Angeltjes
23-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen vragen er om.

 

Paul Weston schrijft op “Gates of Vienna” dat waar ook in de Westerse wereld grote groepen moslims zijn daar is ook proportioneel een groot percentage aan groepsverkrachtingen. De daders zijn moslims en de slachtoffers lokale blanke meisjes.
 
Westerse vrouwen en meisjes zijn er zich nog niet van bewust dat volgens de islam zij zich moeten hullen in lagen van zwarte kledij om zich te beschermen tegen de seksuele drang van mannelijke moslim roofdieren. Na een epidemie van groepsverkrachtingen in Australië verklaarde de in Sydney wonende Sheik Taj Din al-Hilali het volgende:
 
“Als je onbedekt vlees buiten zet, op straat, of in de tuin, of in het park, of in je achtertuin zonder het te bedekken en de katten komen en eten het op…wie zijn fout is het dan, die van de kat of die van het bloot vlees? Het bloot vlees is het probleem….als zij in haar kamer was, bij haar thuis, in haar hijab dan zou er geen probleem geweest zijn.”
 
Duidelijker kan hij niet zijn.

Foxy
 
http://gatesofvienna.blogspot.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop nu met Turkije in de EU te willen binnensleuren

  

 

De EU heeft deze week in Straatsburg een verslag voorgesteld waarin alweer gesteld wordt dat de EU verder moet uitbreiden en dat Turkije welkom is. Philip Claeys (VB) keurt dat volledig af. Zijn er geen andere prioriteiten ? Een eurocrisis, bijvoorbeeld?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudi V., at your service

 

 

Onze onvolprezen, neutrale openbare omroep, VRT, houdt ons dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en van de laffelijke, fascistische aanvallen van Israël op het verdrukte volk in Gaza.  Niemand minder dan de sterjournalist en vriend van de verdrukte Arabieren en moslims, Rudi Vranckx, waagt dagelijks zijn leven om ons op de hoogte te houden. Hier ziet u Rudi in zijn journalistenplunje met de neutrale Hamasbadge, de Hamasdoek om het hoofd, de AK14 en de VRT-microfoon. Rudi bevindt zich bij de zij-ingang van het vijfsterren Beach Hotel waar hij een van de 22 kamers bezet. Laten we hopen dat de smeerlappen van Israëli geen gerichte bom afvuren op dit hotel, want het is een pareltje. Het hotel, maar ook Rudi.

 http://www.gazatoday.com/hotels/beach-hotel---orient-house

(studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België is van iedereen, ook van terroristen. Wij gaan die mensen toch niet frustreren ?

 

"België is een van de belangrijkste transitlanden voor operationele terreurnetwerken". Dat zegt de Belgische staatsveiligheid in haar jaarrapport. Hoewel de veiligheidsinstantie naar eigen zeggen verschillende aanslagen heeft verijdeld, waarschuwt ze voor een opvallende stijging van het islamradicalisme die de kiemen van toekomstige aanslagen in zich dragen.

Ook het lakse justitiebeleid wordt zwaar op de korrel genomen. Zo worden veroordeelde terroristen te snel vrijgelaten en blijken ze na hun korte celstraf lang niet minder gevaarlijk te zijn. In het rapport verwijst de staatsveiligheid naar een terreurcel die werd opgerold na de verwoestende aanslagen van 2004 in Madrid. En wat blijkt? “Het overgrote deel van de veroordeelden is intussen opnieuw vrij. En dit terwijl één van hen op heterdaad werd betrapt. Anderen hebben opnieuw contact met salafistische pro-jihadi-bewegingen.”

Hiermee is nog maar eens bewezen dat het Belgische justitiebeleid de veiligheid van ons allen ondermijnt. Door het lakse vrijlatingsbeleid wordt een arrestatie immers gezien als een berekend risico.

Niet toevallig waarschuwden de Amerikaanse veiligheidsdiensten afgelopen zomer nog voor de lakse houding van Europa tegenover moslimextremisten: “We gaan ervan uit dat men op elk moment in Europa kan toeslaan, zonder waarschuwing vooraf”, verklaarde Daniel Benjamin van de Amerikaanse anti-terreurcel (De Morgen, 17.08.2012). Moet er nog zand zijn?

Bron : vb


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De doodgezwegen betoging in Parijs

 

De Franse vaderlandse mars tegen het islam-fascisme op 10 november 2012

 

 (dank aan Hubert)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vrede winnen - Daniel Greenfield

 

 
Dit is een artikel van Daniel Greenfield waarin hij de moeilijke situatie waarin Israël zich bevindt toelicht en hoe de wereld de situatie totaal verkeerd bekijkt. Hij toont aan hoe er met twee maten en gewichten wordt geoordeeld en hoe men tracht om “een beetje” oorlog te voeren maar niet teveel.

Het Westen wordt ondermijnd door allerlei verdraaide begrippen. De Verenigde Staten hebben bv hun ROE (Rules of Engagement, of reglement voor het aanbinden van de strijd.) Het verplicht soldaten eerst om toestemming te vragen om een vijand te mogen aanvallen of uitschakelen voor ze zelf door die vijand worden uitgeschakeld en waardoor het risico voor die soldaten enorm verhoogt. Het Belgisch leger bestaat meer uit hulpverleners dan soldaten enz. Het is moreel beter verslagen te worden dan te winnen. Men moet moreel gezien hoger staan dan de vijand. Dit kadert in het behouden van wat men in het Engels de “moral high ground” noemt of het hogere morele niveau behouden en betekent dat men eerlijker en beter moet zijn dan de anderen.

Vindt deze heer  ook dat hij moreel beter is dan de anderen ?

De eeuwige tegenstelling tussen het goede en het kwade. Zelfverdediging kantelt op het randje van de toelaatbaarheid want als men zich verdedigt en zijn tegenstander of aanvaller doodt dan is men slechter of tenminste toch even slecht als hij. En dat is precies wat Israël doet, waartoe het gedwongen wordt. Het verdedigt zichzelf tegen aanvallen vanuit de omringende landen en gebieden en wordt daarvoor ten onrechte veroordeeld.

