Angeltjes
24-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps, een procedurefoutje ? Da's vreemd, dat gebeurt nu nooit
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Drugsboer Patrick Lagrou uit Zandvoorde is vrij. Ook zijn vrouw, hun dochter én de drie Braziliaanse werknemers op de grootste cannabisplantage ooit in België mochten gisteravond de gevangenis verlaten. Oorzaak is een procedurefout bij de huiszoeking, die mogelijk heel het miljoenenonderzoek naar de vuilnisbak verwijst.

Patrick Lagrou (50) kon een glimlach niet onderdrukken toen hij gisteravond met opgeheven hoofd de gevangenis van Ieper buiten stapte. Op ongeveer hetzelfde moment mochten ook zijn vrouw Maria Beirnaert en hun 23-jarige dochter Céline Lagrou de deur van de gevangenis in Brugge achter zich dicht trekken. Drie weken nadat het Ieperse gerecht met het nodige tromgeroffel de ontdekking van de grootste cannabisplantage van het land had bekendgemaakt, dreigt datzelfde onderzoek nu de geschiedenis in te gaan als een enorme juridische miskleun.

Bij een huiszoeking in de boerderij van Patrick Lagrou in Zandvoorde hadden de speurders, goed verscholen achter stro in een van de loodsen, een ware weedfabriek met meer dan 145.000 cannabisplantjes ontdekt. Lagrou, zijn vrouw en drie Brazilianen werden aangehouden. Enkele dagen later vloog ook dochter Céline achter de tralies. Maar de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent besliste gisteren dat de ontdekking van de cannabisfabriek gebeurde met een ongeldig huiszoekingsbevel. Daarop stond immers niet vermeld wat de speurders bij Lagrou en zijn gezin kwamen zoeken. En omdat de huiszoekingsbevelen niet wettelijk waren, zijn ook de aanhoudingen die erop volgden nietig.

Het openbaar ministerie kan nog in cassatie gaan, maar de zes zijn in elk geval op vrije voeten gesteld.

Het juridisch fiasco kan nog veel groter worden. Over enkele weken moet de kamer van inbeschuldigingstelling bepalen wat er met het hele onderzoek moet gebeuren. 'Ik wil niet op de feiten vooruitlopen, maar het kan zijn dat het hele onderzoek nietig is', zegt Martin Minnaert, woordvoerder van het Gentse hof van beroep.

De advocaten van de drugsboer en zijn familie kijken de beslissing van de KI alvast met veel vertrouwen tegemoet. 'Volgens ons is de kans heel groot dat het onderzoek helemaal nietig is', zegt advocaat Frank Scheerlinck, die Maria Beirnaert verdedigt.

Krijgt hij gelijk, dan heeft dat zware gevolgen. 'Het zou betekenen dat het gerecht al het geld en alle in beslag genomen goederen moet teruggeven.' Het gaat onder meer om de 500.000 euro die in de tuin begraven lag, om de dure auto's, om de enorme elektrogroep waarmee Lagrou zijn plantage draaiende hield, om de jacuzzi's van het gezin. Vraag is wat er met de drugs moet gebeuren.

Het liep van bij het begin fout met het onderzoek. Toen de zes een eerste keer voor de raadkamer in Ieper moesten verschijnen, bleken de huiszoekingsbevelen niet in het dossier te steken, zodat een uitstel nodig was. Toen de advocaten van de verdediging de bevelen wel konden inkijken, merkt advocaat Thomas Gillis op dat de documenten niet vermeldden waarom de huiszoeking plaats had gevonden. Verschillende advocaten vroegen daarop de vrijlating van hun cliënten wegens een procedurefout.

De voorzitter van de raadkamer in Ieper veegde de bezwaren van tafel met de opmerking dat 'de zes zo ook wel wisten waarover het ging'. De zes bleven aangehouden. 'De procureur ging zelfs zo ver om te zeggen dat onze besluiten absolute nonsens waren', zegt Scheerlinck. 'De KI vond duidelijk van niet.'

Lagrou verdiende tot 8 miljoen euro per jaar aan zijn drugshandel en liet het breed hangen met peperdure auto's, waaronder een Audi R8 van 200.000 euro, en dito landbouwmateriaal. En dat terwijl de drie Brazilianen die Lagrou en zijn vrouw in Amsterdam hadden geronseld, als slaven op de plantage moesten werken. Bij aankomst ging de poort hermetisch dicht en diende het illegale trio meteen hun gsm's af te geven. Ze werkten zeven dagen per week van 7 tot 19 uur. Ze hadden hooguit een wastafel en een matras ter beschikking in een bijgebouwtje van de loods, naast de exotische Japanse tuin die de Lagrou's lieten aanleggen. Contact met de buitenwereld mochten ze niet hebben.

Intussen werd de plantage volledig ontmanteld. De plantjes werden verbrand in de huisvuilverbrandingsinstallatie van Roeselare.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanguy Veys : schaf de provincies af !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

In de Oost-Vlaamse provincieraad zal Tanguy Veys een motie neerleggen uit naam van zijn fractie om de provincies af te schaffen en dit besluit te overhandigen aan de Vlaams regeringsformateur.  Een wijze en consequente houding.

Motivatie

Op dit moment overlegt Vlaams formateur Kris Peeters met sp.a en N-VA over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering en hierbij zal ook een regeerakkoord worden opgemaakt.  Het is belangrijk dat in dit regeerakkoord de nodige afspraken worden gemaakt inzake een verdere staatshervorming. 

