Angeltjes
17-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze eerste mooie lentedag in 2009, maar hoe is het op Mars in 2020 ?

 

 

 

(foto :  http://www.hannawillemijn.nl/archives/000151.html )

Als u wil weten hoe de lente op Mars in bijvoorbeeld 2020 er zal uitzien, moet u dit bruggetje oversteken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen vijf minuten politieke moed, maar een week-endje aan zee en de staat is hervormd

 

((foto : buienradar.nl)

Geen vijf minuten politieke moed, maar een week-endje, liefst ergens aan de kust met enkele staatsmannen en de zaak is geklonken.

Dit zeggen de twee Brusselse vice-premiers Steven  Vanackere (CD&V) en Joëlle Milquet (CdH) in een dubbelinterview dat vandaag verschijnt in Knack.

Sinds Vanackere overgestapt is uit de Vlaamse regering naar de federale, treedt hij op als de nieuwe coming-man, die resoluut elk probleem dat men hem aanreikt, zal oplossen.  Zijn houding is die van de zelfzekere politicus die de mensen geen oren aannaait en bereid is zijn nek uit te steken.  Stiekem verdenken wij er de womanizer Vanackere van, dat hij zo naief is met Joëlle iets  te bereiken waar anderen voor hem niet in gelukten.  Vooruit, dan maar.

In het recente verleden, dat zéér recent is, namelijk van in juni 2007, waren de Franstaligen mentaal niet voorbereid op een staatshervorming, ziet u en er werd enorm veel tijd verloren met naar mekaar te staren, te zuchten en ruzie te maken.  Het is eigenlijk de schuld van Leterme.  Dat is zowat de bondige samenvatting van de gedachtengang van de beide vice-premiers.  Vanackere, als een pure tjeef,  laat die zin over het falen van Leterme uitspreken door Milquet, dan kan men hem niets verwijten en op het laatste van het interview, zwaait hij kort de lof over een uitspraak van Nonkel Kruk.  Ziezo, iedereen content, zegt de Steven en straks eens kijken of Madame Non niet stiekem een Madame Oui-Oui kan zijn.

Het is allemaal strategisch bedoeld, daar twijfelen we niet aan.   Binnenkort zijn er verkiezingen en de CD&V heeft menig blazoen op te poetsen. Eerst hebben ze zich in nesten gewrongen met een tegennatuurlijk huwelijk met de N-VA, dan kwam de auteur van het Blunderboek, Leterme zijn opeenvolgende Rampen opvoeren die de partij uit mekaar geschud hebben, Kris Peeters doet wanhopige pogingen om niet op die Brokkenpiloot te lijken en Servais, ocharme, Verherstraeten is geen piloot van Turkish Airlines maar wordt als een heuse kamikaze gedwongen tot opeenvolgende zelfmoordacties.  En hij doet het, als een echte brave tjeef in de hoop ooit beloond te worden met een portefeuille van minister.

We hebben moeten lachen in het Knack-interview met Vanackere, toen die in samenzang met Joëlle zeer stoer verkondigde, dat hij er geen graten zou inzien zich gedurende een week-endje vrij te maken om ergens aan de kust (of in een kasteel) een staatshervorminkje in mekaar te flansen met enkele staatsmannen.

Ja, Steven, regel het maar.  Zolang Joëlle er bij is, zal het in orde zijn voor u, niet ?  Bonnes Vacanes !

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste reden om NOOIT naar een opera-première te gaan ...

 

Wij gaan het u hier niet vertellen, in afwezigheid van de Platenruiter, waarom u als de dood opera-premières moet vermijden.  Anders zwiert hij zijn ontslagbrief op ons bureau, als hij vrijdagavond binnenkomt stormen met zijn enthousiaste, overdreven verhalen en zijn opgewonden passionele ervaringen.

