Angeltjes
09-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT spreekt voor de eerste keer over plaasmoorden in SA

 

 

Naar aanleiding van de begrafenis van de vermoorde Etienne Terre'Blanche sprak de VRT voor een van de eerste keren over het probleem van vermoorde blanke boeren in Zuid-Afrika. Dit jaar al meer dan 15, zuchtte de speakerin van dienst, alsof ze het over een fait divers had.

Een buurman van Terre'Blanche kwam vertellen dat die misdaden raciale achtergronden bezitten en dat het land op een tikkende tijdbom leeft. Sinds het opheffen van de apartheid, zegde de reporter, is er niet veel veranderd aan de situatie van de gekleurde landarbeiders.  Hij had ook kunnen zeggen : sedert het aantreden van het ANC-bewind zijn de beloofde sociale veranderingen niet doorgevoerd. Maar dat is niet sympathiek, neen het is beter de apartheid nog even op te rakelen. Het zij zo.

De hoofdvogel werd afgeschoten toen een aantal negers kwam bevestigen dat zij behandeld werden als dieren, wat evident soms gewelddadige reacties uitlokt. Meteen kon men afronden : de vermoorde boeren hebben het zelf gezocht.

Meer dan 3000 plaasmoorden in Zuid-Afrika (een getal dat uiteraard niet genoemd werd)  in de meest gruwelijke en onmenselijke omstandigheden worden door de 0000 afgedaan als sociale conflicten die uitgelokt worden door blanke racisten.

En nu met zijn allen naar het voetbal.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefilmde reisbureau-inbreker ingerekend

 

De lokale politie van Antwerpen heeft gisteren een 20-jarige inbreker opgepakt. De man deed eerder deze week van zich spreken nadat Vlaams Belang beelden had gepubliceerd waarop hij duidelijk herkenbaar was bij een mislukte inbraakpoging op de Turnhoutsebaan in Deurne.
 
De verdachte, inmiddels een 'bekende inbreker', werd eerder al geïdentificeerd op basis van camerabeelden van het Vlaams Belang-secretariaat die werden overgemaakt aan de politie. Gisteren, om 11.30 uur zagen politiemensen van de lokale recherche de verdachte in de Zegelstraat wandelen. Toen ze hem wilden aanspreken, sloeg hij op de vlucht, maar hij kon na een korte achtervolging worden opgepakt.
 
Het gaat om een man van 20 jaar uit Borgerhout. Hij bekende de inbraakpoging in het vermelde reisbureau en ook nog een inbraak in een kantoor van de mutualiteiten in Herenthout, gepleegd op 7 februari 2010.
 
Hij bleef aangehouden en wordt vandaag voorgeleid op het Antwerpse gerechtshof. (belga)

En dan ?  Moet hij niet om 5 uur deelnemen aan het vrijdaggebed in de moskee ? Of wellicht aan de avondmis in de Peperbus* ?  Kan allemaal, wij discrimineren niet op basis van geloof.

* De Peperbus, bijnaam van Sint Janskerk in Borgerhout.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse mededeling

 


De Waalse krant "La Meuse" heeft een mededeling geplaatst die haar lezers "wijzer" moet maken in de Noord-Zuid kwestie en dit naar aanleiding van de jongste perikelen i.v.m. BHV, de niet benoemde burgemeesters, de wooncode, de omzendbrief Peeters enz ...

Onder de titel "Flamands,cessez d'être arrogants" (Vlamingen, stop met arrogant te zijn) wordt door de krant de puntjes op de i gezet en we lezen het volgende. :

1) Ja er zijn transfers van Noord naar Zuid maar vergeet niet dat Vlaanderen 120 jaar op de kap van Walloniê geleeft heeft

2) Grote ondernemingen verlaten Vlaanderen en komen zich nu vestigen in Walloniê

3) De werkloosheid in Vlaanderen gaat sneller dan in Walloniê

4) De pesterijen i.v.m. BHV, wooncode, niet benoemingen, enz... bezorgen Vlaanderen een slecht imago in de wereld.

5) Het is niet omdat Franstaligen in Vlaanderen geen Nederlands willen leren of spreken, dat ze daarom gepest moeten worden.

Voorwaar een prachtig staaltje van de Waalse mentaliteit.

Senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Partijenwijzer in NL

 

Voor wat het waard is : hieronder een bruggetje naar de Nederlandse partijenwijzer. Hij lijkt directer en makkelijker in te vullen, dan de draken die ons aangeboden worden in Vlaanderen  door bijvoorbeeld de Standaard of de VRT. Die mensen hebben natuurlijk hun reputatie van manipulatoren hoog te houden.

http://www.partijenwijzer.nl/Ga-naar-de-test

 

Als u het ook eerlijk zegt, zullen wij verklappen, dat we uitkwamen bij 2 partijen,  PVV of D66 met volgende uitleg :

Resultaat
Je bent voorstander van weinig overheidsingrijpen in de economie. In het algemeen zullen mensen hun verantwoordelijkheid wel nemen, als ze genoeg prikkels krijgen. Waarschijnlijk vind je dat de Nederlandse welvaartsstaat te veel geld kost, en dat mensen vrij gemakkelijk aan een uitkering kunnen komen. De markteconomie is voor jou een uitstekend systeem om economische vooruitgang te bereiken. Je bent daarnaast kritisch over een aantal zaken die inmiddels tamelijk normaal zijn in Nederland. Denk aan euthanasie of abortus, of drugs. Je hebt moeite met de toegenomen individuele vrijheden en misschien ook met de instroom van migranten. Je bent verder op zoek naar een tussenweg in het moderne leven, tussen geld kunnen verdienen aan de ene kant, en aandacht voor milieu, kunst, en andere mensen aan de andere kant. Misschien ben je blij dat je op zondag nog even snel een boodschap kan doen, maar een totale 24-uurs-economie hoeft voor jou niet. Tot slot zie jij met al die verschillende religies maar één oplossing: religie mag geen enkele invloed hebben op de politiek. Je vindt dat geloof bij uitstek een privézaak is.

Mocht ik Nederlander zijn, dan is de keuze zonder of met partijenwijzer al lang gemaakt : PVV !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La muette de Portici : het laatste bedrijf na 180 jaar

 

 

Tegen eind volgende week moet Dehaene met de billen bloot, wat ons hopelijk bespaard moge blijven uit naam van het goede fatsoen en de esthetiek.

Het gaat over BHV, waarover zowat alles gezegd is, ook de grootste nonsens. De werkelijkheid is nochtans simpel : laat het parlement zijn gang gaan en laat vervolgens de regering doen, waarvoor zij bestaat, regeren en beslissen. Zo gaat dat in een democratie. Het land B is echter nog nooit een democratie geweest : een verzameling sjoemelende arrangeurs, die àlles in het werk stellen vooraleer ze een wet uitvaardigen, na te gaan hoe die vooral niet moet toegepast worden.  Geattitreerde bedriegers.

U weet het, wij weten het, heel Europa weet het en toch wordt de schijn opgehouden : belgië is geboren, wil het verhaal, uit een draak van een opera, het laatste bedrijf wordt nu (hopelijk) na 180 jaar, voorbereid. Vlaams Belang is de enige die openlijk een draaiboek klaar heeft : de partij die van bij haar ontstaan overal uitgesloten is geworden, die onverstoorbaar haar politieke boodschap blijft verkondigen.  Een unicum in Vlaanderen.

Laten we even nagaan wie er aan Vlaamse kant deelneemt   aan de hocus-pocus van Dehaeneuitgedrukt in parlementaire zetels.

Van de 88 Nederlandstalige kamerleden zijn er 23 CD&V-ers en 18 VLD-ers, die zich momenteel de meerderheid noemen, volgens de  democratische wiskunde : 41 op 88, we hebben gewonnen ! 

Dan zijn er nog 4 milieu-lichtgewichten die zich graag door de franstaligen als ongewapende Groene nazi's laten beschimpen.

En de rest van de Vlaamse kamerleden staan buitenspel : 16 Vlaams Belangers, 14 socialisten (zij weigeren te onderhandelen), 8 NVA-ers en 5 LDD-ers.  Dat zijn 43 Vlaamse verkozenen die niet betrokken worden bij de gesprekken.

Wij maken ons geen begoochelingen. De 62 verenigde Franstaligen (over alle partijen heen, behalve het FN) zitten wel mee aan tafel bij Dehaene en dan is het duidelijk dat er ofwel zware toegevingen zullen gedaan worden, ofwel totaal geen oplossing zal komen.