 

Uit de onderhandelingsnota van Kris Peeters die op 17 juni '09 werd verspreid, blijkt dat bij het luik "Minder bestuurlijke verrommeling door een interne staatshervorming" echter enkel werk zou gemaakt worden van de afschaffing van koppelsubsidies, nog maximum 2 niveaus houden zich met materie bezig en het inkrimpen provincieraad in het kader van hertekening kantons.  Van de afschaffing van de provincies is evenwel geen sprake.

 

De provincies zijn nochtans het bestuursniveau waar op dit moment de grootste stijging aan nieuwe belastingen en aantal ambtenaren is vast te stellen. De provincies geven samen ongeveer 900 miljoen euro uit, waarvan 60% naar werkings- en personeelskosten gaan. De provincies moeten dan ook afgeschaft worden. De provincies hebben immers geen bevoegdheden die niet overgenomen kunnen worden door de andere niveaus. Door het verspreiden van de huidige bevoegdheden over de Vlaamse overheid enerzijds en de gemeenten anderzijds kan de efficiëntie dan ook verhogen en de kostprijs dalen.

 

Motie gericht aan Vlaams formateur Kris Peeters

De provincies zijn het bestuursniveau waar op dit moment de grootste stijging aan nieuwe belastingen en aantal ambtenaren is vast te stellen. De provincies geven samen ongeveer 900 miljoen euro uit, waarvan 60% naar werkings- en personeelskosten gaan. De provincies moeten afgeschaft worden. De provincies hebben geen bevoegdheden die niet overgenomen kunnen worden door de andere niveaus. Door het verspreiden van de huidige bevoegdheden over de Vlaamse overheid enerzijds en de gemeenten anderzijds kan de efficiëntie verhogen en de kostprijs dalen. 

 

De provincieraad van Oost-Vlaanderen vraagt dan ook dat naar aanleiding van de vorming van een nieuwe Vlaamse regering en bij de opmaak van een regeerakkoord ook beslist wordt om de nodige stappen te nemen om de provincies af te schaffen.

 

Namens de Vlaams-Belangfractie,

Tanguy Veys

Provincieraadslid - Fractievoorzitter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder titel

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Obama-papegaai

 

 

Klikken op afbeelding

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewijst de backhand van Sharapova de onschuld van rechter Schurmans ?

 

De echtgenoot van rechter Christine Schurmans  zou de toenmalige premier Leterme ingelicht hebben over een voor de staat ongewenste rechterlijke uitspraak in de Fortiszaak.  Het lijkt wel eeuwen geleden en het is nochtans recent.  Er was natuurlijk niets van aan : de CD&V-er Jan de Groof, de man  van Christine had niets, helemaal niets, ik zweer het mijnheer de juge, overgebrieft aan Hans D'Hondt van het kabinet Leterme. Want dat zou willen zeggen dat zijn vrouwtje over haar beroepsgeheimen kwekt terwijl ze thuis aan het stofzuigen is en Jan zwaar op de zenuwen werkt, want die wil liever naar het tennis kijken, gezien hij een groot bewonderaar is van de lenige backhand van mevrouw Sharapova. En dit bewijst afdoende dat mevrouw de rechter recht in haar schoenen staat en haar echtgenoot écht geen zin heeft in politieke, juridische intriges als Sharapova haar sportieve kunsten laat zien. Tot daar de tot hiertoe niet gekende versie die wij u graag onthullen, en die u gerust met een kilo zout mag nemen  .

 

 sharapova1.jpg image by shobo12

Het is allemaal uit de hand gelopen toen de Allerhoogste Pief, zeg maar de Profeet Mohammed van het belgische Just-is-justsysteem, Ghislain Londers, op het toneel verscheen, als een antieke deus-ex-machina. Het was een tijd vol Verwikkelingen, Conflicten, Drama's, kortom  een Schandalensfeer waar wij nu overheen glijden, anders krijgen wij verwijten dat we langdradig zijn.   

Alleszins, als Londers spreekt klinkt hij als vele donders. En hij donderde er zwaar op los : over de drie rechtvaardige rechters van de 18de kamer die als kemphanen vechtend over het erf mekaar naholden. Om weer eens bondig te blijven : Schurmans wordt er onrechtstreeks van beschuldigd, geklept te hebben en zich niet collegiaal neergelegd te hebben bij het besluit van haar collega's Blondeel en Salmon. Dat is een oordeel dat Londers schriftelijk bevestigt en nogmaals herhaalt in de parlementaire commissie, voorgezeten door Bart Tommelein.

Later  heeft Jan de Groof in de pers zijn vrouw verdedigd, alle feiten ontkend en de zaak is zo langzamerhand weggedeemsterd uit de publieke aandacht.  Alhoewel achter de schermen nog drukke  bewegingen aan de gang zijn. 

Dit is een zwaar incident, dat de carrière van eerste minister Leterme aanzienlijke schade heeft berokkend en tot zijn ontslag geleid. In zijn val sleurde hij zijn collega van justitie mee, Jo Van Deurzen (die nu staat te popelen om minister te worden in de Vlaamse regering, heerlijk landje met vele beroepsmogelijkheden dankzij zijn talrijke parlementen) en de ministerin-vakbondsafgevaardigde, het  brave meisje, Inge Vervotte. Maar meer nog dan deze personele schade, uitsluitend aan afgevaardigden van de katholieke partij, blijft er de ontluisterende publieke bekendmaking van de innige verwevenheid tussen politiek en gerecht.  Het land B in zijn schrale naaktheid. 

