Angeltjes
11-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dame Joan Sutherland (1926 - 2010)

 

 

Een kort in memoriam bij de vriend Savat over deze grote Dame

http://blog.seniorennet.be/savat/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen aan boord ?

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men voelt nattigheid in Duitsland

 

Horst Seehofer, de voorzitter van de Duitse christendemocratische partij CSU, bepleit een immigratiestop voor inwoners van landen "met een andere cultuur". Ook wil hij dat "illegalen" harder worden aangepakt.

 

Dat heeft de CSU-voorzitter gezegd in het magazine Focus. Zijn uitspraak komt zeer ongelegen nu de Turkse regeringsleider Recep Tayyip Erdogan Duitsland bezoekt. Erdogan besprak dit weekend met bondskanselier Merkel hoe men de integratie en het opleidingsniveau van Turkse immigranten zou kunnen verbeteren.

Afgebrand

Twee politici van de groenen hebben Seehofer al afgebrand: Claudio Roth en Renate Künast. Roth eist dat Seehofer zich excuseert bij alle Turkse en Arabische immigranten. Maar ook van bij de liberalen van de FDP krijgt hij de wind van voren. "Duitsland heeft nood aan een rationele migratiepolitiek en geen doelbewust vereenvoudigende en populistische uitlatingen", aldus FDP-minister van Justitie Sabine Leutheusser.

Maar Seehofer heeft blijkbaar de publieke opinie mee. Een peiling van de krant Bild am Sonntag toont dat de meerderheid van de Duitsers niet overtuigd is dat de moslims wel willen integreren.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschrikkingen in het Verre Oosten en hoe kunnen wij er uit leren.

 

Noord-Korea heeft een politieke elite die alles in elkaar gestoken heeft om de burger buitenspel te zetten door de staat om te vormen tot een grote gevangenis van honger en ontbering.

Net zoals in de EU$$r steunt de elite op apparatsjiks, maar dan wel militaire. Net zoals in de EU$$r regeert diezelfde elite ten koste van het volk, in plaats van in opdracht van het volk. Noord-Korea is dan ook niet toevallig een der laatste communistische dictaturen op aarde. De geschiedenis van het land is onlosmakelijk verbonden met die van Japan dat het schiereiland bezette van 1910 tot 1945.

Hoe het geschiedenisonderwijs misbruikt werd om ideologische redenen blijkt duidelijk uit wat de gemiddelde Europeaan nu nog weet over die Japanse bezetting. Men is de oorzaken vergeten en daarmee een der belangrijkste lessen die iedereen uit de recente geschiedenis van het verre Oosten kan trekken. Het lijkt wel of we dit stukje geschiedenis niet meer mochten onthouden als historisch inzicht.

Misschien verbluffend voor de meeste Westerlingen maar WOII begon al in 1937, bijna een vol jaar voor Nazi-Duitsland Oostenrijk annexeerde in maart 1938. Vier jaar voor Pearl Harbour hingen de vlaggen van de nationaal-socialisten, het keizerrijk Japan en het fascistisch Italië in Tokyo al openlijk naast elkaar.

File:Chinese civilians to be buried alive.jpg

Duizenden Chinezen werden levend begraven door Japanse militairen

Midden 1937 bombardeerde de Japanse luchtmacht al Peking en het centraal gelegen Sjanghai begon de invasie van de centrale kuststreek met als belangrijkste stad Nanking. Het grootschalig bloedbad dat de soldaten van de keizer daar uitvoerden was van uitzonderlijke wreedheid. Dat de soldaten van keizer daar massaal Chinese vrouwen verkrachtten was de aanleiding dat het leger van dan af zou zorgen voor bordelen waarin ontelbare Chinese, Koreaanse en later ook Javaanse en vele honderden Westerse vrouwen gedwongen werden zich te prostitueren om niet aan de bajonet te worden geregen.

