Angeltjes
06-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een brave naieve mevrouw schrikt op van de waarheid

 

Bij onze goede Nederlandse collega's van Boilingpoints heeft een brave mevrouw hoffelijk gereageerd op de teneur van de artikels en commentaren op die blog.  Mevrouw begrijpt niet dat mensen waarschuwen tegen en kritiek leveren op de voortrukkende islamisering in Europa.  Mevrouw zal goede werken blijven verrichten om een fijne wereld te maken waarin ook onverlaten als Boilingpoints (wellicht ook  Angeltjes ? Hopelijk komt mevrouw even vlot de grens over als de lieve moslims) veel geluk zullen kennen.

De onevenaarbare Tristan heeft gereageerd.  Leest u even mee en gaat u vooral veel op bzoek bij Boilingpoints. Rechtstreekse verbinding via "Onze favorieten" aan de rechterzijde van deze blog.

  • tristan zegt:

    @Magdy

    Ik leeft geheel met u mee. Het zijn zware tijden voor tere zielen zoals u en ik die geconfronteerd worden met de realiteit van de multiculturele samenleving.

    U heeft volkomen gelijk; we vormen eigenlijk één grote familie van goedwillende creaturen die knus bij elkaar zouden moeten kunnen wonen. In die situatie zaten we ook in de jaren 60 voordat onze grenzen open gingen voor gastarbeiders uit exotische oorden zoals Turkije en Marokko. Er verbleven hier ook wat Spanjaarden en Italianen om nuttige arbeid te verrichten maar deze lieden gingen na gedane arbeid weer naar huis zoals het een goede gastarbeider betaamt.

    De Turken en de Marokkanen bleven echter (vaak getroffen door strukturele rugklachten) en vervielen zo tot uitkeringsgerechtigden die - omdat zij zo eenzaam waren - hun vrouwen en kinderen lieten overkomen. Ook opa, oma, tante, oom, neef, nicht en eventuele bijvrouwen kwamen onze economie weer op poten zetten door hun zichzelf wegcijferende idealisme.
    Onze taal spraken deze ongeletterde stumpers echter nauwelijks en hun vrouwen kwamen bijna nooit buiten omdat dit tegen hun religie in zou gaan die de vrouw een ietwat andere positie in de samenleving in laat nemen dan wij hier gewend zijn.
    Helaas worden wij hier in dit land geconfronteerd met ruw gedrag van Marokkaanse jongeren die uit verveling meisjes lastig vallen met het gooien van stenen en sommigen van deze deugnieten brengen maagdelijke meisjes zelfs tot prostitutie. en andere ontuchtige handelingen. Foei! Foei!

    Net als u werk ik aan een betere maatschappij en in mijn vrije tijd doe ik aan goede werken in een Vogelaarwijk in Rotterdam.
    Ik ruim wat injectienaalden op die hangjongeren van Antilliaanse afkomst laten rondslingeren evenals de van 4-hoog geworpen vuilniszakken en bankstellen.
    Toch stem ik op oom Geert want er gaan geruchten dat boze imams hier de sharia willen invoeren en dat schijnt niet gezellig te zijn voor ongelovigen zoals u en ik. Ze doen aan het stenigen van overspelige vrouwen en mannen en de homosexule medemens zijn ze ook al niet gunstig gezind.

    Wij wensen u veel sukses met uw goede werken in de 40 Vogelaarwijken en eventueel in donker-Afrika.

    Maar sluit voor alle zekerheid een goede levensverzekering af voordat u vertrekt naar deze contreien. Anders zit het thuisfront met de financiële last bij eventuele calamiteiten en andere ongemakken zoals langdurige procedures i.v.m. identificatie e.d.

    P.S.
    En de groeten van Femke Halsema en Anja Meulenbelt !

  •  


  • Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes vraagt uw hulp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Nu de verkiezingsstrijd is losgebarsten, vragen wij onze trouwe vrienden en lezers ons nieuwtjes of foto's op te sturen van feiten en feitjes die niet de klassieke media halen.  Wij hebben al enkele tips binnengekregen, die eerstdaags verschijnen.  Dat gebeurt ofwel anoniem of onder uw naam of schuilnaam. 

    U kan ons bereiken via www.brave-angeltjes@hotmail.com ofwel door te drukken op de gele kader aan de linkerkant van deze blog "Stuur eens een aardig berichtje". Desgevallend komt juffrouw Ellen bij u langs om de documenten op te halen met haar vrachtwagentje.

