Angeltjes
22-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze dagelijkse PUB

 

We zijn in de Provence vandaag ... Het is heerlijk, zonnig weer. Wat jammer dat er weer gezongen moet worden. Maar zo is het leven in het Oranje Theehuis van onze collega Savat. De mooie Mireille verwacht u op het gekende adres.

 http://blog.seniorennet.be/savat/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drogredenen over de stadsvlucht

 

Het probleem wordt elk jaar groter. Nochtans leveren de steden zware inspanningen om de gezinnen binnen de stadsgrenzen te houden, maar tevergeefs.

In 2001 verlieten zo 1.875 mensen Brussel. Drie jaar geleden waren er dat al 2.800.

1.456 mensen vluchtten in 2001 uit Antwerpen weg. Nu zijn er dat gemiddeld ruim 4.000. In Gent kwamen er negen jaar geleden nog gezinnen bij, maar in 2007 was er sprake van een verlies van 1.666 mensen.

"De steden verliezen vooral jonge gezinnen. Dat is juist de belangrijkste groep om een stad gezond te houden", weet onderzoeker Brecht Vandekerckhove. "De stad heeft nog altijd een grote aantrekkingskracht op jongeren. Maar zodra zij rond de 27 jaar zijn en een gezin vormen, trekken ze weg."

De reden voor de massale vlucht is de droom van zowat elk modaal Vlaams gezin: een woning met een tuin. In de stad lijkt dat onbetaalbaar geworden.

Tot zover dit artikel uit Vandaag.be. Ik heb bondig geantwoord en neem mij voor dit nooit meer te doen, wegens gezondheidsredenen.

"Stop nu eens met de lezers te behandelen als debielen. Niet alleen "huisje-tuintje" is de reden voor de stadsvlucht. Dat maak je ons, stadsbewoners met kinderen en kleinkinderen niet wijs. Vele jonge gezinnen zijn aanhangers van politiek-correct denken maar zij vluchten wel naar de buiten omwille van het onderwijs, de criminaliteit en de "sfeer" die grimmig is in de steden.

Het argument "onbetaalbare stadswoningen" klopt ook niet meer : in de groene rand is het niet goedkoper.

Waarom schrijven jullie dergelijke flauwe kul ?"

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De burger betaalt voor de onkunde en besluiteloosheid van politici

 

Het compromis dat voor de Oosterweelverbinding in de maak is, zou volgens Gazet van Antwerpen, neerkomen op het verlaten van de Lange Wapperbrug. Men zou gaan voor de duurdere tunnels, de hartenwens van burgemeester Janssens. De meerkosten van dit project (raming van 250 tot 450 miljoen euri) zou gedragen worden door de stad Antwerpen en/of de Haven ... Een mooi cadeau van de Antwerpenaars aan hun onvolprezen burgervader.

Minister-president Peeters redt aldus het politieke vel van Janssens en zet zijn concurrent Bartje de Wee een fraaie hak, want ook als deze beweert dat hij "niet getrouwd is met de brug", wordt hij er toch mee vereenzelvigd.

Tot zover de politieke beschouwingen die ik ronduit schandelijk noem : Janssens, Peeters en De Wever, de drie Judassen die mekaar overeind houden op de kap van de burger.

De uitleg dat de stad Antwerpen (of de Haven) de meerkost zal dragen, is uitleg van Boer Koekeloere : het gaat in alle gevallen om belastinggelden die ons, de burgers, afgeperst zijn. Want noch de Vlaamse Gemeenschap, noch Antwerpen of zijn Haven hebben geen cent om in de jukebox te steken, als WIJ hen die cent niet geven.

Ik ga u bekennen, dat ik bij de poll over de hoofdstad van Vlaanderen, NIET voor Antwerpen gekozen heb. Alhoewel velen mij een chauvinist noemen.  Deze stad is onze liefde en aanhankelijkheid niet langer waard met figuren zoals Patrick Janssens, de man die in het dossier van de Oosterweelverbinding blijk heeft gegeven niet in staat te zijn op te treden als woordvoerder van de Antwerpse belangen. Zijn opeenvolging van blunders kosten enorm veel geld.  En dan zeg ik het hoffelijk ditmaal en beperk ik mij tot dit pijnlijke dossier. Er zijn er nog.

Ray

(PST : Ik heb natuurlijk voor Brugge gekozen ...)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaat de poen van ons pensioen

 

De financiële bijdragen aan de internationale organisaties waartoe B behoort, kosten in totaal meer dan 6,1 miljard euro. 

