Angeltjes
26-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politieke commentateur van de Morgen

 

De politieke commentateur van de Morgen schrijft in zijn artikel "Paniek" het volgende :

"Aandeelhouders en fondsen kieperen ondertussen hun aandelen buiten in een markt waar geen kopers meer zijn."

Het moge opgemerkt worden, dat dit onzin is.  Alles wat verkocht wordt op de beurs heeft steeds een tegenpartij, een koper.  In de gegeven omstandigheden en tegen de absurd lage prijzen zijn er twee soorten kopers : zij die speculeren op de dagelijkse schommelingen en vlugge winsten beogen van een aantal procenten en langetermijn beleggers die hopen, dat eens de crisis bedwongen (en dat kan over 5 of 10 of 20 jaar zijn) de huidige waardes maal 10 of meer zullen gaan.

Voor het overige zijn wij van oordeel dat niemand met onze bemerking rekening moet houden, behalve de commentateur van de Morgen, want die schrijft er soms nog meer op los dan wij.  Hij is dan ook professioneel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat GB, de sharia is een feit !

 

Eindelijk is het zover, volgens de Daily Mail van 25 oktober : Jack Straw, de verantwoordelijke Britse justitieminister heeft zijn zegen gegeven dat sharia-rechtbanken erkend worden om recht te spreken (voor moslims, in afwachting dat ook het normale Britse plebs in aanmerking komt) over huwelijksproblemen.  Scheidingen, toewijzing van kinderen, statiegeld,  financiële regelingen, heel de rimram die ingrijpend kan zijn en beslissend over het verdere leven van mensen, wordt toevertrouwd aan een stelletje ongekwalificeerde oude korangekken. Terug naar de vroege Middeleeuwen.

Het is een onbegrijpelijke zaak dat het eens zo democratische Groot-Brittannië toestaat dat binnen zijn territorium een tweede staat in het leven geroepen wordt met een aparte behandeling van de burgers. Dit is slechts het begin.  Want eens de zaak gestart is in één Europees land, zal de rest weldra volgen. En na de sharia volgt de rest.

De moslima's zullen dik tevreden zijn over deze beslissing van de Britse regering, waar zij de eerste slachtoffers van zijn. Niet dat ik mij erg bekommer om die vrouwen, want er zitten verdraaid fanatieke braakballen bij.  Het gaat om het principe.En waar zijn de feministen, de lesbo's, de groene boomhangers, de rode tolero's, de kwakzalvers van centra voor gelijkheid en verraad ?  

Benieuwd ook of de parochianen van de linkse kerk in hun respectieve kwaliteitsparochiegazetten deze heuglijke gebeurtenis zullen vernemen.  En is nog een kleine aanvulling : de beslissingen van de sharia-gekken zullen een rubberen stempel meekrijgen van de officiële rechtbank. Dan is het officieel.

De commentaren op dit artikel in de Daily Mail zijn duidelijk.

Ray

Binnenkort ook op Trafalgar Square. Toegang gratis voor Mannen 

http://www.bnp.org.uk/2008/10/government-rubber-stamps-sharia-law-courts-in-britain/

 http://www.dailymail.co.uk/news/article-1080509/Islamic-courts-cleared-deal-family-divorce-disputes-Government-endorses-sharia.html#comments


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACLVB reageert op Morel en liegt

 

In reactie op de onthullingen van het Vlaams Belang over het vakbondsgesjoemel, heeft het ACLVB verklaard dat haar uitbetalingsinstelling verlies maakt, maar dat dit normaal is want ‘er zijn minder werklozen, maar onze vaste kosten blijven hetzelfde.’

Uit de documenten die onze partij gisteren publiek maakte, blijkt echter zwart op wit dat die vaste kosten helemaal niet hetzelfde blijven, zoals ACLVB beweert: de personeelskosten en de daarmee verbonden kosten stijgen immers met 20%. Voor die onverklaarbare stijging geeft het ACLVB geen enkele verklaring. De liberale vakbond liegt dus; jammer dat geen enkele journalist een vraag stelt over de stijging van de kosten.

