Angeltjes
17-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamas verovert Rome


 Hamas 'verovert Rome'
Yunis Al-Astal, Hamas

“Zeer binnenkort, als Allah het wil, zal Rome worden veroverd, net als Constantinopel werd veroverd, zoals onze Profeet had voorspeld” zo hield het Hamas-parlementslid en geestelijke Yunis Al-Astal de gelovigen afgelopen vrijdag op de Hamas-zender al-Aqsa tv voor.

Verder noemt hij Rome ‘De hoofdstad van de kruisvaarders, die zich vijandig opstelt ten opzichte van de islam die de broeders van apen en varkens in Palestina hebben losgelaten om de wederopstanding van de islam tegen te gaan’.

Uniek hieraan is dat Hamas zich normaliter ‘beperkt’ tot de ‘bevrijding’ van Palestina en zich verder weinig gelegen laat liggen aan de rest van de wereld. Hoewel een minder bekend onderdeel van het handvest van de beweging hier duidelijk wel duidelijk over is: “Dankzij de verspreiding van moslims over de hele wereld die de zaak van Hamas nastreven en strijden voor haar overwinning, voor de versterking van haar posities en voor de bevordering van de Jihad, is de Beweging universeel.”

Dergelijke retoriek is afkomstig uit de hoek van de Moslimbroederschap, waar Hamas ideeel schatplichtig aan is. In de praktijk heeft Hamas echter de strategische keus gemaakt het strijdtoneel te beperken tot wat zij zien als de historische grenzen van Palestina. De wereldwijde strijd waar Al-Astal wordt overgelaten aan de broeders van de Moslimbroederschap onder leiding van Ayman al-Zawahiri en Osama Bin Laden, die echter een belangrijke bron van inspiratie vormen voor Al-Astal en consorten.

http://johanboef.blogvandaag.nl/page/log/32604/Hamas%20'verovert%20Rome'/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een minimum aan fatsoen ?


In momenten van diepe bezinning stellen wij ons graag enkele existentiële vragen.  Dat kan van alles zijn.

Waarom is de gedroogde poedersoep van Knorr zo zout ?  Kan het niet wat minder ?  Hoe komt het dat broodschrijvers en buiksprekers zoals Peter Vandermeersch en Walter Zinzen zich zo ver verheven achten boven de mensheid en  er toch uitzien als haveloze sukkels ?  Existentiële vragen betreffen ook anderen, dan onszelf.  Nog één ?  Wat is het nut van de adel ?  Buiten het  bezit van blauw bloed dat sedert Astriedje geen voorzitster meer is van het Rode Kruis niet meer bijgehouden wordt.

De adel is vermoedelijk voor ieder van ons zéér belangrijk.  Het is zelfs waarschijnlijk dat velen van ons hier rondlopen omdat in een ver verleden een adellijke heer zich vergrepen heeft aan een pronte volkse deerne.  Dat was niet alleen het zogenaamde recht van de eerste huwelijksnacht maar het was nog eens goed voor de evolutie : de besten brachten nog beteren voort.  Alstublieft !  Met zo'n uitleg worden wij binnenkort ontvangen op het paleis bij de keuning en zijn roofkinderen bij de verschijning van ons boek "Wippen in opdracht van Darwin".

In feite doet de adellijke soort het nog altijd zoals duizend jaar geleden :  Albert en zijn zonen schuimen incognito het land af op zoek naar vertier, seks en geld.  Wat is het verschil met Keizer Karel ?  Die volgens de volkse overleveringen Vlaanderen doortrok als een onbekende om te horen wat het plebs vond van zijn afschuwelijk beleid maar in werkelijkheid wilde hij vooral wippen.( Behalve op later leeftijd toen hij naar bankier Fugger toog 's avonds om te smeken voor geld) Als ik mensen zie met een kin die vooruitsteekt als een soepkom Knorr, denk ik "Tiens, dat lijkt wel een afstammeling van Keizer Karel".  Die pedofiele advocaat uit Luik, herinnert u zich hem ?  Hij had een  gepronceerde Habsburgerjoekel net zoals de man van Astridje.  Als de familie bijeen is, behoort dat tot de klassieke vragen "En Lorenz, gade gij uw soep uit een bordje ete, of giet de lakei  het ineens in uw bek ?"  Astriedje is nu 46 jaar maar ze heeft nog enkele spraakproblemen met het Nederlands.  Zoals heel de keuninklijke familie, maar ze doen allemaal hun best.

De felste van onze keuningskinderen is ongetwijfeld Laurent.  Die man is echt verknoeid in zijn jeugd en sedert hij de leeftijd heeft om zich te beroepen op enig verstand, blijkt dat plots niet aanwezig te zijn. De schande is natuurlijk dat de gemeenschap opdraait voor dit leventje van lust-en-kust en dat de monseigneur dat de meest normale zaak ter wereld vindt.  Een villa kopen op een vulkanisch eiland rond Sicilië voor één miljoen euro, en de boel vervolgens laten verkommeren, is een bizarre actie voor een haveloze prins die zich tot voor kort nog armoediger gedroeg dan de liegende en bedriegende staatssecretaris Laloux.

