Angeltjes
11-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De flappen slepen over de grond bij de Lijn : no problemo !

 

Op 27 februari  verwezen wij  naar de beschadigingen bij sommige harmonicabussen van de Lijn met ons stuk "Tante Veronica speelt Harmonica in de bussen van de Lijn".  Een titel waar we achteraf bekeken niet trots op zijn. Daarom dat we ditmaal kozen voor een verantwoorde titel "De flappen slepen over de grond", het zou de nieuwe roman van Dimitri Verhulst kunnen zijn. 

De verbindingsstukken die de compartimenten van de bus bijeen houden worden beschadigd door verkeersdrempels.  De zaak was aangezwengeld in het Vlaams parlement door Marleen  Van den Eynde.

Minister Van Brempt had even met het hoofd geschud dat alles perfect in orde was.  "No Problemo en vooral niet zeuren tegen mij", dat was zowat de teneur van haar antwoord.

Intussen schrijft vandaag Gazet van Antwerpen het volgende :

Twee gelede bussen van De Lijn kregen een rode kaart in het keuringsstation van Brasschaat. Ze raakten vermoedelijk beschadigd door te hoge verkeersdrempels. De buschauffeurs trekken aan de alarmbel. Zij vrezen dat nog meer bussen schade oplopen en dat passagiers gewond raken.
De Brasschaatse politie stelde vast dat de verbindingsstukken van de twee gelede bussen, beter bekend als harmonicabussen, gescheurd waren.

De flappen sleepten over de grond. Langs de binnenkant kon een been verdwijnen in het omhulsel. Heel gevaarlijk voor de reizigers dus.

Onder politiebegeleiding werden de bussen naar het keuringsstation gebracht. Ze kregen meteen een rode kaart.

Te hoge verkeersdrempels veroorzaken de schade aan de gelede bussen. Verspreid in Vlaanderen rijden er 380 harmonicabussen rond.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV wil vrije toegang van Turken blokkeren

 

dinsdag 10 maart 2009
De PVV is ontzet over de recente uitspraak van het Europees Hof van Justitie waardoor Turkse dienstverleners zonder visumplicht naar Nederland kunnen reizen. "Dit is een rampzalige uitspraak," aldus PVV-Kamerlid Sietse Fritsma. "Hierdoor zal niet alleen de massa-immigratie nog verder toenemen, maar het betekent ook een groot probleem voor Nederlandse vrachtwagenchauffeurs, kappers, monteurs, en alle andere dienstverleners of zelfstandigen die te maken krijgen met extra concurrentie door Turkse dienstverleners."

Sietse Fritsma heeft het kabinet daarom vanavond in een door hem aangevraagd spoeddebat oproepen om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat Turkse dienstverleners niet onbelemmerd naar Nederland kunnen komen.

 

@ PVV


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanstormende zandstorm over Riad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap met de Heer Pros Titutie in Islamland

 

Prostitutie is in islamitische staten streng verboden. En de wereld van de islam kijkt verachtelijk neer op de westerse cultuur waarin prostitutie wordt getolereerd. Daarbij bloeit in geen enkele andere cultuur de prostitutie zoals in de islamitische.

Het is nauwelijks een jaar geleden dat de politiechef van Teheran in een bordeel in de stad naakt tijdens het liefdesspel met zes vrouwen werd gearresteerd. De man was vergeten dat hij opdracht had gegeven voor een razzia tegen de teloorgang van de zeden in zijn stad. Hij is intussen geen politiechef meer, maar het voorval werd tot ver buiten de landsgrenzen bekend. En ook bij Angeltjes hebben wij over deze zaak geschreven : uiteraard vonden wij het een schande dat de nijvere politieman, die met een onderzoek bezig was, beschuldigd werd van onnoemelijke feiten.

 

Tien jaar geleden konden westerse krantlezers al lezen dat er iedere week in de Saoedische hoofdstad Riaad een Jumbojet met Franse prostituees landt. Saoedi-Arabië, naar het heet toeverlaat van islamitische zedenstrengheid en het summum van islamitische heilige plaatsen, is echter niet het enige land in de regio waarin, ondanks tegenovergestelde openbare beweringen, de prostitutie een bloeiende groeibranche is. In de Verenigde Arabische Emiraten bestaat nauwelijks een beter hotel waarin in de bars geen vrouwen – ze komen meestal uit Oost-Europa – op welgestelde vrijers wachten. Men kan er de kamers per uur huren. De vrouwen gebruiken hun jaarlijkse vakantie om geld te verdienen en vliegen daarna met belastingvrije elektronica-artikelen terug naar huis om ze daar met vette winst weer te verkopen.

