Angeltjes
24-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ave Maria (Gounod - Bach)

 

 

Gezongen door de mannelijke sopraan Radu Marian

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De carrière is het centrum van mijn politieke visie

 

Na de laatste rommelige bijeenkomst van de Kamer, toen er gedurende uren gewandeld en geroddeld werd onder het oog van de camera's van Linda de Win, zaten ze vanmorgen terug bij mekaar, de mensen die wij verkozen hebben, om onze belangen en die van het land te dienen. Ditmaal was het een echte vergadering ...

Wat een trieste vertoning biedt dit stelletje doffe en suffe figuren die enkel bekwaam zijn tot een parodie van wat dienstbaarheid aan de bevolking betekent.  De triomf van de partijpolitiek, die ver verheven staat boven de burgers, die enkel uit is op zo dicht mogelijk bij de macht en het geld te komen en als ze die macht heeft, er niets weet mee aan te vangen. Zich de vingers verbrandt en verontwaardigd de schuld op anderen afwentelt.

Annemans was als eerste aan het woord en zei : "Laten wij, de leden van het parlement,  Brussel, Halle, Vilvoorde splitsen, dan is dat probleem van de baan.  Er zijn teksten, ik vraag u enkel ja of neen te zeggen.  En aangezien er geen regering meer is, kan die ook niet vallen door deze civieke stemming."  Leuk gevonden, van de Heer Annemans maar niemand ging met hem mee. Wat had u gedacht en verwacht van de CD&V of de NV-A ? Hun Vlaamsgezindheid beperkt zich tot woorden, toespraken en straffe one-liners.  De Vlaamse Beweging heeft ervaring zàt met dat soort individuën.

Toen kwam Van Velthoven van de SP-a, die zich deze week bekeerd heeft tot regime-deelname : "Ja, ik wil". De Velt deed een even goed voorstel dan Annemans : "Laten we die commissie die het Fortisdossier moet onderzoeken, installeren. Iedereen was het erover eens, vorige week, dus dat is geen probleem."  Zo dacht de Velt, helaas alleen de andere oppositiepartijen steunden hem. De beunhazen van de meerderheid trokken zich terug.

Het soort parlement dat wij hebben, dames en heren, is al jaren verziekt en verlamd door de partijpolitieke bureaus.  Hier zitten enkel knoppenduwers bijeen die uitvoeren wat spindoctors en partij-strategen hen vertellen.  Geen onafhankelijke geesten die, binnen hun partijverbanden, de moed hebben hun eigen visie te laten opklinken.  De meesten hebben trouwens geen visie, tenzij het er een is van zeer vage, algemene aard. 

"De carrière is het centrum van mijn politieke visie."

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achmed, de dode terrorist zingt voor Kerstmis : Jingle Bombs

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avant-première Kerstboodschap van de Keuning

 

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukt de moderne architectuur de wanhoop van de burger uit ?

 

 
Bovenstaande foto is een vooraanblik van de grote stadsbibliotheek van Antwerpen, genaamd Permeke,  op het De Coninckplein. Vele tientalen jaren stond hier een grote garage met verkoopzaal van de firma Permeke, de Fordverdeler.  Het was een idee van de gewezen socialist Tuur van Wallendaele om op deze plek, toen Permeke het niet langer zag zitten in deze buurt, een cultuurhuis op te zetten.  Het de Coninckplein was een bruisend uitgangscentrum na de oorlog, allengs geëvolueerd tot een oord waar drugs en prostitutie welig tierden.  De omgeving is beheerst door vele illegale Afrikanen en enkele huizenblokken verder bevindt zich de Seefhoek met zijn internationale gemeenschap, grotendeels gedomineerd door moslims en Oost-Europeanen. 
Het multiculturele broeinest Antwerpen, investeert in stenen, dankzij vele projectsubsidies, stelt zich mild en tolerant op voor alle vreemdelingen en heeft lak aan de oorspronkelijke bewoners die deze stad gemaakt hebben tot wat ze voor kort was : een bruisende handelsmetropool, een wereldhaven,en een culturele ontmoetingsplaats voor de klassieke en avant-garde kunsten in Vlaanderen. Wie hier koppig blijft wonen, kan soms niet anders of weigert de werkelijkheid onder ogen te zien. De anderen verdienen een diploma voor moed en zelfopoffering.
 
