Angeltjes
08-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen komt er wel !



We zijn vandaag karig met onze berichten, niet dat we aan het rusten zijn, rust is voor de kindjes aan de borst en voor de hangmatters uit het Zuidelijke land Walchië.

Natuurlijk heerst er een sfeer van onbehagen na de gewilde lekken in de media over het plan Guynokkio.  Als de delen die door Goede Devroy in het middagnieuws besproken werden met Goedele Wachters, juist zijn, is dit een bewijs dat de premier gek geworden is en alle voeling met de realiteit verloren heeft.

Dat hij compagnons zal vinden in Walchië voor zulke ideeën is evident.  De bijval die de man aldaar geniet, is een rechtstreeks gevolg van zijn permanente verloochening van zijn Vlaming-zijn.  Deze Gentse advocaat is een onversneden, pure Belg die helemaal opleeft, na zijn verpletterende verkiezingsnederlaag, in de jeune premier rol die de keuning en zijn  hovelingen hem toevertrouwen.

Er zijn echter grenzen aan de overdrijving,(zijn anti-Vlaams plan) zoals die er ook zijn aan het politieke fatsoen.(de behandeling die hij voorbehoudt aanLeterme)  In beide richtingen heeft Guynokkio III zich vergallopeerd.  Ons lijkt hij nu rijp voor de dwangbuis.

Wat de andere partijen ervan denken, kan ons eigenlijk niet schelen. Iedereen die een Octopustentakel bezit, is bij voorbaat een collaborateur van het belgische regime.  Je moet niet doen, alsof je daar wat kan rechtzetten, er is niets om Vlaanderen te sussen.  Vlamingen zijn als de boottrekkers van de Volga, zij sleuren 177 jaar een zware sloep vol scheldende Walen voort en staan elke avond braaf in de rij om hun zuurverdiende centjes af te geven opdat de varende matrozen een goed leventje zouden hebben. 

De Cd&V-N-VA hebben een staatshervorming beloofd aan de kiezers.  Hebben zij er bij verteld dat er prijzen moeten betaald worden ?  Toch zijn die er en het zijn geen soldenprijsjes. Hoe kan het kartel dit rechtvaardigen ?

Zo lang men in het achterhoofd  met de idee van  de belgische staat blijft zitten, zal Vlaanderen altijd betalen.  Dit is het plan van een  politiek fraudeur. 

De separatisten moeten hun slag thuishalen door te blijven hameren op de zelfstandigheid van hun land en door telkens meer burgers daarvoor te winnen. Op die weg zijn we goed bezig en als er al eens kleine tegenslag is, we zijn met velen en er komen elke dag nieuwe aanhangers bij.


Ray - Juffrouw Ellen en Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Vlaming uit het buitenland : Expat


PSYCHOLOGISCHE OORLOGSVOERING



"Ik ben er hoe langer hoe meer van overtuigd dat  momenteel een enorme psychologische oorlogsvoering gevoerd wordt. Alle belgische krachten worden ingezet.

Gisteren in het radionieuws : het woord "Vlaams" roept in Brussel alleen  negatieve gevoelens op. De BRT doet er alles voor om Vlaanderen in een slecht daglicht te stellen. Maar nog erger: alles wordt bespreekbaar, moet bespreekbaar worden, zo houdt men ons voor. Uitbreiding van Brussel tot héél de oude provincie Brabant, de splitsing van BHV komt er niet, er is geen geld voor staatshervorming. En verder nog één nationale kieskring. Eén sterk belgië.

Vlaanderen mag het territorialiteitsbeginsel NOOIT opgeven, geen enkele toegeving doen. Zo niet worden de Vlamingen nadien afgestraft. Indien Vlaanderen op dit vlak toegeeft, zullen de Franstaligen later van de internationale gemeenschap volledig gelijk krijgen als ze blijven aanspraak maken op Vlaamse grond. En in de maand maart zal blijken dat de regering gewoon voortgaat. Met Leterme, Verafstoot en misschien zelfs De Wever. Ik ben die toestand echt meer dan beu. Wanneer roept Vlaanderen EENZIJDIG de onafhankelijkheid uit ?


Expat

(artikel weggeplukt uit de reacties)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn stad, vuile stad


Mijn stad, vuile stad.

In de Frut (u mag ook de Gazet van Janssens zeggen, of van Allah en als u helemaal poco bent, van Antwerpen, ik zie Lex Molenaar verzaligd glimlachen) staat op de één : "Kwart vuilnismannen Antwerpen niet inzetbaar" . Door psychische, drugs- of alcoholproblemen.

In Napels is het de schuld van de maffia, zegt men, als het vuil  gedurende weken niet opgeruimd wordt.  De maffia in Napels ?  De camorra zullen ze bedoelen. 

