Angeltjes
07-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen wél goedgekeurd door Wageningen !

 

Niets mis met Belgische mosselen

Bron: WTV & FOCUS TV

Uit testen van een Nederlandse firma blijkt dat er niets mis is met de Belgische mosselen. Dat laat de betrokken mosselkweker Willy Versluys weten. Begin deze maand werden de Belgica mosselen uit de handel genomen door het Federaal Voedselagentschap. In een staal werd toen een giftige stof aangetroffen die door algen in het water geproduceerd wordt.

Willy Versluys heeft klacht ingediend tegen onbekenden. Hij wil weten wat er fout is gelopen bij het onderzoek.

@ Krant van West-Vlaanderen

En wat zal de corpulente ambtenares die het zo slecht kwam uitleggen op televisie nu zeggen ?  Een onderzoek naar het onderzoek van het onderzoek ?  En de schade die geleden werd door die fabrikant ?  En wat is die verdachte uitleg, dat de monsters genomen worden en vervoerd door een bedrijf dat zélf in de mosselkweek zit ? Waarom moeten de burgers in dit land steeds belazerd worden door de overheid ?  Wanneer rot die belgische overheid nu eens op ?  Er is nog plaats zat in Toscanië, bij de chef-leugenaar ! (we moesten eindigen met een uitroepteken, want de vraagtekens zijn weer eens op). 

Savat !!!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O dierbaar België, o Heilig Land der Vaadren ,onze ziel en ons hart zijn u gewijd ...

 

 

Officieel stammen de Belgische koningen af van Leopold I en Louise van Orléans. Maar dat huwelijk was onwettig. Na de dood van zijn eerste echtgenote in 1817 was Leopold in het geheim getrouwd met de Duitse actrice Karoline Bauer. Als een echte plantrekkende "Belg-avant-la-lettre" had hij dat huwelijk geheimgehouden om zijn toelage uit de Britse schatkist niet te verliezen. Dat huwelijk werd nooit ontbonden. Leopold I was dus een bigamist. De hele Belgische dynastie is daardoor onwettig. En dat was nog maar het begin.

Leopold II

Opeen dag had Leopold II een oogje laten vallen op een vijftienjarig meisje. Hij organiseerde een fictief huwelijk voor haar, met een echtgenoot die mits een flinke afkoopsom onmiddellijk van het toneel verdween.Juridischgezien  was het meisje door haar huwelijk automatisch meerderjarig geworden, dus de koning kon ongestoord zijn gangen met haar gaan.He twas geen misbruik van minderjarigen meer, alleen nog overspel. Leopold II had niet alleen een hele reeks maîtresses en buitenechtelijke kinderen, hij was niet alleen een goede klant in de luxebordelen. hij wasook een notoir pedofiel. Tijdens een proces tegen een beruchte bordeelhoudster in Londen bleek dat de Belgische koning 800 pond per maand betaalde voor de geregelde levering van meisjes,die tussen tien en vijftien jaar oud moesten zijn. Verder bekende de hoofdbeklaagde dat zij een meisje had afgeleverd op het koninklijke jacht Alberta toen dat in Londen lag aangemeerd. De zaak werd aan het licht  gebracht door de gezaghebbende journalist William Stead, van The Pall Mali Gazette. Zijn artikelen leidden in Groot-Brittannië tot een grondige herziening van de wetten tegen prostitutie, vrouwenhandel en georganiseerde pedofilie.

De Belgische kranten zwegen als vermoord, net zoals ze over de genocide in Congo Vrijstaat zwegen. Door een sluw samenspel van intimidatie, desinformatie en omkoperij danste de pers volledig naar de pijpen van Leopold II. Hij was één van de eerste vorsten die de technieken van propaganda, manipulatie en desinformatie op een georganiseerde en moderne manier toepaste. De wreedheden van Leopold II in Congo hebben aan miljoenen mensen het leven gekost. Dat is natuurlijk veel erger dan alle seksuele uitspattingen samen. Maar we hebben daarover al eerder geschreven in de terugblik 'Leopolds Congo Vrijstaat' in februari 2006. Een schandaal dat wet de openbaarheid haalde was dat met barones De Vaughan. Geen adellijke dame, zoals de titel laat vermoeden, maar een vulgaire prostitué die erin slaagde zich op te werken tot officiële maîtresse van Leopold. Zij heette eigenlijk Blanche Delacroix. De koning overstelpte haar met geschenken: niet alleen een adellijke titel en dure juwelen,maar ook villa's en zelfs een kasteel met zilveren badkuipen en gouden kranen. En dat in een tijd waarin gewone arbeiders en pachters in totale verpaupering leefden... Terwijl zij samenleefde met Leopold II, die bijna vijftig jaar ouder was dan zij, ontving zij ook haar vroegere pooier in de koninklijke villa. Drie dagen voor zijn dood trouwde l.eopold  met Blanche Delacroix. Na Leopolds overlijden vertrok zij naar Frankrijk met acht koffers vol bankbiljetten, goud, juwelen en aandelen.