Houd u het stil en springt u even binnen in ons bijhuis : daar verneemt u de reden waarom u best bij opera-premières verstek laat gaan. Sssttt ... We houden het discreet onder ons.

http://www.angeltjes.net/#home 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Destination UK

 

train

Here we come !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knipperlichten-Prietpraat in de Fortiscommissie

 

U zal het wellicht niet anders verwachten : wij hebben een hartsgrondige hekel ontwikkeld in de loop der voorbije weken aan de afhandelingen binnen de Fortis-commissie, die onderzoekt of de regering gepoogd zou hebben invloed uit te oefenen op de rechterlijke macht.

Hahaha !

Wie nog één greintje geloof wilde behouden in het democratisch functioneren van de machten in dit land, kan dit geloof in de sacristij der vergetelheden opbergen.  De kamerleden hebben zich door de opdracht die zij zichzelf gegeven hebben, gewriemeld, zoals zij hun mandaat als partijverkozenen vervullen : met veel punten en komma's, opschortingstekens, uitroep- en vraagtekens, maar nauwelijks concrete teksten met besluiten waar de bevolking iets aan heeft.  Geen "Dat nooit meer" maar evenmin een "Alles is keurig in orde".  De verkozenen des volks hebben zichzelf weer eens laten kennen als verkozenen van hun partijen.                                       

Deze commissie heeft echter wel een functie gehad : de geïntresseerde burger  heeft zich de visu kunnen vergewissen, dat de rechterlijke macht, een even grote krabbenmand is als de wetgevende.  Het evidente verlengstuk van de partijpolitiek : zo is justitie, dat zijn de magistraten, de dames en heren rechters en heel de carnavalstoet die met hen meehost op de tonen van de geweldige schlager "De democratie hangt aan ons gat, dikke patat".

Wie nog wil geloven in de onafhankelijkheid van justitie, mag bij ons elke dag een bordje rijstpap met gouden lepeltjes komen smullen, keurig en vriendelijk opgediend door onze Juffrouw Ellen, met haar engelenvleugeltjes en haar gedurfde paradijselijke outfit, die haar een ban opleverde van kardinaal Danneels, een referentie voor onze redactie.

Tegelijk werd een nieuwe term in de politiek geïntroduceerd : "Knipperlicht-contacten".  Zoals Servais Verherstraeten dat uitspreekt, klinkt het als een prostituee oppikken met de wagen en parkeren in een groezelig straatje.  Bij de bijna-minister-van-justitie, Renaat Landuyt is elk contact een knipperlichtcontact : als die man taxichauffeur was, zeg maar in Brugge, wij reden nooit met hem mee. Aarzelen, rond de rondpunten blijven cirkelen, wachten tot het licht op rood springt, om er volle gas  door te vlammen ... en ondertussen maar kletsen en mekkeren op dat zeurderige toontje. Met de vergane glorie, die eens de Kennedy van Oostende genoemd werd, Bart Tommelein, hebben wij compassie. En dat strekt ons tot eer.  Hem niet.

Savat

 

Welke kleur de lichten ook aangeven : altijd doorrijden, niets aan de hand. Knipper met uw eigen lichten, steek de middenvinger op tegen al wie uw doorgang wil verhinderen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven zoals het is : de schelmenstreken van Eddy C.

 

In onze felgesmaakte rubriek "Het Leven zoals het is", vandaag de boeiende schelmenstreken van gewezen stadsdirecteur Eddy C.

Eddy is een fijn man, goed verzorgd, keurig in het pak, streepsnorretje onder de neus, altijd een kwinkslag bij de hand en op tafel een wijntje met daarbij een Trijntje.  In de openbare dienst had Eddy zich laten opmerken door zijn initiatiefrijke voorstellen, waarop de stad Antwerpen met een fijne neus voor talent, hem aangesteld had tot directeur van de "VZW Feestcomité" die fraaie fuiven inrichtte, zoals "Magisch Antwerpen", waar op het podium illusionisten duiven en sjaaltjes lieten verdwijnen en achter het podium Eddy de ontvangen centjes wegtoverde. De Promenadeconcerten waren eveneens het domein van Eddy's Feestcomité evenals de jaarlijkse ijsschaatspiste op de Grote Markt : een ideale gelegenheid om zelf de scheve schaats aan te trekken. Het is tenslotte eindejaar, wie wil er geen extraatje ?