Het is verwarrend want men heeft altijd sympathie voor- en empathie met een slachtoffer maar niet met de agressor. Hier wordt echter het slachtoffer, het kleine dappere Israel, opzettelijk afgeschilderd als de agressor terwijl het enkel handelt uit zelfverdediging. Als het dan dubbel zo hard terugslaat wordt dat door de politiek en media gemanipuleerde massa op gehuil van verontwaardiging onthaald. Het is het zoveelste gevolg van de hersenspoelingen die waarden en definities omdraaien tot in het absurde om zo de massa tot een gemakkelijke prooi te kneden.
 
In onze moderne tijd dienen dingen niet langer waarvoor ze ontworpen werden. Wasmachines worden niet ontworpen om kleren te wassen maar om water en energie te besparen. Voedsel dient niet om te eten maar om het niet te eten. En legers zijn er niet om oorlogen te winnen maar om moreel verantwoordelijk en beter te zijn. En het moreel verantwoordelijke leger vecht nooit in een oorlog. Wanneer het toch in een oorlog moet vechten, dan vecht het zo weinig als het proportioneel mogelijk is, het vertraagt wanneer het aan de winnende hand is om de vijand de kans te geven op adem te komen, te hergroeperen en op zijn beurt een even proportioneel aantal slachtoffers te maken.


Een beetje winnen behoort niet tot het moreel hogere niverau 

Vergeet het opstormen van een heuvel. Legers stormen op de glibberige zijde van het hogere morele niveau en ze proberen niet om het van de vijand te veroveren want dat zou de beste manier zijn om het hogere morele niveau te verliezen. Door te weigeren om ervoor te vechten proberen ze het hogere morele niveau in te nemen en om het hogere morele niveau op te eisen dat ze echter niet kunnen bezitten omdat ze weigeren ervoor te vechten.
 
Het hoger morele niveau is voor het moderne Israel wat het land was voor hun pionier-voorvaderen :  zij hebben moerassen gedempt, wegen  gebouwd en bandieten gedood.  Sommige van die bandieten bleken later te behoren tot de onderdrukte volkeren uit de regio.  Pas aangekomen uit Syrië of Jordanië, protesterend tegen de Joodse nederzettingen die verrezen waren op het stuk moeras dat in hun aangepaste verhalen voorbestemd was als eigendom van hun overgrootouders.

De enige manier om het hogere morele niveau te winnen is spijtig genoeg door te verliezen. Kijk even naar de enorme grote Arabische legers die Israel herhaaldelijk binnenvielen, die hun best deden om het land te overrompelen met de hulp van de beste ijzeren Sovjet tuigen die de bevroren fabrieken van de Oeral konden voortbrengen en die toch nog hun doel om de Joden in zee te drijven verloren, maar ze wonnen het hogere morele niveau. Daarna werd het hogere morele niveau gewonnen door de gemanipuleerde terroristen die gedurende tientallen jaren vliegtuigen vol met burgers kaapten, Olympische atleten vermoordden en oude mannen in rolstoelen van op het dek van een schip over boord duwden.
 
Al deze moordpartijen hebben absoluut niets nuttigs bereikt, buiten het doden van Joden wat voor een bepaald soort geesten een nuttige zaak is. Al dat onnodig en wreed gedoe verleende aan de gemanipuleerde terrorist het hogere morele niveau. Het falen om een oorlog te winnen door het kapen van bussen vol vrouwen en het gijzelen van schoolkinderen bevestigde de morele superioriteit en de nobele geest van de terrorist.
 
De wereld was diep ontroerd toen Arafat het UN podium opwaggelde, met zijn pistool en een misplaatste katoenen handdoek om hethoofd. Een symbool dat voor tientallen jaren later een deel zou worden van de mode uitrusting van iedere hippie en progressieve eencellige die  in een alternatieve supermarkt voor 20 dollars een blikje “fair trade” Lima bonen gaat kopen.

"Is dat uw pistool, Mr Arafat ? Dat is in orde, hoor"

In het begin van de jaren 70, nadat Israël een paar oorlogen teveel had gewonnen, stelde Henry “Houthakker” Kissinger Israel voor om een oorlog te verliezen en zo de sympathie van de wereld te winnen. Golda Meir was niet laaiend enthousiast over dat idee, maar met de oude houthakker als baas over het uitdelen van bijlen was er niet veel keuze.

In 1973 werd Israel bijna vernietigd, maar juist wanneer het de sympathie van de wereld had kunnen winnen werd het tij gekeerd door zijn leger van jonge mannen die uit de synagogen liepen en in overvolle taxi’s sprongen om naar het front te gaan. Israël won. De houthakker van Washington verloor en de schroothopen in Israel werden gevuld met Sovjet staal wat goed nieuws betekende voor de robuuste zwetende mannen die er werkten maar slecht nieuws voor hen die smachtten naar de verheven fjorden van het hogere morele niveau.
 
In 1991 beschikte Israel over atoomwapens en besloot het om Arafat te verslaan met zijn eigen spelregels. Rabin en Peres overtuigden de oude terrorist om naar Washington DC te komen waar ze zich aan hem overgaven tijdens een officiële ceremonie in de Rozentuin van het Witte Huis onder het oog van een stralende Bill Clinton. Eindelijk had Israël het hogere morele niveau gewonnen. En, de Verenigde Staten hadden tevens een groot stuk van dat heerlijke hogere morele niveau voor zichzelf gereserveerd, zelfs wanneer Clinton op zijn stoel in Oslo zenuwachtig moest toekijken hoe zijn Nobelprijs aan de vettige terrorist werd gegeven, hoewel hij die nederlaag ook kon beschouwd hebben als een andere overwinning van het hogere morele niveau.

Geef mekaar een handje, we worden er allen beter van
 

Maar het hogere morele niveau bleek notoir moeilijk bereikbaar voor de Joodse Staat. Er was een korte stilte toen het leek alsof boetedoening voor de erfzonde van terugslaan gedaan werd in de Rozentuin van het Witte Huis; maar dan begonnen de terroristen weer met Israëli’s te doden en de Israëli’s stonden er op om terug te vechten. Op zeer korte tijd werd het morele hogere niveau afgesloten met koorden en een speciaal gereserveerde plaats voor terroristen met de boodschap: “Israëli’s worden niet toegelaten tenzij ze verzaken aan hun regering, het zionisme en het recht op zelfverdediging.”
 