Bij ons is het de schuld van Lauwers,  geen lid van de maffia of van de camorra, wel  van de ACOD. Nu schepen van ondermeer afval en vuilnisbakken. 

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nota Vrhfstdt en de Commissie



"Als bewijs dat we goed opschieten" glimlachte Leterme tegen de verzamelde pers, nadat hij enkele Walen hardhandig aan de deur had laten zetten "kan ik u meedelen, dat we onze installatievergadering met een week verschuiven".  Op de achtergrond riep Bart de Wever : "Bravo, ik heb het altijd gezegd. Leve Octopussy !"

Er komen twaalf leden, zoals de apostelen en zoals de stielen die veel politici uitoefenen na hun 13 ongelukken. Er zullen ook 12 plaatsvervangers zijn, die de zittingen altijd bijwonen.  Als hun voorman of -vrouw verhinderd is wegens hoge bloeddruk, te veel cholesterol, verstopping, verstuikte tong, veert de plaatsvervanger onmiddellijk recht : "Eindelijk, is het aan mij" zullen de eerste woorden zijn, of in het Frans "Finalement, c'est à je".  Zo komen we aan 24 parate exemplaren.  Er zou alleszins moeten overwogen worden dat ook de plaatsvervangers een plaatsvervanger achter zich hebben. In feite 36 figuren.  Daarboven cirkelen dan 4 Wijzen, gediplomeerden in belgische compromissen.

De winnaars zijn voorlopig :

Yves Leterme, de voorzitter die nog even twijfelt.  Schouppe, die de belgische vleugel van zijn partij vertegenwoordigt, Bart Somers van Mechelen, steeds goed voor een lekkere flamoezenmop en een zware toegeving verpakt als een overwinning, Gennez van Mechelen en  de sympathiekste vrouw ter wereld, Magda Aelvoet, de behoedster van onze gezondheid door het verbod op de chocoladen sigaret.  Aan de andere kant : Didier Reynders, het Luikse rekenwonder, Maingain, de francofone bacterie, di Rupo en Philippe Moureaux (het sluwe duo Waalse socialisten voor wie een overwinning op woorden in het debat belangrijker is dan het resultaat, want dat is op voorhand gekend), Madame Milquet en Cheron van Ecolo.  Ik ben er een vergeten, maar die doet er niet toe.

Helemaal vast is het nog niet, want knoeier Leterme wil  nog andere namen en andere verdelingen.  Hij wordt telkens genomen in snelheid door Verhofstadt, dat is ongelooflijk en vrij vernederend maar wel heel grappig voor cynische toeschouwers zoals wij.

Verhofstadt  benoemt zichzelf tot Wijze, zodat hij Leterme tijdens elke vergadering in zijn hemd kan zetten.  Jean-Luc Dehaene zal eveneens bij de Wijzen zitten ; vergeet niet, hij was de bedenker van de formidabele oplossing voor Voeren in de jaren '90 : sleur de Voerdorpen  weg bij Limburg en Luik en breng ze onder Brusselse voogdij. Die Wijze man zal ons ook nu weer verbazen.

Waarover zal er door het kruim van de politici zoal gesproken worden ? Wij baseren ons op wat de kranten hiervan brengen :

- Brussel wordt uitgebreid.

- In de faciliteitengemeentes komt een uitschrijvingsrecht zodat de fransdollen in Brussel kunnen stemmen voor de federale, gewestelijke en Europese verkiezingen.  Voor de gemeentelijke blijven ze in eigen streek, om die verder om te ploegen tot haarden van franskiljonse rebellie.

- In diezelfde faciliteitengemeentes zal de Franse gemeenschap scholen en naschoolse activiteiten kunnen betoelagen. (dit lijkt een bizar en vermoedelijk niet juist gerapporteerd programmapunt, want de franstaligen hebben geen centen, tenzij wij blijven opdraaien voor de kosten van hun chi-chi kindjes en zij de controle uitoefenen)

- Bij federale verkiezingen komt er één grote belgische kieskring, een verkapte populariteitstest.

Dit is volgens de nota Verhofstadt de grote staatshervorming, die door Leterme moet uitgevoerd worden en waar de Vlamingen geweldige vooruitgang mee boeken.  Het is een mooi werkstuk, zeer Vlaams geïnspireerd, evenwichtig en wij kunnen enkel de vrienden van CD&V aanzetten  deze unieke kans op het verwerven van een confederale overwinning niet voorbij te laten gaan. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom blussen, Guynokkio III





Geen geld om iets te doen, geen tijd om de staatshervorming aan te pakken, geen ambitie om overeen te komen met mekaar: jullie blijven ons inspireren.  Kom de midelvinger blussen, dan doe je iets nuttigs vandaag.


07-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje hypocriet ?

 
Ieder heeft recht op zijn preutsheid of zijn losbandigheid.   

