Angeltjes
23-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Président de la République

 

Onze geachte lezeres en actieve reageerster, Lady Fox, schreef een brief naar de Franse President om hem haar steun te betuigen met zijn uitwijzigingsbeleid inzake de Roma's. En die duivelse Sarko laat toch wel antwoorden zeker ...

SCP/CdO/D089546

Chère Madame,

Votre courrier est bien parvenu au Président de la République française.

Monsieur Nicolas SARKOZY m'a confié le soin de vous remercier de votre témoignage de soutien.

Avec mes hommages.

Le Chef de Cabinet

Cédric GOUBET

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Epo van Campenhout aan de deur ?

 

Epo van Campenhout aan de tap, vermoedelijk niet meer aan de top

De Antwerpse Open Vld-fractie komt om 11 uur samen met partijvoorzitter Alexander De Croo in Brussel. Op de vergadering wordt de positie van Antwerps schepen Epo Van Campenhout besproken. Van Campenhout keurde woensdag het akkoord over Oosterweel goed. Daarmee gaat hij regelrecht in tegen de partijrichtlijnen. Ook de positie van de liberalen binnen de Antwerpse meerderheid wordt bekeken.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lumumba in Oostende

 

Het voorstel om Patrice Lumumba een eigen straat te geven, krijgt forse tegenwind. Toch komt de straat er vermoedelijk wel dankzij Geert Lambert.

Na de oppositie (LDD en Vlaams Belang) hebben nu ook de meerderheidspartijen Open VLD en CD&V zich aangesloten bij het protest tegen de straat voor de eerste premier van het onafhankelijke Congo.

Het voorstel komt van Wouter De Vriendt (Groen!) en wordt gesteund door SP.A. 'Maar straten en pleinen moeten de naam hebben van verdienstelijke Oostendenaars', liet Open VLD weten. En ook CD&V had zijn bedenkingen. 'Er moet vooraf advies ingewonnen worden bij de cultuurraad. Lumumba had geen wezenlijk belang voor Oostende. We zullen tegenstemmen', aldus Bart Plasschaert.

De tegenstanders halen net geen meerderheid van 20 op 39 raadsleden om het voorstel weg te stemmen. Ze hopen dan ook op Geert Lambert (Groen!), maar die liet aan onze krant weten dat hij het plan voor een Lumumba-straat steunt.

'Het kan geen kwaad om wat historisch besef te kweken. Een straat die refereert naar Lumumba past bij een stad die groot geworden is met geld van Congo. Ik steun het plan volledig.'

Historisch besef ?  Heeft dat te maken met de moord op Lumumba waarbij hardnekkige geruchten willen dat Boudewijn daar mee te maken had ?  En zo is de cirkel rond met Leopold II ... Zou Oostende niet liever rondkijken in eigen streek naar verdienstelijke correcte eigen mensen in plaats van met het linxe belerende vingertje dubieus historisch besef op te wekken ?  Het geval Lambert begrijpen we : 's mans leven is er op gericht zijn VU-jeugdzondes te laten vergeten.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G8J2VPBV1


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil u het wat luchtiger vandaag ?

 

 

Hans Liberg peilt op welke muziek u graag in bed vertoeft met uw partner. Dat kan nooit fout zijn

http://blog.seniorennet.be/savat/ 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedetailleerder nieuws over het politieke gestoethaspel

 

Hoe wij de beslissing van de Vlaamse Regering beoordelen, hebben we bondig samengevat in ons stuk over de drie Judassen, onmiddellijk na de persconferentie van de minister-president. Nu de eerste reacties loskomen, is het nuttig wat dieper in te gaan op een aantal belangrijke neveneffecten.

Dat er eindelijk een oplossing gevonden is, weliswaar tien jaar te laat, wordt overschaduwd door het politieke gekonkel dat er aan vooraf gegaan is en het beschamende prijskaartje.

De eigen zotte glorie en de leugens

De drie Judassen hebben mekaar gevonden op de kap van de belastingbetaler. Hun eigen zotte glorie heeft geprimeerd en zij ontkennen in alle toonaarden ieder met zijn eigen accenten, dat de burger eens te meer het gelag mag betalen.

Judas Peeters heeft zijn belofte voor de goedkoopste oplossing te kiezen, gewoonweg genegeerd.  Hij handhaaft zich aan het hoofd van zijn regering en laat de burger daarvoor opdraaien.

Judas Janssens heeft gelogen toen hij zes maanden geleden beweerde, dat tunnels goedkoper waren dan de vermaledijde brug. Judas Janssens liegt vandaag weer als hij beweert dat 350 miljoen extra ten laste van stad en haven, niet door de burger zullen betaald worden ... Judas Janssens begint hoe langer hoe meer op Pinocchio te gelijken.

Judas De Wever had voor één keer een overtuiging ; ze werd hem handig ontfutseld en hij is in de hoek gemaneuvreerd door het geslepen duo Peeters-Janssens.  De Wever heeft geen gelijk gevonden, krijgt geen troostprijs, maar hij behoudt wel zijn grote eigendunk.  De 350 miljoen meeruitgaven noemt hij een "spijtige zaak".  Na de nederlaag, is er opnieuw veel uitleg om zichzelf vrij te pleiten.

Het Antwerps schepencollege ligt aan diggelen

Het Antwerps schepencollege bestaat uit de sp-a, CD&V, NVA en VLD.  De twee liberale schepenen hebben gisteren verdeeld gestemd over de beslissing om akkoord te gaan met de tenlasteneming van de 350 miljoen door stad en haven. Epo van Campenhout heeft als een kettinghond, baasje Janssens gevolgd. De correcte financieschepen Luc Bungeneers heeft tegengestemd en loopt daarmee in de pas met Alexander Decroo en Annick de Ridder, de VLD-fractievoorzitter.  Bungeneers weet beter dan wie ook in deze stad dat men geen 350 miljoen kan uitgeven die men niet bezit.  De Ridder heeft het over een onaanvaardbare beslissing om het gezicht van Janssens en Peeters te redden met de steun van De Wever. 

