Angeltjes
09-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 Feit, verschillende interpretaties

 

Gazet van Antwerpen :

"CD&V-top vindt kritiek van burgemeesters niet terecht"

 

de Standaard :

"CD&V deelt bekommernis drie burgemeesters"

 

de Morgen :

"De wil voor een staatshervorming is er nog steeds"

 

Het Laatste Nieuws :

"De Wever verheugd met steun drie CD&V-burgemeesters"

 

Angeltjes :

"Verraders !  Beunhazen !  Tjeven !" 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Waalse koninkrijk van Daerden en Ce, door VL gefinancierd.

 

09.02.2009 13.41u - Afgelopen weekend mocht Bernard Wesphael, de fractieleider van Ecolo die het openlijk durft opnemen tegen het gesjoemel van PS-minister Michel Daerden en zijn zoon Frédéric, zijn verhaal doen in De Morgen. Naar eigen zeggen is hij al meermaals bedreigd geweest door mensen uit de entourage van de Daerdens. Hij besloot dan ook klacht in te dienen tegen onbekenden.

Journalist Douglas De Coninck begint zijn artikel met één van de talloze voorbeelden van het socialistische wanbeleid in Wallonië. Het betreft de Country Hall, een concertzaal in Luik die op initiatief van Michel Daerden gebouwd werd. Daerden had immers aan Philippe Saive, de broer van Jean-Michel, beloofd dat hij in 2005 het wereldkampioenschap tafeltennis in Luik zou mogen organiseren. De zaal moest dus absoluut tegen die tijd klaar zijn, waardoor het prijskaartje het dubbele bedroeg van het oorspronkelijk geplande bedrag: 34,3 miljoen euro. “De vraag kan gesteld worden waarom dat WK niet gewoon in Charleroi kon worden georganiseerd. Maar dat is het soort vragen dat komt van mensen die weinig snappen van Waalse politiek”, zo voegt de journalist er cynisch aan toe.

Michel Daerden zorgde er ook eigenhandig voor dat de veel te dure Country Hall niet failliet ging. Daerden is viceminister-president en minister van Financiën en Begroting in zowel de Waalse regering als in de Franse Gemeenschapsregering. Daarbovenop is hij nog minister van Openbare Werken, Infrastructuur en Erfgoed in de Waalse regering, en minister van Sport in de Franse Gemeenschapsregering. “Voor bepaalde dossiers moest Daerden af en toe onderhandelen met zichzelf. Dat lukte best wel”, zo schrijft Douglas De Coninck. Door al zijn ministerpostjes kon Daerden er voor zorgen dat een van zijn kabinetsmedewerkers aan het hoofd kwam te staan van de concertzaal, en dat de Franse Gemeenschap tot in 2032 (!) gedurende vijf dagen per jaar de zaal zou afhuren voor nog nader te bepalen doeleinden. Hiervoor zou de Country Hall 1 miljoen euro per jaar ontvangen, en heeft ze dus geen financiële zorgen meer…

“Men financiert de waanzinnige meerkost van een overbodig prestigieus gebouw door een kwarteeuw lang de begroting voor Sport van de Franse Gemeenschap te plunderen (…) Culturele activiteiten zijn er al helemaal niet meer, en er is nu wéér sprake van een put van een miljoen euro”, zo zegt Ecolo-fractieleider Bernard Wesphael.

09.02.2009 16.16u - We hebben al meermaals bericht over de dubieuze praktijken van het revisorenkantoor van PS-minister Michel Daerden en zijn zoon Frédéric. Vrijwel alle instellingen die hun rekeningen laten controleren door het bewuste revisorenkantoor, zijn overheidsbedrijven. Waalse openbare instellingen die gecontroleerd worden door een revisorenkantoor met aan het hoofd een minister in zowel de Waalse regering als de Franse Gemeenschap: dat ruikt sterk naar belangenvermenging.

