Angeltjes
25-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij Nonkel Kruk


De regering aangevoerd, maar niet geleid door Nonkel Kruk, zal er een worden van vele bedevaarten naar Scherpenheuvel, Lourdes en misschien wel Mekka, om te bidden voor genezing, overleving en als het niet anders kan een stille dood. Waar al lang niet meer voor gebeden zal worden is regeren in eensgezindheid en liefde.

De standpunten lopen na een dag  uiteen en dat is altijd aangenaam om te vernemen.  De Franstaligen zijn o.i. de meest consequente politici en de behendigste strategen.  Daar zeggen wij niets nieuws mee.  De Vlamingen in de meerderheid gedragen zich steevast als onnozele halzen en cocus  die geloof hechten aan de woorden van hun overspelige vrouw :  "Vanavond niet schat, maar volgende week dubbele portie". 

Gisteren kwam op de staatstelevisie een kartel-volksvertegenwoordiger, die helaas niet zo'n beste sprekerd is, de bevolking gerust stellen, dat hij persoonlijk de garantie heeft dat er een grote staatshervorming zal gebeuren.  Hij had om die reden de meerderheid gesteund met de regeringsverklaring.  Ik weet niet wie die man is, hij heeft ooit eens het kartel bijna laten ontploffen met een televisie-interview en is toen door zijn partij in quarantaine geplaatst. Die man was het weer.  Hij lijkt wat op de afbeeldingen van Leopold I in zijn jonge jaren.  Hij heeft trouwens ook het charisma van een postzegel.

Nadien kwam er een tweede onbekende man, ditmaal iemand van de CVP die voorgesteld werd als interimvoorzitter.  "Ja" zei de grappige journalist van de 0000  "uw regering is ook maar een interimregering tot half juli, niet ?"  De nieuwe was net zo zenuwachtig als Jacques Rogge voor zijn zesde herexamen Engels en hij dreunde het partijreglement van de tjeven af : "Gij zult liegen, gij zult bedriegen, gij zult in de hel branden, maar gij blijft de tjevenmacht trouw." Mijn vrouw die erg gevoelig reageert op begrippen als trouw en dergelijke andere beknottingen, was van oordeel, dat deze sprekerd een ideale CVP-voorzitter zou zijn. "Daar verliezen ze nog meer stemmen mee dan met het vroegere braakmiddel Theo Lefèvre" sprak ze wijs.

Niet alleen over de staatshervorming is het haarke-pluk ook over de ethische problemen.  Schouppe had zich laten verleiden, ondervraagd door het gelaarsde 0000-vrouwtje om te gewagen over een akkoord tussen heren van stand, om geen parlementaire excessen te steunen die gaan over wrevelzaken zoals euthanasie, abortus, vrije drugs, wippen en paren in openbare parken, restaurants, treinen, bussen (voor zover die rijden), etc. De liberale heren van stand hebben echter al laten weten, dat Schouppe zijn schup kan afkuisen met zijn akkoord, want zij waren zo gecharmeerd door de vrijwillige dood van de schrijver wiens naam ik enige tijd niet meer zal gebruiken op deze blog, dat ze wensen dat euthanasie beschikbaar zou zijn via automaten in de supermarkt. 

Kardinaal Danneels predikte met Pasen dat alleen de katholieken de zin van het leven kennen, en ge moogt alleen dood gaan als ge geleden hebt.  Zoiets, maar het zal veel mooier en wolliger geklonken hebben. Als politici en kerkvaders en binnenkort imams zich in discussies gaan gooien over hoe we moeten sterven, dan is het verdraaid weer ver gekomen met de wereld.  Tijdens ons leven worden onze geesten vergiftigd en voorgeprogrammeerd door de regimes die wij aan de macht helpen en nu gaan ze zich weer eens moeien hoe we onze laatste momenten beleven. Laat ons gerust. Niemand heeft ons gevraagd of we wilden geboren worden, niemand moet ons vertellen hoe we zullen sterven. Er bestaan op dat vlak voldoende middelen om tegemoet te komen aan mogelijke laatste wensen. 

Nonkel Kruk heeft intussen aan de liberalen laten weten, dat het voor hem allemaal in orde is : hij wil best praten over meer euthanasie.  Over meer staatshervorming is alles al gezegd.

Nonkel Kruk had beter een praatcafé begonnen in plaats van een regering. Een café met gelagzaal voor de koffie na de begrafenis of de crematie.

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/218342/2008/03/25/Open-Vld-pleit-voor-snel-debat-over-uitbreiding-euthanasie.dhtml

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=7Q1PP3E4


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwantskap Afrikaners/Boere en Vlaminge - door Peter


 

Min mense besef hoeveel ooreenkomste daar tussen die Afrikaanssprekende blanke bevolking van Suider Afrika, en die Nederlandssprekende bevolking van Vlaandere is.

 

Toe Jan van Riebeeck op 6 April 1652 met sy 3 seilskepe die Tafelbaaise hawe aan die suidpunt van Afrika binne gevaar het, was daar tientalle mense aan boord wat direk of indirek met Vlaandere te doen gehad het. Afgesien daarvan dat die taal Afrikaans, en die taal Nederlands, nou aan mekaar verwant is, is die bloedlyne (of DNA) van Vlaminge en Afrikaners ook aan mekaar verwant.  ‘n Mens het slegs nodig om na die name te kyk, en dan die twee lande met mekaar te vergelyk.

 

Familiename wat in Suid-Afrika baie bekend, of minder bekend is, is die volgende: Van Antwerpen; Van Gent; Geel; De Mol; Van Balen; Van Heusden; Dender; Van Aalst; Van Bruggen; Van Lill; De Lill; De Roubaix; Blankenberg; Courtrai; Beaumont; Wavren; Viviers; De Waal; ens.

 

Bo-genoemde name kan in telefoongidse in Suid-Afrika gevind word.  Name soos Du Toit, Delport, Du Preez, en Mouton, is redelik algemeen in alle dorpe en stede in Suid-Afrika. Vlaamse, Walloonse en Franse name in Suid-Afrika, het ook via die Franse Hugenote, en via ander vlugtelinggroepe in Europa, na Suid-Afrika gekom.  Van die name is: Bastiaanse (uit Armentiéres); D’Atis (uit Kortrijk); De Haas (uit Rijssel); Delport (uit Rijssel); De Peronne (uit Nasaret); De Savoye (uit Gent); Des Prez (later “Du Preez” geskryf) uit Kortrijk; Durier (uit Rijssel); Du Toit (uit Rijssel); Le Clercq (uit Doornik); Mouton (uit Steenwerk); Mouy (uit Henegouwe); en Prevost (uit Dombrie).

