Angeltjes
15-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verkiezingscampagne is vertrokken

 

In Kaprijke werd een affiche bijgekleurd.  Volgende keer nog een zwart snorretje om in aanmerking te komen voor de originaliteitsprijs.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi snoetje, harde tante ?

 

 

In noodgevallen moet de politie met scherp schieten op jonge relschoppers. Kamerlid Fleur Agema heeft dat gezegd in een Kamerdebat over

Kamerlid Fleur Agema heeft dat namens de PVV gezegd in een Kamerdebat over de overlast van Marokkaanse jongeren in Gouda en op het strand van Scheveningen.

Volgens Agema zouden agenten met hun pistool gericht op de knieën mogen schieten, zo meldt RTV West.

Afwijzend

Andere partijen reageerden sterk afwijzend op het idee. Maar er is steun voor hardere maatregelen tegen Marokkanen.

Het CDA wil onder toezicht stelling van reljeugd. "Verder vindt het Kamerlid Van Toorenburg het onacceptabel dat er nog altijd foldertjes worden vertaald in het Arabisch. De ouders moeten gedwongen worden eindelijk Nederlands te spreken, aldus het CDA", meldt West.

@ Spitsnieuws.nl  (u kan deelnemen aan een poll over deze zaak)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwembad Veldstraat : problemen met hangjongeren. Wie had dat kunnen denken ?

 

Even in herinnering brengen : dit zwembad werd voor de kokette som van 21 miljoen euri gerenoveerd in zijn oorspronkelijke art-decostijl en het bevindt zich in hartje Seefhoek.  Daar waar de jongeren vandaan kwamen die wijlen Guido de Moor afsloegen tot de man overleed.  Na hun laffe daad vluchtten zij naar deze wijk waar ze zich verborgen.  Toen de politie met combi's de straat inreed om het tuig op te pakken, werd de hermandad de toegang ontzegd en de straat versperd.    In deze prachtwijk werd het oude zwembad in zijn volle en dure glorie hersteld. Voor twee weken greep de plechtige inhuldiging plaats van het complex.  Enkel verzuurde sujetten hadden durven opperen dat er problemen met de buurtjongeren van allochtone afkomst zouden gebeuren.


Het recent geopende zwembad in de Antwerpse Veldstraat, dat bekend staat om zijn originele art-decostijl, kampt met rondhangende jongeren die voor overlast zorgen. Daarom zal de stad Antwerpen samen met de uitbater van het zwembad bekijken of er maatregelen kunnen genomen worden om de sfeer in het bad te verbeteren. Dat vernam Belga van Joyce Blondé, zwembadencoördinator van de stad Antwerpen.

Duw-en trekwerk
"Het zwembad opende vlak voor de paasvakantie, waardoor we weinig tijd hadden om de organisatie tot in de details op punt te zetten", zegt Blondé. "Veel jongeren uit de buurt zijn heel enthousiast over het project, en daardoor worden andere zwemmers soms gehinderd en af en toe is er ook wel wat duw- en trekwerk", gaat ze verder.

Geen repressie (natuurlijk niet, dat is voorbehouden voor Vlamingen)
Volgens de stad Antwerpen zal er niet repressief opgetreden worden tegen de jeugdige bezoekers, die ook buiten de openingsuren in de buurt van het zwembad rondhangen. "We denken eraan om de techniek van doelgroepregie toe te passen. Dan gaan we praten met de ouders van jongeren, om hen te wijzen op het gedrag van hun kroost", legt coördinator Blondé uit. "We wijzen hen ook op andere recreatiemogelijkheden in de buurt, zodat de drukte meer verspreid raakt."