Zo vond ook het IBR, het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, dat reeds in 2006 de Daerdens op de vingers tikte. Maar beide heren doen gewoon voort, en beweren dat ze niets meer te maken hebben met het revisorenkantoor. Officieel maken ze geen deel meer uit van de raad van bestuur, die op papier uit drie personen bestaat. “Maar dat zijn allemaal stromannen, iedereen weet dat”, zo stelt Bernard Wesphael in De Morgen (7/02/09). “Die mensen werken er al jaren, dat is de staf. Als je de aandeelhoudersstructuur van BCG & Associés [het bewuste revisorenkantoor] bekijkt, kun je zien dat het bedrijf voor de volle 100 procent in handen is van het op 19 juli opgerichte bedrijfje Al Invest. Dat is niets anders dan een dekmantel, omdat de Daerdens vreesden voor al te grote problemen met het IBR. Al Invest is, via alweer een ander firmaatje, eigendom van Frédéric Daerden.” Met andere woorden: de Daerdens zijn nog altijd de baas, en verdienen nog steeds een hoop geld aan die lucratieve contracten.

Onlangs meldde Waals minister-president Rudy Demotte (PS) fier dat het de goede kant opgaat met de Waalse overheidsschuld, die volgens hem is teruggedrongen van 83% tot 61% van de fiscale inkomsten. Maar ook hier zit er een addertje onder het gras. “Dat zijn de officiële cijfers, en die kloppen niet”, aldus Wesphael. “Al enkele jaren voert de Waalse regering, onder impuls van Daerden, een politiek van debudgettering. Het onderhoud van onze autosnelwegen heeft een historische achterstand? Men richt een bedrijf op, Sofico, dat op de private markt geld gaat lenen en tijdelijk het beheer van de wegen overneemt. Er is nood aan een grootschalige renovatie van sociale woningen? Men richt een bedrijf op. Het zijn er inmiddels tientallen, van die semi-openbare Waalse bedrijven, volgestouwd met ‘kabinetards’ en mensen uit de bouwsector, die allemaal samen een gigantische verborgen schuld aan het opbouwen zijn (…) De omvang van die verborgen schuld is bekend: 3,1 miljard euro. Tel ze op bij het officiële cijfer, 4,3 miljard euro, je komt aan 7, 4 miljard. Dat is niet 61 procent van onze fiscale inkomsten, dat is 110 procent.”

Zo blijft Wallonië kampen met een wanbeleid, gekenmerkt door belangenvermenging en geldverkwisting. En intussen blijft de miljardenstroom van Vlaanderen naar Wallonië onverminderd doorgaan…

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meningsverschilletje bij LDD

 

Naar beste liberale VLD-tradities vechten de protagonisten van Lijst Dedecker hun meningsverschillen ook liefst uit via de pers, die daar gretig op inspeelt.  Wij ook, wij ook, wij zijn geen pers maar wel pervers. En geen klein beetje.

Vorige week ontketende Jan-Maria een dikke storm na zijn belijdenis in Knack, dat hij met de liberalen en de staatskatolieken het land wil besturen.  Als we toch naar de afgrond rijden, wil Jan-Maria mee in de stuurcabine zitten. Zonder hem gaat het ook, met hem gaat het nog sneller.

Hij wist toen ook te vertellen, dat hij zeker niet met Vlaams Belang zou praten, want vroeger was hij tegen het cordon sanitaire maar sedert hij een aantal Arrivisten en Grote Talenten van die partij heeft overgenomen, mag de rest in het cordon blijven. "Vroeger" dat wil zeggen, in de tijd dat hij aan de deur gezet was bij de quizclub Narcistische Vraag en Antwoord, op dringend bevel van de Christelijke Veelbelovende-Vendelzwaaiers die inmiddels in Zwendelwaaiers zijn getransformeerd ;  zelfs drie van hun eigen burgemeesters zeggen dat nu openlijk. 

Soit. Straks schrijft er weer een lezer, dat wij schelden, terwijl wij  niets anders doen dan citeren en een beetje eenzijdig interpreteren. Is dit schelden ?  Mijnheer heeft nog niets meegemaakt, godverdoeme.

