Angeltjes
24-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 24.05.08 in Anderlecht

24/05/2008 21:55
80-tal preventieve arrestaties in Anderlecht

(Belga) De politie van de zone Brussel-Zuid heeft zaterdagavond omstreeks 21.00 uur in totaal al zowat 80 jongeren preventief opgepakt in Anderlecht. Het gaat vooral om jongeren die naar metrostation Sint-Guido waren afgezakt om de ordetroepen uit te dagen. De situatie is volgens de politie onder controle.

 

 

 

Het kwam nog nergens tot een confrontatie tussen de twee rivaliserende groepen van vrijdagavond. "We maken korte metten met jongeren die samenscholen en er alleen maar op uit zijn om amok te maken. Zij worden onmiddellijk in de boeien geslagen", zegt Fanny Wellens, de woordvoerster van politie Zuid. (DWM)

http://www.metrotime.be/nlnewsbelga.html?telexid=25843412


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppositietaal in NL Tweede Kamer : Geert Wilders



We kennen allen de striemende tussenkomsten van de oppositieleiders in de federale praatbarak, Gerolf Annemans en in het Vlaamse Parlement, Filip Dewinter.  Ditmaal de schriftelijke tussenkomst van Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid tegen de regering Balkenende.    Klinkt ook zeer goed ...

Inbreng Wilders Verantwoordingsdag


Voorzitter, maandag zijn de eindexamens begonnen. De Partij voor de Vrijheid wenst alle scholieren enorm veel succes. Sommigen hebben al een cijfer gekregen. Dit kabinet bijvoorbeeld. Vorige maand gaven meer dan 41.000 lezers van de Telegraaf dit kabinet een cijfer. Een vier min. En uit een recent onderzoek van de Universiteit Twente blijkt dat slechts 13 procent van de Nederlanders tevreden is over dit beleid. Het laagste percentage sinds 1971!

Al die mensen hebben groot gelijk. Dit kabinet faalt namelijk aan alle kanten, heeft geen enkele uitstraling, lost geen enkel probleem voor de burgers op, en hangt alleen nog aan elkaar door enorm verlies in de peilingen en angst voor verkiezingen. Dit kabinet zorgt er voor dat het leven voor de mensen steeds duurder wordt – terwijl het kabinet zonder enige schaamte wel haar eigen zakken vult door de salarissen voor ministers en staatssecretarissen met maar liefst 10 procent te verhogen.

Volgens de Algemene Rekenkamer zijn de doelen van het kabinet over 2007 “weinig specifiek, inconsistent en onhaalbaar”. In normaal Nederlands: het is vaak een zooitje. De Kamer kan dus onvoldoende controleren of de voorafgestelde doelen – voor zover die al helder zijn – wel zijn bereikt. In de verantwoordingsbrief van de minister-president staan evenmin concrete resultaten. Het is een brief van niks. De minister-president heeft niks te melden. Dat is logisch, want er is weinig tot niets gedaan.

Voorzitter, dit is het kabinet van de achteruitgang en premier Balkenende is de premier van de achteruitgang. In 2007 stond ons land er in financieel opzicht weliswaar redelijk goed voor, maar dat lag niet aan dit kabinet. Dat kwam door de harde inspanningen van de burgers en bedrijven. Zij waren het die door hard te werken, te consumeren en te investeren zorgden voor zo’n 4 miljard euro aan extra belastinginkomsten. Maar die burger werd door dit kabinet beloond met een ware stortvloed aan lastenverzwaringen. Van hogere accijnzen op diesel, lpg en alcohol tot de vliegtaks, de verpakkingstaks, de slurptaks, de komende btw-verhoging en ga zo maar door.

Ondertussen kalft de economische groei gestaag af. Ten opzichte van een kwartaal eerder groeide de economie in het eerste kwartaal van dit jaar nog maar met 0,2 procent, de laagste groei sinds begin 2005. Het consumentenvertrouwen bereikte vorige maand het laagste punt in vijf jaar. De president van de Nederlandsche Bank, de heer Wellink, geeft aan dat in Nederland de inflatie nu al oploopt en in 2009 mede door de BTW-verhoging verder dreigt te stijgen en dat de koopkracht een deuk zal oplopen. Dus minder te besteden. In plaats dat het kabinet deze problemen inziet, verstandig beleid voert en de lasten verlaagt, gooit ze olie op het vuur en komen Balkenende en Bos met schaamteloze lastenverzwaringen. Ik zei het al, dit kabinet biedt geen vooruitgang maar achteruitgang, geen lastenverlichting, maar lastenverzwaring.

Voorzitter, de Partij voor de Vrijheid is de partij voor de gewone man en vrouw. De mensen voor wie de PVV opkomt krijgen niets cadeau. Ze werken hard voor hun geld en hopen op een betere toekomst voor hun kinderen. En voor al die hardwerkende mensen wil de PVV de belasting verlagen.

Lagere belastingen, voorzitter, zorgen ervoor dat de mensen meer te besteden krijgen. Meer in hun portemonnee hebben. Om dat te bereiken moet je als politicus, politieke partij en kabinet keuzes maken. Stoppen dus met de nutteloze ontwikkelingshulp, de afdrachten aan Brussel, de Vogelaar-wijken, het kolossale ambtenarenapparaat, de peperdure adviseurs, het pesten van automobilisten en het mislukte multiculturele experiment. In 2007 ging er veel te veel geld naar de linkse hobby’s en veel te weinig geld naar de gewone mensen in Nederland.

Ondanks dat zij keihard gewerkt hebben in 2007, moeten de burgers van Nederland nu nóg meer belasting gaan betalen vanwege ook het milieufundamentalisme van dit linkse kabinet zoals de verpakkingstaks, de slurptaks en een onzinnige vliegtaks. Maatregelen die het voor gewone mensen duurder maken op vakantie te gaan omdat wereldvreemde milieufreaks er van overtuigd zijn dat de aarde opwarmt als je met je gezin naar Kreta vliegt. De mensen zijn het spuugzat, meneer Balkenende. Niet de aarde warmt op door het vliegverkeer; nee, de Nederlandse burgers worden witheet van dit kabinet.

Voorzitter, dit kabinet knijpt de burger niet alleen uit, het tast ook onze vrijheid op een ongekende wijze aan. Het bestrijdt niet alleen het sigaretje in de kroeg en de koopzondagen, maar het laat zelfs onderzoeken of een film op voorhand verboden kan worden. En een cartoonist wordt om zijn tekeningen door tien agenten in een politiecel gezet. Onze vrijheid is bij dit kabinet in uitermate slechte handen. Dit kabinet verdedigt niet de vrijheid, maar is een gevaar voor de vrijheid en zou zich daarvoor diep moeten schamen.

