Angeltjes
09-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over fatsoen, schijnheiligheid en vooral poen


De dames en heren Grote Democraten, Politiek-Correcten en bewakers van het Cordon Sanitaire weten niet hoe zich op te blazen van verontwaardiging als de bedragen die Vlaams Belang ontvangt voor partijfinanciering, ter sprake komen.

Of je nu voor of tegen officiële partijfinanciering bent, deze bedragen en de voorwaarden om ze te ontvangen, zijn uitgedokterd door de  traditionele partijen.  Toen bleek dat hun mandatarissen met hun zakken en handen open al jaren, de deuren bij het bedrijfsleven platliepen en in ruil voor staatsbestellingen, leveringen en openbare werken  zich lieten betalen als pothoeren. Oeps, daar schuiven we weer even over een fatsoensbanaanschil.

De zwarte notaboekjes van Leo Delcroix van de CVP stonden vol cryptische tekens over miljoenen, luxueuze villa's in Zuid-Frankrijk, bordeelbezoeken en grote sier voor de heren christen-democraten.  Maar ook bij de "verdedigers van de kleine man", werden de rode zakken gevuld met ondermeer grote en al dan niet afgedwongen giften van de Italiaanse helicopterbouwer Agusta.  De vader van de nieuwe partner van de Gentse Dancing Queen Freya, Luc Walleyn, is een naam die ons dankzij de actualiteit te binnenschiet. Hij was de adjunct secretaris-generaal van de SP (en EU-ambtenaar) die met circa 60 miljoen frank (1,5 miljoen euri) goochelde. "Een stuk voor de partij, een stuk voor mij". Etienne Mangé, zegt de naam u nog iets ?  En de afschuwelijke ET uit Sint Niklaas, wiens verkiezingscampagne zou betaald zijn geworden met smeergeld ?  Vergeten ?  Willy Claes moet nu in zijn oude dag piano tokkelen met Mijnheer Spaghetti om zijn nieuwgevormd gezin te onderhouden.  En de rooie pezewever Frank Vandenbroucke die opdracht gaf 4 miljoen frank te verbranden toen hij partijvoorzitter werd.  Vergeten ?  De socialisten hebben naar beste  maffia-traditie altijd blijven ontkennen en liegen. De circa 60 miljoen zijn verdampt, zooals ook het land B zal verdampen in de ogen van sommigen.

Dacht u dat de liberalen vrijuit gingen ?  Wijlen de Limburger Freddy Vreven, minister van oorlog, obussen en eigen profijt...Maar  U kent allen ongetwijfeld nog heel wat andere namen. Angeltjes is geen Schandaalpedia. Alhoewel ...

Nog even over de partijfinanciering : toen in juni 2007 de socialisten en Spirit een even grote electorale opdoffer te verwerken kregen als Vlaams Belang vandaag, heerste er een rouwstemming in links Vlaanderen : de partij was verplicht vele tewerkgestelden af te danken.  Niet alleen op de partij-hoofdzetels maar ook zij die op kabinetten hun boterham verdienden.  Toen werd er vooral de nadruk gelegd op de jobs die verloren gingen. Het electoraat werd een schuldgevoel aangepraat : al wie niet voor het rode profitariaat had gestemd, werd schuin bekeken als een 19de eeuwse textielbaron.

Ook bij Vlaams Belang zouden er ontslagen vallen, althans dat hoorden we door Dewinter op televisie zeggen. Deze mensen kunnen echter nergens opgevangen worden, zoals dat bij de socialistische en spiritmedewerkers het geval is geweest : die keerden terug naar hun vorige job in openbare dienst  bij gemeentes, provincies, federale of Vlaamse administratie en werden desnoods opgenomen in gesubsidieerde en bevriende VZW's of spionnencentra.

Die van ons, om het zo maar even te zeggen, zijn aangewezen op de privé-arbeidsmarkt en het is te hopen, dat zij daar niet afgewezen worden omwille van hun politiek engagement en hun jarenlange trouwe inzet voor de partij. Op onze erkenning en dankbaarheid kunnen ze aanspraak maken, maar daar koopt niemand brood mee.

