Angeltjes
09-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De N-VA ontpopt zich tot RVA *

 

En hoe zit het met ontslagvergoedingen, heren ?  Administratief hebben jullie daar recht op. Kan iemand dat eens navragen ?  Of is het nu vakantie ?

... En dan was er gisteren nog de beschamende vertoning in het Vlaams Parlement, waar de partij spitsroeden moest lopen voor de stoelendans van Geert Bourgeois en Philippe Muyters. Is de N-VA nu al ten prooi gevallen aan de arrogantie van de macht? Daar heeft het in elk geval veel van weg. “Wat dit duo (Bourgeois en Muyters, nvdr) presteerde, getuigt van een ongekend cynisme”, schrijft Paul Geudens (Gazet van Antwerpen, 08.07.10). “Ontslag nemen als Vlaams minister, de federale eed afleggen en opnieuw minister worden, dit verdient de schandpaal.”

Kris Van Dijck moest in het Vlaams Parlement de slagen incasseren, maar zijn argument dat ‘de anderen’ het ook doen, overtuigt natuurlijk niemand. Was de N-VA niet de partij die het allemaal anders zou doen, die garant stond voor een ‘propere’ politiek? Niet dus. “Uitgerekend een wereldverbeteraar als Geert Bourgeois, de zelfverklaarde opperpriester van het politieke puritanisme, zou bij zichzelf moeten beginnen”, sneert Paul Geudens. “Hij heeft zich dinsdag en woensdag onsterfelijk belachelijk gemaakt. En met hem de partij.”

En dan blijft er nog de onbeantwoorde vraag : Bij ontslag uit het parlement, geldt de regel dat de vertrekker een premie ontvangt (1 jaar wedde).  Heeft de opperpriester van het politiek-correcte puritanisme en zijn collega Blunders gebruik gemaakt van deze regeling, die automatisch toegepasdt wordt of hebben zij er schriftelijk van afgezien ? Iemand tijd om dit uit te spitten ?

“Hoe voorzitter Bart De Wever dit heeft kunnen laten gebeuren, is onbegrijpelijk”, gaat Geudens verder. “De op één na slimste mens ter wereld leidt een partij die niet beter is dan de rest. Bourgeois en Muyters hebben het bewijs geleverd. En niemand heeft hen tegengehouden.” De Wever was dinsdag en woensdag in geen velden te bespeuren, maar ook hij loopt door heel die affaire onmiskenbaar imagoschade op.

* RVA = Rijksdient voor Arbeidsbemiddeling


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marketing-adviezen : niet voor ons, maar voor de anderen

 

Wij vonden op de groepsblog Tax Talk volgende marketing-analyse over de verkiezingen. De visie van de auteur, die meedeelt zelf Open-VLD gestemd te hebben, leek ons interessant genoeg om ze hier weer te geven. Niet voor ons eigen gebruik, want wij zijn geen politieke partij en we blijven onze eigen woelige koers varen. "Het is niet voor ons, maar voor de anderen ..."

http://www.taxtalk.be/nl/2010/07/08/wat-kunnen-ondernemers-leren-van-de-verkiezingsuitslag/

 

Wat kunnen ondernemers leren van de verkiezingsuitslag?

Nog nooit in de geschiedenis is de marketing van kandidaten en partijen zo belangrijk geweest als vandaag. Ik bekeek de verkiezingsstrijd dan ook door een ‘marketingbril’. En neem graag de tijd om mijn analyse uit te schrijven die uitlegt wat wij, ondernemers, kunnen leren van wat fout is gegaan, of van wat een succes gebleken is.


Het belang van persoonlijkheden neemt toe, ten koste van het ‘partijmerk’
Kiezers stemmen steeds vaker voor persoonlijkheden, en wijken daarbij af van hun ‘partijvoorkeur’. Ook als ondernemer mogen wij ons niet verschuilen achter een bedrijfsmerk of productnaam. De rol van mensen in de marketing wordt groter, ondernemers moeten hun persoonlijkheid als marketinginstrument gaan gebruiken.