Patrouilles
De politie moest tot hier toe niet ingeschakeld worden, maar er zijn wel al preventieve patrouilles in de cafetaria en de tribune van het zwembad. Dat lost op zich al veel op. Een laatste hulpmiddel zijn de zwemlijnen die banen in het bad afbakenen. Die zijn nu geleverd, en moeten ervoor zorgen dat recreatieve en sportieve zwemmers hun eigen plaats hebben. (belga/dea)

@ Het Laatste Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fascistische politie-agent haalt uit naar meisje tijdens G 20 London

 

Bij de gewelddadige protesten in Londen tijdens de G20-conferentie is een onschuldige (?) toeschouwer overleden, nadat hij een duw had gekregen van een politie-agent.  Sedert dat voorval duiken er her en der amateurbeelden op om aan te tonen hoe brutaal de Londense politie optrad tegen de idealistische  manifestanten.  Zoals dit videofragmentje. Agenten zijn omringd door betogers  en een van de bobbies wordt agressief toegesproken door een jonge vrouw die langs achter tegen hem roept, tot de politieman met zijn matrak naar haar benen uithaalt.  Wat de vrouw schreeuwde is niet geweten.  De agent is alleszins geschorst.  Binnenkort zal het beteren : dan zijn er geen oorspronkelijke Europeanen meer die zich maatschappelijk willen engageren bij de politie.  Kan het tuig zich ongehinderd uitleven.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een jonge uil in opleiding

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willen wij samen een partij oprichten ?

 

 

Een nieuwe partij op komst ?  Klik op de foto


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarover gaan de Vlaamse verkiezingen van 7 juni 2009?

 

 Vraag : Waarover gaan de Vlaamse parlementsverkiezingen van 7 juni aanstaande ?
  .
 Antwoord : De Vlaamse parlementsverkiezingen van 7 juni 2009 gaan over zichzelf en 124 werkzoekenden.
 .
Omdat de democratie in dit land en continent uitgehold is tot een populariteitswedstrijd, komen de partijprogramma's, de enthousiaste projecten over de uitbouw van onze gemeenschap nauwelijks aan bod.  Op minder dan twee maanden voor de verkiezingen, schijnt de voornaamste bekommernis van de politieke partijen te bestaan in de strategische opstelling van de troepen. Wat die troepen moeten doen, wordt later beslist door enkele leiders.  De democratie is geen zaak van 6,5 miljoen Vlamingen maar hooguit van enkele tientallen pipo's die het regels van het spel bepalen.
Het bestuurlijke niveau van de Vlaamse Gemeenschap drijft op sleur en routine, en ondermeer daarom zijn 13 belangrijke urbane kernen uit hun krammen geschoten en eisen zij opnieuw Vrijheden en Voorrechten, meer autonomie en minder bemoeizucht van de overheden. Het lijkt wel of we terugkeren naar de Middeleeuwen toen de opkomende gemeentes, de graven en koningen al dan niet beleefd op hun plaats wezen.
 .
Vorig jaar heeft Jef Gabriëls, de voorzitter van de Vereniging van Steden en Gemeentes, in een moment van tjevenrevolte laten weten, dat er eerlang geen politiek personeel meer zal gevonden worden om een gemeente te leiden : de onderrichtingen, decreten, reglementen van de Vlaamse overheid worden wekelijks met tientallen kilo's afgeleverd in de gemeentehuizen.  Daarnaast zijn er de federale wetten en de duizenden Europese richtlijnen die allemaal samen moeten uitmonden in een coherent beleid ten bate van "de menschen".  Het is één groot georganiseerd feest van de Chaos. 
Bij het overlopen van het lijstje met de 13 "opstandige" gemeentes en hun respectieve burgemeesters en meerderheden, zien we dat ze alle behoren tot de traditionele partijen die gedurende jaren het beleid gemaakt hebben in de Vlaamse regeringen.  Hoe gerechtvaardigd de reactie van de gemeentes ook is, er kleeft ontegenzeggelijk weer eens een ranzig stukje politieke hypocrisie aan. 
.
Oostende, Vandecasteele (spa - cdv - vld)
 Brugge, Moenaert (cdv - spa- vld)
 Roeselare,  Luc Martens (cdv - spa)
 Kortrijk,  Lybeer (Stefaan de Clerck - cdv - vld)
 Gent, Termont (spa - vld)
 Sint-Niklaas, ET (spa - cdv)
 Aalst, Ilse Uyttersprot (cdv - vld - spa)
  Antwerpen, Janssens (spa - vld - cdv)
 Turnhout, Stijnen (cdv - spa)
 Mechelen, Somers (vld - spa- cdv - groen)
 Leuven, Tobback (Tobback - cdv)
 Hasselt  Reynders (spa - vld - cdv)
 Genk Jef Gabriels (cdv)
Los van deze gemeentelijke oprisping, verwachten wij van dit Vlaams Parlement een duidelijke keuze voor de inwoners van Vlaanderen.  Na het politieke débâcle op federaal niveau, verwachten wij van onze verkozenen een kordate opstelling : belgië is voorbij en er kan enkel onderhandeld worden over de scheiding.  Geen geleuter meer om de zaak te rekken, de financiële transfers in stand te houden en de Franstaligen hun sabotage te laten voortzetten.  Het Vlaams parlement is onze spreekbuis voor de realisatie van onze zelfstandigheid.
 .
Vlaanderen is daarom gebaat bij een sterke en compromisloze Vlaams-nationale partij die de banden met belgië doorknipt.  Verkozenen die niet de halve wereld ter wille zijn ten koste van de eigen bevolking en die vriendelijk maar kordaat de groeiende invloed van de islam afremmen.  Kent u zo'n partij ?  Dan is het goed.
.
 
