Angeltjes
17-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe of paarse leugens door Wim Peeters


Guynokkio, alias Verafstoodt, wordt stap na stap als leugenaar ontmaskerd.
Hét winningswoord van de liberalen, tot in den treure toe bezongen door
marionet Somers, was BEGROTINGS-OVERSCHOT.
Hieronder kan je lezen hoe de blauwe leugenaars (of paarse als men wilt) te werk gingen.
 
Vriendelijke groeten van
 
Wim Peeters
2300    Turnhout
wimpeeters@telenet.be
 
 
De federale regering wil de historische schuld van de spoorwegen (6,4 miljard euro) verhuizen van het Fonds voor spoorweginfrastructuur (FSI) naar de federale staatsschuld.
Dat staat in het ontwerp van programmawet.
De historische spoorschuld zal vanaf nu meegerekend worden in de begroting, zo zegt minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte.

Bij de herstructurering van de NMBS in 2004-2005 werd beslist de bestaande spoorweginfrastructuur en de historische schuld (toen nog 7,4 miljard euro) onder te brengen in een afzonderlijke rechtspersoon van publiek recht, het Fonds voor spoorweginfrastructuur (FSI). Maar die constructie botste op problemen. Zo heeft Eurostat, het statistisch bureau van de EU, het FSI nooit erkend als een van de Belgische staat gescheiden eenheid. Eurostat rekende de historische schuld gewoon mee als onderdeel van de overheidsschuld, terwijl onze regering dat niet deed. Dat leidde ertoe dat onze regering voor 2005 uitkwam op een begrotingsoverschot van 0,1 procent van het bbp terwijl Eurostat sprak van een tekort van 2,3 procent. De Belgische Staat startte toen zelfs een juridische procedure tegen Eurostat. Maar nu is beslist om de historische schuld op te nemen in de staatsschuld, vervalt die procedure, aldus minister Vervotte. (TIP) © Belga
 

PS : Als Wim brieven schrijft, die hij ondertekent "met vriendelijke groeten" en zijn beroep "tandentrekker" houd u dan het mondje stijfdicht.  Dàn is Wim behoorlijk kwaad.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe naam van Spirit onthuld !

 
Terwijl miljoenen in Vlaanderen en daarbuiten met een piepadem vol spanning zitten te wachten op de nieuwe naam van de geweldige politieke formatie Spirit, zijn wij met enig speurwerk en de nodige omkoopbiljetten erin geslaagd het geheim te onthullen, dat normaliter pas  zaterdag de goegemeente zal verbazen.

Neen, het wordt niet "de smulpapen" of de "anti-nationalisten" maar wel :

الاسلام سيفوز
wat zoveel wil zeggen als Met de koran in de hand, wint de islam elk
land


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangjongeren : eindelijk gezond verstand



Politici en beleidsmakers moeten zich niet door hypes en incidenten laten leiden bij de aanpak van hangjongeren. Dat adviseert de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) donderdag in het rapport 'Tussen flaneren en schofferen'. Gepleit wordt voor een constructieve aanpak waarbij ingrijpen niet alleen vergoelijkend of repressief werkt.

Ook moeten 'interactiepatronen' tussen hangjongeren en hun omgeving serieuzer worden bestudeerd. Buurtconflicten ontstaan niet alleen door de hangjongeren, ook omwonenden spelen hierin een rol. Conflicten kunnen volgens de raad uit de hand lopen door 'ongelukkige interactie' tussen jongeren en hun sociale omgeving. Door een goed gesprek mogelijk te maken, zouden problemen te voorkomen zijn.

De RMO doet enkele aanbevelingen. Jongeren moeten de ruimte krijgen om te 'flaneren' en er moeten grenzen worden gesteld aan overlastgevend of crimineel gedrag. Jongeren die over de schreef gaan moeten helderder en eenduidiger worden gecorrigeerd. De raad erkent dat er een verband bestaat tussen 'hangen' en criminaliteit, en tussen criminaliteit, spijbelen en schooluitval.

Een andere aanbeveling is om jongeren te laten participeren. Tegelijkertijd moet worden voorkomen dat ze helemaal geen vrijheid meer hebben. De RMO wijst er daarbij op dat veel hangjongeren succesvol deelnemen aan de maatschappij. Niet alle hangjongeren zorgen voor overlast, concludeert de raad. "Soms zijn het zelfs de omwonenden die zich intolerant opstellen of irreële angstgevoelens ervaren." Hangjongeren, zo stelt de raad, vormen een veelzijdige groep jongeren. Hun gedrag varieert van
onschuldig flaneren tot zware criminaliteit.

De MOgroep Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening ondersteunt de conclusies van de RMO. De brancheorganisatie laat naar aanleiding van het rapport weten dat er minimaal 2500 jongerenwerkers moeten bijkomen, bovenop de 1700 die werkzaam zijn. Volgens de MOgroep is veel jongerenwerk de afgelopen jaren kapotgemaakt, bijvoorbeeld door budgetten te verkleinen en buurthuizen te sluiten.


