Angeltjes
22-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de psychiater

 

 

 

Andere profeten hebben volgelingen met zin voor humor

(cartoon van Shapiro)

Nadat de Facebook-groep “Draw Mohammed Day” (“Teken Mohammed-dag) met bijna 100.000 leden van het net genomen werd, worden de karikaturen als een lopend vuurtje via het internet verspreid … vooral dan de grenzeloze verontwaardiging erover.  Na de opstanden en rellen in Pakistan is nu ook bij de Zuid-Afrikaanse moslims het beledigd-zijn uitgebroken.  Duizenden Pakistani betoogden, zelfs met stratenbarricades, tegen Facebook en Youtube.  Zij scandeerden “dood aan Facebook” en “dood aan Molly”.  Zij nemen hiermee Molly Norris, een Amerikaanse journaliste, in het vizier omdat men vermoedt dat zij achter het initiatief van “Draw Mohammed Day” zou steken.  Zij heeft zich, na haar tekening, teruggetrokken omdat zij stelt dat anderen haar initiatief gekaapt hebben.  De Facebook-zijde zou haar karikatuur misbruikt hebben.

In Zuid-Afrika heeft het bekende weekblad “Mail and Guardian” als reactie op de heftige weerstand van de moslims een omstreden karikatuur laten verschijnen.  

Het gerecht in Johannesburg had het verzoek tot verbod van de Theologische Moslimraad verworpen.  De tekening van de meermaals bekroonde tekenaar Jonathan Shapiro toont een morrende baarddrager bij de psychiater, terwijl hij zich erover beklaagt dat “andere profeten volgelingen met een gevoel voor humor hebben!...”

(met dank aan Floriaan Terbeke)

HIER KLIKKEN voor een ganse reeks door feesboek verwijderde, gecensureerde cartoons

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De belgische ziekte

 

De tragische treinramp in Buizingen en het recente schandaal in een seinhuis hebben aangetoond hoe het er bij de NMBS aan toegaat.

Johan Vande Lanotte  voert nu campagne voor een klantvriendelijke NMBS met treinen die op tijd rijden. Volgens de sp-a lag het aantal vertragingen en afgeschafte treinen nooit zo hoog als vandaag. Goeie vaststelling, net voor de verkiezingen !

Vande Lanotte spreekt spreekt zelfs over “verziekte spoorwegen”. Eigenaardig, want de man stond als gewezen minister van Overheidsbedrijven vijf jaar geleden zélf nog aan het hoofd van de NMBS. Veel is er toen niet gebeurd om de verziekte spoorwegen weer gezond te maken. De spoorwegen lijden aan de belgische ziekte: communautaire onenigheid over het te volgen beleid en politieke benoemingen van hoog tot laag.

Voor de Waalse en Vlaamse socialisten was en is de NMBS niet in de eerste plaats een vervoersmaatschappij, maar een jobfabriek en benoemingsmachine. Dáár ligt de kern van de verspilzucht, de gigantische schuldenberg en de problemen bij de NMBS. Om orde op zaken te stellen met de NMBS gesplitst worden.

Valt het u trouwens ook op, dat bij de huidige opstoot van problemen bij de NMBS, de VRT steevast commentaar laat leveren door een ABVV-vakbondsafgevaardigde. Net zoals dat gebeurd bij Opel.  De syndicaten moeten geen enkele maatschappelijke verantwoording afleggen, stellen zich boven de wetten, worden gesmeerd  door het regime en iedereen vindt dat normaal ...

De campagne van Vande Lanotte klinkt bovendien niet echt geloofwaardig. Ook al omdat hij zijn voormalige kabinetschef Jannie Haeck aan het hoofd plaatste van de overkoepelende NMBS-Holding.

Verziekte spoorwegen ? Doodziek land.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maffia die de premier zal leveren.

 

In juni van 2008 gooide het Vlaams Belang een steen in de kikkerpoel door erop te wijzen dat de federale regering Verhofstadt-II meer dan 860.000 euro had betaald aan het advocatenkantoor Gérard & Associés, waar Marc Uyttendaele de plak zwaait, de echtgenoot van Laurette Onkelinx.

