Angeltjes
18-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Kruk, de schijnheilige tjeef.


Je leest het op 's mans gelaat : dit is geen eerlijk mens, dit is niet iemand die recht door zee gaat  Een woordenzwabberaar die overal in de smaak wil vallen, die populair wil zijn maar die niet over de eigenschappen beschikt om die populariteit te voeden en te onderhouden. Een stugge, gesloten koppigaard.

Veel reputatie, weinig eer.

Wat toch schrikken is, is te moeten vernemen, dat Leterme net als zijn voorganger, journalisten telefoneert of bij zich laat komen, als ze iets geschreven hebben, dat mijnheer de premier niet bevalt. Hier word je stil van. Hij heeft vandaag Peter Vandermeersch bij zich geroepen om zijn beklag te maken over een artikel op de één, met betrekking tot de verdubbelde bedragen in de begroting 2008 voor experten.  We hebben deze cijfers ook overgenomen bij Angeltjes. Mijnheer voelt zich misbegrepen en accepteert niet, dat uitgerekend de Standaard hem alzo behandelt.  Uitgerekend de Standaard ... Die gazet spant zich al jaren in om haar CVP en katholiek imago af te schudden maar de huidige CVP-premier houdt geen rekening met deze koerswijziging.  Hij redeneert zoals de paus : eens katholiek, altijd katholiek.

Er nestelt zich  langzaamaan bij een deel van de publieke opinie de opvatting, dat Nonkel Kruk niet opgewassen is tegen zijn taak.  Na zijn verkiezingsoverwinning op 10 juni 2007 is hij vaak zichzelf tegen het lijf gelopen, vooral door zijn onkunde.  Dit nam soms hilarische afmetingen aan : hij werd  zenuwachtig als hij een journalist ontwaarde die hij niet kende, hij werd spastisch als hij vragen voorgeschoteld kreeg in het Frans (nochtans zijn moedertaal) en hij veinsde goedhartigheid en oprechtheid, terwijl hij onverschilligheid uitstraalde.  Hij viel constant door de mand en er verschenen verhalen over hem dat hij niets vergat en een tegenstrever binnen de eigen rangen nooit vergaf.  Het beeld van de brave katoholieke huisvader met het hart van perperkoek verdween zeer vlug.

Wat we nu horen, komt van de chargrijnige kant die de man ook bezit, het bazige, het gelijkhebberige en het autoritaire. Misschien ook angst, omdat niemand beter dan hij, de onmogelijkheid van zijn opdracht beseft.

U zal het zich wellicht ook nog herinneren (we hebben het hier onmiddelijk geschreven vorig jaar), de pijnlijke bijeenkomst met de ouders Leterme tijdens een stug etentje, dat de televisie ons serveerde om inzicht te krijgen in de persoon die het land B verder naar de vaantjes zou helpen.  Een kille, onnatuurlijke, chagrijnige veinzer, in het verplichte gezelschap van ouders die evenmin tot de vrolijke soort behoren.

Zolang hij het land maar naar de vaantjes helpt, zijn wij natuurlijk tevreden.

Formateur Yves Leterme tijdens een herdenkingsceremonie van de Eerste Wereldoorlog.   (Foto Reuters)

Premier of dernier ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanke armoede in Zuid-Afrika



Als we de zelfvoldane smoelwerken bekijken van onze Vlaamse en Europese linkse pausen, en we horen ze de lof zingen van de prachtige multiculturele maatschappij die op ons afkomt, krijgen wij een starende blik in de ogen.  Vroeger vloekten we, maar met het voortschrijden der jaren en het dichter bijkomen van de poort van Sint Pieter, worden we wat voorzichtig.  Zeker als vrijzinnige, want dat wordt makkelijk rijstpap met fluitjesmelk en zonder bruine suiker. Ja, ja, Apartheid in de Hemel, ik wil het best geloven. 

Elke dag zouden wij Angeltjes kunnen vullen met  intrieste, tragische en dramatische verhalen uit Zuid-Afrika.  Wat de blanke gemeenschap daar overkomt, begint stilletjesaan de vorm van genocide aan te nemen.  Wij zijn spaarzaam met onze artikels omdat we uiteraard in de eerste plaats de waanzin in eigen land en regio willen aanklagen maar ons medevoelen met de Afrikaners is er niet minder om. De band heeft steeds bestaan, waarom zouden we die loochenen ?  De linksen hebben nauwelijks banden, als ze" solidariteit "roepen, dan bedoelen ze : "Afgeven aan ons en wij geven een stukje door onder afhouding van al onze kosten en veel meer."  Eigendom is al lang geen diefstal meer, nu is het de beurt aan de centen van de gemeenschap.

We laten het bericht dat  zonet binnenkwam in zijn oorspronkelijke versie, als u er problemen mee heeft, moet u het traag voor u uitspellen of luidop lezen, dan lukt het wel.  De feiten op zich zijn schandelijk. Wat het even zeer is, is de schuldige medeplichtigheid van de Vlaamse en Nederlandse media, die deze wantoestanden verzwijgen.  Die zitten nog met hun woede van twintig jaar geleden toen de Apartheid heerste.  Misschien oordeelt het linkse rapalje-zonder-hart wel dat de huidige blanke Afrikaners dit verdienen ?

Ek het pas 'n nuusberig op 702 Talk Radio gehoor. Solidariteit se Helpende Hand fonds, het Mnr Zuma na 'n blanke plakkerskamp buite Pretoria geneem. Mnr Zuma het sy skok uitgespreek oor die omvang van blanke armoede.
 
Afbeelding:JacobZuma.jpg

ANC-voorzitter Zuma, betrokken in allerlei schandalen, nog nooit veroordeeld.  Hij is de man met vele vrouwen die ook seks had met een HIV-besmette vrouw en achteraf verklaarde "een flinke douche genomen te hebben".  Zo'n leider zouden wij ook wel willen. Die van ons gaan vissen in hun vrije tijd. De zoeloes zorgen voor het nageslacht.

Raai-raai: hoeveel blanke "plakkerskampe" of nedersettings met armes is daar net in die Pretoria-omgewing? Sou u sê 5? 10? Nee, daar is nie minder nie as 80! Tagtig blanke plakkerskampe net rondom Pretoria!
 
Volgens Solidariteit word geen van hierdie inwoners met toelaes deur die staat bygestaan nie. Ons betaal weliswaar 70% plus van die belasting wat die staat invorder, maar ons eie mense kry niks by die staat nie. As ons nog enigsins enige bydraes maak tot swart welsyn, byvoorbeeld met Nedbank se Affinity-skema, of geld skenk aan enige welsynsorganisasie wat nie ekslusief vir blankes is nie, is dit nou tyd om op te hou. As 'n ou met 'n blikkie geld bedel by 'n sentrum, maak seker ons help eerstens ons eie mense. Soos die Engelse sê: "Charity begins at home".

