Angeltjes
23-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Britten worden wat Britser


 In Groot-Brittannië heeft volgens de Times-online de regering beslist dat er meer moet gebruik gemaakt worden van de Britse vlag, ter onderstreping van de Britse identiteit.  Nu is het uithangen en bevlaggen met de Union Jack gebonden aan dagen en opgelegde festiviteiten die op jaarbasis  18 dagen omvatten.  Vanwaar deze plots opstoot van nationale identiteit komt bij Gordon Brown is niet duidelijk. Het gaat ook om de vlaggen van Schotland en Wales. De voorzitter van het Britse vlaggeninstituut verklaarde : "Een natie die niet elke dag aan haar openbare gebouwen de nationale vlag laat wapperen, is niet goed bij het hoofd".

Identiteit heeft niet alleen te maken met vlaggen en symbolen, maar ook met consequent gedrag.  Omdat uitgerekend Groot-Brittannië de Europese voorloper is inzake ontkenning van de eigen beschaving, normen en waarden, heeft de Britih National Party onmiddellijk de prijs van de hypocrisie toegekend aan de eerste-miniuster naar aanleiding van zijn Britse Vlaggenoproep.

Union Jack flag


Ministers will this week announce the lifting of restrictions on flag flying that have been in force since 1924. They will allow public buildings to erect flagpoles and fly the union jack and national flags, including the cross of St George, the Saltire of Scotland and the red dragon of Wales every day. At present, flying national flags from public buildings is restricted to 18 days a year, which include the Queen’s birthday and Remembrance Day. Individuals can fly flags outside their homes and officials have argued that national pride is being eroded because flags are not flown frequently on public buildings. The government is also expected to scrap rules which state that the union jack must take precedence over all national flags. At the moment the flag of St George must not be flown in a superior position to a union jack and may be flown only on government buildings with two flagpoles. Captain Malcolm Farrow, president of the Flag Institute, said: “Any nation that doesn’t fly the national flag from its government buildings every day of the week needs its head examined.”

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article3602772.ece
http://www.bnp.org.uk/2008/03/23/hypocrite-of-the-week-5/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk Pasen ! door Gerda DE RYCK



Negen maanden na de verkiezingen hebben we een regering. Een rariteitenkabinet van partijen die ermee akkoord gaan dat er op essentiële punten geen akkoord is; van een regeerprogramma zonder becijfering; onder leiding van een partij die naar de verkiezingen trok in een kartel, waarvan de voorzitter van de andere vleugel zich onthoudt bij de vertrouwensstemming; met socialisten in en socialisten buiten de regering.

Volgens de grondwet moet er gelijkheid zijn bij de ministers in de regering, de premier niet meegerekend. Dus is gekozen voor zeven Vlaamse ministers en zeven Franstaligen, plus Leterme. Maar de Franstaligen zijn wel in de meerderheid in deze surrealistische regering. De Vlamingen hebben slechts twee staatssecretarissen, de Franstaligen niet minder dan vijf.

Leterme liet zich in een formatie wringen – eindelijk premier !!! – waarin amper 50% van de Vlaamse kiezers vertegenwoordigd zijn (als je de N-VA stemmen meetelt), tegenover een “overkant” met 81% van de Franstaligen.

Smakeloze postjesjagerij. Met een merkwaardig gedrocht als resultaat en dit in een land waar toch een ruime meerderheid Nederlandstalig is.

Het Franstalige overwicht ergert ook Bart De Wever die nog zo naïef was te denken dat dit niet meer mogelijk was in de 21se eeuw. En of dit nog niet genoeg is zegt Leterme zijn kartelpartner N-VA de wacht aan : “we laten ons niet gijzelen”. Als de N-VA in juli om de verkeerde redenen vindt dat de staatshervorming niet genoeg is, dan nemen wij onze verantwoordelijkheid op” aldus Leterme.
Quid N-VA ?