@ Fok



Gratis kotszakjes voor na lectuur








Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slaafse mentaliteit bij Knack : syndicaten eerst.

Toen Knack enkele maanden geleden hoogte kreeg van de plannen van Het Laatste Nieuws om in het Australische Sydney een kleine redactie te openen, werd dat nog afgedaan als een roddel. Sinds vorig weekend zijn er echter wel degelijk twee redactieleden van HLN.be naar daar afgereisd om de website 24 uur op 24 te bemannen.

Was het niet veel eenvoudiger geweest om in Kobbegem met een nachtploeg van start te gaan in plaats van aan de andere kant van de wereld achter een computer te gaan zitten?

Volgens Jaak Smeets, directeur-uitgever bij de Persgroep Publishing, zit er wel degelijk een logica achter het avontuur. 'Tussen tien uur 's avonds en zes uur 's ochtends slaapt onze westerse wereld. Maar daar in Australië draait die op volle toeren. Ook de persagentschappen die de Belgische nieuwswebsites bevoorraden gaan mee in dat ritme. Terwijl er hier na acht uur 's avonds amper berichten binnenkomen, zit men aan de andere kant van de wereld op een piekmoment.'

De webredactie en haar hoofdredacteur Mick Van Loon hebben zelf het initiatief genomen voor het project. Dat maakte het voor de krant een heel goedkope operatie. 'Ze zijn naar daar vertrokken voor het avontuur', zegt Smeets. 'Ze stonden te springen om naar daar te vertrekken en voorzien in hun eigen huisvesting. Voor ons was dat dus heel betaalbaar.'

Secretaris Lode Verschingel van de christelijke vakbond LBC viel compleet uit de lucht toen hij het nieuws vernam. Een paar weken geleden was hem nog verzekerd dat het plan niets meer was dan een ideetje dat was komen aanwaaien maar dat ondertussen een stille dood was gestorven.

'Maar nu staan we plots voor voldongen feiten. Bij De Persgroep is er absoluut geen cultuur van sociaal overleg of collectieve overeenkomsten. Ook nu zullen ze wel weer enkel met de betrokken mensen afspraken gemaakt hebben. Het kan echter niet dat ze zulke beslissingen 'en stoemelings' nemen zonder enige vorm van overleg.' Verschingel is van plan om contact op te nemen met de Vlaamse Vereniging voor Journalisten. 'Daarnaast ga ik ook de personeelsdirecteur interpelleren.'

Momenteel is er naast Van Loon nog één medewerker actief in Sydney. Als de Olympische Spelen er straks aankomen, zullen ze normaal een extra collega mogen verwelkomen. De bedoeling is om het daar minstens een jaar vol te houden. 'We zullen zien of het iets oplevert', zegt Smeets. 'Het blijft in elk geval een plezant initiatief.'

Hannes Cattebeke


http://www.knack.be/nieuws/belgie/het-laatste-nieuws-uit-sydney/site72-section24-article15829.html

Ongehoord !  Een bedrijf dat beleidsbeslissingen neemt zonder het akkoord van de vakbonden.  Waar gaan me naartoe ? Gelukkig is er nog Knack : bijna de ganse redactie bestaat uit ex-katholieken die door de Morgen opgeleid zijn, zoals we elke week kunnen lezen .

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De AB van C - door Regus Patoff



De AB van C (de Aarts-Bisschop van Canterbury, dezelfde die zich reeds deed opmerken door publiekelijk te verklaren dat  elementen van de sharia in de Britse rechtspraak moeten opgenomen worden) heeft de moslims weer maar eens naar de mond gepraat. Volgens Zijne Gratie is het de fout van de westerse landen die troepen hebben in Afghanistan en Irak dat christenen overal in het Midden-Oosten gedood, vervolgd en buitengepest worden. Dat is niet naar de zin van de overgrote meerderheid van de gelovigen van de Church of England die er hem via een stortvloed van lezersbrieven in de Britse kranten op wijzen dat er in het Midden-Oosten reeds christenen vervolgd worden sinds de moslims er de plak zwaaien. Misschien moet het boegbeeld van de Engelse staatskerk zich eens gaan afvragen wat moslims zouden aanvangen met een van hun imans indien deze in het publiek zou zeggen dat de slechte naam van de islam te wijten is aan zijn overijverige fundamentalisten??

The image
Regus Patoff : Tekst 
 Foto :  de AB van C


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Maltezers


De Maltezer Orde op de Aventijn

Postzegel Orde van MaltaSommige gebieden op de wereld hebben een wat vage status. Zijn ze zelfstandig, autonoom, betwist of hebben ze een status aparte. Wie is er staatshoofd van Vaticaanstad, de Faeröer, Groenland, Åland of Aruba? Hebben ze een volkslied, vlag, postzegel en paspoort? Betaalden ze vroeger in de enclave Baarle-Hertog met Belgische Franken en wat is er gebeurd met het landje Neutraal Moresnet waarmee Nederland tot 1919 een vierlandenpunt vormde.

