Angeltjes
06-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazeker, wij zijn kierewiet. En wat dan nog ?

 

Deze indrukwekkende tatoe zou best vervangen worden, met het oog op de gewijzigde omstandigheden, door een afbeelding van teksten uit het Groene Boek van Liefde & Verdraagzaamheid : gij zult doden, gij moogt ontploffen, ik rijg u aan mijn mes, ik zit vol haat, geweld is tof, enz.

 

Gedetineerden in ons land kunnen hun tattoo goedkoop laten verwijderen. Zij moeten slechts tien procent van de behandeling betalen, Justitie betaalt de rest.  Justitie ? WIJ !

De gevangenen kunnen opvallende tatoes met dure lasertherapie laten verwijderen. In de gevangenissen is er heel wat interesse, maar de maatregel stuit op kritiek. Zo betaalt Justitie negentig procent van de laserbehandeling. De overheid betaalt de medische verzorging van gevangenen omdat zij enkel voor dringende medische hulp beroep kunnen doen op de ziekteverzekering.

Justitie beroept zich op een bijkomende opdracht om de laserbehandeling te betalen: "bijdragen aan de re-integratie van de gedetineerden". De tatoeage moet zichtbaar en aanstootgevend zijn.

Ook de behandelingen van de aanvragen krijgt kritiek te slikken. De gevangenisdirecties moeten advies uitbrengen over elke aanvraag, maar daarbij hanteren niet alle directeurs dezelfde criteria. In sommige gevangenissen worden gevangenen aangemoedigd om hun kans te grijpen en in andere gevangenissen wordt de behandeling zelfs niet vermeld.

De laserbehandeling is langdurig en kostbaar. Voor één tatoeage zijn zo'n tien consulten nodig, wat op 2.000 à 2.500 euro neerkomt. Tot zover dit bericht uit Vandaag.be 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn huisje (Johan V.d.b.)

 

 

mijn huisje

kom maar even binnen
in mijn huisje van papier
laaf je maar aan mijn zinnen
dan blijf je misschien hier

dan zal ik uren met je vrijen
je kussen en nog wat meer
dan zal je met je lach mij verblijen
omdat je mijn muze inspireert

johan v.d.b.
 
 
http://blog.seniorennet.be/johan1944/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis medische verzorging ? Kom naar het Land B

 

In het verlengde van ons stukje over het bijna gratis verwijderen van tatoeages bij gevangen vreemdelingen, herplaatsen wij hieronder een fragment uit de Artsenkrant van februari 2008


Brief van een Vlaamse geneesheer, die zichzelf omschrijft als Vlaamse Slaaf.

In Artsenkrant lees ik dat zelfstandigen vanaf 1 januari '08 zich verplicht moeten verzekeren voor kleine risico's – wat ik goed vind – maar de bijdrage zal afgerekend worden naar gelang het inkomen. Ondertussen worden 35.000 mensen per jaar ons land binnengepompt – wettelijk – in het kader van familieherenigingen. Volgens het Nieuwsblad heeft Buitenlandse Zaken aanbevolen zeer ruim te zijn in de toelatingen. Het gaat veelal om (oude) Turken, Noordafrikanen, Kosovaren en.

Zonder hier ooit een dag gewerkt te hebben, zonder enige taalkennis en zonder te zullen moeten werken (vaak gaat het om prille vijftigers – hier worden de autochtonen door de RVA afgejaagd) zijn ze direct in orde met de ziekteverzekering – ook kleine risico's, mits een kleine bijdrage van hun familie.

Terwijl ik dit schrijf heb ik een Russisch-Kazaks kindje laten opnemen op pediatrie met acute mastoïditis. De ouders verblijven bij het kind. Ze liggen op een éénpersoonskamer – er is beperkte kennis van het Nederlands. Ze kunnen er altijd bij blijven want ze werken toch niet. Grootvader en grootmoeder Kazak zijn er ook bij. Ze hebben mij al dadelijk verteld dat bij invullen van papieren voor 'dringende opname', zij helemaal niets moeten betalen.

Mijn kleindochter heeft hier ook op pediatrie gelegen op een éénpersoonskamer. Mijn zoon heeft véél opleg betaald. Het was ook dringend. Lijdzaam moeten wij toezien hoe ons land op elk gebied leeggeplunderd wordt. Ik verwijs hierbij naar een artikel in een anti-Vlaamse Vlaamse krant waarbij de lof wordt gezwaaid van een Brussels ziekenhuis waar Vlamingen worden veracht. En niet in hun taal worden bediend. Maar wel vreemdelingen.

