Angeltjes
22-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van belachelijk zijn, ga je niet dood

 

 

 

 

De leeuw die het gezicht vormt voor Apple's nieuwe besturingssysteem Mac OS X Lion is dezelfde als die van een oude verkiezingscampagne van het Vlaams Belang. Dat merkte de drukbezochte, internationale technologieblog Gizmodo op.

De gebruikte foto, die de naam 'The King' meekreeg, was te verkrijgen via de fotodatabanken Shutterstock en Fotolia. Maar volgens Gizmodo is het dier meteen nadat de blog bericht had over de 'extreem-rechtse leeuw', van de digitale fotomarkt gehaald. Vlaams Belang gebruikte de leeuw in 2007 voor zijn campagne voor de federale verkiezingen. Naast de leeuwenkop prijkte de slogan 'Vlaamse kracht'. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even Geert Wilders tegen Job Cohen

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag choukes.


Het zal nog wel meer gebeuren dat de zanger / zangeres van mijn lievelingsliedjes niet meer onder ons verblijft.  Ook deze week is het iemand die nu wellicht een Nespresso tot zich neemt met Sint Pieter.   

De zanger van mijn keuzelied is niet direct moeders’ mooiste, al heeft hij wel een kuiltje in zijn wang, maar hij maakt dat ruimschoots goed door zijn fluwelen stem.  Hij begon samen met o.a. Johnny Cash en Elvis Presley in de Sun Studios en overleed veel te vroeg aan een hartaanval in 1988.
Roy Kelton Orbison was een Amerikaanse country- en rockzanger, maar hij had een voorkeur voor ballades. Hij staat sinds 1987 in de Rock and Roll Hall of Fame en sinds 1989 in de Songwriters Hall of Fame.  Dit jaar kreeg Roy Orbison postuum een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.  Drie weken voor zijn dood trad hij nog op in ons eigenste Sportpaleis.  

Een mooi liedje voor mijn sexgenotes (sic…) en hun liefhebbende halve trouwbroeken: Pretty Woman van Roy Orbison.  
 

Kusje van Lolita


21-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : protocolvermoeidheidssyndroom

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV betreedt nu officieel de politieke arena

 

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw heeft donderdag sp.a en Groen! opgeroepen om de handen in elkaar te slaan en een progressief alternatief uit te werken voor N-VA.

De Leeuw deed zijn uitspraak tijdens het statutair congres van de socialistische bediendenbond BBTK, dat donderdag en vrijdag plaatsvindt in Blankenberge.

"Over alle grenzen heen moet aan een links progressief alternatief gewerkt worden", aldus De Leeuw, die tijdens zijn toespraak fel van leer trok tegen het discours van de Vlaamse nationalisten.

"We moeten goed beseffen dat wie meer ’fiscale autonomie’ wil en meer ’responsabilisering’ eist, in feite een afbouw van ons sociaal model voor ogen heeft", klonk het.

"We zullen onverzettelijk blijven tegen diegenen die van een staatshervorming willen misbruik maken om solidariteit af te breken. We blijven ook onverzettelijk tegen diegenen die meer regionale macht willen misbruiken om een neoliberaal gewest te vormen en de andere gewesten de middelen te ontnemen om een sociaal beleid te voeren."

Volgens het ABVV is het cruciaal dat de solidariteit tussen mensen gerespecteerd blijft bij een herziening van de financieringswet. Er mag ook geen fiscale concurrentie komen tussen de gewesten.

"Meer overdrachten kunnen volgens ons op voorwaarde dat de werknemers daar beter van worden. Dat kan volgens ons maar als er een snijpunt gevonden wordt tussen een regionale autonomie die borg staat voor een slagkrachtig beleid en een sterk federaal niveau dat het behoud van een federale solidariteit waarborgt", aldus De Leeuw.

Tot zover de Standaard.

De linxe palletverbranders en vernielers van de welvaart komen zich nu openlijk op de politieke scène bemoeien. De bedoeling is duidelijk : het Vlaams-nationalisme de pas afsnijden en Vlaanderen blijvend in de knechtenrol duwen in dienst van de franco-belgen.  Wat betekent staatshervorming voor de stalinisten ?  Behoud van de federale band, behoud van het vermolmde land en de profiterende monacrhie en vooral behoud van de transfers van Vlaanderen naar Wallonië om de hangmattencultuur niet te verstoren. De progressieve krachten van het land B verzamelen zich om alle antieke overblijfselen te behouden. Net nu den Baard de zaak politiek moet ontmijnen, is de aankondiging van de Rode Gardisten een ongelegen beslissing.

