Angeltjes
02-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De burger en zijn politici



Het was overduidelijk dat  wat gisteren in de Tweede Kamer van NL opgevoerd werd, een streng geregisseerd en  strak afgesproken stuk was.  Het was duidelijk te merken bij Groen-Links toen de jonge Marokkaan Tofik Dibi onverwacht het woord nam bij een uitlating van Wilders en Halsema hem probeeerde te verhinderen te spreken.  Dit stond niet in het draaiboek.

Alle tegenstanders vertolkten een rol in wat moest leiden tot de liquidatie van de moeilijke man Wilders.  Halve leugens en grote emoties kwamen beurtelings afgerold op de PVV-fractie. Toen één minister zich beriep op notulen van een vroegere vergadering, waarin Wilders zélf zou aangegeven hebben dat hij erge zaken zou tonen die onvermijdelijk tot rellen gingen leiden, was dit het signaal voor de finale stormloop.  Er werd vrolijk en lustig ingehakt op het slachtoffer (tiens, wat een vreemde beeldspraak, niet ?) want een minister "liegt" niet.

Dat bleek vandaag even anders te liggen, toen uit documenten uit 2007 bleek dat diezelfde minister toen eveneens notulen van gesprekken had aangepast ; toen ging het om een meningsverschil met de links-liberale D 66.  Om maar te zeggen, dat het regime zich niet schaamt om zich te bedienen van gore leugens. Alle partijen (ook die uit de oppositie) scharen zich nu achter de regering en een verder onderzoek naar de waarheid is overbodig : Wilders moet hangen. Dat is de conclusie.

De media hakken vandaag ijverig mee op de haatzaaier maar sommigen publiceren ook polls die even wat anders vertellen dan het marionettentheater van de Tweede Kamer.  Hieronder :

Elsevier
 
RTL Nieuws                                 
 
 
   
 
Algemeen Dagblad
 


Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het torenincidentje





Ies normaal, ies coeltoer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het NL volk : JA - De NL politici : NEEN !




(met dank aan www.hetvrijevolk.com )


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland Freisler, de papa van ... ?





Alhoewel wij uiteraard doortrapte nazi-aanhangers zijn, kenden we de Hochachtungsvolle die op de foto staat niet.  Hij  komt binnengewandeld met een referentiebrief van onze reagerende  vriend Tom, dus wij zeggen : "Herzlich willkommen, Herr Nazi, wer sind Sie ?" We kennen ze niet allemaal, omdat er velen uitgeweken zijn naar Zuid-Amerika en Wallonië.

Het zat er al direct tegen, want we waren vergeten "Heil, den Dolf" te zeggen en Carnavalmans  is gesteld op "Gründlichkeit".  Om kort te gaan, hij heet   Roland Freisler, en hij kwam enkel om zijn kostuum en zijn baret aan te bieden aan de Führer van het Spionnencentrum.  "Man soll ein bisschen gut gekleidet gehen" sprak hij met een verrassend Antwerps accent.  En bij het bekijken van die grote neus en die starre ogen ... Zou dit de papa kunnen zijn van onze Patrick ?  Het is alleszins een mooie mens, dat zie je zo.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofddoekenverbod personeel Vlaamse Overheid.


Het Vlaams Belang pleit voor een hoofddoekenverbod voor het personeel van de Vlaamse overheid en van alle lokale besturen in Vlaanderen.

Fractieleider in het Vlaams parlement Filip Dewinter dient daarover een voorstel van decreet in. Dewinter wil ook een algemeen verbod op het dragen van een hoofddoek in de scholen.

De stad Antwerpen voerde vorig jaar een hoofddoekenverbod in voor het stadspersoneel met een loketfunctie. Andere gemeenten zoals Gent, Lokeren en Lier voerden later een gelijkaardig verbod in.

Volgens Dewinter is een hoofddoekenverbod "geen pesterij van moslims, maar een zaak van elementair democratisch belang". "De hoofddoek is immers hét symbool bij uitstek van het minderwaardige statuut van de vrouw binnen de islam", zegt hij.

Het voorstel van Dewinter bepaalt dat personeelsleden van de Vlaamse overheid of de lokale besturen die tegen het verbod in toch een hoofddoek dragen een verwittiging krijgen.

Wanneer ze deze negeren, worden ze ontslagen. In het onderwijs zou het hoofddoekenverbod van toepassing zijn op zowel leerkrachten en ander personeel, leerlingen én bezoekers. Wie met een hoofddoek naar school komt, moet de toegang worden geweigerd, stelt het Vlaams Belang-voorstel.