«Koning-ridder"

In 1896 omschreef de Belgische kroonprins Albert, de latere "koning-ridder", Warschau als . une ville très laide encombrée de juifs crasseux."  Het was geen eenmalige uitschuiver. Zijn antisemitisme had een diepgaande invloed op zijn politieke visie. Toen hij kort na de EersteWereldoorlog samen met koningin Elisabeth een officieel bezoek bracht aan de Verenigde Staten, waarschuwde hij de regering in Washington voor "de rol die de joden in het Bolsjewisme spelen en hun plannen om heel de wereld te overheersen" . Vele mensen, ook velen die geen antisemitische neigingen hadden, waren geschrokken van de rol die sommige joden in de Russische revolutie hadden gespeeld. Maar men moet een echte antisemiet zijn om er ook nog aan toe te voegen dat "de joden" een plan hebben om de wereld te overheersen. Dat komt regelrecht uit de Protocollen van de Wijzen van Zion . De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken schreef in zijn dagboek dat het Belgische koningspaar geobsedeerd was door .jewish ambitions and (...) the Zionist  mov ement" en dat zij ettelijke keren op dat onderwerp terugkwamen .

Tijdens de Eerste Wereldoorlog onderhandelde Albert I via zijn vertrouweling Waxweier jarenlang met het Duitse keizerrijk. Dat was niet zo moeilijk, want de Saksen-Coburgers hadden als Duitse prinsen nog veel invloedrijke connecties in hun oude moederland. Albert I was bereid kazak te draai en en een alliantie met Duit sland te sluiten. Maar de onderhandelingen liepen spaak omdat de Duitsers niet konden garanderen dat België "zijn" Congo zou mogen behouden. Dat belette allemaal niet dat er na 1918 een wrede repressie volgde tegen de Activisten die veel minder verregaande onderhandelingen met de Duitsers  hadden gevoerd. Hypocrisie rijmt niet voor niets met monarchie.

"Noodzakelijke zuivering" - LEOPOLD III      

Ook Leopold III had meerdere buitenechtelijke kinderen, en zelfs tijdens de zwangerschap van koningin Astrid ging hij bij maîtresses op bezoek. Hij was niet alleen een rokkenjager, maar ook een notoire antisemiet, net zoals zijn vader. Hij noemde de joden ooit "de grote schuldigen van al onze kwalen ". Verder verkondigde hij dikwijls stellingen als: "Wij zijn het slachtoffer van de joderij. Het is de judeo-maçonnieke kliek." Hij had geen enkel begrip voor de duizenden joden die wanhopig probeerden uit nazi-Duitstand weg te raken. Op 23 januari 1940 zei hij nog tegen minister Pierlot: "Het aantal Israëlieten dat sinds september1939 illegaal in ons land is binnengekomen, wordt geschat op 30.000. Acties tegen hen kunnen niet hard genoeg zijn." Anders dan de meeste Belgen wist Leopold III reeds in een zeer vroeg stadium van de oorlog dat de nazi's van plan waren Europa van alle joden te "zuiveren". Leopold verwijst naar die plannen reeds in juni 1940, toen de deportaties in België nog niet begonnen waren. Hij vroeg zijn vertrouweling Capelle of het niet beter zou zijn dat "anderen dan ikzelf" die "noodzakelijke zuiveringen" doorvoerden. In november van dat jaar herhaalde hij tegenover Capelle"nog eens zijn oude standpunt: "Je weet wat ik denk van de joden. De schade die ze ons hebben toegebracht is nog onvoldoende bekend.Zij zijn verantwoordelijk voor al onze problemen. Ik heb geen persoonlijke vijandschap tegenover de joden; ik heb er velen ontmoet. Maar dat belet me niet te erkennen dat zij een bedreiging voor ons zijn ."

