Dat meldt de regionale rode zender ATV maandag. De auteur was zelf naar het Vlaams Belang gestapt om bescherming te vragen. Die zou hij van de Antwerpse politie niet hebben gekregen.

Volgens ATV werden de lijfwachten ter beschikking gesteld via Tanguy Veys, VB-provincieraadslid uit Oost-Vlaanderen en een vertrouweling van Filip Dewinter.

De lezing van Barnard, met de titel 'Leve God, weg met Allah', werd woensdagavond verstoord door fanatieke moslims. De website 'Sharia4Belgium' had daartoe opgeroepen.

Uiteindelijk bleef het bij roepen en werd er geen geweld gebruikt. De politie moest een twintigtal demonstranten het gebouw uit leiden.

Tot zover deze verontrustende mededeling. Waarbij wij graag aanstippen :

- dat de Antwerpse burgemeester en de top van de politie geweigerd hebben voor de beveiliging van Barnard in te staan, toen die daar om verzocht. Al de uitleg achteraf van Slaapmans over een kortgeding inspannen tegen de moslim-malloten, is prietpraat zoals van deze moedige figuur mag verwacht worden.

- is het niet intriest dat wij in een land leven, waar toppolitici die niet behoren tot het regime en gerespecteerde auteurs beveiligd moeten worden tegen islamitisch tuig ?  Dàt is een veel fundamenteler vraag dan het kleinzielige en tendentieuze geroddel over wie de lijfwachten zijn. Links is niet alleen dom maar ronduit gevaarlijk.

Ray