Angeltjes
11-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The P. Janssens Collection

 

Het is zover : neen, niet de beslissing over de Lange Wapper, of hoe het tekort op de begroting van de Stad Antwerpen opvangen, of de diversiteit aanpakken, dat zijn hinderlijke probleempjes die u zelf moet oplossen.  Als wij zeggen, het is zover, dan bedoelen we het bestaan van een nieuwe kledinglijn :

.

The P. Janssens Collection.

 

Socialism is dead - Mini Button (10 pack)Long wapper Fitted T-Shirt

 

Als u zin heeft om uw trouw en aanhankelijkheid uit te spreken voor  "the famous mayor of Antwerp" : hier kan u uw bestellingen plaatsen. Als u vermeldt, dat u via Angeltjes komt, is er een kleine toeslag van 25% voor het verkiezingsfonds van de fameuze burgemeester van de stad van Allah.

Uw moderedactice Fanny Farfelue.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het is ten strengste verboden den voerder aan te spreken'

 

Photobucket

(foto :  allemaalbusjes.tk, toevallig ontdekt via Google)

Ik herinner mij nog op trams, zoals deze hierboven op de foto, dat er wit geëmailleerde plaatjes hingen boven de plaats van de "voerder"  met de tweetalige tekst "Het is ten strengste verboden den voerder aan te spreken. Il est défendu de parler au conducteur". Voor het ogenblik is er een discussie aan de gang bij de Lijn, omdat de chauffeurs afwillen van de das die bij hun uniform hoort.  Een stropdas kan door agressieve passagiers (met andere woorden u en ik) gegrepen worden om de onwillige chauffeur te wurgen of over de grond te slepen. Dit is trouwens al gebeurd bij bussen van de Lijn. Spuwen is verboden, slagen wordt bemoeilijkt, binnenkort kunnen wij, de passagiers, het personeel niet meer bij de stropdas over de grond slepen.  Hoe moeten wij ons afreageren ?  Men is bezig de multicriminele maatschappij te ontmantelen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoudie Arabië niet opgezet met Valentijnsvieringen

 

art.valentine.muslim.afp.jpg

Valentijn heeft men niet graag in het prachtland Arabië.  Valentijn is géén moslimfeest, dat zijn al vele slechte punten. Die opvallend rode kleuren en hartjes zetten de contacten tussen mannen en vrouwen op de helling.  Zoals geweten zijn Arabieren in de liefde een beetje possesief en beschouwenzij hun vrouwen als persoonlijke Arabhoeren.  Die verdomde Westerlingen moeten niet denken dat zij de zaken even op losse schroeven kunnen zetten. Daarom wordt de Zedenpolitie (die op straat controle uitoefent op kleding van vrouwen) er op uitgestuurd om winkeliers te waarschuwen dat ze hun Westerse rommel moeten opruimen.  Er bestaat een zwarte markt in Valentijnsproducten. U kan het vrolijke bericht HIER nalezen

Wat men in Arabië klaarblijkelijk niet weet is hoe die Valentijn aan zijn eind is gekomen, want dat was tamelijk spectaculair en het draagt ongetwijfeld de goedkeuring weg van onze Arabheren : Valentijn werd gemarteld en onthoofd,  kortom een fijne dood die in Arabische kringen populair is. Hier nalezen.

En tot slot willen we u niet onthouden dat niettegenstaande strenge voorschriften, sommigen ongegeneerd op straat Valentijn vieren op een eigen manier. De video staat klaar in een afgesloten ruimte, wellicht een dark-room. Hier gluren, Peeping Toms !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank zij Fré is alles oké met de CD&V

 

Ze draagt alleszins een ander pakje maar haar uitleg blijft dezelfde


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste reacties op Obama's financieel reddingsplan teleurstellend

 

Chart for Dow

Dow - 4,62% 

NEW YORK (AFN) - De presentatie van het steunplan voor de financiële sector door de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner viel dinsdag slecht op Wall Street. Na de toespraak van Geithner versnelden de koersen hun daling. Vooral de bankensector moest forse klappen incasseren.

De Dow-Jonesindex stond nog geen half uur voor sluiting 407,2 punten in het rood op 7863,6 punten, een verlies van 4,9 procent. De S&P 500-index verloor 5,3 procent op 823,9 punten en technologiebeurs
Nasdaq leverde 4,4 procent in op 1521,66 punten.