Maltezer Orde
09122006128.jpgZijn allemaal goede vragen maar wat te denken van een organisatie die geen grondgebied heeft maar door vele landen erkend wordt als een souverein orgaan. Een organisatie die paspoorten uitgeeft en beschikt over diplomatieke vertegenwoordigers. Ze hebben een vlag, een grootmeester als staatshoofd en hun hoofdzetel in Rome. De officiële naam is: Souvereine Militaire Hospitaal Orde van Sint Jan van Jeruzalem, van Rhodos en van Malta. Beter bekend als de Maltezer Orde.

Maltezer Ridders
Ranuccio Farnese, prior van de Orde van MaltaZoeen ridderorde spreekt tot de fantasie. De orde vond zijn oorsprong in een hospitaal voor pelgrims in Jeruzalem. De instelling werd in 1099 omgevormd tot een ridderorde. De Maltezer Orde is genoemd naar zijn beschermheilige, Johannes de Doper. De ridders, die geloften van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid moesten afleggen, richtten zich vooral op de verzorging van zieken in hun hospitaal, en werden daarom ook wel Hospitaalridders genoemd. Toch had de orde ook een militaire taak, zoals het beschermen van de pelgrims en ziekenhuizen. Door de oprukkende Turken en de val van de door de Kruisvaarders gestichte landen zag de orde zich enkele keren genoodzaakt te verhuizen, achtereenvolgens naar Akko, Cyprus en Rhodos. Uiteindelijk ging ook Rhodos verloren. In 1530 beleende keizer Karel V de Ridderorde met het graafschap Mergentheim en het eiland Malta. Hiervan stamt ook de naam Maltezer Ridders.

Napoleon en de Maltezer Orde
Napoleon en MaltaGedurende honderden jaren bezat de Maltezer Orde het eiland Malta tot Napoleon het in 1798 aandeed tijdens zijn expeditie naar Egypte. Met een list nam Napoleon het eiland in. Hij verbleef er enkele dagen, genoeg tijd om de Orde systematisch te ontdoen van hun roerende goederen. Napoleon had een intense afkeer van geestelijke Ridderorden en dit was wederzijds. De minachting die de Fransen aan de dag legden voor het geloof dreef de Maltezers in de armen van de Engelsen die het in 1800 veroverden en er goede steunpilaar in zagen voor hun zeemacht in de Middelandse Zee. Dat kwam goed van pas in de Tweede Wereldoorlog toen de Maltezers zich heftig verzetten tegen de Asmogendheden. Ze werden collectief beloond met een George Cross. Dit Sint-Joriskruis siert nu de vlag van het zelfstandige Malta.

De Aventijn
Brievenbus Villa Malta RomeDe zetel van de orde is nu in Rome en de twee gebouwen die de orde daar bezit (een paleis aan de Via Condotti, vlak bij de Spaanse trappen, en Villa Malta op de Aventijn) worden als extraterritoriaal beschouwd, net als andere diplomatieke vertegenwoordigingen. Op de Aventijn, de zuidelijkste heuvel van de zeven heuvelen van Rome, stuitte ik geheel onverwachts op deze Villa Malta. Sleutelgat Villa Malta RomeIk was er verbaasd over en heb wat foto’s genomen zodat ik het later uit kon zoeken. Op de Aventijn kan je trouwens door het sleutelgat van de Villa Malta kijken om een verrassend aanzicht te krijgen. Ik zal niet zeggen wat je ziet, je zult het moeten doen met de mislukte foto. Ook begrijp ik nu dat de gigantische rode vlag met het witte Maltezer Kruis, dat te zien was vanuit de Villa Medici, de vlag is die op het paleis aan de Via Condotti staat.

Johanniter Orde in Nederland
Johanitter in Berlijn En dan is er ook nog de Johanniter Orde, de protestantse tegenhanger van de Maltezer Orde. In Nederland is de Johanniter Orde in 1909 opgericht door prins Hendrik. Het lidmaatschap van de Johanniter Orde voorbehouden aan leden van de wettelijk erkende, protestante adel in Nederland. De orde heeft haar eigen activiteiten, maar werkt in voorkomende gevallen samen met de Nederlandse afdeling van de Rooms-Katholieke Maltezer Orde.