Met dat soort volk hebben we nog niet àlles gezien. We weten echter wel hoe ze in andere landen in andere omstandigheden zich steeds meedogenloos gedragen hebben tegen de wil van velen uit het volk. De dictatuur van links verzamelt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Baard is terug

 

De koning gaat Johan Vande Lanotte (sp.a) aanduiden als koninklijk bemiddelaar. Hij moet de zeven partijen weer op één lijn krijgen. Dat meldt VRT.

 

Sp.a-kopstuk Vande Lanotte moet om 16 uur naar de koning. De koning zal hem vragen om de gesprekken met de zeven partijen weer op gang te trekken. Ook over de financieringswet zal hij het moeten hebben.

De naam van de ex-minister ging al langer rond in de wandelgangen.

Geen liberalen

Maandag kwam N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn opdracht als koninklijk verduidelijker teruggeven nadat de Franstalige partijen zijn compromistekst hadden afgeschoten. Dinsdag zag de koning de groene partijvoorzitters Wouter Van Besien (Groen!) en Jean-Michel Javaux (Ecolo).

Woensdag volgden Joëlle Milquet (cdH), Caroline Gennez (sp.a) en Wouter Beke (CD&V). Di Rupo werd donderdag geconsulteerd door de koning en dan was de vorst weer aan zet. Hoewel in het begin van de week nog geopperd werd dat de liberalen een uitnodiging zouden krijgen, lijkt dat nu toch niet het geval te zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : wat is de P$ ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De P$ is de partij van de politieke moord op hun "leader" André Cools.

De P$ is de partij van Augusta, Ibramco en tutti quanti ons goed verborgen gehouden obussen, waardeloze kanonnen en dergelijke die we niet mochten te weten komen.

De P$ is de partij  van de pensioenfondsen van la smap (omob) die in Zwitserland geparkeerd werden.

De P$ is de partij van het grote profitariaat in Wallonië georganiseerd op écht maffiose wijze.

De P$ is de partij die Brussel afrikaniseerde.  

De P$ is de partij van de scandalitis overal waar ze mee besturen.

De P$ is de partij van de zin voor Onverantwoordelijkheid.

De P$ is de partij van ikke en de rest kan stikken.

Deze lijst is niet exhaustief.  Er is maar één uitweg voor Vlaanderen.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf nu zijn we allen vogelvrij : de parachutemoord

 

Niemand kan beoordelen of EC schuldig is of niet. In  het eerste geval weet alleen zij dat, in het tweede geval weten het slechts zij en de dader.

Wat wel kan beoordeeld worden, is de lamentabele, vooringenomen, arrogante manier waarop de rechercheurs zijn tewerk gegaan. Ze gaven het zelf toe, dat ze 'flikkentruken' gebruikten: ze gingen tegen alle leden van de paraclub vertellen dat EC hen had verdacht gemaakt om iedereen tegen haar op te zetten !

Kunnen wij een assisenproces niet beoordelen omdat we niet in de zaal zaten ? Toch wel. Getuigenverklaringen werden stenografisch weergegeven in de kranten. Uitspraken zijn feiten. Los van emoties en theater. Ook rekwisitoor en pleidooien werden woordelijk weergegeven. Het pleidooi van de slachtoffers was bijzonder zwak. Ontdoe deze vertoning van het manipulatieve en intimiderende showgehalte en er blijft inhoudelijk nauwelijks nog iets over. Wat overblijft, kan met een kleine aanpassing op iedereen van toepassing zijn.

De jury heeft zich gewoon laten imponeren. Dat blijkt door de overname van hele stukken tekst in haar motivering, zonder deze tekst te toetsen of in vraag te stellen. Zelfs zonder uitspraken van de advocaat tegen het licht te houden van wat werkelijk werd gezegd door de getuigen.

De beschuldigde werd veroordeeld op haar voorkomen, haar negatieve uitstraling, haar apathie (hoeveel valium had men in haar koffie gedaan ?), op wat leugentjes en tegenspraken (elk meisje van 22 dat in de handen van gehaaide ondervragers valt, zal op den duur automatisch domme dingen zeggen of weet het soms allemaal niet zo juist meer, zeker jaren later) en vooral op het feit dat ze... een motief had !

