Angeltjes
10-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij een ontslag

 

Onze gewezen observator, Patrick Coeman, medewerker van het zielige en ter ziele gegane Blockwatch zit in de puree. Hij is namelijk ontslagen door de Lijn waar hij de functie uitoefende van chauffeur.

We verheugen ons daar niet om en dat menen we. Een ontslag is altijd een pijnlijk gebeuren. Coeman is een onzettende idioot die jarenlang haat en nijd heeft verspreid tegen Vlaams-nationalisten en Vlaams Blokkers/Belangers.  Coeman's referentiekader over het maatschappelijke gebeuren beperkt zich tot Hitler, Mussolini en Dachau. Plus een ziekelijke aversie tegen alles wat Vlaams is. Hij heeft ook een eigen blog, blijkt nu,  waarin hij zijn linkse haat tegen de Lijn, zijn werkgever, ventileert. Tien tot vijftien bezoekers elke dag : hij kan zich, in  navolging van zijn gazet, een kwaliteitsblog noemen.

Wat de reden van het ontslag is, wordt niet meegedeeld om evidente redenen. Coeman zelf jankt dat hij een slachtoffer is van een "beroepsverbod". Over evidente of minimale loyaliteit heeft die Marxist nog nooit gehoord. Wat een verschil met de talloze Vlaams-nationalisten die omwille van hun overtuiging gebroodroofd worden. Ik kan nu tenminste met gerust hart op lijn 10 of 24 trammen : die onhebbelijke watman is er niet meer.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees Parlement wurgt democratie verder

 

Op 9 juli heeft het EP een aantal wijzigingen aangebracht aan het eigen reglement, die zullen ingaan van juni 2009 af bij de samenstelling van de nieuwe  Europese praatbarak en grabbelton.

De twee grootste smoelfracies worden gevormd door de Europese Volkspartij (christen-democraten en centrumpartijen) en de socialisten.  Op hun gezamenlijk initiatief worden de regels voor de vorming van een fractie verstrengd.  Erkenning kan er pas komen als er minimaal 25 leden zijn, afkomstig uit tenminste 7 landen.

Hiermee wordt al onmiddellijk één fractie van Onafhankelijken de laan uitgestuurd.* (zie samenstelling onderaan)

Een van de hilarische argumenten die aangehaald worden om tot deze verstrenging over te gaan, is van financiële aard.  Stel u voor, de schaamteloze poenscheppers bij uitstek, het graai-electoraat van Europa bekommert zich om de centen : elk lid van een erkende fractie heeft recht op € 17.000  MAANDELIJKS voor een stafmedewerker.  En als er te veel fracties komen, wordt het op die manier te duur.  De parlementairen zelf kunnen per maand circa € 15.000 bij mekaar scharrelen.  En de stafmedewerker dat kan best een familield wezen. Zo stroomt er toch wat meer binnen. Leden van een fractie hebben ook recht op meer spreektijd. Het lijkt godverdoeme op het cijnskiesstelsel en dan maar toeteren over "de moderne democratie". 

Maar de democratie werd nog een verdere poot uitgevezen, want men wil de hoeveelheid van vragen tot de commissie beperken.  Van nu af, worden persoonlijke, gekke, onbelangrijke of uitdagende vragen niet meer toegelaten ... Voor het lopende halfjaar zijn er 2.000 vragen gesteld. Als u weet dat er 785 parlementsleden rondhangen, is dat nog geen drie vragen per lid over een halfjaar ...

Schandelijk, schaamteloos en schabouwelijk.

 

Ray

http://euobserver.com/9/26468

 
Europese Volkspartij en Europese Democraten EVP-ED EVP & ED 277
Partij van de Europese Sociaaldemocraten PES PES 218
Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa ALDE ELDR & EDP 106
Unie voor een Europa van Nationale Staten UEN UEN 44
Europese Groene Partij-Europese Vrije Alliantie EGP-EFA EGP & EFA 42
Europees Unitair Links/Noords Groen Links GUE-NGL Europese Linkse Partij & NGL 41
Onafhankelijkheid en Democratie Groep IND-DEM ADIE, EUD & ECPM 23
Identiteit, Traditie en Soevereiniteit ITS ITS 20
Niet-ingeschrevenen     14
Totaal785

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezersbrief in Het Nieuwsblad

 

Hoe vrij is het “vrije volk”?

