Angeltjes
22-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drink A-Water, stem Patrick Janssens

 

(artikel gesponsord door de Verenigde Fabricanten van Waters en Limonades)
Antwerpen lanceert een nieuw idee, een nieuw product : A-Water.  Dit is kraantjeswater dat opgevangen wordt in een PET-fles. De kwaliteit van kraantjeswater is perfect en wordt gegarandeerd door de AWW (Antwerpse Waterwerken).  U helpt het milieu, u kan een speciale PET-fles kopen in de Stadswinkel op de Grote Markt ad 5 euro en op 7 juni moet u uw stem geven aan Patrick Janssens, burgemeester en 2de kandidaat op de SP-a lijst voor het Vlaams parlement, waar de heer Janssens over een relaxzetel beschikt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zoveelste overbodige studie over Tolerantie

 

Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding van Joseph De Witte heeft een studie laten uitvoeren ‘Tolerantie van Belgen t.o.v. etnische minderheden’.

Om de zoveel tijd komt dit compleet overbodige centrum op de proppen met een of andere studie om ons de oren te wassen : we zijn  racistisch, onvriendelijk, intolerant, ongastvrij, verzuurd en negatief ingesteld tegenover de vreemdelingen en de muticulturele maatschappij.  En Mijnheer De Witte komt met zijn uitgestreken gezicht vertellen, hoe verontrustend dit allemaal is.  De opgezweepte leiders van de linkse kerk hebben weer dagen inspiratie om de bevolking te beschimpen en maatregelen te eisen om de hersenen te spoelen.

In werkelijkheid mag het Spionnencentrum blij zijn met de resultaten van de duurbetaalde en dubieuze studies : stel dat wij met zijn allen gelukkig en tevreden zouden zijn met de geweldige wijzigingen in onze beschaving, dan zou het centrum de deuren kunnen sluiten. 

Een halfjaar geleden waren er resultaten van een gelijkaardige studie met weinig flatterende resultaten en vandaag moet de bevolking opnieuw geculpabiliseerd worden. Zou het geen tijd worden een studie te maken over "de invloed van studies naar het racistisch gedrag op het werkelijke racistische gedrag van de intolerante bevolking ?"

En we worden verwittigd, dames en heren, lezers van het rapport  : binnenkort verschijnt er een volgende editie over de manier waarop de vreemdelingen zélf ervaren hoe zij opgevangen worden in het land B. 

Wie zich wil verdiepen in de antwoorden van de ondervragingen kan terecht op de webstek van het CGKR.  Wij beperken ons tot enkele algemene opmerkingen over vooral de methodiek :

- de eigenlijke "studie" is het product van een samenwerking tussen de Katholieke Universiteit van Leuven en de Université Libre de Bruxelles. Een ogenschijnlijk politieke en filosofische dosering die in de werkelijkheid al lang voorbijgestreefd is. Het ophouden van deze schijn, bevestigt de hypocrisie van de opdrachtgevers.

- 1392 volledig ingevulde formulieren werden ingestuurd door het bedrijf IPSOS, dat in persoonlijke gesprekken de geselecteerden ondervroeg bij hen thuis (face to face, zoals ze dat omschrijven).  De ondervragingstijd bedraagt circa 45 minuten.

- de selectiemodaliteiten bevatten de klassieke ingrediënten van geslacht, leeftijd, gewest en opleiding. Daarnaast wordt een nieuwe variabele ingevoerd en wij copiëren de tekst uit de studie, die ons  bevreemdend en onduidelijk overkomt :

Op basis van het stemgedrag en met akkoord van de mutualiteit werd een nieuwe variabele opgesteld : de politieke strekking. Deze is als volgt :

Christelijk 46,6%

Socialistisch 36%

Liberaal 16,7%

Populistisch 7,4%

Groen 4,6%

Overige 0,8%

- Het werd in het verleden al meermaals aangehaald : deze studies genieten een "wetenschappelijk" karakter, omdat ze uitgaan van universiteiten. Deze worden hiervoor betaald, zoals Delhaize zijn producten bestelt en betaalt bij Unilever. 

