Angeltjes
10-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de G 8

 

mayora tavares
 
Obama Checking Out Girl
.
Op de G 8 bijeenkomst in Italië zijn 54 afgevaardigden namens de jeugd aanwezig.  Een van hen is een 16-jarig meisje uit Rio de Janeiro.  Op de bovenste foto zit ze naast haar president. Achter haar staat diezelfde  simpele man met zijn beate glimlach die op elke internationale ontmoeting op de familiefoto's prijkt.  Niemand weet wie hij is, maar iedereen denkt dat hij erbij hoort.  Op foto 2 begint de Amerikaanse president een trappeldansje bij het aanschouwen van de voorbijwiegende jongedame.  Zou hij gedacht hebben : "Change" ?  De kleine Sarko, die een eminent liefhebber is, kijkt goedkeurend toe. De First Lady is afwezig evenals Madame Carla Buni.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rien ne va plus + Aanpassing 10.30 uur

 

 

 

Degroeve Edmée : ziet graag een dikke portemonnee, nu zit zij in de puree

(Klikken op afbeelding)

AANPASSING 10.30  UUR 

Wij hebben, toen de bal van de Visa-misbruiken door Edmée aan het rollen ging, geschreven dat een van de circa 10 genodigden op een trip naar de Kanarische Eilanden (op kosten van de Luchthaven) de broer van Elio di Rupo was.  Nu deelt onze vriend Senior mee "ergens" gelezen te hebben, dat die twee getrouwd zijn.  Dat verklaart tevens hoe "la Flamande" zoals Edmée in Wallonië genoemd wordt de vele lucratieve mandaten toegespeeld krijgt.  Heeft iemand nog andere opzoekingsresultaten over "Une Flamande en Walbanie" ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbeidsrechter legt torenhoge dwangsom op

 

 Asielzoeker zonder opvang krijgt 500 euro per dag


 
De Belgische overheid moet per dag vijfhonderd euro betalen aan elke asielzoeker die geen opvangplaats krijgt.
Omdat de overheidsdienst Fedasil geen plaats meer vindt, is nu al duidelijk dat 38 asielzoekers in totaal 19.000 euro aan schadevergoeding krijgen. Per dag. En elke dag komen er asielzoekers bij.
 
Een asielzoekende familie uit Tsjetsjenië bestaande uit mama, papa en 3 kindjes krijgt dus vanaf nu : 2.500 Euro PER DAG
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Oewaalse buren zijn oewoedend

 

Onze oewaalse buren zijn oewoedend, omdat de Vlamingen, die in het officiële nieuwe jargon "les gens du nord" worden genoemd, een extra bedrag zouden uitkeren voor gezinnen met kinderen. Dit terwijl "les gens du sud" met hun aanstaande olijfboomcoalitie tot 2015 in de tekorten blijven steken.

Joëlle Milquet zegde dat een kind, een kind is en dat de sociale zekerheid met dergelijke beslissingen ontwricht wordt.  De federale solidariteit staat weer eens op de helling. Ze zag héél bleek onder haar gelige make-up en we kennen haar intussen voldoende om in de donkere tonen van haar altstem een trilling van oprechte ontroering te ontwaren.

Elio di Rupo was zo mogelijk nog meer verontwaardigd.  Hij sprak opnieuw Frans tegen de journalist-uit-het-Noorden en ook hij trilde enigszins : "De Oewaelen zijn geen voetvegen". Wat die voetvegen er kwamen bij doen, begrijpen we niet, tenzij de socialistische patron van de graaiers, die er met zijn nieuw kapsel uitziet als een handelsreiziger van Tonton Tapis, een korte reclameboodschap wilde brengen voor matten.

We begrijpen enigszins de Waalse jaloersheid.  Maar hebben ze het niet aan zichzelf te wijten ? Een ijdele lapzwans die elke dag na de lunch boven zijn theewater ronddoolt, is dat de ideale minister van financiën ?  

Vlaanderen heeft zo goed als zeker op relatief korte tijd een nieuwe regering op poten gezet in behoorlijk vlugge en discrete omstandigheden.  Er heerst enthousiasme bij de meerderheid en scepticisme bij de oppositie.  Dat er een poging aangewend wordt om een boodschap van hoop te brengen, is in deze barre tijden welkom.  Voorlopig zijn er echter niet meer dan dure woorden en intenties afhankelijk van niet te peilen ontwikkelingen. We verliezen niet uit het oog, dat deze regering geleid wordt door een meerderheid die kampioen is in het formuleren van beloftes voor de toekomst en die keer op keer opgeborgen worden.