Nicolas Sarkozy wil volgende week naar Saoudie-Arabië. Aan de Fransen wordt niet verteld waarom, dus wij maken er ons evenmin druk om.  De schuinschaatsende president wou zijn mooie Carla Bruni meenemen maar de Arabieren hebben hem gevraagd het mens thuis te laten. 

Het strookt namelijk niet met de islam dat ongetrouwde mensen samen slapen.  Vier vrouwen bezitten, dat is in orde, trouwen als je op seksueel avontuur  uit bent voor een uurtje dat kan ook, knaapjes schenden in het geniep, no problemo. De kameel of de geit bepotelen, wie doet het niet  ?  Vrouwen verbieden om auto te rijden, is normaal. Je vrouw(en) wegstoppen in gordijnen en ze behandelen als een slavin, zolang het maar uit liefde gebeurt, is fijn. Maar de nacht met het liefje doorbrengen, dat kan niet. 

Langs de andere kant, zou Sarkozy uit zichzelf mogen weten of na inlichtingen ingewonnen te hebben dat hij een diplomatieke flater begaat.   Er was trouwens, blijkt nu, ook al herrie toen hij onlangs met Carla in Egypte en Jordanië rondzeulde om dezelfde reden.  Als die hypocrieten het hier over een twintig of dertig jaar voor het zeggen hebben, ziet het er fraai uit met de individuele vrijheid.  Of is er iemand zo naïef te veronderstellen dat men voor de Europese islam een uitzondering zal maken ?



Je kan pas respect afdwingen voor je cultuur, je volk en je eigenheid als je geen reden geeft tot aanstoot in het land dat je bezoekt.

Ray







Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vluchtmisdrijf



We gaan niet stilstaan bij elk verbrijzeld gebit of gebroken gewricht dat zich voordoet in dit drukke land.  Maar we willen even verwijlen  bij de aanrijding met de dood tot gevolg en het vluchtmisdrijf op het Koningin Astridplein te Antwerpen tijdens het voorbije weekeinde.  

Het gebeuren vond plaats op een tiental meter waar vorig jaar in de zomer de treinconducteur Guido de Moor, vermoord door zes jeugdige Marokkanen, in mekaar zakte.  Inmiddels is de dader van het vluchtmisdrijf ingerekend,  het gaat om een 22-jarige Said R. met verschillende strafdossiers en vermoedelijk afkomstig uit Zweden.  Wij willen u het verhaal van een oggetuige, zoals het in de Frut stond, niet onthouden, omdat het zo veel zegt over de mentaliteit.

In de vroege uurtjes kwam een wagen tegen behoorlijke snelheid aangereden in donker, mistig weer vanuit de  Gemeentestraat naar richting Carnotstraat en Borgerhout.  Sedert de heraanleg van het plein zijn er al meerdere verkeersdoden gevallen, alle knoeierijen tot herstel en herstel van het herstel ten spijte.  Naast het zebrapad loopt een 52-jarige Chinese vrouw de straat over en ze wordt gegrepen en de lucht ingeslingerd door de aanrijdende wagen.  Die wat verder stopt.  Een jonge vrouw en twee mannen stappen uit en intussen heeft ook en taxi halt gehouden bij het slachtoffer.  De twee mannen maken ruzie met de taxichauffeur in een vreemde taal en de getuige interpreteert dat de twee met de taxi willen wegrijden.  Uiteindelijk stapt iedereen kwaad in zijn auto en vertrekt, behalve de jonge vrouw die bij het slachtoffer op de hulpdiensten wacht.  Later blijkt dat zij van de twee mannen een lift kreeg aangeboden in een dancing maar hen niet kent.  Dankzij snelle en afdoende onderzoeksmethodes van de politie wordt de chauffeur vlug gevat.  Het slachtoffer is vrijwel onmiddellijk overleden. 

Een intriest verhaal uit 2008, niettegenstaande een deel van de mensheid mentaal nog steeds in de barre Middeleeuwen blijkt te vertoeven.

  Toen het plein nog geen stenen woestijn was, was het ook niet prachtig, maar tenminste fleurig.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Krekel en de Mier door Wim


Onlangs kregen we het fraaie bericht dat de Vlaamse begroting het schitterend doet. Minister Dirk Van Mechelen deelde met trots mee dat Vlaanderen eind 2009 zonder schulden zal zijn. Terecht kan men trots zijn op die prestatie.

Raar is wel dat ik nergens iets heb gelezen, laat staan gehoord, over de Waalse begroting. Hoe staat het daarmee ? Is de Waalse schuld ook verdwenen of is ze aangegroeid... ?
Het is wel verdacht stil ten zuiden van de taalgrens.

En... als de Waalse schuld is aangegroeid... moet Vlaanderen die dan maar mee gaan afbetalen ?

