Angeltjes
27-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bange, blanke Australiërs bevestigen hun domme identiteit

 

 

AWOERT !

Ook ons Bijhuis geeft blijk van zijn afschuw : hier klikken ! 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lezer schrijft : ik ben zeer TELEURGESTELD

 

De week-endploeg van de redactie ontving volgend bericht in de brievenbus :

Titel: Muslim matrimonial site

Bericht:
Na The Brussels Journal tref ik ook bij jullie een advertentie voor "The international muslim matrimonial site". Dit staat haaks op ALLES waarvoor jullie claimen te staan. Ik ben ZEER teleurgesteld.
Ondertekend

 

Beste Lezer,

We hebben het net vorige week uitgebreid uiteengezet, hoe de zaak van de publiciteit hier en ook bij de collega's van Brussels Journal werkt. Het redactionele luik en het publicitaire hebben NIETS met mekaar te maken.

Wij staan een deel van onze ruimte af aan Google ... en zij plaatsen aangepaste reclameboodschappen die door zoekmachines nagegaan woren aan de hand van de  inhoud van de blogteksten.

Het is precies omdat wij vrij vaak over de problemen van de islamisering schrijven, dat het hier soms op een Turks of Marokkaans reclamebureau lijkt.

Ten bewijze van hoe dit systeem werkt : vanmorgen verschijnt er voor de eerste maal reclame van hotels in Thorn, omdat dit dorp enkele malen ter sprake is gekomen. 

En waarom, beste lezer, doen wij dit ?  Omdat een blog als deze niet van de wind kan leven ... Sorry, hoor, wij zijn geen bedelaars : internet is gratis, onze inzet vrijwillig en ons budget bescheiden.   Elke keer als u klikt op een reclameboodschap krijgen wij daar een luttele vergoeding voor en denkt u vooral niet dat de Jaguars en Cadillacs voor onze deur staan.

Tegelijk willen wij zeer nadrukkelijk de lezers danken die ons spontaan financieel bijspringen.  U bent schatjes. Wij trouwens ook.

 

   Savat, plaatsvervangend Hoofdredacteur

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws van het onderhandelingsfront : NVA handelt zoals verwacht

 

Er zijn nog goede momenten van zekerheid in de politiek te beleven.  Wij lazen zonet in de Morgen een verheugend bericht, dat wij u volgaarne voorleggen in de hoop dat ook uw dag zich moge hullen in de speelse kleuren van Hoop en Volharding.

SOEPELE N-VA

"Bart De Wever stelt zich erg soepel op", zegt een onderhandelaar, die in niets de vrees van Herman Van Rompuy, en voor hem ook Guy Verhofstadt, deelt dat de communautaire verlangens van de Vlaamse regering met N-VA tot een "vechtfederalisme" leiden. "N-VA wil graag deel uitmaken van deze regering en is zelfs heel mild.  Een ander meent dat Bart De Wever kost wat kost wil aantonen, dat hij "een betrouwbaar bestuurder" is en daarom ook een eind meestapt in het verhaal van de anderen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parbleu ! Jo van Damme !

 

                  Jo van Damme behoort al zeer lang tot onze favoriete columnisten, net zoals Koen Meulenaere van Knack. Van Damme schreef jaren geleden tv-kritieken waar wij elke week hunkerend naar uitkeken.  Hij was de moderator bij de televisie-uitzendingen van de Rechtvaardige Rechters en presenteerde op Canvas quizzen en spelletjes met zijn gedegen présence en afstandelijke humor.  Van Damme behoort uiteraard tot het progressieve poco-kamp, waar hij ijverig meekrabbelt als tweede violist, maar lieve god, wij zijn breeddenkerder dan heel het linkse amateurorkest bij mekaar.  Bij ons hoeft niemand zich te verschuilen als Vincent Gounod om gewaardeerd te worden.  In zijn column vandaag in de Standaard  heeft Van Damme het over Terzake en de Nieuwsredactie.  Een fragment, maar gebruikt u vooral ons bruggetje naar de volledige tekst (en voor de stripverhalenlezers, sorry, als het weer te lang is).