Enfin, als ik deze onterende situatie vol hou en tot mijn 65ste werk, zal ik 35/45 van mijn wettelijk pensioen trekken. Dat zal toch al gauw 500 euro zijn. Uiteraard zal ik moeten blijven verder betalen voor mijn kleine risico's. Tenslotte ben ik maar een autochtone Vlaamse Slaaf.

Dr. L. Brondeel,Neus- Keel en OorziektenLede

P.S. Ik heb ook al minimum vijf plastische neuscorrecties uitgevoerd bij asielzoekers, met goedkeuring van de desbetreffende OCMW's. Zuiver functionele problemen. Volledig terugbetaald. Gratis voor de allochtoon.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sex and the City 2

 

De film Sex and the City 2 laat ons siberisch koud, het Amerikaanse  gejengel van enkele stereotiepe vrouwen met haar seksuele complexen bekoort ons niet. Ongetwijfeld zijn er velen die daar anders over denken, en dan hebben die ook gelijk : zo gaat dat in een wereld waarin mensen vrij mogen kiezen.

Dus niet in Turkije, want daar wordt dit kassucces niet vertoond. Er zouden namelijk scènes te zien zijn, zich afspelend in Abu Dhabi, die niet stroken met de wijze zoals moslims wensen afgebeeld te worden in films. Na ettelijke keren Youtube geband te hebben, omdat Turkije zich beledigd voely door videofragmenten, nu weer deze uiting van bekrompenheid, blinde censuur en onvrijheid van dit achterlijke volkje.

Savat

 


05-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israël stopt opnieuw een schip voor Gaza

 

 

Vandaag zaterdag werd opnieuw een schip dat geladen was met hulpgoederen voor Gaza geënterd door de Israëlische marine. Het gaat om de 1200 ton metende cargo Rachel Corrie.

In tegenstelling tot de vorige operatie verliep de opleiding ditmaal zonder incidenten : de opvarenden hielden zich gedeisd en lieten de militairen hun opdracht vervullen.

De woordvoerster van het Israëlische leger, luitenant-kolonel Avital Leibovich deelde mede dat de overname van de cargo slechts enkele minuten in beslag nam en dat het schip afgeleid werd naar de haven van Ashdod.

Het bewijs werd geleverd dat als er kalm gereageerd wordt door overtreders van een nationale conventie, militairen geen geweld gebruiken tegen burgers.  Ontken dit en u komt vanavond in het VRT-nieuws en u wordt niet onderbroken door de nieuwsboeren van dienst. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp Gevraagd : wie is de dichter, wie is de boer ?

 

 

Stel dat Franz von Suppé hedentendage zou geleefd hebben en zijn populaire "Dichter en Boer" gisteren zou gecomponeerd hebben.  Wie zou hij dan in gedachten genomen hebben voor de twee hoofdfiguren ? Steekt u een handje toe ?  Juffrouw Ellen zal, zoals steeds, objectief en streng toekijken op uw inzendingen, nietwaar liefje ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de ideale regering gevormd door Jean
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zonet via dit blog gekeken naar het programma Terzake waar Dhr Filip Dewinter tegenover de blauwe zeer zwakke Turtelboom zat. Wie het nu nog niet doorheeft dat het hier totaal fout loopt, ja, die moet maar de gevolgen ervan dragen.  Alleen het jammere eraan is dat wij het dan ook moeten ondergaan.

Wat een bloedarmoede in die blauwe stal, en dan hebben we het nog niet over de groene, rode en oranje stal gehad.  Enkele dagen geleden zat er nog zo een hol leeg blauw tonnetje, ik ben zelfs de naam vergeten want het stelde niets voor, tegenover Bourgeois :  het kind zat te krijsen en te tetteren zonder één positief punt. Als dat de toekomst wordt voor Vlaanderen dan begin ik vandaag nog met inpakken en wegwezen. Dramatischer kan echt niet. Mijn voorstel : Gerolf Annemans President van de republiek Vlaanderen. Filip Dewinter, minister van justitie, Bart Dewever minister van buitenlandse zaken JM Dedecker, minister van binnenlandse zaken Bruno Valkeniers,  minister van financiën.

