Angeltjes
04-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mager feestje belgische socialisten door Frans Boogaard (AD)

 

.
[WEBLOG BRUSSEL] In Nederland had het gísteren feest moeten zijn, in België is het dat vandaag. Vlaanderen of Wallonië, op de Dag van de Arbeid wordt er niet gewerkt, zijn de winkels dicht, verschijnen er geen kranten, maar wordt er geluierd en gefeest.
Jean-Claude Van Cauwenberghe
 
Al zijn er al jaren geweest dat er meer reden voor was dan vandaag.

Om te beginnen is er natuurlijk de crisis, die steeds meer gewone werkmensen hun baan en karige inkomen kost. Maar daarmee houdt de linkse ellende niet op.
In Vlaanderen slagen de socialisten er maar niet in behoorlijke peilingen te maken, hoe hard de christen-democraten – door nu al meer dan een jaar permanent geblunder – daarvoor ook hun best doen.

De Franstalige socialisten regeren gewestelijk en federaal wél mee, maar hebben ook zo hun problemen. Het is alweer een paar jaar geleden dat partijvoorzitter Di Rupo schoon schip wilde maken, hij had na een reeks schandalen rond prominente socialisten zijn buik meer dan vol van wat hij de parvenu’s noemde, de scharrelaars, de plunderaars van de publieke kas.

Eén van hen en zeker niet de minste, oud-minister-president en oud-burgemeester van Charleroi Jean-Claude Van Cauwenberghe, schoof hij zonder pardon aan de kant. Daarna leek het ook echt even beter te gaan.

Vervolgens kreeg de PS-leider problemen met oud-Senaatsvoorzitter en oud-burgemeester van Hoei Annemarie Lizin, die met creditcards van het lokale ziekenhuis de halve wereld rondreisde en zichzelf op gemeenschapskosten onderweg cadeautjes kocht.

De gemeentelijke diensten namen er een communistische omvang aan en kregen in campagnetijd opdracht om de stad vol te plakken met háár affiches. Vervolgens bleek een delegatie uit het Waalse Parlement, geleid door José Happart en met alweer de onvermijdelijke Jean-Claude Van Cauwenberghe, op gemeenschapskosten vakantie te vieren in Amerika.

Mét echtgenotes bezochten ze de Golden Gate Bridge, het gevangeneneiland Alcatraz en de wijngaarden van Napa Valley, en maakten ze een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Na terugkeer verklaarde ‘Van Cau’ dat hij al betere hotels had gehad dan het Carlton, en dat aan vorige reizen ook altijd leuke uitstapjes verbonden waren. Happart verklaarde doodleuk, toen Di Rupo de delegatie dwong af te zien van de vergoeding van alle kosten door het Parlement, dat de partij daarvoor wel kon opdraaien.

De jongste rel draait rond Philippe Van Cauwenberghe, gemeenteraadslid in Charleroi en zoon van, die door de gemeentelijke aannemer tegen een vriendenprijsje zijn woning liet opknappen. Iets meer dan een maand voor de uiterst belangrijke gewestverkiezingen is dat dodelijk.

Deze week verscheen er op de Franstalige tv al een animatiefilmpje waarin koning Albert II en koningin Paola thuis op de vloer een rode vlek hebben met daarin het sprekende hoofd van Van Cau. De vlek wordt steeds groter, maar de antivlekkenhelden Di Rupo en De Motte, PS-prominent en huidige Waals minister-president, krijgen hem niet weg.

Ook deze week verwelkomde de Antwerpse bioscoop Metropolis de honderdduizendste bezoeker van de film ‘De SM-rechter’, naar het waargebeurde verhaal van rechter Koen Aurousseau uit Mechelen, die zijn baan verloor en door Justitie werd uitgespuugd omdat hij zijn vrouw op haar verzoek naar SM-clubs reed. Als mevrouw Aurousseau nog ooit een versnellinkje hoger wil schakelen en nieuwe prikkels zoekt, dan moet ze proberen PS-leider in Wallonië te worden.
.
(Zo horen we ook eens een stem uit het buitenland over het corrupte socialisme in het land B  : het Algemeen Dagblad uit Nederland)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig etnische minderheden op kieslijsten. Het zal wel beteren.

 

Het minderhedenforum heeft een onderzoek verricht naar de etnisch-culturele minderheden op de Vlaamse kieslijsten. Het minderhedenforum is niet tevreden.  "Terwijl 10 procent van de Vlaamse bevolking etnisch-culturele wortels heeft, bevatten de kieslijsten een percentage allochtone politici van 5 procent." In totaal staan 74 kandidaten uit een etnisch-culturele minderheid op de verschillende lijsten. Welke parameters hanteert het zwaar betoelaagde minderhedenforum om te komen tot de vaststelling van die 10% ? Laat maar zitten, we zijn eigenlijk niet geïntresseerd.

Er is nochtans vooruitgang geboekt sinds de vorige regionale verkiezingen van 2004, toen 46 minderheidskandidaten op de lijsten stonden. Het minderhedenforum vreest dan ook dat voor een evenredige deelname van etnisch-culturele minderheden aan de politiek nog een lange weg af te leggen is. Dit is niet meer dan een pro-forma vrees : de grenzen blijven open, de subsidiekranen ook en zolang de multiculturele propagandisten Vlaanderen en Europa zullen bedriegen, moeten de minderheden niet vrezen dat ze iets zullen mislopen. 