Let wel, Eddy C. kon niet voor niets bogen op het vertrouwen van de machtige stedelijke Regenten, Eddy wist zijn streng te trekken binnen de administratie. Hij kende zijn weg in de stedelijke organogrammen en doolhoven, beheerste de procedures en zwom tussen de reglementen als een vriendelijke haai die de Groten lof toezwaaide en de kleintjes met rust liet. Om aan strenge controles te ontsnappen liet hij vaak facturen uitsplitsen in kleine bedragen onder de 5.500 euri.

Het was ook nodig dat Eddy vaak naar het buitenland trok om de markt te prospecteren en intressante initiatieven naar Antwerpen te halen.  Eddy wilde geen kat in een zak kopen en hij moest zich met eigen ogen vergewissen van de kwaliteit der artistieke producten die hij aankocht.  Hoe zijn wijzelf ? Het beste is nauwelijks goed genoeg.  Dat waren ook telkens ideale gelegenheden voor onze directeur om enkele persoonlijke uitgaven via onkostennota's te recupereren.  We gaan u niet in detail vervelen met de talrijke manipulaties van Eddy, zoals het onderzoek ze heeft vastgesteld. De schelmenavonturen van Eddy dateren uit het begin jaren 2000 en werden vastgesteld in het verlengde van de Visa-affaire.

Volgens de rechtbank heeft hij in totaal voor zowat 350.000 euri de stad in de maling genomen, een slordige 14 miljoen frank. Geld lospeuteren uit Europese subsidiepotten was een specialiteit van C. Hij reisde de wereld rond op kosten van het stadsbestuur en liet geregeld geld rollen in luxebordelen. Hij pluimde de Europese Commissie bij de organisatie van het Europese Jumelage Congres in mei 2002 in Antwerpen. Hij diende toen zes subsidiedossiers in waarin hij de kosten schromelijk overdreef. 'Een enorme normvervaging waardoor de gemeenschap zware verliezen leed', aldus de aanklager.

Eddy werd aan het begin van het onderzoek in 2004 kort verhoord en ontkende toen alles. Niet lang daarna verdween hij naar Afrika om er in Gambia te trouwen en zich te bekeren tot de islam. Toch was zijn huwelijk hier in België nog niet ontbonden, wat hem een strafklacht opleverde vanwege bigamie.

De rechtbank veroordeelde C. tot 15 maanden cel en 500 euri boete wegens verduistering. De stad van Allah eist 117.000 euri schadevergoeding en is zich dagelijks aan het oefenen in fluiten, want dat kan ze doen met haar eis : er naar fluiten.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een controversieel gedicht op een controversiële blog

 

Een ondeugend, ongebruikelijk, tot de glimlach nodend gedicht dat Hendrik Carette in 2007 wijdde aan Joke van Leeuwen.

 

 

Een niet zo geniale en niet zo geestige dichteres

Die zo pientere en pietepeuterige gedichten van Joke van Leeuwen
zijn zo krokant en zo saillant. En kijk haar doorkijkjes laten nog iets
      zien

zoals een oude vrijster of oude juffrouw nog jong en koket kan
      jouwen.
Hemeltje lief, laat haar maar plakken en pluizen, laat haar
      scharrelen

en naar de mussen wuiven, laat haar struinen in de duinen. Laat Joke
joelen en stroelen, maar nee, niet onder die dure Scandinavische
      stoelen.

Laat haar toch priegelen. Ja, laat haar maar haar ding dong doen,
zolang wij maar niet hoeven te behoeven en wij niet zo gauw
      geeuwen

 

Foto Hendrik Carette © Kristof Ghyselinck

 

 

 

 

Hendrik Carette (Brugge 1946)

 

 


16-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nevele zingt : Vlaams-nationale Zangavond zaterdag 9 mei

 

 

We delen het liever nu mee dan op de dag zelf, want anders worden we terecht overladen met verwijten, dat er van alles anders aan de hand is.  Het is zaterdag 9 mei : een unieke kans om LIVE de beroemde, beruchte en roemruchte pro-cantoren te beluisteren.