Decroo is de strapatsen van Epo van Campenhout kotsbeu.  Het Antwerps schepencollege ligt aan diggelen, dankzij de onbehendigheid van de burgemeester. Die heeft zijn zetel veroverd in een dubieuze conflictsituatie en hij handhaaft zich sedertdien door van het ene conflict naar de andere tweedracht te zeilen. Deze mijnheer is totaal ongeschikt voor de functie die hij bekleedt.

Facturen worden betaald met geld, niet met loze woorden.

De pogingen van Janssens en De Wever om de mensen te vertellen dat de begroting niet zal bezwaard worden door de extra 350 miljoen zijn leugens. De aangehaalde drogredenen zijn onduidelijk en vaag : er wordt gemanipuleerd met een ruil van gronden, met een subsidie van 70 miljoen voor 't Eilandje en ... met het vooruitzicht dat in 2018 Antwerpen schuldenvrij zou zijn. 

We zullen het even verduidelijken hoe het er in Grotemensenland  aan toegaat. 

Aannemers en onderaannemers sturen facturen in voor hun prestaties en moeten (na soms lang aandringen) betaald worden met geld. Dat er dus niet is maar dat zal geleend worden. Leningen moeten terugbetaald worden met rente. 

Die aflossingen (kapitaal en rente) komen ten laste van de gewone begroting.  Wat wil zeggen dat op andere vlakken zal moeten bespaard worden. En de 350 miljoen extra kan niet aangewend worden voor andere investeringen ...

De berg van leugens om de onkunde weg te stoppen, blijft groeien.

Nog enkele algemene opmerkingen 

Hoe gaan de diverse drukkingsgroepen reageren en deze beslissing op allerlei manieren aanvechten en daardoor de zaak weer op de lange baan schuiven ?  Wat is de situatie met Noriant die via BAM aangesteld was om de werken uit te voeren : wat gaat die grap kosten ? Wat gebeurt er met BAM zelf ? 

Tenslotte willen we u de reactie niet onthouden van Havenschepen Marc van Peel (CD&V) : "Dit is een goede beslissing waar zowel de stad als de Vlaamse regering zich gaat aan houden.  We gaan de meerkosten niet verhalen op de Antwerpenaars en de havengebruikers." Op wie dan wel, Marc ? "Juffra, geeft de Marc nog ne whisky, we zien later wel wie betaalt".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat voor de Judassen !

 

 

 

 

Proficiat, Judassen,  jullie hebben dat perfect gedaan : gekozen voor de duurste oplossing, want geld is geen probleem. Dat halen jullie bij de burgers en of het nu van de Vlaamse Gemeenschap of van de Stad Antwerpen komt : het komt altijd uit onze zakken. Met plezier, hoor, zolang we jullie maar mogen dienen. 

Judas Peeters zei in maart dat als de tunnels te duur waren, ze er niet kwamen. Hij noemde dat een dubbelbesluit, maar hij bedoelde een dubbelzinnig besluit, want de tunnels komen er toch niettegenstaande ze 350 miljoen (voorlopig) meer kosten. Let wel, Kris Peeters heeft de reputatie de meest betrouwbare tjeef te zijn.

Judas Janssens heeft jarenlang niet gepiept over de Oosterweelverbinding, tot men hem de maquette van de Lange Wapper toonde en toen deed hij een rondedansje met Moe Vogels. Een beetje later veranderde hij van gedacht, onder de druk van de milieugroepen en hij vervloekte de Wapper.  Bij het dubbelbelzinnig besluit van Peeters, loofde hij uitgebreid de tjeven die hem uit de penarie hadden gehaald. Janssens wist toen 100% zeker dat tunnels goedkoper waren : dat hadden experten hem verteld, raaskalde hij.   Vandaag wordt hij weer uit de penarie geholpen door de Antwerpse poorters en hun nageslacht die de onkunde en de besluiteloosheid van hun "aanvoerder" betalen met 350 miljoen euri. De poorters hebben een supplementaire reden hun stad te ontvluchten.  

Ook een dikke proficiat aan Judas de Wever : zijn stijf been deed pijn van het redden van belgië. Hij is de pineut die gerold werd door de tjeven en de socialisten. Voor een keer dat hij een duidelijk standpunt had ingenomen (zie afbeelding boven) zadelt ook hij de gemeenschap op met de meerkost van 350 miljoen en slikt hij zijn stoere verklaringen van een aantal maanden geleden in. Er is een enorm verschil tussen iets goed kunnen uitleggen en een beleid voeren. Een praatvader is geen manager.

Deze drie Judassen hebben het belang van de burgers en de gemeenschap brutaal opzij gezet en vervangen door hun eigen politieke gelijk. Breng ze voor de rechtbank.

 

De tunnels zijn in aantocht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbelgangers en slecht Engels

 

Deze week werd het brave Limburg opgeschrikt, omdat in Sint Truiden de van oorlogsmisdaden beschuldigde Ratko Mladic aan het rondwandelen was. Ratko werd opgepakt door de politie, ondervraagd, langs alle zijden gefotografeerd, vingerafdrukken genomen en toen bleek dat het om een onbekende burger, Freddy Degreef, ging.  De gelijkenis is verbluffend, nietwaar ... Zijn er nog "lookalikes" ?

