Angeltjes
31-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Democratie"





Democratie
------------------
Sluit u bij fracties noch partijen aan.
- Weet, elk van hen legt het derwijze aan
Opdat het volk 't volk uitbuit voor den volke,
Terwijl de leiders aan het schransen gaan.


August Vanhoutte
(uit 'De verwarde kalender, 1938)





Met dank overgenomen van deze schitterende webstek

http://erikverstraetesutopia.blogspot.com/2008/03/revolutie-tegen-het-regime-gedichten.html



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkel voor Oude Romantici ! Verboden toegang voor alle anderen.





Bij toeval ontdekten we dit fragment uit Gravin Maritza van Emmerich Kalman. Het wordt gezongen in het Russisch en deze zachte, melodieuze taal, die heel dicht het Italiaans benadert qua klankkleur, past wonderwel bij dit stukje,  opgenomen in 1985. Indien u operettes oubollig vindt, moet u vooral niet kijken, want alle clichés zitten in  het fragment. U bent dan op het verkeerde pad en u kan zich bv. wenden tot de multiculturele commissaris Françoiske Vermeulen, de vader van Joske, om u wegwijs te maken in de doolhof van het leven der diversiteit : hij weet alles, vooral over onderwerpen die hij niet goed kent
.

Maar voor de anderen is het nu operettentijd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen 7 en 15 miljoen zwarte illegalen in Zuid-Afrika


Onderstaand stuk is overgenomen uit het Afrikaanse blad Praag.  Het gaat over de positie van de illegale Zimbabwanen (Rhodesië) in Zuid-Afrika.  De regering Mugabe, die op haar laatste benen loopt, stuurt 10 bussen om vluchtelingen op te halen. Dat is een enorme hulpverlening !  Wij willen eventueel Marino Keulen en Geert Bourgeois opsturen om het verkeer te regelen in Kaapstad of in Johannesburg te gaan patrouilleren in de zwarte wijken.


Die regering van Zimbabwe het 10 busse en vragmotors na Suid-Afrika gestuur om Zimbabwiërs huistoe te neem wat die land na die onlangse etniese aanvalle wil verlaat.

Die land se ambassadeur in Suid-Afrika, Simon Khaya Moyo het vandag dié aankondiging gemaak. Hy het ook gesê dat Zimbabwiërs wat terugkeer grond van die regering sal ontvang wat van blanke plaasboere afgevat is.

Daar word beraam dat ongeveer 30 000 immigrante uit die res van Afrika reeds landuit gevlug het sedert die aanvalle op hulle begin het,  meesal Mosambiekers maar ook Zimbabwiërs en Malawiërs.

Dit verteenwoordig egter 'n breukdeel van die getal onwettige immigrante in die land wat tussen 7 en 15 miljoen kan wees.

Uit een welbegrepen blijk van sympathie met de blanke Zuid-Afrikanen, vertalen wij deze tekst niet.  Afrikaans stamt uit het Nederlands en met een klein beetje moeite leest het als onze eigen taal.  En de linkse raddraaiers wier maag zich nu omkeert, mogen de leeszaal verlaten : het is kotstijd,  jongens.

Ray

http://praag.co.za/index.php?option=com_frontpage&Itemid=154


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat van de dag



Het is de tweede keer  dat onze onbetaalbare vriend Gilbert deze uitdrukking gebruikt in een van zijn opmerkelijke reacties ; ditmaal laten we ze niet voorbijgaan.

Als alle lomperiken konden vliegen, zag de lucht zwart van het volk




Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennis Nederlands in de lift



Bekroond Eindwerk
 Nederlandse Taal





Kleur de plaat en schrijf de naam van de mevrouw erbij

(Tekening Gregorius Nekschot)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De centjes raken op, maar het is niet erg.



Het is slechts een verscholen berichtje, nauwelijks een schouderophalen waard, maar wie er even over nadenkt, fronst zijn rimpels.

In de gemeente Amsterdam is de rek uit de begroting, zoals onze vrienden van
www.geenstijl.nl het uitdrukken.  De centjes die binnenkomen kunnen enkel nog gebruikt worden om de vaste lopende uitgaven te dekken en voor de rest beperken investeringen  zich van nu af aan tot dromen of fantasieën.

