Angeltjes
21-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zén zot van mijn Antwerpse cultuurpolitici

 

Sugar Jackson na 92 seconden KO (foto's)

 

Eergisteren stond in het Antwerpse Sportpaleis een verheven bokswedstrijd op de affiche met een plaatselijk idool Sugar Jackson (de zwarte man rechts op de foto die een sierlijke achterwaartse buiging maakt). En wie zat prominent aanwezig te zijn bij dit verheven spektakel ?  Burgemeester Slaapmans, wiens cultureel niveau zich beweegt ter hoogte van Suske & Wiske en muzikale hoogtepunten met Madonna en onze goedontwikkelde TV-Flamingant, Ward de Bever. Een verrassend sportminaar en dan nog wel van een der nobelste sporten : medemenschen suf kloppen. Wat trouwens ook gebeurd is, want onze Antwerpse Ghanees was na 100 seconden KO.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans op Nederlandse Televisie

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienschtmeeededeeelinghh

 

 

De ganse namiddag was het virusjachtbij Angeltjes

Le Pen heeft het meer dan goed gedaan in la France, Sarkozizi

zal weer veel moeten beloven, de sossen winnen maar van

morgen af gaan ze mekaar verder verscheuren in de Parti S.

De komende dagen zenden wij uit op een laag pitje wegens

technisch gerommel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zevende dag bij de 0000 zondag 21 maart 2010 - Sponsor FLAIR

 

 

Beste Kijkbuiskijkertjes en lieve dameslezeresjes van Flair,

Het zal weer een knal-uitzending worden met de immer goedgemutste Indra als centrale gastvrouw. U kijkt er een ganse week naar uit.  Wij niet.

Het politiek debat wordt een luchtige discussie over onze pensioenen. Aanleiding zijn de voorstellen van CD&V-voorzitster, de Deftige Dame, Marianne Thyssen. Marianne hééft een ei van Colmbus gelegd.  De basis van de hoogte van uw pensioen wordt niet bepaald door de leeftijd waarop u stopt met werken, maar wel door de lengte van uw loopbaan. Er is nauwelijks enig verschil met de huidige toestand maar het klinkt hoopvol dit typische CD&V-voorstel. Het is zoiets als : "We gaan de gevel van onze woning schilderen. Met een tandenborstel". Wie de deelnemers aan het gesprek zijn, houden we nog even geheim. Maar zeg eens, beste kijkbuiskijkertjes,  zou u niet graag hebben dat de TV-Flamingant, ons eigen 0000-fabrikaat,   aanwezig zou zijn om u weer hartelijk aan het lachen te brengen ? Misschien ...

Eurocommissaris voor Handel, Napoleon De Gucht, geeft zijn visie over onder meer de Belgische betrekkingen met Congo. Om de bedreigingen en de scheldpartij van De Gucht achteraf goed te maken, zal de Regering Leterme alsnog de Congolezen uitnodigen om mee te defileren op 21 juli. Na de stoet : gratis bier en vele dames blanches.

Dan volgt een gesprek over onze monarchie, 20 jaar na de abortuscrisis. Zoals de persmededeling va Indra het suggereert, lijkt het wel dat we nu de monarchie gaan aborteren. Of we dat live op het scherm zullen zien, daar moet nog over geredetwist worden.

In de culinaire rubriek spreekt "topchef" Sergio Herman, over de sterren in de Zwinregio. En over zijn nieuwe zaak ‘Pure C’. Dit onderdeel wordt speciaal gebracht voor de talrijke socialistische villabewoners die graag flaneren in Knokke-le Zoute.

In de sport wordt nagekaart met Michel Wuyts over Milaan-San Remo en de verveleden Vlaamse leeuwenvlaggen.

In de studio zeurt de Nederlandse maatschappijverbeteraar Freek de Jonge over zijn nieuwe cd ‘Van a tot z’. Er zal met ontzag in stem en houding geluisterd worden naar de zure klap van de linkse dominee.

De muzikale gasten zijn : Gabriël Rios, Jef Neve en Kobe Proesmans. Zij brengen ‘Straight Song’.