Bij de lijsten voor het Vlaams parlement, scoort de sp.a het meest divers met 20 kandidaten. Daarna volgen Groen! (12), Open Vld (9), CD&V (7), het NV-Aatje (4) en VB (0,0). Politici met Maghrebijnse roots zijn het best vertegenwoordigd, want zij maken 38 procent van de etnisch-culturele minderheden op de kieslijsten uit. Politici van Turkse origine volgen op de tweede plaats, met 29 procent.

Voor het Brussels Parlement bedraagt het percentage etnisch-culturele minderheden op Vlaamse lijsten 9 procent. De lijsten voor het Vlaams parlement dragen de rode lantaarn: slechts 4 procent van de effectieve kandidaten en de opvolgers behoort tot een minderheid. De Vlamingen zijn decennialang een minderheid in deze zogenaamde hoofdstad van ons, vandaar ook hun wettelijk gegarandeerde aanwezigheid.  Moeten we die nog even delen met Noord-Afrika ? 

Uit het onderzoek blijkt dat de Europese lijsten, waar 22 zetels te verdelen vallen voor België, het best scoren met 9,5 procent van de kandidaten die tot een minderheid behoren.


 

Minderheidskandidaat van de Weight Watchers en de voorzitter van de Simpelen van Geest

 

 


03-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes weer eens slachtoffer van hackers

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstaligen gediscrimineerd in Brusselse rand + Aanpassing 23 uur
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

De vrienden van de ch-chi die zich niet willen neerleggen bij het eentalige Vlaanderen, worden in een aantal gemeentes rond Brussel uitgesloten van het gebruik van openbare aanplakborden. 

Het is een zoveelste symbool maar het onderstreept de ferme wil van vele gemeentebesturen om zich niet te laten opvreten door de onwillige franskiljons en over enkele jaren terecht te komen in onbestuurbare gemeentes, zoals die waar de drie fascistische koekoek-FDF-ers de plak zwaaien tégen het legitieme Vlaanderen.

In Affligem zullen Franstalige affiches systematisch overplakt worden met wit papier. In Halle wordt er voor de chi-chi-verkopers officieel geen plaats ingeruimd. En dat is ook het geval in Opwijk, Merchtem, Beersel, Kapelle o/d Bos, Machelen, Ternat en Meise.

Mogen wij onze lezers uit Vlaams-Brabant vriendelijk uitnodigen, ons alleszins onder garantie van volledige privacy, feiten te signaleren die de pers niet halen maar die wel de plaatselijke gemeenschap raken.

De redactie

+ Aanpassing 23 uur door Roland

Klinkt allemaal goed, maar als inwoner van Halle weet ik dat de besturen in de streek maar al te graag in het Frans hun burgers te woord staan.

Onlangs nog had ik een probleempje met een Nederlandsonkundige Marokaan in Huizingen. De bijgeroepen agenten stonden de man in keurig Frans te woord en gaven hem na afloop netjes een hand. Ik kreeg echter geen hand en de agentjes weigerden zelfs PV op te stellen tegen de Marokaan.

Een tijdeje later begreep waarom. Ik zag de Marokaan zijn woning binnengaan te Dworp. En in de tuin van zijn woning prijkte een mooie affiche van de CVP burgemmeester van Beersel.

Bij een andere gelegenheid stond ik aan de balie van de technische dienst te Beersel. De informatie die ik er vroeg werd met veel tegenzin gegeven door de ambtenaar van dienst. Maar toen een Franstalige mijnheer opdook met een bundel plannetjes en eveneens informatie vroeg, werd hij in keurig Frans te woord gestaan, terwijl ik als stom vlaams boerke aan de kant werd geschoven.

Plezierig om zo in uw eigen streek behandeld te worden.

En nu maar roepen dat ze de Franstalige affichkes gaan overplakken.
 
De beste mop die ik de afgelopen tijd heb gehoord

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succesvolle Mars op Brussel : Vlaanderen Vrij

 

 Mars op Brussel - Vlaanderen vrij 03052009 003

Mars op Brussel - Vlaanderen vrij 03052009 013

Mars op Brussel - Vlaanderen vrij 03052009 016

Mars op Brussel - Vlaanderen vrij 03052009 011

Mars op Brussel - Vlaanderen vrij 03052009 022

Mars op Brussel - Vlaanderen vrij 03052009 021

Mars op Brussel - Vlaanderen vrij 03052009 019

Mars op Brussel - Vlaanderen vrij 03052009 025

 Foto's : Gerda


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinocchio in Europa

 

 

 

De Vlaamse (?) kranten, uiteraard in symbiose met de linkse nieuwsredactie van de 0000, herleiden gemakshalve de verkiezingen voor Europa tot een tweestrijd tussen  twee gebuisde belgische ex-premiers, de grote katholieke ritselaar Dehaene en de vrijzinnige pathetische leugenaar Verhofstadt. 
 