Hoe vrij zijn wij als burgers van ‘n zogenaamd democratisch land? Hoe is het intussen gesteld met die fameuze vrijheid van meningsuiting? Triest, héél triest kan ik zeggen. Steeds meer vrijheidslievende mensen moeten opereren vanachter ’n pseudoniem, vanwege de mogelijke consequenties bij het geven van meningen over politiek, religie en zijn medemens. En zij die onder eigen naam opereren passen zelfcensuur toe, wikken en wegen hun woorden, en toch zegt men dat ze “vrij” en “onafhankelijk” zijn. Want natuurlijk zit niemand te wachten op ’n mijnheer die komt aanbellen met verhalen over lange tenen die geschoffeerd menen te zijn. Het klinkt zo eenvoudig: vrijheid, zeggen wat je denkt of meent, je mening vrijelijk te uiten zonder belemmeringen. En toch werd TvG afgeslacht vanwege die vrijheid, werd PV over de rooie gejaagd omwille van zijn opvattingen over vrijheid. Moeten nu nog politici en vrijheidsdenkers dag en nacht beschermt worden, moeten conferenciers op hun woorden letten, mogen geen grappen gemaakt worden. Ons hele leven is doordrenkt van censuur, zelfcensuur, inslikken, kruipen, zwijgen. Mensen die hun nek nog durven uitsteken worden opgespoord, vervolgt, geïntimideerd, en dit gvd door het systeem dat hun eigenlijk hoort te beschermen. Wie niet zwicht is racistisch, extreemrechts, populist, moet in quarantaine, is zelfs gevaarlijk. De dictatuur van deze kliek heeft als ‘n klamme deken de democratie verstikt. De ooit zo zwaar bevochten vrijheid van de democratie heeft men doen verwateren tot ‘n dictatuur van controles, regels en ‘n vals systeem waarin voor individuele vrijheden geen plaats meer is. Alles en iedereen is van de staat afhankelijk gemaakt, iedere vorm van echte vrijheid geringeloord. Ik blijf RvH indachtig: “Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht......”



Chris Ulrichts. 

 

(met dank aan Jeanine)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dommeke B. maakt "solo-trip" in Parijs

 

Dommeke B. mag niet meerijden in de Ronde van Frankrijk maar maakte een fijne trip doorheen Parijs op zijn eentje.  Hola, dit is beter dan de Groene Trui


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidaten gevraagd bij de Federale Politie

 

Er is terug plaats bij de geïntegreerde, federale politie !  Waag uw kans, de eerste lichting gevaarlijke vrouwen is weggekieperd, tijd voor verse meiden. 

Géén diploma's, wij doen niet moeilijk. 

Véél ervaring, wij zijn niet gemakkelijk. 

Géén intellectueel gedoe : schrijven of lezen moet niet. 

Taalkennis : om het even, wij verstaan alles. 

Ideale maten : 90-60-90, wij zijn zeer kritisch.

 

De kandidates worden persoonlijk gescreend in een rustige en ontspannen sfeer door gekende en vertrouwenswaardige juryleden van CD&V-signatuur.  Om discriminatie en willekeur te voorkomen : blond, bruin, zwart, ros, alles is welkom.

Tijdens de zenuwslopende tests zorgt een professioneel Ontspanner voor een relaxe sfeer in aangepaste omgeving

 

Door op deze wijze de aanwervingsprocedure open te gooien, zal het voor eenieder duidelijk zijn dat een betrekking bij de federale politie een uitdaging is.  Ook de burgers voelen zich beter beveiligd. 

Iedereen klaar ?  Instappen maar !

 


09-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB reageert op doorverwijzing Grondwettelijk hof

 

Vlaams Belang tevreden over mogelijke verwijzing dossier partijfinanciering naar Grondwettelijk Hof

 

Het Vlaams Belang heeft kennis genomen van het verslag van de auditeur bij de Raad van State in het dossier van de partijfinanciering. Dit verslag gaat in dit stadium al in op het verzoek van het Vlaams Belang om een aantal prejudiciële vragen te stellen aan het Grondwettelijk Hof. Het gaat hier niet over technische of procedurele detailkwesties, maar om vragen die essentiële beginselen van de democratie en de rechtstaat betreffen.

Zo vraagt de auditeur zich af of er geen discriminatie schuilt in het feit dat “vijandigheid ten aanzien van het EVRM” kan leiden tot verlies van partijfinanciering, maar dat corruptie en fraude of andere misdrijven dat niet tot gevolg kunnen hebben (cfr de PS). De auditeur meent het ook aangewezen om aan het Grondwettelijk Hof de vraag te stellen of er geen discriminatie schuilt in het feit dat politieke partijen kunnen bestraft worden voor “vijandigheid ten aanzien van het EVRM” terwijl burgers en andere verenigingen daar niet kunnen voor gesanctioneerd worden.