Nu zullen sommigen zich de vraag stellen, wat met Marianne Thyssen ? Die krijgt een zeverhoekske in de Brusselse marrollen. En met Caroline Gennez ? Die wordt paaldanseres in de Boccacio want voor iets anders is ze totaal onbekwaam.

Mijn dag kan niet meer kapot, zeker omdat ik elke dag bevestigd wordt in mijn juiste keuze.

We gaan voor ÉÉN en smijten al die ballast van ons BEEN.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil Gent verbroederen met Kabul ?

 

 

Geniet van de karaktervolle Arteveldestad anno 2010

die zich opmaakt om te verbroederen met de Afghaanse hoofdstad Kabul

(klikken op de tekst 'pps' onderaan links)

 

Bijlagen:
Gent centrum 2010.pps (4.6 MB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marnixkring Max Wildiers : Vlaamse Onafhankelijkheid ? Natuurlijk !

 

 

Van hen mag België splitsen, liever vandaag dan morgen. 'Desnoods kopen we de Vlaamse onafhankelijkheid af met een overname van de staatsschuld.' Welkom bij de Marnixring.
'Met de Europese Unie is er geen enkele reden om samen te blijven. België werkt niet. Er bestaat geen consensus meer in dit land.'

Hier wordtcomplexloos de Vlaamse onafhankelijkheid beleden. Hier, dat is hotel De Basiliek in Edegem, waar de serviceclub Marnixring Max Wildiers zijn maandelijkse bijeenkomst houdt.

De 27 leden zijn advocaten, tandartsen, zelfstandigen, architecten, ondernemers. Er zit ook een loodgieter bij: 'Maar een echte, een goeie, geen Dehaene'.

Het mag geen verrassing heten dat de N-VA en Vlaams Belang hier een grote aanhang hebben. Een van de stichters van de afdeling was Rita Debont, voormalig voorzitster van de Vlaamse Volksbeweging, in 2007 voor Vlaams Belang in de Kamer verkozen.

We treffen ook Paul Doevenspeck, met zijn 77 jaar een éminence grise in Antwerpse Vlaams-radicale kringen. De advocaat heeft er een politiek leven bij de Volksunie opzitten, aan de zijde van zakenpartner Hugo Schiltz. Nu bekent hij zich tot Vlaams Belang.

Miel Claessens, verzekeringsexpert, is de lokale N-VA-voorzitter. Andere leden hebben geen partijlidkaart, zoals bloembindster Gerda Laureyssens, 'maar ik sta wel achter Vlaams Belang'.

'Wij vragen niet naar de politieke voorkeur van nieuwe leden', zegt voorzitter Karl van Camp. 'Ze moeten alleen onze Vlaamse doelstellingen onderschrijven.'

Dat doet Jan Vaes. Hij werkt bij het Davidsfonds en is niet grootgebracht met de Vlaamse zaak. 'Tijdens mijn studies in Leuven raakte ik overtuigd. Ik ben radicaler geworden door er mij in te verdiepen. Vlaamse autonomie was vroeger niet mijn overtuiging, nu wel.'

Advocaat Jef Meylemans is lid van de Open VLD, voorzitter geweest in Borgerhout. 'Maar de partij heeft mij op Vlaams vlak ontgoocheld.'

De Marnixring - naar de rederijker Marnix van Sint-Aldegonde - is de enige serviceclub die zich expliciet een Vlaams profiel aanmeet. In de statuten staat het verspreiden en bevorderen van de Nederlandse taal en cultuur.

Hoe Vlaams kan het werk van een serviceclub zijn? 'We sponsoren Vlaanderen Vlagt. Ook de dienstweigeraars, de mensen die geen bijzitter willen zijn bij de stembusgang in Halle-Vilvoorde, helpen we financieel. De Antwerpse vzw Moeders voor Moeders kan eveneens op een steuntje rekenen. We sponsoren hun cursussen Nederlands voor allochtone vrouwen om de integratie te bevorderen.'

De ring steunt ook het Vlaamse schooltje in Komen.

'Dat zou door de Franstalige gemeenschap betaald moeten worden, maar die weigert dat. Terwijl de Vlaamse gemeenschap wel de scholen in de faciliteitengemeenten rond Brussel financiert. Maar er toch geen inspectie mag uitvoeren.'