(Intussen stellen we vast dat het goede Nederlandse woord dubbelganger  in de media vervangen is door het Engelse "lookalike".  Kinderen zijn al lang  "kids" en wanhopige restaurantuitbaters die zelfmoord plegen, schrijven tegenwoordig op feesboek hun afscheid in krakkemikkig Engels. Wie geen identiteit heeft, wordt wanhopig).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getuigenis van een gefrustreerde lerares in een concentratieschool ergens in het Rijnland

 

Ook deze schoolweek zal voor leerkracht Claudia Schneider (naam gewijzigd  uit vrees voor represaillemaatregelen) met een ontnuchtering beginnen.  “Ik vraag de kinderen altijd wat ze tijdens het weekeinde gedaan hebben”, zegt de leerkracht lager onderwijs.  Na zes jaren ervaring weet zij bij voorbaat het antwoord : bijna allemaal zullen ze antwoorden dat ze gaan winkelen zijn en verder tv gekeken hebben.  Als er eentje tegen alle verwachting in zegt dat hij met zijn ouders langs de Rijn gaan wandelen is, dan zal gegarandeerd een andere leerling vragen “wat is dat eigenlijk, de Rijn?”

Claudia’s school ligt in een stad van 60.000 inwoners met verschillende zgn. “probleembuurten” op enkele kilometers van de Rijn.     “90% van de kinderen hebben een migratieachtergrond, in het 3de leerjaar zelfs 98%.  De meesten komen uit Turkije, Marokko en Oost-Europa.  Elk jaar brengen ze minder kennis en talent mee.”

Dit ondanks de ondersteuningsprogramma’s die 193.000 van 665.000 leerlingen basisonderwijs in NRW (Nordrhein-Westfalen) krijgen die een migratieachtergrond hebben.

Twee jaar voor kinderen schoolplichtig zijn, geeft de deelstaat 28 miljoen euri per jaar uit, uitsluitend als taalhulp.  Eens in de lagere school zijn er bij de 45.000 leerkrachten ook nog eens 1.139 integratieverantwoordelijken, die verdere taalondersteuning moeten geven.  Bovendien zijn er nog eens 508 leerkrachten die les geven in de resp. taal van oorsprong (cijfers van het Ministerie van Onderwijs).


Kinderen die in het 4de leerjaar nog steeds “die Mann” of “der Frau” (vrouwelijk lidwoord bij mannelijk substantief en omgekeerd) zeggen zijn niet de grootste zorg van de leerkrachten.  De echte problemen komen telkens weer bij het begin van het schooljaar aan de oppervlakte: “Vele kinderen weten gewoon niet wat een school is, wat hier gebeurt, waarom ze hier zijn.”  Een Turks echtpaar zond hun zoon naar school met een lege tas: geen schrift, geen schrijfgerief, niets.  “Beide ouders zijn analfabeten”, zegt Claudia Schneider.

Zij heeft ervaren dat de meeste ouders als ondersteuning slechts verzorging geven.  “Zo pakte een leerling ’s morgens een cheeseburger uit.  Ook pizza met tonijn in de brooddoos is niet ongewoon.  Wij hadden hier al een jongetje in het 2de leerjaar dat 62 kg woog.”  Bijzonder de zoontjes worden door hun moeders teveel in de watten gelegd.  “Vele jongens zijn ongelooflijk onzelfstandig.  Kinderen in het 4de leerjaar laten door hun leerkracht hun veters strikken, hun jas toeknopen, de drinkfles opendraaien.  Soms tonen we de kinderen hoe men een zakdoek gebruikt.”

Zo vernoemt ze ook - als uitzondering - Ayman, het jongetje dat zelf zijn wekker moest zetten en thuis op geen enkele hulp kon rekenen.  Die werd noodgedwongen zelfstandig en heeft zelfs een ASO-getuigschrift kunnen behalen.

Buiten het gewone dagdagelijkse weten en handelen, moeten de leerkrachten de kinderen “eerst in staat stellen iets te leren.”  Ook omgangsvormen staan op het leerplan.  En hier worden milieuproblemen, zegt Claudia Schneider, meer en meer migrantenproblemen. 

“Alstublieft zeggen, dank u zeggen, ’s morgens een hand drukken – dat kennen veel van onze kinderen niet.  Kleine Ibrahim loopt over het schoolplein en geeft een ander jongetje ineens een muilpeer… zomaar, omdat dat jongetje naar hem gekeken had.  Gewoon preventief dus.” Claudia Schneider wil niet alle ouders over dezelfde kam scheren.  “Wij hebben vaders van kinderen met migratieachtergrond die hun werkrooster verschuiven om tijdens een ouderavond aanwezig te kunnen zijn en moeders die een tolk meebrengen.  Anderzijds is een vader het afgestapt omdat hij niet als enige man met vijf vrouwen aan tafel wou zitten.”

In 2005 behaalden 10% der migrantenkinderen een ASO-getuigschrift, daarentegen 30% der Duitse kinderen.  “Sarrazin zegt wat moet gezegd worden”, stelt de lerares, die de gevolgen van de mislukte integratie niet alleen in cijfers kan omzetten.  Zij beleeft de gevolgen van de niet-integratie als een grote ontgoocheling over een bij voorbaat vastgelegd lot.  “Voor vele kinderen is het al in het 4de leerjaar duidelijk dat voor hen daar de school ophoudt.”

Zij pleit dan ook voor een systeem waarbij de leerlingen heel de dag op school zijn (in Duitsland stopt men kort na de middag met de lessen): “het is hun enigste kans om een andere ontwikkeling te krijgen dan hun ouders.”


Bron: RP online (Rheinische Post)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kwadratuur van de cirkel

 

Er zijn dingen die ons bekend in de oren klinken en waarover we denken dat we ze kennen en begrijpen. Soms is niets minder waar en toch gebruiken we namen en begrippen door elkaar in wat we onze taal noemen. In het beste geval schrijven we iets om diegenen die rondom ons wonen of die na ons komen een intelligente boodschap te geven. Dit in tegenstelling met de bedoeling van diegenen die iets schrijven om anderen de indruk op te dringen van hun eigen superioriteit of grote gelijk niettegenstaande ze ongelijk hebben. Zoals in de gepokte Belgische en andere Eu$$r-poco-politiek en hun slaafse regimepers.