Voorzitter, dit kabinet zat in 2007 gevangen in besluiteloosheid, eindeloos overleg en bureaucratie. De belastingdienst met al zijn tienduizend regels en formulieren is inmiddels ook volledig vastgelopen. Nederlanders worden daar gek van. En ook het doel van 25 procent minder administratieve lasten voor het bedrijfsleven zal, als het kabinet zo doorgaat, in 2011 niet worden gehaald. De bureaucratie loopt de spuigaten uit. Ook is het aantal ambtenaren alleen maar meer geworden en is het aantal externe adviseurs geëxplodeerd. Om de drukte bij de koffieautomaten op de ministeries te verminderen is de PVV van mening dat we het makkelijk af kunnen met 15 procent minder ambtenaren. Dat zegt het kabinet ook te willen, alleen gebeurt het niet.

Dan de Antillen. Voorzitter, de PVV is het zat, net als de burgers van Nederland. Het grotendeels corrupte boevennest dat al decennialang teert op de zakken van hardwerkende Nederlanders omdat zij inmiddels geheel failliet zijn, krijgt over een totaal van vier jaar 2,2 miljard keiharde euro’s uitgekeerd. In 2007 werd er al 410 miljoen euro voor de schuldsanering van de Antillen gereserveerd. Sinterklaas weet de schurkeneilanden dus nog steeds te vinden. De PVV is helder: investeer dat geld in Nederlands, bijvoorbeeld in de zorg om te voorkomen dat we hier in Nederland derde-wereldpraktijken krijgen.

Het jaar 2007 was ook het jaar van het generaal pardon. Het idiote generaal pardon is een kostenpost van honderden miljoenen euro’s. De kosten voor opvang zijn gigantisch, om over alle bijstandsuitkeringen – ook voor leugenaars en criminelen –  nog maar te zwijgen.

Het generaal pardon is dus ook een financiële ramp, die dagelijks voelbaar is. Zo krijg ik emails van mensen die al jaren op een wachtlijst staan voor een woning en nu nog langer moeten wachten omdat ‘pardonners’ voorrang krijgen op de woningmarkt .

En dit multiculti kabinet houdt de sluizen open. De gezinsmigratie uit landen als Turkije en Marokko gaat gewoon door, maar er is ook een forse immigratiestroom uit Midden- en Oost-Europa, vooral uit Polen. Dat betekent problemen met huisvesting, extra overlast en banen die worden ingepikt door Oost-Europeanen. Toen de PVV in 2006 en 2007 waarschuwde voor een oncontroleerbare stroom Oost-Europeanen, zei het kabinet dat er hooguit 50 tot 60.000 zouden komen. Een paar maanden later bleek dat al sprake was van het dubbele!  Het kabinet sluit zijn ogen voor de werkelijkheid.

Dan integratie, ook in 2007 weer een rampdossier. Nog steeds een bodemloze put. Henk en Truus die blijven betalen voor Achmed en Ali. Het kabinet investeert honderden miljoenen euro’s in integratie, terwijl de inburgeringsklassen leeg zijn. De afgelopen dagen mochten we weer leren dat het grotendeels weggegooid geld is. Vandaag werd bekend dat schilderijen van een kunstenares uit het gemeentehuis te Huizen zijn verwijderd omdat moslimmannen klaagden vanwege het bloot op de schilderijen. En de gemeente Huizen capituleerde lafhartig. De schilderijen werden uit het gemeentehuis  weggehaald. En Huiz hUtoen de mussen van de hitte van het dak vielen enige weken geleden, deden enkele bouwvakkers in Almere hun werk in korte broek en t-shirt. Maar ook dat leverde klachten op van moslims die aanstoot namen aan die schaamteloze naaktloperij. Dat is Nederland anno 2008. We verkwanselen langzaam maar zeker onze cultuur en onze vrijheden. Ik vraag mij trouwens af waarom die mos! lims thuis zaten, terwijl de bouwvakkers buiten aan het werk waren. Moesten zij niet naar een inburgeringscursus of gewoon naar het werk? En Balkenende staat erbij en kijkt ernaar en doet helemaal niks.

Voorzitter, dit kabinet is het kabinet van de stilstand. Kijk maar naar de files. De filedruk is in 2007 met maar liefst 11 procent toegenomen. Het trieste is dat de ambities van CDA-minister Eurlings zelfs zo laag zijn dat een nog verdere toename van de files voor de komende jaren wordt verwacht. Triest is ook dat er in 2007 nagenoeg geen kilometer snelweg bij gekomen is. De burger is het zat en de totale economische schade loopt in de miljarden per jaar.

Voorzitter, in de zorg is het niet veel beter. De feiten liegen er niet om. Driekwart van de ouderen in verzorgingshuizen loopt ernstig risico op ondervoeding. Een oudere in ons land heeft driekeer zo veel kans op doorligwonden als Duitse ouderen. Hoogbejaarden krijgen zelfs doorzitwonden omdat ze hun dagen moeten doorbrengen op aftandse rolstoelen. Vaste thuiszorghulpen worden afgepakt en in verpleeghuizen zijn pyjamadagen en toiletrondes nog steeds aan de orde van dag. Ouderen lopen bevuild rond, een land als Nederland onwaardig.

Aan de zorgmedewerkers ligt het niet. Zij werken keihard, maar hebben te weinig collega’s. Een probleem dat alleen maar erger zal worden de komende jaren. De PVV heeft een oplossing: Luister naar de noodkreet van de zorgmedewerkers, die de slechte zorg zelf ook helemaal zat zijn en zowat smeken om meer collega’s, minder managers en minder bureaucratie. De regie moet terug naar de mensen óp de werkvloer. Verminder het aantal managers in de zorg met een derde, zodat we meer handen aan het bed krijgen en het zorgpersoneel wellicht ook wat meer salaris.

De aardgasbaten lopen door de hoge olieprijs gigantisch op. Dit jaar ruim 9 miljard en volgende jaar wordt zelfs ruim 10 miljard voorspeld. 2 miljard gaat naar het FES-fonds, de rest naar de staatsschuld. De PVV vindt dat we voor 2009 een deel van de aardgasbaten naast verdere staatsschuldreductie moeten besteden aan lagere lasten voor de burgers door de accijnzen op brandstof te verlagen. Dan hoeven we minder te betalen aan de pomp. De Nederlandse burger betaalt zich scheel aan de pomp, de benzineprijs stijgt sneller dan de PvdA daalt in de peilingen. De files zijn alleen maar langer geworden. Vice-premier Bos heeft de arrogantie te zeggen dat Nederlanders maar moeten wennen aan de hoge benzineprijs. Terwijl het door zijn partij van de burgers gestolen kwartje van Kok nog steeds niet heeft teruggegeven. De PVV wil dat de benzineprijs daalt en dat kan door lagere accijnzen te financieren uit een deel van de aardgasbaten. Terug dat kwartje van Kok.

De PVV kiest anders dan dit kabinet niet voor achteruitgang maar vooruitgang. Voor belastingverlaging. Dat kan als het kabinet betere keuzes maakt. Een immigratiestop, het door inburgeraars zelf betalen van inburgeringscursussen, geen geld naar de Antillen, geen geld naar de knettergekke Vogelaar-wijken, veel minder ontwikkelingshulp, veel minder bijdragen aan de Europese Unie en ga zo maar door. Geef de Nederlanders de lucht en de vrijheid over hun eigen geld te beschikken. Dat is vrijheid. En wij kiezen voor die vrijheid.