Wij opteren graag voor dat laatste : géén onderhandelde oplossing, want waarom negociëren over iets dat simpelweg legaal is ? Laat belgië op zijn bek gaan en internationaal de pineut wezen.  Zij die  belgië graag overeind houden, kunnen dit best zonder Vlaanderen, dat is een pak duidelijker en zo zijn ze verlost van een lastpost waar ze toch niet mee overeen komen. Ze zijn ook hun bankier kwijt.

Laten we verder door het leven gaan als gelukkig gescheidenen, ieder in zijn eigen land. Dan mogen de franstaligen overal Frans kakelen en trots zijn op hun cultuur : de everzwijnen in de Ardennen, de ruïnes van het kasteel van Bouillon, de terrils en de gevangenis van Charleroi en Manneke Pis. En vanzelfsprekend, de keuninklijke familie. Kijk eens aan, wat een rijke cultuur !

Maar denk er wel aan, chéris,  in Vlaanderen géén faciliteiten,  geen jaarlijkse transfer-cadeaus van 12 miljard en dan mogen jullie ons elke dag uitmaken tot je geen stem meer hebt. En français, bien sûr.

Toedeloe, cultuurloze prutsers !

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV : de verfransing schrijdt voort

 

JOURNAL FRANCOPHONE D'OPINION - IDENTIFICATION DES PRINCIPAUX FOSSOYEURS ET INCIVIQUES PRONANT LA DESINTEGRATION DE L'ETAT BELGIQUE

http://blogsimages.skynet.be/images_fixed/static_1/pixel.gif

08-04-2010

Politique

Utilisez ce lien si vous voulez ajouter un signet ou un lien direct vers cet article...246. FRANCISATION

 

Uit het Franstalige gazetje Carrefour (niets te maken met de supermarkt) dat in de Brusselse rand verschijnt. Zet u gezellig neer en savoureer een mentaliteit van 100 jaar geleden, die bewijst dat de franstaligen niet alleen imperialisten zijn, maar voor respectloze domoren sans culture nu civilisation.

"De geboortes van francofone kinderen hebben sedert 2008 exponentieel toegenomen in practisch alle gemeentes van Vlaams Brabant, zelfs die waar de franstaligen een geringe aanwezigheid kenden zoals Bever, Lennik of Kortemberg.

We stellen ook een toegenomen aanwezigheid vast van engelstaligen in Overijse en duitstaligen in Wezembeek-Oppem, niettegenstaande de verwoede weerstand van flaminganten zoals Brankaer.

Meer en meer vestigen Brusselaars zich in de rand van Vlaams Brabant tot grote wanhoop van de flamingantische burgemeesters die wanhopig deze migrantentoestroom proberen af te remmen.  Deze verhuizingen bewijzen vooral één ding : jonge belgen hebben angst voor hun kinderen in Brussel, zowel op het vlak van onderwijs, als voor het geweld dat de allochtonen in sommige Brusselse gemeentes vertonen.  Zij geven er de voorkeur aan Brussel te ontvluchten dat vermoedelijk in 2020 de eerste moslimstad van Europa zal zijn.

De Vlamingen mogen doen wat zij willen, er zal steeds frans gesproken worden in de Brusselse rand, wat overigens normaal is. Wat niet normaal is, is dat een gemeenschap verplicht is haar taal tegen om het even welke prijs te verdedigen. Het Vlaams is gedoemd om te verdwijnen, het is een "vertrouwelijke" taal waar niemand in de wereld belangstelling voor heeft."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medeleven

 

 

Vandaag is het voor velen in Suid-Afrika een trieste dag : Eugène Terre'Blanche, die laffelijk vermoord werd, wordt vandaag ten grave gedragen.  Als blijk van ons medeleven, bieden wij dit Credo uit de Missa Solemnis van Beethoven. Het is niet de muziek van de protestantse godsdienst die de meesten in Suid-Afrika belijden,  maar het is christelijke muziek, opgedragen met oprecht medeleven, vanuit onze pluralistsche gemeenschap.

De redactie van Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll in Die Welt on line

 

UMFRAGE  (Zegt u het maar)

Würden Sie die Türkei in die EU aufnehmen? (Wil u den Turk bij de EU toelaten ?)

13% : Ja, das Land gehört dazu (ja, Turkije behoort tot de Unie)

73% : Nein, auf keinen Fall (Neen, in geen enkel geval)

14% : Ich kann mir höchstens eine privilegierte Partnerschaft vorstellen (Ik kan me slechts een bevoorrecht partnerschap indenken)

25791 abgegebene Stimmen

25791 deelnemers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 Turkse bruid op 3 is een kind.