******************************************************

Als het in Toerkije niet mag hoofddoeken dragen in openbare dienst, mag het hier ook niet.  Trouwens, dit is West-Europa, geen filiaal van de islam.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna een nieuw geval Guido de Moor ...


Terwijl sommigen zich als  laffe wezels beroepen op het laatste redmiddel van de dictator : "Es ist veboten", ondergaat de rest van de bevolking elke dag de terreur van de kattenkwaadjongeren.

We maakten er vanmorgen reeds melding van dat in Antwerpen aan het Astridplein (heraangelegd als het Chaotenplein, waar al ettelijke verkeersslachtoffers en - doden gevallen zijn) opnieuw een man werd afgetuigd op een bus van de Lijn.

Inmiddels lekt er meer uit en zelfs le Standard, een van de grote roergangers van de stijve politiek-correctheid, verwijst naar dit "incident" als een bijna-herhaling van het drama met wijlen Guido de Moor, die kilweg  afgetroefd is geworden en vermoord door 5 jongeren.  De "straf" voor een van de moordenaars hield in dat hij gedurende 16 uren "de werken van Guido de Moor" moest bestuderen.

Het huidige geval betreft een 62-jarige politie-agent die tussenbeide kwam toen de jongeren een koppel lastig vielen.  De man werd uitgescholden, geslagen en bespuwd zoals voorzien in de handleiding "Hoe word ik een fijn crapuul ?"  Samen met de chauffeur is hij erin geslaagd het tuig uit de bus te zetten, maar hij werd voortdurend geslagen.  Toen de deuren gesloten konden worden, is de man in mekaar gezakt en moest hij per ambulance naar het ziekenhuis met een hartaanval.  

De linkse experten staan te drummen met hun voorgekauwde verklaringen : de oude flik stond sowieso op het punt van te sterven.  De jongens kunnen daar niets aan verhelpen. Ook zonder "incident" was de man bezweken. 

Intussen wordt eenieder die in dit klotenland  de naam Geert Wilders en Fitna op zijn blog schrijft, vervolgd door de gestapo.

Laten we hopen dat de moedige agent en de chauffeur goed en wel fysiek herstellen.  En heren, vervolg niet alleen de hangsmeerlapjes maar schakel het cgkr in : discriminatie van geuniformeerde gezagsdragers kan dat ? Als het antwoord ja is, kan ik dan ook ongegeneerd de medewerkers van het spionnencentrum  komen bespuwen ?  Kwestie van samen te genieten van een van de verrijkingen van de multikul.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders, wij vragen om excuses



Op deze blog hebben wij nooit onze vriendschap voor Nederland en   voor velen van zijn oospronkelijke inwoners verstopt. 

U weet het, wij weten het, er zijn grote cultuur- en mentaliteitsverschillen maar de taal is een erg groot bindmiddel tussen volkeren, waar geen enkel opgelegd cultuurverdrag tegenop kan. Praten en luisteren is en blijft de communicatie bij uitstek en dat hebben we steeds gedaan met onze boeken, kranten,radio, televisie, film en nu zeker dankzij internet. 

Niet iedereen in Nederland is het eens met Fitna van Geert Wilders. We hebben gisteren het debat in jullie Tweede Kamer voor een stuk meegemaakt. We hebben kunnen vaststellen dat precies zoals in onze parlementen, de afstand tussen de politici en de burgers veel groter is dan gezond voor de democratie.

Op deze blog zijn wij als Vlamingen en Europeanen, aanhangers van de duidelijke taal en bedoelingen van Wilders, ook als we sommige van zijn uitlatingen minder gelukkig vinden.  Wij hebben steeds consequent en door dik en dun de PVV verwelkomd als de partij die opkomt voor de gewone Nederlander die zijn land niet wil laten omvormen tot een 18de provincie van Marokko of een zoveelste Turks sultanaat.

Wij hebben de video  Fitna niet op onze blog geplaatst maar we hebben wel nadrukkelijk gepleit dat het goed zou zijn,  overal in onze scholen deze prent te tonen.  Onze jeugd heeft recht op zijn eigen mening en moet deze vormen door kennis te nemen van zoveel mogelijk elementen.