 

Af en toe werd daarover zelfs al in westerse media bericht, hoewel journalisten die er over schrijven hun hele leven lang niet meer naar deze landen mogen reizen en op en zwarte lijst komen te staan met ongewenste personen. Nu kunnen de islamitische staten nog een naam bij de lijst schrijven, want de schrijver William Sparrow heeft het taboethema doorbroken en over de bordelen in Afghanistan en Pakistan geschreven. En dat ook nog in een van de meest serieuze kranten van Azië, de Asia Times. In het artikel komen de lezers te weten dat leden van de volksgroep van de Pasjtoenen het als vanzelfsprekend beschouwen om kleine jongens tot seks te dwingen. Sparrow schrijft over het kinderbordeel Ranadas Bazaar in Pesjawar (daar zijn kleine jongens voor de vrijers), hij schrijft over bordelen in Lahore, Karachi en Rawalpindi en over de bordelen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Omgerekend minder dan € 5,- kost de ”Take away service”, waarbij men vrouwen of kinderen als speelgenoot mee naar huis kan nemen. Officieel bestaan er geen gedupeerden van dit misbruik. De regeringen van de zogenaamd zo zedenstrenge islamitische staten kijken de andere kant op. En niemand mag de misbruikte kinderen en vrouwen helpen. Want dit brutale en mensonterende misbruik bestaat immers officieel helemaal niet…

 

E.J. Bron

 

@ www.hetvrijevolk.com

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij denken aan onze lezers. En onze lezers aan wie denken zij ?

 

 

In de winkels van Kruidvat kan u  tussen 10 en 22 maart voor € 8,99 een treinticket kopen dat geldig is tot 30 juni en waar u gans het land B mee kan doorkruisen. Er zijn nauwelijks beperkingen.  Tot maximum 4 tickets kan u kopen en de actie wordt afgesloten als voor de einddatum de voorraad uitgeput is. 

Die heerlijke NMBS toch. Hun tarieven lijken ingewikkelder dan het kruiswoordraadsel in de Standaard, vandaar dat deze actie bijzonder eenvoudig en welkom is. 

Voilà, wij zien mekaar terug op de trein, wandelend op de zeedijk in Blankenberge, in de bossen van Spa, aan het Sashuis in Brugge, in de stille Westhoek. Of komt u soms naar de stad van Allah, de exotische sfeer opsnuiven in de Handelstraat, de Abdijstraat op Kiel,of brengt u een bezoek aan de Permekebibliotheek op  het verfomfaaide De Coninckplein waar u desnoods uw voorraad roesmiddelen kan aanvullen ?  Wat u beslist moet bekijken in Antwerpen, want uw trein stopt er,  is het hernieuwde Centraal Station : een parel, waar men over 100 jaar nog trrots zal op zijn. 

Angeltjes, soms bitter en wrang, en dan weer lief en charmant.  Maar steeds behept met goede intenties om uw leven op te fleuren.

De Publiciteitsafdeling.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eeuwige Strijd II door Filip de Man

 

Het tweede deel van de trilogie heet ’Europa: van Dageraad tot Avondland’.
Daarin gaat de speurtocht naar de oorsprong van onze Europese cultuur verder: de rol van de Cro-Magnons en de Indo-Europeanen wordt belicht, net als de fenomenale demografische evoluties van de laatste millennia.
Hoofdstukken worden ook gewijd aan het hedendaagse cultuurrelativisme, de massale immigratie, het lopende IQ-debat en de zogeheten ‘globalisering’.

Kortom: verplichte lectuur voor de niet politiek-correcte lezer.

U kunt uw exemplaar bestellen door storting van 20€ (verzendingskosten inbegepen) op rekeningnr. 310-0463000-08 van FD-Linden. Het boek van 162 blz., met kleurenkaft en talrijke illustraties, krijgt u dan binnen de week in de bus.