Panarea and Dattilo

Panarea waar Laurent een vervallen domlein heeft gekocht voor 1 miljoen euro

De domheid waarmee het hof weer eens gemeend heeft de problemen van Laurent op te lossen tart elke verbeelding !  Eerst dit,  over de inkomsten van deze profiteur : een dotatie van circa 280.000, een vergoeding als senator van 70.000 en een wedde als marine-officier van zeker 50.000 euro.  We zitten aan 400.000 euro per jaar of ruim 33.000 eur per maand.  Heeft u dat ook ?   We vergeten dan even dat  de milieuvereniging Kint, die quasi uitsluitend bestaat dankzij de goodwill van openbare diensten,  ook een bron van rijke inkomsten zal zijn via onkostenvergoedingen, enz. 

Door de dwaze aankoop op de Eolische eilanden heeft Laurent zich opnieuw de das omgedaan, want waar haalt die haveloze wipper zoveel geld ?  Via een VZW wordt gefluisterd,  een constructie die in mekaar gebokst werd door een stelletje gewetenlozen die de prins omringen.  De commentaren zijn niet mals : "Zonder te zeggen dat het een frauduleuze consctructue is, geeft ze wel aanleiding tot het formuleren van opmerkingen in die richting..." Dat was een van de milde vaststellingen.

Maar alles is eensklaps in orde.  Sedert gisteren.  Burggraaf Etienne Davignon, een van de steunpilaren van de monarchie, heeft de VZW'tjes herschikt en alles is nu wettelijk in de haak.  Niemand kan van nu af aan nog een opmerking maken.  Er wordt vandaag in het parlement gedebatteerd over de kwestie en de minister (Nonkel Kruk ? Reynders ?) zal iedereen geruststellen.

Moeten wij dat eens proberen te doen : een financiële toren van Babel oprichten, met de bedoeling om gelden door te sluizen en winsten te realiseren in vastgoed, zonder controles of belastingen ... Een commerciële warwinkel laten doorgaan als een VZW en dan komt daar ineens een nobiljonse financiële allesweter, de boel repareren op basis van wat ? Algemene vergadering ?  Wijziging van de doelstellingen ?  Wie zit er in de Raad van Bestuur ?   En dat wordt in enkele dagen geregeld ?  Ik hoop uit de grond van mijn slecht hart, dat er voldoende parlementairen zijn die deze zaak niet zullen laten passeren. Een minimum aan fatsoen ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun Laloux


Onze goede vrienden van de Frut van Koekestad lanceren een petitie om de Heer staatssecretaris Laloux van Armoede nog zeer lang mede in de regering te houden.

De Heer Laloux leeft, slaapt en werkt in zijn auto en verhuurt zijn kantoren aan een kapitalistisch bedrijf, zodat hijzelf nog een centje kan sparen.  Zijn tankkaart houdt hij ter beschikking van zijn socialistische vrienden en kameraden,  tegen een billijke vergoeding, zodat ook zij wat goedkoper kunnen rijden

Onze Nonkel Kruk heeft voor de verkiezingen altijd gezegd, dat hij met de Waalse socialisten in zijn regering een goed bestuur zou maken voor de mensen.  Daarom steunt u mee Laloux ?

http://www.defrut.be:80/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ach, die Darwin toch






- De mens stamt NIET af van de aap
-De aap stamt af van de mens

(met dank overgenomen van www.defrut.be)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halal babyvoeding.



Halal babyvoeding in Ziekenhuis Amsterdam



AMSTERDAM -  Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis serveert baby's sinds deze week halal voeding, als de ouders dat willen. De voeding is volgens de islamitische regels klaargemaakt. 

@ de Telegraaf 

(Nu nog Halal Whiskas en Halal Bonzobrokken)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China spreekt in ons parlement !



Als wij het goed begrepen hebben, heeft vandaag (woensdag 16 april) in de kamercommissie buitenlandse zaken de Chinese ambassadeur het woord gevoerd, mevrouw Zhang Qiyue, bijna het evenbeeld van de gevreesde weduwe van Mao Zedong.

Dat gaat de goede richting uit : nadat de bevolking van het land B, waar wij helaas nog steeds toe behoren, zich eerst een grondwet  door de strot  laat duwen, zonder noemenswaardig debat en zeker zonder behoorlijke toelichting voor de burgers, gaan we nu nog een stap verder en laten we China aan het woord in onze praatbarak.

Uit naam van het soevereine volk, danken wij onze verkozenen voor hun ruggengraatloos optreden. Merci, emmerdeurs - dankoewel, broekhoesters..








Het ging natuurlijk over Tibet en de blauwen willen een beetje lastig doen tegen China, "nochtans zonder de economische banden in het gedrang te brengen."  Want die zijn Heilig.  Liberalen wringen hun eigen ouders de nek om, als de grafdelvers opslag vragen. Ik zweer u,  dat dit de waarheid is. Liberalen doen alles voor de economie : statistieken vervalsen, geld bijdrukken, iedereen die nuttig is omkopen, lastposten laten liquideren, auto-ongevallen veinzen om medelijden op te wekken, Trientje Moerman minister maken, buitensmijten en terug opvangen.  Allemaal voor de economie.

Madame Zhang was zwaar getrapt op de plaats waar mijnheer Zhang normaal een pik heeft, want Tibet is een interne kwestie sidderde ze als een nachtvlinder die zijn vleugels verschroeit aan de Rode Lamp.  "Jullie worden zelf door de Verenigde Naties veroordeeld omdat je de mensen verplicht Nederlands te kennen voor het huren van een woning en dat noemen jullie ook interne politiek".

De kamercommissie was zwaar onder de indruk en de blauwe schijtlaarzen trokken hun voorstel tot afkeuring in.  "Volgende keer zien we wel" zeiden de beunhazen. Napoleon Gucht glunderde natuurlijk.  "Die Madame Zhang heeft nog forser spierballen dan mijn vrouw" zuchtte hij.