Savat
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na het schaap Dolly, nu de kameel Anjuz

 

 

.
Vreugde in de Arabische Weireld : Allah werd een handje toegestoken door bereidwillige wetenschappers uit Dubai en na een dracht van 378 dagen zag een gekloond kameeltje het woestijnlicht.  Is het een kameel of een dromedaris ?  Het kind heet Injaz, wat zoveel betekent als "succes of prestatie". Of de familienaam Crombé is, werd niet vermeld. Wat een fijn nieuws !  Nu nog de atoombom afwerken en de weireld is alweer een stap dichter bij zijn voltooiing.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder mensen graag ... Sir David Attenborough

 

‘Beangstigend’, zo noemt Sir David Attenborough de groei van de wereldbevolking. ‘Er zijn driemaal zoveel mensen in de wereld als toen ik een luttele 56 jaar geleden begon met het maken van televisieprogramma’s.’

 Volgens de beroemde BBC-presentator en natuurkenner heeft dit een verwoestend effect op de natuur en ons leefmilieu, terwijl ook de voedselvoorziening voor grote problemen wordt gesteld. ‘We kunnen niet op dezelfde voet doorgaan.’

Inkrimping
Daarom is Attenborough beschermheer geworden van een stichting die een gevoelige boodschap propageert: de noodzaak van het beperken van de wereldbevolking. De Optimum Population Trust (OPT) pleit sinds 1991 voor inkrimping van de Britse bevolking met minstens 0,25 procent per jaar.

Op zijn website heeft de OPT een vlot lopende teller die de groei van de wereldbevolking weergeeft. De organisatie, die ouders oproept niet meer dan twee kinderen op de wereld te zetten, vermoedt dat de aarde eind deze eeuw niet meer dan de helft van het huidige aantal bewoners kan onderhouden.

Volgens de jongste prognoses van de VN zal het aantal mensen de komende vier decennia groeien van de huidige 6,8 miljard tot 9,1 miljard. Tegen die tijd zal de Britse bevolking, zo schat het nationale bureau voor de statistiek, met zestien miljoen zijn gegroeid tot 77 miljoen mensen.

Explosie
‘Over de hele wereld zie ik dat dieren in het wild onder druk staan van de mens, en niet alleen vanwege de economie of door technologie. Achter elke dreiging schuilt de beangstigende explosie van het aantal mensen’, zei Attenborough (82) in een begeleidende verklaring.

De eminente natuurkenner heeft echter ook al kritiek gekregen; pleiten voor geboortebeperking is onder meer in religieuze kring omstreden. Eerder dit jaar zei Attenborough dat hij hate mail ontvangt van kijkers omdat hij god niet noemt in zijn documentaires. ‘Ze vertellen me te gaan branden in de hel.’

