Angeltjes
19-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een schandaal in het Europees Parlement. Iets van gehoord ?

 

In The Brussels Times van 02.02.09 lezen wij dat elk EP-lid een jaartoelage ontvangt van ca.  € 190.000 om een rechtstreeks medewerker in te huren. Er zijn 785 verkozenen, dat wil zeggen dat er 150 miljoen euri  jaarlijks gespendeerd wordt voor die medewerkers.  Niet slecht, niet slecht, hoor ik sommigen onder u goedkeurend mompelen, dat kan enkel de werking van ons Euro-parlement ten goede komen en het wapent de verkozenen beter om hun slopende activiteiten waar te maken : Europa ter ere en de werkgelegenheid ten bate. Kortom, verschillende vliegen in één klap.  Gelukkig, zij die onder de paraplu van dergelijke democratie kunnen leven, nietwaar, stelletje ondankbare opposanten !

Met de controles op de vele uitgaven in Europa loopt het nog steeds niet van een leien dakje.  Alhoewel er ambtenaren aangeworven worden  tegen astronomische weddes, lgelukken die er helaas zelden in om een goed geoliede administratie op te zetten. Bovendien is er veel zwijgplicht.  Behoorlijk wat favoritisme, jaloersheid, hangt er vaak love in the air en is partijpolitiek en nationale tegenwerking schering en inslag.  Voor de rest, is er vooral één zaak die het die het Europese ideaal aanwakkert : geld en geld. De parlementairen kunnen makkelijk tot rond de 14.000 euri per maand wegschoffelen, als ze tenminste overal tijdig tekenen en behendig met de reglementen omspringen.
 
Uit sommige uitgelekte gegevens blijkt het nu vast te staan, dat ook met de vergoedingen van parlementaire medewerkers een en ander op een niet orthodoxe manier verdwijnt.  Familieleden blijken plots bekwame assistenten te zijn, of er worden -beter nog- bedrijven ingeschakeld van wie geweten is, dat ze enkel bestaan om geld te ontvangen. Alhoewel het niet expliciet  gezegd wordt, hoeveel van de 150 miljoen euri onrechtmatig verdwijnt, blijkt het te gaan over parlementairen uit alle 27 lidstaten en om fikse bedragen die achterover gedrukt worden.
 
Er zijn goede, maar bijzonder onhandige inspanningen geleverd om deze zaak in de doofpot te stoppen. Slechts enkele EP-leden van het begrotingscomité dat zich met de controle bezighoudt, hebben dit rapport kunnen inzien.. ZIJ MOESTEN DIT WEL DOEN IN EEN AFGESLOTEN RUIMTE, MOCHTEN GEEN NOTA'S NEMEN EN MOESTEN EEN VERKLARING ONDERTEKENEN DAT ZE DE INHOUD GEHEIM ZOUDEN HOUDEN. De vice-presidenten van het parlement zijn inmiddels akkoord gegaan om het systeem van het inhuren van medewerkers te wijzigen, maar ze hebben gedurende twee weken gepoogd om het bestaan van het rapport te ontkennen of te wijzen op het vertrouwelijke karakter.
U zal zich herinneren dat  de socialistische Mia Devits, toen zij werd opzijgeschoven van de Eurolijst, als verdediging aanhaalde, dat ze goed werk had geleverd in verband met de parlementaire assistenten.  Nu weten we concreet wat dit betekent : ook Devits heeft met een loense blik geprobeerd deze misbruiken onder de mat te vegen.  Wie zijn ganse leven met het stempelkussen van het ABVV en de partij heeft rondgelopen, heeft vieze vingers.
 
Het Nederlandse onafhankelijke lid (de zogenaamde klokkenluider) Paul van Buitenen die zich heeft aangesloten bij de Groenen, heeft delen van het 92 bladzijden tellend verslag op zijn webstek gepubliceerd. "Hoe durft het EP zichzelf benoemen tot het geweten van Europa, als het zulke mistoestanden toelaat ?".
 
Enkele leuke profiteurs gaan er zwaar tegenaan : in een geval was er sprake van een Kerstbonus, die 19 x het maandelijkse salaris bedroeg. En daarnaast zijn er ettelijke "vergissingen" inzake reisgelden en onkosten.
 
Hieronder laten we nog even de video afrollen die we vorig jaar al toonden van EP-leden die betrapt worden door een televisieploeg terwijl ze vlug-vlug een aanwezigheidsregister komen tekenen, koffers in de hand,  vertrekkensgereed. Gewetenloze politici met de mond vol "democratie" uitroepen ...
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De EU is democratisch, want ze duldt kritiek. Wat wil u nog meer ?

 

De Tsjechische president Vaclav Klaus heeft donderdag tijdens een geladen toespraak in het Europese Parlement in Brussel het 'ondemocratische en elitaire karakter' van de Europese Unie op de korrel genomen. Verscheidene Europarlementsleden liepen boos weg uit het halfrond.Volgens Klaus is de kloof tussen de burger en zijn vertegenwoordigers in Europa veel groter dan in de lidstaten. De werking van de EU wordt volgens de notoire euroscepticus gekenmerkt door 'een democratisch deficit, een verlies van democratische verantwoordelijkheid en een besluitvorming door een onverkozen elite'.

Gisteren keurde de Tsjechische Kamer het Lissabon-verdrag goed. Eind april moeten de Senaat en de president zich nog uitspreken, en het is allesbehalve zeker dat die de Kamer volgen. De president doet er alles aan om het verdrag te blokkeren.

Donderdag uitte hij nogmaals zijn kritiek op een sterker Europees Parlement. Aangezien er geen Europees volk bestaat, is het versterken van de rol van het Europees Parlement geen oplossing. Dat zou de vervreemding tussen de burgers en de instellingen van de Unie nog verder doen toenemen', zei hij.

Terwijl Klaus op de eurosceptische banken applaus oogstte, stapten talrijke andere Europarlementsleden boos op. Nog anderen schudden meewarig het hoofd.

EP-voorzitter Hans-Gert Poettering wees zijn gast erop dat het verdrag van Lissabon van het rechtstreeks verkozen Europees Parlement een volwaardige medebeslisser maakt. 'In een parlement in vroegere tijden had u deze toespraak niet kunnen houden. Godzijdank leven we in een democratie waar iedereen zijn mening kan geven.'

