De jonge liberalen willen ook andere taalwetten versoepelen, onder meer die over het taalgebruik in het bedrijfsleven zodat bedrijven ook met hun werknemers in het Engels kunnen communiceren.

Tot zover dit bericht uit diverse media.

In een situatie waarin de Vlamingen nog elke dag in de Vlaamse Rand en in Brussel op hun tenen moeten staan, om hun eigen taal overeind te houden, is de invoering van weer een dominante taal, naast Frans, een ongelukkig en onverstandig idee van mensen die per se een internationale uitstraling nastreven en geen gevoel hebben voor de eigen taal en identiteit. Of de gevolgen van zo'n maatregel niet inzien.

Engels is een wereldtaal en zij is belangrijker dan Frans ; het zou logisch zijn om Engels de tweede taal te laten zijn in Vlaanderen in het onderwijs, (let wel : géén lessen in het Engels) maar er is slechts één beleidstaal : Nederlands. 

Daarnaast moet het een van onze troeven blijven zo veel mogelijk vreemde talen te beheersen : daar verdien je respect mee. (en je boterham.   In het bedrijfsleven gebeurt nu reeds zeer veel in het Engels, indruisend tegen het decreet Van de Sande. Een beetje ernstig Amerikaans of welk internationaal bedrijf dan ook, weet dat in Vlaanderen de officiële taal Nederlands is. Laten we dat zo maar behouden. De redenen zijn genoegzaam bekend, behalve bij de snobs van de Jong-VLD.

Ray