@ de Volkskrant

 PST door Angeltjes : deze stelling vindt al geruime tijd aanhang in onze contreien en ze is gebaseerd op een wetenschappelijke logica. Hoeveel mensen kan deze planeet voeden en comfortabel onderhouden ?  Helaas is de toename van de wereldbevolking niet te wijten aan het overgeciviliseerde Westen : de waarschuwingen vertrekken weliswaar van hier uit maar er wordt geen enkele rekening mee gehouden in regio's en bij bevolkingsgroepen  waar de nataliteit het hoogst is.  Wij zullen ons beperken en intussen groeien de inwijkelingen onbegrensd aan.  Sir David Attenborough behoort tot de Britse politiek-correcte klasse. Van hem moet je niet verwachten dat hij zou aandringen op geboortebeperking bij migranten of volkeren die niet vatbaar zijn voor deze logica.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten en de man in de straat : de krant

 

 


14-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij eisen seks en geen flauwe uitvluchten

 

Klikt u even op de dames aub ? U zal geen blauwtje lopen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De piraten zijn Amerikanen ...

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meppen

 

Als Angeltjes een mep uitdeelt aan iemand van de linkerkant, dan schrikken sommigen : oei !  Het schijnt in Vlaanderen inderdaad het exclusieve voorrecht van links te zijn, om te schelden en te schimpen op al wie niet bereid is op het marstempo van  "links-links" mee te marcheren. 

Tussendoor proberen wij enig tegengas te geven, tot spijt van wie het benijdt.

Hugo Concentratiecamps van de Morgen heeft een vlijmscherpe pen en het wordt als normaal ervaren, dat hij politieke en ideologische tegenstanders de grond inboort.  Wij hebben al heel wat afgelachen met de schrijfstijl van Concentratiecamps.  Ook als hij onrechtvaardig grof uit de hoek komt tegen ideeën en personen die ons nauw aan het hart liggen. Rechts is veel ruimer van opvattingen dan klein links.

Ditmaal heeft hij het over iemand die ook in onze laagste schuif zit :


Het bordeel binnen ldd zal alleen maar groter worden. Dat krijg je als een partij die alleen maar bestaat uit overlopers, gemankeerde acteurs en gefrustreerde universiteitsprofessoren succes dreigt te hebben. Ze vechten elkaar de tent uit, deze plechtige communicanten van macht na een verloren leven. Stel dat er nog enkele ministerportefeuilles in het mandje van de verzuring zouden liggen- alles wat bij ldd armen en benen heeft, zal gebroken worden. Inclusief schedelbreuk. Hollanditis op zijn LPF's.   De zelfverklaarde democratie jmdd wil, na de maagdenoorlog, zelf de lijsten samenstellen.  Wie dan nog misnoegd is vliegt eruit ! Linea recta de woestijn in. Mooi!  Maar wat zou ldd nog zijn met aftrek van misnoegdheid? Meer dan een bingoavond voor zwakzinnigen ?? Zelf is dd gebouwd op eeuwige misnoegdheid. Neem hem het foeteren af en je houdt een inhalige middenstander over, zo grijs en grauw dat hij glimlachrondjes moet geven in het dodenrijk Benidorm.  Thuis in oostende wil niemand nog weten van zijn bestaan.  Zelfs duivenmelkers - dat curiosum van tolerantie- niet !
Zou dd ooit gehoord hebben van verzoening? van common sense?  Van fragiel minderheidsdenken. Niet in dit ondermaanse !  Jm kan alleen per mokerslag en per houdgreep leven. Democratie van de wurggreep.  Mag.  Maar politiek is toch van een ander soort lijflustigheid dan een sportschool in de vroegere ddr. Zijn extreem liberaal getoeter ten spijt kan ik dd niet anders zien dan als afstands oostblokgeboefte.  ( en nu komt de kers op de taart!  hij leest vast angeltjes)!!!
Een krant die zichzelf respekteert, weegt niet op het stemgedrag van zijn lezers.  Dus, lieve lezer: stem rustig voor ldd.  Wat je dan krijgt aan de macht ?? Een gesticht!! Met een laatste keuze tussen diarree en constipatie ! Zelfs niet als de geweldige akteur deruwe, als hark in smoking, met anne de batzelier een tango komt dansen ! 

 

@ Hugo Camps - de Morgen 


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zit in de familie

 

Terwijl Jean-Claude Van Cauwenberghe (PS) op kosten van de belastingbetaler op tiendaagse rondreis is doorheen de Verenigde Staten, bevindt zoonlief Philippe zich opnieuw in nauwe schoentjes.