Voorzitter, in Nederland regeert de angst, onwil en onkunde. Niet het kabinet Balkenende IV. Minister-president, u bent geen leider. Laten we eerlijk zijn, de puf is er bij u uit. Het lukt u niet en het gaat niet meer met uw kabinet. Het was niets, het is niets en het zal nooit iets worden. Meneer Balkenende, pak die telefoon. Bel het paleis. En zeg: “Majesteit, ik zie het niet meer zitten. Het lukt me niet. Zoek maar iemand anders.”


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.



The image “http://www.hetvrijevolk.com/files/plastisch/bloggers-g.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Van op de versterkte vesting "Kwaliteitsmedia" :
"Wat willen al die bloggers nu weer ?"
 "Hetzelfde van altijd : Feiten, objectiviteit, de waarheid"

(met dank aan Regus Patoff)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum beoordeelt Antwerpse politici



De bekendmaking van de OCMW-nota over de 18.000 illegalen die in Antwerpen zouden geregulariseerd worden, heeft ministerin Turtelbaum verleid tot enkele fikse uitspraken. Zeker na de felle reacties.

Zij betwist formeel het geciteerde aantal : het zullen er heel wat minder zijn, ze verdeelt de Antwerpse politici in "verstandigen" en "fantaisisten" en ze schuwt niet in het minst enige volksopjutterij (populisme is ook goed) door het OCMW te beschuldigen van deze situatie gebruik te maken, om meer personeel aan te kunnen werven. Wanneer gaat Turtelbaum naar Dedecker ?

Willen we  onze derrière waarin we gebeten zijn, terug bedekken, mevrouw de minister, onze wilde zwarte haardos een beetje lekker schikken dat we er uitzien als een "gentille dame" en vervolgens kalm redeneren met de voortreffelijke, immer hoffelijke redactie van Angeltjes ?   Wij danken u.

Het aantal illegalen bepalen, is een onmogelijke opgave, door het simpele feit dat die mensen normaliter nergens officieel geregistreerd zijn.  In 2005 schatte Filip Dewinter hun aantal rond de 40.000 in de stad van Allah, voortgaand  op partiële OCMW- gegevens inzake medische kosten.  Een jaar later in 2006  kwam de liberale veiligheidsschepen Grootjans op de proppen met  minimaal 30.000 illegalen.  We zijn inmiddels 2008 en er is geen enkele reden om te veronderstellen, dat het aantal verminderd zou zijn.  Integendeel.  Er is ook nog zoiets als het "straatbeeld" dat we allen ervaren als we voor het donker door de straten zwerven met Wannes Van de Velde (niet "onze" straten, merkt u de nuance ?) 

Mevrouw Turtelbaum stelt zelf geen prognose voorop, natuurlijk niet, ze is wel bereidwillig  voor de illegalen maar niet compleet gek.  Stel dat 70% van de aanvragen goedgekeurd worden, dan zitten we direct een pak boven de 20.000.  De vragen zoals ze tot hiertoe bekend zijn, zijn dermate vaag dat zowat eenieder die zijn dossier indient (geholpen door de talrijke VZW's) zeker mag zijn van regularisatie.  Liegen wij, mevrouw ? Dank u wel en ook een schone goede avond toegewenst. 

Voor de rest kunnen wij wel akkoord gaan met de populistische bewering van de ministerin dat er in Antwerpen heel wat fantaisistische politici rondlopen.  Die vindt ge hoofdzakelijk in het schepencollege, met een burgemeester die denkt dat hij concertorganisator is, een liberale schepen die Epo, alcohol en drugs gebruikt bij zijn ontbijt en een staatskatholiek die van de metropool de Holebihoofdstad van de wereld wil maken.  Daar heeft zij volkomen gelijk in.  En waar de verstandigen zitten, dan weten wij al vele jaren.

Voor de rest nodigen wij de ministerin  graag uit om een ontspannende wandeling te maken met ons  doorheen de vele prachtwijken van deze stad.  Zij zal versteld staan.  Wel het mooie Gucci tasje thuislaten ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tijd van Toen is niet de Tijd van Nu : Laat u niet beetnemen



Tijdens een georganiseerde wandeltocht in het  Antwerpse Schipperskwartier enige maanden geleden vertelde onze gids, een vijftigjarige lerares uit het stedelijk onderwijs, dat zij nog de tijd gekend had van jongerenbendes die zich per wijk organiseerden  en er  vervolgens op uittrokken om slag te leveren in een andere buurt.  Haar conclusie was dat het zogenaamde "geweld van jongeren" dat wij nu kennen, altijd bestaan heeft en dat het vroeger onze eigen jeugd was die veeleer het mes hanteerde dan de pen. 

De  socialistische onderwijzeres sprak over de jaren 1960 en ze  raaskalde en pagegaaide na wat de politiek correcten graag voorhouden aan de oppervlakkige burgers.  Zeker naar aanleiding van de gevechten in Anderlecht, zullen we nog dikwijls mogen horen dat op 23 mei 2008  een geïsoleerde incident plaatsgreep, uitgelokt door kaalhoofdige voetbalsupporters met extreem-rechtse sympathieën en enkele  fiere wijkjongeren. 

"Laat u niet beetnemen" was ooit een socialistische slogan bij de verkiezingen die nu best opnieuw mag bovengehaald worden voor een andere doelgroep : laat u niet beetnemen door de poco's !  Door de Yves, de Peters, de Lex Sukkelaars, en de centenverkwisters van de Reyerslaan.

Ik heb proberen na te gaan hoe het zit met die zogenaamde "wijkgevechten"  uit de jaren 1960  die er nu bijgesleurd worden, om de criminele brutaliteiten van de hoofdzakelijk Marokkaanse jongeren goed te praten of te minimaliseren.  Ik heb me beperkt tot Antwerpen. Na WO II is er nergens een spoor noch een artikel  te vinden over dergelijke groepsbaldadigheden.  Wel voetbalsupportergeweld maar daar gaat het niet om.

De socialistische journalist, auteur en voormalige schepen John Wilms (1893-1978)  is de enige die in zijn boeken "Onder Sint Andriestoren" en "De Parochie van Miserie" spreekt over vijandige wijkacties.  Die van "het Faubourt" (verbastering van het Franse feaubourg - een wijk aanleunend tegen Borgerhout) trekken massaal naar die van het Eilandje, of naar Sint Andries.  Een aantal keren is dat gebeurd en het was telkens de wijkpolitie die de zaak opkuiste : toen was er geen sprake van dat het geweld zich keerde tegen de politie.  En we spreken dan over de periode van net voor de Grote Oorlog (1914) !  De poco's verdraaien weer eens de geschiedenis om hun eigen ridicule argumenten overeind te houden.

Andere publieke vechtpartijen betreffen politieke betogingen en manifestaties in het interbellum tussen rechtsen en linksen, met helaas enkele dodelijke slachtoffers. 