De onvolprezen sultan, Job Cohen, kan dit heuglijke feit voegen bij de andere voltreffers van zijn beleid en samenvatten in zijn aanstaande memoires : "Hoe hielp ik een levendige, aantrekkelijke wereldstad naar de knoppen ?"

Als je nagaat hoeveel geld er weggegooid is, en nog steeds wordt,  in alle Europese steden aan projecten die opgezet zijn om de vreemdelingen een goed thuisgevoel te geven, dan zie je waar we op afstormen  met de multiculturele waanzin-uitgaven: eerst de stilstand en dan de achteruitgang van onze leefgemeenschappen.

De Antwerpse schepen van Financiën Luc Bungeneers trekt aan de noodrem. "Ik begrijp dat mijn collega's het ambitieuze bestuursakkoord zo compleet en zo snel mogelijk willen waarmaken", zegt hij. "Maar we mogen geen geld uitgeven dat er niet is. Ik kan niet toveren."

Bij ons  in Vlaanderen, is het geen haar beter in de grote steden.  Alleen wordt het beter verborgen gehouden.  De schulden van een stad als Antwerpen zouden in principe moeten afgelost zijn in 2019, maar met de supplementaire 300 miljoen extra die de overname van het OCMW-verlies met zich bracht, wordt het veeleer 2025.    Op dit moment slaakt de financieschepen van Antwerpen, de VLD-er Luc Bungeneers (zie tekst in rode kader) een zoveelste alarmkreet dat er geen geld is voor de voorliggende plannen die de Meesters in de Grootheidswaanzin laten tekenen door Italiaanse of Spaanse architecten die nog gekker zijn dan de eigen Vlaamse.  Bij wijze van lichte overdrijving weze dit gezegd.  Deze stad besteedt jaarlijks  circa 10% van haar begroting aan de uitkering van ambtenarenpensioenen.

Er is geen hond die zich bekommert om wat zich momenteel dreigt voor te doen met de openbare financiën.  Aangezien de meeste politici weinig of onvoldoende kennis bezitten over financiële en economische mechanismen, wordt er op zijn socialistisch' geredeneerd : "Wat vanzelf komt, verdwijnt vanzelf."  En vooral "Het geld raakt nooit op".

Binnenkort verdwijnt of raakt onze beschaving op. Dat wordt met de dag duidelijker. Laten we er daarom een beetje  van genieten, zolang het nog kan.

Savat


http://www.bungeneers.be/


30-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godfried van Bouillon





Voor de politiek-correcten een naam die apenjeuk bezorgt. Vandaar onze opdracht aan Mieke, Bertje, Carolientje en al onze linkse vrienden in alle riolen van de weireld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw dienstwillige Juffrouw Ellen is terug


Dag mijn geliefde bloglezertjes van Angeltjes altegader !  Wat is dit lang geleden, véél te lang.  Ik heb jullie gemist en is het wederzijds, of is Juffrouw Ellen uit jullie hoofdjes verdwenen ?  Ik zal weer terug in mijn bibliotheekje duiken en zorgen voor leerrijke afbeeldinkjes.  Dus gedaan met de mooie stoeipoezen : van nu af worden we terug streng wetenschappelijk met een ondeugende knipoog. En soms een fotootje uit mijn collectie.  Is dat goed ?





Uw dw Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe onbekende Stam ontdekt in Brazilië






Deze foto werd genomen vanuit een helikopter, die in opdracht van de Braziliaanse regering op zoek is naar stammen die tot hiertoe in volledige afzondering van de "beschaving"  hun levens organiseren.  Zij zijn nog nooit in contact geweest met de rest. Op de voorgrond twee oranje-geverfde inlanders die pijlen afschieten op de bedreigende en lawaaierige hemelvogel.

The daily Telegraph, waar deze foto en artikel uit afkomstig zijn,  besluit met de volgdende bedenking : 

"De wereld moet er op toezien dat het leefterritorium van deze mensen gewaarborgd is door internationale wetgeving. Anders dreigt uitsterving."