Gisteren kwam het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding op de proppen met de verklaring, dat eenieder die de film via internet verspreidt zich kan verwachten aan een klacht die het centrum met genoegen zal overmaken aan de rechtbank wegens het aanzetten tot haat.  Zover staan wij dus, jullie Zuiderburen

Het betreffende Centrum (bij ons normaal aangemerkt als het Spionnencentrum) wordt betaald door de Nationale Loterij, heeft 100 verwrongen geesten in dienst en ontsnapt aan parlementaire controle.   Deze constructie is bewust opgezet zonder officieel gebruik van belastinggelden en met rechtstreekse rapportering aan de  eerste-minister.  Goebbels zou het niet anders gedaan hebben. Nu weet u tenminste hoe het systeem hier werkt en over wie het gaat : een kliek ondemocratische verklikkers.

Daarom bieden wij aan onze talrijke Nederlandse vrienden die de ideeën van Geert Wilders genegen zijn, die zijn moedige houding waarderen onze welgemeende excuses aan voor het ondemocratisch verhinderen van de vrije meningsuiting door een stelletje belgische randdebielen.

Deze laffe verklikkersmentaliteit  bewijst voldoende dat Wilders' film een schot in de roos was.  De beelden kunnen niet weerlegd worden, de teksten zijn niet aangevochten, dus leggen we de waarheid het zwijgen op.

Met herhaalde en welgemeende spijt namens de redactie van Angeltjes.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graaien maar bij de BNB en andere - door Stradi



Buiten de bekende ministeriële kabinetten zit dit onland vol met verborgen goedbetaalde werklozen in allerlei instellingen die niets bijdragen tot de welvaart van het land.

Eigenlijk zouden die bij de werkloosheidstatistieken moeten gerekend worden, want dat legertje gedropte politieke vriendjes is onder Verhofstadt fors gestegen :  de socialistische truc om de nefaste werkloosheidcijfers te verdoezelen. Nog zo eentje dat oogluikend in stand gehouden wordt is de Nationale Bank.

Door de bevoegdheidsoverdracht aan de Europese Centrale Bank werd de functie van de nationale banken van de eurozone gereduceerd tot die van ECB-loket. Wat niet belette dat de status en de praal die deze financiële instellingen omgaven, behouden bleven. In België zelfs meer dan elders. Ook al geeft de Nationale Bank geen Belgische bankbriefjes meer uit en bestaat de hoofdtaak vooral uit studeerwerk en het aanmaken van statistieken - als het even kan, op de maat van de regering - toch telt de instelling nog altijd 2000 werknemers. De Bank of England die buiten de eurozone opereert en zelf pondbriefjes drukt, doet het met de helft, de Zweedse centrale bank zelfs met vier keer minder.

Geef al die overtolligen de wettelijke werkloosheidsvergoeding en we besparen miljarden. Maar ja, de hofhouding aan den dop zal geen optie zijn zolang dit onland niet gescheiden is, daarom duurt het zo lang en is er massaal verzet door de gevestigde machten.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noël Slangen weer eens in het nauw


In elk een beetje normaal land zou een door het gerecht vervolgd figuur geen schijn van kans mogen en kunnen maken op welke overheidsopdracht dan ook.  Schlangen Noël ziet er niet alleen uit als een geheimzinnig, antipathiek corrupt personage, veel van zijn handelingen brachten hem herhaaldelijk in aanraking met het gerecht. Hij heeft het uiterlijk van de beschuldigingen die om zijn oren vliegen.

Hij is adviseur geweest bij Guynokkio (die twee samen, dat zal  hooggestemde gesprekken opgeleverd hebben), bezit een reclame-& adviesbureau dat opereert in de schaduw van alle politieke niveaus en hij is een hele tijd (en misschien nu nog ?) een soort waakhond in het VLD partijbestuur geweest om de voorzitter op het rechte pad te houden. Figuren als het corrupte Fientje Moerman, die de politiek aangrijpt om het eigen vermogen pijlsnel te laten groeien, behoren tot het netwerk van Schlangen die uit is op het binnenhalen van de meest dubieuze opdrachten waar prijsvergelijkingen quasi uitgesloten zijn en achteraf allerlei bijkomende, niet controleerbare extra-opdrachten aan vasthangen. 

Het beerputland B doet het goed op het vlak van corruptie en zelfverrijking.  Dank oe oewel. Nu nog de pers het zwijgen opleggen en de tijden van het aards paradijs keren terug.  De slang is er al.

WEER BETWIST CONTRACT VOOR SLANGEN

BRUSSEL - (Belga) Het Rekenhof tikt de Universiteit Hasselt op de vingers omdat ze een opdracht aan de groep van Noël Slangen heeft gegund naar aanleiding van haar naamsverandering in 2005. Dat melden Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Volk woensdag.