In Engeland is de boel op dat terrein even verziekt en schijnheilig : het fanatisme van de politiek-correcten vertoont over het Kanaal dezelfde trekken van haat en onredelijkheid.  The Telegraph van vandaag bloklettert naar aanleiding van de verkiezing van 2 BNP-leden (die natuurlijk nazi's genoemd worden) dat die verwerpelijke partij tijdens het mandaat van 5 jaar, 4 miljoen pond zal opstrijken als loon, vergoeding, en onkosten.  Shame !  Terwijl in datzelfde schijnheilige land àlle politici van Labour, Conservatieven en Liberaal-Democraten geduende JAREN een veelvoud van dat bedrag hebben laten verdwijnen in hun eigen zakken door onfatsoenolijke onkostennota's in te dienen.

Let wel : dat zijn allen mensen die nu met uitgestreken smoelen en spannende modieuze jasjes en pakken staan te glimmen van stijve verontwaardiging als tijdens een verkiezingsmeeting gezegd wordt dat er iets in the pocket verdwijnt.  Volgende keer kan men wellicht vertellen wat er in hun pockets verdwijnt.

Ray

Hier vindt u het artikel uit The Telegraph (wij kunnen momenteel geen ingekorte bruggetjes aanleggen)

http://www.telegraph.co.uk:80/news/worldnews/europe/eu/5479144/European-elections-2009-BNP-in-line-for-4-million-cash-boost-in-Euro-success.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland, Vlaanderen en Europa



Een van onze favoriete websteks Vrij van Zegel van Luc van Balberghe verleent vandaag het woord via een gastcolumn aan Laurent Asselbergh.  De auteur staat niet toe te reageren op zijn artikel. Wij geven de inleiding
.




GASTCOLUMN, GESCHREVEN DOOR LAURENT ASSELBERGH


In Nederland heeft de PVV, de partij van Wilders, voor de nodige ophef en beginnende paniek gezorgd bij de gevestigde machten. Onder andere in Rotterdam is ze uitgegroeid tot de grootste partij. Het is een zoveelste noodkreet van de autochtone bevolking om aandacht voor haar problemen en voor de vervreemding waarmee ze in hun eigen stad te maken krijgen.

Toch is het belangrijk om de score in perspectief te plaatsen: ze ligt onder bij deze van Pim Fortuyn, enige jaren geleden. Dit hoeft niet te verbazen als men weet dat in 2012 volgens het Nederlandse Centrum voor Onderzoek en Statistiek meer dan 50% van de totale bevolking van Rotterdam van vreemde afkomst zal zijn; onder 14 jaar is zelfs nu al 62% allochtoon.

De toekomst is dus verzekerd voor de hoofdzakelijk linkse partijen. Vandaar dat men vlug weer zal overgaan tot de orde van de dag en echte maatregelen en veranderingen zullen uitblijven.

In Vlaanderen doet zich een vergelijkbare situatie voor.

U kan verder lezen via onderstaande brug :

http://www.vrijvanzegel.net/blog2/index.php?/archives/329-Nederland,-Vlaanderen-en-Europa.html#extended

De reactiemodule van Angeltjes staat tot uw beschikking


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reactiemodule

 

Gisteravond kregen wij volgend antwoord van de technische ploeg van Seniorennet, waarvoor dank zoals steeds.

Ray,

Vandaag is er aan de editor (standaard) iets gewijzigd er is een nieuwe versie geplaatst.Normaal zou nu alles in orde moeten zijn indien niet geeft de Webmaster deze raad:

Beste,



Ik raad u aan om uw browser een keer af te zetten, en dan terug op te starten. Het probleem zou dan opgelost moeten zijn.



Indien dan nog niet, verwijder dan je “tijdelijke internetbestanden”, herstart je browser, en probeer opnieuw:
http://www.seniorennet.be/Pages/Overige/support.php?hulp=522



Er is tijdelijk deze namiddag een probleem geweest; maar dat is nu normaal opgelost; Het kan zijn dat je browser echter de nieuwe versie niet wil inladen en zo hetzelfde probleem blijft geven; via bovenstaande procedure verplicht je de computer om de nieuwste versie weer te geven.



De editor werd nu nog eens door ons getest op verschillende browsers en geeft bij ons nergens problemen.



Met vriendelijke groeten,



Pascal Vyncke

Webmaster

www.SeniorenNet.be



moest het daarna nog steeds niet opgelost zijn, geef dan maar een seintje.

mvg.
redpoppy/gerda

_________________
Wees voor iedereen aanspreekbaar,
en luister naar de mens.(Dom P.Guéranger)
***
Tot hier de officiële reactie.  Is dat voor ieder van u duidelijk ?  Voor ons niet ... want het probleem blijft bestaan.  Tenzij iemand van onze lezers/reageerders met een degelijke technische achtergrond het wat anders kan uitleggen ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zure room op een rotte taart ... Tsst .... echt milieu-onvriendelijk

 

 

Bart De Wever wees erop dat niet híj de regering lam legt, maar wel de verrottingsstrategie van de Franstalige partijen.