Voor deze mensen mag een regering over Brussel-Halle-Vilvoorde vallen. 'Het is geen symbooldossier. Het gaat om macht, om centen, om rechtvaardigheid.'

Uiteraard moet BHV gesplitst worden. En dan meteen het hele land. 'Ook de Walen zullen daar beter van worden', zegt Jef. 'Wallonië moet zijn lot in eigen handen nemen. Desnoods kopen we de Vlaamse onafhankelijkheid af met een overname van de Belgische staatsschuld.'

De doembeelden van een klein, internationaal onbetekenend Vlaanderen worden weggehoond. 'Onze tegenstanders jagen de mensen schrik aan', zegt Jef. 'Dat een onafhankelijk Vlaanderen zal wegkwijnen, dat we in een crisis zullen belanden. Larie. Integendeel, de buitenlandse bedrijven zullen ons weten te vinden. Vandaag blijven ze weg door het Belgische immobilisme. '

Wat doen we met Brussel? 'Dat mag zelf kiezen,' zegt Gerda, 'we gaan er geen muren rond bouwen.' 'Als ze verstandig zijn, sluiten de Brusselaars bij Vlaanderen aan', zegt Jan Peremans, een kolonel-geneesheer op rust.

Het was geen verrassing dat de Belgische vlag voor op de foto in deze kring een probleem vormt. Aanvankelijk 'kwam ze er niet in'. Na enig aandringen mag ze, opgevouwen, op de tafel liggen. Een tafel die aan het hoofd pronkt met een Vlaamse leeuwenvlag.

@ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een merkwaardig experiment

 

Enrico Caruso

 

In hoever kunnen wij oordelen over de stemkwaliteit van bijvoorbeeld een Enrico Caruso ? 

De technische opnamemogelijkheden in zijn tijd waren minimaal en geven enkel een vage indruk van 's mans talent.  De BBC heeft oude opname-apparatuur opgeduikeld :  de vibratie van het geluid wordt via een cilinder geïmpregneerd in een wassen rol. (u neemt ons deze lekenuitleg niet kwalijk en correcties worden graag aanvaard)   De stem van de Mexicaanse tenor Rolando Villazon wordt opgenomen, zodat een vergelijking mogelijk is tussen het werkelijke vocale talent van Villazon, die wij allen kennen en wat ervan overblijft na de opname.  Aan u om te oordelen. Het is jammer dat er geen orkestopnames gebeurd zijn.

Te beluisteren en te bekijken : http://blog.seniorennet.be/savat/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat en vermenigvuldigt u

 

 

 Gaat en vermenigvuldigt u

Met de zegen van

 

 

Bekijk de afbeelding op ware grootteBekijk de afbeelding op ware grootteBekijk de afbeelding op ware grootteBekijk de afbeelding op ware grootte


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter versus Turtelbaum

 

Langs onderstaand bruggetje loopt u naar het debat in Terzake

over criminaliteit, politie en justitie tussen Filip Dewinter en

ministerin Annemie Turtelbaum

 

http://www.deredactie.be/permalink/1.794001

 

(Debatteren - Les 1 : Als u geen tegenargumenten vindt, beperkt u dan tot de dooddoener dat de tegenpartij "roept")


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdollahzim Fathi Valmi

 

 

BRUSSEL - 'Ken je me nog', schreeuwde Abdollahzim Fathi Valmi (47) donderdag naar rechter Isabelle Brandon (61). Drie jaar eerder had de magistrate hem uit zijn appartement laten zetten, en al die tijd had de Belgische Iraniër zijn wrok verbeten. Tot het hem te veel werd: hij schoot de rechter dood uit wraak.

De Brusselse onderzoeksrechter Jaspis heeft Abdollahzim gisteravond laat in verdenking gesteld voor de dubbele moord op rechter Isabelle Brandon (61) en haar griffier André Bellemans (59). Een verrassing was dat niet: de man had de feiten bij zijn arrestatie 24 uur eerder al toegegeven, én hij was tijdens een line-up door verschillende getuigen herkend. Zijn motief is ook duidelijk: hij kon een vonnis van Brandon uit 2007 niet verkroppen.