Dank voor uw aller aandacht.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tibet : de bevrijders zijn op komst





Met dank en waardering overgenomen van www.gregoriusnekschot.bl/blog


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anciaux is een onverbeterlijk kieken



Nadat hij twee jaar geleden Kate Ryan overlaadde met 60.000 euri voor haar deelname aan het doorgestoken-slechte-smaak-festival -Eurosong, doet Anciaux dit jaar hetzelfde.

Er kwamen bakken kritiek en gniffelende reacties van zowat iedereen  op deze totala onverwachte en overbodige geste van de minister van cultuur van Vlaanderen.  "Het was om te helpen" zei de platte opportunist en hij was danig geschrokken door de vele mensen die hem niet begrepen.  Er zijn nog maar bitter weinig mensen over in Vlaanderen die Anciaux begrijpen en dat ligt niet aan die mensen, helaas wel aan het lijdend voorwerp dat hij zelf is. 

Nu ook weer, hij schenkt aan de mensen van Ishtar 25.000 euro om zich te verplaatsen.  Want hij wil per se gelijk halen, Anciaux wil aan heel Vlaanderen tonen, dat ook als hij twee jaar geleden afgekeurd werd door de publieke opinie, hem dat niet raakt, want hij herhaalt vandaag zijn zelfde geste. Hij hééft gelijk en al de anderen kennen er niets van.  Ik ken dat soort koppige en onhandelbare kiekens. Hun gebrek aan empathie en kennis compenseren zij door stijfhoofdigheid.

Nu is hopelijk duidelijk voor velen, dat Bert Anciaux niet geschikt is om "de burgers te vertegenwoordigen".  Die jongen vertegenwoordigt zijn eigen beperkte ik en misschien zijn vrouw en zijn papa.

Toevallig komen de drie andere partijleden met de klassieke paardenkop morgen bijeen om zich te profileren tegenover de bevolking. En dan staat het steeds goed om als een gulle Samaritaan kwistig met de publieke fondsen gestrooid te hebben.

 Onverbeterlijk kieken.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succes gewenst voor de British National Party !



We zullen onze vrienden van links nog eens een extreme jeuksessie bezorgen : "Kameraden, dikke fluwelen handschoentjes aantrekken en laat de jeuk aanrukken. Het is maar tot maandagmorgen".

Op 1 mei aanstaande grijpen er gemeenteraadsverkiezingen plaats in Engeland.  Ja, Groot-Brittannië, het Verenigd Koninkrijk, de bakermat van ruggengraatloos multi-culturalisme, het land dat jarenlang geterroriseerd werd door de charismatische oplichter Tony Blair en zijn hysterische geldwolvin Chérie.

In Londen bevindt zich op de troon van de burgemeester de inmiddels beruchte Ken Livingstone, een man van extreem links, Red Ken.  Te veel om op te noemen wat die kerel allemaal uitgevreten heeft op 8 jaar, hoe die de bevolking tegen mekaar uitspeelt en natuurlijk een knechtenrol van eerste orde vervult tegen al wie vreemdeling is.  Dat zijn de kerels die op de juiste plaats zitten om onze beschaving uit te verkopen en bijvoorbeeld ganse wijken af te sluiten om moslims toe te laten hun eigen leven te gaan leiden zoals ze dat thuis deden : moskeeën vol opstandige praat, besneden jonge meisjes, geldmisbruiken, sharia, u noemt het, dankzij Red Ken is het er.

We weten niet hoe het zal uitdraaien met de British National Party, de enige die in staat zijn te vertolken wat de doorsnee-Londenaar voelt en ondergaat.  Zij voeren heftig campagne en er zijn beslist conservatieven maar ook socialisten van labour en liberalen die hun partijen in de steek laten om terug te keren naar de wortels van de eigen Britse samenleving.

The logo of the British National PartyThe logo of the British National Party

Intussen dit stuk uit de Gazet van Antwerpen, om aan te tonen wat voor een knappe bol die Red Ken is :

18/04 Londen ziet liever gulle Chinezen dan gierige Belgen komen

De Britse hoofdstad ziet Belgische toeristen liever gaan dan komen. "Want van alle toeristen geven de Belgen veruit het minste uit", zegt de Londense burgemeester Ken Livingstone. In plaats van gierige Belgen wil hij liever Chinezen naar zijn stad lokken.

Livingston voert dezer dagen volop campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in de Britse hoofdstad. Tijdens een verkiezingsdebat deed Livingston zijn plannen uit de doeken om het toerisme naar de Britse hoofdstad aan te zwengelen. Hij wil daarbij vooral gaan voor kwaliteit, voor toeristen die hun geld laten rollen. En niet voor het massatoerisme waaraan de Londenaars nauwelijks iets verdienen."Daarom moeten we meer Chinese toeristen aantrekken", betoogde 'rooie Ken'. "En minder Belgen, want die geven uiteindelijk het minste uit in Londen." In concrete cijfers betekent dat Chinezen gemiddeld 945 euro uitgeven en Belgen 427 euro.

De Londense dienst voor toerisme zit erg verveeld met de uitspraken van hun burgemeester. Al was het maar omdat niet de Belgen de zuinigste toeristen zijn, maar de Nederlanders, die daarmee hun reputatie alle eer aandoen.

In een eerste reactie op zijn uitspraak trok de burgemeester Ken Livingstone zijn staart al ferm in:"Natuurlijk blijven de Belgen meer dan welkom."   

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans (alwéér ?)


De grote dagen van de partij zijn voorbij ...


 

Met de melding dat zulks het geval lijkt, eindigt Luc Van der Kelen vandaag zijn editoriaal over het Vlaams Belang. 

Eerlijk gezegd: ik hèb het voor Van der Kelen. Hij is een van de erg weinige (een stuk of vijf-zes) Vlaamse journalisten die onafhankelijk genoeg zijn om min of meer hun eigen goesting te doen en dus ook te schrijven, en dàt alleen al is zo uitzonderlijk dat het altijd tot verrassingen kan leiden. En verrassingen zijn altijd leuk. Zelfs onaangename verrassingen blijven verrassingen en een mens leeft nu eenmaal liever met af en toe een verrassing dan zonder. Van der Kelen is niet saai. Laat dat duidelijk zijn. 