Zeer juist, daar zijn we het roerend mee eens.  Voor de eigen mensen in West-Europa geldt dit vanzelfsprekend niet. Wie daar opkomt voor de eigen identiteit is een racist. De vrienden van British National Party denken er net hetzelfde over.


http://www.bnp.org.uk/2008/05/uncontacted-amazonian-tribe-photographed/

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteravond in het Sportpaleis, vandaag bij Angeltjes : Neil Diamond




Hello again, hello !
Just called to say 'hello' !
I couldn't sleep at all tonight,
And I know it's late,
But I couldn't wait.

Hello, my friend, hello !
Just called to let you know.
I think about you every night,
When I'm here alone,
And you're there at home,
Hello !

Maybe it's been crazy,
And maybe I'm to blame.
But I put my heart above my head,
We've been through it all,
And you loved me just the same.
And when you're not there,
I just need to hear.

Hello, my friend, hello !
It's good to need you so.
It's good to love you like I do,
And to feel this way,
When I hear you say,
Hello !

Hello, my friend, hello !
Just called to let you know.
I think about you every night,
And I know it's late,
But I couldn't wait,
Hello !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.François Vermeulen, politie-commissaris, psychiater, politicoloog, masseur, multiculturalist en astrante persoonlijkheid


Kameraad-Commissaris,

Wij hebben niet de gewoonte ambtenaren aan te spreken op deze blog, wél politici die graag in het zonnetje staan.  Van zodra af een amtenaar  het echter te bruin bakt en zich waagt aan partijpolitieke uitspraken, verliest hij voor ons zijn bestuurlijke anonimiteit.  Vandaar, dat wij u vandaag aanstellen tot de pispaal van de dag.

Gij behoort tot de categorie flikken op wie men in alle steden van het bezette Europa zeer tuk is : de politiek-correcten.  De verkozenen door het volk klitten aan mekaar in onmogelijke coalities (zie de districten Hoboken, Merksem en Deurne) en deze verkozenen omringen zich bij voorkeur met gelijkgezinden in de administraties en bij de politie. Gij zijt een van hen.

Als het multiculturele moeras zich in sneltreinvaart zal blijven uitbreiden, dan zijn mensen zoals gij, François Vermeulen, mede verantwoordelijk voor wie daarin versmacht. Op onze erkenning moet u niet wachten tot bij uw in memoriam, u krijgt ze onmiddellijk mee : "Hij was simpel, maar hij had ambitie."

Gij zijt het type medewerker dat bij Janssens thee mag komen slurpen als er iets Marokkaans' aan de hand is in deze stad.  Want dat moeten we nog zeggen : bij de flikken is Vermeulen verantwoordelijk voor de diversiteit.  Hij moet zorgen dat het korps een weerspiegeling is van de maatschappij.  Als er binnenkort nog meer criminelen  komen in de maatschappij, zal François er voor zorgen dat die categorie voldoende vertegenwoordigd is bij de manschappen in het blauw.  Vroeger was de verdeling eenvoudig bij de politie : eerst twee jaar bij  de vuilkar en nadien werd ge rode of gele flik.  Nu komen er bij de flikken, flikkers bij, vrouwen, Toerken, Marokkanen,  Pakistani, Albanezen, het is me wat, hé François, die gekleurde weireld.

Het groot probleem van François Vermeulen is, dat hij geen allochtonen vindt voor het Antwerpse korps. Hij maakt zijn beklag desgevraagd in de Morgen.  En hij slaakt volgende hartenkreet :

"Aan het Antwerpse korps kleeft nog altijd het vooroordeel dat het allemaal racisten zijn die voor het Vlaams Belang stemmen."  De opkomst bij de sollicitatierondes was nochtans veelbelovend. "Zo'n 20 procent van de kandidaten die reageerden op de campagne was van allochtone afkomst. Toch is slechts één allochtoon uiteindelijk aangeworven", aldus Vermeulen.

Enkele vragen voor de Kameraad, waar hij zeker niet moet op antwoorden, want ik heb hier het deksel klaarliggen voor zijn neus :

- Waar haalt gij uw kennis over de politieke voorkeur van de politie in onze stad ?  Hebt gij de circa 2.200 agenten  persoonlijk ondervraagd ? Of hebt ge het van horen zeggen ?  Ik denk het antwoord te weten en het levert uw intelligentie geen goede punten op.