Ook de CD&V-parlementsleden verliezen de hoop voor de regering Leterme. Ze zijn teleurgesteld en uiten weliswaar binnenskamers hun ongenoegen en wanhoop over het hele regeerakkoord en weten dat dit minieme regeerakkoord het verst is wat je in dit land nog kan bereiken. Niet veel dus.

Zij geven toe dat dit land is uiteengegroeid, dat er geen overeenstemming meer is, dit in tegenstelling met Leterme die vooral eerstE minister wil zijn van alle Belgen en België niet op de helling wil zetten en heel hard roept dat zijn partij België niet zal opblazen.

Het is duidelijk dat dit een regering is die door de Franstaligen gedomineerd wordt en dat Leterme de Vlamingen in het algemeen en zijn eigen kiezers in het bijzonder op een grandioze manier aan het oplichten is.

Meer dan de helft van de Belgen, 61,7 % gelooft nu al niet meer dat Leterme tegen 15 juli een akkoord over de staatshervorming voor mekaar krijgt en de scepsis onder de gewone burgers over de regering van Leterme is door de vaagheid van het regeerakkoord bijzonder groot. Amper 4,5 % gelooft in de “vette vis”.

Er heerst “verontwaardiging” in Vlaamse politieke kringen over deze regering maar los van enig verbaal spierwerk, krijgt deze regering wel groen licht ! En ook al beweert N-VA op de tribune : er is geen groen, er is geen rood licht, voor ons is het oranje, toch stappen 5 kamerleden door dat oranje licht en keuren ze de regeringverklaring goed, wat inhoudt dat ze met ALLES akkoord gaan.

Maar :

Wat met de 5 resoluties gestemd in het Vlaams Parlement op 3 maart 1999 ?

Wat met de beloofde grote staatshervorming met staalharde garanties ?

Wat met de splitsing B-H-V ?

Wat met de jaarlijkse transfers van meer dan 12 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonïe en Brussel ?

Een concreet en recent voorbeeld toont aan dat deze transfers elk jaar nog toenemen . Uit het op 21/03/2008 gepubliceerde RVA-jaarverslag blijkt dat de transfer in de werkloosheiduitgaven tussen het noorden en het zuiden in 2007 nog is toegenomen en bijna 950 miljoen euro bedraagt, dit is een verdubbeling sedert 2000.

De verkiezingen van 10 juni 2007 gaven een duidelijke hint aan de politici wat van hen verwacht werd, een duidelijke communautaire agenda en meer Vlaamse autonomie. Na 9 maanden blijkt dat met de wil van het Vlaamse volk nog steeds de vloer wordt aangeveegd en deze door Franstaligen gedomineerde regering er alles aan zal doen om het federale koninkrijk niet verder af te slanken, integendeel.

Laten we niet rond de pot draaien , met deze regering Leterme zal de staat België NOOIT verdampen : niet uit zichzelf of onder druk van de Europese Unie, zoals sommigen dit in de pers laten uitschijnen

Leterme is gewonnen voor een supergroot stadsgewest Bruxelles. Le très grand Bruxelles wordt dus het politieke moordwapen waarmee Vlaanderen in het hart zal worden getroffen. Het probleem BHV is daarmee weggewerkt. Maar dat is voor Leterme niet voldoende om zich tegenover de Franstalige en Waalse politieke goegemeente te kunnen handhaven. Om alle Franstalig wantrouwen weg te werken en ook aan de perverse strategie van de MR=FDF en de Open VLD tegemoet te komen zal Leterme de paritaire senaat invoeren, de unitaire kieskring installeren (voorbereiding Verhofstadt IV), de herfederalisering van bevoegdheden doorvoeren, de taalwetten in Brussel afbouwen, een inschrijvingsrecht voor de Franstaligen uit de ruime Vlaams Rand toekennen en extra veel geld voor le très grand Bruxelles uittrekken zodat onder meer de “Brusselse tram” nieuwe verfransende lijnen in Vlaanderen kan aanleggen.

In Vlaanderen is er gelukkig nog één partij die het hoofd koel houdt en die duidelijk voor, tijdens en na de verkiezingen van 10 juni hetzelfde zegt : geen compromissen, palaveren en toegeven haalt niets uit. Laten we scheiden,VLAANDEREN ONAFHANKELIJK.