Schurmans blijft van zich afbijten en zich verzetten en ze heeft op 16 juni klacht ingediend bij het Europese Hof van de rechten van de mens tegen Londers, tegen het Beroepshof én tegen het belgische parlement.  De klacht is een lijvig document van 130 bladzijden weet de Libre Belgique te vertellen met nog allerlei juridische spitsvondigheden, die u kan lezen bij deze krant. Zonder kilo zout en in de taal van Voltaire, Dutroux en Robespierre.

Fats

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De competitie in Prachtland Iran : Regime - Oppositie 1 - 0

 

Volgens het betrouwbare Fox News hebben de ayatollahs beslist dat het nu genoeg is : de uitslag is de uitslag en wie nog verder protesteert krijgt huidslag.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll : bipatrides in het parlement

 

Kunnen mensen met dubbele nationaliteit verkozen worden in onze parlementen ?

Eindstand op 24.06.09 - 7 uur



Ja : da's een enorme verrijking en een goede voorbereiding op de machtsoverdracht  3 % (4)
Neen : het is het een of het ander. Dit leidt tot gewetensconflicten  83 % (101)
Dit is een onbehoorlijke, respectloze vraag  14 % (17)

Totaal aantal stemmen: 122


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een regelrecht schandaal ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

Een regelrecht schandaal, anders kan ik het niet noemen. Een berisping als straf voor een  poging tot moord, die bijna fataal afliep voor het slachtoffer Simon Wijffels. Van een barslecht signaal gesproken. Stel maar eens voor welke uitwerking dit zal hebben op andere jonge criminelen die krak hetzelfde doen in de wetenschap dat ze er ook zo goedkoop van afkomen.

Ik stel me ook in de plaats van Simon Wijffels zelf, die twee jaar na de feiten nog altijd het gebeuren aan het verwerken is. Om nog niet te spreken van de ouders. Ook zij hebben alle recht tot klagen en voelen zich terecht door de belgische staat voor schut gezet.

Ik begin hoe langer hoe meer te applaudisseren voor de Antwerpse rechter die zeer recentelijk de euvele moed opbracht een dief vrij te laten als teken van protest tegen het feit dat de straffen die hij uitsprak niet werden uitgevoerd. Niet helemaal volgens de regels, maar wel een kaakslag van jewelste als blijk voor een falend beleid.

Gaan ze het ooit wel leren…?

Pion Liber

 

Bijlagen:
pion liber.jpg (71.9 KB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dehaene voor rechtbank gedaagd in Parijs
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Vijf toplui en voormalige toplui van Dexia bank moeten na een klacht van een Franse professor, Robert Casanovas, en diens echtgenote, voor de rechter verschijnen in Parijs. Onder de toplui bevindt zich ook voormalig Belgisch premier en huidig Europarlementslid Jean-Luc Dehaene, voor wie ook de opheffing van zijn parlementaire onschendbaarheid gevraagd wordt.

 

Het Franse koppel, aandeelhouders van Dexia, verwijt de vijf bestuurders en voormalige bestuurders van Dexia om "verkeerde of bedrieglijke informatie over de vooruitzichten, evolutie of situatie van de onderneming openbaar gemaakt te hebben via om het even welk kanaal".
 
Geviseerd worden Pierre Richard en Axel Miller, respectievelijk voormalig voorzitter van de raad van bestuur en voormalig gedelegeerd bestuurder van Dexia; Jean-Luc Dehaene, huidig bestuursraadvoorzitter; Pierre Mariani, huidig gedelegeerd bestuurder en Philippe Rucheton, financieel directeur.
 
De zitting voor de correctionele rechtbank van Parijs is gepland op 29 oktober.
 
De professor en zijn echtgenote kochten in 2008 113.390 aandelen Dexia en menen dat de financiële communicatie van Dexia hen een verlies van 685.000 euro berokkend heeft. De feiten die ten laste gelegd worden hebben betrekking op persberichten die Dexia de wereld instuurde tussen februari en oktober 2008.
 
De zitting voor de correctionele rechtbank van Parijs is gepland op 29 oktober. Ook het parket van Brussel ontving een klacht van Casanovas over de financiële communicatie van de bank.
 
Dexia ontkent
 
Dexia ontkent in een reactie 'met klem' dat de bank verkeerde of bedrieglijke informatie verspreidde. De bank zegt te zullen aantonen dat de klacht ongegrond is.  "Dexia verleent haar volledige medewerking aan het onderzoek en zal vertegenwoordigd zijn voor de correctionele rechtbank op 29 oktober", luidt het nog.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelprotestant over de islam
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Tijdens een partijbijeenkomst in Utrecht stelde Rouvoet dinsdagavond „niet naïef” te zijn over de toename van de islam in Nederland. „En al helemaal niet over de bedreigingen van de radicale islam.” Desondanks benadrukte hij dat Nederlanders niet paranoia moeten worden. „Niet elke moskeebezoeker is een radicale moslimterrorist.”

Volgens Rouvoet is de scheiding tussen kerk en staat de islam vreemd. Hierdoor is er volgens hem onder veel islamitische regimes geen ruimte voor andersgelovigen om hun godsdienst openlijk te beleven.

De ChristenUnie-leider bepleitte in Utrecht „onze democratische rechtsstaat in te zetten als wapen tegen islamisering”. Dat betekent volgens hem blijvend ruimte voor godsdienstige beleving voor iedereen en een onverbiddelijk nee tegen het streven naar de islamitische wetgeving sharia in ons land. „Rechtspluralisme, waarbij voor de ene groep een andere wet geldt dan voor de andere is uitgesloten”, aldus Rouvoet.

