Angeltjes
10-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel inwoners zijn er in Zimbabwe a/d Noordzee ?

 

Het land B neemt sedert een week het voorzitterschap waar van de Europese Unie. Dat werd met de nodige tam-tam gevierd met een onnozel liedje, dat gelijktijdig in een aantal belgische steden moest gedanst worden door liefhebbers.  Het leek wel de beroemde belgische Vogeltjesdans in een choreografie van de Bokrijkse Volksdansers.

In Straatsburg arriveerde in het EU-parlement de aftredende premier, Nonkel Kruk, begeleid door zijn Buza-minister, die blonk als een eerste-communicant, om Europa te vertellen, dat het best belgië zou imiteren om succesvol te worden. De Brit Nigel Farage, die over meer redenaarstalent en politiek inzicht beschikt dan alle regeringsprofiteurs samen, lachte zich een breuk met het land B dat op het punt staat in mekaar te storten. "U kent niet eens uw eigen nationaal lied" sneerde hij tot Nonkel Kruk , bij wie de zweetdruppeltjes op de bovenlip zichtbaar werden. Je zag hem denken dat deze ontketende Brit nog bijna erger was dan Gerolf Annemans. De blinkende Buza-minister, Steven van Ackere, keek glunderend om zich heen tijdens dit mitrailleursalvo en knipoogde naar Farage alsof hij wilde zeggen : "Wij zijn nogal kerels, niet, we from belgium".

Zo gezegd, zo gedaan, de goede berichten over het voorbeeldland B blijven de wereld verbazen :

Niemand weet hoeveel inwoners ons land nu telt. Meer nog, de meest recente bevolkingscijfers dateren van 1 januari 2008. Het gaat nog maanden duren voor we de cijfers van 2009 kennen. De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (ADSEI) probeert haar computersysteem aan te passen om internationale migratiegegevens te filteren.

Zijn we nu met 10,9 miljoen Belgen? Of met 11,1 miljoen? We zullen het maar afronden op 11 miljoen, zo nauw steekt dat toch niet. In het land van Adolphe Quételet, de grondlegger van de moderne statistiek, weet niemand hoeveel inwoners er zijn. Ter vergelijking: in Nederland waren er gisterenmiddag om half vier 16.606.869 inwoners, zo meldt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek op zijn bevolkingsteller.

Sinds 2009 had ADSEI omwille van internationale statistische verplichtingen wat meer gegevens nodig, namelijk over internationale migratie. Vanaf toen is het misgelopen. Eerst moest de privacycommissie, haar zegen geven. Dat gebeurde in januari van dit jaar. Dan is men bij ADSEI beginnen zoeken naar een computerprogramma om de nieuwe gegevens van het Rijksregister te plukken.

Bij ADSEI was niemand bereikbaar voor commentaar. Het enige wat we te horen krijgen, is dat ze druk bezig zijn met de bestanden, maar dat het nog zeker een paar maanden zal duren. Intussen zitten allerlei studie- en overheidsdiensten met frustraties omdat ze oude cijfers moeten gebruiken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Vlaams handvest dat de basis kan zijn voor een eigen Grondwet ?

Minister-President wil Vlaamse Grondwet

"Ik ga in september vragen dat het parlement hierin een initiatief neemt en ik zal zelf een voorstel doen voor een Handvest voor Vlaanderen." Dat antwoordde Vlaams minister-president Kris Peeters in het VRT-journaal op de vraag of hij speelt met de gedachte van een Vlaamse grondwet.

 

"Ik denk dat het heel belangrijk is dat we in een open, solidaire en democratische regio als Vlaanderen eens duidelijk alle rechten en plichten die we hebben op basis van de Belgische grondwet en het Europees Handvest, in lijn brengen", aldus Peeters. Hij voegde eraan toe dat hij in september, als het Vlaams parlement zijn werkzaamheden hervat, een voorstel zal doen voor een Handvest voor Vlaanderen.

Het idee van een Vlaamse grondwet is niet nieuw. In het Vlaams parlement werd zelfs ooit een bijzondere commissie daarvoor opgericht. Ook Peeters betoonde zich eerder al een pleitbezorger van zo'n grondwet. Verschillende politieke partijen dienden in het verleden al een voorstel van grondwet in, maar de versies verschilden telkens grondig.