Toch gaat het onderzoek verder, en dat zal zich voornamelijk richten op de persoonlijke geschiedenis van de man. Wat dreef de man zover dat hij besliste om een vrederechter om te brengen?

Politiek asiel

Abdollahzim wordt geboren in de jaren 60 in Iran. Als dertiger komt hij midden de jaren 90 naar ons land. Hij vraagt hier politiek asiel aan, omdat hij naar eigen zeggen in zijn land gevaar loopt. Aanvankelijk lijkt zijn integratie in ons land te slagen. De Iraniër vindt werk en wordt verliefd op de twee jaar jongere Véronique J. Ze stappen op 29 september 1997 in het huwelijksbootje, in Texas in de Verenigde Staten.

Het koppel gaat in een huisje in Ottignies wonen, in Waals-Brabant. De buren daar herinneren zich Abdollahzim nog: een teruggetrokken man met een Arabisch voorkomen die samen met zijn Belgische vrouw een eenvoudig hoekhuis betrok. 'Ik heb nooit problemen met dat echtpaar gehad', vertelt de toenmalige huisbaas Jean Nollet. 'De echtgenoot was een gesloten man. Hij werkte als taxichauffeur in Brussel. Het waren geen moeilijke huurders. Ze betaalden elke maand keurig op tijd. Ze hadden geen financiële problemen, denk ik.'

Abdollahzim wordt op 5 november 2002 tot Belg genaturaliseerd. Kinderen heeft het echtpaar niet.

Slagen en verwondingen

Maar kort daarna verschijnen de eerste barsten. In 1999 al komt Abdollahzim een eerste keer in beeld bij politie en gerecht, bij een dossier van slagen en verwondingen. In 2000 werd er opnieuw een proces-verbaal tegen de man opgesteld, opnieuw wegens slagen en verwondingen. Het gerecht wil niet veel kwijt over de dossiers, alleen dat hij voor dat laatste dossier in 2005 veroordeeld werd door een correctionele rechter. Hij krijgt opschorting van straf en moet niet naar de gevangenis. In datzelfde jaar loopt zijn relatie met Véronique J. op de klippen.

Abdollahzim vertrekt uit Ottignies en gaat alleen in Brussel wonen. De dan 41-jarige man trekt in een klein appartement in de Patriottenstraat in, net achter de Europese wijk, waar vooral Europese ambtenaren wonen. Veel indruk heeft hij er niet gemaakt op zijn buren: niemand herinnert zich nog de Iraanse Belg.

Ook professioneel gaat het hem niet meer voor de wind. Hij verliest zijn job als taxichauffeur en krijgt geldproblemen. De huisbaas stapt uiteindelijk naar de vrederechter om huurder Abdollahzim uit zijn huis te laten zetten.

Vrederechter Brandon

Zijn dossier komt bij vrederechter Isabelle Brandon terecht. Brandon wordt omschreven als een integere magistrate, die het opneemt voor de zwakkeren. Ze heeft zich bovendien gespecialiseerd in huurgeschillen. Ze heeft niet de reputatie om iemand snel uit zijn woonst te laten zetten, omdat ze dat 'vernederend' vond.

Toch komt het zover. Brandon beslist in een vonnis in 2007 dat Abdollahzim uit het bewuste appartement moet vertrekken, omdat zijn huurachterstand te groot is geworden en hij geen aanstalten maakt om dat te veranderen. Waar Abdollahzim sindsdien heeft verbleven, is niet duidelijk. Na zijn vertrek uit de Patriottenstraat zou hij in geen enkele Belgische gemeente nog zijn ingeschreven als inwoner. Toch denkt de politie niet dat hij als een dakloze op straat leefde - zijn voorkomen sluit daar niet bij aan.

Gewenteld in zijn rancune

Zijn ondervragers gaan ervan uit dat Abdollahzim een geïsoleerd leven heeft geleid in de hoofdstad. Hij heeft geen familie in ons land, weinig vrienden en weinig sociale contacten. Het lijkt erop dat de man zich de afgelopen maanden en jaren gewenteld heeft in zijn eigen rancune. In zijn hoofd lag de schuld van al zijn problemen bij één persoon: rechter Brandon met haar vonnis. De huisbaas die hem liet uitzetten, zou ondertussen overleden zijn. Abdollahzim kocht drie jaar geleden, na het vonnis, het bewuste pistool waar hij gisteren mee zou toeslaan. De afgelopen jaren zat hij al verschillende keren in haar rechtszaal om haar te observeren.