"Zij leveren de zure room op de rotte taart",

"Wat een grof taalgebruik is dat toch :  gruwelijk en hatelijk.  En milieu-onvriendelijk bijaldien, mevrouw.  Die man ziet er bovendien zo ...  zo ... tsst, tsst ...  uit.  En hij durft niemand in de ogen zien, hé ...  Tsst, tsst ..."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fatsoenlijk misleiden en pluimen

 

Eigenlijk zou het veel makkelijker zijn, mochten er in het land B geen bewuste Vlamingen bestaan, dan zou het politieke landschap mooi verdeeld blijven onder de schijnvrienden van de CD&V, de VLD en de sp-a : de democratie behoort ons toe en wij regelen onder mekaar de zaken van de staat, onszelf, onze vrienden, onze aanhangers en aanverwante sociale organisaties.

Of zouden de politieke partijen dan andere namen hebben, bijvoorbeeld CdH, MR en PS ? Want het ware nog gemakkelijker als we met zijn allen in dit kleine landeke Franstalig waren en misschien enkel thuis wat Vlaams broebelden tegen onze brave huisgenoten, de poes en de hond.

Zo was in 1830 alleszins het opzet bij de start van het belgische keuninkrijk, later herhaaldelijk herbevestigd door ministers en kardinalen: "la Belgique sera latine, ou ne sera pas".  Mon dieu, wat jammer dat dat we daar nooit aan toegekomen zijn. Altijd maar herrie met die vervelende belgen uit het noorden.  Tot op de dag van vandaag. 

Marianne Thyssen, de deftige dame en voorzitter van de CD&V, ergert zich één dag na de grote overwinningsroes al aan het  taalgebruik van Bart de Wever.  "Ik vind dat ook groffe praat. Wij zijn uiteindelijk als Vlamingen ook aandeelhouder van dat federale niveau met de pensioenen en de sociale zekerheid", aldus Thyssen. Ook sp.a-voorzitster Caroline Gennez is niet opgezet met de N-VA-aanpak. Zij verwijt De Wever dat hij de pensioenen en gezondheiszorg op federaal niveau wil laten verrotten. Bart De Wever heeft het dan weer over de zwarte Piet die men hem toespeelt.  Wat een taalgebruik, allemaal ... En vergeet u niet, dat op de avond van de verkiezingen de Antwerpse burgemeester nochtans zijn zegen gaf aan het democratische Vlaams-nationalisme.  Een geste die wij graag retourneren, door Erik de Bruyn te feliciteren met zijn bijna 9000 voorkeurstemmen als consequente socialist op de sp-a lijst : het socialisme bestaat nog ondanks Janssens en Gennez.

Je zal maar Bart de Wever heten : jarenlang een diep mispijzen koesteren tegen Vlaams Belang (tot in de niet beheersbare lichaamstaal en grimassen toe) om één dag na de overwinning door de traditionelen zelf behandeld te worden als een vuilgebekte, onbetrouwbare flamingant.

Niet dat wij plots NV-A de hielen gaan likken, maar van zodra af een Vlaamse partij duidelijke standpunten inneemt, grijpen de "anderen" naar fatsoensnormen om de inhoudelijke discussie te ontvluchten. En duidelijk wil daarom niet zeggen, hemelbestormend.

De Vlaamse kiezer is als de Moor : als hij gesproken heeft, kan hij gaan. En wordt het toneelgordijn gesloten ; achter de scène gaan de politieke schermpartijen verder. Kris Peeters en enkele andere eersteplans zullen regelmatig door het gordijntje komen piepen en u toeroepen dat zij aan de winnende hand zijn.

Als nu reeds, vooraleer er zelfs sprake is van onderhandelingen, de bescheiden wensen van de NV-A gekortwiekt worden door de traditionelen, dan is dit een duidelijk signaal, dat ook de gematigde flaminganten niet veel hoop moeten koesteren. 