Het weinig geïnspireerde stadsbestuur ging er van uit, dat de buurt zou opleven door de aanwezigheid van de bibliotheek. Of, hoe naiëf volwassen mensen kunnen zijn. De architectuur van het gebouw is bovendien weinig aantrekklijk : glas en voor de rest sombere, donkerrode steen.  Permeke zou net zo goed een moderne gevangenis kunnen zijn. Geen hartelijke, warme ontvangstruimte, waar alle  kennis en creativiteit van de wereld op u wachten om zich te openbaren. In de buurt is er nog steeds verdoken prostitutie en drugshandel. De echte boekenliefhebbers haasten zich hierheen en verdwijnen zo snel mogelijk.
 
Enige huizenblokken verder heeft het stadsbestuur met het eigen vastgoedbedrijf Vespa, na vele administratieve en structurele verwikkelingen, een woningcomplex opgericht tussen het Astridplein en het De Coninckplein waarvan u hieronder een niet zo scherpe afbeelding ziet (foto : He Nieuwsblad). Het gaat in een eerste fase om 14 woningen met een oppervlakte tussen 115 en 152 m2 en een aankoopprijs van 198.000 tot 289.000 euri + 6% BTW.  We lijken wel een immobiliënbedrijf met een wanhopige verkoopboodschap, want er is weinig interesse, om zich hier te vestigen op een snijpunt van verschillende vreemdelingenwijken, waar criminaliteit een deel van de dagelijkse realiteit is.
 
 
 
 
 

De bouwstijl van dit wooncompex, Arboretum geheten,  is identiek aan deze van de Permekebibliotheek, glas en donkerrode baksteen.  Net zoals het nieuwe Museum aan de Stroom (MAS) : dat is een identieke mastodont die de ganse omgeving domineert met zijn afschuwelijk donkere  toren.
De wanhoop die bij vele inwoners van deze stad stiekem aanwezig is, wordt voorbeeldig uitgedrukt in de hedendaagse architectuur. We zouden het graag anders zien.
 
 
Het MAS in opbouw
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senior zet de puntjes weer eens op de i : Angst !

 

De reden dat V.B, niet gehoord wordt door de verkenner,  spruit voort uit angst, angst en nog eens angst !

De partij wordt steevast afgeschilderd in de poco-media als "ondemocratisch" en als dusdanig behandeld. Men kent de eisen van het V.B, die van bij het ontstaan onwrikbaar dezelfde zijn en men wéét dat er niet met compromissen, postjes of andere zoetigheden koopjes te doen zijn. De standvastigheid en de trouw aan de idealen plus de één miljoen V.B kiezers zijn een reuzedoorn in het oog van de poco-grafdelvers.Al jaren doen ze al het mogelijke, met legale maar meer nog illegale middelen, om V.B te nekken.

Tot op heden is hen dat nog voor geen millimeter gelukt ! Elke poging tot sabotage bracht V.B nog meer kiezers op en dit tot grote ergernis en frustratie van de poco-losers èn ...van de leefloners in Laken!

De huidige, reeds 18 maanden durende onderlinge vetes,waarbij kaakslagen, nekslagen, trappen in het kruis,roddel,jaloezie,achterklap, leugens en bedrog de dienst uitmaakten en  het uiteindelijk tot de implosie kwam van dit zootje onbewame machtswellustelingen,  is bij de vele  slechtzienden en slechthorenden,   die om diverse redenen verknocht waren aan de partijen die dit alles aanrichtten,toch blijven nazinderen en zal hen beter tot nadenken stemmen.

Daarom ook dat V.B angstvallig geweerd wordt in de media, omdat de poco's goed weten, dat V.B het niet zal nalaten de deksels van de beerputten te lichten als zij de kans krijgen en daar zijn de dames en heren van de "democratie" zéér beducht voor. Daarom ook dat alles in het werk zal gesteld worden om vervroegde verkiezingen te vermijden, ook al zijn daar leugens, intriges en bedrog voor nodig.

De belgische troon staat te wankelen en de vele dikbetaalde overbodige postjesjagers zijn er niet gerust meer in.
Of men nu V.B al dan niet(pro forma!) uitnodigt voor een koele babbel is voor mij van geen belang.De 'leefbaarheidsdatum' van dit onland is bereikt en het 'ontbindingsproces' gaat met de dag sneller.