Focus op uw eigen sterkten, niet op de zwaktes van uw concurrent
De aanvallen op NVA waren welgemikt en talrijk, de resultaten nefast. Je wint nooit door te communiceren met de zwaktes van de concurrent. Daarbij versterk je alleen maar de sympathie voor de ander. Ik breek een lans voor een offensieve communicatiestrategie, die vertrekt vanuit unieke voordelen tegenover de concurrent.

De impact van reclame kalft af, ten koste van public relations
Het is nog nooit zo duidelijk geweest: de verkiezingsstrijd wordt gewonnen in de media. In de kranten, de magazines, de ontspanningsprogramma’s (zoals De Slimste Mens) en vooral: in de TV-studio’s. Media-exposure heeft een centrale plaats gekregen in verkiezingscommunicatie. Jammer voor alle plakploegen… De media is ook voor ondernemers een belangrijke communicatievorm geworden, en het uitbouwen van een relatie met journalisten kan cruciaal zijn voor bedrijfssucces.

De consument wordt steeds kritischer en minder loyaal
Bestaan ze nog: de échte socialisten, christendemocraten of liberalen? Het hokjesdenken van marketeers heeft afgedaan door een totale versnippering van het consumentenlandschap. Of zoals een politicus deze morgen op de radio zei: “Hoe komt het dat jonge intellectuelen op een Belgavox-concert zingen en dansen voor een unitair België, en een week later op het NVA stemmen?”. We zullen er mee moeten leren leven: met een consument die steeds sneller inspeelt op hypes en trends en daarbij zijn/haar vertrouwde waarden overboord gooit.

Korte, krachtige boodschappen scoren beter dan lang, wollig taalgebruik
Luc Vandenbrande was de koning van de nietszeggende interviews, Steve Stevaert leerde ons de oneliners kennen terwijl we Stefaan Declerck kennen van zijn wollig taalgebruik. Bart De Wever daarentegen heeft een nieuwe stijl van praten gebracht waar heel wat mensen pap van lusten: hij kan zijn standpunten zeer kernachtig weergeven, doorspekt met een vleugje droge humor. Beste ondernemer: ook uw communicatie zal korter, kernachtiger en meer to-the-point moeten als u uw doelgroep in het hart zult willen treffen.

Men moet u in een vakje kunnen stoppen
Hierboven las u al dat consumenten niet meer in een vakje te stoppen zijn. Het omgekeerde is echter meer dan ooit waar: de consument moet ons in een vakje kunnen stoppen. “Waar staat een partij, een product of een bedrijf voor?”, vragen mensen zich permanent af. Is dat niet duidelijk, dan positioneren ze u toch. Vaak weg van uw ‘gedroomde’ positionering. U kunt dus maar beter goed bepalen en communiceren waar u voor staat.

Een ‘goede campagne’ is geen garantie voor succes
Ik word vaak ongemakkelijk van het woord ‘campagne’, en vergelijk het steeds meer met vuurwerk: het maakt lawaai, lokt een hoop ‘oooohs’ en ‘aaaahs’ uit, maar eens het stof is neergedaald wacht weer de stilte en anonimiteit. Goede politici of ondernemers beseffen dat communiceren start op 1 januari, en eindigt op 31 december. Net voor het moment van de waarheid de markten afschuimen, deuren platbellen of heel onhandig gaan Twitteren is gewoonweg zinloos.

Communiceer eenvormig en consistent
Yves Leterme die doodleuk andere strategieën en standpunten uit zijn mouw schudt, en Marianne Thyssen in het verweer jaagt: een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Dat geldt evenzeer voor alle kandidaten die hun eigen creatieve campagne opzetten. Je scoort als merk of als bedrijf pas met een eenvormige, eenduidige communicatie die ook consistent aangehouden wordt.

Zorg voor een proper bedrijfsimago
Lijst Dedecker en het Vlaams Belang hebben het aan den lijve ondervonden: schandalen, ruzies, koppensnellerij, pestgedrag, … is de ideale voedingsbodem voor een slechte uitslag. Een goede klantenbelevenis en een proper imago zijn belangrijk, mensen associëren zich niet graag met ‘over de straat rollende’ politici of ondernemers.