Dit was niet zo abnormaal wetende dat het leger in gans China gewoon willekeurig opgepakte burgers gebruikten voor regelmatige “bajonettraining”. Zo leerde men doden en moreel gevoelloos worden. Wie niet deelnam werd beschouwd als lafaard en door medesoldaten in elkaar gestampt en geslagen om eens terug bij bewustzijn verondersteld te worden harakiri te plegen, ook met de bajonet

In de stad Nanking werden  300.000 Chinezen wreedaardig afgeslacht door het Keizerlijke leger van Japan binnen een tijdsbestek van 2 maanden.

De Japanse troepen kregen drie dingen te horen die ons actueel niet meer zo erg verbazen:
1 jullie strijden tegen minderwaardige mensen, zo wat insecten of beesten maar met een menselijk uitzicht;
2 jullie gaan dus nu vechten tegen een vijand die inferieur is;
3 de keizer is een goddelijk wezen aan wiens bevelen blinde gehoorzaamheid verschuldigd is.

De getuigenissen van Japanse oorlogsmisdadigers zijn duidelijk: “Ik voelde me niet schuldig omdat ik vocht voor de keizer. Hij was een God. In naam van de keizer konden we met de Chinezen alles doen wat we wilden.” De Japanse soldaten waren getraind om nooit voor zichzelf te denken en elke militaire operatie uit te voeren als eerbetoon aan hun goddelijke keizer.

Koreaanse soldaten waren in het keizerlijke leger minderwaardig en de medische experimenten tartten elke verbeelding. Niet alleen gebruikte het keizerlijke leger zowel chemische als bacteriologische wapens maar testte die ook uit op de Chinese bevolking. Om een voorbeeld te geven van deze meest afschuwelijke oorlogsmisdaden van de vorige eeuw volgende anekdote. Om een aantal Koreaanse rekruten te tonen hoe machtig Japan was werden bij voorbeeld chirurgische oefeningen op gezonde Chinezen georganiseerd. Meestal een verwijdering van de blinde darm gevolgd door een amputatie van een lidmaat. De vivisectie eindigde met injecties waaraan de slachtoffers overleden.

Nu nog wordt in het Herdenkingsmuseum van Nagasaki een onjuiste en eenzijdige versie gegeven over de Japanse capitulatie van WO II, die enkel tot stand kwam met het gebruik van afschuwelijke atoombommen.  Die waren nooit gebruikt geweest door Truman, als Keizer Hiro-Hito zich niet had gedragen als een verwaande, hooghartige oorlogsmisdadiger die de strijd niet wou staken.

De gruweldaden door Japanners gepleegd in het reusachtige Mantsjoerije en de bezette provincies van China waren grootschaliger en dodelijker dan het nadien volgende schrikbewind in heel Vietnam, Birma, Java, Borneo en de hele Zuid-Aziatische archipel.

De oorlogsslachtoffers van Hiroshima en Nagasaki waren kwantitatief slechts borrelnootjes in vergelijking met de mensenzee die al gedood was in dienst en ter ere van de God-Keizer.

Verander het woord keizer in Allah en insecten in honden, en je hebt in een notendop het relaas van een volgend conflict op basis van blinde gehoorzaamheid aan een God, dat niet meer zo lang op zich zal laten wachten als de bobo's van de linxe kerk niet snel en degelijk door de burgers gemuilkorfd worden.

Lucky9

 


10-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraad Wenen : FPO verdubbelt naar 27% !

Later volgt een vertaling

Gepost om 19.15 uur

Die SPÖ hat bei der Wiener Ge
meinderatswahl vom Sonntag laut aktuellster SORA-Hochrechnung ihre absolute Mandatsmehrheit verloren. Die Sozialdemokraten kommen demnach auf 44,2 Prozent (ohne Wahlkarten) - ein Minus von 4,9 Prozentpunkten gegenüber 2005 (49,09). Sieger der Wahl ist dagegen die FPÖ von Heinz Christian Stache, die ein Plus von 12,2 Prozentpunkten auf 27,1 Prozent einfahren und damit wieder an Rekordergebnisse aus den 1990er-Jahren anschließen konnte.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I love Paris in the springtime

 

 

 

I love Paris in the spring time
I love Paris in the fall
I love Paris in the summer when it sizzles
I love Paris in the winter when it drizzles
I love Paris every moment
Every moment of the year
I love Paris, why oh why do I love Paris

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in Pyongyang

 

 

Het zou mooi zijn, mochten wij ook zulke feesten kennen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is satire, het is niet echt. Spijtig.