'Twee Oekraïense broers die twee jaar geleden de Gentse Simon Wijffels neerstaken zijn schuldig bevonden aan poging tot moord', stak Rottey van wel. Deze zin kreeg hij nog op een vrij neutrale toon over zijn lippen. Vanaf dan kreeg hij het moeilijker om het sangfroid te bewaren. 'Van de jeugdrechter kregen ze daarvoor... een berisping.'

Hier laste Emmanuel een korte, maar betekenisvolle pauze in, ook al om een en ander in de hersenpannen van de kijkertjes te laten doordringen. Dan fronste hij vervaarlijk met de wenkbrauwen en flapperde theatraal met zijn armen langs zijn lichaam, hiermee gestalte gevend aan gevoelens van moedeloze verbijstering.

'U hoort het goed', stelde hij (maar kennelijk tegen beter weten in, want hij herhaalde vervolgens wat hij daarnet al eens gezegd had). 'Een jongen wordt neergestoken, wordt levensgevaarlijk gewond, blijft getraumatiseerd achter en de daders komen er vanaf met een berisping. Is dàt rechtvaardigheid?'

Na deze inleiding kon je als kijker het antwoord wel ongeveer raden, maar voor de aardigheid wilde je toch eens weten hoeveel er straks nog zou overblijven van jeugdrechter Mieke Dossche. Die was naar de studio gekomen om de stelling te verdedigen dat het bij Justitie niet allemààl incompetente knoeiers zijn.

Tevens zou ze op het detail wijzen dat de twee Oekraïense broers toch 10 en 16 maanden in een jeugdgevangenis hadden gezeten alvorens ze (op bevel van Vreemdelingenzaken) het grondgebied verlieten. Misschien was het ook interessant om eens uit te leggen hoe het jeugdrecht werkt, scheen die mevrouw Dossche bovendien te denken. Dat was verkeerd gedacht.

Ten eerste ging de gaste uit van de foute veronderstelling dat voornamelijk zij het woord zou voeren. Ten tweede wilde Rottey het aantal leden van de Facebook-groep 'Stop de onderbreekcultuur op de VRT' nog gevoelig opvoeren. Ten derde had hij zich voorgenomen om helemaal tegemoet te komen aan het gesundes Volksempfinden dat het liefst soep wil koken van alle criminelen en rechters samen.

'Een berisping, wat ìs dat nu concreet?' vroeg Emmanuel. Hij gooide daarbij zijn armen nog net niet in de lucht. 'Krijgen ze van de rechter een briefje waarop staat: jullie zijn stout geweest?' Aandachtige waarnemers smaakten een vleugje sarcasme. Mevrouw Dossche besloot dat evenwel te negeren en probeerde nog een keer uit te leggen dat jeugdrecht niet als voornaamste doelstelling heeft dat tuig in de vergeetput te gooien, maar zo mogelijk weer op het rechte pad te brengen. Ja, zij wordt tenslotte betaald om dat te zeggen.

Het strookte in geen geval met Rottey's zienswijze. 'Poging tot moord en die gasten lopen los?' 'Is dat een signaal aan de bevolking?' 'Zou u niet beginnen om een beetje beter te gaan communiceren?' onderbrak hij nogmaals Bossche, die - het kan een verkeerde indruk zijn - net op dat moment iets probeerde te communiceren.

Het was onderhand duidelijk dat haar verdere antwoorden zijn vraagstelling en de vlotte voortgang van het programma slechts zouden hinderen. 'En hoe voelt de familie zich, denkt u?' 'En die schadevergoeding, dat komt ook uit onze zak hé, vergeet dat niet!' 'Een berisping dat is geen straf, ge geeft het toch zelf toe?' 'En zwijg als ik u een vraag stel.'