Vlaanderen krijgt och arme 13 zetels toegewezen op de 736 (of 750)  in het nieuwe parlement (momenteel 785)  en de media laten het uitschijnen dat het formidabele land B twee kleppers naar voren schuift die Europa uit het slop zullen halen, of een nieuw élan bezorgen.  Van de circa 500 miljoen Europeanen bevinden zich op het kluitje met 6 miljoen Vlamingen 2 politieke genieën.
.
De betrokken belegen figuren hebben beiden in het verleden getracht om voorzitter te worden van de Euro-commissie.  Dehaene werd weggehoond door Major van Groot-Brittannië, die zich denigrerend en in weinig diplomatische termen afwendde van de Vilvoordse arrangeur. Verhofstadt ontkende in alle blauwe toonaarden dat hij Europese ambities koesterde in 2004 toen zijn Paarse regering door haar knieën begon te zakken, maar hij reisde alle Europese hoofdsteden af op bedeltocht voor steun. Helaas voor hem was men opnieuw in Groot-Brittannië, maar ditmaal ook openlijk in Italië en bij de Poolse tweeling in Warchau, op de hoogte van het politiek geklungel in het land B : zeker in Italië, de heimat van Pinocchio, was er geen enthousiasme voor deze belgische heruitgave van het liegemannetje.
 
In juni 2009 voeren de beide gekneusde en beschadigde figuren hun partijlijsten aan om zichzelf te bedienen en Europa te dienen.  De 69-jarige Dehaene met een schitterend palmares na 5 jaar Europarlement met 2 vragen en veel afwezigheden.  De 56-jarige, in 2007 door de kiezers weggehoonde liberaal met een project "de Verenigde Staten van Europa". Een nieuw Burgermanifest van de lunatieke fantast.
 
Wij maken u graag lekker en lekken enige punten uit het programma met tussen haakjes onze bondige commentaar :
 
- De EU zal belastingen heffen, zo moeten de lidstaten niet meer individueel bijdragen. (De burgers helaas wel.)
.
- De huidige EU-begroting van 133 miljard euri moet opgetrokken worden tot 2660 à 3325 euri. (dwz de begroting x 20 of 25, dat zijn tenminste bedragen waar behoorlijk wat kan van meegegraaid worden.)
.
- De ECB (Europese Centrale Bank) zal obligaties uitgeven om Europa financieel te verstevigen. (zo zitten we direct met een dikke schuld, een ideale start voor een stevig openbaar bestuur)
.
- De huidige Euro-Commissie wordt een regering en de lidstaten schuiven hun nationale materies af naar het Continentale niveau. (als dat geen winstpunt is voor de democratie )
Wij Vlamingen weten wie deze fantasia-plannen opstelt : de jongen die het land tot de rand van het financiële failliet leidde en de communautaire onbestuurbaarheid voor goed vastlegde.  Met quasi identieke opvattingen gaat hij nu Europa bepotelen.  We hebben het al eens geschreven : vertel aan uw Spaanse, Franse of Engelse vrienden, dat een kerel als Verhofstadt bij begrotingsperikelen de eigendommen van de staat verpatst om ze terug in te huren tegen gigantische verliesprijzen.  Let op, Europese buren voor het Prado, de Eiffeltoren, de Tower Bridge, enz.
 
Wie zich alleszins zal terugvinden in het project van de VLD zijn de geperforeerde maagden van de NV-A : belgië zal verdampen als Europa meer bevoegdheden van de lidstaten overneemt.  Het vervelende is dat de grote lidstaten totaal niet geïntresseerd zijn om hun eigen naties van de landkaart te laten vegen. Integendeel.  Of dacht u dat Sarkozy, Merkel en Brown stonden te trappelen van ongeduld om de sleutels van hun paleizen en kluizen af te staan aan een mannetje als Guynokkio ?
 
Meer en meer moet het doordringen tot de EU-lidstaten, dat de knoeiers die het land B tot ongekend immobilisme hebben geleid, niet de aangewezen figuren zijn om Europa een nieuw élan te bezorgen.
 
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de varkensgriep en het Leger

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Europese Unie subsidieert belgische en britse royals

 

Als u deze titel leest, denkt u misschien dat wij bezopen zijn of er met onze pet naar gooien, maar helaas, wij zijn  bloednuchter en wij gooien niet met kledingstukken. Behalve als we straalbezopen zijn en dat is een eeuw geleden.

De Europese Unie heeft aan de belgische Koninklijke Schenking vorig jaar een toelage van 13.000 euri bezorgd, in het raam van "landbouwsubsidies". Dit bericht lezen we in la libre belgique die het heeft overgenomen van le Soir. 

De Koninklijke Schenking is een autonoom openbaar bestuur dat in het leven werd geroepen door Leopold II. En toen we bij Wikipedia natrokken waarover deze instelling beschikt,kregen we zin om ons toch maar eens te bezatten. 

We copiëren voor u  :

Het kasteel van Ciergnon

 

 

 Ter beschikking gestelde goederen

  • Kasteel Hertoginnedal
  • Bellevue-gebouw
  • Kasteel van Ferage (verhuurd)
  • Woningen in Laken en de Ardennen voor het dienstpersoneel

 

Goederen met openbaar nut

  • Japanse Toren, Laken
  • Chinees Paviljoen, Laken
  • Elisabethpark, Laken
  • Koloniale tuin, Laken
  • Arboretum, Tervuren
  • Dudenpark, Vorst
  • Gronden in Oostende en Nieuwpoort

 

Verhuurde goederen

Naast de bezittingen die ter beschikking staan van de koning, zijn er nog andere zoals kantoorgebouwen in Brussel of landbouwgronden, die de Schenking verhuurt om in haar eigen inkomsten te voorzien.