Vandaag geen verrassing echter. Van der Kelen sluit zich vandaag aan bij een fenomeen dat op enkele weken tijd in de media zeer veel opgeld heeft gemaakt, namelijk de creatie van de mythe dat de Vlaamse oppositie bestaat uit ofwel de SP.a ofwel Lijst Dedecker. Het Vlaams Belang speelt niet meer mee.

De laatste weken (sinds het aantreden van Leterme) zijn de media die toon gaan zetten, meestal heimelijk en ongeschreven. Genre “de oppositie SP.a en LDD…blablabla”. Dankzij Luc Van der Kelen nu –en daaraan zie je, de man is echt verrassend– is het ook officieel en openlijk: het Vlaams Belang, vergeet dat maar.

De feiten ondersteunen niet de stelling dat alleen LDD en SP.a uit hun bed komen en dat het Vlaams Belang ligt te slapen. Om te beginnen is er een lawine van bewijzen dat het Vlaams Belang in bijna alle items de laatste maanden de spits afbeet en vervolgens ook nog eens de spurt aantrok als het ging om oppositie voeren.  (Een toptien van dossiers) . Bovendien is de notie dat de SP.a de prominente en respectabele toonzetter is onwaar. Dat geeft Van der Kelen –je ziet, hij is echt wel verrassend- ook toe. Hij schrijft min of meer dat Peter van Velthoven eergisteren maar wat uit zijn nek zat te kletsen over de consultancyopdrachten van Leterme (Wie zal trouwens eens de consultancy opdrachten van minister Van Velthoven uitpluizen ?). Wel juist is dat de SP.a blijkbaar geen last heeft van een slecht geweten of van een opspelend schaamtegevoel over zoveel hypocrisie. Met één been in de meerderheid en met het andere in de oppositie.  Met één been in het verleden van de maatregelen die ze zelf goedkeurden, met het andere in de oppositie. Met één been in een Vlaanderen dat twintig jaar gedomineerd is door de socialisten, met het andere in de oppositie. Met één been aanhangwagen van de PS met het andere in de oppositie. Met één been Belgisch, met het andere (een beetje) Vlaams. Geloofwaardigheid: nul. En toch: de pers speelt het spel relatief kritiekloos mee. 

Mijn stelling is dat sommige toevalligheden niet toevallig zijn. Zolang er geen definitieve regering was, hadden heel wat analisten geen probleem met het erkennen dat het Vlaams Belang de koploper was.  (Bijvoorbeeld : Bart Brinckman in De Standaard 23 februari) . Maar sinds de kogel door de formatiekerk van de CD&V is, lijkt er een soort ordewoord te zijn uitgegaan. 

Ik kan de tegenstander wel begrijpen. In tijden van ongeloofwaardigheid moet er verduiveld goed opgepast worden met media-passages van het Vlaams Belang.  Het moet er erg goed ingestampt worden: ofwel SP.a ofwel LDD. Vlaams Belang speelt niet meer mee… 

In de komende maanden zal echter de droeve waarheid steeds meer aan het licht komen. Het CD&V/N-VA-kartel waarvan werd gehoopt dat die het verschil zou maken met de methodes en de beloften van paars is in deze regering vleugellam. Nadat door de Vlamingen in 1999 eerst met de CVP, nadien in 2007 met zowel de VLD als de SP.a werd afgerekend, zal -misschien zelfs reeds in 2009– met de CD&V moeten afgerekend worden.  Het alternatief was altijd voor een groeiend stuk het Vlaams Belang.  Dat zal nu niet anders zijn.

Ook vlak na 1999 maakten wij een mediaboycot mee, die tot diep in het jaar 2004 is blijven duren. Het was de periode van de paarse état de grâce. Ook toen werd omzichtig (lees: nauwelijks of niet) omgesprongen met reacties van het Vlaams Belang op de gebeurtenissen. Maar ook toen drong de waarheid door tot bij de publieke opinie.

Niets is in het verleden zo hol, zo weinig waarheidsgetrouw en zo futiel gebleken als de stapel berichten die sinds nu al meer dan 15 jaar verkondigen dat het Vlaams Belang over zijn hoogtepunt heen zou zijn geweest…

Gerolf Annemans

donderdag 17 april 2008


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, ik geil op de Standaard !


Na de fantastische promotiestunt die de Standaard uitdokterde om nieuwe lezers aan te trekken door een bloemlezing naakte lolita's, verzameld door LP Boon aan te bieden tegen goedkope prostitutietarieven,  gaat Vandermeersch voort op het glibberige pad van de erotica. Hij zal iets ontdekt hebben, recentelijk. Het wordt een reeks van 10 erotische boeken geschreven door Stoute Vrouwen en nummer 1 is gratis ! Gewoonlijk is het omgekeerd, maar bij le Standard noemen ze soixante-neuf bij voorkeur nonante-six.

Anaïs Nin, de Spaanse met een niet gelukte  Frans-Amerikaanse schrijverscarrière, gebaseerd op het neerpennen van haar menigvuldige avonturen met mannen en vrouwen en ondermeer de seksslavin van de Amerikaanse auteur  Henry Miller, opent de reeks .  We zijn er niet tegen, we zijn er niet voor, het heeft literair niets om het lijf, het schokte de kleine wereld van ingewijden omdat het zaken vertelde die normaliter nooit beschreven werden en zeker niet door een vrouw. De lectuur is na enkele bladzijden vervelend en saai maar dat maakt ieder voor zich uit.

Uitgerekend daarvoor loopt een gewezen misdienaar als Vandermeersch zich in het zweet : hij denkt een parel ontdekt te hebben en wil die onmiddellijk delen met al zijn progressieve christelijke vrienden, die het nog steeds als een daad van gedurfde rebelsheid aanzien, in hun bibliotheek een afgesloten ruimte voor te behouden met erotische literatuur. De dagboeken van Anaïs Nin zijn een mengeling van halve waarheden, wensdromen en verbeelding, en er is weinig verschil met haar romans. Zij wilde er bij horen en dat lukte haar niet, omwille van te weinig talent, omwille van een reputatie die ze zichzelf bezorgd heeft.  Mijnheer de Standaard zou de biografie van Deirdre Bair moeten lezen.

1. GRATIS BOEK : Venusdelta van Anaïs Nin

De Standaard wordt ingepalmd door 10 stoute vrouwen.  10 zaterdagen lang vindt u in uw krant een bon voor een erotische toproman.  Het eerste boek is gratis ! 

Knip op zaterdag 19 april de bon uit uw krant en haal de klassieker 'Venusdelta' van Anaïs Nin gratis bij uw krantenwinkel.