 

Die gebied ter sprake, was die streek wat destyds as “Spaanse Nederlande” bekendgestaan het, waarvandaan vele immigrante afkomstig was. Hoewel die Franse Hugenote, en ander Protestantse vlugtelinge in Suid-Afrika, ‘n klein persentasie van die totale aantal immigrante uitgemaak het, was hul aanwas so geweldig (sommige gesinne het uit 20 kinders bestaan), dat daar vandag weinig van die Afrikaanssprekende blankes in Suid-Afrika is, wat nie ‘n groot persentasie Hugenote bloed in hul are het nie.

 

Maar, wat die Nederlandssprekende Vlaminge betref, is daar ook ‘n beduidende aantal wat hulle sedert 1652 in Suid-Afrika gevestig het.  Die meeste Afrikaners sal in ‘n mindere of meerdere mate aan Vlaminge verwant wees.



 
Jan van Riebeeck se aankoms 

 

 

 Peter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Applausaanbod voor een late vakantie ? Indonesiê


Indonesië : het is een heerlijke verzameling van 18.000 eilanden, 125 maal zo groot als Vlaanderen en er wonen 235 miljoen meestal vriendelijke mensen, het is een ontwikkelingsland en het leven is hard. Je moet best niet laten merken dat je Nederlands praat, want dan zijn er die woest worden, doe maar gebarentaal, (bij sommige ouderen zal je integendeel met open armen ontvangen worden, want onder het Nederlandse bewind was het leven stukken makkelijker) het is er vochtig warm, het gonst van de insecten en als je mysterieus wil doen, noem je Indonesië "de gordel van smaragd".  Het is tevens het grootste moslimland ter wereld.  Nooit vergeten.

Elk voordeel heeft ook zijn nadeel en helaas hieronder komt  een stukje probleem om de Indonesische hoek kijken :

Moslimleider Indonesië wil geweld tegen toeristen

24 maart 2008, 16:02 | ANP

JAKARTA (ANP) - De radicale Indonesische geestelijke Abu Bakar Bashir heeft volgelingen opgeroepen geweld te gebruiken tegen toeristen. Dat blijkt uit videobeelden van preken die Bashir in oktober afstak.

Hij riep circa driehonderd toehoorders in de provincie Oost-Java op toeristen af te tuigen, meldden Australische media. ,,Als er hier ongelovigen komen, sla ze in elkaar. Tolereer ze niet'', stelde de man die wordt gezien als spiritueel van de terreurbeweging Jemaah Islamiya. In de preek vergeleek hij niet-moslims met krioelende ,,wormen, slangen, maden''.

 Ongelovigen verzieken volgens Bashir de moraal door zonder gêne blote huid te tonen. ,,Kijk naar Bali... die ongelovige toeristen. Ze zijn naakt.''

 

Op Bali is 95% van de bevolking Hindoe, wat heel wat fanatieke moslims in de rest van Indonesië een doorn in het oog is.  Dit is trouwens de hoofdreden waarom voor enkele jaren de bomaanslag tegen hoofdzakelijk Australische toeristen plaatsgreep op het vredige en verdraagzame Bali.

Juffrouw Ellen


24-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opiniepeiling de Frut van Koekestad

Voor verder commentaren kan u hier terecht :
http://www.defrut.be/
De paaspermanenties op de verschillende partijbureau's zaten de hele dag en een stuk van de avond met klamme handjes, ijsberend wachten op de nieuwe peiling van defrut.be. De resultaten zijn binnen, alle stemmen zijn opgeteld. Twee belangrijke vaststellingen alvast: de paarse partijen krijgen forse klappen én onze excellente collegae van De Standaard/VRT en La Libre Belgique hebben hun huiswerk niet goed gedaan. Of had u iets anders verwacht?

Het heeft ons weer eens stukken van mensen gekost: al onze reklame-inkomsten van de laatste tien maanden zijn eraan gegaan, maar we hebben waar voor ons geld gekregen. Maar laat ons niet dralen: allen gezwind naar
de volledige uitslag!

(Vragen opmerkingen en commentaren kan u kwijt op: peiling@defrut.be
En natuurlijk: al onze dank aan Ron en zijn on-ge-loof-lijk team telefonisten!!!)

http://www.defrut.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bekeerde moslim : wereldnieuws.



Wij weten niet wat u vindt van de "bekende" moslim die in Rome eigenhandig door de paus gedoopt werd met veel gedruis, microfoongeruis en camerageklik. http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2008/detail_objectID668019_FJaar2008.html

De man is een uitgeweken Egyptische journalist die  bij de Corriere della Sera wat kritische geluiden had laten horen over de islam.  En nu loopt hij van Allah naar God.  Uitgerekend op hetzelfde moment dat in Caïro een afvaardiging van de Nederlandse kerken zich in het stof  wentelt om de moslims duidelijk te maken dat Wilders een geïsoleerde gek is voor wie zij zich excuseren. En als bewijs van hun trouw en aanhankelijkheid aan de islam, overhandigen ze graag een flinke Edammer.

Zijn we al zover dat de bekering tot een godsdienst wereldnieuws is ?  Moeten we nu met zijn allen verrukt uitroepen, dat de moslims toffe jongens zijn, dat ze dit gedogen en de verrader zijn keel nog niet is overgesneden ?   Wij zijn eerlijk gezegd heel die islam zo beu als kouwe pap.  Je kan in het Westen rustig elke godsdienst belijden die je wil, dat is een persoonlijk zaak.  Als je echter erbij loopt als een carnavalsgek moet je niet opkijken, dat de mensen je uitlachen. Als je per se wil vasthouden aan de regels van je thuisland, ga er dan terug heen.  Als je over niets anders weet te leuteren dan je prachtige godsdienst, wees niet verbaasd dat je je als een kwezel behandeld wordt.  Als je onze taal niet wil leren, ons onderwijs je niet aanstaat, onze levenswijze je doet gruwen, keer dan terug naar je prachtige thuisland. Dit is Europa, ziet u en dat is traditioneel tolerant maar niet islamitisch. Zoniet wordt het : Doei !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een halfmiljoen


500.000

op de teller


DANK U WEL  

Bezoekers, lezers, reageerders en vooral  Vlaamse  vrienden.
(Voor de beroepslezers en spionnen : och arme, u had maar beter moeten studeren)

Wij doen nog even voort. 