  • Gronden en een golfterrein in de Ardennen
  • Jachtrecht op bossen in de Ardennen
  • Opbrengst van houthak in bossen in de Ardennen
  • Golf en kasteel van Ravenstein, Tervuren
  • Gronden van de British School of Brussels
  • Jachtrecht en houthak in bossen in Postel
  • Gaanderijen en park in Oostende
  • Wellingtonrenbaan, Oostende
  • Noorse Stallen, Oostende
  • Residentie in de Langestraat, Oostende
  • Golfterrein van Klemskerke
  • Kasteel Narafi, Vorst
  • Sportstadion Royale Union, Vorst
  • Vijvers van Bosvoorde
  • Bruxelles Royal Yacht Club, Laken
  • Sportcentrum Inter Nos, Strombeek-Bever
  • Bioscoop Vendôme, Elsene
  • Kantoorgebouwen Coudenberg, Jan Jacobs en Quatre Bras, Brussel

 

 Andere

Enkele goederen werden later aan de Schenking toegevoegd, onder meer de kapel te Küssnacht in Zwitserland (op de plaats waar koningin Astrid om het leven kwam in een auto-ongeval). Daarnaast bezit de Koninklijke Schenking ook obligaties, aandelen en liquiditeiten ter waarde van ca. 30 miljoen euro.

Ter vergoelijking kunnen we er bij vertellen dat de Engelse keuningin meer dan 500.000 euri heeft ontvangen van dezelfde gulle Europese Unie.

Ee prettige zondag wensen wij u alleszins toe.

Ray

 La libre belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men probeert geen schepping .. . (Willem Elsschot)

 

 

 

Het siert Vlaanderen niet, maar de waarheid heeft haar rechten : veel vroeger dan in onze eigen contreien genoot Willem Elsschot in Nederland de erkenning die hem toekwam. Zo ruimde  het tijdschrift “Groot Nederland”  in juli 1937 veel plaats in voor zijn werk in het algemeen en waarbij bovenop nog eens uitgebreid de lof gezongen werd over  “Pensioen”, zijn toen laatst verschenen roman. De drijvende kracht achter dit initiatief was niemand minder dan zijn vriend Jan Greshoff, die hem in dit kader om enkele biografische gegevens vroeg. De grapjas in Willem Elsschot stak meteen de kop op en hij antwoordde als volgt: “ Ik ben helaas geboren op 7 mei 1882 in Antwerpen (staat België) op de De Keyserlei 52. Het huis draagt nog steeds hetzelfde nummer. Het heet nu “City Bar” en ik kan het je recommanderen voor een lekkere sandwich.” Elsschot besloot heel ironisch met: “ Ik ben 1 m 68 lang en weeg 76 k.g.”  Greshoff, hem al te goed kennende, vatte wel de humor ervan en nam het gegeven over in “Groot Nederland”. Waarop Elsschot dan weer reageerde met  “Niet zonder genoegen maar ook niet zonder een beetje verstomd te staan ontdekte ik die m. en k.g. op pag. 147. Verdomd aardig van je. Maar wat moet men in Nederland denken zeg.”

Meer kenmerkend voor Elsschot kan niet. In zijn dagelijkse praktijk had hij nu eenmaal de reputatie de gebruiken van het schrijverschap te relativeren, terwijl hij er qua literatuur toch een verheven opvatting op nahoudt. Hoe men het ook keert of draait, blijft hij een kind van de late negentiende eeuw toen de Tachtigers godsdienst inwisselden voor poëzie en schrijven in het Nederlands voor Vlamingen een revolutionaire daad was. Dat voor hem literatuur een belangrijke zaak is, blijkt duidelijk uit de Inleiding tot Kaas: “In kunst mag niet geprobeerd worden Probeer niet te schelden als ge niet toornig zijt, niet te schreien als uw ziel droog staat, niet te juichen zolang ge niet vol zijt van vreugde. Men kan proberen een brood te bakken, maar men probeert geen schepping. Men probeert ook niet te baren. Waar zwangerschap bestaat volgt het baren vanzelf, te gepasten tijde.” Als een privégrapje onverwacht opduikt in het literaire domein, komen de ernstige en de relativerende kant van Elsschot in conflict. De vraag stelt zich of literatuurminnend Nederland hem nog wel au sérieux zal nemen.

U zelf relativeren of de schijn ophouden? Ook wanneer Elsschot zichzelf portretteert in zijn romans is dat de vraag. Ten tijde van  “Tsjip” boekt hij onder zijn eigen naam Alfons De Ridder enig succes als zelfstandig reclameagent. De zin voor zaken doen had hij blijkbaar van zijn vader geërfd : vader Krist kon al vroeg met de opbrengst van zijn  bakkerij aan de De Keyserlei gaan rentenieren in zijn huis op het Antwerpse Zuid in de Cuylitstraat 87. In zijn roman verdraait Elsschot dat wel zodanig dat het helemaal anders klinkt: zijn alter ego Frans Laarmans noemt zijn vader een  “eenvoudige bakker” en zelf is hij geen zakenman, maar kantoorklerk. Elsschots eigen jaren als chef-correspondent bij de Schiedamse scheepsbouwer Werf Gusto liggen dan al lang achter de rug, maar in zijn gecreëerd zelfportret doet hij zich veel kleiner voor dan hij in werkelijkheid is.