Zondag, om 11u00 - Kijken hoeft niet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten hebben kritiek op asielbeleid regering

 

De federale regering heeft het asielbeleid jarenlang in de soep laten draaien. Het bewijs daarvan is dat staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) nu 45 miljoen euro extra vraagt om de opvangcrisis van asielzoekers onder controle te krijgen. Dat beweert sp.a.

 

Volgens de woordvoerder van Courard is die som broodnodig om bijkomende opvangplaatsen te creëren, nieuw personeel aan te werven en de oplopende hotelkosten te dekken.

Kamerlid Dalila Douifi (sp.a): "Men boekt veel te weinig en veel te traag vooruitgang. De regering heeft zichzelf door de grote regularisatie en de wijziging van de opvangwet in de problemen gebracht. Ze heeft zelf een groot aanzuigeffect gecreëerd en moet nu zorgen dat de toestroom wordt gestopt."

Volgens de Vlaamse socialisten zal 45 miljoen euro dan ook niet volstaan. Ze stellen zich ook de vraag waarom er niet wordt samengewerkt met Defensie om zo extra opvangplaatsen te scheppen. "Waarom wordt de procedure voor het aankopen en installeren van woonmodules op bestaande opvangsites niet versneld ?"

Wij hebben ook een voorstel : waarom nemen al de linkse villabewoners, de christelijke dweilen en de liberale apsjaars die zo gul omspringen met ons belastinggeld en de grenzen wagenwijd openlaten, niet elk tien tot twintig asielzoekers op in hun woning ?

Komedianten ! 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : Juwelen Comete

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tramrit was in Brno (Tsjechië) : iedereen gewonnen !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Gisteren hadden we een heel makkelijke opgave : een record uit het Guinnessboek, de man met de meeste wasknijpers in zijn aangezicht. Wat mensen al niet willen ondernemen, om in de kijker te lopen. Vandaag, een beetje bizarre toestand.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dewinter dient klacht in tegen Sharia 4 Belgium

 

Een groep fundamentalistische moslims – naar eigen zeggen uit het Antwerpse – die zich presenteert onder de naam ‘Sharia 4 Belgium’ schrijft op zijn website http://sharia4belgium.webs.com de democratie te willen afschaffen en België te willen onderwerpen aan de sharia. Op de website vindt men artikels over democratie met veelzeggende titels als “De bedorven vruchten van democratie”, “Democratie is de werkelijke essentie van ketterij” en “De democratie is een systeem van kafirs (ongelovigen, in het Engels ook kuffars)”. Op de website wordt echter nogal vaag gedaan over de strategie om dit doel te realiseren.

‘Sharia 4 Belgium’ beschikt echter ook over een eigen kanaal op Youtube http://www.youtube.com/user/sharia4belgium . Terwijl ‘Sharia 4 Belgium’ zich ervoor hoedt om op zijn website op te roepen tot geweld, doet de organisatie dit op zijn Youtubekanaal duidelijk wel.  Via dit Youtubekanaal kan men immers tientallen (soms zeer choquerende) filmfragmenten – vaak voorzien van commentaar – bekijken die op een niet mis te verstane wijze oproepen tot de heilige oorlog, geweld en zelfs terrorisme. Er worden beelden getoond van sprekers, behorend tot de meest extreme islam (bv. Al-Qaeda-officier Abu Yaha en Al-Qaeda recruteur Anwar al-Awlaki ), die oproepen tot haat, jihad en terrorisme. Er zijn ook filmfragmenten te bekijken van gewapende mujahedin.

Een kort overzicht van beschikbaar filmmateriaal op het Youtubekanaal van ‘Sharia 4 Belgium’:

-         Men kan een reeks ‘jihad’-filmfragmenten bekijken van Anwar al-Awlaki. Hij wordt ook wel de “Bin Laden van het internet" genoemd. De titels van de filmpjes spreken voor zich: “Jihad is Obligatory”, “Encouraging Jihad” en “The Virtues of Martyrdom”.

-         Een ander filmpje wordt begeleid door volgende tekst: “British born Muslim Mullah Anjem Choudary says killing innocent non Muslims is legitimate. Follower of Sheikh Omar Bakri, Anjem goes on to explain non Muslims are legitimate targets because they did not accept islam.”