Vandaag staat er een tegenbetoog in Knack van de Oost-Vlaamse secretaris van LDD, onder de verleidelijk-onschuldige titel : Onenigheid binnen LDD: "Voorzitter was naïef".  Onenigheid ? Hoe kan dit nu ?  Met al die trouwe, toegewijde idealisten.

U moet het gaan lezen bij Knack, dan hebben die mensen ook weer wat bezoekers.  Hier klikken, maar terugkomen ?  En ook even bij de reacties lezen, wat ene JDV vertelt. 

Ray.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Barkruk - door Jeanine

 

Tom BarKruk, U weet wel, de frontman van dEUS en bezieler van de 001 concerten en protégé van de burgemeester van A, heeft zich van zijn mooiste zijde laten zien tijdens de uitreiking van de Mia's. Met de arrogantie eigen aan die linkse krukken zei hij "tot straks"  omdat hij nog meer Mia's verwachtte en zijn vulgaire fuck you arm of vinger gebaar sprak boekdelen toen die Mia's niet meer kwamen.

Misnoegd stond de frontman (mooi voorbeeld voor de jeugd) te roken, vond het een zeikshow, het kon hem geen reet schelen hoe iedereen over hem denkt (hij moest eens weten hoe Angeltjes over hem denkt), the show was funcking boring, en mensen die ons niet begrijpen zich snel een beetje gevoel voor humor kopen.

Hallo, BarZak, op Angeltjes moet je zijn voor de fun, alle dagen lachen,soms vallen we net niet van onze stoel.

Hallo burgemeester van A. hopelijk nodig U BarZak terug uit voor een volgend concert, ja toch?

De Nieuwe Belgen, waren bijlange niet dom toen ze hun kat stuurden naar die 001 concerten, die hadden de Zak al door.

Spijtig, ik vond zijn plaat The Architect steengoed. Als ik ze nog hoor, zal ze enigszins bijgekleurd zijn.

0000, komaan geeft hem een zetje.

09-02-2009, 11:31 geschreven door Jeanine (geplukt uit de reacties)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis : stuur de verantwoordelijken naar Siberië

 

Wij zijn geen financiële analisten, want wij wonen niet in Berlare en we beschikken over geen voorkennis. Fortis is een rampenverhaal dat lang in de geschiedenisboeken zal vermeld blijven en Graaf Lipmans moge in de hel branden voor de komende 5 miljard jaren.

Wij zijn evenmin aandeelhouders, geen rekeninghouders en we hebben met Fortis nada te zien maar we begrijpen wel dat er enorme belangen gepaard gaan met de huidige problemen, veroorzaakt door de hebzucht, de arrogantie en de geweldige machtshonger van een aantal onverantwoorde zakkenvullers. De overheid heeft zich in dit avontuur gestort en ons er allemaal in mee gesleurd, zoveel is duidelijk. Ik zal niet vlug de moedige verklaringen vergeten die Frank Arts (de schoonbroer van wijlen dokter Janssen uit Beerse) durfde afleggen vorige week in een Panorama reportage op de 0000. Het Fortisgebroed dat zelf aan het woord kwam, handhaafde het arrogante eigen gelijk.  Verwilst deed beroep op ons medelijden, want hij had een jaar geen vakantie genomen en was oververmoeid. Stuur ze naar Siberië, om de mijnen te ontginnen.

Het is niet de blunderende Nonkel Kruk, met zijn kleine ervaring als boekhouder bij het Rekenhof of de lepe Luikse ritselaar Didier Reynders die van het belgische departement Financiën een archeologische puinhoop maakt, die eigen risico's hebben genomen met de deal die ze afgesloten hebben.  Het zijn verdraaid onze centen die gebruikt worden en die opgezogen worden in de vergeetput van verliezen, die nog tientallen jaren zullen doorwegen in de staatsbegrotingen.

Uit de mond van financiële analisten klinkt het bezadigder en minder politiek geladen.  Die mensen praten niet vanuit een maatschappelijke betrokkenheid maar wél koel-technisch.

