Angeltjes
21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef van Hoof, de componist van de Vlaamse Marseillaise, Groeninghe

 De foto's van het AMVC verdwijnen 's nachts

 



50 jaar geleden stierf Jef Van Hoof

Deze markante figuur uit het Vlaams muziekleven zal voor altijd herinnerd worden als de grote dirigent van de massa op de zangfeesten en IJzerbedevaarten. Hij was bovendien één van de oprichters van het Vlaams Nationaal Zangfeest in 1933 (samen met Willem Demeyer).


In Vlaamse kringen blijft hij populair als de toondichter van het schitterende strijdlied 'Groeninghe', ook wel de 'Vlaamse Marseillaise' genoemd. Dit krachtige strijdlied ontstond precies 100 jaar geleden in 1909 naar aanleiding van een compositiewedstrijd van het Algemeen Nederlands Verbond.

Tijdens een Zangfeest in de jaren '30



Ook het lied 'Daar is maar één Vlaanderen' blijft een topper in het repertoire.
Daarnaast schreef hij motetten, missen, kamermuzuek, symfonieën, opera's, koorwerken en liederen.
Hij was een laatromanticus met een grote achting voor Benoit.
Zijn kopermuziek is echter uniek in zijn soort. Merkwaardig is ook zijn Te Deum en de Missa de Deo voor koor en kopers.
En vergeten we zeker zijn belang niet als beiaardcomponist.
Behalve als musicus genoot hij van een sterke reputatie van een volleerd vloeker die geen scheldwoord uit de weg ging. Ook zijn hoed en kapmantel werden legendarisch.
Zijn vlaamsgezindheid kostte hem zijn vrijheid zowel na de eerste als na de tweede  wereldoorlog. In 1944 verloor hij zelfs zijn functie als directeur van het Vlaams Conservatorium van Antwerpen.

Jef met zijn Magda de Groodt (1913-2003)

Jef Van Hoof werd begraven op het Schoonselhof te Antwerpen. Het ontwerp van zijn graf is van de bekende zanger, architect en directeur van de Koninklijke Vlaamse Opera te Antwerpen,  Renaat Verbruggen.

Met dank aan collega-blogger op Seniorennet : Peter Leys

PST : Als een toegewijd lezer ons de muziek op internet van Groeninghe of een ander werk van Jef van Hoof zou kunnen bezorgen, zijn wij daar zeer erkentelijk voor.  Een verwijzing met een bruggetje is prima.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ich denke nur an einen (we zullen het in het Deutsch sagen, we hebben toch de naam)

 

 1931 : De laatste jaren van de Weimar Republiek

"Ich denke nur an einen" is een Duits jazzliedje uit 1931 door het orkest van Billy Barton.  U ziet beurtelings foto's van de voorganger van Napoleon de Gucht, Buza-minister Gustav Stresemann, de Keulse burgemeester Konrad Adenauer (na WO II bondskanselier), de rijkspresident von Hindenburg (die bij een zeppelinongeval brandend naar beneden stortte terwijl hij uitriep : "Ich habe es nich gewusst"), de schilder George Grosz die het niet erg bekeken had op de burgerij en de militairen, de opening van een Da-Da tentoonstelling, kortom : het is weer trendy, actueel en hypermodern wat wij u brengen. Enkele jaren later kwam Dolf-met-de-snor en de kolf en het sprookje was uit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schuchtere blauwen zijn terug

 

Vroeger noemden "de menschen" de liberalen lachend "de schuchtere blauwen", omdat ze met niet velen waren, ieder arrondissement zijn eigen clubje vormde en omdat ze opvielen door hun afwezigheid in vele debatten. 

Vanmorgen verklaarde Sven Gatz, dat Open VLD zich in de toekomst bescheidener moet opstellen om de  geloofwaardigheid stap voor stap te heroveren.

