Angeltjes
06-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders gedagvaard

 

 

Vrienden en vriendinnen,

20 januari 2010 wordt een cruciale dag in de verdediging van onze vrijheid. Dan start het politieke proces tegen Geert Wilders. In opdracht van het Gerechtshof Amsterdam heeft het Openbaar Ministerie Geert Wilders gisteren gedagvaard. De tenlastelegging luidt: groepsbelediging van moslims, aanzetten tot haat en discriminatie tegen moslims vanwege hun godsdienst en aanzetten tot haat en discriminatie tegen niet-westerse allochtonen en/of Marokkanen vanwege hun ras.

Geert Wilders:  “Op 20 januari start een politiek proces. Ik word vervolgd vanwege mijn politieke overtuiging. De vrijheid van meningsuiting balanceert op de rand van de afgrond. Als een politicus geen kritiek meer mag geven op een ideologie, is het einde zoek, dan betekent dat het einde van onze vrijheid. Maar ik blijf strijdbaar: Ik ben er van overtuigd dat ik zal worden vrijgesproken”.

Eerder zag het OM overigens geen enkele aanleiding tot vervolging over te gaan.

Namens Geert Wilders tekent advocaat Bram Moszkowicz op het punt van groepsbelediging bezwaar aan tegen de dagvaarding. Eerder dit jaar oordeelde de Hoge Raad namelijk dat het weliswaar strafbaar is om een groep mensen te beledigen, maar dat het niet strafbaar is om beledigend te zijn over een godsdienst op zich. Daarmee is de beschikking van het Gerechtshof Amsterdam op dit punt onjuist bevonden.

Klik hier om de dagvaarding te bekijken.
 

Vrienden, ik wens jullie een leuke Sinterklaas en een fijn weekend.

Geert Wilders

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren met getinte huidskleur zijn voor chocolade

 

Sinterklaas beroofd van chocolade letters

 

ZEIST- Op woensdagavond werden Sint en Piet bestolen van hun chocoladeletters. Omstreeks 20.45 uur stapte de Sint met zijn Pieten uit een auto aan de Nijenheim. Bij het uitstappen kwamen opeens 6 a 7 jongeren met een getinte huidskleur, niet zijnde Pieten, bij de auto staan en pakten de zak van Sinterklaas met daarin enkele chocoladeletters. De jongeren verdwenen vervolgens weer met hun buit.

@ Flevocourant

 


05-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos : speciaal voor Victor van Vosselaer

 

Heist aan zee
 
 
 
Zeebrugge binst den oorlog
 
Baadster speelt met vogel(s) in de branding
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komediant of onschuldige ? Pion Liber
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Er komt kennelijk schot in het onderzoek rond de moord gepleegd op de 4-jarige Younes die op 10 november dood uit de Leie werd opgevist. Het lijkt er op dat het onderzoek zich momenteel toespitst op Mohamed Jratlou, de vader van het jongetje. Vanaf het begin waren er tegenstrijdigheden tussen de verklaringen van de vader en de moeder. Het viel toen ook al op hoe onbewogen de man reageerde op de dood van zijn zoontje. Dit in schril contrast met zijn houding tijdens een recente uitzending van Controverse op de Franstalige tv-zender RTL. In dit programma was hij zeer emotioneel en barstte hij bijna in tranen uit toen hij het had over de verdwijning. Geveinsd of niet? Volgens hem ‘tonen moslimmannen hun verdriet niet’.Wat hij niet wist was dat de gerechtelijke politie achteraf de beelden had opgevraagd van het programma. Bleek dat de speurders vooral geïnteresseerd waren in de opnamen die voor en na de uitzending waren gemaakt. Jratlou zou dan onder meer gezegd hebben dat de kleine hoop en al enkele dagen in het water lag toen hij werd gevonden. Gesteld dat hij dit inderdaad gezegd heeft, willen de onderzoekers hem aan de tand voelen over het feit dat hij hiervan op de hoogte was.

            Maar er is meer. Tijdens de uitzending verklaarde hij dat hij lezen noch schrijven kon en dat het daarom was dat hij beroep had gedaan op twee advocaten. Hoezo? Een buschauffeur – want dat is zijn beroep – die analfabeet zou zijn? Lijkt meer dan onwaarschijnlijk. De man is zeker niet van zijn eerste leugen gebarsten.