Maltezer Kruis
Malthezer kruisDeze variant van het christelijke kruissymbool werd voor het eerst gebruikt door de Maltezer orde. Het heeft vier armen, die zeer smal zijn op het snijpunt en breed op de uiteinden, die uitlopen in twee punten. Ik verwarde dit kruis altijd met het ijzeren kruis van de Pruisen en de Duiste bond maar die blijkt toch echt

http://www.hoeijmakers.net/2006/12/de-maltezer-orde-op-de-aventijn.html  (met dank overgenomen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamas verovert Rome


 Hamas 'verovert Rome'
Yunis Al-Astal, Hamas

“Zeer binnenkort, als Allah het wil, zal Rome worden veroverd, net als Constantinopel werd veroverd, zoals onze Profeet had voorspeld” zo hield het Hamas-parlementslid en geestelijke Yunis Al-Astal de gelovigen afgelopen vrijdag op de Hamas-zender al-Aqsa tv voor.

Verder noemt hij Rome ‘De hoofdstad van de kruisvaarders, die zich vijandig opstelt ten opzichte van de islam die de broeders van apen en varkens in Palestina hebben losgelaten om de wederopstanding van de islam tegen te gaan’.

Uniek hieraan is dat Hamas zich normaliter ‘beperkt’ tot de ‘bevrijding’ van Palestina en zich verder weinig gelegen laat liggen aan de rest van de wereld. Hoewel een minder bekend onderdeel van het handvest van de beweging hier duidelijk wel duidelijk over is: “Dankzij de verspreiding van moslims over de hele wereld die de zaak van Hamas nastreven en strijden voor haar overwinning, voor de versterking van haar posities en voor de bevordering van de Jihad, is de Beweging universeel.”

Dergelijke retoriek is afkomstig uit de hoek van de Moslimbroederschap, waar Hamas ideeel schatplichtig aan is. In de praktijk heeft Hamas echter de strategische keus gemaakt het strijdtoneel te beperken tot wat zij zien als de historische grenzen van Palestina. De wereldwijde strijd waar Al-Astal wordt overgelaten aan de broeders van de Moslimbroederschap onder leiding van Ayman al-Zawahiri en Osama Bin Laden, die echter een belangrijke bron van inspiratie vormen voor Al-Astal en consorten.

http://johanboef.blogvandaag.nl/page/log/32604/Hamas%20'verovert%20Rome'/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een minimum aan fatsoen ?


In momenten van diepe bezinning stellen wij ons graag enkele existentiële vragen.  Dat kan van alles zijn.

Waarom is de gedroogde poedersoep van Knorr zo zout ?  Kan het niet wat minder ?  Hoe komt het dat broodschrijvers en buiksprekers zoals Peter Vandermeersch en Walter Zinzen zich zo ver verheven achten boven de mensheid en  er toch uitzien als haveloze sukkels ?  Existentiële vragen betreffen ook anderen, dan onszelf.  Nog één ?  Wat is het nut van de adel ?  Buiten het  bezit van blauw bloed dat sedert Astriedje geen voorzitster meer is van het Rode Kruis niet meer bijgehouden wordt.

De adel is vermoedelijk voor ieder van ons zéér belangrijk.  Het is zelfs waarschijnlijk dat velen van ons hier rondlopen omdat in een ver verleden een adellijke heer zich vergrepen heeft aan een pronte volkse deerne.  Dat was niet alleen het zogenaamde recht van de eerste huwelijksnacht maar het was nog eens goed voor de evolutie : de besten brachten nog beteren voort.  Alstublieft !  Met zo'n uitleg worden wij binnenkort ontvangen op het paleis bij de keuning en zijn roofkinderen bij de verschijning van ons boek "Wippen in opdracht van Darwin".

In feite doet de adellijke soort het nog altijd zoals duizend jaar geleden :  Albert en zijn zonen schuimen incognito het land af op zoek naar vertier, seks en geld.  Wat is het verschil met Keizer Karel ?  Die volgens de volkse overleveringen Vlaanderen doortrok als een onbekende om te horen wat het plebs vond van zijn afschuwelijk beleid maar in werkelijkheid wilde hij vooral wippen.( Behalve op later leeftijd toen hij naar bankier Fugger toog 's avonds om te smeken voor geld) Als ik mensen zie met een kin die vooruitsteekt als een soepkom Knorr, denk ik "Tiens, dat lijkt wel een afstammeling van Keizer Karel".  Die pedofiele advocaat uit Luik, herinnert u zich hem ?  Hij had een  gepronceerde Habsburgerjoekel net zoals de man van Astridje.  Als de familie bijeen is, behoort dat tot de klassieke vragen "En Lorenz, gade gij uw soep uit een bordje ete, of giet de lakei  het ineens in uw bek ?"  Astriedje is nu 46 jaar maar ze heeft nog enkele spraakproblemen met het Nederlands.  Zoals heel de keuninklijke familie, maar ze doen allemaal hun best.

De felste van onze keuningskinderen is ongetwijfeld Laurent.  Die man is echt verknoeid in zijn jeugd en sedert hij de leeftijd heeft om zich te beroepen op enig verstand, blijkt dat plots niet aanwezig te zijn. De schande is natuurlijk dat de gemeenschap opdraait voor dit leventje van lust-en-kust en dat de monseigneur dat de meest normale zaak ter wereld vindt.  Een villa kopen op een vulkanisch eiland rond Sicilië voor één miljoen euro, en de boel vervolgens laten verkommeren, is een bizarre actie voor een haveloze prins die zich tot voor kort nog armoediger gedroeg dan de liegende en bedriegende staatssecretaris Laloux.