In een andere vraag verzoekt de auditeur het Grondwettelijk Hof te antwoorden op de vraag of het normaal is dat de overtuigingsstukken van het dossier (de bewijzen) niet vertaald worden. Het Vlaams Belang had er immers op gewezen dat verscheidene rechters eentalig zijn. Ook wordt de vraag gesteld of de schijn van onpartijdigheid kan opgehouden worden wanneer Franstalige rechters moeten oordelen over een Vlaamse onafhankelijkheidspartij.

Indien een partij haar openbare partijfinanciering verliest, keert het recht niet terug om op andere manieren (private) schenkingen te zoeken. De auditeur vraagt zich af of dit de facto niet neerkomt op een partijverbod en niet in strijd is met het EVRM en het BUPO.

Het Vlaams Belang hoopt dat het Grondwettelijk Hof de kans zal grijpen om een einde te maken aan deze aanslag op de democratie en de rechtsstaat.

Bruno Valkeniers Voorzitter Vlaams Belang

 

 

Jurgen Ceder

 

Hoofd Juridische Dienst


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende Schijnheiligverklaring nakend

 

 

Schijnheilige José Manuel voor Valse Beloftes en Grove Leugens

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 Doden bij aanslag VS Ambassade Istanboel (Turkije)

 

Dat zijn al twee blije personen met de aanslag.

Voor de rest zouden we onze Buza minister Napoleon de Gucht willen aanporren om nu zo snel mogelijk Turkije op te nemen in de EU, een vredige lidstaat meer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanselier Merkel betrapt op tewerkstelling illegale tuiniers !

 

 

AUT_DS.jpg.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De positieve zijde van de klimaatverandering

 

Hoewel veel planten lijken uit te sterven als gevolg van de klimaatverandering, groeien de grasvelden in het noorden van Engeland juist beter. De plantjes hebben zich aangepast aan de temperatuur en neerslag. Dit blijkt uit een 13-jaar durend onderzoek van de universiteit van Sheffield."Vaak wordt beweerd dat planten zich verplaatsen of zelfs doodgaan door klimaatverandering", zo zegt een van de onderzoekers. "Uit ons onderzoek blijkt echter dat als de veranderingen maar geleidelijk genoeg gaan, sommige planten zich kunnen aanpassen. "Een plant zou kunnen doodgaan, maar hij zou kunnen worden vervangen door een van dezelfde soort die zich meer heeft aangepast aan het milieu."

Tot zover www.geenstijl.nl

Als dat met de mensheid ook zo verloopt, bestaat er hoop dat de huidige linkse halve garen binnenkort linkse hele garen worden en dan eindigen ze, waar alles eindigt dat  gaar geconsumeerd is.

Intussen blijkt dus weer eens op welke onverantwoorde manier de wetenschap zich leent tot het verspreiden van berichten die onmiddellijk tegengesproken worden door anderen. Het zijn vooral de onbetrouwbare linkse halve garen die de publieke opinie(s) per se willen manipuleren om een nieuw soort volgzame mensheid te kweken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korte reactie Gerolf Annemans op ons artikel

 

Sent: Wednesday, July 09, 2008 11:18 AM
Subject: RE: Wij geloven in u !!!
 

Knack, het weekblad voor de intellectueel heeft de Gouden Kwakkel gewonnen en als het niet waar is, zullen wij van Angeltjes hem ootmoedig in ontvangst nemen. Maar 't en zal ! Dit schrijft Knack naar aanleiding van een artikel over LDD :

"Het gonst ook van de geruchten dat de LDD de overstap voorbereidt van 'een Vlaams Belanger met naam, die inhoudelijk goed in de partij zou passen'. Om wie het gaat, willen ze nog niet kwijt. Wel duikt de naam van Gerolf Annemans opvallend vaak op."

Wij zijn ervan overtuigd, dat er geen snars waar is van dit gerucht.  Gerolf Annemans is een Vlaams-nationalist uit één stuk en geen blauwselige liberaal. Gerolf is in de Kamer gekomen, nu 21 jaar geleden, ten tijde van Karel Dillen en hij heeft zich steeds gedragen met de consequentie eigen aan mensen die niet te koop zijn.

Wij steken onze nek uit, wij houden onze hand in het vuur : Gerolf Annemans loopt alleen over  als de zwanslappen van de meerderheid Vlaanderen weer eens een poot uitdraaien. Hij loopt over van  Van verbolgenheid.