Omdat ik thuis nog met een verouderd tv-toestel werk, was het niet mogelijk om onder het schedeldak van Rottey te kijken, maar het mag niet worden uitgesloten dat hij op dat moment aan maatregelen dacht die wellicht méér indruk zouden maken op jeugdige criminelen, gaande van 56 sterren op hun gezicht tatoeëren tot dwangarbeid op de redactie van Terzake.

Het wordt echt tijd dat het vakantie is.

Jo van Damme

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze dollle diva

 

 Dolle Diva

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thorn, het witte stadje in Nederlands Limburg

 

Thorn  is het eerste Nederlandse dorp op de westelijke Maasoever vanaf Maastricht. Het ligt bij het Belgische Kessenich. Het heeft het als buurdorpen: Ittervoort, Panheel en Wessem. Voordat Thorn op 1 januari 2007 werd samengevoegd met de andere gemeenten Maasbracht en Heel tot de nieuwe gemeente Maasgouw was Thorn zelf een gemeente. Het staat bekend als het Witte Stadje vanwege haar witte huisjes in het centrum. Op 1 november 2006 had de gemeente Thorn een inwonertal van 2594 mensen (bron: CBS) en een oppervlakte van 6,60 km² (waarvan 2 km² water).

Eerst was de streek van Thorn heel moerassig. Dat veranderde pas na ontginning voor de 10e eeuw. Aan de rand van dit moeras liep de Romeinse heirbaan van Maastricht naar Nijmegen. Omstreeks 990 werd op een hoogte, dichtbij de Maas, door graaf Ansfried, die getrouwd was met Hereswint (Hildewaris), een klooster voor benedictaressen gesticht. Dat klooster groeide uit tot een wereldlijk stift (een klooster voor adellijke dames) en een vorstendom. Tot dat Land van Thorn behoorden Thorn, Ittervoort, Haler, Grathem, Stramproy, Baexem en Ell.

Volgens de legende lag er ooit tussen Thorn en Kessenich een legendarisch verdwenen stad met de naam Vijvere. Dat zou verzonken zijn als straf van God. Daar ligt nu het moeras het Vijverbroek.

Onder de Fransen kreeg Thorn zwaar te lijden. De huizen werden witgeverfd omdat ze vaak zijn vernield en er dus verschillende bouwsels in werden verwerkt. Door die witte huisjes en de rust van het dorpje werd Thorn al gauw geliefd door kunstenaars en tegenwoordig toeristen.

Thorn lijkt  mini-Brugge te zijn.  Een van de wegwijzers in het dorp verwijst trouwens (als een soort grap) naar Brugge met de afstand.  U kan rondvaren op de Maas en de plassen, er zijn wilde paarden en heel wat toeristen, maar lang niet zo talrijk als in Brugge. Een echte verademing voor een dagexcursie.

En de winnaar van onze prijsvraag is MARC, JOHN en OVI

 Proficiat : u wint elk een reis naar Thorn met de eigen wagen en u mag zoveel genodigden meenemen als u wil.

Wikipedia

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Boer Charel gaat trouwen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelgasten - door Pion Liber
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Minister Marie Arena  wil asielzoekers onderbrengen in leegstaande kazernes. Vandaag te lezen op teletekst van VTM en bevestigd in de nieuwsuitzending:

Federaal minister M. Arena heeft een noodplan klaar om zo’n 500 asielzoekers onder te brengen in leegstaande kazernes en openbare gebouwen.

Asielzoekers die nu in hotels verblijven, kunnen dan verhuizen. Als er geen oplossing komt voor het opvangtekort zouden er in de zomer ongeveer 1000 vluchtelingen in hotels in en rond Brussel moeten verblijven, maar dat is te duur.

Te noteren dat er momenteel zo’n 400 asielzoekende hotelgasten zijn, zoals in de voormiddag te lezen viel op de teletekst van de Eén, maar er in de loop van de namiddag werd afgehaald. (Tiens, hoe zou dat nu komen?)

Wie zal dat betalen, wie heeft zoveel geld?

Wie heeft zoveel ping, ping, ping ,

Ping, wie heeft zoveel geld?

De belgische staat natuurlijk.