Gesproken woorden hebben een uiterst korte levensduur. Daarom vond de mens het schrift uit. Allicht eerst op gemakkelijk te vinden en te bewerken materiaal zoals inkepingen op takken, knopen in strengen natuurlijke textielvezels en kerven op zichtbare rotswanden. Slechts nadien werden talen, en er waren er vele, vastgelegd op bij voorbeeld kleitabletten omdat stenen tafels tijdrovend waren om te maken en vooral onhandig om te klasseren.

De meeste van de aan geschrift toevertrouwde gedachten hadden ook een korte levensduur. Door invloed van de natuurlijke processen zoals verrotting, slijtage, afschilfering enz. hadden de meeste geschriften een korte levensduur. Papyrus en perkament respectievelijk gemaakt van een soort rietstengels en dierenhuiden hadden een iets langere levensduur als de omstandigheden meevielen. Ze werden overigens niet doorbladerd maar telkens uitgerold en terug opgerold, wat bij veelvuldig gebruik zoals bij voorbeeld van zeer praktische geschriften gepaard ging met veel slijtage.

Maar vooral vocht en brand, rampen, verwaarlozing en opzet vernietigden quasi alle stille getuigen van de gedachten, vindingen, waarheden ooit uitgedacht, geformuleerd en op schrift gesteld door de mens. De overleving van deze geschriften was een toeval, een ontzettend gelukkige uitzondering. Zeg maar het gevolg van de evolutie, of is het intelligent design?

Wat we vandaag weten over de wetenschap van wat sommige mensen ooit in de lange geschiedenis hebben doorgrond is een minuscule fractie. Men mag er van uitgaan dat niet alle geformuleerde vindingen aan geschrift werd toevertrouwd en dat het merendeel van alle geschriften geen wetenschappelijke boodschappen voor toekomstige generaties als doel hadden.

Kennis is macht en recepten of productietechnieken werden bij voorkeur geheim gehouden en zeer lang mondeling overgedragen. Men kan dus met zekerheid stellen dat bijna alle kennis die ooit door mensen werd vergaard bijna allemaal verloren gegaan is, en dat we nog slechts over een minuscule fractie ervan beschikken. Gelukkig is de mens nooit gestopt met denken, uitvinden en schrijven.

De zogezegd duistere middeleeuwen voegden toch twee uiterst belangrijke dingen toe aan het schrift zoals onderkast wat betekent schrift in kleine letters en interpunctie waardoor we nu gewoon zijn tussen elk woord een open plek te laten voor een teken dat er niet staat: de spatie. Stel U voor dat een geleerde nu zou schrijven “GEKUNTNUEENSALLEMAALMIJNVOETENKUSSEN” Erg duidelijk zou die boodschap niet overkomen, stel al dat ze zou gelezen worden. Het was dus als het ware een revolutie dat oude geschriften op papyrus werden overgeschreven op perkament om zo bewaard te blijven.

Kopiisten hadden er meestal om niet te zeggen bijna nooit besef van wat ze aan het overschrijven waren. Allicht soms een vage interesse of sympathie maar wetenschappelijk begrip zelden of nooit. Vanzelfsprekend slopen er zo fouten in wat verondersteld werd een exacte kopie te zijn. Kopiëren bij kaarslicht was overigens een vermoeiende bezigheid zodat veel voorkomende woorden gemakkelijkheidshalve werden vervangen door een symbool dat veel minder tijd vergde om op perkament te zetten. Zo sloop ongemerkt een hulpmiddel van onschatbare waarde in het denken van nieuwe generaties. Dit was niet altijd een voordeel. De oude geschriften waren immers de neerslag in een enkele oude taal die ooit ergens was gesproken. De grammatica van die taal werd allicht nooit aan papyrus toevertrouwd. Bij gebrek aan boekdrukkunst bestonden er ook nog geen woordenboeken. Je begrijpt zo dat de wetenschap lange tijd een onontwarbaar kluwen was van gekopieerde ideeën, bijna systematisch onvolledig weergegeven en verkeerd geïnterpreteerd.
Wordt vervolgd.

De kwadratuur van de cirkel. Deel 2

Men was dus zo goed als gedwongen om steeds opnieuw het warm water terug uit te vinden, temeer omdat onbegrepen oude geschriften van beschreven perkament werden weg geschraapt om het te hergebruiken voor het neerschrijven van nieuwe teksten. Recyclage door de nieuwe letter er boven op te plaatsen zou men kunnen zeggen.

Wat voorafgaat neemt niet weg dat er in de lange geschiedenis van de mensheid uitzonderlijke prestaties geleverd werd door uitzonderlijke mensen. Mensen die in de eerste plaats het geluk hadden lang genoeg te blijven leven ondanks ziekten, oorlogen en ongevallen. Mensen ook die daarenboven goede hersenen hadden die toevallig door de juiste leermeesters op het goede ogenblik werden geprikkeld om zich te ontwikkelen en te bekwamen tot nieuwe vindingen van de geest.

Die vindingen van de geest hadden altijd een bedoeling. Meestal “hoe leg ik de anderen in de luren in mijn eigen voordeel.” Zo is overigens het ontstaan van veel godsdienstige geschriften zoals bij voorbeeld de koran te verklaren die overigens in regel een politieke doelstelling hadden. Dikwijls was het geschrift louter bedoeld om het eigen geheugen te ondersteunen. Zo ontstonden allicht prijslijsten, inventarissen en de kunst van het boekhouden. Het kennen van de regels die de materie en de gang van zaken beheersen en beïnvloeden zoals bij voorbeeld vuistregels bij de architectuur kan men al wetenschap beginnen noemen. Het toepassen van de regels om een gebouw niet te laten instorten is immers niet alleen praktisch van belang maar ook noodzakelijk voor het eigen lijfsbehoud.