De heren Guynokkio, Napoleon de Gucht en de voorzitter van de Chambre Séparée,  Patrick Dewael zijn het volkomen eens met deze visie : "Wij zijn altijd bescheiden geweest" klinkt het unaniem uit de hoek van deze heren.

Mogen we benieuwd en ook enigszins tendentieus de vraag stellen, wie nu de rol van arrogante allesweter zal overnemen in de Vlaamse en federale politiek ?  Of weten we het al ?

Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester Termont blauw oog geklopt

 

De Gentse burgemeester bracht gisteren een bezoek aan de jaarlijkse Malemfeesten in de stad. Na een rondje op de rommelmarkt maakte hij nog een praatje met iemand, de populist Termont kennend, zal dat we in het sappig Gents verlopen zijn.  Socialisten staan dicht bij het volk, weet u.

Plotseling kwam een bromfietser op een bruuske manier aangereden. De burgemeester hield hem tegen, zei dat zoiets niet kon op een rommelmarkt en maande de snelheidsduivel aan om voorzichtiger te zijn. De bromfietser, die duidelijk onder invloed van alcohol was, begon met Termont te discussiëren en schold hem uit. Tjak, tjak,tjak ...

Termont maakte de man duidelijk dat hij  de burgemeester was en die behandel je met eerbied  
maar de bromfietser viel niet te bedaren. Termont ging naar zijn auto en liet het incident voor wat het was.

De kwade bromfietser dacht daar echter anders over. Hij liep de burgemeester achterna en schopte tegen diens wagen. Toen Termont zijn raampje opendeed om te reageren, kreeg hij prompt een vuistslag in het gezicht. De burgemeester liep lichte verwondingen op rond het oog.

De politie kon de man, die het op een lopen had gezet, na een tiental minuten inrekenen. De man zal zich moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen aan een publiek persoon. Volgens het parket zijn er verzwarende omstandigheden omdat de burgemeester gewond raakte. De dader riskeert een celstraf tot 5 jaar.

Wij zijn de laatsten om ons te vermeien in geweld.  De verruwing en achteruitgang van deze beschaving is een driest gevolg van het wegvallen van normen en eigenlijk plukt de publieke persoon, Daniël Termont de vruchten van een mentaliteit waar zijn soortgenoten tientallen jaren hebben voor gestreden.  Overigens, van wanneer af is men een publiek persoon en weegt een misdrijf zwaarder als men zo iemand fysiek aanvalt ?  De oude dames die in Geraardsbergen en Ninove overvallen werden, waren privé personen, neem ik aan.  Dat maakt een heel verschil.
Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De democraten waren vannacht op pad in Schoten

 

Aanslag

(21 juni)                            

Vannacht hebben onbekenden voor de zoveelste keer een aanslag gepleegd op het Vlaams Belang regiosecretariaat in de Paalstraat in Schoten. Met een zwaar voorwerp hebben ze de gevelruit volledig vernield. Dit is de zwaarste aanslag die tot nog toe gepleegd werd sedert het secretariaat drie jaar geleden werd opgestart. De aanslag gebeurde tijdens de Braderij van Schoten die vandaag haar derde dag ingaat. Vlaams Belang Schoten zal klacht indienen tegen onbekenden en eist dat de daders van deze brutale en zinloze vernieling opgespoord en berecht worden.

http://www.marie-rosemorel.be/

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superman Obama

 

 

Voor de schitterende video van JIB JAB : hier klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT-Nieuwsdienst bekritiseerd door eigen volk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Radiojournalist Jef Lambrecht (60) haalt uit naar de manier waarop de VRT nieuws brengt. Hij vindt ook dat de VRT Bart De Wever van N-VA groot heeft gemaakt.