Dat cijfer was afkomstig van het Rekenhof. Daar bevestigde men dat meester Uyttendaele vooral opdrachten binnenhaalde van socialistische overheidsdiensten en kabinetten. Het grootste bedrag, 245.000 euro, moest onder Verhofstadt-II betaald worden door het Departement Justitie waar Laurette Onkelinx toen minister was. Bijna een vestzak-broekzak-operatie dus.

Dat bedrag van 860.000 euro was nog maar het topje van de ijsberg. Dat ging alleen over opdrachten voor de federale regering. Daarnaast krijgt Uyttendaele ook buitensporig veel opdrachten van PS-kabinetten in de Waalse en de Brusselse regering, van het Waalse Gewest, van de Franstalige Gemeenschap en van een hele reeks ondergeschikte besturen in Wallonië. Het échte totaalbedrag ligt dus nog veel hoger.

En zelfs dat was nog niet genoeg. Men ontdekte ook dat Uyttendaele achter de schermen druk bezig was om nog meer geld van de overheid te kunnen incasseren. In een nota van juli 2007, dus al tijdens de regering Leterme, lichtte Uyttendaele zijn strategie toe om nog meer dossiers binnen te halen van ministeriële kabinetten van de Franstalige socialistische partij en van administraties die door de PS worden gecontroleerd.

Hij somt zijn contacten op in PS-kringen bij het Waals en Brussels Gewest, in de Franse Gemeenschap, in grote steden zoals Brussel, Bergen en Charleroi en bij Infrabel, De Post en verschillende intercommunales. Het document was bestemd voor een vertrouweling van Elio Di Rupo, maar het werd per vergissing naar een verkeerd adres gestuurd. En zo belandde het in de pers.  

Men zou nochtans denken dat meester Uyttendaeles agenda nu al overvol moet zitten. Maar in zijn vrije tijd is hij ook nog  lid van een irreguliere loge. Tussendoor schrijft Uyttendaele  een filmscenario, is hij professor aan de ULB, verdedigt hij Koekelberg in de zaak van de canapébenoemingen en houdt hij hartstochtelijke pleidooien voor de topgangster Habran die verantwoordelijk is voor acht moorden en executies en een aantal bloedige overvallen op geldtransporten.

De echtgenoot van de vroegere minister van Justitie verdedigt een kopstuk van de onderwereld. Juridisch gezien màg dat. Maar is het ook ethisch en politiek aanvaardbaar ? Is het deontologisch aanvaardbaar? Alleen in België kan dat allemaal gebeuren zonder dat iemand daar kritische vragen over stelt.

De man die politiek verantwoordelijk is voor ondermeer de details hierboven beschreven, is PS-voorzitter Elio di Rupo.  De politicus die door sommigen nu als een aanvaardbare Franstalige premier wordt beschouwd.

Stradi

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zit meer achter dan de meesten denken

 

De moslimorganisatie "Muslim Rise" last degeplande betoging in het centrum in Brussel af nadat die werd verboden door de lokale autoriteiten. Mogelijk zal er elders betoogd worden.

Dat zei Abu Imran van Sharia4Belgium vrijdag op een persconferentie in Antwerpen. De organisatoren kondigden voor zaterdag ook acties aan bij Belgische ambassades in het buitenland, waaronder Dublin, Londen en Zwitserland.

Imran benadrukte alleszins dat het om een vreedzame manifestatie gaat. "We hebben zelf zeventig veiligheidsmensen", zei hij, terwijl hij beklemtoonde dat ook veel vrouwen met hoofddoek en nikab worden verwacht.  

Imran gaf de persconferentie samen met Anjem Choudary en Sayful Islam van Islam4UK. De drie riepen op tot het invoeren van de sharia in België en Europa en het omverwerpen van het Belgische bestel. "Opdat de vlag van Allah wappert boven het paleis en het parlement", luidde het.

Momenteel is deze charade voor veel politiek-correcten lachwekkend. Helaas niet, voor een groot deel van de moslims en de jongeren. De Britse provocateur Anjem Choudary is zonder enig probleem het land B binnengekomen waar hij eervol ontvangen werd door de spitsbroeders van Sharia4belgium, of hoe ze zich ook mogen noemen. Dat een dergelijk iemand het land binnenmag is een zoveelste bewijs van de lankmoedighied die in het Westen gehandhaafd wordt tegenover islam-extremisten.  Geert Wilders, een democratisch verkozen volksvertegenwoordiger werd de toegang geweigerd tot Groot-Brittannië. Een moslim-extremist reist ongehinderd van land tot land om de revolutie te prediken in Europa. Niets aan de hand.

