagaan waar nationalistische bewegingen actief zijn en welke hun doelstellingen en betrachtingen zijn. Eén volk, één staat, zeg ons wat hier fout mee is ? Wij Vlamingen in belgië weten zeer goed dat het gedwongen samenleven van twee culturen, gescheiden door talen die niet eens aanverwnat zijn, en die historisch tot andere leefwerelden behoren, niet functioneert.  Wij zijn als gedwongen huwelijkspartners die mekaar niet kunnen luchten, die voortdurend ruzie maken, die mekaar zwart maken bij de kennissen en vrienden en van seks is er al jaren geen sprake meer. U begrijpt ons. 

Hoe meer de Europese Unie de identiteiten van volkeren probeert uit te wissen en te vervangen door een vage Europese en ondemocratische eenzelvigheid, hoe meer verzet daar zal tegen rijzen. De Europese politici die dit monster van de Unie in het leven geroepen hebben en daar de gezichten op kleven van een Barroso, Van Rompuy of de Halloweenvoorzitter van het Euro-parlement Martin Schulz, begrijpen duidelijk niet dat de meeste burgers daar geen vertrouwen in hebben.  Deze kerels die maandelijks gigantische vergoedingen opstrijken en allerlei voordelen genieten en die bovendien het charisma bezitten van een blik sardienen, een dweil of sovjetleider, zijn anti-reclame voor de Unie.

Met een nationale regering kan je nog enige affiniteit voelen (bij wijze van spreken),  met de Europese dictatuur van onverkozen commissarissen en parlementairen die geen greep hebben op het democratische controleproces en die voor de rest handelen als kabouters uit Plopsaland, is het zeker in tijden van crisis uitgesloten je één te voelen. U merkt het, met deze Europese Unie voelen wij ons niet gelukkig.  De medeburgers die de huidige Unie voetstoots aanvaarden, doen dit vaak omdat ze de grote samenhang niet willen zien of omdat ze rechtstreeks belang hebben bij de geldverkwistingen van deze elite.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Rode Diarreemiddel Jos Digneffe

 

 

Het  Rode Diarreemiddel Jos Digneffe dat verantwoordelijk is voor de 1001 stakingen van de NMBS, lanceerde de uitspraak dat verboden moest worden dat Bart de Wever aan politiek doet.  U weet het, De Wever ligt niet in onze bovenste schuif, maar tot nader order is Bart een verkozen politicus en is Digneffe een intrigant die geen enkele democratische legitimatie bezit.

Het Rode Diarreemiddel heeft zijn ganse leven geparasiteerd als syndicaal onruststoker bij de spoorwegen, een man die kapitalen van de belgische economie heeft verkwanseld door zijn puberaal gedrag, iemand die zelf een vetbetaalde job uitoefende op kosten van ons allen en die enkele weken geleden de treinreizgers uitschold voor egoïsten, omdat ze durfden protesteren tegen een zoveelste staking. Het diarreemiddel bij uitstek, Jos Digneffe, verblind, verdwaasd, verdoold.

Jos is het prototype van de luie socialist die het conflictmodel hanteert als wapen om desnoods de NMBS kapot te maken, zolang hijzelf, de onbekwame kwibus maar gelijk krijgt en die en passant  het bedrijfsleven zo veel mogelijk schade berokkent, omdat hij te lomp is, om de gevolgen van zijn acties te begrijpen.  De individuele treingebruikers beschouwt hij als hinderlijke overlast. Jos is het ware gelaat van wat eens een trots ideaal was en nu verworden is tot een vernietigingsmachine, het socialisme.

Ray 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!