En nog iets: ik heb nergens gelezen hoeveel dakloze autochtonen er zijn.

PION LIBER

                                                                            


26-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Antwerps Athenaeum is een moslimschool geworden

 

In onze vrij evenwichtige samenleving van pakweg 30 jaar geleden, zou een gesprek over het al dan niet dragen van een sjaaltje als een non-debat zijn afgedaan.  Er waren toen weinig moslims en mochten de zeldzame dames onder hen  zich getooid hebben zoals zij nu plegen te doen er zou waarschijnlijk nauwelijks reactie op gekomen zijn. 
 
Het is evident dat mensen zich kleden zoals zij dit wensen, daar moeten we zelfs geen grote principes van Vrijheid en Verlichting bij betrekken.  Er is echter heel wat veranderd en in ijltempo : onze maatschappij staat onder druk, velen voelen dat er van alles aan de gang is, dat verder reikt dan de gebruikelijke evolutie en vooruitgang van de beschaving.  De na-oorlogse boodschap van werken, ontspannen, sparen, de samenleving verbeteren, is verdwenen.  Er heerst onzekerheid en er wordt ons voortdurend aangepraat, dat we ons geen zorgen moeten maken : de aan gang zijnde vredelievende  invasie wordt ons aangesmeerd als een opvang uit solidariteit  (en Wietergutmachung, wegens ons koloniale verleden)  en wie daar kritiek op heeft, is een bange angsthaas, een extremist of een racist.  Ik vergat : een marginaal.
 
Het athenaeum van Antwerpen is anno 2009 een moslimschool geworden.  Plots heeft heel Vlaanderen dat kunnen vaststellen tijdens enkele televisiejournaals :   sommigen blijven hier onverschillig bij maar de meeste mensen zijn verbaasd,  schrikken en wenden het hoofd af.  Vlaanderen is voldoende gehersenspoeld om niet in te gaan op de feitelijkheden : de jarenlange indoctrinatie mist haar effect niet.
 
Het Antwerpse athenaeum, de pluralistische tegenhanger van gereputeerde colleges, heeft altijd een aureool van verdraagzaamheid, openheid en rebelsheid met zich gedragen.  Generaties jongeren uit alle lagen van de bevolking en van huis uit grootgebracht met de klassieke Europese religieuze en filosofische achtergronden werden er gevormd tot kritische volwassenen.  We schreven het reeds eerder : katholieken, protestanten, joden en vrijzinnigen gingen met mekaar om, zonder mekaar te verdringen. Er was geen cent pijn.
.
De huidige directie is héél ver gegaan met de politiek-correcte interpretatie van de tolerantie.  Tot zij heeft ingezien, dat de vrijheid die ze toestond aan de enen, tevens de onvrijheid betekent voor anderen.
 
Dit is een typevoorbeeld, dat onze geroemde democratische principes geen weerstand bieden tegen islamadepten die  voortdurend de mond vol hebben over rechten en het als hun plicht beschouwen,  de wereld naar hun hand te zetten.
 
Dezer dagen verschijnen er lezersbrieven in de media (Knack o.m.) van vrijzinnige familievaders die hun kinderen veeleer naar het katholieke net zullen sturen dan
naar deze door de moslims overheerste school. Zij overwegen niet eens  het neutrale gemeenschapsonderwijs op te eisen :   "Hier, het is van jullie ... Wij vragen asiel bij het katholiek onderwijs."
 
Over de uitlatingen van de kierewiete imam Nordine moet niets meer gezegd worden : hij wordt niet langer au sérieux genomen. Hij kan zich wellicht toeleggen op zijn carrière bij de Lijn. Of de studie van de oorsprong van de aarde.
 
Anders is het gesteld met  politici die, al dan niet gevraagd, hun mening geven over deze affaire. En daarmede ofwel een grote naïviteit  tentoon spreiden of doorzichtig opportunisme. De NV-A heeft het over de vrijheid van meningsuiting en kwalificeert de imam als een domme man.  Iedereen die niet Bart de Wever heet,  is natuurlijk dom.  Maar op zich ontwijkt deze partij de grond van het probleem en waakt ze er angstvallig over geen "straffe" uitspraken te doen.  Toetreden tot het systeem, dat is over eieren lopen.
 