LUXEPROSTITUTIE - ALBERT II  

Toen Albert II nog kroonprins was, zat hij tot over zijn oren in het corruptieschandaal rond het Eurosystemcontract voor levering van militaire hospitalen aan de Saoedische Nationale Garde . Hij maakte toen deel uit van de Belgische delegatie en hij nam op eigen houtje herhaaldelijk initiatieven, zelfs in die mate dat de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Henri Sirnonet. hiertegen protesteerde . Toen Eurosystem eindigde met een frauduleus bankroet bleek dat er voor een contract ter waarde van 28 miljard frank zo maar eventjes 9 miljard voor steekpenningen voorzien was. Het schandaal van Eurosystem ging echter niet alleen over het smeergeld dat aan Belgische en Saoedische tussenpersonen was  uitbetaald. De onderhandelingen werden ook opgesmukt met callgirls en feestjes die herhaaldelijk ernstig uit de hand liepen. Eén van de organisatoren was de Egyptische 'madame' Fortunata Israël, die aan het hoofd stond van een netwerk van luxeprostituees. Zij was ook in België zelf actief in Eurosystem Hospitalier Consortium, een bedrijf onder de koepel van de Generale Maatschappij, nog zo'n steunpilaar van de monarchie. De Generale maakte van haar diensten gebruik om Arabische (en andere) klanten 'gunstig te stemmen', zoals dat in het zakenjargon heel kies wordt genoemd. Subsituut de Prelle de la Nieppe getuigde hierover in de Bendecommissie

Bis: "Dit betekent dat (...) in de dossiers Eurosystem Hospitalier en het netwerk van Fortunata Israel enzovoort er steeds een aantal prominenten  betrokken zijn uit de politiediensten en de politieke wereld, en dat je sommige namen ook terugvindt op  fuiven waarvan we, onder weldenkende volwassenen, kunnen zeggen dat er geen kwaad mee gemoeid is. Dit verandert natuurlijk wel indien daar minderjarigen bij betrokken werden. (...) Het feit dat daar mogelijks prominenten bij betrokken waren -men spreekt in dit verband van een lid van een koninklijke familie -is ondraaglijk". Het waren profetische woord en: enkele jaren later zou minstens één van de nevendossiers in de zaak-Dutroux verticaal geklasseerd  worden omdat er een lid van de koninklijke familie in werd vernoemd. Ja,de zaak Boël was misschien nog het kleinste schandaal van de Saksen-Coburgers.

Marc Joris

VLAAMS BELANG

06/2008 25 .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opzij, opzij, opzij

 

@ Iovis


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 7de IJzerwake - zondag 24 augustus 2008

 

Affiche IJzerwake 2007: Vlaanderen, laat de Rand niet los!

 

 

 

 

 

 

Vlaanderen

De bomen buigen zich deemoedig naar ’t oosten
Takken geplooid, door de strakke westenwind
Die weemoedig klagend, - niet te troosten ,
In deze vlakten, geen andere weerstand vindt


Diep verscholen, onder ’n brede grijs gespikkelde klak
Robuust en hoekig, ’t zwijgzaam gesloten boerengezicht
In wiens hart en ogen, een stuk vertrouwen brak
Toen z’n geliefde Westhoek, onder vijandig geweld was gezwicht


Weiden en velden, waarop in bloed werd geschreven
Hoe fragiel en kostbaar, de vrede kan zijn
De nietigheid en onbelang, van een mensenleven
Herleid tot rijen witte kruisjes, naamloos klein


Nog steeds vindt men, die vele littekens en sporen
In de vergetelheid van jaren, vergeefs gesmoord
Diep geworteld leed, waaruit de hoop werd geboren
Dat dit heldenoffer, eens zal worden verhoord


En als boven de akkers, ver achter duinen en strand
De zeldzaam blauwe hemel, asgrauw verkleurt
Dan voel ik, hoe mijn gekwetste Vlaanderland
Heel innig, om zijn verloren zonen treurt.

De IJzertoren is en blijft het Memoriaal voor de Vlaamse Ontvoogding, het Vredesmonument, erkend door de Vlaamse Gemeenschap


06-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beledigde Arabieren dreigen met boycot Nissan

 

 

Dit is een reclamevideo op de Israëlische televisie in het Russisch en het toont Arabieren die hun woede koelen op een Nissan, omdat die te weinig benzine verbruikt.  Saudie-Arabië heeft excuses geëist van Nissan, zo niet zal dit land oproepen tot een boycot van het automerk. Voor de rest is er niets aan de hand.  Doorlopen, circulez ! De afgrond is niet ver meer.