Ontdek de 10 stoute vrouwen van De Standaard op www.standaard.be/stoutevrouwen


Enkele namen uit de reeks Stoute Vrouwen vallen ons op : de Nederlandse Anja Meulenbelt (senator voor de SP van Jan Marijnissen), die een grote zeur is die literair weinig voorstelt.  De Française Benoïte Groult die van organsme naar orgasme strompelt bij het aanschouwen van een fors mannelijk torso en die voor de rest behoort tot de literatuur van roze strikjes, walmende kaarsjes, blikken vol overgave (geen blikken met voeding) en gebroken harten.  Nummer 9 is niet ingevuld (zou er wat schorten met Kristien Hemmelinks die ook graag uitweidt over wat zich onder de lingerie bevindt ?) en nummer 10 is een waardebon voor een sekswinkel.  Na al die lectuur, ben je daar wel aan toe.

EEN DIKKE PS : neen, wij zijn geen fatsoenridders, wij gunnen ieder diertje zijn pleziertje.  Liefst discreet, wat niet wil zeggen schijnheilig.  Als de simpele Peter Vandermeersch meent lezers te kunnen aantrekken door erotica aan te bieden, moet hij dat doen, het is zijn winkel en de Standaard is tot hiertoe de enige Vlaamse krant die qua oplage vooruitgaat. Het is wel bedenkelijk dat een zogenaamde kwaliteitskrant zich beroept, 40 jaar na mei '68 op tactieken die toen als revolutionair golden.  Seksuele complexen, identiteitscomplexen, het is me nogal wat met die vooraanstaande journalisten of zoals in het geval dat ons bezighoudt, Marketeers.

Fats, uw cultureel redacteur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgevers van schoolboeken zijn vaak racisten


De Regeringen van dit Land, belgische of Vlaamse, de Verenigde Commissarissen van de EU, desnoods Freddie ET, de democraat van Sint Niklaas, moeten er voor zorgen dat de uitgeverijen van schoolboeken onder Staatscontrole komen te staan. Het is nu genoeg geweest.

Het moet gedaan zijn met boekjes waarin Papa en Mama Tuymans-Witmans een zoon hebben, Roeland met een stem als een klok en een dochtertje Marie-Pomplemousse en als er een lastig kindje in het verhaaltje optreedt, is het een  zwarte kroeskop, Rachid-el-Sandaal. Het leven zoals het is mag niet meer overeenkomen met de normale maatschappij maar wel met de fantsamen van de multiculti-minderheden.

 De mama's/papa's van Jean-Yves-François-Louis-Charles moeten vaak op internationale zakenreis en brengen boeiende foto's mee. Hier maken zij kennis met een nieuw vriendje.  Leuk hé ?

Als heftige voorstanders van de wereld zonder grenzen, zonder normen, noch waarden (behalve die uit de jungle, het regenwoud en de woestijn) en binnenkort zonder reserves en centen, moeten andere gezinsvormen aan bod komen : papa moslim met vrouw één, twee, drie en de nodige kindjes,een  papa die mama is en mama die papa speelt, een zwart, een geel, een bruin stel, en dan alle mogelijk variaties daaromtrent.



Boenga en Moenga hebben een nieuw speelmaatje, Joyceke Blankenheim.  Joyceke lacht nu al, wat zal het straks worden ?

Dat wil men en dat zal men bekomen door in te grijpen : precies zoals de nazi's in de jaren '30 hun maatschappijbeeld oplegden niet alleen via schoolboeken maar via àlle boeken en kunstuitingen.  Geert Mak had het vorige week toevallig met zijn reeks  "In Europa" over die Entartete Kunst.  Het zit er opnieuw aan te komen. De overheid houdt zich al jaren bezig met onze ontspanning : de staatsomroep bepaalt niet alleen onze informatie maar ook onze lach- en ontspanningsmomenten.  U realiseert zich dat allemaal ?  En nu zal de overheid opleggen welk wereldbeeld we onze kinderen zullen meegeven : de kleine witte smeerlapjes die in een normaal heterogezin opgroeien moeten boeten voor de abnormaliteit en saaiheid van hun ouders.

De overheid legt op hoe de burgers hun eigenheid en identiteit moeten inleveren voor een door haar bepaald wereldbeeld.  Op onze steun en medewerking kan de overheid rekenen.  We doen mee !


In het beroepsonderwijs wordt vooral de nadruk gelegd op praktijk.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=SQ1QUV75


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De prijs van de brandstof



.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel ligt in Grotemensenland

 
Wij zijn niet wild van Kris Peeters maar nog veel minder van een omhooggevallen door zenuwen geteisterde reporter die net als het gelaarsde vrouwtje Cools, meent dat zijn eigen mening veel meer doorweegt dan die van politici die (meestal) menige  kiezer achter zich hebben.  Het is beter dat u en ik niet weten wie er àchter de dubieuze figuren staan die Terzake presenteren als ware dat programma een  Sondernmeldung van Radio Berlin.
 
Peeters verschuilt zich voorzichtig achter zijn officiële standpunt, dat hij de aangekondigde liefdesaffaire van Demotte en Piqué een "bizarre" relatie vindt. De onbeschofterik uit Brugge (Verstraete) roept daarop "Gij vindt dat bizar ?  Ik zal zeggen wat het is en knoop het in uw grote katholieke oren : da's het enige antwoord van de Grote Waalse en Brusselse  Beminde Socialistische Partijgenoten op het extreemrechtse geschreeuw over "zelfstandig Vlaanderen".  Begrijpt ge dat, stommeke ?"





Wij hebben al vaker vastgesteld (en we zullen ongelijk hebben)  dat Brussel zowel de splijtzwam is in het land B als de oorzaak van het bij mekaar houden van de twee volkeren, de Vlamingen en de Franstaligen.  Ditmaal trekt Brussel openlijk de kaart van Wallonië en vertelt het een verhaal waar geen woord meer gezegd wordt over de Vlamingen in het hoofdstedelijk gewest. Verontrustend en duidelijk , maar alleszins rekenen wij op een even duidelijk antwoord van Vlaanderen.
 
Laten we het nogmaals in herinnering brengen, geachte dames en heren, de minimaal gegarandeerde aanwezigheid van Vlamingen in Brusselse besturen staat tegenover de 50/50 regel in de federale regering en alle afgeleide bestuursorganen binnen de FOD. Brussel verleent helemaal géén gunsten aan Vlamingen door enkelen van hen op te nemen in hun bestuurscolleges : dat ligt vast bij wet en als het plots mocht ophouden dan kan de helft van de Waalse ministers in de federale regering opstappen en dan stopt het land B, wat wij ongelooflijk zouden toejuichen.
 