Ik vrees dat hiermee de parabel van de krekel en de mier meer en meer realiteit wordt.
 
Vriendelijke groeten van
 
Tandarts Wim Peeters.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De federale regering



De huidige premier heeft geen geld.

De volgende premier heeft geen tijd.

Meer moeten wij niet hebben.

Wij zijn ruim tevreden met dit geknoei.

(4 lijntjes en een volledig artikel, dank u)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is Radio ''Het lachend Terroristje



Dag beste lieftallige luisteraars,  wij hebben een leuk bericht voor u.  Moet u het niet horen ?  Bent u leuke berichten ontwend ? 

We geven het toch : deze week, cette semaine, this week, questa settimana, diese Woche wordt een verdraaid goed document geofficialiseerd in Brussel, Brussel de bedreigde stad maar uitgerekend niet op die dag.  Vierhonderd moslimverenigingen hebben namelijk gezamenlijk besloten tot een charter dat als leidraad moet dienen voor Europese moslims.  Zij moeten weten dat ze in een democratische omgeving terecht zijn gekomen en dat alles wat zij gewoon vinden, hier soms niet mag.  Poenkt.  Anderzijds moeten de Europeanen beseffen dat de moslims niet eigenmachtig kunnen beslissen om bepaalde zaken niet meer te doen, omdat die zaken hen opgelegd zijn door de islam.  Poenkt. Met andere woorden : what's new ?  Het zand van de woestijn wordt nu in onze ogen gestrooid  en weest u ervan overtuigd dat de poco's dit evenement zullen bewieroken als een nieuwe fase in de weireld van diversiteit.

Zo.  En nu iets anders.

Kent u Aziz, den Amerikaan ?  Dat is een echte blanke Amerikaan, bekeerd tot de islam en in een moeite door woordvoerder voor Al Qaeda-Amerika.  Over een blitzcarrière gesproken. (foto)
 
De man heeft een boodschap (onze troonprins heeft een missie) en hij brengt die gedeeltelijk in het Arabisch en in het Amerikaans.  Op dat vlak zijn wij gelijk de staatsveiligheid, we kennen geen Arabisch maar we horen wel klanken uit de mond van Aziz, die vertrouwd klinken, en hij legt het uit met zijn handen en het is pas met de vertaling dat het opvalt, welke vreemde zaken die kerel vertelt : als Bush naar Arabië komt, moet hij verwelkomd worden niet met bloemen maar met bommen en aanslagen.  Vervolgens verscheurt Aziz zijn Amerikaanse paspoort.  De jonge moslims zullen weer juichen en dansen in onze steden en gemeentes. 

Zou in het nieuwe charter vermeld staan, dat moslims  zich beter afwenden van dat soort explosieve kerels ?

http://www.fbi.gov/wanted/terrorists/gadahn_a.htm

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terreurdreiging in Broekzele

 
"België, ontplof" is niet langer de kreet van Vlaamsradicalen die dit land beu zijn, maar nu ook van islamitische terroristen.  Met dit onderscheid dat het bij ons een symbolische bedreiging is.  U leest meer in onderstaand  artikel dat we met hoffelijk genoegen overnemen uit Elsevier :

'Terreurdreiging Brussel zeer ernstig'

maandag 7 januari 2008 13:29

De terreurdreiging die de laatste weken in België heerst, moet zeer serieus worden genomen. Volgens een terreurexpert lopen er in het land zeker tien Jihad-strijders rond die bereid zijn tot een zelfmoordaanslag.

Trabelsi
Ontsnapping Trabelsi kon worden voorkomen

De terreurexpert Claude Moniquet, die een inlichtingenbureau heeft in Brussel, doet zijn uitspraken in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Jihad
Volgens Moniquet, oud geheim agent van de Franse inlichtingendienst, leven er in België zevenhonderd overtuigde strijders van de heilige islamoorlog. Zeker tien van hen zouden bereid zijn een zelfmoordaanslag te plegen.

‘Vijf bewakers van het NAVO-hoofdkwartier in Brussel opblazen, is in de ogen van de hedendaagse terroristen efficiënter dan een massaal bloedbad aanrichten in Irak.'

Doelwit
Volgens Moniquet is België niet alleen een 'logistieke draaischijf' voor terroristen, maar kan het ook zelf doelwit zijn. ‘Brussel is meer dan ooit de hoofdstad en het symbool van Europa. In onze hoofdstad is ook de NAVO gevestigd. Volgens extremisten is dit een Amerikaanse machine die oorlog voert tegen de islam,’ aldus Moniquet.

Moniquet meent dat criminele moslims in de gevangenis worden omgevormd tot heilige strijders. ‘Moslims die criminele feiten pleegden, beseffen maar al te goed dat ze gezondigd hebben tegen hun godsdienst. Er wordt hen wijsgemaakt dat er maar één weg is om hun waardigheid terug te winnen: Een radicale moslim worden.'