„Het slechtst wat je kunt doen is de rechtsstaat om zeep helpen om daarmee te voorkomen dat een ander dat doet. Wie echt van de vrijheid houdt, is nooit bereid haar zelf op te offeren”, stelde Rouvoet. Zonder zijn naam te noemen, verwees Rouvoet hiermee naar pleidooien van PVV-leider Geert Wilders voor aanpassing van de vrijheid van godsdienst in ons land.

@ de Telegraaf

Pst : de heer Rouvoet is minister voor de Christen-Unie in de regering Balkenende, verantwoordelijk voor jeugd en gezin.  We zijn blij te horen dat hij vooraf aankondigt niet naief te zijn om vervolgens de verworvenheden van onze West-Europese rechtsstaat in te zetten tegen de islam. Die bijbelprotestanten mogen vermoedelijk geen voet in het casino binnenzetten, daarom gokken zij met "de rechtsstaat" als inzet. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren in het Vlaams Parlement ...

 

De nieuwe Vlaamse parlementairen mochten gisteren de prijzen komen bekijke, die zij gewonnen hadden met hun verkiezing op 7 juni.  De sfeer was uitgelaten, vrolijk zoals bij een bezoek aan de Lotto met het winnende nummer.

Een overzicht van wat er zoal aangeboden werd aan iedere verkozene, om de dienst aan de burger in prima omstandigheden te kunnen aanvatten :

   

Een medewerker of medewerkster

 

Laptops in de kleuren van de verschillende partijen

    

Mobieltjes naar keuze + gratis abo (met handige optelfunctie)

 

 

Een handig instrumentje om de begroting na te kijken

 

  

Een opbergtas : klassiek in de partijtinten of gedurfd (in diverse kleuren)

 

  

Handige portefeuilles

 

Hospitalisatieverzekering en tot slot ...

 

Dit handige slaapkussentje

Aan de slag, dames en heren, wij rekenen op u ! En denk er aan, de zetel waar u op zit, behoort u toe en niet uw partij, volgens de gewijzigde fatsoensregels.  Werk ze.

Uw sympathiserende redactie.

 


23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele hoogtepunten bij samenstelling Brussels parlement

 

 
Je n'ai pas  suffisamment de capacitès intellectuelles
pour dire quelques mots en Flamand, donc, allez tous  vous faire foutre
(vertalink : ik heb te weinig verstand om te spreken Nederlands, de pot op)
 
.
 Ben Allah'a sadakat yemini, Türkiye başkanı ve Ermeni soykırımı inkar
BRAVO !
(vertalink : Ik zweer trouw aan dezeke, Turkije en ik ontken de Armeense genocide)
BIS !
.
 
Dit is de allerlaatste keer ...
Toedidoe,Toedidoe, Toedidoe
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat internetters de wankele dagbladindustrie rechthouden

 

Bij onze bovenburen uit Hollandistan is er "motion on the ocean" ontstaan, ingevolge een advies van een geleerde commissie onder het voorzitterschap van Elco Brinkman (u weet wel, die CDA-er met zijn grote ogen die nooit knipperen en hij spreekt ook een beetje als een strijkplank). Fotootje ? Hiero Elco :

 

Het voorstel behelst dat internetgebruikers een taks moeten neerdokken die zal gebruikt worden om de wankele dagbladpers recht te houden. 

Vorige maand kwam de NL-minister Plasterk al met een plan om de krantensector te hulp te schieten: hij wil zestig jonge journalisten aanstellen bij Nederlandse dagbladen op kosten van de overheid. Waarom niet ineens de dagbladen opkopen en ze laten uitgeven door het Ministerie van Propaganda ?  De Pravda is toch een schitterend blad geweest ?  Misschien nog : vraag het even aan Geert Bourgeois, die weet alles over democratische humanisten.

Als in Nederland dergelijke waanzin gerealiseerd mocht worden, kunnen we ons eerlang verwachten aan een gelijkaardig initiatief in dit schandland.  Nooit te beroerd om de slechte dingen bij andere naties in te pikken. En dan moeten we nog afwachten wat de profiteursbende van Europa hiermee gaat aanvangen als het hen ter ore komt.

Er is een tijd geweest, dat wij geloofden dat een rijke schakering aan opinies via de gazetten een waarborg was voor een behoorlijk functionerende democratie.  Die tijd is, helaas, voorbij.  De gazetten zijn geëvolueerd tot instrumenten in functie van het regime en de politieke partijen die dat regime in stand houden.  Er is geen sprake van diverse maatschappelijke opvattingen tussen de mannetjes-hoofdredacteurs en hun schrijvende uitvoerders : iedereen klopt met dezelfde hamer op dezelfde spijkers.  Ze hemelen zichzelf op en ze belazeren de kluit met elk exemplaar dat van de persen rolt . 

De media zijn geen verrijking voor de gemeenschap maar een bevestiging van de vervlakking. Een wanhopig groepje dat zichzelf niet waar kan maken en daarom in de warme schoot van het regime kruipt.

En dan hebben we nog niets gezegd over de grootste tafelschuimers in deze materie : de arrogante bende van de Reyerslaan.  Zij komen beslist nog aan de beurt : we zijn bezig met de lectuur van hun jaarverslag 2008.

Nam-nam-nam.

Savat

Bron : Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel van Miert 1942 - 2009

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat niet zo fijn met Jan Palfijn + Aanpassing 15 uur

 

 

Geert Versnick, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Gentse Jan Palfijn ziekenhuis stemt in met een onderzoek naar de manier waarop overheidsopdrachten de voorbije jaren werden uitbesteed door het ziekenhuis. Versnick gaat daarmee in op de vraag van bestuurslid Dirk Holemans (Groen!).

