Angeltjes
10-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreugde over aardbeving in Italië bij Arabische websteks

 

.
Op een aantal met Al Qaeda sympathiserende websteks werd verheugd gereageerd op de aardbeving in Italië.  De ramp wordt omschreven als "een goddelijke straf voor de vijanden van de islam".  Meer dan 260 dodelijke slachtoffers vielen er te betreuren, veel meer gewonden, en duizenden woningen werden vernield waardoor 20.000 mensen dakloos werden.
 
"Eindelijk beleven zij nu ook donkere dagen. Oh, Allah, dood hen en laat hen ronddolen als arme dompelaars" zo luidt een van de commentaren.  Er is weliswaar enige tegenspraak : ofwel moet Allah de Italianen doden, ofwel ze laten ronddolen. Het stijgend aantal slachtoffers wordt met enthousiasme gevolgd en gecommentarieerd als ware het een wedstrijd. "Oh, Allah, laat de aardbevingen komen, Europa zij vervloekt, én Israël én Amerika" zo schreef Ashiq al-Irhab (wat zoveel schijnt te betekenen als "verlangend naar terreur"). Klaarblijkelijk is deze auteur niet onder de indruk van de vredesboodschap van de Amerikaanse president. 
 
Op een andere webstek Al-Shura staat onder elk artikel over de aardbeving : "Oh Allah, moge het dodenaantal verder stijgen ; vernietig onze vijanden en help de moslims". Een andere gek schreef "Wij hebben  veel sterker wapens dan geweren : onze gebeden die het aantal slachtoffers zullen opdrijven".
 
Het schijnt vrij normaal te zijn dat op heel wat van dergelijke websteks de commentaren bij rampen in het Westen aanleiding geven tot vreugdekreten.
 .
Gelieve President Barack Hoessein Obama niet in te lichten : hij hecht er geen belang aan.
.
Ray
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labour vreest meer dan ooit de electorale opgang van de BNP

 

Het zijn wij niet die dit beweren maar wel Harriet Harman, een van de Labourkopstukken in The Independent.  : "De BNP is nu een grotere dreiging dan ooit".

De rode mevrouw heeft het dan over de Europese Verkiezingen (of Aanduidingen zo u wil) en ze deinst er niet voor terug te voorspellen dat naast de voorzitter van de BNP, Nick Griffin, die vrijwel zeker een zetel zal behalen in het Noordwesten van Engeland, er wellicht nog twee zetels elders inzitten.  Voor deze verkiezing geldt in GB niet het systeem van "the winner takes it all" maar wel van de proportionaliteit.

In de klassieke regimemedia en uiteraard ook bij onze eigen 0000 wordt de BNP steevast omschreven als een "extreemrechtse" partij. Als Martine Tanghe tijdens het Journaal het ongeluk heeft dat er wat te vertellen valt over de British National Party, vechten misprijzen en minachting op haar getormenteerde gelaat voor de voorrrang. In de realiteit is de BNP een partij met standpunten die veeleer tot de vroegere linkerzijde behoorden, maar nieuwslezers en regime-schrijvers zijn er vooral op uit om hun eigen povere overtuigingen op te dringen als waarheid.

De aanleiding tot de jammerklachten van Labour vinden we in de opeenvolgende overwinningen die de BNP boekt in lokale verkiezingen.  Gisteren greep een tussentijdse lokale verkiezing plaats in een stadsdistrict van Manchester dat volgende uitslag opleverde :

 MANCHESTER Council
Moston ward
Thursday 9th April 2009
Rita Tavernor (Labour) 1,353
Derek Adams (British National Party) 815
Timothy Hartley (Liberal-Democrat) 696
Phil Donohue (Conservative) 558
Karl Wardlaw (Green Party) 74
BNP Percentage 23.3%

Labour verloor 11%, de Conservatieven 14% en de Groenen 6%  De BNP bood zich hier voor de eerste keer aan bij de kiezers en behaalde onmiddellijk de tweede plaats met 23%.

Al wie in Europa ingaat tegen de traditionele stromingen van socialisten, liberalen en christen-democraten die een politiek voeren van uitverkoop van ons continent en afschaffing van de democratie en uitschakeling van de nationale identiteit, kan op onze steun en sympathie rekenen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 24 graden in Limburg

 

 

 

Vandaag klimt het kwik in Limburg tot 24 graden Celsius. Enkel in Limburg en de Antwerpse Kempen zullen we deze uitzonderlijke temperaturen optekenen. Aan zee halen ze wellicht maar 18 graden.