Alle Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Milquet : Tienduizenden regularisaties ...



Tussen haakjes op http://www.telebruxelles.net/portail/content/view/2727/306/
kunt u zien hoe de linkse vicepremier Milquet nu al triomfeert: zij spreekt van tienduizenden regularisaties van illegalen in de komende maanden.

De Vlaamse politici en media spreken daar met geen woord over.
 (overgenomen van de webstek van Filip de Man)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussenkomst Immigratiepolitiek Filip de Man in Kamerdebat



Collega’s,


De heren Verheirstraeten en Tommelein gingen nogal vlotjes voorbij het hoofdstuk immigratie van het regeerakkoord. Nu is dat eigenaardig genoeg het hoofdstuk met de meeste concrete maatregelen.

Ik begrijp natuurlijk dat CD&V en VLD daar niet te veel de aandacht willen op trekken, maar dat zal u niet gegund worden.

In de inleiding staat dat wij wonen in “een creatief land waar we trots op kunnen zijn. Een land met een hoge levensstandaard en een benijdenswaardige levenskwaliteit. Een land met een fijnmazig netwerk van collectieve voorzieningen”.

Welnu, als men het luik immigratie goed leest, blijkt men dat “fijnmazig netwerk van collectieve voorzieningen” meer dan ooit te zullen aanbieden aan de rest van de wereld. Ik lees in uw tekst: “De overheid moet kwaliteitsvolle diensten leveren en tegelijkertijd waken over de toegankelijkheid van haar efficiënte diensten voor iedereen op het hele grondgebied, zonder discriminatie.” Dat laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

 

Ik om dan tot de deelaspecten.

Ten eerste de economische immigratie. Ik las vroeger al dat de nieuwe minister voor immigratie, mevrouw Turtelboom, een van de grote promotoren is van economische immigratie. Maar  zij moet mij eens uitleggen waarom dat zo nodig moet in dit land waar – volgens de webstek van de RVA - 680.000 werklozen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de overheid. Ik herhaal: 680.000 geheel of gedeeltelijk werklozen… en toch wil de regering dat we nog extra vreemde werknemers invoeren. Dat is volstrekt irrationeel en vormt in feite zelfs een kaakslag voor de werklozen. Blijkbaar worden zij opgegeven.

Ten tweede vergeet de regering dat de beperkingen op het vrij verkeer van werknemers uit de nieuwe lidstaten van de EU binnenkort helemaal wegvallen en dat we dus een tweede golf van Oost-Europeanen mogen verwachten. En wat betekent ‘binnenkort’, collega’s: 1 januari 2009, binnen negen maanden.

Ten derde bestaat er een systeem van arbeidskaarten voor vreemdelingen. In uw tomeloze gulheid worden tegenwoordig zelfs arbeidskaarten uitgereikt aan geregulariseerde illegalen, aan de zogenaamde ‘gezinsherenigers’, aan asielzoekers. Sedert de invoering van arbeidskaart C werden er 110.000 afgeleverd. Alleen al in 2006 gaat het om 26.528 arbeidskaarten C, voornamelijk voor Kongolezen, Marokkanen en Chinezen.

 

Zodus: wij zitten in dit land met een toenemende inwijking van Oost-Europese werkkrachten, met honderdduizend vreemdelingen met arbeidskaart, met een grote reserve aan werklozen (onder wie tienduizenden werkloze allochtonen) en toch wil men nog meer allochtonen laten immigreren.

Ik zeg u mijnheer Leterme, mijnheer Dewael: neen, neen en neen! Men moet de honderdduizenden werklozen aan het werk zetten, hen een opleiding aanbieden en zij die werk of een opleiding weigeren duidelijk maken dat zij niet op de kap van de werkende bevolking kunnen blijven profiteren. Dàt is de juiste manier van werken!

Maar wat zegt het regeerakkoord: “De regering zal, samen met de Gewesten en in overleg met de sociale partners, de voorwaarden bepalen opdat een economische immigratie, met tijdelijke en daarna

definitieve arbeidsvergunningen, kan bijdragen tot het invullen van vacatures in de

knelpuntberoepen”.

 

Tweede punt: de illegale vreemdelingen. Iedereen met gezond verstand voert een beleid waarbij vreemdelingen die onze grenzen schenden, zonder aarzelen het land worden uitgezet. Iedereen met gezond verstand zou de landen van herkomst zwaar onder druk zetten wanneer zij weigeren hun onderdanen terug te nemen. Maar neen, de regering Leterme doet het omgekeerde. Nadat onder Verhofstadt al meer dan 100.000 illegalen geregulariseerd werden, organiseert Leterme nu een tweede massale regularisatiecampagne. Donderdag zei hij in deze Kamer dat illegalen die voor 31 maart 2007 “duurzaam” (duurzaam is newspeak voor “minstens een jaar de wet overtreden”) in ons land waren en uitzicht hebben op werk of een zelfstandige activiteit, uitzonderlijk een arbeidsvergunning en verblijfsrecht krijgen. Wat die toevoeging ‘uitzonderlijk’ betekent, mag Joost weten. Maar wel duidelijk is dat deze boodschap, net zoals tijdens Verhofstadt I, de wereld zal rondgaan: “Vreemdelingen aller landen: wie er in slaagt een jaar ‘duurzaam’ in dit land te verblijven, heeft een redelijk grote kans om binnen afzienbare tijd een verblijfsvergunning te krijgen”. Ge kunt nu wel zeggen dat het uitzonderlijk een keer gebeurt, maar dat zei men in 2000 ook.

Blijkbaar wordt onze sociale zekerheid nog niet genoeg geplunderd, zijn onze OCMW-kassen nog niet leeg genoeg.  

 

Derde punt: het recht op de zogenaamde ‘gezinshereniging’ wordt niet in vraag gesteld. Nog een vorm van immigratie die nauwelijks zal afnemen. Asielaanvragers zullen na 6 maand toegang krijgen tot de arbeidsmarkt, zodat ze hoe dan ook kunnen blijven, of ze nu gelogen hebben over hun politieke asiel of niet.