Inspelen op behoeften en waarden is de sleutel tot succes
Laat er ons geen doekjes rond winden: de inzet van deze verkiezingen in Vlaanderen was een staatshervorming en een splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Daar is de regering over gevallen… Enkel de partij die dit als centrale thema in de verkiezingscampagne gebruikte, heeft gescoord. Denk daarom goed na wat leeft bij uw publiek, en stem uw communicatie op de behoeften, problemen en waarden van uw doelgroep af.

Tot slot, voor u mij van verdekte partijpromotie verdenkt : ik stemde Open VLD.

Gepubliceerd door Peter Desmyttere, op 08/07/2010


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeebrugge doet het goed

 

 

In de haven van Zeebrugge werden in de eerste zes maanden van 2010 voor 24,8 miljoen ton goederen geladen en gelost. Dat is 21% meer dan in dezelfde periode van 2009. Toen bereikte de crisis evenwel zijn hoogtepunt. 

Het belangrijkste deel van de trafiek gebeurde met containers. Die haalde sinds Nieuwjaar een volume van 13,7 miljoen ton. Of 1,251 miljoen ton containereenheden van 20 voet. Dat was 21,8% meer dan in het eerste halfjaar van 2009.

De sterkste groei kwam niettemin van het stukgoed. Dat dikte met 45,3% aan tot 516.623 ton. Wat goed was voor de werkgelegenheid want deze trafiek is arbeidsintensief. Er was vooral meer trafiek van papierpulp.

Ook roro* deed het goed. Er werd 44,1% meer rollend materiaal geladen en gelost. In volume uitgedrukt, ging het om 6,1 miljoen ton.

@ Vandaag.be

* roro = roll on, roll of.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Brussels record
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Onze fiere hoofdstad heeft een nieuw record gebroken ! Een blijde mare laat ons weten dat het nu 21,7% doppers telt.

Bij deze wens ik dan ook een hartstikke proficiat aan de heer Charles Piqué en co omdat ze er in slagen deze trend verder aan te houden. We zouden hen best kunnen helpen een nieuw record neer te zetten door hun nog meer poen in de handen te stoppen. Het land B heeft er alle belang bij deze mesthoop op peil te houden, want zonder "kamelenmest" is er minder opbrengst voor land en tuinbouw.

Hallo mr Piqué...hoeveel duiten had u er graag bijgewild om de mesthoop te vergroten? Is 500 miljoen euro voldoende om te beginnen ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juliviering Antwerpen

 

 

Hendrik Conscienceplein - Antwerpen

Zondag 11 juli - Van 14 tot 18 uur

 

Scheldekoor - Herdenking Herman Van den Reeck en O.L.V. van Vlaanderen - Optreden Standrecht - Samenzang met het publiek o.l.v. de Fratres coniuncti : KVHV - NSJV - NSV

Feestrede door ERIK STOFFELEN (voorzitter ANZ)

 

Doorlopend : kinderanimatie - Infostands van de deelnemende verenigingen

 

Organisatie www.Guldensinjoren.org

Telenet - Palm - Dexia

Feest van de Vlaamse gemeenschap - Steun van de Vlaamse overheid -

Vlaanderen in Actie Pact 2020

 


08-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met de Weners, de Turken e.a. gaan voor !

 

 

Zij mogen zich verheugen : weldra betekenen zij in Wenen meer als de oorspronkelijke Weners. Goed nieuws, hé !

 

Er wordt een anti-discriminatie wetgeving doorgevoerd, waarbij allochtonen steeds voorrang krijgen op het eigen Oostenrijkse volk. Als er voor openstaande betrekkingen meer kandidaten dan plaatsen zijn, gaan migranten voor. Dat is fijn geregeld en wij feliciteren onze Oostenrijkse vrienden : als binnenkort hun land helemaal naar de filistijnen is, worden de tweederangs Oostenrijkers opgeroepen om puin te ruimen, want zij blijven verantwoordelijk voor al wat fout loopt.  Het zal nog niet zijn, zeker, de ellendelingen ! Net zoals in Suid-Afrika, waar de blanken (en vooral de Boeren) door het ANC-bewind en de zwarten de schuld krijgen voor alles wat scheef loopt en dat is nogal wat : schuld van de apartheid. 