Wacht maar de islam wordt met de dag militanter en de domme Westerlingen vinden het een leuke broeder-religie.

Ray

http://www.muslimrise.webs.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit een open brief van Dr Pol Herman van Pro Flandria

 

"Bracke komt roet in het eten gooien. Bracke zal eventuele overstappers van Vlaams Belang naar N-VA een tweede keer doen nadenken. De N-VA profileert zich met Bracke dichter bij het regime en zal regime getrouwen overhalen veeleer dan Vlaams Belangers. Voor de Vlaamse zaak op zich is dat goed. Dit verbreedt de maatschappelijke basis voor zich Vlaams profilerende partijen. In diezelfde zin haalt LDD kiezers over van Open VLD naar een Vlaams voelende liberale partij. Op deze wijze vergroot de kans dat de V partijen samen sterk genoeg worden om zelfstandigheid te kunnen afdwingen. Bij dit alles kies ik zeker terug voor Vlaams Belang. Alleen van het Vlaams Belang ben ik zeker dat mijn stem een stem voor Vlaanderen is. De tweeslachtigheid bij een De Wever die hij met zijn behendige intelligentie weet te verdoezelen wordt met de komst van Bracke ontmaskerd. Door te blijven stemmen voor het Vlaams Belang kan ik de zweep houden op de N-VA. Laat de N-VA zich versterken met stemmen uit de traditionele partijen en laat ze goed opgezweept blijven door het Vlaams Belang."

Dr Pol Herman 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste Woestijnvis-premier ?

 

 

Iets meer dan de helft van de Vlamingen wil geen Franstalige eerste minister. N-VA-voorzitter Bart De Wever is de populairste kandidaat-premier. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van de nieuwsdienst van VTM. 

51 Procent van de ondervraagden is gekant tegen een Waalse premier, 42 procent ziet er geen graten in en 7 procent heeft geen mening. PS-voorzitter Elio Di Rupo roept iets minder weerstand op dan Didier Reynders (MR) en Joëlle Milquet (CdH).

Wie Yves Leterme dan wel moet opvolgen? N-VA-voorzitter Bart De Wever, luidt het bij 38 procent van de respondenten. 28 procent wil Johan Vande Lanotte (sp.a), 27 procent Marianne Thyssen (CD&V), 20 procent Elio Di Rupo (PS) en 18 procent Alexander De Croo (Open VLD). Leterme valt dus uit de top-5.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Trendsetters

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sjoemelen in Wallonië

 

Op zowat elke hoek van de straat staat intussen wel een flitspaal. In Vlaanderen dan toch, want in Wallonië moeten ze niet veel hebben van die flitsgekte en nemen het ze het ook niet zo nauw met de verkeersveiligheid. En áls er boetes worden uitgeschreven, worden die veel vaker dan in Vlaanderen gewoon geseponeerd. Of is er wel iemand die – in ruil voor een wederdienst of betaling in natura – de zaak ‘regelt’.

Zo lezen we in de krant dat een parketbediende in Charleroi tussen 2005 en 2007 maar liefst 538 onbetaalde boetes met een muisklik op haar computer omtoverde tot betaalde boetes. De vrouw liet zich voor die vriendendienst vergoeden met een servies en flessen wijn. De Belgische schatkist liep bijna 75.000 euro mis. De vrouw liep echter tegen de lamp en moet zich nu verantwoorden voor de rechter. Volgens de beklaagde gaat het om een courante praktijk. “In Charleroi gebeurt dit al jaren. En ik heb de geschenken verdeeld onder mijn collega’s.” Eind deze maand volgt de uitspraak. Tja, en zou dat soort misbruiken zich alleen in Charleroi afspelen? Of ook in Luik, Bergen en Namen ?

@ vb


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus :
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik ben 59jaar ,uitgestapt na 42jaar shiftarbeid. Ik heb mijn bijdrage geleverd aan de maatschappij. Trouw belastingen betaald in de hoogste schijf, als alleenstaande zonder kinderen. De RMZ die ik gedurende al die jaren ook trouw heb betaald op mijn shiftpremie ben ik gewoon KWIJT.