Het onderzoek komt er na
een artikel in Knack waarin de nauwe verwevenheid tussen bestuurder-directeur Marleen Porto-Carrero en de waterintercommunale TMVW werd beschreven.

TMVW voerde de voorbije jaren voor 90.000 euri consultancyopdrachten uit voor Jan Palfijn. Opdrachten die niets te maken hadden met de corebusiness van de watermaatschappij. Ook algemeen directeur van TMVW, Ludy Modderie factureerde via zijn persoonlijke bvba voor ruim 40.000 euri consultancyopdrachten aan Jan Palfijn.

Porto-Carrero zelf verliet TMVW na een lange carrière eind 2005 om als bestuurder-directeur aan de slag te gaan in het Jan Palfijn ziekenhuis. In die functie nam ze echter snel onbetaald verlof. Tijdens dat verlof slaagde ze als enige in het examen voor de nieuwe functie van adjunct-directeur bij TMVW.

Vanuit die functie werd ze echter prompt gedetacheerd naar Jan Palfijn waar ze nu, met een nieuw statuut opnieuw bestuurder-directeur is.

"Op de Raad van Bestuur heeft Geert Versnick gezegd dat alle opdrachten en bestellingen van de voorbije jaren zullen getoetst worden aan de wet op de overheidsopdrachten", zegt Dirk Holemans. "We zijn tevreden met de goodwill om dit te onderzoeken en wachten op de resultaten van het onderzoek."

Wij vernemen uit een betrouwbare bron het volgende :

Er zijn voor miljoenen euri opdrachten uitbesteed zonder enige prijsofferte en zonder dat de Raad van Bestuur werd ingelicht. De aanslepende verliezen van het Ziekenhuis dienen volgens de Wet  door de Stad bijgepast. Voorzitter Versnick zet gewoon het beleid van voorgangster Rita Uyttendaele verder omdat de materie erg ingewikkeld  en tijdrovend is,  om er U in te verdiepen...

+ Aanpassing 15 uur
Van de Heer Jan de Moor, gewezen lid van de Raad van Bestuur van Jan Palfijn ontvingen wij volgend bericht :
 
Op 6.12.2002 had ik al bezwaar aangetekend tegen de statutenwijziging die o.m. volgens artikel 33 par. C en D aan de bestuurder-directeur  de volmacht gaf werken, leveringen en diensten tot 1 miljoen euro eigenmachtig toe te kennen. Zonder dit vooraf of achteraf aan de Raad van Bestuur te moeten voorleggen.
De bestuurder-directeur noemt dat volgens  haar verklaring in Knack  transparantie .
Het mandaat van 3 jaar  als bestuurder-directeur van Mevrouw Marleen Porto-Carrero werd in de Raad van Bestuur van 26.10.06 gewijzigd met ingang van 1.11.06 naar een detachering van het TMVW  mits haar riante wedde  met 17 % werd verhoogd.
Daarenboven werd haar eis ingewilligd om de heren Modderie (dir. TMVW) en adv. Devers als externe experten  aan te stellen zonder dat de financiële meerkosten vastgelegd of geraamd werden.
Na enkele dagen bedenktijd nam ik ontslag als bestuurder uit onvrede met deze aanstellingen.
 
Jan De Moor
gewezen lid Raad van Bestuur
Jan Palfijn Ziekenhuis
Gent
     21 oktober 2007