Bovendien wordt ook een andere vraag niet beantwoord: als de vakbond dan toch beweert ‘verlies’ te lijden door de uitbetaling van werkloosheidssteun, dan zal de vakbond dus wel akkoord gaan met het Vlaams Belang-voorstel om die uitbetaling voortaan door de overheid te laten gebeuren? Het antwoord daarop is hoogstwaarschijnlijk ‘nee’, net omdat de vakbonden via deze overheidstaak meer dan 130 miljoen euro per jaar ontvangen en dat geld misbruiken om de eigen werking te betalen.

@ VB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kentucky Fried Chicken Halal

 

In afwachting dat Hoessein president wordt, heeft KFC zich al aangepast


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brutale bus-chauffeur jaagt klein ejongen de stuipen op het lijf in Berlijn

 

Een 14-jarige draaideurcrimineel is opgepakt nadat hij een buschauffeur voor de lol keihard op zijn gezicht had geslagen. De actie is door een bewakingscamera vastgelegd.

Duitsland is geschokt door de beelden van tiener Abdullah die 's nachts in de bus in Berlijn vol uithaalt op het gezicht van de weerloze chauffeur. De 47-jarige brildragende bestuurder kreeg glassplinters in zijn oog. 

Maar het meest brutale is nog dat vriendje Yussef de actie lachend met zijn gsm filmde. De twee verdwenen direct in de nacht, maar dankzij
camerabeelden konden de twee gepakt worden. Toen bleek dat Abdullah nog maar twaalf uur eerder voor de jeugdrechter had gestaan.

@ Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fré maakt zich zorgen over Ethias

 

't Is voor het goede doel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag, vaste marktdag - door Walter

 

 

Caro is gelukkig weer al een stuk beter en de gezondheidstoestand liet haar toe mee naar de markt te gaan.

Aan de vaste viskraam waar wij onze vis kopen zei de uitbater, haha madammeke is terug genezen zie ik. Ja zei Caro, maar nog geen 100 % hoor. Dan moet ge een goe stukske vis eten en dan ben je er zo weer boven op. Die remedie had ik verleden week niet gehoord in “ De Krokefant “ waar we na onze inkopen naar afzakten. De nieuwe dienster Nathalie was er, en zij nam onze bestelling op. 1 warme choco en 1 thee. Ja als Caro zich niet goed voelt is ze aan de thee. Voor een koffieleut als Caro betekent het bijna zoveel als vreemdgaan.

Toen we al een tijdje in “ De Krokefant “ zaten, kwam er een dame en een heer binnen. Ze verkochten stiften, rekenmachientjes,  postkaarten voor een goed doel. Naast ons zat een man die op brutale wijze het aanbod afsloeg. Caro en ik kochten ook niets, maar wij wimpelden het koppel iets vriendelijker af. Toen ze “ De Krokefant ” verlieten zei de man naast ons,ik koop niets meer wat ik niet gevraagd heb. En hij vervolgde : enige tijd geleden stond er plots een gezette en op het eerste zicht sympathieke man voor onze deur. Hij deed zich voor als een goede bekende en begon een gezellig babbeltje over onze woning. Nee een kandidaat koper was hij niet, en daarom vroeg ik hem de ware reden van zijn komst. Terstond veranderde zijn gelaatsuitdrukking, en bijna op fluistertoon vroeg hij of we wisten wat een kakuzzi was. Hij profiteerde onmiddellijk van onze onwetendheid door te vragen of hij even binnen mocht om het ons te tonen. Deels door onze aangeboren beleefdheid  en ook wat uit nieuwsgierigheid  stemden wij daarin toe.

Hierop liep de man naar zijn 4x4 en haalde er een blijkbaar vrij zware doos uit. Vervolgens kwam hij er mee binnen en pootte de zware doos op onze tafel. Toen hij het deksel van de doos lichtte, zagen wij tot onze stomme verbazing een arsenaal gereedschap.

Schroevendraaiers, nijptangen, engelse sleutels, genoeg om 10 doe - het - zelvers gelukkig te maken. “Hetgeen je hier ziet kost 600 € in de winkel “ zei de man “ maar jij kunt het hebben voor 400 € “ Ik zei dat ik niet geïnteresseerd was  omdat ik al genoeg gereedschap had.  Nu gooide hij het over een andere boeg . Hij liep even terug naar buiten en kwam met een nog grotere doos  aanzeulen “ kijk “ zei hij “ en dit is voor moeder de vrouw “. Het ganse gamma van kookpotten werd nu uitgestald, van klein tot groot, blinkend en verleidelijk “ oké, zei de man, je mag alles hebben aan 400 € “. Toen we bleven weigeren deed hij er nog 200 € af, zonder gevolg evenwel. We hielden voet bij stuk. Eindelijk zag hij dat zijn Hollandse haring niet braadde, en hij speelde   zijn ultieme troef uit.