Vrede was de laatste beste hoop van het nieuwe Israëlische volkslied (Hatikvah), niet om een vrij volk te zijn in hun eigen land, maar om een moreel hoogstaand volk te zijn in een land dat aan niemand in het bijzonder toebehoorde maar waar ze met optimisme dachten dat iedereen in harmonie kon samenleven. Maar vrede met terroristen betekende niet terugvechten en er was een grens aan wat 70 percent van het land, dat niet al slapend fantaseerde over vrede, kon aanvaarden in de naam van vrede.
 
En zo doden de terroristen Israëli’s, Israëli’s doden de terroristen en het deel van de wereld gelegen in een lelijk modernistisch gebouw aan Turtle Bay, een baai die de schildpadden graag voor zichzelf zouden terug hebben, veroordeelde Israel en eiste dat het de zaak op een vredevolle manier zou oplossen door meer land aan de terroristen te geven om hen zo het vertrouwen te laten terugwinnen in de toewijding van Israel voor een vredevolle oplossing.
 
Van de terroristen werd geen tegemoetkoming verwacht om het vertrouwen van Israël op te bouwen in hun toewijding voor een vredevolle oplossing omdat zij het hogere morele niveau al bezaten door het verliezen van de laatste dertig schermutselingen met het IDF (Israëlische Verdedigingstroepen) inbegrepen de strijd van de school waar ze hun scherpschutters hadden zitten, de kerk die ze hadden ingenomen en het hospitaal dat ze gebruikten als opslagplaats voor ammunitie.
 
Het grote dilemma voor Israëlische leiders is hoe een oorlog te winnen zonder het hogere morele niveau te verliezen. Het is een netelige zaak die vereist om de oorlog te winnen en tevens de vrede te winnen. En je kunt beide dingen niet samen doen.
 
De oplossing van Israel was om beperkte oorlogen te voeren en tegelijkertijd de vrede volledig toegewijd blijven. Zodra een oorlog begint wordt er druk uitgeoefend om een staakt het vuren te aanvaarden. Om zijn toewijding aan de vrede te tonen wordt van Israel verwacht om het staakt het vuren te aanvaarden. Op dat ogenblik begint Hamas terug met het vuren van raketten en de hele zaak herbegint. Israël heeft het moeilijk met een staakt het vuren te weigeren want de Israëlische leiders geloven nog altijd dat ze het hogere morele niveau kunnen bereiken met aan te tonen dat ze meer toegewijd zijn aan de vrede dan de anderen.
 
De vrede kan echter niet gewonnen worden. Vrede bestaat ofwel als een gegeven conditie of anders wordt ze onderhouden door een sterk leger en de bereidheid tot afschrikking. Vrede wordt niet gevonden op het hogere morele niveau, daar bevinden zich alleen de bergen van graven van de doden.
 
Het hogere morele niveau zoeken is een speurtocht van een gek. Oorlogen kunnen niet gevoerd worden zonder iemand pijn te doen. En door het uitbazuinen van je eigen moraliteit maak je het je vijanden al te gemakkelijk om je van hypocrisie te beschuldigen. De man die het meeste en luidste protesteert om te zeggen dat hij geen dief is, dat hij nooit een cent heeft genomen die aan een ander toebehoorde en dat hij bereid is te zweren op een stapel Bijbels die van de vloer tot tegen het plafond reiken, lijkt schuldiger dan de man die boos kijkt en tegen zijn beschuldigers zegt dat ze zich met hun eigen zaken moeten bemoeien. Hoe meer Israël zijn eigen moraliteit verdedigd, hoe meer het de kettingen van zijn beschuldigers rond zijn eigen nek draait.
 
De verfijning van het oorlogsvoeren met de intentie om een echte morele oorlog te vechten leidt tot verfijnde technieken die terroristen doden maar die toch nog andere slachtoffers maken, en tot soldaten die banger zijn om te schieten dan zelf omvergeschoten te worden. En al die moeilijke inspanningen leiden tot niets want voor de vijanden van Israël maakt het geen verschil of ze een foto van één of van duizend dode moslims boos in de lucht kunnen zwaaien. Beide resulteren in dezelfde aanklacht. Met het doel om de vrede te winnen verliest Israel de oorlog, net zoals alle moderne Staten.
 
De vader van een Israëlische soldaat zegde tegen zijn zoon, nadat hij was opgeroepen, dat hij hem liever in de gevangenis zou bezoeken dan op het kerkhof. “Als men op je schiet, schiet dan terug.” Dat is een goede raad niet enkel voor die jonge man maar voor het ganse land en voor de hele geciviliseerde wereld. Het is beter zelf te schieten dan neergeschoten te worden. Het is beter als een crimineel beschouwd te worden dan in een Holocaust museum herdacht te worden. Het is beter om het hogere morele niveau over te laten aan hen die de romantiek van eindeloos bloedvergieten  aanbidden. Het is beter om de vrede te verliezen en de oorlog te winnen.
 
Bewerking & Vertaling : Foxy

http://sultanknish.blogspot.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

Goede morgen lieve vrienden,

Heel af en toe krijg ik een bloemetje van een Wurlitzerfan, een e-bloemetje, maar dat doet even goed deugd.  Of een verzoeknummer: daar zal ik zeker later op ingaan.  Het keuzelied van vandaag zal jullie hopelijk ook plezieren.  Het was immers een reuzeschlager op het einde van de vijftiger jaren / begin zestiger jaren.  Ik begin met het vermelden van de doopnaam van de artiest – geen mens weet nog wie er achter hem schuilt - Rolf Erich Osterwalder werd op 18 februari 1922 in Bern geboren en hij overleed op de gezegende leeftijd van 90 jaar op 26 februari van dit jaar in Luzern.  Als kunstenaarsnaam koos hij voor Hazy Osterwald en nu zou er wel een belletje moeten gaan rinkelen.  Alhoewel het er in zijn jeugd helemaal niet naar uitzag dat hij in de artiestenwereld naam zou maken.  