Vandaag komt ook Maya Detiège van de sp-a op de proppen met een voorstel : een dialoog met de moslims.  Daar had nog niemand aan gedacht. Brave Maya denkt, dat een gesprek met de moslims zal leiden tot een oplossing.   Als u het boekje Los van de onverdachte poco-auteur Tom Naegels heeft gelezen, dan weet u hoe de palavers verlopen tussen moslims onderling en tussen de afgevaardigden van de overheid en de moslims : er komt enkel overeenstemming, als de overheid toegeeft, of een vereniging opricht waar subsidies naar toe gaan.
 
Wij hebben natuurlijk makkelijk praten, want wij zijn geen politieke partij en zoals u allicht vermoedt ook geen aanhangers van de islam.  Daarom kunnen wij ons veroorloven duidelijk te zijn.  Belgische moslims hebben de totale vrijheid hun godsdienst te beleven en hun vrouwen mogen op straat hun haren bedekken.  Daar is geen discussie over, het raakt onze kouwe kleren niet.
Voor de rest moeten zij  soms keuzes maken :  bijvoorbeeld voor bepaalde functies bij de openbare dienst. Of bij het schoollopen in het NEUTRALE gemeenschapsonderwijs. De directie beslist over het schoolreglement, en wie dat niet aanvaardt, komt er niet in.
 
Ons  gemeenschapsnet wordt niet omgebouwd tot een islamnet. Neutraliteit is een verworvenheid  die wij ons niet laten afnemen door personen die terug naar de Middeleeuwen willen. Het neutrale gemeenschapsonderwijs (voorheen rijksonderwij) is precies in het leven geroepen om destijds te ontsnappen aan het monopolie van het rk-godsdienstonderwijs.  En niet om zich te laten inpalmen door de moslims.
.
We hebben in dit politieke debat tot hiertoe enkel duidelijke taal gehoord van Filip Dewinter. Dat zal u allicht niet verbazen : de enige die het zich durft veroorloven de confrontatie aan te gaan. Hij mag dan ook niet op televisie komen.
.
Savat 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is deze foto genomen ? Laatste pogingen ...Morgen de uitslag !

 

.
Wij weten het zelf echt niet maar we hebben een vermoeden.  Dat is zoals in de politiek : van iets de ballen afweten, maar fijntjes laten doorschemeren dat je goed op de hoogte bent maar de kans aan anderen laat om de zaken uiteen te zetten. Wie wil aanspraak maken op de dankbaarheid van de redactie en wellicht een van onze fel gegeerde en fameuze prijzen in de wacht slepen ? En wellicht eeuwige roem voor even ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na militaristen, nu asilisten in de kazernes ?

 

 

 

De verzadiging van de opvangcapaciteit voor asielzoekers blijft voor wrevel zorgen binnen de regering. Minister voor Maatschappelijke Integratie Arena wil nu leegstaande kazernes en overheidsgebouwen openstellen voor asielzoekers.

Volgens het Vlaams Belang zou de huidige capaciteit van de opvangstructuren moeten volstaan. Immers: er zijn 16.500 opvangplaatsen, terwijl er in 2007 en 2008 respectievelijk 11.120 en 12.250 nieuwe asielaanvragen werden ingediend. Als men er dus in slaagt de asielaanvragen binnen het jaar af te ronden én de afgewezen asielzoekers ook daadwerkelijk het land verlaten, zou er zich geen probleem mogen stellen.

Bij de hervorming van de asielprocedure werd ernaar gestreefd asielaanvragen binnen de termijn van maximaal 1 jaar af te handelen. Er bestaan echter geen duidelijke officiële statistieken betreffende de duur van de afhandeling van asielaanvragen, maar het is duidelijk dat de nagestreefde termijn niet wordt gehaald.