Niemand heeft er aan gedacht, de kwade ambassadrice te vertellen, dat de racisten uit Vlaanderen natuurlijk niet met tienduizenden soldaten, de burgers  die geen Nederlands kennen uit de Rand, eerst met de matrak neerkloppen en dan met de mitrailleur afknallen.

En welke vreemdeling  komt volgende keer in ons het parlement van het land B ons de huid volschelden ? De Toerk Erdogan ?  De Marokkaanse minister van Buza die zijn 17de provincie komt oppeppen om de boel over te nemen ?  U doet maar, wij zijn volgaarne de voetvegen va de Weireld.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regus, Ray, Savat, Fats : allemaal Arabische namen



Hebben jullie het gejubel ook gehoord van de 0000  omdat Houten Klaas en Klaziena hun voorlopig laatste dochter Eléonore hebben genoemd, en heeft die naam nu toevallig geen Arabische roots?

Als ik echter de "Babynamer" opzoek, dan vind ik het volgende als uitleg bij de naam:

---------------------------------------------

Meaning: Its source is eleos, a Greek name meaning "Compassion."
In French, this name is spelled with an accent -- Eléonore.
Languages: This girl's name is used in German, English and French.
Compound Forms: Marie-Eléonore
Popularity: The name Eleonore ranked 3654th in popularity for females of all ages in a sample of the 1990 US Census.
Narrative: This name may be derived from a Provençal term for a foreign-born woman. It has also been associated with names related to Helen, such as Ellen and Elaine.

------------------------------------------------------------------
Niks Arabisch dus. Willen de Coburgs op een goed blaadje staan bij de baardmensen?

Regus Patoff



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kamer is als de rechtbank : poppenkast


Het is niet de eerste keer dat we de draak steken met de activiteiten en de zogenaamde debatten in wat de tempel van de democratie zou moeten zijn in het land B : de kamer van volksvertegenwoordigers.

Vroeger waren er 212 kamerleden die de stem van hun kiezers of partijen lieten horen, door de herinrichting van het land is dat getal verminderd tot 150 : 84 Nederlandstaligen en 66 Franstaligen. Velen zijn uitgeweken naar de deelparlementen, om daar de boel om zeep te helpen.

Door de grotere greep van de politiek zijn de partijen machtiger geworden en zijn het de respectieve hoofdkwartieren die bepalen wie al dan niet in aanmerking kan komen voor een zeteltje.  Ministers of staatssecretarissen worden nu vervangen als zij in kamer of senaat zitting hebben en van zodra af zij terugkeren, kan hun plaatsvervanger ophoepelen. Dat was voorheen anders. De opvolger bleef zetelen.

Bij elke hervorming van de staat, hebben de grote machtspartijen, de staatskatholieken, de socialisten en de liberalen het laken naar zich getrokken, de particratie ten dienste.  Kamerleden hebben geen enkele onafhankelijke stem meer in te brengen en als dat wel het geval is, worden ze na enkele verwittigingen ruwweg aan de deur gezet.  En komen ze in het beste geval niet meer in aanmerking voor een volgende verkiesbare plaats.

De kamer die normaal geacht wordt het werk van de regering te controleren, is al decennialang een ordinair stembureau.  Vele parlementairen zijn niet op de hoogte van het politieke reilen en zeilen, van de reglementen, de wetten, de gebruiken.  Zij komen voort uit het onderwijs, de vakbonden, de administraties en voor velen is hun aanwezigheid een louter financieel genoegen en voor sommigen een decoratieve eer. Toen jaren geleden in een politiek programma bij de 0000 kamerleden ondervraagd werden over hun parate kennis over de dagdagelijkse politiek, was dit zo desastreus en beschamend, dat dat onderdeel stilzwijgend afgevoerd is geworden.

Het is er beslist niet hoopvoller op geworden de laatste tijd.  Dankzij de webstek van Gerolf Annemans (u gaat nog denken dat wij een stiekeme boon hebben voor die man, en dan heeft u gelijk) kunnen we regelmatig stukken debat volgen. ( Er zit ergens een knop op dat scherm om door te schuiven, als sommige interventies te saai worden).  Bij de laatste "uitzending" over het verdrag van Lissabon, was het alleszins aangenaam vast te stellen dat van de kant van Vlaams Belang (u weet wel, die partij van dommeriken en onwetenden) het woord gevoerd werd door Annemans, Alexandra Coolen, Francis Van den Eynden en Rita de Bont.  Het was Van den Eynden die snerend opmerkte dat er nauwelijks belangstelling was in de kamer voor dit ingrijpende verdrag van Lissabon ;" in deze voorwaarden moet men er ook niet van opkijken dat de bevolking niet weet wat er aan de hand is en dat men hier een vorm van verlichte absolute monarchie aan het installeren is." Hij zegde dat heel beleefd zoals altijd, Francis, maar het was weer eens waar.

Net zoals het antwoord dat de Franstalige blauwe Ducarme zich veroorloofde te geven : "Wij weten allemaal hoe dit debat zal aflopen, daarom komen de meesten niet opdagen" ... Dat is ook een democratisch verkozen kamerlid, Mijnheer Ducarme, een man die open toegeeft dat heel dat parlementaire gedoe een overbodig circus is.  Wat zouden wij ons nog inhouden om te jouwen als het ons niet zint ? Circus ?  Praatbarak en het is verheugend vast te stellen hoe rigoureus de verkozenen van Vlaams Belang de regls van de democratie respecteren.  Laten we dat ook eens zeggen, want in de gazetten zal u het niet lezen.