Let wel: gelieve uw adres in de rubriek ’mededeling’ van de overschrijving te vermelden, de bank stuurt dat anders niet automatisch door.

Ik wil er op wijzen dat de mensheid op een catastrofe afstevent als de demografische tendenzen niet worden omgekeerd. Een paar voorbeelden van de onvoorstelbare demografische groei in het Zuiden: Afghanistan klimt van 33 miljoen inwoners naar 82 miljoen in 2050; Iran klimt boven de 100 miljoen, Congo van 66 naar 189 (begin alvast uw zilverpapier op te sparen voor 120 miljoen kleine negertjes meer); Nigeria explodeert van 148 miljoen inwoners naar bijna 300 miljoen in 2050.
De voorspellingen voor India zijn ronduit catastrofaal: van 1,1 miljard individuen naar 1,8 miljard, India steekt daarmee China voorbij inzake inwoneraantal.


Zoals ik in 'De Eeuwige Strijd II' vroeg: moet er nog ontwikkelingshulp zijn?


10-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewelddadige jeugdbende overvalt Lyceum in Cagny (F)

 

La salle de permanence du lycée Jean-Baptiste-Clément de Gagny porte les traces de la violente intrusion de mardi matin.
 
(foto : Le Figaro)
 
Een 20-tal bewapende en gemaskerde jongeren zijn het Lyceum in Cagny (Seine Saint Denis) binnengedrongen en hebben professoren en leerlingen afgetroefd en bewerkt met metalen buizen, hamers, basebalknuppels en tenminste 1 mes.  Volgens getuigen ging het er extreem gewelddadig aan toe. De brutale overval duurde een tiental minuten en er zijn in totaal een 12-tal gewonden. Van het crapuul werden een zestal exemplaren opgepakt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Leterme en de Fortiscommissie

 

 

Wij ontvingen van Manten deze tekening per spoedzending.  Aanwezig op de publieksbanken bij de parlementaire onderzoekscommissie : Manten weet inderdaad van wanten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Video van het VB Congres

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet Halal, drink Halal, wees Halal, Leef Halal

 

De Heer Filip Dewinter, een fel promotor van de islam, riep nadrukkelijk op tijdens het congres van zijn partij, VB (Vreemd Belang) om meer te leven in overeenstemming met de regels van de islam : "Inch'Allah" riep hij en de zaal in koor : "En gij, de mijn".

"Jazeker" vervolgde hij "wij moeten ons leven Halal inrichten en daarom roep ik jullie, ongelovige honden op, om jullie te bevoorraden met lekkere Halal-producten : koop uitsluitend in de winekels waar Halalvoedsel verstrekt wordt, zo steunen jullie de islam".

Als trouwe volgelingen van de Heer Dewinter, ruimen wij gratis ruimte in om een aantal voedingswaren die Halal zijn, aan u voor te stellen.  We zijn in de sperperiode, dus onze reclame is gratis. Het is trouwens econcomische crisis voor iedereen behalve voor de champagnezuipers van Dedecker.

SMAKELIJK !


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben ook maar ne mensch - Politiek Gent schokt na over de dronken politiechef

 

 

De Gemeenteraad: Anne Schiettekatte
(21 reacties)
 
Reactie door Rik Lammertyn
2009-03-10 11:54:52

Intussen komen de details naar boven. De samenzweerders (hoe kan je ze nog anders noemen) gingen pas door de knieen na urenlange ondervraging. Dit zet het hele verhaal in perspectief.

Mijn mening:

Een vriend die dronken een ongeval veroorzaakte met enkel blikschade naar huis voeren en desnoods de schuld op mij nemen: zou ik misschien ook doen. Nog enigzins begrijpelijke menselijke reactie.
Maar, als er strafrechtelijk onderzoek komt achteraf, tijdens de ondervragingen urenlang blijven liegen tot bewijs van het tegendeel: no way.

Al iemand aan de consequenties gedacht als dit niet was uitgekomen? Als één van de samenzweerders-gezagsdragers nog eens in de problemen komt of een wederdienst nodig heeft kan hij weer een beroep op zijn companen. Zo ontstaat een spiraal van corruptie.