- Ondervragingen bij de mensen thuis, zijn zeker geen garanties voor een eerlijke of spontane beantwoording ; integendeel : vele geselecteerden zullen proberen een goede indruk te maken en leveren de antwoorden die hen niet in een slecht daglicht plaatsen.

- Wat is de bedoeling van de introductie van de parameter "politieke strekking" zoals omschreven hierboven ?

Voor de rest zijn wij van mening dat al deze onderzoeken pure geldverkwisting zijn en dat het CGKR met zijn dommige opdrachten vooral  zichzelf en een aantal professoren onmisbaar wil maken binnen het regime. Het CGKR in zijn huidge verpolitiekte vorm, is een uitvinding van Verhofstadt, de man zonder identiteit, de schrik van Vlaanderen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelaar John Eeckeleers wint Nederlandse tv-operawedstrijd

 

John Eeckeleers uit  Mechelen is zaterdagavond winnaar geworden van het NCRV-programma Una Voce Particolare. De omroep heeft dat laten weten. De 43-jarige Eeckeleers versloeg in de finale vijf andere kandidaten met zijn versie van de aria "E lucevan le stelle" uit de opera Tosca van Giacomo Puccini.

De jury vond Eeckeleers unaniem de beste. Jurylid Hans van Willigenburg: “Je hebt me zo geraakt. Je hebt niet alleen de aria gezongen, maar ook de emotie overgebracht.” De jury werd verder gevormd door zangeres/directeur Internationaal Vocalisten Concours ’s Hertogenbosch (IVC) Annett Andriesen en zanger Marco Bakker.

Het was de tiende reeks van het programma waarin presentator/zanger Ernst Daniël Smid op zoek gaat naar een bijzondere stem.

Bron : de Telegraaf



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvissen nabij Sydney

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Censuurwinkels Fnac & Standaard Boekhandel : vermijden.

 

Fnac en Standaardboekhandel boycotten verkoop boek


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bustoer langs villa's AIG-bonus-werknemers

 

FAIRFIELD - Een lokale politieke partij in de Amerikaanse staat Connecticut heeft zaterdag een bustour georganiseerd langs enkele huizen van AIG-topmedewerkers. In Connecticut staat het hoofdkwartier van de verzekeraar, die miljoenen aan bonusgeld uitkeerde aan topmedewerkers. Dat meldden Amerikaanse media.

In de VS heerst grote verontwaardiging over de uitgekeerde bonussen, omdat het concern met staatssteun overeind wordt gehouden. Ruim 400 mensen kregen gezamenlijk 218 miljoen dollar (ongeveer 160,5 miljoen euro).

De namen van de meeste bonusontvangers zijn niet bekend. Voor degenen wiens naam wel bekend is, is het leven niet meer hetzelfde. Sommigen hebben doodsbedreigingen ontvangen en velen hebben veiligheidsmaatregelen getroffen.

Een van de organisatoren van de Partij van Werkende Gezinnen noemde de rondrit ,,Levensstijlen van rijke en beruchte personen''. De partij wilde laten zien dat ,,niet iedereen de recessie op dezelfde manier meemaakt''. Circa veertig mensen waren op de rit van 2,5 uur afgekomen.

Bron : ANP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trots op Nederland, met Rita Verdonk de dieperik in

 

 

 

De Nederlandse politica Rita Verdonk, kamerlid en gewezen ministerin voor vreemdelingenzaken, werd in 2007 uit de liberale partij, de VVD, gezet. Talrijke meningsverschillen, ideologische scherpslijperijen, openlijke ruzies, contestatie van het bestuur, tot de partij besliste dat het welletjes was geweest.  Zelfs de interventie van de Grote Liberale Achtergrondman, Hans Wiegel,  mocht niet baten. 

Gesteund door een deel van de openbare opinie riep Verdonk op 17 oktober 2007 haar beweging Trots op Nederland in het leven, afgekort TON, alhoewel mevrouw Verdonk niet van deze afkorting houdt.
 