Voor de begeleiding kon de instelling geen dossier overheidsopdrachten of een overeenkomst voorleggen. Er was enkel een voorstel van Groep C

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En voor Gerolf ? Ne Witte, koud uit de frigo.
dinsdag 1 april 2008
 
Iets minder dan met Paula D’Hondt maar toch: met Johan Leman kon er af en toe nog eens gelachen worden. Hij durfde het af en toe al eens aan om een spetter weg te geven, meestal in de vorm van een interview waarmee hij de vinger in het eigen anti-racistische oog stak. Per saldo bleef over Johan Leman de indruk over dat hij niet in een ivoren toren leefde en probeerde te begrijpen en te achterhalen wat mensen zoals de kiezers van het Vlaams Belang bedoelden. Maar met zijn opvolger - nomen est omen - Jozef De Witte, daar kan absoluut niet mee gelachen worden. Al riskeer ik een veroordeling wegens racisme en discriminatie en aanzetten tot haat op grond van fysieke kenmerken, toch ga ik het zeggen: het volstaat de fysieke verschijning van Jozef de Witte even in de ogen te kijken en men voelt meteen dat de ernst van het leven als een ijzig sneeuwdeken de ziel van deze mens omhult. Het Centrum dat hij voorzit, is onder zijn impuls een koele machine voor het heruitvinden van racisme en bestrijding van gelijke kansen geworden. Als ik hem op televisie zie verschijnen, snel ik naar de knop waarmee ik de verwarming wat hoger kan zetten.

Vandaag is hij naar mijn oordeel ver over de democratische schreef gegaan. Met een persmededeling heeft het Centrum in een weinig subtiel syllogisme gesteld dat al wie via het internet de film van Geert Wilders verspreidt, bij het Centrum van De Witte kan aangemeld worden, hij moet worden “verklikt” zeg maar, opdat het Centrum vervolgens deze personen voor het gerecht zou slepen en zou kunnen laten veroordelen. (“Ook het Belgische gerecht zou hiermee belast kunnen worden, als zou blijken dat een persoon die in België verblijft gebruik zou maken van deze film om zelf aan te zetten tot haat of discriminatie.”)

Nu zal u in mij geen verdediger vinden van dat filmpje van Wilders. Ik vind het slordig en weinig professioneel gemaakt en inhoudelijk veel te futiel om er veel woorden aan vuil te maken. (Wat een niveauverschil met Submission van Hirsi Ali…) Maar dat het filmpje eenzijdig is of dat het een eenzijdige visie op de islam geeft, mag toch geen reden zijn om het verspreiden ervan als “aanzetten tot haat” te aanzien?!  Het zou betekenen dat niemand nog een filmpje kan maken of verspreiden of over de islam nog gelijk wat kan zeggen of citeren zonder dat er een “objectief” of een veelzijdig of vergoelijkend  beeld van deze godsdienst wordt opgehangen. Wat is dit toch voor onzin? Volgens die redenering zou iedere journalist die een eenzijdig negatief beeld van het Vlaams Belang ophangt en die niet – zoals journalisten van de openbare omroep zouden (moeten) doen – een objectief beeld schetst, aanzetten tot haat?! Wat het Centrum De Witte vergeet, is dat de vrijheid van meningsuiting met die redenering volledig wordt uitgehold.  

De bescherming van het fundamenteel recht op de uiting van een mening dient natuurlijk tot niets als ze alleen maar zou opgaan voor de meningen die wegens de evenwichtigheid of de neutraliteit of de objectiviteit waarmee ze worden geformuleerd niemand aanstoot geven. Bescherming van de vrije mening geldt niet de fletse of nietszeggende en evenmin de algemeen aanvaarde mening. Die hoeft niet beschermd te worden. Het is juist de provocerende, contesterende en contesteerbare mening die door de overheid moet beschermd worden.

Een overheidsinstelling die echter – omgekeerd en op een aberrante manier strijdig met de  geest van het Magna Charta - meningen voor de strafrechter brengt omdat die meningen een te eenzijdig beeld van een of andere godsdienst zouden weerspiegelen, past niet in een normale democratie. Onder dat motto zou iedere uitgever van Hugo Claus voor de rechter moeten gesleept worden. Maar daar wringt juist het schoentje.


 


Het regime bepaalt wat welgevallig is (de Islam staat bovenaan) en laat alleen nog meningen toe die gepolijst en door een ideeën-politie goedgekeurd zijn.
België wordt in de democratische wereld steeds meer een eiland. Een vreemd eiland waar mensen die afwijkend denken of spreken bedreigd worden door een ijzige meneer.        