De grootste hap gaat naar de Europese Unie, waaraan het land B dit jaar 5,1 miljard euro betaalt.  Dat vloeit onmogelijk allemaal terug als terugverdieneffect, maar de EU-subsidies zijn meestal voor achtergestelde regionen, en in B is er maar één en dat is :  Walgië.

Is dat ook geen argument dat kan (mee)tellen bij de “financieringswet” door onderhandelaar De Wee ? En er zijn nog kostjes, ik zeg maar iets, ten laste van ons (toekomstig) pensioen, naast de bijdrag voor de EU van 5.167.000 euro
 
1. Europese Ruimtevaartorganisatie: 159.600.000 euro
2. Europees Ontwikkelingsfonds: 146.600.000 euro
3. Verenigde Naties, gespecialiseerde organisaties: 121.100.000 euro
4. Maatschappij voor de ontwikkeling van de private sector in lageloonlanden: 105.000.000 eur
5. Internationale Ontwikkelingsorganisatie: 99.700.000 euro
6. Verenigde Naties, vredesoperaties: 62.700.000 euro
7. Verenigde Naties: 29.000.000 euro
8. Airbus: 27.700.000 euro
9. Afrikaanse/Aziatische ontwikkelingsfondsen: 26.800.000 euro
10. Europese Organisatie voor Kernonderzoek: 18.800.000 euro
11. Multilaterale milieuverdragen: 18.500.000 euro
12. Noord-Atlantische Verdragsorganisatie: 15.000.000 euro
13. Europese Investeringsbank: 15.000.000 euro
14. Ontwikkelingsbanken Bretton-Woods: 9.500.000 euro
15. internationale Landbouworganisatie: 7.000.000 euro
16. Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa: 6.300.000 euro
17. Eurometsat: 6.300.000 euro
18. Raad van Europa: 6.200.000 euro
19. Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling: 4.200.000 euro
20. Europese Zuidelijke Sterrenwacht: 4.000.000 euro
21. Benelux: 3.800.000 euro
22. Internationaal Atoomagentschap: 3.700.000 euro
23. Europese colleges: 3.600.000 euro
24. European Synchroton Radiation Facility: 2.600.000 euro
25. European Molecular Biology Laboratory: 2.400.000 euro
26. Rwanda-tribunaal: 1.400.000 euro
27. Joegoslavië-tribunaal: 1.300.000 euro
28. Europees Centrum voor Weersverwachtingen op Middellange Termijn: 1.200.000 euro
29. West-Europese Unie: 1.200.000 euro.

Gans dit internationale zootje bevolkt met meeëters, vetpotlikkers, gatkussers, slijmballen, samen "la cosa nostra". 

Hun propaganda laat vermoeden dat ze nuttig werk verrichten, maar er is geen productie, de enorme geldbedragen worden van de ene organisatie naar de andere versluisd, waar bij iedere transactie de zelfbepaalde (be)lonen(ingen) blijven hangen. 

Er moet steeds meer geld ontrokken worden uit wat nog overblijft van de echte economie om die rondpompcarrousel in leven te houden. Belasting is in feite beschermgeld geworden. 

Hallo, eurokriepen er is nog zo een verhaal geweest in de niet zo verre geschiedenis, dat is geëindigd met de guillotine.  Met ddie kennis in het achterhoofd zijn jullie bezig met een nog duurder speeltje, een Europees leger : om jullie te beschermen tegen dat dom volk dat agressief zou kunnen worden. 

Leg het ons nog eens uit als het u belieft.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit vind ik leuk / Dit vind ik niet meer leuk

 

In nauwelijks tien dagen zijn bij de stad Gent drie fraudezaken aan het licht gekomen. De zwaarste is die van een ambtenaar die verspreid over veertien maanden 38.000 euro stal. Uit een kascontrole bleek dat bij de Gentse dienst Vreemdelingenzaken tienduizenden euro's ontbrak. De stad diende een klacht in bij het parket. De politie ondervroeg het personeel en had al snel een verdachte, die ook bekentenissen aflegde. De ambtenaar werd ontslagen en de kans is groot dat hij het mag uitleggen voor de correctionele rechtbank. Hij riskeert dan vijf jaar cel.

De bevoegde schepen, Catharina Segers (Open VLD), is geschrokken. En als Catharina schrikt, dat hoort men tot in de Veldstraat.  "Niet alleen door de grootte van het bedrag, ook door de lange periode waarin de fraude gepleegd is."