Van tijd tot tijd botst die literaire voorkeur met de autobiografische stof die hij verwerkt. Zo heeft hij in Sint-Idesbald een buitenverblijf, maar voor underdog Laarmans klinkt dat – we zijn in de jaren dertig – vrij onwaarachtig. Wanneer zijn ik-figuur uitpakt met de melding dat dochter Adèle tijdens de paasvakantie aan zee zal huwen, haast hij zich dan ook om er aan toe te voegen: “Mijn verlof is op de fabriek al geregistreerd.” Op die wijze duidelijk makend dat Laarmans wel degelijk de kleine man is die niet zonder meer in vakantie gaat als het hem uitkomt.

Doordeweekse mannetjes vindt men wel meer terug in de Vlaamse literatuur van het interbellum, onder anderen bij Gerard Walschap en Maurice Roelants. Ook hun personages zitten geregeld klem “tussen droom en daad”, tussen revolteren en berusten. Een bepaalde visie wil dat dit zou te maken hebben met de onvoltooide ontvoogding van de Vlaamse burger, die financieel en sociaal zijn achterstand  heeft ingehaald, maar finaal  blijft kampen met een minderwaardigheidscomplex.

De Elsschotlezers zullen zeker niet stilstaan bij deze historische interpretatie, die overigens vatbaar is voor discussie. Reden waarom we die houding toejuichen. Voor hen blijft Elsschots oeuvre in de allereerste plaats en hoe dan ook van universele waarde en van alle tijden. Terecht.

                                                                                              Raymond


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie Gent : recht op veiligheid

 

Maandagavond voerden militanten en mandatarissen van het Vlaams Belang actie met pamfletten en een spandoek aan het Gentse stadhuis onder het motto "Politie Gent: Recht op veiligheid". Aanleiding was de recente agressie tegenover Gentse politieagenten. Tevens werd de petitie "Politie Gent: Recht op veiligheid", die afgesloten ruim 2.000 handtekeningen, afgeven aan burgemeester Daniël Termont, alsook een open brief namens de belangenorganisatie "Tot uw dienst ".

Aansluitend legde gemeenteraadslid Johan Deckmyn een motie, gericht aan de minister van binnenlandse zaken, voor aan de Gentse gemeenteraad. Het Vlaams Belang hoopt dat er een einde komt aan de reeks geweldincidenten tegen politieagenten. Er moet volgens Deckmyn dringend werk worden gemaakt van het goedkeuren van het wetsontwerp met betrekking tot de verzwarende omstandigheid voor daders van bepaalde misdrijven tegen bepaalde personen bekleed met een openbare hoedanigheid.

De belangenvereniging ‘Tot uw dienst’ wil samen het Vlaams Belang de verdediging opnemen van alle geüniformeerde diensten in Gent. Het valt immers op dat het vooral de politieagenten, tram- en buschauffeurs, brandweerlui, taxichauffeurs, postbodes, stadswachten, … zijn die het vandaag hard te verduren krijgen. Om hun rechtmatige eisen kracht bij te zetten, verzamelt ‘Tot uw dienst’ al hun verzuchtingen om dit te laten aankaarten in alle mogelijke politieke niveaus (van gemeenteraad en provincieraad tot Vlaams en federaal parlement.

 http://www.belg.be:80/leesmeer.php?x=7197


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Feest van de Arbeid in Berlijn

 

 

.


02-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familiedag 1 mei in Antwerpen

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren Annemans, morgen Vanhecke

 

Voor het politiek debat in het VRT-programma De Zevende Dag is morgen Frank Vanhecke te gast. De erevoorzitter van het Vlaams Belang kruist de degens met Boudewijn Bouckaert, met een kopstuk van CD&V en met SP.A-burgemeester Freddy Willockx. De politici gaan in debat over de partijfinanciering, een onderwerp waar iemand als Freddy Willockx – als eminent lid van een partij die zich liet omkopen door wapenhandelaren – ongetwijfeld een en ander van af weet.

 

De Zevende Dag, zondag op één, 11 uur.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Durfplan van de socialisten berekend door Caroline

 

Een van de grote aantrekkingspunten van de SP-a is de laatste jaren ongetwijfeld (naast het hoge babe-gehalte van de Rode Vrouwtjes) het talent om met cijfers om te springen.  Ex-ministerin van Begroting, Fraaie Freya, begon aan de taak met de gloedeerlijke bekentenis "Oei, van cijfers ken ik niet veel".  De voorzitster, Carolone Gennez is evenmin een wiskundig wonder.  Dat verhindert de socialisten echter niet om Grootse Gedurfde Plannen op te maken. Als het over de kostprijs gaat, waar Tim Pauwels van terzake naar vraagt, krijgt u ontwapenend eerlijke antwoorden. Hier KLIKKEN
In zulke politici kan je tenminste geloven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB aan de kant van de gewone Vlaming

 

 Klik hier voor de foto in originele afmetingen.