Alarm
In België gold de afgelopen weken het hoogste
terreuralarm nadat veertien mensen waren aangehouden die volgens de politie met geweld de terrorist Nizar Trabelsi uit de gevangenis wilden bevrijden.

Later bleek dat de terroristen een aanslag wilden plegen op de metro in Brussel. De rechter bepaalde overigens na een dag dat de veertien verdachten niet langer vastgehouden konden worden.

Door Robin van der Kloor


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar zijn onze centen, kwakzalvers ?



We hadden een regering nodig, we moesten een regering hebben, herinnert u zich nog de kreten in de maand december ?  Zo ging het niet langer, het land verloor MILJARDEN maar de onderhandelende politici volhardden in hun stugheid.  De buitenlanden keken naar ons en alle correspondenten die naar Brussel gestuurd werden (of naar Namen als ze uit la douce France kwamen) wreven zich vergenoegd in de handjes : op bezoek naar het land van het lekkere eten en de brave mensjes, een beetje hypocriet, een beetje onderdanig maar steeds gewillig, daar kon je best een grappig stukje over maken.

In die periode waren de hakken onder de laarzen van Napoleon Gucht wat hoger gemaakt, want hij kon in het buitenland nergens meer verschijnen zonder dat men het uitproestte. Halsstarrig bleef hij in eigen land ontkennen dat er problemen waren met zijn imago (of het onze).  Later toen hij de eed had afgelegd voor een tweede zit, bekende hij hoe moeilijk het geweest was in internationale kringen te veinzen dat alles op wieltjes liep in het land B.  Nog een die toegaf dat hij gelogen had, of hij was het vergeten.

En natuurlijk werd de benzine en stookolie almaar duurder,  als we een regering zouden gehad hebben, dat zou enorm schelen aan de pomp. 

En die regering zou onmiddellijk zorgen dat ook alle tekorten zouden verdwijnen, zoals  Ti-Ta-Tovenaar dat kan. 

Wij, domme figuren van Angeltjes hebben maanden geroepen dat er gelogen werd, gebluft werd, dat als een vat olie in de loop van het jaar van USD 55 naar USD 100 per vat holt, geen enkele regering daar iets kan aandoen.  Maar dat inmiddels de Amerikaanse dollar zélf met 15 tot  20% gedaald is, wat de stijging van de olie enigszins tempert.  Wij, de domoren, hebben maanden gewezen op de noodzaak van zo exact mogelijke cijfers voor 2007.  Zelfs de poes van de bakker keek ons aan alsof we halve garen waren.

En toen het gekroonde opperhoofd opgelucht zijn land verliet  na de installatie van Guynokkio III om te gaan uitrusten gedurende zes weken, dachten wij nog, "dom opperhoofd begrijpt er niets van".

Wie roept nu ?  Guynokkio III : "de centen zijn op, er is een tekort in 2007, er kan geen nieuw beleid toegestaan worden, het is nog maar de vraag of het continu-beleid zonder haperingen kan voortgezet worden". 

Gelukkig hebben wij altijd voldoende vraagtekens bij de hand, want die hebben we vaak nodig : Hoeveel zullen de gigantische tekorten van de RSZ bedragen ?  Wie zal die bijpassen, via welke besparingen ? 

Zum schluss : de zwakke Père Leterme zei enige dagen geleden dat de verliezen die ontstaan zouden zijn door het ontberen van een regering slechts enkele honderdduizenden euro's bedragen, in plaats van de paniekgeluiden over miljarden.  En dat soort mensen, moeten wij blijven geloven ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koranfilmherrie-Wilders in VL bekend fenomeen



Laten we het van bij den beginne duidelijk stellen : Wilders is een relschopper, hij verstoort de opmars van de goedaardige islam in West-Europa en verzet zich tegen de overgave aan deze religie.  Hij moet derhalve het zwijgen opgelegd worden, desnoods  verwijderd van het openbare en politieke toneel.   De democratie moet een prikkeldraad omheen hem en zijn partij leggen. En hij mag niet stiekem terug opduiken via de filmzaal, Youtube of een televisiezender met zijn hatelijke koranfilm.  Gelukkig waken de politie, de politiek en de koninklijke huizen, die zoals geweten identiteitsloos op onze kosten leven, zo'n beetje als illegalen, quoi.

Om 'commotie op straat te matigen' gaat de politie in gesprek met imams en andere moslimleiders over de film die Geert Wilders over de Koran wil gaan maken. Hiermee bevestigt korpschef Bernard Welten van Amsterdam-Amstelland zijn angst voor rellen door de film, die eind januari wordt uitgezonden.