Aan alle moemoes, zonen, stiefdochters, medestanders en dergelijke die Ann Schiettekatte menen te moeten verdedigen: stop ermee dit te vergoelijken, het wordt alleen maar schrijnender. Je helpt haar meer door haar onder ogen te doen zien dat dergelijk gedrag volkomen ontoelaatbaar is en dat hard werken geen vrijgeleide is voor het plegen van strafbare feiten. Ze heeft immers in de al dan niet nabije toekomst nog een correctioneel strafproces te doorstaan, met de bijbehorende mediastorm. Hoe minder uitvluchten, hoe groter het begrip zal zijn.

Reactie door jan de moor
2009-03-10 13:23:41

Op het Stadhuis.
De foto van de plechtige eedaflegging van de nieuwe korpschef De Wolf in de handen van burgemeester Termont (SP.a) circuleert op het wijde Internet, voorzien van Gents-bijgekleurde tekstballonnetjes.
Vooraan verdringen de 4 SP.a-schepenen Coddens, Temmerman,Pehlivan en De Regge zich op de eerste rij. Op de achtergrond prijkt het wijze hoofd van oud-gouverneur Balthazar. Geen enkele VLD-schepen valt te bespeuren.
Het lijkt wel een rood partij-onderonsje.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Noord-Afrikanen steken Tieltse man in brand

 

Een 39-jarige man uit Tielt ligt met levensbedreigende brandwonden in het Universitair Ziekenhuis van Gent na een bizarre overval vanmorgen in de Ieperstraat in Tielt. De man werd overvallen en daarna in brand gestoken. Dat heeft het parket van Brugge bekendgemaakt.

De man uit Tielt brengt mensen van en naar de luchthaven. Toen hij vanmorgen om 4.30 uur op weg was naar een klant, werd hij in de Ieperstraat in Tielt klemgereden door een auto waarin drie mannen zaten. Het drietal stapte uit en sleurde het slachtoffer uit zijn auto.

Franstalige daders
Nadat ze zijn portefeuille hadden gestolen, overgoten ze hem met benzine en staken hem in brand. Daarna sloegen ze op de vlucht.
Een getuige kon de hulpdiensten verwittigen. Voor de man het bewustzijn verloor, kon hij nog vertellen dat de drie daders Franstalig waren van het Noord-Afrikaanse type. Hij zei ook dat ze zich in een grijze BMW verplaatsten.

De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het UZ Gent. Hij verkeert nog steeds in levensgevaar. Of de daders hun slachtoffer kenden, is niet bekend. Het onderzoek is handen van de federale gerechtelijke politie. (belga)

@ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 maart : Nostalgische Muziekavond

 

NOSTALGISCHE MUZIEKAVOND

 

11 julicomité "de Gulden Sinjoren"

organiseert een nostalgische avond met

Duitse operette- en schlagermuziek

 

 Waar ?  Van Maerlantstraat 14 - Antwerpen

Wanneer ?  Zaterdag 21 maart 2009 om 20 uur

Inkom ?  5 euro p.p.

 

De opbrengst komt ten bate van  de Guldensporenviering

www.guldensinjoren.org


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interview met Pat Condell

 

 

.
.

“Wat is er geworden van de Nederlandse reputatie van tolerantie en ruimdenkendheid? Zijn jullie alleen ruimdenkend voor zaken waar je het mee eens bent? Verbieden jullie alles wat kwetst, of mogen alleen moslims niet worden gekwetst? De koran bevat meer haat dan deze film, die alleen stelt dat het islamitische heilige boek wordt gebruikt door terroristen om massamoord te rechtvaardigen. Dat feit kan niemand ontkennen. Een letterlijke uitleg van de koran geeft moslims het recht om mensen te doden, en de daders hebben dit herhaaldelijk als rechtvaardiging aangevoerd. Die kwestie moet worden benoemd en besproken, niet verboden.”

 

Lees verder bij onze collega's van

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8078

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eed is een Meineed.

 

Wat een toestanden gisteren in het hart van de belgische democratie. Twee parlementaire onderzoekscommissies aan de slag : de kamercommissie die nagaat of de politiek het gerecht heeft beïnvloed en de gemengde kamer-& senaatscomissie die bekijkt of het Fortisdossier correct en verstandig is aangepakt door de regering.

Dergelijke parlementaire onderzoekscommissies zijn de triomf van de democratie. Zij bewijzen dat de verkozenen des volks ook de wil van datzelfde volk laten respecteren en weten af te dwingen. Gewapend met de macht van een onderzoeksrechter, ondervragen volksvertegenwoordigers/senatoren god en klein Pierke. 