Ik heb in mijn jonge jaren in deze toen nog mooie stad nooit weet gehad van wijkgevechten. Laat u niet beetnemen als men het anders probeert voor te stellen. 

Een regime in verval liegt en bedriegt als een Arabier. (da's een gezegde).

1897

De Leien in 1897 - Het wegdek is nog niet verhard. In het midden een eenzame fietser.  Aan de zijkant is de weg geplaveid. Op de achtergrond de Nationale Bank van het Schandland.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen, Autochtonen !


Ja, dat zijn wij, Vlamingen, Walen, Brusselaars, Europeanen, al die diverse identiteiten worden samengeveegd en onze naam wordt officieel "Autochtoon".

- Goeiemorgen, Autochtoon, goed geslapen vannacht ?
- Zeker weten, Autochtoon, als ik slaap is het leven de moeite.

Enzovoort, u weet dat wij op die manier bladzijden kunnen vullen, zeker wij die in de stad van Allah wonen, waar we binnenkort volgens geruchten uit het OCMW minimaal 18.000 inwoners meer zullen mogen begroeten.  Dat unieke voorrecht, die toename met circa 4% van het inwonersaantal danken wij aan de VLD ministerin Turtelbaum.

Filip de Man heeft het haar deze week in de kamer toegesnauwd, dat haar nieuwe puntensysteem om de illegale dossiers aan te pakken, zal neerkomen op één grote regularisatie, van vele tienduizenden mensen zonder documenten. Het zullen er veeleer 100.000 worden, want wat met Brussel, Gent, Brugge, Kortrijk en alle andere steden in Vlaanderen met hoge concentraties vreemdelingen  ?  Over de Zuidergrens liggen er trouwens ook steden.

Het opvallende feit aan de mededeling van het OCMW, die is uitgelekt via de N-VA, is naast de verwachting van 18.000 supplementaire tijdelijken, dat er van uitgegaan wordt, dat deze nieuwelingen op een of andere manier ten laste komen van het OCMW.  Een van de elementen in het puntensysteem van Turtelbaum is nochtans het uitoefenen van een professionele bezigheid.  Het OCMW is nu al dringend op zoek naar personeel om deze golf van vreemdelingen op te vangen.  

Wij zien en horen ze graag bezig in het parlement de mannen en vrouwen met het grote hart, met de mooie genereuze opvattingen, met het humane medelijden en wij zijn natuurlijk geen onverschillige onmensen.  De situatie loopt echter dusdanig uit de hand, dat onze eigen mensen deze invasie niet meer aankunnen maar machteloos moeten toezien hoe dit land zich bewust de dieperik ingooit. Waar wij op zich geen bezwaar tegen hebben, zolang onze eigen mensen overeind blijven. 

Autochtonen, gedraagt u een beetje vandaag, betoont respect, buigt het hoofd en snaveltjes dicht.

Savat


23-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeervideo Anderlecht bij aanvang rellen
.   Foto's bij Gva http://albums.gva.be/publish/default.aspx?aid=650


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldslag


Het was aangekondigd dat de Marokkaanse bendes vandaag de witte Anderlechtsupporters zouden "pakken" en aangezien de politie op de hoogte was, dachten we dat er nauwelijks iets zou gebeuren.

Helaas, op dit moment schijnt er zich een kleine veldslag af te spelen in de Brusselse randgemeente Anderlecht, waarbij de lokale politie, bijgestaan door de federale, de twee groepen uit mekaar kan houden maar wel zelf het mikpunt wordt van aanvallen. Paarden, honden, waterkanon zijn ingezet.

Na alles wat zich de voorbije maanden voorgedaan heeft in Anderlecht, is dit het eerste salvo van wat zich in de toekomst nog herhaaldelijk zal voordoen.  Een racistische opstand, wij kunnen dit niet anders noemen. Een aantal ministers, de Brusselse procureur, de burgemeester en nog wat van dat hoge volk zitten gewichtig bij mekaar om "maatregelen" uit te werken. De pompiers die de brand hebben aangestoken, zitten  gezellig bijeen om te bespreken hoe ze niet zullen blussen.

De politie-agenten  die nu aan het vechten zijn, zullen blij zijn te horen dat er vergaderd wordt.  Vorige week werd een politie- patroelje per combi aangevallen door het tuig.  De agenten waren voordien beschoten met een luchtkarabijn.  Uiteindelijk konden enkele daders voorgeleid worden.  Diezelfde dag nog werden ze terug vrijgelaten door het parket.  Niemand van de ministrabele aanwezigen op de paniekvergadering zal er aan denken, om de procureur te vragen waarom hij en zijn personeel elke verdachte kleurling onmiddellijk  de vrijheid schenkt.  In de politiek-correcte wereld worden enkel tendentieuze vragen  gesteld.  Bij voorkeur aan rechts.  Zichzelf in vraag stellen is niet toegelaten.

De eigen bevolking in Vlaanderen en in het bedreigde Anderlecht heeft recht op bescherming.  Dat moet niet gevraagd worden, dat is een evidentie in een normale staat. De opstandige bendes zijn verantwoordelijk voor wat nu aan het gebeuren is, we weten helemaal niet wat de "witte supporters" in dit beschamende spektakel uitrichten. 

De échte verantwoordelijken die onze steden en gemeentes herleiden tot slagvelden waar de stadsguerillero's zich uitleven, zijn de politici van de opeenvolgende
regeringen die nochtans duidelijk gewaarschuwd werden en worden.  Waar gaan wij heen ?




Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moeilijke Politiek-Correcte Pad


Als Ben Crabbé voor enkele jaren een vraag las in Blokken over Bart Kaëll, dan volgde er gegarandeerd een of andere melige opmerking over Bart's homoseksualiteit of werd er geringschattend gedaan over zijn  artistieke prestaties. Het politiek-correcte handelen stond nog niet helemaal op punt.

Gisteren was er weer een Bart Kaëllvraag in Blokken en wij hebben vruchteloos gewacht op de een of andere misplaatste opmerking van de presentator.  Bijna met enig ontzag in de stem had de kleine Witte van Tienen het over de zanger die al 25 jaar carrière achter de rug heeft... Het is niet alleen verboden een al dan niet misplaatste grap te vertellen over homoseksuelen, er moet ook respect betoond worden. Kaëll kan er maar goed bij varen.  Tussen haakjes : Ben Crabbé is een van die linkse figuren die zich laat betalen door de VRT middels een constructie die er op gericht is, de zware fiscale en sociale bijdragen te omzeilen.   Hij is niet bij Woestijnvis maar heeft een eigen bedrijf "de Mensen". Links wil niet zeggen, dat men financieel-solidair moet zijn met de werkende onnozelaars, nietwaar.

Ook bij de Standaard/le Standard blijft het tot op vandaag moeilijk om de consequenties van het poco-gedrag juist toe te passen.  Onder de rubriek "Beroemd en Bizar" roddelt de kwaliteitskrant over het vreemdgaan van  de Amerikaanse actrice Judy Foster, die haar vaste vriendin bedrogen heeft met een andere vrouw. 