 

Onzekerheid troef rond Fortis

AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van Fortis-activiteiten aan de Franse bank BNP Paribas staat op losse schroeven. Dat stelden verscheidene analisten maandag op grond van de ontwikkelingen in het afgelopen weekeinde.

Ping An, met een belang van circa 5 procent de grootste aandeelhouder van het gevallen bank- en verzekeringsconcern, liet zondag weten tegen de voorgenomen transacties te stemmen tijdens de aandeelhoudersvergadering later deze week. Beleggersclubs als de
VEB hebben hun leden ook aangeraden tegen te stemmen.

Daarmee lijkt de transactie met
BNP Paribas te gaan sneuvelen. De topman van de Franse bank zei dit weekeinde dat het bedrijf zijn bod zal intrekken als de aandeelhouders tegen stemmen. Volgens zakenbank Theodoor Gilissen is nog lastig in te schatten wat daarvan de gevolgen zouden zijn.

Beleggers wisten zich maandag niet goed raad met de recente nieuwsstroom over
Fortis. Het aandeel ging bij de opening tot ruim 12 procent onderuit, klom daarna licht in de plus, en noteerde na circa anderhalf uur handel weer 3 procent lager op 1,41 euro.

@ Beursduivel

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een positieve oppositie in de praktijk : Brasschaat

 

Kolonel b.d. Francis Germain,  VB-gemeenteraadslid

 

VLAAMS BELANG KEURT HET BUDGET 2009 GOED IN BRASSCHAAT

 

 

Tijdens de gemeenteraadszitting van december, werd het gemeentelijke budget voor 2009 besproken. Uit die begroting blijkt dat er nog (veel) belangrijke infrastructuurwerken voor 2009 gepland zijn: het kruispunt Brechtsebaan/St. Jobsesteenweg, de Kapelsesteenweg ter hoogte van het St Michielscollege, de Donksesteenweg ter hoogte van de Voshollei en de fase 2 van de Bredabaan. Voor de automobilisten betekent dit nog één jaar miserie en verloren tijd in ellenlange files.

Aan de positieve kant is dit echter een budget “van goede huisvader”: de uitgaven en inkomsten werden voorzichtig geraamd; het reservefonds (zeg maar: de spaarrekening van de gemeente) zal op het einde van deze legislatuur (2012) op een hoger peil staan dan in het begin (2006), zodat de toekomst niet wordt gehypothekeerd, en er wordt geen nieuwe lening aangegaan om de infrastructuurwerken te financieren. Bovendien is dit budget de financiële vertaling van het beleidsplan “Bruisend Brasschaat”, dat in 2007door de Vlaams Belang fractie werd goedgekeurd en waarin meerdere voorstellen uit ons verkiezingsprogramma 2006 werden opgenomen.

Dit aspect heeft de balans uiteindelijk doen doorslaan en onze fractie heeft dit budget aldus mee met de meerderheid goedgekeurd. Als het goed is voor de gemeente, dan zeggen we het zoals het hoort.

Francis Germain.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europeanen niet welkom

 

Wij stammen uit de jaren stilletjes toen Louis Prima zong van "Buona sera, signorina, buona sera" , een liedje dat verraderlijk traag begon en na enkele slepende zinnen overging in een snelle jive.

In die periode eind jaren '50, begin '60 hadden sommige dancings een boodschap aan de ingang bevestigd met de krasse uitspraak "Défendu aux Nords-Africains".  Kras, maar duidelijk. Een overtreding tegen een taalwetgeving die toen nog niet bestond.  Velen onder ons, begrepen dat de eigenaars moeilijkheden vreesden met de cola-drinkers uit Noord-Afrika en ook al vonden wij die boodschap niet aangenaam -we vermoedden er iets discriminerends achter-   het was nu eenmaal het voorrecht van een uitbater om klanten te weigeren. Wij wisten ook als we uitgingen, dat we ons moesten gedragen en als we dat niet deden, wat natuurlijk gebeurde, waren de gebroken potten voor eigen rekening.