De huidige regeringsrel bewijst nog maar eens hoezeer de asielprocedure en de opvang van asielzoekers met elkaar verstrengeld zijn. Het feit dat Annemie Turtelboom (VLD - Asiel en Migratie) bevoegd is voor de asielprocedure en Marie Arena (PS - Maatschappelijke Integratie) voor de opvang van asielzoekers, bevordert uiteraard niet de coherentie van het beleid. Premier Van Rompuy, die het asielbeleid nochtans ‘prioritair’ noemt, laat echter aanmodderen.

Het Vlaams Belang pleit er voor de instroom van asielzoekers onder controle te houden en zelfs verder in te perken, de asielprocedure beduidend in te korten en de bevoegdheden inzake asielprocedure en asielopvang in handen van één minister te leggen.

Bovendien waarschuwt het Vlaams Belang voor een verdere en grotere aantrekkingskracht van België op illegalen gelet op de hangende discussie binnen de regering die door de (Franstalige) linkerzijde wordt gevoerd en die dreigt uit te lopen op een nieuwe en catastrofale regulariseringsgolf.

Gerolf Annemans Filip De Man

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn fout maar houden het been stijf, want we zijn de baas !

 

Zo gaat het er aan toe in de Arteveldestad.  Na de tribulaties (een eufemisme, iets wat u van ons niet gewend bent, maar we zijn suf van de hitte) in Jan Palfijnziekenhuis (zie onze artikels hieronder) is het ditmaal het OCMW dat blijkbaar over te veel centjes beschikt.  En ongelijk, dat wordt afgekocht, want de stroppen hebben recht op goed paars en duur bestuur.

In de loop van de maand april vernam het Vlaams Belang het bestaan van een conflict tussen het Gentse OCMW en de minister van Maatschappelijke Integratie Arena. De administratie van het OCMW had haar op 23 februari gecontacteerd m.b.t. een aanvraag tot maatschappelijke integratie vanwege een asielzoeker. De minister antwoordde nog dezelfde dag (onze felicitaties trouwens voor deze uitzonderlijk snelle reactie). Zij verwees naar haar omzendbrief van 3 december naar de voorzitters van de OCMW's m.b.t. "de gevolgen op het recht op maatschappelijke integratie bij het OCMW van een asielzoeker van wie de verplichte plaats van inschrijving bij een opvangcentrum werd opgeheven".

Het Gentse OCMW hoorde het in Keulen donderen en zei de brief nooit gezien te hebben. De brief zou nooit vertrokken of alleszins nooit bij de voorzitter aangekomen zijn. Nog sterker, het OCMW beweerde dat het Staatsblad aantoonde dat de brief nooit gepubliceerd was. Last but not least, nergens kon men een door de minister ondertekende versie vinden. Op basis van deze vaststellingen leidde het OCMW een procedure bij de Raad van State tegen minister Arena in.

Christian Bauwens, voorzitter van de Gentse OCMW-fractie van het Vlaams Belang, bracht volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde op de hoogte. Deze kaartte deze zaak op 6 mei in het parlement aan. Minister Arena antwoordde dat de brief wel degelijk elektronisch verstuurd was naar alle adressen uit de databank van de FOD Maatschappelijke Integratie (alle OCMW’s zijn hierin vertegenwoordigd). De minister bevestigde tevens dat de omzendbrief de ondertekening vermeldde en voegde er aan toe dat de administratie Maatschappelijke Integratie over het origineel beschikte. Via een korte rondvraag vernam het Vlaams Belang dat de andere OCMW-besturen het betreffende schrijven wel degelijk ontvangen hadden.

Tijdens het vragenuurtje van het OCMW van 9 juni bezorgde Christian Bauwens deze informatie aan het Bureau. Tot zijn niet geringe verbazing besloot het Gentse OCMW de procedure voor de Raad van State te handhaven.