Naar aanleiding van de PS-schandalen in Charleroi, die vanaf 2005 stelselmatig aan het licht zijn gekomen, voerde de politie onlangs opnieuw verschillende huiszoekingen uit, onder meer bij Philippe Van Cauwenberghe. Een andere huiszoeking vond plaats bij aannemer Michel Vandezande, die reeds in verdenking was gesteld van onder meer verzekeringsfraude en corruptie. De speurders namen op beide adressen verschillende documenten in beslag.

Waar gaat het om? La Libre Belgique (06.04.09) schrijft dat de firma Vandezande aanzienlijke werken heeft uitgevoerd in een huis van Philippe Van Cau. Het bedrag dat Vandezande daarvoor aanrekende, was 10 tot 15 keer lager dan de normale kostprijs. Een duidelijk geval van onderfacturering, dat ook de speurders niet ontgaan is.

Van Cauwenberghe werd verhoord, maar het is vooralsnog niet duidelijk welke gunsten de PS’er aan Vandezande verleend heeft in ruil voor de erg lage factuur. Wij houden u op de hoogte.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Dillen beseft niet wat Dimitri Verhulst doormaakt.

 

Het wordt pathetisch om zien hoe de hoofdredacteur van Knack, Karl Van den Broeck, kronkelt als een net besneden piemeltje, om zijn nazi-haat tegen Vlaams Belang in leven te houden.

Hoe meer deze narrige heraut van de onverdraagzaamheid meent te moeten optreden als de spreekbuis van verschrompelend links, hoe meer hij op onbegrip zal stuiten bij de doorsnee burger met gezond verstand.

Het gaat nog maar eens over Koen Dillen en zijn inmiddels beruchte Mitterand-biografie. En blij dat wij zijn, dat deze onthullingen zo lang nazinderen in de media.  De sluwen van de linkse kerk houden zich gedeisd en zwijgen, maar de domme kloten blijven roepen, niet beseffend dat elk woord over deze schandalige affaire hen telkens opnieuw besmeurt. Daarom zijn het domme kloten.

U weet het, vorige week verscheen een petitie, ondertekend door 36 Vlaamse intellectuelen met de meest uiteenlopende gevoeligheden en uit diverse sectoren. Zonder ons naiëf te koesteren in het warme pleidooi van de tekst, zijn we zonder meer opgetogen over de strekking die het literaire cordon veroordeelt, de moed waarmede gewezen wordt op de griezelige censuur en tegelijk wordt de politieke onvolwassenheid aangeklaagd, die het literaire wereldje met zijn lawaaierige maar kleine aanhang beheerst. En en passant een degelijke argumentatie  voor de vrije verkoop van Inch' Allah van Dewinter.

In Knack verscheen daarop een scheldstuk van Piet de Moor, niet tegen het zwarte schaap Koen Dillen, maar vooral tegen de 36 ondertekenaars van de petitie. Gebrandmerkt en geschandvlekt voor de rest van hun dagen, omdat zij afwijken van het uitgestippelde pad. Puur concentratiekamptaal, apart, boeiend, gedurfd en diep onmenselijk.

Karl Van den Broeck, och arme, het kind van de rekening van zijn vader Walter, staat er bij met grote kaplaarzen, een rode armband van de SS (Socialistische Sukkels) en zijn pruik gekapt in een Adolfblesje.  Of Knack een goede zaak gedaan heeft met de aanwerving van deze theatercriticus uit de Kempen, die 18 jaar bij de Morgen heeft gekampeerd, is onze affaire niet.  Al wie denkt bij Knack ooit Verleyen te evenaren in diens wispelturigheid en talent, kan zichzelf blij maken, maar niet de kritische lezers.  Knack is hoe langer hoe meer het blad van warhoofden geworden : volle gas vooruit, dan op de rem en boenk met het kopje tegen de voorruit.