@ de Standaard

Hieronder volgt een fragment van 16 december 2008 uit een incident in het EP tussen de Brit Nigel Farage van de euroscepticische United Kingdom Independence Party.  de Franse president en acteur Sarkozy, de grapjas Barroso, de Duitse  woordvoerder van de socialistische fractie, een charismatische persoonlijkheid  en de eveneens Duitse parlementsvoorzitter.  Kortom heel het politiek-correct zootje springt Farage in de nek, omdat die enkele lastige onthullingen doet.

Het was net op het einde van het Franse voorzitterschap en voor Tsjechië zou overnemen op 1 januari 2009. De arrogantie waarmede de traditionelen zich in Europa over de landsgrenzen heen, de macht hebben toegeëigend, komt schitterend tot uiting in dit 10 minuten durende (en gemonteerde) fragment. 

De dames en heren vinden dat er voldoende democratie bestaat,als zij tussendoor de kans geven aan nieuwe, oppositionele  en kleinere partijen om kritiek te uiten. Het reglement is bovendien opgesteld in het voordeel van de drie grote groepen.  Gelukkig zijn er naast Nigel Farage nog enkele anderen die de moed hebben tussendoor de vuile was buiten te hangen.  In de marge van dit ontluisterend gebeuren : als LDD met Eppink  in de liberale fractie zal opgenomen worden, is het duidelijk dat het enkel zal zijn om de meerderheid te ondersteunen en de aanwezigheidsregisters te ondertekenen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willen we een Fortisje doen ?

 

 Enkele uitspraken

Jozef De Mey, de nieuwe voorzitter van de Fortis-holding is van plan te 'vechten voor iedere eurocent'. Maar hoeveel een aandeel Fortis waard kan worden, durft hij niet te voorspellen.

(heeft de nieuwe voorzitter geen balans ingekeken, of een financieel verslag ?  Of koopt hij enkel lotto-formulieren ?)

.

***

.

 FrankArts (schoonbroer van wijlen Dr. Janssen van de Laboratoria en broer van Dora Janssen - tijdens een Panaorama-uitzending en in Trends)
.

 "Wij zijn compleet misleid geweest. Daar zouden we processen over moeten voeren.
Ik ben niet zozeer boos omdat de koers van het Fortis-aandeel teruggevallen is tot 1 euro.
Dat is nu eenmaal de manier waarop de markt werkt.
Waar ik wél boos om ben, is om al de leugens die ons verteld zijn.
Er was zogezegd geen enkel probleem om de overname van ABN Amro te financieren.
En toen: een kapitaalverhoging waarbij aandelen werden aangeboden tegen 15 euro, terwijl de koers van het Fortis-aandeel op 30 euro stond.
Dat is toch het ultieme bewijs dat Lippens en zijn ploeg méér wisten dan ze ons op dat moment wilden vertellen?
Dat vergeef ik hem nooit.
Op de buitengewone algemene vergadering waar er moest worden gestemd over de overname van ABN Amro, zei Lippens bovendien dat Fortis helemaal geen uitstaans had met Amerikaanse rommelkredieten. En dat het in de VS allemaal fantastisch verliep.
De aandeelhouders, én de raad van bestuur, zijn altijd bewust gedesinformeerd geweest. Dáárom ben ik zo boos."
.
***
.
"De deelneming van Fortis aan het bod op ABN Amro kan zelfs substantieel de financiële leefbaarheid van Fortis bedreigen in termen van solvabiliteit, winstgevendheid en duurzame groei."
(uit een rapport dat Jean-Paul Votron verzweeg)
.
***
.
"Maar waar zit Maurice Lippens ?"
(Pierre KROLL, winnaar van de Perscartoon Prijs)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Kruk komt terug : onze gebeden worden verhoord .

 

Leterme: "Vanaf april treed ik terug op voorgrond"

@ de Morgen

King Albert II Of Belgium Picture

Ook de keuning is blij


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zuiver Wetenschappelijk experiment

 

DIT IS EEN WETENSCHAPPELIJKE TEST !

 

 

.
Op het strand in Cancun in Mexico dansen enkele schaars geklede dames op een vrolijk ritme. Dit is niet zomaar om lollig te doen maar omwille van de wetenschap.  Foto's van deze actieve dames  roepen bij heteroseksuele mannen begrippen op in de eerste persoon zoals : "ik duw, ik grijp en ik handel". Deze vrouwen worden vooral gezien als voorwerpen. Dit verrassende resultaat werd vastgesteld door onderzoekers in februari 2009 en wordt onthuld op de voortreffelijke nieuwsstek  van Fox News. De wetenschap gaat enorm vooruit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eentje uit de oude cartoondoos

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem Elsschot, de dichter - door Raymond

 

Willem Elsschot met Godfried Bomans (1946)

Of we het nu hebben over zijn proza of over zijn gedichten, voor Willem Elsschots oeuvre zijn de kenmerken identiek: beknopt, glashelder, beeldrijk, recht-voor-de-raap en een gezonde mengeling van ironie, bitterheid, leedvermaak en mededogen.

Zijn gedichten stonden aanvankelijk wel- mede door toedoen van zijn vroegere leraar Nederlands Pol de Mont- sterk onder de invloed van de Tachtigers. Hij studeerde aan het Hoger Handelsinstituut  in Antwerpen.  Gedurende deze periode was hij al geruime tijd actief als dichter. Sommige van zijn gedichten tonen aan dat Elsschot opging in het laat-romantische impressionisme van vooral Willem Kloos. Onder meer zijn gedichten als Heimwee, Regen of Zomerverlangen konden zeker de vergelijking aan met Willem Kloos en andere leden van deze beweging. Ter illustratie hierna een weergave ervan:

 Heimwee 

Ik loop te treuren

in mijmerigheid,

mijn klaaglied te zeuren

in eenzaamheid

‘K heb heimwee naar kussen,

naar dromerig sussen,

m’in vrouwenarmen

te warmen!

O, ‘k wacht zo angstig het uur,

dat mijn dwalende ziel,

wie al’t zaalge ontviel,

moog kussen weer rood,

weer in vuur!

 

Regen.

Turend zit ik alleen

voor het raam.

Nevellucht wasemt geween

door het raam;

de Zon is toegeloken,

de winden bestoken

de bomen.

‘K voel ze weer komen,

m’n rare dromen

van heil en beminnen;

Ze dringen mijn zinnen,

de leege, weer binnen,

weer binnen mijn hart,

en wekken weer smart.

Ik doe mijn oogen toe,

’t is mij zoo bang te moe.

 

Zomerverlangen.