Geen keuning,Prins of Pimpermans zal dit kunnen beletten !

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL-socialisten komen tot late inkeer inzake migranten

 

Migranten die Nederlander willen worden, moeten alleen nog een Nederlands paspoort gaan dragen. Dat heeft voorzitter Lilianne Ploumen dinsdag gezegd in een interview in de Volkskrant.

,,Loyaliteit heeft voor mij niets met nationaliteit te maken. Maar de greep van herkomstlanden moet verdwijnen. Om Nederlander te worden moet je je oude nationaliteit in principe opgeven'', aldus Ploumen.

Ze heeft een partijnotitie over integratie geschreven. Volgens haar is de PvdA te lang te tolerant geweest voor migranten. ,,De fout die we nooit meer mogen maken, is het inslikken van kritiek op culturen of religies omwille van de tolerantie. Integratie was lange tijd een zaak van tolerantie", stelt ze. "In de praktijk betekende dit wegkijken bij problemen."

@ Spitsnieuws

*****

"Wij zijn té lang, té braaf geweest" maar hoe het nu verder moet, is een ander paar mouwen. De tolerantie zit vervat in wetten, regels, structuren, begrotingen, enzovoort en wordt niet zomaar van tafel geveegd met een intellectuele mea culpa. 

Anderzijds staan we voor een rapport  onder een stoere titel met een slappe theorie.  "Je moet je oude nationaliteit in principe opgeven". In principe ... en loyaliteit heeft in principe niets te maken met nationaliteit ... Dit weze gezegd door mensen die principes aankleven die nog nooit, nergens een betere maatschappij hebben opgeleverd. Als links het over principes heeft, vlucht je beter de schuilkelder in. Als het over voorwaardelijke principes gaat, is links radeloos. Links is het best in zijn sas zonder principes.

Een goede poging om zich electoraal te profileren nu Bos een goede beurt heeft gemaakt door de belgen een financiële poot uit te vijzen. Diepgaande maatschappelijke problemen los je niet op door een gunstige electorale uitgangspositie te kiezen maar door je verontwaardiging om te zetten in beleid.

Moedige politici, daar hebben we nood aan in Europa.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw Athene

 

Στην Αθήνα ήταν πολύ ήσυχο χθες. Τι σε μεγάλο βαθμό στην καλή γη έπεσε στα χέρια των αστυνομικών, η οποία αναζητά εκδίκηση και getergde φοιτητές και οι νέοι αυτής της πόλης και θέλει να φύγε τη νεανική ζωή να κάνω μια κόλαση. Αυτή η φωτογραφία είναι η απόδειξη της φασιστικής εγκατάσταση των δυνάμεων ασφαλείας. Στη μέση της στο κέντρο πιέζοντας τα δικά τους αυτοκίνητα σε αυτό το ανοσιούργημα του παπούτσια του συρόμενη moegeplaagde νεολαίας.

In Athene was het vrij rustig gisteren.  Wat lang niet in goede aarde viel bij de politie, die uit is op wraak en de studenten en getergde jongeren van deze stad wil opjagen om het jeugdige leven tot een hel te maken.  Deze foto is het bewijs  van de fascistische instelling van de ordestrijdkrachten.  In volle stadscentrum duwen zij hun eige wagens om, om deze wandaad in de schoenen te schuiven van de moegeplaagde jeugd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg eens waarom de grootste oppositiepartij niet gehoord wordt ?

 

Het is "evidant" dat een staatsman met de reputatie van Wilfried Martens bepaalde parlementaire geplogenheden respecteert. Dat verwacht iedereen van hem.

Ook als nu al vaststaat, dat we volgende week een bij mekaar gelapte regering voorgeschoteld krijgen, die uit krèk dezelfde partijen zal bestaan als diegene die schielijk overleden is, met zelfs àlle gecontesteerde en aangebrande figuren, dan nog wordt pro forma de oppositie de kans geboden ook even langs te komen. Al was het maar om de essentiële regels van politiek fatsoen en hoffelijkheid te respecteren. 

In de federale kamer bestaat de oppositie uit volgende partijen, met tussen haakjes het aantal leden) :

Vlaams Belang (17)

SP-a (14)

Ecolo (8)

NV-A (6)

LDD (5)

Groen (4)

FN (1)

De minister van Staat, die 9 belgische regeringen geleid heeft en op dit ogenblik voorzitter is van de Europese Volkspartij in het Euro-parlement, veroorlooft zich Vlaams Belang, de grootste oppositiepartij niet te ontvangen.