    Uw stipte, trouwe en totaal vooringenomen redactie


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam heeft ook zijn voordelen

     

    .
    Toeristisch kiekje uit Albanië : hopelijk komt het land snel bij de EU


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Overlopers

     

    Overlopers
     
    Open Vld-Kamerfractieleider Bart Tommelein wil
    het voor Kamerleden onmogelijk maken om tijdens de legislatuur van fractie
    te veranderen.
    Tommelein wil dus overloperij tussen Kamerfracties aan banden leggen.
    Men kan dit ook anders formuleren : de jager wil de jacht verbieden.
     
    mvg
     
    getekend BP


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams-Brabant in beeld met Joris van Hauthem

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De originele Afsprakennota Barst Somers - Dirk Vijnck

     

    Wij hebben dankzij onze vele politieke relaties de hand weten te leggen op de ORIGINELE Afsprakennota tussen de Oprechte-VLD, vertegenwoordigd door de Heer Barst Somers en de Onkreukbare advocaat Kris Luyckx enerzijds en de brave koffieschenker, Dirk Vijnck, anderzijds.  Let u vooral op de persoonlijke toets bij de handtekening van deze laatste.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

     

    Terwijl wij het vandaag wat rustig houden op onze hoofdblog,

    draaien de ondergeschikten van ons bijhuis,

    op volle toeren

    - Een mooie lentemorgen, sfeerbeelden uit de Japanse tuin (met huisslangetje en muisje)

    - In de Rubriek "Moskee en Leven" (uitgave van Godfried Danneels en Mohammed Keulen) : 8 nieuwe moskeeën staan tot uw religieuze en maatschappelijk-politieke beschikking in Vlaanderen.

    - Een verrassende kandidaat voor de Raad van Bestuur van de Banque BNP

    - Een reportage om Vim de Wilder jaoers te maken over Dirk, de verkiezingsverslaafde.

    Allen daarheen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onbeschaamden veinzen beschaamd te zijn

     

    Wij hebben altijd onze grondige afkeer uitgesproken over lieden die eens zij verkozen zijn, van partij veranderen maar hun mandaat behouden.  In het interbellum heeft dergelijke electorale partnerruil zich ook enkele malen voorgedaan tussen Vlaams-nationalisten en socialisten. We noemen maar geen namen, ze behoren tot de geschiedenis.

    Een van de eerste politici die wij ons herinneren, die van partij verwisselde, was de Antwerpse advocaat Carlos de Baeck, die de CVP verliet om de hernieuwde liberale PVV van Omer Vanaudenhove te vervoegen. De term "politiek bedrijf" hangt nauw samen met de marchand-mentaliteit van veel liberalen. Een bedrijf zonder veel regels voor zichzelf maar een heleboel verplichtingen voor de rest van de samenleving : de moderne liberalen zijn bijna-socialisten, behalve voor zichzelf. Zoals de moderne socialisten, uitstekende liberalen zijn voor de eigen portemonnee.

    Het is bewust dat we de term "politiek bedrijf"  gebruiken : een aantal verkozenen beschouwen zich als werknemers die van firma veranderen om carrièredoeleinden, wat in de privé normaal  en evident is.  En wat tevens bewijst dat de politiek door de partijen uitgehold is tot een economisch gebeuren, gebonden aan strikt syndicale regels maar met een soepel arbeidsreglement in het voordeel van de werkgevers.

    In de politiek verwachten wij nog ethiek met fatsoen en respect voor de kiezer.  Mensen als Jürgen Verstrepen en de drie simpelen die bij hem in het Vlaams parlement hangen, zijn voor ons ordinaire zeteldieven, die het geloof in de democratie degraderen. Dat geldt ook voor een man aan wie wij toch enig geloof gehecht hebben en die de eigen opvattingen, over wat niet meer is dan een nevenaspect van zijn engagement, niet kon terzijde schuiven en zich eveneens verlaagde tot het niveau van de zeteldief : Tjevenhans uit Brasschaat. 

    Wat zich nu afspeelt met de sjoemelaars van de VLD en LDD is een wansmakelijk gebeuren.  Bart Somers heeft nog eens bewezen een schaamteloze leugenaar te zijn : hij beweerde dat er niets beloofd was aan de overloper Vijnck.  De inkt van zijn zijn handtekening op een afsprakennota vol engagementen was .nog niet opgedroogd.  Het nieuwe symbool van de Antwerpse propere liberalen, de advocaat Kris Luyckx, heeft eveneens zijn sporen verdiend met deze onfrisse affaire. Zijn imago van Onkreukbare vervanger van de sjoemelende & boemelende Eposchepen,  heeft hiermede een flinke deuk opgelopen.