,,De verwachtingen waren groot, maar de gebeurtenis zelf bleek teleurstellend'', aldus een analist over het bankenplan. Geithner kwam met plannen om
,,zowel de banengroei en investeringen als de kredietverlening aan gezinnen en bedrijven weer aan de gang te krijgen''. Hij maakte onder meer bekend dat er een investeringsfonds komt dat in samenwerking met private investeerders besmette hypotheekbeleggingen gaat opkopen van de banken.

Huiseigenaren

Het fonds krijgt een waarde van 500 miljard tot 1 biljoen dollar. Het moet banken in staat stellen hun balansen op te schonen, zodat het vertrouwen in de financiële markten weer kan terugkeren.

Daarnaast wordt er geld gereserveerd voor nieuwe kapitaalinjecties aan noodlijdende banken. Verder komt Geithner met 50 miljard dollar huiseigenaren tegemoet die hun hypotheek niet meer kunnen betalen. De uitvoering van het volledige programma wordt transparanter, zo beloofde de minister. Van iedere dollar die aan de financiële sector wordt besteed krijgt de belastingbetaler te zien waar die terecht is gekomen.

Niet zo revolutionair

Maar analisten en handelaren reageerden ontgoocheld op de mededelingen van Geithner.
,,Het is gewoon net niet zo revolutionair als gehoopt'', aldus een analist. Het investeringsfonds voor het opkopen van besmette beleggingen viel niet in goede aarde, omdat eerdere samenwerkingsprojecten tussen de overheid en private investeerders vaak slecht van de grond kwamen. Ook kwam er geen duidelijkheid over de manier waarop de prijs voor de riskante investeringsportefeuilles zou worden bepaald. ,,Dat konden ze een jaar geleden niet, en nu nog steeds niet'', zo liet een handelaar weten.

Daarnaast verschafte Geithner naar de mening van verscheidene analisten veel te weinig details over de uitvoering van de plannen. ,,En de crux zit hem in de details''.

Diep gat

Op
Wall Street vielen daardoor vooral bankenfondsen in een diep gat. Bank of America verloor 18,7 procent en Citigroup leverde 16,7 procent in. JPMorgan ging 8,7 procent achteruit.

Ook de technologiesector reageerde negatief op het bankenplan. Apple verloor 5,1 procent en Google deed daar nog een schepje bovenop met een verlies van 5,4 procent. Vliegtuigfabrikant Boeing drukte de Dow Jones-index omlaag met een verlies van 6,2 procent. Het concern bevestigde dinsdag nogmaals de vertraging die de oplevering van de Dreamliner heeft opgelopen.

@ Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als sterren flonkerend aan de Hemel staan ...

 

 

De 3 heldere blauwige sterren van links naar rechts  zijn Anitak, Alnilam en Mintaka in dit indrukwekkende beeld, beter bekend als de Gordel van Orion. De drie superreuzen zijn aanzienlijk heter  en zwaarder dan onze zon. De afstand tot bij u in de straat bedraagt 1500 lichtjaar.  Niet met de TGV/HST maar gedragen op de stralen van het licht ad 300.000 km/seconde en dat gedurende 1500 jaar.  Best is te zorgen voor enige lectuur onderweg en een uitgebreide schoofzak.

U ziet op de achtergrond een stukje van de Paardenkopnevel.  Deze foto werd genomen met een digitale camera, vastgemaakt op een kleine telescoop in Zwitserland.  Daar kijken de mensen ook liever naar de sterren in de hemel dan naar de Oost-Europeanen die vrolijk het land binnenhuppelen.

Hier vindt u de originele foto + een saaie uitleg in het Engels 


10-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams-nationale Debatclub 19 februari : Grote Catchwedstrijd !

 

 

VLAAMS NATIONALE DEBATCLUB

 

Op DONDERDAG 19 FEBRUARI  2009  om 20 U. organiseert de DEBATCLUB in samenwerking met de MARNIXRINGEN MAX WILDIERS, VLAEMSCH HOOFT, VOORKEMPEN PATER STRACKE,  GASTON FEREMANS , OVERIJSE DE VRIJHEIJT

 

EEN GROOT DEBAT

 

Tussen de voorzitters:   Bart DE WEVER                NVA

                                       Bruno VALKENIERS        VB

                                       Jean Marie DE DECKER    LDD

 

                    WAT BINDT ONS?

                      WAT SCHEIDT ONS?