Hazy was de zoon van boekhouder en internationale voetballer Adolf Osterwalder, die ook de bijnaam Hazy droeg.  Hazy Jr. dribbelde liever met een bal dan naar de pianoles te gaan.  Hij maakte het zo bont dat hij zelfs van de les uitgesloten werd.  Maar de muziekmicrobe kreeg hem toch te pakken: hij koopt zich een trompet en onder druk van zijn medeleerlingen wordt hij pianist in het schoolorkest, waarvan hij in 1939 dirigent wordt.  Vanaf toen was er geen weg terug.  Hij schrijft zich in in het conservatorium en hij timmert aan zijn carrière als 2de trompettist in het orkest van Fred Böhlers Big Band en verandert zijn naam in Hazy Osterwald. Zijn muzikale loopbaan wordt echter onderbroken door de militaire dienst, waarna hij in 1944 lid wordt van Reddy Staufers Band. Hij droomt er evenwel van zijn eigen orkest op te richten en op 1 september 1944 is het zo ver: met een 8-mans orkest treedt hij op in Bern, met Kitty Ramon als zangeres. Het succes blijft, mede door de naoorlogse situatie, beperkt tot Zwitserland en als zijn orkest alsmaar groter en bijgevolg ook duurder wordt, besluit hij het in 1949 te herleiden tot een sextet met Ernst Höllerhagen (°1926-+1956, klarinet), Pierre Cavalli (gitaar), Gil Cuppini, Hazy Osterwald., Sunny Lang (bass) en Francis Burger (piano) als leden.  In datzelfde jaar kan hij optreden bij het Festival International 1949 de Jazz in Parijs, waar de jazzgroten der aarde, bv. Sidney Bechet, aanwezig zijn.  

Dit levert hen o.a. contracten op voor het Amerikaanse leger en opent de weg naar het buitenland. In de VS worden hun optredens evenwel geboycot door de artiestenvakbond.  Daarom concentreert zich de band op Europa en treedt er in quasi alle West-Europese landen op.  In 1953 volgt de eerste opname voor een plaatje van het Oostenrijkse merk Austroton.  In 1954 mogen ze present tekenen in een Duitse film en in 1955 gaat voor hen de Duitse schlagerpoort open als ze een contract tekenen voor Polydor. Van dan af aan zijn ze niet meer weg te branden uit de Duitse showbusiness. Ook in Frankrijk gaat het hen voor de wind: in 1957 staan ze op de planken van de Olympia aan de zijde van Gilbert Bécaud en Sacha Distel.  In 1958 staan ze er weer op de bühne, maar dit keer hebben ze hun eigen allergrootste hit "Kriminal Tango". Begin 1960 staan ze er ook mee in de Benelux hitparades. Deze compositie van Kurt Feltz, Piero Trombetta en Aldo Locatelli is ook een onvervalste jukeboxhit. The Beatles waren immers nog ver weg en het Hazy Osterwald Sextett kreeg een plaatsje naast andere Duitse schlagergrootheden als Freddy Quinn, Caterina Valente, Conny Froboess en Peter Kraus.  In 1961 werd er zelfs een film gedraaid over hun succesverhaal: Musik ist Trumpf.  

In de zestiger jaren gaat het oostblok voor hen open en in de zeventiger jaren staan ze in de VS op de planken als het “Hazy Osterwald Jetset”… Ze waren o.a. de officiële band van de Olympische Spelen van 1972 in München en van 1976 in Innsbruck.  Ze werden graaggeziene gasten in de populaire tv-shows.  De muzikanten worden regelmatig gewisseld.  Het was een internationaal gezelschap dat in 1989 hun 45-jarig jubileum kon vieren.  N.a.v. zijn tachtigste verjaardag ondernam Hazy een wereldtoernee met het “King of Swing”-orkest.  In 1999 verscheen zijn autobiografie “Kriminal Tango – Die Geschichte meines Lebens”.
Hazy Osterwald was een duizendpoot; misschien heeft het dribbelen van zijn kindheid hem geholpen bij wat men nu “multitasking” noemt.  Hij fungeerde in zijn sextet als trompettist, pianist, vibraphonist, dirigent, componist, tekstschrijver, choreograaf, arrangeur, regisseur en producent.  Quasi een eenmanssextet.  Op het hoogtepunt van zijn carrière, in de zeventiger jaren, had Hazy zijn eigen platenmerk en een reeks nachtclubs in Zwitserland.
Genoeg gepalaberd: tijd voor Hazy Osterwald met zijn onvervalste Kriminal Tango.

Kusjes van Lolita 


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 896)

 


 
Dag na dag stellen we vast dat ons land meer en meer naar een toestand van "ondemocratie" naar het toegroeien is. Het is een sisteem waarbij de minst talentvolle beroepspolitiekers meer en meer het heft in handen nemen. Deze laatsten werden hoofdzakelijk verkozen door een snel groeiende groep van mee-eters en profiteurs die weinig motivatie vertonen om te gaan werken en die steeds méér geld opeisen van een snel krimpende groep productieven. Deze evolutie is nefast voor de hele samenleving.
 
Men moet stekeblind en moedwillig zijn om niet te willen toegeven dat het niet meer vijf voor twaalf is maar dat men de slagen van het middaguur reeds kan horen. We vestigen nogmaals de aandacht op een toestand die met de dag erger aan het worden is. De vakbonden zorgen er voor dat staatsbedrijven zoals de NMBS of De Lijn enerzijds meer en meer geld opslokken en anderzijds een steeds dalende service aan de bevolking geven. De beroepspolitiekers, die al dat verbrassen blijven in de hand werken, zorgen er voor dat allerlei belastingen sterk stijgen of dat er nieuwe belastingbronnen worden aangeboord. Deze ondragelijk geworden belastingdruk begint nu het ene na het andere bedrijf te wurgen met een ondragelijke en snel stijgende werkloosheidsgraad als gevolg.
 
Deze nefaste evolutie brengt ons land dichter bij een toestand waarbij de productieven zich ofwel gaan revolteren om de macht terug in handen te kunnen krijgen ofwel massaal zullen afhaken en desnoods het land, dat ons land niet meer is, zullen verlaten. Beide mogelijkheden zouden een werkelijke ramp voor ons land betekenen maar indien nu niet snel wordt ingegrepen zal er geen andere mogelijkheid meer overblijven. Dat een partij zoals NVA tot nu toe zo goed als niets heeft aangevangen met het ruime vertrouwen en met de mogelijkheden die haar werden geschonken is onbegrijpelijk en deze houding ligt mee aan de basis van de huidige rampzalige toestand.
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever


22-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 november 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vaststelling

Elio Di Rupo is een man, en de Vlaamse onderhandelaars zijn jeanetten.

jADE

*****

@ Frans N

Beste Frans. Er is een groot verschil tussen STAATS Nationalisme ! en Volks Nationalisme. Staats Nationalisme doet walgen, Volks Nationalisme kunt ge beter FIER op zijn.