De maatschappij is lichtjes veranderd, of moeten we zeggen donkertjes veranderd, op risico een aantal gevoelige tenen te bezeren ? Zo ook het uitgangsleven. Sommige disco-uitbaters hanteren nog steeds eigen regels om te bepalen wie er bij hen binnenkomt.  En wie niet. Bovendien zijn er niet alleen de muziek en de alcohol die de sfeer bepalen : volgens recente onderzoeken zouden ruim de helft van de fuivers regelmatig snuivers, slikkers en spuiters zijn.  Wat men al niet moet onderzoeken de dag van vandaag, om te weten hoe de mensheid tegen zichzelf te beschermen. Emile Vandervelden, de socialist van de gelijknamige alcoholwet die nog steeds van kracht is (of niet ?), loste die dingen drastisch op zonder onderzoek : "minder zuipen". 

Langs de ene kant worden disco-eigenaars door de overheid aangepord om drugsgebruik te verbieden, langs de andere kant voert diezelfde overheid zelf een drugsgedoogbeleid dat rammelt door onduidelijkheid. De eigenaars van danstempels proberen te schipperen, zoals zelfstandigen dat steeds en overal doen : zich laten melken en tegelijk op eigen risico voldoende voor de portemonnee opzijhouden. Voor de disco's wil dat zeggen : de jongeren naar hen toelokken, hen een avond of nacht ontspanning  bezorgen en zo veel mogelijk drugstrafikanten weren.

En daar botsen de belangen van de commercie met de vaak stupiede en mekaar tegensprekende regels van de overheid.  Wie verhandelt drugs ?  Wie zoekt potentiële klanten op ? Wie loopt rond met eigen gerief ?  En dan kom je tot toestanden dat portiers de toegang ontzeggen aan jongeren met een donkere huidskleur die zij ervan verdenken verdelers te zijn.  Of herrieschoppers.  Ook daar bestaan stille statistieken over maar vooral ervaringen uit de praktijk.

Da's dan erg als zo'n jongen onschuldig is.  Want dan komen mama en papa ruziemaken tegen de portier, zoals ouders tegenwoordig ook naar de scholen trekken om onderwijzers en leraren om de meest uiteenlopende redenen de huid vol te schelden of een rammeling te geven. Deze wereld wordt zo geïnfantiliseerd, dat binnenkort 40- en 50-jarigen naar hun 70- of  80-jarige ouders trekken als ze benadeeld worden.   

De zeldzamen in deze maatschappij die proberen enige discipline in hun kleine gemeenschap te handhaven door een eigen versie toe te passen van "verboden voor Noord-Afrikanen" zijn de aangewezen slachtoffers voor de gedachtenpolizei.

Geen enkel politieker heeft ooit aan een van ons gevraagd of wij gelukkig zouden zijn in een multiculturele omgeving en of wij bereid waren onze identiteit op te geven : het een wordt ons opgedrongen, het andere ontnomen. En aan de grenzen staan binnenkort borden "Europeanen niet welkom". Kom, we gaan jiven.

Tip : Het Belang van Limburg

 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië : reeds meer dan 128 onschuldige mensen omgekome bij bosbranden

 

The Sydney Morning Herald 

Het tijdsverschil met Sydney bedraagt + 10 uur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaar TBC-besmetting door illegalen in belgische kazerne

 

De Vakbond voor Defensiepersoneel VSOA protesteert tegen het verlenen van onderdak aan mensen zonder papieren in de sporthal van het militair kwartier in Evere. "De militairen kunnen niet sporten tot eind maart. Dit is onaanvaardbaar", zo stelt de vakbond.

Volgens de vakbond hebben de Brusselse OCMW's de hulp van Defensie ingeroepen om onderdak te bieden aan mensen zonder papieren. Bijna dagelijks komen na 17.00 uur autobussen aan met families die er de nacht doorbrengen in quarantaine, wegens het risico op tbc.