    En wie zit verontwaardigd het hoofd te schudden over zoveel politieke schaamteloosheid ?  Martine Tanghe en Ivan de Vadder tijdens hun  dagelijkse "er is wat misgelopen-uitzending" . De conférenciers van het regime. De onbeschaamden die veinzen beschaamd te zijn.

    Op 7 juni zullen we nog eens meewerken om dit soort "echte democraten" enige zetels te ontfutselen.

     

    Brussel, 20 april 2009

    Afsprakennota

    Tussen de heer Dirk Vijnck, volksvertegenwoordiger voor LDD in de Kamer (kieskring Leuven), en Open Vld, vertegenwoordigd door de nationale voorzitter, Bart Somers, en de politiek secretaris, Kris Luyckx, wordt overeengekomen:

    • dat Open Vld er zich toe engageert de heer Vijnck bij de volgende federale verkiezingen, gepland in 2011, een verkiesbare plaats te geven;
    • indien het voorgaande door omstandigheden niet gehonoreerd kan worden, de heer Vijnck zeker aanspraak kan maken op een kabinets- of andere functie die hem een loon, vergelijkbaar met dat van een parlementslid, verzekert;
    • dat de nationale leiding van Open Vld er zich toe engageert het nodige te doen om de heer Vijnck ingang te laten vinden in de lokale en regionale werking van Open Vld in zijn kieskring.

     

    Opgemaakt in tweevoud.

    Voor akkoord,

    Dirk Vijnck - Bart Somers - Kris Luyckx

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pim Fortuyn 6 mei 2002 (door Pim)

     

     
     



    7 JAAR GELEDEN WERD PIM FORTUYN VERMOORD

     

     

     

     Wilhelmus Simon Petrus Fortuyn  1948 – 2002

    (foto genomen in Palazzo di Pietro, zijn huis in Rotterdam)

     

     

    Precies 7 jaar geleden op maandag 6 mei 2002 om zeven over zes werd Pim Fortuyn vermoord. Fortuyn had net de studio van Radio3 FM op het Mediapark in Hilversum verlaten na een interview, toen een man getooid met een baseballpet de vijf fatale schoten loste. Pim Fortuyn overleed korte tijd later. Het was één week voor de tweede-kamerverkiezingen van 2002 in Nederland. De meest onwezenlijke verkiezingen van Nederland ooit.

     

    Pim Fortuyn richtte, na ruzie binnen de partij Leefbaar Nederland, korte tijd voor de verkiezingen zijn eigen partij op : de Lijst Pim Fortuyn (LPF).

    “Ik ga de politiek in uit compassie en uit commitment. De politiek schreeuwt om een turn-around.” Zo kondigde hij zijn intrede in de politiek in Nederland aan. Voor veel mensen belichaamde hij dan ook de route naar meer persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid. Weg van de linkse ideologie en betutteling. Weg van paars.


    De laatste week van zijn leven vertoefde Fortuyn zondermeer in een euforie. Na zovele tegenslagen kon eindelijk zijn droom in vervulling gaan. Hij was immers de politiek ingegaan om premier te worden. Voor iets minder deed Fortuyn het niet. Op de dag van zijn moord stond de LPF in de peilingen op maar liefst 38 zetels. Twee maanden daarvoor bestond de Lijst Pim Fortuyn zelfs nog niet eens. Kun je nagaan hoe Nederland door deze alerte man door elkaar werd geschud.

     

     

    Zelfs de Volkskrant, nu niet bepaald een “Fortuynist”, zette toen op de voorpagina: 'Opinieleider: LPF grootste, Pim premier'

     

    De LPF behaalde uiteindelijk bij deze verkiezingen 26 zetels en Pim Fortuyn kreeg postuum nog meer dan 1.300.000 voorkeurstemmen. Nederland schudde op zijn grondvesten, zoveel is duidelijk.

     

    ‘De Goddelijke Kale' -zoals zijn goede vriend Theo van Gogh Pim Fortuyn noemde- vetrouwde het publiek in een interview kort voor zijn dood toe dat hij ervan droomde om minstens 85 jaar te worden en liefst in zijn Italiaans lievelingsdorpje Provecano di San Giorgio, waar hij een buitenverblijf had.