 

Moderator:                       Ann PEUTEMAN

                                          Redactrice Binnenland  bij KNACK

 

Plaats: Hotel DE BASILIEK in Edegem

 Debat wordt voorgezeten door Pol  DOEVENSPECK

 Voor niet-leden van de Debatclub is de inkom 5 €

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shame on Great Britain

 

Voor 14 dagen verraste Pat Condell de wereld met zijn bijtend sarcasme over de houding van het Nederlands gerecht tegenover Geert Wilders : Shame on the Netherlands, heette zijn conférence.  Tijd voor een vervolg, Pat : Shame on Great Britain.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrij verkeer van personen in de EU ? Voor vreemdelingen, niet voor Wilders

 

PVV-leider Geert Wilders is de toegang tot Groot-Brittannië ontzegd, omdat hij de openbare orde te veel zou verstoren. Minister Maxime Verhagen (CDA) van Buitenlandse Zaken 'betreurt' dat en heeft contact opgenomen met zijn Britse ambtsgenoot David Miliband.

Verhagen heeft Miliband gebeld om zijn ongenoegen te uiten over het feit dat een Nederlandse parlementariër niet naar een ander EU-land kan reizen.

Wilders wilde in januari al zijn film Fitna vertonen in het Britse parlement, op uitnodiging van een lid van het Britse Hogerhuis, maar dat werd hem verboden.

Zijn bezoek aan Londen zou nu donderdag zijn, maar vandaag kreeg hij een brief van de Britse ambassadeur. Hij is niet welkom in Groot-Brittannië, omdat zijn bezoek een gevaar zou zijn voor de openbare orde. 'En dat terwijl ik nota bene ben uitgenodigd door het Britse parlement,' reageert Wilders tegen persbureau Novum.

Hij is toch van plan af te reizen naar Londen, 'dan zie ik wel wat er aan de grens gebeurt. Laat ze me maar in de boeien slaan'.

Verschillende Britse media meldden dat vertegenwoordigers van de Britse moslimgemeenschap, onder wie de prominente Lord Ahmed, dreigden een grote demonstratie te houden met tienduizend moslims, wanneer Wilders zijn film zou vertonen.

Openbare orde
Bart Rijs, de woordvoerder van Verhagen, bevestigt aan elsevier.nl dat de komst van Wilders naar Groot-Brittanië de openbare orde zou verstoren en dat hem daarom de toegang is ontzegd.

De zaak wordt in Groot-Brittannië behandeld door de Britse minister van Justitie Jack Straw, omdat het gaat om binnenlandse veiligheid. Daarom zal minister Ernst Hirsch Balin (CDA) van Justitie contact opnemen met Straw.

Treurig
Het is een beslissing van het Britse Hogerhuis of Wilders de film in het parlement zou mogen vertonen, vindt Verhagen. 'Maar dat een Nederlandse parlementariër de toegang tot een ander EU-land wordt geweigerd is zeer betreurenswaardig,' zei Verhagen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le fanatisme ou Mahomet (Voltaire) - Filip de Man

 

Nu bepaalde magistraten in Nederland het nodig achten om de snoeiharde kritiek van Geert Wilders op de islam voor het gerecht te laten vervolgen, is het goed te herinneren aan een van de grote filosofen uit de Europese geschiedenis.

. 
François-Marie Voltaire (1694-1778) was een van de grondleggers van de Verlichting en schreef onder meer de tragedie ‘Le Fanatisme ou Mahomet‘ (1735). Het stuk werd een eerste keer opgevoerd in Rijsel, daarna talloze keren in Parijs. De profeet van de islam (= onderwerping) wordt er in afgeschilderd als een sluwe en wrede bendeleider, de islam zelf als een fanatiek geloof. Het moet gezegd dat Voltaire ook met scherp schoot op de katholieke kerk en Jesus omschreef als een ‘fanatieke Jood’.
.
Vraagje: kan men vandaag - bijna drie eeuwen later - in Rijsel of Parijs ongestraft toneelstukken opvoeren waarin het katholicisme, het protestantisme, het heidendom, het boedhisme enz… wordt bespot? Ja.

.

Kan ‘Le Fanatisme ou Mahomet’’ nog worden opgevoerd in Rijsel of Parijs? Neen. In beide steden is het aantal moslims zo groot geworden dat geen toneeldirecteur dat nog aandurft.