Knack is fout en out !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeventronies op internet door Amsterdamse politie

 

Amsterdam zet gezochte overvallers op internet

 

De Amsterdamse politie heeft een website gelanceerd waarop videobeelden en foto's staan van overvallers. Het korps hoopt dat de daders die op overvallersgezocht.nl staan worden herkend en er tips binnen komen. De site is deze week de lucht ingegaan. De beelden zijn gemaakt door bewakingscamera's.

Het publiceren van foto's van beruchte overvallers gebeurde incidenteel al. De website kan worden gezien als een non-stop geactualiseerde versie van de bekende opsporingsprogramma's die meestal maar een keer per week worden uitgezonden, stelt de politie. De hoop is dat ondernemers en burgers meer betrokken raken bij de aanpak van overvallen.

Eerder dit jaar zette de politie al extra middelen in om verdachten van overvallen aan te houden. Zo werden bewakingscamera's in supermarktketen Dirk van den Broek rechtstreeks aangesloten op de politiemeldkamer en worden geldzakken steeds vaker voorzien van een traceerbaar zendertje. (novum/tdb)

09/07/08 08u53 @ Het Laatste Nieuws
*****
U herinnert zich nog de pijnlijke vertoning tijdens een uitzending van de Zevende Dag over het bekendmaken van criminelen op internet ?  Filip Dewinter stelde toen het initiatief voor van de criminaliteitssite en werd toen vreselijk uitgescholden door schepen Van Campenhout, die er de Gestapo en de Tweede WO bijsleurde.  De man had duidelijk "gepakt" of "gesnoven" en sedertdien is hij zowat van het voortoneel verdwenen.  Misschien op retraite bij de Sleutel ?Als Van Campenhout terug bij zijn posiieven komt, kan hij wellicht naar Amsterdam sporen om daar zijn nummertje te herhalen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijfinanciering VB naar Grondwettelijk Hof ?

 

De auditeur van de Raad van State wil het proces over de partijfinanciering van het Vlaams Belang naar het Grondwettelijk Hof sturen. Dan komt er hoogstwaarschijnlijk geen arrest meer voor de verkiezingen van 2009.

 

De Franstalige partijen en sp.a-VlPro willen het Vlaams Belang financieel droogleggen omdat het vijandig zou staan tegenover het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) en dus ondemocratisch zou zijn.

Ze stapten naar de Raad van State en ze willen dat die de dotatie, het geld dat het parlement aan het Vlaams Belang geeft om te kunnen werken, voor maximum één jaar intrekt.

De procedure loopt al enige tijd, maar nu heeft auditeur Luc Vermeire een advies van 258 pagina’s klaar. Hij wil dat de Raad van State, vooraleer hij zelf beslist over de financiële drooglegging van het VB, een aantal vragen stelt aan het Grondwettelijk Hof.

Om welke vragen gaat het?

Moeten ook de pamfletjes en alle andere bewijsstukken, waarop de klagers zich baseren om het VB ondemocratisch te noemen, vertaald worden in het Frans, omdat sommige leden van de Raad geen Nederlands kennen?

De Raad van State gaf zelf advies bij het totstandkomen van de droogleggingswet en nu oordeelt hij over de toepassing van die wet op het VB. Is de Raad wel onpartijdig?

Is er bovendien geen schijn van partijdigheid omdat de Raad voor de helft uit Franstaligen bestaat en zij mee oordelen over een Vlaamse partij die de onafhankelijkheid van Vlaanderen wil?

Vijandig staan tegenover het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens is geen misdrijf. Om de dotatie van het VB in te trekken moet ook geen misdrijf gepleegd worden. Is dat niet een te erge schending van de vrijheid van meningsuiting?

Is een veroordeling voor racisme automatisch “een teken” dat de partij ondemocratisch is, of moet ze bovendien aanzetten tot geweld? En is de vrijheid van meningsuiting wel voldoende beschermd in deze droogleggingswet, omdat geen beroep meer mogelijk is tegen een arrest dat het VB zijn geld afneemt?

Is intrekken van de dotatie geen feitelijk partijverbod, omdat het VB dan geen geld meer krijgt van de staat, maar ook niet van privéfinanciers? En is dat geen schending van de vrijheid van vereniging?

Discrimineert de droogleggingswet niet? Ze neemt immers partijen die op zich geen misdrijf plegen maar wel tegen het EVRM zijn, hun geld af, terwijl partijen die kandidaten hebben die veroordeeld zijn voor corruptie, verduistering en schriftvervalsing, hun dotatie niet kunnen verliezen?