We laten de tsunami van enthousiasme over papieren regeerintenties over ons heen gaan, evenals de speculaties over wie minister zal worden en wie niet.   

Een zaak staat onherroepelijk vast : de eerste jaren is er geen geld voor nieuwe initiatieven (tenzij bescheiden bedragen vrijkomen mits interne verschuivingen) en moet het bestaande beleid inleveren.  De ene partner juicht over een "investeringsregering", de andere heeft het over een "besparingsregering".  Het zijn de eerste maar het zullen niet de enige contradicties zijn.   

Het chagrijn van de Walen en francofonen zit zo diep, dat zij "les gens du Nord" zelfs geen dure woorden noch vage intenties gunnen.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is de beroemdste Vlaming ? - Finale

 

Bij de voorselectiepoll op 9 juli  werden 86 laureaten door de lezers van Angeltjes aangeduid, verdeeld over 9 categorieën en met in totaal 645 stemmen als resultaat.  De peiling was slechts 24 uur toegankelijk, wat erg nipt is.

Uit elke reeks worden telkens de twee hoogst genoteerden opgenomen in de finale.  In de categorie Wetenschap waren er 3 ex aequo's, die derhalve allen meedingen in de eindronde.

Er bestaan nu geen reeksen meer : U kan slechts 1 x stemmen en om 24 uur wordt de stemming afgesloten.

Dank aan al de deelnemers.

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RSZ : de tekorten nemen toe, de staatsschuld stijgt.

 

Het weekblad Knack verneemt dat het begrotingstekort bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid voor het lopende jaar afstevent op een bedrag van circa 3 miljard euri.  Er zijn minder inkomsten, omdat er minder bijdragen geïnd worden bij de mensen die werkloos worden en de uitgaven van de RSZ stijgen, omdat die nieuwe werklozen dopgeld ontvangen.

Voor 2010 is er (voorlopig) sprake van een tekort op de RSZ-begroting van 5,5 miljard euri. Dit vormt slechts een deel van het totale federale begrotingstekort voor 2010 dat opschuift in de richting van 20 miljard.

De totale staatsschuld ligt nu al een flink eind boven de 300 miljard euri.

Onze kinderen erven een staat in ontbinding die niet wil ophouden te bestaan, een gemeenschap die haar eigen identiteit opgegeven heeft en als toetje een schuldenberg zo hoog als de Mont Blanc zonder sneeuw.  Maar dat is minder erg, het vakantiegeld is ook op.

Fats

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje opgewonden

 

Ali Beheshti poses with a gun in this Metropolitan Police photo

Normaal is hij een rustige, brave man maar sinds hij het verslag van Jozef de Witte heeft gelezen, voelt hij zich slachtoffer.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Kristien verandert van Uitgever

 

 

"Het succes van Kristien Hemmerechts is niet gebouwd op afwisseling, maar op herhaling. Gevolg: gezeur. Ongetwijfeld weet Hemmerechts dat ook. Weet ze dat haar kunstje van de kermis komt. Ze is dus wel gedwongen, wil ze niet van het toneel verdwijnen, af en toe voor een stuntje te zorgen. De overstap was de laatste. Welke zal de volgende zijn? Laten we hopen, en wie zin heeft om te bidden geen bezwaar, integendeel, dat ze hiervoor niet opnieuw kiest voor Herman de Coninck. Zijn nagedachtenis heeft ze al te vaak misbruikt ten eigen baat."
.
Guido Lauwaert in Knack over ons aller vriendin.  HIER KLIKKEN 
 
 


09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de actualiteit naar het Bijhuis + AANPASSING 17 UUR

 

Laatste Aanpassing 23.30 uur

De polls en artikels zijn verwijderd van 23 uur af. Van elke serie worden de twee hoogst geplaatsten opgenomen in de finale poll die rond middernacht verschijnt en die afgesloten zal worden morgen 10 juli om 24 uur.

In de categorie Wetenschappen zijn 3 ex aequo's op de tweede plaats.  Zij worden allen opgenomen, zodat er in totaal 20 finalisten zijn.

***

Vandaag mogen wij van Juffrouw Ellen géén artikels over de actualiteit plaatsen op deze blog, gezien zij de exclusiviteit opeist voor de POLL-verrichtingen. 

"Uw flauw plezante schrijfsels  kunt ge kwijt op het Bijhuis" sprak ze vastberaden en geëmancipeerd.