 

De vrouw rechts :  Vlug dokter, haast u ... een spoorwegbeambte is gekwetst, het is een kwestie van leven of dood. Hij ligt hiernaast.

De dokter : Het spijt me ... zeg hem dat ik in staking ben.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een keer Oskar Freysinger

 

 

Freysinger praat eind 2009 vanuit zijn tuin boven het Lemanmeer in Lausanne, over rechtstreekse democratie in Zwitserland (met de referendums), de politieke elite in Europa, hoe Freysinger zelf zijn parlementair mandaat vervult in combinatie met zijn job als leraar.  Hoe wij als inidivudu pas kunnen opgaan in een groot wereldverband, als we eerst ingebed zijn in onze eigen volkse identiteit. Hoe hij en zijn partij in Zwitserland (de grootste !) door de "elite" misprezen wordt maar wel de wensen van het volk inwilligt, zoals dat hoort in een echte democratie.  In Europa hebben de politici hun systemen opgebouwd, zodat zij niet gehinderd kunnen worden door lastige burgers.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een Verduidelijker ? Duidelijk genoeg

 

 De vraag is, waarom het staatshoofd een 'verduidelijker' nodig heeft, als de situatie van dit land voor elke burger duidelijk genoeg is. Dit zegt veel over de intelligentie van wie het meest klaarblijkelijke nog steeds niet begrijpt.

Zo iemand heeft geen verduidelijker, maar een kleuterjuf of bejaardenzorg nodig.

De waarheid is effectief een gebrek aan vertrouwen. Terecht ! Wie zou na het Egmontpact nog een greintje vertrouwen hebben in Waalse politici ? Om nog een gesprek aan te gaan, moet eerst de pariteit worden opgegeven, elke betonnering met de drilboor ongedaan worden gemaakt, alle alarmbellen ontklepeld, enz ...

6 miljoen Vlamingen, 4 miljoen Walen, dàt is democratie. Compromissen zijn niet eens meer nodig. We hebben met de voorbije 180 jaar nog voor eeuwen compromissen in voorraad om gelijk welke eis af te kopen. Of moeten we veronderstellen dat het appartementje in Zuid-Frankrijk nog niet helemaal geschilderd is zodat de koning nog 10 dagen tijd nodig heeft voor hij zich terug trekt en dan dit land achter zijn reet kan ontploffen?

In dat geval zijn die 10 dagen hem gegund.

Elveebee


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders : neen, Crimineel Bouterse : ja

 

Wij hebben in Vlaanderen kennis gemaakt met het CDA-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier, het mens dat in gewetensnood verkeert omdat haar partij tot de regering Rutte toetreedt, met gedoogsteun van de PVV van Wilders.  In het beste geval denk je te maken met iemand van een hoogstaande moraliteit bij wie het geweten zwaarder weegt dan de partijpolitieke aanhankelijkheid.

Met dat geweten zit het echter niet helemaal pluis. Kathleen is wél heftig gekant tegen de islamkritiek van Wilders maar zij is wild van de electorale overwinning van Bouterse in Suriname. Boutserse, de drugsbaron en 12-voudige moordenaar.

'De partij van Bouterse heeft gewonnen. Ze hebben heel goed campagne gevoerd. Dat is winst en daar feliciteer ik ze mee.' Terwijl de meeste politici terughoudend reageren op de winst van de megacombinatie van Bouterse, feliciteerde CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier de NDP-leider donderdagmorgen in het radio-1 programma Dit Is De Dag expliciet met de winst.