Als beloning wordt mijn pensioen(tje) nog eens flink belast !Op het overlevingspensioen van mijn overleden vrouw heb ik geen recht want het bedrag van mijn rustpensioen is te hoog. Met een eigen huis en tuintje, wat spaarcentjes en een extra legaal pensioenfonds voel ik mij in dit land dat de rijkdom (335 miljard schuld) altijd maar verder wil verdelen onder de ingevoerde wereldbevolking, ZOALS EEN KONIJN VOOR EEN LICHTBAK.

Als mijn jongere zus dit huisje ooit erft zal ze daar meer dan 50% successierechten op betalen .Ik ben een solidair iemand voor de zwaksten in de samenleving maar DIT is eenrichtingsverkeer ! DIT is electoraal hangmat-socialisme!  Ik ben beter af als vreemdeling in een ander land dan als Vlaming in belgie ! Ik heb mijn huis en tuintje dan maar verkocht en vanaf eind juli (na het verlijden van akte) woon ik op mijn boot.Mijn eerste cruse zal een exodus worden naar Frankrijk waar ik mijn belgisch (bewust met kleine letter) pensioen(tje) BRUTO zal ontvangen met op het einde van het jaar een Franse belastingsbrief van ongeveer 700 €. Dat scheelt een slok op de borrel ! Het ontvangen van mijn extralegaal pensioen ga ik na mijn domiciliering in Frankrijk 2 jaar uitstellen (wetgeving is veranderd) Dat is dan de tweede slok op de borrel !

VOILA!!! Het enige wat ze van mij nog kunnen verwachten zijn twee enorm grote dieselwalmen maar dat is dan ook van harte gegund !

NAW bekend bij de redactie



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een van onze lezers deelt mee :

 

Ik stuurde gisteren dit bericht naar SODEXO:

Geachte,
Ik ontving deze week de bestelde dienstencheques, vergezeld van een Franstalige handleiding. Is het de bedoeling dat jullie mij gratis een cursus Frans laten volgen opdat ik de taal van de echte bazen van België kan begrijpen?
Mersie bookoe davans!
Ludo

Vandaag reeds kwam het antwoord in bijna perfect Nederlands:

Geachte Heer Ludo,
Onze oprechte excuses voor het ongemak wij versturen vandaag nog een handleiding in het Nederlands.
Met vriendelijke groeten
Ange Hannon

Sodexo Service Vouchers and Cards
Customer Service Departement



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verarmde blanken in plakkerskampen. Al van gehoord ?

 

Vandaag verschijnt de laatste bijdrage van onze vriend Peter over de geschiedenis van zijn vaderland, Suid-Afrika. Hij heeft met zijn 9 afleveringen gestreefd naar een zo objectief mogelijke weergave van het verleden ; dat daarin soms treurnis, weemoed en liefde te bespeuren viel, maakt het geheel des te menselijker maar daarom niet minder waarheidsgetrouw. 

Geschiedenis is meer dan de optelsom van data en interpretatie van feiten.  Geschiedenis gaat over mensen, die liefhadden, zich vergisten, twijfelden, maar die net als wij hunkerden naar een beter leven in een goede omgeving. Mensen die met het diepe natuurinstinct dat wij onbewust met ons meedragen, gebonden zijn aan hun geboortegrond (of je dat nu graag hoort of niet)en met een diepe bekommernis voor zij die na ons komen. 

Dat zat allemaal in de bijdragen van Peter, waarvoor wij hem danken, ook als sommigen van zijn landgenoten of van onze lezers, er anders over denken.

De informatie die de media ons bezorgen over Suid-Afrika is gekleurd en eenzijdig. Zoals tijdens het apartheidsbewind de blanken afgeschilderd werden als onmensen, wordt nu het ANC-bewind bewierookt en wordt de wilde jacht op vele blanken doodgezwegen : eigenlijk is het linkse mediageweten van oordeel, dat de genocide die stilletjes aan de gang is in Suid-Afrika een revanche is voor de jaren van blank overwicht. "Doe maar, ze hebben er om gevraagd". Niet met zoveel woorden, wordt dit verteld, maar het is wel het Leidmotief op de nieuwsredacties.