Sedert wanneer mag men lesbiennes "bizar" noemen ?





Fats (uw culturele, triseksuele reporter)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The simple Minds houden van belgië


Zonet gelezen bij de 0000 :

"Het is belangrijk om soms eens achterom te denken, voor je verder gaat", zegt Jim Kerr van Simple Minds. De succesvolle popgroep bestaat 30 jaar. "Ik hou van België en de Belgen", besluit hij.

Daarom ben je dan ook een Simple Mind, die in staat is om "achterom te denken".
De 0000-redacteur van dienst zal het wel niet begrijpen en zo hoort dat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuning naar Peking : Napoleon neemt wraak.



Sommigen noemen onze onvervaarde Buza-minister, de weledele Napoleon, al eens schertsend De Klucht.  Dit vinden wij op het randje, want eerlijk gezegd, lachen met politici is gemakkelijk, er mee wenen zou meer in overeenstemming zijn met de gevoelens die zij oproepen en de daden die zij stellen.

Terwijl in het gezellige Schandland de ministers zich samen onledig houden op een studiedag over de economie, vertoeft Napoleon in China in gezelschap van de onderburgemeester van Peking. Als de Chinezen er niet onderuit kunnen of in iets geen zin hebben, dan sturen ze meestal een ondergeschikte : er zijn er genoeg.  De reputatie van de burgemeester van Berlare gekend zijnde tot in de verste uithoeken van deze weireld, hebben de Chinezen het zekere voor het onzekere gekozen :  laat die kleine belg maar schreeuwen tegen een ambtenaar.  En dat ijzeren gedrocht wordt binnen enkele jaren afgebroken en bij de schroot gegooid.

Maar wat verklaart onze Napoleon achteraf, de kleine sluwe met het verdorven karakter ?  "Wij moeten de Openingsceremonie niet boycotten, laten we de Keuning naar Peking sturen..."  Op zo'n moment transformeert Napoleon zich tot De Klucht.

Het is een publiek geheim dat het niet botert tussen de Gucht en Albert.  Dat was zelfs te zien bij het laatste koniklijk bezoek aan China in 2006 toen de Gucht met zijn vrouw in Xiang de twee enige officiële bezoekers waren die afdaalden in de greppels om van dichtbij het terra-cottaleger te bekijken.  Dit was absoluut tegen het protocol in, want als de keuning niet naar beneden ging, werd niemand geacht op zijn eentje te gaan.  Later, toen Albert zich tot de pers richtte over een of ander akkefietje, vermeldde hij terloops : "Misschien denkt mijn minister van Buitenlandse Zaken er anders over ..."  Iedereen glimlachte of glunderde, Napoleon en zijn halve trouwboek keken alsof ze in volle openbaarheid betrapt waren op intieme handelingen.

Het zou wel eens kunnen dat deze episode aangegrepen wordt door de rancuneuze Napoleon om de keuning op te zadelen met een meer dan vervelende en vermoeiende opgave. Hij heeft helemaal niet de gewoonte om wat dan ook te overleggen imet de regering of de premier : Buza is een monpoliespel waarvan de pionnen enkel verschoven worden door de unieke van Berlare.  Nonkel Kruk keurt achteraf alles goed. Nu gaat het echter zeer ver : de keuning wordt bijna als een mestkever behandeld.  Bij ons moet hij echter niet komen aanleunen.

De vriendjes die dit land bij mekaar moeten houden, zijn als  de verroeste moeren op het autokerkhof : enkele tikken en alles zakt in mekaar.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ministerraad is een indianenkamp in het park


"Onze regering is bij mekaar : de ministers van het Schandland zijn in beraad".

De burgers kijken en luisteren angstvallig toe en in veler blikken ontwaart men hoop.  Heilige Nonkel Kruk, Sainte Joëlle, Onsterfelijke Didier, Patrones van de Vakbonden Sinte Inge, allen zijn ze er, zelfs het Rode  Vergif Madame Onkelinx, om te praten over de economie, de sociale toestand, de leeggegraaide schatkist en de hoop dat het morgen vooral beter moge gaan.  En die hoop zal vervuld worden, want als het nog slechter wordt, dan zitten we aan een volksopstand. Alleen Napoleon ontbreekt : die is een cadeau van 5 miljoen euri gaan overhandigen  aan het democratische China en hij werd ontvangen door de onderburgemeester van Peking.  Als daar maar geen oorlog van komt.

De 0000 opent tegenwoordig alle nieuwsuitzendingen met de prijs van benzine, diesel en olie. En professioneel zoals men aan de Reyerslaan is, wordt er een stukje omheen dat onzalige nieuwsonderdeel gebreid : een filmpje van een brandende oliebron in de woestijn, enkele bebaarde heren in soepjurken die mekaar niet aankijken, soms een interview met een vermomde astroloog die het naderende onheil relativeert, u weet het op de creativiteit van de VRT-nieuwsdienst staat geen rem, noch een prijs. Zo draagt de openbare omroep bij tot het algemene onbehagen, goed voor weer eens 40 miljoen euri volgens de gulle voogdijminister.   Hoe vlugger een vat olie $ 200 kost, hoe rapper de kleinzielige Vlamingen zullen beseffen dat het gewauwel over BHV compleet naast de kwestie is. D'accord ?

De ministerraad is een goedbedoelde poging om het ook eens te hebben over geld, leven, overleven en wat ons nog resteert aan welvaart.  In die componenten excelleren alle traditionele partijen, het is hun reden van bestaan, ze worden daarvoor aangewezen door de kiezers. Dus dat zou moeten lukken.  We moeten Tom Boonen niet uitnodigen om ons zijn visie te geven over de familiale aanhankelijkheid bij de bladluis, maar wel over de louche combines in de Ronde van Franrkijk.

Aan het nationaliteitenprobleem durft deze regering niet raken.  Over de economische problemen probeert zij een inventaris op te maken, precies zoals het gebeurd is tijdens de regeringsonderhandelingen.  Met dit onderscheid dat er nu een lopende begroting bestaat en dat inkomsten en uitgaven vastliggen en dat er geen financiële ruimte bestaat voor nieuw beleid.  Alles zit in beton gegoten om de staat op minima te laten functioneren. En van dag één af dreigt er al een tekort.

In realiteit is de huidige reclame-ministerraad niet meer dan een opgelapte heruitgave van de talrijke bijeenkomsten op Hertoginnedal vorig jaar : zelfde spel, zelfde acteurs, zelfde  saaiheid en onvermogen. Nochtans zou het heerlijk zijn, mocht er eindelijk eens een regeringsdaad gesteld worden ten voordele van de burgers. Verbaas ons eens. 

Zeker de kiezers van de CD&V-N-VA wier afgevaardigden gisteren geestdriftig de begroting hebben goedgekeurd,  zouden dit fijn vinden. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderlechtse politie overdrijft weer


Op een blog, u weet wel, zoiets als dit waar u momenteel aan het lezen bent, worden "kattenkwaadjongeren" aangezet om vandaag in Anderlecht cafés, huizen en auto's in brand te steken.