@ Filip de Man

***

Beste Filip de Man, vraagt u het even bij u naast de deur aan Jan Goossens, de intendant van de KVS te Brussel en ik zal me haasten naar Cassiers van het Toneelhuis in Antwerpen.  Ze kunnen wellicht een co-productie maken om de kosten te drukken en het publieksbereik te vergroten. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooronderzoek voorkennis De Gucht is afgerond

 

Napoleon en zijn charmante politierechter-echtgenote. 
Wij zeggen niets.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ach, wat erg ... de broeders maken onderling ruzie

 

Het landelijk bestuur van de Eindhovense moskee Anwar-e-Medina eist in een kort geding een hernieuwd moskeeverbod voor de imam Imraan Kariman. Ook familieleden en aanhangers van de imam die vroeger preekte in de moskee moeten worden geweerd.

 

Kariman

 

Volgens de Stichting Welzijn Moslims in Nederland probeert hij met geweld zijn plek als imam terug te krijgen.

   


Bestuurssecretaris Mohammed Gaffar heeft dat dinsdag gezegd naar aanleiding van een
bericht in het Eindhovens Dagblad.

De rechter legde de imam eind 2006 een moskeeverbod van twee jaar op wegens een slepend conflict met het bestuur. Ook toen probeerde hij gewoon te preken.

Het bestuur beschuldigt hem van sterk polariserend, ophitsend, onbeschoft en gewelddadig gedrag. Kariman zou de gelovigen tegen het bestuur opzetten.

Zijn moskeeverbod liep op 29 december af en sindsdien liet het moskeebestuur Kariman weer toe voor deelname aan het gebed. Het werd hem verboden om het gebed te leiden.

Sindsdien veroorzaakt de omstreden islamgeleerde opnieuw onrust en paniek, aldus het moskeebestuur. De politie heeft meerdere keren moeten ingrijpen.

Sinds eind januari gaat Kariman ook weer voor in het gebed van een aparte groep moskeebezoekers. Vorige week is het conflict geëscaleerd en is er buiten de moskee een vechtpartij ontstaan.

Het kort geding dient woensdag bij de rechtbank in Den Bosch.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoria en een bos-jihad

 

.
Na de afschuwelijke bosbranden in Victoria (Australië) doen allerlei speculaties de ronde in verband met mogelijk schuldig opzet.  Het is bijna niet te geloven dat mensen in staat zouden zijn tot dergelijke daden. De weersomstandigheden hebben alleszins het effect van de tragedie in de hand gewerkt : ontzettend hoge temperaturen, wind en droogte.
.
Met enig omzichtig voorbehoud verwijzen wij naar een artikel bij Fox News over een mogelijk verband tussen de branden (die 173 mensenlevens eisten naast onoverzichtelijke verwoestingen)  en terroristische activiteiten.  Voorlopig is er geen sprake van een spoor in die richting maar er wordt wel gewezen op een webstek (zonder precieze vermelding) die opgeroepen heeft tot een "Bos-Jihad" in Australië, Europa, Rusland en de VS.  De posting vermeldde een gevangen Al Qaeda terrorist die beweert dat brandstichting in bossen een rechtvaardig oog-om-oog vergelding is binnen de islamitische wet. Er worden zelfs producten genoemd om het opzet te doen slagen.
.
Volgens analist en antiterreur-agent Jarret Brachman beantwoorden bosbranden goed aan de recente discussies op Al Qaeda forums , omdat ze makkelijk uit te voeren zijn, een grote impact hebben, een laag risicogehalte inhouden en grote media-aandacht vangen. Wat wil een mens meer in dit leven ?  Tegelijk wordt verwezen naar oproepen om olievlekken te veroorzaken op bergwegen in Europa, waterleidingen te vergiftigen en bussen in ravijnen te laten neerstorten.  Dit alles ter meerdere eer en glorie van de Vredelievende Godsdienst.
Als u meer wil lezen, hieronder bevindt zich het originele artikel van Fox news. 
.