Veel vorm, weinig inhoud. En alleen de kijk- en luistercijfers tellen. Dat is de kritiek van radiojournalist Jef Lambrecht aan het adres van de VRT, zijn eigen werkgever. Hij vindt dat het nieuws op de openbare omroep te veel oog heeft voor wat er rond de kerktoren gebeurt. Buitenlands nieuws komt te weinig aan bod. De concurrenten vliegen afvangen: dat is volgens Lambrecht het belangrijkste doel.

'Ik heb deze kritiek binnenshuis al veel langer geuit', zegt Lambrecht. 'Zonder succes. Voor slecht nieuws is geen plaats. Als ze doof blijven voor mijn bedenkingen, ventileer ik ze in het openbaar. Ik mag dat: ik sta aan het einde van mijn carrière, ik kon eigenlijk al weg zijn. Jonge collega's mogen niet vrij spreken omdat ze anders hun baan kunnen verliezen. Ik betreur dat er hier binnen de VRT niet over gesproken wordt. Dan kun je met je nieuwsredactie net zo goed de boeken sluiten.'

Jef Lambrecht wil niet opstappen bij de VRT. Hij gaat volgende week met vakantie en wil daarna een gesprek met de bazen. Dat zijn nieuwe bazen, want de top van de nieuwsdienst is door elkaar geschud. 'Ik geef toe dat die herschikking mij lichtjes hoopvol stemt.' Jef Lambrecht lag overhoop met Siegfried Bracke toen die hoofd was van de duidingsprogramma's. In een interview zegt Lambrecht dat hij niet welkom was in Terzake 'omdat ik daar niet mocht verschijnen'.

Lambrecht vindt ook dat de VRT politici als Bart De Wever en Jean-Marie Dedecker groot heeft gemaakt door ze zo vaak op te voeren. Hij vindt dat Bart De Wever van N-VA zijn verkiezingsoverwinning dankt aan De slimste mens ter wereld . Daar moet de VRT zich volgens Lambrecht ernstig over bezinnen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lotto-Arenahal slachtoffer van wanbeleid Antwerps schepencollege

 

 

De blauwe ramp van Antwerpen, Epo van Campenhout, heeft het weer eens fraai voor mekaar gebracht.  De Lotto-Arenahal, waar ondermeer het ANZ zijn jaarlijks zangfeest in onderbrengt en die aanleunt tegen het grotere Sportpaleis, wordt wellicht verplicht een aantal geplande manifestaties af te gelasten.

De Raad van State is namelijk ingegaan op een bezwaarschrift dat ingediend is door bewoners uit de wijk, die zich beklagen over de verkeersoverlast in de aanpalende straten.  Of die mensen gelijk hebben of niet, daar gaat het niet over, want dit leidt tot discussies zonder eind.

Wat wel belangrijk is : de stad Antwerpen heeft weer een (zoveelste) dossier onkundig en amateuristisch afgewerkt.  Eens een beslissing genomen is, is het de verdomde taak van de overheid te zorgen dat aan alle aspecten van de ingewikkelde wetgeving beantwoord is, zodat zowel de investeerders van het project op beide oren kunnen slapen, als de buurt die weet dat aan alle wettelijke vereisten beantwoord is en dat de democratie, zijnde wat ze is, gerespecteerd werd binnen de afgebakende grenzen. 

Als achteraf bezwaren worden ingediend bij de Raad van State, zal deze instelling moeten vaststellen, dat er geen gronden zijn voor vernietiging of opschorting van de beslissing. In het geval van Lotto Arena verklaart de advocaat van de bewoners :

“Het arrest van de Raad van State betekent dat de Lotto Arena een illegaal bouwwerk is en dat er in principe niks meer mag georganiseerd worden. Ook moet het stadsbestuur een nieuwe milieuvergunning aanvragen. Door de vernietiging ligt de sporthal nu in natuurgebied.”