    Pim is er slechts 54 geworden, want ene Volkert van der Graaf besliste er anders over.

     

    Zoals zovelen kan ik mij nog perfect herinneren waar ik was toen het onheilsbericht van de moord mij ter ore kwam.

    “Dit kan toch niet waar zijn ?” was mijn eerste gedachtenflits. Helaas, het was wèl waar. Pas enkele uren later, toen ik die afgrijselijke beelden zag op televisie, begon het langzaam-aan tot mij door te dringen wat er was gebeurd.

     

    En wat er was gebeurd is iets wat ieder beschaafd persoon voor onmogelijk achtte in een Westers democratisch land. Pim Fortuyn was vermoord. Vermoord voor zijn mening! De flamboyante wonderboy was plots niet meer. Niet alleen een smet op het blazoen van de Nederlandse democratie. Neen, een schande voor alle mensen van goede wil.

     De reactie van het publiek was dan ook navenant. Een nooit geziene volkstoeloop, massa’s bloemen en vele tranen. De mensen waren geschokt tot in het diepste van hun ziel. De meesten konden niet echt vatten wat er zich had voorgedaan, maar ze voelden allemaal perfect aan dat er iets niet klopte.

     

    Tijdens de begrafenis van Fortuyn verwoordde Theo van Gogh het zo : “Volgens mij is hij het slachtoffer geworden van een politieke moord, ingegeven door de hetze van de paarse partijen.” Even later zou van Gogh -o macabere ironie van het lot- zelf het slachtoffer worden van diezelfde hetze. 

    Op de grafsteen van Fortuyn in Westerland staat nu treffend de volgende tekst :

     

    Onze spreekbuis is vermoord

    de stem van het volk zeker niet

     

    Deze woorden spreken voor zich. Het drukt gevat de ontzetting en de ingehouden woede uit van zovele aanhangers, bewonderaars en “fans”.

     

    In een volgend deel ga ik nader in op de betekenis van Fortuyn, maar ik wil de lezer nu reeds toevertrouwen dat ik uit diep respect en bewondering voor de figuur van Pim Fortuyn sinds mei 2002 de pseudoniem Pim heb aangenomen. En die hanteer ik nog steeds met alle graagte en de gepaste trots.

        

     

     

    Waar je ook bent, beste Pim, het ga je goed. Ik blijf in ieder geval “at your service”.

     

    Pim

    (Dit is een herneming van een artikel dat bij Angeltjes verschenen is op 6 mei 2007)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Pim Fortuyn (door Pim)



    Ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg


    Het leven van Pim Fortuyn heeft veel weg van een Griekse tragedie. Maar of hij blij zou geweest zijn met deze omschrijving, ik betwijfel het. Zijn beslissing om in de politiek te gaan was een weloverwogen keuze en hij kende ook de gevaren van het vak. Maar dat het zo’n vaart zou lopen, dat had zelfs hij niet kunnen voorzien.

     

    “Ik ga de politiek in uit compassie en uit commitment. De politiek schreeuwt om een turn-around.” Zo kondigde hij zijn intrede in de politiek in Nederland aan. En dat typeerde hem ook.

     

    Iemand die vol was van charisma, humor, doorzettingsvermogen, welsprekendheid, visie, intellect en eruditie en dit alles ten dienste stelt van de politiek. Het was du jamais vu. Honderduizenden Nederlanders hebben jarenlang in stilte gewacht op iemand van zijn kaliber. Voor veel vrijheidslievende mensen belichaamde hij de weg naar wat meer persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid. Weg van de linkse betutteling. Niet alleen de inhoud van zijn politieke boodschap stoorde de verwaande politici, het was vooral ook zijn stijl die sinds decenia niet meer gezien was in de Nederlandse politiek.

     

    Fortuyn was de heersende regentenmentaliteit, de hypocrisie en het paternalisme zeg maar, zò beu dat dit voor hem een voldoende drijfveer was om door te zetten. Want hij haatte het zittende establishment als geen ander.

    “Het is een gesloten wereld met autistische trekjes met een geheel eigen kijk op de wereld en de werkelijkheid en zelfs met een geheel eigen jargon dat voor buitenstaanders nauwelijks te volgen is.” zo omschreef hij het toenmalige politieke bedrijf.

     

    Pim Fortuyn liet zich graag professor noemen. Stricto senso was hij dat niet (meer).