Net zoals de PVV van Geert Wilders is TON géén politieke partij  zoals wij die kennen  : geen leden,  geen celstructuren, geen pyramidale opbouw. TON probeert ondermeer via internet de maatschappelijke gesprekken op gang te brengen op basis van een aantal vaste doelstellingen : behoud van Nederland en de Nederlandse cultuur, vrije meningsuiting en vrijheid van godsdienst .  Daarnaast een afgeslankt staatsapparaat en een rechts-liberaal programma. Niets mis mee, behalve dat er veel mis loopt. Verdonk is nu eenmaal niet opgewassen tegen de politieke pletwals die Geert Wilders met zijn PVV is en het mangelt TON aan een duidelijk profiel, behalve dat van de onvrede met de bestaande zusterpartij VVD.
 
Rita Verdonk stelde zichzelf officieel voor aan de kiezers op 3 april 2008 in de Cruise Terminal van Amsterdam.  Niet direct de omgeving voor Mien en Kees, en de toegangsprijs tot het evenement was dat evenmin. De typisch individualistische liberaal was en is het oogmerk van Verdonk met heel wat sussende woordjes voor "de gewone burger", want diens stem hebben de zonnebankgebruinden met blauwe blazer nodig. 
 
In de opiniepeilingen van 2008 gooide TON hoge ogen :  van 16 tot 26 zetels, het bleek alsof er een vrouwelijke Rita Fortuyn was opgestaan. Eentje zonder het charisma en de felle belevingswereld van het origineel.
 
Ook zonder partijleden of -structuren ontstond er vlug onenigheid binnen de club van organisatoren.  Er was sprake van financieel gesjoemel, de "leiding" vocht met mekaar via de kolommen van de gretige media.  Er volgden aangiftes bij de politie voor computerinbraak en verduistering van gelden. Incident op incident haalde de pers en zelden trad Verdonk zelf op de voorgrond om haar standpunt helder en duidelijk te maken.
 
In de laatste peiling van Maurice de Hond behoudt Rita Verdonk, die ooit op 26 zetels stond  er nog 1 over.  Vermoedelijk voor haarzelf.  Het lot van eenmanspartijen, die de democratie gebruiken om hun eigen dictatuurtje te vestigen.
 
 
Ray
  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense premier Rasmussen naar Navo, als Turkije wil.

 

 

Brussel - De Deense premier Rasmussen lijkt de belangrijkste kandidaat om Jaap de Hoop Scheffer op te volgen als secretaris-generaal van de NAVO. Volgens diplomaten in Brussel steunen de Verenigde Staten zijn kandidatuur. Washington wil dat nog niet officieel bevestigen.

Rasmussen ligt zowel in de Verenigde Staten als in Europa goed. Hij heeft Washington voor zich ingenomen door Deense militairen naar Irak te sturen, en hij is tot blijdschap van veel Europese landen voorstander van nauwere samenwerking tussen de NAVO en de EU. Alleen NAVO-lidstaat Turkije heeft mogelijk bezwaar tegen Rasmussen, onder meer vanwege de affaire rond de Deense Mohammed-cartoons begin 2006.

Jaap de Hoop Scheffer vertrekt eind juli na bijna zes jaar bij de NAVO.

De Heer Yves Leterme heeft aan de redactie van Angeltjes laten weten over betere kwalificaties te beschikken dan de Deense premier. "Ik heb in het verleden bewezen goed te kunnen vechten voor de mensen, ook bij de Navo zal ik een goed generaal zijn". 

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het volk van de vrijheid : il popolo della libertà

 

Fini en Berlusconi

Op het laatste congres van de Alleanza Nazionale noemde minister van Defensie Ignazio La Russa de AN en Berlusconi's Forza Italia "tweelingen voor het leven".

Voortaan zullen beide partijen dus opgaan in de nieuwe partij "Il Popolo della Libertà" (Het volk van de vrijheid). Samen zijn de twee partijen goed voor veertig procent van de stemmen. 