Het is opmerkelijk dat de traditionele partijen die nauwelijks interesse vertonen voor de problemen van de gemeenschappen in dit land, wél bereid zijn te waarschuwen "dat de Vlamingen Brussel nooit zullen opgeven".  Ze doen er echter jaren niets aan, ze laten Brussel en zijn Franstalige fascisten oprukken in de Rand maar zij  roepen wel, Brussel nooit los te laten ... 
 
Brussel is de reden dat dit onzalige land niet gesplitst geraakt, Brussel is de reden dan Vlaanderen niet zelfstandig kan worden.  Brussel is een erezaak voor vele Vlaamsgezinden, flaminganten en Vlaams-nationalisten, maar Brussel spreekt nu zélf duidelijke taal en bevestigt dat het verder wil in een federatieve bestuursvorm met Wallonië.  Brussel bekent zich eindelijk tot de Franse cultuur en laat de 15% Vlamingen voor wat ze waard zijn.
 
Als we gaan scheiden en dit land verdelen, zal Brussel een aantal garanties moeten bieden voor de Vlamingen.  De Franstaligen eisen die ook in Vlaanderen.
 
Denkt u dat een zelfstandig Vlaanderen met Brussel als (ingelijfde) hoofdstad de vervulling van onze idealen inhoudt ?  Wat voor mensen zijn wij, die voor een nieuwe staat een hoofdstad uitkiezen die voor ruim 85% ons vijandig gezind is ?  Zijn wij dan toch masochisten ?  Wij bieden garanties aan de Franstaligen in ons eigen land en de overzijde biedt garanties aan de Vlaamse minderheid in Brussel.
 
Dit is weer een erg persoonlijk standpunt en wij stellen niet voorop het gelijk te prediken, dat weet u. Onze tegenstrevers weten maar al te goed dat voor vele Vlamingen Brussel een symbool is, dat men niet wil opgeven en daar maken zij dankbaar gebruik van om het zoveelste belgische compromis aan mekaar te haspelen.

Dit is en blijft een delicate kwestie, ze moet echter ooit eens uitmonden in de werkelijkheid van Grotemensenland.

De redactie in eensgezindheid
(op straffe van verbanning)


17-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apartheid, racisme, discriminatie


 
 
Clissold Leisure Centre
 
Het schiet lekker op met de apartheid en de discriminatie. 
 
Dit moderne gebouw is een sportcomplex met zwembad in Stoke Newington, East-London.  Een Engelse vader met zijn zoon van 10 werd de toegang ontzegd omdat hij geen moslim is en er van 8 tot 9.30 uur een aparte zwemsessie aan de gang was, uitsluitend voor de beoefenaars van de islam. Dit heeft niets meer te maken met de scheiding der seksen, maar gewoonweg met uitsluiting op basis van "godsdienst of geloof" en nu we toch aan het uitsluiten zijn,  ook op basis van "uiterlijke kenmerken", want stel dat de vader een bekeerde moslim is, zelfs dan is hij niet welkom, want hij ziet er uit als een bleekscheet. 
 
We leven in 2008 en het verhaal speelt zich af in het belachelijkste multi-culti land van de EU : Groot Brittannië, op de hielen gezeten door Zweden en geloof het Nederland,  Vlaanderen en Duitsland zouden wat graag mee in het koppeloton zitten.
 

Savat
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe of paarse leugens door Wim Peeters


Guynokkio, alias Verafstoodt, wordt stap na stap als leugenaar ontmaskerd.
Hét winningswoord van de liberalen, tot in den treure toe bezongen door
marionet Somers, was BEGROTINGS-OVERSCHOT.
Hieronder kan je lezen hoe de blauwe leugenaars (of paarse als men wilt) te werk gingen.
 
Vriendelijke groeten van
 
Wim Peeters
2300    Turnhout
wimpeeters@telenet.be
 
 
De federale regering wil de historische schuld van de spoorwegen (6,4 miljard euro) verhuizen van het Fonds voor spoorweginfrastructuur (FSI) naar de federale staatsschuld.
Dat staat in het ontwerp van programmawet.
De historische spoorschuld zal vanaf nu meegerekend worden in de begroting, zo zegt minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte.

Bij de herstructurering van de NMBS in 2004-2005 werd beslist de bestaande spoorweginfrastructuur en de historische schuld (toen nog 7,4 miljard euro) onder te brengen in een afzonderlijke rechtspersoon van publiek recht, het Fonds voor spoorweginfrastructuur (FSI). Maar die constructie botste op problemen. Zo heeft Eurostat, het statistisch bureau van de EU, het FSI nooit erkend als een van de Belgische staat gescheiden eenheid. Eurostat rekende de historische schuld gewoon mee als onderdeel van de overheidsschuld, terwijl onze regering dat niet deed. Dat leidde ertoe dat onze regering voor 2005 uitkwam op een begrotingsoverschot van 0,1 procent van het bbp terwijl Eurostat sprak van een tekort van 2,3 procent. De Belgische Staat startte toen zelfs een juridische procedure tegen Eurostat. Maar nu is beslist om de historische schuld op te nemen in de staatsschuld, vervalt die procedure, aldus minister Vervotte. (TIP) © Belga
 

PS : Als Wim brieven schrijft, die hij ondertekent "met vriendelijke groeten" en zijn beroep "tandentrekker" houd u dan het mondje stijfdicht.  Dàn is Wim behoorlijk kwaad.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe naam van Spirit onthuld !

 
Terwijl miljoenen in Vlaanderen en daarbuiten met een piepadem vol spanning zitten te wachten op de nieuwe naam van de geweldige politieke formatie Spirit, zijn wij met enig speurwerk en de nodige omkoopbiljetten erin geslaagd het geheim te onthullen, dat normaliter pas  zaterdag de goegemeente zal verbazen.

Neen, het wordt niet "de smulpapen" of de "anti-nationalisten" maar wel :

الاسلام سيفوز
wat zoveel wil zeggen als Met de koran in de hand, wint de islam elk
land


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangjongeren : eindelijk gezond verstand



Politici en beleidsmakers moeten zich niet door hypes en incidenten laten leiden bij de aanpak van hangjongeren. Dat adviseert de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) donderdag in het rapport 'Tussen flaneren en schofferen'. Gepleit wordt voor een constructieve aanpak waarbij ingrijpen niet alleen vergoelijkend of repressief werkt.