    Van 1990  tot 1996 was hij bijzonder hoogleraar arbeidsvoorwaarden aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Hij bekleedde daar de Albeda leerstoel. Albeda was hoogleraar en minister van Sociale Zaken en lid van de Eerste Kamer voor het CDA.

     

    De taak van Fortuyn als hoogleraar bestond erin zich bezig te houden met arbeidsverhoudingen in de publieke sector. Een domein dat Fortuyn bijzonder goed kende. Zijn basisgedachte in deze materie was geniaal in zijn eenvoud : “Geld moet je eerst verdienen en dan pas uitgeven.” We spreken ondertussen al wel 15 jaar geleden.

     

    Na zes jaar werd hij aan de kant gezet met als reden ‘niet wetenschappelijk’. Dat is natuurlijk maar de gedeeltelijke waarheid. Wel is het zo dat hij het forum dat hem geboden werd zodanig naar zijn hand wist te zetten dat het als het ware een Fortuyn-venster werd op samenleving. Maar wel met een nooit geziene analytische accuratesse. De titel 'professor' heeft hij dan ook met veel genoegen blijven gebruiken.

    Daarvoor was hij oa. docent sociologie bij de vakgroep filosofie en maatschappijleer aan de Rijksuniversiteit Groningen. Fortuyn was wetenschappelijk een eclecticus. Hij plukte uit diverse theorieën wat hij bruikbaar achtte. Maar hij was vooral een bijzonder populair docent. Zijn colleges werden druk bezocht, hij had veel te vertellen en hij deed dat met de nodige punch.

    Zo gaf Fortuyn een afscheidscollege in Groningen, gebruikelijk voor een hoogleraar maar hoogst uitzonderlijk voor een docent, waar meer dan achthonderd toehoorders aanwezig waren. Met een overdonderend applaus namen ze afscheid van deze begenadigde spreker.

    In diverse publicaties hield de Fortuyn een pleidooi voor kernachtige, slagvaardige departementen met minder ambtenaren. “Modelleer de overheidsdienstverlening zo veel als mogelijk naar de dienstverlening zoals deze wordt georganiseerd door het particuliere bedrijf,” schreef hij in zijn werkje ‘Zonder Ambtenaren’ (1991).

    Volledig vernieuwend was dat Fortuyn een openbaar systeem voorstond met een strikte scheiding tussen het beleid op zich en de uitvoering van dat beleid. Net zoals dat in Zweden het geval is, en dus bepaald geen onzin. In dit opzicht was Fortuyn zijn tijd ver vooruit.

    Fortuyn was een pienter man, begenadigd met een vlijmscherpe tong. Maar hij sprak ook met kennis van zaken. Zo wist Fortuyn de pijnpunten van de samenleving haarscherp bloot te leggen. Het maakte hem op korte tijd de lieveling zovele Nederlanders. Tot grote ergernis van zijn opponenten.

     

    De steile klim in de populariteit toonde aan dat er al lang iets grondigs misliep in de Nederlandse samenleving. Vrijwel iedereen wist dat. Alleen de invorentoren-bewoners hadden het nog niet door. Wanneer zij dan in debat moesten gaan met deze briljante man stonden ze met hun mond vol tanden. Bij de vele debatten die ik heb gezien, droop hun haat en nijd gewoonweg van het scherm. Tegenover dit frisse geluid stonden alleen maar linkse verzuurde gezichten. Het was soms ronduit zielig om te zien hoe tegenstanders van Fortuyn -met de linkse media voorop- keer op keer door Fortuyn schaakmat werden gezet.

    Daarnaast kon Fortuyn ook ontzettend lief zijn. Leraar zijn, toehoorders onderwijzen, een verhaal mooi vertellen, dat kon hij erg goed en dat deed hij ook graag. Het volgende typeert hem ten voeten uit :

    “Laatst had ik een diner. Naast mij zat een meisje van 13 dat maar giechelde. Ze zei dat ze huiswerk moest maken. Over de verlichting. Ze begreep nog net dat het niet over de lamp boven onze hoofden ging. Ik vroeg of de meester wel eens een verhaal vertelde. Neen dat deed hij niet. Toen heb ik college gegeven over de verlichting. Ik vertelde over Spinoza en het hele gezelschap hing aan mijn lippen. Een verhaaltje vertellen aan een meisje van 13, dat was voor mij intens geluk.” Mooi toch, niet ?