Het zou gaan om jonge mensen van Noord-Afrikaanse origine, u weet wel, zoals wij maar dan uit Marokko.  Nauwelijks enig verschil.

Het zou te maken hebben met voetbal en de bengels verzetten zich tegen de witte supporters van Anderlecht.  Ach, die jeugd toch !  Dat deden wij toch ook ?  Ons afzetten tegen de "anderen" ?   

Zou het geen tijd worden dat de criminele  daden en uitspraken van de vreemdelingen van hoofdzakelijk islamitische oorsprong,  te bestempelen als wat ze werkelijk zijn : racistische misdrijven en uitlatingen, geïnspireerd door haat en misprijzen voor de beschaving die hen opvangt en alle kansen wil bieden .
 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judas speelt nooit de goede rol.



Een brave lezer (wij hebben er geen anderen) wijst ons op een triomfantelijk stukje uit de Morgen dat gretig pronkt op de blog van de dee-jay uit Wilrijk. 

De overloper mocht  uit naam van "zijn fractie"  in het Vlaams Parlement mede een decreet ondertekenen met de meerderheid.  Hierdoor wordt het cordon sanitaire rond Vlaams Belang nog wat nauwer aangehaald, merkt de journalist, ongehinderd door enig democratisch geweten, vrolijk op en de discjockey die ook niet van de slimsten is, vindt dit een schitterende vondst. "Ja", grinnikt hij "dat cordon sintataire moet nog strakker".

Wij reageren meestal niet op de onzin van kastaars die zich wentelen in de geneugtes van hun zelfbevrediging  maar in dit geval vinden wij de merkwaardige strijd tussen domheid en onfatsoen een stukje waard. 

De LDD fractie in het VP bestaat uit Twee Overlopers van het VB van wie ik me afvraag wat hen destijds gedreven heeft om te kiezen voor het Vlaams-nationalisme ?  Wie zich uitspreekt tegen het belgische kamp, staat onvermijdelijk onder permanente politieke druk. Sommigen kunnen dit niet aan en ze stappen over, of publiceren  een volstrekt overbodig boekje dat door niemand gelezen wordt, om de eigen ruggengraatloosheid goed te praten.  In de publieke opinie, die veel gevoeliger is dan de meesten beseffen, is er steeds een sterke onderstroom die nooit de goede rol aan Judas zal toevertrouwen. Zeker niet, als hij mee met de machthebbers een decreetje mag ondertekenen... Zielig, hé ?

Dee-jay, draai nog eens het toepasselijke  liedje van "Je hebt me 1000 x belogen" en allemaal meezingen met de voltallige fractie hoor !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Bourgeois een leugenaar ?


Tijdens het "debat" in het Vlaams parlement deze week over de 40 miljoen extra voor de VRT, waren wij vooral getroffen door de nietszeggendheid van alle tussenkomsten, behalve die van Sven Gatz van de VLD, die als lid van de meerderheid, de minister-president Peeters even deed wankelen.

Compleet zonder enige aanleiding had Bourgeois laten weten dat hij  € 40 miljoen extra aan de VRT zou overmaken.  Er kwam een vage uitleg over "dat ze goed hun best gedaan hadden om enkele miljoenen minder verlies te boeken dan we allemaal gedacht hadden".  Met dergelijke cafépraat-argumenten verantwoordt Bourgois zijn beleid.  Het vreemde is, dat onlangs nog gesteld was dat men vooraleer wat dan ook te beslissen, zou wachten op de conclusies van het Rekenhof : deze controle-instelling moest een rapport inleveren over ondermeer de wijze waarop de VRT televisieprogramma's laat maken door derden ... hoe het zit met de prijzen, de concurrentie,  en de voorwaarden in het algemeen. 

Ter overbodige geheugenopfrissing : Tony Mary weigerde indertijd aan het parlement aan de minister én aan de raad van beheer van de VRT deze cijfergegevens kenbaar te maken.  Neen, dit is niet het land B,  dit is helaas Vlaanderen.

Op het einde van het makke debat in het Vlaamse parlement over de extra toelage van 40 miljoen,  kwam plots de kleine liberaal Gatz het spel bederven door te beweren dat Bourgeois al drie weken in het bezit was van het rapport van het Rekenhof waar zoveel om te doen is.

Tararaboem, dzjing, dzjing.  Iedereen stilletjes rondkijken en Peeters, die Bourgeois verving, toeterde dat hij het zou natrekken.  Ja, natuurlijk.  Tussen haakjes, het is door zulke incidenten dat je iets verneemt over de goede sfeer van spionage en roddel in de Vlaamse kabinetten.

Vandaag bloklettert de Morgen dat de redactie in het bezit is van het  fameuze rapport en dat het er alles behalve fris uitziet voor de VRT en voor Bourgeois. 

Bourgeois en de zijnen ondernemen vele pogingen om "alstublieft" geaccepteerd te worden door de machtigen in het politieke Grotemensenland en dat lukt maar niet.  De belofte van de 40 miljoen lijkt een wanhoopsdaad om bij de Propaganda Abteilung van het regime, de Openbare Omroep,  op een goed blaadje te komen.  In de grond gaat deze beslissing om  -weliswaar dure- pindanoten. Het is een principiële zaak, een kwestie van fatsoenlijk omgaan met openbare fondsen maar op zich is er meer aan de hand.

Benieuwd hoe Bourgeois er zich zal uitpraten, want daarin is hij een waardig vertegenwoordiger van zijn partij.  Zolang er echter geen fundamenteel gesprek zal plaatsgrijpen over de werking, de structuur en de reorganisatie  van deze openbare omroep, blijft het allemaal knoeiwerk.

Een aangenaam naschrift ?  De 3017 zwervers in de gangen van de Reyerslaan zijn VERMINDERD in 2007.  Ook daar komen we op terug.

Savat

PS : Een lezersreactie uit de Morgen :

Caster De Criti, Brussel

die 40 meuro extra is waarschijnlijk als compensatie omdat De Wever er zo vaak zijn winkel mag promoten...

23/05/08 08u56


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleursyndicaten hebben alle gewonnen !


De liberale vakbond doet alsof de geluidsmuur doorboord werd omdat de schuchtere bleuwen  10% behalen bij de syndicale verkiezingen in de bedrijven.  Rood blijft status-quo, wat een fantastisch resultaat is, want normaal verliezen zij.  En de aanhangers van het godsdienstig halfuurtje hebben weliswaar procenten verloren, maar ze hebben gewonnen bij de nonnetjes en de paters en de chiro: dus, iedereen blij en maar juichen als er een cameraploeg in de omgeving is.  Zelfs Rudy de Leeuw van het ABVV, wiens lachspieren al jaren verlamd zijn, deed een poging om vrolijk te kijken : het leek alsof hij niet meer kon ademen. 