 

http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/151045


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 augustus 2008 - 1000 Soldaten - IJzerwake

 

 

Ook als Willem Vermandere het niet plezierig zal vinden op deze blog te komen, toch vinden wij dit een prachtig lied, dat we met stille eerbied beluisteren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geard Walschap (1898 - 1989) : nog maar eens slachtoffer van de tjeven.

 

 

Guido - Hugo - Gerard - Carla - Ninette - Bruno - Lieven Walschap

De gemeente Londerzeel (een CD&V-burcht gedrild door burgemeester Jozef de Borger) heeft het geboortehuis van een onzer grootste Vlaamse schijvers gesloopt. Er komt op die plaats een flatgebouw, want het oude huis was "een kankerplek in de gemeente".

Het huis heeft jarenlang leeg gestaan en de gekende tactiek van de verrotting werd toegepast om een reden te hebben voor de sloop.  Minister Anciaux zou het gemeentebestuur verzocht hebben, een andere oplossing te zoeken.  Zij hebben dan weer aan Anciaux gevraagd wat hij wil betalen.  Het minabele ping-pong spel tussen politici die gebeten zijn door handigheidjes en totaal geen belangstelling hebben voor het grote doel. De staatskatholieken van Londerzeel hebben hun zoveelste revanche genomen op hun afvallige maar beroemde dorpsgenoot.

Dit is de manier waarop Vlaanderen omspringt met zijn kunstenaars en cultuurgeschiedenis.  Aan een geblondeerd meisje met spaghettibeentjes dat een liedje zingt voor een Eurovisiefestival dat gedomineerd wordt door de balkanlanden, schenkt de regering gul 60.000 euri en het jaar later  nog eens 40.000 euri aan een samengeraapte troep amateurs zonder talent.

Enkele honderdduizenden zijn echter niet te vinden om een cultuurhistorisch pand te restaureren.  De flauwe uitleg dat het huis nauwelijks waarde heeft, is zwak en onnozel.  Moet men soms geboren worden in een kasteel of een art-deco huis ?  Trouwens die worden ook afgebroken als niemand een oogje in het zeil houdt.

De afbraak van het geboortehuis van Gerard Walschap is een schande en men zou zowel de cultuurbarbaar De Borger van Londerzeel als den Bleiter van Brussel voor het gerecht moeten dagen omwille van cultuurwandaden tegen de mensheid.

Walschap was van oorsprong een streng katholiek schrijver (hij is zelfs nog een tijd seminarist geweest, maar hij gaf toe dat het celibaat niets voor hem was).  Net voor WO II heeft hij na een lange interne crisis het geloof verlaten, wat in die dagen felle reacties uitlokte en broodroof tot gevolg had. Walschap schreef toen zijn roman "Vaarwel dan" en in 1955 herhaalde hij zijn zienswijze in het strijdlustige "Salut en merci".

De tjeven hebben het hem nooit vergeven.  Tot op de dag van vandaag.  Ze hebben bijaldien het geluk te maken te hebben met een minister die begaan is met zijn eigen verdiet en emoties en die vooral de glorie van de multiculturele maatschappij nastreeft.  Bij Walschap valt niet veel meer te rapen en respect voor het verleden van een van Vlaanderen's grootste auteurs is die man totaal vreemd.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse Grootheidswaanzin

 

Zo denken de trotse Fransen over de Walen.

@ Iovis


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewie liecht ? De keunink of de Italiaander ? Oewij oeweten het !

 

De eigenaar van Villa Fanini in Toscane herhaalt dat het Belgisch koningshuis 50 miljoen euro heeft geboden op zijn villa. Via een Britse makelaar en een agentschap in Toscane kwam het bod bij Fanini. "Waarom zou ik liegen? Ik wil toch niet verkopen", aldus de man.

"Er is tot zes keer toe een tussenpersoon naar hier gekomen. Een Belgische dame van adel heeft de onderhandelingen gevoerd. Ik heb de koning en koningin wel nooit gezien", vertelt de eigenaar van de villa in een interview aan vtm.