 

In starre beweegloosheid

ligt het kreupele heivlak,

met vijveroogen te turen

naar het hemeldak,,

waar witte wolkjes in optocht gaan,

waar wolkeknaapjes aan ’t stoeien gaan

langs de hemelbaan.

Hun gespeel staat de zon te bekijken

haar warme stralen strijken,

aaien mijn gezicht,

ik ben zoo licht van zonnenlicht;

en in dat zonnige,

 zomerwonnige

voel ik eene zaligheid

en eene verlangerigheid

 

De gedichten die Elsschot tussen 1907 en 1910 schreef (vooreerst in Parijs en later in Rotterdam), brengen een vormelijke versobering en inhoudelijke ontnuchtering.

Naar de inhoud kan men Elsschots poëzie indelen in “familiale” verzen zoals “Moeder” of “Het Huwelijk”, “sociale verzen” zoals “Tot den arme”, en “opstandige verzen” zoals “Brief” of “Borms”

Een bepaalde bron bestempelt Elsschots poëzie als “gedramatiseerde lyriek”: de dichter die iemand (retorisch) aanspreekt “ en “die van zijn gedichten minitoneeltjes met een hoog dramatisch gehalte maakt”.

Zo lezen we in zijn volgens velen beste gedicht “Het Huwelijk”:

 

Toen hij bespeurde hoe de nevel van den tijd

in d’oogen van zijn vrouw de vonken uit kwam dooven,

haar wangen had verweerd, haar voorhoofd had doorkloven,

toen wendde hij zich af en vrat zich op van spijt.

 

Hij vloekte en ging te keer en trok zich bij den baard

en mat haar met den blik, maar kon niet meer begeeren,

hij zag de grootste zonde in duivelsplicht verkeeren

en hoe zij tot hem opkeek als een stervend paard.

 

Maar sterven deed zij niet, al zoog zijn helsche mond

het merg uit haar gebeente, dat haar toch bleef dragen,

zij dorst niet spreken meer, niet vragen of niet klagen,

en rilde waar zij stond, maar leefde en bleef gezond.

 

Hij dacht: ik sla haar dood en steek het huis in brand,

Ik moet de schimmel van mijn stramme voeten wasschen

en rennen door het vuur en door het water plassen

tot bij een ander lief in enig ander land.

 

Maar doodslaan deed hij niet, want tussen droom en daad

staan wetten in den weg en praktische bezwaren,

en ook weemoedigheid, die niemand kan verklaren,

en die des avonds komt, wanneer men slapen gaat.

 

Zoo gingen jaren heen.  De kinderen werden groot                     

En vonden dat de mensch dien zij mijn vader heetten,

bewegingloos en zwijgend bij het vuur gezeten,

een godvergeten en vervaarlijke’ aanblik bood

 

                                                           Rotterdam, 7 Mei 1910

 

                                                           Opmerkelijk is dat dit nu niet meteen van levensblijheid en romantisme getuigende gedicht geschreven werd tijdens zijn Rotterdamse periode in 1910. Hij was toen dag op dag 28 jaar. Het dient dan ook volgens de schrijver zelf vooral niet gezien te worden als autobiografisch. Zijn lange huwelijk met zijn vrouw Fine spreekt dit ook tegen. (Al heb ik daar ook mijn bedenkingen bij, waarover later meer).

.August Borms met René de Clercq

Maar we kunnen onmogelijk over Willem Elsschot spreken zonder daar ook het fel omstreden Borms-gedicht bij te betrekken, dat hij schreef naar aanleiding van de tragische dood van August Borms, die in opspraak was gekomen wegens collaboratie met de vijand tijdens de bezetting. Hier gaat het:

 

Ge zijt me vreemd geweest, vermetele oude vriend,

maar dat gij onversaagd ons Vlaanderen hebt gediend

dat  weet ik niettemin,  zoals ’t een ieder weet

die nu, in dit ons Land, zijn brood in schaamte eet.

 

Voor rechters- soldeniers, beroepen door de Staat,

is het u dan vergaan zoals het dapperen gaat.

En de Regent keek toe, stilzwijgend, onverstoord,

maar nam zijn pen niet op voor ’t schrijven van één woord.

 

Uw gratie lag gereed voor ’t buigen van uw nek,

voor ’t beven van uw lip, voor ’t eten van uw drek.

Goddank, gij hebt dat tuig misprijzend genegeerd

En noch uw dierbaar volk noch uwe naam onteerd.

 

Dat kon, dat wilde of dorst men niet verstaan.

Men riep het peloton en ’t peloton trad aan.

Maar dat het salvo, dat finaal is losgebrand,

ons allen heeft geraakt, dat voelt heel Vlaanderland.

 

En dat geen enkele stem tot u is opgegaan

toen ieder in zijn geest u voor die muur zag staan.

De Paus heeft niet geroerd, wij allen zwegen stil

als was die snode daad des Heren eigen wil.

 

Een ieder zwoer bij God: “Ik heb hem niet gekend,

die oude, door de pest geslagen krukkenvent”

O lafheid ongehoord, o niet te delgen schand,

waarvan ‘t infame merk ons op het voorhoofd brandt.

 

Nog glom een laatste sprank: Oranje’s vrome telg

verheft des Zwijgers stem en schut die stoere Belg.

Uw nood, helaas, drong niet tot in de troonzaal door:

wie eenmaal is gedoemd vindt nergens meer gehoor.

 

Al werd uw oude romp in allerijl vermoord,

de echo van uw stem wordt door geen schot gesmoord.

En wat van u resteert wordt éénmaal, naar de Wet

van Vlaanderens eergevoel, met staatsie bijgezet.

 

Voorop de Kardinaal, gedost in vol ornaat.

Herzegend en verkist zijt gij zijn kameraad.

Hij zal na ’t eersaluut, liturgisch henengaan:

en zo heeft dan het Land zijn plicht gedaan.

 

OPDRACHT:

 

Gij dacht, o lijdzaam volk, dat ’t gruwelijk getij

der oude tirannie voor immer was voorbij.

Weet nu dan dat uw stem door niemand wordt aanhoord,

zolang gij stamelend bidt of bedelt bij de poort.

 

                                               Antwerpen 1947

 

            Willem Elsschot tilde er enorm zwaar aan dat ze “een oude kreupele vent doodschoten” en ventileerde zijn woede in het Borms-gedicht dat hij bij Rommelpot, een satirisch weekblad van rechtse signatuur, wou laten publiceren. Hij- of iemand anders, dat is nooit duidelijk geworden- deponeerde het bij hun redactie, die na rijp beraad- de naoorlogse sfeer zat er nog goed in- besloot ervan af te zien.