Wij zouden zeer graag een verklaring horen waarom dat niet gebeurt. Waar halen de concurrerende politieke fracties de arrogante wetenschap, om zonder enige kans op wederwoord, een partij die meer dan 800.000 stemmen behaalde, niet democratisch te erkennen ?  Welke ondemocratische zaken staat er in het programma van Vlaams Belang ?  Vertel dat eens aan de bevolking.  In de discussie die we een jaar geleden meegemaakt hebben over Hugo Schiltz die op het laatst van zijn leven een of meerdere gesprekken gevoerd heeft met Gerolf Annemans, bleek ook dat hij in al die jaren nooit het partijprogramma van Vlaams Blok/Belang een blik had gegund. Die heren oordelen zonder kennis. 

De "Verkenner" van de koning is een ondemocratisch sujet, met de mentaliteit van een bananenrepubliek-kolonel. Tussen haakjes Vlaams Belang heeft nog nooit geroepen, zoals Martens dat deed in 1958 :  "Geef ons wapens".  Ach Martens toch, wat zou jij met wapens doen ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss belgique

 

Zeynep Sever,  met die naam ben je een waardige representante
van het land op zijn laatste benen. Juffrouw Sever komt uit
 Molenbeek en is een bipatride Turkse.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 24 december moet u eens omhoog blikken

 

See Explanation.  Clicking on the picture will download  the highest resolution version available.
.

Is deze kleerhanger een sterrenhoop of een asterisme? Over dit kosmisch raadsel werd reeds geredetwist gedurende een groot deel van de vorige eeuw. Astronomen vroegen zich namelijk af of deze verzameling van sterren (die zichtbaar is met een gewone verrekijker)  inderdaad een echte groep is of een toevallige verzameling die door de grote afstand slechts de schijn van een groep heeft. Een dergelijke toevallige verzameling wordt in de astronomie betiteld als een asterisme. Het beste voorbeeld van een dergelijk asterisme is de Grote Beer. Recente uiterst nauwkeurige metingen, uitgevoerd vanaf verschillende punten op de baan die de Aarde rond de zon beschrijft, hebben aangetoond dat deze Kleerhanger inderdaad een asterisme is. Zijn officiële naam is Collinder 399. De schijnbare breedte  is groter dan die van de volle maan. Hij bevindt zich in het sterrenbeeld van de Vos (Vulpecula). Uiterst rechts in beeld is de open sterrenhoop NGC 6802.

(Vertaling : Regus Patoff)

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/astropix.html


23-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melkman aan huis, altijd meer service dan in de supermarkt.

 

Op het witte doek werd destijds de erotische prent "The postman always rings twice" (De postbode belt altijd twee keer aan) afgerold en dan waren er steeds dames die wazig en star voor zich uit begonnen te staren : die wisten klaarblijkelijk meer. 

Ik heb ooit eens de vraag gesteld aan onze postbode, of hij klantjes heeft waar hij tweemaal moet aanbellen.  Het bleek dat dit niet meer mag van Johnny Thys, de grote baas van de belgische Post, die met een tijdsklok in de rechterhand persoonlijk alle postroutes in het land heeft afgelopen met een brief in de  linkerhand om het beste rendement te berekenen.  Waar hij geen stopwatch voor nodig heeft, is voor de berekening van zijn bonussen, premies, onkostenvergoedingen en jaarlijkse wedde : dat zijn tijdloze bedragen.

Johnny is eigenlijk melkboer van beroep. Begonnen helemaal onderaan bij de uiers en zo opgeklommen langs de gesteriliseerde flessen fluitjesmelk tot diarree-yoghurt met bifidus.  Tot de Post wenkte en hij finaal de eerste Facteur van het land B kon worden. Wie zou hem niet benijden ?