Aan de heer Marino Keulen,
Vlaams Minister van Binnenlands bestuur
1000 Brussel
Aan de Vlaamse Ombudsman
De heer Hubeau,
Geachte heer Minister,
Geachte Ombudsman,
Betreft: aanstelling Algemeen Directeur Jan Palfijnziekenhuis a.v. Gent
    Investeringen in het AZ Jan Palfijn a.v.
De  procedure van de aanstelling van mw. Marleen Porto-Carrero tot Algemeen directeur-  bestuurder van het AZ Jan Palfijn a. v. Gent  roept bij mij nog steeds vragen op.
Graag vernam ik uw standpunt in deze problematiek.
Na de R.v.B van 28.10.06 nam ik schriftelijk ontslag als lid van de Raad van Bestuur omdat ik het niet eens was met de gevolgde  procedure voor de verlenging en verloning  van het contractueel mandaat van de algemeen directeur- bestuurder, dat ten einde liep op 1.12.06.
In de AV van 27.11.02 werden de gewijzigde statuten van  het Ziekenhuis goedgekeurd waarin gestipuleerd wordt dat de bestuurder- directeur optreedt als crisismanager en eigenmachtig mag beslissen over de wijze van gunnen van werken, leveringen enz. tot een bedrag van twee honderd duizend Euro (200.000 €). Mijn ingediend bezwaar bij de Gouverneur  van 6.12.02 werd geseponeerd.
In de R.v.B van 4.12.02 wordt Jobpunt Vlaanderen aangeduid om in te staan voor de aanwerving van een bestuurder- directeur met opgave van de functiebeschrijving en profiel.
Van de 64 ingestuurde sollicitaties worden uiteindelijk slechts 3 namen doorgegeven  aan de R.v. B  voor het beslissende selectiegesprek met de R.v. B.  nl. Frank Vervaeke,  Marleen Porto-Carrero en Geert Mareels.
Frank Vervaeke komt na het selectiegesprek als eerste uit de bus na geheime stemming en wordt aangesteld met een contract voor 5 jaar. Mw Porto-Carrero haalde de tweede meest stemmen..
Gelet op het onverwacht  ontslag van de heer Vervaeke medio 2005 besluit de Raad van Bestuur geen algemene oproep meer te doen maar  te kiezen onder de twee vorige weerhouden medekandidaten.
 Mevrouw Marleen Porto-Carrero aanvaardt de functie en wordt voor één jaar gedetacheerd van de tussengemeentelijke TMVW Gent om de opdracht van mr Vervaeke voort te zetten.
In de loop van 2006 wordt het door de bestuurder- directeur Porto-Carrero opgestelde  definitieve saneringsplan ( lees:Bètaplan 2006-2010) door het Bestuur goedgekeurd met als definitieve  start 1.11.06.
In de R.v. B  van 28.10.06 ( slechts enkele dagen voor de start van het Bètaplan) wordt door voorzitter Rita Uyttendaele op het einde van de bijeenkomst een bijkomend punt aan de dagorde toegevoegd met de vraag dat de statutair- aanwezige directieleden vooraf de zaal zouden verlaten. Twee documenten worden ter plaatse rondgedeeld.
De voorzitter legt uit dat mw Porto-Carrero door het TMVW  na examen met ingang van 1.11.06 bevorderd werd tot adj. Algemeen Directeur van het TMVW maar bereid is haar mandaat in het Ziekenhuis  te verlengen onder voorwaarde dat haar loon wordt opgetrokken wordt tot hetzelfde bedrag als zij zou ontvangen bij het TMVW.
 Daarenboven dienden de Algemeen Directeur van het TVMW Ludy Modderie( haar rechtstreekse chef bij het TMVW)  en advocaat Patrick Devers als haar  persoonlijke experten  toegevoegd.
Let wel: aan de Raad van Bestuur en het Managementcomité zijn reeds twee externe deskundigen toegevoegd nl de heer R. Neyrinck (werkzaam bij Ivago) en prof dr  Kips (Ugent).
Op mijn vraag verduidelijkt  voorzitter Uytendaele  dat het gevraagde brutoloon 240.000 € bedraagt t.t.z. een plotse loonsverhoging van 37.000 €. Om de continuïteit van de Directie niet te verstoren bij de start van het belangrijke Bètaplan werd dit voorstel door de R.v.B. unaniem goedgekeurd  en mw Portocarrero in haar opdracht bevestigd na 1.11.06.
Kanttekening:
- In de door Jobpunt Vlaanderen opgestelde aanwervingvoorwaarden op 30. 12. 2002  stond onder de Salarisvoorwaarden gestipuleerd:marktconform salaris (91.720 €/jaar bruto tot 123.950 €/jaar)
Naast de bruto-wedde van 240.000 € beschikt de directeur vanaf 1.11.06 over een bedrijfswagen, hospitaalverzekering, GSM en Internetaansluiting.
In hoeverre dit marktconform is  weet ik niet.
Over de hoegrootheid van de bijkomende uitgave nl. de verloning van de twee superexperten werd niet beraadslaagd.
-De jongste jaren werden in het Ziekenhuis voor tientallen miljoenen Euro  onroerende investeringen uitgevoerd zonder kennisgeving aan de Raad van Bestuur van de planning, raming en gunning, aanduiding van architect e.a.
In afwachting van uw antwoord, geachte Heer Minister en geachte Ombudsman, verblijf ik
Met alle achting,
Jan De Moor


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volledig onder auspiciën van ACV en ABVV door Gerolf Annemans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Op zijn webstek heeft Gerolf Annemans een korte maar  boeiende analyse gemaakt van het huidige Vlaams- nationalisme. Over ondermeer de lokeendenrol die gespeeld wordt door de NVA, het idealisme en het respect op humanistisch geïnspireerde gronden van Vlaams Belang voor waarden en normen, de partijpolitieke hypocrisie omtrent het cordon sanitaire, kortom : verplichte lectuur voor velen onder ons.  Wij copiëren twee lange fragmenten.  Het eerste stuk moet u zelf gaan lezen bij Annemans en dan kan u kennisnemen van zijn verwondering, waarom Patrick Janssens en Bart de Wever mekaar geen dikke kus op de wang gaven na een gesprek op ATV.

 

De smekkerige gretigheid waarmee dus nu ook Patrick Janssens vlijtig over de zogenaamde wedergeboorte van het "democratische" Vlaams-nationalisme kwam staan meehuilen, plaatst hem in de snel lang geworden rij van politieke analisten die dat thema verder willen versterken.

Het verhaal is bekend: Bourgeois en De Wever lanceerden aan de hand van begrippen als "marginaal" en "humanitair" hun versie van het Vlaams-nationalisme als het grote alternatief voor het Vlaams Belang. Zij weten dat het dat is wat de media en vooral de "opgeluchte" machtspolitici willen horen. De klassieke politici denken dat ze na de woelige rivier van een radicaal en onomkoopbaar nationalisme nu kunnen verder dobberen in een rustig watertje. Een kwade droom lijkt voorbij. Dank u N-VA. Vaarwel Vlaams Belang.

Mag ik deze analisten echter kortstondig wijzen op een denkfout? Dat de N-VA haar project nu definieert in polemische termen, als een anti-partij, een anti-Vlaams Belang-partij, wijst op een grote schraalheid en gaat voorbij aan de kern zelf van Vlaams-nationale partijvorming. Dat gezwets over "humanitair" of "niet-humanitair" doet helemaal niet ter zake want het Vlaams Belang is ideologisch helemaal niet in conflict met humanisme in de brede culturele betekenis waarin het begrip wordt gebruikt. Integendeel: humanisme en zelfs humanitair denken is een belangrijk element van de normen en waarden die wij verdedigen in bijvoorbeeld het debat met de islam. Ook dat wij marginaal en nutteloos zouden zijn kan De Wever alleen maar zeggen omdat hij zelf daarbij de voorwaarden en de werking van het cordon sanitaire aanvaardt en zelfs ten eigen bate misbruikt. Essentieel slaat dat gezwets allemaal nergens op.