            Hopelijk komt het binnen de eerstvolgende dagen tot een doorbraak in dit netelige dossier. Om het onderzoek niet te hinderen is het gerecht zoals gebruikelijk karig met zijn commentaar. Zover mij bekend is de man zelfs officieel nog niet in verdenking gesteld. Wettelijk blijft iemand onschuldig tot het tegengestelde bewezen is. Laten we dus niet op de zaken vooruitlopen. Afwachten blijft voorlopig de boodschap.

Pion Liber

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedraag je niet als een blanke toerist in Zuid-Afrika

 

Nu de WK voetbal in Zuid-Afrika voor de deur staan, steken de beesten weer de kop op. Het ene beest is dat van de FIFA hotemetoten die tijdens een helikoptervlucht aanwijzen op welke hotspots de nieuwe stadions van miljarden dollars gebouwd moeten worden (en welke bestaande stadions dus niet verbouwd gaan worden).

En het andere beest is dat van de semi-publieke verontwaardiging over iedere dollar die besteed wordt aan stadions en sport in plaats van aan de armste drommel van het land.

Het WK in Zuid-Afrika is dus het evenement van de Hotemetoten in de stadions en de moordende en stelende Hottentotten daarbuiten. En van heel veel dat verzwegen wordt.

Gedraag je niet als een blanke toerist…’

Dus moet iedere voetbalsupporter die naar Zuid-Afrika komt, voorgelicht worden over de manier waarop hij zich het beste kan gedragen in het gevaarlijkste land ter wereld:

“Men kan zich beter niet als blanke toerist gedragen, noch bellen op straat of met een opvallend horloge rondlopen maar het beste doen alsof men er thuis is.” Dat zei de Nederlandse ambassadeur in Zuid-Afrika, Rob de Vos.

Hoe aparter – hoe veiliger…

Maar doen alsof je thuis bent tijdens de Wereldkampioenschappen Voetbal is voor een Oranjesupporter een godsonmogelijke opdracht; dan geldt immers bij uitstek hoe aparter hoe beter. Hoe apart kan c.q. mag het er derhalve straks aan toe gaan in Zuid-Afrika?

Want Zuid-Afrika is een apart land.

  • Veel aparter  dan China, de VS of Europa. Voor 1990 had men er al een bij wet geinstitutionaliseerde Apartheid. Dat betekende dat zwarten er officieel tweederangs burgers waren, achter de blanken. Beide rassen hadden een vast omschreven positie in de wet en hadden vast omschreven, zij het deels verschillende, rechten en plichten. Zo was bijvoorbeeld de dagelijkse praktijk dat de blanke Boeren het land in cultuur brachten en de zwarten daar enigszins, maar niet teveel van profiteerden.

Blanken zijn nu vogelvrij:

Sinds de blanke president De Klerk Nelson Mandela in 1990 vrijliet, in 1994 verkiezingen uitschreef waar ook zwarten aan konden deelnemen, en de partij van Mandela (ANC) prompt aan de macht kwam, is de situatie veranderd.

  • Zwarten werden eerst bij wet gelijk gesteld aan blanken. Daarna werden blanken vogelvrij. Want in een land zonder tweederangsburgers heb je alleen nog eersterangsburgers en vogelvrijen.

De WK voetbal in Zuid-Afrika worden door de zwarte machthebbers aangegrepen om het internationaal als “één natie, één lied, één land” (Danny Jordaan) te presenteren dat nu “volwaardig deel is van de internationale gemeenschap” (Winnie Mandela). De zwarte machthebbers in Zuid-Afrika lijken nu een nieuwe variant van de Amerikaanse methode toe te passen: One nation all over America werd grotendeels gerealiseerd door alle indianen uit te moorden en de rest in een openlucht museum te stoppen met voldoende drank en drugs.