Waarom hij donderdag besloot om te moorden, blijft onduidelijk. Abdollahzim stapte omstreeks 11 uur de rechtszaal in, toen de zitting op haar einde liep. Volgens getuigen wilde hij meteen de rechter aanspreken maar Brandon wees hem terecht: de advocaten moesten eerst pleiten. Abdollahzim ging gehoorzaam achteraan op een bank zitten. Twintig minuten later, toen de zaak afgehandeld was, besloot hij dat zijn moment gekomen was.

Hij stapte op Brandon af en riep: 'Ken je me nog?' Zonder een antwoord af te wachten, stapte hij achter de balie en vuurde hij een kogel af op het hoofd van de magistrate. Daarna vuurde hij op André Bellemans (59), die probeerde te vluchten. Hij raakte hem achteraan in het hoofd.

Abdollahzim Fathi Valmi slenterde daarna uren door de stad, zonder plan. Hij trok 's avonds naar het Brusselse Warandepark, recht tegenover het parlement, waar hij de aandacht trok van enkele agenten. (CEL, YB, PHU, SDB

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G2Q2R58SG

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deadwood anno 2010 in de stad van Allah

 

In deze rustige Clementinastraat  in Antwerpen-Zuid (waar o.m. de Vlaams-nationalisti Herman Wagemans tot aan zijn dood gewond heeft) greep voor twee weken een gewelddadige steekpartij plaats. Gevolgd door een andere reeks sadistische feiten enkele straten verderop. Wij brengen het relaas van deze gewelddaden nog even in herinnering, zoals zij door Het Nieuwsblad uitgebreid werden gerapporteerd.

Een jongerenbende heeft vrijdagnacht in Antwerpen drie onschuldige voorbijgangers neergestoken en twee anderen zwaar bedreigd en geslagen. Blind geweld, zonder enig motief. 'Die jongeren waren compleet opgefokt', zegt slachtoffer Kris Van Der Borght (53), die vijf messteken in het lichaam kreeg omdat hij op straat stond.

'Ik was naar buiten gelokt omdat er op straat een enorm kabaal klonk', zegt Kris Van Der Borght. 'Ik was niet alleen, ook verschillende andere buren uit de Clementinastraat waren eens buiten komen kijken, hoewel het al ongeveer 11 uur 's avonds was. Verschillende onder hen vertelden dat ze de politie hadden gebeld. Wat er aan de hand was, wisten we niet. Alleen dat een groepje jongeren in conflict was geraakt met enkele buurtbewoners. Het was een conflict waar ik niets mee te maken had. Ik wilde gewoon op de hoek van de straat gaan staan om de politie te kunnen tonen waar die jongeren heen gelopen waren. Maar toen stormden ze plots met vier tegelijk op mij af. Twee van hen gewapend met een mes, en eentje met een grote straatsteen.'

Door het dolle heen

Kris Van Der Borght uit de Clementinastraat in Antwerpen lag gisteren te bekomen in het UZA in Wilrijk. Vijf keer hadden de jongeren hem met een mes gestoken. 'Ik dank mijn leven aan mijn speklaag. Als ik mager geweest was, dan had ik het zeker niet overleefd. Nu valt de pijn van de steekwonden nogal mee. Ik heb vooral last van een zware kneuzing in de maagstreek, daar waar ik die zware steen in mijn buik heb gekregen.'

'Die jongens waren voor geen enkele rede vatbaar', vertelt hij. 'Ik werk in de culturele sector en ben vaak betrokken bij optredens. Daar gebeurt ook wel eens wat, maar ik slaag er altijd in om al zwanzend een oplossing te vinden. Hier heb ik dat ook nog even geprobeerd. Stop toch jong, dit is het allemaal niet waard, heb ik nog gezegd. Maar de ogen van die eerste jongen met zijn mes stonden volledig opengesperd. Die was voor geen enkele reden vatbaar.'

Na een eerste uithaal probeerde Kris Van Der Borght nog weg te vluchten, terug naar zijn huis. Maar de vier jongens achtervolgden hem en probeerden hem voetje te lichten. 'Gelukkig ben ik op de been gebleven, anders hadden ze mij afgemaakt, vrees ik. Nu kon ik mij toch een beetje blijven verdedigen.'