De regularisatiecriteria worden uitgebreid en versoepeld, illegale vreemdelingen zullen er meer dan ooit gebruik van maken. Leterme voert zelfs de notie “duurzame lokale verankering” in om te kunnen regulariseren. Meer nog, op korte termijn zal de regering beslissen over een commissie voor de regularisaties. Het doet me denken aan de schandelijke praktijken van leugen en bedrog met de door extreemlinks gedomineerde regularisatiecommissies van Verhofstadt I.

 

De regering zegt wel dat ze een ‘effectief terugkeer- en verwijderingsbeleid zal voeren ten aanzien van

vreemdelingen die geen verblijfsrecht krijgen”, maar ik vraag mij af wie er eigenlijk geen papieren zal krijgen. Iedereen krijgt papieren. België wordt het OCMW van de wereld!

 

Sommigen denken dat ik overdrijf? Neen, ik geef u het voorbeeld van de vreemdeling die weigert zijn identiteit bekend te maken. Men kan hem 2 maanden opsluiten en eventueel die termijn verdubbbelen, maar uiteindelijk moet men die illegaal in de vrije natuur laten verdwijnen. Dat is vandaag de stand van zaken. Enkele maanden volhouden en de win-for-life is binnen. 

 

Inzake de naturalisaties (meer dan 700.000 onder Dehaene en Vrhfstdt, onder wie pooiers, maffiosi, fundamentalisten en terroristen) verandert er weinig: voortaan moet men minstens 5 jaar hier verblijven om Nouveau Belge te worden, maar inzake de voornaamste vormen van nationaliteitsverwerving verandert er niets, niemendal. In de oppositie heeft de CD&V jarenlang geklaagd over de snelbelgwet, maar zie: het kan verkeren, de kritiek is ingeslikt. We gaan dus door op het ijzingwekkend tempo van paars: vorig jaar kwamen er niet minder dan 44.000 Nouveaux Belges bij!

      

 

Dit alles maakt dat u een vreemdelingenbeleid wil voeren dat volkomen in tegenspraak is met wat u in hoofdstuk 6 beweert. Daar wordt gepleit voor ‘sociale cohesie’, terwijl iedereen weet dat de massale immigratie van de voorbije decennia precies die sociale samenhang in onze samenleving aan het vernietigen is. In diverse landen komt men – eindelijk – tot het besef dat sociale cohesie verdwijnt als er te grote groepen vreemdelingen worden toegelaten, maar de blinden van de Belgische politiek zien dat niet. De liberalen  - ook Lijst Dedecker - verdedigen de economische immigratie met veel vuur om hun vrienden van het patronaat ter wille te zijn, maar ik zeg u mijnheer Dewael, mijnheer Dedecker: de economie moet ten dienste staan van de bevolking en niet omgekeerd. Onze mensen hebben al genoeg geleden onder de vele negatieve gevolgen van de massale immigratie, het Vlaams Belang zal zich – als enige in dit Parlement – tegen economische en andere immigratie blijven verzetten.

Filip de Man
Volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barroso feliciteert Leterme.


"België's diep gewortelde geest en zijn alom bekende zin voor overleg en het compromis hebben tijdens het meer dan vijftigjarig bestaan van de Europese Gemeenschap veel bijgedragen tot de constructie van Europa. De nieuwe Belgische regering zal zonder twijfel een belangrijke rol blijven spelen bij de ontwikkeling van de Europese Unie".

Deze prachtige felicitatie komt uit de pen van Barroso, de voorzitter van de EU.  Barroso ving zijn carrière aan als communist en is vervolgens overgestapt naar een centrum-rechtse partij. Sedert hij voorzitter werd van de EU in 2004 (een compromisfiguur bij uitstek, "democratisch aangeduid" door de regeringsleiders en partijen) vertoeft hij in het Niemandsland van inhoudloze praat, veel centen en zwier en niet gehinderd door enige binding met de gewone man en vrouw uit Europa.  Een sprekende verkiezingsslogan voor vele vetbetaalde politieke Europeanen  zou kunnen zijn :
"Open grenzen, open portemonnees"

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM in het nieuws



   Op televisiegebied is Vlaanderen niet verwend.  Bij de Openbare hebben de vakbonden en de  immer bereidwillige minister voor media er voor gezorgd dat er meer managers zijn dan uitvoerders.  Bourgeois heeft voorgesteld dat de leden van de Raad van Bestuur zouden ingeschakeld worden als kabelslepers, behalve het trio van Vlaams Belang dat mag figureren in Thuis als brave allochtonen.  Pruik, schmink en soepjurk uit eigen middelen te betrekken. Op die manier kan men de technische gebreken van het televisienieuws in de schoenen schuiven van de de figuranten uit Thuis ... Deze fijne tactiek zag het leven in de Loge Tempel van het Grote Oosten, tijdens de sauna-pauze, toen de geheimzinnige Guy Peeters, voorzitter van de RvB en machtige baas van het socialistisch ziekenfonds de rug van Karel de Gucht was aan het afdeppen.

Bij de VTM is het zover dat zelfs Mike Verdrengh terug tot leven werd gewekt om omringd door twee onduidelijke vrouwelijke figuren een quiz af te lezen.  Een quiz ... hét grote nieuws op de markt van de ontspanning uit de jaren 1950.