Naar aanleiding van 1 mei kruisten Gerolf Annemans (Vlaams Belang) en Frank Vandenbroucke (SP.A) de degens in ‘De keien van de Wetstraat’. Dat leverde een beleefd maar pittig debat op. Op de bewering dat het Vlaams Belang 1 mei zou “gepikt” of “ingepikt” hebben, antwoordde Gerolf dat onze partij de voorbije jaren inderdaad heel wat kiezers van de SP.A heeft “ingepikt”. Hoe dat komt? “Omdat wij die thema’s op de agenda hebben gezet die de anderen jarenlang verwaarloosd hebben: immigratie en integratie, criminaliteit, een onafhankelijk Vlaanderen”.

Gerolf Annemans bleef steeds hoffelijk, maar deelde voortdurend rake verbale tikken uit. Zo wierp hij op “dat de socialisten de trein hebben gemist”. “Links heeft gefaald. Op het vlak van de vreemdelingen en de integratie, op het vlak van de veiligheid.” Dat is ook de reden waarom de politieke linkerzijde in Vlaanderen keer op keer zware klappen moet incasseren.

“Wat heeft het Vlaams Belang al bereikt?”, probeerde Vandenbroucke nog. “Jullie staan nu al meer dan twintig jaar aan de kant.” “Nee hoor”, kaatste Gerolf Annemans de bal terug. “Het Vlaams Belang staat helemaal niet aan de kant. Wij staan aan de kant van de kleine man. Aan de kant van de mensen die het vandaag moeilijk hebben, omdat de traditionele partijen er niks van bakken. Kijk maar naar de crisis, naar de begroting, naar de waanzinnige belastingdruk.”

Ivan De Vadder (VRT) probeerde Frank Vandenbroucke zo nu en dan wat bij te springen. Dat leidde tot de groteske bewering dat het Vlaams Belang intussen “erg conformistisch” geworden zou zijn. Ronduit bespottelijk. Stel dat het Vlaams Belang vandaag werkelijk ‘conformistisch’ zou zijn, waarom houden politiek en media dan zo krampachtig vast aan het cordon sanitaire?

Of het Vlaams Belang dan niet bang is dat zijn vijver straks wordt leeggevist door de N-VA of door Lijst Dedecker? “Nee”, klonk Gerolf Annemans zelfzeker. “De N-VA heeft een geloofwaardigheidsprobleem. Herinnert u zich hun campagne met de strik nog? Het moest een regering zonder Di Rupo en de PS worden, maar ze hebben wel toegestaan dat ze er bij kwamen.” En Dedecker? “Die droomt al luidop van een regering met CD&V en VLD. Dat betekent dus alleen maar meer van hetzelfde. En dat terwijl Vlaanderen snakt naar ‘change’.”
“Het Vlaams Belang is het origineel. En het origineel is altijd beter dan de kopie”, besloot Gerolf Annemans. “Alleen het Vlaams Belang kan voor verandering zorgen.” De keuze is aan de kiezer.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En poëtisch intermezzootje door Jos
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

jean-marietje, deugenietje
heeft veel graaiers in zijn kamp
vanhetveldje, het bandietje
dacht zoals zovelen ...
bij den dekker brandt de lamp

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verboden interpellatie van Marie-Rose Morel

 

Deze vrije tribune was aanvankelijk bedoeld om eerder deze week te verschijnen in De Standaard, naar aanleiding van mijn geweigerde vraag door de voorzitter van het Vlaams Parlement. Maar door "plaatsgebrek" is het er niet van gekomen.

Het stond vorige week paginagroot uitgesmeerd in een krant die zich de grootste van het land mag noemen: “Toplui met partner naar China op kosten van de overheid”. De Vlaamse variant van de schandaalreis van Happart.
Dit keer ging het om een als 'congrestour' verpakte luxereis van een handvol toplui van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) ter waarde van een slordige 40.000 euro belastinggeld.

Als een dergelijk voorval in een pre-electorale periode in de pers komt bovendrijven wordt dat maar wat graag als 'populistisch', 'opportunisitisch', 'rancuneus' en zelfs onverdraagzaam afgeschilderd.
Zeker als zulke feiten via de vakbondscel van het Vlaams Belang opborrelen.
Bovendien ergeren sommigen zich aan het feit dat schandalen als deze al te gretig aan de pers worden doorgegeven, in plaats van ze te behandelen op de plaats waar het politieke debat en de democratische controle bij uitstek moeten plaatsgrijpen, namelijk in het (Vlaams) parlement.

In dit geval had ik mij voorgenomen het dossier zelf aan te kaarten bij de bevoegde minister, Hilde Crevits (CD&V), maar de voorzitter van het Vlaams Parlement, Marleen Vanderpoorten (Open VLD) besliste daar anders over en schrapte eigengereid de vraag wegens 'niet actueel'.
De feiten dateren van 2006, maar komen nu pas aan het licht.
Een motivatie zo slap als kraantjeswater dus, en zodra de pers het schandaal oppikte, bleek het plotseling brandend actueel.
Minister Crevits beloofde onmiddellijk het dossier alsnog te laten onderzoeken.
En ook al maak ik me geen illusies over de afloop van het onderzoek; wat 'ontbrekende actualiteitswaarde' betreft, kon deze reactie alvast tellen.