Heel die ongelukkige historie doet ons denken aan wat in 2004 in eigen land gebeurde.  Toen pleegde de allochtone kunstenaar Chokri Ben Chikha een prachtvoorstelling, genaamd Onze-Lieve-Vrouw-van-Vlaanderen : een gedurfd project met een haarjuiste visie op de fanatieke katholieke godsdienst en het achterlijke Vlaams-nationalisme.  Godverdoeme, wij worden nog nijdig als we  terugdenken, aan de haatzaaiers van rechts en hun massale protesten.  De  pastoors met hun zwarte soutanes en hun geblondeerde huishoudsters  betoogden en moesten gekalmeerd worden door de verdraagzame linkse progressisten, de laffe bekrompen bevolking stak moskeeën, culturele centra die de diversiteit bevorderen en goedebedoelde VZW's waar onschuldige drugs verhandeld worden, in brand : de multiculturele wereld daverde op zijn vesten.  U begrijpt dat wij begrijpen wat er te begrijpen valt in Nederland ?  Ter herinnering aan de opstand deze affiche van de productie en een woordje uitleg :

Campagnebeeld Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen

Het jonge gezelschap Union Suspecte overrompelde Vlaanderen in 2004 met ‘De Leeuw van Vlaanderen’, deel 1 van een drieluik.

Chokri Ben Chikha geeft nu het startschot voor deel 2: de danstheaterproductie ‘Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen’.

Deze productie van de West-Vlaming Chokri Ben Chikha kaapte de belangstelling van de dienst Cultuur en de Cultuur- en Gemeenschapscentra in die mate weg dat er geïnvesteerd werd in de productie, in een stevige spreiding van de voorstelling in de provincie en in de ontwikkeling van een boeiende publiekswerking.  Werd ook opgevoerd in de KVS van Brussel door de intendant Goossens, zoon vàn.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel uitbreiden tot gans het land B



Wij zijn op weg om een Nobelprijs te winnen, of een Oscar, of alleszins een erelint als Onnozel Manneke.  Wij hebben, voortbordurend op het voorstel van de VLD-er Duchâtelet een eigen plan om het probleem Brussel en de stammentwisten tussen Vlamingen en Walen op te lossen.

Guynokkio III, Leteme 0, opzij, hier zijn wij, de redders van het vaderland.  De liberaal wil Vlaams- en Waals Brabant opheffen en heel dat gebied laten opgaan in het Brussels hoofdstedelijk gewest.  Waar we tot voor kort waarschuwden dat de Franstaligen inbeuken tegen de poorten van Mechelen, wordt alsdan werkelijkheid.  Men kan echter dit onheil voorkomen, door het hele pralinenland B af te schaffen en om te vormen tot het land- en stadsgewest Brussel.  Voertaal Frans en Arabisch met  Nederlandstalige facilteiten in de dierentuin van Antwerpen voor de liefhebbers.

Maakt de Heer Duchâtelet die vroeger de eigen partij Vivant bezat (naast zijn beursgenoteerd bedrijf Melexis en zijn eigen voetbalclub Sint Truiden) deel uit van de groep der wijzen die op 9 januari de besprekingen aanvatten over de grote staatshervorming ?  Het zal alleszins een grote aanwinst zijn. 

Te vrezen valt dat we nog erge, erge zaken zullen te horen krijgen van verkozenen des volks die hun moment gekomen achten om in de geschiedenisboeken (zover die nog zullen gemaakt worden) een vermelding te krijgen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Von Karajan en Bart Peeters



Je  politieke boodschappen verpakken in onschuldige kwisvragen, is een schijntje bij de groenrode poenpakkers van Woestijnvis.   Voor de uitzendingen van het populaire de Pappenheimers wordt het halve partijbureau van de SP-a uitgenodigd , waarvan de voorzitter zich aanstelt als de verongelijkte schoonheid die niet verkozen werd tot Miss Mechelen.  Vervolgens  kom je  aanzetten met onschuldige vraagjes over de nazi's en de door 99% van de bevolking als storend ervaren Vlaamse leeuwenvlaggen bij sportmanifestaties.  Die 99% is niet van ons maar van Woestijnvis, ze zullen het nagetrokken hebben, het handjevol allesweters en Vlamingenhaters.

De vraag over de nazi's gold ditmaal de Oostenrijkse dirigent Herbert von Karajan.  Die man was inderdaad lid van in april 1933 van de nazipartij.


Hij verbleef in Oostenrijk dat na de oorlog bezet was door de Sovjet-Unie die na de nazi-terreur de communistische terreur instelden.  Von K. werd niet veroordeeld en startte langzaam zijn carrière terug op met de Wiener Philharmoniker (nu dus omgevormd tot de Moslimer Philharmoniker, wegens hun volgehouden anti-vrouwenpolitiek) en in 1948 ging hij terug voluit.