Langs de andere kant valt het ons bijzonder op, hoe vaak dezer dagen de NV-A vergeleken wordt met de Volksunie, die plots voorgesteld wordt als een toonbeeld van eensgezindheid en redelijk flamingantisme. Nou, nou ... Ook bij een deel van de basis van de NV-A leeft nostalgie naar de tijd van toen. Het verleden komt altijd rooskleuriger naar voor, omdat de meeste figuranten toen nog jong en enthousiast waren.

In een lezersbrief bij Knack lazen wij gisteren (geschreven door voorheen een  populaire en enthousiaste Angeltjes-reageerder) het volgende : "Het grove gebekte van VB is afgestraft. Het is niet meer van deze tijd....de kracht komt uit de NV-A die het alleen heeft moeten klaren, laat ons niet vergeten hoe BDW  werd afgemaakt toen de communautaire dialoog mislukte, het was zijn schuld, bla, bla."

De traditionele belgischgezinde politici hebben naast het politiek-correcte handelen een nieuw wapen bedacht tegen de rebellen : fatsoen.  Fatsoenlijk de burgers misleiden en pluimen : dat is pas een mooie benadering.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken rechters achter het stuur in Nederland

 

Alles mag, àlles kan, lekker zuipen, slikken en spuiten, boeleren en hoereren en dan zwarte toga aan en de foutparkeerder bestraffend toespreken.

.

AMSTERDAM -  Het afgelopen jaar zijn twee rechters opgestapt nadat ze waren betrapt met te veel drank op achter het stuur. Ze legden hun functie pas neer toen voor de Hoge Raad ontslag dreigde wegens 'ernstig plichtsverzuim'.
.
Eerst nog even lezen, dan lekker zuipen en dan naar de meiden
Het vervolg leest u hier in DE TELEGRAAF


08-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanuit Ninove : Dixieland ...Guy D'Haeseleer swingt
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om even te verpozen ...

 

 

Dit zijn erg, maar dan ook héél erg mooie beelden ... we hebben een hekel aan ophemelende aanbevelingen, en u hoeft ons helemaal niet te geloven. In dat geval mist u iets, maar daar kiest u zelf voor.  Net zoals gisteren, er heel wat de juiste boot gemist hebben. Maar daar gaat het niet over. Integendeel : vergeet even de ellende. Onderaan links klikken. (met dank aan Jan de Moor)

 

Bijlagen:
Ruimtevlucht2.pps (1.8 MB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technische problemen met de reactiemodules

 

Ja hallo, het zal wel gaan vandaag zeker ... Eerst een zware verkiezingspil slikken, dan een mailbox die uitpuilt van de opmerkingen,  vragen, verwensingen, troostboodschappen en nu weer een probleem met de reactiemodules... Gelukkig heeft de techniek voor ons geen geheimen en zal dit mankement door anderen opgelost worden. Onverwijld. Binnen de 5 minuten.

De brede instructieband die boven elke boodschap staat en waarmede u uw tekst kan opsmukken, staat nu in de lengte, zodat er slechts onder de tekst "broncode" één lijntje zichtbaar is, waarin u uw boodschap kwijt kan.  Eens die lijn gevuld is, verdwijnt ze van uw scherm en kan u verder tikken.  Finaal bij het doorgeven van uw reactie verschijnt ze VOLLEDIG.

Wij proberen Seniorennet te bereiken en als dat niet lukt, schieten we zelf in gang.

Ray, zoals steeds tot uw dienst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele reacties van kopstukken

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een taboe-onderwerp na 7 juni

 

Wij nemen het risico afgebrand te worden door een aantal mensen, die onder invloed van enerzijds de verkiezingsnederlaag van Vlaams Belang en anderzijds de grote sprong voorwaarts van de Grote en de Kleine Tjevenpartij, door een alochtonen-onderwerp aan te snijden.

Neen, het gaat niet over de pocket van Mohammed, alhoewel, onrechtsreeks een beetje : de resultaten van de verkiezingen in Brussel.  Tenez-vous bien, mesdames et messieurs, het is niet omdat u uw papaplu opent, dat er geen regen meer valt.