Volgens weermannen Eddy De Mey en Ruben Weytjens krijgen we vandaag vrijdag en morgen zaterdag zomerweer met veel zon en tijdens de namiddagen stapelwolken en zeer lokaal een onweersbui. “Door de wind halen we wellicht niet meer dan 24 graden in thermometerhut. Maar in een achtertuintje kan het kwik wel tot 25 graden of meer stijgen”, zegt Ruben Weytjens.

Aan de kust kouder

Daarmee is de dagtemperatuur vandaag en morgen bijna tien graden hoger dan normaal. “Het verhaal gaat wel alleen op voor Limburg en de Antwerpse Kempen”, zegt Eddy De Mey. “Aan de kust wordt het niet warmer dan 18 graden. Zondag halen we er zelfs maar 12 graden."

"In Limburg behoort een maximum van 20 graden dan nog tot de mogelijkheden. Maandag wordt de minst goede dag, maar is met 16 graden in Limburg nog steeds warmer dan normaal. Vanaf dinsdag krijgen we opnieuw iets zachter en droog weer.”

Het grote temperatuurverschil tussen Limburg en de kust is te verklaren door de snelle opwarming van onze zandbodems waardoor de temperaturen makkelijk klimmen. Aan zee is het zeewater nog koud en dat zorgt voor afkoeling op het land.

GW

http://www.hbvl.be/limburg/vandaag-24-celsius-2.aspx


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victor Hissel neergestoken door zonemans

 

Alweer triest nieuws uit de Vurige Stede Liège waar advocaat Victor Hissel, door zijn eigen zoon werd neergestoken.

Meester Hissel trad op tijdens het proces Dutroux als de advocaat van Julie en Melissa. Vorig jaar kwam hij in opspraak toen bleek dat de meester in het bezit was van kinderpornografisch beeldmateriaal. Na eerst ontkend te hebben, gaf hij de feiten vrij vlug toe en beriep zich op een moeilijke periode in zijn leven (echtscheiding) en betuigde tevens zijn spijt. 

Donderdag ontstond er ten huize van de advocaat een ruzie, die op straat verder werd gezet met zijn zoon en die eindigde met drie messteken. De toestand van de man is zorgwekkend.

Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten en de man in de straat : cumul

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilte ! Waar is de doofpot ? Schietpartij en veel meer in den Bosch

 

In de gezellige en vroede Noordbrabantse stede van 's Hertogenbosch heeft de bevolking ook massaal ingestemd met de invoering van de multicriminele maatschappij, net zoals in de Vlaamse en meeste West-Europese steden. Het is ons keer op keer gevraagd door onze grote politieke partijen : "Jullie vinden het toch fijn al die vreemde mensen, die hier bij ons komen wonen, niet ?"   Gastvrij zoals we zijn, gul met de warmte van de eigen haard en bereid onze eigen aard te verloochenen, stemden we gretig voor meer kleur in onze gemeenschap, meer geur in onze straten en minder fleur in ons gedrag.

"Laat maar komen" zongen de Limburgers op de wijze van "J'attendrai",  André Rieu's succesnummer uit zijn beginperiode. En die van Noord-Brabant deden vrolijk wiegend mee : "Laat maar komen".

Helaas, nu zitten ze met de gebakken peren en in den Bosch is er een bende-oorlog aan de gang tussen Marokkaanse jongeren waarvan wij u volgende verslag brengen van een Nederlandse blogger :

Doofpot over schietpartij in Den Bosch

Update 11.30 uur:

Het is dat de Telegraaf er op de website vanmorgen even een kort bericht over had, naar aanleiding van Blik op Nieuws, anders was het waarschijnlijk helemaal ondergesneeuwd. Lees even mee:

"Bij een schietpartij in 's-Hertogenbosch is een 25-jarige man zwaargewond geraakt. Aan de schietpartij in de nacht van woensdag op donderdag ging een grote vechtpartij vooraf, aldus de politie. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De recherche is een onderzoek gestart naar de toedracht."

Niet om over naar huis te schrijven, zo lijkt het. Maar volgens mijn zuidelijke correspondent zit er veel meer achter: het heeft waarschijnlijk alles te maken met een bloedige ruzie tussen twee rivaliserende Marokkaanse drugsbendes. In dat kader zouden recent twee jongens zijn ontvoerd en gemarteld. Maar burgemeester Rombouts houdt het in samenspraak met justitie en de lokale pers aardig stil: hij wil geen 'Goudse toestanden' en hoopt met jongerenwerkers de zaak onder controle te houden. "Die beste man begrijpt niet dat dit het stadium van het jongerencircuit allang voorbij is, dit gaat om keiharde criminaliteit'," aldus mijn bron.