- Kent gij de definitie van de term "racisme" ?  Of doet ge gewoon mee met Yves Desmet, die zijn kennis ook maar bijeen geluld heeft in de loop der jaren.  Ik ken liberalen die zaken zeggen over andere rassen die mij schokken ; ik heb socialisten bezig gehoord over Marokkanen dat ik beschaamd was ... Legt gij eens uit, geleerde flik, waarom racisten alleen voor Vlaams Belang stemmen ?  Ik zal u helpen : kritiek leveren op moslims en hun opdringerige levenswijze, is géén racisme, beste kameraad.  Bescherming van de eigen bevolking, dat zoudt gij in uw job moeten weten, is een fundamentele plicht in een democratie. Maar gij verwart democratie met het dictatoriaal regime waar gij u aan onderwerpt, zoals vele politiefunctionarissen die in de loop der geschiedenis aan u zijn vooraf gegaan.

- De vorige lichting agenten die in dienst trad  in Antwerpen, bestond uit 45 personen van wie geen enkele allochtoon. Ditmaal kandideerden 20% vreemden en slechts 1 iemand slaagde. Hebt ge al eens thee gaan slurpen bij uw andere partijvriend, Voorhamme, toevallig schepen van onderwijs, om te vragen wat er aan de hand is met de kindjes ?  Iedereen krijgt tegenwoordig een diploma, als ze maar naar de lessen komen. Hoe kan het, dat de meeste allochtonen niet slagen in een politie-examen omwille van de taal ?  Want daar ligt het schaap gebonden : de taal.  Gij en uw politieke kameraden toeteren dat heel de weireld divers moet zijn, maar ge zorgt er stiekem voor, dat uw allochtone beschermelingen  opgeleid worden als minussen. Dàt is het echte drama, dat gij met uw softe aanpak nooit iets zult bereiken, behalve de steeds verdere teloorgang voor de eigen mensen.  François, zijt ge er nog ?

Kameraad, probeer volgende keer als ge ondervraagd wordt door de socialisten van de Morgen u te herinneren, dat gij als politie-ambtenaar weliswaar recht hebt op uw politieke overtuiging maar dat ge in uw functie best dubieuze, politieke uitspraken en oordelen vermijdt.

Savat



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een natuurwonder





U verzint zelf een onderschrift ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oud verhaal, maar nog steeds de moeite


Bij onze zwerftocht over internet op zoek naar gegevens over de Antwerpse politiecommissaris Francois Vermeulen (vermoedelijk familie van Joske) stuitten we op een artikel uit de Frut van 28 februari laatstleden over een Marokkaanse familie uit Borgerhout die verdacht werd van malafide praktijken.

Hier een copie, want we weten dat u niet graag over die wankele bruggetjes loopt die wij zorgvuldig opbouwen : zakdoek bij de hand, want er valt wat te wenen en te lachen.

28/02 Marokkaanse familie praat met burgemeester Patrick Janssens na politie-inval

Een omstreden inval door de Hasseltse politie bij een gezin in Borgerhout blijft de gemoederen verhitten. Op zoek naar verdachten in een drugszaak vielen agenten binnen bij een gezin aan het Koxplein. "Gewelddadig, terwijl we onschuldig zijn", beweert de familie. Gisteren deden ze hun verhaal bij burgemeester Patrick Janssens.

"Mijn moeder moet slaappillen slikken, mijn broers schrikken op van ieder geluid. Zolang de politie niet toegeeft dat er een fout is gemaakt, blijft onze familie verdacht." Mohamed Azouagh (30) en zijn familie zijn gisteren door burgemeester Patrick Janssens en commissaris François Vermeulen ontvangen op het stadhuis.

Op dinsdag 6 februari om 6u 's ochtends viel een tiental gewapende en gemaskerde mannen het huis van de familie Azouagh binnen. "Mijn moeder dacht dat inbrekers ons huis waren binnengedrongen", vertelt dochter Zakia. "Mijn broer van 16 werd geboeid en geblinddoekt. Twee bejaarde familieleden kregen een loop tegen hun slapen." De familie moet vervolgens verzamelen in de woonkamer. "Mijn vrouw heeft de baby en de twee andere kleintjes huilend moeten achterlaten", vertelt zoon Mohamed. "Daarna zijn de agenten vertrokken. Zonder uitleg. Via de media zijn we te weten gekomen dat het om een onderzoek ging naar drugshandel."