"Wij zoeken uit hoe dit kon gebeuren. De stad telt 5.000 werknemers. Tel daar intercommunales als Ivago en zusterorganisaties bij, en je komt aan 10.000 medewerkers. We moeten dit niet opblazen" reageert burgemeester Daniël Termont (SP.A). "Wij voeren veel controles uit, maar je kan nooit uitsluiten dat iemand door de mazen van het net glipt".

Als die fraude al meer dan één jaar aan de gang is, dan is het pover gesteld met de controle.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-gevangenen in Tilburg verhongeren

 

Waarom zo zelden kreeft op het menu ?

Het protest van de Belgische gedetineerden in de Nederlandse gevangenis van Tilburg blijft aanhouden. Een klacht die steeds terugkeert, is die over het slechte eten. "Hollandse diepvriesprak in vacuüm", noemen ze het. Het Bestuur Gevangeniswezen wijst de klachten af.

De Belgische gevangenen die in Tilburg opgesloten zitten, vinden het eten in de Nederlandse gevangenis zo slecht dat ze het via diverse manieren proberen aan te klagen. Er zijn klachten gekomen bij de directie, bij de cipiersvakbonden, via de advocaten, bij het gevangeniswezen, zelfs brieven naar de koning, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.
 

Het mag echter niet baten, de gedetineerden krijgen nog steeds hetzelfde eten als bij hun aankomst zowat een half jaar geleden. Elke dag een pakket van een cateringbedrijf: brood vacuüm verpakt, beleg voor 's avonds en een vacuümverpakte diepvriesmaaltijd voor 's middags, op te warmen in de microgolfoven in de cel.
 
"De gedetineerden krijgen in Tilburg hetzelfde voedsel als in alle andere Nederlandse gevangenissen", herhaalt Laurent Sempot van de Directie Gevangeniswezen. "Daar zijn geen aparte keukens, alles wordt aangeleverd via catering."

Bron : Het Laatste Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gaat dat in de hedendaagse politiek

 

Rob Van de Velde (43), voormalig Antwerps Kamerlid van LDD, is de nieuwe fractiesecretaris in de Kamer van de N-VA. Van de Velde studeerde marketing en handelswetenschappen. Bij de verkiezingen van 2007 was hij de opvolger van Jurgen Verstrepen. Die was verkozen, maar bleef in het Vlaams Parlement, zodat Vandevelde in de Kamer kwam. Hij ontpopte zich snel tot een dossiervreter die zich specialiseerde in het moeilijkere werk (de bankencrisis, de Commissie fiscale fraude, de Fortis-commissie, de huurwet, de wapenwet e.d.).

Als lijsttrekker voor LDD bij de vorige verkiezingen haalde hij nog zo’n 4.500 stemmen, maar werd niet verkozen omdat LDD in Antwerpen de kiesdrempel niet haalde.

Van de Velde bevestigt zijn nieuwe functie bij N-VA, maar hij zegt dat hij er “geen politiek statement” van wil maken. Hij is nu de feitelijke chef van de 16 N-VA-personeelsleden in de Kamer.

@Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij mijnheer doktoor : géén stress ? Goede partner
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Plots sla je de partner van je leven aan de haak en dan laat je die niet meer los natuurlijk. Maar waarop let een vrouw ? Nieuw Brits onderzoek leert dat een vrouwenhart sneller slaat van mannen met weinig stress. Zeker tijdens haar vruchtbare periode.

Mannen die minder van het stresshormoon cortisol in hun bloed hebben, zijn aantrekkelijker voor vrouwen dan mannen met veel stress. Moore en haar team van de universiteit van Abertay, lieten 43 vrouwen foto’s van mannen met verschillende hormoonniveaus in cortisol en testosteron zien. Hoe minder cortisol, hoe aantrekkelijker de man voor de vrouw leek. Tijdens hun vruchtbare periode bleken vrouwen bovendien nog vaker voor mannen met weinig stress te kiezen.

De onderzoekers vonden verrassend genoeg geen link tussen de hoeveelheid testosteron en de aantrekkelijkheid van een man. ‘Uit onze proef blijkt dat de aantrekkelijkheid zit in het vermogen van een man om met stress om te gaan. En laat dat nu net de mannen zijn met een laag gehalte cortisol in hun bloed. Genetisch lijken zij beter in elkaar te zitten waardoor vrouwen hen aantrekkelijker vinden als partner en vader’, verduidelijkt Moore.

