Angeltjes
24-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij gaan straks nog failliet aan deze gratis PUB ...

 

Deze morgen liep het storm bij het Oranje Theehuis : onze naarstige collega Savat had "Hello, ik ben Lohengrintje met het kanten onderbroekje en het slappe handje en ik zit op een zwaan" geprogrammeerd en vanavond heeft hij het gezien in "Hello, Dolly" met  Barbra Streisand.  Wil u weten, hoe hij deze dame omschrijft ? Luister :  "Zij is zowat de enige zangeres uit het lichte genre die met haar stem acteert en met haar lichaam zingt".

U kan zich niet voorstellen, beste lezers, hoe wij vaak met rode ogen en stijf van de stress huiswaarts keren na een dag in het gezelschap van Savat. Of begint het u te dagen, wat wij meemaken ?

http://blog.seniorennet.be/savat/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen in het premetro station Groenplaats : bijna het Kerstverhaal

 

Het zal de edelachtbare Heer Philippe de Coene uit Kortrijk en omliggende cabaretzones met kleurrijke neonlichten, plezier doen, en ook normale mensen, als ik Hem en u allen, Vlaams-nationaal plebs,  confronteer met mijn eigen persoonlijke wedervaren deze morgen in het premetrostation Groenplaats van de Metropool van Allah. Een mooi verhaal over de verrijking van onze maatschappij door vreemde lieden die zich nuttig maken in onze wereldse gemeenschap.

In de grote ruimte, die leidt naar de perrons en de winkels liggen, hangen, zitten zoals gebruikelijk een vijftal daklozen.  Er is ditmaal in hun gezelschap een echtpaar van zigneunerafkomst. Ik verontschuldig mij dit opgemerkt te hebben aan de huidskleur en de raskenmerken van deze overigens prachtige mensen. Ik weet dat ik als een volslagen debiel, geen rasverschillen mag zien, maar in dit geval komt het mijn wedervaren ten goede. Nogmaals excuus.  De bisschop doet het met zijn blanke neefje, de gewone pater doet het met een eskimo, om maar te zeggen, dat discriminatie ook in de RK-kerk bestaat en dat die mensen, ziek zijnde,  het ook niet kunnen helpen. Terug naar de premetro, alstublief Excellentie De Coene.

De man is piekfijn uitgedost met een zwarte modieuze T-shirt, een dito pantalon,  zeemleren schoenen en veel gel in het kortgeknipte pikdonkere haar. De vrouw draagt een lichtblauw groezelig kleed en een felblauwe geknoopte sjaal op het hoofd. De man brult tegen haar, terwijl zij naar de grond blikt. Alle passanten, ik incluis, doen of er niets aan de hand is, alleen de daklozen bekijken het tafereel en mompelen wat onder mekaar.  De man schudt de vrouw bij haar schouders, terwijl hij haar in een onverstaanbare taal van alles toeroept. Dan haalt hij een GSM uit de broek, tikt razendsnel een nummer in en begint stilletjes te ratelen in het toestel.  De vrouw staat er triest bij. Ik ben intussen de gang naar de supermarkt ingewandeld, draal wat en keer terug (ja hallo, ik bén nu eenmaal een nieuwsgierig type).

De vrouw in het blauw zit nu op haar knieën naast de roltrap waar de meeste mensen voorbijgaan. Ze heeft een papier voor zich liggen met een tekst die ik vergeet te lezen, en een schaaltje met enkele munten.  Ze prevelt een gebed en  en kijkt deemoedig elke passant aan, ze roept inderdaad met haar blauwe kleed en sjaal enige gelijkenis op met de heilige Maria. Bovenaan de trap staat de kerel toe te kijken. Hij heeft zijn opdracht vervuld en de vrouw is bezig met de hare.

Een dame achter mij zegt tegen haar man : "Och arme, toch ..." waarop hij antwoordt :" We kunnen iedereen toch niet helpen."

Ik vond dit zo'n fijn, delicaat verhaaltje uit mijn rijk gediversifieerde stad, waar de multicultuur welig bloeit en groeit, zodat de inboorlingen gracieus hun huizen overlaten aan de verrijkers.  Hopelijk wordt onze waardeloze joods-christelijke-humanistische cultuur zeer weldra overvleugeld door de lieftallige waarden uit exotische landen om zeker niet onze Prachtige islam te vergeten.

Salami, salami, vrienden ! En nen ghoeden dagh oan Phlippe de Coene.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve Philippe de Coene ! Leve het Spionnencentrum !