Elsschot herwerkt zijn gedicht nog enkele keren en stuurt er een kopie van naar communist L.P. Boon aan wie hij het wil opdragen. Omdat Boon zich daar in vrij kritische bewoordingen over uitliet verdween de opdracht, maar ze bleven even goede vrienden. (dit laatste wordt door een andere bron dan weer ontkend).

            Vervolgens wendt hij zich tot het Nieuw Vlaams Tijdschrift, maar ook hier vangt hij bot.

Tot plots totaal onverwacht Rommelpot het op 9 april 1949 toch publiceert, ondertekend met de voornaam Willem. Het is daar wel drie jaar in een lade blijven liggen en de gepubliceerde versie is na die tijdspanne dan ook voorbijgestreefd.

Het was intussen een publiek geheim geworden wie de auteur ervan was en de publicatie veroorzaakte dan ook een vernietigend effect. Ook thuis bij hem in de Antwerpse Lemméstraat was de ontsteltenis enorm. Niemand had dit verwacht Elsschot zelf evenmin. Het merendeel van zijn vrienden en kennissen draaide hem de rug toe tot grote ergernis van “de dader”. Zijn dochter Ida nam voor hem de handschoen op: in het Vlaamse weekblad Markant betoogde ze dat de Rommelpot-publicatie deel uitmaakte van een rechts-katholieke machinatie ten einde de groeiende waardering voor de atheïstische auteur te fnuiken.

Elsschot zelf probeerde nog de kritiek af te wimpelen als zou het gedicht op “zijn lyrische waarde” moeten beoordeeld worden en zijnde het product van “de ingevingen van zijn gemoed”. Vergeefs echter, rond hem heerste voortaan de leegte en hij trok zich in diepe verbittering terug.

Ten slotte denk ik dat het Mark Eyskens nog is die heel de Borms-affaire en de nasleep ervan op de meest serene wijze beoordeelde. Ik citeer:

Na de bevrijding had Elsschot een huldegedicht laten verschijnen in het tijdschrift “Rommelpot”, gewijd aan August Borms, die wegens collaboratie met de vijand ter dood was veroordeeld.

Dit geschrift werd Elsschot bijna fataal, want hij werd nu door heel wat Vlamingen tot het zwarte kamp gerekend.  Jaren waren nodig om deze blunder goed te maken of te doen vergeten. Elsschot had nooit nazi-sympathieën vertoond, maar bleek het slachtoffer van veel kwaadsprekerij, door afgunst geïnspireerd.

Maar in 1948 scheen er toch wat licht toen zijn roman “Dwaallicht” werd bekroond met de Driejaarlijkse Staatsprijs van België voor Vlaams verhalend proza. Ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag werd het literaire oeuvre van  Willem Elsschot, tot zijn eigen grote verrassing, bekroond met de Nederlandse Constantyn Huygensprijs”.

 En  ik denk dat de meeste geïnteresseerden zich daarbij kunnen aansluiten.

 RAYMOND 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte Merkel niet in Keulen met Rosenmontag wèl bij Angeltjes

 

DRINGEND BEVEL VOOR ONZE VRIENDEN VAN DE KORAN DIE HIER VAAK EN GLUNDEREND MEELEZEN

عاجل لأصدقائنا في القرآن : أنها ليست مناسبة لعيونك

 

 

 

Photo: A screenshot of the Kölner Stadt-Anzeiger website.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Davis Cup in Zweden gaat in op protesten van moslims

 

Het Davis Cup-duel Zweden-Israël wordt komende maand zonder publiek gespeeld. Dat heeft de organisatie woensdag bekend gemaakt. Aanleiding voor de maatregel zijn zorgen om de veiligheid.

Mevrouw Sharapova had net een nieuw ensemble gekocht. Dat zal ze nog even moeten opbergen . Binnen enkele jaren mag ze optreden in boerka.

Rondom de wedstrijden in de Zuid-Zweedse havenstad Malmö zijn al diverse anti-Israëlische demonstraties aangekondigd, als protest tegen de aanvallen van dat land op de Gazastrook. 

De beslissing komt enkele dagen nadat de Israëlische tennisster Shahar Peer een visum werd geweigerd voor de Verenigde Arabische Emiraten, waar ze wilde deelnemen aan het tennistoernooi van Dubai. Dinsdag stelden de organisatoren dat de veiligheid van de Israëlische een van de redenen was voor dat besluit.

De wedstrijd in de eerste ronde van de Davis Cup staat voor 6 tot 8 maart op het programma in de Baltic Hall in Malmö. Daar is ruimte voor vierduizend toeschouwers.

@ Nu.sport

***

Dit is een terechte reactie van de organisatoren van de Davis Cup.  Waarom sluiten ze Israël niet uit van deelname ?  Gelukkig blijven de talrijke sportieve evenementen in de islamitische landen toegankelijk voor het grote publiek : ophangingen, stenigingen, openbare geselingen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Marokkaanse namenlijsten meer in Antwerpen

 

In de wachtzaal van de Burgerlijke Stand       

De Antwerpse bevolkingsdiensten zullen de
namenlijst die de Marokkaanse overheid hanteert voor naamgeving niet meer
aan ouders voorleggen bij de geboorte-aangifte van hun kind in Antwerpen.
Dat bevestigt Antwerps schepen Monica De Coninck aan Belga. "We zullen de
mensen nog wel informeren dat Marokko hierover eisen oplegt, maar hen voor
meer informatie doorverwijzen naar het Marokkaanse consulaat in
Antwerpen", aldus De Coninck.
   Marokkanen die hier wonen en hun kind de Marokkaanse nationaliteit
willen geven, moeten hun zoon of dochter daarvoor aanmelden bij de
Marokkaanse ambassade of het consulaat. De Marokkaanse overheid verplicht
ouders daarbij te kiezen uit een beperkte lijst met enkel Arabische
voornamen.
   De Antwerpse bevolkingsdiensten boden die lijst tot nu aan aan ouders
bij de geboorte-aangifte van hun kind. Ze wezen de ouders erop dat een
andere naamgeving problemen kan opleveren voor het verwerven van de
Marokkaanse nationaliteit en bijvoorbeeld visumvragen om naar Marokko te
reizen.
   "De bevolkingsdiensten deden dat uit klantvriendelijkheid", zegt De
Conick, "maar voortaan zal het niet meer gebeuren. Die beslissing komt er
omdat de lijst regelmatig verandert, maar ook en vooral omdat we vinden
dat iedereen vrij een naam moet kunnen kiezen. We gaan na hoe we mensen
kunnen informeren over het bestaan van de lijst en hen vervolgens
doorverwijzen naar het consulaat indien ze meer informatie willen. De
komende weken wordt bekeken hoe dat best in de praktijk kan worden
gebracht."
   De Coninck voegt er nog aan toe dat de Stad Antwerpen een brief zal
sturen naar de bevoegde ministers, omdat de namenlijst federaal moet
worden besproken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Antwerpen spant zich om moskeeën te laten erkennen