     

    Tijdens de voorstelling van het boek “De puinhopen van acht jaar paars” in 2002 herinnert iedereen zich de taart die Fortuyn in het gezicht kreeg geworpen. Hij sprak toen waarschuwend deze profetische woorden :  “Het hadden ook drie kogels kunnen zijn.” De arme man kon toen nauwelijks vermoeden dat het er uiteindelijk vijf zouden worden!

     

    Dat de linkerzijde er alles aan deed om Fortuyn te diaboliseren bewijst dit stukje haatproza dat te lezen stond in “Vonk” (een marxistisch webportaal) de dag dat Fortuyn werd vermoord :

    “Even na zessen werd de extreem-rechtse en racistische demagoog Pim Fortuyn met zes kogels beschoten op de parking van het Mediacentrum nabij Amsterdam,”

     

    Als ik dit lees gaat mijn afkeer voor de linkerzijde nog maar eens in een hogere versnelling. Fortuyn was noch extreem-rechts, noch racist, noch een demagoog.

    Het is nu net wat Fortuyn allemaal niet was. Dergelijke nonsens schrijven getuigt niet alleen van een totaal gebrek aan elementair respect en fatsoen, een groter voorbeeld van linkse verzuring kunt ge u toch niet voorstellen.. Het toont met verve aan tot wat een verstarde linkerzijde in staat is wanneer zij hun gelijk niet kunnen halen. Want wat moesten zij in hemelsnaam aanvangen met een rechtse homo? Dat stond natuurlijk niet in het linkse vademecum.

     

    Historisch in die zin is ook het debat met Pvda kamerlid Marcel van Dam waar die Fortuyn “een buitengewoon minderwaardig mens” noemde. Een Untermensch als het ware. Van Dam heeft daarna geprobeerd die uitspraak uit alle media te laten weghalen. Volledig in lijn met de grote linkse traditie. Het is hem niet gelukt is. Gelukkig maar.

     

    En van linkse traditie gesproken. Deze grote strijder tegen de ongelijkheid in Nederland, die Pvda’er van Dam, is de eigenaar van een villa van enkele miljoenen euro in het Veluwse plaatsje Hulshorst! Socialisten, ze zijn overal hetzelfde.

     

    In 1997 reeds publiceerde Fortuyn zijn boek “Tegen de islamisering van onze cultuur”. Een striemende aanklacht tegen wat toen nog een volstrekt taboe was : de islam.

     

    Zijn uitspraken als “Nederland is vol” en “Dweilen met de kraan open” of “De islam is achterlijk, ik zeg het maar, het is gewoon een achterlijke cultuur.” Het zijn uitspraken die ondertussen tot het Nederlandse patrimonium behoren.

     

    Fortuyn schreef daarover het volgende in 1997 :

     

    “Er zijn niet of nauwelijks liberale moslims. Veruit de overheersende structuur is conservatief en fundamentalistisch. Het is een achterlijk geloof. Kijk het christendom is geseculariseerd en de paus erkent de scheiding tussen kerk en staat. Vergist u zich niet! Zelfs in zuidelijke landen waar 90% katholiek is, is er de scheiding van kerk en staat. Kom daar maar eens mee aanzetten in islamitische landen. Ik vind het heel erg dat christenen niet begrijpen dat ze de islam buiten de deur moeten houden. Al die eeuwen strijd zijn kennelijk voor niets geweest. Ik zeg: géén islamitisch onderwijs! Het is niet te vergelijken met het christendom, dat geseculariseerd is. Tussen die twee kan ik juridisch geen verschil maken, maar ik zeg inderdaad dat christenen mentaal en moreel recht hebben om anders behandeld te worden dan die islamieten. De bevolkingsgroepen die dit land door de eeuwen heen hebben helpen opbouwen, hebben meer rechten. Punt uit. Islamieten die hier net komen, hebben zich maar te gedragen naar onze kernnormen en -waarden. Dat betekent in mijn opvatting: geen gesubsidieerd islamitisch onderwijs. En als het je niet aanstaat, moet je maar teruggaan.”

    Verrassend actueel allemaal. Jammer genoeg is het er sinds de dood van Fortuyn alleen maar erger op geworden is. Fortuyn had gelijk, heeft gelijk en krijgt elke dag opnieuw gelijk. Dat beleidsmensen die wijze woorden van Fortuyn toen -maar ook nu nog- in de wind slaan is zondermeer wraakroepend. Laten we hen dan de rekening maar eens presenteren. Daar waar het hen het meeste pijn doet : in de stembus.