Panarea and Dattilo

Panarea waar Laurent een vervallen domlein heeft gekocht voor 1 miljoen euro

De domheid waarmee het hof weer eens gemeend heeft de problemen van Laurent op te lossen tart elke verbeelding !  Eerst dit,  over de inkomsten van deze profiteur : een dotatie van circa 280.000, een vergoeding als senator van 70.000 en een wedde als marine-officier van zeker 50.000 euro.  We zitten aan 400.000 euro per jaar of ruim 33.000 eur per maand.  Heeft u dat ook ?   We vergeten dan even dat  de milieuvereniging Kint, die quasi uitsluitend bestaat dankzij de goodwill van openbare diensten,  ook een bron van rijke inkomsten zal zijn via onkostenvergoedingen, enz. 

Door de dwaze aankoop op de Eolische eilanden heeft Laurent zich opnieuw de das omgedaan, want waar haalt die haveloze wipper zoveel geld ?  Via een VZW wordt gefluisterd,  een constructie die in mekaar gebokst werd door een stelletje gewetenlozen die de prins omringen.  De commentaren zijn niet mals : "Zonder te zeggen dat het een frauduleuze consctructue is, geeft ze wel aanleiding tot het formuleren van opmerkingen in die richting..." Dat was een van de milde vaststellingen.

Maar alles is eensklaps in orde.  Sedert gisteren.  Burggraaf Etienne Davignon, een van de steunpilaren van de monarchie, heeft de VZW'tjes herschikt en alles is nu wettelijk in de haak.  Niemand kan van nu af aan nog een opmerking maken.  Er wordt vandaag in het parlement gedebatteerd over de kwestie en de minister (Nonkel Kruk ? Reynders ?) zal iedereen geruststellen.

Moeten wij dat eens proberen te doen : een financiële toren van Babel oprichten, met de bedoeling om gelden door te sluizen en winsten te realiseren in vastgoed, zonder controles of belastingen ... Een commerciële warwinkel laten doorgaan als een VZW en dan komt daar ineens een nobiljonse financiële allesweter, de boel repareren op basis van wat ? Algemene vergadering ?  Wijziging van de doelstellingen ?  Wie zit er in de Raad van Bestuur ?   En dat wordt in enkele dagen geregeld ?  Ik hoop uit de grond van mijn slecht hart, dat er voldoende parlementairen zijn die deze zaak niet zullen laten passeren. Een minimum aan fatsoen ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun Laloux


Onze goede vrienden van de Frut van Koekestad lanceren een petitie om de Heer staatssecretaris Laloux van Armoede nog zeer lang mede in de regering te houden.

De Heer Laloux leeft, slaapt en werkt in zijn auto en verhuurt zijn kantoren aan een kapitalistisch bedrijf, zodat hijzelf nog een centje kan sparen.  Zijn tankkaart houdt hij ter beschikking van zijn socialistische vrienden en kameraden,  tegen een billijke vergoeding, zodat ook zij wat goedkoper kunnen rijden

Onze Nonkel Kruk heeft voor de verkiezingen altijd gezegd, dat hij met de Waalse socialisten in zijn regering een goed bestuur zou maken voor de mensen.  Daarom steunt u mee Laloux ?

http://www.defrut.be:80/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ach, die Darwin toch






- De mens stamt NIET af van de aap
-De aap stamt af van de mens

(met dank overgenomen van www.defrut.be)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halal babyvoeding.



Halal babyvoeding in Ziekenhuis Amsterdam



AMSTERDAM -  Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis serveert baby's sinds deze week halal voeding, als de ouders dat willen. De voeding is volgens de islamitische regels klaargemaakt. 

@ de Telegraaf 

(Nu nog Halal Whiskas en Halal Bonzobrokken)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China spreekt in ons parlement !



Als wij het goed begrepen hebben, heeft vandaag (woensdag 16 april) in de kamercommissie buitenlandse zaken de Chinese ambassadeur het woord gevoerd, mevrouw Zhang Qiyue, bijna het evenbeeld van de gevreesde weduwe van Mao Zedong.

Dat gaat de goede richting uit : nadat de bevolking van het land B, waar wij helaas nog steeds toe behoren, zich eerst een grondwet  door de strot  laat duwen, zonder noemenswaardig debat en zeker zonder behoorlijke toelichting voor de burgers, gaan we nu nog een stap verder en laten we China aan het woord in onze praatbarak.

Uit naam van het soevereine volk, danken wij onze verkozenen voor hun ruggengraatloos optreden. Merci, emmerdeurs - dankoewel, broekhoesters..