Bij gebrek aan middelen om de reeds verworven kennis vast te leggen voor de toekomst leefden er in de tijd talloze geniën met uitzonderlijke gaven en vindingen die voor altijd verloren zijn gegaan tot ze terug werden of zullen uitgevonden worden.

Een keerpunt werd bereikt door de boekdrukkunst die een evolutie in gang zetten die leidde naar een volgend keerpunt: digitalisering gewapend met hyper-tekst-transfer-protocol. Daar staan we vandaag peinzend over het heden, en kijkend naar het verleden dromend over de toekomst.

Velen onder ons beschouwen de kwadratuur van de cirkel als een uitdrukking die zo veel betekent als “het onverklaarbare trachten te verklaren, het on-begrijpbare trachten te begrijpen.” Niets is echter minder waar. De kwadratuur van de cirkel bestaat echt, en is gevat door de schoonheid van de wiskunde die de fycica van het heelal uitlegt. De kwadratuur van de cirkel is niet opnieuw uitgevonden door de islamieten maar door Newton en Leibnitz. Niet in navolging van een Egyptenaar, Romein, Romein, Turk of Arabier maar van een Grieks sprekende hellenist die ooit leefde in de stad Syracuse op Sicilië. Hij heette Archimedes en niettegenstaande hij er van hield zijn tijdgenoten voor het lapje te houden verklaarde hij met de fysica van de materiële wereld begrippen uit de abstracte wiskunde reeds enkele eeuwen voor Cicero en Julius Caesar.

200 jaar voor bij het beleg van Alexandrië de bibliotheek aldaar door brand werd geteisterd;

respectievelijk circa 400 en 600 jaar voordat Rome door opeenvolgende legers werd vernield en geplunderd;

800 jaar voor de Arabische Kalief Omar het nodig vond over de Alexandrijnse bibliotheek te verklaren "Ofwel zijn de boeken in strijd met de Koran en in dat geval is het ketterij, en anders zijn ze in overeenstemming met de Koran en dus overbodig";

1000 jaar voor de mystieke dichter en soeffist Omar Khayyam wiskunde bedreef in Perzië;

1400 jaar voor de vernietiging van de bibliotheek van Constantinopel door kruisvaarders,

schreef Archimedes al een traktaat over de kwadratuur van de parabool overeenkomstig dewelke vandaag ruimte-telescopen daadwerkelijk door het zwerk gelanceerd worden

Dat is andere koek dan de openbaringen aan Mo de profeet, nietwaar?

Val ons dus niet langer meer lastig met armtieriger uitdrukkingen die al meer dan twee millennia perfect wiskundig én natuurkundig verklaard werden op een visuele manier. Vergelijkingen maken logica zichtbaar maar men moet de kinderen ook eerst “leren” zien alvorens ze te “leren” leren over de oneindigheid van het getal 'pi', de combinatoriek en de analyse van bij voorbeeld kansberekening om de Vlamingen een oor aan te naaien. Zonder zou er geen internet en zelfs geen TV zoals de 0000 of VTM bestaan.

Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een man die de islam doorheeft : Newt Gingrich

 

Op aanvraag van Angeltjesvriend Stradi volgt hierna de video en een vertaling van de voordracht gegeven door Newt Gingrich in Augustus 2007 over de oorlog tegen terreur. Het thema is nog altijd meer dan actueel. Newt Gingrich (1943) is een bekend Republikeins politicus en gewezen voorzitter van het Huis van Afgevaardigden gedurende het presidentschap van Bill Clinton. De vertaling onderaan de video is van de hand van ons allergeliefde Lady Foxy.  Dank ook aan Stradi voor zijn onvermoeibaar opzoekingswerk.

 Een vragensteller : De oorlog tegen terreur lijkt veel moeilijker dan wij schijnen te geloven. Kunt u hierover en beetje uitweiden en ons zeggen wat we in de komende jaren kunnen verwachten van de oorlog tegen terreur en wat we eventueel zullen moeten doen om de oorlog te winnen?

 

Gingrich:

 

Ik maak me echt grote zorgen. Wij hebben twee kleinkinderen van zes en acht jaar oud en ik geloof dat zij in groter gevaar verkeren om te sterven door vijandelijkheden dan wij gedurende de koude oorlog.

 

Er zijn duizenden mensen op deze planeet die iedere morgen opstaan en die de VS letterlijk willen vernietigen. Zij verspreiden hun vergif via sermoenen, via het Internet en via verschillende methodes van aanwerving.

 

Tony Blair zegde het heel goed. De daders van de aanslagen in de metro van Londen spraken Engels, waren Britse onderdanen, woonden en werkten in Engeland en hadden besloten, vanwege hun relaties, dat zij in oorlog waren met het land dat hen welvaart, vrijheid en veiligheid had gegeven.

 

Als je ziet dat de Taliban twee en twintig Zuid Koreaanse Christen missionarissen ontvoert die daar waren om de Afghanen te helpen en niemand komt naar voor om te zeggen dat dit verachtelijk is… Waar in de Moslimwereld is er enige strijdkreet geweest om hun bevrijding te eisen? Waar is er iemand geweest die dit veroordeelde?

 

Op een video is te zien hoe een twaalfjarige Pakistaan het hoofd van een man afzaagt. Waar blijft de veroordeling?

 

Als je weet dat de scholen zelfmoord terroristen aanwerven, als je weet dat vorig jaar de Iranese overheid op de openbare televisiezender een tekenfilm uitzond met de bedoeling tienjarige kinderen te rekruteren om zelfmoord terroristen te worden … Wanneer zeg je : nu is het genoeg? Als de Saoedis je de les spellen over respect terwijl zij geen enkele Jood of Christen toelaten hun godsdienst in Saoedi-Arabië te belijden, en wij laten dat toe ?