Anderzijds hoeft de omfloerste en weinig elegante poging tot de doofpotoperatie van de Vlaamse parlementsvoorzitter niet te verbazen.
Mocht de voorzitter de controletaak van het Vlaams Parlement over zulke zaken immers ernstig nemen, dan is het hek van de dam.
De raden van bestuur zitten immers volgestouwd met politiek verdeelde mandaten, postjes en potten die mekaar netjes afdekken.
De stilzwijgende afspraak om elkaar daarbij zoveel ongemoeid te laten, maakt immers dat de traditionele partijen in alle gemoedsrust kunnen genieten van de dikwijls moeilijk te verantwoorden voordelen die er aan dit mandatencircus vastkleven.
Als partij die niet vertegenwoordigd is in de talloze raden van bestuur (en daar voor alle duidelijkheid ook geen vragende partij voor is) is het Vlaams Belang in de praktijk dan ook de enige partij die dergelijke misstanden kan aankaarten, want zelfs nieuwe politieke formaties zetelen momenteel al - via overlopers - in diverse raden van bestuur.

In dat opzicht doet het cordon dus het werk waarvoor het in het leven werd geroepen: macht en mandaten onderling verdelen.
Een politieke zelfbeschermingsreflex waarbij kritische geluiden a priori kunnen worden afgedaan als zure regen die hoofdzakelijk vanuit één hoek van de tribune op het parlement neerdaalt en dus - zoals hier - uit hoofde van de meerderheid genegeerd of geclasseerd mag worden.
De stilzwijgende consensus over het niet al te letterlijk nemen van tot zelfs het ronduit verzaken aan een gedegen parlementaire controle op het regeringswerk wordt op deze manier nagenoeg een pose inzake politieke correctheid.
Het is in in die context weinig fraai om vast te stellen hoe de parlementsvoorzitter zich tot gewillige en ruggegraatloze spelverdeler laat herleiden om de Vlaamse regering zoveel mogelijk te behoeden voor netelige kwesties.

Niet alleen is het fnuiken van de controletaak van parlementsleden nefast voor de transparantie en dynamiek die het Vlaams parlement hoogdringend nodig heeft - de ramen van het “glazen huis” zijn ondertussen van melkglas geworden- ,dit voorval is het zoveelste bewijs van het bureaucratische en voorgeprogrammeerde verloop van het parlementaire debat.
Informeel overleg, formalisme, ministers die hun vragen bij parlementairen influisteren en zo hopen te scoren met voorgekauwde antwoorden.
Praktijken die het kritisch aan de tand voelen van de uitvoerende macht niet echt stimuleren.

En het is niet door 'een festival van de politiek' te organiseren en de buitengevel van het parlementsgebouw op de vrolijken met een feestelijk kunstwerk van Arne Quinze dat het Vlaams Parlement haar bureaucratische imago van zich af zal gooien.
De steriele sfeer die de parlementarie werking uitstraalt is geen kwestie van falende externe public relations, maar een gevolg van haar interne politieke krampachtigheid en voorspelbaarheid.
Iedereen wordt verwacht voor de regering te rijden. En zo institutionaliseer je een parlementaire cultuur van knikgrage waterdragers.

Eerder dan onhandig een relevante parlementaire vraag aan een minister in de kiem te smoren, zou het geloofwaardiger zijn geweest indien de parlementsvoorzitter de oppositie de volle ruimte had gegeven.
Niet enkel om de vinger op de wonde te leggen maar misschien zelfs om met kennis van zaken mee aan wondzorg te doen.
Ik hou me in elk geval aanbevolen bij de betrokken Minister, om mijn knowhow over bepaalde mistoestanden met haar te delen en samen te werken aan het kordaat uitroeien ervan.
Ook al zal dit misschien sommige van haar partij- en coalitiegenoten onrustige nachten bezorgen.

Ondertussen blijft het wachten op een pompheldere uitleg van Minister Crevits.  Al weet ik dat er in dit dossier enkel troebel water zal geschonken worden. En bovenal blijft het een weinig fraaie gedachte dat zonder de mediaheisa dit dossier onopgemerkt was afgedreven met de stroom.  Wellicht dat de watermaatschappij in kwestie daar ook op had gerekend.

Als het Vlaams parlement bijdrage wil leveren om het aangetaste vertrouwen in de politiek te herstellen, dan moet zij dringend een dam opwerpen tegen de waterdragers in het Vlaams Parlement.
Ook een parlementsvoorzitter kan en moet daarin een stimulerende rol spelen.


Marie-Rose Morel,
uittredend Vlaams parlementslid.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mensch moet op veel voorbereid zijn

Allerbeste Vrienden, Aandachtige lezers en  Charmante lezeressen, Nieuwsgierige passanten, Beste nijdige tegenstrevers en kameraden van Spionnencentra en Bewakers van de veiligheid van de stervende belgische natie,

Aan u allen : Oewist ?