    Pim

    (Dit artikel werd gepubliceerd bij Angeltjes op 8 mei 2007 - met dank aan de auteur)


    05-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de Ministerin-van Cocaïne !

     

     

     

    In 9 Vlaamse hulpcentra kunnen we eerlang onze cocaïne-pillen laten testen vooraleer we slikken.  De cocaïne-consument geeft zijn pillen af aan de dienstdoende arts voor laboratorium-onderzoek. Even later krijgt de gebruiker de uitslag : "U mag gerust slikken". Het onderzoek is gratis.

    De ministerin lanceert dit piloot-project omdat er nogal wat consumentenklachten bestaan na het gebruik van deze fuifdrug.

    De commerçanten van Test-Aankoop, die ons elke week bombarderen met de meest respectloze reclame om lid te worden van hun club, kunnen binnenkort onderzoeken wijden aan deze onontgonnen markt.  Samen met de ministerin-van cocaïne naar een betere maatschappij.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interview met Marie-Rose Morel

     

     

    Op de afbeelding klikken (zachtjes, aub)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar slaat dit nu weer op ?

     

     

    "Rare Vogels : een aasgier, een soepkieken en twee blinde vinken"

    of

    "De cast van de nieuwe topserie Lie to Me"

    Kies uw onderschrift bij de foto door HIER TE KLIKKEN



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Walvisstelsel trekt zich niets aan van de verkiezingen

     

    Het Walvisstelsel
    Credit &
    Copyright:
    Adam Block, Mt. Lemmon SkyCenter, U. Arizona
    Gaststerrenkundigen: Tom Bash en Craig Gates

    Uitleg: NGC 4631 is een groot, mooi spiraalstelsel dat we precies van opzij (edge-on) zien. Het bevindt zich op een afstand van slechts 25 miljoen lichtjaar in het goed afgerichte noordelijke sterrenbeeld van de Jachthonden (Canes Venatici). De ietwat verwrongen wigvorm van dit melkwegstelsel doet sommigen aan een kosmische haring denken, anderen aan zijn populaire bijnaam: Het Walvisstelsel. Hoe dan ook is het vergelijkbaar in afmeting met onze eigen Melkweg. In deze prachtige kleurenafbeelding van het Walvisstelsel zijn de gelige kern, donkere stofwolken, de jonge blauwe sterclusters, en rode stervormingsgebieden makkelijk te vinden. Een begeleidend melkwegstelseltje, het kleine elliptische stelsel NGC 4627, is net boven het Walvisstelsel zichtbaar. Buiten beeld, onder de onderrand van de afbeelding, bevindt zich nog een vervormd melkwegstelsel: NGC 4656 met de vorm van een hockeystick. De vervormingen en zich vermengende sporen van gas en stof dat op andere golflengten is gedetecteerd wijzen er op dat alle drie deze melkwegstelsels in hun verleden rakelingse ontmoetingen met elkaar hebben gehad. Het Walvisstelsel heeft ook een halo uitgespoten van heet gas dat op röntgengolflengten opgloeit.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe-de-stemtest-maar-weg

     

    Wij waren niet van plan iets te schrijven over "Doe de stemtest" die door de Hoge Kwaliteitsmedia De Standaard en de 0000 aangeboden worden.  Wij weten plusminus waar we thuishoren in het politieke landschap.

    Voor de lol hebben we de 36 vragen met "akkoord" beantwoord (wat natuurlijk absurd is, want je spreekt jezelf tegen) en met dat profiel kwamen we uit bij de Open-VLD en als laatste bij Vlaams Belang. Dan hebben we het omgekeerde gedaan en overal "niet akkoord" geantwoord en toen was ook het resultaat omgekeerd : eerst Vlaams Belang en als laatste Open VLD.

    Dr. Frank Thevissen Internationaal Expert Strategische Communicatie en (Politieke) Marketing heeft in Knack een merkwaardige Vrije Tribune neergeschreven onder de titel : De-doe-deze-stemtest-best-weg-test 2009.  Daarin maakt de gewezen VUB-professor brandhout van de oppervlakkige en vooringenomen vragen.  Wij kunnen dit enkel bijtreden.  HIER KLIKKEN voor de tekst van dr. Thevissen.

    Wij hebben ook een Stemtest. Wat hoort u het liefst ?  België barst of België ontploft ? 

    Savat.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bill O'Reilly : waarom u de pers niet kan vertrouwen

     

    Aan hand van enkele voorbeelden over de varkensgriep of het bestaan van een zwerverskamp aan de rand van Sacramento, de hoofdstad van Californië, als gevolg van de economische crisis, legt Bill O'Reilly uit dat je de Amerikaanse pers beter niet kan vertrouwen.