 

 

Bruggetje naar SOS Heimat die momenteel nog in het Duits publiceren, de fanatici !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : uit de speech van Dehaene
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dehaene beweert dik gesticulerend in het Euro-parlement,  dat belgië zijn problemen altijd heeft opgelost met loodgieters zoals hijzelf. De leerlingen-tovenaars als Leterme en onze verbrande ex-toverkol voorzitster Marianne Thyssen, die nu terug komt schuilen in het financiëel asiel van het Europese Parlement hebben hard hun best gedaan om de solidariteitspijplijn naar het zuiden te herstellen. Ze hebben gefaald maar tenminste geprobeerd de miljardenstroom en de verfransing op gang te houden. Voorzitter, en aanwezige belgicisten en sympathisanten, ik, Jean-Luc,  vraag een applaus voor de mislukte loodgieters die het monster belgië trachten in leven te houden.

Belangrijkere en interessantere dingen heb ik nooit te zeggen, dat weet u van die paar keren dat ik hier, in ruil voor die dikke pree, mijn dikke hoofd laat zien.

Leve Europa, die ons onze macht en riant inkomen garandeert.

En nu allemaal naar de receptie en de hapjes ! Nigel Farage, Philip Claeys en Frank Vanhecke zijn niet welkom.

A. Griffon
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De live-personferentie van Bartje bij Angeltjes : eerste deel

 

Tuut-Tuut, daar is het busje met het Bartje op weg naar het Grote Paleis van de Keuning.

- Dag Sire, zegt het Bartje

- Ha, dag Bartje, zegt de Sire, oewist met u ? Hebt gij goed geoewerkt voor de Sire ?

- Ik zou het geloven, Sire, ik ben zeker wel 10 kilogrammen bijgekomen.

- Hahaha, Bartje toch, gij zijt een grappig manneke.

Tot zover dit eerste gedeelte van het onderhoud. Misschien komen wij later terug met het vervolg.  Misschien ook niet.  Het leven is onvoorspelbaar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry Madlener (PVV) in het Europarlement tegen Turkse minister

  

Barry Madlener bezit niet de eloquentie van Geert Wilders, maar hij dringt onverschrokken en onomwonden tot de kern van de zaak door : Turkije schendt permanent mensenrechten en allerlei internationale verdragen en hoort niet thuis binnen de EU.  Hij richt zich tot de Turkse minister voor EU-zaken, Egemen Bagis. Deze van pretentie barstende kerels zijn het noiet gewoon op dergelijke manier aangesproken te worden. Hoe meer, hoe liever, hoe vaker, hoe beter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gustave Klimt en Franz Lehar : een ongebruikelijke combinatie

 

Opgedragen aan onze trouwe vriend Jos,  steunpilaar van dag één van Angeltjes.

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hup, Marokko, Hup !

 

Bij voetbalclub GSC Esdo in Den Haag hebben Marokkaanse leden een coup gepleegd door in groten getale naar de ledenvergadering te komen, en daar een bijna volledig Marokkaans bestuur te kiezen.

De zondag 1 van de vereniging is kampioen geworden in de 4de klasse D De zondag 1 van de vereniging is kampioen geworden in de 4de klasse D

Oud-bestuurslid Jaap Kanters spreekt donderdag in De Telegraafvan een coup 'op slinkse wijze'. 'Het is allemaal van tevoren bekokstoofd,' aldus Kanters, die vanwege de overname zelf ook moest opstappen.

Vier Mohameds
Als gevolg zijn nu alle vijf de bestuursleden van 
Marokkaanse komaf. Het bestuur bestaat sinds de overname uit een Umit, een Nordin, een Hassan, een Ali en een Mohamed. In de zeskoppige leidingvan het eerste elftal zitten zelfs vier Mohameds.

Uit onvrede zijn inmiddels 52 autochtone spelers, vier complete elftallen, bij de vereniging vertrokken. Zij hebben zich volgens Kanters aangesloten bij de nieuwe vereniging WIK in het Zuiderpark.

Oud-leden hebben
GSC Esdo met de komst van steeds meer Marokkaanse leden zien veranderen. Zo zijn de etiketten van de sterke drank en biertap afgeplakt en kunnen er in de kantine geen karbonaadjes meer worden besteld.