Dankzij de spannende verkiezingen in het vooruitzicht, is dit een smeuïge tijd voor roddelaars, waar wij onszelf een klein beetje toe rekenen, ideologische valsemunters,  kleine graaiers, politieke warhoofden, heilige belovers en gelovers in de eigen onfeilbaarheid, fantasten en hier en daar ook wel eens een échte vrouw of man die zich ten dienste wil stellen van de gemeenschap. Joe noow wie wij mienen, want tegenwoordig moet het bij voorkeur in het Engels.  Vlaanderen heeft de niet te onderschatten franskiljonse storm sedert 1830 weerstaan en overleefd, en nu wordt onze taal alweer blootgesteld aan de invloeden van de  English and American kauwers : dit is echter geen bewuste aanval van de erfvijand en taal leeft en het Nederlands overleeft.

Waarom de waarschuwende titel boven dit stuk om u voor te bereiden ?  Waarop en waarom ?  Het gaat eigenlijk enkel over de dames en heren slippendragers bij Jan-Maria de Dubbeldekker.  De ontmaskering van de eenmanspartij is verworden tot een dagelijks feuilleton.  Met het gevaar dat de electorale aanhang een ietsje kan slinken maar de harde kern zal toenemen. De linkse fanatici in de omgeving van de Morgen, Humo, kwispelend gevolgd door de fantasten van de Standaard, e.c. zijn zo verblind door haat en onverstand dat ze niet beseffen dat mateloos inhakken op vijanden bij velen afkeer opwekt.   

Wat niet wegneemt, dat de waarheid haar rechten heeft. (de waarheid is vrouwelijk, ik heb mijn ganse leven gedacht dat het een mannelijk substantief was tot ik het toevallig deze week moest opzoeken ; nog een voordeel van het Engels, daar heb je geen geslachten en daar is de truth voor iedereen gelijk). Als de nummer twee van LDD in de knoei zit, zoals we elders vermelden, met financieële malversaties, dan moet dit natuurlijk niet verzwegen worden.

Alleszins bij LDD zit de schrik er in bij vele kandidaten die gedroomd hadden van een fijne luie zetel in het Vlaams Parlement, tussendoor een babbeltje met Linda de Win in Villa Erotica, roem en eer in de onmiddellijk omgeving, sjampieter en sjardonnee bij het diner ... het hangt plots aan een zijden draadje. 

Er zijn er al aan het uitzien naar een nieuwe job. Bij de advertenties van het grote Amerikaanse bedrijf dat we niet zullen noemen maar met wie wij commerciële banden hebben, als een heuse mini-international,  lazen wij dit bericht op onze eigen blog :

Deejay voor al je feesten

Licht en muziek vanaf 275 €. Alle feesten jong en oud

Enig idee wie dit kan zijn ?

Uw bezorgde redactie 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopstuk LDD betrokken bij financiële fraude. Niets aan de hand :normaal

 

  • Rob Van de Velde, parlementslid en begrotingsspecialist bij Lijst Dedecker, heeft een beroepsoplichter geholpen bij een reeks frauduleuze faillissementen in 2003 en 2004. Dat heeft De Morgen ontdekt. Een bekend reclamebureau waar Van de Velde commercieel directeur was, werd van binnenuit geplunderd en ging later failliet. De oplichter werd veroordeeld tot 1 jaar effectieve celstraf. Van de Velde is parlementair onschendbaar en ging vrijuit.

  •  

     

    Bron : VTM http://www.vtm.be/nieuws/artikel.html?p=105

    Voor meer nieuws over dit jammere gebeuren HIER KLIKKEN


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LDD : de schaamte voorbij

     

    Wij publiceren hierboven de vrije tribune van Marie-Rose Morel over de mistoestanden bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening.

    De interpellatie die Marie-Rose over deze pijnlijke affaire wilde houden in het Vlaams parlement werd door de parlementsvoorzitter geschrapt.  Marleen Vanderpoorten, de behoedster van het regime wil geen kwaad woord horen over financieel gesjoemel. 

    In dit bezette land van ons gaat het er als volgt aan toe : de socialisten verdedigen door dik en dun  grabbel-en-graai, de liberalen staan paraat om het democratisch spreekrecht van verkozenen de nek om te wringen en de tjeven ... die glimlachen en knikken als pas bekeerde Chinese mandarijnen met gevouwen handjes en schuine hoofdjes.

    En wie duikt er plots mee met Marie-Rose Rebel in het sjoemelschandaal ?  Een aanhangsel van mijnheer Dedecker.  Het heeft vernomen wat Vlaams Belang aankaartte en het staat  mee te protesteren tegen de geldverkwistingen bij het Watermaatchappijtje.  Op de webstek van LDD-Vlaams-Brabant wordt de zaak uiteengezet.

    Hoe meer medestanders, hoe beter.

    Vervelend en grappig is echter dat Rudy Corijn die in de Raad van Bestuur van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening zetelt, op de vierde plaats prijkt van de Oost-Vlaamse LDD-lijst.

    Dat is pas consequent zijn : van uwen tak maken tegen de instelling waarin gijzelf zitting hebt.

    Alsof Graaf Lipmans op de aandeelhoudersvergadering van Fortis had staan betogen en met zijn schoenen gooien naar de bestuurders die de bank in de afgrond hebben gereden.

    Ray

     




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!