Ook de mannen met constante hormooncombinaties veel testosteron, veel cortisol en weinig testosteron, weinig cortisol lagen bij vrouwen goed in de markt. 

http://gezondheidsnet.rnews.be/relatie/nieuws/3673/ontspannen-man-doet-vrouwenhart-sneller-slaan

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Landuyt, de naieve duif

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de winnaar is ... Brussel !

 

Uitslag van onze poll : Welke stad ziet u als mogelijke hoofdstad van Vlaanderen ?

Brussel  37 % (98)
Brugge  4 % (11)
Gent  10 % (28)
Antwerpen  29 % (78)
Leuven  4 % (12)
Hasselt  1 % (4)
Kortrijk  2 % (5)
Mechelen  7 % (20)
Sint Truiden  1 % (3)
Turnhout  1 % (3)
Sint Niklaas  2 % (5)
Genk  0 % (1)

Totaal aantal stemmen: 268

 

Bruxelles-les-bains


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen hoofdstad van Vlaanderen ? OK : u moet het weten.

 

Nu de lezers van Angeltjes beslist hebben, dat Brussel de hoofdstad van Vlaanderen moet blijven, kan Antwerpen zich rustig verder ontwikkelen tot de Metropool van allah.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit het Prachtland Algerije waar vrijheid heerst

 

Het gerecht van Aïn-el-Hammam op zo'n 150 kilometer ten oosten van Algiers, voerde dinsdag een vreemd proces.  Twee arbeiders werden op 12 augustus betrapt door de politie terwijl zij tijdens een werkonderbreking zowel voedsel als drank tot zich genomen hadden. Dat was op de tweede dag van de Rampatamp.  Ze worden ervan beschuldigd de islam beledigd te hebben. 

Een van hen verklaarde christen te zijn en hij beriep zich op de grondwet die de "vrijheid van geweten" waarborgt. Dit was niet naar de zin van de vrouwelijke procureur, die woedend werd en uitriep dat hij er beter aan zou doen het land, dat islamitische grond is, te verlaten. Zij eiste 3 maanden effectieve gevangenis voor de beide schuldigen. Uitspraak op 5 oktober.

Het bovenstaande geval is niet het enige. In Ighzer Amokrane (waar het ook moge zijn) is de politie binnengevallen in een gesloten winkel waar zich een tiental jongeren bevonden die betrapt werden tijdens het drinken van water en koffie. Ook zij worden voor de rechtbank verwacht op 8 november.

Tot slot worden op 26 september 4 christenen voor de rechters van Larbàa-Nath-Irathen gebracht wegens "het belijden van een niet-moslim-godsdienst zonder toestemming".

Op zich zijn dit minuscule feitjes, ware het niet dat deze zelfde islamitische jammerhouten in Europa voortdurend janken en snotteren dat zij miskend worden, terwijl de moskeeën hier de grond uitrijzen als paddenstoelen en de dames en heren rondlopen in soepjurken met een air alsof onze steden en dorpen hén toebehoren.

Deze fijne berichtjes komen uit Le Figaro.

In ditzelfde Prachtland Algerije worden ook de katholieke begraafplaatsen systematisch vernield of totaal verwaarloosd. Dit niettegenstaande de herhaalde vragen van Frankrijk om een minimum aan respect te betonen voor de overledenen. 

De christelijke begraafplaats te Sidi-Bel-Abbès waar het Vreemdelingenlegioen zijn uitvalbasis had

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys over de hypocriete, vermomde kritiek o de islam

  

 In het Europees parlement wordt een politiek-correct verslag goedgekeurd over de integratie van 'vrouwen uit etnische minderheden', zonder het probleem 'islam' te durven noemen; lachwekkend, aldus Claeys.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud, wijs, melig en toch grappig. Of tragisch ?

 

- Mijn vrouw zei : "Wat ga je doen, vandaag ?"

Ik zei : "Niks"

Zij zei : "Dat heb je gisteren gedaan".

Ik zei : "Ik was nog niet klaar".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatsieportret

 

Nieuw staatsieportret


21-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compromis over de Oosterweelverbinding in de maak

 

Vorige week donderdag liepen de gesprekken over de Oosterweelverbinding, de verbinding die de Antwerpse ring moet sluiten, uit op een cijferruzie waarbij vooral sp.a (voorstander van de tunnel) en N-VA (voorstander van de goedkopere Lange Wapper-brug) tegenover mekaar stonden. Sinds die vergadering zijn er naar verluidt nog wel contacten geweest tussen de verschillende hoofdrolspelers, maar een nieuwe gezamenlijke topvergadering zou pas voor woensdag zijn.