Leo

*****

De walgelijke beelden van Hamas

De vermoorde vermeende Israëlische spionnen werden waarschijnlijk niet gemarteld, dat hoop ik tenminste, maar wat er dan is gebeurd met het lijk van een van hen is absoluut walgelijk. Het toont de beulen voor wat ze zijn, de verpersoonlijking van het ultieme kwaad.

Voor hen die religieus zijn is het de duivel in persoon, voor profilers en analysten zijn het psychopaten. Geef het eender welke benaming het blijft het ultieme kwaad in zijn meest essentiële vorm. Men kan zulke levensvormen geen beesten noemen. Dat is een zware belediging voor ALLE dieren. Dieren doden om twee redenen die allebei met overleven te maken hebben: eten of zelfverdediging en verdediging van hun jongen.

Dieren die geen menselijke moraal bezitten en die men op een lager niveau dan de mens plaatst verdienen echter om op een hoger niveau gewaardeerd te worden. Plezier en genoegen hebben aan het leed van een ander, een ander martelen en ervan genieten kan alleen maar door verdorven geesten, door geesten die fysisch en psychisch misvormd zijn, waarvan de hersenen niet werken zoas die van een normale mens maar die toch goed bewust zijn van wat ze doen. Ze zijn een gevaar voor de algemene samenleving en zouden in feite verwijderd moeten worden uit de maatschappij, net zoals een kwaadaardige tumor, of ze zouden moeten bestreden worden net zoals een bateriële infectie.

Foxy

*****

Feiten zijn feiten

Het is mijn overtuiging dat velen die Angeltjes maar niks vinden, toch trouwe lezers zijn en blijven. Dagelijks krijgen ze kletsen rond de oren met feiten die niet niet stroken met het Groot Sprookjesboek van Groen en Rood .

Een lezer ,zonder enige twijfel een deftige brave mensch schreef zelfs in een reactie of Angeltjes dat echt leuk vond zijn lezers dagelijks te confronteren met de harde realiteit. Dat is uiteraard niet populair en bemoedigend. De mensen houden niet van vingertjes die waarschuwen voor bepaalde toestanden en gevaren .

Dat heeft zijn gevolgen, het VB heeft dat aan den lijve moge ondervinden. De gehersenspoelde massa blijft geloven in haar correcte politiekers en kijkt op aanbeveling naar de andere richting , weg van de realiteit en de rampen die ons te wachten staan.

Voor de Hamas-lovers en Israel-haters die het nog niet zouden weten , een passagiersbus was het doel van een aanslag , vele gekwetsen waaronder enkelen zeer ernstig. Wie kan bevestigen of bewijzen dat ooit een jood zich heeft opgeblazen tussen een menigte onschuldigen , of achter zijn moto een lijk meesleurde enz enz. ?  

Het verschil tussen beschaving en barbaarsheid. Ik kies voor beschaving, dat geeft me een veilig gevoel !

René

*****

Het enige wat ...

...met dat waardeloos waanzinnig duur EU-kot moet gebeuren is de deuren sluiten. Opdoeken. Dat nu een stelletje leeghoofden staakt bewijst alleen maar dat het totaal overbodig is, 25% korting op salarissen is peanuts, gewoon afschaffen is pas besparen, door de subsidiepolitiek worden de zaken alleen maar verergerd, ""iemand die krijgt om niets te doen zal NOOIT starten met iets te doen"", kijk maar naar Wallonia/Brusselallahbath, één bende klaplopers.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de eerstvolgende begrotingscontrole

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tjeven Vanackere in de bloemetjes

 

Zakenkrant Financial Times vindt de Belgische minister Steven Vanackere (CD&V) de meest geloofwaardige minister van Financiën van de Europese Unie. Dat blijkt donderdag uit de jaarlijkse ranking van de krant. In de algemene score komt Vanackere wel pas op de negende plaats, waarmee hij het beter doet dan zijn collega's in Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.  Tot zover een stukje uit De Standaard.

"Wij willen Tjeven Vanackere als beste minister"

Wie zich bezighoudt met de samenstelling van dergelijke lijstjes weten we niet, maar het zou best kunnen, dat er rekening werd gehouden met de populariteit van Vanackere bij de Libische rebellen. Die hebben een hoge dunk over deze belgische excellentie, daterend uit de tijd dat hij samen met Decrem en Leterme, bombardementen en raketaanvallen liet uitvoeren op Tripoli en andere prachtsteden waar de volgelingen van de religie van de vrede mekaar maximaal uitroeiden uit naam van u weet wel.

Wie zou anders Tjeven veremerken omwille van zijn geloofwaardigheid ?  Wij vragen aan onze lezers ook niet wat zij vinden van de financieminister van Ierland of Polen maar onze  kritische Vlaamse Angeltjeslezers weten vrij nauwkeurig dat Tjeven Vanackere een dienaar van het regime is, die àlles maar dan ook àlles rechtpraat wat krom is.  De man die het Dexia-gesjoemel blijft ontkennen, iemand die zijn nederlagen blijft aankondigen als overwinningen. Ook ten tijde van de Nato-tussenkomst in Libië was het vertoon van Vanackere, samen met De Crem en Leterme, doordrenkt van schaamteloze ongeloofwaardigheid.  En onmenselijkheid. Maar de rebellen waren gebaat bij de houding van deze Westerse marionetten.

Er doen zich incidenten voor met politici waar je na verloop van tijd schouderophalend aan voorbijgaat. Er zijn echter gebeurtenissen die je zo geschokt hebben tot in het diepste van je wdezen, dat ze nooit vergeten worden. En in dit geval ook niet vergeven worden.

U kan de rest van het hilarische artikel lezen bij de vrienden van De Standaard,  die al jaren de eerste prijs verdient bij Angeltjes als dé regimegazet bij uitstek én zonder betwisting de meest Ongeloofwaardige.  Alhoewel De Morgen zich ook erg inspant op dat vlak.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121122_00377579

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Club van Rome verwerpt mythe kerststal

 

U weet dat wij ons gewoonlijk niet bemoeien met zaken die geloof aangaan, behalve als het natuurlijk over vermomde religie gaat die wereldse doelstellingen nastreeft. We mazken vandaag een uitzondering voor een opmerkelijke stellingname van de paus.  laat weten dat het vanaf heden gedaan is met die beestenboel in de kerststal.