Gerolf Annemans .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een blik achter de schermen bij Knack






  Hubert van Humbeeck en Roel Verniers  van het onvolprezen maar helaas ook onvolgroeide Knack luisteren naar de instructies van hun meesters. Als u het geluid inschakelt hoort u het linkse gejank en gehuil. Vervolg volgende week te lezen in het blad voor afhankelijke mensen zonder eigen ideeën

Savat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man van Phaedra



De man van Phaedra is bekend :  onze PASCAL (Vyncke) !  Proficiat en nog vele  jaren. Wanneer breng je je uitverkorene naar het Seniorennet voor een bedrijfsbezoek ?






Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U houdt van spanning en sensatie ? Rij met de Lijn !


De Romeinene moesten naar hun ronde openlucht theaters om zich te ontspannen.  Bij het binnenkomen kregen ze een stuk brood van de keizer of van een andere egoïstische vechtjas en het bloed kon beginnen stromen uit gapende wonden.  Wat een fijne tijd die hopelijk spoedig moge wederkeren.

Wij hebben 's avonds onze kijkkasten om ons te ontspannen met het gluren naar koppels die naar exotische bestemmingen worden meegesleept om wetenschappelijk na te gaan hoe het wippen met andere stellen hun relatie beïnvloedt.  Er wordt veel geweend, gezopen, dure eden gezworen, fijne beschaafde emoties geuit en natuurlijk veel gewipt. Het is voorspelbaar en saai.

Of knappe Brugse vrouwen (er zijn er geen anderen ! ) bieden zich op de televisie-huwelijksmarkt aan, omringd door een verzameling hitsige aandachtzoekers die liever met mekaar optrekken en mekaar heel de tijd omhelzen en bestoefen,  dan met het ijskonijn op stap te gaan om idiote opdrachten te vervullen.  De schone kiest, omdat ze moet, uiteindelijk de kleinste en de onverschilligste uit de reeks, zo zal ze er onmiddellijk van verlost zijn.

Dat soort ontspanning vind je bij de commerciëlen. 

De 0000, die zwemt in ons gemeenschappelijk geld, gooit het over een andere boeg : elke avond wordt uit de bestaande graaipot van 30 superbekende linkse Vlamingen geput om ons aan het lachen te brengen met  formidabele grappen van Ben Crabbé, de Limburgse tante Frieda van Wijck die zichzelf opvoert als een parodie en tussendoor flitsen over het scherm de nodige films en documentaires over Hitler, zijn schilderkunst, zijn honden, zijn éne teelbal, zijn Eva, zijn verslaving aan grimassen, reuma in zijn rechterarm, u kent het, u kijkt al jaren niet meer, het is er allemaal nog : zowat de enige zekerheid in Vlaanderen is, dat de BRT nog steeds geleid wordt door partijpolitiek  eencelligen die mekaar intern bekampen als krabben in de mand.

Zo gezegd, zo gedaan.

Wij hebben voor u een alternatief.  Houdt u van spanning en sensatie ?  Van een originele zoektocht ?  Probeert u eens een bus of een tram van de Lijn.  Heel veel kans dat u u getuige zal zijn van spannende momenten.  Schimpen, roepen, tieren, spuwen, slagen, en als het u echt meezit misschien zelfs een doodslag.  Het Nieuwsblad van deze mooie lentedag biedt u een voorproefje aan :



ANTWERPEN - Een dag nadat uw krant berichtte over de toenemende agressie in het openbaar vervoer, deden er zich opnieuw ernstige incidenten voor op bussen van De Lijn.

Aan het Koningin Astridplein raakte op Lijn 41 gisteravond omstreeks 9.30uur een oudere man zwaargewond. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht met mogelijk een hartinfarct. De man was tussenbeide gekomen bij een ruzie op de bus tussen drie jongeren en een jong koppel. De gemoederen raakten echter niet bedaard en de buschauffeur zette de drie jongeren van de bus. Daarop zouden de jongeren een ruit hebben stukgeslagen. De oude man bezweek onder de emotie en werd in allerijl naar het hospitaal gevoerd.

Aan een bushalte aan de Markt in Ekeren vond maandagochtend rond 9.45uur ook al een zwaar incident plaats. De chauffeur vroeg er het vervoersbewijs van een passagier die op de bus stapte. De reiziger verklaarde dat zijn vriendin, die al op de bus zat, het abonnement bij zich had. Er ontstond daarop een woordenwisseling tussen beide partijen en even later vielen er klappen.