En nu iedereen terug aan het werk met het echte programma : het land B overeind houden, zoveel mogelijk stakingen in de periode van lange week-ends organiseren, de voordelen van het openbaar ambt behouden maar tegelijk die van de privé sector opeisen.  En vooral zorgen dat de politiek marcheert in de richting die de vakbonders willen.  Kleine ondernemers ontmoedigen en bestoken met Kafkaiaanse maatregelen en reglementen, belastingen, taksen en vergoedingen opleggen, personeelsaanwervingen bemoeilijken, kortom de dictatuur van de vakbond moet alom gevoeld worden.

Zelfs tot in de rechtbanken.  Geniet u mee van deze mededeling die Marie-Rose Rebel ons opstuurde :


SOCIALE VERKIEZINGEN FORD GENK: RECHTER HOF VAN BEROEP TE HASSELT BLIJKT ABVV-SECRETARIS ÉN SP.A-VERKIEZINGSKANDIDAAT 

HOF VAN CASSATIE ZAL MOETEN OORDELEN OVER WRAKING 

Een arbeider bij Ford Genk stelde zich met de hulp van Vlaams Belang kandidaat om deel te nemen aan de sociale verkiezingen, om zo het monopolie op het indienen van lijsten van ACV, ABVV en ACLVB te doorbreken.

Tegen de afwijzing van deze kandidatuur stelde de Ford-arbeider een vordering in bij de Arbeidsrechtbank te Tongeren. Eén van de drie rechters die over dit dossier moesten oordelen is rechter André Neskens, regioverantwoordelijke voor het ACV, en in die functie natuurlijk verre van onpartijdig. Ondanks een wrakingsverzoek weigerde Neskens zich van de zaak te onthouden.

Daarop werd het wrakingsverzoek tegen Neskens voorgelegd aan het Arbeidshof te Hasselt. Ongelofelijk maar waar… één van de drie rechters van het Hasseltse Arbeidshof is Jos Rits, niet enkel afdelingssecretaris van ABVV-Metaal, maar bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 ook nog eens SP.A-kandidaat in Geel! Onnodig te zeggen dat de onpartijdigheid ook hier ver zoek is. Bijgevolg werd gisteren ook een wrakingsverzoek ingediend tegen rechter Rits, het Hof heeft de zaak daarop naar Cassatie verwezen, dat nu zal moeten oordelen over het wrakingsverzoek.

Deze zaak toont eens te meer aan dat het ganse systeem van Arbeidsrechtbanken en -hoven, waar vertegenwoordigers van ACV, ABVV en ACLVB als rechter in zetelen, verworden is tot een bastion van de vakbonden die hiermee hun absolute monopolie willen vrijwaren. Dit heeft niets meer met eerlijke rechtspraak te maken. Het Vlaams Belang zet zijn strijd voor het doorbreken van het vakbondsmonopolie onverminderd voort en zal op alle niveaus – via juridische en parlementaire weg – dit soort van belangenvermenging blijven aanvechten. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Marie-Rose Morel

Coördinator vakbondscel Vlaams Belang


22-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag nog een schepje meer


Gemeente verwijdert kunst na klachten moslims

donderdag 22 mei 2008 08:22

http://www.elsevier.nl/nieuws/cultuur_en_televisie/artikel.asp?artnr=206638

Schilderijen van halfblote vrouwen die te zien zijn in het gemeentehuis van Huizen zijn uit het zicht gehangen op last van klagende moslims.

Kunstenares Ellen Vroegh bij de twee werken
Kunstenares Ellen Vroegh bij de twee werken (beeld: site Telegraaf)

Na een klacht van enkele moslims over abstracte schilderen van halfnaakte dames, heeft het gemeentehuis besloten de werken van kunstenares Ellen Vroegh, na één dag, uit de publiekshal te verwijderen.

Figuratieve kunst
Woordvoerder van de Noord-Hollandse
gemeente, Cees de Vreede, zegt tegen elsevier.nl dat 'niet alleen moslims hebben geklaagd', ook baliemedewerkers zouden hebben geklaagd over het vrouwelijke naakt in hun zicht. 

De gemeente besloot gistermiddag om het naakt uit de publiekshal weg te halen en op te hangen in een van de gangen rond de wachtruimte. 

Vroegh reageert teleurgesteld in de Telegraaf: 'Ik voel me zwaar gediscrimineerd! Straks belandt kunst nog op de brandstapel.' Ze wijst erop dat het gaat om figuratieve kunst, waarbij de geslachtsdelen niet te zien zijn: 'Alleen twee borsten en houtjes als vagina'.

De gemeente neemt 'nadrukkelijk afstand' van Vroeghs vermoeden dat haar werk gediscrimineerd wordt. Vanmiddag houdt de gemeente Huizen een persconferentie over de kwestie. Vroegh was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Respect
De Vreede verklaart dat de klachten serieus zijn genomen en dat de gemeente daarom de kunstenares gevraagd heeft om 'andere werken dan de blote dames te leveren voor de publieke ruimten'. 

In de gemeente Almere is vorige week enige commotie ontstaan na klachten van islamitische buurtbewoners over bouwvakkers met 'te korte broeken'. De uitvoerder van het project vroeg de werklieden, ondanks de hitte, lange broeken te dragen.  

Lees ook het dossier censuur in Nederland

http://www.elsevier.nl/nieuws/cultuur_en_televisie/artikel.asp?artnr=206638

Door Maartje Willems

************************************************************************************

PS : In het Park van Anderlecht zijn ze nochtans minder preuts de volgelingen van de profeet : de eigen klabanus mag in het openbaar betoeterd worden door jonge ongelovige vrouwen die alzo hun gsm kunnen terugverdienen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om u te behagen : Goyvaerts Hagen



We horen het graag lichtjes gnuivend zeggen "Die van 't Vlaams Belang kunnen niks, weten niks, 't zijn allemaal domoren".  U  heeft ongetwijfeld ook dergelijke uitspraken al gehoord.

Bij de bespreking van de begroting 2008 in de federale kamer kwam deze namiddag als eerste spreker, de Leuvense volksvertegenwoordiger Hagen Goyvaerts van VB aan het woord.   Met een verrassend degelijke tussenkomst die aantoont dat de spreker zijn materie kent.  Goyvaerts haalde uit de cijferkolommen een aantal nevralgieke punten en haakte deze vast aan de politieke actualiteit.

Uiteraard moest Linda de Win de televisie-tussenkomst onderbreken om "ook andere partijen aan het woord te laten".  De zorgvuldigheid waarmee de VRT de neutraliteit waarborgt is ontroerend, zeker als het er om gaat de regimepartijen hun zegje te laten doen.  Wat jammer, dat Spirit (Vlaamse Progressieven) geen enkele verkozene meer heeft in de Kamer, hij of zij zou ongetwijfeld regelmatig zijn mening mogen verkondigen, in het raam van de door Linda zo begeerde neutraliteit. 

Maar komaan, laten we niet chagrijnig doen,  we hebben kunnen kennis maken met een verkozene die zijn stiel ként.

Hieronder een woordje uitleg over wie Hagen Goyvaerts is en om u compleet te behagen een foto van Hagen.