 

De blauwe rampschepen is kwaad op de buurtbewoners die gelijk hebben gekregen van de Raad van State. Er bestaat geen probleem, wauwelt hij totaal naast de kwestie zoals steeds, want het bedrijfsvervoersplan zorgt er onder meer voor dat mensen die een ticket kopen voor een evenement in de Lotto Arena of het Sportpaleis gratis met de tram mogen rijden. “En dat werkt, want 30 procent van de bezoekers gebruikt het openbaar vervoer en laat de auto thuis. Dat is een beter resultaat dan we hadden gehoopt. Ik begrijp niet dat de buurtbewoners daar een probleem van maken.”

En al de boerkes, die van den buiten komen naar de grote koekestad, of de Nederlanders die in groten getale komen afgezakt naar evenementen in Vlaanderen, hoe doen die het, kluppel ? Te voet op hun klompen naar hier ?

Inmiddels bezitten we een grote evenementenhal die een illegaal gebouw is (ik weet het, en u ook, aan wie we dit kunnen geven) en organisatoren die met de handen in het haar zitten.  Mijnheer Van Campenhout, zou u niet willen overwegen, een andere job te zoeken, eentje waar u de gemeenschap minder schade mee berokkent ?  Het is maar een suggestie. Een kluppel in het hoenderhok.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws : Antwerpen wordt leefbaar !

 

De stad Antwerpen is de sigarettenpeuken op straat meer dan beu. Daarom zullen er in het najaar een zevenhonderdtal asbakken geplaatst worden in het straatbeeld.

Waar ze net geplaatst zullen worden, is nog niet bekend. De stadsmonitor zal dat nog tijdig beslissen.

"Aan kantoorgebouwen en aan tramhaltes bijvoorbeeld zie je veel sigarettenpeuken", weet de scherpzinnige speurneus,  schepen voor Afvalbeleid Guy Lauwers (sp.a).

Een enquête wees eerder uit, dat de Antwerpenaar zich het meest stoort aan sigarettenpeuken, na hondenpoep en sluikstorten. 

Nu zal het eindelijk in Antwerpen een beetje leefbaar worden ! 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Daels, Undercoveragent bij de federale politie

 

De werkelijkheid snelt de fictie voorbij

Kris Daels is niet James Bond maar een echte (gewezen) schaduwagent van de belgische politie. Klikken op de afbeelding en u verneemt meer over dit buitengewone boek van een flik die nu parlementair medewerker is bij LDD.  Maar dat overschaduwt ons positeve oordeel niet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De boerkes dansen van vreugd' en plezier

 

 

Morgen maandag 22 juni begint Kris Peeters met de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering voor de volgende legislatuur van 5 jaar.

Er gaat een golf van euforie door de Vlaamse media, want deze te vormen meerderheid is er een van de betrouwbare logica en middelmaat.  Aan de CD&V werden de jaren van immobilisme, onzekerheid, gebroken beloftes en tegenspraak vergeven : een nieuwe leider, een vertrouwenswekkend figuur, het moet gezegd worden, en de processie schrijdt verder. Dat de socialisten opnieuw aan boord genomen worden, zal Jan Renders van het ACW meer plezier doen dan Rudi de Leeuw van het ABVV : de zogenaamd christelijke arbeidersvleugel (die in werkelijkheid een stevige belgische steunpilaar is) heeft meer vertrouwen in het sociale engagement van de sp-a dan van de CD&V.  De grote triomfator van deze verkiezingen, de NV-A zal mee de lakens uitdelen.

Meer nog dan ten tijde van het populaire televisiespelletje dat Bart de Wever net niet won, maar waarmee hij wel furore maakte, is hij de Caesar die triomfantelijk door Rome ingehaald wordt.  Het weze hem en zijn partij gegund. We geloven niet in de strategie van de deelname aan het politieke machtsspel met partijen die de belgische eenheid niet loslaten, maar we begrijpen dat anderen het moeilijk hebben aan de verlokkingen te weerstaan.