Wel relevant lijkt mij de links-rechts indeling maar om tactische redenen waagt De Wever zich daaraan niet. Hij gebruikt wel het begrip "centrum" als hij solliciteert naar een kartel-lijst bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, maar riskeren dat hij "rechts" genoemd wordt kan hij niet. Durft hij niet. Mag hij niet. Zeker nu hij een regering met socialisten -volledig onder auspiciën van ACV en ABVV- moet gaan ondersteunen, wordt dat soort accenten best vermeden en zit hij in dezelfde schuit als waarin zijn vroegere moederpartij de Volksunie zich bevond, namelijk in alle hevigheid ontkennen dat de links-rechts tegenstelling zelfs nog maar relevant zou kunnen zijn.

Als De Wever nog een stapje verder gaat en schijnt te menen -zoals vanmorgen bij ATV- dat Vlaams-nationalisme zelfs niet mag (kan) gekoppeld worden aan het aansnijden van het vreemdelingenthema, dan komt hij in een Vlaams-nationalisme terecht dat zich wel èrg -laat ik het beleefd houden- pragmatisch opstelt.

Maar dan nog is er een tegenstelling die wellicht naar de wortels gaat van de Vlaams-nationale partijvorming. Veel ouder dan het vreemdelingenthema, veel ouder ook dan het cordon sanitaire of dan Woestijnvis is het debat in Vlaams-nationale kringen over participatie, deelname aan de macht. De methode om het doel te bereiken, de weg naar het realiseren van de doelstelling, is altijd een hevige strijd geweest en is zelfs de oorsprong geweest van de diepe tweedeling die na de stichting van het Vlaams Blok is ontstaan. Zelfs na het uiteenvallen van de Volksunie werd de N-VA geconcipieerd niet als "een humanitaire" versie van het rechtse Vlaams Blok, maar als een Vlaams-nationale partij die uit het cordon sanitaire wou blijven want die wou mee regeren en dan ook in de Vlaamse regering van Leterme stapte zelfs al had ze beloofd dat niet te zullen doen zonder een splitsing van B-H-V. De neiging tot machtsdeelname zit er heel diep in en het mag dan ook niet verwonderen dat Bourgeois zegt altijd een bewonderaar van Schiltz te zijn geweest (en gebleven ondanks alles). Bourgeois en konsoorten achten zich superieur. "Ze vinden ons maar de morsige broertjes", zei Karel Dillen mij reeds in 1985...

De peetvader van die Vlaams-nationale machtsdeelname, Hugo Schiltz, zou ooit hebben gezegd: "Wegen op de politieke agenda is niet voldoende, op de cruciale momenten moet je deelnemen aan het machtspel. En dan, dan wordt het pas echt gevaarlijk" (cit. Knack 17 juni 2009 p.20)

Nog afgezien van het feit dat "wegen op de politieke agenda" zeker wèl voldoende kan zijn (al is een dosis idealisme daarvoor wel van doen) is het volkomen waar dat het machtspel een gevaarlijk spel is en Schiltz heeft het aan den lijve mogen ondervinden: de Volksunie verschrompelde helemaal. Maar het is enkel gevaarlijk omdat er een alternatief is waarmee Vlaams-nationale kiezers de rekening kunnen aanbieden wanneer de belangen van Vlaanderen genegeerd of erger nog verkwanseld worden. Dat alternatief was het Vlaams Blok en is vandaag het Vlaams Belang. Een waakhond is nodig in het Belgische machtspel.

***

De N-VA heeft dus een eigenaardige rit gereden. Zij heeft "meegegeten aan de ruiven van de macht" maar is als maagd herboren. In de Vlaamse regering sinds 2004, in CD&V-zetels in 2007, met zetels en al uit het kartel gestapt een jaar later toen het onhoudbaar werd en dus net op tijd uit de Vlaamse regering gegooid om nog met succes een oppositie-kleed aan te trekken en zelfs het label "consequent" op te eisen. Een zwalpende rit met name en volgens mij is het nog erg vroeg om -zoals Patrick Janssens- te doen alsof er al definitieve conclusies moeten of zelfs nog maar kunnen getrokken worden.

Wie de uitslag van LDD mee in rekening neemt kan moeilijk beweren dat de daling van het Vlaams Belang niet complex is en dat die volledig in de richting van de N-VA is gegaan. Wie de CD&V-score nuchter analyseert kan moeilijk ontkennen dat de N-VA ook vanuit de CD&V is "gevoed", een afrekening van de flamingantenvleugel met de CD&V-moederpartij. Het is niet omdat de CD&V de grootste is gebleven of omdat Marianne Thyssen vroeg op de verkiezingsavond luid schreeuwde dat ze de verkiezingen had gewonnen, dat de cijfers tot diezelfde conclusie hoeven te leiden. De CD&V zit historisch laag, zeker in vergelijking met de tijden van Leterme en vandaar dat het dom zou zijn te beweren dat de N-VA het Vlaams Belang heeft "geveld". Nog veel dommer is te beweren dat het Vlaams Belang ontdaan is van Vlaams-radicale stemmen of invloed.

Het participeren aan de macht is een sterke impuls gebleven bij de N-VA. De kaarten liggen momenteel op tafel. De nota Peeters wordt door N-VA aanvaard. Een staatshervorming hoeft niet meer zo nodig. Ze zal er ook niet komen want ze wordt zonder engagementen verwezen naar het communautaire vriesvak bij uitstek: het overlegcomité.