 Intro uit de Film "De Witte"(1934)

Mijn Land is Vlaanderen gezongen door Alfo de Quick

Muziek : Renaat Veremans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Marchés de Provence - u kent het nog ?

 

Ik heb mooie herinneringen aan de Var maar ik zal er nooit meer heengaan.

(Regus Patoff)

 Eerst is er de video met het liedje van Gilbert Bécaud "Les Marchés de Provence".

En dan is er een korte, actuele PPS-presentatie over Zuid-Frankrijk nu : u moet telkens klikken om de beelden te laten verschijnen.

 

Bijlagen:
chri.Hy_-res_aujourd-huiPB.TOUS.pps (489 KB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat heeft Geert Versnick te maken met Louis/Louise ?

 

In het  mooie witte huis op de achtergrond huurt Geert Versnick, Gents OCMW-voorzitter, schepen, federaal volksvertegenwoordiger en nog een en ander een flat.   Dat huis verschijnt regelmatig in de populaire VTM-serie Louis/Louise.

Het privé-adres van volksvertegenwoordiger en lid van de parlementaire Fortiscommissie, schepen en OCMW-voorzitter Geert Versnick,is gesitueerd in een prachtig gelegen gehuurde loft, Korenlei 21 Gent (zie foto).
Hoewel wettelijk verplicht,  zijn er geen huurcontracten geregistreerd op dit adres. Geert Versnick  was  voorzitter tot 31.12.06 en is nu ondervoorzitter van de dienst Stadsontwikkeling Gent. Op zijn huidige en vorige privéadressen huist telkens de zetel van de nv Fleming Corporation waarvan zijn moeder Aline Bailleul (76) hoofdaandeelhouder en afgevaardigde-beheerder is en die ongeveer dezelfde commerciële doelstellingen heeft als Stadsontwikkeling Gent, waar politicus Versnick de touwtjes in handen heeft.
.
Volgens de huidige kiezerslijst van  Sint-Martens -Latem is Aline
Bailleul, weduwe Versnick, officieel gedomicilieerd in een prachtig landhuis, Voordelaan 11 te Deurle - eigendom van de nv Fleming Corporation- maar in werkelijkheid woont  zij  in de Weegbreestraat 3 te Drongen - ook eigendom nv Fleming Corporation- samen met de ongehuwde tweelingzusters  Uyttendaele, van wie de onlangs overleden Rita schepen van bevolking te Gent was en beëdigd ambtenaar Burgerlijke Stand Gent . Deze drie dames zijn tevens de enige  aandeelhouders van de nv Fleming Corporation en zoon Geert is de enige erfgenaam.
.
Op de tiende verdieping van een appartementsgebouw in Knokke-Heist bezitten de beide families een gezamenlijk appartement, eigendom van dezelfde nv.

Volgens de Burgerlijke Stand  is in de Weegbreestraat 3 te Drongen nog steeds de ex-echtgenote van Geert Versnick, VTM-nieuwslezeres Linda (Lynn) Wesenbeek,  ingeschreven maar zij woont elders.

Tot 2006 had Geert Versnick in de Witte Telefoongids een telefoonnummer met verwijzing naar zijn "Ombudsdienst G. Versnick" op voornoemd adres, Weegbreestraat 3 te  Drongen, wat volgens de deontologische code van Stad Gent niet toegelaten is.
.
Onmiddellijk na een officiële klacht van het Vlaams Belang bij diezelfde Deontologische Commissie Gent annuleerde Versnick  deze aansluiting bij Belgacom. Het was zogenaamd een vergeten faxnummer. Hij betaalde wel al sinds jaren maandelijks de telefoonrekening zonder opmerkingen. De meerderheid in de Deontologische Commissie seponeerde daarop  de klacht. Het was een klucht, zegden ze stilletjes.