 

 

 

Meer dan een derde van alle Turkse huwelijken worden met minderjarige bruidjes voltrokken.  Zelfs de Turkse president Gül is slechts 2 dagen na de 15de verjaardag van zijn vrouw Hayrünissa (zie foto) getrouwd.  Haar ouders hadden het huwelijk gearrangeerd; naar verluidt zou het een modelhuwelijk zijn.  Hayrünissa verdedigt samen met haar man de vrijheid volgens hun geloofsovertuiging te mogen leven.

Vele jonge meisjes zijn over deze vorm van huwelijksslavernij zodanig ongelukkig dat ze proberen zelfmoord te plegen.  Bij 37 % van de trouwpartijen zijn de bruidjes jonger dan 18 jaar.

Het thema komt in de pers bijna nooit aan bod; integendeel, het is zelfs salonfähig.  Zoals trouwens ook de kindbruidjes.  In het zuidoosten van Turkije zijn 68 % van de huwelijken slechts wettelijk omdat de ouders van de bruid toestemden met het huwelijk… omdat ze hun minderjarige dochter verplichtten te trouwen met de bruidegom van hun keuze.  Een gedwongen huwelijk waarbij de bruid niet veel meer betekent dan verkochte waar. 

Officieel mag men in Turkije vanaf de leeftijd van 17 jaar trouwen als de ouders hun schriftelijke toestemming geven.  Vanaf 16 kan ook al mits “uitzonderlijke omstandigheden”, zoals bv. een zwangerschap.   

Dikwijls is het een kwestie van leven of dood.  Bij een zwangerschap buiten het huwelijk is de eer van de familie geschonden en dat vraagt een rechtzetting, zoals een “eremoord”. 

Volgens het ministerie van onderwijs zouden in dit jaar alleen al 693 kinderen hun lessen in het 8ste leerjaar (2de middelbaar) afgebroken hebben omdat ze gingen trouwen; 18 daarvan waren jongens.   

Bron: PI 

Een tragische zelfmoordpoging verleden zondag heeft Turkije beroerd.  Nazlican Toprak probeerde zich het leven te benemen door een overdosis slaaptabletten te slikken.  Wat daarbij voor opschudding zorgde was niet het feit op zich, maar wel dat het gebeurde in de begoede wijk Istinye en dat haar man de bekende succesrijke zakenman Halis Toprak is.  Hij is 71 jaar jong, heeft een dozijn kinderen, de meeste ouder dan zijn vrouwtje, en is slechts 54 jaar ouder dan zijn bruid.  Verleden jaar zijn ze getrouwd.  De ouders van de bruid zijn arme mensen en de goedertierende echtgenoot heeft beloofd hen financieel bij te staan.

Na haar redding verklaarde de jonge echtgenote dat ze even depressief geweest was en dat het nu terug beter met haar ging…

Bron: Welt Online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tranen over Suid-Afrika (9)

 

Politiek in Suid-Afrika

(Aflewering 9) 

Onafhanklike Demokrate (OD/ID) 

 

 

Mevr Patricia de Lille, ‘n kleurlingvrou van die Kaap, is die leier van Suid-Afrika se bruin party – die Onafhanklike Demokratewat sy hoofkantoor in Kaapstad het.  Die OD (of Independent Democrats in Engels) is in 2003 gestig en is ‘n sosiaal-demokratiese party.  Die OD is in beheer van verskeie stadsrade in die Wes-Kaap, en word beskou as die “weegskaal” in die Wes-Kaapse politiek.  Die OD speel ‘n deurslaggewende rol om te bepaal of ‘n sekere kiesafdeling deur die ANC of deur die DA beheer gaan word.

Die Kleurlinge (of bruinmense van Suid-Afrika) tel sowat 4-miljoen, is hoofsaaklik Afrikaanssprekend, en behoort aan een of ander Christelike kerk.  Daar is ook Moslems onder die Kleurlinggemeenskap, maar dié is by verre in die minderheid.

Die Kleurlinge is afstammelinge van blankes, slawe uit verskeie lande (maar veral uit Indonisië, Indië en Maleisië), en tot ‘n minder mate van plaaslike Xhoi-mense (Hottentotten en Bosjesmannen).