 

Wanneer is het genoeg geweest?

 

Tot hiertoe heeft nog niemand in deze maatschappij een toespraak gehouden om de omvang van dit probleem te schetsen op het niveau van top leiderschap. Nochtans is het duidelijk.

 

We hebben niet gewonnen in Afghanistan en we zijn niet aan het winnen. Als je in een guerrilla oorlog niet wint dan ben je die aan het verliezen. We hebben niet gewonnen in Irak.

Niettegenstaande dertig jaar lange inspanningen hebben de Israëli’s niet gewonnen in Gaza of op de westelijke Jordaanoever, en wij slaapwandelen en concentreren ons op Bagdad alsof we ons uit de geschiedenis kunnen terugtrekken en een elegante uitweg kunnen vinden zonder verschrikkelijke gevolgen.

 

Ik geloof dat we aan de rand van een afgrond staan.

 

De Iraniërs proberen wanhopig om atoomwapens te vervaardigen en zij zullen die gebruiken.

Dit is een verklaring, luister naar wat Ahmadinejad zegt : hij schrijft gedichten over het geluk om een moderne natie te zijn. Hij vernietigt Tel Aviv en misschien zullen de Israëli's Teheran vernietigen met een atoombom. Hij zal dat zonder meer aanvaarden want hij gelooft dat iedereen in Teheran naar de hemel gaat en iedereen in Tel Aviv niet.

Het is moeilijk voor seculiere mensen om dit te begrijpen. Godsdienstig gedreven mensen doen dingen die niet logisch lijken in Academische kringen, in Regeringskringen en in het overgrote deel van onze bureaucratieën.

 

Wij zitten in moeilijkheden en het zou goed zijn dat iemand hierover eerlijk zou praten. Op 10 september ga ik een voordracht geven in het American Enterprise Institute om de eerste zes jaar te beschrijven gebaseerd op een eenvoudig voorbeeld. Ik heb juist een boek gelezen getiteld “Pearl Harbour”.

 

Kijk naar de tweede wereldoorlog: vanaf  7 december 1941 tot 19 augustus 1945 is minder dan vier jaar. In minder dan vier jaar hebben we Nazi-Duitsland, Fascistisch Italië en het Japanse Keizerrijk verslagen. Vandaag duurt het 23 jaar om een vijfde startbaan aan te leggen op het vliegveld ... (onverstaanbaar)

 

We zijn gewoon niet klaar vandaag om een ernstig land te zijn en ik ben bang.

 

Ik heb geschreven over atoomwapens in 1984 in mijn boek “Window of Opportunity”; ik heb voordrachten hierover gegeven in de jaren negentig ; ik heb samen met President Clinton gewerkt aan de oprichting van de Hard-Rudman Commissie ; we hebben in maart 2001 gewaarschuwd voor een terroristische aanval op Amerikaanse steden. Ik ben hier al lang mee bezig.

 

Ik ben bang dat het huidig politiek systeem niet zal ingrijpen vooraleer we een hele stad verliezen.

 

Niemand in dit land heeft nagedacht over de dreiging van het verlies van onze burgerrechten. De dag nadat we besluiten dat het zo gevaarlijk is en hoe vlug we onmeedogenloos zullen zijn voor onszelf in dat soort van wereld. Degenen onder jullie die onze burgerrechten, onze verworven vrijheden waarderen, zouden beter nadenken over hoe we deze oorlog kunnen winnen, voor het verlies zo groot zal zijn dat Amerikanen bereid zijn een groot deel van hun burgerrechten of verworven vrijheden af te schaffen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud, dom, melig en toch een beetje grappig

 

Weet je, waarom vrouwen nooit gedaan hebben met hun werk ?  Ze staan niet vroeg genoeg op.

 


22-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze dagelijkse PUB

 

We zijn in de Provence vandaag ... Het is heerlijk, zonnig weer. Wat jammer dat er weer gezongen moet worden. Maar zo is het leven in het Oranje Theehuis van onze collega Savat. De mooie Mireille verwacht u op het gekende adres.

 http://blog.seniorennet.be/savat/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drogredenen over de stadsvlucht

 

Het probleem wordt elk jaar groter. Nochtans leveren de steden zware inspanningen om de gezinnen binnen de stadsgrenzen te houden, maar tevergeefs.

In 2001 verlieten zo 1.875 mensen Brussel. Drie jaar geleden waren er dat al 2.800.

1.456 mensen vluchtten in 2001 uit Antwerpen weg. Nu zijn er dat gemiddeld ruim 4.000. In Gent kwamen er negen jaar geleden nog gezinnen bij, maar in 2007 was er sprake van een verlies van 1.666 mensen.

"De steden verliezen vooral jonge gezinnen. Dat is juist de belangrijkste groep om een stad gezond te houden", weet onderzoeker Brecht Vandekerckhove. "De stad heeft nog altijd een grote aantrekkingskracht op jongeren. Maar zodra zij rond de 27 jaar zijn en een gezin vormen, trekken ze weg."

De reden voor de massale vlucht is de droom van zowat elk modaal Vlaams gezin: een woning met een tuin. In de stad lijkt dat onbetaalbaar geworden.

Tot zover dit artikel uit Vandaag.be. Ik heb bondig geantwoord en neem mij voor dit nooit meer te doen, wegens gezondheidsredenen.

"Stop nu eens met de lezers te behandelen als debielen. Niet alleen "huisje-tuintje" is de reden voor de stadsvlucht. Dat maak je ons, stadsbewoners met kinderen en kleinkinderen niet wijs. Vele jonge gezinnen zijn aanhangers van politiek-correct denken maar zij vluchten wel naar de buiten omwille van het onderwijs, de criminaliteit en de "sfeer" die grimmig is in de steden.