Ook moeten 'interactiepatronen' tussen hangjongeren en hun omgeving serieuzer worden bestudeerd. Buurtconflicten ontstaan niet alleen door de hangjongeren, ook omwonenden spelen hierin een rol. Conflicten kunnen volgens de raad uit de hand lopen door 'ongelukkige interactie' tussen jongeren en hun sociale omgeving. Door een goed gesprek mogelijk te maken, zouden problemen te voorkomen zijn.

De RMO doet enkele aanbevelingen. Jongeren moeten de ruimte krijgen om te 'flaneren' en er moeten grenzen worden gesteld aan overlastgevend of crimineel gedrag. Jongeren die over de schreef gaan moeten helderder en eenduidiger worden gecorrigeerd. De raad erkent dat er een verband bestaat tussen 'hangen' en criminaliteit, en tussen criminaliteit, spijbelen en schooluitval.

Een andere aanbeveling is om jongeren te laten participeren. Tegelijkertijd moet worden voorkomen dat ze helemaal geen vrijheid meer hebben. De RMO wijst er daarbij op dat veel hangjongeren succesvol deelnemen aan de maatschappij. Niet alle hangjongeren zorgen voor overlast, concludeert de raad. "Soms zijn het zelfs de omwonenden die zich intolerant opstellen of irreële angstgevoelens ervaren." Hangjongeren, zo stelt de raad, vormen een veelzijdige groep jongeren. Hun gedrag varieert van
onschuldig flaneren tot zware criminaliteit.

De MOgroep Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening ondersteunt de conclusies van de RMO. De brancheorganisatie laat naar aanleiding van het rapport weten dat er minimaal 2500 jongerenwerkers moeten bijkomen, bovenop de 1700 die werkzaam zijn. Volgens de MOgroep is veel jongerenwerk de afgelopen jaren kapotgemaakt, bijvoorbeeld door budgetten te verkleinen en buurthuizen te sluiten.


@ Fok



Gratis kotszakjes voor na lectuur








Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slaafse mentaliteit bij Knack : syndicaten eerst.

Toen Knack enkele maanden geleden hoogte kreeg van de plannen van Het Laatste Nieuws om in het Australische Sydney een kleine redactie te openen, werd dat nog afgedaan als een roddel. Sinds vorig weekend zijn er echter wel degelijk twee redactieleden van HLN.be naar daar afgereisd om de website 24 uur op 24 te bemannen.

Was het niet veel eenvoudiger geweest om in Kobbegem met een nachtploeg van start te gaan in plaats van aan de andere kant van de wereld achter een computer te gaan zitten?

Volgens Jaak Smeets, directeur-uitgever bij de Persgroep Publishing, zit er wel degelijk een logica achter het avontuur. 'Tussen tien uur 's avonds en zes uur 's ochtends slaapt onze westerse wereld. Maar daar in Australië draait die op volle toeren. Ook de persagentschappen die de Belgische nieuwswebsites bevoorraden gaan mee in dat ritme. Terwijl er hier na acht uur 's avonds amper berichten binnenkomen, zit men aan de andere kant van de wereld op een piekmoment.'

De webredactie en haar hoofdredacteur Mick Van Loon hebben zelf het initiatief genomen voor het project. Dat maakte het voor de krant een heel goedkope operatie. 'Ze zijn naar daar vertrokken voor het avontuur', zegt Smeets. 'Ze stonden te springen om naar daar te vertrekken en voorzien in hun eigen huisvesting. Voor ons was dat dus heel betaalbaar.'

Secretaris Lode Verschingel van de christelijke vakbond LBC viel compleet uit de lucht toen hij het nieuws vernam. Een paar weken geleden was hem nog verzekerd dat het plan niets meer was dan een ideetje dat was komen aanwaaien maar dat ondertussen een stille dood was gestorven.

'Maar nu staan we plots voor voldongen feiten. Bij De Persgroep is er absoluut geen cultuur van sociaal overleg of collectieve overeenkomsten. Ook nu zullen ze wel weer enkel met de betrokken mensen afspraken gemaakt hebben. Het kan echter niet dat ze zulke beslissingen 'en stoemelings' nemen zonder enige vorm van overleg.' Verschingel is van plan om contact op te nemen met de Vlaamse Vereniging voor Journalisten. 'Daarnaast ga ik ook de personeelsdirecteur interpelleren.'

Momenteel is er naast Van Loon nog één medewerker actief in Sydney. Als de Olympische Spelen er straks aankomen, zullen ze normaal een extra collega mogen verwelkomen. De bedoeling is om het daar minstens een jaar vol te houden. 'We zullen zien of het iets oplevert', zegt Smeets. 'Het blijft in elk geval een plezant initiatief.'

Hannes Cattebeke


http://www.knack.be/nieuws/belgie/het-laatste-nieuws-uit-sydney/site72-section24-article15829.html

Ongehoord !  Een bedrijf dat beleidsbeslissingen neemt zonder het akkoord van de vakbonden.  Waar gaan me naartoe ? Gelukkig is er nog Knack : bijna de ganse redactie bestaat uit ex-katholieken die door de Morgen opgeleid zijn, zoals we elke week kunnen lezen .

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De AB van C - door Regus Patoff



De AB van C (de Aarts-Bisschop van Canterbury, dezelfde die zich reeds deed opmerken door publiekelijk te verklaren dat  elementen van de sharia in de Britse rechtspraak moeten opgenomen worden) heeft de moslims weer maar eens naar de mond gepraat. Volgens Zijne Gratie is het de fout van de westerse landen die troepen hebben in Afghanistan en Irak dat christenen overal in het Midden-Oosten gedood, vervolgd en buitengepest worden. Dat is niet naar de zin van de overgrote meerderheid van de gelovigen van de Church of England die er hem via een stortvloed van lezersbrieven in de Britse kranten op wijzen dat er in het Midden-Oosten reeds christenen vervolgd worden sinds de moslims er de plak zwaaien. Misschien moet het boegbeeld van de Engelse staatskerk zich eens gaan afvragen wat moslims zouden aanvangen met een van hun imans indien deze in het publiek zou zeggen dat de slechte naam van de islam te wijten is aan zijn overijverige fundamentalisten??

The image
Regus Patoff : Tekst 
 Foto :  de AB van C


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Maltezers


De Maltezer Orde op de Aventijn

Postzegel Orde van MaltaSommige gebieden op de wereld hebben een wat vage status. Zijn ze zelfstandig, autonoom, betwist of hebben ze een status aparte. Wie is er staatshoofd van Vaticaanstad, de Faeröer, Groenland, Åland of Aruba? Hebben ze een volkslied, vlag, postzegel en paspoort? Betaalden ze vroeger in de enclave Baarle-Hertog met Belgische Franken en wat is er gebeurd met het landje Neutraal Moresnet waarmee Nederland tot 1919 een vierlandenpunt vormde.