Dus lezers,  allen hierheen en een beetje vlug. 

 http://www.angeltjes.net/

 

AANPASSING 17 uur 

LET WEL : DE POLLS WORDEN AFGESLOTEN OM 23 UUR

DOOR UW DIENARES :

 


08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll : Uw mening over 11 juli

 

HEEL MOEILIJKE KEUZES : welke van onderstaande beweringen beantwoordt het meest aan uw inzichten over 11 juli ?

Eindstand:


Ik neem deel aan een viering, want 11 juli is onze nationale feestdag  21 % (29)
Er valt niets te vieren voor Vlaanderen  45 % (63)
Joepie ! Nog 10 keer slapen en het is defilee met de keuning en de zijnen  0 % (0)
Ik kijk uit naar de boeiende speeches in het Brussels stadhuis  0 % (0)
Zelfs op 11 juli wordt Vlaanderen bij de neus genomen  20 % (28)
Wij moeten deze traditie in stand houden  6 % (8)
Ik vier liever het Suikerfeest  2 % (3)
Ik zal bij Bart de Wever informeren, want die weet alles  5 % (7)
Le onze juillet, c'est la naissance d'Hitler ?  1 % (2)

Totaal aantal stemmen: 140


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is de beroemdste Vlaming ? - Mededeling 2 + AANPASSING 17 uur
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Wij beschikken momenteel over een 60-tal namen, die u massaal heeft ingestuurd.  Sommigen zijn verrassend, maar daar laten we ons niet over uit. We zullen ze opdelen in 8 categorieën. Voor enkele figuren is het niet evident ze juist te catalogiseren maar we deden ons best.  Dus, het zal wel niet goed zijn. U kan nog tot vanavond 8 juli 23 uur eventuele kandidaturen indienen. 

Door de veelheid van namen, zijn we verplicht geweest de stemtijd in te korten en de procedure te laten verlopen in twee beurten.

U kan in elke categorie éénmaal stemmen van donderdag 9 juli 00.00 uur af tot 23.00 uur

Vervolgens komen de twee hoogst gerangschikten per categorie in een finale lijst samen die op vrijdag 10 juli van 00.00 uur tot 24.00 uur ter stemming blijft.

Op 11 juli beschikken we over de definitieve rangorde.

Vannacht worden  8 verschillende polls voorgelegd tot 23 uur.  U bent niet verplicht ze alle 8 in te vullen, u kiest voor de categorie(ën) die u zelf wil.

Er verschijnt ook een  artikel met de verschillende namen zodat u, de Peter,  de kans krijgt om uw kandidaat extra aan te bevelen. Desnoods anderen neer te sabelen.  Denk er aan ook supporters op te trommelen om voor uw vriendje te stemmen (van op een andere pc dan de uwe)

Dat de beste moge winnen en diegenen die niet winnen zijn ook allen degelijke goede mensen op wie we best trots mogen zijn.

De Redactie

 + AANPASSING 17 UUR                 

De verkiezingen worden geleid door Juffrouw Ellen : als u klachten heeft, zal zij u te woord staan.  Zij heeft tevens zonet beslist dat er een 9de categorie komt : Vrouwen.  Wij hebben daar helemaal niets op tegen en we adviseren u hetzelfde.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Regering : er komt minder uit de geldautomaat

 

De Vlaamse Regering heeft weinig centen, geen Vlaamse ambities, er kan nauwelijks nieuw beleid gevoerd worden en er moet integendeel bespaard worden. Deze regering is gedoemd te blijven optreden als een geldautomaat : langs de binnenkort gevoerd met biljetten door de federale overheid, die de Vlaamse ministers mogen verdelen.

 

CD&V, N-VA en SP.A zijn het eens geraakt over een ontwerp van Vlaams regeerakkoord. Voor 2010 en 2011 moeten er meer dan 2 miljard euri tekort overbrugd worden.  Althans dat zijn de huidige vooruitzichten.  Tegen 2012 zou een budgettair evenwicht bereikt zijn.

CD&V krijgt 4 ministers, NVA en spa-a elk 3 en het voorzitterschap van het parlement dat blijft nog even in het ongewisse.  Benieuwd of de nieuwe voorzitter/ster ook de meest verdienende politicus van het land zal worden, zoals Marleen Vanderpoorten deze titel 5 jaar heeft getorst.


Met een Vlaamse geboortebijslag van 500 euri en extra tramlijnen in elke provinciewordt een stukje van de programmabeloftes van CD&V en spa- ingelost. 

Inzake de staatshervorming blijven de Vlamingen op hun honger zitten. Zo staat er te lezen dat de Vlaamse regering op het Overlegcomité “zal polsen naar de bereidheid van de Franstaligen om een staatshervorming te onderhandelen”. Die zinsnede geeft alvast geen blijk van veel communautaire ambitie.