Het is wel vreemd dat de  vorige hoogst beëdigde ambtenaar van de Burgerlijke Stand Gent  sinds jaren valse domiciliegegevens over haar eigen woonsituatie met o.a. Aline Bailleul en Wesenbeek heeft doorgegeven aan de Dienst Bevolking en het Rijksregister.

Of het de nv Fleming Corporation is of privé-huurder Geert Versnick  die maandelijks de huur voor de peperdure appartementsuite betaalt op de locatie Korenlei 21 app. J . is bij de buitenstaanders niet geweten. VTM huurt deze site als locatie voor de opnames van de serie Louis/Louise.
 
Wij roddelen niet, wij vertellen geen onwaarheden, noch fantasieën, enkel weetjes over een politiek figuur dat graag in het zonnetje staat en u weet het, bij ons schijnt het vaak.
Fats
.
Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik had het Lagerhuis kunnen laten ontploffen ...

 

Ali Dizaei is een hoge Metropolitan politie-ambtenaar die nu even geschorst is en die met een illegale asielvrager vriendschap sloot.  De Iraniër Ace Bakhtyari die Engeland was binnengekomen in de laadbak van een vrachtwagen in 2002 is het land uitgezet omdat hij rondliep met een vals paspoort, een belachelijke reden tot uitwijzing als u ons vraagt.  Gedurende een hele tijd werd hij mee op sleeptouw genomen door Ali die zijn vriend introduceerde in het Lagerhuis en zelfs tot bij Scotland Yard.  "Niemand controleerde mij, want ik was met Ali, ik had best een bom kunnen meenemen in het Lagerhuis..."
U leest het verhaal hier in News of the World
.
NOT SO SHY: Dizaei's wife poses for Ace in hat
 
De charmante echtgenote van Ali Dizaei met Ali's pet en een boezem die mag gezien worden.
 
COMMONS DO: Ali Dizaei, left, with MP Keith Vaz and top cop Tarique Ghaffur
 
Ali Dizaei op bezoek in het Lagerhuis met een moslim-parlementair en een moslim-collega : een fijn bipatride trio
 
BELLY LAUGHS: Dizaei enjoying a night out
 
Ali ontspant zich na een stressy dag politiewerk
Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes gaat vreemd : het moest er van komen.

 

angeltjes

 

Het moest er ooit eens van komen : ook wij gaan vreemd. Heel de wereld zakt af naar Vlaanderen, wij verlaten ons vaderland niet, maar virtueel openen wij een bijhuis in den vreemde, een Flanders House in Groot-Brittannië met de onvervalste, oorspronkelijke naam "Angeltjes"

Wij blijven weliswaar ruziemaken met de rest van de Weireld vanuit onze hoofdzetel in Antwerpen en wij behouden onze weelderige kantoren bij het Seniorennet maar we hebben nu een echt buitenverblijf : Geert Wilders mocht er niet in, wij vermomden ons als moslim-terroristen en waren direct "Welcome !"

Wat betekent dit nu ?

De blog die u kent en nu bezoekt, blijft gewoon bestaan : wij zwieren hier onze teksten, tekeningen, commentaren en filmpjes op zoals steeds.

Op onze nieuwe blog verschijnen soms dezelfde stukken maar ook àndere. En hier leest u soms stukken die niet op de nieuwe blog komen. Wij vragen dat u regelmatig overschakelt van de een naar de ander en we plaatsen daarvoor aan de linkerkant een bruggetje.

Het lijkt ingewikkeld en overbodig maar we willen gewoon een vluchthuis, voor het geval de brave lieden van Seniorennet afgedreigd worden, zodat wij onze blog moeten afsluiten. Omdat bijvoorbeeld iemand zich beledigd of gekwetst voelt, omwille van een woord dat hier geschreven werd of een gedachte die toegelicht werd en die niet in de smaak valt bij de aanhangers van de uniforme dictatuur. Het regime eist dat de burgers zich schijnheilig gedragen, het regime kan de boom in.  En er blijven hangen aub.