'Mijn zoon zag het allemaal gebeuren en stond ondertussen hysterisch tegen die gasten te schreeuwen. Dat ze mij met rust moesten laten, dat ze mij gingen vermoorden. Ik mag van geluk spreken dat ze na een tijdje inderdaad weggevlucht zijn.'

Beuken op de deur

Het was niet het eerste gewelddadige incident waarbij die jongeren vrijdagnacht betrokken raakten. Kort voor de steekpartij hadden ze ook al twee andere buurtbewoners afgetuigd. De twee vrienden - Jan en Hans, meer willen ze liever niet in de krant - zaten in de tuin toen ze plots heel veel lawaai hoorden op straat. 'Een groepje jongens stond ruzie te maken. Een van hen lag op de motorkap van mijn auto', zegt Hans. 'Ik vroeg hen of ze alsjeblieft van de auto konden gaan. En dat leken ze ook probleemloos te doen. Ze stapten weg. Maar plots draaiden ze zich om en vielen ze ons aan.'

De twee vrienden kregen enkele klappen. De bril van Hans ging tegen de grond, Jan werd bedreigd met een riem met een zware gesp. Maar hij slaagde erin de jongen die riem afhandig te maken en samen met Hans naar binnen te vluchten.

'We dachten dat we veilig waren. Maar die jongens waren echt door het dolle heen. Ze bleven maar tegen de deur schoppen en stampen. De stukken vlogen eraf, zo hard ging het eraan toe. Maar gelukkig zijn ze er niet in geslaagd binnen te geraken, want we durven niet te denken wat er dan gebeurd zou zijn. Ik mag Jan wel dankbaar zijn, want die hield de deur langs binnen met al zijn kracht tegen.'

Handtasroof

En nog was het niet gedaan. Iets later was er in de nabijgelegen Montignystraat nog een steekpartij, en deze keer raakten er twee mensen gewond. Twee jongeren probeerden er de handtas van een vrouw op een terras te stelen. Toen de vrouw zich verweerde, werd ze gestoken. Haar vriendin, die tussenbeide probeerde te komen, kreeg ook een messteek in de zij. Even zag het ernaar uit dat de vrouw in levensgevaar was, maar de ernst van de verwonding bleek uiteindelijk mee te vallen.

Er zouden sterke aanwijzingen zijn dat de daders van de brutale handtasroof ook betrokken waren bij het geweld in de Clementinastraat. De persoonsbeschrijvingen zouden sterke gelijkenissen vertonen.

Tot zover Het Nieuwsblad.

Op 27 mei werd een eerste verdachte opgepakt en gisteren werden 5 anderen opgeleid, allen bekenden van het gerecht.  Zij ontkennen heftig de feiten ... zoals het lafaarden betaamt. Niettemin was de onderzoeksrechter van mening dat er voldoende aanwijzingen zijn om twee van de drie meerderjarigen aan te houden. De raadkamer bevestigde vrijdag hun aanhouding.  De derde meerderjarige verdachte werd door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld onder voorwaarden. De minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling. Het onderzoek wordt voortgezet.

Wij wensen alle slachtoffers een spoedig herstel toe. Zeker Kris Vanderborght, die een goede bekende van ons is, en die wij steeds meegemaakt hebben als een toffe verdraagzame man.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemd volk eerst

 

Onze zelfvoldane politici van "Vreemd volk eerst"  en hun vakbondsführers, zijn zo bezig met zichzelf dat simpele vragen of ze even tijd willen maken voor een filmpje als hierboven, op hun opgestoken middenvinger stuit. Zij weten immers àlles beter. Het gepeupel moet zwijgen en "mercikes" zeggen voor de dagelijkse hersenspoelingen. Op eigen kosten nota bene. Lang leve het internet !

 


04-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : toch een B-paspoort
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Blij te vernemen dat de killer die gisteren in het Brusselse vredegerecht dood en ellende bracht, 's avonds al bij de lurven gevat werd. Wat echter minder in de verf gezet wordt ,is het feit dat die Iraanse Belg (volgens de kleur van de krant, een Belgische Iraniër) in 2002 als politiek vluchteling erkend werd en daardoor aan de sociale honigpot mocht likken. Het is niet bekend of deze gozer zijn nieuwe vaderland al  gesponsord heeft door noeste arbeid en de nodige belasting hierop afgedragen heeft. Of was hij een vaste OCMW klant  ?