 

Twee nieuwe moslims staan te glunderen voor hun moskee

Eind 2007 werden de eerste twee Antwerpse moskeeën erkend door de Vlaamse overheid, waarna zij gesubsidieerd kunnen worden: de Pakistaanse moskee Noor Ulharam en de Turkse moskee Mehmet Akif. Een derde moskee die toen een positief advies kreeg van de stad Antwerpen – de Marokkaanse moskee El Mouslimin – werd uiteindelijk niet erkend, wegens het uitblijven van een positief advies van de staatsveiligheid. Ondertussen is de tweede erkenningsronde bezig. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Keulen (VLD) wil nu 17 moskeeën laten erkennen en subsidiëren met Vlaams belastingsgeld. De stad Antwerpen werd door de Vlaamse regering gevraagd een advies af te leveren voor wat betreft drie Antwerpse te erkennen moskeeën: de moskee Imam Bûhari (Antwerpen-Noord), de moskee El Mohsenien (Berchem) en de moskee Attaqwa (Deurne).

In de gemeenteraadscommissie van 10 februari kregen de gemeenteraadsleden een voorstel tot positief advies vanwege het stadsbestuur voorgeschoteld. Wim Van Osselaer trok tijdens de commissie scherp van leer tegen dit positief advies. Een week later vond de gemeenteraad plaats, waarop Filip Dewinter het woord voerde. Groot was de verbazing van de voltallige gemeenteraad toen het stadsbestuur plots zijn positief advies wijzigde in een globaal negatief advies. Geen van de drie moskeeën bleek bij nader inzien in orde met de brandveiligheid. Het stadsbestuur liet echter en achterpoortje open: indien de moskeeën zich alsnog in regel stellen met de brandveiligheid, krijgen ze toch een positief advies. Het staat in de sterren geschreven dat met hulp van het stadsbestuur de moskeeën zich binnen enkele weken of maanden toch nog in regel zullen stellen. Het stadsbestuur werft immers een personeelslid aan om de moskeeën te begeleiden met allerlei praktische zaken. De stad heeft echter bekomen dat de indruk wordt gewekt dat het een kordaat beleid voert, maar meer niet.

Filip Dewinter klaagde in de gemeenteraad aan dat er tal van andere argumenten zijn om de erkenning negatief te adviseren. De moskee Imam Bûhari is eigendom van de Turkse staat, de imam wordt voor vier jaar aangesteld door de Turkse overheid en het toezicht gebeurt door een attaché van de Turkse ambassade. Filip Dewinter citeerde in de gemeenteraad ook de Turkse premier Erdogan die vorig jaar in Keulen de Europese Turken nog opriep niet te integreren in de samenleving. Moet een dergelijke Turkse staatsmoskee die aanzet tot niet-integratie worden gesubsidieerd met Vlaams en Antwerps belastingsgeld? Moet de belastingbetaler opdraaien voor verbouwingen aan een gebouw van de Turkse overheid? Uiteraard niet! De tweede moskee, de Berchemse moskee Mohsenien, werd tenminste een tijdlang bezocht door de extremistische organisatie Jongeren voor de Islam. Van de Deurnese moskee Attaqwa werd in een OCMW-verslag gesteld dat “de slechte werking het sociale weefsel niet ten goede komt”. Allemaal geen redenen voor het stadsbestuur om een toekomstige positieve erkenning uit te sluiten.

@ Vlaams Belang Antwerpen


18-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit een land besturen, mijnheer Van Rompuy ?

 

Dag Mijnheer Van Rompuy,

Ik weet dat u er tegen uw zin aan begonnen bent, na de afschuwelijke afgang van Yves Leterme, maar u wekte al vlug de indruk dat het eerste-ministerschap u wel lag.  U bent een plichtsbewust man, u kan afstandelijk zijn, geestig zelfs en u bent intelligent. En u houdt uw ambities binnen redelijke perken.

U bent bijna een uitzondering in de wereld van de politiek. Waarom bent u niet verzeild in het bedrijfsleven of in het bankierswezen ?  U zou beslist niet de arrogante hebzucht van Graaf Lipmans geëvenaard hebben. Met uw ascetische uiterlijk bent u net het tegendeel van die fielterige edelman.

Kortom, niettegenstaande u een trouw lid bent van de tjevenclub heb ik toch een zeker waardering voor u.  Of moet ik nu al schrijven "had" ?

U heeft geen regeringsploeg overgenomen van uw voorganger maar een krabbenmand, met scharrelende, graaiende en onbeheersbare egotrippers.  U bent daar niet tegen opgewassen, want u speelt zelf in een hogere klasse. Alweer een compliment.  Binnenkort ben ik al mijn lezers kwijt en moet ik een tjevenblog beginnen.U kijkt met een zeker dédain neer op de ruziënde en intrigerende ministers en staatssecretarissen die zichzelf verheffen tot kampioen-politiekers-voor-de-eigen-zaak en u laat ze in hun drabbige omgeving krioelen.

Dat is niet goed voor het land noch voor uw beleid maar uw opdracht is vooral het schip niet laten kapseizen en zoveel mogelijk herstellingswerken uitvoeren aan de gehavende reputatie van uw partij. Bovendien wordt de wereld ondersteboven gehaald door de onverantwoorde geldjacht in Wall Street die bijna  àlle internationale, commerciële banken in hun blootje heeft gezet : geld is plots duur geworden. De financiële instellingen die er voorheen wuft mee pronkten, zijn nu gierig als Scrooges.  Ze eisen het belastingsgeld van de burgers op bij elke regering die de wereld telt, regeringen die zelf op zoek moeten in het buitenland om geruststellende waarborgen te kunnen verlenen.