De Azouaghs wonen al 30 jaar in Borgerhout. Zij krijgen veel steun, maar ondervinden ook dat hun goede naam door het slijk is gehaald. "Wij zijn een hardwerkende, eerlijke familie", zegt Mohamed. "Nu worden we nagestaard op straat. Waarom verontschuldigt de politie zich niet? Waarom is er niet gedacht aan opvang? Wij willen schadevergoeding, maar vooral eerherstel."

Jongeren in Borgerhout zijn verontwaardigd over de brutale manier waarop de politie te werk is gegaan. Ze plannen een betoging. "Wij willen geen negatieve sfeer creëren en zijn volledig gekant tegen een betoging", zegt Mohamed. "Dat hebben we ook aan de burgemeester gezegd. Hij heeft ons ruim de tijd gegeven om ons verhaal te doen, net zoals commissaris Vermeulen die de korpschef verving."

"Door de scheiding van bestuurlijke en gerechtelijke macht kan de burgemeester niet veel doen, maar hij overweegt om Marc Rubens, de procureur van Hasselt, een brief te schrijven met de vraag de zaak te onderzoeken", pikt Houssin Ben Hadach, projectmedewerker van UMIVPA, in. "We hebben er ook op gewezen dat dit geen alleenstaand geval is. De relatie tussen de politie en de allochtone gemeenschap blijft moeilijk."

De familie Azouagh werd tijdens het onderhoud op het stadhuis vergezeld door imam Nordin Taouil, Antwerpse leden van de moslimraad, de8, DIA en Safina. Op het kabinet van de burgemeester wordt benadrukt dat het om een louter informatief gesprek ging en dat de burgemeester geen partij kan kiezen. De familie is van plan klacht in te dienen.

(Op Francoiske Vermeulen komen we later terug)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keulen, weer eens advocaat voor een hopeloze zaak


De liberale naiëve koorknaap Keulen heeft het niet getroffen met zijn ministerschap.  Misschien had hij een ander beroepskeuze moeten maken ?  Kapper ?  Minarettenbouwer ?  Er zijn zo veel knelpuntberoepen.  Alleszins als minister voor de godsdiensten bakt hij er als vrijzinnige niet veel van : uit een ingebouwde afkeer tegen alles wat Rooms is, leurt hij met  de islam en de koran alsof die het programma bevatten van het Humanistisch Verbond. 

Waarom wekken al die vrijzinnigen zoveel afkeer op bij deze oude ongelovige ?  Dat ze maar opletten, of ze eindigen nog in de hel.

In de tussentijd ontdekken wij in het Vlaamse Parlement  Katleen Martens uit Hasselt, die Keulen een en ander inpepert in verband met een zopas erkende moskee.


 Katleen MARTENS










Maandag 26 mei erkende Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Keulen de Hasseltse Badr-moskee, waardoor deze moskee in de toekomst een provinciale werkingssubsidie zal ontvangen en ook een toelage voor infrastructuurwerkzaamheden uit het Vlaamse bouwfonds.
Het Vlaams Belang kaartte deze erkenning aan tijdens het vragenuurtje van het Vlaams Parlement. Bij monde van Vlaams volksvertegenwoordiger Katleen Martens (Vlaams Belang) wees het Vlaams Belang minister Keulen op het feit dat de website van de Badr-moskee propaganda maakt voor de vereniging Al-Ighlaas (
http://www.ighlaas.be/). Al-Ighlaas betekent de ‘zuivering’ en staat voor een salafistische, fundamentalistische beleving van de islam. De website van Ighlaas legt vrouwen een strikt sluierverplichting op en propageert zelfs de niqaab (boerka zonder oogbedekking), trekt scherp van leer tegen moslims die vriendschappen sluiten met christenen en joden en stelt dat een ongelovige de ‘grootste zonde begaat’ en ‘zal branden in het vuur’. Minister Keulen stak echter zijn kop in het zand en verschool zich achter de staatsveiligheid die hem een positief advies had afgeleverd. Het Vlaams Belang eist dat minister Keulen, in plaats van politiekcorrect alle bezwaren tegen een erkenning van Badr onder tafel te vegen, een onderzoek instelt naar de banden van Badr met moslimfundamentalisten en naar het democratische gehalte van de moskee. Het Vlaams Belang blijft zich overigens ten gronde verzetten tegen elke erkenning en subsidiëring van de islam.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing vergrijzing sprobleem in zicht