Zo ook in Zuid-Afrika; daar wordt nu van bovenaf een African Dream opgelegd waar iedere zwarte in moet geloven, door tegelijkertijd degenen die het land rijkdom en welvaart brachten – de Boeren – met wortel en tak te beroven, verjagen, uit te roeien, hun landgoederen te vernietigen en het land te laten verwilderen om ook de laatste vruchtbare gronden van Zuid-Afrika aan de erosie prijs te geven: Genocidal black gangs target South African minority families

Sinds de afschaffing van de Apartheid zijn tienduizenden overvallen op Boeren gepleegd en de officiele aantallen vanomgebrachte Boeren bedragen tenminste 2,000. Zuid-Afrika is dus vele malen aparter geworden dan tijdens de geinstitutionaliseerde Apartheid.

Boycot WC2010 komt op gang:

Toen een dik jaar geleden de Olympische Spelen gehouden werden in China was er sprake van dezelfde twee beesten die ook nu de kop op steken. Toen klonk uit een paar grachtengordel keeltjes het jolige “We gaan ni na China.”

  • Dit liedje is nog steeds niet vervangen door een swingend “wij gaan ni na Afrika,” maar de lobby is inmiddels wel op gang gekomen.

Niet vanwege de genocide op de Boeren die gaande is, maar vanwege de armoede onder zwarten. Want die arme drommels moeten sinds hun herstelde burgerschap uit pure armoede de straat op om automobilisten en toeristen op klaardichte dag te beroven, te vermoorden of te verkrachten.

En dat is natuurlijk een onmenselijk bestaan. De iets beter gesitueerde drommels kunnen allicht nog de stad uit, de paden op en de lanen in om de Boeren te beroven, te vermoorden en te verkrachten maar de menigte allerarmsten is daar  nog niet toe in staat.

De prangende vraag echter, hoe een Oranjesupporter het beste ons land kan vertegenwoordigen in het aanstaande feest der feesten is nog steeds niet beantwoord.

Ons idee is als volgt: U sluit U aan in de rij der aparte feesten en bekleedt U met het feestgewaad van de Hollandse Apartheid. U gaat als Sinterklaas. Op Uw paard. Zonder zwarte Pieten. Anders dan de Sinterklazen in deze dagen neemt Uzelf Uw pepernoten mee in een grote zak en smijt geregeld een handvol van het lekkers in het gezicht van de eerste de beste zwarte drommel die U van Uw paard en mijter komt beroven

Dit is geheel volgens de plaatselijke apartheidscultuur en men weet niet beter of het hoort zo. U geeft een vrolijke noot aan het Oranjelegioen en toont zo werkelijk aan dat U thuis bent in ons eie Suid-Afrika. http://bitterlemon.eu/pages/post.aspx?ID=59cc6eab-c1e2-41cb-96d7-59a9396cf9c1

lees ook: Elderly Dutch tourists shot at, robbed, White River

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos IV

 

Ieper - Botermarkt
 
 
Kalmthout
 
 
Kortrijk -Doornikstraat
 
 
Kortrijk 1905
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos V

 

Leuven 1914
 
 
Lubbeek
 
 
Mechelen 1914
 
 
Mechelen Bruul
 
 
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirk Wauters over de raad van bestuur van de VRT

 

In een Humo-interview van 3 juni 2008

»Maar de raad van bestuur is volgens mij zéér professioneel, en zeer begaan met het welzijn van de VRT.»

HUMO Kan u dat over élk van de elf leden van de raad van bestuur zeggen?

Wauters «Ik spreek over de raad als geheel, en ik zie geen enkele dissonantie in het optreden van individuele leden.»

HUMO Eigenaardig: in uw raad van bestuur zitten leden van Vlaams Belang, waar ze de VRT nog altijd 'Radio Moskou' noemen.

Wauters «Ik kan alleen zeggen dat ik enorm veel respect heb voor deze raad van bestuur in zijn totaliteit.»