Vrouwen
'Ook gedraagt men zich heel anders ten opzichte van de vrouwen die zich als vrijwilliger jarenlang hebben ingezet voor de club,' zegt Kanters.

'Zo zijn de vrouwen die het hele seizoen achter de bar hebben gestaan niet eens uitgenodigd voor het feest om de afsluiting van het seizoen te vieren. Dat terwijl deze dames zich al jaren het vuur uit de sloffen lopen.'

De secretaris van Esdo, Mohamed Talhoui, zegt niet te snappen waarom tientallen leden de vereniging de rug hebben toegekeerd. 'Maar ze zullen zich waarschijnlijk niet meer prettig hebben gevoeld bij de club. Bij elke amateurclub is het normaal dat er mensen overstappen naar een andere voetbalvereniging.'


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage : op zoek naar een nieuwe Dweil ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys over het B-voorzitterschap in het Europarlement

 

 

Duidelijke taal, waar men niet tuk op is.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheid of privacy ? Charter 2020 in Disneyland

 

Negentig procent van de camera’s in het openbaar domein moeten weg. Als hun werk door gewone politiepatrouilles of wijkagenten kan worden gedaan, mogen ze niet opgehangen worden. En dat is bijna altijd zo. Dat is één van de 18 artikelen uit het Charter 2020 inzake privacy en grondrechten.

Het Charter werd opgesteld door Raf Jespers, een Antwerpse advocaat van de extreem-linkse PVDA+. Hij ontwierp dit verdrag in zijn nieuwste boek 'Big Brother in Europa', dat zopas werd voorgesteld. Met dit Charter wil Jespers de privacy van de burgers beter beschermen.

Hij is tegen bodyscans op luchthavens, tegen de Europese terroristenlijsten, tegen intelligente metrokaarten zoals die van de Brusselse MIVB, tegen biometrische identiteitskaarten die ook iemands vingerafdrukken bevatten, tegen een volgens hem ondemocratische Europese Unie die het recht op privacy steeds meer uitholt. Jespers wil ook dat iedere burger volledig toegang krijgt tot alle databanken die gegevens over hem bewaren en dat hij die kan corrigeren.

Hij keert zich tegen de strijd tegen het radicalisme als die nazisme en communisme op één hoop gooit ... nèt wat we dachten.

Bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 74,5%
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik heb het altijd jammer gevonden dat men het nodig vond het Vlaams Belang te vervolgen omwille van de slogan 'Eigen Volk Eerst'. Wat is daar nu mis mee? Dat is toch een normale en in de natuur ingebakken reflex? Een kat zorgt toch ook altijd eerst voor haar eigen jongen? En als je gezelschap, op reis zijnde in het buitenland, een boottocht maakt en het vaartuigje dreigt te zinken, wie ga je dan eerst in veiligheid brengen? Eerst je eigen gezinsleden natuurlijk, dan mede-Vlamingen en vervolgens, ja... vervolgens mensen met wie je op reis een goed contact had. Nederlanders? Waarschijnlijk, want die mensen spreken dezelfde taal en ongetwijfeld heb je al gesprekken met hen aangeknoopt, net omdat je dezelfde taal spreekt: de communicatie verloopt een stuk gemakkelijker en je verstaat elkaar met een half woord. En het is inderdaad misschien een beetje wreed, maar die mijnheer uit Rusland, die ken je helemaal niet, je begrijpt geen fluitje van wat hij zegt en die... tjah... die moet maar zijn eigen plan trekken. Begrijp me niet verkeerd, als er tijd is, dan, ja dan ga je die ook proberen te redden - het blijft tenslotte een mens en een wezen van dezelfde planeet - maar... Eigen Volk Eerst.