Graaf Lipmans

In de Fortiscommissie ging de aandacht vooral naar Graaf Lipmans : na maanden ondergedoken geleefd te hebben , wilden de media hun publiek verrassen met een fotootje van een afgetakeld wrak, dat de Graaf intussen zou geworden zijn. Het is niet gelukt, want Lipmans is misschien afgetakeld maar zijn lepe streken heeft hij niet afgeleerd : een nobele lafaard, als u ons vraagt, die de pers en de publieke opinie ontvlucht. En mocht u ons nog iets willen vragen, wij antwoorden niet meer. Wij staan onder ede maar dat is niet meer dan een formaliteit : mijn eed is een meineed.

De gemengde Fortiscommissie poogt na te gaan of er nog wat nieuws te rapen valt bij de arrogante bende van de Fortistop. Wat verwachten die naiëve politici ? Dat uit de zelfvoldane smoelwerken, waarop sommigen zelfs een eeuwige glimlach van superieure verhevenheid hebben gebeiteld, een verrassend  mea culpa  zou opklinken ?  Trouwens, wat zou de bevolking daar mee opschieten? Daarom fixeren de schrijvende en fotograferende loopjongens van het regime zich op de fysiek van Graaf Lipmans : hoe ziet iemand die er miljarden euri door gesluisd heeft en honderdduizenden landgenoten in de financiële afgrond heeft gestort, er uit ?  Is hij vermagerd, heeft hij zijn gebit verloren, is zijn cholesterolgehalte gezakt, heeft hij zijn biologische verlangens gedumpt ? We worden op de hoogte gehouden : nu al staat vast, dat de fotograaf die de eerste afbeelding zal brengen van Graaf Lipmans in zijn nieuwe situatie, een persprijs in de wacht zal slepen.

Tolken (tussen haakjes)

In de Beïnvloedingscommissie traden Van Deurzen, Reynders en Leterme op. Wij hebben stukjes gevolgd dankzij de 0000 die rechtstreeks verslag uitbracht. (Tussen zeer belangrijke haakjes deze dringende vraag :  heeft de VRT geen geld om enkele behoorlijk klinkende tolken te kopen, alstublieft ? Telkens een Franstalige aan het woord komt, snerpt een vrouwelijke ambtenaar met een fors accent en een stem die onze keel en oren pijn doet, haar vertaling de microfoons in. Het is diezelfde mevrouw, die klinkt als de directrice van een bejaardeninstelling, die ook de Kamervertalingen doet. Doe eens, wat, vrienden van de VRT : ontsla enkele overbodige managers en werf jonge en beëdigde tolken aan met een radiofone stem. Desnoods deeltijds.)

Liegen

Net vandaag verschijnt in Het Nieuwsblad een artikel over "liegen" en dat doen we gemiddeld vijftig per week.  Behalve als we er belang hebben, dan verdubbelt dat aantal. Zonder wetenschappelijke onderbouwing, gaan wij er van uit dat je bij  politici die getallen met tien mag vermenigvuldigen.

De man die zich emotioneel het best verdedigde was ex-minister van Justitie, Jo van Deurzen.  Die Jo is ongetwijfeld de meest waarachtige van het trio.  Hij bezit het imago van zijn fysieke verschijning en bijna ben je geneigd te geloven dat hij niet 500 keer per week liegt, maar slechts de helft. En in een aantal gevallen, beseft hij niet dat hij de waarheid een poot uitvijst, omdat volgens hem een poot uitvijzen nu eenmaal tot zijn taken behoort. Als Van Deurzen zegt dat hij zijn kabinetschef op de vingers heeft getikt, beschouwt hij dat als een daad waarmede hij, de minister 10 op 10 verdient. 