    De onze, in Vlaanderen en Europa, allicht wel ? U heeft toch ook al lang de kwaliteitskranten aan de deur gezet ? Om niets te zeggen over de "kwaliteitsomroep" 0000.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijze Arabier erkent Westerse cultuur als superieur

     

    (met dank aan Aramburo)

    De Saoedische intellectueel Ibrahim Al-Buleihi roept Arabieren op om de grootsheid van de westerse cultuur en de tekortkomingen van de eigen cultuur te erkennen. In een interview in de Saoedische krant 'Okaz prijst Al-Buleihi, lid van het invloedrijke regeringsadviesorgaan Saudi Shura Council, de westerse beschaving de hemel in.
    Op de vraag waarom hij zo gefascineerd is door de westerse cultuur, zegt Al-Buleihi tegen de interviewer: "Kijk om je heen. Al het mooie in ons leven komt voort uit de westerse beschaving. De pen in je hand, de recorder waarmee dit je ons gesprek opneemt, het licht in deze kamer, de krant waar je voor werkt... zonder de uitvindingen van het Westen was ons leven dor."
    Al-Buleihi prijst naast de materiële vooruitgang ook de basisprincipes van de westerse cultuur. "De westerse beschaving is superieur in alle aspecten van het leven. Het heeft de mensheid bevrijd van zijn illusies en tekortkomingen. De westerse cultuur is de enige cultuur die het individu erkent en hem de mogelijkheid geeft zijn dromen na te jagen."
    De Saoedische denker roept mensen uit andere culturen, waaronder de islamitische, op om de eigen tekortkomingen te erkennen. "Het heeft geen zin uit trots je eigen cultuur te verheerlijken als je ziet dat deze leidt tot achterlijkheid, apathie en de vernietiging van vooruitgang en uitmuntendheid."
    De interviewer van 'Okaz werpt de vraag nog op of de Arabisch-islamitische beschaving ook niet aan de westerse cultuur heeft bijgedragen. Al-Buleihi: "De Arabische geschiedenis stemt somber. Hij is getekend door politieke twist en oorlog. De enige invloedrijke Arabische denkers baseerden zich op de Griekse oudheid, de bakermat van de westerse beschaving

     @ Welingelichte Kringen

    http://www.aafaq.org/english/pysk.aspx?id_alri=27

    http://www.memri.org/bin/articles.cgi?Page=archives&Area=sd&ID=SP233209

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geslaagde fotoreportage Nieuwsblad over 1 mei VB-familiedag

     

     

    Het Nieuwsblad publiceert vandaag een complete fotoreportage over de 1 mei famiedag op de Scheldekaaien. Wij pikken er 1 foto uit en de overige kan u door te klikken HIER BEKIJKEN

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wandel in Koekelberg

     

    Today's News in Pictures - May 4, 2009 / 11
    Kandidaat-verkozenen lachen de voorbijgangers toe


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruxelles - Wallonie

     

     

    Het Vlaamse Hoofd is verdwenen

    Uit een opinie-onderzoek  door de ULB (Université Libre de Bruxelles) in opdracht van Le Soir, blijkt dat de Walen en de chichi-ters van Brussel vooral veel aandacht wensen van hun volgende regeringen voor onderwijs.  Mooi.  Of ze er ook slimmer zullen bij worden, mag betwijfeld worden op basis van hun beperkte mogelijkheden.

    Wij doen nu even wat Le Soir e.a. Franstalige media courant doen, als zij het over Vlaanderen hebben : de nodige minachting tentoonspreiden.

    In de veronderstelling dat Vlaanderen zelfstandig zou worden, zou 48,6% van de Walen zijn lot willen verbinden aan dat van de Brusselaars, terwijl slechts 25,1% van de Brusselse chi-chiters een vereniging met de Walen wensen. 37,3% van de ondervraagden zou opteren voor het statuut als Europees district. Wat de resterende 38% van de Brusselaars denken, wordt niet vermeld. Die willen misschien geadopteerd door Monaco, dat is een welvarend Franstalig Prinsdom.  Of misschien willen ze wel aan de rokken hangen van de keuning van Marokko : ook een Prachtland. En bijna even tolerant als Bruxelles.

    Savat

    Meer info : hier klikken voor Le Soir

     




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!