Ray

(met dank aan Jos voor de inspiratie)


16-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed gezelschap op komst !
 
AMSTERDAM -  Openbaar aanklager Anne de Fontette sleept Brigitte Bardot voor de rechter wegens het aanzetten tot haat tegen moslims. Dit meldt het Franse persbureau AFP.
 
De 73-jarige Bardot stuurde in december 2006 een brief vol discriminerende teksten naar de Franse president Nicolas Sarkozy, die toen nog minister van binnenlandse zaken was. Ze verklaarde 'er genoeg van te hebben voor gek te worden gehouden door deze bevolkingsgroep die ons kapotmaakt, ons land verwoest en ons gewoonten opdringt'.

Fontette eist dat de actrice een boete van 15.000 euro krijgt en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Het is niet de eerste keer dat Brigitte onder vuur ligt; ze heeft al vier keer een boete gekregen wegens het aanzetten tot racisme. In 2004 bracht ze het boek 'un cri dans le silence' uit, waarin ze homo's, migranten en werklozen aanvalt.

De zaak wordt 3 juni hervat.

@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het ergste ?


In eenzelfde intellectueel magazine voor "zelfstandig denkende mensen" (laat me niet lachen) waarvan de redactie vol zit met medewerkers die ooit iets te maken hadden/hebben met de linkse bijna-failliete toeter "de Morgen", staan op enkele centimeter van mekaar twee merkwaardige aankondigingen. De eerste geldt de film "Funny Games" die handelt over puur sadisme : twee jonge kerels dringen bij een gezin binnen dat ze onderwerpen aan de grofste martelingen en vernederingen.  "Met een knipoog" uiteraard, om 't een of 't ander aan te klagen.  Knack deelt gratis tickets uit voor deze prachtfilm.

 
 
 
       
 
 
Een beetje verderop staat een stuk dat bij de lezer (de zelfstandig denkende mens) veel afschuw moet  opwekken voor de extreem-rechtse gekken van Blood & Honour die al voor de tiende keer in twee jaar Vlaanderen uitkiezen voor hun malle bijeenkomsten en concerten. U weet het, Blood & Honour is niet onze favoriet maar wij gunnen deze mensen hun mening en helaas ook hun schandalig lawaai, dat zij muziek noemen.  Ook is er een optreden van een man die zich inspant om op Hitler te lijken.  Is er weer iemand ontsnapt uit Geel, denk je dan.  Tenslotte zijn het zulke kerels en vertoningen die Vlaanderen in een slecht daglicht plaatsen.  De eigen 0000 zal niet nalaten uit zijn rol te vallen, zeker na de pandoering die de Italiaanse vriendjes hebben gekregen. En de schrijvende broekhoesten zijn nu al extra Epo aan het inslaan om de juiste toon te treffen voor hun reportages.
 
Voor ons toont Vlaanderen zich tolerant genoeg om de maanblaffers van Blood & Honour in alle rust hun ding te laten doen. Er zijn erger zaken aan de gang in het keuninkrijk dan deze bijeenkomst.
 
 
Buiten het kapsel zijn er niet veel overeenkomsten tussen ons en de Bloedige Eerkrijgers

Wat is echter het ergste van deze twee aankondigingen in Knack ?  Gratis tickets uitdelen voor een sadistenfilm (die helaas soms in de realiteit plaatsgrijpt) of een lawaaiconcert van mensen die voor de rest iedereen met rust laten ?  Of hoort u vaak over sadistische klopjachten in gericht door de Bloedige Krijgers voor de Eer ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoeien met cijfers



Een van de redenen dat Tientje Moerman is moeten opstappen als minister van Economische Zaken in de Vlaamse regering betrof het toekennen van experten-opdrachten aan bevriende liberale bedrijfjes.  Sommige, zelfs speciaal voor het doel dat Tientje Moerman voor ogen had, opgericht.

In de federale regering heeft Peter van Velthoven, die het klappen van de zweep kent, vastgesteld dat in de begroting van 2008  (waarvan weldra vier maand zullen verstreken zijn) de bedragen voor de raadpleging van "experten" verdubbeld is ten overstaan van het vorige dienstjaar.

Nonkel Kruk is in alle staten en ontkent formeel de beschuldigingen.  "Wij zullen elke cent omdraaien" en gelijkaardige prietpraat klinken niet erg overtuigend. Evenmin als het verwijt "Nu begrijp ik waarom wij zo'n abominabele erfenis van de socialisten hebben meegekregen".

Wie liegt nu ?  Van Velthoven, die met deze cijfers uitpakt of Leterme die verkeerde documenten heeft laten ronddelen ?

Wie is de échte knoeier en fraudeur ?  Dat hij nu recht sta !