Het ging natuurlijk over Tibet en de blauwen willen een beetje lastig doen tegen China, "nochtans zonder de economische banden in het gedrang te brengen."  Want die zijn Heilig.  Liberalen wringen hun eigen ouders de nek om, als de grafdelvers opslag vragen. Ik zweer u,  dat dit de waarheid is. Liberalen doen alles voor de economie : statistieken vervalsen, geld bijdrukken, iedereen die nuttig is omkopen, lastposten laten liquideren, auto-ongevallen veinzen om medelijden op te wekken, Trientje Moerman minister maken, buitensmijten en terug opvangen.  Allemaal voor de economie.

Madame Zhang was zwaar getrapt op de plaats waar mijnheer Zhang normaal een pik heeft, want Tibet is een interne kwestie sidderde ze als een nachtvlinder die zijn vleugels verschroeit aan de Rode Lamp.  "Jullie worden zelf door de Verenigde Naties veroordeeld omdat je de mensen verplicht Nederlands te kennen voor het huren van een woning en dat noemen jullie ook interne politiek".

De kamercommissie was zwaar onder de indruk en de blauwe schijtlaarzen trokken hun voorstel tot afkeuring in.  "Volgende keer zien we wel" zeiden de beunhazen. Napoleon Gucht glunderde natuurlijk.  "Die Madame Zhang heeft nog forser spierballen dan mijn vrouw" zuchtte hij.

Niemand heeft er aan gedacht, de kwade ambassadrice te vertellen, dat de racisten uit Vlaanderen natuurlijk niet met tienduizenden soldaten, de burgers  die geen Nederlands kennen uit de Rand, eerst met de matrak neerkloppen en dan met de mitrailleur afknallen.

En welke vreemdeling  komt volgende keer in ons het parlement van het land B ons de huid volschelden ? De Toerk Erdogan ?  De Marokkaanse minister van Buza die zijn 17de provincie komt oppeppen om de boel over te nemen ?  U doet maar, wij zijn volgaarne de voetvegen va de Weireld.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regus, Ray, Savat, Fats : allemaal Arabische namen



Hebben jullie het gejubel ook gehoord van de 0000  omdat Houten Klaas en Klaziena hun voorlopig laatste dochter Eléonore hebben genoemd, en heeft die naam nu toevallig geen Arabische roots?

Als ik echter de "Babynamer" opzoek, dan vind ik het volgende als uitleg bij de naam:

---------------------------------------------

Meaning: Its source is eleos, a Greek name meaning "Compassion."
In French, this name is spelled with an accent -- Eléonore.
Languages: This girl's name is used in German, English and French.
Compound Forms: Marie-Eléonore
Popularity: The name Eleonore ranked 3654th in popularity for females of all ages in a sample of the 1990 US Census.
Narrative: This name may be derived from a Provençal term for a foreign-born woman. It has also been associated with names related to Helen, such as Ellen and Elaine.

------------------------------------------------------------------
Niks Arabisch dus. Willen de Coburgs op een goed blaadje staan bij de baardmensen?

Regus Patoff



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kamer is als de rechtbank : poppenkast


Het is niet de eerste keer dat we de draak steken met de activiteiten en de zogenaamde debatten in wat de tempel van de democratie zou moeten zijn in het land B : de kamer van volksvertegenwoordigers.

Vroeger waren er 212 kamerleden die de stem van hun kiezers of partijen lieten horen, door de herinrichting van het land is dat getal verminderd tot 150 : 84 Nederlandstaligen en 66 Franstaligen. Velen zijn uitgeweken naar de deelparlementen, om daar de boel om zeep te helpen.

Door de grotere greep van de politiek zijn de partijen machtiger geworden en zijn het de respectieve hoofdkwartieren die bepalen wie al dan niet in aanmerking kan komen voor een zeteltje.  Ministers of staatssecretarissen worden nu vervangen als zij in kamer of senaat zitting hebben en van zodra af zij terugkeren, kan hun plaatsvervanger ophoepelen. Dat was voorheen anders. De opvolger bleef zetelen.

Bij elke hervorming van de staat, hebben de grote machtspartijen, de staatskatholieken, de socialisten en de liberalen het laken naar zich getrokken, de particratie ten dienste.  Kamerleden hebben geen enkele onafhankelijke stem meer in te brengen en als dat wel het geval is, worden ze na enkele verwittigingen ruwweg aan de deur gezet.  En komen ze in het beste geval niet meer in aanmerking voor een volgende verkiesbare plaats.

De kamer die normaal geacht wordt het werk van de regering te controleren, is al decennialang een ordinair stembureau.  Vele parlementairen zijn niet op de hoogte van het politieke reilen en zeilen, van de reglementen, de wetten, de gebruiken.  Zij komen voort uit het onderwijs, de vakbonden, de administraties en voor velen is hun aanwezigheid een louter financieel genoegen en voor sommigen een decoratieve eer. Toen jaren geleden in een politiek programma bij de 0000 kamerleden ondervraagd werden over hun parate kennis over de dagdagelijkse politiek, was dit zo desastreus en beschamend, dat dat onderdeel stilzwijgend afgevoerd is geworden.