 

Vlaams parlementslid Philippe De Coene (SP.A) liet de site www.hetverdrietvankortrijk.be onderzoeken door het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. ‘Enkele mensen wezen mij op de verschenen teksten in verband met zigeuners. Het Centrum heeft de blog gescreend en ziet manifeste overtredingen van de wet. Het heeft dat laten weten aan de auteur, die tot eind volgende week de tijd heeft om de teksten aan te passen', zegt De Coene.

Solfie D' Hulster van het Centrum: ‘De vrijheid van meningsuiting is een fundamenteel recht. Maar in navolging van Europese en internationale regelgeving voorziet de Belgische wetgeving wel dat de grenzen van de vrije meningsuiting overschreden worden wanneer ze aanzetten tot haat, geweld of discriminatie. De voorstelling van zigeuners als rondtrekkende roversbendes die uitsluitend belust zijn op het plunderen, kan volgens ons beschouwd worden als aanzetten tot haat, discriminatie of geweld. De auteur heeft nu beloofd de teksten aan te passen.'

Tot zover Het Nieuwsblad.

Wij treden de Heer De Coene volledig bij met zijn daad van grote burgerzin : volksvertegenwoordigers, vooral van de altruïstische socialistische partij moeten waken over het goede fatsoen en maatregelen treffen tegen burgers die ontsporen en die eigen gedachten beginnen te ontwikkelen welke afwijken van wat toelaatbaar is in onze Prachtige Democratie.  Leve de Dames en Heren Allochtonen die onze maatschappij komen verrijken met de hoge culturele meerwaarde van de vredelievende Islam ! Leve de Zigeuners in hun kleurrijke uitdossing en hun rijke cultuur.  Leve Philippe Coene, hij is een mooi mens.  En al wie hem een lage, chargrijnige verrader noemt of een rooie rat, krijgt het serieus met ons aan de stok.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende Pieter Bruegel de Oude ontdekt in Spanje

 

 

 

Een Spaanse verzamelaar bezit in zijn collectie dit schilderij, dat toegeschreven wordt aan Pieter Bruegel de Oude. Het Madrileense Prado zou bereid zijn het werk aan te kopen voor 7 miljoen euro, wat een bescheiden bedrag is voor dit schilderij dat de Spanjaarden betitelen als "El vino en la fiesta de San Martín" (De wijn tijdens het Sint Maartensfeest, iemand een betere vertaling ?) Volgens de Spaanse wetgeving mag het werk Spanje niet verlaten, anders deden wij een bod.

http://www.diariouno.com.ar/contenidos/2010/09/23/Descubrieron-un-inusual-cuadro-de-el-Viejo-destacado-representante-de-la-pintura-flamenca-0048.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knipoog

 

 

Neen, wij gaan het niet vertalen. Het is een satirische buitenlandse kijk op het ridicule land B.  Een stukje waarheid met een knipoog en met enkele onjuiste vooroordelen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het droeve lot van ontslagen Euro-Commissarissen

 

Oud-eurocommissarissen kunnen tot drie jaar na hun vertrek uit Brussel aanspraak maken op een uittredingsvergoeding die 40 tot 65 procent van hun laatste salaris bedraagt. Dat moet hen volgens de Commissie helpen bij de overgang naar een nieuwe job.

Het minium jaarsalaris bij aanvang bedraagt 240.000 euri of 20.000 per maand. Na vijf jaar ligt dit rond de 25.000. Mooie maar welverdiende maandweddes voor harde werkers.  Het eerste jaar na het verlaten van de Commissie ontvangen de uitslovers maandelijks 16.250 euri dat afgebouwd wordt tot 11.250 euri na drie jaar.

Momenteel genieten zestien oud-commissarissen van die vergoeding, zo blijkt uit een artikel in de krant Financial Times Deutschland. 

De Waal Louis Michel is een van de sukkelaars die van deze maatregel aan het genieten is.

Gelukkig is ook nog een pensioenregeling voor deze mensen om op bejaarde leeftijd niet volledig te verkommeren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mening van Jan Penris (VB)

 

Het Vlaams Belang schiet de dure tunnelvariant van de Vlaamse regering resoluut af. "Schaf BAM af en ga voluit, snel en efficiënt voor het Meccano-tracé", stelt Vlaams parlementslid Jan Penris. Hij vindt dat de Antwerpenaar niet tweemaal mag betalen en pleit voor een vrijstelling van tolheffing voor Antwerpenaren en havenklanten.

Voor de partij is het compromis over Oosterweel "duur en onwerkbaar". De Vlaamse regering hield wel rekening met het Antwerps referendum maar niet met de nieuwe studies van Forum 2020 en stRAten-generaal die aantonen dat de tunnelvariant op het BAM-tracé slechter scoort en duurder uitvalt dan het Meccano-tracé.