Niet toevallig was de linkerzijde de drijvende kracht achter de invoering van de beruchte ‘Snel Belg’-wet en het vreemdelingenstemrecht. Met de massale inzet van allochtonen hoopte de linkerzijde immers haar afkalvende kiezersreservoir aan te vullen. Voor de Franstaligen kwam daar nog bij dat zij in de inzet van het allochtonenleger een middel zagen om de Vlaamse aanwezigheid in Brussel verder terug te dringen. Niet zonder reden verklaarde PS-Kamerlid Claude Eerdekens dat de Commissie Naturalisaties – waarvan hij jarenlang voorzitter was – “meer voor de verfransing van Brussel heeft gedaan dan alles wat de Vlaamse overheid in het werk heeft gesteld om zich daartegen te verzetten.” (Le Soir, 09.02.2001)

De impact van ‘de allochtone factor’ werd voor het eerst zichtbaar bij de vorige gewestraadsverkiezingen (2004) toen de Parti Socialiste in Brussel een historische monsterzege behaalde. Niemand minder dan PS-kopstuk Phillippe Moureaux gaf toen toe dat die overwinning voor een belangrijk deel te danken was aan wat ‘de allochtone factor’ wordt genoemd. Het bleek toen zonneklaar dat de allochtone kandidaten massale steun konden genieten uit de eigen bevolkingsgroep.

Het was dan ook voorspelbaar dat vijf jaar en tienduizenden ‘Nouveaux Belges’ later de competitie in multiculturaliteit voorgoed zou losbarsten, wat duidelijk bleek uit de samenstelling van de lijsten. De PS werd daarbij deze keer overigens naar de kroon gestoken door het cdH. Op de cdH-lijst voor het Brusselse parlement stonden liefst 32 kandidaten van allochtone origine, waarmee de partij van Joëlle Milquet het nog beter deed dan de PS, die op 72 effectieve kandidaten ‘slechts’ 26 kandidaten van allochtone afkomst opvoerde.

De verkiezingsresultaten zijn ondertussen bekend en bevestigen de steile opmars van de ‘nouveaux Belges’ door de Brusselse instellingen. Van de 21 PS-kandidaten die op 7 juni verkozen werden, zijn de ‘Nouveaux Belges’ (met 12 gekozenen) in de meerderheid. Bij het cdH zijn 5 van de 11 gekozenen van allochtone origine. In totaal werden 21 ‘Nouveaux Belges’ op Franstalige lijsten verkozen. Dat zijn er ondertussen méér dan er Vlamingen in dit parlement zetelen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En hier is hij : de Messias van Händel

 

 

Hoe komen we er op ... ?  Ik zou het niet weten, maar het lijkt ons gepast. Pasen is voorbij maar je kan nooit voldoende de Messias prijzen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het cordon gelden eigen regels

 

Misschien heeft u het gemist ?  Misschien wil u het niet meer horen ?  Misschien hoort u liever de overwinnaars nog eens hun beloftes afsteken ?  Wij hebben slechts één fragment, dat waarin de voorzitter van Vlaams Belang de nederlaag toegeeft. Als hij het anders had gedaan, was hij een slecht verliezer geweest. 

Eén overweging nog aan de dames en heren die vinden dat Vlaams Belang nu door de knieën moet gaan, vergiffenis vragen en beloven van vooral te zorgen de sympathie van de tegenstrevers te verwerven : niemand heeft het recht wat dan ook te eisen van deze partij.  Jullie hebben tientallen jaren elke uitgestoken hand hooghartig afgewezen en enkel de minimale democratische rechten toegestaan, waar je niet buitenkon, tenzij je helemaal zou vervallen in de brousse-politiek van Zimbabwe. Jullie hebben het cordon sanitaire voorbeeldig dichtgehouden, de een al wat hypokrieter dan de ander, kom nu niet af met gedragsregels voor diegenen die je opgesloten hebt. 

Sta ons toe een collega-blogger te citeren, die veel meer in de partij staat dan wij, namelijk Janice Laureyssens :

"Dat er aan de top druk zal gediscussieerd worden over de te volgen koers voor de toekomst staat vast. Dat de harde slogans misschien iets genuanceerder zullen moeten klinken waarschijnlijk ook, maar de principes worden in geen geval overboord gegooid. We zijn en blijven een onafhankelijkheidspartij en we blijven tegen de islamisering van niet alleen Vlaanderen, maar heel Europa."

HIER KLIKKEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemmenverschil Vlaams Parlement en Europa

 

Laten we eens naar cijfers kijken, geen zetels, noch percenten, maar mensen, en die zijn belangrijk, want voor wie doen wij het allemaal ?  "Veur de menschen, nietwaar ..."