Laat het duidelijk zijn, wij hebben geen enkele intentie om aan te zetten tot haat of geweld, wij maken gebruik van ons grondwettelijk recht op het uiten van onze mening. En die gaan we niet aanpassen, omdat over dit land een politiek-correcte kille wind stormt.

De technische mogelijkheden van ons buitenverblijf zijn geringer dan deze van Seniorennet, maar wij passen ons aan en wij behouden deze blog als onze Hoofdblog, het hoofdhuis, de zenuwknoop, de kern van ons  blogbestaan.

Mettertijd zal u merken dat er reclame-banners zullen verschijnen bij ons buitenverblijf.  De bedoeling is evident : op die manier verwerven wij enkele luttele inkomsten, als u tenminste nieuwsgierig genoeg bent om na te gaan wat de adverteerders te vertellen hebben.  Door te klikken op de banners, rijven wij de dollars en euri binnen, zodat we onze eigen financiële crisis kunnen starten. U wil toch ook eens medewerken aan een zelf georganiseerde crisis ?

"Deze blog leeft niet van de wind alleen"

is een lokroep die we gracieus weggepikt hebben bij onze collega's van Het Vrije Volk.  Wij werken met een bescheiden budget om onze blogs aan de gang te houden en om de Vlaams-nationale stem te laten weerklinken op de manier die u inmiddels kent.

Gaat u naar

www.angeltjes.net

en plaats ons onmiddellijk bij uw favorieten.

Angeltjes groeit, dankzij u waarvoor onze dank.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schermutselingen in Parijs, Ontploffingen in Goteborg

 

" ... Onze kattenkwaadjongeren snakken naar de lente en de zon. Na de lange, grijze en kille winterdagen, die onze actieve en energieke jeugd gedurende maanden aan huis heeft gekluisterd, gebogen over de studieboeken, wordt het tijd dat vrouw Laura regelmatig door het zwerk zwoegt en met haar warme stralen het jeugdige temperament streelt en tot stille genieten in de weidse natuur aanzet..." 

Na deze flauwe kul, de harde realiteit.  In Göteborg (Zweden) vonden vannacht enkel ontploffingen plaats, waarvan een  nabij een politiebureau. Die Zweden toch, nietwaar. Ze zijn verdorie de meest politiek-correcte zwanslappen uit heel Europa, ze worden dagelijks uitgedaagd en getergd door allerlei import-tuig en als zij even uithalen, worden hun politie-agenten bedreigd als waren het militairen zonder wapens op wandel in Bagdad. 

Zweden verdienen eigenlijk  niet beter.  Sorry.  Vorige week brandden verschillende winkelbedrijven uit, vandaag is het wat anders. De moslims voelen zich sterk, omdat er nauwelijks weerstand is, de Zweden roepen tegen iedereen die een waarschuwende stem laat horen, dat hij een nazi is, het ergste scheldwoord in Scandinavië.

In Parijs was het zaterdagnacht ook van dattum : la jeunesse musulmanne en action.  Dat leest u bij ons filiaal, die willen ook wel eens wat.

Pour Paris, par ici.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gevoel van overbodigheid

 

Er ontstaat een gevoel van "overbodigheid" in dit land. 
 
Het is overbodig en onnodig ons als Vlaming te manifesteren, want als puntje bij paaltje komt, zijn we belgen.  Het staat op onze  identiteitspapieren en we zijn zo geboekstaafd in officiële dossiers.  Nieuwe landgenoten die hier arriveren, behouden tenminste hun oorspronkelijke nationaliteit en krijgen er bovenop, als een soortement jobkorting, een belgische persoonlijkheid aangemeten.  Met alle maatschappelijke,  financiële en morele voordelen vandien.  Nieuwe landgenoten met dubbele nationaliteit kunnen uitpakken met een nieuwe dure status : bipatride.  Op de vraag "Welke nationaliteit hebt u ?" kunnen zij hautain antwoorden : "Ik ben bipatride".  "O, waar ligt, dat Bipatricië. ?  Wij zijn maar Vlamingen, hoor, wij zijn niet van de slimsten maar we zijn braaf en onderdanig.  Heeft u het naar uw zin ?"
 