Zo is de financiële en economische werkelijkheid van dit ogenblik toch, Mijnheer van Rompuy ?  Ik overdrijf niet.  En daar moet u, met uw mand vol krabben onder de arm, mee omgaan. U heeft bovendien de grote pech, dat uw Financiekrab een onvoorstelbare flierefluiter is, die er zich juist niets van aantrekt.  "Oewe zien oewel" of "Het is lastig", zijn zowat de standaard-antwoorden van Didier Reynders die regelmatig honderden miljoenen verkeerd telt, naast de schatkist in de put gooit, of doorschuift naar een volgende periode.  Er is toch geen krab die er meer van af weet dan hij.

Deze week wordt vastgesteld welk tekort er zou kunnen zijn op de lopende begroting. Alleszins meer dan 3%, dus meer dan 10 miljard euri.  Ik gok op 12, dat is bijna 500 miljard frank. En wat zegt de Financiekrab terwijl u, Mijnheer van Rompuy, goedkeurend knikt : "oewij gaan niet besparen, oewij schrijven de cijfers oep en oewij zien oewel".

En zo verliest u mijn achting, ik schreef bijna, u verliest mijn krediet, maar in de omgeving van de Financiekrab, is dat een gevaarlijke uitdrukking.

U bent tegen uw zin begonnen (en tegen die van velen) aan het premierschap  maar eens u aan het roer staat, moet u vooruit.  Het is een schande dat u niet eens de moed opbrengt om drastisch te snijden in de uitgaven van deze regering. Uw oorlogskrab was deze week op de Zuidpool om een compleet nutteloos prestigeproject te laten invriezen en ondersneeuwen.  Zo zijn er duizenden verborgen uitgaven in uw federale begroting, waar wij mogen voor opdraaien, terwijl handel en nijverheid van het land B in de soep gedraaid wordt en duizenden hun werk verliezen.

Zet uw krabbenmand overboord en doe wat de burgers van u verwachten. Dag, Mijnheer van Rompuy.

Savat 

 


Tags:Binnenland , begroting 09 , van rompuy
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is moeilijk om een ultra-liberaal te zijn in deze woelige tijden

 

Labiele Draaikont Dedecker, zo hoorden wij in de week de succesvolle partij LDD omschrijven en we schrokken er eerlijk gezegd van. 

"Dat moogt ge toch niet zeggen, jongen" spraken we tot onze spiegel.

Op een bijeenkomst van de Limburgse werkgeversorganisatie VKW sprak de Leider, dat hij tegen subisidies is voor het bedrijfsleven.  Ook Ford Genk, dat in het verleden aanzienlijke financiële steun verwierf, moet zijn eigen boontjes doppen.  "Er is in de voorbije 10 jaar, gelegenheid genoeg geweest om reserves aan te leggen, wie dat niet gedaan heeft, is het niet waard een ondernemer genoemd te worden" lanceerde de Leider.

Uitgerekend op het moment dat de ultra-liberale denker deze belangwekkende ideologische verklaring afgaf, zaten in Washington de bazen van General Motors, Ford en Chrysler met een dossier van 800 pagina's de administratie van Obama te pramen om zowat 30 miljard dollar te lossen.

De autoconstructeurs wezen er op dat als hun nijverheid failliet gaat, de sociale, financiële en menselijke gevolgen veel zwaarder zullen wegen dan de thans becijferde steun van 30 miljard.   Zij hadden natuurlijk nog geen kennis genomen van de stevig onderbouwde economische bevindingen van de Labiele Draaikont Dedecker : "ieder voor zich" en geen subsidies. En daar heb je geen 800 pagina's argumenten voor nodig.

Deze zaak is extreem gecompliceerd en wij steunen alle initiatieven  die erop gericht zijn de werkgelegenheid in Vlaanderen te behouden.  Als Dedecker voor werkgevers spreekt, trekt hij de ultra-liberale kaart van "ieder voor zich".  Als hij morgen met de arbeiders van Opel of Ford Genk mocht praten, zal hij de regering de huid vol schelden omdat ze niet tussenkomt. De politiek die LDD bedrijft, is inderdaad een copie van wat de VLD of de CD&V er van bakken : de mensen naar de mond praten. 

Bij FOX NEWS vonden wij een uitgebreid artikel over de problemen en de voorstellen van de automobielnijverheid in de VS.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Filip Dewinter nu Geert Wilders voor de Oriana Fallaciprijs

 


Donderdag 19 februari reist Geert Wilders naar Rome om daar de Oriana Fallaci Free Speech Award in ontvangst te nemen. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt tijdens een conferentie over het thema “Islam & Vrijheid van meningsuiting” door de “Associazione una via per Oriana”.  Ook zal de PVV-leider een toespraak houden en zijn film Fitna vertonen. Het bezoek van Geert Wilders aan Rome maakt deel uit van de Fitna World-tour.

Wij hebben er niets mee te maken maar van harte gefeliciteerd, Geert.  Door het bewuste Westen wordt u terecht met onze eigen Filip Dewinter op handen gedragen.

Wij hopen dat mede dankzij deze bekroning er binnen de Europese Unie een goede toenadering zal ontstaan en wellicht meer tussen de Partij voor de Vrijheid en Vlaams Belang. Europa ten bate, Nederland en Vlaanderen ter ere. Of omgekeerd mag ook.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milquet tot Opel : Tirez votre plan

 

Intussen is het ook bang afwachten wat General Motors zal beslissen: een eventuele sluiting van Opel Antwerpen kan opnieuw duizenden jobs kosten. Joëlle Milquet (CDH), minister van Werk in de federale regering, gaf reeds aan gekant te zijn tegen een reddingsoperatie door de overheid. Duitsland en Frankrijk zetten een grootschalig reddingsplan op het getouw, maar in België kan dat volgens Milquet niet. “We hebben dit destijds in Wallonië meegemaakt met de steenkoolmijnen. Nu wordt Vlaanderen getroffen”, zo luidt het. Nadat de Vlaamse Bank KBC door de Belgische regering in de steek werd gelaten, valt Opel Antwerpen nu hetzelfde te beurt. Gedurende decennia hebben de Vlaamse belastingbetalers miljarden in de bodemloze Waalse putten gepompt, maar de Franstaligen stellen enkel ondankbaarheid en misprijzen in de plaats.

Voor het Vlaams Belang kan van het laten vallen van onze automobielsector geen sprake zijn. Om de jobs bij onder meer Opel, Volvo Gent en Ford Genk veilig te stellen, moet de overheid dringend structurele maatregelen nemen en de Europese Unie dwingen gezamenlijk standpunt in te nemen. Daarnaast moet Vlaanderen een eigen economisch beleid kunnen voeren, zodat we bijvoorbeeld de vennootschapsbelasting kunnen terugbrengen tot een aanvaardbaar niveau. Vlaanderen moet het heft in eigen handen nemen. Het is immers meer dan duidelijk dat de Vlaamse werknemers niet op ‘Belgische’ hulp hoeven te rekenen.