In Het Belang van Limburg meent Eric Donckier dat ook wat er niét in staat van belang is. “Zo wordt er met geen woord gerept over de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde,” aldus Donckier, die er op wijst dat die splitsing vijf jaar geleden wél de inzet van de Vlaamse verkiezingen was.

Hoe uitgesprokener het Vlaamse karakter van de coalitiepartijen is, hoe minder Vlaams het beleid. We hadden het niet anders verwacht.

Waar u alleszins wel mag op rekenen, als vandaag of morgen de officiële aankondiging van het akkoord en de nieuwe regering bekend wordt gemaakt, zal dit ongetwijfeld voorgesteld worden als een Grote Vlaamsche Overwinning.  

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China dreigt met executies, Turkije protesteert

 

Klik op de afbeelding voor video reportage over de toestand in Xinjiang door Al-Jazeera

 

.

Justitie in Xinjiang zal de doodstraf eisen voor oproerkraaiers die mensen hebben gedood bij de onlusten in de West-Chinese autonome regio. Dat heeft de communistische partijleider in Xinjiang, Li Zhi, woensdag gezegd op een persconferentie. Minstens 156 mensen vonden de afgelopen dagen de dood bij de onlusten in Urumqi, de hoofdstad van Xinjiang.

De Chinese regering stuurde een groot aantal extra politietroepen naar Xinjiang nadat dinsdag opnieuw leden van de oorspronkelijke Oejgoerse bevolkingsroep en geïmporteerde Han-Chinezen de straat op waren gegaan om elkaar met stenen, stokken en kapmessen te bedreigen. Helikopters gooiden woensdag pamfletten boven Urumqi af waarin de 2,3 miljoen inwoners tot kalmte werden gemaand.

De Chinese president Hu Jintao, die voor de top van de G8 in Italië was, besloot de top te laten schieten en naar China terug te keren om zich met de onrust in Xinjiang bezig te houden.

Turkije drong er woensdag bij China op aan snel een eind te maken aan het bloedvergieten en bij Chinese diplomatieke vestigingen in Turkije kwamen honderden mensen bijeen om te protesteren tegen de dood van Oejgoeren, een aan de Turken verwant volk.

 

@ www.trouw.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Lauwers (VU/Spirit) is geland

 

Het Vlaams Minderhedencentrum is een van die instellingen die in het leven geroepen werd om de integratie van vreemdelingen in onze maatschappij te coördineren.  Eigenlijk is het de bedoeling dat dit centrum de verschillende clubjes,  de overtalrijke VZW's en andere subsidieslorpende organisaties, op een zelfde lijn brengt.

Wat er in dit land allemaal ontstaat aan overbodige instellingen, valt nauwelijks te controleren. Er wordt alleszins gul met onze centen omgesprongen om heel die zwik in leven te houden. Wat de resultaten zijn die dergelijke initiatieven opleveren, zien we dagelijks door onze straten flaneren en lezen we in de gazetten. Er zijn natuurlijk vreemdelingen die hier toekomen en die bereid zich in te burgeren, de taal te leren, te werken en die met genoegen de geneugtes van onze maatschappij ervaren en met afschuw terugdenken aan de ervaringen uit hun geboorteland.  Dat is een minderheid. De meerderheid der nieuwkomers (al dan niet legaal) is vooral geboeid door onze gulle materiële voordelen en wil zichzelf blijven en als het even kan onze cultuur verdringen  en de gewoontes hier installeren.  Het volstaat zich te beroepen op een godsdienst en wij wijken respectvol en ruimen plaats.

Aan het hoofd van dat Minderhedencentrum is zonet een manifeste politieke benoeming gebeurd.  Een van de medebedenkers en enthousiaste steunpilaren van het cordon sanitaire, Herman Lauwers, wordt de nieuwe directeur.  Hij komt uit de VU en is afgezwenkt naar Spirit en SLP en zetelt momenteel nog in de gemeenteraad van Brasschaat.

Lauwers start in zijn functie met een geweldige uitspraak : 'Ik kan niet beweren dat ik de sector door en door ken, maar dat hoeft ook niet, want het Vlaams Minderhedencentrum heeft voldoende specialisten in huis'.

Het politieke profitariaat is zelfs zo vadsig dat het openlijk toegeeft een job te aanvaarden, waar het niet veel van afweet.  Zolang het maar opbrengt.

Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke gelegenheid : Rubenscantate te Schoten 14 juli

 

Rubenscantate - Peter Benoit

                                

Datum dinsdag 14 juli 2009
Aanvang 20u30
Activiteit Rubenscantate - Peter Benoit
  Vlaanderens Kunstroem
Rubenscantate
Gedicht van Julius de Geyter
Muziek van Peter Benoit

uitvoerders
Symfonieorkest De Lier o.l.v. Roald Rogiers
De Netezonen (Lier) - Gaudeamus (Schoten) - Zangkoor Nele (Beveren) Ortolaan (Wommelgem) - Philharmonisch Zangkoor (Antwerpen) - Trivium Cantans (Brasschaat)
Thebaanse trompetten KSA Oudenaarde

Kaarten : 10,00 euro (genummerde plaatsen) vanaf 1 mei te koop bij Cultuurdienst Schoten - 03/680.23.40 - cultuurdienst@schoten.be

Organisatie: 11 juli-Komitee Schoten met de medewerking van de gemeente Schoten en de cultuurdienst Schoten en in samenwerking met het Peter Benoit Fonds Antwerpen
Lokatie Gemeentepark
Gemeente Schoten
Organisatie 11-juli-Komitee Schoten
Meer info 03/680.23.40 - cultuurdienst@schoten.be


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succes voor tv serie Aspe in Duitsland en tevens voor VTM

 

 

Zowat 3,36 miljoen Duitsers hebben afgestemd op de eerste in Duitsland uitgezonden aflevering van "Aspe". Dat meldt de Vlaamse Media Maatschappij (vtm, 2BE). 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe favoriet

 

 

  Nederlandse Vriend(in)
 

je hebt nooit moeten vechten
voor je eigen rechten
voor je taal en voor je grond

je hebt nooit bevelen gekregen
van iemand die je niet verstond

je hebt nooit gehoord:"keer terug naar uw dorpen"
en je bent nooit door een minderheid onderworpen

je hebt geen koningin die je niet verstaat
en een prins die een miljoen kiezers haat
steun ons daarom met woord en daad
en toon dat er een band tussen ons bestaat

 

@ http://blog.seniorennet.be/johan1944/

We hebben Johan toegevoegd aan onze favorieten (rechterkolom) : aanbevolen lectuur, soms romantisch, soms bijtend, wijs, eerlijk en Vlaams.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is de beroemdste Vlaming aller tijden ? - Aanpassing 1

 

We hebben wat ontketend met deze vraag : we hadden gedacht enkele suggesties te krijgen en hadden zelf al een beknopt lijstje opgesteld om tot 20 namen te komen maar we zitten vanavond rond 20 uur al met bijna 40 kandidaten van wie een aantal door verschillende peters wordt voorgedragen.

Want zo zullen we dat noemen : als u iemand voordraagt, bent u peter. Dat wil ook zeggen, dat wij van u verwachten dat u donder- en vrijdag voldoende kennissen en vrienden optrommelt om voor uw kandidaat te komen stemmen. 

Wij zitten nog met enkele technische problemen, want er zijn per poll slechts 20 antwoordmogelijkheden.  Maar dat lossen we op. Al de genomineerden zullen worden bekend gemaakt.  Blijft u vooral kandidaten aanbrengen als u vindt dat ze in aanmerking komen.

Intussen gaan we in op enkele vragen en opmerkingen :

- Jean en Senior bedachten beiden een geweldig poll-initiatief, waar wij zeker zullen op ingaan : "Welke Vlaming wil u liefst zo vlug mogelijk over de grens verbannen ?". Dat zal drummen worden.  Wat vindt u ervan dat we dat organiseren,  zodat we op 21 juli een mooi Toedeloe, tot nooit meer ! kunnen roepen ?

- Ludwig van Beethoven is géén Vlaming.  Hij is een Duitser, geboren te Bonn.  Zijn grootvader was een Vlaming en droeg dezelfde naam (vandaar de van in plaats van de Duitse von). Dubbele nationaliteiten bestonden nog niet in die dagen.  Akkoord ?

- Slechts enkelen gaven zichzelf of hun partner op : dat kunnen we opsparen voor een andere keer en een andere vraag.  Akkoord, Bart en Karel ?

- Onze trouwe vriend André uit Italië (dank voor de lieve mail) vraagt om meer aandacht voor figuren uit de Vlaamse Beweging en bekende Vlamingen die dreigen weg te deemsteren in de nevelen van de tijd.  Prima idee, André : als iemand zich geroepen voelt om zich daarover te ontfermen, neem contact op met de redactie.  Wijzelf hebben daar geen tijd voor, want onze hoofdopdracht blijft het volgen van de actualiteit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Etienne Schouppe

 

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!