Dat de man zal voortleven als een van de grootste dirigenten  ooit, met een zeldzaam inlevingsvermogen in de partituren,  een apart talent dat tot op vandaag door niemand geëvenaard wordt, is ondergeschikt voor de linkse kerk van Woestijnvis aan het lidmaatschap van de partij.

In die dagen was het net zoals nu gebruikelijk dat artiesten (schrijvers, schilders, uitvoerende musici, zangers, acteurs, regisseurs, enz) aanleunden bij de partij die de macht bezat en die de carrière ten goede kwam.  Precies zoals nu velen zich aanschurken tegen de politiek-correcten die de macht bezitten en de centen rondstrooien. 

Er werd gezocht of von K. geen Joden verraden heeft of andere misselijke daden op zijn kerfsrok had.  Die waren er niet, want deze man wilde eigenlijk maar één ding, dat  elke artiest wil : zijn ding doen en als hij daarbij de politiek kon gebruiken, waarom niet ?  Of denkt men echt dat heel artistiek Vlaanderen uit volle overtuiging de poco-meute steunt ?  Ik ken er een aantal die dat niet doen maar het voor geen goud ter wereld durven toegeven.

Remember wat  de Engelse actrice Claire Bloom zegde in een interview : "Alsjeblief, laat mijn (artistieke) collega's toch nooit over politiek praten, daar weten zij niets over". (met dank aan Mark Grammens).

Dat uitgerekend Bartje Peeters na het antwoord over von K. de vraag nog eens moest herhalen met een gefronst voorhoofd, kan hem niet kwalijk genomen worden : ook als ouderling zal hij nog onwetend en manipuleerbaar zijn.
 
Savat

ttp://nl.wikipedia.org/wiki/Herbert_von_Karajan


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De postbode



Uw postbode heeft gisteren gewerkt.

- De mail naar Filip Dewinter met al uw reacties in verband met zijn voorstel zélf in Wallonië te gaan vertellen wat hij wil, is verstuurd. 

- De mail naar Werner Marginet, de ondervoorzitter van de commissie media, houdende het voorstel van Ludo om de VRT-dotatie te verminderen met 24% (het percentage van de VB-kiezers in 2004) is de deur uit.  Mijnheer Marginet is Vlaams volksvertegenwoordiger en fractievoorzitter van VB-Lokeren.  Mochten er lezers zijn uit die regio, of mensen die de betrokkene persoonlijk kennen, een hoffelijk duwtje in de rug kan nooit kwaad.  Niet slaan aub.

Wij zijn tot uw dienst en houden u op de hoogte mocht er antwoord komen.  Indien niet, overleggen wij verder.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS Waals Gewest



In de Franstalige gedrukte pers, la libre Belgique, le soir en la dernière heure,  heerste  een discrete stilte over de toestand van het Waalse gewestelijke wegennet. 

De verantwoordelijke minister, de komiek met de benevelde toespraken, Michel Daerden, is niet bereikbaar voor commentaar.  Hij bereidt zijn volgende show voor.  Intussen en omdat solidariteit-solidarité ons ingebakken zit in de genen, graag deze verwijzingsbrug naar youtube :
http://youtube.com/watch?v=0dguKikz7Ec

Het Rekenhof, dat tot onze verbazing zich nu ook uitspreekt over technische resultaten en niet alleen meer over de cijfers van de boekhouding, klaagt het slechte wegenonderhoud aan in Wallonië.  Gebrek aan geld noopt tot goedkoop lapwerk en de gemeentes op hun beurt zijn niet geneigd om hun gewest bij te springen.  Waarom zouden zij ?  De meeste gemeentes zijn, naar beste geplogenheden zelf deficitair.  Vele worden bestuurd met stalinistische hand door socialisten en als het niet anders kan door socialisten in coalitie.

Het zou unfair zijn elk openbaar bestuur  in Wallonië te beschuldigen van slecht beheer of fraude.  Maar het is even kortzichtig om te roepen dat de ontsporingen zich louter en alleen in Charleroi voordoen. "La solidarité nous concerne tous" is een veel gehoorde kreet in Lantin.

Het Waalse gewest evenals de Franse gemeenschapsraad krijgen hun gelden van de federale staat, precies zoals het Vlaamse parlement.  Waarom gelukken de Walen  er niet in  hun wegeninfrastructuur te onderhouden ?  Socialisten zijn vaak niet alleen slechte beheerders maar kunnen zeker niet met geld overweg : als het opgebrand is, laten we nieuw drukken is een veel gehoorde kreet in volkshuizen.

Moeten de poldernazi's uit het Noorden bijspringen ?  Een SOS-actie ?  Of hebben jullie liever een overschrijving via de Bahama's ?  De zoon van Daerden is bedrijfsrevisor, niet, misschien wil mijnheer een tip geven ?