Getuigen op de bus verklaarden dat de chauffeur in het gezicht werd gespuwd en een aantal slagen moest incasseren. De buschauffeur raakte lichtgewond, maar is wel zwaar aangedaan door de feiten. Toen de politie arriveerde, was de dader al afgestapt. Even later konden de agenten de agressieve passagier in een andere bus oppakken. De man werd voor verhoor naar het politiekantoor gebracht.

'Het wordt tijd dat De Lijn een duidelijk signaal geeft en alle beschikbare middelen inzet', zei vakbondsafgevaardigde Stefan Gosselin van stelplaats Tjalkstraat naar aanleiding van het incident in Ekeren. 'Wij voelen ons als chauffeur namelijk niet gesteund. Uit cijfers blijkt dat het geweld status-quo is gebleven. Ik vrees echter dat sommige incidenten niet meer worden opgenomen in de statistieken.' 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom propere handen als corrupt de norm is ?


Natuurlijk zijn wij al geruime tijd het vertrouwen in de onkreukbare openbare dienst verloren, niet omdat wij verzuurde, kortzichtige ontkenners zijn, wél omdat de politieke kaste in essentiële opdrachten faalt : 

1°/ zichzelf te profileren als een kundige groep die in staat is de ingewikkelde knopen uit het sociale verkeer te halen ;

2°/ leiding te geven aan een uitgebreid korps ambtenaren dat zich gedraagt als  dienaars van het algemeen belang.

Deze  vaststellingen klinken parmantig en zwaar op de hand, idealistisch zelfs, dus we kunnen er best schouderophalend aan voorbij. Idealistische opvattingen  horen niet thuis in de politiek. 

Het is met veel trots dat wij u in kennis brengen van volgende Belgabericht : Weg met de propere handen, leve de corruptie !


Vorige maand voerde het Leuvense gerecht en de centrale politiedienst Corruptie een reeks huiszoekingen bij ambtenaren van de Leuvense buitendienst van de Regie der Gebouwen. Het 59-jarige hoofd van de dienst en twee controleurs zijn meteen aangehouden.

Intussen heeft het gerecht ook vijf aannemers in verdenking gesteld. Behalve van actieve corruptie worden ze ook beticht van valsheid in geschrifte en "belemmering van de vrijheid van opbod". Er zijn namelijk prijsafspraken gemaakt en prijsoffertes vervalst.

"Alle aannemers en twee ambtenaren bekennen de feiten", bevestigt parketwoordvoerder Geert Schoorens. Enkel de districtschef, tevens voorzitter van de vzw Vriendenkring Regie der Gebouwen Vlaams-Brabant, wast zijn handen in onschuld.

Gisteren heeft de raadkamer enkel de aanhouding van de districtschef verlengd. De twee controleurs zijn vrijgelaten onder voorwaarden. Het parket beraadt zich nog of het in beroep gaat tegen de vrijlating. De vijf aannemers zijn niet aangehouden. (belga)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westerse giften hebben hun nut





Stuur na de volgende tsunami géén onderbroeken meer naar Indonesië

www.gregoriusnekschot.nl
-blog-


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarko vraagt zieke Betancourt telaten gaan.




http://www.agirpouringrid.com:80/.

Colombia is nu niet bepaald het land van onze dromen maar inmiddels zitten ze daar wel met een zwaar probleem.  Meerdere zelfs.  De Farc is een militaire communistische splintergroep die enige jaren geleden een gebied toegewezen kreeg van de regering, iets groter dan het land B, om zich daar bezig te houden met het uitbouwen van een lekkere ultralinkse dictatuur : van grote honger de boom in en van grote dorst er terug uit onder het citeren van "Das Kapital" van Marx.  Stevaert Steve en Desmet Yves hadden hun koffers al gepakt om met palmtakken de lof te gaan rondzwaaien van de Bevrijders.  Helaas, driewerf, het feest ging niet door, want vele Zuid-Amerikanen hebben Maya of Inca-genen in het geblokte lijf en ze doen niet altijd hetgeen ze zeggen, onbetrouwbaar als de neten maar voor de rest vrij simpel.  Ze zouden zich heel goed voelen bij vele van onze  belgische politieke partijen : kwebbelen, vissen en pipi doen in het water. Die mannen van de Farc die veelal in de jungle leven en er geen riante levensstijl op nahouden hebben zes jaar geleden de senator, die kandidaat was voor het presidentschap gevangen genomen en niet meer losgelaten sedertdien.  Ingrid Betancourt was naar hen toegestapt om te praten over een mogelijk stopzetten van de vijandelijkheden.  Ze kreeg een bordje insecten als welkomgeschenk en een paar handboeien.  De vrouw schijnt erg ziek te zijn en dergelijke manier van politiek bedrijven is toch echt uit den boze. Vandaar dat Sarko weer eens mag komen pluimstrijken bij Angeltjes.  Zijn kontdraaierij in verband met de toetreding van Toerkije tot de EU is hem niet vergeven maar kom hij is wel de enige Europese leider die enig gezag heeft.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De malaise van de multiculturaliteit" - Een stapje ?