VSOA signaleert ook veiligheidsproblemen. De mensen zonder papieren kunnen vrij rondlopen in het kwartier nabij de Navo en het personeel beschikt niet over de nodige maskers en handschoenen om de gebruikte dekens op te halen. De vakbond suggereert een leegstaande loods in Peutie of het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek als alternatieve opvangplaats. (belga)

***

We zijn momenteel zo ver, dat we onze eigen militairen blootstellen aan de risico's van TBC-besmetting, omdat de softe politici vooral niet durven op te treden tegen mensen die illegaal ons land zijn binnengedrongen. Liever de eigen bevolking laten creperen dan een vreemdeling de indruk te geven dat wij niet gastvrij zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef mij nog een kusje, daar is het autobusje

 

De zoveelste melding van een mishandelde buschauffeur kwam gisteravond binnen. In totaal zijn er al meer dan achttien chauffeurs aangevallen in het afgelopen jaar.

Het was voor de tweede keer in een week raak in Soest.

Klappen

Een groep jongeren stapte in, waarop één van hen zomaar begon te schelden. De bestuurder van de bus wilde hem eruit zetten. De jongen kwam tot rust, maar wilde de bus niet verlaten. De chauffeur gaf niet op, waardoor de jongen woedend werd. Hij gaf de man een paar klappen en vluchtte de bus uit.

Een overzicht

Kunt u zich nog herinneren wat er in Gouda gebeurde? Naar verluidt is het daar allemaal begonnen. Binnen een maand stapelden de incidenten zich op.

Vervolgens was Delft aan de beurt. Een 44-jarige buschauffeur werd daar met een vuurwapen bedreigd.

In Amsterdam werd een bestuurder zwaar mishandeld door een 16-jarige jongen. Hij werd gepakt omdat hij op beveiligingsbeelden van de camera's in de bus stond.

De trend gaat verder

Enkele maanden later, in november, werden er beelden vrijgegeven van een jongen die een chauffeur op brute wijze had overvallen.

Daarna kwam het bericht naar buiten dat er in Utrecht een buschauffeuse was bespuugd door daders van 'Noord-Afrikaanse afkomst'. De jongeren hadden geen kaartje en gaven een abonnement aan elkaar door. Ze scholden de chauffeuse uit voor 'hoerenmoeder' en staken hun middelvinger op.

Groningen komt ook nog voorbij. Daar werd een busbesturder door een groep van acht jongeren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar geslagen.

In Drachten bedreigden twee mannen een chauffeur met een pistool en ze beroofden hem van zijn geldlade.

Het gaat verder, richting Almere. Daar werd een chauffeur van Connexxion met een mes bedreigd en moest hij een onbekend bedrag afgeven.

Ook in 2009 incidenten

Terug naar Utrecht. In januari van dit jaar
schopte een 15-jarige jongen een bestuurder. Het passagiertje had zich misdragen in de bus, waar de chauffeur wat van zei. Dat pikte de jongen niet.

De incidenten blijven zich maar opstapelen. We gaan verder naar Apeldoorn. Eind vorige maand werd een chauffeur het ziekenhuis ingeslagen door een agressieve reiziger. De passagier wilde verder reizen dan zijn kaartje toeliet. De buschauffeur sprak hem aan en hij kreeg een flinke vuistslag in zijn gezicht ervoor terug.

Vorige week zondag moest een chauffeur uit Tilburg het ontgelden. Een discussie liep uit op een vechtpartij, waar de chauffeur het slachtoff van werd. Wilt u nog eens stemmen over de huidige situatie? Dat kan hier

Hetzelfde weekend werd een buschauffeuse uit Purmerend toegetakeld. Ze werd geschopt, waar ze kneuzingen en een ribkwetsuur aan over hield.

En deze week was het ten slotte twee keer raak in Soest. Een chauffeuse werd op een paar dagen geleden op haar arm geslagen. En gisteren kreeg een mannelijke buschauffeur van dezelfde lijn klappen. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

@ Spitsnieuws.nl

Als de blauwe bruggetjes in dit artikel niet toegankelijk zijn, moet u naar het originele artikel bij Spitsnieuws door te klikken op de rode tekst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le retour des Snuls

 

Europees commissaris Louis Michel, lijstrekker van MR bij de Europese verkiezingen, ziet zichzelf in de Belgische politiek terugkeren met gewezen premier Guy Verhofstadt (Open Vld). Samen kunnen ze een rol spelen bij de staatshervorming, zegt Michel.