Update 17:00 uur:
Onze zuidelijke correspondent meldt dat de Mobiele Eenheid zich opmaakt voor bijstand in de wijk Kruiskamp in Den Bosch. Er worden ongeregeldheden verwacht in verband met de schietpartij in bovenrstaand bericht.

 Bron : Misdaadjournalist

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De president verkondigde weer eens een grote waarheid.

 

.

De president van Amerika en van het Heelal zegde in Turkije dat de islam het aangezicht van Amerika heeft veranderd.  Daar zijn wij het volledig mee eens.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.400 miljoen lichtjaar van ons : Grote Kladderadatsj !

 

Twee melkwegstelsels vechten het met elkaar uit in Virgo en hier ziet u de nieuwste momentopname. Wanneer twee melkwegstelsels botsen, dan botsen de sterren waaruit ze bestaan doorgaans níet met elkaar. Melkwegstelsels bestaan namelijk hoofdzakelijk uit lege ruimte, en sterren — hoewel ze helder zijn — nemen slechts heel weinig ruimte in. Tijdens de botsing kan het ene stelsel echter wèl het andere door middel van zijn zwaartekrachtswerking uiteen rijten, en de in beide stelsels aanwezige gas- en stofwolken botsen wèl met elkaar. Indien de twee melkwegstelsels in elkaar opgaan, dan kunnen de supermassieve zwarte gaten die zich waarschijnlijk in beide melkwegstelselkernen ophielden uiteindelijk ook met elkaar versmelten. Omdat de afstanden zo enorm groot zijn speelt de hele gebeurtenis zich in slow motion af — gedurende honderden miljoenen jaren. Behalve de twee grote spiraalstelsels is er uiterst links in de bovenstaande afbeelding van Arp 274, oftewel NGC 5679, ook een kleiner derde melkwegstelseltje zichtbaar. Arp 274 heeft een totale afmeting van circa 200.000 lichtjaar en bevindt zich op een afstand van ongeveer 400 miljoen lichtjaar in de richting van het sterrenbeeld Virgo (Maagd). De twee felle koplampen die u rechts bovenaan ziet,  zijn sterren uit onze eigen melkweg. Buren, zeg maar.In de kwaliteitsmedia uit Vlaanderen wordt met geen woord gerept over deze Kladderadatsj : het zal weer niet in het politiek-correcte kraam passen.


09-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De President van Amerika en het Heelal lost nu even het klimaatprobleem op.

 

 

Klikt u op het portretje (met de muis aub)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse Opera met Parsifal op Goede Vrijdag (Canvas)

 

 

Vrijdag 10 april 2009 : Opname uit 1996 van Wagners opera ‘Parsifal’ in de Vlaamse Opera. Met Christopher Ventris als Parsifal, Jorma Hynninen als Amfortas en Ruthild Engert als Kundry. Symfonisch Orkest en Koor van de Vlaamse Opera staan o.l.v. Stefan Soltesz. Operaregie van Fred Berndt.

Parsifal is Wagners laatste opera (1882), en gaat over de christelijke thematiek van de Verlosser. Wagner baseerde zich voor zijn libretto op de gelijknamige versroman van Wolfram von Eschenbach. In Antwerpen werd Parsifal traditioneel op Goede Vrijdag uitgevoerd.

Hieronder de meeslepende ouverture tot het eerste bedrijf met Daniel Bärenboim ; het orkest wordt niet vernoemd.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank aan de moedige intellectuelen

 

Met een onverholen genoegen stellen wij vast dat de biografie over François Mitterand door Koen Dillen, reacties blijft oproepen.  Eergisteren was het Benno Barnard die de spits afbeet bij de normaliter als links gecatalogiseerd staande auteurs. Vandaag wordt hij in de Standaard vervoegd door een aantal andere intellectuelen die niet van Vlaams Belang-sympathieën mogen verdacht worden, onder wie Etienne Vermeersch, Ludo Albicht, Geert van Istendael en Jef Turf.