-         Van een ander filmpje luidt de titel “Pleasing the kuffar? Taking the kuffar as friends/allies is haram in Islam” ('haram' betekent 'verboden door de islam'). Spreker is de Britse moslimextremist Sheikh Abu Waleed.

-         In verschillende filmfragmenten worden afbeeldingen getoond van Osama bin Laden en van gewapende islamitische strijders.  

Na het zien van deze filmpjes op het Youtubekanaal van ‘Sharia 4 Belgium’ zal Filip Dewinter volgende week klacht indienen bij het parket op basis van de racismewet (artikel 20; aanzetten tot haat of geweld) en het strafwetboek (artikel 66 en titel VIII van het Strafwetboek; aanzetten tot moord).

De persverantwoordelijke - Philip Van der Sanden 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met wollige handschoenen is het moeilijk ondertekenen ...

 

Bijna vier jaar nadat Joe Van Holsbeeck (17) met een paar messteken werd gedood voor een mp3-speler, heeft ons land dader Adam Giza nog altijd niet uitgeleverd aan Polen, dit niettegenstaande beloftes aan Polen, en een gerechtelijke uitspraak dat dit moest gebeuren.

Adam Giza zit nog altijd in de gevangenis van Ittre. De woordvoerder van minister De Clerck zegt: “De minister van Justitie heeft zijn handtekening nog niet geplaatst. Het dossier wordt nog steeds bestudeerd”. Het mag nu wel duidelijk zijn dat de overheid de criminaliteit importeert, dat criminaliteit en asociaal gedrag steeds meer worden beloond. Crime pays en het wordt een levensstijl en een dagelijkse activiteitit die door sommigen herverdeling wordt genoemd. Met de vermogensbelasting binnenkort, zoals voorgesteld door de SPa, wordt bezit terug diefstal. Dat zal de mieren mores leren ! 

Waarom de meest wollige tjeef nog niet zijn handtekening heeft gezet ? Hij en zijn clubje zijn de kampioenen van de besluiteloosheid, de onwil, de onmacht en de onkunde, zonder vijf minuten moed. Zelfs geeen vijf seconden. De baronnen Münchausen die zichzelf en anderen zodanig voorliegen dat de leugens waarheid worden of waar worden gemaakt.

Het wordt steeds meer duidelijk dat criminelen gebruikt worden tegen het eigen volk want waarom zou men dit anders gedogen ? Wie of wat heeft zo'n grote invloed op Stefaan De Clerck ( ook een jurist notabene) dat hij zijn handtekening niet zet ? Dat hij een verdrag met Polen niet nakomt, een arrest niet uitvoert ? En wie wint ermee? Cui bono in gerechtelijk latijn. Ik verwijs dienaaangaande naar een opiniestuk "Procedure is een onrecht geworden" geschreven door een jurist die onder de naam Gaius publiceert op Angeltjes .

Het is zeker niet het geweten van De Clerck dat hem doet afzien van uitwijzing, want dan betekent het dat Joe's ouders familie en vrienden, en wij, bij zijn geweten geen plaats hebben. Alleen in zijn portemonnee spelen we een rol.

Ik leef mee met de nabestaanden van Joe Van Holsbeek want hun lijden wordt alle dagen bestendigd. Het niets doen van De Clerck is als de spons met azijn die Christus' dorst moet lessen aan ket kruis. (Ik ben wel atheïst, maar het verhaal is toepasselijk zeker in deze tijd van het jaar en als doordenkertje voor de C uit de CD&V. Die C mag er duidelijk dus wel uit, de V was al kwijt, en de D alleen als het hun goed uitkomt misstaat ook in de naam. Miscchien moeten ze de naam O.F. Opportunistische Farizeeërs aannemen, maar met het Vlaamse vocabularium dat ik dezer dagen over de Tjeven te horen krijg zijn er veel nieuwe namen te bedenken.Is dit land Tjeeftjenië en het het volk Tjeeftenen ?

Op wie stemden jullie de vorige verkiezingen ?