Vandaag kent de pathetische wanhoop van Karl, het kind van de rekening van Walter, een nieuw hoogtepunt : die zwarte Koen Dillen -en zijn 36 volgelingen- weet niet wat censuur, vervolging en uitsluiting is.  Het leed dat de zwartzak overkomt, is niets, vergeleken met het schrijnende onrecht dat de Grote Auteur Dimitri Verhulst meemaakt met zijn fantastische oeuvre  Godverdomse dagen op een godverdomse bol.  Dit boekje verscheen op 300.000 goedkope exemplaren en werd gratis meegegeven bij aankoop van een Humo.  Later werd het in een betere editie commercieel aangeboden en in Nederland zijn er enkele diep-protestantse boekhandels die het boek wegmoffelen, uit de rekken weren en één boekhandelaar heeft het niet ingenomen.  De afwijzing van deze bijbeladepten heeft te maken met de dubbele vloek in de titel.  Nou, nou ...

Karl van den Broeck, de hoofdredacteur van Knack, verbaast zich erover dat er geen protesten rijzen tegen deze niet te tolereren censuur. Want dit is pas erg ! Uitroepteken,  en nog één !

Verhulst is met zijn boekje in de geschreven pers geloofd, door radio en televisie geïnterviewd en elke keer verhief hij zichzelf -terecht, wie zou die kansen laten liggen ?-  met zijn lelijke boerendialect en zijn gespeelde onbehouwenheid tot een literaire vedette. Dimitri Verhulst zat ook in het eerste Canvas boekenprogramma van Jan Leyers  met een Marokkaanse vrouwelijke collega die hij zorgvuldig spaarde. Boers maar politiek-correct.

Dit alles om te zeggen, dat je volkomen bezopen, wanhopig en ontdaan van realiteitszin moet zijn, om een parallel te trekken tussen de literaire lotgevallen van Koen Dillen en 't godverdomse gezeik van Dimitri Verhulst dat gretig bewonderd wordt door Knack, het blad van en door warhoofden.

Ray

Nieuwe roman Dimitri Verhulst gratis bij HUMO op 23 september boekDimitriVerhulst


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten en de man in de straat : geen mop

 

 


13-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtstreeks uit Bangkok (maandagavond)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Voor een ooggetuigenverslag van de gebeurtenissen in Bangkok gedurende het voorbije Paasweekeinde klikt u op deze tekst

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste peiling Maurice de Hond

 

 

 

HIER KLIKKEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije bevoorrecht partner, géén EU-lidstaat door Philip Claeys

 

Een briljant geschreven stuk door Philip Claeys met klinkende argumenten.

Volgende vrije tribune werd naar De Standaard gestuurd. De e-mail werd niet eens beantwoord, laat staan dat het opiniestuk gepubliceerd werd.

Dirk Verhofstadt hield in De Standaard van 7 april een pleidooi voor de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Hij haalt daarbij even Frits Bolkestein aan, “die ooit verkondigde dat Turkije geen Europees land is.” Het klinkt alsof het om een hoogst persoonlijk, origineel maar daarom niet minder omstreden standpunt van Bolkestein gaat, terwijl dat gewoon een geografisch, historisch en cultureel feit is. Turkije hoort niet thuis in de Europese Unie, om de simpele reden dat het geen Europees land is. Je stelt ook geen rugbyspeler op in een voetbalploeg, zeker als die rugbyspeler weigert de spelregels te volgen.

Een constante in de argumentatie voor de Turkse toetreding is die latente, sluimerende chantage: als Turkije er niet bij mag, “dan duwen we dit enorme land in de gretige handen van de islamisten”. Het slechte nieuws is dat Turkije nu al in de handen van de islamistische AKP is. En als we iets willen doen tegen de islamisering van Europa, dan is het niet zo’n goed idee om 80 miljoen moslims binnen te halen in de EU. De integratie van de enkele miljoenen Turken die nu al in Europa gevestigd zijn, kan bezwaarlijk een succes genoemd worden.

Het is een beetje onhandig van Verhofstadt om uitgebreid te gaan citeren uit het werk van de Turkse schrijver Orhan Pamuk. Deze Nobelprijswinnaar literatuur woont immers niet meer in Turkije, omdat hij daar met de dood bedreigd wordt en de overheid zijn veiligheid niet kan/wil garanderen. Pamuk is in Turkije een hoogst verdacht individu, die bijvoorbeeld openlijk de genocide op de Armeniërs besprak. Daar staat in Turkije een gevangenisstraf van twee jaar op. Om maar te zeggen dat er in Turkije nog serieus wat werk aan de winkel is op het vlak van de democratie en de mensenrechten.