Helaas klopt dat niet.  Hij geeft daarmede expliciet toe, dat er achter zijn rug geknoeid wordt en het is niet met een vermanende vinger op te steken, dat justitie terug op het rechte pad komt.  De ex-minister beroept zich op zijn hoog moreel gezag en zijn goede bedoelingen. "Hoe kan ik mijn boekje te buitengaan, als ik een goed mens ben ?".  Jammer, mijnheer Van Deurzen, u bent ongetwijfeld een goed mens maar dat volstaat niet om de daden van uw medewerkers waar u verantwoordelijk voor bent, af te dekken. Verantwoordelijk voor de daden en voor de mensen. Ook als u een slachtoffer mocht zijn van complotten die uitgevoerd worden door perfiede figuren achter de schermen, dan bewijst dit dat u niet geschikt bent voor de functie die u bekleedde. Jammer. Jammer. Maar helaas is dat onze affaire niet.

Reynders : altijd present, nooit op de hoogte

Voor Reynders is het allemaal simpel en eenvoudig : die man dekt heel zijn bestaan en carrière af met de bewering, dat alles wat hij doet in het belang van de staat en het land  is.  Liegen en bedriegen, hoort daar ontegenzeggelijk bij.  En als Gerolf Annemans dat ànders wil percipiëren dan moet hij dat zelf weten. Reynders denkt anders dan Annemans.  Incident gesloten.

Over de houding van Leterme willen we niet veel zeggen, want we zagen hem nauwelijks.  Hij leek bij het binnenkomen zeer zenuwachtig, onzeker en schichtig. Zoals we hem kennen. Natuurlijk bevestigde ook hij onder ede wat van hem verwacht werd.

Een Spaanse herberg of een modern bordeel ?

Iedereen die voor de commissie verschijnt, verdedigt zijn waarheid en geeft zijn visie op zijn aandeel en verantwoordelijkheid in de beïnvloeding van de magistratuur.  De liegende politici ontkennen en hun topmedewerkers spreken mekaar tegen.  De magistraten onderling spreken mekaar ook tegen.  Rechters verwijten mekaar dat ze niet het recht dienen maar de partijpolitiek.  Verontwaardigde echtgenotes van rechters die toevallig ook prominente partijleden zijn, dissen de commissieleden  dramatische verhalen op.  Alsof wij, domme burgers, nog niet lang doorhebben dat justitie niet beter functioneert dan een Spaanse herberg en heel wat minder goed dan een modern bordeel.

Advocaten bedreigen ambtenaren van justitie zoals Al Capone, Elliot Ness naar het leven stond. In de lift, buiten het oog en oor van camera's en microfoons : "Gij zijt van nu af aan een Doelwit" ... Die woorden worden gesproken door een advocaat die leeft van staatsopdrachten. Die hij soms kwijtspeelt door kwistige uitgaven met weer een van die verdomde maar zo verleidelijke Visakaarten.

Arrogante kabinetschefs, die aan de hefbomen van de politiek zwengelen en  om hun ministers ter wille te zijn zwendelen als crimineeltjes. Een zaak hebben ze allen gemeen : uit naam van het staatsbelang, is wat zij doen, altijd verantwoord.

Onze minachting voor het belgische systeem en regime is weer toegenomen. En dat is verheugend.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit (eindelijk) William Shakespeare ?

 

 

Bard

 

Dit zou William Shakespeare zijn op zijn 46ste levensjaar, geschilderd in 1610, zes jaar voor zijn overlijden. Tot hiertoe is er zeer weinig geweten over het leven van de man die in ons aller collectief Europees geheugen zit.  Wie zou Prins Hamlet uit Denemarken kennen, mocht Shakespeare hem niet beschreven hebben ?  Of de ontroerende en trouwe Desdemona die door de stikjaloerse Turk Othello gewurgd wordt ? 

Het portret van de tot hiertoe onzichtbare toneelauteur én acteur is ontdekt door restaurateur Alec Cobbe in de kunstcollectie van zijn familie. Hoe is zoiets mogelijk ?

De vooraanstaande Shakespeare-kenner Stanley Wells staaft de bewering dat het om een portret van Shakespeare gaat. Cobbe en Wells wijzen erop dat het schilderij een opvallende gelijkenis vertoont met een buste en een ets die na Shakespeares dood zijn gemaakt met behulp van mensen die de bard tijdens zijn leven hebben gekend.  Zij hebben samen bijna drie jaar onderzoek gedaan naar de authenticiteit met alle beschikbare wetenschappelijke moderne middelen.. Deze mensen zijn geen charlatans die hun reputatie op het spel gaan zetten.Deze mensen zijn geen

Dit is alleszins het portret (al dan niet geflatteerd) van een man met een heldere, pientere blik die met veel wijsheid het gewriemel van zijn medemensen gadesloeg, ontleedde en dit met enorme wijsheid en kennis beschreef in adembenemende verzen die na vier eeuwen levensecht overeind blijven. 