Het is dan ook onaanvaardbaar dat de meerkost van 353 miljoen euro doorgeschoven wordt naar de Antwerpse belastingbetaler en de klanten van de Antwerpse haven, aldus Penris.

De partij wijst erop dat de Antwerpse begroting geen enkele ruimte meer heeft om de zware kost van dergelijke politieke compromissen binnen de huidige meerderheid op te vangen, waarmee Penris Open Vld-schepen Bungeneers gelijk geeft.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOOD MORNING, INFIDELS

 

 

Goede morgen, ongelovigen ! Wij brengen jullie vandaag een dagje vol vrede en heerlijke cultuur.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip van Laenen : keiharde analyse over het zwakke En-Veeaatje

 


Hoe de N-VA zich deze week heeft laten rollen

22 september 2010
Door Filip van Laenen

Minder dan 24 uur na het overleg tussen Bart de Wever en Elio di Rupo werd al duidelijk dat de partijvoorzitter van de N-VA zich meesterlijk heeft laten rollen. Het zijn immers Elio di Rupo, zijn PS en België die zich met de high-levelgroep een week tijd hebben gekocht, terwijl de N-VA eigenlijk niets meer te winnen had. De Franstaligen tonen daarmee aan dat ze hun les uit 2007 geleerd hebben, terwijl de N-VA blijkbaar nog steeds in Belgische sprookjes wil blijven geloven.

En nu bliksemsnel verder lezen via Klikmans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we met onze vrijdagpub

 

De Zwanenridder Lohengrin komt langzaam de Schelde afgevaren en hij zal ontschepen nabij het Steen waar hij kennis zal maken met Elsa van Brabant. Dit is een verhaal van Richard Wagner.

Savat hoopt dat u van de prachtige muziek van de ouverture zal genieten. Wij weten, dat Savat een idealist is, die er dikwijls naast zit.  Wàààgner .... van verveling zou je in slaap vallen maar het lawaai maakt je telkens wakker. Tenzij je natuurlijk uit het goede hout gesneden bent als  trouwe Wagnerfan. En zo zijn er gelukkig velen. U moet maar eens proberen, het valt echt mee, dit is geniale, zuivere muziek.

http://blog.seniorennet.be/savat/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven van Bart de Wee is een aaneenrijging van successen.

 

Gisteravond zat Bart de Wee in Terzake bij het Gelaarsde Vrouwtje : twee betweters tegenover mekaar. Zij, onbeschoft onderbrekend, zoals aangeleerd in het rode boekje voor journalisten bij de 0000,  hij, doorpratend en zichtbaar geïrriteerd dat iemand Zijne Zwaarlijvigheid het woord durft af te snijden.

Nadat De Wee zijn nederlaag bij de Oosterweelverbinding had omgebogen tot de zege van een groot staatsman, sloot hij af met de bescheiden opmerking "dat hij geen tijd meer had voor andere flauwe kul, want hij is bezig om een federale regering op de been te helpen." Dat zal ook ongetwijfeld een reusachtig succes worden.

Van Victorie naar Victorie stapt gezwind die bescheiden man.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/redactietips/redactietips_2eNiveau/1.869961

Wij verwijzen u ook graag naar het artikel van Filip van Laenen over de formidabele tactische kwaliteiten van de N-VA-voorzitter.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : het waagstuk van Schouppe

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen Wurlitzervrienden

Vandaag iets anders om jullie danservaring te toetsen: we gaan een klassieker onder de salondansen oefenen, nl. de tango.  Deze dans kende zijn oorsprong in Argentinië en Uruguay.  Er zijn ontelbare varianten, maar allemaal hebben ze de staccato bewegingen verbonden met de illusie van de verleiding.   

Het nummer wordt gezongen door één der succesrijkste zangers van de naoorlogse jaren, Gerhard Wendland.  Zijn geboortedatum is onduidelijk: hij zou op 1 september 1921 het levenslicht gezien hebben, maar bij zijn graffoto op het kerkhof Riem in München prijkt 19 april 1916.  Hij studeerde aanvankelijk rechten, doch schakelde over op zang.  Hij wou operazanger worden.  Als twintiger nam hij zijn eerste plaatje op, maar zijn carrière werd in 1940 onderbroken: hij werd onder de wapens geroepen en belandde uiteindelijk in Amerikaanse krijgsgevangenschap. Dat zou hem geen windeieren leggen, want dankzij deze contacten kon hij in officierenmiddens optreden, kreeg hij toegang tot de Bayerische Rundfunk en het bekende RIAS-dansorkest. 