De leider van de Alleanza Nazionale, Gianfranco Fini, gaat de nieuwe partij leiden samen met Silvio Berlusconi. Vandaag zal Fini het congres toespreken.

De Alleanza Nazionale werd in 1995 gevormd uit de  neo-fascistische MSI en conservatieve christendemocraten door MSI-leider Gianfranco Fini.

Die heeft sindsdien hard gewerkt om het imago van de erfgenamen van dictator Benito Mussolini op te poetsen. Hij noemde het fascisme een absoluut kwaad, veroordeelde tijdens een bezoek aan Israël de rassenwetten van Mussolini en volgde een moderne, rechts-conservatieve koers.

 


21-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Krunkelsven : de Homo Mordicus

 

Patrick van Krunkelsven, staat in het Guinnessboek vermeld als de politicus die het grootste stemmenverlies ooit in de Lage Landen, op zijn actief schreef.  Als burgemeester van Laakdal verloor hij in 2006 de helft van zijn liberale zetels.

Van Krunkelsven is een bemoeial, een betweter en een azijnpisser die door Darwin zou omschreven worden als een belangwekkende Wending in de Evolutie van de Homo Sapiens naar de Homo Mordicus, de Hardnekkige Mens.

De Krunkel, zoals hij gemeenzaam genoemd wordt door de zeldzamen die hem niet kunnen ontwijken, is bevallen van een nieuw Verbod : niet roken in huis als er kinderen zijn.

Wij roken al jaren niet meer, maar dat heeft van ons geen fascisten gemaakt.  Volwassenen moeten weten, dat roken in aanwezigheid van kinderen niet wenselijk is.  Dat hebben wij ook geleerd in de loop van ons leven. Desnoods ontwikkelt de overheid daarvoor campagnes, roept zij de media te hulp en wordt de Overbodige, Onvlaamse Openbare Omroep ingeschakeld : zo doen die mensen voor een keer ook iets nuttigs.

Patrick Van Krunkelsven is het makabere bewijs dat, ook al draagt iemand een etiket als liberaal, hij de mentaliteit blijft bezitten van zijn uiterlijk : een inquisitiepater uit het Escuriaal.  De overheid beperkt de individuele vrijheid, bemoeit zich in de huiselijke sfeer, zet aan tot verklikking en dat alles uit naam van het vrijheidslievende liberalisme. Geert Versnick uit Gent zal blij zijn met het initiatief van zijn partijgenoot. Er is echter een uitweg (die is er altijd in het land B bij wetten) : de Krunkel is voorstander van het gebruik van cannabis bij ernstige ziektes.  Voor een handige liberaal is het niet moeilijk bij een bevriende arts een recept te verkrijgen. Je moet wel de kinderen uit je omgeving houden, maar dat is evenmin een probleem, de meeste liberalen zijn gescheiden.

Wat zal het volgende zijn ?  Om de aspergekweek in eigen land te bevorderen, wordt er 's woensdags in het seizoen verplicht asperges gegeten in elk gezin ?  Controle wordt uitgeoefend door geuniformeerde leden van de Boerenbond. Omdat de Overbodige VRT op maandagavond door niemand bekeken documentaires uitzendt over Hitler, moet elke burger in opdracht van Patrick van Krunkelsven die prachtuitzendingen bekijken (controle door de leden van het Spionnencentrum van Joseph de Witte) en vervolgens direct   naar bed, lichten uit, handen boven de dekens en ogen dicht ?

Blijf uit onze levens Van Krunkelsven. Hou jezelf overeind, vind je eigen bestaan uit en laat ons met rust. Loser.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 op 3 belgen willen geen allochtoon als premier

 

foto : Spitsnieuws.nl

Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racisme noemt deze vaststelling verontrustend. Wij zouden wat graag deze man (foto) als onze premier begroeten : ارادة الله يجب عمله


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin om misselijk te worden ?