Na het lezen van Peters geschiedenisoverzicht, wilden wij graag vernemen, hoe het er heden ten dage aan toegaat in Suid-Afrika. 

Peter heeft op onze vraag nog een drietal hoofdstuken bijeengeschreven over zaken waar wij in de pers nooit wat over horen en die het leven in het prachtige land voor velen dramatisch inkleurt.

Wat zijn plaasmoorden ?  Wat weten wij over Afrikaners die op de loop gaan en elders een nieuw leven proberen op te bouwen ? En heeft u al gehoord over verarmde blanken in plakkerskampe ?

Vanaf morgen zondag.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radicale 11-juli viering Voorpost : zaterdag 26 juni Merksem

 

 

Met een speciale boodschap uit Suid-afrika :

Stop de moord op de blanke Boeren

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar Is Die Afrikaner/Boerevolk Se Vryheid ? - deel 9

 

.

Die Republiek van Suid-Afrika

.

Aanvanklik het ‘n klein meerderheid blankes téén republiekwording gestem, maar dr Verwoerd het hulle oortuig dat dit “in die beswil van almal” sal wees om ‘n republiek te stig.  Op 31 Mei 1961 was dit ‘n voldonge feit – Suid-Afrika is voortaan ‘n republiek.

 

Die regses was nie aanvanklik téén die plan om ‘n “Republiek van Suid-Afrika” te stig nie, maar mettertyd het dit gebleik nie die regte besluit te wees nie.  Die regses wou ‘n “Boere-republiek” hê, en nie ‘n “Suid-Afrikaanse Republiek” nie.  Indien Dr Malan reeds in 1948 ‘n gedeelte van Suid-Afrika sou gereserveer het vir ‘n Boere-republiek, en Dr Verwoerd dit in 1961 as Boeregebied verklaar het, sou omstandighede vir die Afrikaner/Boerevolk vandag heel anders gewees het.

 

In 1948 sou die Boerevolk proporsioneel op ‘n groot gebied aanspraak kon maak.  Die swart bevolking het toe maar slegs ‘n paar miljoen getel, en sou te vinde gewees het om “helfte” van Suid-Afrika te kry.  Hul aanwas oor die afgelope 60 jaar was enorm, en sedert 1994 stroom die illegale immigrante uit die res van Afrika teen ‘n tempo van ‘n paar duisend per dag die land binne.

 

Oud-president Thabo Mbeki het beweer dat grensdrade deur die Afrikaners uitgedink is om op swartes te diskrimineer.  “Dis rassisties, dit moet afgebreek word, die hele Afrika behoort aan die swartes.  Daar mag geen grense wees nie,” het hy gesê.  Sederdien stroom die res van Afrika Suid-Afrika teen ‘n ongekende tempo binne.  Niemand weet tans hoeveel mense daar binne die grense van die Republiek van Suid-Afrika woon nie, maar sekere deskundiges skat dat dit 60-miljoen moet wees – waarvan slegs 3-miljoen Afrikaners is.           

 

Indien die Internasionale Hof in Den Haag, of die Verenigde Nasies in New York, of die Europese Unie in Brussel, of watter liggaam ook al, sou besluit dat die Boerevolk “op ‘n plekkie in die son geregtig is”, en dat hulle ‘n republiek op die Afrika-kontinent mag stig, sal dit waarskynlik slegs proporsioneel toegestaan word.  Dit wil sê, sowat 60 000 vk kilometer van Suid-Afrika sal dan Boeregrond wees (wat 2 keer die grootte van België is).  Dit sou beter wees as niks, maar dink net watter gedeelte sou die Boerevolk in 1948 kon gekry het (610 000 vk kilometer, wat groter as Frankryk is ! ). 

 

Intussen bly die Boerevolk se begeerte, om ‘n eie, vrye, soevereine volksrepubliek te besit, net ‘n hersenskim.

 .

Peter

.


21-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk tussendoortje : rarara ...