@ Vandaag.be


09-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele heerlijke verfrissende ideetjes van onze masterchef

 

  Onze masterchef klapt uit de keuken : originele recepten voor de warme dagen

Een heerlijk frisse drank : "De druppels van Maria-Henrietta"

Vul een kruik met water. Plaats ze in de ijskast gedurende 45 minuten. Kijk tussendoor of de kruik niet verdwenen is ! Even omroeren. Neem een (zuiver) glas : schenk het water in het glas. Drinken maar : Gezondheid !

Een heerlijk verfrissend etentje : "Weelderige appelovervloed"

Begeef u naar de supermarkt van UW keuze. Ga naar de verse groentenafdeling.  Kies een krop sla. Wees zeker dat u de meest frisse heeft, daarom moet u alle kroppen betasten, tot u uw gading gevonden heeft.  Ga dan naar de fruitafdeling en kies enkele appels. Betast alle appels en duw er even in, tot u tevreden bent over uw keuze. Ga naar de kassa en beklaag u dat de appels en de sla gedeukt zijn en eis een korting.

Thuisgekomen snijd u de sla in stukken : wij willen toch gezond en macrobiotisch eten, niet, dus de sla wordt niet gewassen. Zet een of meerdere borden op het plastieken tafellaken met een vork en een mes. Plaats naast elk bord elegant een van de gekneusde appelen. U vult de borden met de grof gesneden sla en vervolgens neemt u een beet van de appel en een beet van de sla. Heerlijk fris en gezond, deze appelovervloed met krokante sla.

Tot besluit een origineel dessert : "De zoete koelte vol welbehagen"

Deze aparte lekkernij vergt enige voorbereiding. U plaatst in een pannetje 3 of 4  harde klontjes witte suiker van Tienen/Tirlemont met een scheutje fris water en enkele druppeltjes citroensap.  Even opwarmen en goed roeren met een garde.  Neem uw lekkernij van het vuur vooraleer het kookpunt bereikt is, anders verdampt het lekkers en dat willen we niet, dus enige keukenvaardigheid is wenselijk. Giet de inhoud van het pannetje in enkele kopjes en laat even afkoelen in de ijskast. Serveer met een Petit Beurre ! Uw gasten zullen u roemen.

Uit het kookboek van Freya Piryns


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ditmaal is het er een van ons

 

De politie Zuiderkempen heeft donderdag zes paarden in beslag genomen omdat ze ernstig verwaarloosd waren. De paarden stonden in een weide in de Plantsoenstraat.

De dieren waren ernstig ondervoed en er stond zelfs geen water in de wei. Een van de paarden was nog een jong veulen waarbij de halster anderhalve centimeter was ingegroeid. De halster was vermoedelijk kort na de geboorte aangedaan, maar was niet aangepast aan de groei van het jonge dier.

De eigenares van de paarden is een vrouw uit Westerlo. Het was niet de eerste keer dat ze werd betrapt op het verwaarlozen van haar paarden. Zo'n mens verdient 30 jaar opsluiting.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeldievegge terecht zwaar gestraft : 1 maand cel

 

 

Een 70-jarige vrouw uit Tremelo heeft een gevangenisstraf van 1 maand gekregen voor de diefstal van drie appels. De vrouw weigerde een minnelijke schikking.

De bejaarde vrouw werd in 2009 op heterdaad betrapt in de Delhaize in Tremelo. Ze haalde bio-appelen uit de verpakking en bood ze aan de kassa aan als gewone appelen.

De dame kreeg een minnelijke schikking aangeboden, maar ze weigerde die. Daardoor moest ze voor de rechtbank in Leuven verschijnen. Omdat de vrouw lang geleden al eens een gevangenisstraf kreeg en omdat een werkstraf niet mogelijk was, kreeg ze van de rechter 1 maand gevangenisstraf.

De 70-jarige criminele vrouw had beter drie jonge fietsters doodgereden, dan was ze er van af gekomen met een waarschuwing.

Ray

Olieverf : Roman Reisinger

http://romanreisinger.exto.nl/site/kunstwerk/225110_Stilleven-met-3-appels.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We hebben een in-formateur, een pre-formateur, dan een per-formateur, vervolgens een per-forateur, dan een klasseur, en tenslotte een nietjesmachien.