 

 

"Ja, ik ben een echte tjeef" 

 

 

Klik op het schuine hoofdje van de Tjeef en u leest zijn ganse verhaal.

 “Op de VRT had ik al de reputatie een supertjeef te zijn. En ja, ik geef het toe: ik bén een tjeef. Ik zie het woord zelfs als een koosnaampje. Want een tjeef is iemand die niet halsstarrig aan zijn principes vasthoudt maar altijd compromissen zoekt. Net dat is waar wij Belgen in Europa om bekendstaan”, zegt Ivo Belet (49). De voormalige VRT-journalist die in 2004 de overstap maakte naar de CD&V en sindsdien in het Europees parlement zetelt, kijkt tevreden terug op zijn eerste vijf jaren in de politiek.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baas worden in een democratie vereist dictatoriale middelen

 

Enkele LDD-leden hebben vandaag aangekondigd actie te zullen voeren bij de aanvang van de programmadag van Lijst Dedecker voor de komende Vlaamse en Europese verkiezingen.Zo blijkt uit een mededeling van Jo Claus, de Oost-Vlaamse secretaris van de partij tegen wie een procedure bij de Raad van het Gezond Verstand loopt nadat hij kritiek had op de strategie van voorzitter Jean-Marie Dedecker.

Volgens de mededeling zou ook een delegatie van Jong Gezond Verstand (JGV) aan de actie deelnemen. JGV-voorzitster Isabelle Van Laethem erkende dat er onvrede is bij "twee of drie" jongeren, maar wilde daar niets over kwijt aangezien er vanavond nog overleg gepleegd wordt. De actievoerders willen de deelnemers aan de programmadag opwachten met dichtgeplakte monden tegen het "gebrek aan interne inspraak en aan freedom of speech naar buiten toe. Jean-Marie Dedecker zou vooraleer hij uitspraken doet eerst moeten nadenken en zwijgen".
(belga)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einduitslag Poll : de Fortiscommissie

 

De Fortiscommissie heeft mij overtuigd, dat



de democratie in dit land goed functioneert  1 % (2)
het gerecht zich niet laat beïnvloeden door de politiek  0 % (0)
dat Leterme, Van Deurzen en hun kabinetschefs toffe peren zijn  1 % (3)
dat het parlement een schijnvertoning heeft opgevoerd  41 % (83)
de politiek een zootje is  56 % (114)

Totaal aantal stemmen: 202


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Campenhout, De Trotter en financiële chaos

 

Inmiddels raakt er wat meer bekend over het zoveelste politieke schandaal dat losbarst boven het hoofd van de Open-VLD- superschepen Ludo van Campenhout (stadsinrichting, sport en diamant).  In december 2008 werd een klacht neergelegd bij het Antwerpse parket dat een opsporingsonderzoek startte. De zaak draait om een VZW De Trotter en om het Steuncomité Vriendenkring Ludo van Campenhout. En wellicht meer, dat wij momenteel niet weten.

De Trotter : een idealistisch gestart initiatief

De Trotter is een heuse VZW, opgericht in 1998 door Wim van Dun met het oogmerk een oude klipper, de Trotter, te laten renoveren door jongeren die schoolmoe zijn, ex-gedetineerden en langdurig werklozen. De Trotter is een Fries zeilend vrachtschip van 25 meter lang uit 1916. De VZW maakt deel uit van het Contactforum voor Erfgoedverenigingen waar Piet Jaspaert (ex-Kredietbank en behoorlijk christen-democratisch gezind) voorzitter van is.

Dergelijke goedbedoelende maar enigszins onduidelijke VZW's, zoals die van Van Dun zijn voortdurend op zoek naar politieke bescherming , subsidies en steun. En de politiek kan best dergelijke idealistisch bedoelde VZW's aan zich binden, ten bewijze van maatschappelijke inzet en als het even kan als electorale stut en financieel schuilhuisje. Zo kwam Van Campenhout in beeld, die toen nog kabinetschef was bij voormalig havenschepen Leo Delwaide, (de zoon, niet de legendarische vader).  Van Campenhout zorgde direct voor de nodige erkenning en bracht sponsors bij uit de liberaal getinte maritieme wereld.