 

De Raad van State moet zijn auditeur niet volgen, hij moet de vragen dus niet stellen aan het Grondwettelijk Hof. Maar hij moet wel antwoorden op alle argumenten die de auditeur aanvoert. Doorgaans volgt de Raad echtere het advies van zijn auditeur. Als dit gebeurt, komt er zeker geen beslissing over de intrekking van de dotatie van het VB meer voor de verkiezingen van 2009.

JDW @ Gazet van Antwerpen

Gezien het delicate karakter van deze zaak, leveren wijzelf even geen commentaar.  Uiteraard zijn onze lezers vrij dit wel te doen.  Alstublief.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penris tegen Lange Wapper

 

Op vragen van Jan Penris (VB), Rudi Daems (Groen!) en Jan Peumans (N-VA) naar de onafhankelijkheid van de milieueffectrapportage (MER) rond de Oosterweelverbinding versie Lange Wapper, heeft minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) geantwoord dat de hele procedure volgens de letter van de Europese regelgeving ter zake is verlopen.

'Maar we dienen vandaag (dinsdag, nvdr.) een motie in om dit donderdag opnieuw in de plenaire te krijgen', zegt Penris. 'Haar uitleg was erg technisch, voor een gewone burger onverstaanbaar en  onvoldoende. De minister heeft ons niet kunnen overtuigen. Dat MER-rapporten worden aangemaakt en goedgekeurd door bedrijven die verweven zijn met de opdrachtgever - de BAM - is en blijft vragen om problemen.'Penris: 'Het is ons aanvoelen dat de Vlaamse regering een aantal grote projecten niet naar behoren aanstuurt noch controleert. Antwerpse dossiers vooral, zoals de Oosterweelverbinding en de luchthaven van Deurne. 't Gaat niet vooruit: onduidelijkheid, onmacht en uit de pan rijzende facturen voor de belastingbetaler. De eerste fase van de Leien kost 100 miljoen in plaats van 47! Ik zal minister-president Peeters hieromtrent donderdag aan de tand voelen.'

Jan Penris (in witte jas) oefent op een aantal "vrijwilligers" vooraleer Kruis Peeters aan de tand te voelen, donderdag aanstaande in het Vlaams Parlement.

 

 Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportoase in Brasschaat : een mooi complex.

 

In honderden gemeentes wordt het beleid gevolgd door Vlaams Belang mandatarissen die door het bestaan van het ondemocratische cordon sanitaire in de oppositie vertoeven.  In veel gevallen bestaat er ook een media-cordon, zodat weinig uitlekt over het werk dat gedaan wordt in het belang van de burgers.  De beste manier om in het nieuws te komen voor een Vlaams Belanger is tijdens een gemeenteraadszitting onder de oksels te krabben en de arm lichtjes op te heffen.  Een klein voorbeeldje van werk op de achtergrond zonder aandachttrekkerijdoor onze vriend Walter Maes, gemeenteraadslid te Brasschaat. De factuur is onderweg, Walter.

Veiligheid is niet enkel een zaak van meer blauw op straat.

 

Op 28 januari 2006 opende Sportoase zijn deuren te Brasschaat. De opening was een groots en feestelijk gebeuren. Dat er links en rechts wat mankementjes waren was al vlug duidelijk, zowel voor het personeel als voor de zwemmers.

 

Bovendien ontdekte gemeenteraadslid Walter Maes (VB) dat er geen rampenplan bestond voor dat complex. Een detail, nietwaar. Naar verluid was de centrummanager er nog mee bezig toen hij ontslagen werd. De uitwerking van het plan zou dan een taak voor zijn opvolger worden. Voor Walter Maes vereiste het ontbreken van een evacuatie- en rampenplan een onmiddellijke oplossing en kon er geen sprake van zijn de administratieve molen op zijn eentje te laten draaien en intussen de veiligheid van taltijke sportbeoefenaars en recreanten aan het toeval over te laten.

 

Om te vermijden dat zowel de clubs als de scholen en de recreatieve zwemmers het slachtoffer zouden worden van een sluiting van het zwemcomplex koos Vlaams Belang  bewust een andere strategie.  Geen spektakel door pers en publiek te alarmeren -met risico van sluiting en verzuurde reacties van het schepencollege- maar wel intens achter de schermen het rampenplandossier versneld in de startblokken zetten.

 

De brandweer van Brasschaat heeft inmiddels drie persluchtoefeningen gehouden, waarvan één in samenwerking met de brandweer van Schoten,  het aantal vlucht- en uitwegen voldoet en in oktober 2007 werd het evacuatie – rampenplan aan de burgemeester overhandigd.

 

 

 

 

 

 

Activiteiten voor Bedrijven, Clubs, Scholen, Senioren en Andersvaliden.