En het is wellicht makkelijk deze houding vol te houden, omdat men uit de besluitvorming geweerd wordt.  Dat is juist maar het is even juist, dat de angst voor de overtuiging en moed van het Vlaams Belang de anderen opjaagt en het failliet van de Belgische staat naderbij brengt.

Daar moet niemand bevreesd voor zijn : het economische knooppunt dat wij zijn dankzij onze unieke ligging in Europa zal van de Republiek Vlaanderen heel vlug een van de meest welvarende regio’s van de EU en de wereld maken.

Hoe men het Vlaams Belang ook probeert uit te schakelen, monddood maakt in de media en doodzwijgt om dan doodleuk te verkondigen dat het Vlaams Belang passief aan de zijlijn staat, de ideeën leven onder de bevolking en het is goed te zien dat er tenminste nog één groep is die onvervaard zichzelf blijft, hetzelfde zegt en niet zwicht, noch zwijgt.

Hoe dan ook wens ik U allen een vrolijk Pasen.

Gerda De Ryck.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misschien komt Fitna helemaal niet ...


Beschouwingen overgenomen van www.geenstijl.nl

Het ziet er naar uit dat het nog wel eens heel lastig wordt om Fitna te distribueren. Eerder haakten de televisiezenders al af, nu lijkt ook het internet het te laten afweten. YouTube (Google) heeft al laten weten de film niet zomaar te zullen uitzenden en gisteravond haalde de Amerikaanse provider Network Solutions Geert
onderuit. Wij belden Network Solutions voor uitleg. Een zegsman wilde slechts kwijt dat na uitvoerig beraad is besloten het domein voorlopig offline te halen. Naast de vele honderden klachten die de provider mocht ontvangen speelden nog twee zaken hierin een rol. Centjes (een heleboel) voor hosting van Fitna en de weigering van Wilders om kenbaar te maken wat er exact te zien zal zijn in de film. "Wij als provider zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de inhoud. Wanneer iemand, ondanks herhaalde verzoeken, blijft weigeren ons antwoord te verschaffen over de inhoud, kunnen wij niet anders dan concluderen dat de inhoud waarschijnlijk strijdig zal zijn met onze huisregels."

Even wat achtergrondinfo: Network Solutions is zo’n beetje de machtigste speler op het internet wanneer het gaat om hosting en domeinnamen. Zo’n beetje elk dotcom adres is in hun handen. Oké, we chargeren natuurlijk, maar huge zijn ze zeker. En wanneer Network Solutions zo’n statement afgeeft als nu is gebeurd, moet je als concurrent wel heel sterk in je schoenen staan de film wel te hosten.

Ten eerste omdat vrijwel iedere provider wereldwijd dezelfde regels hanteert als Network Solutions. Ten tweede betekent hosting ook het verlies van klanten. Niet alleen omdat sommige klanten zullen vertrekken vanwege de inhoud van de film, maar veel belangrijker: lange tijd onbereikbaar zullen zijn in verband met ddos-aanvallen.

Zo’n beetje iedere cyber hakbar zit namelijk klaar om de film het internet af te ddossen. Je moet dus wel met hele grote jongens in zee gaan, om de boel in de lucht te houden. De Akamai’s van deze wereld zeg maar. Alleen dat kost geld. Heel veel geld. Ter illustratie: de NOS maakte tijdens de laatste Winterspelen gebruik van de diensten van Akamai. In totaal werden zo’n miljoen sportfragmenten gedownload, hetgeen de publieke zender 400.000 euro kostte.

Het aantal downloads van Fitna zal vermoedelijk een stuk hoger liggen, gezien de wereldwijde ophef die er rondom de film is ontstaan. Maar ook wanneer het aantal downloads op 1 miljoen blijft steken, gaat dat Wilders geld kosten. Geld, dat hij bovendien niet heeft. Zo verklaarde hij onlangs af te zien van een persconferentie in Nieuwspoort, omdat hij de kosten voor de benodigde beveiliging (350.000 euro red.) niet op tafel kon en wilde leggen.