Van Campenhout in het schepencollege, de chaos op het stadhuis

In 2003 stapte Van Campenhout, na de onverkwikkelijke Visa-affaire het schepencollege binnen, nadat zijn partijgenote, de verzuurde advocate Ann Coolsaet met veel tegenspartelen,  moest opstappen. Bij de socialisten had Janssens de zwakke Leona Detiège aan de deur gezet.  De Visa-affaire was een uitvloeisel van de graaicultuur bij politici en hoge ambtenaren in de stad Antwerpen, maar het was tegelijk een staatsgreep of een stadsgreep zo u wil, van Janssens en Van Campenhout om zelf het beleid over te nemen.

Van Campenhout nam direct Van Dun mee op in zijn schepenkabinet en gaf hem naast zijn wedde een vaste bijdrage, gelijk aan 15 overuren per week.  De nieuwe politieke cultuur had zich geïnstalleerd :  de oude graaiers waren vervangen door nieuwe poenpakkers.

Kosten voor de Trotter, inkomsten voor onbekenden

De nieuwe schepen heeft in de loop van de jaren een bestuurlijke en financiële chaos georganiseerd door de Trotter te laten optreden voor zaken die totaal buiten de doelstellingen vielen. Van Dun zegt hierover het volgende in Gazet van Antwerpen : "Van Campenhout vermengde zijn politieke activiteiten met de belangen van de Trotter.  De zakelijke leider van de VZW voerde rechtstreeks de vaak onrealistische en persoonlijke wensen van de voorzitter uit.  Omdat ik mij steeds kritischer opstelde, werd ik uit het dagelijks bestuur gezet."

In 2006 werd tijdens de wielerwedstrijd, de Schaal Sels in Merksem, de factuur van de brouwer betaald door de Trotter maar de inkomsten waren verdwenen. Evenmin kwamen gelden, die verschuldigd waren aan de VZW, ingevolge sponsoringsactiviteiten, in de kassa terecht.

500 kaarten voor Clouseau

Soms sprongen de vrienden uit de bedrijfswereld Van Campenhout bij, om grotere fiasco's te vermijden.  De tickets voor het benefietconcert met Clouseau in 2005 raakten maar niet verkocht.  Tot een bedrijfsleider op het kabinet binnenstapte en 500 kaarten cash betaalde met 17.500 euro.

Uiteindelijk heeft Van Dun ontslag genomen als kabinetsmedewerker, omdat de situatie niet meer leefbaar was.  De Raad van Bestuur van VZW De Trotter zou gedurende twee jaar niet meer vergaderd hebben, evenmin als de algemene vergadering.  Er zou een tekort zijn van 200.000 euro. De wetgeving op de VZW's zou hiermede totaal met de voeten zijn getreden.  Nog even onderstrepen, dat Ludo van Campenhout ook nog eens  federaal volksvertegenwoordiger is, uitgerekend iemand die meer dan om het even wie de wetten moet respecteren. In Gent zit er ook zo'n liberaal sujet dat lak heeft aan de wetgeving en het rookverbod in restaurants aan zijn hielen lapt.

.

Tjalken De Gerlache en Ortelius

Waarom worden Antwerpse schooltjalken beheerd door een dubieuze VZW ?

Een opmerkelijke wending in deze zaak is onzes inziens, dat in 2006 de VZW De Trotter van de Stad Antwerpen het beheer toegewezen heeft gekregen van de twee schooltjalken, de Gerlache en Ortelius.  De vraag mag gesteld worden, om welke reden Antwerpen deze overdracht liet gebeuren naar een VZW die toen reeds een chaotisch bordeel was.  Zag Van Campenhout hierin de mogelijkheid om stedelijke gelden af te wenden naar zijn wankele en financieel onbetrouwbare VZW ?  