Wat heeft dit alles nu te maken met voetbal en met het oranjegevoel? 12 300 000 Nederlanders hebben op dinsdag, 6 juli de halve finale van de wereldbeker voetbal op de televisie bekeken. Die mensen waren dus fier op hun landje, zij waren trots op hun nationaliteit. 74,5 % van de Nederlanders wilden wanhopig graag dat Holland zou winnen en zou schitteren op dit internationale evenement. De Nederlanders hebben een vlag en een kleur om achter te staan. Waarom hebben wij dat niet? Waarom mogen wij dat niet hebben? Waarom wordt nationalisme en patriottisme hier in België en Vlaanderen altijd belachelijk gemaakt?

Nederland is een vooruitstrevend land en niet bepaald extreem rechts te noemen, maar 74,5 % van de Nederlanders vindt wel dat je enthousiast met je vlag mag staan zwaaien als je het goed hebt gedaan in de ogen van de wereld. Ik vind dat ook.

En ik wil ook een vlag om achter te staan.

 Drs. Johan Arendt Happolati


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag einde van de desinformatieronde

 

 

 

Voor de bolletjeskermis waren de Franstalige politici-medeburgers overtuigd van de noodzaak een Grote Staatshervorming door te voeren. Zij keken daarbij zelfs enigszins verontwaardigd, alsof het de Vlamingen waren die tot hiertoe dwars hadden gelegen tegen dit noodzakelijke initiatief. Di Rupo, Reynders, 1000quet klonken bijna unisono : "Mais oui, bien sûr, oewij hebben nooit anders geoewild" Reynders ging zelfs zover zijn FDF-kartelpartner te verloochenen, wie is die Maingain ?

De CD&V-er Verherstraeten, wiens optredens vaak beter zijn dan die van vele stand-up comedians, kraaide dat de vele praampogingen van zijn partij de Walen overstag hadden laten gaan. Zijn Deftige Dame schroomde zelfs een ridicule leugen-à-la-Danneels niet : "Wij waren nog twee dagen vergaderen verwijderd van een oplossing". Verherstraete keek haar bijna verliefd aan.

"Het is in de sacoche" juichten de Vlaamse bolletjeskermisgangers en ze riepen massaal de TV-flamingant met bijna 800.000 persoonlijke stemmen en 1,1 miljoen partijstemmen uit tot de grootste politieke formatie van het land B. Nog nooit gebeurd, iedereen kreeg klop en was tevreden.

Grootmoedig, zoals wij Dewever hadden leren kennen bij zijn dagelijkse televisieshows en krantencolumns, trok hij zich niet terug op de Olympos om van zijn overwinning te genieten en de eerbetuigingen van de verslagenen af te wachten. Integendeel, hij deed direct afstand van zijn kroon en weigerde het premierschap.  Zo doen échte Vlamingen dat : zich terugtrekken en de eer aan de Franstaligen laten. "Après vous, monsieur Elio".

Over het grondgebied van het ganse keuninkrijk behaalde de NV-A 17,4% van de stemmen tegen 13,7% voor de PS , maar Bart stelde zich teverden met de tweede plaats. Dit was de eerste verloochening van zijn kiezers. De Woestijnvisopleiding is niet voorzien voor de primus.

Een gedroomd scenario voor de hovelingen van Laken. Zij gaven de Vlaams-nationale republikein het bevel zich ten dienste van de keuning te stellen en nieuwtjes te sprokkelen, informatie verzamelen, noemt men dat. De Wever mocht zelf uitzoeken hoe het belgische establishment omgaat met het Vlaams-nationalisme dat geen revolutie predikt maar evolutie.

De échte machtsbelgen hebben in hun dossiers opgeslagen hoe zij destijds de Volksunie neutraliseerden en paaiden met snuifjes van de macht. De erfgenamen van deze geamputeerde Volksunie, die zich verzameld hebben omheen de NV-A,  kennen enkel de opgeblazen en aangedikte verhalen over de VU in de belgische en Vlaamse regeringen. Dat hun voorgangers nooit serieus genomen werden, is verdampt in de nevelen van de tijd.  Jan Jambon roept op de dag van de eedaflegging in de Kamer uit, dat wie zal regeren met hem, BHV zonder meer zal splitsen. Elio di Rupo fluisterde tot de man naast hem in de Kamer : "Qu'est-ce qu'il dit, celui-là ?" (wat zegt die kerel ?).