Nele


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek gelul voor en na

 

Fragmenten uit debat tussen Decroo en De Wever enkele weken VOOR de verkiezingen :

"Decroo mag mij eens zeggen wat er in dit land nog efficiënt gebeurt"  reageert De Wever die het programma van Open VLD een "federalisme + of een confederalisme-light" noemt.

"We zitten nu in een land waar, als je het niet eens raakt, alles unitair blijft. Wat we nodig hebben, is een Copernicaanse omwenteling : schuif alles naar de deelstaten, laat ze zelf belastingen innen en ze zullen er verantwoordelijk mee omspringen. En als die deelstaten het eens raken om zaken samen aan te pakken, doe dat dan samen. Zo raken we misschien eindelijk uit het sukkelstraatje."

"Het kan wel zijn dat de Franstaligen zo'n Copernicaanse omwenteling niet leuk vinden, maar het is aan de Vlamingen om te laten zien dat zij dat wel willen", repliceert De Wever. "Ik heb trouwens niet de gewoonte om aan Olivier Maingain of Joëlle Milquet te vragen welke standpunten ik mag innemen."

Dit zijn typisch De Weveriaanse uitspraken, waar hij het hart van vele Vlaamse kiezers mee gstolen heeft. Let wel : voor de verkiezingen.

Vandaag klinkt het enigszins anders :  

"Er is convergentie maar dat moet nog worden uitgediept en verbreed" Wat die convergentie inhoudt wou De Wever niet kwijt. Maar het is wel duidelijk dat de NV-A - kopman zijn ambities niet heeft kunnen waarmaken. Er is nog veel werk aan de winkel, dixit De  Morgen.

"Hoever hij geraakt is , daarover houdtBDW de lippen stijf op elkaar, en dat is een GOED TEKEN ... er zijn blijkbaar nog voldoende mensen die willen dat er een  oplossing gevonden wordt.  Nu aansturen op een volgende politieke crisis zou meer dan onverantwoordelijk zijn (aldus allesweter Yves Desmet in zijn Standpunt).  Verder weet hij :  "Om de zaken nog wat gecompliceerder te maken zal vooral het budgettaire luik van het regeerakkoord een lijst onpopulaire maar noodzakelijke maatregelen vergen , die GRETIG door de oppositie zullen aangevallen worden  (o die smeerlappen, NVDR Jos)) en mogelijk ook de inzet worden van sociale onrust."

Als er onpopulaire maatregelen moeten genomen worden, misschien eens beginnen met:

1.  herbekijken van de transferts;

2.  beperking van kientjesgeld, misbruiken ocmw-uitgaven allerhande;

3.  subsidies allerhande in de multicul-sfeer ;

Er zijn zoveel misbruiken die vermeden kunnen worden zonder belastingverhoging :  want op dat vlak zijn we al de kampioen.  Daar wordt echter door niemand over gepiept.  Je kan er donder op zeggen dat de francofonen geen eurocent zullen afgeven, integendeel. Brussel zal nog meer geld eisen. Voor al wat multicul aangaat zal er geen euro bespaard worden.  Dus de 'onpopulaire maatregelen' zullen gebeuren op de kap van het klootjesvolk. En daar mag, volgens de progressieve en sociale loftsocialisten van de Morgen, de oppositie best niets over zeggen : anders zijn het ordinaire populisten.

Jos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierentuin van allochtoon gesloten wegens mishandeling

Persbericht,

Sint-Lievens-Houtem, 01 juli ’10

Op een verwaarloosd perceel in de Bekkerzeelstraat te Sint-Ulriks-Kapelle heeft het parket op vraag van BLID een hele dierentuin laten opruimen. Een veertig tal dieren waaronder drie honden, één paard,pluimvee, herten, konijnen en struisvogels zijn er deze namiddag opgehaald op vraag van BLID, door Veeweyde.

De dieren zaten er al dagen zonder drinken en dit werd gisteren gemeld aan BLID. Twee honden lag er aan de ketting in de blakende zon zonder enige schaduw en drinken. Één hond was uitgemergeld en zou het ook niet lang meer hebben uitgehouden. Na enig telefonisch overleg sinds gisteren, met de politie van Dilbeek om de dieren te redden, is er deze namiddag actie ondernomen samen met BLID.