Buiten Jozef en Maria en hunne kleine is er niks of niemand meer aanwezig in de stal. Daarmede komt een einde aan een mythe die volgens de paus ergens in de 7de eeuw ontstaan is. Het sprookje van de kerststal in zijn geheel zal op een later tijdstip uit de bijbel geschrapt worden. De os en de ezel gaan nu naar het slachthuis en de drie wijzen worden uitgewezen.

Ook het bijhorende engelengezang wordt opgedoekt wat een lelijke streep door de rekening van de dieven van Sabam is. Of er enige druk was van uit moslimhoek om deze christelijke traditie de nek om te wringen is niet geweten. Kwade tongen beweren dat de moslimmetjes het niet langer meer pikten dat er geen kamelen en geiten in de stal mochten plaatsnemen. Na het verdwijnen van de kerstmarkten en de kerstboom die vervangen werden door een wintermarkt en een koude stalen constructie, gaat de kerststal voor de bijl. Als atheïst kan het me geen kerstbal schelen hoor maar feit is en blijft dat sinds de invasie van de baardmansen in de Westerse contreien onze cultuur stelselmatig afgebroken wordt.

Binnenkort zal de Club van Rome  de ganse boetiek opdoeken en vervangen door enkele jaarlijkse suiker- & slachtfeesten i.p.v. stukje bij beetje de  traditie van de gelovigen  te verkwanselen. Amen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderleeuw : Vlaams Belang kandidaat voor coalitievorming met CD&V en N-VA
Klik op de afbeelding om de link te volgen

DENDERLEEUW - Het Vlaams Belang stelt zich bij CD&V en N-VA kandidaat om mee in een coalitie te stappen en zo een uitweg te vinden uit de huidige politieke impasse.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen, nu meer dan een maand geleden, is er nog steeds geen meerderheid gevonden. SP.A/Open en Open VLD/Plus enerzijds en CD&V en N-VA anderzijds blijven elkaar trouw. De twee blokken hebben evenwel slechts elf zetels, te weinig voor een meerderheid. Het Vlaams Belang wil CD&V en N-VA met haar drie zetels aan een meerderheid helpen.

Lees het volledige artikel door onderstaand bruggetje te volgen :

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121121_00376539


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop discriminatie rijbewijzen voor vreemdelingen : iedereen mag rijden met de auto

 

 

Alle vreemdelingen die naar het land B verhuizen, doen dit om ons, de lokalen,  bij te springen en te zorgen dat wij later behoorlijke pensioenen kunnen verkrijgen.  Deze mensen zijn hier om onze economie een por te geven en de arbeidsmarkt  te verrijken met hun diverse talenten en bekwaamheden. Het is dan ook normaal dat wij ons soepel opstellen ten overstaan van deze vreemdelingen die hier koude, regen en zure smoelen trotseren om ons een beter leven te geven.

Onze bestuurlijke gastvrijheid is gekend en geroemd alom, daar niet van, en het ligt vaak aan details waarmede wij de vreemdeling onze dankbaarheid voor zijn aanwezigheid betonen. Neem nu, het simpele feit van autorijden. Een auto is een auto en of je nu rijdt in Abuja, Casablanca of Islamabad, het is overal hetzelfde : starten, sturen, gas geven, remmen, tegen mekaar roepen, toeteren, stoppen om een praatje te maken, enz. Om dat te kunnen doen, heb je echter een rijbewijs nodig en daar wensen wij niet moeilijk over te doen voor al die aardige vreemde mensen die hier hun ontwikkelingstaak komen vervullen.

Heb je een rijbewijs uit je vaderland ?  Dat kan je omwisselen zonder examens tegen eentje uit het land B.  Niets is makkelijker dan dat. Even naar de burgerlijke stand van de gemeente waar je verblijft, toestappen en klaar is K ... Mohammed. 

Er verschijnen echter donkere wolken aan de horizon, opgewekt door staatssecretaris  Wathelet.: *Voor sommige landen beschikken wij over onvoldoende garanties dat de aanvragers ook effectief over de nodige vaardigheden beschikken om op de openbare weg te verschijnen.  Sinds 2010 hebben bijvoorbeeld 9.480 Marokkaanse nieuwkomers hun rijbewijs omgeruild. Marokkaanse rijbewijzen worden vaak aangekocht zonder opleiding.* Wathelet vreest dat dergelijke praktijken een ernstige bedreiging kunnen vormen voor de verkeersveiligheid die de federale overheid hoog in het vaandel voert.

En nu is het weer aan u ! Wathelet heeft jarenlang inspanningen geleverd als staatssecreatris om de grenzen wagenwijd open te houden voor de honderdduizenden bereidwilligen die ons land kwamen helpen en nu die mensen hier aan de slag zijn, gaat hij ze het leven lastig maken door hun rijbewijzen niet langer te erkennen.  Gaan die mensen nu autorijlessen moeten volgen en er voor betalen ?  Dit noemen wij een pure schande.

Er is nog heel wat werk voor de boeg en sta ons toe op te merken, hoe kwetsend en beledigend het overkomt bij onze vreemde vrienden dat wij hun hoogstaande gebruiken niet respecteren en erkennen.  Is dit geen materie voor het Spionnencentrum ? 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

En meneer Swoboda van de socialisten: geen cent meer naar Gaza en Hamas, die Israel willen vernietigen. Laat de Gaza regering maar ens zelf voor haar eigen bevolking gaan zorgen in plaats van dat Europese burgers de raketten betalen, waarmee zij Israel willen vernietigen.

Auke Zijlstra - Europees Parlementslid PVV

Op 22.11.2012 tijdens plenaire zitting


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese budgettaire perikelen van 2012 tot 2020 : het gaat goed

 

Vandaag en morgen vergaderen de regeringsleiders in Brussel over de EU-begroting van 2014-2020. Het belooft een lange bijeenkomst te worden, waar het hard tegen hard zal gaan.