A. Griffon

 


20-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteren bevonden we ons in de wereld van de magie en de tarot. "De afbeelding suggereert het alter ego, de Magnetische Entiteit wier superkracht zich bevindt  in het aangeboren talent voor reflectie en het keren van het tij. Moet ik verdergaan ?  Ja ?  U vraagt erom en Juffrouw Ellen kan zo moeilijk weerstaan aan uw smekende ogen om méér, lieve, lieve lezers ... We laten de auteur verder aan het woord  "Vandaag voel ik me als een natuurlijke vrouw. Ik ben een godin die het mistiek magnetisme reflecteert dat alle grenzen overschrijdt. Maar ook dit zal tot een einde komen.  Ik zal helder schijnen, en ik zal ijdele beloftes uit het duister overwinnen evenals gevaarlijke relaties (liaisons dangereuses). Geniet van de opwinding van de jacht en de actie als de krachten van uw aantrekking op hun hoogste punt zijn". Dat is de uitleg van mevrouw Michele Carelse. Het is me wat ... Nu zijn we een stuk wijzer.

Vandaag een opgave met beide voeten terug op de aarde.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen op feesboek
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Johan B.gelooft elke dag meer dat multiculturalisme het politiek correcte recept voor schizofrenie is. Zodra die toestand is bereikt bij de naïeve slachtoffers, kan de politieke correctheid een ander instrument dat zij heeft uitgewerkt, hanteren om nadat de schade is aangericht, de scherven van de gewezen menselijke identiteit op te ruimen. Multiculturalisme is ‘verdeel en heers’.

Nog van Johan B : "Wat ons de verraderlijke alliantie tussen sociaaldemocratie en islam zal brengen -in Stoperajargon versluierend aangeduid als het 'de boel bij elkaar houden'-, lijkt, ondanks het debacle Westermoskee en het met veel gemeenschapsgeld gefaciliteerde fiasco Marhaba, onafwendbaar: het shariasocialisme."

Op dat feesboek zit ook een subversief zootje bij mekaar, zo te lezen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een ritje met de tram ? 10 minuutjes

 

 

Rijdt u vaak met de tram ?  Wij bedoelen, een voertuig uit de oude tijd met rustige, beschaafde passagiers aan boord,  die het trampersoneel niet beschimpen of de tanden uit de bek kloppen. De jongeren stonden toen nog recht en de ouderen hadden een zitje. Er werd ook niet gezongen of geroepen en om de zoveel minuten op de noodstop geduwd voor de lol. Dat soort tram dat wij niet meer kennen en waarvan de heersers van het regime ons vertellen, dat wat we nu hebben, veel levendiger en leuker is. Met zo'n ouwe tram kan u meerijden. Het is zaterdagmorgen en het regent. En het lijkt niet alleen écht, het is ook écht. U mag raden in welke stad we zijn. Spannend ! We vertellen het morgen tijdens de zevende dag, als de Lente officieel is ingehaald. Wij zijn wel heel goede mensen, vind u niet ?  Vind u niet ?

De redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procedure is een onrecht geworden

 

Meer dan een halve eeuw geleden konden de koninklijke commissarissen gelast met de modernisering van de wetboeken, nooit vermoeden dat een procedure ooit een bron van onrecht zou kunnen worden. Naar hun hoogstaande ethische en ook verantwoordelijke mening was het evident dat correcte procedures van rechtspleging een bron waren van recht en billijke rechtspraak.
Zij koppelden het West-Europese formalisme naar napoleontische traditie aan het gezond verstand van het Angelsaksisch rechtssysteem en gingen van de veronderstelling uit dat elke gerechtelijke uitspraak zuiverend zou werken en de regels gaandeweg geval per geval desnoods zou verfijnen ten behoeve van een beter geheel.


Zo is de geschiedenis niet verlopen. Integendeel, al meer dan twee decennia is de gerechtelijke procedure geleidelijk maar beslist een bron van onrecht geworden in die zin dat het billijke rechtspraak in vele gevallen zelfs onmogelijk maakt. Cui bono? Wie is dit ten goede gekomen? Zeker niet het leeuwendeel van de advocaten en rechters. Integendeel hun protesten werden niet gehoord of weg gewuifd. Met 'misprijzen' zoals arrogant tegenwoordig genoemd wordt op het spreekgestoelte van de autoritaire Europese unie.