Voor kinderen is er niets voorzien, tenzij voor de ouders die KIDS hebben, volgens de webstek van Sportoase due u bereikt via onderstaand bruggetje

http://www.sportoase.be/elshout.php

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Decrem op zoek naar 110 miljoen. Angeltjes biedt partiële oplossing

 

De belgische minister van oorlog, Decrem, zit met een groot probleem : hij heeft 110 miljoen euri tekort en hij wil véél kopen.  Wij hebben ook tekort en we willen wat aanbieden.  Helaas bezitten wij niet, zoals de minister, een leger met plastieken geweren, bakfietsen die omgebouwd zijn tot vervaarlijke tanks, soldaten die tijdens de grote maneuvres als ze mekaar beschieten "Pang" roepen en een luchtmacht die bestaat uit piloten die met gespreide armen door de weiden lopen en heel de tijd geluiden maken als bromberen. En tussendoor laten ze iets vallen, waarbij ze roepen "Arré !"  Voltreffers.

Mijnheer Decrem heeft het toch maar getroffen met zo'n leger.  Over de marine kunnen we niets zeggen, want de boten zijn door Flahaut  de voorganger van mijnheer Decrem verhuurd, maar men is vergeten op te schrijven in het zwarte boekje aan wie en de matrozen zijn nu ingeschakeld bij de redders aan de Vlaams kust. Zwemmen is niet vereist, wel toeteren en roepen tegen bleke toeristen.

ABL ... wat zijn we trots  en wat kijken we uit naar het defilé op 15 juli, de ultieme datum van de belgische staat.

Wij hebben echter ook een en ander en misschien kan er met de minister van oorlog iets gearrangeerd worden, een ruil ? Deze dames waren tewerkgesteld bij de federale politie en volbrachten geheime missies voor de Heer Koekelberg.  Ze zijn niet gediplomeerd, maar zeer ervaren.  Crem, wat is het ?  Hoeveel biedt ge ? We hebben er ook in het zwart.

 


08-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom hebben wij geen PUNT. VL ?

 

 

Angeltjes.VL ????

http://www.puntvl.net/index.php
Ondertekenen mensen !!!!!!



08-07-2008, 21:55 geschreven door s


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland en Vlaanderen horen bij elkaar (Partij Voor Vrijheid)

 

 
   Tekening Ruben L. Oppenheimer
 

Nederland en Vlaanderen horen bij elkaar

Gepubliceerd: 7 juli 2008 00:00 | Gewijzigd: 7 juli 2008 22:47

België loopt op zijn laatste benen, we moeten nu handelen. Laat het volk zich via referenda uitspreken over een hereniging, vinden Geert Wilders en Martin Bosma.

Door Geert Wilders en Martin Bosma

Met de dag lopen de spanningen in België op. De politieke crisis gaat zich deze zomer naar een hoogtepunt bewegen. Minister-president Leterme (CD & V) kan geen oplossing vinden voor de hete hangijzers die zijn positie onmogelijk maken.

Nederland moet nu goed opletten, want met de kunstmatige staat aan onze zuidgrens is het snel gedaan. Het kan lang duren of kort, maar de staat België loopt op zijn laatste benen. En dat betekent een enorme kans om te komen tot de unie van het onafhankelijke Vlaanderen met Nederland.

Vlaanderen en Nederland hebben een gezamenlijke geschiedenis. Slechts zelden was er sprake van een staatkundige eenheid, maar door de eeuwen heen is er altijd een sterke lotsverbondenheid geweest.

De Opstand tegen de Spanjaarden speelde zich voor een belangrijk deel af in de Zuidelijke Nederlanden. De Beeldenstorm begon in Vlaanderen (1566). Willem de Zwijger was gouverneur van Antwerpen. Sommige historici zien de slag die de Geuzen leverden bij Oosterweel in Vlaanderen (1567) als het begin van de Tachtigjarige Oorlog. In Brussel werden de graven van Horne en Egmont onthoofd (1568). Bij de Pacificatie van Gent (1576) werden de afspraken gemaakt om samen te werken tegen de Spanjaarden. In Brussel werd Willem de Zwijger ingehaald als een held (1577). Hij weigerde aanvankelijk (1579) de Unie van Utrecht te tekenen omdat daarmee de Zuidelijke Nederlanden werden opgegeven. In die amputatie had hij geen zin. Het graafschap Vlaanderen tekende mede de Acte van Verlatinghe (1581), in zekere zin onze onafhankelijkheidsverklaring.