De eerste cijfers zijn deze voor Vlaanderen, de tweede deze voor Europa

CD&V : 939.873 - 948.123

VB :  628.564 - 647171

sp-a :  627.852 - 539.393

VLD  :  616.610 - 837.884

N-VA  :  537.040  -  402.545

LDD  :  313.176  -  296.699

Groen  :  278.211  -  322.149

PvdA +  :  42.849  - 40.057

Unioin Francophones : 47.319

Bent u nu de verkiezingen nog niet zat ?  Wij ongeveer wel.  Tenzij er nog anekdotes, weetjes, roddeltjes opduiken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tussendoortje

 

dedecker
.
Jan Maria Dedecker geft het hlas op de uitslag in Antwerpen : Mijn kopman haalde in zijn kanton (de stad + districten en Zwijndrecht 2.788 stemmen)
.
.
106.000 voorkeurstemmen als tweede opvolger : Proficiat !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa

 

De nieuwe samenstelling van het Europese parlement vindt u langs onderstaand bruggetje :

http://www.elections2009-results.eu/en/national_parties_en.html

 

 Hierna een overzicht van de 20 grootste stemmenverzamelaars voor het Euro-parlement.

1. Guy Verhofstadt Open VLD 534.067
2. Jean-Luc Dehaene CD&V 440.367
3. Yves Leterme CD&V 260.858
4. Bart De Wever N-VA 213.915
5. Marianne Thyssen CD&V 183.363
6. Frank Vanhecke Vlaams Belang 156.670
7. Ivo Belet CD&V 154.906
8. Filip Dewinter Vlaams Belang 147.393
9. Jean-Marie Dedecker LDD 145.952
10. Kathleen Van Brempt SP.A 142.392
11. Marie-Rose Morel Vlaams Belang 106.048
12. Dirk Sterckx Open VLD 96.367
13. Karel De Gucht Open VLD 90.969
14. Bart Staes Groen! 89.137
15. Etienne Schouppe CD&V 85.443
16. Bert Anciaux SP.A 69.815
18. Louis Tobback SP.A 65.975
19. Annemie Neyts-Uyttebroeck Open VLD 56.443
20. Vincent Van Quickenborne Open VLD 55.570

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De chou-chous van de Vlaamse politiek

 

Het is natuurlijk gemakkelijker veel stemmen te verzamelen in de grote kieskring Antwerpen dan in Vlaams-Brabant. De échte kampioenen van de voorkeurstemmen zijn inderdaad voor het Vlaams Parlement Jo van Deurzen uit Limburg, Yves Leterme en Hilde Crevits uit West-Vlaanderen.

We overlopen met onderstaande cijfers de lijstaanvoerders uit Antwerpen 

CD&V - Kris Peeters : 127608

NV-A - Bart de Wever : 123155

Vlaams Belang - Filip Dewinter : 95409

VLD - Dirk van Mechelen : 46057

sp-a - Caroline Gennez : 43703

Groen - Mieke Vogels : 25537

LDD - Verstrepen : 12406

 

De voorzitster van het Vlaams Parlement, Marleen Vanderpoorten, nummer 2 bij VLD behaalde 13678 stemmen, een resultaat om niet trots op te zijn, voor de fel cumulerende en bestbetaalde politieker van Vlaanderen.  

De populaire burgemeester van Antwerpen  (help ons even ... zijn naam ontgaat ons), de nummer 2 bij sp-a verwierf 30963 bolletjes in de ganse provincie.

Gisteravond werd hem gevraagd door een verslaggeefster van de 0000, of hij in het parlement iets zou doen, gedurende deze legislatuur. Dat was een gedurfde en tendentieuze vraag.  Maar Slaapmans stelde de kijkers gerust : hij "vertegenwoordigt" Antwerpen in de wandelgangen en op de ministriële kabinetten. Dat zegde hij, we vinden het niet uit.  

Pardon ?  Moet je daarvoor verkozen zijn ?  Wordt een niet-parlementaire burgemeester van de grootste stad van het land de deur geweigerd ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste verkiezingsnederlaag na meer dan 20 jaar

 

Wij gaan ons niet in bochten wringen en onze teleurstelling afreageren door kwaad te zijn op "de anderen", de nederlaag te minimaliseren en bittere ontgoocheling te laten blijken.

Daar bereiken we niets mee. Geen rancune, een beetje naweeën en wellicht wat zeuren maar verder fris aan de slag.