 

Het is mogelijk dat bij Vlaams Belang de VRT bestempeld wordt als Radio Moskou, bij ons is de naam 0000,  "de vier nullen" of de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep. Radio Moskou klinkt  trouwens ook aardig, net zoals Humo, een leuke Pravda is.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos III

 

Brasschaat - Bredabaan
 
 
Den Haan 1934
 
 
Hasselt - Havermarkt
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juffrouw Ellen en Witse : zondagavond 6 december bij de 0000

 

.
.
Kunnen wij een mooier Sinterklaasgeschenk verlangen dan onze eigenste Juffrouw Ellen te zien evolueren als gastactrice in  de rol van de knappe maar hautaine Estelle Vroman in de populaire politiereeks Witse ?  Onze juffrouw acteert, want in werkelijkheid heeft zij niets gemeen met het verwende personage dat ze vertolkt. U bent gewaarschuwd.
Twee keer kort na elkaar wordt een lijk ontdekt waarvan de tong afgesneden is. Witse ontdekt dat het gaat om een afrekening uit het verleden. De moordenaar heeft 25 jaar gewacht op wraak en slaat nu toe. Witse wordt een speelbal van de dader. Is hij in staat om een derde slachtoffer te vermijden?
 

Behalve Ellen Petri, Patricia Goemaere en Jakob Beks duiken zondag nog enkele andere bekende gastacteurs op in Witse, waaronder Lucas Vandervost, Gert Winckelmans en Herbert Bruynseels.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos

 

Wij ontvingen van een trouwe lezeres een groot aantal oude postkaarten.  Wij hebben gepoogd er enkele uit te halen van plaatsen waar  onze vaste klanten gehuisvest zijn.  We weten dat enkel bij benadering.  Mocht u geïntresserd zijn in een specifieke localiteit in Vlaanderen (eventueel daarbuiten) laat het ons weten en Juffrouw Ellen loopt zich het vuur uit de sloffen om u terwille te zijn.

We beginnen met een eerste reeks

Aalst
 
Boom
Brasschaat
 
 
Brugge
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Surrealistische BOB-campagne (Lieve)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik lees al dagen dat de geplande BOB-campagne niet haalbaar is of zal zijn. V. een rustig Kempisch dorp met ca. 7000 inwoners, enkele kilometers verwijderd van een hoofdbaan naar een centrumstad(je).  Slechts de school van de zusters is hier de economische meerwaarde.  Ons bedrijvengebied bestaat uit een drankendepôt en een showroom van keukens. Dat is alles.

Eergisteren 10.30 uur Marktplein: 2 combi’s, 4 politieagenten waken…

Ik reed met mijn zoon naar de Markt, vermits hij op het gemeentehuis een document moest gaan halen.  Ik word gesommeerd op het Marktplein te gaan parkeren, wat ik sowieso van plan was.  Alcoholcontrole… Ik ontken het gebruik van alcohol… vraag of ik ook eens mag blazen (had dit nog nooit mogen doen).  De buitengewoon vriendelijke agente bevestigt, ietwat gegeneerd, dat ik dat inderdaad màg, neen dat ik dat moet doen.  Als ik haar op het vroege uur wijs, op de plaats, op het dorp, dan knikt ze… Ze weet het: krankzinnig maar de plicht, hé…

Ze supportert terwijl ik de laatste koffieadem uit mijn longen pers, laat zien dat ik “safe” ben en krijg een foldertje, met de kans een auto te winnen, als beloning.

Kijk, dat is nu toch te gek voor woorden. 

Krankzinnig land : In V.  wordt gedronken,  nogal wiedes, na de voetbal, na een veldrit (supportersploeg Bart Wellens), tijdens en na het teerfeest van de harmonie, bij jubilea, tijdens de jaarmarkt en kermis, in het jeugdlokaal e.d…. maar niet op een druilerige donderdagochtend in december tussen de huizen van de notaris, de vijf banken, het gemeentehuis, het politiekantoor, het OCMW, het klooster van de nonnekes.

Liefs van Lieve

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om over na te denken : clichés over oude mensen

 

 

 

Klikken voor :  Seks met rimpels


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verschil tussen Zwitserland en Kosovo

 

 
.
 