 

.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bernard Haitink ontvangt een Grammy voor beste Orkestrale Uitvoering

 

 

De 79-jarige Nederlandse dirigent Bernard Haitink ontving vorige zondag een Grammy voor de beste Orkestrale Uitvoering met het Chicago Symphony Orchestra, waar hij sedert jaren mee samenwerkt.  Wij vonden geen uitvoering van Sjostakovitsj' 4de symfonie met het CSO maar wel deze adembenemende  finale van Mahler 6 in Royal Albert Hall in London.  Een korte, verdiende hulde aan Bernard Haitink, een groot dirigent op wie wij terecht mede een stukje trots zijn. Nederland ook, nemen wij aan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In onze brievenbus : Alweer dat ridicule nummer 88

 

Brusselmans : een dubbele nul
 
In de krant stond een artikel waarin Herman Brusselmans vindt dat het rugnummer 88 van Daniel Töszer niet door de beugel kan. Het zou een verwijzing naar Hitler zijn.
.
Net zoals zalm eten of kijken naar "Man bijt hond" ?
.
De oplossing is in dit geval zeer eenvoudig. Knip het nummer 88 horizontaal in de helft en je krijgt twee maal een nul. Geef dat nummer aan Brusselmans en zwijg voor de rest over dat onnozel personage.
 .
Vriendelijke groeten van
 .
Tandarts W.P


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discriminàààtsiiee !

 

 

Sign language: week 33 

Tip : Lieve 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgse Gouverneur opzij gezet als Voorzitter RvB Ethias

 

De Limburgse gouverneur, de Heer Steve Stevaert werd verplicht een stap opzij te zetten als voorzitter van de Raad van Bestuur van Ethias, voorheen OMOB.

De Heer gouverneur blijft weliswaar deel uitmaken van de Raad maar dan als gewoon lid. "Wij willen ons blijven beroepen op zijn grote expertise als gewezen horeca-uitbater" verklaarde een ingewijde.

"Mich kan het nie schelen" lachte de Heer Stevaert "Ich heb altijd gratis gewerk gehad, alleen mijn onkosten bring ich in rèkening".

De problemen bij Ethias zijn ontstaan toen de overheid moest bijspringen met een kapitaalsinbreng ten belope van 1,5 miljard euri (voor de duidelijkheid 60 miljard frank) verdeeld over de federale overheid,  het Vlaamse en het Waalse Gewest.

De nieuwe voorzitter is een man met financiële ervaring, de Heer Erik Delembre, partner van Ernest & Young die tenminste weet hoe een financiële balans er uit ziet. 

Savat

Bron : Het Belang van Limburg     


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Stefaan de Clerck denkt dat hj van wanten weet

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtlawaai - Een ware gebeurtenis door Mijnheer Raymond

 

Als men zoals ik een tiental jaren in hetzelfde appartementsgebouw woont (voor mij een absoluut record) dan riskeert men niet alleen door zijn naaste omgeving beschouwd te worden als een stuk van het meubilair, dan is ook de kans aanwezig dat men u gaat beschouwen als een soort aanspreekpunt van het pand zelf.  Meestal zijn het anciens die al eens hun licht komen opsteken omtrent (veelal onbenullige) zaken eigen aan het gebouw;  soms zijn het mensen die pas ingetrokken zijn die even komen aanbellen voor een of andere banale inlichting; sporadisch wordt men ook aangeklampt aangaande strikt vertrouwelijke zaken. 

                              Dit laatste was het geval enkele weken geleden toen ik, nadat ik mijn blauwe vuilniszak tijdelijk in mijn kelder had ondergebracht, even terzijde werd genomen door een dame die hier nog niet zo heel lang woont. Wat dan wel het probleem was, mevrouw?  Ze wist blijkbaar niet goed hoe ze van wal zou steken en begon dan maar aan een uitgebreide lofzang over het gebouw: ze woont hier graag, het zijn hier allemaal nette mensen, het pand is aangenaam gelegen, er zijn vele geschikte winkels in de nabijheid, de tram stopt bijna  pal voor de deur, het geheel oogt proper en ordelijk, het Nachtegalenpark ligt op wandelafstand, enzovoort enzovoort; veel was niet genoeg.. Vervolgens keek ze eerst nog eens schichtig rond alsof ze er zeker wou van zijn dat er geen luistervinken waren….. en dan kwam het eruit:  ze wordt ’s nachts geregeld gewekt door gekraak van het bed veroorzaakt door het (niet meer zo jonge) koppel dat boven haar woont.  Niet zo maar een keer in de week, meneer, neen, vrijwel alle nachten  En het kraakt niet alleen, neen van tijd tot tijd davert het.  Ze heeft een lichte slaap, veel is er niet nodig om die te verstoren, ze ligt dikwijls uren wakker en dan staat ze ’s morgens op met loodzware benen. Bovendien is ze niet meer van de jongsten, recupereert niet meer zo snel en  wordt ze gewaar dat haar gestel eronder begint te lijden. Het is werkelijk niet te doen. Van slaapmedicatie wil ze niet weten omdat dit uiteindelijk toch maar tot gewenning en versuffing zou leiden. Of ik weet had van de nachtelijke frivoliteiten van haar bovenburen?