Het Europees Parlement weigert intussen nieuwe onderhandelingen over de Europese begroting voor 2013 aan te knopen zolang de lidstaten weigeren mee te werken aan een oplossing voor het budgettaire tekort van 2012. Dat heeft delegatieleider Alain Lamassoure meegedeeld. "Het parlement kan de onderhandelingen over de begroting voor 2013 niet voortzetten gezien de onmogelijkheid waarin de Raad  zich bevindt om het probleem van het restbedrag van 2012 te regelen", stelde Lamassoure  in een mededeling.

Het Cypriotische EU-voorzitterschap probeert  de parlementsleden alsnog aan tafel te krijgen. Indien een vergelijk uitblijft, moet de Europese Commissie een nieuw voorstel presenteren.

Vorige week mislukte een eerste overlegronde. en tot gisteren bleef de impasse voortduren. De Europarlementsleden blijven eisen dat eerst een oplossing wordt bereikt over het gat van bijna negen miljard euro in de begroting 2012, waarvan nog zo'n zes miljard euro gevonden moeten worden, maar de lidstaten weigeren met geld over de brug te komen.

Omdat de voorbije jaren te strikte begrotingen zijn aangenomen, zit Europa nu aan het einde van de huidige meerjarenbegroting in slechte papieren. Onder meer voor het kaderprogramma voor onderzoek, het Europees sociaal fonds, plattelandsontwikkeling en Erasmus dreigen financiële problemen.

Voor 2013, het laatste jaar van de huidige meerjarenbegroting, ijvert de Commissie voor een begroting van 138 miljard euro, een toename van 6,8 % (+ 9 miljard) in vergelijking met 2012. De lidstaten willen het budget beperken tot 132,7 miljard euro.

Vooral Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk willen zeer weinig toegeven. .Dralen de Europese politici te lang, dan dreigt de Europese Unie 2013 in te gaan met voorlopige twaalfden.

De begroting voor 2013 is de laatste van de huidige financiële programmering en de vastberadenheid van de nettobetalers om te korten op de Europese begroting ligt in lijn met hun standpunten over de nieuwe meerjarenbegroting voor de periode 2014-2020. Daarover zou eind deze maand een akkoord moeten worden gevonden. "Een mislukking dreigt de onderhandelingen over de meerjarenbegroting te vergiftigen", waarschuwde de Cypriotische minister van Europese Zaken Andreas Mavroyanis namens het EU-voorzitterschap.

Brengt Axelle Red  redding ?

De budgettaire perikelen in Europa zouden onder meer gevolgen kunnen hebben voor het populaire Erasmusprogramma. Het programma voor studentenmobiliteit dreigt het met minder geld te moeten stellen. Ruim honderd Europese persoonlijkheden, onder hen Axelle Red en de broers Borlée, ondertekenden een open brief aan de Europese regeringsleiders waarin het probleem wordt aangekaart. 

De Franse president François Hollande heeft maandag zware kritiek geleverd op landen die minder willen bijdragen aan de begroting van de Europese Unie. In de aanloop naar de Europese top deze week in Brussel gaf Hollande af op landen die voor een daling van het budget pleiten , op het exacte moment dat we oproepen tot solidariteit en mobilisatie voor groei zo sprak de Franse socialist.  Hij noemde geen namen van landen, maar Groot-Brittannië in het bijzonder koestert de begrotingskorting die toenmalig premier Margaret Thatcher in de jaren 80 had bedongen en die Londen in de besprekingen over de komende begroting heftig verdedigt.

De Britse premier David Cameron is het meest uitgesproken in zijn oppositie en heeft gezegd dat Groot-Brittannië desnoods zijn veto uitspreekt over de EU-begroting. Hij wordt in eigen land voortgestuwd door zijn partijgenoot, de populaire Londense burgemeester Boris Johnson.

Ray

Bron : diverse media - http://www.european-council.europa.eu/council-meetings.aspx?lang=nl
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremistische moslims in het belgische leger : eindelijk !

 

Het fantastische belgische leger van wijlen de Waalse socialist André Flahaut en de huidige christen-democratische killer De Crem zijn er blijkens La libre Begique in geslaagd een aantal recruten aan te werven die behoren tot extremistische moslimsgroeperingen.

Knap gedaan van de instelling die geacht wordt te zorgen voor de veiligheid van de burgers : het ABL werft soldaten aan, leidt ze op, betaalt de struikbaarden en pyjamadragers een wedde en als puntje bij paaltje komt, zullen deze heren er geen moment aan twijfelen de wapens op te nemen tegen het gulle gastland.  Aangezien ze toch op de hoogte zijn van de structuren van het leger, zullen ze desnoods de wapenmagazijnen leegmaken, want daar kunnen die brave belgen toch niets mee aanrichten. Als er een schot gelost wordt, staan in de Kamer de trutten van Groen en de pedo's van de PS op de Tribune te janken en te jammeren. 

Maar de cavallerie die altijd zorgt voor de redding is op komst : de Militiare Inlichtingendienst hand in hand met de belgische Staatsveiligheid houden een oogje in het zeil.  Zij weten dat het om een tiental extremistische moslimindividuen gaat. Wat is nu tien ?  Herinner u wat Agatha Christie aanving met haar tien kleine negertjes. No problem.

Om het spel eerlijk te spelen, heeft iemand de pers ingelicht over deze toestand bij het ABL, zodat de tien klein moslimmetjes ook op de hoogte zijn, dat de belgische spionnen hen in het vizier houden.

Vreemd genoeg stelt (tot hiertoe) niemand zich vragen over de aanwerving van die Mohammeds. De enige vereiste om soldaat te worden bij het ABL,  is geen strafblad bezitten.  En omdat het altijd zo geweest is, moet het zo blijven. Ha ja, stel u voor, dat men zou weigeren moslims in militaire dienst te aanvaarden, dat is discriminatie.  Neen, neen, we moeten breeddenkend in die zaken zijn : 't belgisch leger is van iedereen en de vijanden mogen we niet frustreren of onderscheppen, laat staan ze uit het leger trappen.

De militante islam is zich dus aan het infiltreren in de Westerse legers en daar zijn wij best blij om. Voor wanneer de eerste generaal Mohammed El-Knaller ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys over EU steun voor Ford

 

 

De Europese Investeringsbank heeft Europees geld gebruikt om Ford aan te moedigen een nieuwe fabriek te bouwen in Turkije - waardoor Ford Genk sluit en 10.000 Vlamingen hun werk verliezen. Alleen Philip Claeys (VB) noemt dat een schande en wil dat dit krankzinnige EU-beleid ophoudt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouverneur Bracke in de maak ?