Wie is het dan wel ten goede gekomen? In de eerste plaats de uitvoerende macht en dus alle ministers zonder onderscheid en dit  met absolute zekerheid vanaf de regering Dehaene I. Het idee kan al ontstaan of gekoesterd zijn tijdens een van de vele regeringen Martens maar zeker is dat niet. De geschiedkundigen zullen laten een oordeel hieromtrent uitgesteld zien door het ontbreken van allicht bewust vernietigde bewijzen, maar zeker is dat ook niet.
De wetgevende macht zoals men de verzameling parlementsleden en senatoren noemt profiteerde niet als dusdanig maar ongetwijfeld in ruime mate individueel.

Voorkennis is hier het sleutelwoord voor een goed begrip van het hoe en het waarom der gebeurtenissen. De kwaliteit van de wetgeving ging zienderogen achteruit en zelfs in die mate dat elk protest hoe schuchter ook in de kiem werd gesmoord door steeds autoritairder optreden van "hogerhand" zoals dat heet. Kandidaat klokkenluiders werden meedogenloos aan de schandpaal genageld, gebroodroofd, belasterd en belaagd via de tentakels van de echt belanghebbenden en particratie in de administraties en overheidsinstellingen.

Niet alleen werd de rechtspraak in strafzaken handig en via vele omwegen gesaboteerd maar vooral de financiële belangen van Vlamingen via het bewust in stand gehouden systeem van gerechtelijke achterstand in burgerlijke zaken systematisch op zogezegd perfect legale manier gekaapt en gebrandschat. Het ontbrak de pers aan ruggengraat om de steeds weerkerende propagandistische manipulaties te blijven aanklagen tot ze zouden ontmaskerd zijn. Integendeel de tentakels van de particratie muilkorven zelfs de laatsten onder de onafhankelijke journalisten.

Op de duur deinsde men er zelfs niet voor terug speciale wetgeving door te drukken om open en bloot politieke tegenstrevers te treffen via gerechtelijke vervolgingen. Op de duur deinsde men er niet voor terug speciale islamo-fascistische en andere politiek geïnspireerde groepuscules te sponsoren met gemeenschapsgeld om unilaterale interpretaties van de voordien op fascistoïde wijze tot stand gekomen wetgeving te laten scheppen om ook via gerechtelijke dreiging een klimaat van angst te installeren.

Cui bono? Wie kwam dit ten goede? Wie profiteerde van deze geschapen wantoestanden? De zich afwisselende machthebbers, het regime en het door hen verslaafde establishment en horigen onder de nochtans theoretisch onafhankelijke rechters. In Nederland leidde dit tot het proces tegen Geert Wilders die in tegenstelling tot Fortuyn en Hirsi Ali niet op een of andere manier uit de weg kon geruimd worden. In België leidde dit tot de veroordeling van het Vlaams Blok wegens de lasterlijke aantijging dat het programma en de politici van deze partij racistisch zou zijn.

Bij vele burgers deed dit al een belletje rinkelen. De regeringen Dehaene, Verhofstadt, Van Rompuy zijn zonder uitzondering de aanstichters alsook de begunstigden, middels zelfbediening en politiek-syndicaal cliëntelisme. De huidige regering is al even schuldig, minstens door schuldig verzuim. Het is derhalve de hoogste tijd om de noodklok te luiden. Geen enkele beschaafde samenleving kan zich veroorloven om de procedure onrecht, immobilisme en achterstand te laten stichten, vervolgens aan te wakkeren en op die manier ook te handhaven. Geen enkele. Nergens en nooit.

Gaius

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hendrik Boonen (VLOTT) ontdekt fraude bij schoolinschrijvingen

 


Het systeem om voorrang te geven aan kinderen die een broer of zus op de school naar keuze hebben, zorgt voor misbruiken. "Het is immers voldoende om aan te geven dat er een broer of zus school loopt, om voorrang te krijgen. Ook de voorrangsregel van kinderen die thuis het Nederlands niet als moedertaal hebben, is een bron van misbruik", zegt Antwerps OCMW-raadslid Hendrik Boonen (VLOTT). "Wie vals speelt bij de aanmeldingen, valt door de mand tijdens de inschrijving van het kind", luidt het op het kabinet van schepen Voorhamme (sp.a).