Bezoldigingen en vergoedingen experten

realisatie 2006

realisatie 2007

initieel 2008

Pag. Ontwerp begroting
FOD kanselarij
eerste minister

Beleidsorganen

213

70

686

p199

Staatssecr admin vereenv 0 0 0 p199
FOD Budget en beheerscontrole Beleidsorganen - begroting 257 291 917 p211
Beleidsorganen -werk 198 170 18 p211
Staatssecr egov 0 0 0 p213
Staatssecr Duurzame Ontwikkeling 0 0 0 p213
Staatssecr overheidsbedrijven 0 0 0 p215
FOD Personeel & Organisatie Beleidsorganen 327 274 462 p225
FOD Justitie Beleidsorganen 591 387 231 p243
FOD Binnenlandse Zaken Beleidsorganen 448 445 686 p291
FOD Buitenlandse Zaken Beleidsorganen 85 107 231 p343
Minister van Ontwikkelinsgssamenwerking 13 37 231 p343
Staatssecr EU 0 0 0 p345
FOD Landsverdediging Beleidsorganen 244 242 456 p385
FOD Financiën Beleidsorganen 163 167 917 p465
Staatssecr Fraude 0 0 0 p465
FOD Werk Beleidsorganen 0 0 687 p495
FOD Sociale Zekerheid Beleidsorganen 529 490 917 p521
FOD Volksgezondheid Beleidsorganen 111 119 231 p547
FOD Economie Beleidsorganen 255 236 0 p617
FOD Mobiliteit Beleidsorganen 36 20 11 p657
TOTAAL 3470 3055 6681
(cijfers in duizenden euro)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 16 april 2008

 

L E N T E D A G




Genève met de fontein
(webcam-beeld)

Tot straks ?
(U weet wat onkruid niet doet ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran vernietigt 7 oude synagogen in Teheran


Iran : 7 historische synagogen verwoest in Teheran door plaatselijke overheid

De synagogen bevonden zich in de randgemeente Oudlajan bij Teheran (zeg maar de Pelikaanstraat van Antwerpen) waar vele Iraanse Joden wonen.

"Deze gebouwen, die deel uitmaakten van ons culturele, artistieke en architecturale erfgoed zijn tot op de grond afgebrand" zegt Ahmad Mohit Tabatabaii, de directeur van de Internationale Museumraad in Teheran. "Met de verontschuldiging dat men deze oude woonwijk wil rennoveren, wordt een deel van onze geschiedenis vernietigd".

De directeur heeft een oproep gericht tot de regering om een einde te maken aan de werken die uitgevoerd worden in opdracht van de plaatselijke overheid.

http://www.adnkronos.com/AKI/English/Religion/?id=1.0.2075294012








Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damme voor dummies





Copie van de webstek
http://www.damme-online.com/nl.htm

"Omdat er al zoveel verknoeid is, kunnen we net zo goed een amateuristische stek maken" heeft de burgemeester beslist. Hij is trouwens nog altijd boos, omdat hij te weinig verdient.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie, een zoveelste ontgoocheling !



Wij hebben geen juristen in dienst, dus als wij het over justitie hebben is het zoals de imams over de leer van Darwin : "Ies niet waar".  Als normale burgers weten wij nochtans dat er heel wat mank loopt op dat departement  na de passionele passage van mevrouw Onkelinx.

De kamercommissie van just-is-just bespreekt de begroting en het beleid dat gevoerd zal worden door minister Van Deurzen.  Hij krijgt een opslag van 4,7% en beschikt in totaal nu over 1.600 miljoen om de weegschaal der rechtvaardigheid te laten doorslaan in de richting die gewenst is door de linkies : zoveel mogelijk heropvoeding voor criminelen en culpabilisering van slachtoffers.  Daarvoor staan de legioenen van justitie, die gevormd zijn op de linkse universiteiten borg. De richtlijnen zijn : "geen inspanningen leveren, zoveel mogelijk streven naar vertragigen en verjaringen, de vreemdelingen sparen, de blanken vooral als ze te veel zeuren over Vlaanderen zwaar aanpakken en voor de rest een woning zoeken in de rand van de steden en zoveel mogelijk profiteren van de status en het statuut  als ambtenaar".

Jan Moir: Justice is blind

Over de begroting van justitie kunnen we kort zijn : de verhoging gaat voor meer dan de helft op aan indexeringen en verhogingen en de resterende 50 miljoen liggen ocharme vast voor een beetje meer personeel, informatica (meewarig glimlachen is toegelaten) en enkele bloc-notes en potloden. 

Nieuwe gevangenissen ?  Zero.  Jeugdgevangenis ?  Zero.  Aanpak criminaliteit ?  Zero.  Gevangenissen op het water ? Zero. (afgewezen door het "Europoees Comité tegen Foltering" Ooit van gehoord ?  Vandeurzen was wat blij met die uitspraak, want er is toch geen geld).
Uitbreiding van bestaande gevangenissen zoals bv Merksplas ?  Zero.  Weet u waarom ?  "Merksplas is moeilijk bereikbaar". En Duiveleseiland, wat vindt hij daarvan ?

Het enige wat Vandeurzen vlug, kordaat, drastisch, doortastend heeft opgelost, is de aanvraag tot opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van de ex-voorzitter van Vlaams Belang.

Als het echter aankomt op het voeren van een beleid, het herstellen van het vertrouwen dat de burgers hebben in justitie, een sfeer scheppen van beveiliging waar de mensen recht op hebben, dan weegt dit manneke veel te licht. Wij zijn onwetenden maar we weten het.  Vandeurzen vindt zichzelf een expert.
 
Ray


15-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erewraak : wij passen ons niet genoeg aan !


Eerwraak: een onderschatte problematiek in België

15/04/2008 14:30

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelt zich vandaag burgerlijke partij in de zaak van de eermoord op Sadia Sheikh. De 20-jarige vrouw van Pakistaanse afkomst, die een relatie had met een Belgische jongen, werd op 22 oktober vorig jaar door haar broer doodgeschoten voor haar woning in Lodelinsart.