De eerste zorg was de dieren zoveel mogelijk water te laten aanbrengen vanuit een nabij gelegen woning. Medewerkers van BLID en leden van de politie Dilbeek bedeelden het water onder de dieren. Het was een gevecht tussen de dieren om het eerst te kunnen drinken. Enkele dieren hebben de dagen zonder water niet overleefd. Her en der lagen op het terrein kadavers van dieren tot zelfs een slang is er dood gevonden in zijn kleine terrarium.

Geheel onverantwoord vind BLID de locatie waar de dieren verblijven. De eigenaar een allochtoon uit Anderlecht komt er sporadisch, maar met dit warme weer toch niet genoeg, om er zijn dieren te verzorgen. De dieren zijn zowaar op hun eigen leven aangewezen en dit kan niet anders dan uitlopen op een verwaarlozing. De man kwam al eerder in het nieuws toen zijn damherten werden. aangetroffen op de E 40 Oostende – Brussel. Het parket zal nu verder beslissen wat er met de dieren zal gebeuren.

Wat er met de allochtoonse dierenmishandelaar zal gebeuren, kunnen we nu reeds zeggen : niets. De man handeldevolgens zijn koeltoer : weest goed jegens mens en dier.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Divergenties, convergenties, Copernicaanse revoluties, Percepties en veel wind

 

Divergenties moeten verder uitgediept worden.

"Voor al mijn gesprekspartners is een status quo geen optie, al is het maar om het klimaat van politieke stabiliteit te scheppen dat voor de sanering van de overheidsfinanciën onontbeerlijk is. Over de inhoud van een verdere institutionele hervorming - met over te dragen bevoegdheden volgens te bepalen financieringsmodaliteiten - heb ik een zekere mate van convergentie kunnen vaststellen",

De N-VA-voorzitter zei ook bij alle partijen een grote verantwoordelijkheidszin en de wil om te slagen vast te stellen. Daarom moeten de divergenties bij mekaar komen.

"Een informateur moet informeren, maar ik heb meer gedaan dan dat. Ik heb ook convergenties gezocht en gevonden. Ik had er graag meer gevonden, maar je kunt op enkele weken geen mirakels verwachten. Wel divergenties."

Het zal er nu op aankomen, de divergenties verder uit te diepen, zodat ze vervlakken tot convergenties en de verdamping van het land B een aanvang kan nemen. De Copernicaanse Revolutie is in zicht, alhoewel wij geen voorstanders zijn van een revolutie ...

Tot zover enkele uitlatingen en interpretaties van uitlatingen door de heer De Wever over zijn 3 weken durende informatietaak. De woordenkeuze waarmede hij zich tot de media wendde, lijkt verdacht veel op deze van Jean-Luc Dehaene : ingewikkelde zinnen met onduidelijke, geleerde begrippen en vaagheden die totaal haaks staan op het imago van de man van de droge humor en de duidelijke taal. Waar zijn de scenarioschrijvers ?

De Wever heeft zich laten rollen, zoveel is duidelijk. Enerzijds heeft hij na zijn grote overwinning, direct zijn pole-positie afgestaan en heeft hij het bevel van de keuning opgevolgd om informateurtje te spelen. In plaats van rustig af te wachten en toe te kijken.  De Wever denkt dat hij àlles aankan en dat zal hem ooit zuur opbreken. Vlaanderen is weer eens niet gebaat met deze collaborateur. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De N-VA ontpopt zich tot RVA *

 

En hoe zit het met ontslagvergoedingen, heren ?  Administratief hebben jullie daar recht op. Kan iemand dat eens navragen ?  Of is het nu vakantie ?

... En dan was er gisteren nog de beschamende vertoning in het Vlaams Parlement, waar de partij spitsroeden moest lopen voor de stoelendans van Geert Bourgeois en Philippe Muyters. Is de N-VA nu al ten prooi gevallen aan de arrogantie van de macht? Daar heeft het in elk geval veel van weg. “Wat dit duo (Bourgeois en Muyters, nvdr) presteerde, getuigt van een ongekend cynisme”, schrijft Paul Geudens (Gazet van Antwerpen, 08.07.10). “Ontslag nemen als Vlaams minister, de federale eed afleggen en opnieuw minister worden, dit verdient de schandpaal.”