Wij zij natuurlijk niet écht totaal overbodig, want we moeten blijven zorgen voor de nodige afdrachten om de zaken in het land B aan de gang te houden vooral naar de appendix Wallonië.  Sociale bijdragen en fiscale afdrachten op onze arbeid, die maandelijks of wekelijks doorgestort worden aan de heer Reynders en zijn belastinginners en aan mevrouw Onkelinx en haar sociale  tafelschuimers.  Op alles wat wij nodig hebben om te leven, ons te voeden, te kleden, te beschutten tegen het kille klimaat, betalen wij "belasting op de toegevoegde waarde".  U kan het zo gek niet bedenken, of de staat en zijn ophalers zitten in onze portefeuilles.  De compleet overbodige, nutteloze, inhoudloze provincies sturen elk jaar een dringende aanmaning rond om u te laten betalen, omdat u "verblijft" waar u verblijft.
 
Eens al die fnanciële verplichtingen vervuld, zijn wij echter overbodig.  Misschien nog even om met zijn allen een figurantenrol te vervullen tijdens de "feesten van de democratie" die men verkiezingen noemt : op een zondag tussen 8 en 15 uur mogen wij deelnemen aan de verkiezing van Prins Carnaval. Een opgefokte en hectische bedoening is het, want de Overbodige, Onvlaamse Openbare Omroep (de 0000) heeft gedurende maanden de gemoederen opgehitst om er een heuse populariteitswedstrijd van te maken.  De 0000 heeft zijn eigen mannetjes en vrouwtjes die regelmatig opdraven, opdat u hen graag zoudt zien en voor hen kiezen.  Het is geen makkelijke opdracht, die promotie van de eigen vriendjes door de 0000, want er lopen een aantal ongeschikte figuren of ronduit hufters tussen.  Maar kom, het is tenslotte Prins Carnaval of Prinses Schuddenbol die zullen zorgen dat het systeem blijft draaien, ook als het knarst. En als de uitslag niet meevalt, bestaat nog altijd de mogelijkheid om correcties aan te laten brengen door een andere bevriende maar discrete instantie, die de gedigitaliseerde uitslagen van de Polis bijstelt.
 
Overbodigheid is iets wat men ook ervaart in de Fortiscommissie. De lieden die daar gingen spitten naar de waarheid over de officieuze invloeden van de partijpolitiek op het verloop van het gerecht, zijn er aan voor hun moeite.  Daar is een schijnvertoning opgezet van een enorm amateuristisch gehalte.  Het Toppunt van parlementaire overbodigheid. Het was zelfs niet cynisch maar simpel en stuntelig. 
Je behoort als verkozene des volks tot de meerderheid of tot de oppositie en daar valt niet aan te ontsnappen.  De partijvoorzitters (desnoods bijgestaan door een pro-forma partijbestuur) bepalen de spelregels en niet het amechtige zootje verkozenen.
Iedereen weet dat justitie volgestouwd zit met afhankelijke rechters en magistraten, die benoemd zijn op basis van partijpolitieke criteria.  Iedereen weet dat het zelfs niet nodig is om de rechters discreet vingerwijzingen te geven, want de dames en heren togadragers zitten  gevangen in de netwerken van de macht.  Als het fout loopt, zoals met het Fortisdossier, en de Kamer, in een ridicule poging de schijn op te houden, een onderzoek wil doen, verhinderen de meerderheidsvoorzitters deze intentie. "Het is overbodig" zeggen zij.  Het regime mag niet verder onderuit gehaald worden.
 