 

 

http://stemvanvlaanderen.vtm.be/

 

Wij houden ons niet vaak bezig met politiek op deze blog, maar het schijnt dat er verkiezingen op komst zijn, dus de eventuele geïntresseerden kunnen deelnemen aan een leuk spelletje. Door een aantal vragen te beantwoorden, berekent de computer van VTM met welke politicus of BV uw maatschappelijke/politieke opvattingen het best overeenstemmen. Wij weten het al : ht is niet Peter Vandermeersch en ook niet de Deftige Dame. Rarara ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Faciliteiten - antwoord aan Jan Verroken

 

Geachte heer,

Vlamingen hebben het steeds over "geen gebiedsroof". Hoe komt het dat het kanton Ronse ten tijde van de fusies in de zestiger jaren Rozenaken, Amougies en Orroir naar Henegouwen moesten laten gaan, gemeenten die in de provincie Oost-Vlaanderen gevestigd waren, weliswaar franstalig maar met een groot percentage nederlandstaligen. Konden die niet bij Ronse ingelijfd worden zoals Moeskroen gedaan heeft met Dottenijs en Luigne en Voeren (6 gemeenten) die allemaal faciliteiten voor de minderheid verworven hebben. Waarom kon dat in Ronse niet? Welke CVP en andere Oudenaardse belangen hebben er gespeeld? Bij mijn weten ligt Ronse nog steeds in Oost-Vlaanderen. De N 60 werd van aan de Sterre in Gent getrokken tot Leupegem. Achteraf het stukje Nukerke-Leupegem. Voor Ronse dat een moeilijke economische situatie kende NIETS, met alle gevolgen vandien. Armste stad van Vlaanderen. Een enorme toevloed van arme allochtonen, grote werkloosheid... En de N 60 die misschien iets aan de achteruitstelling zou kunnen doen is weeral afgevoerd ten voordele van wie? Bedankt M. Verroken voor uw fantastische bijdrage. Uw voormalige CVP kiezers uit Ronse mogen u dankbaar zijn.

Reactie op bericht "Jan Verroken over de taalgrens in Knack" van woensdag 12 mei 2010 - getekende Luc VdV


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingsprogramma's radio & tv juni

 

Zonder garantie op volledigheid en onder voorbehoud van wijzigingen, ontvangen van VB Antwerpen

 

  

 

04.06.2010 om 20.00u

  .....  

Filip Dewinter vs Annemie Turtelboom op Canvas (Terzake)

 

06.06.2010

  .....  

Filip Dewinter op VRT (Kopstukkendebat)

 

07.06.2010 om 18.00u

  .....  

Bruno Valkeniers vs Rudi Kennes over werk op Radio 1 (Vandaag)

 

08.06.2010 om 20.00u

  .....  

Filip De Man vs Siegfried Bracke over democratie op Canvas (Terzake)

 

09.06.2010

  .....  

Filip Dewinter vs Guy Vanhengel op VRT (Oog in oog)

 

09.06.2010 om 08.00u

  .....  

Gerolf Annemans vs Guy Vanhengel over geld en begroting op Radio 1 (De Ochtend)

 

09.06.2010 om 19.00u

  .....  

Bruno Valkeniers op Eén (Het Journaal)

 

10.06.2010 om 08.00u

  .....  

Filip Dewinter vs Annemie Turtelboom over asiel en migratie op Radio 1 (De Ochtend)

 

11.06.2010

  .....  

Filip Dewinter op VTM (Kopstukkendebat)

 

11.06.2010 om 20.00u

  .....  

Gerolf Annemans vs Steven Vanackere op Canvas (Terzake)

 

14.06.2010

  .....  

Bruno Valkeniers op VRT (Afterdebat)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergelijk mij niet met Maingain ...

 

 

... maar met Obama


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : het Koreaans kruitvat
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie.Het is toch opvallend hoe het ganse linkse mediazootje bijzonder behoedzaam en omzichtig met niet al te veel woorden de laffe agressie van het rode prachtland Noord-Korea naar buiten brengt.

Nu het onomstotelijk bewezen is dat het Noord-Koreaanse regime enkele maanden geleden opzettellijk een Zuid-Koreaans marineschip getorpedeerd heeft met vele doden tot gevolg, zou men denken dat er door het poco wereldje moord en brand geschreeuwd wordt. Neen, dus. Buiten wat stoere en dreigende taal èn dan nog hoofdzakelijk van de V.S. blijft het vrij stil in de rest van de wereld.Nochtans is het van het grootste belang dit niets ontziend dictatoriaal èn gevaarlijk regime met de grootste argwaan te behandelen.Die gekken zijn bekwaam om een bloedig conflict uit te lokken met verregaande gevolgen. Evenals de even doortrapte ruziestoker in Iran zijn de Noord-Koreanen gebrand op het bezit van nucleaire rotzooi die ze daadwerkelijk ook zouden gebruiken eens ze die in handen hebben.  