Salon

Het Paleis ontkende maandag nog formeel dat de koninklijke familie een bod zou hebben uitgebracht. 50 miljoen euro is maar liefst vier zoveel als het persoonlijk fortuin van koning Albert. De villa vol authentieke fresco's van grote Italiaanse kunstenaars staat niet te koop: alleen al het salon is 13 miljoen euro waard.

De zaak maakt nogmaals pijnlijk duidelijk dat er nood is aan transparantie inzake de financiën van de Saksen-Coburgs.

@ Het Belang van Limburg

http://gva.typepad.com/standpunt/2008/08/het-fortuin-van.html#more


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst buitenlandse protesten in Peking

 

Drie Amerikanen hebben vandaag op het Plein van de Hemelse Vrede in het centrum van Peking geprotesteerd tegen de Chinese eenkindpolitiek. Het was al de tweede demonstratie vandaag in de stad waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen.

Boze gelovigen

Amerikaanse protestanten en katholieken maakten zich boos over het Chinese beleid om beperkingen op te leggen aan de omvang van families en de gedwongen abortussen die sommige vrouwen moeten ondergaan die deze regel hebben overtreden.

Bevrijd Tibet

De politie hield de demonstranten aan en nam ze mee voor verhoor. Ze zijn inmiddels weer vrijgelaten. Eerder vandaag waren twee Amerikanen en twee Britten in Peking opgepakt nadat zij een spandoek hadden getoond met daarop de tekst 'Bevrijd Tibet'.

We zijn vertrokken ...

www.geenstijl.nl

 



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik-weet-het-niet-meer-zo-goed-zolang-ik-er-maar-kom.

 

Jean-Marie Dedecker had niet toevallig op zijn kamer een poster van Che ... "Ik behoorde tot extreem-links.  Dichtbij Amada ("Alle Macht aan de Arbeiders", Vlaamse marxistisch-leninistische beweging uit de jaren '70) Ik wilde alle macht aan de arbeiders geven.  Mijn vader heeft mijn woorden letterlijk opgevat en heeft me bij de arbeiders geplaatst om hen te helpen bij de aanleg van de kaaien van Nieuwpoort.   Dat heeft me afgekoeld maar ik ben toch socialist en flamingant geworden. Dat laatste dankzij de Franstalige burgers van Knokke, bij wie ik broodjes ging afleveren in de prille ochtenduren.  Hun neerbuigende houding heeft mijn opstandigheid aangewakkerd. En dat heeft me geholpen om mezelf te vinden."

Tot zover dit fragmentje uit de Libre. Ook Barroso legde een gelijkaardige weg af : van extreem-links tot  plat-links en dan over naar het gematigd liberale gedachtegoed tot "ik-weet-het-niet-meer-zo-goed-zolang-ik-er-maar-kom". Alleen heeft de Portugees carrière gemaakt en is Dedecker een warhoofdige rebel gebleven.  Opmerkelijker nog is de overeenkomst met de ondervoorzitter van zijn partij, Bouckaert, die ook communist, socialist, sociale liberaal, Vlaamsgezinde was en nu ook lid is van de beweging : "ik-weet-het-niet-meer-zo-goed-zolang-ik-er-maar-kom". 

Jean-Marie Dedecker n'avait pas par hasard un poster du Che dans sa chambre... "J'étais d'extrême gauche. Proche d'Amada ("Alle macht aan de arbeiders", mouvement marxiste-léniniste flamand dans les années 70, ndlr), je voulais donner tout le pouvoir aux travailleurs. Mon père m'a pris au pied de la lettre et m'a invité à aller les aider pour aménager les quais à Nieuport. Cela m'a refroidi mais je suis quand même devenu socialiste et flamingant. A cause des bourgeois francophones de Knokke à qui j'apportais des pistolets dès les premières lueurs de l'aube. Leur attitude humiliante m'a révolté... Mais ça m'a poussé à m'en sor tir."

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/437528/jean-marie-dedecker-j-ai-trop-couru-derriere-ma-carriere.html

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet op fakansie en toch in Noorwegen : dank u, Mijnheer !

 

Dank u, Angeltjes !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De Morgen" verandert van titel "De Waarheid".

 

De Morgen heeft vandaag een wreed knap hoofdartikel van Pauli afgedrukt. "Oh, als eieren zo groot" is de titel en de broodschrijver heeft het over journalisten die voor hun gazet "leugens" verzinnen.