De geuzenvlag (oranje-blanje-blue) stond voor de vrijheid en de eenheid van de Noordelijke en de Zuidelijke Nederlanden. Maar het werd uiteindelijk de vlag van de Republiek, die alleen het Noorden besloeg.

Toen het zuiden in Spaanse handen bleef, werden Gent en Brugge spooksteden. Antwerpen stortte in elkaar. Vele honderdduizenden vluchtten naar de Noordelijke Nederlanden. Daar vonden zij wel de vrijheid die er in bezet Vlaanderen niet meer was. De Noordelijke Nederlanden profiteerde van deze enorme braindrain en begon aan haar Gouden Eeuw.

De Vlaamse Leeuw brult sindsdien in eenzaamheid.

Van 1815 tot 1830 was er een korte hereniging. De afscheiding van het gedrocht België was een historische blunder, verzonnen door buitenlandse diplomaten. België bestaat alleen als product van de elite. De Waalse politicus Jules Destree zei in 1912 tegen de koning: „Sire, il n’y a pas de Belges.” Uiteraard waren deze woorden in het Frans; het koningshuis spreekt Frans.

Toen minister-president Leterme vorig jaar gevraagd werd eens het Belgische volkslied te zingen, zette hij de Marseillaise in. Zelfs de premier deelt niet in de symbolen van België.

De Belgische staat voerde vanaf zijn oprichting zware aanvallen uit op het Nederlandstalige karakter van Vlaanderen. Brussel, de historische hoofdstad van de Nederlanden, werd verfranst. De Vlaamse soldaten in de Eerste Wereldoorlog kregen hun bevelen in het Frans en stierven een zinloze dood.

Onderwijs in het Nederlands was verboden. In ziekenhuizen wilden de Franstalige doktoren niet luisteren naar klachten uitgesproken in een minderwaardige boerentaal.

Allemaal tevergeefs blijkt nu; Vlaanderen werd niet alleen een van de rijkste regio’s van Europa, maar bleef trouw aan haar eigen taal. Alleen al om die reden verdient Vlaanderen de achting van elke Nederlander.

De grens tussen Nederland en België is een kunstmatige grens. De verschillen tussen een Duitser uit Hamburg en een Duitser uit München zijn een stuk groter dan de verschillen tussen iemand uit Gent en iemand uit Groningen.

Er zijn tal van voordelen van de komende hereniging. Het samenkomen leidt tot een gezamenlijk BNP dat groter is dan dat van India of Rusland. De unie wordt in één klap een economische én politieke grootmacht. De herenigde zeventien provinciën (23 miljoen inwoners) vormen meteen een serieuze speler op het wereldtoneel.

Geen wonder dat twee van de drie Nederlanders zelfs een complete fusie willen tussen Vlaanderen en Nederland. In onze harten zijn we nooit gescheiden. We horen bij elkaar.

De komende ondergang van België biedt nieuwe mogelijkheden voor een oud ideaal. De zinloze verstrooiing kan beëindigd worden. Het wordt tijd leiderschap te tonen om de historische fouten alsnog recht te zetten. Nu is het moment. Een aantal referenda moet uitkomst bieden over hoever we die unie willen laten gaan. Een voorzichtige LAT-relatie of een huwelijk in gemeenschap van goederen? Eén staatshoofd? Dezelfde wetten? Of een losse confederatie? Het antwoord moet komen van ons volk – aan beide zijden van de grens. De hereniging moet gedragen worden door de bevolking en daarom zijn volksraadplegingen cruciaal. De hereniging mag niet, zoals België, een eliteproject zijn. En het kan niet zo zijn dat Nederland Vlaanderen inlijft.

De Noordelijke Nederlanden en de Zuidelijke Nederlanden hebben een gezamenlijke geschiedenis. Binnenkort gaat blijken dat we ook een gezamenlijke toekomst hebben. Nederland moet de Vlaamse Leeuw aan de borst drukken. En zeggen: welkom thuis, we zijn je nooit vergeten.

Fractieleider Wilders (PPV) zei eerder in een interview in De Telegraaf (12 mei) „er erg voor te zijn om te bekijken of Nederland en Vlaanderen niet samen kunnen gaan.”

Hij stelde toen voor om premier Balkenende met zijn Vlaamse collega te laten praten „om te kijken of er een nieuwe unie kan ontstaan.” Nederland zou dankzij de samenwerking kunnen profiteren van de haven van Antwerpen, een luchthaven, meer ruimte en een goed schoolsysteem.