Vlaanderen heeft gekozen voor het voorzichtige middenpad dat vertegenwoordigd wordt door de kopman van CD&V en de populaire conférencier van de NV-A.  De een straalt redelijkheid en vertrouwen uit, de andere slaagt erin elk probleem samen te vatten in een grappige one-liner, die bij nadere analyse weinig oplossingen biedt. Maar ook wij zijn ervan overtuigd, dat de kiezer steeds gelijk heeft. Ook al is zijn of haar mening gevormd door manipulatieve ingrepen.

De rol die de media en vooral de openbare omroep in de verkiezingen van 2009 gespeeld hebben, is overrompelend. In het Limburgs Dagblad maakt de verslaggever van dienst een komische verspreking als hij het heeft over de liberale partij Open-VRT. De openbare omroep heeft inderdaad bevestigd, wat wij al jaren aanklagen : dit medium treedt op als regisseur én presentator en klopt een overigens makke verkiezingscampagne op tot een boeiend kijkspektakel. De politici schijnen dit niet eens te beseffen : zij laten zich schofferen en misbruiken vanaf ze in de schminkstoel neerzakken tot ze beaat glimlachend de studio verlaten. De gewieksten met tv-training weten dat zij meespelen in een aflevering van Thuis of Familie. Het script ligt vast en wordt op de set gesouffleerd door beroepsjournalisten die enkel de verlangde antwoorden toelaten.  U kent onze stokpaardjes : we halen ze helaas maar weer eens van stal.

Eindelijk, na meer dan 20 jaar kuipen is men erin gelukt de ondubbelzinnige pleiters voor een belgische scheiding, een nederlaag toe te brengen. Men heeft dan wel een afgezwakte versie moeten creëren in de persoon van Bart De Wever, die over voldoende soepelheid en cynisme beschikt om geen gevaar te betekenen voor de eenheid van het land.  Meer dan ooit ligt de schaduw van de Volksunie, na zovele jaren, opnieuw over het Vlaamse politieke landschap. 

De kiezers hebben beslist om de weg van de middelmatigheid te bewandelen, wat in tijden van grote economische crisis begrijpelijk is. De boodschap, dat wij in een zelfstandig Vlaanderen meer kansen op economische en sociale welvaart zouden kennnen, heeft niet luid genoeg geklonken.

Het is ook niet moeilijk, want in het strategische scenario van de VRT stond nadrukkelijk, dat het programma van Vlaams Belang enkel bestond uit de one-liner over de pocket van Mohammed en de boerkadames. En als er wat anders te berde kwam, moest het weggeschamperd worden.

De problemen die zich vandaag en morgen in onze samenleving stellen, zijn geen andere dan deze die er gisteren waren.  De staatsschuld groeit met de dag, ons onderhoudsgeld naar Wallonië wordt stipt overgemaakt, de Vlaamse begroting krimpt in mekaar en er is geen ruimte voor nieuw beleid, integendeel. De gevangenissen puilen uit, de stroom vreemdelingen neemt niet af, de multiculturele maatschappij verdringt compleet onze Vlaamse identiteit en we worden geacht hier goedkeurend om te glimlachen : wat een verrijkingen allemaal !

Iets wat de bewuste Vlamingen, die wij ongetwijfeld zijn en blijven, geleerd hebben, is : incasseren. We zijn niet met een klein groepje, maar met vele honderdduizenden.  De overwinnaars zijn gekend, het is aan hen om het beleid te bepalen. 

Vlaanderen heeft gisteren  zijn gidsen met of zonder ervaring aangeduid.  Maar ook zijn trouwe wachters.  Het zijn er enkelen minder maar ze staan op scherp.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Good Meuning !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Even tussendoor naar Great Britain : HIER KLIKKEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LDD in Antwerpen : 1 zetel

 

De laagste score behaalde LDD in het kanton Antwerpen, dat bestaat uit de stad Antwerpen (met haar disctricten) en de gemeente Zwijndrecht-Burcht : 3,8%.  In dit kanton woont de lijstaanvoerder.

In de ganse kieskring  Antwerpen kwam LDD net met de hakken over de sloot, namelijk 5,1% en Dedecker behaalt in deze provincie 1 verkozene, de dee-jay uit Wilrijk.  Tijdens een kort gesprek op televisie wentelde deze alle verantwoordelijkheid voor de slechte uitslag af op stommiteiten die andere partijleden hadden uitgericht en waar hij het slachtoffer van geworden is. Dat ziet er goed.

Wij hebben geen leedvermaak, want dat is niet fatsoenlijk, hebben we geleerd.

Ray 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!