Zoals Het Laatste Nieuws het had over het koninklijk bod op een villa van 50 miljoen.  Of zoals een andere schrijvende collega van Pauli,  Herman Verwilst van Fortis zag opstappen met een gouden handdruk van 5 miljoen.

Allemaal niet waar, roept Pauli, diezelf nooit iets verzint.  Het Hof (met Hoofdletter) heeft het bod van de keuning ontkend en dat is voor de  enge partijsocialist  meer dan genoeg om de zaak te klasseren en een collega te blameren. Of er wellicht een andere uitleg bestaat voor deze zaak, komt niet eens op in het bolle hoofd van de regimeslaaf.

De Morgen als pleitbezorger voor de Waarheid ... eigenlijk zijn ze soms grappig, de rode verzuurden.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen struikelt en valt

 

Dit zijn de fameuze trappen aan het Theaterplein waar een deel van de Vogelenmarkt opgesteld staat en wandelaars, toeristen of  bezoekers struikelend en vallend genieten van hun wandeling door de stad van Allah. De trappen zijn "ontworpen" door een fameus Italiaans architectenduo. Zij oordeelden dat de Noorderlingen op de trappen zouden gaan zitten, zoals dat in het zonnige Zuiden gebeurt. Waarom per se vreemde architecten hier hun experimenten kunnen uitvoeren is een gevolg van de grootheidswaanzin van de beleidvoerders.  Voor het Museum van Schone Kunsten te Antwerpen is een soort vijver aangelegd die vooral dienst doet als urinoir en verzamelbak voor afval. We houden ons hart vast voor de heraanleg van het Operaplein.
(foto : Het Nieuwsblad)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wetenschappelijke studie gebaseerd op 116 antwoorden : leve de multiculti !

 

Recent stegen juichkreten op over de successen die geboekt worden door illegale migranten die na regularisatie van hun toestand permanent in het land van Belofte een nieuw leven opbouwen. 

Men kon de indruk krijgen, dat onze economie deels rechtgehouden werd door deze mensen en dat de sociale welvaart dankzij hun inspanningen kan gehandhaafd blijven.  Die stellingen zijn trouwens niet nieuw maar ditmaal werden zij, zwart op wit, als dit beeld nog toegelaten is in onze moedertaal, aangetoond door een wetenschappelijk onderzoek, een studie gebaseerd op bevragingen.

De eentalige ministerin Marie Arena heeft opdracht gegeven aan het Centrum voor Gelijke Kansen en Racisme, de situatie na te gaan van de 50.600 geregulariseerden uit 2000.  

Het CGKR dat alleen spionnen in dienst heeft, maar volgaarne voldoet aan de wensen van de ministerin, schuift de opdracht door aan een prof van de universiteit van Antwerpen en aan een mevrouw Godin van de "Franstalige Studiegroep voor Ethniciteit, Racisme, Migratie en Uitsluiting". Objectiviteit gewaarborgd.

In de Gazet van Antwerpen heeft John de Wit dit rapport grondig geanalyseerd en wij vatten het bondig samen met dank aan de auteur. Het artikel dateert van 2 augustus.

In 2000 werden massaal 50.600 illegalen opgenomen en van papieren voorzien.  De onderzoekers hebben 582 van deze personen aangeschreven in het NL, F of E met de vraag of  zij wilden medewerken.  De aangezochten moesten telefonisch of schriftelijk bevestigen. Persoonlijke contactname om te evalueren of de antwoorden min of meer correct zijn, werd verhinderd door de commissie voor de privacy. Zo schieten we goed op. De verstrekte antwoorden kunnen dus net zo goed door derden gegeven zijn als door de personen in kwestie.

Van de 116 respondenten beweerden 68% te werken, 14% werkloos te zijn met vergoeding, 9% leven van het OCMW en 10% deed niks.

Via  een controle langs de Kruispuntbank bleek dat 51% werkte, 14% dopte, 20% bij OCMW zat en 15% niks deed.

Hoe men 582 personen geselecteerd heeft, is evenmin duidelijk. Wie bereid was mee te werken, moest tenminste een van de talen kennen en op eigen kosten reageren.  Dat vervolgens de officiële staatsinstelling, die het CGKR is, géén onderscheid maakt tussen legaal werken en zwart werken, zegt veel over de ethische opvattingen van dat ondemocratische zootje.