"We hebben goed in tandem samengewerkt en hadden een idee over hoe we de staatshervorming konden oplossen. Jij en ik kunnen dus gemakkelijker tot een akkoord komen en ons inzetten voor een zaak die ons dierbaar is, België", richtte Michel zich tot Verhofstadt.

Michel was van 1999 tot 2004 minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen onder premier Guy Verhofstadt. (belga)

@ Het Laatste Nieuws

***

Er staan ons dan weer andere gezellige tijden te wachten : zoals in december 2003 :

Spanning Verhofstadt-Michel leidt tot mediarel

(Tip : Regus Patoff)


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteitscrisis

 

 Sarah Maple

 

De jonge Britse kunstenares Sarah Maple geeft in een reeks zelfportretten een beeld van haar worsteling met haar identiteit. Zij is als kind van een gemengd huwelijk opgegroeid als moslim. Een van haar zelfportretten als moslima met hoofddoek en een speenvarken in haar armen heeft tot heftig protest geleid, tot en met bedreigingen tegen haar galerie (SaLon Gallery) en haarzelf. De etalage van de galerie werd kapot gegooid waarna politie bescherming werd ingezet.
Voor meer werk van haar zie
http://www.sarahmaple.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Danneels en le diable francophone Mercier

 

Danneels wil dat de paus zijn excuses aanbiedt voor de Engelse negationistische kardinaal. Hij zou wellicht excuses kunnen overwegen voor zijn eigen stugge houding tegenover de Vlamingen.

 


08-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kunnen we Vanhecke nekken ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er isnog leven na de politiek

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Versteylen heeft weer een inval.

 

'Antwerpen moet het Córdoba van de Lage Landen worden'

Pater Luc Versteylen wil in de Scheldestad een interreligieuze dialoog creëren waarbij hij de verschillende gemeenschappen nauw wil betrekken. Dat schrijft hij in zijn nieuwe boek 'De Verbaasde Bogen', dat nu al forse tegenkanting krijgt uit alle hoeken.

Begin dit jaar protesteerde Versteylen al eens samen met joden en moslims voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal tegen het geweld in Gaza. Nu wil hij de verschillende godsdiensten in de Scheldestad dichter bij elkaar brengen. Een mooie, maar moeilijke dialoog die al tijdens de persvoorstelling van De Verbaasde Bogen tegenkanting kreeg. Luc Versteylen en inspiratiebron Tacetdin Cayit van Het Centrum voor Dialoog & Begrip in Antwerpen (Cediba) werden in twee bekende cafés op de Grote Markt geweigerd vanwege de politieke geladenheid van de nieuwe uitgave. De kerk had dan weer bezwaren omdat er te veel seks en een te prominent pleidooi voor samenwerking met de moslimgemeenschap in de publicatie zouden staan.

@ Het Nieuwsblad

***

Waarom wil iedereen Antwerpen tot iets maken, dat het niet is  ?  De Zot van A voert propaganda onder het motto dat onze stad " heel de weireld toebehoort".  De schepen voor cultuur, alias Het Sprekend Kostuum, reist diezelfde weireld af, om Antwerpen te promoten als de stad waar homo's en lesbiennes zich lekker kunnen uitleven, de Gay Sin City.  De Epo-schepen is bezig met "een ronde van 't stad", een poging  om in zoveel mogelijk appartementen en woningen zo kort mogelijk te verblijven.  En nu wil de oprichter van Agalev, de pater van "de diepe draai" (wat een uitdrukking) Antwerpen uitroepen tot het nieuwe Cordoba. Dat hij zich bezighoudt met zijn commune in Viersel, de vieze gast.