Die OD het in die 2004-verkiesing sowat 269 765 stemme gekry, wat 1,7% van die totale bevolking uitmaak, en wat aan mevr De Lille 7 setels in die parlement besorg het.  In 2009 het sy 162 915 stemme gekry, wat 0,92% verteenwoordig, en wat slegs 4 setels werd was.

Mevr De Lille staan bekend as ‘n vrou wat die regerende ANC slapelose nagte besorg.  Sy besit die vermoë omsoos ‘n goeie speurder – die ANC se foute blitsvinnig op te spoor en dan die regering in die parlement daarmee te konfronteer.  Menigeskandaal” (of dit nou bedrog, toesmeerdery, leuens, diefstal, of wat ook al is) is al deur mevr De Lille in die openbaar bekendgemaak, tot groot verleentheid van die regering, en tot groot vermaak van die opposisielede.

 

United Democratic Movement  

 

Die UDM is in 1997 deur sy leier – Bantu Holomisagestig.  Dit is ook ‘n sosiaal-demokratiese party, en sy ondersteuners is hoofsaaklik Xhosas.  Mnr Holomisa kom ook uit die “tuisland-politieke era”, en was aanvanklik as ‘n verraaier onder sy eie mense beskou.  Tydens die apartheidsregering se tuislandbeleid was mnr Holomisa die leier van die Ciskei, wat ‘n stelsel van gedeeltelike selfregering geniet het.

Die regering se “tuislandbeleidhet groot kritiek oorsee en onder swartes in Suider Afrika uitgelok, maar die blanke regering het voet by stuk gehou dat dit op die langtermyn die beste beleid vir die ganse Suider Afrika sou wees.

Dr Verwoerd wou dat elke etniese groep in Suid-Afrikamettertydhulself moet regeer, en hy hetonafhanklikheidbeloof aan elke groep wat daarvoor sou vra.

In die jaar 2010 blyk dit tog die beste beleid te gewees het, net jammer dat Dr Verwoerd nie by die blankes begin het nie.  Hy wou eerste aan alle swart stamme hul grondgebied gee, en alles wat daarna sou oorbly, sou dan outomatieswitmansgrondwees.  Vandag sit die witman met niks!!!  Die witman het nou ‘n verbode immigrant in sy eie geboorteland geword.

In 1999 het Bantu Holomisa 546 790 Xhosastemme op hom verenig, wat 3,42% was, en aan hom 14 setels besorg het.  In 2004 was dit 355 717; 2,30%; en 9 setels.  In 2009 was dit: 149 680; 0,85%; en 4 setels.

Die Xhosas, wat sowat 10-miljoen tel, is Suid-Afrika se 2de grootste etniese groep.

Peter

 


08-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke : 1 minuut spreektijd, voldoende om de dweil uit te wringen

 

 

De nep-Vlaming Van Rompuy (CD&V), voorzitter van de Europese Raad, is zo fier op zijn niet-verkozen topjob die meer betaald wordt dan Obama, dat hij in het Europees Parlement geen woord Nederlands spreekt.  Nochtans is het de gewoonte dat iedereen daar zijn eigen taal spreekt, want er wordt volledige simultaanvertaling voorzien... Vanhecke (Vlaams Belang) roept hem op tot meer respect voor het Nederlands. Na Frank hoort u het begin van de speech van de Griekse Marietta Giannakou en even komt zij in beeld. Zo leren wij onze Euro-parlementsleden kennen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 6 april in Ventersdorp

 

 
 
(met dank aan Ropie)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterren op de dansvloer : VTM en VB Sint Niklaas promoten stuntel

 

 

Zeg nu nog dat wij discrimineren

De deelname van politicus Wouter Van Bellingen aan het vtm-programma 'Sterren op de dansvloer' blijft voor beroering zorgen. Nu roept de Vlaams Belang-afdeling van Sint-Niklaas op om massaal voor de eerste zwarte schepen van Vlaanderen te stemmen. 

Van Bellingen kreeg eind maart bijzonder veel kritiek te slikken toen hij een optreden in het populaire programma voorrang gaf op de gemeenteraad in Sint-Niklaas. De oppositiepartijen schoten met scherp, maar ook kartelpartner sp.a, met burgemeester Freddy Willocx, kon niet met de zaak lachen.