Andere conclusies (niet die van John de Wit) liggen voor de hand :

- dit is een zoveelste studie die opgezet werd om te bewijzen wat men graag hoort ;

- het CGKR bezit, zeker in Vlaanderen, een onaanvaardbare reputatie gezien hun eenzijdige visie op een aantal maatschappelijke problemen. Het CGKR valt zelf buiten elke parlementaire controle en biedt derhalve geen enkel garantie op neutraliteit. 

Marie Arena heeft zelfs niet gekegen wat zij wenste van het CGKR, dat enkel in staat bleek een lekkende en belachelijke studie voor te leggen. 

 Savat

http://www.gva.be/dekrant/experts/johndewit/artikel.asp?art={C93DF1AD-7FF7-440E-814C-4478B53337DE}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele dagen voor de opening van de O.S.

 

Nog enkele dagen ...


Door Harm Ede Botje

Ondanks plechtige beloften van Peking lijkt het er een week voor de Spelen op dat de smogproblemen niet zijn opgelost en is er op het gebied van de mensenrechten ook niet veel is verbeterd. De dalai lama wordt nog steeds afgeschilderd als ‘verrader’. En als een buitenlandse politicus met de Tibetaanse geestelijke spreekt (presidentskandidaat John McCain afgelopen week), staat Peking op zijn achterste benen. Het zijn mantra’s die steeds opnieuw worden afgedraaid. IOC-voorzitter Jacques Rogge zei in een interview in De Standaard dat de internationale aandacht voor China als gevolg van de Spelen er voor heeft gezorgd dat kinderarbeid op de agenda staat en dat persoonlijke vrijheiden en de mediavrijheid groter zijn geworden. Hij blijft er bij dat de Spelen het land ‘een spiegel hebben voorgehouden’ en dat de massale komst van de media uiteindelijk ‘een positief effect’ zal hebben op de ontwikkelingen in het land.

Intussen blijkt uit een uitgelekt document in The Daily Telegraph hoe hard de Chine­se autoriteiten optreden. Monniken en nonnen in de provincie Sichuan die demonstreerden om ‘afscheiding van Tibet te bevorderen’ moeten naar een heropvoedingprogramma. Alle andere geestelijken dienen zich opnieuw te registreren, en er dreigen zware straffen als ze niet slagen voor een loyaliteitstest.

The National Center for the Performing Arts, designed by the French architect Paul Andreu
Concertzaal nabij het plein van de Hemelse Vrede door de Franse architect Paul Andreu

Onder de kop ‘From Mao to Wow’ bracht het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair deze maand een ode aan de architectonische hoogstandjes die zijn gebouwd in Peking ter opluistering van de Olympische Spelen: het nu al wereldberoemde ‘vogelnestje’ – het stadion van de Spelen, het televisiegebouw van Rem Koolhaas en het eivormige theater van de Franse architect Paul Andreu. Dat de bouwwerken verrijzen zonder veel inspraak van de bevolking deert Vanity Fair niet. Want als de Chinezen nu applaus krijgen voor hun gedurfde architectuur, zou dat niet de kans vergroten dat ze ‘morgen hopen op applaus als ze binnenlandse kritiek toestaan?’

Ook George Schouten (regisseur van onder meer Zomergasten) maakte een documentaire, voor de Boeddhistische Omroep. In De vlam onder vuur volgt hij demonstraties voor een vrij Tibet en spreekt hij met Joanna Lumley, het blonde drankorgel uit Absolutely Fabulous. Haar grootmoeder was ooit de eerste westerse vrouw die Tibet bezocht. Uitzending donderdag 7 augustus, 23.15 uur op Nederland 2.

http://www.vn.nl/Verhalen/Dossiers/RijstEnSpelen.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierse humor

 

 

UIthangbord pub in Dublin

@ Vrij Nederland

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de terreur

 

 

 

@ Aaargh


05-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een multicultureel drama

 

 

Een gestileerde samenvatting van het multiculturele drama avant-la-lettre (1904) van Madama Butterfly. Met op de achtergrond de aria "un bel di vedremo" : op een mooie dag zullen we zien dat hij weerkeert. U weet wie de componist is. Hij was senator voor het leven in Italië maar is vooral componist van het leven. Althans voor velen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB !

 

 

Kijk eens wat een aantrekkelijke frontpagina.

Elke dag hollen, hollen naar het brievenbusje




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!