Terwijl morgen de eerste officiële gesprekken aanvangen, staan dit weekeinde alle kranten vol van de speculaties over de aanstaande beleidsmensen.  De pers devalueert elke politieke actie  tot een Oscar-uitreiking : op deze manier wordt de status-quo van het regime in de hand gespeeld. De politiek is entertainment.  Papier is verduldig en woorden zijn vluchtig, maar lachen, joelen en supporteren,  dat doen we allemaal graag.

Wij kijken toe vanuit de luwte en verbazen ons over de euforie die zich meester maakt van vele landgenoten. Vlaanderen is nog altijd het land vol Breugheltaferelen, om te zwijgen over Breughelfiguren. Volgens velen van onze tegenstanders zouden wij hier blij moeten om zijn, want wij zijn toch antieke flaminganten, maar eens te meer vergissen zij zich in wie wij werkelijk zijn.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juni 2009 : Zomer in Vlaanderen

 

.

Fotogalerij: Wandelen in Herents groen

Wandelend in Herents groen (Vlaams Brabant)

 

Naar het dak van Vlaanderen in Voeren (Limburg)

 

Een toeristisch ommetje langs een verborgen plantage ergens in Vlaanderen

 

Onszelf uitnodigen op de koffie in het kasteel van Belzele in Evergem (Oost-Vlaanderen)

 

Onze Vlaamse kust in de Panne (West-Vlaanderen)

 

 

De Kempen in Antwerpen

 Brussel, gezien vanuit het huurpaleis van onze geliefde monarchen

Elk seizoen heeft zijn charme, wordt gezegd, terwijl het eigenlijk juister is te praten over de eigenheid van elk seizoen.  Koude, mist, korte donkere dagen, natte kleding, het heeft onzes inziens weinig aantrekkelijks.  Iedereen leeft toe naar het ontluiken van de natuur in de lente,en  hunkert naar de zomer met zijn warme zon, het lange licht, de luchtige kledij en de vakantie. Het  groen van de natuur en het blauw van de hemel zijn onze favoriete kleuren,  die opgefrist worden door een regelmatige bui.  En liefst geen stormen of zomerse windhozen en lange regendagen, anders begint het gezeur opnieuw : "ik wil naar het Zuiden ... "

Wat is onze planeet een wonder.  Want alhoewel we de laatste jaren elke dag meer leren over het heelal, ons eigen zonnestelsel, de melkweg en ver daarbuiten de ontelbare melkwegstelsels : tot hiertoe heeft de mens niet één planeet ontdekt waar "blauw en groen" de hoofdtonen zijn en waar een leven zou ontstaan zijn zoals het onze.  

Terwijl wij hier genieten van de officiële start van de zomer, zitten onze antipoden opgescheept met hun winter.  Ieder zijn beurt.  Alhoewel de Australische winters zacht zijn vergeleken met onze kille troep.

Wij wensen u allen een mooie zomer toe, vergeet u even de economische crisis, het politieke geknoei en de belachelijke politici : we zullen er u tussendoor aan herinneren. 

Ray

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is lang geleden, laten we nog eens pollen

 

De  liberalen uit het Noorden van het land (VL)  mogen niet deelnemen aan de Vlaamse regering, evenmin als de liberalen uit het Zuiden van het land (W).  Moeten de liberalen nu uit de federale regering stappen ?

Dat is een gemakkelijke vraag, zonder nuances : het is JA of het is NEEN.  Commentaren kan u kwijt in de reactiemodule.

U mag slechts éénmaal stemmen 

***

De Uitslag (afgesloten op zondag 21.06.09 - 07.30 uur)

Moet Open-VLD opstappen uit de federale regering ?

Tussenstand:


Ja - Liberalen zijn consequente mensen  68 % (148)
Neen - Federaal heeft niets te zien met de gewesten  27 % (59)
Onthouding - Uit respectvoor anderen heb ik geen mening  5 % (10)

Totaal aantal stemmen: 217


 


20-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herhaling van de roofmoord in Geraardsbergen, nu in Ninove

 

En wat doet u op straat, moedertje ?