Intussen zijn er voorzichtig positieve geluiden te horen. Zo stuurt niemand aan op een crash van de regering en zou er een oplossing worden voorbereid "die door iedereen verdedigbaar zou zijn".

Op geruchten dat Vlaams minister-president Kris Peeters en zijn partij CD&V in deze of gene richting zou schuiven, wordt door het kabinet Peeters niet gereageerd.

In een interview met het weekblad Knack dat woensdag verschijnt stelt Peeters dat "een goede politieke beslissing een evenwichtig compromis is waarbij niemand gezichtsverlies lijdt". "Het is in elk geval wel mijn bedoeling om alle regeringspartijen aan tafel te houden", klinkt het.

In hetzelfde Knack-interview geeft Peeters toe dat het Oosterweeldossier "op bepaalde momenten echt is mismeesterd". "Er zijn dingen gebeurd waarover ik serieus heb gevloekt", luidt het.

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Vlaams Belang, kan dit ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Volgens Facebook vandaag vindt  Geert Neirynck, regionaal secretaris en vrijgestelde van het Vlaams Belang-Gent de oprichting van AALST ANDERS van ex-Belanger Karim van Overmeire en LDD leuk. ( in het vooruitzicht van de komende gemeenteraadsverkiezingen ?)

 
Met de formele start van Aalst, Anders en Beter op 6 september 2010 hebben we meteen het startschot willen geven voor een heuse reddingsoperatie voor de stad Aalst. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 dient er een einde te komen aan de huidige bestuur, staat in de persmotie van deze nieuwe  concurrent van VB-Aalst.
 
Wordt dit de nieuwe marsjrichting voor de buitenstaanders of zijn sommigen bij het VB de pedalen kwijt ?
 
Jan De Moor
***
Nota Redactie Angeltjes : wij werden deze morgen ook uitgenodigd om deel uit te maken van de groep rond de bedrieger Karim van Overmeire. Wij hebben zelfs onze kat niet gestuurd, maar nu we horen dat vrijgestelden van Vlaams Belang zich niet schromen woordbrekers die hun partij schaden, te steunen, kunnen we niet anders dan onze vriend Jan de Moor bijtreden in zijn protest dat hij stuurde naar Bruno Valkeniers.  Als er een antwoord komt, zouden wij dit graag vernemen, Jan.  Duizenden trouwe militanten staan dag en nacht ter beschikking van de partij en van Vlaanderen en zij maken zich permanent zorgen over de bokkensprongen van sommige lieden aan de top en nu nemen zelfs bediendes het niet nauw met de regels van de deontologie.  Het voetvolk zal zijn botten wel afdraaien ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pub, ditmaal gratis

 

- Wie is Semiramide ?

- Ik zal het zeggen, Walter : de keuningin van Ba ... ba ... bab ... Babbel.

- Neen, niet van Babel, van Babylonië. U bent niet welkom in het elitaire Oranje Theehuis. U kan luisteren naar de nieuwe pracht-CD van Laura Lynn "Mijne vrijer is weer gaan lopen, op hem blijf ik toch hopen." De anderen kennen inmiddels de weg naar Semiramide van Rossini. Klikken op de band hieronder

http://blog.seniorennet.be/savat/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB (ditmaal : zwaarbetaald !)

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 10 moeilijkste vragen ter wereld ... en u mag ze aanvullen

 

Ask Jeeves bestaat dit jaar 10 jaar. Om die verjaardag in de kijker te zetten analyseerde de website de miljarden vragen die surfers het voorbije decennium stelden. Dat leverde uiteindelijk tien vragen op waarom niemand een sluitend antwoord kan formuleren.

De tien moeilijkste vragen ter wereld

1. Wat is de zin van het leven?
2. Bestaat God?
3. Hebben blondines meer plezier?
4. Wat is de beste manier om gewicht te verliezen?
5. Bestaat er buitenaards leven?
6. Wie is de bekendste persoon ter wereld?
7. Wat is liefde?
8. Wat is het geheim om gelukkig te worden?
9. Is Tony Soprano overleden?
10. Hoe oud zal ik worden?

En nu is het aan u om uw moeilijkste vraag voor te leggen .

 

Bijvoorbeeld : Wie van de drie is een échte blondine ?




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!