Op 22 april komt een boek uit van Wim van Rooy.  We weten niet of het veel aarde aan de dijk zal brengen maar als er uit onverdachte hoek (dus niet de onze) een kritisch geluid opklinkt over de grote beschavingscrisis die wij meemaken, willen we dit graag onder de aandacht brengen.  Ofwel stevenen we met zijn allen in Europa af op een compleet fiasco, ofwel wordt er naar mekaar geluisterd.  Met de bedoeling te overleven en onze beschaving verder uit te bouwen.

"Migraties en de multiculturen die daar rechtstreeks uit voortvloeien, zijn door de hele beschavingsgeschiedenis eerder regel dan uitzondering. In elk rijk werd er gemengd en gemixt, geemigreerd en geïmmigreerd, meestal met véél bloed, zweet en tranen. Toch heeft het ontzettend lang geduurd alvorens de wetten en mores die stelden wat mocht en niet mocht kritisch in vraag werden gesteld. De mensenrechten bijvoorbeeld, een vrij recente humane uitvinding, worden begrijpelijkerwijs met alle kracht verdedigd en het minste euvel in dat verband wordt als een onmiddellijk te verwijderen smet gezien. De dwangmatigheid echter waarmee dat geschiedde en de naïviteit die daarbij tentoongespreid werd, leverden een hysterische politieke correctheid op, die, na het failliet van het communisme (marxisme), de behoefte aan een utopie bleef invullen via de nieuwe ideologie van een overspannen multiculturalistische idylle. Pas na 9/11 werd dan toch voorzichtig plaats ingeruimd voor een kritiek op het naïeve en hyperkinetische multiculturalisme en werd gepleit voor de terugkeer van wat gezond verstand. Dit boek gaat in op de progressivistische gedachteloosheid van de multiculturalistische elite. Het houdt tegelijk, onder meer geïnspireerd door intellectuelen uit de moslimwereld, een kritisch pleidooi voor een bedachtzamer omgang met de multicultuur."

De uitdrukking ‘multiculturele samenleving’ mag dan wel de nieuwe soundbite zijn van veel intellectuelen, volgens Wim van Rooy wordt het huidige discours gekarakteriseerd door een verlammende en ongenuanceerde politieke correctheid. Vooral de Arabische, Berberse en Iraanse kritische stemmen die smeken om een seculier en rationeel wereldbeeld, lijken daar het slachtoffer van te zijn. In zijn boek De Malaise van de multiculturaliteit dat binnenkort verschijnt bij Uitgeverij Acco, doorprikt van Rooy de naïviteit van enkele dominante denkbeelden over migratiesamenlevingen en reikt hij, geïnspireerd door buitenlandse denkers, een andere piste aan om over multiculturaliteit na te denken.

Ray


01-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeschikt voor vertrouenspositie, alleen GRAAIEN is OK. : BATS

Probleem De Batselier bij NBB?

01/04/2008 14:20

http://www.knack.be/nieuws/belgie/probleem-de-batselier-bij-nbb-/site72-section24-article15105.html

Gouverneur Guy Quaden van de Nationale Bank (NBB) heeft bevestigd dat een onderzoek wordt gevoerd naar het lek over de notionele intrestaftrek. Uit cijfers waarop SP.A-kamerlid Dirk Van der Maelen eerder de hand kon leggen, bleek dat de bank in 2007 17 miljoen euro aan belastingen door dat systeem heeft kunnen uitsparen. Knack vernam dat er in de richting van NBB-directeur Norbert De Batselier wordt gekeken als oorsprong van het lek.

De notionele intrestaftrek geeft bedrijven die met eigen vermogen investeren een fiscaal voordeel. Het systeem ligt onder vuur wegens de kostprijs ervan. Minister van Financiën Didier Reynders gaf toe dat de notionele intrestaftrek veel meer kost dan begroot. De kritiek luidt in sommige hoeken ook dat het systeem geen banen oplevert. De socialistische partijen dienden een wetsvoorstel in om de "misbruiken" met het systeem aan te pakken.

