Over de inhoud van het artikel wil N-VA geen commentaar kwijt. 'Wat dan weer niet wil zeggen of de inhoud van het artikel klopt of niet', luidt het.

Preformateur Elio Di Rupo (PS) geeft geen commentaar op het artikel en ook bij CDH en Ecolo wil men liever niet reageren. Onder de titel 'Wat N-VA op de tafel van Di Rupo legt' pakt La Libre Belgique dinsdag uit met een aantal eisen die de N-VA op de onderhandelingstafel zou leggen.
Een anonieme bron noemt het lijstje van de N-VA 'weinig verbazend'. 'Het is een samenvatting van het partijprogramma van de N-VA en die eisen kennen we sinds de start van de gesprekken', klinkt het.
Volgens La Libre zouden de Franstaligen in ruil een uitbreiding van de faciliteiten tot heel Vlaams-Brabant vragen. Een betrouwbare bron zegt echter dat de Franstaligen die eis nooit op tafel hebben gelegd. De Franstaligen zouden ook een herfinanciering van Brussel van 500 miljoen euro eisen, terwijl de Vlamingen het naar verluidt op een cheque van 65 tot 100 miljoen euro willen houden.
Over de benoeming van de burgemeesters in de faciliteitengemeenten in de Brusselse Rand zou er een akkoord in de maak zijn. Maar dat zou pas ingaan vanaf de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2012, waardoor er geen oplossing is voor de drie niet-benoemde FDF-burgemeesters van Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek.

samengevat
er zal gemarchandeerd worden over :
1. de faciliteiten die nog uitgebreid zullen worden
2.over de dotaties aan brussel ( geen 100 of 500 maar 250 miljoen ?)
3.rondzendbrief peeters
in ruil voor splitsing bhv 

jos