Niet alleen erkent Verhofstadt dat, hij heeft in feite ook een bijzonder negatief beeld van Turkije. De onderliggende toon van zijn betoog is dat de Turken niet voor zichzelf kunnen zorgen, en dat Europa die taak dan maar op zich moet nemen. Turkije moet lid van de Europese Unie worden omdat enkel op die manier de Koerden kunnen beschermd worden voor de Turken, de niet-moslims voor de moslims en de vrouwen voor de mannen. De Turken moeten voor Turkije beschermd worden, is zowat de samenvatting van zijn betuttelende betoog. De politieke, institutionele, sociale, economische en demografische gevolgen van een mogelijk Turks EU-lidmaatschap zijn blijkbaar van geen tel. Die moeten we er maar bij nemen.

Onrustwekkend is in elk geval het discriminerende aspect van Dirk Verhofstadts boodschap. “Het gaat om mensen. Het gaat om hun rechten en vrijheden”. Omdat de Turken niet in staat zijn daar zelf voor te zorgen, moeten wij ze opnemen in de Europese Unie. Maar waarom alleen de Turken? Wat met buurlanden van Turkije als Syrië, Iran en Irak? Zijn de mensen, hun rechten en vrijheden daar van geen tel?

Indien de Europese Unie zou beginnen met een niet-Europees land als Turkije op te nemen, is het onmogelijk om daar verder nog een lijn in te trekken. Welke argumenten hebben we dan nog om een land als pakweg Marokko te weigeren? Zelfs de niet-naleving van de criteria van Kopenhagen, de voorwaarden waar elke kandidaat-lidstaat moet voldoen, kan niet meer ingeroepen worden. Meer dan drie jaar na de opening van de toetredingsonderhandelingen staat Turkije immers nog geen stap verder in de naleving van die criteria.

Rekening houden met de realiteit, daar is niets mis mee. Dat heeft niets te maken met “kiezen voor het verleden waarin Turken en christenen elkaar bloedig te lijf gingen in naam van een heilige overtuiging”. Er bestaat een realistisch alternatief voor het utopische EU-lidmaatschap van Turkije: een bevoorrecht partnerschap. Er zijn overigens verschillende instrumenten voorhanden om de democratie en de mensenrechten in omliggende landen (niet alleen in Turkije) te steunen: het buitenlandbeleid en het nabuurschapsbeleid van de Europese Unie, handelsakkoorden en andere vormen van samenwerking.

De publieke opinie in Europa heeft blijkbaar meer historisch besef en gezond verstand dan de beleidsmakers in de EU. Zowat alle peilingen in Europa wijzen op een grote meerderheid die de toetreding van Turkije verwerpt. Misschien zou men daar eens rekening mee moeten houden, bijvoorbeeld door de beslissing over deze fundamentele kwestie te onderwerpen aan een bindend referendum. Burgerdemocratie, zeg maar. Zoiets kan de democratische legitimiteit van de Europese Unie alleen maar ten goede komen, en dat is heus geen luxe.


Philip Claeys - Euro-parlementariër


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is niet steeds wat het lijkt : Britains got talent 2009

 

In de Engelse talentenjacht Britains got talent 2009 gaat men op zoek naar mensen die nooit de kans hebben gekregen succes te oogsten voor het voetlicht met hun speciaal talent.

Voor twee jaar was er de "ontdekking" van de telefoonverkoper, Paul Potts die een aardige tenorstem bezat en iedereen verraste met zijn vertolking van Nessun dorma uit Turandot, maar vooral opviel wegens zijn bescheidenheid en gebrek aan présence. Of deze man veel zal bereikt hebben in het operagenre weten we niet.

Vorige week werd de stunt nog eens overgedaan met een 47-jarige mevrouw die er vrij gewoontjes uitziet maar die de zaal én de jury plat kreeg met een sterke vertolking van I dreamed a dream uit Les Misérables.  Wij moeten u naar de video leiden met een bruggetje, want ITV geeft het fragment niet vrij buiten Youtube : klikt u op de foto van de jury.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!