                              Ik mijd dergelijke delicate toestanden als de pest en als het ook maar enigszins kan, probeer ik me onder een of ander voorwendsel uit de voeten te maken. Deze keer was er echter geen ontkomen aan: achter mij was er die muur en tegenover mij die vrouw,  die met haar zware balken onder de ogen inderdaad een vermoeide indruk liet.

                              Van tijd tot tijd duiken hier in het gebouw- ook bij die nette mensen zoals zij ze noemt- wel eens geruchten op die in het onvermijdelijke roddelcircuit een eigen leven gaan leiden en die later, of men dit nu wil of niet, terug opdoemen in een versie die zodanig verschilt van de oorspronkelijke, dat men zich vergeefs zou afvragen of men nu met een primeur te doen heeft dan wel met een vertekend origineel.  Om maar te zeggen dat ik dergelijke dingen doorgaans met een meer dan serieuze korrel zout neem. Dat verhaal evenwel van het echtpaar Van de Voorde, zoals ik hen hier uit kiese overwegingen maar zal noemen, daar voelde ik wel iets voor: dat was me al zoveel keren ter ore gekomen met telkens alleen enkele verschillen in nuancering, dat ik te langen laatste niet anders kon dan er geloof aan te hechten. Maar als door de wol geverfd routinier houd ik me natuurlijk van de domme.

                              “Of ze al aan oordopjes gedacht had?” gewaagde ik toch, want ik weet uit eigen ervaring wat het betekent dat urenlang opboksen tegen een klok die de morgen maar niet wil halen. En met die wallen onder haar ogen had ik wel echt met haar te doen.  Die mogelijkheid had ze inderdaad al in overweging genomen, maar er na rijp beraad toch maar van afgezien: het mocht maar eens branden, ze zou het niet eens merken.  Temeer omdat ze  dan op haar (aanzienlijk oudere) echtgenoot, die profiteert van zijn beginnende hardhorigheid en dus slaapt als een roos, niet kan rekenen. Neen die oordopjes maakten absoluut geen kans en, enkele keren heftig gesticulerend, maakte zij haar afwijzing duidelijk.

                              Waarop ze tot mijn opluchting en licht schuddebollend uit mijn gezichtsveld verdween.  Ze had haar hart eens kunnen uitstorten en als verstandige vrouw begrijpt ze ongetwijfeld dat de dingen die zich boven haar hoofd afspelen bij het leven zelf horen en als dusdanig niet te stoppen zijn. Maar echt ik had diep medelijden met haar.               

                              Wou het toeval dat ik enkele dagen later bij het lichten van de brievenbus op haar man stuitte, een goedlachse en best aanspreekbare man.

 “Of hij aan zijn nieuwe omgeving reeds gewoon was?” polste ik voorzichtig.

“Ja, ja” beaamde hij, mijn vrouw heeft het aanvankelijk wel kwaad gehad door een ernstig

 slaaptekort wegens nachtlawaai, maar sedert zij zich kortelings een stel oordopjes heeft aangeschaft is dit probleem gelukkig van de baan”.

Waarop hij zich naar de lift begaf en verdween. Dan toch oordopjes!

                            Ik heb jaren geleden talrijke ingewikkelde  problemen opgelost, zowel van wiskundige als van taalkundige aard. Menigvuldige geschiedkundige, aardrijkskundige, wetenschappelijke en economische begrippen maakte ik me eigen. Ook de denkwereld van de grote wijsgeren betekende geen onoverwinnelijk obstakel. Maar echt hoor, voor vrouwen pas ik, zij zullen voor mij een nooit te ontsluieren mysterie blijven.   

Mijnheer Raymond    

 


09-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze brand verwoest 40 verdiepingen hoog onafgewerkt hotelgebouw in Peking

 

 

Het ongeval vond plaats op een moment dat allerlei vuuwerk ontstoken werd voor de viering van het Lantaarnfestival op maandagavond.  Het is niet geweten of er slachtoffers zijn, gezien het net op het eind van het Chinees Nieuwjaar is en iedereen met vakantie is.

Bron : Reuters 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!