Het topje van de ijsberg, want volgens in Knack geïnterviewde deskundigen hebben duizenden meisjes en vrouwen in België te maken met eerwraak in ruime zin, 'een complexe problematiek waar nog bijna niets aan wordt gedaan'. Het gaat vooral om vrouwen uit patriarchale gemeenschappen uit het Middellandse Zeegebied, het Midden-Oosten en Azië. Als de seksuele eer van de familie in het geding is, moet die soms met geweld worden 'gezuiverd'. Meestal draait het rond verlies van maagdelijkheid, verzet tegen gearrangeerde huwelijken of het aangaan van niet geaccepteerde relaties.

'We moeten toegeven dat we in België nog nergens staan. Als politie hebben we geen enkele expertise, in tegenstelling tot Nederland. Integendeel, soms verergeren we de zaak nog door een overhaaste interventie ,' zegt commissaris Marc Van de Plas van de federale politie in Knack. Hij telt 17 eermoorden de laatste vijf jaar in België. 'Maar er zijn nog zoveel andere vormen van eerwraak: mishandeling, opsluiting, ontvoering, gedwongen huwelijk, enzovoorts. Een jarenlange glijdende schaal van bedreiging en geweld.'

Eind februari werd er in het Antwerpse park Rivierenhof een dode baby achtergelaten met een briefje waarin de moeder zei 'dat het niet mocht van haar geloof'. Mogelijk een geval van eerwraak volgens Helima Guerra, voorzitster van de organisatie Vrouwenstem, die in Antwerpen voortdurend slachtoffers van eerwraak opvangt. Zo probeert zij op dit moment twee in Hasselt geboren en getogen meisjes van 15 en 16 jaar vrij te krijgen, die al drie maanden in Marokko opgesloten zitten. 'Duizenden vrouwen hebben met eergeweld te maken, maar het blijven onzichtbare drama's. Er is een grote nood om iets aan de problemen te doen, maar zonder de groep te stigmatiseren.'

Een van de gevolgen van het probleem is dat de vluchthuizen voor vrouwen steeds meer allochtonen tellen. In 2006 was dat voor Vlaanderen al 44 procent van de vrouwen. Met de kinderen meegerekend zelfs een ruime meerderheid. Vooral uit landen met een strenge traditie rond eer.

Een ander gevolg is dat steeds meer meisjes uit angst hun maagdenvlies laten herstellen. In de Wellnesskliniek van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs in Genk worden een 30-tal maagdenvliesreconstructies per jaar gedaan (voor 1800 tot 2100 euro). Ook in de Vrouwenkliniek van het Gentse universitaire ziekenhuis worden er een 30-tal per jaar gedaan (650 euro). De Gentse gynaecologe Marleen Temmerman, tevens SP.-A senator, schat dat het om honderden gevallen in heel België gaat.

'Meestal gaat het om preventie van eerwraak. Ik doe het om meisjes in nood te helpen, ook al druist het in tegen mijn principes', zegt zij in Knack. 'Daarom schrijf ik ook regelmatig maagdelijkheidsattesten uit, zelfs al zijn de meisjes geen maagd meer. Valsheid in geschrifte, ja, maar het is voor een goed doel.'

Chris De Stoop
@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf jaar cel voor racistisch geweld in Brugge



Dat is een titel uit de Standaard : "Vijf jaar cel voor racistisch geweld in Brugge".

Het eerste wat wij dan denken : "Verdorie, Brugge. Frank Vanhecke is weer op stap geweest en dat eindigt altijd met het vertrappelen en verkreukelen van enkele kleurrijke medemensen.  Frank, Frank...  Net als Vandeurzen de  parlementeaire onschendbaarheid  van je lijf aan het  scheuren is"

Het was echter niet Frank deze keer maar iets helemaal anders, dat nu ook racistisch genoemd wordt.  Wie binnenkort een sigaret opsteekt op een perron, wordt opgepakt wegens "Racistische milievervuiling".  Door het rood licht gereden ?  "Racistische jacht" op arme dompelaars die zich niet de weelde van een auto kunnen veroorloven en gebrek aan respect voor Rood.   In de supermarkt betalen met een briefje van 200 euro ?  "Racistische aanstellerij" : geen wisselgeld.

Het racistisch geweld in Brugge betrof een jonge man die aangezocht was in het park door een  homo om wat flauw te doen tegen mekaar, met mekaar, op mekaar, in mekaar ?  Weten wij veel.  En de genodigde tot de daad was daar niet mee gediend en heeft enkele vriendjes opgetrommeld die vervolgens in het park een aantal homo's zijn gaan aftroeven. Is dat echter racistisch ?  Zijn homo's een "ras" ? Of waren de aftroevers soms moslims die blanke homo's in mekaar sloegen, dan is het wel een opmerkelijk juridische uitspraak. Waarom moeten wij  al die vragen stellen, waarom doet zo'n journalist zijn werk niet ?  Of zijn we te bang om de zaken bij hun naam te durven noemen ?

Geweld kan je nooit goedkeuren.  (Behalve bij Fourniret en zijn feeks : die mogen rustig en op het gemakje gevierendeeld worden.)

U ziet intussen hoe we opschieten op de snelweg van het racisme.  Deze morgen op tram 2 (ik zeg er steeds het nummer bij voor de ingewijden) vertelde mij een oud-brandweerman zijn ervaringen met de vele vreemdelingen in onze stad.  De man hield een lange jammerklacht, zoals we die kennen bij velen en zoals de werkelijkheid nu eenmaal is.  Op het laatste zegde hij me : "Ik ben geen racist, hoor, mijnheer".