Om enige publieke aandacht te verwerven, werden drie amateurs ingehuurd die deze nacht de portier van VTM gegijzeld hebben en verder niets noemenswaardigs hebben verricht.  Wat zouden ze ?  Bij VTM gaat zelfs de man met de zeis op loop van de ontzettende dufheid. Bij de 0000 noemde men dit gijzelingsgebeuren een zoveelste concurrentie-vervalsende ingreep van de commerciëlen. Het probleem is dat bij gijzeling verplichte aanwezigheden buiten de werkuren niet opgenomen zijn in  het syndicale arbeidsreglement.  Bourgeois heeft onmiddellijk vanuit het instituut waar hij zijn vakantie doorbrengt, laten weten dat hij àlles zal betalen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Neckers van 't Pallieterke en de Stomme van Portici


Neen, we zijn niet zoals de politici van de CD&V en de N-VA, gepakt door de welsprekende en overtuigende debatten in de kamer en senaat, plots overgelopen naar de belgicisten, hunkerend naar het prille begin van 1830.  Enkele lezers hadden het over "Amour sacré de la patrie" de gekende aria uit  "La muette de Portici" en we waren op zoek gegaan naar een geluidsfragment. Dat we niet vonden, maar we ontdekten daarentegen wel een artikel uit 2005 van Jan Neckers, de erudiete en getalenteerde historicus die regelmatig te lezen is in 't Pallieterke.  Nu schrijft hij voor een internationaal publiek in het Engels.
Neckers is een groot operakenner (alweer één, hoor ik velen zuchten) die Angeltjes bij het overlijden van Pavarotti spontaan, enige nuttige info had verstrekt.  Nauwkeurig legt hij  in Opera Today de geringe rol uit die de opera van Auber vervuld heeft in de belgische omwenteling. Dit romantisch tafereeltje van door de muziek opgezweepte patriotten die de revolutie startten,  is een eigen leven gaan leiden maar bezit weinig historische wortels. 
Ook boeiend is het verhaal dat Jan doet van een wederopvoering uit 2005 van "de Stomme" in de Gentse Bijloke. Zelfs de Vlaams-nationale protesten waren plusminus  geregisseerd ...  Jan Neckers vindt u via dit bruggetje en het superromantische schilderij  van Gustaaf Wappers krijgt u er gratis bij : belgische uitverkoop, moet u maar denken.




http://www.operatoday.com/content/2005/10/_la_muette_de_p.php


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemmen in Zimbabwe : voorbeeld voor B ?


De prachtige negernatie Zimbabwe, voorheen Rhodesië naar Cecil Rhodes een blanke verfoeilijke racist, is zich aan het opmaken voor nieuwe verkiezingen.  Holala, het zal weer spannend zijn en alles zal zeer correct verlopen onder internationale controle.  De inflatie die vorige maanden piekte tegen de 10.000% (tienduizend) zal nog met enkele duizenden procenten stijgen, want er wordt naarstig besteld, bijbesteld en nabesteld en wat geleverd wordt, verdwijnt.  Wat niet geleverd wordt, verdwijnt ook.  Het is daar precies één groot zwart gat zoals in het heelal. Alles weg, niet alleen de horloges maar ook de tijd.

De Vlaamse liberalen van de VLD zullen hun waarnemer, Johan Van Hecke, alias de Rat, opsturen om samen met president Mugabe de fraude in mekaar te steken. "Wat de Rat in Oeganda deed, kan hij  best herhalen in Zimbabwe" klinkt het opgeruimd bij Afrika-experten. "De Rat kent de corrupte zwarte ziel als die van zich zelf, we kunnen niemand beter vinden dan hij". 

De familie Rat bezit nu een hotel nabij de Victoria-Watervallen en er wordt uitgekeken naar een geschikte locatie in Zimbabwe. In afwachting worden de verkiezingen voorbereid en wellicht kunnen er lessen getrokken worden voor het eigen land B om eens op een andere manier de boel te belazeren.  

Te veel stembiljetten in Zimbabwe

HARARE - De Zimbabwaanse regering heeft drie miljoen meer stembiljetten dan noodzakelijk besteld. Dat zegt secretaris-generaal Tendai Biti van de belangrijkste oppositiepartij de Beweging voor Democratische Verandering (MDC), aldus de BBC zondag.
In gelekte documenten staat dat er negen miljoen biljetten besteld zijn voor de bijna zes miljoen kiesgerechtigden. Daarnaast zouden ook 600.000 stembiljetten zijn aangevraagd voor slechts enkele duizenden soldaten, agenten en diplomaten die in het buitenland verblijven.
Biti beschuldigt leider Robert Mugabe, die sinds 1980 aan de macht is, van een poging tot verkiezingsfraude. Het hoofd van de kiescommissie verzekerde echter dat de papieren niet verkeerd gebruikt zullen worden. Op 29 maart zijn er presidents-, parlements- en lokale verkiezingen in het Zuid-Afrikaanse land.
Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) is het zeer onwaarschijnlijk dat de verkiezingen vrij en eerlijk zullen verlopen.

(ANP en Savat)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stekker uit het land B door Bruno Valkeniers



23.03.2008 21.45u - Amper één dag nadat premier Leterme van de meerderheidspartijen in de Kamer het vertrouwen kreeg, maken de Franstaligen duidelijk wie de baas is in dit land: als het van de voorzitters van de Franstalige regeringspartijen afhangt, moeten de Vlamingen in de verste verte niet hopen op een behoorlijke staatshervorming. De door CD&V/N-VA beloofde ‘grote staatshervorming’ werd naar de prullenmand verwezen, en vandaag wordt duidelijk dat zelfs een mini-hervorming tegen 15 juli op een Franstalig ‘non’ stuit.

Over de Vlaamse deadline van 15 juli zegt MR-voorzitter Reynders “dat er nog drie jaar tijd is om over een staatshervorming te praten”. Daarmee is voor eens en voor altijd duidelijk dat men aan de overzijde van de taalgrens niet bereid is eigen verantwoordelijkheid te nemen en hardnekkig zal blijven vasthouden aan de Belgische status quo. Het Vlaams Belang heeft Leterme herhaaldelijk – gisteren nog tijdens het debat over de regeerverklaring – gewaarschuwd dat hij en zijn partij de Vlaamse eisen wetens en willens een begrafenis eerste klas geven. De inkt van het regeerakkoord is nog niet droog en nu reeds blijkt de voorspelling van het Vlaams Belang te kloppen: als vanouds vegen de Franstalige partijen de vloer aan met de in Vlaanderen breed gedragen eis voor meer autonomie. Wie gijzelt wie in dit land?