Kris Van Dijck moest in het Vlaams Parlement de slagen incasseren, maar zijn argument dat ‘de anderen’ het ook doen, overtuigt natuurlijk niemand. Was de N-VA niet de partij die het allemaal anders zou doen, die garant stond voor een ‘propere’ politiek? Niet dus. “Uitgerekend een wereldverbeteraar als Geert Bourgeois, de zelfverklaarde opperpriester van het politieke puritanisme, zou bij zichzelf moeten beginnen”, sneert Paul Geudens. “Hij heeft zich dinsdag en woensdag onsterfelijk belachelijk gemaakt. En met hem de partij.”

En dan blijft er nog de onbeantwoorde vraag : Bij ontslag uit het parlement, geldt de regel dat de vertrekker een premie ontvangt (1 jaar wedde).  Heeft de opperpriester van het politiek-correcte puritanisme en zijn collega Blunders gebruik gemaakt van deze regeling, die automatisch toegepasdt wordt of hebben zij er schriftelijk van afgezien ? Iemand tijd om dit uit te spitten ?

“Hoe voorzitter Bart De Wever dit heeft kunnen laten gebeuren, is onbegrijpelijk”, gaat Geudens verder. “De op één na slimste mens ter wereld leidt een partij die niet beter is dan de rest. Bourgeois en Muyters hebben het bewijs geleverd. En niemand heeft hen tegengehouden.” De Wever was dinsdag en woensdag in geen velden te bespeuren, maar ook hij loopt door heel die affaire onmiskenbaar imagoschade op.

* RVA = Rijksdient voor Arbeidsbemiddeling


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marketing-adviezen : niet voor ons, maar voor de anderen

 

Wij vonden op de groepsblog Tax Talk volgende marketing-analyse over de verkiezingen. De visie van de auteur, die meedeelt zelf Open-VLD gestemd te hebben, leek ons interessant genoeg om ze hier weer te geven. Niet voor ons eigen gebruik, want wij zijn geen politieke partij en we blijven onze eigen woelige koers varen. "Het is niet voor ons, maar voor de anderen ..."

http://www.taxtalk.be/nl/2010/07/08/wat-kunnen-ondernemers-leren-van-de-verkiezingsuitslag/

 

Wat kunnen ondernemers leren van de verkiezingsuitslag?

Nog nooit in de geschiedenis is de marketing van kandidaten en partijen zo belangrijk geweest als vandaag. Ik bekeek de verkiezingsstrijd dan ook door een ‘marketingbril’. En neem graag de tijd om mijn analyse uit te schrijven die uitlegt wat wij, ondernemers, kunnen leren van wat fout is gegaan, of van wat een succes gebleken is.


Het belang van persoonlijkheden neemt toe, ten koste van het ‘partijmerk’
Kiezers stemmen steeds vaker voor persoonlijkheden, en wijken daarbij af van hun ‘partijvoorkeur’. Ook als ondernemer mogen wij ons niet verschuilen achter een bedrijfsmerk of productnaam. De rol van mensen in de marketing wordt groter, ondernemers moeten hun persoonlijkheid als marketinginstrument gaan gebruiken.

Focus op uw eigen sterkten, niet op de zwaktes van uw concurrent
De aanvallen op NVA waren welgemikt en talrijk, de resultaten nefast. Je wint nooit door te communiceren met de zwaktes van de concurrent. Daarbij versterk je alleen maar de sympathie voor de ander. Ik breek een lans voor een offensieve communicatiestrategie, die vertrekt vanuit unieke voordelen tegenover de concurrent.

De impact van reclame kalft af, ten koste van public relations
Het is nog nooit zo duidelijk geweest: de verkiezingsstrijd wordt gewonnen in de media. In de kranten, de magazines, de ontspanningsprogramma’s (zoals De Slimste Mens) en vooral: in de TV-studio’s. Media-exposure heeft een centrale plaats gekregen in verkiezingscommunicatie. Jammer voor alle plakploegen… De media is ook voor ondernemers een belangrijke communicatievorm geworden, en het uitbouwen van een relatie met journalisten kan cruciaal zijn voor bedrijfssucces.