Het is zonneklaar dat gezien de omstandigheden de kans op succes zeer gering is. De uitgaven voor dit geding zijn hoogstwaarschijnlijk weggegooid geld. En dit in een tijd waarin het OCMW al zijn middelen moet inzetten om de gevolgen van de crisis op te vangen. Begrijpe wie kan!

 

Christian Bauwens                    Francis Van den Eynde

Voorzitter Vlaams Belangfractie OCMW Gent                                       Voorzitter Vlaams Belanggemeenteraadsfractie Gent

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Allah is de prefect van 't Athenaeum

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Deerlijk scoort Vlaams Belang

 

 

Gemeenteraadslid Tony Courtens

http://www.vlaamsbelang-deerlijk.org/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson (1958 - 2009)

 

    Michael Jackson & Britney Spears Live in 2001

http://www.angeltjes.net/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hoekje van uw goedgemutste lachebekje

 

 

 

 

"Volgens mijn beperkte islamkennis is de hoofddoek de veruitwendiging van de regel uit de Koran die gebiedt dat een vrouw haar vrouwelijkheid moet verbergen in publieke ruimtes."

TOT MORGEN !

(met andere intieme onthullingen)

Moslima's

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe leven belgische Marokkanen ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Al bij al is de Belgische Marokkaan pessimistisch over het gastland België: 40% vindt de toestand op onze tochtige akker verslechterd de laatste jaren. Slechts een kwart ziet een verbetering. Over Marokko zijn ze optimistischer gestemd: daar ziet 70% een verbetering.

Maar wie doorvraagt, ziet de trend uitvlakken en op sommige vlakken zelfs omkeren. Dan blijkt dat Marokko in de ogen van veel Belgische Marokkanen toch niet zo'n prettige plek is: corruptie, economische problemen, een democratie die de naam niet waardig is en met de mensenrechten is het al ook treurig gesteld. In België zien ze wel discriminatie en racisme (vooral Marokkanen in Vlaanderen zijn daar gevoelig voor, merken de onderzoekers op), maar de democratie, de mensenrechten, de gezondheidszorg, de sociale zekerheid en de arbeidsmarkt zijn hier wél goed geregeld. Marokkanen blijken ook fans van het koningshuis, zowel het Marokkaanse als het Belgische. De religieuze instellingen krijgen ook veel vertrouwen, maar de politie is níét hun vriend. Exact één komma zeven procent verklaart vertrouwen te hebben in de politie.

In België levende Marokkanen voelen zich hoegenaamd niet thuis bij de politieke partijen in hun land van herkomst: zo'n 86% voelt zich politiek dakloos in Marokko. In België kleuren hun stembrieven overwegend rood: ze voelen de meeste verwantschap met PS en SP.A. Een citaat uit het onderzoek: 'Marokkanen voelen zich beschermd door de socialisten: zij stemmen socialistisch, de socialisten stellen zich borg voor de sociale uitkeringen van de Marokkanen.'

Over de Europese politiek laten Belgische Marokkanen zich 'gematigd en voorzichtig' uit, aldus de onderzoekers. Behalve op één punt dan: bijna 40% maakt zich zorgen over de uitbreiding van de Unie. Volgens de onderzoekers is dat omdat de nieuwe migratie uit Oost-Europa de arbeidssituatie van de Belgisch-Marokkaanse jongeren er niet makkelijker op maakt. De onderzoekers stellen ook vast dat bepaalde Belgische Marokkanen zich bezondigen aan discriminatie tegenover migranten uit het Oosten, hoewel ze zélf aan den lijve discriminatie hebben ondervonden.

Tot zover dit fragment uit ons lijfblad  

Klik op het logo om verder te lezen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allemaal jonge levens die stoppen

 

Gisteren stapte de 37-jarige Vlaamse  zangeres en presentatrice Yasmine uit het leven.  Je begrijpt zoiets niet : een jonge moeder die een kind van 2 nalaat, een behoorlijk succesrijke carrière heeft uitgebouwd en in de ogen van velen een benijdenswaardig leventje moet leiden. Neen, dus.  Zij werd op handen gedragen als icoon van de holebi-beweging. De pijn van haar leven woog zwaarder dan de verantwoordelijkheid voor haar kind.  Wie zijn wij om hier over te oordelen ?