Ouders konden hun kinderen via de website van de stad Antwerpen digitaal inschrijven. Van de 9.949 kinderen die zich in februari online hebben aangemeld voor een plaatsje in de kleuterklas of lagere school, kan 74 procent naar een van de scholen die de ouders voor hen hebben uitgekozen.

In een scholengemeenschap bleek er geen plaats te zijn voor een kind van een leerkracht die in de instelling les gaf. Zij vroeg een controle en liet steekproeven uitvoeren op de inschrijvingen die aanvaard waren.

"Na een eerste controle bleek dat vijf ouders hadden ingevuld dat er ook een broer of zus naar de school van voorkeur gaat, terwijl dit helemaal niet zo blijkt te zijn", aldus Boonen. "Het systeem kan dit blijkbaar niet controleren met de werkelijke gegevens."

Volgens Boonen moet de procedure helemaal overgedaan worden. Hij vraagt de integrale vernietiging van de inschrijvingen en een aanpassing van ofwel het informaticasysteem, ofwel het terugkeren naar het vroegere systeem in afwachting van een oplossing. De man vraagt ook om ouders die misbruik hebben gemaakt van dit systeem, correctioneel te laten vervolgen wegens valsheid in geschrifte.

@ www.vandaag.be

Dat onderwijsschepen Voorhamme ontkent, mag niet verbazen. De man is zo doordrongen van de islamitische mentaliteit, dat hij het als normaal ervaart om de waarheid weg te moffelen.Tegen ongelovige honden, is het geoorloofd te liegen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vangelis - Cosmos

 

.

Schoonheid hoeft geen uitleg

 


19-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een nakomertje van Saint Patrick's Day

 

 

 

Wij zijn niet geschandaliseerd bij het horen van de naam IRA


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen lammeren ? Honden zijn ook goed voor Dracula

 

In de parel aan de kroon van de Europese Unie, Prachtland Roemenië, wordt hondenvlees verkocht als lamsvlees.

Met Pasen wordt er traditiegetrouw veel lamsvlees gegeten, maar omdat Pasen vroeg is dit jaar, zijn de fokkers niet geneigd de lammetjes nu reeds te slachten, het gewicht is te gering. Dit vervelende feit wordt ingenieus ingevuld, door hondenvlees aan te bieden.

De Europese Unie die op elk flintertje voedsel dat wij tot ons nemen, 17 etiketten met scheikundige en geografische uitleg wenst + allerlei gekleurde labels, zal in het geval van de Dracula-aanbidders  zedig de ogen sluiten.  Of een vermaning uitdelen.

Bron : Zita

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gangsters van Sabam weten van niets ...

 

Eergisteren hadden wij de eer en het genoegen om, zeer formeel uitgedrukt, wat niet tot onze gewoontes behoort, u, geachte lezers, teerbeminde lezeressen en ook de anderen,  kond te doen van enkele gangsterpraktijken door het fijne inningskantoor Sabam. In Italië opererend onder de naam Maffia.

Vandaag lezen wij in het magazine van de Heer Van Cauwelaert en zijn linkse, rebelse redactie een treffend stuk, waaruit blijkt dat het genoemde inningskantoor 480 miljoen euri achterstallige uitkeringen schuldig is aan auteurs, componisten en rechthebbenden. Het kantoor ontkent.

Van hier naar Knack, het is slechts een klik : terugkomen is wenselijk.

 Angeltjes-Knack

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er ... komt veel in onze brievenbus de laatste dagen

 

Er (al lachend)over schrijven kan ik wel pruimen,maar wanneer gaat er eens tegen opgetreden worden ? 

De waarheid mag al eens gezegd worden: dat Europees Parlement is in de eerste plaats een groot bordeel. Een liefdesnest, kom - laten we het beschaafd houden. Het heeft al menige mooie liefde doen ontstaan, en heeft er nog meer in de knop geknakt. Het vergt weinig verbeeldingskracht om te beseffen wat kan en dus zal gebeuren wanneer men een internationaal gezelschap van welgestelde en goed verzorgde hitsige heren en dames elke maand gedurende een week bij elkaar steekt in een uitgestorven boerengat als Straatsburg.