Hij haalde een kaartje uit zijn brieventas en hield het ons voor. “ Dit is mijn lidkaart van een casino, ik heb gisteren zwaar gegokt en alles verloren “ zei hij “ In ruil voor een volle tank benzine mogen jullie alles hebben. Ik moet absoluut vanavond terug in Friesland zijn.  Wiens hart zou niet smelten bij het aanhoren van zoveel menselijk leed “  Bij mij smolt er wel degelijk iets, namelijk mijn laatste greintje geduld. Ik maakte aanstalten om zelf zijn koopwaar naar buiten te dragen. Ziende dat het spel nu definitief uit was, reed hij een paar ogenblikken later weg, zonder nog boe of bah te zeggen. met het beetje benzine dat hem nog restte wellicht op zoek naar een volgend gewilliger slachtoffer.

Ik had aandachtig geluisterd naar zijn belevenis en zei dat ik nog nooit van een kakuzzi gehoord had als merk voor gereedschap.

Hij zie me, dat de naam even vlug verzonnen was maar het verhaal echt, en dat hij daarom nooit meer iets zou kopen wat hem ongevraagd aangeboden werd.

Ik zei  dat hij goed gehandeld had, hij knikte naar zijn vrouw en zei, ziede wel Wiske, goe dat we die hebben afgewimpeld.

Bij het naar buiten gaan, zagen we een  meisje van een jaar of 5 dat zat te kleuren met haar pas verworven nieuwe stiften.

Hopelijk was de opbrengst voor een goed doel.

Met Vlaamse groet,

Walter


25-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes tegen Obamania

 

 

 

Vim de Wilder en de Rode Tang proberen bij elk nieuwsbericht een live gesprek te voeren met de 0000-reporter in Amerika, de Man met het Droeve Gelaat.  Dat de voorkeur van de linkse 0000-redactie zich bevindt bij het Obama-team, is meer dan duidelijk.  Zelfs de meest gelaten kijkers zuchten als het zoveelste loflied opklinkt op de man van de beloftes.

Als tegengewicht een kort filmpje over de andere kant, de Republikeinen, waar ervaring, loyaliteit en eerlijke bezorgdheid schril afsteken tegen de vedettenverering van een onervaren mooiprater.

Toedeloe, VRT !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels Capital of Europe ?

 

 

De heren (en dames ?) van Belgium  Today vertellen in perfect Engels wat wij eergisteren uitgebreid beschreven. Thank you, very much gentlemen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dewael : Niet je afkomst telt, maar je toekomst

 

De Biza-minister Dewael, die in de regering van Leterme eindelijk verlost is van de molensteen van de immigratie om zijn nek  (in handen van ministerin Turtelbaum) heeft zich vandaag nog even op glad ijs begeven in Hasselt.

Hij sprak voor een liberale vereniging over het thema "Niet je afkomst telt, maar je toekomst" en we vernemen met belangstelling dat dit jaar alleen reeds 200.000 vreemdelingen op de arbeidsmarkt zijn verschenen. "Kiekeboe, hier zijn wij"

Hoe het met de werkelijke tewerkstelling zit, werd helaas niet verteld.  Gekoppeld aan de statistieken van de Centrale Bank van Europa die deze week werden gepubliceerd zou 30% niet aan een job geraken, wat wil zeggen dat als we dit percentage van vorige jaren aanhouden, we er  60.000 werkloze vreemdelingen gratis hebben bijgekregen. Afhankelijk van hun statuut en nationaliteit komen zij terecht voor een vergoeding bij het OMWC of bij de werkloosheid.  "Het zijn zotten die wàarreke"

Dewael pleit voor een georganiseerde immigratie, waarbij werk, taal en wettelijkheid de norm zouden zijn. Wat er inmidddels met de ruim 100.000 illegalen of meer (wie weet het ?) in dit land moet gebeuren, durft Dewael niet zeggen.  Daar wordt over gevochten in de regering.  De Walen eisen een generale pardon (die ze anders willen noemen) en Turtelbaum wenst een systeem met punten in te voeren dat in de praktijk zal neerkomen op nog meer dossiers voor de Raad van State en juridisch getouwtrek van pro-deo advocaten die door de staat vergoed worden om tegen diezelfde staat te ageren. "Geeft hem beuze, Gerard".