107 Opa's in de cel

De moordende duivenmelker Roger Devos (75) moet voor twintig jaar achter de tralies. Hij is niet de enige opa in de gevangenis. Volgens de statistieken van justitie zitten in ons land 107 'bejaarde gedetineerden' opgesloten. De oudste is 94.

Als we op die manier stelselmatig de opgesloten vreemdelingen vrijlaten (op erewoord, bijvoorbeeld) en vervangen door oude sukkels, is dit een flinke vooruitgang.  Ontsnappingen zullen drastisch terugvallen, opstanden vanop het dak van de gevangenis zijn voorbij, want vooraleer de oudjes de trappen beklommen hebben, moeten ze aanschuiven voor het avondeten.

De medische kosten zullen eveneens dalen, want er wordt enkel aspirine verstrekt en kamfer voor de hevigen. 

Een nieuwe trend :  dankzij de capabele inzet van Nonkel Kruk en zijn wervend team. 

Ray

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=T01SIVK9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jehova's Getuigen in het Arabisch



Zo hebben we het graag !  U kent de mensen die zich scharen onder de godsdienstbanier met het opschrift "getuigen van jehova" ? Zij staan voor uw deur, ze zijn welopgevoed en zij vinden dat heel de wereld hetzelfde moet denken of geloven als zij.  Ze colporteren met ons heer en zijn paradijs als ware hij de vlekkenkampioen in een groezelige omgeving.

Er opent zich voor de getuigen een nieuw marktsegment : de moslims.  Dus verspreiden de Jehova-aanhangers hun Wachttoren van nu af aan in het Arabisch in sommige Antwerpse wijken.

Godsdienstvrijheid is een evidente zaak. Soms bezorgt de manier waarop gelovigen zich manifesteren in onze maatschappij jeuk en huiduitslag.  Binnenkort komt er een nieuwe religie  bij : "De getuigen van Mekka" met hun gazetje "Het Wacht-minnaretje".

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige kranten eisen auteursrechtenvergoeding Google


Belgische kranten willen 49 miljoen euro van Google

"Copiepresse, een uitgeversgroep van Franstalige en Duitstalige kranten in België, eist een bedrag tussen de 38,8 en 49,2 miljoen euro van Google. Het internetbedrijf zou op grote schaal de auteursrechten van de kranten hebben geschonden."

Tot hier Elsevier.

De discussie is niet nieuw en is een van de redenen dat Le Soir niet  vermeld staat bij Google News.

De traditionele media zijn alle aanwezig op internet, want zij zijn hip en ze doen mee met de moderne trends.  Elke dag plaatsen ze een stuk van hun gedrukt papier op internet.  We weten allen dat het hierbij hoofdzakelijk gaat om steeds dezelfde berichten van Belga of andere persagentschappen, die klakkeloos en woordelijk overgenomen worden, slordigheden en fouten incluis.  Sommige kranten gunnen de internet-zeilers een blik in hun redactionele standpunten (wat voldoende aantoont hoe gratuit zij die zelf vinden).  Voor de rest ontmaskeren de on-line uitgaven de kaalheid en quasi overbodigheid van de gazetten. Een complementaire probleem in Vlaanderen vormt de openbare omroep die de informatie volledig overstroomt met een webstek die permanent nieuws spuit, filmen vertoont, commentaar levert en een monopolie aan het vestigen is met de instemming, de morele steun en de financiële middelen van de Vlaamse regering. Iedereen zit ernaar te kijken, beseft niet wat er aan de hand is en roept ten bewijze van het eigen politieke engagement tegen de eerste de beste die voorbijkomt "Fascist !" en we kunnen verder.