In Ninove heeft een tachtigjarige vrouw gisteravond omstreeks 17.30 uur verwondingen aan het hoofd opgelopen toen ze het slachtoffer werd van een handtassendiefstal. Ze werd door de daders een tijdje over het voetpad meegesleept.  Er moet wel bij gezegd worden, dat de vrouw van 80 het lef had zich te verzetten tegen de jongeren, die zich vernederd voelden door haar weerspannighied.

De jongens, onder wie een 13-jarige, konden snel opgepakt worden. Een van hen werd doorverwezen naar het parket van Brussel, de drie anderen werden vrijgelaten omdat er geen plaats meer vrij was in een jeugdinstelling. De zaak doet terugdenken aan een vrouw uit Geraardsbergen, die overleden is nadat dieven ook haar hardhandig aanpakten.

Bejaarden zouden moeten leren niet op straat rond te paraderen om jongeren uit te dagen. Het wordt tijd dat de overheid een campagne opzet : "De straat is niets meer voor mij : wie mijn geld wil, moet het thuis komen halen".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemrecht van de geboorte af : Alle Macht aan de Zuigelingen

 

Ikke stemme voor dikke plezante mijnheer 

Een groep Duitse politici wil dat Duitsers vanaf de geboorte stemrecht krijgen. Ongeveer vijftig parlementariërs dienden vrijdagochtend een motie in voor een wetswijziging, waarbij ouders voor hun kinderen mogen stemmen.

De afgevaardigden van de christendemocratische en sociaaldemocratische regeringspartijen en van de oppositionele liberalen pleitten voor rechtvaardigheid voor alle generaties.

Vergrijzing

Veertien miljoen burgers in de vergrijzende Bondsrepubliek mogen uitsluitend wegens hun leeftijd niet naar de stembus, stellen de initiatiefnemers.

Het gaat om een tweede poging. Vier jaar geleden voelde een meerderheid van het parlement niets voor het kiesrecht voor iedereen.

Ouders stemmen

De voorstanders zien geen problemen: Als ouders de eerste jaren voor hun kinderen gaan stemmen, handelen zij conform het ouderlijk recht zoals dat in de grondwet is bepaald. Doordat gezinnen meer invloed krijgen, worden hun belangen beter behartigd.

Oudjes

Ex-president Roman Herzog waarschuwde vorig jaar nog voor een dreigende ,,gepensioneerden-democratie'', waarbij de meerderheid van bejaarden de jongere generatie zou ,,leegplunderen''. In 2050 is meer dan de helft van de kiezers in Duitsland gepensioneerd.

Tegenstanders kritiseren dat het stemrecht voor iedereen uitdraait op een verkapt meervoudig stemrecht voor mensen met kinderen. Alleen de positie van ouders wordt versterkt, kinderloze personen daarentegen worden benadeeld. ,,Het kiesrecht is niet bedoeld om een specifieke belangengroep invloed te verschaffen'', benadrukte de christendemocratische minister van Familiezaken, Ursula von der Leyen, in een eerdere discussie.

De leeftijdsgrens voor het kiesrecht is in het verleden al verlaagd van 21 naar achttien jaar.

@ Spitsnieuws.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nos camarades du Profitariat Socialiste

 

 

 

Afgelopen jaar hebben de Socialistische Mutualiteiten beslist om bepaalde (Franstalige) bestuurders, zijn algemene secretarissen, 'bijzondere premies' toe te kennen. Dat schrijft La Dernière Heure. De krant zegt dat die bonussen hen een maandloon opleveren "ver verwijderd van het beeld van solidareit dat aan het mutualistisch ideaal wordt toegeschreven".