Of Patrick Dewael gelooft in zijn sprookje van de economische, georganiseerde immigratie, betwijfelen we. De man heeft te veel ervaring met het migrantenvraagstuk.  Waarom hij per se vasthoudt aan deze visie, kan enkel maar verklaard worden door de angst niet langer te behoren tot de Politiek Correcte Kaste.  "Ne me quitte pas"

Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test

 

 TEST (Fox video)

Dit fragment is enkel geplaatst als test.  Na de reclame wordt gepraat over de staten die normaal republikeins stemmen en thans overhellen naar Obama.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijdensweg

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje geschiedenis

 

1870 : Frans-Pruisische oorlog
 
 
 
1914 - 1918
 
 
1940 - 1944
 
 
 
2008
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters contra Leterme

 

Minister-President Kruis Peeters wil een aantal federale bevoegdheden naar Vlaanderen laten afvloeien en deze zelf financieren ten bedrage van 400 miljoen.  

Hij kan dit voorstel doen, dankzij een overschot dat Vlaanderen vergaard heeft en de bevoegdheden zijn veeleer aan de bescheiden kant, alhoewel men in de betreffende sociale sectoren wellicht liever met Vlaanderen zal werken dan met B. Althans dat wordt gezegd.

Anderzijds kan dit voorstel slechts functioneren als ook Wallonië en Brussel instemmen.  En die hebben géén spaarpot, of ze verbergen hem. Of ze nemen de bevoegdheden maar vragen er de centen bij. In dat geval is Vlaanderen weer eens de onnozele hals.

Het grappige element aan deze zaak is dat de tegenstelling Leterme/Peeters open en bloot op de onderhandelingstafel komt.  Martens en Tindemans in een moderne versie ? Wie zal de rol krijgen van "de slechtste mens van de wereld" ?

Is dit een handige zet van Peeters,  een pocherig uitpakken van "kijk eens naar onze spaarpot" of ronduit een slag in het ijle ?

Ray

Vlaanderen is niet bereid 500 miljoen euro op een spaarrekening te zetten om de federale begroting te helpen. Dat zegt Kris Peeters in een interview met de Concentra-kranten. Hij doet wel een tegenvoorstel aan Yves Leterme waarbij Vlaanderen een resem bevoegdheden overneemt van het federale niveau, die in feite aan de gewesten en de gemeenschappen toekomen.

De minister-president heeft een lijstje klaar met een 20-tal bevoegdheden die Vlaanderen zonder enige wetswijziging reeds vanaf volgend jaar kan overnemen. Het gaat onder meer om vaccinatiecampagnes (46 miljoen), beschutte en sociale werkplaatsen (47 miljoen), het stookoliefonds en andere energiemaatregelen (112 miljoen) en orthopedische rijmiddelen (32 miljoen). In totaal gaat het, voor Vlaanderen alleen, om 400 miljoen euro die de federale overheid dan niet meer hoeft uit te geven.

In het interview geeft Kris Peeters ook bedekte kritiek op de reddingsoperatie voor Fortis. De Vlaamse regering is daar buiten gebleven. "Had men ons wél gevraagd, dan waren wij alleszins bereid evenveel te doen voor de kleine spaarders en beleggers bij Fortis als voor die bij Dexia en Ethias." (belga)

@ De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Intolerantie van links* is overal aanwezig + AANPASSING 9 u 45

 

Meisje verminkt door fan Obama 

Barack Hussein Obama ziet zijn voorsprong op de Republikeinse presidentskandidaat John Sidney McCain steeds verder slinken. Met nog 11 dagen tot de verkiezingen raken Obama-fans gefrustreerd.

Spanningen

In de Amerikaanse staat Florida zijn de spanningen tussen de verschillende kampen het grootst. De politie krijgt op dit moment veel meldingen over het vernielen van campagneborden door Democraten. Het huis van een McCain-supporter uit de stad Longwood werd begin deze week zelfs beschoten.