In 1951 had hij een eerste grote schlager met “Das machen nur die Beine von Dolores” – in de vijftiger jaren was hij één der meest gewaardeerde Duitstalige zangers.  Internationaal kwam hij in 1961 in de schijnwerpers met het keuzenummer van vandaag: Tanze mit mir in den Morgen, goed voor een gouden plaat.  Het stond 46 weken in de hitparade en is nu nog altijd in dansscholen een veel gevraagd oefennummer voor de tango. 
 

Gerhard Wendland speelde in een vijftiental filmen, trad regelmatig op in Duitse televisieshows met internationale vedettes.

Wie zich liever niet aan de dans waagt, kan ook gewoon luisteren en genieten van een – bijna – vergeten Gerhard Wendland met Tanze mit mir in den Morgen.

Ik omhels jullie, al mijn Wurlitzervrienden !

Lolita

 


23-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een niet-Antwerpenaar over de tunnels of de brug
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het maakt niet meer uit, het komt toch al veel te laat. De brug of tunnel hadden er al moeten zijn om mee te kunnen met de rest van de wereld.

Las ik ergens dat die in 2024 zou klaar zijn ! Dan moeten we daarbij nog rekenen dat heel wat belangengroepen en activisten de boel gaan saboteren zoals ze dat deden/doen met Doel/het Deurganckdok. Daarnaast weten we dat onze overheid een kwalijke reputatie heeft wat budgetoverschrijdingen betreft, denken we maar o.a. aan het Antwerpse Justitiepaleis. De meerkosten zullen het hoogst gebudgetteerde bedrag voor tunnel of brug nog vele honderden miljoenen doen overstijgen, en er zal eindeloos geruzied worden over wie wat moet betalen.

Juristen en 'experten' wrijven zich al in hun handen. De enorme kosten zullen het noodzakelijke tolgeld zo hoog maken dat iedereen Antwerpen zal mijden.

Allerhande figuren komen nu uit de economische, juridische  en politieke riolen, spleten en krochten gekropen op op malafide wijze profijt te halen, de belangen te verdelen,  uit de grootste bouwwerf in Vlaanderen van de volgende kwart eeuw.

Het beangstigt mij, en ik voorspel: dit loopt nooit goed af, niet voor Antwerpen, niet voor Vlaanderen. Om een bekende Engelse uitspraak te parafraseren:

"They are all too little and too late, and we are the klos."

A. Griffon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu is het aan Janssens om op te stappen

 

Toen het bericht dat de Antwerpse VLD de bestuursmeerderheid verlaat,  bekend geraakte, verzamelde zich direct een enthousiaste menigte die scandeerde : "Nu is het aan Janssens ..."

 

Wij schreven het deze morgen : de Antwerpse coalitie ligt aan diggelen. En enkele uren later is dit inderdaad het geval.  De liberalen stappen uit het schepencollege.  Dat Antwerpen verlost is van de dubiueuze figuur Epo van Campenhout, zal door weinigen betreurd worden. Dat ook de bekwame en hardwerkende schepen, Luc Bungeneers van Financiën tot de oppositie toetreedt, is ronduit een verlies voor de stad. En een grote aanwinst voor de oppositie.

Deze gebeurtenis is tevens een zware nederlaag voor Patrick Janssens, die zijn eigen meerderheid niet bij mekaar kon houden. Hij betaalt de tol van jarenlange besluiteloosheid inzake het dossier van de Lange Wapper.  Als hij van in den beginne, zoals we dit van de burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen mogen verwachten, had opgeworpen als woordvoerder van de belangen van Antwerpen en zijn haven, dan hadden de burgerprotesten geen kans gemaakt. Maar neen, Janssens is niet moedig, hij is een salonsocialist die zijn problemen door anderen laat oplossen.  Geboren uit het politieke conflict, dreigt hij nu ten onder te gaan door een ander conflict. 

Het verzet tegen een normaal verloop van de democratie, een grote angst voor Vlaams Belang en weinig aanleg om een lastige stad te besturen, hebben hem de das omgedaan. Nu ja, de das ...

Nu blijft er enkel verder strompelen naar de volgende nederlaag.  Al dan niet in het gezelschap van de weinig benijdenswaardige persoonlijkheid van Epo van Campenhout die al eens bij de NVA gepolst heeft en die al jaren een smet is op de Antwerpse VLD.  Mooi, mooi. Wat zal de heraut van het stadhuis, Lex Molenaar, nu schrijven om deze zaak te minimaliseren en goed te praten ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bom ontploft : Antwerpse VLD stapt uit het college !