Hoe weet de jury dat? Afgeleid uit het dossier ? Of werd 'de enige met een motief' de jury ingelepeld ?

Veronderstel dan even dat beide Elsjes niet alleen verliefd waren op dezelfde man, maar ook op... mekaar. Dat die man er buiten hun weten om, achter gekomen is en besloot hen te straffen : degene waardoor hij zich het diepst gekwetst voelde met de dood, de andere levenslang ...

Er zijn aanwijzingen voor deze piste, maar ze werd nooit onderzocht. Want ze paste niet in de vooropgezette 'oplossing' van het raadsel. Waarom EC er zelf dan nooit uitvoerig(er) over begon ? Werd het haar gevraagd? Werd ze bij het eerste woord misschien nog harder gekleineerd en uitgelachen en weggewuifd ? Is het nog niet erg genoeg dat ze als manziek wordt afgeschilderd, dat ze ook nog in het openbaar lesbische handelingen moet toegeven - louter omdat ze aandacht zocht ?

Dit proces is, na de overheidsaanslag op Guy Jespers, het leuren van het VB-proces tot er een rechter gevonden werd die gelijke welke uitspraak zou doen, de gemanipuleerde verhoor-pv's van Koenraad Aurousseau (SM-rechter), het verwisselen van bloedstalen van de verdachte in het proces Storme... het definitieve failliet van ons rechtsonderzoeksysteem.

Alle zielige verklaringen van overbetaalde advocaten die het 'spijtig' vinden dat ze na jaren mediageilheid ook eens kritiek krijgen, ten spijt, werden de enige verstandige worden gesproken door assisenvoorzitter-op-rust Van Fraechem:  "Beter die tien schuldigen vrij, dan één onschuldige veroordeeld. Want die ene kan morgen... jij zijn!"

We zijn zover.

Elveebee


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het heel recente archief : Zou het nog goedkomen ?

 

 

 Dit was op 10 oktober 2010 :  dus voor de grote breuk tussen de de NVA en de PS. Kijkt u naar het verbeten fanatisme op het gezicht van Di Rupo, die de MR beschuldigt van "verraad" door alle macht af te staan aan de Vlamingen, terwijl beide taalgemeenschap één gemeenschappelijk bezit hebben : belgië.

En zoals Frank Sinatra zingt : "and now the end is near" (het einde is nabij)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat u akkoord met de jury-uitspraak over de parachutemoord ?

 

Kom, we trekken naar het assisenhof in Tongeren.  Wat vindt u van de uitspraak van de volksjury woorbij Els Clottemans schuldig bevonden werd aan moord op haar liefdesrivale ?  Advocaat Jef Vermassen weende na de uitspraak.

In de linkerkolom staat onze poll. Aangezien het geen echt politiek onderwerp is, zijn er slechts twee mogelijkheden om te antwoorden (de Heer De Wever kan ditmaal geen hulp bieden ; hij is trouwens nog beledigd, gekwetst en vernederd).

 Gaat u akkoord met de jury-uitspraak over de parachutemoord ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's uit Lyon die u niet in de Vlaamse pers vindt.

 

Voor deze jonge allochtonen is elke reden om vernielingen aan te richten welgekomen, zolang zij zich maar kunnen afzetten tegen het Westen, dat hen of hun ouders opgevangen heeft.

 

Het zou de moeite lonen te vernemen hoeveel wagens er in Frankrijk al opzettelijk in brand gestoken zijn.

 

Zoals u op deze foto kan zien, gaat het niet om enkele tientallen jongeren.

 

De Franse Binnenlandse Zaken minister ging zich woensdag vergewissen over de aangerichte schade van de voorbije dagen in Lyon.  Hij werd op hoonkreten onthaald door het tuig en aangemaand de stad te verlaten "waar hij niets te zoeken heeft".  Zij die geloven dat dergelijke opstanden en het ruw verzet van tijdelijke aard zijn, vergissen zich schromelijk. Er bestaat momenteel een actieve maar nog kleine  beweging van Afrikaanse en Noord-Afrikaanse opstandelingen die jaar na jaar aangroeit en zal eindigen in een gevaarlijke en levensbedreigende massa.  Vergelijk de toestand van nu met die van drie tot vijf jaar geleden.  En bekijk  de cijfers van de aangroei.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever & Desmet
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Natuurlijk bevat de nota-De Wever de blauwdruk voor een staatshervorming van eerste orde, maar zelfs de meest rabiate unitarist kan er toch geenblauwdruk voor de splitsing van België in zien. Evenmin kan worden gesteld dat De Wever alle dada's van de Vlaamse Beweging ontziet. Voor de splitsing van BHV is hij bereid een prijs te betalen: het de facto afschaffen van de rondzendbrief-Peeters, electoraal inschrijvingsrecht in Brussel voor de Franstalige inwoners van de faciliteitengemeenten, een Franstalige stem in de kwestie van de drie burgemeesters. Dat is vloeken in de Vlaams-nationalistische kerk en de politieke erkenning van een sociologisch feit. Evenmin raakt hij aan de kern van de solidariteitsmechanismen in de sociale zekerheid: de garantie op de interpersoonlijke solidariteit blijft zo goed als onaangetast. Ook inzake Brussel is zijn positie verzacht."