Het is er beslist niet hoopvoller op geworden de laatste tijd.  Dankzij de webstek van Gerolf Annemans (u gaat nog denken dat wij een stiekeme boon hebben voor die man, en dan heeft u gelijk) kunnen we regelmatig stukken debat volgen. ( Er zit ergens een knop op dat scherm om door te schuiven, als sommige interventies te saai worden).  Bij de laatste "uitzending" over het verdrag van Lissabon, was het alleszins aangenaam vast te stellen dat van de kant van Vlaams Belang (u weet wel, die partij van dommeriken en onwetenden) het woord gevoerd werd door Annemans, Alexandra Coolen, Francis Van den Eynden en Rita de Bont.  Het was Van den Eynden die snerend opmerkte dat er nauwelijks belangstelling was in de kamer voor dit ingrijpende verdrag van Lissabon ;" in deze voorwaarden moet men er ook niet van opkijken dat de bevolking niet weet wat er aan de hand is en dat men hier een vorm van verlichte absolute monarchie aan het installeren is." Hij zegde dat heel beleefd zoals altijd, Francis, maar het was weer eens waar.

Net zoals het antwoord dat de Franstalige blauwe Ducarme zich veroorloofde te geven : "Wij weten allemaal hoe dit debat zal aflopen, daarom komen de meesten niet opdagen" ... Dat is ook een democratisch verkozen kamerlid, Mijnheer Ducarme, een man die open toegeeft dat heel dat parlementaire gedoe een overbodig circus is.  Wat zouden wij ons nog inhouden om te jouwen als het ons niet zint ? Circus ?  Praatbarak en het is verheugend vast te stellen hoe rigoureus de verkozenen van Vlaams Belang de regls van de democratie respecteren.  Laten we dat ook eens zeggen, want in de gazetten zal u het niet lezen.

Ray

(met dank aan Jos voor de inspiratie)


16-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed gezelschap op komst !
 
AMSTERDAM -  Openbaar aanklager Anne de Fontette sleept Brigitte Bardot voor de rechter wegens het aanzetten tot haat tegen moslims. Dit meldt het Franse persbureau AFP.
 
De 73-jarige Bardot stuurde in december 2006 een brief vol discriminerende teksten naar de Franse president Nicolas Sarkozy, die toen nog minister van binnenlandse zaken was. Ze verklaarde 'er genoeg van te hebben voor gek te worden gehouden door deze bevolkingsgroep die ons kapotmaakt, ons land verwoest en ons gewoonten opdringt'.

Fontette eist dat de actrice een boete van 15.000 euro krijgt en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Het is niet de eerste keer dat Brigitte onder vuur ligt; ze heeft al vier keer een boete gekregen wegens het aanzetten tot racisme. In 2004 bracht ze het boek 'un cri dans le silence' uit, waarin ze homo's, migranten en werklozen aanvalt.

De zaak wordt 3 juni hervat.

@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het ergste ?


In eenzelfde intellectueel magazine voor "zelfstandig denkende mensen" (laat me niet lachen) waarvan de redactie vol zit met medewerkers die ooit iets te maken hadden/hebben met de linkse bijna-failliete toeter "de Morgen", staan op enkele centimeter van mekaar twee merkwaardige aankondigingen. De eerste geldt de film "Funny Games" die handelt over puur sadisme : twee jonge kerels dringen bij een gezin binnen dat ze onderwerpen aan de grofste martelingen en vernederingen.  "Met een knipoog" uiteraard, om 't een of 't ander aan te klagen.  Knack deelt gratis tickets uit voor deze prachtfilm.

 
 
 
       
 
 
Een beetje verderop staat een stuk dat bij de lezer (de zelfstandig denkende mens) veel afschuw moet  opwekken voor de extreem-rechtse gekken van Blood & Honour die al voor de tiende keer in twee jaar Vlaanderen uitkiezen voor hun malle bijeenkomsten en concerten. U weet het, Blood & Honour is niet onze favoriet maar wij gunnen deze mensen hun mening en helaas ook hun schandalig lawaai, dat zij muziek noemen.  Ook is er een optreden van een man die zich inspant om op Hitler te lijken.  Is er weer iemand ontsnapt uit Geel, denk je dan.  Tenslotte zijn het zulke kerels en vertoningen die Vlaanderen in een slecht daglicht plaatsen.  De eigen 0000 zal niet nalaten uit zijn rol te vallen, zeker na de pandoering die de Italiaanse vriendjes hebben gekregen. En de schrijvende broekhoesten zijn nu al extra Epo aan het inslaan om de juiste toon te treffen voor hun reportages.
 