Maltezer Orde
09122006128.jpgZijn allemaal goede vragen maar wat te denken van een organisatie die geen grondgebied heeft maar door vele landen erkend wordt als een souverein orgaan. Een organisatie die paspoorten uitgeeft en beschikt over diplomatieke vertegenwoordigers. Ze hebben een vlag, een grootmeester als staatshoofd en hun hoofdzetel in Rome. De officiële naam is: Souvereine Militaire Hospitaal Orde van Sint Jan van Jeruzalem, van Rhodos en van Malta. Beter bekend als de Maltezer Orde.

Maltezer Ridders
Ranuccio Farnese, prior van de Orde van MaltaZoeen ridderorde spreekt tot de fantasie. De orde vond zijn oorsprong in een hospitaal voor pelgrims in Jeruzalem. De instelling werd in 1099 omgevormd tot een ridderorde. De Maltezer Orde is genoemd naar zijn beschermheilige, Johannes de Doper. De ridders, die geloften van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid moesten afleggen, richtten zich vooral op de verzorging van zieken in hun hospitaal, en werden daarom ook wel Hospitaalridders genoemd. Toch had de orde ook een militaire taak, zoals het beschermen van de pelgrims en ziekenhuizen. Door de oprukkende Turken en de val van de door de Kruisvaarders gestichte landen zag de orde zich enkele keren genoodzaakt te verhuizen, achtereenvolgens naar Akko, Cyprus en Rhodos. Uiteindelijk ging ook Rhodos verloren. In 1530 beleende keizer Karel V de Ridderorde met het graafschap Mergentheim en het eiland Malta. Hiervan stamt ook de naam Maltezer Ridders.

Napoleon en de Maltezer Orde
Napoleon en MaltaGedurende honderden jaren bezat de Maltezer Orde het eiland Malta tot Napoleon het in 1798 aandeed tijdens zijn expeditie naar Egypte. Met een list nam Napoleon het eiland in. Hij verbleef er enkele dagen, genoeg tijd om de Orde systematisch te ontdoen van hun roerende goederen. Napoleon had een intense afkeer van geestelijke Ridderorden en dit was wederzijds. De minachting die de Fransen aan de dag legden voor het geloof dreef de Maltezers in de armen van de Engelsen die het in 1800 veroverden en er goede steunpilaar in zagen voor hun zeemacht in de Middelandse Zee. Dat kwam goed van pas in de Tweede Wereldoorlog toen de Maltezers zich heftig verzetten tegen de Asmogendheden. Ze werden collectief beloond met een George Cross. Dit Sint-Joriskruis siert nu de vlag van het zelfstandige Malta.

De Aventijn
Brievenbus Villa Malta RomeDe zetel van de orde is nu in Rome en de twee gebouwen die de orde daar bezit (een paleis aan de Via Condotti, vlak bij de Spaanse trappen, en Villa Malta op de Aventijn) worden als extraterritoriaal beschouwd, net als andere diplomatieke vertegenwoordigingen. Op de Aventijn, de zuidelijkste heuvel van de zeven heuvelen van Rome, stuitte ik geheel onverwachts op deze Villa Malta. Sleutelgat Villa Malta RomeIk was er verbaasd over en heb wat foto’s genomen zodat ik het later uit kon zoeken. Op de Aventijn kan je trouwens door het sleutelgat van de Villa Malta kijken om een verrassend aanzicht te krijgen. Ik zal niet zeggen wat je ziet, je zult het moeten doen met de mislukte foto. Ook begrijp ik nu dat de gigantische rode vlag met het witte Maltezer Kruis, dat te zien was vanuit de Villa Medici, de vlag is die op het paleis aan de Via Condotti staat.

Johanniter Orde in Nederland
Johanitter in Berlijn En dan is er ook nog de Johanniter Orde, de protestantse tegenhanger van de Maltezer Orde. In Nederland is de Johanniter Orde in 1909 opgericht door prins Hendrik. Het lidmaatschap van de Johanniter Orde voorbehouden aan leden van de wettelijk erkende, protestante adel in Nederland. De orde heeft haar eigen activiteiten, maar werkt in voorkomende gevallen samen met de Nederlandse afdeling van de Rooms-Katholieke Maltezer Orde.

Maltezer Kruis
Malthezer kruisDeze variant van het christelijke kruissymbool werd voor het eerst gebruikt door de Maltezer orde. Het heeft vier armen, die zeer smal zijn op het snijpunt en breed op de uiteinden, die uitlopen in twee punten. Ik verwarde dit kruis altijd met het ijzeren kruis van de Pruisen en de Duiste bond maar die blijkt toch echt

http://www.hoeijmakers.net/2006/12/de-maltezer-orde-op-de-aventijn.html  (met dank overgenomen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamas verovert Rome


 Hamas 'verovert Rome'
Yunis Al-Astal, Hamas

“Zeer binnenkort, als Allah het wil, zal Rome worden veroverd, net als Constantinopel werd veroverd, zoals onze Profeet had voorspeld” zo hield het Hamas-parlementslid en geestelijke Yunis Al-Astal de gelovigen afgelopen vrijdag op de Hamas-zender al-Aqsa tv voor.

Verder noemt hij Rome ‘De hoofdstad van de kruisvaarders, die zich vijandig opstelt ten opzichte van de islam die de broeders van apen en varkens in Palestina hebben losgelaten om de wederopstanding van de islam tegen te gaan’.

Uniek hieraan is dat Hamas zich normaliter ‘beperkt’ tot de ‘bevrijding’ van Palestina en zich verder weinig gelegen laat liggen aan de rest van de wereld. Hoewel een minder bekend onderdeel van het handvest van de beweging hier duidelijk wel duidelijk over is: “Dankzij de verspreiding van moslims over de hele wereld die de zaak van Hamas nastreven en strijden voor haar overwinning, voor de versterking van haar posities en voor de bevordering van de Jihad, is de Beweging universeel.”

Dergelijke retoriek is afkomstig uit de hoek van de Moslimbroederschap, waar Hamas ideeel schatplichtig aan is. In de praktijk heeft Hamas echter de strategische keus gemaakt het strijdtoneel te beperken tot wat zij zien als de historische grenzen van Palestina. De wereldwijde strijd waar Al-Astal wordt overgelaten aan de broeders van de Moslimbroederschap onder leiding van Ayman al-Zawahiri en Osama Bin Laden, die echter een belangrijke bron van inspiratie vormen voor Al-Astal en consorten.

http://johanboef.blogvandaag.nl/page/log/32604/Hamas%20'verovert%20Rome'/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een minimum aan fatsoen ?