Ik vraag mij af wanneer het regime zal vaststellen dat het zelf overbodig is. Lang gaat het niet meer duren.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent op de scheve schaats

 

Kijk eens wie we hier hebben ...

OCMW-voorzitter, schepen en volksvertegenwoordiger Blauwe Geert Versnick op de scheve schaats met ex-raadslid  Rode Anne Schiettekatte, de vrouw die ontslag moest nemen omdat ze gelogen had, valse verklaringen afgelegd maar zichzelf verontschuldigde met de woorden "Ik ben ook maar een mensch".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten en koopt milieuvriendelijke producten

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran schuldig aan sjiitische infiltratie van Marokko

 

Ruzie in het huishouden : Ahmadinejad & Koning Mohammed VI
.
.
Iran probeert in Marokko te infiltreren en wil er de sjiitische variant van de islam invoeren. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag gezegd.

Marokko is overwegend soennitisch. Volgens het ministerie probeert Teheran door middel van culturele instellingen en organisaties het sjiitisch geloof te promoten. In Marokko leven volgens het ministerie slechts enkele honderden sjiieten.

De kritiek komt ruim een week nadat Marokko de diplomatieke betrekkingen met Iran had verbroken. Aanleiding was een uitspraak van een Iraanse regeringsfunctionaris die de soevereiniteit in twijfel trok van de naburige Golfstaat Bahrein. Marokko nam het voor het eveneens soennitische Bahrein op.

http://www.omroepbrabant.nl:80/anp.aspx?mode=bui&id=150309201

Waarom al die problemen, broeders en zusters van de islam ?  Kom toch naar het ontginningsgebied  Europa : plaats zat, enorm veel goede wil tot onderwerping, ruime sociale voorzieningen, soepsidies in ruil voor de islamitische koeltoer en geen weerstand.


15-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resultaat Poll : Afknappers en Lievelingen

 

Wie van deze politici is een absolute afknapper ?

Eindstand : 20 uur


Servais Verherstraeten  34 % (74)
Mieke Vogels  15 % (33)
Een dee-jay uit Wilrijk  12 % (27)
Gerolf Annemans  9 % (19)
Napoleon de Gucht  10 % (21)
Patrick Janssens  21 % (46)

Totaal aantal stemmen: 220

 

Wie van deze politici geniet uw voorkeur ?

Eindstand : 20 uur


Servais Verherstraeten  4 % (10)
Mieke Vogels  0 % (1)
Een dee-jay uit Wilrijk  1 % (2)
Gerolf Annemans  92 % (231)
Napoleon de Gucht  2 % (5)
Patrick Janssens  1 % (2)

Totaal aantal stemmen: 251

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV weer een zetel bij in peiling 15.03.09 + de grootste in NL

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horowitz, de ondermijning van het universitair systeem



David Horowitz is een ex-Marxist en auteur van het boek "One Party Classroom". Hij praat in dit interview bij FOX News over hoe marxisten de universrtaire opleidingen beïnvloeden en samenwerken met islamisten.

Radicale professoren en hun cursussen worden door Horowitz ontmaskerd : hij is goed vertrouwd met de materie en was lange bevriend met Bill Ayers, de terrorist-marxist die Obama in de politiek lanceerde. "Deze man, Ayers, is een sufferd" zegt Horowitz. Sufferds zijn er genoeg in de wereld, daar niet van.  Deze kreeg echter de kans te doceren en een van zijn cursussen werd omschreven als "bedoeld om te leren hoe een revolutie moet georganiseerd worden".

Jarlijks worden door dergelijke professoren duizenden cursussen verspreid bij honderdduizenden studenten, die de unief verlaten met maatschappelijke opvattingen die geslepen zijn op de afbraak-theorieën van communisten.

Wat wij horen en zien is allemaal niet nieuw, maar het is wel goed om er aan herinnerd te worden en vooral om de grote stilzwijgende meerderheid van de vele onwetenden die de schouders ophalen te wijzen op wat er aan de hand is. Helaas, komen die onwetenden niet tot op deze blog.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!