Vlaams Belang doet er nu nog een schepje bovenop. De partij startte zowaar een e-mailcampagne om Van Bellingen te steunen. De schepen zal het nodig hebben.

"Ook al staat hij in het programma op de laatste plaats met een schamele 17 punten, zou het een goede zaak voor Sint-Niklaas en wellicht ook voor Wouter zelf zijn, dat hij in het programma blijft. De kans is namelijk groter dat hij winnaar wordt van 'Sterren op de Dansvloer' dan 'Sterren in de Gemeenteraad'". In de elektronische flyer worden ook het juiste telefoon- en smsnummer vermeld.

Vlaams Belang wil Van Bellingen absoluut in de reeks houden zodat hij op 23 april opnieuw moet kiezen tussen tv en gemeenteraad.

Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid kwetst

 

Nigel Farage heeft (helaas) weer gelijk.

Hij formuleert de waarheid, de gehele waarheid en niets anders dan de waarheid. De Belg past het Belgisch recept toe : "men neme een uitvoerende macht die schaamteloos de soevereiniteit van de volkeren schendt en haar administraties die slaafs tegen gerede en rijkelijke maandelijkse betaling van baksisj de oekazes laat uitvoeren van een door niemand verkozen elite..."

Deze Belgische staat pleegt ter kwader trouw contractbreuk na contractbreuk. De Europese Unie schendt elke dag opnieuw de principes op dewelke zij gegrondvest werd en begint dus elke dag meer en meer te gelijken op voornoemde "rogue state". Want België is inderdaad gewoon een schurkenstaat.

Of hoe moet men anders een staat noemen die van het plegen van contractbreuk ten nadele van de meerderheid van zijn bevolking elke dag opnieuw, zijn belangrijkste bedrijvigheid maakt ? Dat zijn ook geen argumenten in een waardevolle discussie maar het is gewoon  de waarheid !

Dat de Britse regeringen nooit hebben meegewerkt aan de opbouw van een democratische unie toen dat nog kon, is een al even grote waarheid. Thatcher zette de UK economisch terug op de kaart ten koste van een democratischer Europa. Niemand kan alles tegelijk realiseren dat is duidelijk. Vervolgens leverden resp. Major, Blair en Brown hun volk gewoon uit aan de terreur van een massa miljoenen achterlijke godsdienstfanaten. U mag drie keer raden welke ideologie deze heren aankleefden.

Als uitsmijter mag hier nog aan toegevoegd worden dat indien Vlaanderen zoals Maingain beweert overal in het buitenland een slechte naam zou hebben, dit alleen en uitsluitend het gevolg is van de giftige lasterpraat die het stuk crapuul Maingain en zijns gelijken overal ongestraft gaan rondstrooien en daarbij door de Vlaamse coalitiepartners in de zogezegd federale regering feitelijk geen haarbreed in de weg gelegd wordt. Dezelfde coalitiepartners die niet te beroerd waren de verspreiding van filmpjes van op heterdaad betrapte misdadigers crimineel te vinden, wegens schending van de privacy. Van de criminelen uiteraard.

Soms wou ik dat de formulering van waarheid echt fysiek kon kwetsen. De genoemden zijn het waard.

Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phaedra ? Ho, neen toch ... schat, dat gebeurt elke dag, het komt alleen niet in de poco-gazet

 

Phaedra Hoste (links)

 

Model Phaedra Hoste is woensdagmiddag in Etterbeek het slachtoffer geworden van een brutale handtasdiefstal. Het model stond in de file aan te schuiven (wat doe je anders in een file dan aanschuiven en ouder worden)  toen iemand de zijruit van haar wagen insloeg en aan de haal ging met haar handtas. Phaedra raakte gewond aan haar hand door de splinters van het gebroken glas.  Zij was volledig in shock.

Mensen in de buurt schoten onmiddellijk te hulp en contacteerden de politie. De agenten wisten de overvallers, drie minderjarige jongens van Noord-Afrikaanse afkomst, snel te klissen. De daders, allen tussen de zestien en zeventien jaar oud, zijn nu ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Maar er is geen plaats in luxeverblijven of hotels, want die zijn benomen door asielzoekers.  Wat nu ? In het kolenhok mag niet, want dat is niet hoffelijk en in het varkenshok evenmin, want dat is tegen de godsdienst en religie, sorry, dat is sterker dan de wet, want de wet is maar een stukje papier en de islam, dat is ... allez, ge weet wel. Een waarschuwing dan maar door een suffe rechter die zijn onderbroek achterstevoren aan trekt, parce que l'avant se trouve par derrière, de voorkant zit bij hem langs achter. Wie maalt er om ?