Na de humaniora zette ik mijn studies verder aan de Industriële Hogeschool van het Rijk te Brussel om industrieel ingenieur te worden met kernenergie als specialisatie. Na het behalen van mijn diploma schreef ik me in op de Vrije Universiteit te Brussel voor een bijkomende licentie in Biomedische Ingenieurstechnieken teneinde de moderne medische beeldtechnieken te bestuderen. Ondertussen leerde ik mijn echtgenote kennen via het studentenleven. Met de studentenvereniging der ingenieurs kwamen in we in Leuven naar de welbefaamde verpleegsterfuiven. Zo werd Leuven mijn nieuwe stek.




Na wat sollicitaties ben ik in 1988 aan de slag gegaan bij een filiaal van een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en de verkoop van stralingsmeetapparatuur. Ik hield me voornamelijk bezig met projectbegeleiding op nationaal- en internationaal vlak en kreeg de kans om me steeds meer op de verkoop van nucleaire meetapparatuur toe te leggen.

In mijn beperkte vrije tijd engageerde ik me in de lokale politieke werking van het toenmalige Vlaams Blok. Echt verassend was dat niet omdat de Vlaamse kwestie thuis met de regelmaat van een klok ter sprake kwam. Temeer in Wemmel de verfransing steeds meer de overhand kreeg op het Vlaams karakter. Dat was ook niet aan de aandacht van mijn ouders ontsnapt en het scherpte hun Vlaamsgezindheid sterk aan. Zo werd mijn moeder in 1976 OCMW-raadslid voor de Volksunie en door opvolging kwam ze in de Wemmelse gemeenteraad. Na het beruchte Egmontpakt was de overstap naar het Vlaams Blok een voor de handliggende keuze. Vlaams-nationale politiek was dus nooit ver weg. In oktober 1994 werd ik door (huidig provincieraadslid) Willy Smout voorgedragen als voorzitter van de afdeling Leuven. Een functie die ik tot op heden nog steeds uitoefen. 

In 1999 werd ik door Gerolf Annemans voorgedragen om de lijst voor de Kamerverkiezingen in het arrondissement Leuven te trekken. Bij de verkiezingen van juni 1999 haalde het toenmalige Vlaams Blok zijn eerste kamerzetel in Leuven. Gelet op de onmogelijke combinatie tussen mijn job als verkoopsverantwoordelijke en de politiek heb ik met spijt in het hart het bedrijfsleven verlaten. Sindsdien is politiek mijn hoofdberoep. Persoonlijk vond ik het een meerwaarde om als ingenieur op een actieve manier in de politiek te stappen. In deze tijden vol van technologische uitdagingen is het samenspel tussen juristen en wetenschappers een absolute noodzaak.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2000 kwam er in Leuven er ook een doorstart op het lokale vlak. Noël Coninx en ikzelf werden verkozen en vormden er samen de kleinste fractie van de gemeenteraad. Bij de laatste verkiezingen van oktober 2006 groeide de Vlaams Belang fractie in Leuven uit tot 5 leden en ben ik de voorzittervan de grootste oppositiepartij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."U zult bezitten, wat u bezat" - Elio over BHV en territoriumbezit



Internet ... wat een medium, niet.  Gisteravond kaatst GOS in onze reacties een joekel van een nota binnen van de Franstalige socialisten.  Elio di Rupo geeft in  flamboyante stijl zijn visie op het probleem BHV en zoals het een passionele Italiaan  past, bezingt hij de glorie van het vaderland, tooit hij zich met veren die al in van alles en nog wat hebben gestoken en hij sticht meteen een nieuw landje van Belofte, WalloBrux.  Zijn tekst is in het Frans en wij namen ons voor hem in de komende dagen te vertalen.

Onze collega en vooral goede vriend Duplo van Aanklacht heeft er een nachtje aan doorgewerkt en op zijn blog kan u de vertaling van de belangrijke nota van de Parti Socialiste lezen.  Loopt u over dit bruggetje :
http://blog.seniorennet.be/aanklacht/

Wie mocht denken dat wij Vlamingen in stilte aan onze voorbereidingen bezig zijn om het land B te verlaten, kan best even over de taalgrens kijken.  Daar zit men evnmin stil : de verschillende scenario's worden zorgvuldig nagekeken en als de uitkomst er niet rooskleurig uitziet, wordt met  gekleurd  kunst- en vliegwerk het resultaat bijgeschminkt.  In dat verband verwijzen wij u graag naar de reactie van Aramburo op 21 mei, die de vreemde redeneringen van de rode rakkers technisch uit mekaar haalt. (titel : "De geopolitiek van  di Rupo" )

"U zult bezitten, wat u bezat" is eigenlijk de kern van de Franstalige redenering over het belgische nationaliteitenprobleem.  Na een splitsing van het land zal ieder volk beschikken over het grondgebied dat in de federale staat gewestelijk of gemeenschappelijk was. Vandaar dat er geen territoriale wijzigingen mogen optreden in de dhuidige fase.  De Walen  weten zeer goed dat de huidige taalgrens, de beoogde staatsgrens zal zijn.  Vandaar dat er niet kan getornd worden vanuit deze visie aan de bestaande toestand in de faciliteitengemeentes, dat BHV niet kan gesplitst worden en dat de 3 koekoeksburgemeesters zo vlug mogelijk moeten benoemd worden.  Een ballonnetje oplaten over de wenselijkheid van de corridor tussen Wallo en Bruxelles kan geen kwaad : als de Vlamingen weer eens in slaap gesukkeld zijn, zeggen ze misschien ja.

Savat

Hier vindt u Gos : 
http://blog.seniorennet.be/koolstof/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtelijk bezoek

 

PREMIER YVES LETERME BRENGT NACHTELIJK BEZOEK AAN KAMER


(Dan deed Eddy Merckx het beter)


(Titel uit de belgische Standaard/le Standard belge)


Laten we maar niet te veel kritiek uitoefenen op de wijze waarop de begroting 2008 (jawel) in dit Schandland door de Kamer van volksvertegenwoordigers gesluisd wordt.  Trouwens volgens een identitiek scenario zoals  in de voorbije periodes.  De verplichte voorlegging in de plenaire zitting en de gedetailleerde bespreking per hoofdstuk of departement is een herhaling van wat in de commissies gebeurde.  Een beetje overtollig maar als ook die franje zou weggeknipt worden, kan binnenkort het parlement zoals in China éénmaal 's jaars in Groot Partijcongres bijeen komen.  Veel papier om vliegertjes te maken, veel applaus, stijve konten en ijzeren smoelen.  We zijn op weg.  Geduld. 

Deze namiddag volgt het definitieve oordeel, dat natuurlijk gekend is.  Dankzij de toenemende greep van de politieke partijen op de democratische besluitvorming heeft de kamer zichzelf herleid tot een zwakke echo van de stellingen binnen de respectieve partijbureaus.  Onze waardering voor de prestaties van de dames en heren uit de kleutertuin-praatbarak is minimaal.  Gelukkig zijn er nog enkele knakkers bij de oppositie die zorgen voor  democratisch tegengewicht.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!