Van "curatele" of "usurpatie" is al lang geen sprake meer. In de nota Peeters staat er (ten behoeve van Jambon) duidelijk dat de bevoegdheden van Vlaanderen zullen moeten uitgeoefend worden binnen niet alleen het grondwettelijk maar zelfs binnen het "wettelijk" kader van de Belgische afspraken. Er staat zelfs in dat Vlaanderen zal participeren aan de federale schuldafbouw... Dat de N-VA haar keelgat maar al open zet. Ze zal namelijk moeten leren slikken. Want ACV en ABVV kijken toe. En zij zagen dat het goed was....


Gerolf Annemans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verborgen leven van Gerard Walschap door Frans Depeuter
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Dat Gerard Walschap een monument in de Nederlandstalige literatuur en een keerpunt in de evolutie van de Vlaamse roman was, staat buiten kijf. In de loop der jaren werd aan zijn oeuvre dan ook meer dan gewone aandacht besteed in allerlei geschriften. Over Walschaps leven werd echter nog niet zoveel geschreven. Toch is het leven van een auteur minstens even belangrijk als zijn werk. De twee van elkaar loskoppelen leidt tot literair-historische vervalsing, vond ook Multatuli: "Een biograaf, die alleen mijn gedrukte werken tot uitgangspunt kiest, kan slechts onzin te berde brengen."
. 
.
Het werd dus tijd om de de mythe 'Walschap' aan een grondig onderzoek te onderwerpen. En dat gebeurt in dit boek. Met de nodige zin voor relativering zoekt Frans Depeuter een antwoord op de vragen: 


 
Was Walschap een racist? 
Was zijn afscheid van Kerk en geloof méér dan een rancuneuze reactie? 
Hoever ging zijn Deutschfreundlichkeit? 
Hoe stond hij tegenover de jeugd? En tegenover zichzelf? 
Hoe echt was zijn 'socialisme'?
Was hij recht voor de vuist of soms ook een manipulator? 
Was hij ook in zijn latere boeken nog de meester-verteller van 'Houtekiet'?
.
 
   
 
 
 
 
Depeuter baseert zijn controversiële studie op historische documenten, op getuigenissen van derden, maar vooral op Walschaps eigen brieven en uitspraken en op de woorden van zijn romanpersonages waarmee de auteur zich ondubbelzinnig vereenzelvigt.

Het verborgen leven van Gerard Walschap is dus geen 'essay' in de stroeve zin van het woord, maar een vertellend dossier dat bijna leest als een roman.

Het boek, dat hoofdzakelijk nieuw feitenmateriaal bevat en geïllustreerd is met (ook nieuw) beeldenmateriaal, is een must voor voor literatuurkenners in het algemeen en de Walschapkenners in het bijzonder, kortom voor iedereen die geïnteresseerd is in het "verborgen leven" van een groot schrijver.
 

Berghmans Uitgevers, Antwerpen, in samenwerking met Heibel vzw.

Verkrijgbaar bij vzw Heibel, Frans Depeuter, De Heikens 29, 2250 Olen (depeuter.frans@telenet.be) en in de erkende boekhandel : € 20,00 in de boekhandel

Ingeval van bestelling bij de auteur : + 2 € verzendingskosten voor België en dan kan u een handtekening vragen, wat altijd de waarde van uw boek verhoogt.

ZEER WARM AANBEVOLEN  DOOR ANGELTJES VOOR LIEFHEBBERS VAN DE NEDERLANDSTALIGE LETTERKUNDE :  DE ONGEKENDE KANTJES VAN DE GROTE MIJNHEER WALSCHAP GESCHETST DOOR EEN VAN ONZE KRITISCHE EN TEGENDRAADSE VLAAMSE AUTEURS, FRANS DEPEUTER

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juni : Sporenherdenking Voorpost

 

Tamelijk laat vernemen wij dat de compromisloze sporenherdenking van Voorpost dit jaar plaatsgrijpt op zaterdag 27 juni om 20 uur in Zaal den Bart, Sint Bartholomeusstraat 9 in Merksem met Filip de Man als gastspreker.
Gezien de veelheid van 11 juli-vieringen zowat overal in Vlaanderen, beperken wij ons tot deze ene mededeling van Voorpost : de mensen die rechtlijnig de eigenheid van Vlaanderen in de meeste barre omstandigheden verdedigen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is uw goedgemutste lachebekje : Ik ben van gedacht veranderd

 

 

"In Antwerpen hebben een aantal scholen beslist hoofddoeken te verbieden, met het argument dat ze anders niet langer opkunnen tegen de sociale druk die wordt uitgeoefend op allochtone meisjes om die hoofddoek te dragen. Dat probleem bestaat inderdaad."

Vroeger sprak ik daar niet over, maar we moeten met onze tijd meegaan, zeker nu Vlaams Belang achteruit boert. Nu is het aan ons om steen en been te klagen. Hier klikken voor een uitzonderlijk incoherent verhaal dat met haken en ogen aan mekaar hangt. Morgen is een andere dag.

 Tot Morgen !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet het Westen de Iraanse protestbeweging steunen - Uitslag poll

 

Moet het Westen de Iraanse protestbeweging steunen ?

Eindstand: 23.06.09 - 8 uur 


Jazeker, het volk strijdt voor zijn vrijheid en dat steunen wij (behalve voor VL)  31 % (40)
Neenzeker, diene Musavi is ook maar een marionet van de ayatollahs  30 % (39)
Ik neem geen stelling in, dan kan ik later altijd meedoen met de winnaars  38 % (49)

Totaal aantal stemmen: 128




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!