De cijfers waarmee Van der Maelen begin maart uitpakte, deden flink wat stof opwaaien. Hij voerde onder meer aan dat de NBB wel profiteerde van de notionele intrest, maar geen extra investeringen heeft gedaan en geen nieuwe jobs heeft gecreeerd. Na zijn onthullingen besliste de Beurscommissie het aandeel van de Nationale Bank te schorsen.

Op de algemene vergadering van de Nationale Bank bevestigde gouverneur Guy Quaden maandag dat de NBB onderzoekt hoe de informatie over het gebruik van de notionele intrestaftrek is uitgelekt naar Kamerlid Dirk Van der Maelen (SP.A).

Op de jaarvergadering van de NBB werden vragen gesteld over hoe Van der Maelen aan de informatie kwam nog voor de jaarrekening publiek beschikbaar was.

Quaden legde uit dat alleen de directie en de uitvoerende medewerkers (secretariaat) op de hoogte waren en dat het lek daar moet worden gezocht, dus niet bij de ondernemingsraad.

De Batselier, in een vorig leven SP.A-politicus (minister, Vlaams parlementsvoorzitter), was trouwens als enige van de acht NBB-directeurs de hele dag afwezig, zo werd ter plaatse vastgesteld.

Bovendien ging het om informatie die normaal zelfs niet voor de aandeelhouders beschikbaar is, ook niet als ze daar op een jaarvergadering om vragen, aldus een bron. Volgens vicevoorzitter van de Nationale Bank Luc Coene is het ongebruikelijk dat een genoteerde onderneming de gedetailleerde berekening van haar belastingen publiek maakt.

Normaal zou de leiding van de bank enkel hebben bevestigd dat de bank de fiscale wetgeving respecteert. Het bedrag van 17 miljoen zou nooit zijn vrijgegeven, aldus de bron.

Mocht het onderzoek uitwijzen dat Norbert De Batselier aan de oorsprong ligt van het lek of onzorgvuldig omsprong met vertrouwelijke informatie van de NBB dreigt zijn positie als directeur onhoudbaar te worden. In dat geval moet de SP.A op zoek naar een nieuwe directeur.


http://www.knack.be/nieuws/belgie/probleem-de-batselier-bij-nbb-/site72-section24-article15105.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezersbrief bij Knack-on-line



Als u wil kan u de flauwe onwetende en vooringenomen praat van Hubert van Humbeekc bij Knack-on-line lezen en vervolgens wat hoofdschudden om uw weeheid proberen te verdrijven.

Journalistieke eerlijkheid en objectiviteit bestaan niet meer. Dat is overduidelijk. Journalisten hebben de democratie ontfutseld aan de politici.  In hun kranten en op televisie vertonen zij zich als opperrechters die belonen en straffen.  En de politici hunkeren naar een woord van waardering en krimpen in mekaar als ze op de vingers worden getikt.  Kamer en senaat zitten vol slapjanussen en breimoekes ; er zijn gelukkig uitzonderingen.

Journalisten hebben geen enkele verantwoording af te leggen voor hun woorden behalve bij hun hoofdredacteuren die op hun beurt weer het wit uit de ogen moeten kijken van de Grote Mannen met de dikke portefeuilles die hun zaakjes onder mekaar regelen en in netwerk staan met de échte macht : de families van het grootkapitaal, de christelijke koepels, de socialistische bonden en mutualiteit, de loge, het hof en wat voetvolk voor de vuile karweien.

Journalisten genieten van de macht die ze menen te bezitten, de waarheid kan hen gestolen worden, zij spreken de taal die de meester behaagt.  Bij Knack zit het helaas propvol van die ranzige figuren, die voor alles het regime ten dienste staan.  Een van hen is Van Humbeeck.  Ik kon me niet inhouden en heb een antwoordje gepost. Hoffelijk zoals steeds. Ik heb enkel getwijfeld aan een ij of ei voor het woord schijthuis ?

http://www.knack.be/blog/opinie/71-63-3369/de-eeuwige-moslim.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robotportret van een racist


Net voor de racistische wreedaard uit de zijstraat van de Meir, die het zwakke, brave negermeisje aftroefde, verkrachtte en vernederde  zich beschaamd kwam aangeven bij de politie, werd een robotportret van hem opgemaakt aan hand van de accurate beschrijving door het  vernederde vrouwtje.  Dankzij onze goede connecties bij de Antwerpse Politie (onze vrienden, nietwaar) konden wij een exemplaar bemachtigen van dit opsporingsdocument.



De bruut had zich al meester gemaakt van de laarsjes van het slachtoffer




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!