Savat 

http://www.gva.be/nieuws/Binnenland/default.asp?art={98678C14-9337-465B-9DAC-8D737C8E8853}


Tijdens een televisienieuwsuitzending kwam Daerden een bezopen uitleg geven.  Het is de schuld van de Vlamingen, die geen autowegenvignet illen invoeren, want anders was er geld genoeg.   Het is dus onze schuld, dat de Waalse wegen onberijdbaar zijn. Een pluim voor de reportage : hoe meer de publieke Vlaamse opinie kennis zal maken met de Waalse domheid en arrogantie hoe groter de groep  Vlamingen wordt die een eind willen maken aan dit tragische land van fraude en verkwisting.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT en extreem-rechts



Precies zoals Europarlementslid Philip Claeys dit stelt, zijn wij van oordeel dat de term "extreem-rechts" niet van toepassing is op het Vlaams Belang : fatsoenlijk-rechts is duidelijker, juister en sluit beter aan bij de inhoud van het programma.

Lieve Vandendriessche schreef haar thesis over het onderwerp "Extreem-rechts in de media" en zonder dit te beseffen, bezorgt ze het Vlaams Belang een beter inzicht in de mechanismes die toegepast worden op de partij. Zowel van de gedrukte pers als van de openbare omroep.


Aan de andere kant lijkt de eensgezindheid in de omgang met extreem – rechts ver zoek. Pogingen van politicus Patrick Dewael voor het uitschrijven van een deontologische code over hoe extreem – rechts in en door de media het best kan worden benaderd, haalden niets uit. Een dergelijke code veronderstelt immers dat men het grotendeels eens is over een aantal uitgangspunten, maar hierover is hoegenaamd geen sprake. Ook de openbare omroep nam in haar nota ‘VRT en de democratische samenleving’ expliciet een afkeurende houding aan. De nota beschouwt het Vlaams Belang ‘niet als een partij als alle andere’. Dit impliceert extra voorwaarden vooraleer Belangers of Belanggebeurtenissen door de openbare omroep worden uitgezonden. De nota die in 2001 werd opgesteld, is intussen verscherpt aangezien niet iedereen binnen de VRT dezelfde houding aannam.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een archislechte dag !


Zelfs de meisjes wensen het Guynokkio III toe.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep tot onze 0000-fans !


Ho, goede vriendjes, er is fijn nieuws.  Wat zeggen wij  ? Fantastisch nieuws !  Onze groenrode favoriete regime zender, dankzij ons aller centjes, heeft wat nieuws uitgedokterd voor ons.

De trouwe kijkertjes en de afgestompte luisteraartjes krijgen een nieuw decor voor het regimenieuws, in telkens andere kleuren !  Wat zegt u daarvan ?

Het nieuws van 13 uur zal stemmig oranje zijn (dat is de tjevenkleur en 's middags kijkt er niet veel volk). Om 18 uur volgt het hemelsblauwe nieuws voor de liberaal getinte medemensen met veel fantastische verhalen en een speciale aflevering van Guynokkio III als Baron von Münchhausen.  Het hoofdnieuws van 19 uur wordt natuurlijk rood-groen met de keizer van Leuven als neutraal politiek waarnemer, Gennez in een bijzonder gesmaakt vervolg als "Het slimste schaap ter wereld", Mieke Vogels met een cursus : "Ik, een overtuigde moslima, zuip mij elke dag te pletter" en veel meer.

En het is niet gedaan met surprises.  Het beste houden wij voor het leste.   


Op 9 januari (op tijd verwittigen, dachten wij, dan kunnen de fans de datum in hun handje schrijven of kerven) presenteert onze alomgeliefde Martine Tanghe een kersvers programma, oei, we zijn de titel vergeten.  Het wordt iets van "ik zeg wit" tegen "ik zeg zwart" en de onpartijdige presentatrice laat de slechtste winnen.  Zoiets.  Ze is al weken aan het repeteren om enkele nieuwe tics uit te proberen. 

Het zal op zeker moment (hopen wij) gaan over Cuba : het paradijs in de Caraïben, waar Martine in haar jeugdjaren vertoefd heeft om zich te verbazen over die prachtmaatschappij en die prachtpresident.  Een fascinatie die zij nooit verloren heeft. Pro doet zijzelf, anti wordt vertolkt door Steve Stevaert. 

Ray

PS : over de volgorde van de kleuren in de nieuwsuitzendingen zijn we niet zeker maar er zal alleszins in elke uitzending een item aanwezig zijn over een actie van Spirit, een uitgediept programmapunt van Spirit, een interview met Bettina Geysen, Bettina Anciaux of Bettina Lambert, en een krachtige stellingname van de onafhankelijke Redactieraad van de 0000 om kijkers en luisteraars aan te zetten deze prachtpartij te steunen.  Ook Bettina Tanghe zal het nodige doen.  2008 ?  Prachtig toch !




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!