Het argument "onbetaalbare stadswoningen" klopt ook niet meer : in de groene rand is het niet goedkoper.

Waarom schrijven jullie dergelijke flauwe kul ?"

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De burger betaalt voor de onkunde en besluiteloosheid van politici

 

Het compromis dat voor de Oosterweelverbinding in de maak is, zou volgens Gazet van Antwerpen, neerkomen op het verlaten van de Lange Wapperbrug. Men zou gaan voor de duurdere tunnels, de hartenwens van burgemeester Janssens. De meerkosten van dit project (raming van 250 tot 450 miljoen euri) zou gedragen worden door de stad Antwerpen en/of de Haven ... Een mooi cadeau van de Antwerpenaars aan hun onvolprezen burgervader.

Minister-president Peeters redt aldus het politieke vel van Janssens en zet zijn concurrent Bartje de Wee een fraaie hak, want ook als deze beweert dat hij "niet getrouwd is met de brug", wordt hij er toch mee vereenzelvigd.

Tot zover de politieke beschouwingen die ik ronduit schandelijk noem : Janssens, Peeters en De Wever, de drie Judassen die mekaar overeind houden op de kap van de burger.

De uitleg dat de stad Antwerpen (of de Haven) de meerkost zal dragen, is uitleg van Boer Koekeloere : het gaat in alle gevallen om belastinggelden die ons, de burgers, afgeperst zijn. Want noch de Vlaamse Gemeenschap, noch Antwerpen of zijn Haven hebben geen cent om in de jukebox te steken, als WIJ hen die cent niet geven.

Ik ga u bekennen, dat ik bij de poll over de hoofdstad van Vlaanderen, NIET voor Antwerpen gekozen heb. Alhoewel velen mij een chauvinist noemen.  Deze stad is onze liefde en aanhankelijkheid niet langer waard met figuren zoals Patrick Janssens, de man die in het dossier van de Oosterweelverbinding blijk heeft gegeven niet in staat te zijn op te treden als woordvoerder van de Antwerpse belangen. Zijn opeenvolging van blunders kosten enorm veel geld.  En dan zeg ik het hoffelijk ditmaal en beperk ik mij tot dit pijnlijke dossier. Er zijn er nog.

Ray

(PST : Ik heb natuurlijk voor Brugge gekozen ...)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaat de poen van ons pensioen

 

De financiële bijdragen aan de internationale organisaties waartoe B behoort, kosten in totaal meer dan 6,1 miljard euro. 

De grootste hap gaat naar de Europese Unie, waaraan het land B dit jaar 5,1 miljard euro betaalt.  Dat vloeit onmogelijk allemaal terug als terugverdieneffect, maar de EU-subsidies zijn meestal voor achtergestelde regionen, en in B is er maar één en dat is :  Walgië.

Is dat ook geen argument dat kan (mee)tellen bij de “financieringswet” door onderhandelaar De Wee ? En er zijn nog kostjes, ik zeg maar iets, ten laste van ons (toekomstig) pensioen, naast de bijdrag voor de EU van 5.167.000 euro
 
1. Europese Ruimtevaartorganisatie: 159.600.000 euro
2. Europees Ontwikkelingsfonds: 146.600.000 euro
3. Verenigde Naties, gespecialiseerde organisaties: 121.100.000 euro
4. Maatschappij voor de ontwikkeling van de private sector in lageloonlanden: 105.000.000 eur
5. Internationale Ontwikkelingsorganisatie: 99.700.000 euro
6. Verenigde Naties, vredesoperaties: 62.700.000 euro
7. Verenigde Naties: 29.000.000 euro
8. Airbus: 27.700.000 euro
9. Afrikaanse/Aziatische ontwikkelingsfondsen: 26.800.000 euro
10. Europese Organisatie voor Kernonderzoek: 18.800.000 euro
11. Multilaterale milieuverdragen: 18.500.000 euro
12. Noord-Atlantische Verdragsorganisatie: 15.000.000 euro
13. Europese Investeringsbank: 15.000.000 euro
14. Ontwikkelingsbanken Bretton-Woods: 9.500.000 euro
15. internationale Landbouworganisatie: 7.000.000 euro
16. Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa: 6.300.000 euro
17. Eurometsat: 6.300.000 euro
18. Raad van Europa: 6.200.000 euro
19. Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling: 4.200.000 euro
20. Europese Zuidelijke Sterrenwacht: 4.000.000 euro
21. Benelux: 3.800.000 euro
22. Internationaal Atoomagentschap: 3.700.000 euro
23. Europese colleges: 3.600.000 euro
24. European Synchroton Radiation Facility: 2.600.000 euro
25. European Molecular Biology Laboratory: 2.400.000 euro
26. Rwanda-tribunaal: 1.400.000 euro
27. Joegoslavië-tribunaal: 1.300.000 euro
28. Europees Centrum voor Weersverwachtingen op Middellange Termijn: 1.200.000 euro
29. West-Europese Unie: 1.200.000 euro.

Gans dit internationale zootje bevolkt met meeëters, vetpotlikkers, gatkussers, slijmballen, samen "la cosa nostra". 

Hun propaganda laat vermoeden dat ze nuttig werk verrichten, maar er is geen productie, de enorme geldbedragen worden van de ene organisatie naar de andere versluisd, waar bij iedere transactie de zelfbepaalde (be)lonen(ingen) blijven hangen. 

Er moet steeds meer geld ontrokken worden uit wat nog overblijft van de echte economie om die rondpompcarrousel in leven te houden. Belasting is in feite beschermgeld geworden. 

Hallo, eurokriepen er is nog zo een verhaal geweest in de niet zo verre geschiedenis, dat is geëindigd met de guillotine.  Met ddie kennis in het achterhoofd zijn jullie bezig met een nog duurder speeltje, een Europees leger : om jullie te beschermen tegen dat dom volk dat agressief zou kunnen worden. 