Verminking

Het bizarste incident betreft echter de gruwelijke aanval op de 20-jarige Ashley Todd. Het meisje werd woensdag overvallen en zwaar mishandeld met een stuk hout. De man zag namelijk dat er een sticker van McCain op haar bumper zat geplakt. De Afro-Amerikaan kerfde uiteindelijk nog een grote 'B' in haar wang, om haar ''een lesje te leren''. Klik hier voor een foto.

 

@ Spitsnieuws.nl

+ AANPASSING 9 U 45

De 'gruwelijke aanval' op de 20-jarige Ashley Todd blijkt een hoax. De Amerikaanse werd woensdagavond zogenaamd 'overvallen en zwaar mishandeld' door een aanhanger van Obama. Dat blijkt niet te kloppen, meldt een woordvoerder van justitie in Amerika. Todd werkt als vrijwilligster voor het campagneteam van John McCain. Haar verhaal werd door de politie al in twijfel getrokken, maar die kon niets hard maken. Pas nu Todd uit zichzelf heeft bekend, wordt ze aangeklaagd voor haar valse aangifte. De witte Todd vertelde de politie dat een negroïde man haar woensdagavond had overvallen en mishandeld. Waarom ze het verhaal heeft verzonnen, kon ze niet verklaren. De vrouw handelde alleen, weet AP. De omgekeerde letter 'B' die in haar wang staat gekerfd, heeft ze dan ook zelf aangebracht.

@ Spitsnieuws.nl

***

* In de VS zijn Democraten gekend als "liberals", linksen, maar dat is niet zoals het zootje dat wij meemaken ; hun mentaliteit blijkt echter overeen te stemmen : onverdraagzaam en onbeschoft.  Als je met een linkse pastoor aan tafel zit en hij boert, geeft hij jou een dreun op je kop : dàt is typerend.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische Tip

 

 

Breng eens een bezoekje aan Antwerpen :

De duurste parkeertarieven van Vlaanderen

 

 Niet betalen ?  Wegslepen.

 

Antwerpen - 't Stad is van iedereen

Sultan Janssens


24-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persconferentie 24.10.08 - Vakbondscel VB

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het woord is aan u

 

Krokodillen_gr.jpg

U verzint een onderschrift ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De migranten zorgen voor onze mooie Vlaamse oude dag

 

We hebben het al vaak gehoord door naieve parochianen van de linkse kerk, en zelfs door liberalen van de VLD en opportunisten-zonder-programma van LDD : de migranten worden ingeschakeld in onze economie en zo dragen zij bij tot de sociale zekerheid waaronder het pensioen zodat de luie Vlamingen een mooie oude dag kunnen beleven in hun luxueuze prachtwoningen.

Ons valt het vaak op als we aan de wandel zijn in wat eens onze mooie stad was, dat er veel volk op pad is van vreemden origine. Het zal wel boosaardig en verkeerd zijn, dat wij dan telkens denken : "Tiens, zouden al die mensen met de nacht staan ? "

Tot er plots cijfers voorgeschoteld worden door de ECB (Europese Centrale Bank) waaruit blijkt dat de werkloosheid onder niet-EU-vreemdelingen in het land B oploopt tot 30,2% (tegenover 6,9% voor belgen). Het gaat dan voornamelijk om Marokkanen (43,2%), Algerijnen (42,2%), Congolezen (41,1%) en Turken (39%).

Politici die nu nog verkondigen dat wij de grenzen moeten openen, dat economische migratie een beveiliging is voor onze toekomst, maken zichzelf wat wijs : zij volgen de makkelijke weg van de overgave. "Ja, ja, kom maar binnen" is altijd makkelijker dan resoluut "Neen, we zitten vol, kom eens terug binnen vijfhonderd jaar".

Vooral als je nagaat hoe schitterend de integratie verloopt van die 170 diverse nationaliteiten.  Ze stappen de grens over en ze vragen onmiddellijk in onberispelijk Nederlands: "Ik moet dringend, waar is de OMWC ?".