Op Dumpert ermee dan! Moeilijk verhaal. Het ontbreekt ons namelijk domweg aan capaciteit om de 15 minuten durende film wereldwijd te distribueren en tegelijkertijd wat ddos-aanvallen af te slaan. Wij zijn geen Akamai en beschikken niet over een serverpark in de Eemshaven om de boel overeind te houden. En zelfs wanneer we over die capaciteit zouden beschikken, ontbreekt het ons aan geld de boel in de lucht te houden. Maar als Geert 5 ton meebrengt, valt er met ons best te praten natuurlijk. Tot op heden heeft hij zich echter niet gemeld, dus als iemand ons kan uitleggen waarom wij zelf een half miljoen euro zouden moeten lenen voor de bekostiging van extra dataverkeer dan houden wij ons aanbevolen. En dan nog: ook voor ons geldt dat wij vooraf de inhoud zouden willen zien. Dat gebeurt met ieder Dumpert-filmpje en voor Geert Wilders maken wij geen uitzondering.

Tenslotte: de url fitnathemovie.com is hoogstpersoonlijk door Geert vast gezet bij Network Solutions, hetgeen betekent dat een nieuwe provider niet zomaar even de url kan verhuizen. Hieraan gaat een uitgebreide correspondentie aan vooraf en alles valt of staat met de coulance van Network Solutions. De film, kortom, zou dus zomaar nog eens enkele weken/maanden op zich kunnen laten wachten. Het gekscherende commentaar van Wilders gisteravond om desnoods persoonlijk dvd-tjes uit te gaan delen op de Dam is daarom dichterbij dan ooit. En dat is triest, maar tegelijkertijd heeft Wilders zijn punt inmiddels ruimschoots gemaakt...

Kleine Update: Geert Wilders gaat niet in op het aanbod van de Nederlandse Moslim Omroep om Fitna uit te zenden. "No way, NMO" aldus de PVV-voorman. Bovendien gaat Wilders bij voorbaat niet in op het aanbod van partijen die de voorwaarde stellen de film vooraf te mogen bekijken. "Ik laat hem aan niemand zien vooraf."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening O.S. Peking

 

 Een Chinese athleet komt aangehold met de Olympische Vlam : het spel kan beginnen.

Brookes Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasmiddag



.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Pasen : Evolutieleer in de voetbal





Wim


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Pasen : een Pluim voor de Frut van Koekestad


Wij hebben een groot zwak voor de redactie van De Frut van Koekestad, die zich trouwens bij onze zeldzame favorieten bevindt. Het is een zeer verzorgde webstek, origineel, steeds knap geschreven en Vlaamsgezind zonder enig voorbehoud.  Kiest u maar een pluim, of neemt u heel de santeboetiek, we hebben vogels genoeg in onze volière :



Toevallig zijn de heren hoofdredacteurs van de Frut en van Angeltjes zware cultuurminnaars die in dezelfde vijver vissen.  "Voor Goede Vrijdag bestaat er alleen de muziek van Parsifal"  beweert de Frut en bij Angeltjes durfden wij niet, omdat we vorig jaar al hadden uitgepakt met een adembenemend fragment dat gezongen werd door ondermeer Placido Domingo , ondersteund door filmfragmenten uit "Het zevende zegel" van Ingmar Bergman.  Nu staat er bij onze goede collega's een muzikaal intermezzo (of is het de ouverture ?) uit Parsifal van Wagner door Daniël Bärenboim.  Terwijl u luistert, zijn er boeiende verslagen te lezen, geschreven  met de typisch Britse flegma die eigen is aan de  redactie van de Frut.   Als wij mekaar wederzijds regelmatig bewieroken, doen we net hetzelfde als wat de grote broodschrijvers overeind houdt. Bij ons is het wel gemeend en zonder commerciële bijbedoelingen. 