Leg het ons nog eens uit als het u belieft.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit vind ik leuk / Dit vind ik niet meer leuk

 

In nauwelijks tien dagen zijn bij de stad Gent drie fraudezaken aan het licht gekomen. De zwaarste is die van een ambtenaar die verspreid over veertien maanden 38.000 euro stal. Uit een kascontrole bleek dat bij de Gentse dienst Vreemdelingenzaken tienduizenden euro's ontbrak. De stad diende een klacht in bij het parket. De politie ondervroeg het personeel en had al snel een verdachte, die ook bekentenissen aflegde. De ambtenaar werd ontslagen en de kans is groot dat hij het mag uitleggen voor de correctionele rechtbank. Hij riskeert dan vijf jaar cel.

De bevoegde schepen, Catharina Segers (Open VLD), is geschrokken. En als Catharina schrikt, dat hoort men tot in de Veldstraat.  "Niet alleen door de grootte van het bedrag, ook door de lange periode waarin de fraude gepleegd is."

"Wij zoeken uit hoe dit kon gebeuren. De stad telt 5.000 werknemers. Tel daar intercommunales als Ivago en zusterorganisaties bij, en je komt aan 10.000 medewerkers. We moeten dit niet opblazen" reageert burgemeester Daniël Termont (SP.A). "Wij voeren veel controles uit, maar je kan nooit uitsluiten dat iemand door de mazen van het net glipt".

Als die fraude al meer dan één jaar aan de gang is, dan is het pover gesteld met de controle.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-gevangenen in Tilburg verhongeren

 

Waarom zo zelden kreeft op het menu ?

Het protest van de Belgische gedetineerden in de Nederlandse gevangenis van Tilburg blijft aanhouden. Een klacht die steeds terugkeert, is die over het slechte eten. "Hollandse diepvriesprak in vacuüm", noemen ze het. Het Bestuur Gevangeniswezen wijst de klachten af.

De Belgische gevangenen die in Tilburg opgesloten zitten, vinden het eten in de Nederlandse gevangenis zo slecht dat ze het via diverse manieren proberen aan te klagen. Er zijn klachten gekomen bij de directie, bij de cipiersvakbonden, via de advocaten, bij het gevangeniswezen, zelfs brieven naar de koning, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.
 

Het mag echter niet baten, de gedetineerden krijgen nog steeds hetzelfde eten als bij hun aankomst zowat een half jaar geleden. Elke dag een pakket van een cateringbedrijf: brood vacuüm verpakt, beleg voor 's avonds en een vacuümverpakte diepvriesmaaltijd voor 's middags, op te warmen in de microgolfoven in de cel.
 
"De gedetineerden krijgen in Tilburg hetzelfde voedsel als in alle andere Nederlandse gevangenissen", herhaalt Laurent Sempot van de Directie Gevangeniswezen. "Daar zijn geen aparte keukens, alles wordt aangeleverd via catering."

Bron : Het Laatste Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gaat dat in de hedendaagse politiek

 

Rob Van de Velde (43), voormalig Antwerps Kamerlid van LDD, is de nieuwe fractiesecretaris in de Kamer van de N-VA. Van de Velde studeerde marketing en handelswetenschappen. Bij de verkiezingen van 2007 was hij de opvolger van Jurgen Verstrepen. Die was verkozen, maar bleef in het Vlaams Parlement, zodat Vandevelde in de Kamer kwam. Hij ontpopte zich snel tot een dossiervreter die zich specialiseerde in het moeilijkere werk (de bankencrisis, de Commissie fiscale fraude, de Fortis-commissie, de huurwet, de wapenwet e.d.).

Als lijsttrekker voor LDD bij de vorige verkiezingen haalde hij nog zo’n 4.500 stemmen, maar werd niet verkozen omdat LDD in Antwerpen de kiesdrempel niet haalde.

Van de Velde bevestigt zijn nieuwe functie bij N-VA, maar hij zegt dat hij er “geen politiek statement” van wil maken. Hij is nu de feitelijke chef van de 16 N-VA-personeelsleden in de Kamer.

@Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij mijnheer doktoor : géén stress ? Goede partner
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Plots sla je de partner van je leven aan de haak en dan laat je die niet meer los natuurlijk. Maar waarop let een vrouw ? Nieuw Brits onderzoek leert dat een vrouwenhart sneller slaat van mannen met weinig stress. Zeker tijdens haar vruchtbare periode.

Mannen die minder van het stresshormoon cortisol in hun bloed hebben, zijn aantrekkelijker voor vrouwen dan mannen met veel stress. Moore en haar team van de universiteit van Abertay, lieten 43 vrouwen foto’s van mannen met verschillende hormoonniveaus in cortisol en testosteron zien. Hoe minder cortisol, hoe aantrekkelijker de man voor de vrouw leek. Tijdens hun vruchtbare periode bleken vrouwen bovendien nog vaker voor mannen met weinig stress te kiezen.

De onderzoekers vonden verrassend genoeg geen link tussen de hoeveelheid testosteron en de aantrekkelijkheid van een man. ‘Uit onze proef blijkt dat de aantrekkelijkheid zit in het vermogen van een man om met stress om te gaan. En laat dat nu net de mannen zijn met een laag gehalte cortisol in hun bloed. Genetisch lijken zij beter in elkaar te zitten waardoor vrouwen hen aantrekkelijker vinden als partner en vader’, verduidelijkt Moore.

Ook de mannen met constante hormooncombinaties veel testosteron, veel cortisol en weinig testosteron, weinig cortisol lagen bij vrouwen goed in de markt. 

http://gezondheidsnet.rnews.be/relatie/nieuws/3673/ontspannen-man-doet-vrouwenhart-sneller-slaan

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Landuyt, de naieve duif

 

.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!