Ray

Bron : http://earmarks.org/

PS : Bij ons vindt u een frontale opname van het schilderij, omdat wij ons de moeite getroosten te zoeken naar de meest sprekende afbeelding.  In de Vlaamse kwaliteitsmedia stelt men zich tevreden met een scheef portretje.  Verschil moet er zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anjem Choudary leg uit hoe islam GB zal veroveren

 

Deze man is niet om het even wie.  Anjem is advocaat (weliswaar geschrapt door de balie) maar hij heeft een reputatie in Londonistan bij de extremistische moslims zo hoog en luid als Big Ben. Zijn uitspraken en opvattingen zijn stuitend (hij wil ondermeer de paus doden), betreurt de slachtoffers van extremistische aanslagen voor zover het moslims zijn, hij is shariarechter in Londen en zet in dit videofragment uit mekaar hoe de islam Groot-Brittannië zal veroveren. Wikipedia weet ook een en ander af van deze vredelievende gek. Aan de vrienden van de tamme linkerzijde : het is allemaal niet waar, hoor. Het is Filip Dewinter die zich verkleed heeft en de opname is gebeurd door Geert Wilders.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks 5000 vrouwen vermoord door eerwraak in Turkije

 

Een groep Turkse vrouwen gooide gisteren aan het einde van de middag na een korte demonstratie met spandoeken rozen in de Rijn bij Arnhem ter herinnering van alle vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van eerwraak. De actie vond plaats ter gelegenheid van internationale vrouwendag 8 maart.
De demonstranten droegen portretten mee van vrouwen die de laatste jaren zijn omgebracht. "Ook in Nederland of dicht bij Nederland", vertelt Nuray Kanik van het vrouwennetwerk Huiselijk en Eergerelateerd Geweld HEG dat opereert in Arnhem, Almelo, Deventer en Enschede. "Er zijn de afgelopen tijd vrouwen vermoord in Alkmaar, Utrecht en Almelo. Zaterdag kwam nog een vrouw door eerwraak om het leven in Rees in Duitsland, net over de grens."

Foto Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Eergerelateerd geweld komt voort uit woede van de hele familie over 'te schande makend' gedrag van vrouwen of dochters. Het gaat vaak mis als de vrouw zich los wil maken van knellende tradities of uithuwelijking. Maar ook verlies van maagdelijkheid of simpelweg het contact met jongens kan al tot spanningen en geweld lijden, zo constateerde de Arnhemse wethouder Barth van Eeten eerder. Naar schatting worden jaarlijks 5.000 vrouwen in Turkije vermoord. HEG timmert sinds 2007 in Arnhem aan de weg om het taboe rond eergerelateerd geweld bespreekbaar te maken. Het netwerk kreeg veel belangstelling nadat het met een groep vrouwen Turkse koffiehuizen in het Spijkerkwartier bezocht om met klanten in discussie te gaan. Onlangs waren ze nog in actie te zien in zo'n koffiehuis bij het actualiteitenprogramma Nova. "We gaan hiermee door, we zijn ervan overtuigd dat we dit taboe in de Turkse gemeenschap kunnen doorbreken."

Hulp aan vrouwen die vrezen slachtoffer te zullen worden van eerwraak staat bovenaan bij HEG. Van groot belang is dat ze een goed heenkomen kunnen vinden in anonimiteit, benadrukt Kanik. HEG wordt gesteund door Hera Vrouwenopvang Gelderland, de gemeente Arnhem, de politie en tal van andere organisaties.

@ De Gelderlander

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten in Noord-Ierland

 

 

Helaas ... zolang de Britten daar blijven, zal het nooit wat worden

 


09-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslima protest op Vrouwendag tegen onderdrukking islam

 

 

Noors Syrische moslima verbrandt hoofddoek op Vrouwendag als protest tegen onderdrukking vrouwen door de islam.  Dat ze voor de rest voorzichtig moge zijn, want de Baardmansen hebben dit niet graag. 

Waar stillen wij onze multiculturele honger beter dan bij Angeltjes ?

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!