 

Nipte meerderheid behoudt net 28 zetels op 55

Het Vlaams Belang verwelkomt de Open-vld – al dan niet met schepen Van Campenhout ?– in de oppositie. De liberale partij heeft eindelijk begrepen dat de coalitie van Janssens heilloos is. De burgemeester en de schepen voor de Haven hebben met de Vlaamse regering een compromis gesloten op de kap van de Antwerpenaren. De Antwerpenaren krijgen hun tunnel en geen viaduct. Maar ze krijgen er meteen een boete van 353 miljoen euro bij voor hun fout stemgedrag n.a.v. het Oosterweelreferendum. Burgemeester Janssens krijgt dan wel gelijk wat de tunnel betreft, maar haalt hier slechts een Pyrrusoverwinning.

De ex-schepen voor Financiën Bungeneers heeft gelijk als hij zegt dat Antwerpen de financiële gevolgen van het Oosterweelcompromis niet kan dragen. Amper twee weken geleden was er nog een speciale themacommissie in het stadhuis over de tekorten van het OCMW. Als er geen 15 miljoen euro voor het betalen van leeflonen bij de stad kan gevonden worden, waar haalt burgemeester Janssens dan 353 miljoen euro vandaan?

Met het vertrek van Open-vld uit het stadsbestuur is de bestuursmeerderheid van burgemeester Janssens wel bijzonder krap geworden (1 à 3 stemmen op overschot naargelang de houding van schepen Van Campenhout). Dit is geen goede zaak voor Antwerpen. Een stad als Antwerpen heeft een krachtdadig bestuur nodig. Dit was al niet het geval met Open-vld erbij. Met deze krappe meerderheid wordt Antwerpen moeilijk bestuurbaar.  

Filip Dewinter

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat men politieke correctheid noemt, is eigenlijk alleen maar een soort politiek die verre van correct is. Het eenheidsdenken, la pensée unique. Speciaal voor mensen van wie de verzameling hersencellen te klein is om meer dan één idee tegelijk te kunnen bevatten. Democratie op zijn Chinees of op zijn Oostduits. Officiële leugencultuur. Big Brother die werkelijkheid wordt met twintig jaar vertraging. Maar daarom niet minder gevaarlijk.

Alle vrije geesten te wapen tegen dit virus dat de vrije gedachte te gronde richt !
 

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke slaat spijkers met koppen en President Dweil probeert te reageren

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De democratische besluitvorming in de Euro-praatbarak

 

Niet te geloven ...

Sinds enkele weken loopt politiek-correct Europa storm tegen het Franse Roma-beleid. Nochtans is dat beleid niet meer dan logisch: om de veiligheid van zijn burgers en de wetten van het land te beschermen, wijst de Franse overheid illegalen uit - vrijwillig als dat kan, gedwongen als dat moet. Ondertussen heeft ook de Duitse regering aangekondigd de komende jaren werk te zullen maken van de terugkeer van zo’n 10.000 Roma-zigeuners naar Kosovo, terwijl ook Nederlandse christendemocraten in dezelfde richting beginnen te denken.

In de Commissie Mensenrechten van het Europese parlement heerst evenwel een enorme politiek-correcte consensus wanneer het over de Roma gaat en zijn dissidente stemmen niet bepaald gewenst. Dat mochten Philip Claeys (Vlaams Belang) en Daniël Van der Stoep (Partij voor de Vrijheid) aan den lijve ondervinden. Bij een eerste bespreking kregen Claeys en Van der Stoep welgeteld één minuut om hun standpunt toe te lichten. Bij een tweede vergadering, gisteren, met de Europese Commissaris Reding - die Frankrijk van nazi-beleid tegen de Roma's beschuldigde en zich daarvoor moest verontschuldigen – ging men nog een stapje verder en werd beide parlementsleden gewoon de toegang tot de commissiezaal ontzegd. Concreet betekent dit dat in het Europees Parlement Europese Parlementsleden geen vergadering mochten bijwonen met een Europees commissaris. Een originele opvatting over parlementaire democratie is dat. Wordt in ieder geval vervolgd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Président de la République

 

Onze geachte lezeres en actieve reageerster, Lady Fox, schreef een brief naar de Franse President om hem haar steun te betuigen met zijn uitwijzigingsbeleid inzake de Roma's. En die duivelse Sarko laat toch wel antwoorden zeker ...

SCP/CdO/D089546

Chère Madame,

Votre courrier est bien parvenu au Président de la République française.

Monsieur Nicolas SARKOZY m'a confié le soin de vous remercier de votre témoignage de soutien.

Avec mes hommages.

Le Chef de Cabinet

Cédric GOUBET

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!