De auteurs beginnen met de vaststelling dat, sinds de ware auteur van de voortreffelijke Mitterrand-biografie bekend raakte, het boek nauwelijks nog te verkrijgen is in het normale circuit, terwijl het in Nederland open en bloot in de etalage ligt. Dit voorval, zo gaan ze verder, legt een diepe malaise bloot binnen het cultureel/academisch leven in onze contreien: “Het fameuze ‘cordon’ rond één bepaalde partij, waarvan we het strategisch nut in het midden laten, heeft er blijkbaar voor gezorgd dat boeken niet meer hoeven gelezen te worden om er een oordeel over te vellen.”

Feit is, zo gaan de auteurs verder, dat de Mitterrand-biografie van Koen Dillen niet racistisch of xenofoob of negationistisch is, maar gewoon een hoop heisa veroorzaakt omdat de auteur met het etiket ‘fout’ op zijn hoofd rondloopt, waardoor hij zich gedwongen voelde een pseudoniem te gebruiken. Zoals ze het treffend formuleren: “Vlaanderen schijnt opgedeeld te zijn in een politiek-correcte helft die toegang krijgt tot de media, vlot een uitgever vindt, het obligate BV-kransje bemant; en anderzijds een schimmig contingent van onbespreekbare, verboden, uit de publieke sfeer geweerd politisch-unfähige mensen, zoals dat onder de nazi’s heette.” Het feit dat de biografie bij de meeste boekhandels en grote ketens ondertussen enkel ‘op bestelling’ verkrijgbaar is, noemen de auteurs “een feitelijke toestand van censuur.” Waarbij zelfs de heilige koe van de commercie wordt geslacht, zoals ze gevat opmerken, want het boek had ondertussen al een kaskraker kunnen zijn.

De auteurs van de vrije tribune geven Dillen gelijk waar hij stelt dat de linkse kerk in Vlaanderen vandaag nog altijd een probleem heeft met intellectuele diversiteit: “Het begrip ‘controverse’, absoluut nodig in een volwassen democratie, verstuift hier compleet. Zelfs al strookte zijn boek niet met de politieke weldenkendheid, zelfs al was het zo ‘fout’ als wat, ook dan, juist dan zou het boekenwezen het moeten omarmen, omdat het tegenspraak zou oproepen en reacties provoceren. Zoiets heet polemiek, in Vlaanderen een hachelijk punt.”

“Wij willen ons, van links tot rechts, formeel van die censuur distantiëren”, zo eindigen de auteurs hun moedige bijdrage, want “Vlaanderen mag langzamerhand wel eens ontwaken uit zijn politiek-correcte sluimer.”

Bron : VB & Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Euro-parlement op zoek naar zichzelf (op onze kosten ?)

 

Er cirkelen nogal wat bedrijfjes en bedrijven omheen het machtige theater dat de Europese Unie is : het parlement, de Commissie, de Administraties, het zijn zoevende kometen met in hun staart de aanklampers bij de gevestigde structuren. Promotie, reclame, public-relations, voorlichting, noem het hoe u wil. Uit naam van om het welke belangengroepen, druk uitoefenen om beslissingen te beïnvloeden, wordt vanuit het Engels bondig en duidelijk omschreven als lobbyen.  Daar komt het op neer in de machtige Europese Unie.

Een van die vele lobby-bedrijven is het internationale Burson-Marsteller  .  Deze week kwamen zij in de publieke aandacht omdat ze een "onderzoek" (hier gaan we weer met onderzoeken, die allemaal gebeuren met onze centen en waar wij niets aan hebben) hebben uitgevoerd naar de samenstelling van het Euro-parlement nà de verkiezingen van juni.  De voorzitter van dat parlement, de Duitse socialist Hans-Gert Pöttering *   heeft het voorwoord geschreven en laat het uitschijnen, dat een dergelijk onderzoek de Europeanen zal prikkelen om deel te nemen aan de verkiezingen. Het lijkt wel de voetbal-totto.

Voor elk van de 27 landen heeft Burston Marsteller de nationale cijfers omgerekend naar de Europese zetels en klaar is Kees. Mits enkele aangepaste parameters zoals de furore die de PVV in Nederland maakt.  U kan desgevallend kennis nemen van deze uitslag, die nota bene wekelijks zal aangepast worden : hier klikken

Eén naam bij deze lobbyfirma viel ons op en onze Nederlandse lezers zullen hem beter kennen : Michiel van Hulter, tot 2007 voorzitter van de socialistische PvdA.  Deze 40-jarige rode woelrat is zelf een oud-Europarlementariër die er na één termijn de brui aangaf. Hij zal vastgesteld hebben dat er meer te rapen valt als de stoet voorbijtrekt dan als deelnemer. En tegelijk is dit een mooie bevestiging van de osmose tussen politiek en lobby.