.
De Europese politieke elite is in alle staten door het minarettenverbod van Zwitserland : de arme moslims worden tegengewerkt in hun veroveringsdrang.  Dit is ongehoord. Inmiddels zijn meer dan honderd christelijke kerken in Kosovo vernield en in brand gestoken sinds het begin van de nieuwe eeuw.  U hebt dat ongetwijfeld uitgebreid gelezen in uw kranten en het  fijne presentatieduo van Terzake (het Gelaarsde Vrouwtje en de  Zenuwpees) heeft er uitentreure over gerapporteerd.
Op bovenstaande foto ziet u de restanten van een kerk en een brave moslim die zijn plasje maakt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nice stelt avondklok in voor kinderen na 23 uur

 

nm-photo-270621.jpg
Nice tijdens de migrantenrellen in oktober dit jaar

Kinderen onder de dertien jaar mogen in de Zuid-Franse stad Nice 's avonds laat niet meer op straat zonder begeleiding van volwassenen. De avondklok, van 23 tot 5 uur, geldt op dinsdag-, vrijdag- en zaterdagavonden en ook tijdens schoolvakanties. Nice is niet de eerste Franse stad met een dergelijk initiatief.

Straffen
Christian Estrosi, burgemeester van Nice maar ook minister van Industrie, wil op die manier iets doen aan de delinquentie. Ouders van kinderen die de avondklok aan hun laars lappen en die herhaaldelijk worden opgepakt, kunnen onder bepaalde omstandigheden hun kinderbijslag verliezen.
 
Veiligheid en migratie
De Franse regering schuift in aanloop naar de regionale verkiezingen van maart volgend jaar de thema's 'veiligheid en migratie' duidelijk naar voren. Minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux had begin november al het voorstel gelanceerd van een avondklok, specifiek voor min-dertienjarigen die al in aanraking zijn gekomen met het gerecht.

@ Het Laatste Nieuws (afp)

 


04-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude doos II

 

 
Dilbeek
 
 
Gent (de Lieve)
 
 
Gent
 
Harelbeke
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het politieke zendertje, 0000, in volle zwier.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

"De Vlaamse regering houdt eraan de heer Wauters te danken voor de geleverde inspanningen de voorbije jaren en uit haar erkenning voor de behaalde resultaten”, stond ook te lezen in een mededeling van de Vlaamse regering."

 Met een joekel van een gallicisme (eraan houden) en een stijlfout van jewelste (erkenning in plaats van erkentelijkheid) zwaaien de elitepolitici van de CD&V en Sp-a de 0000-baas uit.  Dank u, Dirk en tot nooit meer was korter, duidelijker en eerlijker geweest.

De open VLD-er Piet van Roe komt zijn jaarlijks interimmetje doen. De Piet zal het wel regelen. Bij wijze van spreken, want het is niet de rechtspersoon Van Roe die ingehuurd wordt maar diens bedrijf.  Zullen de belastingbetalers à l'occasion vernemen hoeveel den départ van Wauters kost ?  Het is voor onze savoir van de situation.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik bid voor een regimecrisis (Frans Crols - Trends)

 

Ik bid voor een regimecrisis

Hard Vlaams zijn is de enige remedie om de welvaart van zes miljoen mensen te redden

Publicatie: 3 december 2009

Frans Crols

Column Trends - december 2009

Het trieste van de Wetstraat blijft stuitend. De eunuchen van dat politieke reservaat - met de valse air van staatsmannen (lacht u ook als u Wilfried Martens ziet schemeren achter het raam van zijn limousine?) - organiseren de complete stilstand van gelijk welke oplossing van vele economische knelpunten. Het hoogtepunt van de crisis is voorbij, alle indicatoren wijzen daarop. Om de crisis dan te blijven aanbidden als fetisj om niets doen, om foute begrotingen op te stellen, om niet te saneren is schandelijk. Hoorde u Servais Verherstraeten, fractieleider van de grootste partij van Vlaanderen, orakelen over de crisis? Alsof hij het zelf geloofde. Verherstraeten verzon een alibi voor de premierkomedie.

Hoe kan je als meerderheid in een land, hoe kan je als partij die de grootste is van Vlaanderen je zo slapstickachtig gedragen? Ik blijf verbaasd, en zo zijn er velen in binnen- en buitenland. Probeer aan een Fransman, een Brit, een Duitser, een Nederlander uit te leggen waarom de Vlaamse meerderheid niet kordaat, democratisch, durvend op de paternoster van politieke, economische en culturele dreigementen van de Franstaligen antwoordt : basta. Lach meneertje Maingain weg. Het einde van België is nabij als B-H-V splitst, beweert hij bloedserieus. Aan hem en zijn Brusselse nationalisten om het niet zover te laten komen. De Vlamingen hebben er niks bij te verliezen; hij en zijn beweging alles. B-H-V is een duidelijke kwestie. Het dient gesplitst te worden, oordeelt het Grondwettelijk Hof.