En dan heb ik mijn gelegenheidspompier ingepeperd, dat hij een waarheidslievend iemand is met een genuanceerde mening en een goede observator,  en hem gezegd dat hij  NOOIT zichzelf hoeft te verontschuldigen voor eventueel racisme. Wij worden zo misbruikt en  gebrainwasht door de media en "de instanties" dat dit op zich een fundamentele aantasting is van onze vrijheid van denken. Uit naam van het racisme verklaren wij heel de blanke wereld en zijn blanke inwoners tot Racisten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La justice belge : lees dit en wind u vooral niet op


Veroordeelde in nachtwinkelmoord Kammenstraat krijgt nieuw proces.

ANTWERPEN - Bayram Ozturk, de man die het wapen leverde voor de moord in 2003 op een nachtwinkelier in de Kammenstraat, krijgt een nieuw assisenproces. Dat werd maandag beslist door het Antwerpse hof van assisen. Het proces vindt vermoedelijk plaats in november.

Het Antwerpse hof van assisen veroordeelde in december 2007 Abdelghani El Haouari (22) tot levenslange opsluiting. Zijn kompanen Hüzün Ozcelik (21) en Ibrahim Murat (22) kregen respectievelijk 25 en 30jaar gevangenisstraf. De 35-jarige wapenleverancier Bayram Ozturk was afwezig en voor hem lag het straftarief op 25 jaar cel.

De beschuldigden stonden terecht voor een reeks gewelddadige overvallen in 2003, waaronder de roofmoord op 18oktober 2003 op de 47-jarige nachtwinkelier Khalid Masood Shah in de Antwerpse Kammenstraat. Bayram Ozturk leverde het wapen voor die fatale overval. Hij zat daarvoor drie jaar in voorarrest en beloofde bij zijn voorlopige vrijlating in 2006 om voor het assisenproces terug te keren naar België.

Volgens het gerecht werd de akte van beschuldiging en de datum van het proces aangetekend naar zijn adres in Turkije gestuurd. De verdediging van Bayram Ozturk zegt dat de man, zoals de wet het vereist, bij het verlaten van de gevangenis zijn nieuwe adres bij zijn familie in Turkije heeft opgegeven.

'Er werd hem geen dagvaarding betekend. Mijn cliënt heeft dan ook geen enkel officieel document kunnen voorleggen aan de Turkse overheid, zodat hij niet naar België kon vertrekken. Hij moet zijn legerdienst nog vervullen anders kan hij Turkije niet verlaten', reageerde advocaat Johan Platteau eerder.

De advocaat tekende verzet aan tegen het arrest en maandag besliste het hof van assisen dat het deel van de procedure voor Bayram Ozturk wordt overgedaan. Voor de overige daders wijzigt er dus niets. Hun straf is definitief. Meester Platteau hoopt op strafvermindering voor zijn cliënt. 'Hij heeft het wapen inderdaad aan de daders verkocht, maar hij wist niet dat het wapen voor een diefstal, laat staan voor roofmoord zou worden gebruikt.' Ozturk werkte ook vlot mee aan het onderzoek.

@  Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitlopers van de Antwerpse vieze Visa-affaire

ANTWERPEN 15/04 (BELGA) = Voor het hof van beroep in Antwerpen start morgen/woensdag het proces rond de kredietkaartenfraude. Drie Antwerpse topambtenaren, de vroegere directeur van de Antwerpse politieschool Potva en een aannemer staan onder meer terecht voor verduistering van overheidsgelden.

De ambtenaren zouden hun kredietkaart van de stad voor ongeoorloofde privé-uitgaven gebruikt hebben. Ook gelden van de stedelijke vzw's Soma en Telepolis werden daarvoor aangewend. De voormalige stadssecretaris Fred Nolf werd in mei tot twee jaar effectief veroordeeld, een boete van 5.000 euro en een ontzetting uit de rechten voor tien jaar. Hij besloot om beroep aan te tekenen.

Ook zijn kabinetschef Nadia Andries, adjunct-stadssecretaris Freddy
Vandekerckhove en aannemer Etienne O. (Orens) gingen in beroep tegen hun veroordeling tot zes maanden met uitstel en een boete van 2.500 euro. De laatste in het rijtje is Eddy Den Hondt, de vroegere directeur van Potva, (de politieschool)  die een maand met uitstel kreeg en 130 euro boete. Hij zou met geld van de politieschool twee schilderijen van de vroegere stadsontvanger Roger Bekaert hebben aangekocht. Bekaert, die een jaar met uitstel en 5.000 euro boete kreeg, en zijn vrouw en kabinetschef Dianne Heyrman, veroordeeld tot een werkstraf van 60 uren en 2.500 euro boete, beslisten om te berusten in het vonnis en gingen niet in beroep.

Den Hondt staat ook nog in een ander dossier terecht. Zo zou hij bepaalde privé-uitgaven met geld van de Potva betaald hebben. Etienne O. voerde werken uit aan zijn zwembad, maar zou in de facturen vermeld hebben dat het om werken aan de politieschool ging. Den Hondt werd voor schriftvervalsing en verduistering veroordeeld tot zes maanden met uitstel en een fiscale boete van 5.500 euro. Voor corruptie en belangenneming werd hij toen vrijgesproken. Etienne O. kreeg zes maanden met uitstel en 5.000
euro boete. Het hof van beroep trekt twee dagen uit voor het proces.