Hebben er transacties plaatsgevonden tussen de VZW de Trotter en het "Steuncomité Vrienden van Ludo Van Campenhout" ?  Welke figuren maken deel uit van beide verenigingen ?

Een ziek man

Van Campenhout schreeuwt zijn onschuld uit en beweert dat hij zelfs elke euro van zijn eigen bal overmaakte aan de VZW.  Hij beschuldigt op zijn beurt Van Dun, die op rekening van De Trotter een tweedehandsmotor zou gekocht hebben, die dubbel zo duur was als een nieuwe ...

Voor enkele maanden ontstond er in Antwerpen heel wat ophef over een kabinetsmedewerker bij Van Campenhout, die zich bezig houdt met bouwvergunningen e.d. en die gratis een appartement bewoont op de Meir, hem geschonken voor een lange periode door een bouwpromotor.

De levenswandel van Van Campenhout is ver van onbesproken in de stad.  Wij respecteren meestal de privacy van politici, in zover hun persoonlijke handel en wandel hun publieke functioneren niet beïnvloedt.  In het geval Van Campenhout is het vaak kantje-boordje.  De man kampt met problemen, zoveel is duidelijk.  Wie hem bezig zag en hoorde tijdens de Zevende Dag in maart 2008 tegen Filip Dewinter, weet wat wij bedoelen. There's something rotten in the state of Denmark, zei Hamlet.

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd Open-VLD in Antwerpen gehalveerd : een schandelijke nederlaag, die nochtans niet verhinderde dat de cafépartij van de liberalen opnieuw voor zes jaar het socialistisch beleid van Janssens mag uivoeren, in ruil voor gescharrel en gesjoemel.

Gemeenteraadslid en senator Hugo Coveliers van het kartel Vlaams Belang-Vlott heeft het college verzocht een onderzoek in te stellen naar de activiteiten van de VZW De Trotter.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halali, Halalo, de Platenruiter is Hiero

 

 

Voor de eerste lentedag heb ik voor de vele lezers en luisteraars de lieveling van Angeltjes meegebracht, de onovertroffen Anna Netrebko.  En wat zingt onze zoete nachtegaal ?  Uit de komische eenakter "Gianni Schicchi" de smeekbede van Lauretta tot haar pappa : "O mio babbino caro", o mijn liefste vadertje ... Er zijn Engelse ondertitels maar laat die u niet afleiden : er is op het scherm veel te zien en uw oren worden gestreeld door de sterke sopraanstem van Anna.  Op het bijhuis van Angeltjes is er wat anders te beluisteren.  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : de nieuwe belastingsaangifte

 

 

 


20-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn vraagt uw hulp

De door ons zeer gewaardeerde openbaar vervoermaatschappij De Lijn richt een vraag tot het publiek : 

Hoe zou u de nieuwe premetrotunnel  te Antwerpen willen noemen ?

Als u op onderstaand bruggetje klikt, komt u terecht op het formulier dat u dient in te vullen :

http://www.delijn.be:80/ctct/wedstrijd_premetro.htm

Het is niet aan ons om suggesties te doen of uw inspiratie te onderschatten maar het weze ons toegelaten uw hulp in te roepen bij de twijfel die wij ervaren om het formulier in te vullen. Er is een beperking van maximaal 20 tekens.

De Tunnel van Patrick Pummel (ietsje meer dan 20 maar een terecht eerbetoon aan een groot burgervader)

Het  Schuddenbolleke (alweer een eerbetoon aan een wakkere ministerin)

Het is verboden den voerder af te kloppen (een verwijzing naar  het  autoritaire verleden)

Guido Demoortunnel (spreekt vanzelf)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winston Churchill, lid van de BNP ?

 

winston-nick

http://bnp.org.uk/category/news/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is uit de oude doos : Rosemary Clooney

 

 

Omdat het mooi weer is, het zonnetje schijnt en omdat wij beslist hebben politici en hun miserable actualiteit in de vergeetput te dumpen :  "Younger than springtime" en het is toch weer uit South Pacific, zeker ...

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!