Voor ons toont Vlaanderen zich tolerant genoeg om de maanblaffers van Blood & Honour in alle rust hun ding te laten doen. Er zijn erger zaken aan de gang in het keuninkrijk dan deze bijeenkomst.
 
 
Buiten het kapsel zijn er niet veel overeenkomsten tussen ons en de Bloedige Eerkrijgers

Wat is echter het ergste van deze twee aankondigingen in Knack ?  Gratis tickets uitdelen voor een sadistenfilm (die helaas soms in de realiteit plaatsgrijpt) of een lawaaiconcert van mensen die voor de rest iedereen met rust laten ?  Of hoort u vaak over sadistische klopjachten in gericht door de Bloedige Krijgers voor de Eer ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoeien met cijfers



Een van de redenen dat Tientje Moerman is moeten opstappen als minister van Economische Zaken in de Vlaamse regering betrof het toekennen van experten-opdrachten aan bevriende liberale bedrijfjes.  Sommige, zelfs speciaal voor het doel dat Tientje Moerman voor ogen had, opgericht.

In de federale regering heeft Peter van Velthoven, die het klappen van de zweep kent, vastgesteld dat in de begroting van 2008  (waarvan weldra vier maand zullen verstreken zijn) de bedragen voor de raadpleging van "experten" verdubbeld is ten overstaan van het vorige dienstjaar.

Nonkel Kruk is in alle staten en ontkent formeel de beschuldigingen.  "Wij zullen elke cent omdraaien" en gelijkaardige prietpraat klinken niet erg overtuigend. Evenmin als het verwijt "Nu begrijp ik waarom wij zo'n abominabele erfenis van de socialisten hebben meegekregen".

Wie liegt nu ?  Van Velthoven, die met deze cijfers uitpakt of Leterme die verkeerde documenten heeft laten ronddelen ?

Wie is de échte knoeier en fraudeur ?  Dat hij nu recht sta !

Bezoldigingen en vergoedingen experten

realisatie 2006

realisatie 2007

initieel 2008

Pag. Ontwerp begroting
FOD kanselarij
eerste minister

Beleidsorganen

213

70

686

p199

Staatssecr admin vereenv 0 0 0 p199
FOD Budget en beheerscontrole Beleidsorganen - begroting 257 291 917 p211
Beleidsorganen -werk 198 170 18 p211
Staatssecr egov 0 0 0 p213
Staatssecr Duurzame Ontwikkeling 0 0 0 p213
Staatssecr overheidsbedrijven 0 0 0 p215
FOD Personeel & Organisatie Beleidsorganen 327 274 462 p225
FOD Justitie Beleidsorganen 591 387 231 p243
FOD Binnenlandse Zaken Beleidsorganen 448 445 686 p291
FOD Buitenlandse Zaken Beleidsorganen 85 107 231 p343
Minister van Ontwikkelinsgssamenwerking 13 37 231 p343
Staatssecr EU 0 0 0 p345
FOD Landsverdediging Beleidsorganen 244 242 456 p385
FOD Financiën Beleidsorganen 163 167 917 p465
Staatssecr Fraude 0 0 0 p465
FOD Werk Beleidsorganen 0 0 687 p495
FOD Sociale Zekerheid Beleidsorganen 529 490 917 p521
FOD Volksgezondheid Beleidsorganen 111 119 231 p547
FOD Economie Beleidsorganen 255 236 0 p617
FOD Mobiliteit Beleidsorganen 36 20 11 p657
TOTAAL 3470 3055 6681
(cijfers in duizenden euro)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 16 april 2008

 

L E N T E D A G




Genève met de fontein
(webcam-beeld)

Tot straks ?
(U weet wat onkruid niet doet ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran vernietigt 7 oude synagogen in Teheran


Iran : 7 historische synagogen verwoest in Teheran door plaatselijke overheid

De synagogen bevonden zich in de randgemeente Oudlajan bij Teheran (zeg maar de Pelikaanstraat van Antwerpen) waar vele Iraanse Joden wonen.

"Deze gebouwen, die deel uitmaakten van ons culturele, artistieke en architecturale erfgoed zijn tot op de grond afgebrand" zegt Ahmad Mohit Tabatabaii, de directeur van de Internationale Museumraad in Teheran. "Met de verontschuldiging dat men deze oude woonwijk wil rennoveren, wordt een deel van onze geschiedenis vernietigd".

De directeur heeft een oproep gericht tot de regering om een einde te maken aan de werken die uitgevoerd worden in opdracht van de plaatselijke overheid.

http://www.adnkronos.com/AKI/English/Religion/?id=1.0.2075294012








Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damme voor dummies





Copie van de webstek
http://www.damme-online.com/nl.htm

"Omdat er al zoveel verknoeid is, kunnen we net zo goed een amateuristische stek maken" heeft de burgemeester beslist. Hij is trouwens nog altijd boos, omdat hij te weinig verdient.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!