Het Vlaams Belang roept de Vlaamse partijen – CD&V en N-VA in het bijzonder – op om eindelijk te concluderen wat iedereen al lang weet: met de Franstaligen valt geen land meer te bezeilen. Om Vlaanderen te geven waar het recht op heeft, moeten de Vlaamse partijen niet enkel deze anti-Vlaamse regering de rug toekeren, maar ook definitief de stekker uit België trekken.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dr. August Borms herdenking - 13 april 2008






De moord van de belgische repressiestaat op Dr. August Borms gebeurde door hetzelfde slag van belgicisten die ook vandaag met hun grote muilen het Vlaams-nationalisme en het streven naar onafhankelijkheid proberen te verhinderen.  De taal en de argumenten die wij zestig jaar na de moord horen en lezen bij vele Franstaligen en helaas ook bij heel wat Vlaamse collaborateurs zijn nog steeds dezelfde : haat tegen Vlaanderen en tegen autonomisten die hun eigen staat wensen.  Dr August Borms is geëxecuteerd geworden omwille van zijn onverzettelijk Vlaams-nationalisme en anti-belgicisme : gelukkig zijn we nog met zeer velen om de geschiedenis onvervalst verder te schrijven en onze vermoorde leiders respectvol te herdenken

De redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Grootste-Dichter-Ooit en de keuning


De Nederlander Benno Barnard is de auteur die dankzij het gulle magazine Knack regelmatig wat centjes ziet toekomen op zijn bankrekening.  Die man ligt mij niet en van zijn intellectueel geraas word ik wee.  Hij is pedant in zijn schrijfsels, volgt ingewikkelde redeneringen en is er vooral op uit de burger te overbluffen.  "Kijk, eens wat ik kan, kijk eens, wat ik durf schrijven."  Ik wil het niet per se over steeds hetzelfde  straffe wapenfeit van Barnard blijven hebben maar in de huidige samenhang moet ik wel : Benno Barnard was de man die voor een aantal jaren een deel van lezend Vlaanderen over zich heen kreeg toen hij zich aanmatigend, zoals Nederlanders dat kunnen, uitliet over onze nationale dichter, Guido Gezelle.
 
Deze week heeft de Nederlandse ijdeltuit zelf een gewrocht in mekaar geplooid over de regeringscrisis in dit land op vraag van Knack.  Het zal niemand verbazen als ik zeg dat het Nederlandse Genie dat een eminent lid is van de politiek-correcte kaste, de behoudsgezinde kaart trekt van de belgicisten, zij die niets veranderd willen zien aan de staatsstructuur.  En Barnard blijkt een fervent bewonderaar te zijn van de monarchie.  Ja, ja, dat heb je zo met de poëten van links, zij zitten op de knieën en aanbidden de vorsten.  Het is genetisch bepaald vanuit de tijd der minnestrelen en troebadoers.  Maar het is wel en tragi-komisch zicht, zo'n bonkige Nederlander met ongekamd sliertenhaar op zijn knieën voor een Brusselse keuning :
 
De dichter geeft de koning raad

Hij heeft in die bevende bejaarde, op het schild
getild door grote kinderen, een oeroud vertrouwen:
iemand moet de vader zijn van iedereen,

en hij zal vechten voor dat geloof tegen de coup
van de scepsis in het paleis van zijn hersens -
weg met de moderniteit: zij heeft hem gebaard;

ze is gestorven en haar lijk verplettert hem haast.
Een rustgevende oude man (die wat wankelt)
behoedt de wijsheid; en zijn tremor streelt je

over je onrustige hoofd, weet hij. Nu haasten citaten
zich door de gangen; een hijgende bode apporteert
als een hond documenten; democraten bonken

om toegang. Een collega schreef - vergeef hem,
sire - dat uw hoge liegen door bleef gaan,
maar dichters liegen zelf en hij herriep het weer;

een lichte wrijving tussen vorst en onderdaan
is trouwens heilzaam. Die overweging zij een troost
wanneer uw volk laat wegblijft 's nachts.

 


23-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn er nog oren genoeg ?


- Zijn er nog oren genoeg ?
- Waarom ?
- Om bij de Vlamingen aan te naaien.

REYNDERS: OVERLEG KAN NOG 3 JAAR DUREN
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Vice-premier Didier Reynders van de Franstalige liberalen tilt niet zwaar  aan de deadline van half juli voor een nieuwe grondige stap in de staats-     hervorming. Dat overleg kan gerust nog 3 jaar duren, zei hij in het zondagse  discussieprogramma op RTBF.            
In een debat op de RTBF toont Reynders zich ontstemd over de eisen van het Vlaams kartel. Premier Leterme zei zaterdag nog dat er tegen half juli een stevige stap vooruit moet worden gezet. Voor Reynders kan er enkel gepraat worden over een verdere regionalisering van het arbeidsmarktbeleid. En ook de andere nieuwe vice-premier Joëlle       Milquet wil niet veel verder gaan.
  

Overgenomen van Teletekst en
http://www.tijd.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vrouw heeft meer oog voor detail




.

Zoals deze jongedame bewijst : waarom zou je in een gloeiend hete woestijn fietsen met lange, warme jurken en boerka's ? De pomp is vastgemaakt aan de kader, zo verzekerde de fotograaf ons.

http://www.hetvolk.be/Article/Detail.aspx?articleID=BR1POS7S


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Britten worden wat Britser


 In Groot-Brittannië heeft volgens de Times-online de regering beslist dat er meer moet gebruik gemaakt worden van de Britse vlag, ter onderstreping van de Britse identiteit.  Nu is het uithangen en bevlaggen met de Union Jack gebonden aan dagen en opgelegde festiviteiten die op jaarbasis  18 dagen omvatten.  Vanwaar deze plots opstoot van nationale identiteit komt bij Gordon Brown is niet duidelijk. Het gaat ook om de vlaggen van Schotland en Wales. De voorzitter van het Britse vlaggeninstituut verklaarde : "Een natie die niet elke dag aan haar openbare gebouwen de nationale vlag laat wapperen, is niet goed bij het hoofd".

Identiteit heeft niet alleen te maken met vlaggen en symbolen, maar ook met consequent gedrag.  Omdat uitgerekend Groot-Brittannië de Europese voorloper is inzake ontkenning van de eigen beschaving, normen en waarden, heeft de Britih National Party onmiddellijk de prijs van de hypocrisie toegekend aan de eerste-miniuster naar aanleiding van zijn Britse Vlaggenoproep.

Union Jack flag


Ministers will this week announce the lifting of restrictions on flag flying that have been in force since 1924. They will allow public buildings to erect flagpoles and fly the union jack and national flags, including the cross of St George, the Saltire of Scotland and the red dragon of Wales every day. At present, flying national flags from public buildings is restricted to 18 days a year, which include the Queen’s birthday and Remembrance Day. Individuals can fly flags outside their homes and officials have argued that national pride is being eroded because flags are not flown frequently on public buildings. The government is also expected to scrap rules which state that the union jack must take precedence over all national flags. At the moment the flag of St George must not be flown in a superior position to a union jack and may be flown only on government buildings with two flagpoles. Captain Malcolm Farrow, president of the Flag Institute, said: “Any nation that doesn’t fly the national flag from its government buildings every day of the week needs its head examined.”