Het pleidooi voor een Groot-Nederland is niet nieuw. Voorman van de Groot-Nederlandse gedachte was de historicus Pieter Geyl, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. In 1925 publiceerde hij een historisch proefschrift over een samengaan van Nederland en Vlaanderen. In de jaren 30 werd de Groot-Nederlandse gedachte vooral uitgedragen door extreem-rechtse groeperingen.

Geert Wilders en Martin Bosma zijn respectievelijk fractievoorzitter en fractiesecretaris van de Partij voor de Vrijheid in de Tweede Kamer.
@ PVV via NRC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws bij de VRT wordt bepaald door de socialistische oppositie

 

Het is maar een detail.  Tijdens het nieuws van 19 uur, voorgedragen door mijn geliefde Martine, bleek weer duidelijk hoe de prioriteiten door  de VRT gesteld worden.

  Een vliegtuig van Kalitta-Air is neergestort in Colombia (Sri Lanka). Net zoals zes weken geleden van dezelfde maatschappij een vliegtuig onzacht neerkwam te Zaventem, u herinnert het zich.  De extra-bewakingsagenten, de geruchten over spionage, enz.

De regeringsverantwoordelijke voor slechte landingen en halfslachtige opstijgingen is vreemd genoeg niet de expert, de Heer Leterme, maar wel zijn gewezen partijvoorzitter, Tsjoeke-Tsjoeke Schouppe.  Wij willen met die man absoluut niet lachen, want hij zit op een ondankbare stoel, maar ja, die koos hijzelf.

Dus, Tsjoeke-Tsjoeke zegt naar aanleiding van dit tweede Kalitta-accident, we gaan die maatschappij erg goed in het oog houden en als zij terecht komt op een Europese zwarte lijst, zullen wij volgen. Dat klinkt allemaal vrij plausibel voor leken zoals wij. Tsjoeke-Tsjoeke ziet er geen avonturier uit die de veiligheid van burgers over het hoofd ziet. 

De VRT-nieuwslezeres vertelt dit verhaal met enige gebruikelijke scepsis in de stem en enkele zenuwtics,  en dan wordt ze plots vrolijk, want haar West-Vlaamse  rode vriendje, Renaat Land Uit, die voordien als minister verantwoordelijk was voor vliegvelden en lawaaihinder, en die nu in de oppositie naast Freya zit (u herinnert zich de mooie diamontage die wij u presenteerden vanuit de dark-room in de Kamer) heeft een andere mening.  Onmiddellijk mag Renaat Land Uit  voor de camera's in het vertederende  Brugs komen uiteenzetten dat volgens hem Kalitta een bende amateurs en moordenaars in spe zijn en dat ze dus vliegverbod moeten krijgen boven het vaderlandse luchtruim.

Wat een gedoe allemaal, enkel om Land Uit extra in beeld te brengen en zijn gelijk te laten weerklinken.  Gaat de VRT dat doen bij elke regeringsstellingname ?  En zijn SP-a en Groen  met respectievelijk 14 en 4 kamerleden de enige en  belangrijkste oppositiepartijen ? 

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Làp ! FDF stapt naar Europa met discriminatieklacht.

 

De eenzame FDF-fascist (Waarom niet ?  Er is niets mis met het verkondigen van de waarheid) in het Vlaams parlement, Van Eycken heeft klacht neergelegd bij de Europese Commissie in verband met de taalvereisten in de Vlaamse Rand.

Zo gaan échte democraten om met de gemeentelijke autonomie, zeker als ze zelf burgemeester zijn geweest. Het FDF beroept zich op de vrijheid die de Europese burgers bezitten om zich om het even waar te vestigen in de Unie. Van Eycken zal ook de Raad van State inschakelen. Concreet zou het gaan om een franskiljon die een weigering opliep om een woning te kopen, in Vilvoorde of Zaventem.  Ongetwijfeld is dit een geval van uitlokking, om Vlaanderen internationaal te beschadigen.

Natuurlijk bestaat de bewegingsvrijheid in de EU en die wordt noch in Zaventem, noch in Vilvoorde belemmerd of beknot.  Het enige wat die gemeentes eisen van hun inwoners, is dat ze een minimale kennis van de landstaal bezitten.  Als dat niet het geval is, volstaat het om te verklaren, dat men bereid is die kennis op te doen in de komende tijd. 

Wie dat niet aanvaardt, kan altijd in het Warandepark te Brussel een bank en een kartonnen doos in huur nemen.  Daar zijn geen taalvoorwaarden, het is er groen, riant en er wandelen regelmatig allerlei VIP's langs.

Savat

 

Christian in uitgangstenu

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/432738/le-fdf-saisit-la-commission-europeenne.html




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!