De "bijzondere premies" zouden sinds 2008 een verloningssysteem vervangen via een vzw, Action francophone pour la Santé et la Solidarité (AFS). Dat systeem kreeg kritiek van de fiscus. Het bedrag van de nieuwe "bijzondere premies" zou 4.750 euro per maand bedragen, of 57.000 euro per jaar. Volgens La DH legden zij die ervan genieten het bedrag zelf vast in de raad van bestuur.

Orthodontie

290.000 euro per jaar
Op de loonfiches van een algemene secretaris, die La DH kon inkijken, prijken sommen in de grootte van 24.500 euro per maand of 290.000 euro per jaar. Een federale secretaris, in bijvoorbeeld Luik, Namen of Luxemburg, met 20 jaar anciënniteit zou een vast bedrag van 8.400 euro per maand krijgen. Daarbovenop zou - onder meer - een dertiende maand moeten gerekend worden, een groepsverzekering die voor de algemene secretarissen oploopt tot 7.400 euro per maand, en de 57.000 bijzondere premies. Ook zijn er nog maaltijdchèques en een bedrijfsvoertuig.

De krant Le Soir schreef in april 2009 al over het verloningssysteem via de vzw ASF, waarbij toplui van het ziekenfonds een dubbele vergoeding kregen. In het artikel stond dat het systeem tot 2000 bestond in zowel Frans- als Nederlandstalig België, maar dat het sindsdien werd afgeschaft door de Vlaamse vleugel. De Franstalige vleugel deed dat dus blijkbaar pas in 2008, door het te integreren in het loon. (belga)

@ de Morgen

In het Engels heten de Belgische Socialistische Mutualiteiten : Belgian Socialist Sickness Funds.  Inderdaad om ziek bij te worden.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B op hoongelach onthaald in Europa

 

De Tijd heeft vernomen dat de meerjarenbegroting die de belgische regering heeft ingediend bij de Europese Commissie met een vertraging van zes maanden  ingevolge de politieke verwikkelingen, op hoongelach is ontvangen.   Alhoewel de verantwoordelijke  Europese Politieke Commissaris  Joaquin Almunia, wiens voorvaderen in de Inquisitie-business zaten, nu niet bepaald een lachebekje is : hij is vertegenwoordiger van de PSOE (Partij voor Slaafse Onderdrukking van de Eenvoudigen).
.
We laten, met dank, de Tijd aan het woord :
.
Ieder jaar moeten de lidstaten bij de Commissie een meerjarenbegroting indienen, in het jargon een 'stabiliteitsprogramma'. Op die manier kan de Commissie controleren of de EU-lidstaten wel de Europese begrotingsnormen respecteren. Vooral voor eurolanden geldt een strikte procedure.De Belgische overheden hebben hun stabiliteitsprogramma met ongeveer een half jaar vertraging ingediend. Als excuus werd verwezen naar de aanslepende politieke crisis en nakende verkiezingen. Nu de Commissie toch naar de cijfers heeft kunnen kijken, wordt keihard uitgehaald. België moet haar huiswerk opnieuw doen, zo luidt het bij Joaquin Almunia, de Europees Commissaris voor Economische en Monetaire Zaken.Dit is quasi nooit gezien. Normaal uit de Commissie twijfels bij bepaalde hypotheses waarop de begroting steunt, of bij bepaalde besparingen, maar hier wordt het hele werkstuk met de grond gelijk gemaakt. Ongeloofwaardige hypotheses, steeds afglijdende begrotingsdoelstellingen voor de periode 2008-2013, eenmalige ingrepen, geen structurele besparingen, ontbrekende informatie, geen hervormingen. De Commissie is ook van oordeel dat België zich niet kan blijven beroepen op de politieke crisis en een electoraal klimaat.De teneur van de boodschap is ongekend, maar de inhoud komt niet helemaal onverwacht. De Belgische regering was er zich van bewust dat de economische hypotheses achterhaald zijn, dat er geen besparingen opgenomen zijn en dat de cijfers van de deelstaten ontbreken.Een verwijzing naar de economische crisis zal België niet redden. Maanden terug heeft de Commissie al gezegd dat de EU-lidstaten dit jaar de drie procentnorm voor het begrotingstekort mogen schenden. Iedereen verwacht dat dit voor België het geval zal zijn. Wat nu blijkt, gaat echter verder.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Open-VLD afgewezen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open VLD heeft ons elke dag aangevallen, zegt Bart
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Wij kunnen niet anders dan Bart de Wever gelijk geven : de Open VLD heeft inderdaad elke dag Bart aangevallen en daarom is het niet meer dan billijk dat de Open VLD gestraft wordt en niet mee in de Vlaamse regering mag. Alhoewel Napoleon de Gucht nog was komen slijmen dat hij de NVA graag zag.  Maar dat telt niet.