Hèy, gàste, blèft ies van ongs stat, g'èt ze al genoeg neur de kloeite gedoan. Antwàrrepe is van ongs en van Vloandere.*

*Vertaling : "Kerels, laat onze stad met rust, jullie hebben genoeg stuk gemaakt (naar de kloten geholpen) . Antwerpen is van ons en van Vlaanderen"

Ray



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorwegen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armworstelen tussen politiek en justitie

 

De experts van de Fortis-commissie wilden eerst niet meewerken aan de ondervraging van magistraten - dat zou de scheiding der machten schenden - maar nu willen ze er toch nog eens goed over nadenken. Marc Van de Looverbosch leidt een debat over de kwestie met Bart Tommelein, Servais Verherstraeten, Gerolf Annemans en Renaat Landuyt. -

@ de Zevende dag - 0000 - 11 uur

 

 .

Bart Tommelein houdt vol in de Standaard dat wat de Fortis-commissie ook beslist, de verstrengeling tussen de top van de politiek en de rechterlijke macht een feit is.  Tommelein, een gewezen VU-er, is géén jurist maar wordt geplaagd door andere karakterfouten en levensvragen. Zal hij de weg volgen van Marc Verwilghen, die als voorzitter van de commissie Dutroux, de bijnaam verwierf van Witte Ridder en als minister van justitie van zijn paard donderde en die val nooit te boven kwam ?

Renaat Landuyt was eveneens prominent aanwezig in de commissie Dutroux waar hij behoorlijk opschoot met Gerolf Annemans, wordt gezegd.  Ze nemen beiden vanuit de oppositie hun rol op in de Fortis-klucht. Renaat Landuyt is geen redenaar en hij  lukt er niet altijd in zijn gedachtengang behoorlijk om te zetten. 

Gerolf Annemans  is in dit debat de man met de langste parlementaire ervaring en een gewaardeerd politiek inzicht dat de partijgrenzen overschrijdt.  Annemans heeft in dit onderzoek naar het functioneren van de manke politiek in belgië, geen dubbele agenda.  Hij moet geen zaken verbergen, hij rijdt niet voor een eigen ministerportefeuille en moet het belgische systeem niet rechthouden.

Marianne Thyssen verwijt Tommelein voor zijn beurt te spreken. Ze kan helaas zelf niet aanwezig zijn in de studio's, want ze heeft in de solden nog geen nieuw vestje gevonden en ze loopt nog steeds met het elegante zebra-jakje dat de kijkers schele hoofdpijn bezorgt.  Daarom stuurt de CD&V, Servais Verherstraeten, de man die meer dan welke politicus weet, dat om tjevenminister te worden, het niet volstaat er uit te zien als een heilig prentje : eerst heel de hel door tippelen en alle zonden begaan en ondergaan. Servais lijkt een heilig man.  Dat wordt ook gezegd van kardinaal Danneels.

De moderator is Marc Van de Looverbosch.

 (Klik op de rode teksten en u vindt meer gegevens over de figuren)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leerrijke foto, een heerlijke wereld.

 

Tijdens een van de ontelbare manifestaties in Caïro werd deze pancarte meegedragen door een kindje, terwijl de vermoedelijke moeder vanzelfsprekend haar haatgezicht verbergt, zoals dat gebruikelijk is in de Prachtlanden.  In slecht Engels staat geschreven dat de joden nog niets geleerd hebben en dat ze meer dan ooit de nazi's nodig hebben.  Dit zijn nu de vriendjes van onze linkse voorstanders van de vreedzame islam die Europa zal verrijken. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat, Kriminederland !

 

klotenbuurt477.jpg

Onze bovenburen zijn goed bezig, kijkt u maar even op deze landkaart, die voorlopig nog standaard-oranje ingekleurd is maar weldra zal overgaan in gedistingeerd Van Dijckbruin.  Dit is het voorlopig bestand van de no-go zones, de wijken die u enkel betreedt op eigen risico en waar lijf, leden en privé - bezittingen u niet langer toebehoren.  De kaart werd opgemaakt door RTL-Nieuws en gretig overgenomen door de ijverige collega's van www.geenstijl.nl

Rotterdam met zijn Marokkaanse burgemeester spant de kroon.  De anderen weten wat hen te doen staat om ook dat niveau te bereiken. Het regent reacties op de webstek van geen stijl.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!