Een van de slogans van Burson Marsteller luidt : "Onze parlementaire expertise is een sleutel voor onze klanten tot de openbare dienstverlening". 

Op de webstek over de samenstelling van het EP wordt ook een vraag gesteld aan het plebs over het voorzitterschap van de Commissie. Dan moet u even langs dit bruggetje lopen. Niet schrikken als u de kandidatenlijst ziet  : ons oordeel is toch van geen tel.  De EU bepaalt zelf wat democratie is. Samen met de lobbyisten. Wij zijn er enkel om toe te kijken, te juichen en te betalen.

Savat

 

* Hans-Gert Pöttering : Willem de Zwijger merkt terecht op dat Pöttering geen lid is van de socialistische fractie maar tot de christen-democratische groep behoort.  Een foutieve vermelding waarvoor we ons verontschuldigen. Voor de rest is er weinig verschil tussen beide machtsfracties.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapt de gemeenteraad van Antwerpen ?

 

 

Schepen Epo van Campenhout krijgt bezoek in het Antwerpse

stadhuis op zijn kabinet van het parket


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie volgt cursus inburgering

 

 

Politieagenten krijgen les in het omgaan met verschillende culturen. Ze moeten onder andere meer kennis hebben over de islam en over Marokko.

Ook krijgen ze les in de omgang met multiculturele dilemma's, zoals bijvoorbeeld een man die geen aangifte wil doen bij een vrouwelijke agent. De regels voor agenten zijn in boekvorm verschenen onder de titel 'Politie voor eenieder', schrijft NRC Handelsblad.

@ Spitsnieuws.nl

 


08-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omstreden imams in Nederlandsch Leger

 

Wat moeten wij ons inspannen om u kond te doen van de aanstelling van twee moslim-aalmoezeniers in het Nederlandse Leger, als onze goede collega's van Boilingpoints dit in hun eigen voortreffelijke stijl aan de wereld verkondigen ?  Zoals het goede buren past : "Dank je wel en als jullie zonder suiker zitten, bel maar aan."

***

Defensie neemt twee omstreden imams in dienst’, meldt Elsevier. Exemplaar één - Ali Eddaoudi - vindt dat handen weigeren mag en exemplaar twee - Souad Aydin - is verbonden aan de zeer dubieuze stichting Mili Görüs, een van de grootste Islamitische verbonden in Europa. Twee keurig geschoren mannen waar u zich geen zorgen over hoeft te maken. De bedoelingen zijn immers zeer oké.

Donderdag a.s. krijgen de twee baardmannen hun baret uitgereikt… Nu wordt het pas écht griezelig. Twee verkenners van Allah infiltreren in het Nederlandsche leger, nadat Defensie de poort wagenwijd open heeft gezet en krijgen prompt een feestelijke ceremonie met veel toeters en bellen en die fel begeerde baret. En dat op de Koninklijke Militaire Academie te Breda, alwaar ondergetekende zijn dienstplicht heeft vervuld nota bene…

Een commenter op Elsevier merkte terecht op dat Islamieten steeds hogere functies bekleden. In lokale en landelijke politiek en nu ook in het Nederlandsche Leger. Onder het mom van ‘Islamitische geestelijk verzorger’ gaan duo List en Bedrog aan de slag. Wellicht is het geschikter om deze macabere types in te zetten om de toiletten schoon te maken aldaar. U heeft een nieuwe baan? U start onder aan de ladder, is mij altijd verteld.

De nu al zeer omstreden ceremonie is overigens besloten. Pottenkijkers niet gewenscht, maar het e.e.a. zal ongetwijfeld schokkende beelden opleveren, landgenoten: Twee Allah-schreeuwers - gehuld in Middeleeuwsche kledij - krijgen een Hollandsche baret op het waterhoofd gezet… Nogmaals, kunnen wij nog een hulplijn inzetten, of is de bedenktijd inmiddels verstreken?

Nu weet ik niet of de bewuste kazerne volledig Allah-compatible is. Hoe zit het met de Islamitische toiletten, bidruimtes en andere niet-Westerse faciliteiten… Bij het ontbreken van deze faciliteiten zal het e.e.a. aangepast moeten worden, want vroeg of laat zal duo List en Bedrog deze opeisen. Voorts nog een ander probleem; mogen vrouwelijke kadetten op deze kazerne de twee Neo-Trojanen nu wel of niet groeten? Of is dit alleen weggelegd voor mannelijke kadetten van Moslimsignatuur, als die zich überhaupt op de KMA bevinden, of juist niet, of…

Kortom, wij gaan nog veel van dit duo horen…

STEM PVV!