De consument wordt steeds kritischer en minder loyaal
Bestaan ze nog: de échte socialisten, christendemocraten of liberalen? Het hokjesdenken van marketeers heeft afgedaan door een totale versnippering van het consumentenlandschap. Of zoals een politicus deze morgen op de radio zei: “Hoe komt het dat jonge intellectuelen op een Belgavox-concert zingen en dansen voor een unitair België, en een week later op het NVA stemmen?”. We zullen er mee moeten leren leven: met een consument die steeds sneller inspeelt op hypes en trends en daarbij zijn/haar vertrouwde waarden overboord gooit.

Korte, krachtige boodschappen scoren beter dan lang, wollig taalgebruik
Luc Vandenbrande was de koning van de nietszeggende interviews, Steve Stevaert leerde ons de oneliners kennen terwijl we Stefaan Declerck kennen van zijn wollig taalgebruik. Bart De Wever daarentegen heeft een nieuwe stijl van praten gebracht waar heel wat mensen pap van lusten: hij kan zijn standpunten zeer kernachtig weergeven, doorspekt met een vleugje droge humor. Beste ondernemer: ook uw communicatie zal korter, kernachtiger en meer to-the-point moeten als u uw doelgroep in het hart zult willen treffen.

Men moet u in een vakje kunnen stoppen
Hierboven las u al dat consumenten niet meer in een vakje te stoppen zijn. Het omgekeerde is echter meer dan ooit waar: de consument moet ons in een vakje kunnen stoppen. “Waar staat een partij, een product of een bedrijf voor?”, vragen mensen zich permanent af. Is dat niet duidelijk, dan positioneren ze u toch. Vaak weg van uw ‘gedroomde’ positionering. U kunt dus maar beter goed bepalen en communiceren waar u voor staat.

Een ‘goede campagne’ is geen garantie voor succes
Ik word vaak ongemakkelijk van het woord ‘campagne’, en vergelijk het steeds meer met vuurwerk: het maakt lawaai, lokt een hoop ‘oooohs’ en ‘aaaahs’ uit, maar eens het stof is neergedaald wacht weer de stilte en anonimiteit. Goede politici of ondernemers beseffen dat communiceren start op 1 januari, en eindigt op 31 december. Net voor het moment van de waarheid de markten afschuimen, deuren platbellen of heel onhandig gaan Twitteren is gewoonweg zinloos.

Communiceer eenvormig en consistent
Yves Leterme die doodleuk andere strategieën en standpunten uit zijn mouw schudt, en Marianne Thyssen in het verweer jaagt: een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Dat geldt evenzeer voor alle kandidaten die hun eigen creatieve campagne opzetten. Je scoort als merk of als bedrijf pas met een eenvormige, eenduidige communicatie die ook consistent aangehouden wordt.

Zorg voor een proper bedrijfsimago
Lijst Dedecker en het Vlaams Belang hebben het aan den lijve ondervonden: schandalen, ruzies, koppensnellerij, pestgedrag, … is de ideale voedingsbodem voor een slechte uitslag. Een goede klantenbelevenis en een proper imago zijn belangrijk, mensen associëren zich niet graag met ‘over de straat rollende’ politici of ondernemers.

Inspelen op behoeften en waarden is de sleutel tot succes
Laat er ons geen doekjes rond winden: de inzet van deze verkiezingen in Vlaanderen was een staatshervorming en een splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Daar is de regering over gevallen… Enkel de partij die dit als centrale thema in de verkiezingscampagne gebruikte, heeft gescoord. Denk daarom goed na wat leeft bij uw publiek, en stem uw communicatie op de behoeften, problemen en waarden van uw doelgroep af.

Tot slot, voor u mij van verdekte partijpromotie verdenkt : ik stemde Open VLD.

Gepubliceerd door Peter Desmyttere, op 08/07/2010


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeebrugge doet het goed

 

 

In de haven van Zeebrugge werden in de eerste zes maanden van 2010 voor 24,8 miljoen ton goederen geladen en gelost. Dat is 21% meer dan in dezelfde periode van 2009. Toen bereikte de crisis evenwel zijn hoogtepunt. 