Yves Desmet (Politiek commentator) in De Morgen, 18 oktober 2010


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komen er nu Explorateurs ?

 

 

Morgen komt Di Rupo naar Albert en die zullen onder hen beidjes samen met de raadgevers van de keuning,  nog een en ander afspreken. Vermoedelijk zullen kort nadien twee goede belgen van de NVA en de PS opnieuw de brokken lijmen. Magnette maakt veel kans, want hij vond in de nota van De Wever 90% van het socialistisch aanvaardbaar programma terug. De beste belg uit de NVA is Bracke.  U kan uw weddenschappen inzetten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.250.000 euri voor een woning, voor wie wil uitwijken

 

 

"Welk onroerend goed kan je vandaag in België en elders in de wereld kopen voor 250.000 euro?" Met die vraag trok vastgoedorganisatie Century 21 de wereldwijde vastgoedmarkt op. Het resultaat is onder andere een kleine studio van 29 vierkante meter in hartje Parijs, of een ruime gezinswoning van 280 vierkante meter in Puerto Rico.

In Manhattan, in New York, is er geen enkel onroerend goed beschikbaar voor 250.000 euro; in Praag daarentegen is er voor dezelfde prijs een woning van 120 vierkante meter in het centrum van de stad te verkrijgen.

In België bedraagt de gemiddelde verkoopprijs momenteel 174.354 euro. Dat is een stijging van 2,5 procent op een jaar tijd. Bij ons is vooral de plaats waar het goed gelegen is, bepalend. Enerzijds de regio of de geografische ligging, en anderzijds de onmiddellijke nabijheid van een aangename, rustige omgeving in tegenstelling tot een lawaaierige, onveilige buurt of ligging, zo luidt het in een persbericht van Century 21. Ook het niveau van de intrestvoeten van de hypothecaire leningen en de koopkracht van de lokale bevolking zijn bepalend.

Voor 250.000 euro kan men in het centrum van Brussel een pand van 110 vierkante meter krijgen, en in Luik zelfs een van 300 vierkante meter. In Antwerpen en Kortrijk telt een rijhuis van die categorie vier slaapkamers, terwijl je in Gent en Bergen zelfs eigenaar kunt worden van een alleenstaand huis voor die prijs.

 Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagen Goeyvaerts & Filip de Man over naturalisaties

 

 

.


20-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar bemoeit Europa zich toch mee ?

 

 

Het Europees Parlement wil het minimum aantal weken zwangerschapsverlof optrekken naar twintig. Voor belgische vrouwen betekent dat een verlenging van vijf weken. Uiteraard betaald door de werkgever.

De maatregel die vandaag gestemd werd, moet nog individueel door de lidstaten goedgekeurd worden. Met de bijna vijf maanden moederschapsverlof gaat het parlement verder dan de Europese Commissie, die achttien weken voldoende achtte. 

De duur van zwangerschapsverlof varieert in de 27 lidstaten tussen de 14 weken en twee jaar. Het land B hoort met 15 weken betaald zwangerschapsverlof tot de Europese middenmoot.

In Scandinavische landen als Zweden, Noorwegen en Denemarken hebben jonge moeders recht op 96, 52 en 50 weken betaald verlof. Een wereld van verschil met Duitsland waar 14 weken verlof gebruikelijk is.