 Bron : Het Vrije Volk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oscar Freysinger over Geert Wilders

 

De meeste van onze lezers kennen Oscar Freysinger, Zwitsers volksvertegenwoordiger van de SVP/UDC (de Zwitserse Volkspartij). Hij woont in Lausanne bij het Lemanmeer en hij is Franstalig.

Uit dit gesprek (van einde 2009) blijkt dat hij Wilders persoonlijk niet kent, maar wel op de hoogte is van de toestand in Nederland, waar de moslims veel meer zijn binnengedrongen in de maatschappij dan in Zwitserland het geval is. Freysinger gaat natuurlijk akkoord met de stellingen van Wilders en hij aanvaardt niet dat deze democratisch verkozene bijvoorbeeld Engeland niet binnenmag, daar waar de eerste de beste oproerige imam het land zonder problemen in- en uitreist. Over Fitna zegt hij de commotie niet te begrijpen : Wilders toont niet anders dan beelden van moslims en teksten uit de islam. Hij levert zelf geen commentaar, laat staan kritiek en dààr staan al die moslims voor in vuur en vlam : omdat de film hen in actie toont. Freysinger weet waarschijnlijk nog niet dat Wilders 24/24 en 7/7 onder bewaking staat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royale selectieve moraliteit en koninklijke boertigheid

 

Waarom zou De Wever beperkend maar tien dagen krijgen daar waar Di Rupo's maagdelijkheid voor grof geld tot in de eeuwigheid gegarandeerd wordt? 

Zou het niet eervoller als De Wever de handschoen in het gezicht van de profiteurs pètst ? Tien dagen om iets te 'verduidelijken' wat beroepsprofiteurs en parasieten niet eens op papier willen zetten en wat zij automatisch als infaam afwijzen.  

Solidariteit misbruiken om diefstal op grote schaal te legaliseren,  is een even grote misdaad als de term 'racisme' uitvinden om aan de macht te blijven : autochtonen worden electoraal gedecimeerd  en allochtonen worden door uitkeringsregime geassimileerd. Het regime vernietigt elke gezonde reflex naar zelfbeschikking en ondernemingsgeest. Het regime denkt, handelt en mishandelt in de plaats van het individu.

Laat me eens fantaseren : De Wever heeft een Vlaams gezin en kinderen. Di Rupo heeft niks,  geen nakomelingen, hij is minder chanteerbaar en minder kwetsbaar, hij is een man van valse Italiaanse eer. En dan ?

Dat heeft er niks mee te maken, zegt u ? De geaardheid van een mens doet niets ter zake ? Neen  dat zou inderdaad niet mogen, maar toch heeft de ene meer 'vrije' tijd dan de andere, meer vrijheid en minder mensen om lief te hebben, minder scrupules dus, net zoals een koning die het vaderschap van zijn eigen dochter verloochent. Voor de valse schone schijn : heel het land weet het.

De Wever wordt uitgeput en ontbeend terwijl ie er bij staat omdat ie van de foute gemeenschap is en dan nog kinderen durft maken.

Bart,  stop ermee ! Kies voor gezinnen ! Iedere week van onderhandelingen kost een Vlaams gezin tientallen euro's, Di Rupo heeft geen recht van spreken ...  geen kinderen, enkel maar uitkeringsgerechtigden.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag bij de 0000
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Dinsdag start in het federale parlement het nieuwe parlementaire jaar. Klein probleem: er is geen nieuwe regering. Maar er zijn wel volop meningen over hoe die gevormd moet worden. De Zevende Dag ontvangt zes fractievoorzitters : Servais Verherstraeten (CD&V), Jan Jambon (N-VA), Gerolf Annemans (Vlaams Belang), Herman De Croo (Open VLD), Bruno Tobback (sp.a) en Jean-Marie Dedecker (LDD).

Groen! kiest dit weekend een nieuwe voorzitter. Zo goed als zeker wordt dat opnieuw Wouter van Besien. De Zevende Dag test alvast zijn groen gehalte. Zouden de deugnieten van de 0000 met een verborgen camera de vuilniszakken van Wouter hebben onderzocht om te zien of hij juist sorteert ?  Of zijn ze stiekem in zijn woning binnengedrongen om allerlei leuke weetjes te filmen ? 