De redactie van Angeltjes

http://www.defrut.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loek, loek a coloured ijsberg



Loek, o loek, een coloured ijsberg in de Southpool.  Veur uw Easterfeest.  Roep daar de kids maar bij, that is someding that zij nog never geseen hebben.  Seg hen ook dat zij niet moeten likkie-likkie doen anders kleeft the coloured berg aan hun domme tong.

Kijk, een gekleurde ijsberg!

Kijk, een gekleurde ijsberg!

In de wateren van Antarctica drijft een mysterieuze ijsberg rond met vreemde gekleurde strepen. Wetenschappers proberen de bonte kleuren in het ijs te verklaren.

De Noorse zeeonderzoeker Oyvind Tangen had zijn fototoestel bij de hand toen deze bonte ijsberg aan de horizon verscheen. Het is een mooi afgeronde witte blok ijs met opvallende groene, blauwe en bruine strepen.

Happy Paashaasfeest to you all.

(Overgenomen van het Seniorsnet Pascal Finch).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort : Pasen in de catacomben


GELUKKIG ZIJN ER NOG ZEKERHEDEN  
coming_soonNOT.jpg

 FITNA OFFLINE

Van een goede vriend ontvingen wij volgende bijkomende info :

Ge zult al wel gezien hebben wat er met www.fitnathemovie.com is gebeurd. Geval van censuur voor het goede doel.

 Op de site stond echter niks : enkel een koran (veronderstel ik) en de boodschap : Fitna Coming Soon.

Maar het gaat verder. De vrienden van Google nemen van elke site een reservekopie, de zogenaamde cache.

 De laatse kopie die door Google werd genomen, was op 17 maart.

 Maar die kopie bestaat uit een volledig LEEG blad, terwijl nog deze ochtend de pagina integraal online stond.

Conclusie : niet alleen de provider van Wilders heeft de boel gecensureerd, maar ook – en da’s nog meer verontrustend – Google zelve !

 







Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen bij de kids



KIDS KRIJGEN STEEDS MEER SPEELGOED VAN DE PAASHAAS

Dit is een titel uit de multicolor Gazet van Allah en het gaat ons niet om het medegedeelde feit zelf.  Wel om het gebruik van een onzes inziens onbestaand zelfstandig naamwoord in het Nederlands "kid(s)", alhoewel het in het Groene boekje voorkomt.  Daar staan trouwens nog andere dommigheden in.

Mensen in Vlaanderen, je kan ze ook piepel noemen nietwaar, hebben dus geen kinderen meer, maar "kids".  Het zou namelijk discriminerend en denigrerend overkomen om onze kinderen van tien tot veertien nog tot de "kindersoort" te rekenen en dus beroept men zich bij gebrek aan  een eigen zelfstandig naamwoord op het Engels.

In het Duits is het das Kind und die Kinder in het meervoud. Wij doen het zowat als de Engelsen : child, children, kind, kind-er-en.   Het is een zeldzaam voorkomend dubbel meervoud, een rariteit in de taal voor het aanmerken van wat iedereen het liefste ziet .  En dat moeten we nu ruilen voor het onpersoonlijke kids ?  Moe word je er van.

Trouwens de paashaas mag van geluk spreken dat hij geen varken is, of hij werd uit de evolutieladder geschrapt. Gaan we binnenkort ook van hangkids spreken ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op Pasen een stukje Mattheus Passie ? Of is het kwetsend ?


"Wir setzen uns mit Tränen nieder"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persbericht Comité Vlaanderen Onafhankelijk


CVO-Persbericht - LETERME I : FATAAL OF TERMINAAL!