Uitgerekend in een periode dat de economie wankel overeind blijft, dat vele bedrijven worstelen om te overleven en dat de landen aankijken tegen gigantische miljarentekorten, gaan de linkse domoren uit het Euro-parlement het bedrijfsleven opzadelen met extra kosten. En met een vrouw-onvriendelijke mentaliteit.  De kansen op aanwerving of promotie voor vrouwen worden met dergelijke overdreven sociale maatregelen niet bevorderd. Wel integendeel. Na 5 maanden betaalde onderbreking volgt dan nog in veel gevallen een postnatale depressie. Bij de jonge moedertjes in het EU-parlement die met hun kleintjes in de vergadering opdoken, doet er zich geen beroepshandicap voor.  Zij behoiren tot de bevoordeelde categorie profiteurs op wie geen controle bestaat.

De bemoeizucht van Europa kent geen grenzen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeltoer leidt to geweld in ziekenhuizen

 

 

 

In Nederland  durft de Consumentenbond het best aan, onderzoeken te verrichten die soms pijnpunten van de multicriminele maatschappij blootleggen. Wij zien het Test-Aankoop niet doen. Die hebben zich eenmaal gewaagd aan een consumentenonderzoek naar de "producten die banken voorleggen om op veilige manier uw geld maximaal te laten renderen". De resultaten zijn toen enigszins tegengesproken tijdens de financiële crisis en Test-Aankoop heeft er zedig het zwijgen aan toegedaan.  Dus men buigt zich opnieuw in laboratoria over het percentage vruchten in de confituur of de levensduur van spaarlampen.

Onderzoeken die zouden leiden tot politiek incorrecte resultaten ... alsjeblief niet.  Of de manier van reclamevoeren en abonnementen werven met het wegschenken van allerlei prullen politiek-correct is, is een vraag die men niet mag stellen.

En nu naar onze bovenburen via de Telegraaf en Geen Stijl :

Verbaal en fysiek geweld tegen verpleegkundig personeel in ziekenhuizen blijkt schrikbarend hoog.  

Nieuw onderzoek van de Consumentenbond toont aan dat meer dan de helft van alle ondervraagde verpleegkundigen het afgelopen halfjaar te maken kreeg met agressie. Uit de peiling onder ruim 400 zusters en broeders kwam zelfs naar voren dat enkele tientallen van hen recentelijk hebben overwogen om van baan te wisselen, omdat ze het geweld beu zijn.

Bijna vier op de tien verplegers voelen zich wel eens serieus bedreigd, maar toch wordt er vaak geen aangifte gedaan. Voorzitter Monique Kempff van beroepsorganisatie NU'91 constateert dat verpleegkundigen dagelijks te maken hebben met agressie. "Alleen, een mishandelde ambulancebroeder belandt sneller in de media."

Het gaat hierbij niet alleen om fysiek geweld (keel dichtknijpen, in het gezicht stompen, karatetrappen uitdelen, wapen trekken, spugen) maar ook om verbaal geweld ("HOERENJONG!" "IK MAAK JE DOOD ALS IK NIET EERST WORD GEHOLPEN!" "KANKERLIJER!"). Dat heeft alles te maken met koeltoer die in de Prachtlanden anders is en deze menschen hebben het moeilijk om zich aan te passen. Vandaar.

Kamerlid Sabine Uitslag (CDA) is zelf vanuit de verpleging de Tweede Kamer ingegaan. "Als ik de uitslag van dit onderzoek zie, dan schrik ik. We kunnen het ons absoluut niet permitteren dat verpleegkundigen het werkveld vanwege agressie verlaten."

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16000 naturalisatiedossiers (voorlopig) afgeblokt in Kamercommissie

 

De Kamer zal voorlopig geen buitenlanders meer Belg maken. Dat besloot de Kamercommissie Naturalisaties vanmorgen op initiatief van Sarah Smeijers (N-VA, foto), met steun van Open Vld, VB en MR.

 

Eerst moet er een handleiding komen die de criteria bepaalt om vreemdelingen Belg te maken. Is die er dan tot hiertoe niet, vragen wij, leken, ons af ?

"Die bepalingen moeten schriftelijk worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement van de commissie naturalisaties. Tegelijkertijd moeten we onderhandelen over een herziening van de snel-Belgwet. De N-VA zal zeker het been stijf houden in dit dossier. Wij willen wegen op het wetgevend werk overeenkomstig het aantal stemmen dat we haalden", aldus Smeijers, die hierin fors werd ondersteund door Carina Van Cauter (Open Vld).

Momenteel liggen daardoor ruim 16.000 dossiers stil.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De splitsing van het land B : een droom die werkelijkheid wordt.