In Engeland zijn er nog legio gebieden waar de middenstand floreert met  melkboeren, bakkers, slagers, kruideniers en waar de Engelse Unizo écht opkomt voor de belangen van zijn leden. Niet zoals bij ons, waar Unizo als verlengstuk van de CD&V collaboreert met het regime, dat politiek bedrijven verwart met het uitstellen van Verbodsbepalingen.  Winkeliers en zelfstandigen in het land B worden enkel nog getolereerd omdat zij een bestaansreden vormen voor de honderden controle-organismes die de staat in het leven heeft geroepen en omdat finaal de helft van hun schamele winsten moeten afgedragen worden aan diverse ministeries.  Neen, in de Sovjet-Unie was het leven niet vrolijk maar er heerste nog een zeker vrijheid.

Wat we u wilden vertellen is dit :

Een melkboer die cannabis aan bejaarden verkocht wordt voorgeleid en kan een celstraf tot een jaar krijgen. De 72-jarige melkboer Robert Holding bekende zijn schuld. Hij leverde naar eigen zeggen de marihuana om zijn leeftijdsgenoten van de pijn af te helpen.

Holding vetelde aan het gerechtshof in Lancaster hoe hij wiet leverde aan 17 huishoudens. Zijn klanten konden hun bestelling op een briefje schrijven en dat bij de lege melkflessen leggen.

Mond tot mond

"Al mijn klanten kreeg ik door middel van mond tot mond reclame en ze waren allemaal op leeftijd." Zo vertelt de dealer in de Daily Mail. De dader mocht op borgtocht vrij.

Dit vetgedrukte ernstige gedeelte komt van Spitsnieuws.NL

De waanzin ervoor is van de hand van onze Hoofdredacteur, Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anna is zwanger ... maar ze komt nog even langs bij Angeltjes

 

 

Czardasvorstin van Kalman

En voor wie mevrouw niet mocht kennen : Anna Netrebko, de lieveling van menig Angeltjesvriend.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reacties op het einde van een regime

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er mis met eigen volk eerst ?

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Stijl wil Eigen Omroep : POWNED

 

Als het geen grap is,( want met die heren weet je maar nooit, daarom sluiten wij ze in ons hart) wil de redactie van Geen Stijl met een eigen radio- en televisiezender van start gaan.

Moeilijk, moeilijk ... wat met internet een giga-succes is, wil daarom nog niet even groots lukken met een ander medium, temeer omdat je zit met een hoog verwachtingspatroon bij een aanzienlijke en kritische minderheid en met een beknellende anti-groep politiek-correcte hufters en azijnproducenten die lichtjaren voorsprong hebben op dit terrein, dat zij magistraal beheersen en waar ze geen morzel willen van afstaan.

Lidmaatschap vanuit Vlaanderen kàn, maar telt niet mee voor het beoogde aantal van 50.000 leden.  Supporteren, dat doen wij ongetwijfeld.

Het Nederlandse omroepbestel zit anders in mekaar dan de overheersende publieke omroep uit Vlaanderen : alle grote Nederlandse zendgemachtigden behoren, met een franje van eigen mini-identiteit, tot het Regime. 

De zender zou de naam meekrijgen POWNED, wat staat voor Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke

Dit zijn de doelstellingen van geen Stijl (u kent de heren) :

Wat wordt POWNED?
Wij gaan Stijlloze Televisie en Radio maken. Verder zeggen we nog niks. Maar de volgende vijf punten willen wij sowieso verwezenlijken:
1: Introductie van een fair and balanced actualiteitenprogramma
2: Brengen van Nederlands drama zonder boodschap
3: Bevordering van beschaafd bloot
4: Er komen omroepsters! (Manon, je hebt ons nummer)
5: Call-tv (gratis) met reaguurders

En hier leest u het ganse artikel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het nu eigenlijk : Waar of niet waar ?

 

Een mini-nieuwtje, een bladvullinkje, een kneusnieuwtje, een divers feitje, een zuchtnieuwsje, dat willen wij u niet onthouden, terwijl de kalkoen hier parmantig rondstapt en wantrouwig naar de opwarmende oven kijkt. Mijnheer Kalkoen* mag vooral blij zijn, dat ik geen moslim ben, anders was hij een schaap en voor we het weten, staat Michel Vanden Bossche van Gaia voor de deur met een protestbordje : " 't is om vriendelijk te vragen of het wat stiller mag alstublief. Als het niet kan, begrijpen we dat." Michel is nog aan het studeren om een échte dierenactivist te worden.