 

PERSMEDEDELING

Brussel, 21 maart 2008

 

LETERME I: FATAAL OF TERMINAAL

 

Omgekeerde staatshervorming

 

Leterme is gewonnen voor een supergroot stadsgewest Bruxelles. Le très grand Bruxelles wordt dus het politieke moordwapen waarmee Vlaanderen in het hart zal worden getroffen. Het probleem BHV is daarmee weggewerkt. Maar dat is voor Leterme niet voldoende om zich tegenover de Franstalige en Waalse politieke goegemeente te kunnen handhaven. Om alle Franstalig wantrouwen weg te werken en ook aan de perverse strategie van de MR=FDF en de Open VLD tegemoet te komen zal Leterme de paritaire senaat invoeren, de unitaire kieskring installeren (voorbereiding Verhofstadt IV), de herfederalisering van bevoegdheden doorvoeren, de taalwetten in Brussel afbouwen, een inschrijvingsrecht voor de Franstaligen uit de ruime Vlaams Rand toekennen en extra veel geld voor le très grand Bruxelles uittrekken zodat onder meer de “Brusselse tram” nieuwe verfransende lijnen in Vlaanderen kan aanleggen.

 

Le nouveau Leterme

 

Unizo en Voka zullen misschien wat afgezwakte tegemoetkomingen rond de arbeidsmarkt verkrijgen. En voor de vakbonden zullen er wat extra snoepjes worden geregeld. De Franstaligen zijn natuurlijk wild enthousiast en Vlaanderen moet daarmee dus ook tevreden zijn. Staatshervorming afgewerkt. Politiek Vlaanderen knock-out. Vive le nouveau Leterme. Hij zet de op de Franstaligen gerichte politiek van Verhofstadt gewoon verder. Goede leerling die Leterme. Maar hij blijft een laffe underdog die liever zijn woord breekt en zijn kiezers vernedert en verraadt als garantie op zijn eigen hardnekkig verlangde absurde premierschap. Hij voelt zich bovendien in zijn meest kwetsbare flank gedekt door de N-VA die naïef haar leden op de groene stemknop laat drukken.

 

Weg met paritaire regering

 

Reeds in eerdere persberichten waarschuwde het Comité Vlaanderen Onafhankelijk ervoor dat een federale regering slechts mogelijk is wanneer zij zich anti-Vlaams opstelt. Met Leterme I is zelfs de traditionele pariteit in de federale regering opgeheven. De Franstaligen zijn in de meerderheid. Kan het nog duidelijker? Hoeveel kaakslagen, verlies van grondgebied en politieke macht heeft Vlaanderen nodig alvorens te besluiten tot de bevrijdende onafhankelijkheid?

 

Nood aan nieuwe allianties

 

Mocht Leterme teveel weerstand ondervinden bij de realisatie van het anti-Vlaamse politieke pakket dan wordt Leterme I onmiddellijk naar de geschiedenis verwezen en zal Reynders worden aangesteld als premier of duikt Verhofstadt – die voor een jaartje in de wacht zit - weer op. Leterme zelf en zijn partij zijn dan ondertussen electoraal vernietigd en de N-VA staat met haar ploeg van België verdampers in de aanbieding op de politieke markt.

 

Roept het van de daken: Vlaanderen bevindt zich in de hoogste alarmfase. Hergroeperen, bliksemsnel nieuwe allianties voorbereiden: het wordt oorlog!

 

Voor het comité,

 

Guido De Schuyteneer

Coördinator.

 

Comité Vlaanderen Onafhankelijk



22-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behoorlijk liegen kan men ook niet bij de VRT (alias 0000)


Niet alleen de binnenlandse berichtgeving moet vertekend en eenzijdig gekleurd weergegeven worden, uitaard ook de buitenlandse.

Heel die zwik overbetaalde arrogante betweters wier professioneel bestaan steunt op het verdraaien van feiten en het presenteren van halve waarheden en hele leugens hebben natuurlijk al lang Wilders in hun vizier.  De grote Europese dwarsligger tegen de multiculturele waanzin.

Voor de anti-Wilders manifestatie in Amsterdam, waarover we hieronder een stukje plaatsten, om te wijzen op de complete afwezigheid van succes, hebben de linkse karbonkels van de 0000 een speciaal afgerichte journalistieke lijfeigene naar Amsterdam gestuurd voor een reportage.  De rat telde DUIZENDEN betogers volgens zijn verslag en het was een overweldigende succes.  Ter staving werden enkele communisten en een gekleurd medemens ondervraagd.