Er zijn journalisten en redacties die wél de voordelen van internet gebruiken, zichzelf commercieel aanprijzen en quasi gratis reclame voeren, maar o wee, als een particulier een stuk artikel overneemt, dan wordt er verontwaardigd geschermd met "Copyright", want de teksten zijn heilig.  Een gelijkaardige hyena-mentaliteit heb je ook bij fotografen : ze maken een beeld van de Grote Markt van Brussel, zwieren het op internet en als diezelfde particulier dat mooie prentje op zijn webstek of blog plaatst (zonder commerciële bedoelingen) moet hij dringend afdokken, of de rechter zal ingeschakeld worden. 

Met Google en Le Soir is het iets gelijkaardigs.  In plaats van gelukkig en blij te zijn dat de grote Amerikanen je Franse chi-chi naam kenbaar maken in de wereld,  moeten ze  er centen voor krijgen en nog geen klein beetje. 

Is dit geen mooi verhaal voor de gazet "Flanders Today" van het razendknappe duo Keulen & Bourgeois om aan de wereld te tonen hoe wij onze Franstalige landgenoten verwend hebben met gratis geld ?

Savat


29-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frauderen met arrogante volharding


De vakbondscel van het Vlaams Belang, onder leiding van Marie-Rose Morel, voerde een doorgedreven onderzoek naar de wanpraktijken bij de fondsen voor bestaanszekerheid en kwam tot de conclusie dat heel wat fondsen eindejaarspremies uitkeerden aan werknemers, zonder dit aan te geven aan de sociale zekerheid. Bij andere fondsen lagen de uitkeringen voor vakbondsleden hoger dan de premies voor niet-vakbondsleden, wat uiteraard volstrekt onwettig is.

Nu ook staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V) in het parlement moest toegeven dat “klaarblijkelijk geen bijdragen betaald werden op de eindejaarspremie” en een onderzoek van de inspectie aankondigde, is de bal definitief aan het rollen. Na berichtgeving in Trends en kleinere artikels in enkele kranten, pakt vandaag ook De Standaard groot uit met de door het Vlaams Belang ontdekte fraude bij de sociale fondsen. “Vlaams Belang bewijst fraude in sociale fondsen,” kopt de krant. “De partij boekte al een succes: klachten over de onterechte inhouding van administratiekosten bij niet-vakbondsleden, leidden tot een wetswijziging via de programmawet.” Bij monde van Marie-Rose Morel herhaalde het Vlaams Belang vandaag alvast zijn pleidooi voor het oprichten van een parlementaire onderzoekscommissie over de wanpraktijken. Daarnaast kondigde Morel aan dat de partij ook de strijd voor het doorbreken van het ondemocratische vakbondsmonopolie bij sociale verkiezingen, waardoor onafhankelijke kandidaten worden uitgesloten van deelname aan die verkiezingen, niet zal staken.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Bloggen raakt over zijn hoogtepunt"


Over de wildgroei van blogs schrijft Knack deze week een zoveelste hoop- en wensartikel, dat het bloggen stilaan over zijn hoogtepunt heen is.

Er wordt nog wat gesmeekt om kwaliteit en benadrukt dat die natuurlijk best gegarandeerd is door "professionals" die de ganse dag bezig zijn met nieuws.  Nooit met manipulatie of zuivering dat doen de ernstige media niet. 

En dan zijn er de klassieke dooddoeners, dat de blogs bol staan van racistische, opruiende opmerkingen.

Wij hebben tweemaal last gehad bij Angeltjes, over een publicatie en tweemaal kwam ze van "de professionelen", de voorvechters van de vrije meningsuiting, die eisten dat wij een artikel wegnamen.  Een van hen was de azijnzure Jos G. van Knack, de andere was een professionele minus die zijn vaste stek heeft  aan de dop en aan de toog.

Eén bondige lezersreactie halen we er uit :


Pol Tanghe
 zegt (op dinsdag 27 mei 2008 17:04:24

"Bloggen raakt over zijn hoogtepunt heen"

Dat zouden jullie, "gevestigde media" wel willen zeker
?

Goed gezegd, Mijnheer Tanghe !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemmen met potlood zoals vroeger !