Guynokkio Verhofstadt vertelt waarom zijn lievelingsauteur MarioVargas Llosa volkomen terecht de Nobelprijs Literatuur heeft gekregen. Op Angeltjes viel de heer hoofdredacteur bijna in zwijm toen ook hij het nieuws van Mario Vargas Llosa vernam. Zijn er dan toch raakpunten tussen de Wandelende Nachtmerrie uit Gent en Angeltjes ? 

Er hangt een algemene 24-urenstaking bij het Spoor in de lucht. Enfin, die hangt niet in de lucht, die staking staat op het spoor.  De vakbonden vrezen verregaande besparingen. Maandag 18 oktober zou de NMBS helemaal plat gaan maar ook nu maandag, 11 oktober, zou er al hinder voelbaar zijn, een soort generale repetitie, want het is al enkele maanden gelden dat er nog een gestaakt werd bij den IJzeren Weg.  Europees parlementslid Dirk Sterckx heeft de oplossing : het is tijd dat we het debat openen over de privatisering van de Spoorwegen. Waarom niet het stakingsrecht opheffen ?

Sport: met voetbalanalist Wim De Coninck en oud-Rode Duivel Leo Van der Elst blikken we terug en kijken we vooruit naar de prestaties van de Rode Duivels in de EK-wedstrijden tegen Kazachstan en Oostenrijk. En we bekijken samen met Marc Herremans hoe het de Belgen vergaan is op de Iron Man in Hawaii.

Al twee maanden zitten 33 mijnwerkers in Chili geblokkeerd in de mijn van San Jose nabij Copiapo. Dit weekend zouden de redders er wel eens kunnen in slagen de kompels naar boven te halen. Hoe ben je eraan toe na zo’n  ingrijpende ervaring? Hoe tekent het je verdere leven? En hoe moeten de mannen de komende tijd opgevangen worden. Psycholoog Erik De Soir geeft toelichting.

Will Tura treedt live op in De Zevende Dag. En krijgt meteen ook een eerbetoon van de groep Arid, die voor hem hun eigen versie van zijn nummer ‘Een hart van goud’ brengen.

De Zevende Dag, zondag 10 oktober 2010, om 11 uur, op één.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herent, met burgemeester Willy Kuypers, wordt onbestuurbaar

 

 

 

 

 

Het is algemeen geweten dat het tussen bepaalde schepenen in het Herents college al lang niet meer botert. In de afgelopen dagen hebben we kunnen vernemen dat de onvrede binnen het college uit de hand loopt en de gemeente onbestuurbaar dreigt te worden. Een belangrijk element hierbij is de slechte financiële toestand van de gemeente.

 

Vlaams Belang gemeenteraadslid Maurice Elincx heeft reeds verschillende malen gewezen op de zware financiële engagementen die het college in het verleden heeft aangegaan. Engagementen die steeds zwaarder wegen op de gemeentebegroting en in de komende jaren tot grote tekorten zullen leiden. Schepen van Financiën Luk Draye is van oordeel dat belastingverhogingen de enige uitweg zijn. Dit tot groot ongenoegen van 1ste schepen Jos Bex.  Naar verluidt heeft dit geleid tot een fors meningsverschil waarbij de bevoegdheden van schepen Bex zijn afgenomen.

 

Ook sommige gemeenteraadsleden van de WIJ-fractie dreigen met ontslag. Deze hele patstelling leidt er toe dat de gemeente Herent onbestuurbaar wordt. Dat is niet datgene waarop de inwoners van Herent zitten te wachten. Of durft het gemeentebestuur beweren dat dit goed bestuur is?