Zulke regimes zijn gevaarlijker dan een meute uitgehongerde bloedhonden.Innerlijk wetend  dat ze bij een confrontatie met grote mogendheden finaal van de kaart geveegd zouden worden, zijn deze gekken en in het bijzonder deze van Noord-Korea, zoals kamikazes bereid hun "gebrainwasht" lijf te offeren voor hun God-president. Indien Zuid-Korea, nu het bewijs van torpederen gevonden is, ook enkele meppen gaat uitdelen dan vliegt het Koreaans kruitvat terug in de fik. Misschien is dàt wel de achterliggende bedoeling van het rode vredelievende Noord-Koreaanse communistische regime ! 

Senior
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever verkoopt weer eens bla-bla, ongehinderd door kennis van zaken

 

Het Nieuwsblad meldt vandaag dat de provinciale toelagen voor de politieke partijen de afgelopen acht jaar verviervoudigd zijn. In 2008 kregen de politieke fracties liefst 4,3 miljoen euro belastinggeld. Het is overigens een publiek geheim dat ook de provinciale dotaties destijds fors gestegen zijn toen de socialistische partij in zware geldnood verkeerde naar aanleiding van het Agusta-schandaal.

Intussen beloven verschillende partijen - niet gespeend van hypocrisie - “in te grijpen”. Bart De Wever (N-VA) gaat nog een stap verder door te verklaren dat “de drie traditionele partijen en het Vlaams Belang voor zichzelf duidelijk een comfortabel systeem van partijfinanciering (hebben) gevonden”.

In de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant maakt de N-VA deel uit van de meerderheid en is de partij dus zelf mee verantwoordelijk voor de verhoging van de toelagen. De Vlaams Belang-mandatarissen stemden daarentegen in élke provincie tegen de verhoging van de fractietoelagen, en tegen de begrotingen waarin dergelijke onaanvaardbare verhogingen werden ingeschreven. De hypocrisie van N-VA gaat zeer ver : officieel hield het kartel met CD&V al een tijd geleden op te bestaan, maar waar de samenwerking met CD&V lucratief is, blijft het kartel in de praktijk onverkort gelden.

De Wever "vergeet" nog al gemakkelijk dat zijn partij mede de bestuursmeerderheid vormt in 3 provinces, zoals dat ook in de stad Antwerpen het geval is.  Deelnemen aan de macht en tegelijk oppositie voeren, is het handelsmerk van de N-VA. 

In Vlaanderen loopt De Wever met het rechts etiket maar in het Euro-parlement loopt hij gedwee mee aan het handje  van de extreemlinkse Groenen met wie hij een fractie vormt. 

Het Vlaams Belang pleit al vele jaren voor de afschaffing van het bestaande provinciale bestuursniveau. De N-VA graait waar er te graaien valt.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nietig

 

Lang voordat Stonehenge werd gebouwd, en ruim voor de Dode Zee-rollen werden geschreven, schilderden prehistorische kunstenaars levensgrote figuren op de wanden van ravijnen in Utah (VS). Waarom ze dat deden weet niemand. Het hele paneel van figuren, circa 7000 jaar oud, wordt de Great Gallery genoemd en werd aangetroffen op de wanden van Horseshoe Canyon in het Canyonlands National Park. De mensen die ze schilderden waren waarschijnlijk Mammoetjagers. Vanwege het vreemde wazige uiterlijk van de grootste figuur wordt dit deel van de wandtekening informeel ook wel het Heilige Geestpaneel genoemd, hoewel we niets afweten van de bedoelingen van deze mensen.
 
De bovenstaande opname werd gemaakt tijdens een heldere nacht afgelopen maart. De oudste objecten in deze foto zijn dus niet de tekeningen maar de sterren in ons Melkwegstelsel, ver in de achtergrond, waarvan sommige vele miljarden jaren oud zijn. Wat moeten de mensen van toen gedacht hebben, toen zij omhoog keken ? En wat denken wij, die nu iets meer weten ?




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!