In momenten van diepe bezinning stellen wij ons graag enkele existentiële vragen.  Dat kan van alles zijn.

Waarom is de gedroogde poedersoep van Knorr zo zout ?  Kan het niet wat minder ?  Hoe komt het dat broodschrijvers en buiksprekers zoals Peter Vandermeersch en Walter Zinzen zich zo ver verheven achten boven de mensheid en  er toch uitzien als haveloze sukkels ?  Existentiële vragen betreffen ook anderen, dan onszelf.  Nog één ?  Wat is het nut van de adel ?  Buiten het  bezit van blauw bloed dat sedert Astriedje geen voorzitster meer is van het Rode Kruis niet meer bijgehouden wordt.

De adel is vermoedelijk voor ieder van ons zéér belangrijk.  Het is zelfs waarschijnlijk dat velen van ons hier rondlopen omdat in een ver verleden een adellijke heer zich vergrepen heeft aan een pronte volkse deerne.  Dat was niet alleen het zogenaamde recht van de eerste huwelijksnacht maar het was nog eens goed voor de evolutie : de besten brachten nog beteren voort.  Alstublieft !  Met zo'n uitleg worden wij binnenkort ontvangen op het paleis bij de keuning en zijn roofkinderen bij de verschijning van ons boek "Wippen in opdracht van Darwin".

In feite doet de adellijke soort het nog altijd zoals duizend jaar geleden :  Albert en zijn zonen schuimen incognito het land af op zoek naar vertier, seks en geld.  Wat is het verschil met Keizer Karel ?  Die volgens de volkse overleveringen Vlaanderen doortrok als een onbekende om te horen wat het plebs vond van zijn afschuwelijk beleid maar in werkelijkheid wilde hij vooral wippen.( Behalve op later leeftijd toen hij naar bankier Fugger toog 's avonds om te smeken voor geld) Als ik mensen zie met een kin die vooruitsteekt als een soepkom Knorr, denk ik "Tiens, dat lijkt wel een afstammeling van Keizer Karel".  Die pedofiele advocaat uit Luik, herinnert u zich hem ?  Hij had een  gepronceerde Habsburgerjoekel net zoals de man van Astridje.  Als de familie bijeen is, behoort dat tot de klassieke vragen "En Lorenz, gade gij uw soep uit een bordje ete, of giet de lakei  het ineens in uw bek ?"  Astriedje is nu 46 jaar maar ze heeft nog enkele spraakproblemen met het Nederlands.  Zoals heel de keuninklijke familie, maar ze doen allemaal hun best.

De felste van onze keuningskinderen is ongetwijfeld Laurent.  Die man is echt verknoeid in zijn jeugd en sedert hij de leeftijd heeft om zich te beroepen op enig verstand, blijkt dat plots niet aanwezig te zijn. De schande is natuurlijk dat de gemeenschap opdraait voor dit leventje van lust-en-kust en dat de monseigneur dat de meest normale zaak ter wereld vindt.  Een villa kopen op een vulkanisch eiland rond Sicilië voor één miljoen euro, en de boel vervolgens laten verkommeren, is een bizarre actie voor een haveloze prins die zich tot voor kort nog armoediger gedroeg dan de liegende en bedriegende staatssecretaris Laloux.

Panarea and Dattilo

Panarea waar Laurent een vervallen domlein heeft gekocht voor 1 miljoen euro

De domheid waarmee het hof weer eens gemeend heeft de problemen van Laurent op te lossen tart elke verbeelding !  Eerst dit,  over de inkomsten van deze profiteur : een dotatie van circa 280.000, een vergoeding als senator van 70.000 en een wedde als marine-officier van zeker 50.000 euro.  We zitten aan 400.000 euro per jaar of ruim 33.000 eur per maand.  Heeft u dat ook ?   We vergeten dan even dat  de milieuvereniging Kint, die quasi uitsluitend bestaat dankzij de goodwill van openbare diensten,  ook een bron van rijke inkomsten zal zijn via onkostenvergoedingen, enz. 

Door de dwaze aankoop op de Eolische eilanden heeft Laurent zich opnieuw de das omgedaan, want waar haalt die haveloze wipper zoveel geld ?  Via een VZW wordt gefluisterd,  een constructie die in mekaar gebokst werd door een stelletje gewetenlozen die de prins omringen.  De commentaren zijn niet mals : "Zonder te zeggen dat het een frauduleuze consctructue is, geeft ze wel aanleiding tot het formuleren van opmerkingen in die richting..." Dat was een van de milde vaststellingen.

Maar alles is eensklaps in orde.  Sedert gisteren.  Burggraaf Etienne Davignon, een van de steunpilaren van de monarchie, heeft de VZW'tjes herschikt en alles is nu wettelijk in de haak.  Niemand kan van nu af aan nog een opmerking maken.  Er wordt vandaag in het parlement gedebatteerd over de kwestie en de minister (Nonkel Kruk ? Reynders ?) zal iedereen geruststellen.

Moeten wij dat eens proberen te doen : een financiële toren van Babel oprichten, met de bedoeling om gelden door te sluizen en winsten te realiseren in vastgoed, zonder controles of belastingen ... Een commerciële warwinkel laten doorgaan als een VZW en dan komt daar ineens een nobiljonse financiële allesweter, de boel repareren op basis van wat ? Algemene vergadering ?  Wijziging van de doelstellingen ?  Wie zit er in de Raad van Bestuur ?   En dat wordt in enkele dagen geregeld ?  Ik hoop uit de grond van mijn slecht hart, dat er voldoende parlementairen zijn die deze zaak niet zullen laten passeren. Een minimum aan fatsoen ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun Laloux


Onze goede vrienden van de Frut van Koekestad lanceren een petitie om de Heer staatssecretaris Laloux van Armoede nog zeer lang mede in de regering te houden.

De Heer Laloux leeft, slaapt en werkt in zijn auto en verhuurt zijn kantoren aan een kapitalistisch bedrijf, zodat hijzelf nog een centje kan sparen.  Zijn tankkaart houdt hij ter beschikking van zijn socialistische vrienden en kameraden,  tegen een billijke vergoeding, zodat ook zij wat goedkoper kunnen rijden

Onze Nonkel Kruk heeft voor de verkiezingen altijd gezegd, dat hij met de Waalse socialisten in zijn regering een goed bestuur zou maken voor de mensen.  Daarom steunt u mee Laloux ?

http://www.defrut.be:80/




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!