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article3602772.ece
http://www.bnp.org.uk/2008/03/23/hypocrite-of-the-week-5/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk Pasen ! door Gerda DE RYCK



Negen maanden na de verkiezingen hebben we een regering. Een rariteitenkabinet van partijen die ermee akkoord gaan dat er op essentiële punten geen akkoord is; van een regeerprogramma zonder becijfering; onder leiding van een partij die naar de verkiezingen trok in een kartel, waarvan de voorzitter van de andere vleugel zich onthoudt bij de vertrouwensstemming; met socialisten in en socialisten buiten de regering.

Volgens de grondwet moet er gelijkheid zijn bij de ministers in de regering, de premier niet meegerekend. Dus is gekozen voor zeven Vlaamse ministers en zeven Franstaligen, plus Leterme. Maar de Franstaligen zijn wel in de meerderheid in deze surrealistische regering. De Vlamingen hebben slechts twee staatssecretarissen, de Franstaligen niet minder dan vijf.

Leterme liet zich in een formatie wringen – eindelijk premier !!! – waarin amper 50% van de Vlaamse kiezers vertegenwoordigd zijn (als je de N-VA stemmen meetelt), tegenover een “overkant” met 81% van de Franstaligen.

Smakeloze postjesjagerij. Met een merkwaardig gedrocht als resultaat en dit in een land waar toch een ruime meerderheid Nederlandstalig is.

Het Franstalige overwicht ergert ook Bart De Wever die nog zo naïef was te denken dat dit niet meer mogelijk was in de 21se eeuw. En of dit nog niet genoeg is zegt Leterme zijn kartelpartner N-VA de wacht aan : “we laten ons niet gijzelen”. Als de N-VA in juli om de verkeerde redenen vindt dat de staatshervorming niet genoeg is, dan nemen wij onze verantwoordelijkheid op” aldus Leterme.
Quid N-VA ?

Ook de CD&V-parlementsleden verliezen de hoop voor de regering Leterme. Ze zijn teleurgesteld en uiten weliswaar binnenskamers hun ongenoegen en wanhoop over het hele regeerakkoord en weten dat dit minieme regeerakkoord het verst is wat je in dit land nog kan bereiken. Niet veel dus.

Zij geven toe dat dit land is uiteengegroeid, dat er geen overeenstemming meer is, dit in tegenstelling met Leterme die vooral eerstE minister wil zijn van alle Belgen en België niet op de helling wil zetten en heel hard roept dat zijn partij België niet zal opblazen.

Het is duidelijk dat dit een regering is die door de Franstaligen gedomineerd wordt en dat Leterme de Vlamingen in het algemeen en zijn eigen kiezers in het bijzonder op een grandioze manier aan het oplichten is.

Meer dan de helft van de Belgen, 61,7 % gelooft nu al niet meer dat Leterme tegen 15 juli een akkoord over de staatshervorming voor mekaar krijgt en de scepsis onder de gewone burgers over de regering van Leterme is door de vaagheid van het regeerakkoord bijzonder groot. Amper 4,5 % gelooft in de “vette vis”.

Er heerst “verontwaardiging” in Vlaamse politieke kringen over deze regering maar los van enig verbaal spierwerk, krijgt deze regering wel groen licht ! En ook al beweert N-VA op de tribune : er is geen groen, er is geen rood licht, voor ons is het oranje, toch stappen 5 kamerleden door dat oranje licht en keuren ze de regeringverklaring goed, wat inhoudt dat ze met ALLES akkoord gaan.

Maar :

Wat met de 5 resoluties gestemd in het Vlaams Parlement op 3 maart 1999 ?

Wat met de beloofde grote staatshervorming met staalharde garanties ?

Wat met de splitsing B-H-V ?

Wat met de jaarlijkse transfers van meer dan 12 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonïe en Brussel ?

Een concreet en recent voorbeeld toont aan dat deze transfers elk jaar nog toenemen . Uit het op 21/03/2008 gepubliceerde RVA-jaarverslag blijkt dat de transfer in de werkloosheiduitgaven tussen het noorden en het zuiden in 2007 nog is toegenomen en bijna 950 miljoen euro bedraagt, dit is een verdubbeling sedert 2000.

De verkiezingen van 10 juni 2007 gaven een duidelijke hint aan de politici wat van hen verwacht werd, een duidelijke communautaire agenda en meer Vlaamse autonomie. Na 9 maanden blijkt dat met de wil van het Vlaamse volk nog steeds de vloer wordt aangeveegd en deze door Franstaligen gedomineerde regering er alles aan zal doen om het federale koninkrijk niet verder af te slanken, integendeel.

Laten we niet rond de pot draaien , met deze regering Leterme zal de staat België NOOIT verdampen : niet uit zichzelf of onder druk van de Europese Unie, zoals sommigen dit in de pers laten uitschijnen

Leterme is gewonnen voor een supergroot stadsgewest Bruxelles. Le très grand Bruxelles wordt dus het politieke moordwapen waarmee Vlaanderen in het hart zal worden getroffen. Het probleem BHV is daarmee weggewerkt. Maar dat is voor Leterme niet voldoende om zich tegenover de Franstalige en Waalse politieke goegemeente te kunnen handhaven. Om alle Franstalig wantrouwen weg te werken en ook aan de perverse strategie van de MR=FDF en de Open VLD tegemoet te komen zal Leterme de paritaire senaat invoeren, de unitaire kieskring installeren (voorbereiding Verhofstadt IV), de herfederalisering van bevoegdheden doorvoeren, de taalwetten in Brussel afbouwen, een inschrijvingsrecht voor de Franstaligen uit de ruime Vlaams Rand toekennen en extra veel geld voor le très grand Bruxelles uittrekken zodat onder meer de “Brusselse tram” nieuwe verfransende lijnen in Vlaanderen kan aanleggen.