 

Het zou een goede oplossing zijn voor de Nv-A om zich enigszins elegant te ontdoen van hun Vlaamse Logeman Bracke door hem tot gouverneur te laten bombarderen in Oost-Vlaanderen. Op die manier is de partij verlost van een ambitieuze arrivist, die in Gent bij de gemeenteraadsverkiezingen niet aan de verwachtingen voldaan heeft.

Begin januari 2013 wordt André Denys 65 en vertrekt hij op pensioen.  Bracke wordt in februari 60 en zou nog een rustige 5 jaar mogen uitbollen in een goedbetaalde positie die geen zware inspanningen vergt. Een Vlaams gouverneur verdient netto per maand € 4750, krijgt een woonvergoeding van € 1900, een vaste kostenvergoeding van € 320 per maand en een auto + chauffeur. Dat voor een job die in feite overbodig is. http://www.vacature.com/blog/vlaamse-provinciegouverneur-verdient-500-euro-minder-dan-waalse-collega

Gisteren woensdag heeft Joris van Hauthem in het Vlaams Parlement minister Geert Bourgeois geïnterpellleerd over zijn benoemingsintenties voor de opvolging van de Open-VLD-er Denys die met pensioen vertrekt.  Reeds maanden zijn de Nv-A-ers in de weer om  ook een gouverneur te mogen aanduiden.  Alhoewel zij officieel voor de afschaffing van de provincies zijn en de bevoegdheden van de gouverneur willen beperken.

Minister Bourgeois beperkte zich in zijn antwoord tot de korte mededeling dat een gouverneur een ambtenaar ‘sui generis’ is, die benoemd wordt op basis van het vertrouwensbeginsel.
 
Van Hauthem noemde het antwoord van minister Bourgeois “één van de meest hypocriete antwoorden die hij ooit had ontvangen” en hekelde de hypocrisie van de N-VA terzake. Hij vroeg de minister waarom er geen objectieve selectieprocedure wordt gehanteerd en waarom dit het voorwerp moet blijven uitmaken van partijpolitiek marchanderen. Hij wees er in dit kader op dat de Open VLD nu reeds compensatie vraagt voor het verlies van het Oost-Vlaamse gouverneurschap.

De Nv-A is zoals geweten ook op papier voorstander van een zelfstandig Vlaanderen. En natuurlijk fevent aanhanger van allerlei veranderingen. Op papier.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft Griekenland € 9000 miljard olie- en gasvoorraden ?

 

De geruchten doen al enige tijd de ronde  dat Griekenland over een grote voorraad olie-en gasvoorraden beschikt die met een klap een einde maken aan de huidige financiële en sociale ellende die het land treft. Is de Griekse regering en bevolking hiervan op de hoogte ?  Welke rol speelt de Europese Unie in deze affaire ? Of onderstaande beweringen alle kloppen, kunnen wij niet nagaan, ze verklaren alleszins een aantal moeilijk te bevatten feiten, zoals de halsstarrigheid van de Europese elite om Griekenland binnen de de EU te houden.

Wat aanvankelijk slechts een gerucht leek wordt door steeds meer gevestigde en gezaghebbende bronnen bevestigd: Griekenland is helemaal niet arm, maar beschikt over een enorme voorraad onontgonnen aardolie, aardgas en goud, waardoor het land gemakkelijk al zijn schulden zou kunnen afbetalen. Op de vraag waarom dit dan nog steeds niet gebeurt worden verschillende antwoorden gegeven. Volgens sommigen is er sprake van een heus complot - hetzij van de EU, dat de Griekse rijkdommen zou willen afpakken, hetzij van de Grieken zélf, die eerst bankroet willen gaan zodat ze hun enorme schuldenlast niet hoeven terug te betalen met de toekomstige miljardeninkomsten uit de verkoop van olie en gas.

Rijkste land van Europa ?
Het klinkt ongelooflijk: het naar verhouding diepst in de schulden gestoken land van de eurozone, met een economie die al ruim 20% is gekrompen en waar al meer dan 1 op de 4 mensen werkloos is, zou in werkelijkheid één van de rijkste landen van Europa zijn. Aanvankelijk was dit niet meer een gerucht dat door sommigen als complottheorie werd afgedaan, maar inmiddels lijkt het wel degelijk te kloppen.

De Griekse goudwinning stokte tot nu toe vanwege de enorme bureaucratie in het land. Volgens de internationaal gezaghebbende economische site Bloomberg staat Griekenland echter op het punt om de goudwinning te verhogen naar 425.000 ounce in 2016, waardoor het land de grootste goudproducent van Europa wordt. Gemeten naar de goudkoers op 5 oktober gaat het hier om een waarde van $ 757 miljoen.

Voor $ 9 biljoen aan olie en gas
 Dat is echter nog niets vergeleken bij wat het land kan verdienen als de enorme olie- en gasvoorraden voor de westelijke kust van de Middellandse Zee worden geëxploiteerd. Al in juli berichtte het internationale persbureau Reuters dat inmiddels acht buitenlandse concerns dingen naar de rechten om deze voorraden te ontginnen.

Het zou hier gaan om minstens 283 miljoen vaten aardolie, maar uit een geologische studie zou blijken dat er in de Ionische Zee maar liefst 22 miljard vaten te halen zijn en uit de noordelijker gelegen Egeïsche Zee 4 miljard vaten. De miljarden kubieke meters aardgas zouden zelfs zo'n $ 1 biljoen waard zijn. De vermoedelijke voorraden in de zuidelijke wateren bij Griekenland zijn hier nog niet eens in meegerekend.

De Amerikaanse aardolie expert David Hynes van de Tulane Universiteit in New Orleans denkt dan ook dat de Grieken de komende 25 jaar op zijn minst $ 302 miljard zullen verdienen met de nieuw ontdekte olie- en gasvoorraden. De Griekse expert Aristoteles Vassilakis denkt zelfs dat het land in totaal voor ongeveer $ 9 biljoen aan aardolie en aardgas kan ontginnen. Griekenland kan daarmee ruimschoots al zijn schulden afbetalen, zelfs al zou maar een klein deel van de voorraden worden geëxploiteerd.

Bron : http://lenen-hypotheken.blogspot.be/2012/10/waarom-exploiteert-griekenland-zijn.html




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!