Het belangrijkste deel van de trafiek gebeurde met containers. Die haalde sinds Nieuwjaar een volume van 13,7 miljoen ton. Of 1,251 miljoen ton containereenheden van 20 voet. Dat was 21,8% meer dan in het eerste halfjaar van 2009.

De sterkste groei kwam niettemin van het stukgoed. Dat dikte met 45,3% aan tot 516.623 ton. Wat goed was voor de werkgelegenheid want deze trafiek is arbeidsintensief. Er was vooral meer trafiek van papierpulp.

Ook roro* deed het goed. Er werd 44,1% meer rollend materiaal geladen en gelost. In volume uitgedrukt, ging het om 6,1 miljoen ton.

@ Vandaag.be

* roro = roll on, roll of.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Brussels record
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Onze fiere hoofdstad heeft een nieuw record gebroken ! Een blijde mare laat ons weten dat het nu 21,7% doppers telt.

Bij deze wens ik dan ook een hartstikke proficiat aan de heer Charles Piqué en co omdat ze er in slagen deze trend verder aan te houden. We zouden hen best kunnen helpen een nieuw record neer te zetten door hun nog meer poen in de handen te stoppen. Het land B heeft er alle belang bij deze mesthoop op peil te houden, want zonder "kamelenmest" is er minder opbrengst voor land en tuinbouw.

Hallo mr Piqué...hoeveel duiten had u er graag bijgewild om de mesthoop te vergroten? Is 500 miljoen euro voldoende om te beginnen ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juliviering Antwerpen

 

 

Hendrik Conscienceplein - Antwerpen

Zondag 11 juli - Van 14 tot 18 uur

 

Scheldekoor - Herdenking Herman Van den Reeck en O.L.V. van Vlaanderen - Optreden Standrecht - Samenzang met het publiek o.l.v. de Fratres coniuncti : KVHV - NSJV - NSV

Feestrede door ERIK STOFFELEN (voorzitter ANZ)

 

Doorlopend : kinderanimatie - Infostands van de deelnemende verenigingen

 

Organisatie www.Guldensinjoren.org

Telenet - Palm - Dexia

Feest van de Vlaamse gemeenschap - Steun van de Vlaamse overheid -

Vlaanderen in Actie Pact 2020

 


08-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met de Weners, de Turken e.a. gaan voor !

 

 

Zij mogen zich verheugen : weldra betekenen zij in Wenen meer als de oorspronkelijke Weners. Goed nieuws, hé !

 

Er wordt een anti-discriminatie wetgeving doorgevoerd, waarbij allochtonen steeds voorrang krijgen op het eigen Oostenrijkse volk. Als er voor openstaande betrekkingen meer kandidaten dan plaatsen zijn, gaan migranten voor. Dat is fijn geregeld en wij feliciteren onze Oostenrijkse vrienden : als binnenkort hun land helemaal naar de filistijnen is, worden de tweederangs Oostenrijkers opgeroepen om puin te ruimen, want zij blijven verantwoordelijk voor al wat fout loopt.  Het zal nog niet zijn, zeker, de ellendelingen ! Net zoals in Suid-Afrika, waar de blanken (en vooral de Boeren) door het ANC-bewind en de zwarten de schuld krijgen voor alles wat scheef loopt en dat is nogal wat : schuld van de apartheid. 

 

 

Bruggetje naar SOS Heimat die momenteel nog in het Duits publiceren, de fanatici !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : uit de speech van Dehaene
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dehaene beweert dik gesticulerend in het Euro-parlement,  dat belgië zijn problemen altijd heeft opgelost met loodgieters zoals hijzelf. De leerlingen-tovenaars als Leterme en onze verbrande ex-toverkol voorzitster Marianne Thyssen, die nu terug komt schuilen in het financiëel asiel van het Europese Parlement hebben hard hun best gedaan om de solidariteitspijplijn naar het zuiden te herstellen. Ze hebben gefaald maar tenminste geprobeerd de miljardenstroom en de verfransing op gang te houden. Voorzitter, en aanwezige belgicisten en sympathisanten, ik, Jean-Luc,  vraag een applaus voor de mislukte loodgieters die het monster belgië trachten in leven te houden.