In Vlaanderen is er gelukkig nog één partij die het hoofd koel houdt en die duidelijk voor, tijdens en na de verkiezingen van 10 juni hetzelfde zegt : geen compromissen, palaveren en toegeven haalt niets uit. Laten we scheiden,VLAANDEREN ONAFHANKELIJK.

En het is wellicht makkelijk deze houding vol te houden, omdat men uit de besluitvorming geweerd wordt.  Dat is juist maar het is even juist, dat de angst voor de overtuiging en moed van het Vlaams Belang de anderen opjaagt en het failliet van de Belgische staat naderbij brengt.

Daar moet niemand bevreesd voor zijn : het economische knooppunt dat wij zijn dankzij onze unieke ligging in Europa zal van de Republiek Vlaanderen heel vlug een van de meest welvarende regio’s van de EU en de wereld maken.

Hoe men het Vlaams Belang ook probeert uit te schakelen, monddood maakt in de media en doodzwijgt om dan doodleuk te verkondigen dat het Vlaams Belang passief aan de zijlijn staat, de ideeën leven onder de bevolking en het is goed te zien dat er tenminste nog één groep is die onvervaard zichzelf blijft, hetzelfde zegt en niet zwicht, noch zwijgt.

Hoe dan ook wens ik U allen een vrolijk Pasen.

Gerda De Ryck.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misschien komt Fitna helemaal niet ...


Beschouwingen overgenomen van www.geenstijl.nl

Het ziet er naar uit dat het nog wel eens heel lastig wordt om Fitna te distribueren. Eerder haakten de televisiezenders al af, nu lijkt ook het internet het te laten afweten. YouTube (Google) heeft al laten weten de film niet zomaar te zullen uitzenden en gisteravond haalde de Amerikaanse provider Network Solutions Geert
onderuit. Wij belden Network Solutions voor uitleg. Een zegsman wilde slechts kwijt dat na uitvoerig beraad is besloten het domein voorlopig offline te halen. Naast de vele honderden klachten die de provider mocht ontvangen speelden nog twee zaken hierin een rol. Centjes (een heleboel) voor hosting van Fitna en de weigering van Wilders om kenbaar te maken wat er exact te zien zal zijn in de film. "Wij als provider zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de inhoud. Wanneer iemand, ondanks herhaalde verzoeken, blijft weigeren ons antwoord te verschaffen over de inhoud, kunnen wij niet anders dan concluderen dat de inhoud waarschijnlijk strijdig zal zijn met onze huisregels."

Even wat achtergrondinfo: Network Solutions is zo’n beetje de machtigste speler op het internet wanneer het gaat om hosting en domeinnamen. Zo’n beetje elk dotcom adres is in hun handen. Oké, we chargeren natuurlijk, maar huge zijn ze zeker. En wanneer Network Solutions zo’n statement afgeeft als nu is gebeurd, moet je als concurrent wel heel sterk in je schoenen staan de film wel te hosten.

Ten eerste omdat vrijwel iedere provider wereldwijd dezelfde regels hanteert als Network Solutions. Ten tweede betekent hosting ook het verlies van klanten. Niet alleen omdat sommige klanten zullen vertrekken vanwege de inhoud van de film, maar veel belangrijker: lange tijd onbereikbaar zullen zijn in verband met ddos-aanvallen.

Zo’n beetje iedere cyber hakbar zit namelijk klaar om de film het internet af te ddossen. Je moet dus wel met hele grote jongens in zee gaan, om de boel in de lucht te houden. De Akamai’s van deze wereld zeg maar. Alleen dat kost geld. Heel veel geld. Ter illustratie: de NOS maakte tijdens de laatste Winterspelen gebruik van de diensten van Akamai. In totaal werden zo’n miljoen sportfragmenten gedownload, hetgeen de publieke zender 400.000 euro kostte.

Het aantal downloads van Fitna zal vermoedelijk een stuk hoger liggen, gezien de wereldwijde ophef die er rondom de film is ontstaan. Maar ook wanneer het aantal downloads op 1 miljoen blijft steken, gaat dat Wilders geld kosten. Geld, dat hij bovendien niet heeft. Zo verklaarde hij onlangs af te zien van een persconferentie in Nieuwspoort, omdat hij de kosten voor de benodigde beveiliging (350.000 euro red.) niet op tafel kon en wilde leggen.

Op Dumpert ermee dan! Moeilijk verhaal. Het ontbreekt ons namelijk domweg aan capaciteit om de 15 minuten durende film wereldwijd te distribueren en tegelijkertijd wat ddos-aanvallen af te slaan. Wij zijn geen Akamai en beschikken niet over een serverpark in de Eemshaven om de boel overeind te houden. En zelfs wanneer we over die capaciteit zouden beschikken, ontbreekt het ons aan geld de boel in de lucht te houden. Maar als Geert 5 ton meebrengt, valt er met ons best te praten natuurlijk. Tot op heden heeft hij zich echter niet gemeld, dus als iemand ons kan uitleggen waarom wij zelf een half miljoen euro zouden moeten lenen voor de bekostiging van extra dataverkeer dan houden wij ons aanbevolen. En dan nog: ook voor ons geldt dat wij vooraf de inhoud zouden willen zien. Dat gebeurt met ieder Dumpert-filmpje en voor Geert Wilders maken wij geen uitzondering.

Tenslotte: de url fitnathemovie.com is hoogstpersoonlijk door Geert vast gezet bij Network Solutions, hetgeen betekent dat een nieuwe provider niet zomaar even de url kan verhuizen. Hieraan gaat een uitgebreide correspondentie aan vooraf en alles valt of staat met de coulance van Network Solutions. De film, kortom, zou dus zomaar nog eens enkele weken/maanden op zich kunnen laten wachten. Het gekscherende commentaar van Wilders gisteravond om desnoods persoonlijk dvd-tjes uit te gaan delen op de Dam is daarom dichterbij dan ooit. En dat is triest, maar tegelijkertijd heeft Wilders zijn punt inmiddels ruimschoots gemaakt...

Kleine Update: Geert Wilders gaat niet in op het aanbod van de Nederlandse Moslim Omroep om Fitna uit te zenden. "No way, NMO" aldus de PVV-voorman. Bovendien gaat Wilders bij voorbaat niet in op het aanbod van partijen die de voorwaarde stellen de film vooraf te mogen bekijken. "Ik laat hem aan niemand zien vooraf."




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!