 

 

Bron : Maurice Elincx                                                   

Gemeenteraadslid Herent                                     

                                                          


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eentje van feesboek
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Feesboek zit vol met de meest onderscheiden mensensoorten, zoals de mensheid nu eenmaal is. Hieronder de tekst van een Amerikaan die tenminste duidelijk is en zegt waar hij voor staat :

"Als je een Che Guevara T-shirt draagt, je wil "Palestina bevijden", je gelooft in de leugen van de opwarming van de planeet door onze menselijke schuld, je hebt gestemd tégen een Amerikaanse Held en voor een kerel die rondhing met terroristenvriendjes, of je gelooft dat 11 september een opgezette zaak was door de Amerikaanse regering, dan doe je er goed ver uit mijn omgeving te blijven. Ik bezit geen greintje tolerantie voor verraders en hun gelijken.  En nog een laatste ding, voor ik het vergeet : Ik beloof  jouw president te behandelen op dezelfde manier als jij mijn president hebt behandeld. Beloofd !"

Het is eens wat anders dan de obligate voorstellingen zoals : "Hallo, als u wil weten wie ik ben, vraag het maar hoor. Voor mijn vrienden heb ik geen geheimpjes. Ik houd van reizen, wandelen, vrolijke liedjes en tussendoor een flinke snok ... heu slok. Doei !"

Feesboek for everyone but not forever.

Ray


09-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oscar Freysinger krijgt asiel in het Vlaams Parlement + Aanpassing 23.10 uur

 

Het Vlaams Belang is absoluut niet te spreken over het feit dat Zwitsers SVP-parlementslid en initiatiefnemer van het referendum tegen de bouw van minaretten in Zwitserland, Oskar Freysinger, onder druk van de Brusselse PS-burgemeester vandaag de toegang werd ontzegd tot twee verschillende zalen (Centre Diamant en Crown Plaza-hotel) om er een lezing te houden over de Islam, georganiseerd door Euboco (EUropa BOnum COmmune).

Aangezien de vrijheid van meningsuiting een basisrecht is in een democratie, heeft Filip Dewinter Oskar Freysinger uitgenodigd om zijn lezing over de islam te houden in het Vlaams Parlement. De lezing “De Islam; gevaar en dreiging” ging deze morgen dan ook door in het Vlaams Parlement voor een beperkt publiek van een 50-tal personen. Oskar Freysinger ging tijdens zijn toespraak dieper in op de beweegredenen van het Zwitserse anti-minarettenreferendum.

Filip Dewinter stelt vast dat de vrijemeningsuiting in de Europese hoofdstad Brussel steeds meer ingeperkt wordt: “De Brusselse PS-burgemeester muilkorft zowat iedereen die een islamkritisch standpunt inneemt of zich verzet tegen de multicultuur en de immigratie-invasie. Het Vlaams Parlement was dan ook een symbolische plaats om deze conferentie te laten plaatsvinden. De vrijemeningsuiting moet immers ook in Brussels blijvend gegarandeerd worden.”

Bart Debie

Aanpassing 23.10 uur

De persluis van Het Laatste Nieuws noemt Freysinger een "controversieel Zwitsers parlementslid". Pardon, persluis ?  Freysinger is lid van de grootste politieke formatie van Zwitserland, de SVP/UDC, niets controversieels. Een democraat in hart en nieren, een fatsoenlijk man, iemand met cultuur en beschaving die poëzie schrijft en muziek maakt en veel meer talent bezit dan een persluis van Het Scheve Nieuws.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Welke taak na "de Verduidelijker" ? De "Verzoener" zeker ?  Daarna "de Splitser", "de Lijmer", "de Herbeginner", "de Wever", "de Naaier", om te eindigen bij "de Deurwaarder".