Belangrijkere en interessantere dingen heb ik nooit te zeggen, dat weet u van die paar keren dat ik hier, in ruil voor die dikke pree, mijn dikke hoofd laat zien.

Leve Europa, die ons onze macht en riant inkomen garandeert.

En nu allemaal naar de receptie en de hapjes ! Nigel Farage, Philip Claeys en Frank Vanhecke zijn niet welkom.

A. Griffon
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De live-personferentie van Bartje bij Angeltjes : eerste deel

 

Tuut-Tuut, daar is het busje met het Bartje op weg naar het Grote Paleis van de Keuning.

- Dag Sire, zegt het Bartje

- Ha, dag Bartje, zegt de Sire, oewist met u ? Hebt gij goed geoewerkt voor de Sire ?

- Ik zou het geloven, Sire, ik ben zeker wel 10 kilogrammen bijgekomen.

- Hahaha, Bartje toch, gij zijt een grappig manneke.

Tot zover dit eerste gedeelte van het onderhoud. Misschien komen wij later terug met het vervolg.  Misschien ook niet.  Het leven is onvoorspelbaar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry Madlener (PVV) in het Europarlement tegen Turkse minister

  

Barry Madlener bezit niet de eloquentie van Geert Wilders, maar hij dringt onverschrokken en onomwonden tot de kern van de zaak door : Turkije schendt permanent mensenrechten en allerlei internationale verdragen en hoort niet thuis binnen de EU.  Hij richt zich tot de Turkse minister voor EU-zaken, Egemen Bagis. Deze van pretentie barstende kerels zijn het noiet gewoon op dergelijke manier aangesproken te worden. Hoe meer, hoe liever, hoe vaker, hoe beter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gustave Klimt en Franz Lehar : een ongebruikelijke combinatie

 

Opgedragen aan onze trouwe vriend Jos,  steunpilaar van dag één van Angeltjes.

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hup, Marokko, Hup !

 

Bij voetbalclub GSC Esdo in Den Haag hebben Marokkaanse leden een coup gepleegd door in groten getale naar de ledenvergadering te komen, en daar een bijna volledig Marokkaans bestuur te kiezen.

De zondag 1 van de vereniging is kampioen geworden in de 4de klasse D De zondag 1 van de vereniging is kampioen geworden in de 4de klasse D

Oud-bestuurslid Jaap Kanters spreekt donderdag in De Telegraafvan een coup 'op slinkse wijze'. 'Het is allemaal van tevoren bekokstoofd,' aldus Kanters, die vanwege de overname zelf ook moest opstappen.

Vier Mohameds
Als gevolg zijn nu alle vijf de bestuursleden van 
Marokkaanse komaf. Het bestuur bestaat sinds de overname uit een Umit, een Nordin, een Hassan, een Ali en een Mohamed. In de zeskoppige leidingvan het eerste elftal zitten zelfs vier Mohameds.

Uit onvrede zijn inmiddels 52 autochtone spelers, vier complete elftallen, bij de vereniging vertrokken. Zij hebben zich volgens Kanters aangesloten bij de nieuwe vereniging WIK in het Zuiderpark.

Oud-leden hebben
GSC Esdo met de komst van steeds meer Marokkaanse leden zien veranderen. Zo zijn de etiketten van de sterke drank en biertap afgeplakt en kunnen er in de kantine geen karbonaadjes meer worden besteld.

Vrouwen
'Ook gedraagt men zich heel anders ten opzichte van de vrouwen die zich als vrijwilliger jarenlang hebben ingezet voor de club,' zegt Kanters.

'Zo zijn de vrouwen die het hele seizoen achter de bar hebben gestaan niet eens uitgenodigd voor het feest om de afsluiting van het seizoen te vieren. Dat terwijl deze dames zich al jaren het vuur uit de sloffen lopen.'

De secretaris van Esdo, Mohamed Talhoui, zegt niet te snappen waarom tientallen leden de vereniging de rug hebben toegekeerd. 'Maar ze zullen zich waarschijnlijk niet meer prettig hebben gevoeld bij de club. Bij elke amateurclub is het normaal dat er mensen overstappen naar een andere voetbalvereniging.'




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!