 

 Het blijft dezer dagen analyses regenen over de politieke impasse, eventuele nieuwe verkiezingen en het einde van België. P-Magazine (19.10.2010) legde enkele specialisten onder meer de vraag voor of we straks opnieuw naar de stembus gaan. Volgens politicoloog Carl Devos zou dat “een trieste primeur” zijn: “De eerste keer dat we naar verkiezingen gaan omdat het niet gelukt is een federale regering te vormen. Dat toont meteen aan dat het land echt niet meer draait. Als niks meer lukt, wat moet je dan anders dan opnieuw de mening van de kiezer te vragen? (…) Dit worden sowieso de meest emotionele verkiezingen uit de geschiedenis van België. Met één thema: de toekomst van het land.” Daarna resten er volgens Devos nog maar twee opties: “Een akkoord maken of het land splitsen”.

Barst België dan toch? Rik Van Cauwelaert (Knack) hecht weinig geloof aan de Wallo-Brux-dreigementen van Di Rupo en co, maar Gerolf Annemans spreekt dat tegen. “Vergis u niet! In Franstalig België staan ze al heel ver met de voorbereiding op de splitsing van dit land. De Franstaligen zijn gewoon klaar voor het einde van dit land.” Over het einde van België diende Carl Devos zijn mening bij te sturen, zo zegt hij: “Je kan niet ontkennen dat de onafhankelijkheid dichterbij komt door de huidige impasse. Als je me dat een jaar geleden had gevraagd, had ik dat weggelachen. Nu sluit ik echt niet uit dat het ervan komt. En velen met mij. Dat is veelzeggend.”

Zoals bekend, brengt Gerolf Annemans binnenkort een boek uit over de ordelijke opdeling van België. “Bij het schrijven heb ik tot mijn eigen verrassing vastgesteld dat het allemaal relatief simpel is,” zegt de Vlaams Belang-fractieleider. “Dat is geen politieke prietpraat. Ik baseer me op twee jaar studiewerk, op het internationaal recht, op rechtspraak en op de vele politieke voorbeelden. Tsjechoslowakije is er daar maar één van. Als de politieke wil er is, kan het vrij snel en wel. In Franstalig België liggen de plannen B al klaar. Met mijn boek bied ik er Vlaanderen nu ook een aan.”

Zodra het boek over de ordelijke opdeling uit is, kan u het bestellen via deze webstek. “Al zal ik me wel moeten haasten,” aldus Annemans, “of België is al gesplitst voor het uitkomt!”


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mening van Louis Tobback

 

 

 

Als Bart De Wever geen "eerbaar compromis" kan sluiten, zal hij wellicht uit de gratie vallen bij de kiezer. Dat heeft Louis Tobback gezegd, voormalig voorzitter van de sp.a.


De burgemeester van Leuven zegt dat we enerzijds de zaken die op tafel liggen niet moeten dramatiseren, maar anderzijds ook niet moeten onderschatten.

De socialist heeft de indruk dat er voortdurend nieuwe obstakels voor de dag komen. "Eerst stond BHV centraal, later kwam de financieringswet. De laatste dagen komt plots ook de regionalisering van Justitie op het voorplan. Er komen zo alleen maar problemen bij", aldus Tobback woensdagmorgen op Radio 1.

Tobback zou het niet correct vinden, mocht hij zeggen dat de politieke impasse te wijten is aan de kwaliteit van de hedendaagse politici. Het is volgens hem wel verleidelijk om te zeggen dat het in zijn tijd anders zou zijn geweest. "De dossiers zijn nu moeilijker en met de media die over de schouder meekijken, is het moeilijker onderhandelen", analyseert hij.

Tobback steekt ook een waarschuwende vinger uit naar De Wever. Hij stelt dat heel wat Vlamingen, die op hem gestemd hebben, geen nationalist of flamingant zijn. Ze zouden op het N-VA-boegbeeld gestemd hebben omdat ze dachten dat hij de problemen kon oplossen.

"Maar als blijkt dat hij ook niet tot een eerbaar compromis kan komen, dan komt er een moment dat de kiezer zich tegen De Wever zal keren. Dat is nu niet het geval, maar over enkele maanden misschien wel", klinkt het.

De Leuvenaar besluit door te zeggen dat een stembusgang nu helemaal geen nut zal hebben. Wel meent hij dat de De Wever de verkiezingen meer moet vrezen dan de Franstaligen.

@ Vandaag.be




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!