We zullen wij het u zeggen : het land B verzorgt zijn boefjes niet meer. En volgende keer, Phaedra,  stop in uw Jaguar een Mechelse scheper of een bouvier als ge naar Bruxelles rijdt. Dankzij uw groot dierenhart staan wij voor u klaar met raad en daad. Eerst raad, daad zien we later.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een goed begin van de dag : 3 minuten Nigel Farage

 

 

Bondige samenvatting en vrije vertaling. Nigel Farage richt zich weer rechtstreeks tot Herman van Rompuy en zegt hem, dat na hun vorige ontmoeting, hij een maximum boete heeft gekregen en hem ditmaal vooraf aangekondigd werd, als hij  iets "verkeerds" zegt, zijn microfoon zal uitgeschakeld worden. Tot zover de vrijheid van meningsuiting en de democratie !  U zit als de Oppergod Zeus op uw Berlaymontberg en met de zegen van Sarkozy en Angela Merkel gaat u een economische regering in het leven roepen en lanceert u een 10-jarenplan.  Heeft u nagegaan wat er gebeurd is met het vorige Europese 10-jarenplan dat in 2000 aangekondigd werd ? Een kreupele mislukking, zelfs voor de grote economische crisis is toegeslagen. Nog belangrijker is echter, het verlies aan democratie in deze Europese Unie. Oppergod Zeus ontvoerde Europa, u ontvoert onze democratie : u bent niet verkozen, u bent aan niemand verantwoording verschuldigd . U bent de koning van 500 miljoen onderdanen. U zit hier dankzij het Verdrag van Lissabon, waarvoor de burgers van mijn land zich niet hebben mogen uitspreken met een referendum. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den boas van Godiva is ne smeirlap

 

 

Tussen BHV, gefilmde pogingen tot inbraak en de gebelgde Walchiêrs die hun invasieplannen in Vlaanderen verhinderd zien, zit er een bericht dat mijn aandacht trok, maar blijkbaar door de poco media niet of nauwelijks aangeraakt wordt.

Bij chocolatier Godiva te Koekelberg heerst een lock-out. De directie heeft de vakbond in snelheid gepakt door de deuren van de fabriek dicht te houden en het nukkige personeel met zijn pakbondmilitanten zonder loon de wacht aan te zeggen.

Bij Godiva willen ze orde op zaken stellen om de boel draaiende te houden en daarom zou de inpakdienst uitbesteed worden met inkrimping van personeel tot gevolg. Dit is (natuurlijk) niet naar de zin van de pakbond die staking overwoog. De directie zag de bui hangen en plaatste slot en grendel op de poorten, met de lock-out tot gevolg.

Bij nader speurwerk blijkt er echter nog wat meer aan het handje te zijn bij Godiva : de directie was het gedrag van een aantal personeelsleden beu,  zijnde vandalisme, geweld en tegenwerking allerhande. Maar zoals we weten is "den boas ne smeirlap" en liegt en bedriegt hij als een 19de eeuwse slavendrijver.

Madam NON gaat zich persoonlijk met de zaak inlaten want er "zitten" veel allochtoontjes bij Godiva.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aida of Aisha ?

 

In de Weense Staatsopera kan u Aida beluisteren, in de Weense straten is het Aisha

Meer dan de helft van de Oostenrijkse bevolking vindt de islam een bedreiging  en bijna 75% is van mening dat de islam onverenigbaar is met de westerse democratie.  De Oostenrijkse media verspreiden een ander plaatje – bovendie houden ze de islam niet voor achterlijk.

Het onderzoeksinstituut IMAS uit Linz voerde een poll uit over de stelling “De islam is een bedreiging voor het westen en onze gebruiken”:

De antwoorden waren als volgt:

54 %: juist

19 %: fout

27 %: geen mening.

Het gevoel van bedreiging uit zich vooral bij personen boven de 50, bij personen met een gemiddelde scholing en bij plattelandsbewoners.