Nonkel Bob


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : we staan op een tweesprong
Klik op de afbeelding om de link te volgen

we zullen moeten kiezen tussen het herstel of de ondergang !
vandaag lezen we in le matin : nieuwe opdracht voor bart de wever :" verduidelijken. "
na de préformateur, nu de verduidelijker.  de koning is ver aan het eind van zijn latijn . zijn volgend probleem: waar blijft hij de titels halen.
maar nu is de wever aan zet ! in 10 dagen moet hij iedereen ( de zeven dwergen) kunnen verduidelijken én over de streep trekken voor "een copernicaanse revolutie".
om het even op een rijtje te zetten:
nog niet zolang geleden was het voor nva een gevecht met de kiesdrempel en haakte de partij haar karretje aan de cdv.  een vlaamser dan vlaamse partij was geboren.  leterme vooraan op het podium met in de achtergrond enkele vlaamse leeuwen, die na de kiezing vlug en netjes werden opgeborgen. 
na een tijdje haakte bdw weer af en stelde zich aan de zijlijn met zijn stijf been.  de volgende kiezing maakte zijn partij een sprong en verdubbelde zijn score. vlaamse vlaggen waren niet uit de lucht.
dat was de 0000 niet ontgaan want ldd had de taak niet volbracht waarvoor ze werd uitgekozen: het VB uitroken !
dus nu maar een vlaams-nationalist de opdracht geven ! alleen de methode moest anders ! rechtstreekse aanvallen als "uitroken, mestkevers, wilden enz..hadden niet het gewenste resultaat !  vrt moest een handje helpen.  woestijnvis dan maar inschakelen.  alle begin is moeilijk , ook voor bdw en zijn eerste optreden in de slimste mens werd een mislukking.  niet getreurd de 2de poging was een succes, hij werd den tweeden slimsten.   de rest van het verhaal is gekend want hij kwam dagelijks in de gazetten  de boekskes, op tv.   een new star was geboren.  een witter-dan-wit-product lag in de rekken .  en het verkocht dat het een lieve lust was/is.
zijn partij werd de grootste van het land.   maar hier begint het probleem want , wat heeft die partij en haar voorzitter al op hun palmares staan als "prestaties" ???
deze partij wordt nu voortgestuwd door de publieke opinie , gazetten, roddelblaadjes en door het hof om het land te redden.   een aardsmoeilijke taak voor de wever, die intussen al lang zelf niet meer gelooft in dit kl.land.  maar hij heeft zichzelf vastgereden tussen zijn beloften en zijn toegevingen.  hij zit tussen hamer en aambeeld: kiezen voor dit apeland of voor vlaanderen !  meer nog: vandaag gelooft niemand nog met een minimum aan hersenen dat dit land kan gered worden. maar het moet kost wat kost in leven worden gehouden om als sponsor voor de francofonen te dienen.
intussen boeren we dagelijks met miljoenen euro's achteruit, de investeerders haken af, straks loeren de financiële hyena's en komen we in 'griekse toestanden' terecht.
wil men toch nog tot een herstel komen rest ons enkel nog een Ordelijke Opdeling.  en dat weet bart de wever maar al te goed. maar zijn haat tegen het VB lijkt groter dan zijn wil om het vlaamse volk te geven waar het recht op heeft.  voorlopig zien de kiezers nog de ernst van de situatie niet in en kiezen nog voor de gemakkelijkste weg.   die naar beneden.    de weg van laat maar, huisje-tuintje-pintje -tvtje ! ze worden daar op hun wenken bediend met programmaatjes die ze leuk vinden en die hen vooral in slaap houden.  de gazetten doen ook hun duit in het zakje met hoera-berichten over de economie die aantrekt en de criminaliteit die zienderogen vermindert !   zo miniem mogelijk wordt over de regeringssamenstelling in nederland gesproken met een verfoeilijke ANTI-ISLAM partij van Wilders. ook niet over de opgang van dergelijke partijen zoals  in duitsland.
nee, bdw moet nu "verduidelijken " dat er voor dit landje een mooie toekomst is weggelegd als er een beetje goede wil aan weerszijden van de taalgrens aan de dag wordt gelegd.  in een tiental dagen moet het lijk gereanimeerd zijn.  voorwaar een koninklijke opdracht !
we wensen de vlaams-nationalist bdw veel succes  en een niet al te pijnlijke spreidstand !
 
jos




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!