@ Boilingpoints


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'Union des Francophones in het Vlaams Parlement

 

 

 

http://www.angeltjes.net/#home

Niet op deze onaangepaste figuur klikken, dat heeft geen resultaat, wel op de gekleurde tekst


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de Raad van State bezopen ?

 

 

”Het hoofddoekenverbod in scholen ondersteunt de strijd tegen het racisme en bevordert de gelijkheid van de volkeren”.

Tot deze vaststelling is de Raad van State gekomen in twee arresten naar aanleiding van het verbod op school te verschijnen met een hoofddoek of tijdens schoolse activiteiten.

Bij uitbreiding zal deze uitspraak ook gelden voor ambtenaren die werken bij openbare besturen die de hoofddoek verbieden. 

Hoe een dubbeltje rollen kan. De racisten zijn de anderen.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer blauw op straat in de toekomst ?

 

burka

In het Franse departement van de Rhône werd door een woonmaatschappij een contract geweigerd aan een familie, omdat de vrouw een boerka draagt.  De kandidaat-huurders wendden zich tot de Prefect (de hoogste ambtenaar van het departement) die helaas niet kon bemiddelen maar wel adviseerde om de Franse tegenhanger van ons Spionnencentrum, het CGKR, in te schakelen. De foto hierboven gunt ons een blik in het Europa van de nabije toekomst.  Wat velen van ons inderdaad al lang vragen, zal zich voordoen : meer blauw op straat.

Bron : le Figaro


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het rare Eurorealisme van LDD door Philip Claeys

 

Ditmaal géén satire. Helaas.

Raar ’eurorealisme’ van LDD

De Lijst Dedecker brengt een paar verduidelijkingen over haar Europees programma. Hoewel.

“Wij zijn de enige partij in Vlaanderen die geen voorstander is van eurofederalisme”, zegt Derk Jan Eppink in Metro van 3 april. “Ik ben niet in de politiek gestapt met een ‘anti-Europa’-idee, zoals het Vlaams Belang bijvoorbeeld. Neen, wij pleiten voor een eurorealisme.”

Als voormalig journalist zou Eppink moeten weten dat hij zijn informatie moet checken, zeker als die informatie afkomstig is van kranten als De Standaard. Het Vlaams Belang is namelijk niet anti-Europees, maar eurokritisch of zo u wil eurorealistisch. Die laatste term is overigens een aantal jaren geleden gelanceerd door de Britse conservatieven.

Eppink moet in elk geval eens uitleggen hoe de LDD “als enige partij” geen voorstander kan zijn van eurofederalisme, terwijl hij in één adem het Vlaams Belang anti-Europees noemt. Of bestaat er zoiets als federalistische anti-Europeanen?

En Eppink maakt nog meer eigenaardige gedachtesprongen. In het LDD-programma over Europa staat immers zwart op wit dat de LDD voorstander is van het Verdrag van Lissabon. Dat verdrag is juist de opstap naar de Europese federale superstaat. Het is het alfa en omega van elke eurofederalist. Zichzelf eurorealist noemen en tegelijk het Verdrag van Lissabon steunen, is zoiets zeggen als “Ik ben tegen show en aanstellerij in de politiek, dus ik stem voor Bert Anciaux.”

Ook inzake Turkije stelt de LDD zich, hoe zou men zeggen, flexibel op. Eerst noemde Dedecker zich voorstander van de toetrede van Turkije tot de EU. Daarna werd het standpunt verkondigd dat Turkije “nu nog niet klaar is”. En tegenwoordig, met Eppink erbij, is de LDD “geen voorstander” meer. Het Turkije-standpunt van de LDD zal ongetwijfeld ook in de toekomst onderhevig zijn aan enige flexibiliteit. Men haast zich er alleszins bij te zeggen dat de hele discussie niets te maken heeft met het feit dat Turkije een islamitisch land is. Dat zal wel… Wat zouden de Hamas-vrienden van Jean-Marie Dedecker anders wel moeten denken ?
Philip Claeys
Euro-parlementslid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes klaagt Depadt aan wegens discriminatie

 

 

http://www.angeltjes.net/#home

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!