 
Welke zwakkelingen bij de grote Vlaamse partijen vinden het daarop gepast om te onderhandelen? Vind ik een antwoord bij Anton De Kom : de tapdansende, zwarte, communistische schrijver, dandy en activist voor een onafhankelijk Suriname? In een toegejuichte recente biografie over De Kom (gestorven in 1945 in een Duits concentratiekamp) lees ik van hem: "Geen volk kan tot volle wasdom komen, dat erfelijk met een minderwaardigheidsgevoel belast blijft." Verklaart dat de serie kartonnen helden - Martens, Dehaene, Peeters, Van Rompuy, Vanackere, Verhofstadt, Van Hengel, De Gucht, Somers... - van CD&V en Open VLD? Herman Van Rompuy is slim, sluw, een goede en belezen jezuïetenscholier, echter een man die achter een Machiavellistische glimlach bang is. De juiste marionet in het White House van de Europese bazen.

Waarom bid ik voor een regimecrisis? Om de bazaarpolitici van Vlaanderen te dwingen tot beslissingen, tot meer dan pappen en nathouden. Bij een regimecrisis worden zij misschien voor eenmaal in hun leven oproerkraaier. Waarom is dat nodig? Savoureer de volgende opsomming :

België is het land met proportioneel de hoogste staatsschuld ter wereld ;

België is het land met de hoogste belastingen per inwoner in Europa;

België is het land met de laagste pensioenen voor niet-ambtenaren;

België is het land waar een Vlaming een derde meer belastingen betaalt dan een Franstalige;

België is het land waar één volk, al 179 jaar buiten alle verhoudingen veel geld transfereert naar zijn buren: de Walen en de Brusselaars;

België is het land waar het minste wordt gedaan om de vergrijzing op te vangen;

België is het land waar wegens Waals syndicaal verzet de pensioenleeftijd niet kan worden opgetrokken;

België is het enige land in Europa waar het aantal ambtenaren de jongste tien jaar aangroeide met 87.000 mensen, ofwel 12,2 procent;

België is het land van de onopgeloste problemen (zoals de asielwetgeving, de organisatie van het gerecht, de inning van de belastingen).

Hard Vlaams hoeft men niet in de eerste plaats te zijn om B-H-V te splitsen. Dat is een lachwekkende kwestie die inderdaad in een handomdraai opgelost is door de parlementaire democratie te laten werken. Hard Vlaams is de remedie om de welvaart van zes miljoen mensen te redden. Sedert de jaren vijftig van de twintigste eeuw en dat door de gevolgen hier van de toenmalige globalisering en een vitaliteit die de naoorlogse generatie had, is tussen Noordzee en Maas een economische renaissance verwezenlijkt. Die welvaart vervluchtigt door het gebrek aan moed van de grote Vlaamse partijen.

Een regimecrisis zal leiden tot confederalisme op de korte termijn en zelfstandigheid van Vlaanderen op de middellange termijn. Is dat een paradijs? Hoegenaamd niet. Wel kan daar een begin gemaakt worden van het oplossen van grote dingen en kleine dingen: de particratisering; de scheefgetrokken fiscaliteit; de overmacht van de syndicratie; de stroeve arbeidsmarkt; de dominantie van de administratie; het gebrek aan werking van de vrije markt; het multiculturalisme, dat slecht en onderdrukkend is voor de inwijkelingen zelf, iedereen in zijn kleuren- en godsdienstvakje stoppen is fout. Kan het voorgaande in België? Neen. Yves Leterme weet het reeds en zal het herontdekken. Men mag rekenen op zijn slechte karakter, en de vernederingen van de voorbije dagen, om de implosie van België verder te zetten.

(met dank aan Ropie)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirk Wauters, speelbal van de partijpolitiek

 

De zelfbenoemde kwaliteitszender VRT schept een zelf uitgelokte crisissfeer, om een platte partijpolitieke afrekening te maskeren. Zo kan je best de huidige malaise bij de 0000 omschrijven.