Gisteren overleed op 62-jarige leeftijd de doodziek Farah Fawcett, na een ellendige ziekte.  Eens de mooiste vrouw van het witte doek genoemd. 

En gisteravond stopte in Los Angeles het hart van de 50-jarige Michael Jackson met kloppen.  Een leven dat een wereldsucces is geweest en dat ontsierd werd door emotionele, ongecontroleerde chaos.

In de dood zijn we allen gelijk.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belang doet meerderheid twijfelen in Heusden-Zolder

 

Belang doet meerderheid twijfelen

Donderdag 25 juni 2009
Het is onuitgegeven, maar donderdagavond heeft het Vlaams Belang de meerderheid even aan het twijfelen gebracht met een voorstel. De raad moest een aanpassing van het retributiereglement op het parkeren goedkeuren. Fractieleider Jan Jans van het Vlaams Belang stelde een aanpassing voor. "Laat Parkeerbeheer de overtreders bij niet-betaling niet meteen een hoger tarief opleggen, maar eerst een kosteloze herinnering sturen. Het gebeurt immers al eens dat bonnetjes worden weggenomen onder de ruitenwissers. Ook zou de betalingstermijn met tien dagen moeten verlengd worden, om bijvoorbeeld problemen tijdens vakanties te voorkomen." De Nieuw-oppositie trad hem bij, en ook heel wat leden van de meerderheid leken daar voor gewonnen. Daarop werd de vergadering een tijdje geschorst voor overleg. Maar bij de herneming maakte schepen van verkeer Marc Swevers duidelijk dat zo'n aanpassing niet mogelijk is. "We hebben bij de onderhandelingen met parkeerbeheer het onderste uit de kan gehaald. Als ze telkens een herinnering moeten sturen - het gaat over 9.000 retributies per jaar - dan kost dat zo'n € 4,25. En die wordt dan afgehouden van het winstaandeel van de gemeente zodat er nauwelijks nog iets overblijft." De meerderheid stemde het amendement weg, Nieuw en Vlaams Belang keurden het goed, SP.a onthield zich.

@ Internetgazet Heusden-Zolder




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang en imam Nordine

 

Als je uitsluitend naar de 0000 kijkt voor je nieuwsgaring, dan zit je goed : zoals in de klas, achteraan bij de sufferds.

Wij geven u hierna de mening van Vlaams Belang over deze pijnlijke affaire, want uit politieke hoek werden enkel de standpunten van Groen en NV-A weergegeven.

Vlaams Belang wil Antwerpse imam Talhaoui niet langer als gesprekspartner voor Antwerpse en Vlaamse overheden na oproep om moslim kinderen niet meer naar school te sturen wegens hoofddoekenverbod 

Ouders die weigeren hun kinderen naar school te sturen en gevolg geven aan de oproep van Talhaoui dienen kindergeld en studiebeurs ontzegt te worden. 

De Antwerpse imam Nordine Talhaoui heeft vanavond via de radio opgeroepen om de ouders van moslimleerlingen vanaf 1 september 2009 niet meer naar school te sturen uit protest tegen het hoofddoekenverbod in enkele Antwerpse athenea. De onverantwoorde oproep van de imam illustreert de agressieve en arrogante houding van een bepaald deel van de moslimgemeenschap. Het Vlaams Belang is van mening dat imam Nordine Talhaoui niet meer als gesprekspartner van de Antwerpse en Vlaamse overheid mag beschouwd worden. Talhaoui is een moslimextremist die garen probeert te spinnen uit het debat over het hoofddoekenverbod. De overheid mag niet zwichten voor dergelijke pogingen tot chantage.

Moslimouders die hun kinderen weigeren naar school te sturen omwille van het hoofddoekenverbod, moeten desnoods gesanctioneerd worden door hen hun kinderbijslag en eventuele studietoelage af te nemen.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!