Wat we niet mogen vergeten is het feit dat de Iraneese Belg ons al sinds de jaren negentig met zijn aanwezigheid verblijdde.  In zoverre zelfs dat deze brave moslim een goede bekende werd bij het gerecht, waar hij  verschillende veroordelingen aan zijn koran kreeg wegens geweld, slagen en verwondingen en nog van dat lekkers.Niettegenstaande deze uitingen van alles behalve vredelievendheid, verkreeg deze woesteling, die gisteren zijn ultieme daad stelde,het statuut van vluchteling èn de B.nationaliteit er bovenop anno 2002 !

In een normaal functionerend land zou deze vijgenboer al met klikken en klakken buiten gezwierd zijn ... echter niet in dit schandland dat voor lieden die low and order aan hun gat lappen het aards paradijs is.  Deze Iraans-Belgische-Europese kansarme, die zijn eer redde met twee lijken omdat hij ZIJN goesting niet kreeg, mag zeker rekenen op de beste verdediging die de linkse raadsheren kunnen bedenken ... pro deo... betaald door de belastingophoesters.

Voor al de lezers-twijfelaars die dit blog bezoeken ... denk goed na op 13 juni voor welke toekomst u kiest  : wil u straffeloosheid en verdere verrotting van ons Vlaanderland, dan moet u bij de poco's en multiculfanaten zijn.  Kiest u voor een drastische en zeer doortastende ommekeer waarbij we ons kunnen ontdoen van het Franstalige juk en de Islamwaanzin,moet u niet ver zoeken:  Lijst nr 1 ... doen !

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziezo, hier is het Waarheidsgetrouwe duo 0000/de Standaard met de verkiezingsuitslagen

 

NVA behaalt 25,2% en Bart de Wever is de populairste politicus volgens 73% van de ondervraagden, want 27% spreekt zich niet uit.

CD&V behaalt 19 %. De liberalen moeten het stellen met 13,9 % en de socialisten  volgen met 13,8 %. Vlaams Belang eindigt op de vijfde plaats (11,5 %). Groen! (8 %) en LDD (6,6%)) halen de kiesdrempel.

Het enige dat nu nog moet gebeuren, is dat wij met zijn allen naar het kieshok gedreven zullen worden om te zorgen, dat deze peiling aan de werkelijkheid beantwoordt. Indien niet, zal Digipolis de nodige correcties aanbrengen. Met Woestijnvis, de VRT en de hoofdredacteurs van de kranten zal intussen overlegd worden, hoe zij moetren reageren op deze uitslag.

Laat u niet van de wijs brengen. Volgende week vertellen wij u voor wie wij zullen stemmen. En waarom.

Ray & Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell over de plannen een moskee te bouwen nabij Ground Zero

 

 

 Op internet verschenen rond 13.15 uur - Bij Angeltjes om 14.30 uur. Onze excuses voor de vertraging van 1u15'. U mag onze ombudsvrouw contacteren : brave-angeltjes@ hotmail.com - Attentie Juffrouw Ellen

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw fait divers in Bruxelles : journaliste afgemaakt met mes

 

Een patrouille van de Brusselse politie heeft een Bulgaarse journaliste dood aangetroffen in haar appartement, zo meldt het magazine Le Soir Mag, vrijdag op zijn webstek. De jonge vrouw bezweek aan de gevolgen van een twintigtal messteken. De dader is haar vriend. Hij gaf zichzelf bij de politie aan.

Het slachtoffer, Anna, woonde in de Europese wijk, op enkele stappen van het Europees Parlement. Haar vriend Adrian gaf zich, met het wapen nog in de hand, op een politiecommissariaat in het Groothertogdom Luxemburg aan. De Luxemburgse autoriteiten verwittigden meteen de Belgische overheid.
 

Bron : Nieuws.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag

 

 

Volgens Stefaan De Clerck, minister van Justitie, in de uitzending van Terzake, is het soms al voldoende om een"belletje" te plaatsen in de rechtzalen : dan kunnen de rechters en griffiers nog effe "bellen" voor ze overhoop geschoten worden.  Hoelang nog Vlaanderen ?

Ottorongo

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!