***

Milquet keert de Vlaamse auto-industrie de rug toe.  Want er is momenteel geen Waalse tegenhanger die op instorten staat. Als Opel in Namen was gevestigd zou Madame Non helemaal anders piepen. Even in herinnering brengen, dat toen KBC in november in de problemen zat en er 3.5 miljard waarborg moest gegeven worden, de Walen plots vonden dat KBC een Vlaamse bank was.  Prompt eisten zij voor SONACA (vliegtuigonderdelen)  in Gosselies een tegenprestatie, want daar zat ook een haar in de boter, die konden best wat staatssteun gebruiken. 

Ho ja, is dat zo ?  Wat was er aan de hand, beste vrienden Hangmatliggers ? Vertel eens aan de Rijke Nazi-nonkels uit Vlaanderen welke problemen er zich voordeden ?

"Er zijn tussen maart en november honderden defecte onderdelen geleverd door het Fantastische SONACA aan Airbus en die konden daar niet mee lachen.  En ten tweede had de directie van SONACA een financiële speculatie-constructie opgezet in Turkse Lires, vermoedelijk een Swap-operatie.   Toen de bankencrisis aanving, eiste ING plots een extra waarborg van 500 miljoen euri van SONACA. Dat was er aan de hand : allemaal gevolgen van goed beleid".

Ach, wat vervelend dat wij ons dat nog herinneren. Dedju, toch.

Wordt het geen tijd om te scheiden, Waalse prutsers ?  Dan kunnen jullie al die prachtige combines en sjoemelpartijen zelf financieren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Islamofobe Stad Gent wil per se moskee erkennen

 

I. Fundamentalisme troef

 

Er bestaan in Europa twee grote organisaties van Turkse moskeeën: Diyanet en Milli Görüs.

 

Diyanet kan men best definiëren als de Turkse overheidsislam en dus als een organisatie van de Turkse regering. Drie Gentse moskeeën ressorteren onder Diyanet, waaronder de grootste en de oudste nl. deze van de Kazemattenstraat.

 

Milli Görüs vormt in feite een soort religieuze oppositieorganisatie t.o.v. de Turkse overheidsislam.

Zowel uit een scriptie voor het behalen van de graad van licentiaat in de vergelijkende cultuurwetenschappen dat professor De Ley als promotor had, als uit een vormingsles georganiseerd door het Centrum voor Islam in Europa i.s.m. het Vermeylenfonds en de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims blijkt dat de moskee Tevhid Camii in de Gentse Ferrerlaan onder Milli Görüs ressorteert.

Milli Görüs is een van de grote islamitische organisaties die in Europa actief is.

Hoofddoel van deze in Turkije opgerichte stichting is het ombouwen van de "seculiere" staat Turkije in een islamitisch land.

Milli Görüs heeft banden met de, in Turkije verboden, fundamentalistische Refah-partij van voormalig Turks premier Erbakan die er trouwens de stichter van is. Op dit ogenblik is hij ook voorzitter van Milli Görüs.

In Nederland zorgde Milli Görüs al voor heel wat heibel. Zie artikel uit de Telegraaf van 7 september 2008 als bijlage waarin niet alleen verwezen wordt naar politieverslagen maar onder meer ook naar een toespraak die stichter Erbakan in 2002 in Arnhem heeft gehouden en waarin hij een tirade tegen de integratie hield. Er zouden ook negatieve verslagen bestaan van de Duitse veiligheidsdienst. De krant beweert ook dat Milli Görüs in relatie staat met het “Moslim Broederschap” dat beschouwd wordt als de grondlegger van het huidige moslimactivisme en waaruit zowel de Palestijnse “Hamas als de Egyptische “Islamitische Jihad” voortspruiten.

 

Reden genoeg dus om dit dossier met de nodige voorzichtigheid te behandelen en dus negatief te adviseren.

 

II. Formele argumenten

 

Tijdens de commissie Welzijn waar voorliggend voorstel van gemeenteraadsbesluit besproken werd, vestigde Francis Van den Eynde er de aandacht op dat conform het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2005 een aanvraagdossier van deze aard met heel wat documenten gestoffeerd moet worden. Het in Gent voorgelegde dossier was op een advies van de integratiedienst van de Stad en het collegebesluit volledig leeg.

Francis Van den Eynde drong dan ook bij de schepen aan om een en ander in orde te brengen.

Dit is inmiddels gebeurd maar jammer genoeg slechts gedeeltelijk.

 

De schriftelijke verklaring waarbij de gemeenschap zich er toe verbindt

-         de taalwetten correct toe te passen,

-         individuen te weren die handelen of oproepen tot daden in strijd met de Grondwet en het Verdrag tot de Bescherming van de Rechten van de Mens,

-         in geen geval haar medewerking te verlenen aan activiteiten die in strijd zijn met de Grondwet en met bovenvermeld Verdrag

-         en zich daarenboven ertoe verbindt dat haar geestelijke bedienaars voldoen aan de inburgeringplicht

zit weliswaar in het dossier, maar is niet ondertekend.

 

Wat de toepassing van de taalwetten door de betrokken moskeevereniging betreft, moet het allergrootste voorbehoud gemaakt worden. Het door haar ingediende dossier bevat immers een aantal stukken die uitsluitend in het Turks zijn opgesteld.

 

Het is niet te begrijpen dat het stadsbestuur deze documenten aanvaardt en zonder enige opmerking aan de gemeenteraad voorlegt. In dit verband dient ook verwezen te worden naar het verslag aan de provincieraad opgesteld door bestendigd afgevaardigde J. Dauwe. Hierin staat letterlijk het volgende: “ overeenkomstig artikel 4, 3° van het erkenningsbeleid dient de maatschappelijke relevantie ook aangetoond door de wijze waarop de geloofsvereniging, in casu de moskee van de Ferrerlaan, in haar werking en haar contacten met gelovigen en derden, uitgezonderd de door de liturgie voorgeschreven bepalingen, de Nederlandse taal gebruikt”.De deputé voegt er aan toe: “ zoals toegelicht in de omzendbrief vormt het gebruik van de taal van de gemeenschap waarin de plaatselijke geloofsgemeenschap fysiek gesitueerd is immers een belangrijk element van haar betrokkenheid bij de lokale gemeenschap als geheel en is het bijzonder bevorderend als verbindend element bij de inschakeling in die gemeenschap”.