Deze namiddag zal De Wever zijn informatie-resultaten afgeven bij de keuning. Alhoewel er geen mededelingen verstrekt werden tot hiertoe, zijn er regelmatig lekken geweest.  Over de grote bereidheid van de Franstaligen om een communautaire vrede tot stand te brengen via een Grote Staatshervorming, is al lang geen sprake meer.  Wie zal uitgenodigd worden om deel te nemen aan een regering die het land verder het moeras zal insturen, is evenmin bekend. 

De grote financiële en economische uitdagingen beperken zich tot het herkauwen van de vaststelling dat er 22 miljard moet bespaard worden.  Hoe ? Over welke periode ?  Dat blijft allemaal vaag en onbekend. De splitsing van de RSZ zal vermoedelijk doorgevoerd worden met een eigen rolstoelenbeleid voor de gewesten.

Het schijnt dat er meer tijd zal nodig zijn om deze informatie rond te krijgen.  De grote fout is geweest, dat de NV-A een taak op zich genomen heeft, die zij helemaal niet had moeten verrichten. Het gaat niet enkel om die 1 zetel meer in de Kamer, maar ook om de getallen : 17,4% voor de NV-A tegen 13,7% voor de PS, 1,1 miljoen kiezers tegen nog geen 900.000.

In haar ijver en met een hongerige ambitie om àlles te regelen en te beheren, heeft de NV-A zich met het aanvaarden van deze informatie-opdracht verslikt. Met de grote jongens en achter de schermen politiek bedrijven, is heel wat anders dan op televisie straffe toespraken houden.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland - Spanje

 

In spoedvergadering bijeengeroepen heeft de redactie van Angeltjes beslist zondag aanstaande te supporteren met dit Engeltje voor Oranje.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigeriaanse moslims doden christenen.

 

Op 3 juli ll.werd hert dorpje Kizachi in het Prachtland Nigeria aangevallen door boze moslims, zij staken 5 christenen neer (allen gestorven) en stichtten brand in hun huizen. Dat was een mooie en nuttige daad,  een geslaagde actie en allahke zal best tevreden zijn geweest, maar het was niet genoeg.

De volgende dag trokken de vredelievenden naar Ganawari (waar dat ook moge liggen in Nigeria) en daar staken ze nog 3 christenen dood.

Na vele berekeningen en onderling getwist, kwam men op het getal van 8 doden. Dat was voorlopig genoeg. Koeltoer is een mooi ding.

@ Persecution.org 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburg (D) treedt op tegen Facebook

 

In de Duitse deelstaat Hamburg zijn de autoriteiten een procedure begonnen tegen het sociale netwerk op internet Facebook. Dat maakte Johannes Caspar, de functionaris die in de deelstaat misbruik van persoonsgegevens moet tegengaan, zojuist bekend. Volgens hem gaat het Amerikaanse bedrijf in de fout door gegevens van niet-gebruikers zonder toestemming op te slaan. Het bedrijf kan een boete krijgen van 300.000 euro.

"Het gaat ons erom aan te tonen dat het Duitse recht op de bescherming van persoonsgegevens ook voor buitenlandse bedrijven geldt die Duitse gebruikers hebben", verklaarde Caspar. Facebook slaat volgens hem data van niet-gebruikers langdurig op en gebruikt de gegevens voor marketingdoeleinden. Hij zegt veel klachten van burgers te hebben ontvangen. Onlangs bekritiseerde de Duitse federale minister van Consumentenzaken, Ilse Aigner, ook al de schending van privacy door Facebook. Facebook heeft tot 11 augustus om te reageren.

Ach, die privacy toch ... vreemd dat onze privacy nooit verdedigd worden tegen buitenlandse indringers.

@ Spitsnieuws

 


07-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B roept Europa op tot eensgezindheid

 

Een Europese finale! Wie had dat gedacht bij aanvang van deze wereldbeker voetbal?”, zei Leterme. „Aan de andere kant van de wereld geven de Europese voetballers een fraaie les in zelfvertrouwen en drang om te winnen.”