Een zuchtnieuwsje dus : in Engeland staan 5 jongeren terecht, moslims uiteraard, (want onze eigen jongeren sparen wij omdat we gewoonweg leden zijn van een onrechtvaardige maatschappij) , wegens groepsverkrachting van een jong meisje van 16.  Het zal ongetwijfeld een hoertje geweest zijn, want al onze meisjes zijn dat, dus ze heeft het zelf gezocht.

Wat aan dit diverse feitje opvalt, is dat het sociaal groepswerk bij jonge moslims een overheersende karakterinstelling schijnt te zijn. Onze jongste is zeker al 4 keer aangemaand om zijn mobieltje, sigaretten (de domoor rookt) en portefeuille af te staan : telkens trad men op in groep, op momenten dat hij alleen was.  Aan de tramhalte, op straat, bij een bouwwerf. Ik zie daar een hoopvol teken in voor de toekomst : hoe talrijker de moslims zullen zijn, hoe duidelijker zij zich zullen manifesteren in groepen.   En als verkapte neo-communisten zijn wij voorstanders van Groepswerk.

Dat is waar we heen moeten met onze diversiteit : groepen die tegen mekaar aanbotsen, zoals in het universum de melkwegen, zich tegen andere sterrenstelsels  aanwentelen om één grote troep  chaos te vormen.  De multiculturele Clash. De droom van links

Hier leest u over het groepje van  5 en het 16-jarige hoertje.

Ray

* Dat over de kalkoen is niet waar !  Dat is een literaire vrijheid, een leugentje om bestwil.  Dat van de Clash is ook niet waar, want iedereen kent toch de grote vredeswil van onze islamitische medemenschen. Dat van onze jongste is wel waar : hij is viermaal opgelicht door Finnen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT : niets deugt aan heel dat zootje

 

De gebouwen van de VRT te Brussel

Neutrale nieuwsuitzendingen verzorgen is onmogelijk voor de VRT, want objectiviteit bestaat niet, zei Kris Hoflack destijds in Humo.  Dat hij van gedachte zou veranderd zijn, moeten we niet hopen, want zijn Stalinistische Hoogheid is een progressieve pilaarbijter. En die worden desnoods verpletterd onder het gewicht van hun omvergebeten pilaar, maar ze veranderen nooit van herseninhoud.

Technisch verzorgde nieuwsuitzendingen brengen, behoort eveneens tot de onmogelijkheden bij de VRT.  Men heeft peperdure Star Trek apparatuur aangekocht en helaas zijn er niet voldoende technische genieën in dienst, om hier mee om te springen.  Geld en hoogmoed zàt, technische kennis, helaas, even weinig als Jef de Smid uit de Heren van Zichem.

Wat kan men eigenlijk wel bij de VRT ?  Omroepen, dat gebeurt prima.  Er is een Antwerps vrouwtje (voortgaande op haar taal die mij natuurlijk zeer vertrouwd in de oren klinkt) die weet wat omroepen betekent : telkens zij in beeld verschijnt, moeten we het geluid dempen, want die vrouw roept als een verpleegster in een oudemannentehuis.  Ze doet hetzelfde in Vlaanderen Vakantieland : roepen, tegen de seniele kwakkels die wij in haar ogen zijn. 

En dat is het zowat.  Als er verder enkele leuke uitzendingen bestaan, zoals de "Slimste mens ter wereld" of "de Pappenheimers", dan zijn dit met goud aangekochte programma's bij Woestijnvis.  Die er prat op gaat nog nooit een Vlaams Belanger opgevoerd te hebben en daarom de kijkers steevast opzadelt met het klassieke linkse en halflinkse klapdeurenzootje.  En voor de bejaarde kijkers wordt het dan Eyskens, Decroo, Tobback en tussendoor een communist van Groen.

Al deze zaken die we nog maar eens aanhalen, zijn niet nieuw, de mentaliteit bij de VRT is abominabel en niemand zegt er wat van, want van hoog tot laag is iedereen abominabel en vol van zichzelf en zijn eigen grote gelijk en onmisbaarheid. 2974 personeelsleden (31.12.2007), 300 miljoen euri subsidies, dikke nekken à volonté, overbodige diensten en per 30 werknemers 1 manager, een gemanipuleerde raad van bestuur, overmachtige syndicaten en verpolitiekte kaders.  Mag het volstaan ?

Dit linkse bastion moet definitief opgedoekt worden. Met maximum 500 personeelsleden kan er best een aangepaste openbare omroep opgezet worden, die geen eigen inkomsten moet verwerven.