***************************************************************************************

Bij de Antwerpse meerderheidspartijen heeft inmiddels de mening postgevat, dat heel die Visa-zaak een opgeklopte affaire was, een complot opgezet door het Vlaams Blok.  De gezagsgetrouwe media, met als Hoofdkruiper Lex Molenaar van de Gazet van Allah, roepen al jaren dat het sop de kool niet waard is, het ging slechts om bescheiden bedragen.

Laten we vooral de kleine criminaliteit en de mini-corruptie van de onkreukbare leden van het schepencollege in de doofpot stoppen.  Politiek heeft Visa de kop gekost aan Leona Detiège en de SP-a definitief verdeeld in twee kampen.  Het beetje binding dat er nog bestond met de oorsprong, de basis is officieel doorgeknipt toen Janssens in de zetel kroop van Detiège. De pompiers, traditionele socialistische stemmers, hebben hun achterste letterlijk  ontbloot tegen deze would-be figuur, de archi-slechte burgemeester Janssens.  De brulboei tegen de eigen rode achterban.

Hij is zijn carrière begonnen met een stadsgreep en een vuile corruptiezaak, deze symboliek draagt hij voor de rest van zijn carrière mee. Eindigen in schoonheid zal hem niet gegund zijn.

De belachelijke stelling dat er geen onderrichtingen golden voor het gebruik van de Visa-kaarten en de gebruikers daardoor niet gelimiteerd waren, is een juridische redenering die eens te meer alle geloof in het gerecht doet verliezen. Paljassen die aan de draadjes hangen in het poppentheater "De poesje" zijn geloofwaardiger dan veel van onze huidige rechters, die openlijk prat lopen met hun politieke vriendschappen.

Wat nu nog nazindert van de Visa-zaak en voor het hof van beroep verschijnt, zijn personen die mee opgegroeid zijn in de mentaliteit van "ons is alles toegelaten, wij hebben het voor het zeggen".  Sommige betrokkenen lopen nu nog regelmatig ond in de omgeving van de Grote Markt, wat hen soms hoongelach oplevert, dat ze zelfs niet begrijpen.  

 Mochten wij in 1789 leven dan zouden we zeggen : "Zet ze op de open hooiwagen, rijd er de stad mee rond en breng ze naar de guillotine." In het Frans natuurlijk, anders gingen we zelf onder de schuifvalbijl. Hof van Beroep, morgen ?  Pfft ...

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT/0000 promoot bokswedstrijden



 

Op de VRT is men van alles op de hoogte over de ganse wereld.  Hoe hoger men op de hiërarchische ladder geraakt, hoe meer men het wereldgeweten én de wereldkennis meent te benaderen. Met de functie groeit de belangrijkheid en de omvang van de nek.
 
Het is niet nieuw, ten tijde van Jan Boon en de legendarische Van den Bussche was het net zo. Boon was een kristelijke cultuurpessimist die meende het volk te moeten opvoeden, met als gevolg dat Vlaanderen massaal afstemde op de Nederlandse televisie.  Van den Bussche gedroeg zich als een tyran ten dienste van de CVP en werd uiteindelijk verplicht een socialistisch partijfiguur tot directeur van de Vlaamse televisie naast zich te dulden. Gelukkig had de rode een eigen drankkast en moest VdB niet delen. De burgers stonden echter opnieuw oog in oog met twee arrogante kwasten die zich verheven voelden boven de massa.
 
Na de verwoestende passage op de VRT van Tony Mary, gedekt door de socialist Guy Peeters, de logeman en grote pief van de rode mutualiteit, houdt men zich gedeisd aan de Reyerslaan. 
Zeker na de dreigende taal van de EU over de staatstussenkomst én de nakende tekorten voor de komende jaren.  Daar hebben we het nog over, van zodra af de jaarrekening gepubliceerd is.  De programmatie verloopt in mineur, het is april en het lijkt al zomerseizoen.  Voor ons niet gelaten, als wij kijken is het om er achteraf de draak mee te steken, wat op zich een zeer degelijke functie is voor de openbare : het kritsich kijken,  in de hand werken.
 
Zondagavond tijdens het piekkijken was er Tomtesterom, de uitdaging voor Tom Waes om iets gedurfds te ondernemen.  Omdat Bart de Wever was gaan janken bij Bourgeois dat hij met zijn zoontje geofotografeerd was door een onbekende op een zebra in een speeltuin, was dàt programma afgevoerd (jawel, de N-VA is toch in censuurkartel met de CD&V) en vervangen door een bokswedstrijd.  Tom Waes moest een Nederlandse boksmevrouw neerslaan en ging zelf onderuit.  Toegejuicht en ondersteund door een aantal van zijn linkse companen Axel D'Haeseleir, Bart de Pauw, de acteur-travestiet-partijsocialist  Stany Crets en nog zowat.
 
Het is heel bizar dat de linkse meute van de openbare omroep die steeds weet wat goed is voor de mensen en die met hamers en bijlen klaarstaan om alle andersdenkenden de hersens in te slaan (figuurlijk, hé, losers) zelfs niet beschikt over de humanistische fijngevoeligheid om bokskampen niet toe te  juichen als hersenloze en haveloze bavianen.  Begrijpen jullie wat ik schrijf ?
 
Of zijn jullie op zoek naar een goedkoop succesje bij de vrienden van de profeet die met velen van oordeel zijn dat kloppen en toeken dé maatstaf is in de beschaving ? Zoals op het openbaar vervoer dagelijks gedemonstreerd.
 
Ray.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!