Daarop zegt de Deputé dat tijdens het plaatsbezoek medegedeeld werd dat de preken in het Nederlands vertaald worden.

 

 

Dit is zeker niet in overeenstemming met de taalwetten. Erger, de integratiedienst van de Stad Gent rept in zijn verslag met geen woord over dat artikel 4, 3° van het erkenningsbesluit en heeft dus ongetwijfeld geen oog gehad voor het aspect taal dat zo belangrijk is voor het vaststellen van een integratiebedoeling.

Volgens het besluit van de Vlaamse Regering legt deze zichzelf de verplichting op aan de federale regering een advies te vragen o.b.v. de elementen die omtrent de betrokken vereniging door de Veiligheid van de Staat verzameld werden.

Tijdens de commissie werd de aandacht van schepen Balthazar hier door Francis Van den Eynde op gevestigd. Desondanks zit het stuk nog steeds niet in dossier.

 

Tenslotte dit nog: in het dossier van het stadsbestuur wordt ons niet medegedeeld dat het advies van het provinciebestuur negatief is.

 

Redenen genoeg dus voor de Gentse gemeenteraad om negatief te adviseren.

 

 

***

 

Dit is een typevoorbeeld van islamofobie : angst om de moslims te mishagen.  Men knalt nog liever de eigen wetgeving in de papierversnipperaar dan de vrienden van de profeet het leven moeilijk te maken. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspaak van de dag (door zer2)

 

 

" Ik stem op alle partijen ,behalve de democratische "

zer2

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw programmavan Tom Lenaerts bij de 0000

 

@ de Standaard

Tom Lenaerts wil elke week een politicus uitnodigen.' Van àlle partijen? 'Je bedoelt het Vlaams Belang? Die partij nodig ik niet uit omdat het niet mag van de VRT. Ik wil mensen naast me waar ik me toch minimaal bij op mijn gemak voel. Ik blijf op dat vlak een schijthuis.'

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Wallons, c'est du caca

 

Het is nogal kinderachtig dat een minister van Binnenlandse Zaken zich gaat bezighouden met spreekkoren tijdens voetbalwedstrijden, alsof dat een prioriteit is.  Nochtans is er een dergelijke mini-rel aan de gang. 

Er zou ergens gescandeerd zijn tijdens een voetbalmatch tussen een Vlaamse en een Waalse club door de Vlamingen : "Les Wallons c'est du caca" en nu staat de Waalse minister-president op zijn strepen : "Dit is kwetsend"".   Depadt, de nieuwe federale Biza-minister is het er mee eens.  En de voetbalsupporters lachen zich een breuk. Wij ook.

Als u met Google ingeeft "flamands-nazis" verschijnen er 286.000 artikels.  Die komen bijna hoofdzakelijk uit Waalse en Brusselse hoek. We hebben er enkele van tussengehaald :

arrêtons d'avoir peur des musulmans, ces flamands nazis sont bien plus dangereux!!
 
Laten we er mee ophouden bang te zijn van de moslims, de nazi-Vlamingen zijn veel gevaarlijker.
 
 ***
 
Mais qu'est-ce que ça peut leur faire qu'on parle français en Flandre? ils détestent tellement le français et les Wallons, qu'ils seraient prêts à nous tuer. Mais franchement, les Flamands parlent tous des dialectes différents qui n'ont rien avoir avec le néerlandais que l'on nous apprend à l'école, un Flamand de Bruge ne comprend pas un Flamand du Limbourg, et puis on va nulle part avec le néerlandais sauf en Hollande. Flamands nazis !
 
Maar wat kan het hen verdommen, dat wij Frans spreken in Vlaanderen  ? Zij haten het Frans en de Walen zo diep, dat ze ons zouden doden. Maar eerlijk, de Vlamingen spreken verschillende dialecten die niets te zien hebben met het Nederlands dat wij op school leren.  Een Vlaming uit Brugge en een uit Limburg begrijpen mekaar niet, trouwens met Nederlands komt men nergens terecht.  Behalve in Holland.  Nazi-Vlamingen !
 
***
 
 
En espérant encore à un avenir pour notre bon petit pays qui fait le meilleur chocolat du monde…
 
Ik hoop op een toekomst voor ons goed klein landje, dat de beste chcocolade maakt ter wereld.
(lief hé - nvdr)
***
 
Pour ma part, il y a bien longtemps que je privilégie l'achat des produits wallons et que je tente d'éviter le vlaamse produkt.
 
Ik voor mijn part verkies al lang de aankoop van Waalse producten en ik tracht "de vlaamse produkt" te vermijden.

 ***
 
 
Il ne faut pas scinder BHV, on se fout du peuple la-bas. C'est une question d'impérialisme. Conquérir le sol de ces flamands de merde, de ces extrémistes
 
We moeten BHV niet splitsen ; we hebben lak aan de mensen die daar wonen. Het is louter en alleen overheersingsdrang : de grond van die strontvlamingen, die extremisten te veroveren.
(dit was duidelijk iemand die over zijn toeren was)
***


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kosovo,

 

Strpce in Kosovo

Het onafhankelijke Kosovo ploetert zich een baan doorheen zijn pas verworven autonomie met de uitgebreide steun van de Europese Unie en de tegenwerking van Servië en Rusland.

Kosovo wordt overwegend bewoond door moslims, die ons voorgesteld worden als aanhangers van de gematigde islam.  We hopen het en als het anders is, zullen we er niet veel over lezen in onze Westerse gestroomlijnde pers.  Met veel financiële en structurele steun probeert de internationale gemeenschap in hartje Europa een moslimstaat te vestigen.

Deze week werd een zelfmoord-terrorist aangehouden, een Albanees in het bezit van een bommengordel, handgranaten en een geweer. Hij was in gezelschap van 2 kompanen en de politie onderzoekt wat er aan de hand is.  Misschien waren de heren op weg naar de markt om inkopen te doen en hadden ze deze kleine wapenuitrusting bij voor het geval ze overvallen zouden worden ? Je weet maar nooit.

Sedert Kosovo onafhankelijk is geworden, wint de extremistische islam aan invloed.  Maar daar zullen we weinig over vernemen, want dit past niet in het plaatje van de vredelievende godsdienst, die Europa stormenderhand overneemt.

http://islaminaction08.blogspot.com/2009/02/kosovosuicide-bomber-arrested.html




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!