De Vlaamse parlementsleden kijken er naar en denken dat ze de zaak zullen oplossen met een interpellatie. Arm Vlaanderen.

Bourgeois heeft tijdens zijn vorig ministerschap vooral gepoogd goodwill te kweken bij de leiding van de openbare omroep, voor het Vlaams-nationalisme waar hij en zijn partij voor staat. 

Daarom heeft hij jarenlang met zich laten sollen door Tony Mary en diens aanhang.  In maart 2007 heeft Bourgeois (na een kort interimaat door de gepensioneerde Piet van Roe) een copie van zichzelf aan het roer van de VRT geplaatst : Dirk Wauters, een burgerlijk ingenieur met een carrière bij Alcatel en Siemens. Deze brave man werd geacht orde te scheppen in de verpolitiekte en overgesyndicaliseerde openbare omroep. Het is zoiets als in je blootje de bijenkorven openen om de honing te oogsten.

Natuurlijk lukte dat niet. Toen Mijnheerke Peeters na het electorale NVA-ontslag,  de VRT onder zijn vleugels nam, spaarde ook hij evenmin zijn kritiek op Wauters. De gedelegeerd bestuurder stond politiek geïsoleerd.

De VRT laat zich als volgt omschrijven : decennialang wanbeleid, regelmatige financiële ontsporingen, een dagelijks beleid dat permanent onder vuur ligt van de syndicaten die elk gezag ondermijnen, een compleet gepolitizeerd en overbemand management, een sfeer als in een krabbenmand en alom eigengereide arrogantie en intriges. "Allons enfants de la patrie" zou Nonkel Kruk goedgemutst zingen als hij dit leest.

Deze week is de socialistische topman Guy Peeters, voorzitter van de Raad van Bestuur met de christen-democratische Annelies van Cauwelaert gaan konkelfoezen bij Mijnheerke Peeters en zijn coalitievrienden om Wauters te liquideren. Net op een moment dat deze een besparingsplan moet voorleggen.  Dat wil zeggen in Grotemensentaal : Wauters weigert om de eisen van de socialisten binnen de VRT uit te voeren en daarom moet hij afgevoerd worden. Ingriet Lieten heeft nieuwe plannen ingefluisterd gekregen door Steve Stevaert.

Tegelijk spelen er nog andere motieven mee : eveneens zuivere partijpolitieke.  De socialisten willen kost wat kost hun greep op de openbare omroep behouden maar ook de machtsgeile NVA speelt mee in de benoemingsintriges. Dat is tenminste goed bestuur.

Dirk Wauters, hoe braaf de man ook moge zijn, verdient geen medelijden.  Hij is de speelbal geworden van de perfiede politiek. Dat is zijn eigen misrekening : wie aan dergelijke job begint, kan enkel volhouden met steun en instemming van de traditionele partijen en vakbonden.

Zo lang niemand in de Vlaamse Gemeenschap de moed zal hebben, om een discussie ten gronde te voeren over het openbaar omroepbestel, zullen de mistoestanden blijven bestaan.

De enige Vlaamse parlementair die het VRT-dossier grondig beheerst, is Carl Decaluwé van de CD&V. Zijn uitgangspunt is  helaas : "Ik wil een sterke omroep" en om die te behouden, tolereert hij al jaren de gang van zaken. Tussendoor geeft hij een hap en een snauw, maar zijn visie blijft hij trouw. En er is niemand die Decaluwés niveau en kennis evenaart, zeker niet bij de oppositie die zich beperkt tot het nahollen achter de feiten.

Zo, we hebben weer heel wat vrienden bijgemaakt in het Vlaams Parlement. Bij de VRT zijn het allemaal onze vrienden.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's die niet mogen genomen worden

 

.
.
Deze foto's maken deel uit van propagandamateriaal van de extremistische 'Islamic Jihad Union', een onderdeel van al-Qaeda. De  groep vecht tegen Britse en Amerikaanse troepen bij de grens tussen Pakistan en Afghanistan.  Op andere foto's staan nog meer kleuters met allerlei zware wapens.
.
Algemeen Dagblad




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!