Onze trouwe lezer, medewerker en aandeelhouder Jos zal blij zijn, want hij roept het al jaren dat we geen controle hebben met het electronische stemmen.  Herinner u de lange doodse stilte vooraleer de uitslag van Hoboken (en Antwerpen) bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 naar buiten gebracht werd.  Tegen alle peilingen in scoorde Janssens een uit de hemel gevallen winst van 16% en in Hoboken miste Vlaams Belang met 43% op een haar na de volstreklte meerderheid.

Jos en velen van ons krijgen onverwachte steun van een universiteitsprofessor in Knack :

"Elektronisch stemmen moet worden afgeschaft"

29/05/2008 10:00

"Vanuit democratisch en technisch standpunt moet het elektronisch stemmen worden afgeschaft. De stemcomputer vervangen door een nieuw gelijkaardig systeem heeft weinig zin." Die opmerkelijke uitspraak komt van ict-professor Carlos De Backer van de universiteit van Antwerpen.

Naar aanleiding van het nakende einde van het onderhoudscontract op de stemcomputers is de discussie over het elektronisch stemmen opnieuw opgelaaid.

Het valt niet te ontkennen dat bij elektronisch stemmen het tellen van de stemmen gemakkelijker en sneller kan worden uitgevoerd. Op het stemsysteem zelf hebben de partijen en de burger zelf totnogtoe weinig kritiek geuit. Maar volgens professor Carlos De Backer "laat de technologie nog niet toe om volledig te voldoen aan de strikte eisen van gebruikersvriendelijkheid en kunnen zowel bij de beveiligings- als bij controlemaatregelen grote vraagtekens worden geplaatst. De kiezer moet maar aannemen dat alles correct wordt geregistreerd en nadien foutloos wordt verwerkt."

Professor Carlos De Backer houdt een opgemerkt pleidooi tegen het elektronisch stemmen: "De invoering van stemcomputers in de kieslokalen gebeurde in een periode waarin alles wat niet té groot of té zwaar was werd geïnformatiseerd. Dit automatiseringsproject geldt nog steeds als een schoolvoorbeeld van de ongebreidelde informatiseringswoede die zo kenmerkend was voor het laatste decennium van de vorige eeuw."

Volgens Carlos De Backer zondigt het ontwerp van de stemcomputer tegen de meest elementaire regels van gebruikersvriendelijkheid: "Het systeem is ontworpen door, en mogelijk zelfs voor informatici met weinig oog voor de grote diversiteit aan gebruikers. Zo beperkt een ultraklein CRT-scherm niet alleen de leesbaarheid maar limiteert het tevens de overzichtelijkheid."

Ook het gebruik van een pen als inputmedium vindt hij niet echt gebruikersvriendelijk en de magnetisch kaart levert ook problemen op. "Technisch beantwoordt de stemcomputer onvoldoende aan het democratische principe waarbij elke stemgerechtigde 'op voet van gelijkheid' zijn of haar stem moet kunnen uitbrengen. Het huidige systyeem schendt dit democratisch principe voor slechtzienden, ouderen, laaggeschoolden, computeranalfabeten..."

Controle onvoldoende

Ook op het vlak van controle blijft de kiezer in de kou staan. "Is de verkregen magnetische kaart wel leeg? Wordt mijn stem wel degelijk op de magnetische kaart geregistreerd? Wordt mijn stem wel op de correcte manier op de magnetische kaart geregistreerd? Zijn de gegevens op de magnetische kaart achteraf wel opnieuw leesbaar? Komen de gelezen gegevens overeen met de gegevens die de kiezer heeft willen registreren?"

Ook bij de voorbereidende fase en over de naverwerking, de telling van de stemmen, heeft de Antwerpse professor informatietechnologie kritische bedenkingen: "Werkt de stemsoftware wel correct in alle omstandigheden? Wordt de correcte software wel aan de gemeentebesturen geleverd? Kan de software ergens nog worden gewijzigd? Is een floppy disk wel een voldoende veilig medium om software te distribueren? Kan de software worden nagebootst? Wordt de juiste software op de computers ingeladen? Is de software voor de berekening van de resultaten wel correct?" Genoeg elementen volgens Carlos De Backer om een einde te maken aan het elektronisch stemmen.

@ Knack




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!