Het zijn vooral FPÖ en ÖVP-kiezers die de islam als een gevaar voor onze levenswijze zien.  Maar ook SPÖ-sympathisanten staan met een verhouding van 55 % – 21 % afwijzend tegenover de islam.  Alleen de groenen hebben een andere mening dan de rest van de bevolking.  Bovendien beklaagt 72 % van de bevolking zich erover dat de moslims zich niet voldoende aan de “spelregels” in Oostenrijk aanpassen.  Slechts 10 % van de bevolking ziet geen reden tot ergernis.

71 % van de bevolking meent dat de islam niet verenigbaar is met westerse begrippen van vrijheid, democratie en tolerantie.  11 % geloven er wel in – 18 % hebben geen mening.  Ook hier zijn de groenen de uitzondering op de regel : een derde van hen gelooft wel dat de westerse en islamitische levenswijze verenigbaar zijn. 

Een typisch westers-christelijk land, zoals in dit geval Oostenrijk, en een typisch islamitisch land werden vergeleken aan de hand van de levensstijl, zoals onderwijs, algemeen welzijn van de bevolking, democratie, vooruitgang, individuele rechten en vrijheden, gelijkheid voor de wet, levensvreugde, economische concurrentie, geloofsvrijheid, hulpbereidschap en naastenliefde.  

Deze begrippen zijn naar mening van de Oostenrijkers niet terug te vinden in een islamitisch land.  Integendeel, ze staan in schril contrast met de islamitische ongelijkheid van man-vrouw, intolerantie tegenover andersdenkenden en andersgelovigen, strenge leefregels en geloofsbelevenis, een diepe kloof tussen arm en rijk en bovendien corruptie.

Uiteraard is deze mening helemaal fout – de huidige generatie weet het beter dan de oude …

Floriaan Terbeke vanuit Salzburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De socialist Blair

 

 

Arbeiderswoning met tuintje en hok voor tuinmateriaal



Dat men makkelijker een hond voorbij een berg worst loodst dan een socialist voorbij een zak geld, is bekend. Nietwaar Steve Stevaert ?

Ander sprekend voorbeeld is oud-premier Tony Blair. De socialistische weldoener houdt deze maand toespraken op internationale conferenties in Singapore en Kuala Lumpur voor de luttele som van 220.000 euro. Sedert zijn roemloos vertrek uit Downing Street heeft hij al 22 miljoen euro vergaard met lucratieve opdrachten, onder meer voor een in Irak opererende oliemaatschappij en het Koeweitse koningshuis. Het kopstuk van New Labour (héhé) vroeg en kreeg ook nog eens 4,6 miljoen pond voor een te schrijven boek, met de bescheiden titel 'The Journey'.

Interieur van een typisch socialistische arbeiderswoning

Een mens heeft natuurlijk wel een cent nodig om een optrekje als dat in Wotton Underwood te onderhouden. Het nestje van de hyperprogressieve nv Tony & Chérie in het lieflijke Buckinghamshire kostte 4 miljoen euro  en ligt ver weg van alle multiculturele en -criminele ghetto's die Blair tijdens zijn tienjarig bewind van massa-immigratie alleen maar deed groeien.

Filip de Man

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kientjesgeld voor heel de wereld !

 

Uit een antwoord van minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx op een vraag van Vlaams Belang-Kamerlid Alexandra Colen is gebleken dat in 2008 20.173 niet-Belgen kinderbijslag ontvingen uit de staatskas hoewel hun kinderen (38.885 in totaal) in het buitenland verblijven. Totale kostenplaatje: 53,8 miljoen euro. 

In de meerderheid van de gevallen verblijven de kinderen in de EU, met als koploper Frankrijk. Van de niet-EU-landen staat Marokko op 1, gevolgd door Turkije. Alexandra Colen wees erop dat Nederland een eigen controle-orgaan naar de desbetreffende landen stuurt, om na te gaan of de uitkering van kinderbijslag aan ouders van in het buitenland verblijvende kinderen gewettigd is. Vaak wordt er immers dubbele kinderbijslag toegekend. Minister Onkelinx gaf echter toe dat België dergelijke controles niet uitvoert, omdat de Belgische inspectiedienst geen bevoegdheid heeft buiten het eigen grondgebied en omdat “dat type van controle een aanzienlijke investering zou vergen…”

De enige controles die plaatsvinden, worden gedaan door de overheid van het bevoegde land. “Op te merken valt echter dat sommige landen niet beschikken over een even performant Rijksregister als het onze”, aldus Onkelinx.

Wij, onnozelaars.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!