Wie kan een nóg betere illustratie bedenken voor volksgezegden als 'de beer bij de honing', 'de kat bij de melk', 'de hond bij het been', 'de socialist bij het hoopje geld'? Veel parlementsleden zien in het recht op door de EU-burgers betaalde medewerkers ook een buitenkans om hun minnaars of minnaressen bij zich te houden en aan een inkomen te helpen.

We denken aan Johan Van Hecke, bijgenaamd de Rat, en Els De Temmerman. Fientje Moerman is ook nog Europees medewerkster geweest, een soort keukenhulpje voor Valéry Giscard d'Estaing. Die liep haar enkele jaren later wel straal voorbij toen ze met een cameraploeg in haar zog door de gangen van het Justus Lipsiusgebouw drentelde. Ze kon hem nog net op tijd aan de mouw trekken. Giscard keek verwonderd in het rond, zag toen ter hoogte van zijn heupen een schriel schraal vrouwtje staan, en vroeg verstoord: 'Oui?' Wat toen volgde, is Europees erfgoed: 'Je suis Fientje Moerman , je suis membre de la Chambre et j'ai encore travaillé pour vous . ' Giscard fronste even de wenkbrauwen, mompelde: 'Ah bon', en stapte met zijn talrijke gevolg verder.

Waar liefde verschijnt, was eerder al jaloezie. En dus worden veel van die Europese romances door anderen tegengewerkt. Vorig jaar was er zo een druk becommentarieerd geval bij het Vlaams Belang, met de sage rond Frank Van Hecke en Marie-Rose Morel. Maar het opvallendste voorbeeld van nijdasserij deed zich voor in 1999 bij de CVP.

Wilfried Martens was als EVP-voorzitter, zeker in zijn eigen ogen, de gedoodverfde lijsttrekker voor het Europees Parlement, maar zag tot zijn ongeloof hoe de partijtop de met Europa niets te zien hebbende minister van Arbeid Miet Smet op nummer één zette. Martens begreep maar al te goed hoezeer ze hem hadden geflikt. En iedere Wetstraatwatcher begreep het ook. Dat Miet Smet nog ooit een van de officiële mevrouwen Martens zou worden, tot zo'n dwaasheid achtte niemand haar op dat moment in staat, maar dat ze al een van de officieuze mevrouwen Martens was gewéést, dat wist iedereen. En dat de tweede officiële mevrouw Martens dat ook wist, wist ook iedereen.

No way dat zij die schuinsmarcheerder één week per maand met zijn voormalige maîtresse in hetzelfde hotel zou laten logeren. En dat ze gelijk had, is tien jaar later wel afdoende bewezen, of niet? Martens woest: als hij die eerste plaats niet kreeg en Miet niet van de lijst vloog, awel hé, dan kwam hij niet meer op zie.

In de Tweekerkenstraat, waar de CVP toen nog 'nomen est omen' indachtig haar partijgebouw had, werd de champagne ontkurkt. Geen Martens op de lijst, dat was snel opgelost. Smet één, Marianne Thyssen op twee, de Rat op drie, en een of andere Van Outryve op vier. Een ACW'ster, een middenstandster, een vulgaire opportunist en een Boerenbonder, zo waren de vier traditionele CVP-standen meteen vertegenwoordigd. Het zou de CVP wel haar vierde Europese zetel kosten, maar dat namen ze er met de grijnslach bij.

Restte nog één vraag: welke duivel had zo een gemeen plan verzonnen? De Van Rompuys ! Daar moet niemand lang over nadenken en Martens het minst lang van allen. Volgens een verslag in De Standaard uit die periode noemde hij enkele vooraanstaande partijgenoten 'smeerlappen'. Even in gedachten houden als u de EVP-voorzitter en de Europese president nog eens broederlijk naast elkaar ziet staan glimmen.

Koen Meulenaere 

(dank Ottorongo)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!