Kortom : voortdoen zoals we bezig zijn is de kortste weg naar der Untergang.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbondsgesjoemel bij de liberale ACLVB

 


Tijdens een persconferentie in de Kamer onthulde het Vlaams Belang vanmiddag een deel van de vakbondsboekhouding van de liberale vakbond ACLVB. Dat de traditionele vakbonden de voorbije jaren een heksenjacht hebben gevoerd tegen het Vlaams Belang, onze mandatarissen en onze verkiezingskandidaten, is intussen genoegzaam bekend. ACV, ABVV en ACLVB zijn immers enkel bekommerd om het eigenbelang en de belangen van het Belgische regime waaraan men zijn voorrechten te danken heeft. In plaats van de belangen van de Vlaamse werknemers te verdedigen, verrijken de kleurvakbonden vooral zichzelf.

Het spreekt voor zich dat niet iedereen binnen de vakbond gediend is met de huidige wanpraktijken. Via een gunstige wind kon de vakbondscel van het Vlaams Belang dan ook de hand leggen op boekhouding van het ACLVB en een rapport van bedrijfsrevisor KPMG. Het resultaat? Nooit eerder kregen we zo’n exclusieve kijk op de geldreserves van een monopolievakbond, en op de manier waarop de uitbetalingsinstellingen misbruikt worden om geld in eigen zakken te stekken.

Ongelooflijk maar waar: hoewel een uitbetalingsinstelling van de vakbond zo'n 14 euro per uitbetalingstransactie voor de werkloosheidsuitkering krijgt, blijkt de betalingsinstelling van de liberale vakbond ACLVB in 2007 toch 2 miljoen euro verlies te hebben gemaakt. Marie-Rose Morel wees erop dat de instellingen die de vergoedingen namens de vakbond uitbetalen, liefst honderd (!) keer meer vragen dan een privé-instelling. Volgens de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) rekenen de vakbonden 14,35 euro per transactie aan, tegen 0,13 euro bij een private onderneming. Voor de uitbetaling van de werkloosheidsvergoedingen krijgen de drie grote vakbonden jaarlijks een ‘administratievergoeding’ van de overheid ten belope van meer dan 130 miljoen euro. Begrijpe wie kan…

Dat de vakbond officieel ‘verlies’ lijdt, hoeft niet te verbazen. Zo heeft de uitbetalingsinstelling van de liberale vakbond 900.000 euro ingeschreven voor de huur van gebouwen, terwijl de meeste uitbetalingskantoren in de gebouwen van de vakbond zelf zijn gevestigd. Een ander voorbeeld is de personeelskost: die is met 20% gestegen (tot 10 miljoen euro), terwijl de werkloosheid in 2007 is gedaald, en er dus in theorie minder mensen nodig zijn om de vakbondsadministratie te doen…

Volgens Marie-Rose Morel zijn twee conclusies mogelijk: als de cijfers kloppen, kan de vakbond niet anders dan het Vlaams Belang-pleidooi te ondersteunen om deze zwaar verlieslatende activiteit over te dragen aan de overheid. Indien de cijfers niet kloppen, gebruikt de vakbond de kosten voor de uitbetaling van de werkloosheidssteun om de eigen werking te financieren.


Volksvertegenwoordiger Guy D’haeseleer en senator Jurgen Ceder verduidelijkten dat de acties van de vakbondscel niet tegen de gewone vakbondsmilitant zijn gericht. Wel integendeel: het is de vakbondselite die het huidige vastgeroeste monopolie misbruikt om er zelf beter van te worden. De Vlaams Belang-parlementsleden kondigen alvast een reeks initiatieven aan. Volgende week zal het Rekenhof worden gevraagd om een grondig onderzoek te voeren naar de financiering van de uitbetalingsinstellingen. Daarnaast eist het Vlaams Belang de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar het financiële gesjoemel van de kleurvakbonden. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Klik
hier voor de resultatenrekening 2007 van de ACLVB-uitbetalingsinstelling. Bovenaan (I.A.) staat de ruim 11 miljoen euro belastinggeld, gekregen als 'administratiekosten' om werkloosheidssteun uit te betalen. Onder Bedrijfskosten (II.C.) ziet men dat meer dan 10 miljoen wordt uitgegeven aan personeel (een forse stijging tegenover 2006, zie kolom rechts) en dit terwijl het aantal werklozen daalt, m.a.w. meer betaald personeel voor minder werk. Op die manier wordt de eindrekening zwaar negatief (zie onderaan XI: -2,8 miljoen euro).

@ Vlaams Belang




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!