In deze samenhang besluiten we met de knaller, dat er een tekort geraamd wordt tegen 2011 van 122 miljoen euri (5 miljard frank). Waarmee we enkel kunnen besluiten, dat de VRT met zijn peperdure overbodigheden,zelfs  niet bekwaam is om een begroting op te stellen. Niets deugt aan heel dat zootje.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders blikt terug op 2008

 

In een pagina groot interview met de krant Metro blikt Geert Wilders terug op het jaar 2008. De fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid was dit jaar elke dag in het nieuws. Aan het eind van 2008 maakt hij de balans op, hij kijkt terug naar het afgelopen turbulente jaar en kijkt vooruit naar de toekomst.

 HIER leest u het volledige interview.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De actualiteit in vogelvlucht - Godelieve

 

Eerste minister Leterme wenst niet meer terug te komen als premier, waarna de koning het ontslag van de regering officieel aanvaard heeft. Als serieus overwogen opvolgers voor Leterme zijn reeds de revue gepasseerd: Verhofstadt (Open VLD), Reynders (MR), Dehaene (CD&V) en nu is er een verkennende Martens (CD&V). Vooral aan de laatste twee namen te zien, wordt er blijkbaar gezocht naar gegarandeerde betonnering vanuit hogere NWO-sferen... De zeer wankele fundering onder België zakt namelijk in sneltreinvaart onderuit en het is niet de bedoeling dat het land, waar heel wat EU-instellingen gevestigd zijn, momenteel de geest geeft...

Na het nieuws dat de koning het ontslag van de regering aanvaardde, spurtten de gebuisde federale kopstukken zich naar de Wetstraat 16. Dat kernkabinet zoekt nu koortsachtig kibbelend naar een passende samenstelling.

Ondanks de fikse rechtse die de SP.a van de bevolking kreeg bij de laatste federale verkiezingen: van 24,9% naar 16,3% - een terugslag bijgevolg van meer dan 1/3de - denken ze er toch sterk over na om terug deel te gaan uitmaken van het beleid. Huidig SP.a-voorzitster Caroline Gennez stelt daarbij met de neus in de lucht de nodige voorwaarden...

Maar ook Open VLD heeft nog nooit van bescheidenheid gehoord. Zij kregen van de bevolking nochtans ook een flinke opdoffer; zij werden teruggedrongen van 25,9% naar 18,8%...

Wilfried Martens als "verkenner"
Het is nu echter nog even afwachten op wat de koning gaat doen nadat Martens als "verkenner" de lucht opgesnoven heeft. Gaan de partijen onderling een uitkomst vinden of wordt het zoals anderhalf jaar geleden?.. Toen vocht men ook het gevecht van de gekwetste ego's...

Nieuwe verkiezingen
Gedwongen ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open VLD) is ondertussen blijkbaar vergeten waarover de regering op de bek gegaan is... Hij wuift alle bezwaren weg waarom verkiezingen niet mogelijk zouden zijn zélfs zonder splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Hij zou maar wat graag hetzelfde principe toepassen zoals destijds bij de laatste verkiezingen. Toen waren die immers ook al niet meer wettelijk... maar de meerderheidspartijen keurden ze goed in het parlement en daarmee was de kous af - omdat het volk niet reageerde. Het arrest van het Grondwettelijk Hof aangaande Brussel-Halle-Vilvoorde legt Dewael met weerzinwekkende minachting naast zich neer. Daarmee vertrapt Dewael, om niet te zeggen alle meerderheidspartijen, de Grondwet als een vodje smerig papier... Het doet denken aan Amerikaanse toestanden waar de Grondwet ook al lang geen waarde meer heeft. Nogal wat Belgische politici wanen zich al in een Nieuwe Wereld Orde.

N-VA dreigt ondertussen om naar de Raad van State te stappen wanneer er verkiezingen ingericht worden zonder splitsing van BHV, maar we weten ondertussen ook wat de dreigementen van de N-VA waard zijn... Blaffende honden bijten immers niet. Of zouden ze nu meer spieren ontwikkelen omdat ze onder de vleugels van moederkloek CD&V uit zijn?..


Godelieve@ Muurkrant

http://members4.boardhost.com/muurkrant2/msg/1229978056.html




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!