Volgens Leterme slaagt Europa er nu niet of onvoldoende in gelukkig te zijn. In Azië groeit de ambitie en zelfvertrouwen, Amerika blijft in zichzelf geloven ondanks problemen en het WK voetbal geeft Afrika een adrenalinestoot. „Europa echter lijkt al te vaak het vertrouwen in zichzelf te hebben verloren. We moeten Europa opnieuw vertrouwen geven en weer aanknopen met ambitie voor de Europese Unie”.

België wil daarom het komend halfjaar als EU-voorzitter vooral een aanzet geven voor meer economische groei. „We moeten opnieuw aanknopen met een jaarlijkse groei van minstens 2 procent”, zei Leterme. Ook wil hij meer industriële projecten, zoals eerder de hogesnelheidstreinen en Airbus.

Hij wil ook meer doen om de leidende rol van de EU op het wereldtoneel uit te spelen. „Bij de VN-klimaattop van Kopenhagen in december vorig jaar sprak de EU niet met één stem en zat daarom - om in voetbaltermen te blijven - op de bank, terwijl anderen de beslissingen namen.”

Dat Leterme slechts demissionair is, maakt volgens hem niet uit voor het EU-voorzitterschap. Een nieuwe regering zal het werk voortzetten, verzekerde hij.

De Belgische demissionaire premier kreeg in een debat volop steun en lof van bijna alle fractieleiders in het Europarlement, waaronder zijn oude rivaal Guy Verhofstadt van de liberale fractie. Verhofstadt pleitte voor een echt economisch bestuur in de EU en een nieuwe Europese toezichthouder op financiële instellingen.

Felle kritiek kwam echter van de Brit Nigel Farage, leider van de EFD-fractie met onder meer de SGP. „België is niet eens een behoorlijke natie. Uw land is bezig uit elkaar te vallen en u komt hier andere landen vertellen wat ze moeten doen ! Hoe hypocriet”, foeterde Farage, die Leterme er ook aan herinnerde dat die zijn eigen volkslied eens niet kende.

Tot zover dit verslag uit de Telegraaf. 

Het is een ontluisterende zaak dat een ontslagnemende eerste-minster van een land in ontbinding, zoals Nigel Farage terecht opmerkte, zich moet beroepen op voetbal om tot zelfvertrouwen aan te sporen.

Wij hebben het deze week nog gezegd : voetbal is niet meer dan een spelletje, dat heel even nationale emoties oproept en leidt tot een oppervlakkige eensgezindheid of teleurstelling, maar dat even snel en binnen de kortste keren, vergeten is.  Terwijl wij verheugd en verrast de foto's bekeken van de Oranje-autokaravaan-supporters die Suid-Afrika doorkruisen, kwam diezelfde avond op de Nederlandse televisie, de linkse kruisvaarder Adriaan van Dis vanuit Zimbabwe zijn grote aanhankelijkheid aan het ANC-bewind betuigen en alle Afrikaans-sprekenden beladen met de verantwoordelijkheid voor alles wat scheef loopt in Suid-Afrika. Dit om de zaken even te relativeren, voor wat betreft lessen die wij en politici zouden moeten trekken uit een dom voetbalspelletje ... Het zijn platte politici zonder niveau, die zich tot dergelijke prietpraat laten verleiden.

Dat het veder niet goed gaat met Europa, beste Nonkel Kruk, dat is niet de schuld van de burgers of de Eurocritici. Zeer velen onder ons zijn jarenlang enthousiaste voorstanders geweest van een Verenigd Europa, al dan niet steunend op de gevleugelde woorden van August Vermeylen : "Vlaming zijn om Europeaan te worden".

Als er vandaag scepticisme en ontgoocheling bestaat bij zeer velen, is dit de schuld van de megalomanie van de politiek. De politici hebben ons opgezadeld met een Europese dictatuur, geleid door ongrijpbare ambtenaren die behept zijn met een ziekelijke bemoeizucht.  Politici willen de volkeren van dit continent hun identiteit ontnemen, politici dringen een solidariteit op om hun eigen machtspositie te bestendigen, politici willen per de grootste islamstaat opdringen aan hun burgers die hier gen zin in hebben  en politici wringen de democratie de nek om.

Was het maar waar wat Nigel Farage zegde : dat dit Europa de weg moge opgaan van belgië en uit mekaar vallen.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!