Zjust is zjust.  Pijn is pijn en ieder voelt de zijn. En rancuneus zijn, is niet schoon, maar het doet wel goed. En nu uit een geschikt aftelrijmpje : "pif poef paf en gij zijt af."

Trouwens er zijn nog stoute dingen gebeurd : een plakploeg van Vlaams Belang heeft een emmer lijm afgepakt van een plakploeg van NVA tijdens de campagne en daar heeft Bart terecht klacht voor neergelegd bij de politie. En jaren geleden hebben onverlaten programmabrochures met het portret van Bart in een papiermand gegooid, als ware het afval.  En in het restaurant van de Kamer heeft ooit een parlementair van een partij die we best niet noemen, de laatste vleesschotel weggegrist die Bart op oog had. 

Maar gelukkig komt loon altijd om zijn boon. En Bart heeft, naast ons, ook nog andere medestanders die voor hem in het strijdperk treden : Tom Naegels van de Standaard, die Bart looft omdat hij "het zwarte beest" bedwongen heeft.

"Van 't Incivikske nikske" parodieert Tom de afschuwelijke slogan die de onwelvoeglijken gebruiken om het vaderland te bezwadderen.  Bart wordt  geknuffeld door de traditionele tegenstanders van Vlaanderen : dat ziet er goed uit.  Hij wordt zelfs vergeleken met Dr August Borms en dàt is er enigszins over. Zelfs Bart zal zich hierdoor onbehaaglijk voelen.  Dat Tom Naegels maar uitkijkt, straks wordt hij ook nog verbannen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als Vlaams Belang ooit de MACHT GRIJPT, wordt dit de Weireld

 

Onpartijdige professoren van de universiteiten van Leuven, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk en Antwerpen hebben een studie gewijd aan het programma van Vlaams Belang en ze hebben de resultaten uitgezet in een muzikale versie, opdat iedereen goed zou begrijpen in welk soort maatschappij we zullen terechtkomen.  De strikt wetenschappelijke resultaten tonen duidelijk aan, dat de allochtonen zware arbeid zullen moeten verzetten en met de zweep opgejaagd worden.  U ziet in een glimp Gerolf Annemans die boos de stand van de vorderingen komt controleren.  De slaven moeten beelden van de Leiders oprichten en als de taak volbracht is, worden er munten rondgestrooid als betaling, overeenkomstig de CAO. Marie-Rose Morel wordt binnengebracht op een wankele schotel, ze heeft wat problemen met haar blinkende outfit die door de studenten van de Antwerpse Mode-academie ontworpen is. Filip Dewinter, in bloot bovenlijf,  wordt op handen gedragen en toont aan het volk een grote valse euro die hij uit de zakken van een niet nader genoemde heeft weggenomen.   Op het laatst verschijnt Bruno Valkeniers (in het goud met een sportieve band in het haar en met een ferme valse baard).  Je leest op de  tronies van deze perfiede figuren : "Dit is de maatschappij die wij altijd gewild hebben."  De muziek is van de Italiaanse seksmaniak Berlusconi.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!