We plaatsen hieronder een aantal bruggetjes naar Nederlandse on-linekranten : maximaal wordt er over 1300 betogers gesproken en van de Volkskrant  hebben we een stuk gecopieerd. 

Zelfs behoorlijk liegen kan men niet bij de 0000.  Wat een sukkels !

1300 betogers
 
1000 betogers
 
1300 betogers
 
1300 betogers
 
Tot slot de Volkskrant
 

Magere opkomst anti-Wilders betoging

Van onze verslaggever Willem Beusekamp
gepubliceerd op 22 maart 2008 15:59, bijgewerkt op 22 maart 2008 16:39

AMSTERDAM - ‘Treurig, heel treurig’, noemde Hedy d´Ancona de afwezigheid van vrijwel alle Haagse politici, zaterdagmiddag op de Dam. Anderzijds was ze blij dat er veel andere mensen waren. ‘Ik ben zo toe aan een massa-demonstratie.’

VergrotingVergroting
In plaats van de verwachte 'duizenden' betogers kwam er hooguit 1300 mensen naar de anti-Wildersdemonstratie op de Dam. (ANP)

Waar de oud-minister en europarlementarier van de PvdA in Amsterdam een ‘massa’ zag, en demo-expert René Danen ‘5000 mensen’ telde, gaven in werkelijkheid hooguit 1300 demonstranten gevolg aan de oproep ‘Nederland Bekent Kleur’, politie, pers, hulpverlening en verdwaalde paastoeristen meegerekend.


Als de linkse troela d'Ancona toe is aan massa-demonstratie, waarom gaat ze dan niet naar Afghanistan of Pakistan, daar zijn aangename betogingen die haar rode gemoed zullen troosten.  Sjaaltje en boerka zijn noodzakelijk.

Ray (die er ook al rood bij wordt)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Loze Vissertje staat voor oranje licht



In het kamerdebat was dit volgens de Standaard de tussenkomst van de N-VA

16.55 uur : 'Licht op oranje' 'Onze houding maakt ons niet tot onredelijke mensen. Het is ook niet onze bedoeling iemand te gijzelen. Wij vragen het noodzakelijke, niet het onmogelijke' zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. Zijn partij wil het tweede pakket staatshervorming mee helpen verwezelijken. 'De lat ligt daarvoor op het kartelprogramma, waarvoor we negen maanden samen hebben onderhandeld.' CD&V reageert met applaus.
'Omdat er nog niks verloren is, zullen wij deze regering het vertrouwen schenken. Door mij als voorzitter te onthouden wil ik een krachtig signaal geven. Het vertouwen is voorlopig, het licht staat niet op groen of rood, maar op oranje.'


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-Wilders manifestatie = Grote flop



In Amsterdam greep deze namiddag een grootse manifestatie   plaats op de Dam tegen Wilders, tegen het racisme, voor de verdraagzaamheid, kortom de linkse meute kwam de straat op.  Met optredens van Frank Boeyen en de oud-liberale minister Hans Dijkstal, die zo politiek-correct is dat hij zijn eigen ouders vervloekt omdat ze geen kleurlingen waren. 

Er is geronseld geworden, opgeroepen via annonces in de kranten en de linkse omroepen konden natuurlijk niet achter blijven.  Resultaat : 10 x 100 = 1.000 stuks betogers.

Dat wil niet zeggen, dat al die anderen die hun kat stuurden, pro Wilders zijn.  De bevolking is de hetze van link en het regime beu. 

Ook bij ons stelt men dat vast.  Voor een opiniepeiling zijn 1000 meningen nodig, wat vroeger betekende dat 2.500 personen dienden gecontacteerd te worden.  Bij de peilingen vandaag moesten er al 5.000 mensen aangesproken worden. De rest hult zich in onverschillig stilzwijgen.



De tendenz is onloochenbaar : de gewone burger keert zich af van  verkozenen die te vaak het volk beliegen.







Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan de VB fractie in de Kamer






Wij weten dat iemand vanuit de Kamer tussen de middag bij Angeltjes is  komen binnengluren.  We wuiven daarom even terug : goed bezig, Vlaamse vrienden.  Hier wordt geduimd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gijzelaar/Gijzelnemer


BRUSSEL - In een interview zaterdag met Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen zegt de kersverse eerste minister Yves Leterme zijn kartelpartner N-VA de wacht aan: 'We laten ons niet gijzelen.'

Half juli dreigt een netelige kwestie als de N-VA het tweede pakket staatshervorming niet voldoende vindt en CD&V wél. Vraag is of Leterme dan kiest voor het voortbestaan van het kartel of het voortbestaan van de regering.

'Wij laten ons niet gijzelen. Ik vind het spijtig dat soms te sterk de nadruk wordt gelegd op symbolen. Ik ga voor rationaliteit. Daarom zeg ik in alle duidelijkheid: als de N-VA in juli om de verkeerde redenen vindt dat de staatshervorming niet genoeg is, dan nemen wij onze verantwoordelijkheid op', zegt Leterme.

Volgens Leterme wringt het bij sommige mensen van de N-VA dat hij eerste minister wil zijn van álle Belgen en ik België niét op de helling wil zetten. 'Zij moeten leren leven met ons standpunt: mijn partij blaast België niet op', zegt Leterme.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijke Taal

   



De vertegenwoordigers van de door zichzelf benoemde democratische partijen werden vanmorgen (22.03.08) in de kamer gedetailleerd herinnerd aan de wijze waarop zij 9 maanden na de verkiezingen àl hun beloftes aan de  Vlaamse kiezers ingeslikt hebben.  Als dàt een voorbeeld is van hoe de democratie functioneert, verklaart het veel over de afkeer die bij velen ontstaat tegenover de werking van regeringen en parlementen in dit land.

In een striemend betoog, dat Gerolf Annemans, achteraf zelf betitelde als "een milde tussenkomst uit naam van vele Vlamingen en zeker diegenen die hij vertegenwoordigt namens Vlaams Belang" schilderde deze schitterende redenaar de afgang van Leterme.  Hij wees ook op de onbetrouwbare dubbelzinnigheid van de N-VA : het is enkel in de cenakels van de Wetstraat dat men glimlachend tevreden is met deze regering.  De bevolking heeft al lang afgehaakt en laat de politici hun eigen schouwtoneel opvoeren.  De geïntresseerde televisiekijkers  hebben vanmorgen de pijnlijk vertrokken grimassen kunnen aanschouwen van de politieke protagonisten als zij genadeloos geconfronteerd worden met de gevolgen van hun optredens.  Gelukkig was Rik van Cauwelaert van Knack de commentator van dienst die kort en bondig durfde toegeven dat de analyse van Annemans zeker niet naast de kwestie was. Dank u, Gerolf, voor deze zoveelste schitterende tussenkomst.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuninklijk Nieuws

Prins Filip bezoekt beschutte werkplaats in Oostende

Prins Filip heeft vrijdagmorgen in Oostende de beschutte werkplaats De Oesterbank bezocht.  Aanvankelijk was aangekondigd dat ook prinses Mathilde van de partij zou zijn, maar haar partij wist van niets, zodat zij maar thuis bleef wegens oververmoeidheid van het vele lachen en plezier maken met haar praalechtgenoot.  Zie foto.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdriet om hoofddoek bij OCMW



De socialisten in Antwerpen zijn bedroefd en ze huilen zoute, bittere tranen.  Ook iemand van Groen huilt mee.

Waarom ?  Er zijn "twee slachtoffers gevallen" -zoals de Morgen het melodramatoisch omschrijft- bij het OCMW van het hoofddoekenverbod.  Twee vrouwen werden voor de keuze gesteld : zich schikken naar het arbeidsreglement of verhuizen naar een andere dienst.

De Morgen wijdt een gans jankartikel aan dit belangrijk vestimentair gebeuren. De klassieke vaste briefschrijvers kunnen allen voor de verzorging van hun epileptische aanvallen naar Spoed.  Siskaart niet vergeten.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!